PDA

Επιστροφή στο Forum : Μαγεία


Σελίδες : [1] 2

leo morpheus
09-03-06, 16:44
Η μαγεία από αρχαιοτάτων χρόνων απασχολεί τον άνθρωπο και είναι ένα απο τα μεγαλύτερα αναπάντητα ερωτήματα του. Είναι τόσο παλιά όσο και ο κόσμος. Η μαγεία είναι κοινή για όλους αν και ποικίλουν τα είδη και οι εκφάνσεις της ανά τον κόσμο. Αυτή είναι μια σύντομη αναφορά για τη μαγεία γενικά.

Δέν υπάρχει λευκή ή μαύρη μαγεία . Αυτές είναι ταμπέλες που δώθηκαν για να χαρακτηρίσουν ενέργειες και αποτελέσματα διάφορων μάγων. Ίσως η μαγεία μπορεί να χωριστεί σε Υψηλή (Βασιλική) μαγεία και μαγγανεία. Το πρώτο είδος το χρησιμοποιούσαν απο την αρχαιότητα οι μεγάλοι μύστες και ιεροφάντες για την προσωπική τους επικοινωνία με το θείο. Το δεύτερο είδος χρησιμοποιείται ευρύτερα ακόμα και σήμερα και ακόμα το βλέπουμε και επι της οθόνης σε διάφορα σήριαλ (πχ. Οι μάγισσες της Σμύρνης) /

Συνήθως λένε οτι ένας λευκός μάγος χρησιμοποιεί την μαγεία του προς
όφελος των συνανθρώπων του, ενώ αντίθετα ένας μαύρος μάγος την χρησιμοποιεί για να κάνει κακό και να επικοινωνήσει με δαίμονες. Τί είναι όμως οι δαίμονες ; Είναι κάτι το σκοτεινό , όπως το παρουσίασε η χριστιανικη θρησκεία ή κάτι αιώνιο και έξω απο τα επίπεδα της αντίληψής μας; Μην ξεχνάμε πως ακόμα και πολλοί λευκοί μάγοι βασίζονται σε αγαθοποιά πνεύματα , οπότε η σχέση με το υπερφυσικό είναι παρούσα και εδώ. Υπάρχει μια δυσδιάκριτη γραμμή ανάμεσα σε καλό και κακό , σε φώς και σκοτάδι, η οποία ίσως να ορίζει τις ενέργειες των διάφορων μάγων .

Η μαγεία, ειδικά την περίοδο του μεσαίωνα , κυνηγήθηκε υπερβολικά και πολλές χιλιάδες άνθρωποι πέθαναν απο τους ιεροεξεταστές με την κατηγορία του μάγου ή της μάγισσας,βασιζόμενοι στο βιβλίο Μaleus Malificarum.

Δεν είναι λίγα τα θρυλικά βιβλία της μαγείας που έχουν ανά τους αιώνες απασχολήσει τους ερευνητές και τους επίδοξους μάγους.Μερικά από αυτά ειναι το θρυλικό πλέον clavicula solomonis (το πιο διάσημο βιβλίο μαγείας) που υποτίθεται οτι το έγραψε ο βασιλιάς Σολωμόντας, το βιβλίο του μάγου Αμπραμελίν, το Lemegethon,το Μέγα Γριμμόριο και πολλά ακόμα. Πολλά απο αυτά μπορεί να μην υπήρξαν ποτε αλλά και μόνο η φήμη τους τα καθιστά υπαρκτά.

Αν εξετάσουμε ξεχωριστά τη μαγεία κάθε λαού,από τη Σκανδιναβία,την αρχαία Ελλάδα ως και τη Βαβυλώνα,θα συναντησούμε μεγάλες ομοιότητες αλλά και διαφορές.Δηλαδή η ανάγκη του ανθρώπου για εξουσία πάνω στο υπερφυσικό είναι παγκόσμια και αιώνια.

Μεγάλες προσωπικότητες που έδωσαν στον όρο μαγεία μια ξεχωριστή φήμη, άλλοτε καλή και άλλοτε κακή, ήταν ο Ελιφάς Λεβί, ο Τζών Ντι και φυσικά ο μεγάλος Άλιστερ Κρόουλι.

Στις μέρες μας ο αποκρυφισμός είναι κάτι που όλους γοητεύει και έχει γίνει κάπως της μόδας..Παρόλα αυτά πρίν κάποιος ξεκινήσει την ενασχόλησή του με το άγνωστο αυτό τμήμα του υπερφυσικού είναι καλό να Γνωρίζει και να Σέβεται.Αυτή ήταν μια πολύ σύντομη αναφορά στη μαγεία και στο μέλλον θα προσπαθήσω να παρουσιάσω μια ολοκληρωμένη εικόνα του θέματος αυτού.

" MAGICK IS CALLED THELEMA......" Alister Crowly.

R-b-t3r
09-03-06, 20:41
Η μαγεία δεν είναι κακή ή καλή επειδή το λέει η θρησκεία...
Η μαγεία είναι μια πρακτική στην οποία δεν πρέπει να καταφεύγεις διότι δεν κατανοείς τί κάνεις. Όση γνώση και να μαζέψεις δεν μπορείς να εγγυηθείς στον εαυτό σου ότι ξέρεις απόλυτα τις επιπτώσεις των πράξεών σου.

Υπάρχει μάλιστα μια προειδοποίηση και στο Κλειδί του Σολωμόντα (φαντάζομαι και στα αντίστοιχα γριμόρια) ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείς την γνώση που έλαβες για κακό. Είναι τυχαία η προειδοποίηση???
Υπάρχει ένα είδος τάξης στο σύμπαν: άλλοι το λένε θεό, άλλοι κάρμα. Η ουσία είναι μία, όταν χρησιμοποιείς υπερφυσικές δυνάμεις για να πετύχεις κάτι εγωιστικό, θα σου γυρίσει μπούμερανγκ.
Και ναι είναι εγωιστικό να χρησιμοποιείς αυτές τις δυνάμεις για το καλό των συναθρώπων σου. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν χιλιάδες άλλοι τρόποι να μην διαταράξεις την σειρά των πραγμάτων (γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο στην ζωή μην γελιέστε) και να τους βοηθήσεις, απλά εκείνοι οι τρόποι απαιτούν να κάνεις θυσίες, ενώ η επίκληση πνευμάτων όχι. Άρα αλλιώνεται η φύση του καλού που πάς να κάνεις. Γιατί διαταρράσεις την τάξη των πραγμάτων έτσι??? Τα πράγματα πρέπει να πάρουν μια πορεία, όταν αλλάζεις την πορεία αλλάζεις πράγματα γενικότερα, και φυσικά επειδή δεν ξέρεις τις συνέπειες, δεν ξέρεις που τα οδηγείς.

Αν έπρεπε ο άνθρωπος να χρησιμοποιεί αυτές τις δυνάμεις τότε θα εμπεριεχόταν αυτή η γνώση ή στα αισθητήριά μας ή στα ένστικτά μας.

Μακριά από αυτά τα πράγματα με κάθε κόστος. Όποιος σας λέει ότι δεν έχουν κίνδυνο αν ξέρεις, είναι ή αδαής ή λέει ψέμματα. Η δύναμη έχει κόστος πάντοτε, απλά δεν ξέρουν σε τί νόμισμα πληρώνουν και νομίζουν ότι είναι τσάμπα....

smoralis
09-03-06, 21:21
Μαγεία απλά είναι η δαιμονομοίηση της γνώσης.
Μάγος είναι ο σοφός. Στο άκουσμα όμως της λέξεως μαγεία (και όχι σοφία) άλλος νιώθει αποκρουστικά, άλλος φοβάται, σίγουρα κάτι μας απωθεί.
Αυτό συμβαίνει γιατί κάποιος κάποτε αποφάσισε να κυνηγήσει την μαγεία.
Άλλοτε κυνηγούσαν τους κομμουνιστές.
Πως θα νιώσετε αν εγώ σας πω ότι είμαι τρομοκράτης; (Ίσως αύριο να χτυπήσει κάποιος την πόρτα μου).

leo morpheus
09-03-06, 21:51
Η μαγεία σίγουρα έχει κίνδυνο και γενικά η απασχόληση με ανώτερες και άγνωστες δυνάμεις.Τίποτα δεν είναι εγγυημένο,ούτε η επιτυχία,ούτε η αποτυχία,ούτε η θέωση,ούτε η καταστροφή.Γι'αυτό το λόγο δεν προτρέπω κανέναν να ασχοληθεί με τον τομέα αυτό.Για όποιον προσπαθήσει καλή τυχη και επιτυχία.Πολύ σωστή παρατήρηση R-b-t3r,ήταν αναγκαία.

Παθοκτόνος
09-03-06, 22:16
Μαγεία απλά είναι η δαιμονομοίηση της γνώσης.
Μάγος είναι ο σοφός.Όπως καταλαβαίνετε,δεν μπορώ παρά να ασκήσω παρεμβατισμό κάπου εδώ... :)Όσοι γνωρίζουμε ιστορίες με αληθινούς μάγους,είναι αυτονόητο πως θα σκεφθούμε αρνητικά γι'αυτή την εξαιρετικά επικίνδυνη(για ψυχασθένειες-η συντριπτική πλειοψηφία των "μάγων"έχει τακτική ανάγκη για ψυχοθεραπεία...,για άλλου είδους αλλόκοτα φαινόμενα,για καταστροφές,για ανεξήγητη-θετικιστικά-κακοδαιμονία και"γκρίνια",για εξωσωματικές εμπειρίες που είναι μία αντι-"αρπαγή νοός" πολλές φορές κ.α.)"ενασχόληση"...Ενθυμούμαι ενδεικτικά(και χαρακτηριστικά)την περίπτωσι ενός μεγάλου μάγου ο οποίος δήλωνε κατεστραμμένος και μετανοημένος προς το τέλος της ζωής του,αλλά φυσικά ήταν πολύ-πολύ αργά γι'αυτόν...Είχε οδηγηθεί στην αιώνια απώλεια.Αν και σε όλη τη ζωή του είχε στην υπηρεσία του
πολλά πνεύματα που του προσέφεραν πολλές γνώσεις με αποτέλεσμ α να μπορεί να ευρίσκει χαμένα αντικείμενα (εκτός βέβαια από σταυρούς...)κ.λπ.,κ.λπ.,με διάφορα όμως ανταλλάγματα που αυξάνονταν αγάλι-αγάλι...Πραγματικά,εν κατακλείδι,αυτή η ιστορία με την(όντως απαγορευμένη)γνώση που ζητούμε(με αφέλεια
) μου θυμίζει τον "Φάουστ"του Goethe και τον παραπλανητικό "Μεφιστοφελή",όπως επίσης(μου θυμίζει)και την πασίγνωστη ιστορία της Γενέσεως με τη νηστεία από το δένδρο της"Γνώσης του καλού και του κακού"...

KANE
10-03-06, 01:47
R-b-t3r:Μακριά από αυτά τα πράγματα με κάθε κόστος. Όποιος σας λέει ότι δεν έχουν κίνδυνο αν ξέρεις, είναι ή αδαής ή λέει ψέμματα.


Καλο θα ειναι να σκεφτομαστε και το ενδεχομενο οτι αυτα τα πραγματα δεν εχουν κινδυνο ειτε ξερεις ειτε οχι. Η αποψη μου ειναι οτι το θεμα της μαγειας εχει αρκετο ενδιαφερον εξεταζοντας το ιστορικα, διαβαζοντας πραγματα για τις διαφορες παραδοσεις ανα τον κοσμο που σχετιζονται με αυτη και μελετωντας τις βιογραφιες των προσωπικοτητων που ταυτιστηκαν μεσα στο χρονο μαζι της. Αν και ειναι ενα κομματι (για το ιστορικο μιλαω παντα) που δεν εχει τυχει να ασχοληθω αρκετα μαζι του απο τα "ολιγα" που εως τωρα εχω διαβασει (μερικες βιογραφιες δηλαδη, οχι τπτ σπουδαιο) θεωρω οτι αξιζει τον κοπο να μελετηθει.

R-b-t3r
10-03-06, 08:43
Καλο θα ειναι να σκεφτομαστε και το ενδεχομενο οτι αυτα τα πραγματα δεν εχουν κινδυνο ειτε ξερεις ειτε οχι. Όπως νομίζεις...
Εγώ επειδή γνωρίζω κάποιες περιπτώσεις δεν θα το συνιστούσα, αλλά δεν μπορώ εγώ να γίνω ελεγκτής και δικτάτορας στην ζωή σου, ούτε το επιθυμώ.

Από την μία δεν μπορώ να αποθαρύνω την θεωρητική έρευνα από την άλλη όμως θα σου έρθει η περιέργεια, αργά ή γρήγορα, να δοκιμάσεις αυτά που ξέρεις και στην πράξη ;) Και τότε δεν θα σου αρέσουν οι συνέπειες. :(

Η δύναμη που μπορεί να σου παρέχει κάτι τέτοιο είναι φοβερός πειρασμός. Εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που ζούν αυτήν την στιγμή στον κόσμο και δεν ενδιαφέρονται για δύναμη, και αν την αποκτήσουν να την χειριστούν σωστά. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην διαφθείρεται από την δύναμη, πρέπει να είναι ή τρελός ή άγιος και σε τρελούς δεν δίνεις τέτοια δύναμη, ενώ οι άγιοι είναι πιο σπάνιοι και από τις παρθένες ξανθιές... :D

Η μαγεία σίγουρα έχει κίνδυνο και γενικά η απασχόληση με ανώτερες και άγνωστες δυνάμεις.Τίποτα δεν είναι εγγυημένο,ούτε η επιτυχία,ούτε η αποτυχία,ούτε η θέωση,ούτε η καταστροφή.Γι'αυτό το λόγο δεν προτρέπω κανέναν να ασχοληθεί με τον τομέα αυτό.Για όποιον προσπαθήσει καλή τυχη και επιτυχία.Πολύ σωστή παρατήρηση R-b-t3r,ήταν αναγκαία. Απλά leo δεν ήξερα "που το πάς" και ένιωσα την ανάγκη να κάνω αυτή την παρατήρηση, τώρα αν ήταν αναγκαία ή όχι θα δούμε :)
Μάγος είναι ο σοφός. Δηλαδή όταν ξέρεις πολλά στην ζωή σου, έχεις ζήσει πολλές καταστάσεις και έχεις διαβάσει πολλά βιβλία είσαι μάγος φίλε smoralis?? Δεν νομίζω, άρα αλλού είναι η ειδοποιός διαφορά και εκεί πρέπει να ζητήσουμε τον ορισμό του τί είναι μάγος. Μάγος δεν είναι αυτός που ξέρει. Και εγώ ξέρω αρκετά πράγματα αλλά δεν είμαι μάγος για παράδειγμα. Ένα 17χρονο που έχει διαβάσει Σολωμονική και έχει κάνει 5-6 επικλήσεις είναι μάγος, αυτό όμως έχει συνείδηση του τί κάνει???

Άρα να μην μιλάμε για δαιμονοποίηση της γνώσης, αυτή είναι γνώση που μπορούν να την χειριστούν ελάχιστοι στον κόσμο με ασφάλεια, και αυτοί που μπορούν να την χειριστούν με τέτοιον τρόπο δεν την χρειάζονται. (έχουν τέτοια πνευματική καθαρότητα που δεν έχουν να αποκομίζουν τίποτα από την μαγεία). Και για να μην μιλάμε για τον χριστιανισμό όλη την ώρα: ο πραγματικός Ταοϊστής δεν είναι ποτέ μάγος. Η μαγεία είναι παρέμβαση στην ροή των πραγμάτων, ο Ταοϊστής δεν δέχεται να παρέμβει τον κόσμο γιατί η παρέμβαση αλλάζει την φυσική πορεία του κόσμου.

Και κάτι για να αναρωτηθείτε: Ο πρώτος άνθρωπος που κάλεσε "πνεύμα" από που έμαθε τα σύμβολα που μπορείς να χρησιμοποιείς για να φωνάξεις τα "πνεύματα"???
Λέτε να δοκίμαζε σύμβολα μέχρι να πετύχει το σωστό??
Προφανώς κάποιος ή κάτι του τα αποκάλυψε. Ε λοιπόν σας αφήνω να μαντέψετε τί ή ποιός του τα αποκάλυψε.

Astral
10-03-06, 09:46
Η μαγεία είναι όταν απο το τίποτα δημιουργείς κάτι, όλα τα υπόλοιπα είναι επιστήμη και "απιστήμη"...

Antonia
10-03-06, 10:02
Και κάτι για να αναρωτηθείτε: Ο πρώτος άνθρωπος που κάλεσε "πνεύμα" από που έμαθε τα σύμβολα που μπορείς να χρησιμοποιείς για να φωνάξεις τα "πνεύματα"???
Λέτε να δοκίμαζε σύμβολα μέχρι να πετύχει το σωστό??
Προφανώς κάποιος ή κάτι του τα αποκάλυψε. Ε λοιπόν σας αφήνω να μαντέψετε τί ή ποιός του τα αποκάλυψε.Δεν ξέρω ακριβώς τι υποννοείς αγαπητέ R-b-t3r, αλλά θα μπορούσε μια τέτοια "γνώση" να έρθει από μόνη της. Δηλαδή, να έγινε (αν όχι τυχαία) τουλάχιστον χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο αυτή η επίκληση. Ίσως πάλι να εμφανίστηκε μόνο του το πνεύμα και να είπε μετά πώς μπορεί κάποιος να το καλεί. Όλα αυτά όμως είναι λίγο έως πολύ αστήριχτα και αερολογίες, αφού δεν ξέρουμε πότε εμφανίστηκε το πρώτο πνεύμα, σε ποιον και γιατί. Επίσης δεν ξέρουμε ακριβώς την υπόσταση των πνευμάτων. Είναι όλα σατανικά ή υπάρχουν και καλά πνεύματα που μπορείς να καλέσεις; Αυτό το θέμα νομίζω είναι πολύ αόριστο και μπορούμε πολύ εύκολα να βγάζουμε συμπεράσματα, που όμως δεν έχουν κανένα νόημα.

