PDA

Επιστροφή στο Forum : Ορθός Έλλην Λόγος


beetlejuice
26-02-06, 10:56
Καθε Πεμπτη στις 20:00 στο καναλι ΗIGH (που η αληθεια ειναι οτι δε γνωριζω εαν εκπεμπει και εκτος πρωτευουσας) ο Ραδαμανθυς Αναστασακης και η Ευρυνομη Γαβρα (υπευθυνοι του πολιτιστικου Ιδεοθεατρον (www.ideotheatron.gr) ), μας ταξιδευουν στο μαγευτικο κοσμο της ελληνικης φιλοσοφιας, αναλυοντας κειμενα της πλατωνικης, νεοπλατωνικης και πυθαγορειας σχολης.
Μια πραγματικα μοναδικη εκπομπη που δεν εχει απολυτως καμμια σχεση με τους χασαπο- ελλαδεμπορικους τηλεβιβλιοπωλες που κατακλυζουν καθε μεσημερι τους δεκτες μας.

Ο μοναδικος κρυσταλλινος λογος του κ. Αναστασακη θα αποζημιωσει και με το παραπανω οσους συντονιστουν στο HIGH TV το βραδυ της Πεμπτης.

cosmictsak
26-02-06, 16:24
beetlejuice ξέρεις περί τίνος πρόκειται το λινκ που δίνεις?

beetlejuice
26-02-06, 20:40
Ιδου καποια στοιχεια που βρηκα στον ιστοχωρο του.

TI EINAI TO ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ: ΚΕΝΤΡΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ.



Το ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ δημιουργήθηκε το 1991 από τον ηθοποιό και πανεπιστημιακό δάσκαλο Α.Αναστασάκη – Ραδάμανθυ.Είναι θεατρικός – εκδοτικός οργανισμός που έχει ως βασικό σκοπό την παρουσίαση της Πνευματικής Παραδόσεως της Αρχαίας Ελλάδος, μέσω της Τέχνης, και ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδόσεων.

Πραγματοποίησε από το 1991 – 2004 περισσότερες από 2000 εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κάνοντας ευρύτερα γνωστή την σημαντική της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης – Επιστήμης – Τέχνης – Φιλοσοφίας – Ιστορίας και Θρησκείας. Απετέλεσε κατ’αυτόν τον τρόπο την ποιοτικότερη αλλά και μεγαλύτερη εκδήλωση σε κοινωνικό επίπεδο του νέου ρεύματος της δεκαετίας 1991-2001 για τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Παρουσίασε στο θέατρο μέχρι σήμερα σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Ρ.Αναστασάκη τα έργα του Α. Ασημακόπουλου: ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΕΠΙ ΜΑΘΗΤΕΙΑ, ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΣΤΟΝ ΘΗΣΕΑ και ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ ΟΡΕΣΤΗ Πλάτωνος: ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ, ΦΑΙΔΩΝ, ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ και ΦΑΙΔΡΟΣ – Ορφέως ΛΟΓΟΙ ΙΕΡΟΙ και Ύμνοι. Τα έργα παρουσιάσθηκαν στον Λυκαβηττό – Βεάκειο – Κατράκειο, σε αρχαία θέατρα και Φεστιβάλ της Αττικής, αλλά και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Επίσης παρουσίασε υπό την μορφή θεατρικών αναλογίων με αναλύσεις και σχόλια την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ, το σύνολο των ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΩΝ, του ΠΛΑΤΩΝΟΣ, του ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ, καθώς και δεκάδες κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Τον Ιανουάριο του 1994 δημιουργεί τις “ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ” στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου συνεργαζόμενοςμε το Ίδρυμα. Παράλληλα διοργανώνει περιηγήσεις σε Αρχαιολογικούς Χώρους και στα Ιερά των Ελλήνων στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, με ειδικές ξεναγήσεις και συνέδρια.

Τον Ιούνιο του 1994 στο θέατρο του Λυκαβηττού μετά το τέλος της παράστασης “ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ” ανακοινώνει την δημιουργία μαθημάτων για την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και τον Σεπτέμβριο του 1994 ιδρύει την “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ”.Ένα όραμα που για πρώτη φορά υλοποιήθηκε στην Nεότερη Ελλάδα, σε συνεργασία με την “Βιβλιοθήκη των Ελλήνων”. Σκοπός, η διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης σε παιδιά Δημοτικού και ενήλικες.Παράλληλα εκδίδει την τριμηνιαία τότε, εφημερίδα “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ”.Δύο χρόνια μετά παραιτείται διαφοροποιώντας τη θέση του από τους συνεργάτες του.


