Επιστροφή στο Forum : Λεχώνια
Γεια χαρά παιδιά ! Λέγομαι Τάσος είμαι φοιτητής και λάτρης του μεταφυσικού. Μετά την εξεταστική θα ανέβω στη Λάρισα σ' ένα φίλο μου για 2-3 μέρες. Εδώ και πολύ καιρό σκέφτομουν να κάνω μια επίσκεψη στο χωριό Λεχόνια(νομός μαγνησίας) το οποίο φημολογείται πως είναι στοιχειωμένο και πιστεύω πως είναι ιδανική ευκαιρία. Εσείς τι λέτε? Έχετε κάποια στοιχεία? Ψάχνοντας στο google βρήκα κάποια πράγματα αλλά όχι αρκετά. Επίσης αν θυμάμαι καλά πριν αλλάξει το forum-στην σημερινή του μορφή- είχε γραφτεί μια προσωπική εμπειρία από μια κοπέλα κατά την επίσκεψη της σε ένα χωριό κοντά στο Βόλο, την έχετε ακόμη?
xontro_mpizeli
05-02-06, 23:33
Γειά σου Nikoladim και καλώς ήρθες στην παρέα του metafysiko.gr !
Καλή περιήγηση στο site και στο forum του www.metafysiko.gr (http://www.metafysiko.gr) !
Τώρα στο θέμα που άνοιξες, αν δεν κάνω λάθος αναφέρεσε στο γνωστό στοιχειωμένο σπίτι που βρίσκεται στα Λεχώνια, κοντά στην πόλη του Βόλου.
Από αυτά που έχω δει σε εκπομπές στην τηλεόραση και από ό,τι έχει πάρει το μάτι μου σε διάφορα έντυπα πρόκειται για ένα πολύ παλιό σπίτι. Χρησιμοποιήθηκε στην κατοχή από τους Γερμανούς σαν φυλακές-βασανιστήρια.
Δεν γνωρίζω και πολλά πράματα για το συγκεκριμένο σπίτι αλλά πιστεύω άμα ψάξεις στο ίντερνετ θα βρεις πολλά links για το σπίτι που ψάχνεις.
Φυσικά τις καλύτερες πληροφορίες θα τις βρεις ... εκεί! :)
Μακάρι να το επισκεφτείς για να μας μεταφέρεις τις εμπειρίες σου από το πολυσηζητημένο αυτό στοιχειωμένο σπίτι! :D
να σαι καλά μπιζέλι! Σε 2-3 εβδομάδες θα σας πω..
...Εδώ και πολύ καιρό σκέφτομουν να κάνω μια επίσκεψη στο χωριό Λεχόνια(νομός μαγνησίας) το οποίο φημολογείται πως είναι στοιχειωμένο και πιστεύω πως είναι ιδανική ευκαιρία. Εσείς τι λέτε??
Φίλε Τάσο για το συγκεκριμένο σπίτι όντως έχουν ακουστεί κατά καιρούς διάφορα και μάλιστα κάποιοι απ'την περιοχή μιλούν όντως για παραφυσικά φαινόμενα. Η ιστορία του είναι περίπου όπως λέει το Χοντρό Μπιζέλι.
Μιας και είμαι απ'την περιοχή και είδα ότι ενδιαφέρεσαι να επισκεφτείς το χωριό, αν θες πάμε μαζί να δούμε τι όντως "παίζει" κλπ.
Το πολύ πολύ και στοιχειωμένο να μην είναι το σπίτι, θα "στοιχειώσουμε" σε κανα απ'τα τσιπουράδικα στο Βόλο!!! :D :D :D
έγινε φίλε τσίλοφ! θα σου στείλω pm σε μια με δυο εβδομάδες.
Στείλε και σε μένα και εγώ απο κάπου εκεί κοντά είμαι :cool: Το έχω ψάξει παλιότερα τα θέμα και ξέρω ορισμένα πράγματα.Πάντως υπάρχει κάτι χειρότερο απο το συγκεκριμένο σπίτι στην περιοχή και εκεί δυστηχώς δεν μπορείς να μπείς εύκολα.
Το σπίτι το είχε η οικογένεια Καρτάλη , και στον εμφύλιο πόλεμο οι ορισμένοι αντάρτες απο τον Πύργο τους σκοτώσαν όλους , πήραν ότι βρήκαν και απο τότε το σπίτι είναι παρατημένο.Τώρα για τους Γερμανούς απ'οτι ξέρω είχανε σφραγίσει το υπόγειο , στο οποίο λογικά ήταν τα κελιά.Δυστηχώς εκεί δεν υπάρχει πρόσβαση.
paidia logw enos sobarou oikogeneiakou problhmatos(egxeirhsh) anabaletai h ekdromh pros to paron, elpizw na ta poume sto mellon :(.
xontro_mpizeli
09-03-06, 19:39
Το τριήμερο της καθαράς Δευτέρας ήμουν στην πόλη του Βόλου και είχα την τύχη( ; ) να δω από κοντά το πολυδιαφημισμένο σπίτι στα Λεχώνια.
Πραγματικά σου προκαλεί δέος όταν το αντικρίζεις μπροστά σου! Δεν έχω ξαναδει παρόμοοιο σπίτι ποτέ μου σαν και αυτό.
Το είδα και πρωινή ώρα αλλά και το βράδυ. Δυστυχώς οι φωτογραφίες που έβγαλα από την περιοχή δεν υπάρχουν πλέον στα χέρια μου! Υπήρξε ένα τεχνικό πρόβλημα... Κατά τύχη βέβαια έχω σώσει μία, την οποία την έβγαλα βράδυ.
http://img417.imageshack.us/img417/9377/dsc016884mi.jpg
Ελπίζω την επόμενη φορά που θα επισκεφτώ την πόλη του Βόλου να ξαναπάω στα Λεχώνια και να ξαναβγάλω φωτογραφίες από το σπίτι!
Υ.Γ: Ε ρε Πάνο...
Εαν θελεις μπιζελι (και εχεις χρονο) μπορεις να μας παρουσιασεις και ενα κειμενο με την ιστορια του συγκεκριμενου σπιτιου, για να μαθουμε και εμεις που δεν γνωριζουμε αρκετα πραγματα...