Επίσης, με τον όρο "μαγεία" δε νομίζω ότι εννοούμε μόνο την επίκληση πνευμάτων, δαιμόνων και άλλων τέτοιων ( :D ). Ο όρος περιλαμβάνει και διάφορες ενέργειες (πράξεις) που κάνει ο "μάγος" για να πετύχει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ο σκοπός του μπορεί να ποικίλει. Μπορεί να θέλει να αλλάξει κάποιο αντικείμενο, μπορεί να θέλει να βλάψει κάποιον, μπορεί να θέλει να βοηθήσει κάποιον, να θέλει να μεταμορφωθεί, να θέλει να επικοινωνήσει. Τέλος ένας "μάγος" μπορεί να έχει μοναδικό στόχο τη δική του θεοποίηση ή την αθανασία. Πολλά μπορεί... :rolleyes:

leo morpheus
10-03-06, 12:41
Και για να μην μιλάμε για τον χριστιανισμό όλη την ώρα: ο πραγματικός Ταοϊστής δεν είναι ποτέ μάγος.

Μπορεί να αναφέρουμε το χριστιανισμό όλη την ώρα,αλλά δυστυχώς,ο χριστιανισμός έσφαξε στο όνομα του Θεού και δαιμονοποίησε τα πάντα,από τους αρχαίους Θεούς των Ελλήνων,μέχρι και ανθρώπους...όχι ο Ταοϊσμός.

KANE
11-03-06, 17:59
Όπως νομίζεις...
Εγώ επειδή γνωρίζω κάποιες περιπτώσεις δεν θα το συνιστούσα, αλλά δεν μπορώ εγώ να γίνω ελεγκτής και δικτάτορας στην ζωή σου, ούτε το επιθυμώ.


Οπως προανεφερα R-b-t3r, δεν εχει τυχει να ψαχτω με το παρον θεμα, επομενως δεν μπορω να εκφερω μια εμπεριστατωμενη αποψη. Ουτε διαφωνω μαζι σου. Απλα μου ειναι λιγακι δυσκολο να ενστερνιστω την αποψη οτι "κατι", οπως ενα βιβλιο (η οτιδηποτε υποτιθετε οτι κρυβεται πισω απ'τα λογια του βιβλιου) μπορει να σου κανει καλο η κακο και αυτο να εχει να κανει παραφυσικα η οπως αλλιως θελεις πες τα, "πραγματα". Ασχετα με το τι πιστευω εγω ομως (εως αυτη την ωρα), αυτο που βλεπω ειναι μια πολυ καλη συζητηση απο ανθρωπους που ξερουν καποια πραγματα οπως εσυ και οι υπολοιποι που γραφετε σε αυτο το θεμα.

smoralis
11-03-06, 20:56
Η λέξη μαγεία (ή μάγος ή μάγισσα) μας προκαλεί φόβο.
Τον φόβο αυτόν τον προκάλεσε σε εμάς αυτός ο οποίος πρωτοφοβήθηκε τους μάγους, τις μάγισσες και την μαγεία και τον μετέδωσε σε εμάς. Το κάψιμο της πρώτης μάγισσας σίγουρα έγινε μπροστά σε πολύ κόσμο (σίγουρα όχι στο CNN) και προκάλεσε φόβο σε αυτόν τον κόσμο, φόβος που κρατάει μέχρι σήμερα. Και όποιος κρατάει τον φόβο κρατάει την εξουσία.
Σε όλες τις εποχές υπήρχαν κάποιες ομάδες τις οποίες κυνηγούσαν οι έχοντες εξουσία. Ή αλλιώς αυτός που έχει την εξουσία κάπου πρέπει να εξασκήσει αυτήν την εξουσία.
Όταν ρωτάμε, δηλαδή, τι είναι η μαγεία, πρέπει να αφαιρέσουμε πρώτα τους φόβους που έχουμε για αυτήν και έπειτα να αναλύσουμε τι είναι.

Με τον τρόπο που μιλάμε τώρα σε αυτό το θέμα θα μπορούσαμε αντίστοιχα να μιλήσουμε για τους Έλληνες στις αρχές του Βυζαντίου, για τους αιρετικούς και τις μάγισσες στον μεσαίωνα, για τους κομμουνιστές στις αρχές του εικοστού αιώνα, για τους τρομοκράτες στις μέρες μας κ.ά. Ο λόγος είναι ότι όλα αυτά έχουν κοινό παρονομαστή.

Αν όμως θέλουμε να μιλήσουμε για την μαγεία απαλλαγμένοι από τους φόβους μας, τότε θα καταλήξουμε στο ότι η μαγεία σήμερα λέγεται επιστήμη. (Εξάλλου επιστήμονες δεν λέγονται, για παράδειγμα, κάποιοι γιατροί της Γερμανίας του Γ΄Ράιχ, οι όποιοι εγκλημάτησαν με τον τρόπο που εγκλημάτησαν κάποιοι μάγοι; )

metatron
12-03-06, 14:30
Και κάτι για να αναρωτηθείτε: Ο πρώτος άνθρωπος που κάλεσε "πνεύμα" από που έμαθε τα σύμβολα που μπορείς να χρησιμοποιείς για να φωνάξεις τα "πνεύματα"???
Λέτε να δοκίμαζε σύμβολα μέχρι να πετύχει το σωστό??
Προφανώς κάποιος ή κάτι του τα αποκάλυψε. Ε λοιπόν σας αφήνω να μαντέψετε τί ή ποιός του τα αποκάλυψε.

Αναφερεις πραγματα λες και εχεις καποια θεια γνωση. Μου φαινετε πολυ αιρετικος ο λογος σου πανω στο θεμα.

R-b-t3r
12-03-06, 14:54
Αναφερεις πραγματα λες και εχεις καποια θεια γνωση. Μου φαινετε πολυ αιρετικος ο λογος σου πανω στο θεμα. Η ερώτηση είναι ερώτηση προβληματισμού. Αν έχεις κάποιες ενστάσεις σε αυτά που έγραψα, απλά διατύπωσέ τες. Προφανώς εσύ κάτι παραπάνω ξέρεις οπότε είσαι ελεύθερος να μας πείς (αν θέλεις). :)

Το "Αιρετικός" πόθεν προκύπτει;; :confused: Εννοείς ότι τα ερμηνεύω όπως θέλω ή ότι διαφοροποιούμαι σε σχέση με κάποια κοινή πεποίθηση. Σε ρωτάω γιατί δεν κατάλαβα ακριβώς τί εννοείς και δεν ξέρω τί να σου απαντήσω.

Εμένα πάντως η θεία μου λέγεται Ρούλα και όχι Γνώση από ότι θυμάμαι. :D :p (αστείο)

leo morpheus
13-03-06, 19:15
Αρχική δημοσίευση από R-b-t3r Ο πρώτος άνθρωπος που κάλεσε "πνεύμα" από που έμαθε τα σύμβολα που μπορείς να χρησιμοποιείς για να φωνάξεις τα "πνεύματα"???
Λέτε να δοκίμαζε σύμβολα μέχρι να πετύχει το σωστό??
Προφανώς κάποιος ή κάτι του τα αποκάλυψε. Ε λοιπόν σας αφήνω να μαντέψετε τί ή ποιός του τα αποκάλυψε.


Αυτή είναι μια ερώτηση που είναι πολύ δύσκολο να απαντηθεί.Το μόνο που ξέρω είναι ότι τα σύμβολα είναι πιο αρχαία και από τον άνθρωπο.Αυτό που αποκάλυψε στον άνθρωπο τα σύμβολα δεν είναι αναγκαστικά κάτι το δαιμονικό,απλά ορισμένοι τα χρησιμοποίησαν με λάθος τρόπο και για λάθος σκοπούς.Αντί να μας αφήσεις να μαντέψουμε,αποκάλυψε μας την αλήθεια.Πιστεύω πως θα είναι πολύ επικοδομητικό για την συζήτηση.

R-b-t3r
13-03-06, 21:46
Μα εγώ δεν είπα ότι την κατέχω, αλλά υποψιάζομαι (και τίποτα περισσότερο) ότι είναι γνώση που προήλθε εξ αποκαλύψεως και όχι από τους γνωστούς τρόπους που μαθαίνει ο άνθρωπος.

Την πηγή δεν μπορώ να την ξέρω γιατί όπως είπες και εσύ τα σύμβολα αυτά χάνονται στα βάθη των αιώνων.

Έχω πάντως μια συγκεκριμένη υποψία:
Αν πάρουμε για παράδειγμα το απόκρυφο βιβλίο του Ενόχ, εκεί λέει ότι οι έκπτωτοι άγγελοι και πιο συγκεκριμένα ο Semjaja έμαθε στους ανθρώπους την τέχνη της γητείας και ο Armaros να λύνουν τα μάγεια. O Kokabel τους έμαθε αστρολογία.

Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να χαρακτηριστεί το βιβλίο του Ένοχ αξιόπιστη πηγή, αλλά αναφέρει μέσα και τους αγγέλους Γαβριήλ, Μιχαήλ, Ραφαήλ και Ουριήλ.
Το λέω αυτό γιατί οι δύο τελευταίοι δεν αναφέρονται πουθενά στην Αγία Γραφή, αλλά οι μάγοι τους επικαλούνται και τους 4 μαζί ως τετράδα (τα 4 στοιχεία της φύσης και τα 4 σημεία του ορίζοντα).
Και ρωτώ πώς στο καλό τους γνωρίζουν και τους επικαλλούνται οι μάγοι αν είναι αναξιόπιστα τα κείμενα από όπου ήρθαν? Ιδίως Ο Ουριήλ αναφέρεται μόνο στα απόκρυφα κείμενα των εβραίων. Άρα έχουν κάποια αλήθεια μέσα τους αυτά τα απόκρυφα και πιθανόν να έχει κάποια βάση η ιστορία με τους έκπτωτους αγγέλους.

Μιχάλης
14-03-06, 09:15
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο του Ενώχ, σε παραπέμπω στο αντίστοιχο άρθρο μου ή μπορείς κάλλιστα να αγοράσεις το βιβλίο αυτό και να ενημερωθείς. Συμφωνώ ότι κάποιος πρέπει να δίδαξε στους ανθρώπους όλες αυτές τις διαδικασίες που απαιτούνται, οι οποίες μάλιστα είναι και λεπτομερείς και αυστηρές(με την έννοια ότι πρέπει να ακολουθηθεί πιστά το τελετουργικό). Το βιβλίο του Ενώχ υποστηρίζει πως ήταν οι Εκπεσόντες Άγγελοι (Εγρήγοροι) εκείνοι που δίδαξαν στις θυγατέρες των ανθρώπων τις απόκρυφες τέχνες. Μάλιστα δίνει μια λίστα με τα ονόματά τους και το τι δίδαξε καθένας από αυτούς.
Αιώνες αργότερα, ο Τζον Ντη και ο Έντουαρντ Κέλυ υποστήριξαν ότι είχαν έρθει σε επαφή με αγγελικές οντότητες, που τους έδωσαν τους Ενωχιανούς Πίνακες (ή την Αγγελική Μαγεία όπως προτιμούν μερικοί να την αποκαλούν), την οποία, πάλι μετά από αιώνες, ο Άλιστερ Κρόουλι προσπάθησε να εφαρμόσει, λίγο πριν τις αρχές των Παγκοσμίων Πολέμων.

leo morpheus
14-03-06, 11:08
Ίσως το βιβλίο του Ενώχ περιέχει κάποια αλήθεια(πιστεύω πως πίσω από όλους τους θρύλους κρύβεται κάποια αλήθεια),αλλά δεν μπορούμε να το πάρουμε ως αξιόπιστη πηγή.Γράφτηκε σε πανάρχαιους χρόνους,δεν ξέρουμε ακριβώς πότε και επίσης ίσως είναι ψευδεπίγραφο.Ήταν μια εποχή(περίπου λίγο μετά την εποχή των αποστόλων,που κάποιοι έγραφαν ένα βιβλίο,το ονόμαζαν ευαγγέλιο κι απέδιδαν τη συγγραφή του σε κάποιον "διάσημο" απόστολο,είτε σε κάποια μορφή από την Παλαιά Διαθήκη,ώστε να έχει κύρος.Πολλά από τα απόκρυφα ευαγγέλια έχουν τέτοια προέλευση.Ίσως λοιπόν,το βιβλίο του Ενώχ να είναι ένα από αυτά.Το έχω διαβάσει στα ελληνικα αλλά δεν πιστεύω πως είναι η καλύτερη μετάφραση(π.χ. η λέξη Ελοχείμ έχει 3 διαφορετικες ερμηνείες).Επιχείρησα να το διαβάσω στα εβραϊκά(ξέρω λίγα λόγω της σχολής που σπουδάζω),αλλά δεν τα κατάφερα.Οπότε καλύτερα να μην το παίρνουμε σαν αξιόπιστη πηγή,αλλά αξίζει να το ψάξουμε.

shadowman
15-03-06, 15:11
Εγω με τη σειρα θα ηθελα να το παμε καπου αλλου το θεμα μαγειας.Γιατι οχι να μην το συνδεσουμε τις κρυφες δυναμεις του εγκεφαλου-διαλογισμος.
Δεν χρειαζεται να κινδυνολογουμε τοσο με τις επιπτωσεις διαφωνοντας λιγο με την αποψη του rb3t.¨

Eπισης με βρισκει συμφωνο η αποψη της Αντονιας:"τον όρο "μαγεία" δε νομίζω ότι εννοούμε μόνο την επίκληση πνευμάτων, δαιμόνων και άλλων τέτοιων ( ). Ο όρος περιλαμβάνει και διάφορες ενέργειες (πράξεις) που κάνει ο "μάγος" για να πετύχει κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ο σκοπός του μπορεί να ποικίλει. Μπορεί να θέλει να αλλάξει κάποιο αντικείμενο, μπορεί να θέλει να βλάψει κάποιον, μπορεί να θέλει να βοηθήσει κάποιον, να θέλει να μεταμορφωθεί, να θέλει να επικοινωνήσει. Τέλος ένας "μάγος" μπορεί να έχει μοναδικό στόχο τη δική του θεοποίηση ή την αθανασία. Πολλά μπορεί..."
Συμπληρωνοντας μαγεια ειναι και να μπορεις διαβαζεις τη σκεψη ενος ανθρωπου.(προχωρημενο σταδιο).

Εχει αμεση και αμοιβαια σχεση με την ενεργεια.Αλλωστε προσωπικη μου αποψη και την εχω ξαναεκφρασει στο forum αυτο,ειναι οτι τα παντα ειναι θεμα ενεργειας.

Αν κανεις κατι με σωστο τροπο με συνεση και κυριως να ξερεις μεχρι που φτανουν οι δυναμεις,οι αντοχες σου και η αμυνα σου δεν θα ειναι τοσο τρομακτικα τα πραγματα.Συμφωνω οτι υπαρχουν συνεπειες καθως ασκοντας μαγεια διαταρασεις την ισορροπια και οσο ανεβαινεις επιπεδα τοσο πιο σοβαρες θα ειναι ,αν κανεις κατι λαθος.Ξεκινωντας ομως απο μικρα βηματα και εχοντας υπομονη και επιμονη αρχιζεις μονος σου να καταλαβαινεις τι πραγματικα ειναι επικινδυνο και τι οχι.Δεν υπαρχει λευκη και μαυρη μαγεια.Μια ειναι και ειναι ουδετερη π.χ. οπως η επιστημη.Τωρα για τη Σολομονικη αν καποιος την εχει ας την δωσει και σε μενα...Αποσπασματα υπαρχουν και χρησιμοποιουνται παντως.
Ολα αυτα που λεω δεν τα εβγαλα απο το μυαλο μου,ουτε εχω ψαξει ιστορικα το θεμα μαγειας απλα τυχαινει να ξερω καποια εμπιστα ατομα που ασχολουνται με το πρακτικο της μερος.

Παθοκτόνος
15-03-06, 17:20
Τωρα για τη Σολομονικη αν καποιος την εχει ας την δωσει και σε μενα...Αγαπητέ,όσοι την έχουν προσπαθούν να την ξεφορτωθούν-ή να την κρύψουν εκεί που κανείς δεν μπορεί να την βρει- κι εσείς θέλετε να την έχετε;.. :confused:

leo morpheus
15-03-06, 17:35
Φίλε Παθοκτόνε εγώ την έχω τη Σολομονική και πίστεψε με,ούτε η αυθεντική κυκλοφορεί πια ούτε μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.Προτείνω το βιβλίο του Δρ. Γιόχανες Φάουστ "Περί μαγείας",για μια γενικότερη αλλά και συγκεκριμένη εικόνα περί του θέματος.

Παθοκτόνος
15-03-06, 21:11
Ναι,δεν μου κάμνει εντύπωσι πως εσείς,φίλτατε(ειλικρινά),που είσθε φιλοπαγανιστής είσθε και φιλος της μαγείας.Έχει επισημανθεί εξ άλλου(π.χ.) ότι ο νεοπαγανισμός υιοθετεί την θέσι πως δεν υπάρχει καλό και κακό κ.λπ.που σας αφήνω να το αντιληφθείτε εσείς ποιου νεο- κινήματος είναι άποψι... :eek: Αν έχετε την αληθινή σολωμονική(με τις γνωστές τρις βδελυκτές επικλήσεις και κλείδες-αυτές που βάζουν κι ωρισμένοι... αθώοι rockstars-στα εξώφυλλά των-σύμπηκτων-δίσκων των-),θα σας παρακαλούσα θερμά να μην την διαβάσετε ούτε "απ'έξω" ούτε και με τον ενδιάθετο λόγο σας("από μέσα σας"),διότι ενδέχεται να σας συμβούν περιστατικά που δεν περιγράφονται ούτε στο...Harry Potter(για του οποίου τους πρωταγωνιστές κυκλοφορεί μία λίαν δυσάρεστη φήμη...).