Τον Ιανουάριο του 1996 αναλαμβάνει την υποστήριξη προτάσεως Ισπανών Ευρωβουλευτών για την καθιέρωση της ελληνικής γλώσσης κα παιδείας στην Ευρωπαική Ένωση, συνεργαζόμενος με το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ και συγκεντρώνει 350.000 υπογραφές Ελλήνων πολιτών, τις οποίες παρουσίασε στην Βουλή των Ελλήνων.

Τον Φεβρουάριο του 1996δημιουργεί την ΟΜΗΡΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑγια την διδασκαλία της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης σε παιδιά Δημοτικού δια μέσου των Ομηρικών Επών, της Ελληνικής Φιλοσοφίας και Μυθολογίας σε παιδιά από 5-15 ετών. Παρουσίασε με το παιδικό τμήμα σε θεατρικό δρώμενο την Α’ Ραψωδία της Ιλιάδος, την Ραψωδία α’ της Οδυσσείας, την Απολογία του Σωκράτους του Πλάτωνος, τα Αργοναυτικά του Ορφέως, την Αντιγόνη του Σοφοκλέους κ.α.

Το Φεβρουάριο του 1996 συνεργάζεται στη δημιουργία των “ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΩΝ” Αρχαίο Ελληνικό Δείπνο με μουσική, χορό και φιλοσοφικούς διαλόγους.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΩΣ: Πέραν των πολύμορφων εκδηλώσεων με θέματα τον Ελληνικό Πολιτισμό, το Ιδεοθέατρον δημιούργησε σειρά μαθημάτων με πανεπιστημιακούς καθηγητές και ερευνητές: ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ με τον Σ. Θεοδοσίου, ΦΥΣΙΚΗΣ με τον Π.Παππά – Π.Δημοτάκη, ΑΝΘΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ με τον Ν.Πουλιανό, ΑΡΧ.ΕΛΛ.ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ με τον Δ.Λέκκα, ΕΥΚΛΕΙΔΙΟΥ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ με τον Β.Σπανδάγο, ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΑΣ με τον Λ.Σαραγά, ΑΡΧ.ΥΜΝΩΔΙΑΣ με τον Ν.Κωνσταντινόπουλο, ΑΡΡΗΤΟΙ ΛΟΓΟΙ με την Αλτάνη, ΠΡΟΣΩΚΡΑΤΙΚΟΙ με την Α.Κελεσίδου, ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ με τον Δ.Λιαντίνη.

Υποστηρίζει τη διάδοση των ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ τελώντας ονοματοδοσίες σε κάθε Ηλιοστάσιο και Ισημερία.

Το ΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ αποτέλεσε και αποτελεί παράδειγμα πρός μίμηση, αφού πολλοί ελληνοπρεπείς χώροι που δημιουργήθηκαν κατόπιν αυτού, εμιμήθησαν την λειτουργία του. Επίσης πολλοί νέοι και καταξιωμένοι ερευνητές και επιστήμονες έγιναν ευρύτερα γνωστοί δια μέσου των εκδηλώσεώντου. Με τις πολύμορφες εκδηλώσεις του, έδωσε γνωσιολογικά εναύσματα αλλά και ψυχικά ερεθίσματα για να στραφούν προς τη μελέτη της Αρχαίας Ελληνικής Γραματείας, Μυθολογίας Θρησκείας και να αγαπήσουν το μέτρον και το κάλλος του αρχαίου ελληνικού πνεύματος χιλιάδες άνθρωποι εμπνέοντας τις συνειδήσεις τους.

Στο Ιδεοθέατρον σήμερα διδάσκονται:

Ορφική και Πυθαγόρειος Μυσταγωγία και Αυτογνωσία με βάση τα αρχαία κείμενα και την ερμηνευτική του νεοπυθαγορείου φιλοσόφου Σ.Νάγου.
Πλάτων με σχόλια του Πρόκλου.
Ορφικοί Ύμνοι –Ελληνική Μυθολογία –Θρησκεία .
Αρχαία Ελληνικά για παιδιά και ενήλικες.
Στο Ιδεοθέατρον, στα Π.Ε.Κ, στο Πανεπιστήμιο ο Ραδάμανθυς Αναστασάκης διδάσκει το μάθημα της ΟΡΘΟΦΩΝΙΑΣ – ΑΓΩΓΗΣ ΛΟΓΟΥ – ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ προσφέροντας στους δασκάλους, καθηγητές, φοιτητές, αλλά και σε εκατοντάδες ανθρώπους που ενδιαφέρονται, οργάνωση νοητικού και φυσικού λόγου καθώς και έκφραση συναισθημάτων.

ΣΤΙΣ 21 ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ 2004 ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΗΝ ΟΡΦΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