στο χωριό Λεχόνια(νομός μαγνησίας) το οποίο φημολογείται πως είναι στοιχειωμένο
na aposafinisoume kati oti mono ekeino to spiti exei kati real strange kai oxi olokliro to xorio.to kalokairi paides(iounio) an thelete k diorganosete tpt.eimai k ego mesa.lariseos gar.konta einai.
*sorry gia ta greeklish,logo viasinis.
Να πω μόνο πως έχω πάει. Μάλλον είνα φορτισμένο με ενέργειες. Όποτε θέλετε μπορείτε να έρθετε και γω μαζί σας και αν θέλετε και καμιά φοτο σας στέλνω:P. Θα ξαναπάω θα μαζέψω υλικό και θα επιστρέψω. Θα συνεννοηθούμε να έρθει αποστολή αν θέλει κάποιος. Eυχαριστώ:)
Τον ¶υγουστο που έιχα πάει Βόλο είχα κάνει μια βόλτα στο σπίτι και για πολύ καλή μου τύχη βρήκα τη πόρτα του κήπου ορθάνοιχτη και μπήκα (εννοείτε!).
Σχετικά με τη ιστορία του σπιτιού, ρώτησα και έμαθα πάνω-κάτω αυτά που ειπώθηκαν και πιο πάνω...επι Γερμανών ήτανε ανακριτήριο οπου γινόντουσαν πολλά βασανιστήρια και σκοτωμοί (πολλοί γείτονες ακούνε ακόμα και τώρα φωνές και κλάμματα)! Πιο παλιά όμως έιχε υπάρξει κατοικία κάποιου τσιφλικά της περιοχής ο οποίος έσφαξε όλοι του την οικογένεια και έπειτα αυτοκτόνησε και ο ίδιος. Ο επόμενος ιδιοκτήτης του σπιτιού ήτανε επίσης ένας οικογενειάρχης ο οποίος και πάλι σκότωσε την οικογενειά του! Μετά πέρασε στα χέρια των Γερμανών. Στα πιο προσφατα χρόνια (γύρο στο 1989) το είχε κυρήξει διατηρηταίο η τότε υπουργος πολιτισμού (Μελίνα Μερκούρη). Δυστυχώς, απο ότι έμαθα, ο πρώτος μηχανικός που το ανέλαβε πέθανε λόγο κάποιου 'ατυχήματος'...το ίδιο και ο δεύτερος. Απο τότε το σπίτι εγκαταλήφθηκε χωρίς καμία προσπάθεια αναπαλαίωσης...μέχρι σήμερα, που όπως φαίνεται και στη φωτογραφία θα ξαναρχίσουν τα έργα!
Το σπίτι αυτό είναι όντως πολύ εντυπωσιακό! Το γεγονός οτι είναι στο πιο κεντρικό σημείο του χωριού και οτι τα διπλανά σπίτια είναι πολύ κοντά και όλα κατοικούνται το κάνει να φαίνεται ακόμα πιο μοναχικό!
Να μερικές φωτογραφίες που πήρα!
http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/Sign.jpg
http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/Outsideview.jpg
Η καγκελόπορτα απο όπου μπήκα...
http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/Sidegate.jpg
Το ισόγειο...
http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/Groundfloor.jpg
Το ισόγειο απο μέσα...
http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/Insideofgroundfloor.jpg
Η κύρια είσοδος απο μέσα...
http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/Insidemainentrance.jpg
Ο δεύτερος όροφος...
http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/2ndfloor.jpg
Μέρος της οροφής του πρώτου ορόφου...
http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/1stfloorceiling2.jpg
Δυστυχώς απο ότι φαίνεται και στις φωτογραφίες το κτίριο είναι σε πολύ κακή κατάσταση και στα περισσότερα μέρη έχουνε πέσει οι σωβάδες, τα πατώματα και τα ταβάνια. Πολύ προσοχή λοιπόν σε όποιον θελήσει να το επισκευτεί. Για αυτόν τον λόγο δεν μπόρεσα να ανεβώ και στους πιο πάνω ορόφους. Απ'ότι βλέπετε (απο τα γκράφιτι) το κτίριο το επισκέπτονται αρκετοί!
Έχω ακόμα πολλές φωτογραφίες τις οποίες μπορώ να ανεβάσω αν θέλετε...
Φίλοι μου καλησπέρα σας.
Φιλη Ophelia πολυ καλη δουλειά έκανες...
Περιμενω και τις άλλες φωτό....
Πάντος το σπίτι φαινεται ενδιαφέρον πολύ.
Ευχαριστώ.
Όντως οι φωτογραφίες σου Ophelia, είναι εξαιρετικές. Ειδικά η δέυτερη είναι αριστουργηματική. Θα περιμένουμε να δούμε κι άλλες, αν έχεις την καλοσύνη και φυσικά θα είμαστε εν αναμονή της αποστολής του φίλου μας lifo.
Καλησπέρα!
Χαίρομαι που σας αρέσανε οι φωτογραφίες! Λοιπόν συνεχίζω με μερικές ακόμα...
¶ποψη της πίσω πλευράς του κτιρίου...
http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/Backdoor.jpg
Η πίσω είσοδος που σε βγάζει σε μια μικρή κουζίνα και σε μικρά δωμάτια στο πίσω μέρος του πρώτου ορόφου. Στη βάση της σκάλας (στο ισόγειο) υπάρχουν και απο τις δύο μεριές είσοδοι για τα δωμάτια του ισογείου.
http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/Backentrance.jpg
Πάνω απο την πίσω είσοδο...
http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/Topofbackentrance.jpg
Σαφώς και θα φέρω φοτογραφικό υλικό. Ετοιμάζω και κάποια στοιχεία για το "Στοιχιωμενό Σπίτι των Λεχωνίων". Είναι ένα από τα ωραίοτερα αρχοντικά πάντως στην Ελλάδα. Ευχαριστώ:)
Δείγμα απο τα πανέμορφα ταβάνια...
http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/Ceiling.jpg
¶ποψη της σκάλας...
http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/Staircase.jpg
Απο τις πολλές χτισμένες πόρτες που υπήρχαν στο κτίριο...
http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/Insidegroundfloor-builtindoor.jpg
http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/Built-indooratgroundfloor.jpg
Αχα..Το πες και το κανες Οphelia...ειναι το γνωστο σπιτι που λεγαμε ετσι δεν ειναι??Εχω ακουσει και εγω την ιστορια περι γερμανων και βασανιστηριων οπως και το γεγονος οτι καμια οικογενεια δεν εχει καταφερει να μεινει εκει για πολυ..μαλιστα εχω ακουσει οτι ειχε γινει κι ενας περιεργος φονος εκει μεσα ..ιστορια που θυμιζει πολυ το σπιτι στο Αmityville που εχει γινει και ταινια, δηλαδη καποιος απο την οικογενεια σε κατασταση παρορμητικης μονομανιας σκοτωνει..αλλα δεν ξερω αν ισχυει.Ειχε γινει καποτε και εκπομπη για το συγκεκριμενο σπιτι.Στα γυρισματα υπηρχαν μαρτυριες απο τους δημοσιογραφους οτι πεφταν οι μπαταριες απο τς καμερες και απο τα κινητα,χαλαγαν συσκευες φορητες και τετοια..