Φιλικά,
Παθοκτόνος. :)

Antonia
16-03-06, 07:33
Έχω ακούσει κι εγώ αυτή τη "φήμη" περί Σολωμονικής, ότι δεν μπορείς να την ξεφορτωθείς. Και καλά, αν την πετάξεις στα σκουπίδια και δεις το δήμο να τα μαζεύει, την επόμενη μέρα την ξαναβρίσκεις μεταξύ των άλλων βιβλίων σου. :eek: Δεν καίγεται και άλλα τέτοια. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν, αλλά μου είναι λίγο αδύνατο να τα δεχτώ έτσι αψήφιστα. Ίσως αν κάποιος είχε εμπειρία τέτοιου είδους να μας το έλεγε. Κατ' εμέ, μάλλον είναι φήμες που κυκλοφόρισαν από κατόχους του βιβλίου, που ξέρουν τις δυνατότητες που σου παρέχει και πιθανόν τους κινδύνους που έχει, οπότε για να μην "πέσει" σε άσχετα χέρια, φρόντισαν να "φοβίσουν" το ευρή κοινό. :rolleyes:

Πάντως για το Harry Potter δεν πήρε κάτι το αυτί μου. Μήπως λέγονται τα ίδια που είχαν κυκλοφορήσει και για τη μικρή Regan, που έπαιζε στον Εξορκιστή;
:p

R-b-t3r
16-03-06, 08:07
Σε πλήροφορώ ότι δεν καίγεται και δεν τα βγάζουν απ το μυαλό τους αυτά διότι συνέβει κάτι παρόμοιο σε μια πολύ καλή φίλη μου. Χαρακτηριστικά μου είπε: "Αν δεν ήταν η ****** μαζί μου θα νόμιζα ότι ήμουν τρελή και ότι βλέπω πράγματα της φαντασίας μου!". Και για αυτό είναι πλέον σίγουρη ότι υπάρχουν αυτά τα πράγματα. :D

Antonia
16-03-06, 08:38
Σε πλήροφορώ ότι δεν καίγεται και δεν τα βγάζουν απ το μυαλό τους αυτά διότι συνέβει κάτι παρόμοιο σε μια πολύ καλή φίλη μου. Χαρακτηριστικά μου είπε: "Αν δεν ήταν η ****** μαζί μου θα νόμιζα ότι ήμουν τρελή και ότι βλέπω πράγματα της φαντασίας μου!". Και για αυτό είναι πλέον σίγουρη ότι υπάρχουν αυτά τα πράγματα. :D
Αγαπητέ R-b-t3r, αφού έχει στο κοντινό σου περιβάλλον μια τέτοια εμπειρία, γιατί δε μας την παραθέτεις με περισσότερα στοιχεία; Θα βοηθούσε αρκετά και θα ξεκαθάριζε κάπως τα πράγματα. Εγώ επειδή δεν έχω γνωστή/ο που να έχει το βιβλίο δεν μπορώ να ξέρω τι πραγματικά συμβαίνει. Περιμένω λοιπόν από σένα να με διαφωτίσεις! :)

Μιχάλης
16-03-06, 09:33
Όντως υπάρχει μεγάλη παραφιλολογία όσον αφορά στην περίφημη Σολωμονική. Όπως θα διαβάσετε σε προσεχές άρθρο μου, η Σολωμονική είναι το πιό διάσημο Γριμόριο, που εκδόθηκε το 17ο αιώνα με τον τίτλο "Lemegeton Clavicula Salomonis". Μέσα στις σελίδες του (από ότι λέγεται, εγώ δεν το έχω διαβάσει), δίνονται λεπτομερείς πληροφορίες για τους Δαίμονες, τις επικλήσεις στις οποίες υπακούουν καθώς και τους τρόπους με τους οποίους θα αποτραπεί ο Δαίμονας από το να αποκτήσει τον έλεγχο.
Σήμερα γνωρίζουμε πως ο άγνωστος συγγραφέας της "Σολωμονικής" αντέγραψε σχεδόν αυτολεξί το "Pseudomonarchia Daemonum" του Johann Weyer (1583) αλλά πρόσθεσε τις περιγραφές των Δαιμόνων και τις σφραγίδες τους...

xarism
16-03-06, 12:24
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος, γιατί να θέλει να ασχοληθεί με τη μαγεία;
Για την εμπειρία; Για τη δύναμη που πιθανον να αποκτήσει; Για τη δόξα; Για να επηρεάζει γεγονότα ή πρόσωπα, ή μηπως για να χάσει την ψυχή του;

Είχα ένα φίλο που από μικρή σχετικά ηλικία είχε αναζητήσεις και ασχολήθηκε με τη μαγεία επεγγελματικά. Αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν ότι στις τελετές τα "ηγετικά" πρόσωπα της τελετής αλλά και κάποια από τα βιβλία τους ανέφεραν:
Αν για οποιοδήποτε λόγο κατα την επίκλυση των πνευμάτων ή κατά την διάρκεια της τελετής κάτι δεν πάει καλά, να επικαλεστείτε ένα όνομα: τον Χριστό.
Αυτό είχε συμβεί λίγες φορές στην επεγγελματική του εμπειρία, αλλά τον έβαλε σε σκέψεις. Γιατί κάποιος να ασχολείται με την μαγεία και συνεπώς με το κακό, αφού μπορεί εύκολα να ασχοληθεί με τον Θεό και συνεπώς με το καλό όπου και έχει ενώτερη δύναμη και ισχύ.
Μετά από λίγο καιρό αποφάσησε να σταματήσει τη μαγεία και να ασχοληθεί με το Χριστό, διαβάζοντας μια Καινή Διαθήκη που είχε, η ζωή του άλλαξε θαυμαστά! Κατάλαβε, μου είπε, ότι μεταφέρθηκε από το θάνατο στη ζωή.

R-b-t3r
16-03-06, 12:49
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος, γιατί να θέλει να ασχοληθεί με τη μαγεία;
Για την εμπειρία; Για τη δύναμη που πιθανον να αποκτήσει; Για τη δόξα; Για να επηρεάζει γεγονότα ή πρόσωπα, ή μηπως για να χάσει την ψυχή του; Πολύ καλή ερώτηση. Εγώ πιστεύω ότι η 4η επιλογή είναι η σωστή απάντηση στο ερώτημά σου διότι οι άλλες, πέραν της 2ης που θεωρώ δευτερεύουσα ή μάλλον επίπτωση της 4ης, δεν επαρκούν για να ασχοληθεί κάποιος πραγματικά και με ζήλο.
Αν για οποιοδήποτε λόγο κατα την επίκλυση των πνευμάτων ή κατά την διάρκεια της τελετής κάτι δεν πάει καλά, να επικαλεστείτε ένα όνομα: τον Χριστό.
Εννοείται, γιατί άμα φτάσει να σπάσει τους προστατευτικούς κύκλους "αυτό" που κάλεσες μετά μόνο "το μεγάλο αφεντικό" μπορεί να το μαντρώσει. Εμ τί περιμένετε να καλέστε κανονικούς αγγέλους?

Θεωρητικά γίνεται αλλά όχι με τα σύμβολα που υπάρχουν στα βιβλία μαγείας. Οι άγγελοι επεμβαίνουν μόνο μετά από προσευχή και μόνο αν τους έχει δωθεί άδεια "εκ των άνωθεν". Μπορείς να τους καλέσεις με το όνομά τους (Μιχαήλ, Γαβριήλ κτλ) στο όνομα του Χριστού και έρχονται αλλά δεν σημαίνει ότι μπορούν να επέμβουν κιόλας :cool:

Για όσους δεν το πιστεύουν ας δούν τα βιβλία μαγείας και να ψάξουν αν μπορεί κανείς με κάποια από τις μεθόδους που περιγράφει μέσα να καλέσει (όχι απλή επίκληση του ονόματος που κάνουν οι καβαλιστές, να τον φωνάξει κανονικά) τον Αρχάγγελο Μιχαήλ (με αυτό το όνομα και αυτήν την ιδιότητα, για να μην έρθει κάτι άλλο και λέει ότι είναι ο Μιχαήλ). Δεν νομίζω να βρεθεί πουθενά κάτι τέτοιο. Γιατί άραγε? :rolleyes:

Drymonia
16-03-06, 13:14
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος, γιατί να θέλει να ασχοληθεί με τη μαγεία;
Όχι για καλό σκοπό σίγουρα. Θα μπορούσα να το καταλάβω τον Μεσαίωνα, αλλά σήμερα...έχουμε τόσο άμεση πρόσβαση στη πληροφορία και τη γνώση.... μόνο τον Φάουστ να διαβάσουμε......
Είναι λυπηρό, πραγματικά θανατηφόρο θα έλεγα να μαυρίζουμε τη ψυχή μας!!

Γιατί πάντα να μας τραβάει η μαυρίλα και η ασχήμια, δε μπορώ να καταλάβω. Έχω σταματήσει πλέον να βλέπω θρίλερ τέτοιου τύπου, διότι δε θέλω να εισάγω στον εγκέφαλό μου μιαρό ...λογισμικό [δηλ. τη σχιζοφρένεια του κάθε τυχάρπαστου σεναριογράφου/σκηνοθέτη του Holly[?]wood]. Υπάρχουν τόσα όμορφα πράγματα να δούμε, τόσο ωραίες μουσικές να ακούσουμε, τόσα συναρπαστικά βιβλία να διαβάσουμε... Πραγματικά δε βρίσκω το λόγο...

xarism
16-03-06, 13:45
Και όμως δυστυχώς υπάρχουν λόγοι.

Ότι είναι μυστηριακό και απόκρυφο έχει την τάση να ελκύει.
Το να σχολείται κάποιος με την μαγεία, ασχολείται απ'ευθείας με τον διάβολο και τα δαιμόνια. Και επειδή δεν υπάρχει η περίπτωση στην επίκλυση πνευμάτων σε οποιαδήποτε τελετή, να επικαλεστεί κάποιος αγγέλους του Θεού όπως ο Γαβριήλ και Μιχαήλ, και να "παραβρεθούν" οι άγγελοι στην τελετή τους, η μαγεία σε φέρνει σε κοινωνία με δαιμόνια και μόνον.

Οι άγγελοι του Θεού είναι "πνέυματα εις υπηρεσίαν αποσταλόμενα, εις τους μέλλοντας να κληρωνομήσωσιν σωτηρία", συνεπώς ο διάβολος ξέρει καλά να ξεγελάει τον άνθρωπο, και μπορεί να μεταμορφωθεί ακόμα και σε άγγελο φωτός, για να παίξει με αυτούς που ασχολούνται με τη μαγεία.

Ο Χριστός είπε: "Εγω είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή, όποιος ακολουθεί εμέ, δεν θα περπατήσει στο σκότος αλλά θα έχει το φως της ζωής."

^Nocturnal^
16-03-06, 16:12
Στα περισσότερα από τα παραπάνω μηνύματα παρατηρώι μια σύγχιση ως προς τον όρο μαγεία. Από όσο έχω διαβάσει, η μαγεία δεν αφορά μόνο στην επίκλυση οντοτήτων αλλά γενικότερα στο να επιρρεάζει κάποιος το σύμπαν με μη συμβατικά μέσα.
Ανάμεσα, λοιπόν, στη μαγεία υπάρχει και η φολκλορική μαγεία, η χαοτική μαγεια και πολλά ακόμα είδη που δεν έχουν να κάνουν με εξωτερικές οντότητες αλλά με τον ίδιο τον εξασκούντα και το σύμπαν.

Επιπλέον, στα περισσότερα μαγικά και θρησκευτικά συστήματα (και κυρίως σε αυτά που αποδέχονται τη χρήση της μαγείας και δεν τη διώκουν εμποτίζοντας τα τυπικά-τελετές-μυστήριά τους με αγιότητα) η χρήση της δεν αποκτά κάποιο χρώμα ->λευκό/μαύρο , καλό/κακό. Αντιθέτως, ο "μάγος" καλείται να έρθει αντιμέτωπος με τα αποτελέσματα της πράξης του απέναντι στην ισορροπία του σύμπαντος και είτε να τα απολαύσει είτε να τιμωρηθεί γι'αυτά.

Είναι περίεργο πώς τα κυρίαρχα σημερινά θρησκευτικά συστήματα έχουν δημιουργήσει μια πολύ άσχημη εικόνα για τη μαγεία που χρησιμοποείται έξω από αυτά, ενώ σκεπάζουν τις μαγικές πρακτικές που χρησιμοποιούν τα ίδια με λευκό φως.Βλέπετε σύμβολα, σφραγίδες, τελετουργικά, μυστήρια, επικλύσεις υπάρχουν ακόμα και στις μεγαλύτερες θρησκείες. Όλες αυτές οι πρακτικές , όμως, είναι άγιες.

Η μαγεία είναι μέσα στη ζωή των περισσότερων από εμάς από τα πρώτα μας χρόνια, κι όμως τη θεωρούμε μαύρη, άσχημη, κακιά... Κι όμως, όσοι έχουμε βαπτισθεί χρηστιανικά δεχθήκαμε μαγικό χρίσμα (το λαδάκι), λάβαμε μέρος σε τελετουρικό (βάπτιση) και γητευτήκαμε (κόψιμο μιας τούφας από τα μαλλιά μας και διατήρησή τους σε ειδική παρακαταθήκη). Αλήθεια.. ποια είναι η άποψη του κόσμου για αυτού του είδους τη μαγεία που τους επιβλήθηκε (όταν είμαι τόσο μικρός πιστεύω ότι η βάπτιση μου δίνεται χωρίς καν την επιλογή μου).

Σχετικά με το "Αν για οποιοδήποτε λόγο κατα την επίκλυση των πνευμάτων ή κατά την διάρκεια της τελετής κάτι δεν πάει καλά, να επικαλεστείτε ένα όνομα: τον Χριστό." έχω να πω τα εξής: Εφόσον κάποιος δεν πιστεύει στο Χριστό, εξασκεί μαγεία αδιάφορη από Αυτόν και γενικότερα το σύμβολο και τα όσα αντιπροσωπεύει δεν μιλούν στην ψυχή του, τότε πόσο καλή μπορεί να είναι η επίκλυση του; Από την άλλη , η επίκλυση του μεγαλοδύναμου τι είναι ; Μαγεία ή όχι; Δηλαδή, πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποια ισχυρότερη οντότητα για να διώξει τις πιο αδύναμες... (προσωπικά μου ακούγεται για καθαρή τακτική μαγείας)

Επιπλέον, Arbiter , χαίρομαι που έθιξες το θέμα με τους Αγγέλους. Η επίκλυσή με χριστιανικό τρόπο , είναι άραγε μαγεία;(το ερώτημα δεν απευθύνεται σε σένα αλλά είναι γενικό).
Πιστεύω, τέλος, ότι κάθε "οντότητα" έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο που καλείται. Για διάφορες οντότητες (αυτό που κάποιοι αναφέρουν ως δαίμονες...καθαρή στρεύλωση του αρχαιοελληνικού Δαήμων..αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) χρειάζονται τα σύμβολα και οι τελετές από διάφορα βιβλία μαγείας. Για άλλες οντότητες όπως οι Άγγελοι χρειάζονται οι προσευχές που βρίσκονται στα θρησκευτικά μας κείμενα. Απλά, κάθε είδος θέλει και τον τρόπο του ;)

Τέλος, τι εννοείτε όταν λέτε για επαγγελματική ενασχόληση με τη μαγεία; Προσωπικά, η κύρια εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό, δεν είναι τίποτα άλλο από τους ιερείς της ενορίας μου. Είναι οι επαγγελματικά χρισμένοι να μου προσφέρουν κοινωνία, να με φέρνουν σε επαφή με το Μεγαλοδύναμο, να επικυρώσουν τη συμβίωσή μου με έναν άλλο άνθρωπο και τέλος να κάνουν κάνουν ότι μπορούν για την ανάπαυση της ψυχής μου... και όλα αυτά φυσικά με το αζημίωτο.

Τέλος, μαύρο-κακό λογισμικό για τον εγκεφαλό μας υπάρχει παντού γύρω μας. Είναι απλά κρίμα να μη το βλέπουμε αυτό και να θεωρούμε ότι αποφεύγοντας τη "μαύρη" μαγεία θα διατηρήσουμε νου και ψυχή καθαρά.

Κλείνοντας, το παραπάνω post δεν είναι ένας λίβελος υπέρ της μαγείας, αλλά η ταπεινή μου άποψη σχετικά με το τι είναι πραγματικά μαγεία και τι όχι. Δυστυχώς σήμερα , οι περισσότεροι ζούμε με τη "μαγεία" κάτω από τη μύτη μας (όχι δεν εννοώ τους τσαρλατάνους που εκμεταλλεύονται τον πόνο του κόσμου). Τα κυρίαρχα θρησκευτικά συστήματα, όμως, αν και χρησιμοποιούν τα ίδια μαγικές τακτικές , χρησιμοποιούν ως φόβητρο την έξω από αυτούς μαγεία κυκλοφορώντας φήμες ακόμα και για ταινίες του σινεμά που πραγματεύονται μια αποψή της βλ. Harry Potter.(Αλήθεια, αφού η μικρή Regan που έπαιζε στον Εξορκιστή αυτοκτόνησε πώς έπαιξε στην παρωδία της ταινίας σε ηλικία 26ετών; Και αφού ο σκηνοθέτης πέθανε σε περίεργο τρακάρισμα, πώς εμφανίζεται στα DVD extras να μιλάει για τη νέα μορφή της ταινίας;)

ΥΓ1. Αν θέλουμε να έχουμε μια γόνιμη συζήτηση στα παραπάνω, σας παρακαλώ μην πλακώσετε με χωρία από τα κατά τα άλλα υπέροχα θρησκευτικά κείμενα και απόλυτες φράσεις περί πραγματικού καλού. Όλα αυτά μπορεί για εσάς να είναι ένα στέρεο υπόβαθρο αλλά δεν παραμένουν ως απλές παραδοχές για κάποιους άλλους.

