PDA

Επιστροφή στο Forum : Κριτική & Σχόλια για το Κρυμμένο Χωριό


Antonia
09-03-06, 09:54
Θεώρησα απαραίτητο να ανοιχτεί αυτό το θέμα τώρα, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η καινούρια ιστορία του φίλου Μιχάλη, αφού όπως με ενημέρωσε ο ίδιος σκοπεύει να την κρατήσει για αρκετές μέρες. Να πω καταρχήν, ότι αυτό το τελευταίο με χαρωποιεί ταμάλα! :D Νομίζω ότι οι διάφορες ιστορίες της Πολυσυγγραφίας πρέπει να αποτελούνται από αρκετά posts, μεγάλη συμμετοχή από μέλη και κατ' επέκταση να είναι εκτενείς. Αυτή η ιστορία λοιπόν νομίζω θα πληρεί τουλάχιστον τις 2 απ' τις 3 προϋποθέσεις.

Ας μιλήσω τώρα για την υπόθεση. Απ' την αρχή μου φάνηκε πιο "ώριμη" και πιο μελετημένη. Είναι φανερά πλήρως ολοκληρωμένη στο μυαλό (και όχι μόνο...) του Μιχάλη και αυτό τον βοήθησε αρκετά πιστεύω στην απόδοσή της. Το ότι έχει σκεφτεί και σχεδιάσει από πριν τη βασική δομή των κειμένων του, τον οδήγησε πιο εύκολα και πιο επιτυχημένα στο στόχο του, που είναι -τι άλλο;- η παρουσίαση της καλύτερης ιστορίας για τις Κηλίδες μέχρι τώρα! Ζητώντας τη βοήθεια κάποιων μελών, όπως του tsilof, που ήδη έχει κάνει 2 δημοσιεύεσεις, θέλει να προσθέσει μικρές πινελιές (λεπτομέρειες) που θα κάνουν το "Κρυμμένο Χωρίο" πιο αληθοφανές. Απ' την άλλη, πρέπει να δώσει το "βήμα" και σε άλλους να γράψουν, χωρίς όμως να αλλειωθεί η κεντρική ιδέα. Νομίζω ότι έχουμε να περιμένουμε πολλά απ' αυτόν (αρχικά σ' αυτή τη νέα απόπειρα) και στο μέλλον από μια πιθανή έκδοση (ελπίζω!) των διηγημάτων του! Συγχαρητήρια! :)

Veronik
09-03-06, 10:59
Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον Μιχάλη για αυτή την υπέροχη καινούργια ιστορία. Μας καθηλώνει καθημερινώς και περιμένουμε με αγωνία κάθε καινούργιο πόστ του. Είναι αναμφισβήτητα μια πολύ μελετημένη ιστορία, με πολύ ωραία πλοκή μέχρι τώρα. Προσωπικά η ιστορία του μικρού Γιωργάκη είναι η αγαπημένη μου, αλλά το κρυμμένο χωριό φαίνεται να έχει κρυμμένους άσσους κάτω από το μανίκι του.
Αντωνία θα συμφωνήσω μαζί σου ότι έχουμε πολλά ακόμα να περιμένουμε από τον Μιχάλη, ο οποίος έχει απίστευτο ταλέντο, και θα χαρώ πολύ μια μέρα να εκδοθούνε οι ιστορίες του. :)

Μιχάλης
10-03-06, 09:09
Ελικρινά με ξάφνιασε η πρωτοβουλία να ξεκινήσετε ένα θέμα για το σχολιασμό του "Χωριού" από τώρα, μιας και κάτι τέτοιο γίνεται συνήθως όταν ολοκληρώνεται η ιστορία. Παρόλα αυτά, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Η Αντωνία έχει δίκιο. Χρειάζεται στην Πολυσυγγραφία η συμμετοχή πολλών μελών, μιας και δεν είναι μια κατηγορία δική μου, ένα βήμα για να παρουσιάζω τις δικές μου και μόνο ιστορίες. Οπότε, όποιος θέλει να συμμετάσχει στην εξέλιξη της ιστορίας, μπορεί να με ενημερώσει και να του/της ανατεθεί ένα μέρος της εξέλιξης, το οποίο θα πλάσει ελεύθερα, με μικρές μόνο υποδείξεις από εμένα, που γίνονται μόνο και μόνο για να δοθεί η ιστορία όπως την έχω πάνω κάτω φανταστεί.