Πολυ ωραιες οι φωτογραφιες που τραβηξες..αν και παντα να θυμασαι αυτο που ξερεις καλα οτι το θεμα μετα απο μια τετοια εξερευνηση δεν ειναι τι θα συμβει η τι θα δεις αλλα τι θα σε ακολουθησει φευγοντας..ειδικα αν μιλαμε για ενα σπιτι με τετοιο ενεργειακο πεδιο..
Απίστευτες φωτογραφίες! Ophelia έκανες πάρα πολύ καλή δουλειά. Είναι πραγματικά ένα υπέροχο σπίτι και πολύ εντυπωσιακό! Κρίμα που καμία οικογένεια δεν μπόρεσε να το χαρεί! Αυτό το αρχοντικό έχει πολύ βαριά ιστορία και σίγουρα πρέπει να σε βαραίνει και εσένα όταν το αντικρύζεις (εμένα τουλάχιστον έστω και από τις φωτογραφίες, το έκανε). Οι συνεχείς δολοφονίες και τα "ατυχήματα" εργατών μου δημιουργούν έντονα την αίσθηση πώς κάτι τρέχει με αυτό το σπίτι...Lifo περιμένω περισσότερα και από σένα!!
Είχα ακούσει στο παρελθόν..., για αυτό το σπίτι..., αλλά σήμερα που πρώτη φορά βλέπω, τις υπέροχες φωτογραφίες... που τράβηξε η φίλη μας η "Οphelia", πραγματικά εντυπωσιάστηκα... :eek:
Συγχαρητήρια φίλη "Ophelia"... για την εξαιρετική δουλειά σου...
Δεν γνώριζα, ότι πρόκειται για ένα τόσο ιδιαίτερο αρχοντικό... και βέβαια, δεν γνώριζα ότι είχε τόσο μεγάλη ιστορία..., η οποία είναι η αιτία... που παραμένει και σ΄ αυτήν την κατάσταση...
Με τα δικά μας κριτήρια, είναι κρίμα... που παραμένει εγκαταλελημένος και ένας τέτοιος θησαυρός της πολιτιστικής μας κληρονομιάς...
Φαίνεται... όμως, ότι υπάρχουν κάποιοι... που κάτι παραπάνω... γνωρίζουν και επιμένουν να το κρατούν σε αυτήν την κατάσταση... ;)
Μου έδωσε την αίσθηση..., ότι το ζήλεψαν τα πεύματα... και θέλησαν να το κρατήσουν δικό τους... για πάντα... :rolleyes:
Θα ήθελα πολύ, να μπορέσω να το επισκεφθώ και εγώ από κοντά... και να αιστανθώ την ενέργειά του...
Γειά σας παιδιά!!Επειδή είχα την τύχη να μένω σε ένα χωριό 1 χιλιόμετρο έξω από τα Λεχώνια στην Αγριά,αποφάσισα με έναν αγαπητό μου φίλο που είναι και μέλος στο forum, να επισκεφθούμε το αρχοντικό σπίτι των Λεχωνίων ή όπως το χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι ''στοιχιωμένο''...
Ήταν βράδυ και με δυσκολία κατάφερα να προχωρήσω...γνωρίζοντας τις πολλές ιστορίες που έγιναν σαυτό το σπίτι...τελικά μπήκαμε...
Το μόνο που είχαμε φροντισει να πάρουμε μαζί μασ ήταν ένα κασετοφωνάκι ηχογράφησης και ένα κινητό,όπωσ καταλαβένεται δεν είμασσταν καθόλου οργανωμένοι...τελως πάντων για μην τα πολυλογώ μόλις μπήκαμε ακούσαμε έναν θόρυβο(σαν να τρίζει μια καρέκλα)τότε κοιταχτήκαμε φοβησμένοι,αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή και δεν μας σταμάτησε και συνεχίσαμε ανεβαίνοντας τα σκαλιά που ισα ισα στηρίζονταν απο τον τοίχο.
Φτάσαμε λοιπόν στον δεύτερο όροφο εκεί υπήρχαν πολλές πόρτες που οδηγούσαν σε μικρά και μεγάλα δομάτια...
Καθώς σπρόχναμε τισ πόρτες είδαμε μια σκιά να εξαφανίζεται πολύ γρήγορα...
Το προσπεράσαμε και αυτό και ανεβήκαμε ατον τρήτο όροφο εκεί ακούγαμε καποιους χτύπους ,τότε ζήτισα απο τον φίλο μου να φύγουμε ....
Ετσι όπωσ κατεβαίναμε τα σκαλιά είχαμε αναμένο το φλας του, κινητου και ξαφνικά σβίνει..???...καταφέραμε λοιπόν και βγήκαμε απο το σπίτι...
Τότε ο φίλος μου πρότεινε να παμε και στο υπόγειο οπου βρήσκονται τα κελιά οπου οι Γερμανοί κρατουσαν τους ιδιοκτήτεσ και όχι μόνο....
Αφου είχαμε βγεί και από την αυλόπορτα βάλαμε να ακούσουμε την ηχογράφηση...
Αλλα δεν υπήρχε...Πώσ το εκσιγείτε αυτό?