Antonia
17-03-06, 07:34
Και μετά απ' αυτό, έρχομαι να συμφωνήσω απόλυτα με όσα έγραψε ο ^Nocturnal^. Με κάλυψε πλήρως.
Θα ήθελα να προσθέσω βέβαια πως, ανάλογα με την κοινωνία στηνοποία μεγαλώνει και ζει ο καθένας, αποκτά και διαφορετικές αντιλήψεις για τον όρο "Μαγεία". Ο κάθε πολιτισμός, έχει μια βασική θρησκεία (υπάρχουν και πολύθρησκα κράτη, αλλά γενικά οι περισσότεροι ακολουθούν μια συγκεκριμένη γραμμή) και σύμφωνα με αυτή χρίζει "κακές" τις υπόλοιπες θρησκείες και "μαγικά" τα τεχνάσματα και τις τελετουργίες τους. Σκεφτείτε πώς θεωρούμε εμείς εδώ στην Ελλάδα τους ακόλουθους των voodoo τελετών, που σφάζουν κοκκόρια και χορεύουν γύρω απ' τη φωτιά. Μάγους και σατανιστές. Ίσως να μη διαφέρουν οι απόψεις εκείνων για εμάς. Οπότε όλα είναι σχετικά. Υπογραμμίζω λοιπόν ό,τι ανέφερε ο ^Nocturnal^ "σήμερα , οι περισσότεροι ζούμε με τη "μαγεία" κάτω από τη μύτη μας" όσον αφορά τα μυστήρια (άραγε γιατί ονομάζονται έτσι; ) και όλα όσα κάνει ένας ιερέας μέσα στα πλαίσια της "επαγγελματικής του κατάρτισης" (επάγγελμα δεν είναι, ή κάνω λάθος; ) στην ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία: βάπτιση (με όλες τις λεπτομέριες που είπε ο Χάρης), ευχέλαιο (νερό, κεριά, αλεύρι κ.ά.), κυριακάτικη λειτουργία (κοινωνία, ύψωμα) κ.λπ. Ακόμα δεν μπορώ να θεωρήσω όλα τα παραπάνω "μαγεία", με έχουν "μυήσει" για τα καλά από μικρή, αλλά προβληματίζομαι όταν σκέφτομαι πόσο "περίεργα" μπορούν να φαίνονται όλα αυτά σε έναν ινδό για παράδειγμα. :rolleyes:

Μιχάλης
17-03-06, 10:13
Είναι πολύ σωστές και οι επισημάνσεις του Nocturnal και της Αντωνίας για το πολύ θολό τοπίο της μαγείας, η οποία έχει αποκτήσει μια ξεκάθαρα αρνητική έννοια στο χριστιανισμό τουλάχιστον.
Σαφώς και μαγεία δεν είναι μόνο οι επικλήσεις πνευμάτων και κυρίως "κακών" πνευμάτων. Δεν είμαι γνώστης της για να μπορώ να μιλήσω για μαύρες και λευκές μαγείες, ωστόσο τέτοιες "πρακτικές" μπορεί κανείς, όπως λένε και οι συνομιλητές, να ανιχνεύσει σε τελετουργίες και τυπικά που γίνονται ακόμα και σήμερα. Ο κατάλογος των παραδειγμάτων είναι μακρύς, εγώ θα αναφέρω επιλεκτικά μερικές.
Κατά τη θεμελίωση ενός σπιτιού από κάποιους σφάζεται ένας κόκορας, από κάποιους άλλους τοποθετείται μια πέτρα με χαραγμένο σταυρό στα θεμέλια.
Το ξεμάτιασμα γενικώς, είτε γίνεται με ειδικές ευχές ή πολύ περισσότερο με τη χρήση του λαδιού μέσα σε νερό είναι ένα άλλο παράδειγμα.
Η τελετή του χρίσματος κατά το μυστήριο της Βάπτισης και η ίδια η Βάπτιση.
Η μετατροπή του άρτου και οίνου σε σώμα και αίμα Χριστού.
Το ράντισμα με αγιασμό των χωραφιών για καλή σοδειά και των στοιχείων της φύσης σε περιόδους ξηρασίας και γενικότερα δυσμενών καιρικών συνθηκών για καταπράυνσή τους.
Η πρακτική των σφαχτών που αναφέρεται στη Βίβλο, από τον Αβραάμ που τα χώρισε στη μέση και πέρασε ανάμεσά τους.
Το "θαυματουργικό" γκρέμισμα των τειχών της Ιεριχούς με το τελετουργικό με τις τρομπέτες.
Τα πάσης φύσεως φυλακτά με οστά Αγίων ή δήθεν Τίμιο ξύλο που μοιράζονται κατά κόρον, όπως και το "διάβασμα" προσωπικών αντικειμένων.
Το ράντισμα με αγιασμό χώρων του σπιτιού, ο σχηματισμός του Σταυρού στο κατώφλι της εξώπορτας με τη φλόγα από το κερί της Ανάστασης.

mile
17-03-06, 11:07
Θα ηθελα να κανω μια μικρη παρενθεση.εχω καποιον πολυ κοντινο μου φιλο που που ασχοληθηκε με την Σολωμονικη.εκτοσ απο τα διαφορα που περασε καποια στιγμη που ειπε οτι δεν μπορεισ να το ξεφορτωθεις ευκολα εκτος και αν βρεις καποιον για να το "μετεβιβασεις".Οτι και αν σημαινει αυτο...

xarism
17-03-06, 12:06
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε σε ένα κόσμο υλικό, αλλά και πνευματικό.
Όπως λοιπόν υπάρχει το καλό, υπάρχει και το κακό. Αν το να επικοινωνείς ή να χρησιμοποιείς το κακό (και συνεπώς τον διάβολο) είτε με επικλύσεις πνευμάτων, είτε για να επηρεάσεις κάτι ή κάποιον, το χαρακτηρίζουμε ως μαγεία, πως χαρακτηρίζουμε το ίδιο για τις διάφορες χριστιανικές τελετές ή μυστήρια, όπου επικαλούμαστε τον Θεό.

Χωρίς να συμφωνώ με όλες τις "χριστιανικές τελετές" που σωστά ανέφερε ο Μιχάλης, δεν μπορώ να δεχτώ οτι χαρακτηρίζονται ως μαγεία.

Άλλα εδάφια από την Κ.Διαθήκη δεν θα αναφέρω αλλά μπορεί εύκολα κάθε ενδιαφερόμενος να διαβάσει πως ο Χριστός δίδαξε στους πρώτους αποστόλους για την "λειτουργία" της χριστιανικής εκκλησίας.
Το να σταυρώνουμε το κατόφλι της πόρτας, να ραντίζουμε τα χωράφια με αγιασμό και το να βαπτίζουμε μωρά παιδάκια είναι λίγα από τα πολλά λάθη που υιοθέτησε η ορθόδοξη εκκλησία αντίθετα από τα γραφόμενα του ευαγγελίου.

Ετσι όντως μια ορθόδοξη λειτουργία μπορεί ηθελημένα ή μη να χαρακτηριστεί από κάποιους σαν τελετή μαγείας.

Για μένα μάγος ή μαγεία αφορά οποιαδήποτε επίκλυση ή "συνεργασία" κάποιου ανθρώπου με τα δαιμόνια.
Αντίθετα για την επικοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό, αυτό για μένα λέγεται προσευχή.
Και τα δύο "δουλέυουν" σε αυτόν που θα ασχοληθεί με κάποιο από αυτά, το μέγα θέμα όμως είναι, ποιο από τα δύο μας συμφέρει και ποιος από τους δύο (Χριστός ή Διάβολος) θέλει το συμφέρον μας;

R-b-t3r
17-03-06, 12:28
Το να σταυρώνουμε το κατόφλι της πόρτας, να ραντίζουμε τα χωράφια με αγιασμό και το να βαπτίζουμε μωρά παιδάκια είναι λίγα από τα πολλά λάθη που υιοθέτησε η ορθόδοξη εκκλησία αντίθετα από τα γραφόμενα του ευαγγελίου.
Θα την δεχθώ ευχαρίστως την άποψή σου ΟΤΑΝ μας παραθέσεις χωρία από την Αγία γραφή που να την στηρίζουν (με την παραπομπή φυσικά πχ. Λουκάς β': 12-15).

Ετσι όντως μια ορθόδοξη λειτουργία μπορεί ηθελημένα ή μη να χαρακτηριστεί από κάποιους σαν τελετή μαγείας.

Για μένα μάγος ή μαγεία αφορά οποιαδήποτε επίκλυση ή "συνεργασία" κάποιου ανθρώπου με τα δαιμόνια.Αντίθετα για την επικοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό, αυτό για μένα λέγεται προσευχή. Μάλιστα μάλιστα, πολύ ωραία. Δηλαδή ο παπάς στην Εκκλησία συνεργάζεται με τα δαιμόνια. :confused:
Πολύ ενδιαφέρον. Κάτι που να στηρίζει την άποψη αυτή? :rolleyes:

Αν δέχεσαι αυτόν τον ορισμό που έδωσες πώς συμπεραίνεις ότι μια λειτουργία στην εκκλησία μπορεί να χαρακτηριστεί μαγεία? Επειδή ο παπάς προσεύχεται φωναχτά δεν προσεύχεται? Πολύ περίεργα μας τα λες...

Antonia
17-03-06, 12:39
...το μέγα θέμα όμως είναι, ποιο από τα δύο μας συμφέρει και ποιος από τους δύο (Χριστός ή Διάβολος) θέλει το συμφέρον μας;Και γιατί αγαπητέ μου να πρέπει το καλό και το κακό να εκπροσωπούντε από τα δύο πρόσωπα που αναφέρεις; Δεν μπορεί δηλαδή να είναι απρόσωπες έννοιες; Είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα του καθενός, ποιον θα θεωρεί καλό και ποιον κακό. Καλύτερα να αποφεύγουμε τους ορισμούς και τα τελικά συμπεράσματα, εφόσον δεν εκφράζουμε παρά την ταπεινή μας άποψη εδώ μέσα και δε γνωρίζουμε τίποτα για το σύνολο των αρχών που διέπουν το σύμπαν.

Drymonia
17-03-06, 12:57
Το να σταυρώνουμε το κατόφλι της πόρτας, να ραντίζουμε τα χωράφια με αγιασμό και το να βαπτίζουμε μωρά παιδάκια είναι λίγα από τα πολλά λάθη που υιοθέτησε η ορθόδοξη εκκλησία αντίθετα από τα γραφόμενα του ευαγγελίου.
Κι εγώ, όπως ο rbt3r, θέλω πολύ να μάθω που στο ευαγγέλιο φαίνεται ότι ο Χριστιανισμός είναι αντίθετος με τις άνωθεν πρακτικές. ..Δεν έχω δει να αναφέρεται πουθενά!

Αν το να επικοινωνείς ή να χρησιμοποιείς το κακό (και συνεπώς τον διάβολο) είτε με επικλύσεις πνευμάτων, είτε για να επηρεάσεις κάτι ή κάποιον, το χαρακτηρίζουμε ως μαγεία,
Παλιά είχα διαβάσει κάπου ότι η ετυμολογία της λέξης μαγεία είναι στην ουσία η γνώση της φύσης και η δυνατότητα ελέγχου φυσικών φαινομένων. Αν λοιπόν δεχθούμε ότι στη φύση - στον νοητό και αισθητό μας κόσμο - υπάρχουν και το καλό και το κακό, τότε θα συμφωνήσω με Noctural, Αντωνία και Μιχάλη για το ότι - προφανώς - υπάρχει "καλή" και "κακή" μαγεία, με μια διευρυμένη έννοια και όχι με τη σημερινή που έχει στο μυαλό των περισσοτέρων αρνητική έννοια.

xarism
17-03-06, 13:15
Θα την δεχθώ ευχαρίστως την άποψή σου ΟΤΑΝ μας παραθέσεις χωρία από την Αγία γραφή που να την στηρίζουν (με την παραπομπή φυσικά πχ. Λουκάς β': 12-15).

Επειδή δεν έχω γραφή μαζί μου, διάβασε τα τελευταία εδάφια από το τελευταίο κεφάλαιο του κατα Λουκάν. Αναφέρει ό Χριστός, ότι όποιος πιστέψει και βαπτιστεί θα σωθει, όποιος όμως απιστήσει θα κατακριθεί.

Το πρωτο βήμα είναι κάποιος να πιστέψει (πως ένα μωρό μπορεί) και το δεύτερο να βαπτηστεί αυτός (εθελημένα) ο χριστιανισμός δεν είναι υποχρέωση ούτε εξαναγκασμός. Στο σύμβολο της πίστεος αναφέρεται στο τέλος: ομολογώς εν βάπτισμα, εις άφεσιν αμαρτιών. Εγώ το ομολογώ και όχι ο νονός μου, ότι ό Χριστός με συγχώρεσε γίάυτό και προχορώ στο βάπτισμα.

Βρες μού μία αναφορά στη Κ.Διαθήκη που ο Ιωάννης ή κάποιος απόστολος βάπτησε μικρό παιδί. Στη γραφή δεν υπάρχουν νονοί και νηπιοβαπτισμοί, αυτά μπήκαν μετά τον 4ο αιώνα όπου και επήλθε η πτώση στο χριστιανισμό από την απλότητα των γραφών και των πρώτων αποστόλων.

Μάλιστα μάλιστα, πολύ ωραία. Δηλαδή ο παπάς στην Εκκλησία συνεργάζεται με τα δαιμόνια.
Πολύ ενδιαφέρον. Κάτι που να στηρίζει την άποψη αυτή?
Αν δέχεσαι αυτόν τον ορισμό που έδωσες πώς συμπεραίνεις ότι μια λειτουργία στην εκκλησία μπορεί να χαρακτηριστεί μαγεία? Επειδή ο παπάς προσεύχεται φωναχτά δεν προσεύχεται? Πολύ περίεργα μας τα λες...

Ειλικρινά εδώ δεν σε καταλαβαίνω. Καμία σχέση με αυτά που έγραψα.
Είπα εγώ ότι ο παππάς συνεργάζεται με δαιμόνια; Είπα ότι κάποιοι κακοπρέραιτοι πιθανόν να ταυτίσουν την ορθόδοξη λειτουργία με τελετή μαγείας, όπου πάλι λέω δεν το ασπάζομε αυτό. Και σαφώς οι παπάδες προσεύχονται...Και γιατί αγαπητέ μου να πρέπει το καλό και το κακό να εκπροσωπούντε από τα δύο πρόσωπα που αναφέρεις; Δεν μπορεί δηλαδή να είναι απρόσωπες έννοιες; Είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα του καθενός, ποιον θα θεωρεί καλό και ποιον κακό. Καλύτερα να αποφεύγουμε τους ορισμούς και τα τελικά συμπεράσματα, εφόσον δεν εκφράζουμε παρά την ταπεινή μας άποψη εδώ μέσα και δε γνωρίζουμε τίποτα για το σύνολο των αρχών που διέπουν το σύμπαν.

Επειδή ζούμε και σε πνευματικό κόσμο, δεν υπάρχουν απρόσωπες έννοιες στο καλό και στο κακό. Ο διάβολος έχει την εξουσία του κακού, επειδή μισεί τον Θεό, και ωθεί τον άνθρωπο σε αυτό τον δρόμο. Ο Χριστός ήρθε στο κόσμο για να καταστρέψει τα έργα του διαβόλου και να βοηθήσει τον άνθρωπο σε αυτή τη ζωή του εδώ στη γή, αλλά και το κυριότερο να αποφύγει την αιώνια κόλαση και να ζήσει αιώνια με τον Δημιουργό του.
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του, η μάχη όμως ενάντια στο κακό είναι περισσότερο δύσκολη και αόριστη, όταν το κακό το θεωρείς απρόσωπο και αόριστο, αυτός εδώ είναι και ο στόχος του διαβόλου, να διαβάλει την αλήθεια.

R-b-t3r
17-03-06, 13:33
Βρες μού μία αναφορά στη Κ.Διαθήκη που ο Ιωάννης ή κάποιος απόστολος βάπτησε μικρό παιδί. Στη γραφή δεν υπάρχουν νονοί και νηπιοβαπτισμοί, αυτά μπήκαν μετά τον 4ο αιώνα όπου και επήλθε η πτώση στο χριστιανισμό από την απλότητα των γραφών και των πρώτων αποστόλων. Χμμ εδώ είναι θεολογικό το ζήτημα και δεν είναι επί του παρόντος, άλλωστε δεν είμαι και ο αρμόδιος (λόγο ιδιότητας) να απαντήσω. Μπορώ να σου δώσω μια απάντηση αλλά θα είναι απλά μια απάντηση και τίποτα περισσότερο.

Βασικά είναι θέμα παράδοσης. Η Ορθόδοξη εκκλησία είναι προσκολλημένη στην παράδοση και σύμφωνα με αυτήν δρά. Τώρα πότε χρησιμοποιήθηκε αυτή η τακτική του νηπιοβαπτισμού, θα σε γελάσω, δεν το ξέρω. Το μόνο που μπορώ να σου πώ σχετικό με το θέμα είναι ότι τα αβάπτιστα παιδιά είναι πολύ ευάλωτα σε θέματα μαγείας. Τα μαλλιά αβάπτιστων παιδιών είναι υλικά για την άσκησει μαγείας να ξέρεις. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό?
Εγώ προσωπικά δεν ξέρω και δεν μπορώ να σου απαντήσω. Απλά το βάπτισμα έχει το νόημά του, τώρα αν αυτό συμβαδίζει με τις αρχές του χριστιανισμού είναι άλλο καπέλο.

Επειδή δεν έχω γραφή μαζί μου, διάβασε τα τελευταία εδάφια από το τελευταίο κεφάλαιο του κατα Λουκάν. Αναφέρει ό Χριστός, ότι όποιος πιστέψει και βαπτιστεί θα σωθει, όποιος όμως απιστήσει θα κατακριθεί.

Το πρωτο βήμα είναι κάποιος να πιστέψει (πως ένα μωρό μπορεί) και το δεύτερο να βαπτηστεί αυτός (εθελημένα) ο χριστιανισμός δεν είναι υποχρέωση ούτε εξαναγκασμός. Στο σύμβολο της πίστεος αναφέρεται στο τέλος: ομολογώς εν βάπτισμα, εις άφεσιν αμαρτιών. Εγώ το ομολογώ και όχι ο νονός μου, ότι ό Χριστός με συγχώρεσε γίάυτό και προχορώ στο βάπτισμα.

Βρες μού μία αναφορά στη Κ.Διαθήκη που ο Ιωάννης ή κάποιος απόστολος βάπτησε μικρό παιδί. Στη γραφή δεν υπάρχουν νονοί και νηπιοβαπτισμοί, αυτά μπήκαν μετά τον 4ο αιώνα όπου και επήλθε η πτώση στο χριστιανισμό από την απλότητα των γραφών και των πρώτων αποστόλων.Εδώ δεν σε καταλαβαίνω, αυτό που εκφράζεις είναι άποψη σου και δεν τεκμηριώνεται από αυτό το κείμενο που παρέθεσες. :confused:
Όσο για την αντίθεση στις άλλες πρακτικές για το στάυρωμα εισόδων τον αγιασμό κτλ πού τα είδες?