Antonia
10-03-06, 09:17
Μιχάλη μου, πήρα την πρωτοβουλία να ανοίξω αυτό το θέμα νωρίτερα απ' το συνιθισμένο, αφού απ' την αρχή σου είχα εκφράσει τον ενθουσιασμό μου για τις ιστορίες σου και πιο συγκεκριμένα γι' αυτή. Νομίζω πως ο σχολιασμός των μέχρι τώρα δημοσιευμένων κειμένων σου θα σε βοηθήσει ίσως να ελευθερώσεις πιο πολύ το λόγο σου και να επεκταθείς με περισσότερες λεπτομέρειες. Αυτό βέβαια δε θα επιρρεάσει την έκβαση της ιστορίας, όμως είναι ενδιαφέρον να βλέπεις αντιδράσεις παράλληλα με τις νέες δημοσιεύσεις δε νομίζεις; ;)

Μιχάλης
10-03-06, 09:47
Ναι, ομολογώ πως έχει αρκετό ενδιαφέρον και η κριτική είναι πάντα ευπρόσδεκτη από εμένα. Ελπίζω να συμμετάσχουν πολλοί φίλοι στο σχολιασμό, όπως και στη συνέχεια των ιστοριών, ιδιαίτερα της παρούσας που θα συνεχιστεί, όπως έχω ξαναπεί, για αρκετό διάστημα μιας και είναι από τις μεγαλύτερες σε έκταση που διαθέτω στη συλλογή μου...

Μιχάλης
29-03-06, 10:19
το κρυμμένο χωριό, έπειτα από 41 συνέχειες, ολοκληρώθηκε σήμερα. ευχαριστίες στην αντωνία και στον τσίλοφ για τις συμμετοχές τους και σε όλους τους φίλους/φίλες που έκαναν τον κόπο να το διαβάσουν.
μπορείτε από εδώ και πέρα να συνεχίσετε με το σχολιασμό της ιστορίας και να θέσετε σε συζήτηση τα επιμέρους στοιχεία του, όπως και απορίες, που θα απαντηθούν από εδώ, πριν περάσουμε σε μια άλλη (ίσως) ιστορία.

tsilof
29-03-06, 10:53
Παρόλο που υπάρχει πάντα ο κίνδυνος στις μεγάλες σε έκταση ιστορίες να δυσκολεύεται ο αναγνώστης να παρακολουθήσει την εξέλιξη και πολλές φορές πρέπει να ανατρέχει σε προηγούμενες σελίδες, πιστεύω ότι το Κρυμμένο Χωριό ,με τον τρόπο (ταλέντο) συγγραφής του Μιχάλη ξεπέρασε και αυτές τις "δυσκολίες"..
Και δεν είναι ότι είμαι θετικά προκατειλλημένος και απλά "κολακεύω" με αυτό, καμία σχέση...
Όποιος διάβασε το Χωριό, καταλαβαίνει τι εννοώ.. ;)

Να ευχαριστήσω και εγώ απ' τη μεριά μου το Μιχάλη και δημόσια που συμβάλλαμε (έστω λίγο) στην εξέλιξη του Χωριού και απλά αυτό που θα ρωτούσα είναι να μας δώσει ένα προφίλ της μυστηριώδους γυναίκας στο τελευταίο post, η οποία διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στην ιστορία..

Ο βαθμός μου; (χεχεχεχεχε)
Άλλη ερώτηση :p
Απλά ,εύγε :)