πληροφορίες για το σπίτi:
Το σπίτι αυτο βρίσκεται σεναν καθετο δρόμο,είναι 3οροφο με ενα υπογειο που περιέχει πολλά κελια,ο εσωτερικός χώροσ του σπιτιού εχει μόνο καποια πεσμένα σανίδια και σοφάδες,και οι τοίχοι ειναι ζωγραφισμένοι απο κάποιους ανεγκέφαλους.Αν υπάρχει καποια απορία παρακαλω πειτε μου.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ:)
Aγαπητέ teddy,
Θυμάμαι αφού είχαμε μπει μαζί:p το τί είχε συμβεί. Επειδή ψάχνω το θέμα και πιθανών γραφτεί και ένα άρθρο πάνω στο θέμα έχω βγάλει μερικά συμπεράσματα. Το σπίτι μπορεί να μην είναι στοιχιωμένο και να υπάρχουν απλά κάποια φαινόμενα poltergreist. Το σπίτι μπορεί να έχει φορτιστεί με διαφόρων ειδών ενέργειες. Δες το θέμα με κάτι αντίστοιχο http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?p=38306#post38306 . Όταν είχα μπει μέσα θυμάσαι που βγήκα κατενθουσιασμένος λόγω του ότι κάτι με είχε ακουμπήσει. Αν και μπορεί να οφείλεται και σε θερμοκρασία ή κάτι τέτοιο από ότι έχω ψάξει, μπορεί να με επηρέασε ενεργειακά το γεγονός αυτό. Δεν ένιωσα μόνο ακούμπημα αλλά και μούδιασμα! Πολύ θα ήθελα να δω τί θα γινόνταν αν κάποιος προσπαθούσε να "ξεσηκώσει τις παρουσίες". Τότε θα φαινόνταν τί θα υπήρχε. Είχα ψάξει κόσμο παντού για το θέμα αυτό, άλλος μου έλεγε να περιμένω και άλλος να μπω να λιβανίσω! Αλλά υπάρχει ένα γενικότερο <<χαντάκωμα>>. Από το μόνο μέσο που βοηθήθηκα ήταν από το mystery και θα προσπαθήσω να βοηθήσω και μέσω του metafysiko.gr. Θα επιστρέψω με πληροφορίες;) Ευχαριστώ:)
Αγαπητή Οφηλία πραγματικά ενδιαφέρουσες οι φωτογραφίες απο το στοιχειωμένο σπίτι. Αν και δεν μοιάζει πάρα πολύ, όμως σαν αίσθηση μου θυμίζει το θρυλικο κάποτε στοιχειωμένο σπίτι στο Πικέρμι το οποίο είχα φωτογραφήσει. Δυστυχώς ή ευτυχώς ανάλογα πως το βλέπει κάποιος δεν υπάρχει πια... πρέπει να σκανάρω τις φωτό και να σας τις βάλω να τις δείτε...
Φιλικά...
Χαίρομαι που σας αρέσανε οι φωτογραφίες... :)
Το μόνο που ήθελα να προσθέσω είναι οτι όσο ήμουνα εκεί δεν μπορώ να πω οτι ένιωσα τίποτα περίεργο και μεταφυσικό, εκτός του ότι υπήρχε μια αίσθηση οτι το μέρος ήτανε γεμάτο ενέργια. Αυτό δεν ξέρω να οφείλεται στο ότι όντως υπάρχει κάτι τέτοιο στον χώρο, αν απλά ήμουνα επηρεασμένη απο τις ιστορίες ή αν απλά δεν έχω και ιδιαίτερη 'ευαισθησία' σε τέτοια φαινόμενα για να νιώσω κάτι παραπάνω... :confused: Όπως και να έχει ίσως να έπαιξε ρόλο και το ότι ήτανε μέρα μεσημέρι όταν πήρα τις φωτογραφίες...
Συμφωνώ μαζί σου αγαπητή μου Ophelia οτι δεν ένιωσες αρκετή ενέργεια λόγο τ ο,τι ήταν μεσημέρι και όχι βράδυ...
Πίστεψε με το βράδυ υπάρχει μεγάλη ενέργεια καθώς γίνονται και τα φενόμενα που έγραψα και στο προηγούμενο μύνημα.Ευχαριστώ
Eiπαμε δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιο πνεύμα ή φάντασμα και να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα. Δεν είσαι και πολύ δεκτική Οφηλία. Δεν προκύπτουν όλα από φαινόμενα poltergreists. Να μείνεις ψύχραιμος είναι το κύριο θέμα. Είχα προσπαθήσει να μείνω και δεν ξέρω αν το κατάφερα ή όχι... Αυτά προς το παρόν. Ευχαριστώ:)
SilverLining1862
01-05-08, 20:10
Το συγκεκριμένο σπίτι σου προκαλεί όντως πολύ ανατριχιαστικά συναισθήματα και μόνο που το βλέπεις... Εμένα πάλι μου συνέβη κάτι άλλο. Είμαι Βολιώτισσα και παρόλο το νεαρό της ηλικίας μου αυτό το κτήριο μου κινούσε πάντα την περιέργεια. Μια νύχτα λοιπόν πριν 2 χρόνια που είχα πάει με τα ξαδέρφια μου εκεί για να το δούμε καλύτερα και να βγάλουμε φωτογραφίες (εννοείται πως τα είχαμε όλα χιλιοελέγξει, φακούς, μπαταρίες, φιλμ κλπ) με το που τράβηξε ο Νίκος 5 φωτογραφίες (την μπροστινή πρόσοψη του σπιτιού), κάτι άρχισε να μυρίζει άσχημα. Κοιταζόμαστε και έπειτα το βλέμμα μας καρφώνεται στην μηχανή. Την ανοίγω και τι βλέπω; Το φίλμ μέσα ήταν που μύριζε. Είχε καεί!!!
Γιώτα
Καλημέρα σε όλους. Βρισκόμουν στο Βόλο για τις διακοπές του Πάσχα και επειδή είχα ακούσει για το συγκεκριμένο σπίτι ήθελα να πάω να το δω από κοντά και να τραβήξω κάποιες φωτογραφίες. Δυστυχώς, όταν πήγα εκεί και έκανα απόπειρα να μπω μέσα βγήκαν κάποιοι κάτοικοι από τα διπλανά σπίτια και μας απείλησαν ότι αν δεν φεύγαμε θα καλούσαν την αστυνομία. από ότι έμαθα αργότερα οι κάτοικοι φοβούνται γιατί μπαίνουν μέσα κάποια άτομα και κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Έψαξα, όμως, την ιστορία του σπιτιού και αυτά που έμαθα είναι αυτά που αναφέρει η Ophelia. (Πολύ καλή δουλειά με τις φωτογραφίες). Επίσης, έμαθα ότι το σπίτι ανήκει πλέον στον Δήμο και ότι πριν κάποια χρόνια είχε βγει απόφαση να κατεδαφιστεί αλλά μία μέρα πριν την κατεδάφιση πέθανε ο οδηγός του μηχανήματος που θα το κατεδάφιζε !!!!!! Ένας γνωστός μου που ζει στον Βόλο μου είπε ότι είχε μπει μία φορά μέσα αργά το βράδυ επειδή εκείνη την ώρα δεν θα τον έβλεπε κανείς (ώστε να φωνάξει την αστυνομία) και είδε μέσα στο υπόγειο ηλέκτρική καρέκλα, η οποία προφανώς χρησιμοποιούνταν για βασανιστήρια.