Antonia
17-03-06, 13:51
Νομίζω ότι για ακόμα μια φορά καταφέραμε να μιλάμε για το χριστιανισμό, το καλό που κάνει ο Χριστός και τη μάχη του με το διάβολο. Βρε παιδιά, συγγνώμη, αλλά μπορούμε μια φορά να μιλήσουμε για ένα θέμα και να αφήσουμε απέξω τη θρησκεία στην οποία πιστεύουμε; Παρακαλώ, να μη με παρεξηγήσετε οι πιο "φανατικοί" χριστιανοί (καθώς φανερά υπάρχουν και χριστιανοί που δεν το φωνάζουν σε κάθε τους μήνυμα) αλλά καταφέρνετε κάθε φορά να αλλοιώσετε ένα θέμα και μέσα από κάθε συζήτηση προσπαθείτε να μας φέρετε όλο και πιο κοντά στη θρησκεία σας. Έχετε ανάγκη από πιστούς; Ευχαριστούμε, αλλά προσωπικά κουράστηκα!! Όχι άλλο κάρβουνο! :mad:


Το μόνο που μπορώ να σου πώ σχετικό με το θέμα είναι ότι τα αβάπτιστα παιδιά είναι πολύ ευάλωτα σε θέματα μαγείας. Τα μαλλιά αβάπτιστων παιδιών είναι υλικά για την άσκησει μαγείας να ξέρεις. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό? Εγώ πάντως ξέρω πώς ο διάβολος ( ? ) επιτίθεται στους πιο πιστούς και όχι στους άθεους. Επίσης, μαλλιά χρησιμοποιούνται γενικά στην άσκηση μαύρης μαγείας. Δεν ισχύει μόνο για παιδιά, πόσο μάλλον για αβάπτιστα στη χριστιανική θρησκεία. Ξέρω περιπτώσεις που ισχυρίζονται ότι έχουν υποβληθεί σε μάγεια και δε νομίζω ότι έχει να κάνει με τη θρησκεία τους και το κατά πόσο έχουν βαπτιστεί ή όχι. Ο "μάγος" δε τους ρώτησε σε ποιο θεό πιστεύουν πριν τους κάνει κακό.

xarism
17-03-06, 14:02
Αυτό για τα μαλιά των παιδιών ούτε εγώ το γνωρίζω, πόσοι όμως ενήλικοι χριστιανοί, βαπτισμένοι και μυρομένοι, πέφτουν θύματα της μαγείας;

Αυτό που ξέρω είναι ότι αν ο Θεός είναι μαζί σου, ο διάβολος δεν έχει εξουσία πάνω σου, ούτε τα μάγεια, ούτε το "κακό" μάτι.
Ο Χριστός καλούσε τα μικρά παιδιά κοντά Του και τα ευλογούσε, δεν τα βάπτηζε. Αυτό πρέπει να κάνουν και οι γονείς σήμερα, να έχουν τα παιδιά τους κοντά στο Θεό και στην εκκλησία.


Όσο για την αντίθεση στις άλλες πρακτικές για το στάυρωμα εισόδων τον αγιασμό κτλ πού τα είδες?

Επειδή δεν τα είδα πουθενα στο ευαγγέλιο γι' αυτό το, λέω.
Αν θέλεις να καρποφορήσουν τα χωράφια σου, ή να σου φυλάξει ο Θεός το σπίτι σου και την οικογένειά σου, απλά προσεύχεσαι γι'αυτό.
Ο αγιασμός είναι τρόπος ζωής, ο Θεός λέει: "άγιοι γίνεσται, διότι εγώ είμαι Αγιος", δεν είναι να αγιάζουμε τα νερά και εμείς να ζούμε μέσα στην αμαρτία, αλλά κάθε πρωί θα πίνουμε λίγο αγιασμό ή θα ραντίζουμε τους τοίχους και τα χωράφια μας. Παράδοξο, υποκριτικό, και εκτός ευαγγελίου (για μένα πάντα).

beetlejuice
17-03-06, 14:28
Ενδυναμωνοντας κι εγω την αποψη της Αντωνιας ερχομαι να απευθυνω εκκληση να σωθει το τοπικ και να μην καταληξει αλλο ενα προπαγανδιστικο χριστιανικο παιδωμαζωμα. Το θεμα μας εδω ειναι η μαγεια και οι διαφορες πτυχες της. Θα παρακαλουσα λοιπον να συμμετασχουν στη συζητηση οσοι γνωριζουν ή οσοι θα ηθελαν να μαθουν και να αποφευγονται οι αφορισμοι (βλ. ουυυυυ 666 κτλ :) ) .

Την μαγεια την αντιλαμβανομαι ως μια παναρχαια τεχνικη που εχει να κανει με δυναμεις της φυσης και δυναμεις του ανθρωπου. Γιαυτο ας αφησουμε απ'εξω χριστιανισμους,διαβολους και λοιπα κυρηγματα για μικρα παιδακια(και μαλιστα παιδακια αλλων εποχων...)

tsilof
17-03-06, 14:34
Νομίζω ότι για ακόμα μια φορά καταφέραμε να μιλάμε για το χριστιανισμό, το καλό που κάνει ο Χριστός και τη μάχη του με το διάβολο. Βρε παιδιά, συγγνώμη, αλλά μπορούμε μια φορά να μιλήσουμε για ένα θέμα ... αλλά καταφέρνετε κάθε φορά να αλλοιώσετε ένα θέμα και μέσα από κάθε συζήτηση προσπαθείτε να μας φέρετε όλο και πιο κοντά στη θρησκεία σας. ...Όχι άλλο κάρβουνο! :mad:

Ε μα.... :)
Όντως ρε παιδιά, αν κοιτάξετε όλα τα θέματα που έχουν ανοιχτεί με παρεμφερή τίτλους και ουσία (βλ. Αγιο φως, Χριστιανισμός =victim κλπ...) από αλλού ξεκινάμε ,μα καταλήγουμε στο να παλεύει ο καθένας να αποδείξει και πολλές φορές να επιβάλλει τα πιστεύω του..
Και Αντωνία να συμπληρώσω πως αυτό γίνεται και από τις δύο πλευρές, όχι μόνο από τους υπέρμαχμους του Χριστιανικού ιδεώδους.
Λες και "τώρα στα γεράματα" υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν απόψεις και μυαλά.. :D .
Δε πιστεύω πως αυτός είναι ο σκοπός των συζητήσεων μας μέσα σ΄αυτή την "αγορά"...
Λέω εγώ,,, μπορεί (και ίσως) να κάνω λάθος :rolleyes:

xarism
17-03-06, 15:00
Την μαγεια την αντιλαμβανομαι ως μια παναρχαια τεχνικη που εχει να κανει με δυναμεις της φυσης και δυναμεις του ανθρωπου. Γιαυτο ας αφησουμε απ'εξω χριστιανισμους,διαβολους και λοιπα κυρηγματα για μικρα παιδακια(και μαλιστα παιδακια αλλων εποχων...)

Συμφωνώ στο πανάρχαια τεχνική, ποιες είναι όμως οι δυνάμεις της φύσεις και ποιές οι δυνα΄μεις του ανθρώπου;

Αν αφήσουμε έξω χριστιανισμούς και διαβόλους, τότε πολύ απλά δεν έχουμε μαγεία. Η μαγεία δεν έχει να κάνει με τη φύση, ούτε με οτιδήποτε υλικό, κινείται και λειτουργεί πνευματικά, υπερφυσικά, με τρόπο που ο άνθρωπος δεν μπορεί να αντιληφθεί και να εξηγήσει γιατί απλά τα πνεύματα δεν έχουν σάρκα για να φαίνονται. :eek:

Πνεύματα είναι ο Θεός, οι άγγελοι και τα δαιμόνια, όσο παραμυθένιο κι αν ακούγεται. Δεν κάνουμε κυρηγματάκια για μικρά παιδάκια, όλοι πιστεύω είμαστε ώριμοι να διακρίνουμε και να δεχτούμε αυτό που θέλουμε.

Η φύση δεν έχει αυτιά για να ακούει τις επικλύσεις των μάγων, τα πνεύματα όμως έχουν και ακούνε περισσότερους ήχους από κάθε ανθρωπο.
Γι' αυτό όταν παίζεις με όντα που έχουν δυνάμεις ανώτερες από εσένα και θέλουν το κακό του ανθρώπου (μιλαώ για τα "παραμυθένια" για κάποιους δαιμόνια), τότε σίγουρα εδώ υπάρχει πρόβλημα. Η λύση στο πρόβλημα είναι ο Χριστός, δεν ξέρω γιατί αυτό μοιάζει με "κηρυγματάκια". :confused:

vagkri
17-03-06, 15:13
Οπως ανέφερε η αντωνία η συζήτηση εχει πάει σε διαμάχη χριστιανών και μη.
Η συζήτηση ειναι γενικά για την μαγεία με ανταλλαγη απόψεων και εμπειριών και οχι κόντρα μεταξύ μας.Προτείνω αν υπάρχει κάποιος που έχει κάποιο περιστατικό να αναφέρει να το κάνει μπας και σταματήσει η "κόντρα".Αλλιώς ας πούμε πιο γενικά τι πιστέυει ο καθένας (αν πιστέυει ) και τρόπους να προφυλαχθούμε.Η μαγεία ειναι παγκόσμιο φαινόμενο και δεν πιστευω ότι μονο οι χριστιανοι μπορουν να προφυλαχθούν.
Περιμένω (ολο ενδιαφέρον ) τις απόψεις σας.

metatron
17-03-06, 15:41
Εγω δε μπορω να καταλαβω γιατι ασχολειστε κατα ποσο τα βιβλια οπως η σολομωνικη και η καινη διαθηκη ειναι εγκυρα. Η αληθεια ειναι οτι κανενας δε μπορει να επιβεβαιωσει κατα ποσο αυτα που εχουν γραφτει ειναι εγκυρα. Καθως και τα 2 χρονολογουντε πολυ πισω. Αντιθετως ομως μπορει ο καθε ενας να ασχοληθει πρακτικα απο μονος του. Στη πορεια μπορει να προσκομησει στοιχεια απο διαφορες πηγες. Για μενα μαγεια ειναι να μπορεις να επηρεαζεις το μελλον κατα βουληση, απο το πιο απλο μεχρι και το πιο δυσκολο πραγμα.

Μιχάλης
17-03-06, 16:00
Συμφωνώ στο πανάρχαια τεχνική, ποιες είναι όμως οι δυνάμεις της φύσεις και ποιές οι δυνα΄μεις του ανθρώπου;

Ο άνθρωπος είναι μέρος της υλικής κτίσης (Δημιουργίας) και δεν θα πρέπει να τον διαχωρίζουμε από τις δυνάμεις της φύσης.
Σε μια συζήτηση για τη Μαγεία, νομίζω πως δεν είναι δυνατόν να αφήσει κανείς απ'έξω τα θρησκευτικά του πιστεύω, όπως δεν μπορεί να μη λάβει υπόψη του τη δική του κοσμοθεωρία, μέρος της οποίας αποτελούν τα προαναφερόμενα θρησκευτικά πιστεύω. Έτσι, θεωρώ πως η συζήτηση δεν έχει ξεφύγει, αρκεί να μην αναλωθεί στις γνωστές και πλέον κουραστικές αντεγκλίσεις μεταξύ οπαδών και πολέμιων του χριστιανισμού.
Νομίζω είναι σωστή η αναρώτηση ενός φίλου (που συγγνώμη αλλά δεν θυμάμαι ποιός ήταν), η οποία λίγο πολύ ρωτούσε πως είναι δυνατόν να επικαλούμαστε φυσικές δυνάμεις με τέτοιες "τελετουργίες". Νομίζω πως όποιος έχει ασχοληθεί, θα μπορούσε να μας διαφωτίσει για αυτό.

^Nocturnal^
17-03-06, 16:49
Γενικότερα θα έλεγε κάποιος πως η μαγεία είναι ο επιρρεασμός του γύρω μας κόσμου (παρόντος και μέλλοντος) κατά βούληση. Η μαγεία και ο τρόπος που εξασκείται αλλάζει από τη μια χρονολογική περίοδο στην άλλη.

Για παράδειγμα, στην περίοδο του Μεσαίωνα η μαγεία βασιζόταν κυρίως στην επίκλυση πνευμάτων που θα έκαναν αλήθεια τη βούληση του "μάγου" (συγχωρείστε με για τυχόν χρονολογική ανακρίβεια στο παραπάνω, μιας και το κίνημα της Γοητείας -όχι του μικρού κλειδιού του Σολωμόντα - κινήθηκε πάνω κάτω σε αυτή την περίοδο). Εκείνη την περίοδο, λοιπόν, χρειαζόταν η βοήθεια από ανώτερες δυνάμεις-πνεύματα- για να επιτύχει ο μάγος το σκοπό του.

Σήμερα, τα περισσότερα έχουν αλλάξει μιας και νέες μορφές μαγείας έχουν εμφανιστεί. Τα περισσότερα νεο-μαγικά συστήματα ντύνονται με νεοτερισμούς και χρησιμοποιούν τη σύγχρονη επιστήμη της φυσικής και της στατιστικής για να αποδείξουν τα γραφόμενα.

Προσωπικά, πιστεύω ότι όλες οι πρακτικές της μαγείας δεν έχουν να κάνουν με καμία εξωτερική οντότητα, αλλά με τις ίδιες τις δυνάμεις που έχει ο άνθρωπος στο σύμπαν(και δε μιλάω για "εξωτικές" υπερδυνάμεις, αλλά τη δυνατότητα να επιρρεάζει το σύνολο όντας μέλος του -κάποιοι σύγχρονοι μύστες παραλληλίζουν τη δυνατότητα αυτή του ανθρώπου με τη δύναμη που μπορεί να έχει ένα μόνο κύτταρο να επιρρεάζει έναν ολόκληρο οργανισμό - αν και απτό τέτοιο παράδειγμα δεν μπορώ να βρω-)

Τα διάφορα συστήματα μαγείας απλά χρησιμοποιούν σύμβολα και τεχνικές οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν τη διάθεση για τον "επιρρεασμό του σύμπαντος" από τον άνθρωπο. Τα σύμβολα και οι τεχνικές αυτές αλλάζουν και εξελίσσονται ώστε να επιρρεάζουν τον άνθρωπο κατάλληλα σε κάθε περίοδο και να μιλάνε μέσα του.

Παλαιότερα οι δαίμονες, σήμερα η φυσική , στο μέλλον ποιος ξέρει τι.

leo morpheus
17-03-06, 17:48
Κατάλαβα ότι κάνουμε μία κουβέντα χωρίς νόημα.Πρέπει όλοι να γνωρίζοουν ότι η μαγεία δεν μπορεί να σε βλάψει αν δεν πιστεύεις σε αυτήν.Τώρα τα περί Σολωμονικής που δεν καίγεται κ.λ.π.,τα θεωρώ αστειότητες.Στην τελική ποιος από εμάς κατέχει τη Σολωμονική αυθεντική;Κανείς κατά τη γνώμη μου.Όλες οι θρησκείες έχουν και την αποκρυφιστική τους πλευρά,οπότε δεν υπάρχει λόγος να μαλώνουμε για τον χριστιανισμό ακόμα μια φορά.Έχει καταντήσει βαρετό.
Τέλος,φίλε Παθοκτόνε το αν είμαι ή δεν είμαι παγανιστής αφορά εμένα και δεν δέχομαι χαρακτηρισμούς και ταμπέλες.Όπως έμένα δεν με αφορά το που πιστεύεις και δεν σε χαρακτηρίζω έτσι και εσύ να απαντάς στο θέμα που εξετάζουμε χωρίς ειρωνικά σχόλια.Πιστεύω στη δύναμη του Φωτός(πες το Ιησού,Ζευς ή όπως θες) και δεν δέχομαι αδιαμαρτύρητα τη σκοτεινή γνώση της Σολωμονικής.Επειδή όμως θέλω να έχω άποψη και εικόνα για όλα,μελετώ πάντα όλες τις πλευρές.Έτσι μόνο μπορείς να αποφύγεις τον φανατισμό και την στείρα λογική και να έχεις ισορροπία.

Drymonia
17-03-06, 18:19
Τα διάφορα συστήματα μαγείας απλά χρησιμοποιούν σύμβολα και τεχνικές οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν τη διάθεση για τον "επιρρεασμό του σύμπαντος" από τον άνθρωπο
Πόσο σωστό είναι φιλοσοφικά και πρακτικά να επηρεάζει ο άνθρωπος το σύμπαν και να επεμβαίνει στους νόμους του; Κάτι τέτοιο, ασκούμενο από πολλές και αμφιλεγόμενες πλευρές δε θα να μπορούσε να επιφέρει το χάος, όχι με την έννοια του τυχαίου, αλλά με αιτία και αποτέλεσμα, όταν σύμφωνα και με το γνωστό παράδειγμα για τη θεωρία του χάους, ακόμα και "το πέταγμα μιας πεταλούδας στο Τόκιο μπορεί να προκαλέσει καταιγίδα στη Ν. Υόρκη"; Φανταστείτε τι θα μπορούσε να κάνει η επίκληση ενός ή περισσοτέρων ματαιόδοξου/ων!

^Nocturnal^
17-03-06, 19:59
Η απάντηση που έχω να δώσω στο παραπάνω , είναι ότι ήδη το σύμπαν έχει νόμους με τους οποίους ρέει, λειτουργεί και δρα.

Γενικότερα, τα περισσότερα μαγικά συστήματα υποστηρίζουν ότι όσο πιο πολλούς νόμους προσπαθεί να σπάσει κάποιος με μια του μαγική πράξη, και όσο πιο άμεσα χρονικά θέλει να γίνει αυτό που ζητάει (όσο μεγαλύτερος είναι δηλαδή ο αντίκτυπος στην ισορροπία του σύμπαντος) τόσο πιο δύσκολο είναι αυτό.

Οπότε, το ίδιο το σύμπαν έχει βάλει στεγανά για τα όσα προσπαθούν να παραβιάσουν τους νόμους του. Και 1000 ματαιοδοξοι να μαζευτούν προσωπικά δε με αγχώνει καθόλου :D

Drymonia
17-03-06, 20:14
Μακάρι!
Πάντως αν όντως υπάρχουν στο σύμπαν οι νόμοι της τάξεως, αρμονίας, ισορροπίας, κάλλους και δικαιοσύνης θα πρέπει να αποτρέπουν ή να τιμωρούν οποιαδήποτε ενέργεια προσπαθεί να τους καταλύσει!

