Home » από Μέλος Gateway Team, Άρθρα Επικαιρότητας, Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα
από Μέλος Gateway Team Τελευταία Νέα - Επικαιρότητα

“Το Αρχέτυπο του Ήρωα”: Μυθικιστικό ντοκιμαντέρ στην Αθήνα (30/9-1/10)

 

Τον Ιούνιο του 2016 οι Έλληνες Μυθικιστές είχαν αναρτήσει άρθρο  σχετικά με την ανάπτυξη του ντοκιμαντέρ  “Το Αρχέτυπο του Ήρωα” (αγγ. τίτλος “Batman and Jesus”) από τον Αμερικανό σκηνοθέτη Jozef K. Richards, σε συνεργασία με την ομάδα των Μυθικιστών του Μιλγουόκι.

Τα γυρίσματα και το μοντάζ ολοκληρώθηκαν και η μεγάλη μέρα για την πρεμιέρα του φιλμ πλησιάζει. Στις 30 Σεπτεμβρίου, η διάρκειας 100 λεπτών ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο του Mythinformation IV στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα σημείο του πλανήτη στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν λίγες ώρες νωρίτερα!

Κατά τους προηγούμενους μήνες, οι Έλληνες Μυθικιστές εξασφάλισαν τις απαραίτητες άδειες, δούλεψαν πάνω στη μετάφραση και τον υποτιτλισμό της ταινίας και ήρθαν σε επαφή με τον κινηματογράφο Τριανόν στο κέντρο της Αθήνας (Κοδριγκτώνος 21 και Πατησίων 101).

Έτσι κατά τις προηγούμενες ημέρες ανακοίνωσαν τη διοργάνωση ενός διήμερου κινηματογραφικού event, στις 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου του 2017, ώρα 19:00, στο οποίο οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το νέο φιλμ του Jozef K. Richards που φιλοδοξεί να καταστεί σημείο αναφοράς για τους ερευνητές της ιστορικότητας του Ιησού, των μυθικών αρχετύπων αλλά και της σύγχρονης μυθολογίας της κόμικ κουλτούρας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο “Αρχέτυπο του Ήρωα” έχουν παραχωρήσει συνεντεύξεις μια σειρά από ακαδημαϊκούς και ανεξάρτητους ερευνητές στο πεδίο του Μυθικισμού, όπως οι Dr. Robert Price, Dr. Richard Carrier, David Fitzgerald και Aron Ra, ενώ για τις ανάγκες των γυρισμάτων εξασφαλίστηκε ακόμα και η ενοικίαση μιας Αγγλικανικής εκκλησίας, που διαμορφώθηκε κατάλληλα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που αντιστοιχούν στους Έλληνες Μυθικιστές από τα εισιτήρια (οι τιμές των οποίων κρατήθηκαν όσο το δυνατόν πιο χαμηλές -5 ευρώ γενική είσοδος και 4 ευρώ για φοιτητές, ανέργους και ΑΜΕΑ), θα καλύψουν τα έξοδα μετάφρασης και υποτιτλισμού, ενώ ένα πολύ μικρό μέρος τους θα αποτελέσει ταμείο για μελλοντική ημερίδα/συνέδριο των Ελλήνων Μυθικιστών, αντίστοιχο με το περσινό Mythcon. Υπάρχουν, λοιπόν, αρκετοί λόγοι για να στηρίξετε το συγκεκριμένο εγχείρημα!

 

Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στο facebook event της εκδήλωσης

 

Λίγα λόγια για το φιλμ: 

Το ντοκιμαντέρ “Το αρχέτυπο του Ήρωα” (αγγ. τιτλος Batman & Jesus) του Αμερικανού σκηνοθέτη Jozef K. Richards, φιλοδοξεί να καταστεί ένα κινηματογραφικό σημείο αναφοράς για τους ερευνητές του Μυθικισμού. Μέσα από μία σειρά συνεντεύξεων με καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και ανεξάρτητους ερευνητές, επιστρατεύοντας σε πολλές περιπτώσεις το χιούμορ, το φιλμ εξετάζει όλα τα δεδομένα για την ιστορικότητα του Ιησού, συγκρίνοντας τα διαθέσιμα στοιχεία με το πεδίο που αποκαλούμε “μοντέρνα μυθολογία”. 
Στο “Αρχέτυπο του Ήρωα” ανιχνεύονται οι ρίζες της Ιουδαϊκής και Χριστιανικής διδασκαλίας. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του γνωστού ήρωα των κόμιξ, του Μπάτμαν, αναδεικνύεται η διαχρονία της διάδοσης μυθικών ιστοριών στις ανθρώπινες κοινωνίες, ενώ παράλληλα γίνεται ένας ενδιαφέρον παραλληλισμός της μετάλλαξης των Ευαγγελίων της Βίβλου δια μέσου των αιώνων, με την αντίστοιχη εξέλιξη της ιστορίας του Μπάτμαν σε βιβλία και κινηματογράφο κατά τις τελευταίες δεκαετίες. 

 

Με πληροφορίες από το mythikismos.gr