Τον Οκτώβριο έχω κανονίσει να ξαναπάω στο Βόλο και αυτή τη φορά δεν θα μου την γλιτώσει το συγκεκριμένο σπίτι. Θα μπω και θα το δω από κοντά. Το πολύ πολύ να φάω και μια βραδιά στο κρατητήριο....!!!!!
Αν θυμηθείτε ειδοποιήστε και μένα :)
ειχα παει μια φορα με τους γονεις μου εκει σε κατι φιλους αλλα δεν προσεξα τιποτα..... και ολα αυτα περι στοιχειωμενου σπιτιου ειναι απλα μυθοι
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, το περίεργο αυτό κτίριο θα αναπαλεωθεί για να στεγάσει το Κέντρο Τύπου των Μεσογειακών Αγώνων που θα γίνουν το 2013 (αν δεν κάνω λάθος) με διοργανωτές τον Βόλο και την Λάρισα.
Είμαστε σε αναμονή για πιθανά περίεργα συμβάντα και ατυχήματα, όπως φημολογείτε οτι είχαν γίνει στο παρελθόν...
Ακόμη τίποτα δεν έχω ακούσει σχετικά με αυτό οφελία.
Τώρα, Κωστή φίλε μου στο σπίτι μπήκες; Αν όχι μην μιλάς σε παρακαλώ για μύθους και τα σχετικά.
Καταρχάς, σωστό είναι πρώτα από όλα να μελετηθεί το πως δρα ο άνθρωπος σε τέτοιους τόπους. Σίγουρα αν και χω μπει γύρω στις 6 φορές δεν μπορώ να κρίνω αν το σπίτι είναι στοιχιωμένο. Όμως το σίγουρο είναι άλλο...Το σπίτι έχει μια περίεργη ενέργεια. Είναι πολύ λογικό μιας και τα πολύ έντονα γεγονότα(κατά τον πόλεμο κυρίως) αφήνουν πολύ έντονα αισθήματα που από κει προέρχεται ενέργεια. Να πω πως δεν είδα τίποτα; Ειλικρινά αν θυμάμαι καλά τις 3 ή 4 φορές είδα... Πριν όμως την διεξαγωγή οποιωνδήποτε συμπερασμάτων θα θελα να πω κάτι που παρατήρησα πολύ ιδιαίτερο. Κάθε φορά που πήγαινα είχα μαζί μου και κάποιον γνωστό μου. Την πρώτη φορά που πήγα, ήταν με έναν γνωστό που ΔΕΝ είχε ξαναμπει. Τα φαινόμενα με ήχους και τα σχετικά ήταν πολύ έντονα. Οπότε πήγαινα με ανθρώπους που έμπαιναν πρώτη φορά σημειωνόντουσαν περίεργα φαινόμενα. Το μέρος προκαλεί ένα δέος. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκαλέσει ο άνθρωπος σε τέτοιες στιγμές.
Ανακεφαλαιώνοντας, δεν είναι το θέμα αν εκεί πέρα μπορείς να παρατηρήσεις φαινόμενα poltergeist ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. Το θέμα είναι το πως δρα ο άνρθωπος...Είναι πραγματικά περίεργο. Από την μια για το ενδεχόμενο στο σπίτι να συμβαίνει κάτι "αλλόκοσμο", το πως ο άνθρωπος λαμβάνει και ασυνείδητα επικοινωνεί με τον "αλλόκοσμο". Βέβαια, ακόμη περισσότερο θαυμαστό είναι να προκαλείται από τους ίδιους τους ανθρώπους! Αν έχω κάποια νέα όπως φωτογραφίες ή κάτι τέτοιο θα επανέλθω.
nαι μπηκα... παντως εχω να πω πως και μονο στην ιδεα οτι ειναι στοιχειωμενο η φαντασια σου παιζει διαφορα παιχνιδια.... χθες πηγα στην σπηλια του νταβελη και μολις μπηκα ακουγονταν κατι θορυβοι που αποδειχθηκε οτι δεν ηταν τιποτα αλλο παρα πουλια...
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ... ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ..
ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΑ ΛΕΧΩΝΙΑ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΣΤΟ "ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ" ΣΠΙΤΙ..τΟ ΣΣΠΙΤΙ ΑΥΤΟ ΑΝΗΚΕ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΝΤΟΥ'. Η ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ Η ΕΛΕΝΗ ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΤΟ 1881 ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 15 ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΩΝ ΤΟ 1896 ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΙΤΙΑ..Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΦΙΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ...ΕΔΩ ΣΤΟ ΒΟΛΟ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗ ΣΑΝ "ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΜΑΜΙΔΙ"... Ο ΜΥΘΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΣΑΜΑΜΙΔΙ ΗΠΙΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ... Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΑΜΑΜΙΔΙ..ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ (ΝΙΚΟΛΑΟΣ,ΚΑΤΕΡΙΝΑ,ΕΛΕΝΗ) ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΜΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΟΤΕ ΠΕΘΑΝΑΝ...
ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΝΙΩΣΑ ΠΡΩΤΑ ΕΝΑ ΡΙΓΟΣ,ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ,ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΤΡΟΜΟΣ... ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΥΛΙΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΟ... ΕΚΑΤΣΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΩΡΑ... ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ....ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΝΩ ΟΥΤΕ ΚΑΤΩ... Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΚΛΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ... ΕΝΩ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΑΝΩ...ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ...ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟ 1940 ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ...ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΥΤΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΝΤΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΕΖΗΣΑΝ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ...ΕΧΕΙ ΚΡΘΕΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΟ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΝΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ...ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΘΡΥΛΟΣ..
από melian: αγαπητή donna καλώς ήρθες στο φόρουμ! Θα ήθελα να σε παρακαλέσω τα επόμενά μηνύματά σου να είναι σε μικρογράμματη γραφή.
xontro_mpizeli
19-06-08, 17:12
Σε παραπέμπω και σε αυτό το thread (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1013&highlight=%EB%E5%F7%FE%ED%E9%E1)περί Λεχωνίων.
Καλώς ήρθες στην Κοινότητα του μεταφυσικού! :)
http://i306.photobucket.com/albums/nn246/Who332/DSC00451.jpg αυτος ειναι ο ταφος της οικογενειας που εμενε εκει
Ταφος -Τραπεζαρια??? :eek:
Και πανω στο τραπεζι απο οτι καταλαβα εχει γλυπτο τη σαυρα απο την οποια οπως λεει ο θρυλος η οικογενεια βρηκε θανατο?
Κοινως σαν να τους ακολουθησε στον ταφο και ο δολοφονος τους εστω και με αυτη τη μορφη....
Και που ειναι θαμμενη η οικογενεια? κατω απο τις καρεκλες τους?:eek:
Πραγματικα πολυ παραξενο μνημειο...
Ναι η οικογενεια ειναι θαμενη κατω απο τισ καρεκλκες. Δεν ξερω αν φαινεται καλα αλλα ολος ο ταφος ακομα και το γυρω γυρω ειναι μαρμαρινο..Το πιο περιεγο ειναι πως ο συγκεκριμενος ταφος δεν λεει πουθενα τις ημερομηνιες... Κανεις δεν τον επισκεπτεπται ποτε και αν ποτε κανεις ερθει στο Βολο ειναι στο παλιο νεκροταφειο οπως πηγαινουμε προς την εκκλησια πριν φτασουμε δεξια στο βαθος...Ξεχωριζει..Οταν πλησιασεις σε πιανει μια περιεργη ανατριχηλα
Εγώ πάλι θα σταθώ λίγο στο εξαιρετικό ταφικό μνημείο της φωτογραφίας. Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω πως είναι πραγματικά μοναδικό κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν να επισκευτούμε μέσα στο καλοκαίρι το μέρος για μερικές ακόμη φωτογραφίες...
Μπράβο donna!
ευχαριστω...
Μου ειχε κανει ειδιαιτερη εντυπωση και γι αυτο το εβγαλα με το κινητο.
το σπίτι κρίθηκε διατηρητέο....Θα παραμέινει οπως ειναι αν και υπάρχει κινδυνος καταρρευσης
Οσο για το σπιτι στα Λεχωνια...πηγα κι εγω βραδυ στις 12:00 πριν 5 μερες με κατι φιλους (ημασταν 5 ατομα) και ηταν φανταστικα!!
Το σπιτι ειχε φοβερα εντονη ενεργεια στην αρχη αλλα μετα εξοικιωθηκαμε...
Δεν ειχαμε ενοχλησεις του τυπου: φωνες, χτυπους κ μετακινησεις αντικειμενων.....ουτε καηκαν τα φιλμ μας...ουτε εσβησαν τα φλας των κινητων κ τα κερια μας!
Το φανταστικο της υποθεσης ομως ειναι οι φωτογραφιες που τραβηξαμε.....τις οποιες δεν προκειται ομως να δημοσιευσω για λογους ασφαλειας.
Ενα εχω να πω, οτι στις φωτογραφιες αυτες μονο οι 4 που ποζαραμε δεν ειμασταν, αλλα πολλοι παραπανω!!! Και τα πνευματα που στοιχειωνουν το σπιτι φαινονται πεντακαθαρα....
Οποιος θελει το πιστευει :cool:
Το φανταστικο της υποθεσης ομως ειναι οι φωτογραφιες που τραβηξαμε.....τις οποιες δεν προκειται ομως να δημοσιευσω για λογους ασφαλειας.
Ενα εχω να πω, οτι στις φωτογραφιες αυτες μονο οι 4 που ποζαραμε δεν ειμασταν, αλλα πολλοι παραπανω!!! Και τα πνευματα που στοιχειωνουν το σπιτι φαινονται πεντακαθαρα....
Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες..
Εξήγησε μου αν θες τους λόγους ασφαλείας, μιας και δε νομίζω οι άλλες παρουσίες που αποτυπώθηκαν στη φωτογραφική μηχανή να μη τους αρέσει η δημοσιότητα :p
Σοβαρά τώρα, θα ναι κρίμα αν έχεις τέτοιο υλικό όπως ισχυρίζεσαι, αι να το κρατήσεις κρυφό ;)
Φιλικά
den exw dikaiwma na dhmosieusw tis fotografies dioti ta upoloipa atoma ths fotografias den theloun (gia kapoious dikous tous logous)....
Sto mellon omws tha broume tropo na dhmosieusoume kapoies apo autes :)
Συγνώμη αλλά αυτά για μένα είναι παπαριές... Αν δεν θέλεις να δημοσιεύσεις φωτό δεν το λες καθόλου. Αν τα άτομα δεν θέλουν να φαίνονται τα πρόσωπά τους απλά με το φότοσοπ τα σβήνεις... Διαφορετικά κρατάς το θέμα για πάρτυ σου. Το να βγαίνουμε και να λέμε ξέρετε έχω καταπληκτικό υλικό αλλά δεν μπορώ να σας το δείξω είναι τι να πω... το λιγότερο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι απλά προσπαθείς να μας εντυπωσιάσεις.. λάδια πολλά και τηγανίτες τίποτε...
Συγνώμη αλλά αυτά για μένα είναι παπαριές... Αν δεν θέλεις να δημοσιεύσεις φωτό δεν το λες καθόλου. Αν τα άτομα δεν θέλουν να φαίνονται τα πρόσωπά τους απλά με το φότοσοπ τα σβήνεις... Διαφορετικά κρατάς το θέμα για πάρτυ σου. Το να βγαίνουμε και να λέμε ξέρετε έχω καταπληκτικό υλικό αλλά δεν μπορώ να σας το δείξω είναι τι να πω... το λιγότερο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι απλά προσπαθείς να μας εντυπωσιάσεις.. λάδια πολλά και τηγανίτες τίποτε...