^Nocturnal^
17-03-06, 20:21
Μα προφανώς και την τιμωρούν.. Πιστεύω , ότι οποιοσδήποτε ταράσσει την ισορροπία πρέπει να πληρώσει αργότερα το τίμημα. Όχι γιατί είναι ηθικό ή κάτι σχετικό , αλλά γιατί το σύμπαν πρέπει να επανέλθει στην κατάσταση ηρεμίας από την οποία είχε διαφύγει μετά τη μαγική πράξη.

metatron
17-03-06, 20:45
Μα προφανώς και την τιμωρούν.. Πιστεύω , ότι οποιοσδήποτε ταράσσει την ισορροπία πρέπει να πληρώσει αργότερα το τίμημα. Όχι γιατί είναι ηθικό ή κάτι σχετικό , αλλά γιατί το σύμπαν πρέπει να επανέλθει στην κατάσταση ηρεμίας από την οποία είχε διαφύγει μετά τη μαγική πράξη.

Η λεξη τιμωρια πιστευω πως ειναι λαθος. Δε νομιζω πως η φυση τιμωρει. Ακομα και ειναι ετσι, κατι που το θεωρει καποιος τιμωρια αλλος μπορει να το θεωρει φυσικο αποτελεσμα, η θετικη εξελιξη, η ακομη και να επιδιωκει μια συγκεκριμενη αλλαγη ισορροπιας. Παρολαυτα θα συμφωνισω οτι οντως ολες οι παρεμβασεις εχουν και καποιο αποτελεσμα.

Drymonia
17-03-06, 22:33
Η λεξη τιμωρια πιστευω πως ειναι λαθος. Δε νομιζω πως η φυση τιμωρει. Ακομα και ειναι ετσι, κατι που το θεωρει καποιος τιμωρια αλλος μπορει να το θεωρει φυσικο αποτελεσμα, η θετικη εξελιξη, η ακομη και να επιδιωκει μια συγκεκριμενη αλλαγη ισορροπιας. Παρολαυτα θα συμφωνισω οτι οντως ολες οι παρεμβασεις εχουν και καποιο αποτελεσμα.
Εχεις δίκιο. ...ίσως στο μέλλον ένας νέος Einstein μετετρέψει τις λέξεις "τιμωρία, δίκη, κάλλος, ισορροπία, αρμονία" σε συναρτήσεις, ολοκληρώματα και αλγόριθμους... :)

R-b-t3r
18-03-06, 00:15
Πρέπει όλοι να γνωρίζοουν ότι η μαγεία δεν μπορεί να σε βλάψει αν δεν πιστεύεις σε αυτήν.Τώρα τα περί Σολωμονικής που δεν καίγεται κ.λ.π.,τα θεωρώ αστειότητες. Συγνώμη για αυτό που θα πώ, αλλά αυτά που γράφεις υποδηλώνουν πως δεν ξέρεις τίποτα πάνω στο θέμα. Απόψεις σου είναι και δεν είναι γνώσεις αλλά εικασίες. Έχω δεί να κάνουν ένα μαγικό, όπως το ορίζεις εσύ, σε άνθρωπο που δεν πίστευε και δούλεψε κανονικότατα. Δεν έχει να κάνει με το τί πιστεύεις. Η πραγματικότητα δεν αλλάζει αν πιστεύεις άλλα πράγματα.

Και άλλωστε ποιό το νόημα των μαγειών αγάπης, μίσους, θανάτου κτλ που υπάρχουν και μέσα στα βιβλία μαγείας όταν η πλειοψηφία της ανθρωπότητας δεν πιστεύει σε αυτήν? (ούτε και πίστευε την εποχή που γραφτήκαν τα παλαιότερα μαγικά κείμενα, δηλαδή στην Ελληνιστική εποχή). Δηλαδή αν ο άλλος δεν πιστεύει θα είναι ασφαλής? Μα άμα ήταν έτσι κανείς δεν θα ασχολούταν όπως ο Crowley τον προηγούμενο αιώνα. Ποιός πίστευε στην μαγεία στον μεσοπόλεμο? Κανείς. Αυτός γιατί τα πετύχαινε αυτά τα μαγικά επιρροής σκέψης????

Το άλλο περιστατικό που αναφέρω που δεν καιγόταν το χάρτί (διότι δεν θέλω να μπώ σε λεπτομέρειες) μετά από 5 προσπάθειες και χρήση οινοπνεύματος (!!!!) δεν μπορώ να θεωρήσω ότι είναι τυχαίο και δεν σου επιτρέπω εφόσον δεν ξέρεις να τα απορρίπτεις με τέτοια ευκολία.

Επαναλαμβάνω δικαιούσαι την άποψή σου αλλά δεν μπορείς να γράφεις: "Πρέπει όλοι να γνωρίζοουν ότι ..." αφού δεν έχεις ιδέα για τί μιλάς. Γράψε τουλάχιστον ότι είναι αποψή σου, θα την σεβαστώ απόλυτα, δεν μπορώ όμως να δεχτώ την άγνοια που διατυπώνεται με βεβαιότητα ως πραγματικότητα.

Προσωπικά, πιστεύω ότι όλες οι πρακτικές της μαγείας δεν έχουν να κάνουν με καμία εξωτερική οντότητα, αλλά με τις ίδιες τις δυνάμεις που έχει ο άνθρωπος στο σύμπαν(και δε μιλάω για "εξωτικές" υπερδυνάμεις, αλλά τη δυνατότητα να επιρρεάζει το σύνολο όντας μέλος του -κάποιοι σύγχρονοι μύστες παραλληλίζουν τη δυνατότητα αυτή του ανθρώπου με τη δύναμη που μπορεί να έχει ένα μόνο κύτταρο να επιρρεάζει έναν ολόκληρο οργανισμό - αν και απτό τέτοιο παράδειγμα δεν μπορώ να βρω-) Αυτό είναι εν μέρει σωστό: πολλές πρακτικές στηρίζονται στην επίκληση εξωτερικών δυνάμεων (Γοητεία, Σολωμονική, Ενοχιακή μαγεία). Γίνεται και η χρήση εσωτερικών (ανθρώπινων δυνάμεων) σε ορισμένα συστήματα αλλά δεν είναι τόσο συνταρακτικά τα αποτελέσματα, γιατί χρειάζεται χρόνια εξάσκησης για την επίτευξη κάποιου σταθερού και ελεγχόμενου επιπέδου ενέργειας.

Η φύση πάντως δεν τιμωρεί κανέναν, ο άνθρωπος δέχεται τα αποτελέσματα των ενεργειών του. Όταν επηρεάζει κανείς ένα σύστημα όπως η φύση οι μηχανισμοί της προσπαθούν να επαναφέρουν το σύστημα σε κατάσταση ισορροπίας. Έτσι μπορεί τα πράγματα να επανέλθουν στην πρότερη τάξη με απρόβλεπτο τρόπο.

^Nocturnal^
18-03-06, 13:34
Συγχωρείστε με για την λέξη τιμωρεί , πραγματικά δεν την εννοούσα με την έννοια της εκδικιτικότητας και του αποτελέσματος της δικαιοσύνης. Προσδιορίζω την έννοια που εννοούσα στην πρόταση που ακολουθούσε ¨"Πιστεύω , ότι οποιοσδήποτε ταράσσει την ισορροπία πρέπει να πληρώσει αργότερα το τίμημα. Όχι γιατί είναι ηθικό ή κάτι σχετικό , αλλά γιατί το σύμπαν πρέπει να επανέλθει στην κατάσταση ηρεμίας από την οποία είχε διαφύγει μετά τη μαγική πράξη."

R-b-t3r
18-03-06, 14:48
και εγώ δεν το εννοώ ως τιμωρία αλλά ως συνέπεια και τίποτα περισσότερο
Δεν αποτελεί η αντίδραση της φύσης τιμωρία αλλά λογικό επακόλουθο της δράσης. Η δράση ακολουθείται στον κόσμο από τον νόμο δράσης-αντίδρασης. Ο άνθρωπος δρώντας, προκαλεί μια αντίδραση που είναι η εντελέχεια της δράσης. Έτσι οι δράσεις της φύσεις μπορούν να χαρακτηριστούν εντελέχεια και όχι τιμωρία.
Κατά τα άλλα συμφωνούμε φίλε nocturnal.

leo morpheus
18-03-06, 18:14
Από R-b-t3r]Συγνώμη για αυτό που θα πώ, αλλά αυτά που γράφεις υποδηλώνουν πως δεν ξέρεις τίποτα πάνω στο θέμα. Απόψεις σου είναι και δεν είναι γνώσεις αλλά εικασίες. Έχω δεί να κάνουν ένα μαγικό, όπως το ορίζεις εσύ, σε άνθρωπο που δεν πίστευε και δούλεψε κανονικότατα. Δεν έχει να κάνει με το τί πιστεύεις. Η πραγματικότητα δεν αλλάζει αν πιστεύεις άλλα πράγματα.Το άλλο περιστατικό που αναφέρω που δεν καιγόταν το χάρτί (διότι δεν θέλω να μπώ σε λεπτομέρειες) μετά από 5 προσπάθειες και χρήση οινοπνεύματος (!!!!) δεν μπορώ να θεωρήσω ότι είναι τυχαίο και δεν σου επιτρέπω εφόσον δεν ξέρεις να τα απορρίπτεις με τέτοια ευκολία.
.


R-b-3tr.πάνω στο θέμα γνωρίζω περισσότερα από όσα μπορώ να πω.και δυστυχως βλεπω την ημιμαθεια σου.Θα επρεπε να γνωριζεις πρωτα απο ολα οτι στην Μαγεια αυτος που αντιστεκεται ειναι αυτος που εχει αποκτησει μεσω της πραγματικης Αρνησης προστασια. Προφανως τα περιστατικα που αναφερεις ως αντι-επιχειρηματα ειναι ανθρωποι αδυναμοι στο πνευμα και η Αρνηση τους ηταν μονο αντιδραση στους φοβους τους και οχι αποτελεσμα βαθιας γνωσης.Τώρα για το περιστατικό με τη Σολωμονική δεν ήμουν μπροστά για να γνωρίζω αλλά ίσως είναι και αλήθεια.Επειδή δεν νομίζω πως η φίλη σου είναι από τα λίγα άτομα που κατέχουν το αυθεντικό βιβλίο ,ίσως η ίδια και τα υπόλοιπα άτομα που ήταν παρόντες να αφύπνισαν το συλλογικό ασυνείδητο και το μη κάψιμο να ήταν ένα τέτοιο αποτέλεσμα.Επίσης πριν αναφερθείς σε τετοια περιστατικα θα πρεπει να ελεγχεις το κατα ποσο μπορεις να πιστεψεις ενα ατομο που σαφεστατα δεν κατανοει την δυναμη οσων προσπαθει ( ανεπιτυχως κατα την γνωμη μου ) να ελεγξει. Η Μαγεια ειναι ενας κοσμος παραλληλος με τον δικο μας και την Ενωση την επιτυγχανουμε με την πραγματικη Θεληση. Τα περασματα ειναι δικη μας ειτε συνειδητη ειτε υποσυνειδητη επιλογη. Και οσο ο Φοβος σε καλυπτει μεινε εκει να περιμενεις το επομενο χτυπημα της Σολωμονικης και αν βρεις την πραγματικη εχεις κανει μια κοσμοιστορικη ανακαλυψη.Επίσης,όποιος πιστεύει στο Φως και έχει το Θεό δίπλα του και μέσα του καμία σκοτεινή δύναμη δεν μπορεί να τον επηρεάσει.

metatron
18-03-06, 18:41
Από R-b-t3r]Συγνώμη για αυτό που θα πώ, αλλά αυτά που γράφεις υποδηλώνουν πως δεν ξέρεις τίποτα πάνω στο θέμα. Απόψεις σου είναι και δεν είναι γνώσεις αλλά εικασίες. Έχω δεί να κάνουν ένα μαγικό, όπως το ορίζεις εσύ, σε άνθρωπο που δεν πίστευε και δούλεψε κανονικότατα. Δεν έχει να κάνει με το τί πιστεύεις. Η πραγματικότητα δεν αλλάζει αν πιστεύεις άλλα πράγματα.Σε αυτο πρεπει να συμφωνισω και εγω. Δεν εχει σχεσει αν πιστευει ο αλλος η οχι, αρκει να ειναι θεληση καποιου αλλου να γινει κατι και αυτο πετυχενει, αναλογως ποσο καλος ειναι ο μυστης. Φυσικα ομως ξεχασες να μας πεις, αν εγιναν ολα αυτα που ηθελε με το τροπο που ηθελε.
Εννοω οτι το αποτελεσμα ηταν το αναμενομενο, ο τροπος με τον οποιο εγινε ηταν αυτο που ηθελε? Η θελιματικη μαγεια στην οποια ανοικει η Σολωμονικη και η Καββαλα ειναι πολυ επικινδυνη, μετρημενοι μυστες εχουν καταφερει να βγουν 'ανεπηρεαστοι' ενας εκ των οποιων ηταν και ο Aleister Crowley.
Πιστευω πως η αποψη σου συγκλινει σε αυτο που ειπε ο ^Nocturnal^ χωρις να το εχεις καταλαβει...

Antonia
18-03-06, 22:28
Κάπου εδώ, για να ξεφύγουμε και λίγο από τις αντιπαραθέσεις, θα ήθελα να σας πω ένα κοντινό σχετικό μου περιστατικό.

Κάποτε είχαμε πάει οικογενειακώς σε έναν παπά στη Σαλαμίνα (ίσως κάποιοι να θυμούντε το περιστατικό από το παλιό forum που είχα γράψει για εξορκισμό) ο οποίος είχε κάποιες "ικανότητες" ψιλοσπάνιες στους κοινούς ανθρώπους. Μπορούσε να "βλέπει" πράγματα για τη ζωή σου χωρίς να σε ξέρει και χωρίς να του έχεις πει το παραμικρό. Μπορούσες να πας λοιπόν εκεί (παρεπιπτόντως μάζευε τρελό κόσμο!) και αυτός σε "scannαρε" για τυχόν "άσχημα" σημάδια. Μετά ακολουθούσε το λεγόμενο, συνηθισμένο κατά τ' άλλα, "διάβασμα". Σε έναν απ' τα ξαδέρφια μου, λοιπόν, με το που τον είδε του είπε ότι έχει πρόβλημα. Τον έβαλε να καθίσει σε μια καρέκλα και με έναν ξύλινο σταυρό τον ακούμπησε στο κούτελο. Ο ξαδερφός μου τίποτα. Καμία αντίδραση. Μετά, δοκίμασε με τη ιερή λόγχη ( ; ) λέγοντάς του πως αν τον έκαιγε θα επιβεβαιώνονταν οι υποψίες του. Πράγματι, όπως είπε, τον έκαιγε. :eek: Ξαναέβαλε το σταυρό πάνω του κι άρχισε να τον μετακινεί σε όλο του το σώμα κατεβαίνοντας απ' το κεφάλι στο λαιμό κ.λπ. Όταν έφτασε στο δεξί του ώμο, το χέρι του ξαδερφού μου άρχισε να τρέμει ολόκληρο. :eek: Ο παπάς τον πληροφόρησε ότι κάποιος του είχε κάνει μάγια και μάλιστα στο χέρι. Με τα πολλά, για να μη φλυαρώ, του είπε ακόμα πως κάποτε είχε δώσει μπουνιά στο γιο κάποιας η οποία για να τον εκδικηθεί του έκανε μάγια. :mad:

Ας μη σχολιάσουμε την "ικανότητα" του παπά να τα βρει όλα αυτά, αλλά το γεγονός ότι μια μάνα φτάνει στο σημείο για το παιδί της να κάνει κακό σε άλλον άνθρωπο. Και το επόμενο ερώτημα που μου έρχεται είναι: το έκανε μόνη της, που σημαίνει ότι υπάρχει "γνώση" σε απλούς ανθρώπους γύρω μας, ή απευθύνθηκε σε "ειδικό"; :confused:

Μιχάλης
20-03-06, 17:01
Λοιπόν, οφείλω εδώ να επισημάνω πως κανείς εδώ μέσα δεν αισθάνεται (ή δεν πρέπει να αισθάνεται) ότι είναι κάτοχος ολόκληρης της γνώσης. Κάτι τέτοιο θα το χαρακτήριζα επιεικώς ως ουτοπικό, άτοπο. Καταθέτουμε απόψεις και ένα βαθμό γνώσεων που έχουμε ο καθένας σε διάφορα αντικείμενα. Από κει και πέρα αναρωτιόμαστε, ψάχνουμε, ρωτάμε και καταθέτουμε απόψεις.
Ως εκ τούτου, δεν είναι καθόλου συνετό να προσβάλλουμε τον άλλο αποκαλώντας τον ημιμαθή, ακόμα και αν είναι αυτή η άποψη που έχουμε μέσα μας για εκείνον. Για μένα, σεβασμός στο συνομιλητή είναι η υπέρτατη απόδειξη του επιπέδου και των γνώσεών μας. Για αυτό, παρακαλώ να απεμπλακείτε από μια πιθανή δημόσια διένεξη.
Αντωνία, αν εξαιρέσει κανείς τις απάτες και τους απατεώνες, "ιδιαίτεροι" άνθρωποι κυκλοφορούσαν πάντοτε ανάμεσά μας...

leo morpheus
21-03-06, 13:37
Συμφωνώ απόλυτα με τον Μιχάλη αλλά άλλοι αρχίζουν τους χαρακτηρισμούς.Το ότι γράφουμε εδώ με προσωνύμια και βασικά είμαστε απρόσωποι και δεν κοιτάμε τον άλλον στα μάτια,δεν σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει και όπως θέλει.
Καλύτερα να απαντάμε στο θέμα και όχι να χαρακτηρίζουμε με εμπάθεια τους άλλους.Πιστεύω πως το συγκεκριμένο θέμα είναι τεράστιο και σίγουρα οι αντιπαραθέσεις είναι πολλές,λόγω των διαφορετικών αντιλήψεων του καθενός.

leo morpheus
21-03-06, 13:46
Αγαπητέ R-b-t-3tr,μπορώ να σου αποδείξω ότι ημιμαθής δεν είμαι και αν θες μπορώ να σου παραθέσω από ξορκιά μέχρι τις σφραγίδες όλων των δαιμόνων και απλά δεν το κάνω γιατί δεν το θεωρώ σκόπιμο και επίσης πιστεύω πως είναι επικίνδυνο για πολλούς εδώ μέσα.Γιάυτό μην με ξανααποκαλέσεις με αυτό το χαρακτηρισμό,γιατί θα σου απαντήσω με όποιο τρόπο θες.

R-b-t3r
22-03-06, 08:21
Δεν χρειάζεσαι καμιά σφραγίδα για καλέσεις κάτι ούτε κανένα υλικό. Οι τελετουργίες υπάρχουν για λόγους τυποποίησης, για αυτό υπάρχουν παραλλαγές.