Μιχάλης
29-03-06, 11:00
ήμουν σίγουρος πως θα μου γινόταν αυτή η ερώτηση. λοιπόν, η γυναίκα αυτή είναι ένα από τα δημιουργικά πνεύματα της λευκής ιεραρχίας τα οποία, σε αντίθεση με τα αντίστοιχά τους της ερυθράς ιεραρχίας, δεν υπακούουν σε επικλήσεις θνητών, μόνο παρεμβαίνουν όπου και όποτε εκείνα το κρίνουν σημαντικό.
η επίκληση των δημιουργικών πνευμάτων της ερυθράς ιεραρχίας γίνεται με απαραίτητη προϋπόθεση την κατοχή του βιβλίου των βλάσφημων προφητειών, αλλά μέσα από ένα πολύπλοκο και χρονοβόρο τελετουργικό, που ξεφεύγει από τα επίπεδα πνευματικής εξέλιξης των ανθρώπων και έτσι θεωρείται αδύνατο να γίνει από ανθρώπους μια τέτοια επίκληση.
η γυναίκα αυτή, αν μπορεί να θεωρηθεί πως τα πνεύματα έχουν φύλο, στέκει πολύ ψηλότερα από όποιον έχουμε ως τώρα γνωρίσει μέσα από τις ιστορίες και ποτέ της δεν υπήρξε άνθρωπος, αλλά δεν ανήκει ούτε και στους φύλακες που έχουμε γνωρίσει. είναι πολύ πιο ψηλά από αυτούς, ένα μικρό βήμα πριν τη θεότητα. κάτι άλλο?

Antonia
29-03-06, 15:03
Μετά την ολοκλήρωση της ιστορίας σου Μιχάλη μου, τι άλλο να πω; Νομίζω τα έχω πει όλα εδώ και καιρό! Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από το "Κρυμμένο Χωριό" και με έβγαλες ασπροπρόσωπη! Συγχαρητήρια λοιπόν. Συνολικά δε μου άφησες και πολλά ερωτήματα, ίσως παίζει ρόλο το ότι έχουμε πει και κατ' ιδίαν μερικά πράγματα και μου έχουν λυθεί οι απορίες. Περισσότερο θέλω να μάθω κι άλλα πράγματα για τους θεούς, τους φωτεινούς και τους κόκκινους, αλλά μέσα από τις ιστορίες σου. Θα ήθελα δηλαδή να διαβάσω κι άλλες εμπειρίες ανθρώπων από την "επαφή" τους με τις Κηλίδες και όχι μεμονωμένες πληροφορίες, όπως "ποια ήταν η ωραιοτάτη κυρία στο τέλος;". Μ' αρέσει που μας έχεις δώσει το ελεύθερο να σκεφτόμαστε μόνοι μας κάποιες λεπτομέρειες και να φανταζόμαστε την προϊστορία ή την εξέλιξη, έστω κι αν πέσουμε έξω τελικά.

Για να είμαι ειλικρινής μου έκανε εντύπωση το μαύρο βιβλίο για το οποίο έγραψε ο tsilof κάποια πράγματα, βασιζόμενος στις δικές σου οδηγίες φυσικά. Είναι ένα σύμβολο, ένα εγχειρήδιο, μια "πύλη", το μέσο για να επικοινωνήσεις με τον Κεμ Ανάχ ή όλα αυτά μαζί; Αν θες μπορείς να μου δώσεις κάποια παραπάνω στοιχεία γι' αυτό. Τα υπόλοιπα περιμένω να τα διαβάσω πάνω σε χαρτί. Ίσως σε μια περιποιημένη έκδοση με χοντρό εξώφυλλο... ;)

freya
29-03-06, 15:33
Για να είμαι ειλικρινής ξεκίνησα να διαβάζω την ιστορία κάπως καθυστερημένα. Παράλληλα κατάφερα να ξεκινήσω από την τελευταία ιστορία του Μιχάλη αγνοώντας τις προηγούμενες... :o

Πλέον, έχοντας διαβάσει και το τελευταίο κομμάτι της ιστορίας νιώθω υπόχρεη απέναντι στον συγγραφέα μας για τις όμορφες στιγμές ανάγνωσης και δημιουργικής σκέψης που μου χάρισε. Κάθε μέρα περίμενα με ανυπομονησία να μπει η συνέχεια της ιστορίας. Ομολογώ ότι δεν είχα διαβάσει κάτι στο παρελθόν από το τμήμα της πολυσυγγραφίας και για πρώτη εμπειρία έπεσα στα βαθειά. Είμαι σίγουρη πως όταν διαβάσω και τις προηγούμενες ιστορίες θα μου δημιουργηθούν τόσες πολλές απορίες που δεν θα προλαβαίνει να απαντήσει ο Μιχάλης.