ε μα!!! ;)
oute ladia oute thganites patates,oute aeras kopanistos einai ayta pou leme!
egw trabh3a th fwtografia k apla meneis kagkelo me ayta pou blepeis.
ekei einai to spt kata tis 12 para me 12 TO BRADY einai h katalhlh wra na deite oti 8elete.
από melian: προσπάθησε τα επόμενα μηνύματά σου να είναι με ελληνική γραμματοσειρά.
Αγαπητέ λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω εγω απλά με δηλώσεις δεν πείθομαι. Αν θέλεις ανέβασε την φωτογραφία διαφορετικά δεν έχει νόημα. Εντάξει είναι μια προσωπική σας υπόθεση κάτι βγήκε γιατί θα πρέπει να το δηλώσετε; Όταν δηλώνω κάτι και θέλω οι άλλοι να με πιστέψουν (και σας νοιάζει να σας πιστέψουν διαφορετικά δεν θα το δηλώνατε), τότε φροντίζω να προσκομίσω και τα αποδεικτικά στοιχεία... Μπράβο λοιπόν για την φωτό και πάντα τέτοια (ειλικρινά) αλλά δεν καταλαβαίνω το νόημα της κατάθεσης εδω.
Αν οι φίλοι σου δεν θέλουν να φανούν στην φωτογραφία, υπάρχει και η επεξεργασία. Πχ με το απλό πρόγραμμα paint των windows μπορεις να μαυρήσεις τα πρόσωπά σας.
Πάντως σχετικά με φωτογραφίες, πάρα πολλές φορές παίζει ρόλο ο φωτισμός, η υγρασία και πολλά άλλα. Έχω ενα σωρό φωτογραφίες με πράσινα φώτα, orbs και πρόσωπα (simulacra).
Αν οι φίλοι σου δεν θέλουν να φανούν στην φωτογραφία, υπάρχει και η επεξεργασία. Πχ με το απλό πρόγραμμα paint των windows μπορεις να μαυρήσεις τα πρόσωπά σας.
Πάντως σχετικά με φωτογραφίες, πάρα πολλές φορές παίζει ρόλο ο φωτισμός, η υγρασία και πολλά άλλα. Έχω ενα σωρό φωτογραφίες με πράσινα φώτα, orbs και πρόσωπα (simulacra).
Πολύ σωστή η επισήμανση του φίλου μας. Είναι μια ευκαιρία να δουν και πιο έμπειρα μάτια την φωτό γιατί ενδεχομένως να υπάρχει και λογική εξήγηση. Αλλά αν δεν δει κάποιος δεν μπορεί να κρίνει...
Αναφερομαι σε ο,τι γραψατε σχετικα με το θεμα του σπιτιου στα Λεχωνια.
Ναι, πιστευω με την σειρα μου οτι ο κοσμος δεν ειναι μονον οσα ξερουμε και οσα βλεπουμε.
Δεν αμφιβαλλω στο παραμικρο πως υπαρχει ενεργεια στο σπιτι αυτο.
Ομως -και εδω γενναται το ερωτημα- τι ειναι αυτη η ενεργεια?????
Ειναι οπτασιες και σκιες, φαντασματα δηλαδη που "θορυβουν" στο σκοταδι, ή ειναι κατι που εχει καταγραφει στον χρονο λογω των δυσαρεστων πραγματων μου ελαμβαναν χωρα εκει και απλα επαναλαμβανεται????
Κατι σαν "ουλή" σαν σημαδι που χαρακτηκε και παραμενει ανεξιτηλο.
Δεν συμβαινει παντα, μπορει ομως να συμβει.
Τα φαντασματα δεν εχουν την ιδια αισθηση του χωρου και του χρονου με εμας.
Εαν δεχθουμε οτι ειναι ψυχες που αρνηθηκαν να προχωρησουν, επαναλαμβανουν το ιδιο πραγμα εντελως ασυνηδειτα.
Αναρωτηθηκατε ποτέ οτι σε μια συναντηση με καποια οπτασια την οποια εμεις θεωρουμε φαντασμα αποτελουμε φαντασμα και εμεις για εκεινην????
Και αυτο γιατι υπαρχει συναντηση αναμεσα σε δυο οντοτητες που ανηκουν σε διαφορετικους κοσμους.
Για εμας ειναι "λαθος" η υπαρξη της εδω, αλλα και για εκεινην το ιδιο "λαθος" ειναι η υπαρξη μας εκει.
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ... ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ..
ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΑ ΛΕΧΩΝΙΑ ΕΙΠΑ ΝΑ ΠΑΩ ΚΑΙ ΣΤΟ "ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ" ΣΠΙΤΙ..τΟ ΣΣΠΙΤΙ ΑΥΤΟ ΑΝΗΚΕ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΝΤΟΥ'. Η ΚΟΡΗ ΤΟΥΣ Η ΕΛΕΝΗ ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΤΟ 1881 ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 15 ΜΟΛΙΣ ΧΡΟΝΩΝ ΤΟ 1896 ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΙΤΙΑ..Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΦΙΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ...ΕΔΩ ΣΤΟ ΒΟΛΟ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗ ΣΑΝ "ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΜΑΜΙΔΙ"... Ο ΜΥΘΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΣΑΜΑΜΙΔΙ ΗΠΙΕ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ... Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΑΜΑΜΙΔΙ..ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ (ΝΙΚΟΛΑΟΣ,ΚΑΤΕΡΙΝΑ,ΕΛΕΝΗ) ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΜΩΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΟΤΕ ΠΕΘΑΝΑΝ...
ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΝΙΩΣΑ ΠΡΩΤΑ ΕΝΑ ΡΙΓΟΣ,ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ,ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΤΡΟΜΟΣ... ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΥΛΙΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΟΒΟ... ΕΚΑΤΣΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΩΡΑ... ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΩΜΑΤΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ....ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΝΩ ΟΥΤΕ ΚΑΤΩ... Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΚΛΗΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ... ΕΝΩ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΑΝΩ...ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ...ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟ 1940 ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ...ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΥΤΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΟΝΤΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΕΖΗΣΑΝ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ...ΕΧΕΙ ΚΡΘΕΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΟ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΝΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ...ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΘΡΥΛΟΣ..
Αγαπητή Donna αλλά και όλοι οι υπόλοιποι,
έχω μείνει με αυτή την ιστορία! Αλλά έχουν δημιουργηθεί και κάποιες απορίες... (Ελπίζω μόνο να μην είναι χαζές... :o ) Διάβασα το θέμα και δεν είδα κάπου να γίνεται κάποια αποσαφήνιση... Γι'αυτό θα τις παραθέσω εδώ.
Αρχικά, η Ελένη ήταν το μόνο παιδί του Κωνσταντίνου Κοντού και της συζύγου του;
Στο μνημείο-μνήμα με το τραπέζι υπάρχουν τρεις καρέκλες με μόνο δύο ευδιάκριτα ονόματα: Κωνσταντίνος και Ελένη... (Εν τω μεταξύ έχω μείνει, γιατί έτσι λένε τον πατέρα μου κι εμένα... :eek: ) Το άλλο ποιο είναι; Κατερίνα;
Επίσης, κάπου λες ότι τα τρία ονόματα είναι Νικόλαος, Κατερίνα και Ελένη. Τελικά τι είναι; Νικόλαος ή Κωνσταντίνος;
Φιλικά,
Lady Nina
Δεν ξερω αν και καποιος αλλος το εχει παρατηρησει, στην πρωτη φωτο στην πρωτη σελιδα του θεματος διακρινονται 2 orbs.
Η κανω λαθος?????????
tingerbell
22-06-09, 15:07
1. Αρχοντικό Κοντού
Το αρχοντικό Κοντού βρίσκεται στο δρόμο ¶νω Λεχωνίων ¬Βόλου στην είσοδο του χωριού και χτίστηκε το 1900 μ.Χ. από την οικογένεια Κοντού.
Ο Κοντός ήταν Πρόξενος της Ρωσίας στην Ελλάδα. Η οικογένεια είχε μεγάλη περιουσία στη Ρωσία, στη Λωζάνη και στην Ελλάδα (Αθήνα και Βόλο). Σπίτι τους στο Βόλο ήταν το νεοκλασικό κτίριο Γαμβέτα με Τ. Οικονομάκη, που αγοράστηκε από το Δημ. Καβούρα και σήμερα ανήκει στο Πανεπιστήμιο -είναι βιβλιοθήκη.
Το ατύχημα για την οικογένεια ήταν ότι τα αγόρια πέθαναν από φυματίωση. Ο οικογενειακός τους τάφος υπάρχει στο νεκροταφείο Βόλου, μαζί και ο θρύλος ότι δηλητηριάστηκαν από σαμαμήδι που έπεσε στο ρόφημά τους. Το πένθος έπεσε βαρύ στην οικογένεια. Έκτοτε το αρχοντικό εγκαταλείφθηκε. Από το γεγονός αυτό υπάρχει ο θρύλος του στοιχειωμένου σπιτιού.
Το 1920 περίπου η κόρη της οικογένειας, Θελξινόη πούλησε το σπίτι στο Γεώργιο Αλπάκη, που είχε τρεις κόρες κι έναν γιο, τη Σεραϊνα, την Αριστέα, τη Φρόσω και το Νίκο.
Ο Αλπάκης έδωσε το σπίτι προίκα στην κόρη του Φρόσω που παντρεύτηκε το Φ. Φιλιππίδη αγρότη από τις Πινακάτες. Η Φρόσω το έδωσε προίκα στη μεγάλη της κόρη που παντρεύτηκε τον Αντώνη Ασημάκη από τις Μηλιές.
Το 1960 περίπου το σπίτι πουλήθηκε σε κάποιον εργολάβο Κουτσιδάκη, ο οποίος επισκευάζοντάς το Δε σεβάστηκε την αξία του ως μνημείο και χρησιμοποίησε τα χειρότερης ποιότητας υλικά. Στο σοβά χρησιμοποίησε υπολείμματα ασετιλίνης αντί για ασβέστη που τα έπαιρνε από το εργοστάσιο «Οξυγόνο» του Βόλου. Οι τοιχογραφίες καταστράφηκαν όλες. Τρία χρόνια μετά αυτός αρρώστησε και πέθανε. Οι κόρες του το πούλησαν στο δικηγόρο Κίμωνα Χατζησταματίου. Σήμερα ανήκει σε διαδημοτική συνεργασία όμορων δήμων, για να αναστηλωθεί και να λειτουργήσει ως Διαδημοτικό πνευματικό κέντρο.
Το αρχοντικό χρησιμοποιήθηκε άλλοτε ως ξενοδοχείο και άλλοτε ως πολυκατοικία. Από το 1930 έως το 1940 περίπου κατοικήθηκε από τις οικογένειες: Ολύμπιου, συμβολαιογράφων Δημητριάδη και Ν. Κότζια, οι οποίοι είχαν και τα συμβολαιογραφεία τους εκεί, από το βουλευτή Κ. Σαμαρά και το δάσκαλο Μαυράκη.
Το 1941 καταλήφθηκε από Γερμανούς, που εγκατέστησαν σε αυτό το αρχηγείο τους. Το 1944 εγκαταστάθηκε στο κτίριο η ΕΑΣΑΔ. Στη συνέχεια κατοικήθηκε από ανταρτόπληκτες οικογένειες, που έρχονταν από κοντινά χωριά του Πηλίου.
Σήμερα το αρχοντικό είναι ακατοίκητο και ερειπωμένο. Είναι από τα χαρακτηριστικότερα δείγματα του νεοκλασικισμού. Περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο, πρώτο όροφο και σοφίτα.
Στο ισόγειο υπάρχει πλατιά είσοδος με σκάλα που οδηγεί στους ορόφους. Ανατολικά της εισόδου υπάρχουν σάλα, κουζίνα, τουαλέτα. Το ίδιο και δυτικά. Στον πρώτο όροφο περιμετρικά της κλίμακας υπάρχουν εννιά δωμάτια και δύο λουτρά. Στη σοφίτα περιμετρικά της κλίμακας υπάρχουν πέντε δωμάτια και λουτρό Στη σοφίτα έμεναν οι τρεις υπηρέτριες, όταν η οικογένεια Κοντού είχε το σπίτι.
Η οικοδομή είναι κτισμένη με πέτρα και πορσελάνη, για αυτό και από τους σεισμούς δεν ρηγματώθηκε.
Το αρχοντικό είχε ωραίο κήπο, βεράντες με κιόσκια, σιντριβάνι και δύο φοίνικες στην είσοδο.
Έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο.
:p
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.