αν θες μπορώ να σου παραθέσω από ξορκιά μέχρι τις σφραγίδες όλων των δαιμόνων και απλά δεν το κάνω γιατί δεν το θεωρώ σκόπιμο και επίσης πιστεύω πως είναι επικίνδυνο για πολλούς εδώ μέσα. Εννοείται πως δεν πρέπει να το κάνεις. Το φόρουμ δεν είναι φόρουμ σύναξης μάγων χώρια που δεν μπορούμε να ελένχουμε ποιός τα βλέπει αυτά που θα παραθέσεις. Άλλωστε υπάρχουν τόσα sites που μπορείς να τα βρείς...

Γιάυτό μην με ξανααποκαλέσεις με αυτό το χαρακτηρισμό,γιατί θα σου απαντήσω με όποιο τρόπο θες. Σε θεωρητικό επίπεδο ο αδαής είναι αδύνατον να γνωρίζει ότι δεν ξέρει κάτι πλήρως. Μπορεί να μην αγνοείς αλλά μπορεί και να αγνοείς το τί ακριβώς αγνοείς αν με πιάνεις ;) Πώς μπορώ να ξέρω τί από τα δύο συμβαίνει?? Μπορεί εσύ να θεωρείς ότι έχεις ολοκληρωμένη εικόνα, αλλά να είναι ελλειπής. Ενδέχεται βέβαια αυτό να συμβαίνει και σε μένα, αλλα αυτά που λές αντιβαίνουν σε όσα ξέρω και όσα έχω δει, οπότε να θεωρείς λογική την αντίδρασή μου, έστω και αν είναι ακραία.

Βασικά μαγεία θεωρείς κάτι άλλο πέρα την επίκληση δαιμόνων?? Για μένα μαγεία είναι μόνο η επίκληση εξωτερικών δυνάμεων, αν λύνει την παρεξήγηση αυτό.
Για μένα υπάρχουν και άλλες δυνάμεις και τις οποίες κατατάσω στις ανθρώπινες (τηλεπάθεια, προαίσθηση, τηλεκίνηση, πρόκληση παραισθήσεων ακόμα και τηλεμεταφορά) τις οποίες δεν κατατάσσω στην μαγεία. Θεωρώ
ότι είναι φυσιολογικές και μέρος της ανθρώπινης φύσης.

Το ξεμπερδέψαμε το κουβάρι καθόλου?

Kamelot
22-03-06, 13:30
Βασικά μαγεία θεωρείς κάτι άλλο πέρα την επίκληση δαιμόνων?? Για μένα μαγεία είναι μόνο η επίκληση εξωτερικών δυνάμεων...Για μένα υπάρχουν και άλλες δυνάμεις και τις οποίες κατατάσω στις ανθρώπινες (τηλεπάθεια, προαίσθηση, τηλεκίνηση, πρόκληση παραισθήσεων ακόμα και τηλεμεταφορά) τις οποίες δεν κατατάσσω στην μαγεία. Θεωρώ
ότι είναι φυσιολογικές και μέρος της ανθρώπινης φύσης.

R-b-t3r,
φυσικά και υπάρχουν οι δυνάμεις που αναφέρεις (τηλεπάθεια,τηλεκίνηση,esp κλπ) αλλά το πώς τις ερμηνεύει ο καθένας είναι υποκειμενικό. Και γω θεωρώ ότι ενυπάρχουν στην ανθρώπινη φύση και δεν πρέπει να συγχέονται με τη μαγεία.
Όμως με τον ορισμό που δίνεις στη μαγεία δεν συμφωνούν όλοι, ούτε καν η μεγάλη μερίδα ατόμων που αυτοαποκαλούνται μάγοι. Αναφέρθηκες στην επίκληση εξωτερικών δυνάμεων - για τους μάγους που δεν πιστεύουν σε αγγέλους και δαίμονες οι εξωτερικές αυτές δυνάμεις είναι οι ίδιες οι δυνάμεις της φύσης.
Γενικά νομίζω ότι η λογική άσπρο-μαύρο σε αυτά τα θέματα είναι λίγο επιφανειακή, όπως και η ταύτιση του όρου της μαγείας με την επίκληση δαιμόνων. Δε διαφωνώ βέβαια ότι η μαύρη μαγεία ασχολείται με τέτοιες πρακτικές, αλλά εγώ την έχω διαχωρίσει από αυτό που θεωρείται ως ο πιο γενικός "ορισμός" της μαγείας.

Και επειδή έχω διαβάσει κάποια βιβλία σχετικά με esp τηλεπάθεια κλπ, γραμμένα από τη μεριά της ορθόδοξης εκκλησίας, εκεί επικρατεί αυτή ακριβώς η λογική άσπρου-μαύρου : ό,τι δεν είναι του Θεού είναι του σατανά. Πχ. το φαινόμενο της αιώρησης το αποδίδουν σε δαίμονες που σηκώνουν στα χέρια τους τον αιωρούμενο για να τον κάνουν να πιστέψει ότι έχει υπερφυσικές δυνάμεις και να υπερηφανευτεί :eek: (και όχι λόγω δύναμης της αυτοσυγκέντρωσης και επιβολής του νου στο υλικό σώμα). Ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν οι μαρτυρίες της αιώρησης μοναχών και άγιων γενικά ανθρώπων - δηλαδή το ίδιο φαινόμενο ερμηνεύεται αλλιώς για τους ινδούς που αιωρούνται (που ούτε καν πιστεύουν στο σατανά) και αλλιώς για τους χριστιανούς :confused:

leo morpheus
24-03-06, 17:38
Αγαπητέ R-b-t3r ποτέ δεν υποστήριξα πως γνωρίζω τα πάντα γύρω από το θέμα,γιατί αν γνώριζα σίγουρα δεν θα συζητούσα εδώ μέσα.Εδώ γράφω για να μάθω πράγματα αλλά και για να πω τη γνώμη μου.Πιστεύω πως οι διαφωνίες βοηθούν τη συζήτηση και την προωθούν σε ένα άλλο επίπεδο.Το μόνο που αντιπαθώ είναι οι χαρακτηρισμοί.Πιστεύω πως η μαγεία είναι κατι παραπάνω από επικλήσεις δαιμόνων,κάτι το ανώτερο που ίσως να μην κατανοήσουμε ποτέ.Όσο για τα ξόρκια και τις σφραγίδες,δεν τα έχω βρει στο internet,αλλά έχω βιβλία που τα περιέχουν.Μια και είσαι φιλικά προσκείμενος στο χριστιανισμό σου προτείνω να διαβάσεις τα έργα του Ελιφάς Λεβί όπου θα διακρίνεις σίγουρα ένα πολύ όμορφο φιλολογικό γράψιμο μαζί με βαθύτερες έννοιες σχετικά με την Υψηλή Μαγεία και σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο.

R-b-t3r
25-03-06, 14:14
Μα ούτε και εγώ είπα ότι ξέρω ακριβώς τί γίνεται. Απλώς σου είπα ότι αυτά που λές αντιτίθενται σε αυτά που γνωρίζω. Μπορεί κάλλιστα να κάνω εγώ λάθος. Για την πηγή θα σου στείλω p.m. Τα κείμενα του eliphas levi έχω κάποιες επιφυλάξεις να τα διαβάσω αλλά θα δώ....

shadowman
26-03-06, 14:53
επειδή ξέφυγε λίγο το θέμα εγώ θέλω να επισημάνω τα εξής:
όπως προείπα και σε προηγούμενο μήνυμα μου νομίζω ότι πρέπει να συνδέσουμε τη μαγεία με τις άγνωστες εγκεφαλικές δυνάμεις του εγκεφάλου. Για να τις αναπτύξουμε αυτές υπάρχουν αρκετοί τρόποι και ο πιο ολοκληρωμένος πιστεύω ότι είναι ο διαλογισμός .θα συμφωνήσω απόλυτα με το nocturnal ο οποίος μας βοήθησε να ξεδιαλύνουμε λίγο τα πράγματα καθώς ο άνθρωπος φαίνεται ότι γνωρίζει. Έτσι λοιπόν κλείνοντας θέλω να προσθέσω οτί όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά κατά τη διάρκεια της μαγείας είναι συνετό και έχει αποτέλεσμα να επικαλεστούμε κάτι που είναι ανώτερο από εμάς πχ. το Χριστό ή το Θεό όπως θέλετε πείτε το. Για να δώσω ένα παράδειγμα όταν κάποιος δεχθεί κάποια επίσκεψη όπως μόρα αν κάνει μια προσευχούλα θα τον αφήσει ήσυχο .Ας αφήσουμε λοιπόν τις αντιπαραθέσει και ας μιλήσουμε επί του θέματος. Ποια η γνώμη σας για μαγεία-δυνάμεις εγκεφάλου???

leo morpheus
27-03-06, 18:47
Shadowman,δεν πιστεύω πως οι εγκεφαλικές δυνάμεις είναι μαγεία.Είναι μαγικές σίγουρα,από την άποψη ότι είναι κάτι το δύσκολο που σου δίνει δύναμη και δεν καταφέρνουν πολλοί άνθρωποι να τις αναπτύξουν.Εξάλλου ο άνθρωπος είναι ένα παντοδύναμο ον,ένα μαγικό ον.Πάντως δεν τις θεωρώ μαγεία ,από την άποψη ότι η μαγεία είναι κάτι τι υπερφυσικό που επηρεάζει τα πάντα,είτε με καλό ή κακό σκοπό.Επομένως οι εγκεφαλικές δυνάμεις είναι κάτι το φυσικό(άσχετο με το αν δεν μπορούν όλοι να τις ξυπνήσουν,υπάρχουν πάντα μέσα μας),οπότε δεν τις θεωρώ μαγεία,σύμφωνα με τον ορισμό που της έχει δωθεί.

R-b-t3r
27-03-06, 20:30
Shadowman,δεν πιστεύω πως οι εγκεφαλικές δυνάμεις είναι μαγεία.Είναι μαγικές σίγουρα,από την άποψη ότι είναι κάτι το δύσκολο που σου δίνει δύναμη και δεν καταφέρνουν πολλοί άνθρωποι να τις αναπτύξουν.Εξάλλου ο άνθρωπος είναι ένα παντοδύναμο ον,ένα μαγικό ον.Πάντως δεν τις θεωρώ μαγεία ,από την άποψη ότι η μαγεία είναι κάτι τι υπερφυσικό που επηρεάζει τα πάντα,είτε με καλό ή κακό σκοπό.Επομένως οι εγκεφαλικές δυνάμεις είναι κάτι το φυσικό(άσχετο με το αν δεν μπορούν όλοι να τις ξυπνήσουν,υπάρχουν πάντα μέσα μας),οπότε δεν τις θεωρώ μαγεία,σύμφωνα με τον ορισμό που της έχει δωθεί.
Εδώ θα συμφωνήσουμε απόλυτα leo
Όσα έχω δεί συνηγορούν σε αυτά που λές. Όλοι οι άνθρωποι έχουν αυτές τις δυνάμεις απλά δεν ξέρουμε για κάποιον περίεργο λόγο πώς να τις χρησιμοποιήσουμε. Δεν είναι μέρος του ενστίκτου μας. :confused:

shadowman
28-03-06, 13:15
αμφιβάλλω λίγο για αυτό. συμφωνώ ότι οι εγκεφαλικές δυνάμεις είναι το κάτι φυσικό ,ότι τις έχουμε από όταν γεννηθήκαμε. άρα και τα αποτελέσματα τους είναι κάτι φυσικό? δηλαδή αν κάποιος μπορεί να διαβάζει τη σκέψη ενός άλλου θα το θεωρήσουμε φυσικό? με δεδομένο ότι χρησιμοποιεί μια δύναμη του εγκεφάλου του. εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι ίσως χρειάζεται να αναθεωρήσουμε την έννοια φυσικό και μη!! για ένα βουδιστή είναι φυσικό να αιωρείται? ναι .για μένα και για σένα όχι όμως. έτσι και η μαγεία αν θεωρηθεί "κατεύθυνση ενέργειας" είναι φυσικό ή όχι φαινόμενο?

R-b-t3r
28-03-06, 13:21
αμφιβάλλω λίγο για αυτό. συμφωνώ ότι οι εγκεφαλικές δυνάμεις είναι το κάτι φυσικό ,ότι τις έχουμε από όταν γεννηθήκαμε. άρα και τα αποτελέσματα τους είναι κάτι φυσικό? δηλαδή αν κάποιος μπορεί να διαβάζει τη σκέψη ενός άλλου θα το θεωρήσουμε φυσικό? με δεδομένο ότι χρησιμοποιεί μια δύναμη του εγκεφάλου του. εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι ίσως χρειάζεται να αναθεωρήσουμε την έννοια φυσικό και μη!! για ένα βουδιστή είναι φυσικό να αιωρείται? ναι .για μένα και για σένα όχι όμως. έτσι και η μαγεία αν θεωρηθεί "κατεύθυνση ενέργειας" είναι φυσικό ή όχι φαινόμενο? άμα σου πώ ότι αυτή την ενέργεια χρησιμοποιείς για να ζήσεις και μάλιστα την χρησιμοποιείς σε μερικές περιπτώσεις ασυναίσθητα για να παράγεις κάποια αποτελέσματα που σου διαφεύγουν θα την θεωρείς, ακόμα, αφύσικη? ;)
δεν είναι κάτι απόκοσμο, το χρησιμοποιείς αυτή την στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές απλά δεν ξέρεις τί είναι. :)

shadowman
28-03-06, 13:52
μα το ίδιο λέμε!!κοσμική ενέργεια.δηλαδή όταν βίλχελμ ράιχ μίλησε για διάσπαση συννέφων(με οργονική ενέργεια) έκανε κάτι το μαγικό ναι ή όχι?

foni
08-06-06, 17:42
Καλησπέρα,
Θα έλεγα, καθαρά θεωρητικά, ότι αυτό που ονομάζεται έτσι με τον γενικό όρο μαγεία, έχει απόλυτη σχέση (όπως νομίζω ότι ειπώθηκε ήδη) με τις δυσπρόσιτες δυνατότητες του εγκεφάλου μας, και την δυνατότητα συγκεκριμένα, που πιθανότατα διαθέτουμε όλοι, ελέγχου και επέμβασης στην ύλη και κατά συνέπεια στο υλικό πεδίο. Αν υποθέσουμε ότι διαθέτουμε τέτοια δυνατότητα, θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι προϊόν γνώσης της λειτουργίας του 'μηχανισμού που παράγει τον υλικό κόσμο'. Εάν και εφόσον κάποιος έχει αυτή τη γνώση, θεωρητικά πάντα, υποθέτω ότι θα πρέπει να υπάρχουν και κάποιοι κανόνες όσον αφορά την χρήση των δυνατοτήτων, προς αποφυγή διαταραχών του συστήματος.
Κάτω απ' αυτές τις προϋποθέσεις, αν κάποιος κάνει χρήση των δυνατοτήτων αγνοώντας τους κανόνες, για προσωπικό όφελος και άλλα τινά, μπορεί να θεωρηθεί μάγος. Ως χαρακτηρισμός μη σωστής χρήσης.
Επίσης, κάτω πάντα από τις ίδιες βάσεις, θα μπορούσε κάποιος που δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο της απόλυτης γνώσης να κάνει κακή χρήση (ή και λανθασμένη), ή ακόμα να υπάρχει τρόπος να εφαρμόσεις εμπειρικά κάποιες τεχνικές που κάποιοι σου έχουν σφυρίξει, αγνοώντας ολωσδιόλου τις διεργασίες, όπου πλέον θα είναι καταστροφικό. Σαν τα διάφορα μαγικά που κάνουν κάποιοι μαγίσκοι για να επιτευχθούν στόχοι ερωτικοί, επαγγελματικοί κ.α., που προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι όλα βλακείες, δεν ξέρω αν πετυχαίνουν τους υποτιθέμενους σκοπούς τους, όμως κάποιες φορές πρέπει να προκαλούν επιπλοκές στη ροή του κόσμου.
Κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι ως εδώ.

Antonia
08-06-06, 19:15
Υπάρχει απόλυτη γνώση; Δηλαδή υπάρχει ένα σημείο όπου λέει κάποιος "ok, τώρα τα ξέρω όλα, άρα σταματάω"; Κι αν υπάρχουν γνώσεις πάνω στις οποίες βασίζεται και η μαγεία και οι τεχνικές της (που προφανώς έτσι θα είναι) υπάρχει κάποιος που να έχει φτάσει στην κορυφή; Κάτι τέτοιο δεν ξέρω τι επιπτώσεις μπορεί να έχει, αν φυσικά υφίσταται, όμως προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέλος. Μονίμως κάτι καινούριο υπάρχει, μια διαφορετική τακτική-τεχνική, όπως θέλεις πες το.

Επίσης, υπάρχουν λογής και λογής μάγοι, ας τους χαρακτηρίσουμε έτσι. Μάγοι που δουλεύουν για προσωπικό όφελος, άλλοι που εργάζονται για άλλους, άλλοι που "προσφέρουν" χωρίς να το ξέρουν. Τώρα αν παράγουν καλό για το σύνολο της ανθρωπότητας ή λειτουργούν εις βάρος της, δεν το γνωρίζω. Σίγουρα, πράξεις οι οποίες επιδρούν και σε τρίτους, σε αγνώστους κλπ. δεν μπορούν να μετρηθούν εύκολα, άρα δεν μπορούν και να ελεγθούν απόλυτα. Οπότε πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθεί κάτι μεγαλύτερο απ' τον αρχικό σκοπό με δυσάρεστα ίσως αποτελέσματα.