Συγχαρητήρια επίσης στα παιδιά που συνέβαλαν στην πορεία της ιστορίας με τις καθοδηγούμενες παρεμβάσεις τους (βλέπε δημοτικό τραγούδι, γράμμα μητέρας).

Τέλος θα πρότεινα να εκδώσει τα γραφτά του, τις ιστορίες του ο αγαπητός μας συγγραφέας. Θα αισθανόμουν περήφανη πραγματικά να έχω στην βιβλιοθήκη μου είτε σε μαλακό είτε σε σκληρό εξώφυλλο τις ιστορίες του και κυρίως το Κρυμμένο χωριό... ;)

Μιχάλη αναμένω με αγωνία την επόμενη σου κίνηση :)

Deepest_Emotion
29-03-06, 15:42
Καλησπέρα
Καταρχήν θα ήθελα να πω συγχαρητήρια σε όλους σας. Γράφετε τέλεια και έχετε φοβερό μυαλό.
Μου αρέσουν όλα όσα γράψατε εδώ, αλλά τώρα θα αναφερθώ στο "Κρυμμένο Χωριό" μιας και το post είναι γι 'αυτό.
Συγχαρητήρια συγχαρητήρια συγχαρητήρια. Περίμενα με αγωνία για το επόμενο post . Βασικά στενοχωρήθηκα που τελείωσε.. Αλλά νομίζω πως μπορώ να ελπίζω για το "Κρυμμένο Χωριό 2" . :)
Και πάλι συγχαρητήρια :) :)

Μιχάλης
29-03-06, 16:47
Για να είμαι ειλικρινής μου έκανε εντύπωση το μαύρο βιβλίο για το οποίο έγραψε ο tsilof κάποια πράγματα, βασιζόμενος στις δικές σου οδηγίες φυσικά. Είναι ένα σύμβολο, ένα εγχειρήδιο, μια "πύλη", το μέσο για να επικοινωνήσεις με τον Κεμ Ανάχ ή όλα αυτά μαζί;

Η απάντηση είναι "όλα αυτά μαζί" και ακόμα περισσότερα. Ίσως κάποτε παρουσιαστούν και άλλα αποσπάσματά του, τουλάχιστον αυτά που είναι γραμμένα στη γλώσσα που γνωρίζουμε.
Κατά τα άλλα, να ευχαριστήσω ακόμα μία φορά για την αποδοχή των ιστοριών μου...

Julliet
13-08-06, 22:31
Δεν ξέρω αν πρέπει να πω ότι ΞΑΝΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ, ακολουθώντας της συμβουλή του Μιχάλη να συνεχίσω την ανάγνωση των ιστοριών για τις κηλίδες. Σίγουρα αυτή η ιστορία ήταν πιο ενδιαφέρουσα και πιο ξεκάθαρη από τις προηγούμενες. Μπορώ να πω πως ήδη φαντάζομαι το εξώφυλλο που θα κοσμεί μια τυχών έκδοση των ιστοριών αυτών...Και θα είμαι από τους πρώτους που θα το αποκτήσουν!!! Συνεχίζω το διάβασμα και των υπόλοιπων ιστοριών με περισσότερο ενδιαφέρον από ότι πριν.Εεεεε....μην ρωτάτε και για την βαθμολογία!

Μιχάλης
28-02-07, 22:27
To Κρυμμένο Χωριό αποφασίστηκε να ξαναβγεί στην επιφάνεια, αυτή τη φορά με περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες που πιστεύω πως θα αποζημιώσουν όλους εκείνους που το διάβασαν και το ψήφισαν ως μια από τις καλύτερες ιστορίες του κύκλου της μυθολογίας των Κηλίδων και των σκοτεινών θεών.

Η νέα του έκδοση που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας θα διατηρεί τη βασική ιστορία αλλά θα περιλαμβάνει και αρκετά καινούρια αποσπάσματα. Αποφάσισα να συμπεριληφθούν και οι ιδέες και επιθυμίες των αναγνωστών, σχετικά με τα νέα στοιχεία που θα θέλατε να περιλαμβάνει, ώστε να λυθούν απορίες και σχεδόν κανείς να μη μείνει παραπονούμενος. Περιμένω σε αυτό το θέμα να δημοσιεύσετε τις προτάσεις και τις..."παραγγελιές" σας για την επανέκδοσή του...