Home » από Μέλος Gateway Team, Προτάσεις
από Μέλος Gateway Team Προτάσεις

Διδασκαλίες των Δρυίδων (εκδ. Τετρακτύς)

book_37

Τίτλος: Διδασκαλίες των Δρυίδων
Συγγραφέας: Μιχάλης
Εκδοτικός Οίκος: Τετρακτύς

Περίληψη (κείμενο οπισθοφύλλου)
Πρόκειται για ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 1910, γραμμένο στη Βρετονική διάλεκτο. Ο συγγραφέας του Υβ Μπερτού, φημισμένος μελετητής του Δρυιδισμού, επιχειρεί να μας γνωρίσει με ένα από τα σπουδαιότερα και αρχαιότερα ρεύματα της εσωτερικής παράδοσης. Μέσα από τις 46 μυστικοθεολογικές Τριάδες, ο αναγνώστης έρχεται σε επαφή με τις διδασκαλίες, όπως παρουσιάζονται ως μυθικές αφηγήσεις ή ρητά, που έχουν ως βάση τον αριθμό τρία. Διαβάζουμε στην πρώτη από αυτές:
«Υπάρχουν τρεις αρχέγονες ενότητες και δεν μπορεί να υπάρξει παρά μία μόνον από την κάθε μία. Ένας Θεός, μία Αλήθεια, ένα Σημείο Ελευθερίας, όπου ισορροπούν όλες οι αντιθέσεις».

Η Γνώμη
Πρόκειται για ένα βιβλίο που σίγουρα δεν το συστήνω ως ένα ελαφρύ ανάγνωσμα. Δεν είναι τέτοιο, αντίθετα είναι ένα σύγγραμμα που κανείς δεν πρέπει απλά να το διαβάσει αλλά να το μελετήσει με προσοχή, όπως συμβαίνει άλλωστε και με όλα τα βιβλία που είναι αφιερωμένα στη φιλοσοφία.
Εντούτοις, για εκείνον που αρέσκεται στο στοχασμό, σίγουρα είναι ένα πολύτιμο έργο, στο οποίο, εκτός των άλλων, διαπιστώνει κανείς τη μεγάλη ομοιότητα μεταξύ του Δρυιδισμού και του Πυθαγορισμού, καθώς και την επίδραση που δέχτηκε ο πρώτος από το χριστιανισμό, στις καθαρά θεμελιακές αρχές του βέβαια, έστω και αν ο χριστιανισμός είναι μεταγενέστερος.
Το βιβλίο αποτελείται από 96 σελίδες, σε μικρές διαστάσεις και σε πολύ προσιτή τιμή (11 ευρώ) και συστήνεται οπωσδήποτε σε ανθρώπους με φιλοσοφικές ανησυχίες.