Επιστροφή στο Forum : Ο Εξορκιστής (Τριλογία)
Δε νομίζω πως υπάρχει κανείς που να μην έχει δει αυτή τη διάσημη ταινία τρόμου. Εκτός από την κλασική, υπάρχει και ένα δεύτερο μέρος (ο Αιρετικός), όπου αναφέρεται ο πρίγκηπας του Αέρα, ο Παζούζου, που θυμίζει πολύ τις σκοτεινές αναφορές του Λάβκραφτ για το κλάμα των Τζίνι στο περίφημο Νεκρονομικόν. Πριν μερικά χρόνια γυρίστηκε και μια ακόμα συνέχεια, που θεωρείται πως είναι το πρώτο μέρος.
Θεωρώ πως η αρχική ταινία είναι η κορυφαία ταινία τρόμου όλων των εποχών, με σκηνές που έχουν μείνει ιστορικές και έχουν τρομάξει εκατομμύρια κόσμου τις τελευταίες δεκαετίες. Ο Αιρετικός είναι μια λιγότερο γνωστή ταινία αλλά όχι λιγότερο καλή σε σχέση με την πρώτη, ενώ το τελευταίο μέρος, κατά τη γνώμη μου πάντα, χάνει μπροστά στα δύο πρώτα αριστουργήματα.
Η βαθμολογία που θα δώσω στο σύνολο της τριλογίας είναι σίγουρα το δέκα και μάλιστα με τόνο!
xontro_mpizeli
13-02-06, 18:15
Πριν μερικά χρόνια γυρίστηκε και μια ακόμα συνέχεια, που θεωρείται πως είναι το πρώτο μέρος.
Πολύ καλή τανία και αυτή! Εξιστορεί το γεγονός για το πώς προήλθε, τι έγινε και εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα του διαβόλου στον άνθρωπο.
Αρκετά καλές ταινίες όλες πάντως. Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα πάρα πολύ με την κλασσική ταινία τρόμου που τόσος ντόρος είχε γίνει πριν κάποια χρόνια ξανά...
Πάντως, ναι, τρομάζεις! Να και ένα πραγματικό θρίλερ!
Ένα 7-8 θα το έβαζα...
Θα μιλήσω για την πρώτη ταινία, αφού αυτή είναι που έχω δει κάμποσες φορές και μου έχει μείνει περισσότερο. Αναμφισβήτητα για την εποχή της ήταν σοκαριστική, πρωτοπωριακή και πολύ μπροστά σε σχέση με ό,τι σχετικό είχε εμφανιστεί μέχρι τότε. Αξιοσημείωτα είναι τα make-up effects, που προσδίδουν τρομακτική εμφάνιση στη μικρή Regan με απόλυτη επιτυχία.
Προσωπικά τη θεωρώ πλέον κλασσική και απαραίτητη για τους λάτρεις του είδους, γιατί παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, παρά τα όσα μας έχει δείξει κατά καιρούς το Hollywood χρησιμοποιώντας όλων των ειδών τα εφέ, ο Εξορκιστής καταφέρνει να σου τραβήξει την προσοχή και να σε ταρακουνήσει με πολύ λιγότερα.
Προσωπικά τη θεωρώ πλέον κλασσική και απαραίτητη για τους λάτρεις του είδους, γιατί παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, παρά τα όσα μας έχει δείξει κατά καιρούς το Hollywood χρησιμοποιώντας όλων των ειδών τα εφέ, ο Εξορκιστής καταφέρνει να σου τραβήξει την προσοχή και να σε ταρακουνήσει με πολύ λιγότερα.
Αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Οι παλιότεροι σκηνοθέτες, παρά τα λιγοστά μέσα που τους προσφέρονταν από πλευράς των εφέ τουλάχιστον, ήταν ικανοί να δημιουργήσουν μια εξαιρετικά υποβλητική ατμόσφαιρα. Σήμερα, παρά την τελειοποίηση των εφέ, σπάνια βρίσκει κανείς ταινίες τέτοιας τελειότητας.
Η Τριλογία αυτή προσφέρει πολλές γνώσεις γύρω από το θέμα των Δαιμόνων, ιδιαίτερα ο Αιρετικός.
Πραγματικα μια απο τις λιγες ταινιες τρομου, που καταφερε να με συγκινησει και...ψιλοεπηρεασει.Οπως και ''Η προφητεια''..
Αληθεια..ξερετε οτι ο εξορκιστης γυριστηκε με ιδιαιτερη δυσκολια,γιατι λογω των φτωχων τεχνικων εφε τοτε, στο δωματιο επικρατουσε..πραγματικη παγωνια???(που το διαβασα να δεις...δεν θυμαμαι.. ).μπρρρρρ..
casper2009
25-02-11, 17:10
Πολύ τρομακτικό θρίλερ! Το βράδυ που το είδα, θυμάμαι, δεν μπορούσα να κοιμηθώ! Είδα εχθές και το The Rite (http://www.facebook.com/pages/The-Rite-movie/189146744431986) με τον Anthony Hopkins σε ρόλο εξορκιστή και τα είδα όλα! Τέλειο! Δείτε το trailer (http://www.youtube.com/watch?v=EwGXal8UN0k)!
Angelika28970
14-07-11, 15:39
Δε νομίζω πως υπάρχει κανείς που να μην έχει δει αυτή τη διάσημη ταινία τρόμου. Εκτός από την κλασική, υπάρχει και ένα δεύτερο μέρος (ο Αιρετικός), όπου αναφέρεται ο πρίγκηπας του Αέρα, ο Παζούζου, που θυμίζει πολύ τις σκοτεινές αναφορές του Λάβκραφτ για το κλάμα των Τζίνι στο περίφημο Νεκρονομικόν. Πριν μερικά χρόνια γυρίστηκε και μια ακόμα συνέχεια, που θεωρείται πως είναι το πρώτο μέρος.
Θεωρώ πως η αρχική ταινία είναι η κορυφαία ταινία τρόμου όλων των εποχών, με σκηνές που έχουν μείνει ιστορικές και έχουν τρομάξει εκατομμύρια κόσμου τις τελευταίες δεκαετίες. Ο Αιρετικός είναι μια λιγότερο γνωστή ταινία αλλά όχι λιγότερο καλή σε σχέση με την πρώτη, ενώ το τελευταίο μέρος, κατά τη γνώμη μου πάντα, χάνει μπροστά στα δύο πρώτα αριστουργήματα.
Η βαθμολογία που θα δώσω στο σύνολο της τριλογίας είναι σίγουρα το δέκα και μάλιστα με τόνο!
γεια σας!!!εγω δεν το εχω δει γιατι η αδερφη μου,που ειμαστε δυδιμες δεν θελει να το δει ουτε με 10000000000000000000000000σφαιρες!!!1:mad::(
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Μιχάλη. Ο Εξορκιστής είναι μία από τις πιο τρομακτικές ταινίες που έχω δει.
Ας μην ξεχνάμε και τον Εξορκιστή 3 (1990) με την περίφημη σκηνή του αποκεφαλισμού. Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι καλύτερος από τον Αιρετικό.
ghostrider
08-04-12, 01:27
Για μενα εξορκιστης ειναι μονο η πρώτη ταινία.
Απλα εξαιρετική που κανει τις νεότερες ταινιες του είδους να τρέμουν μπροστα της
Ioannadragoumi
13-06-12, 09:46
Όλες οι ταινίες του εξορκιστή μου άρεσαν και τις βαθμολογώ με 9!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.