Προσωπικά, δεν ξέρω τις δυνατότητες της εκάστοτε μαγικής τεχνικής, αλλά με βάση τη φαντασία μου και αυτά που πιστεύω ότι είναι ικανό το ανθρώπινο μυαλό, μπορώ να σκεφτώ πολλά. Θεωρώ πως το μυστικό κρύβεται στις άγνωστες ( ; ) - ίσως όχι για όλους - ικανότητες του ανθρώπου. Και οι ικανότητες δεν έχουν να κάνουν μόνο με το νου, αλλά και με τα αισθήματα ίσως, την ψυχή, την αύρα κλπ. Απ' τη στιγμή λοιπόν που δεν έχουν πλήρη εικόνα των δυνατοτήτων μας ως υπάρξεις, δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε και τη μαγεία, αφού είναι πράξη με αποτέλεσμα που ξεκινά από εμάς. Δηλαδή, είναι ή δεν είναι κακή η χρήση της; Χμμμ... :rolleyes:

foni
09-06-06, 11:17
Υπάρχει απόλυτη γνώση; Δηλαδή υπάρχει ένα σημείο όπου λέει κάποιος "ok, τώρα τα ξέρω όλα, άρα σταματάω"; Κι αν υπάρχουν γνώσεις πάνω στις οποίες βασίζεται και η μαγεία και οι τεχνικές της (που προφανώς έτσι θα είναι) υπάρχει κάποιος που να έχει φτάσει στην κορυφή; Κάτι τέτοιο δεν ξέρω τι επιπτώσεις μπορεί να έχει, αν φυσικά υφίσταται, όμως προσωπικά δεν πιστεύω ότι υπάρχει τέλος. Μονίμως κάτι καινούριο υπάρχει, μια διαφορετική τακτική-τεχνική, όπως θέλεις πες το.


Όταν κλείνει ένας κύκλος, ξεκινά ένας δεύτερος. Το κλείσιμο κάθε κύκλου είναι ένα τέλος, φτάνεις στο ζενίθ, και τελειώνει για να ξεκινήσει κάτι νέο με νέα δεδομένα. Κάθε τι που έχει αρχή έχει και τέλος ακόμα κι αν η συνολική εικόνα είναι μία κίνηση είναι αέναη. Άρα ναι, μέσα στον κύκλο στον οποίο κινείσαι και αναπτύσσεσαι, υποθετικά πάντα, μπορείς να φτάσεις στην "απόλυτη" γνώση που αφορά αυτόν και μόνο τον κύκλο, όχι τον επόμενο. Ίσως θα ήταν πιο σωστό να αντικαταστήσω τη λέξη -απόλυτη- με τη λέξη -ολοκληρωμένη- γνώση.

lifo
18-05-07, 21:50
Η μαγεία βρίσκεται μέσα μας . Είτε το τελετουργικό γίνεται με το όνομα το Α είτε το Β θεού λειτουργεί. Γιατί η μαγεία είναι τρόπος να αφυπνίσουμε το Θεό που βρίσκεται μέσα μας. Και όχι να λατρεύουμε μια άλλη οντότητα που εμείς κατασκευάσαμε. Απλά πιστέψτε το! :p

eri
12-06-07, 15:50
Θεωρώ την μαγεία αποτέλεσμα αλληλεπίδρασης ανεξερεύνητων δυνατοτήτων του εγκεφάλου μας, με το συλλογικό ασυνείδητο ή/και το φυσικό περιβάλλον. Και αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θεωρώ ακίνδυνο ή χωρίς συνέπειες να χρησιμοποιήσει κάποιος τις δυνάμεις αυτές. Το ασυνείδητό μου μπορεί να με τρομάξει πολύ περισσότερο από τον οποιοδήποτε διάβολο, γιατί είναι πάντα εκεί μαζί μου και αρκεί να στρέψω τα μάτια μάτια προσ’τα μέσα μου για να το αντικρίσω. Και αν προστεθεί σ’αυτό το ότι κάποιος που αρχίζει να ασχολείται το πιθανότερο δεν θα έχει ξεκάθαρη εικόνα του τι κάνει και θα προχωράει εμπειρικά, μαθαίνοντας από τα λάθη του… Θελώ να πω πως θα αισθανόσασταν αν μαθαίνατε ότι ο γείτονάς σας, αποφάσισε να να μάθει εμπειρικά την επιστήμη του χημικού, έχει προμηθευτεί και όλα τα απαραίτητα υλικά για να διαπιστώσει τους νόμους της χημείας στην πράξη και τα έχει αποθηκεύσει στο διαμερισμά του, που είναι ακριβώς δίπλα στο δικό σας; Εγώ τουλάχιστον ή θα μετακόμιζα ή θα τον έκανα να μετακομίσει… Από την άλλη μεριά πιστεύω ότι το αν θα επιλέξει κάποιος να ασχοληθεί (πρακτικά εννοώ) με την μαγεία, είναι καθαρά προσωπική του υπόθεση και δεν υπάρχει σωστή ή λάθος επιλογή σ’αυτό το θέμα. Απλά κάποιος θα πρέπει να συνειδητοποιεί ότι θα υπάρχουν και συνέπειες των ενεργειών του και φυσικά κάποιες τουλάχιστον από αυτές θα είναι και δυσάρεστες. :p

Γενικά πιστευω ότι τα πράγματα επαναλαμβάνονται σε μια σπειροειδή πορειά. Όλο αυτό το σύνολο των φαινομένων και πρακτικών που ονομάζουμε μαγεία λειτουργεί βάσει κάποιον νόμων και μηχανισμών. Όταν οι άνθρωποι τους προϊστορικούς χρόνους βλέπανε αστραπές, εκλείψεις, τον ήλιο στον ουρανό, στην πλεοψηφία τους πίστευαν ότι παρακολουθούσαν κάτι μαγικό. Υπήρχαν φυσικά και κάποιοι που ξέρανε τι συμβαίνει αλλά το κράταγαν για τον εαυτό τους. Και για να μην πάμε τόσο πίσω, τον Μεσαίωνα, ο μέσος ανθρωπος θεωρούσε την γη επίπεδη και δεν είχε καμία σημασία αν από την Αρχαία Ελλάδα ακόμα, είχαν διατυπωθεί θεωρίες για την σφαιρικότητα της γης. Αυτά ήταν «μαγικά». Και οι θεωρίες που διατυπώθηκαν αργότερα στην Αναγέννηση, μαγεία ήταν κι αυτές για το ευρύ κοινό. Ανεξάρτητα του ότι υπάρχε μία μερίδα ανθρώπων που αντιλαμβανόταν το νόημά τους. Και αυτοί οι άνθρωποι, που καταλάβαιναν, πλήθαιναν σιγά-σιγά. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή στο μέλλον (αν φυσικά δεν το τινάξουμε όλο στον αέρα), τα πράγματα που θεωρούμε σήμερα μαγεία θα διδάσκονται στο σχολείο, όπως ακριβώς διδάσκονται σήμερα οι μηχανισμοί των φαινομένων που θεωρούνταν μαγικοί στο παρελθόν.

Για μένα η μαγεία είναι μια πολύ ευρύτερη έννοια από την επίκληση πνευμάτων, η οποία εγώ τουλάχιστον ξέρω να λέγεται Τελετουργική Μαγεία και να αποτελεί ένα μέρος μόνο της Μαγικής Τέχνης. Και σ’αυτήν την εποχή όπως και πριν, υπάρχουν άνθρωποι που αντιλαμβάνονται πολύ καλά αυτούς τους μηχανισμούς και καλώς ή κακώς κρατάνε αυτή την γνώση για τον εαυτό τους.

Όσον αφορά το αν καίγεται ή όχι η Σολωμονική, έχει ακούσει κανένας σας για κάτι που λέγεται άσβεστος ή ‘incombustible paper’ ρίξτε μια ματιά αν θελετε στην παρακάτω σελίδα :

http://cdl.library.cornell.edu/cgi-bin/moa/pageviewer?coll=moa&root=/moa/manu/manu0016/&tif=00061.TIF&view=50&frames=1

Και επίσης :
“... Whoever would be further informed about this wonderful incombustible stone, may peruse Dr. Bruckman, Professor at Brunswick, who has publish’d a Natural History of the Asbestos, or Incombustible Paper; and what is most remarkable has printed four copies of his book on this paper, which are deposited in the Library of Wolfembuttle” (p.95). OWEN, Charles (d. 1746) An essay towards a Natural History of Serpents: In Two Parts.

Θέλω να πω δεν είναι κάτι καινούριο. Και το 1746 το ξέρανε. Και ποιος ξέρει πόσο παλιότερα...

Ορυκτό είναι που μπορεί να μετατραπεί σε χαρτί, αλλά ότι και να τυπώσεις πάνω του το ίδιο άκαυστος θα είναι.

Τώρα για το αν μπορεί ή όχι κάποιος που δεν πιστεύει στην μαγεία να πέσει θύμα της, η γνώμη μου είναι ότι εξαρτάται από το βαθμό στον οποίο δεν πιστεύει πραγματικά. Θελω να πω αυτός μπορεί να νομίζει ότι δεν πιστεύει, αλλά αν ξύσεις λίγο την "επιφάνεια", τι είδους προλήψεις και φοβίες μπορείς να βρεις απο κάτω;
Έπειτα εξαρτάται και από το πόσο δυνατός είναι αυτός ο άνθρωπος ως χαρακτήρας. Ένας άνθρωπος με δυνατή συγκροτημένη προσωπικότητα θα προστατευθεί με την δύναμη που διαθέτει, είτε πιστεύει στην μαγεία είτε όχι. Η συμπαγής δομή της λογικής του μπορεί να τον προστατέψει το ίδιο καλά με το πιο αποτελεσματικό φυλακτό. Εξαρτάται φυσικά όμως και από την δύναμη του μάγου ή τελος πάντων του οτιδήποτε είναι αυτό που του επιτίθεται.

AVATARGR
14-06-07, 11:15
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Διάβασα με προσοχή κάποιες απο τις απαντήσεις και πιστεύω πως όλες είναι
σωστές.

Σχετικά δε με τον ΚΥΚΛΟ ΓΝΩΣΗΣ που λίγο πολύ υπάρχουν σε μερικες απο τις
απαντήσεις εχω να πω πως η γνώση της ΘΕΙΑΣ ΤΕΧΝΗΣ ειναι ένας ΑΕΝΑΟΣ
κυκλος...

Οταν σηκώσεις το ένα πέπλο εμφανίζεται ένα άλλο...
Εκεί πιστεύω πως είναι και μαγεία της αναζήτησης.(Της όποιας αναζήτησης)
Βέβαια όλα καπου σταματούν....

Αυτή είναι και η περιπέτεια της αναζήτησης (πρακτικη) που μέσα της κρύβει τις
εμπειρικές γνωσεις του αντικειμένου.

Βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε κάτι που είναι σημαντικό.
Να αποφεύγουμε να μαυρίζουμε την ΨΥΧΗ μας.

Ευχαριστώ.

leo morpheus
15-06-07, 18:28
Ακριβώς φίλε μου...

Ο κύκλος της γνώσης όπως λες είναι αέναος και ειδικά στο χώρο της μαγέιας δεν υπάρχουν σωστά και λάθος συστήματα,πιο δυνατά ή πιο αδύναμα,όπως καλή και κακη μαγεία...Όλα εξαρτώνται από μας...

Και όπως λες στο ταξίδι αυτό ας μην μαυρίσει η ψυχή μας...

AVATARGR
18-06-07, 22:40
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε leo morpheus μέσα σε αυτήν την ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ δεν θα πρέπει να
ξεχνάμε κατι πολύ βασικο....

<<ΤΗΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ>>

Ευχαριστώ.

Witch Shadow
23-12-07, 01:21
Μπορεί να αναφέρουμε το χριστιανισμό όλη την ώρα,αλλά δυστυχώς,ο χριστιανισμός έσφαξε στο όνομα του Θεού και δαιμονοποίησε τα πάντα,από τους αρχαίους Θεούς των Ελλήνων,μέχρι και ανθρώπους...Σαν νεο μελος θα ηθελα να συμφωνησω με αυτες τις γραμμες..Δεν μπορουμε να τους βαλουμε ολους μεσα στο ιδιο καζανι..πεθαναν εκατομυρια αθωοι ανθρωποι στο ονομα του Θεου απο χριστιανους που διατυμπανιζουν οτι αγαπουν τον συνανθρωπο. Πως μπορεις να σκοτωσεις τοσο αδιστακτα ενω ταχα τον συμπονας και να μην τιμωρηθεις απο πανω? Ο χριστιανισμος φοβαται τη Δυναμη, που δεν ειναι τιποτα παραπανω απο Γνωση και η οποια υπηρξε πριν απο αυτον αλλα και θα συνεχισει να υπαρχει. Ολοι οι Μαγοι δεν ειναι το ιδιο. Αλλοι χρησιμοποιουν την γνωση για βοηθεια και γενικα για καλο....γιατι το αποκλειεται? Γιατι ολοι πρεπει να ειναι κακοι?Η Μαγεια ειναι καλη ή κακη αναλογα με τον χρηστη.....
Συγνωμη για τον τροπο και το υφος του μηνυματος αλλα ειναι το παραπονο για αυτους τους ανθρωπους.....
Με εκτιμηση
Witch Shadow :(

leo morpheus
23-12-07, 15:52
Σαν νεο μελος θα ηθελα να συμφωνησω με αυτες τις γραμμες..Δεν μπορουμε να τους βαλουμε ολους μεσα στο ιδιο καζανι..πεθαναν εκατομυρια αθωοι ανθρωποι στο ονομα του Θεου απο χριστιανους που διατυμπανιζουν οτι αγαπουν τον συνανθρωπο. Πως μπορεις να σκοτωσεις τοσο αδιστακτα ενω ταχα τον συμπονας και να μην τιμωρηθεις απο πανω? Ο χριστιανισμος φοβαται τη Δυναμη, που δεν ειναι τιποτα παραπανω απο Γνωση και η οποια υπηρξε πριν απο αυτον αλλα και θα συνεχισει να υπαρχει. Ολοι οι Μαγοι δεν ειναι το ιδιο. Αλλοι χρησιμοποιουν την γνωση για βοηθεια και γενικα για καλο....γιατι το αποκλειεται? Γιατι ολοι πρεπει να ειναι κακοι?Η Μαγεια ειναι καλη ή κακη αναλογα με τον χρηστη.....
Συγνωμη για τον τροπο και το υφος του μηνυματος αλλα ειναι το παραπονο για αυτους τους ανθρωπους.....
Με εκτιμηση
Witch Shadow :(


Αγαπητη witch shadow,συμφωνω μαζι σου.Ο χριστιανισμος εκανε αρκετα κακα(πιο σωστα για να μην εχουμε παλι τα ιδια-οι ανθρωποι που τον διεδωσαν) στο ονομα του Θεου.

Θα ηθελα να πω κατι που το εχω ξαναπει.Ο χριστιανισμος που ειναι εναντια στη μαγεια,στα τυπικα του συναντουμε πληθος μαγικων χαρακτηριστικων.Απλα συμπεριελαβε μυστικα οτι απο τη μαγεια τον συνεφερε και οτι αφησε απ'εξω το βαφτισε δαιμονικο.Σωστη πολιτικη κινηση,γιατι ετσι θα μπορουσε να ελεγχει καλυτερα τους πιστους.Κατα τη γνωμη μου,η μαγεια προυπαρχει τις θρησκειας και οι δυο αυτοι οροι ειναι αλληλενδετοι.
Μαγεια χωρις θρησκεια βεβαια υπαρχει αλλα θρησκεια χωρις μαγικα τυπικα(εστω και κεκαλλυμενα) δεν υπαρχει.

Witch Shadow
23-12-07, 23:22
Αγαπητη witch shadow,συμφωνω μαζι σου.Ο χριστιανισμος εκανε αρκετα κακα(πιο σωστα για να μην εχουμε παλι τα ιδια-οι ανθρωποι που τον διεδωσαν) στο ονομα του Θεου.

Θα ηθελα να πω κατι που το εχω ξαναπει.Ο χριστιανισμος που ειναι εναντια στη μαγεια,στα τυπικα του συναντουμε πληθος μαγικων χαρακτηριστικων.Απλα συμπεριελαβε μυστικα οτι απο τη μαγεια τον συνεφερε και οτι αφησε απ'εξω το βαφτισε δαιμονικο.Σωστη πολιτικη κινηση,γιατι ετσι θα μπορουσε να ελεγχει καλυτερα τους πιστους.Κατα τη γνωμη μου,η μαγεια προυπαρχει τις θρησκειας και οι δυο αυτοι οροι ειναι αλληλενδετοι.
Μαγεια χωρις θρησκεια βεβαια υπαρχει αλλα θρησκεια χωρις μαγικα τυπικα(εστω και κεκαλλυμενα) δεν υπαρχει.

Καταρχας leo morpheus δεν ειμαι γυναικα αλλα αντρας.....δεν πειραζει ομως....συγχωρεμενος....χιχι..Εχει αναρωτηθει κανεις γιατι το Βατικανο και γενικα η Εκκλησια τα πηρε λιγο και αρχισε να καταδικαζει το γνωστο εργο "Κωδικας DaVinci"? Μηπως γιατι ο κοσμος αρχισε να καταλαβαινει τι γινεται με την Εκκλησια και τα εγκληματα που εκανε και συνεχιζει να κανει? Μηπως γιατι το εργο αποκαλυψε καποιες πτυχες της θρησκευτικης Ιστοριας, αγνωστες σε εμας?

blackeyes
13-10-08, 20:08
υπαρχει καποιος μεσα στο foroum που εχει γνωσεις μαγειας η ειναι μαγος διοτι θελω να κανω καποιες ερωτησεις.................

Witch Shadow
13-10-08, 20:22
υπαρχει καποιος μεσα στο foroum που εχει γνωσεις μαγειας η ειναι μαγος διοτι θελω να κανω καποιες ερωτησεις.................


Τι ειναι αυτο που σε προβληματιζει? Ολο και καποιος θα σε βοηθησει...

bahamut
13-10-08, 21:04
νομιζω οτι οι περισσοτεροι θελουν να μαθαουν αν υπαρχει μαγεια και τι ειναι αν υπαρχει...εγω μαλιστα οσες φορες εψαξα ειδα τοσες διαφορετικες αποψεις πανω στο θεμα που δεν ξερω πια τι να πιστεψω...πχ.. μπορει ο οποιοσδηποτε να το κανει η ειναι κατι σαν χαρισμα?

Ευρυνοος
13-10-08, 21:10
νομιζω οτι οι περισσοτεροι θελουν να μαθαουν αν υπαρχει μαγεια και τι ειναι αν υπαρχει...εγω μαλιστα οσες φορες εψαξα ειδα τοσες διαφορετικες αποψεις πανω στο θεμα που δεν ξερω πια τι να πιστεψω...πχ.. μπορει ο οποιοσδηποτε να το κανει η ειναι κατι σαν χαρισμα?

ασφαλώς και υπάρχει όμως δεν είναι χάρισμα, με την έννοια κάποιας ικανότητας όπως περιγράφετε σε άλλο θέμα, αλλά ικανότητα που αποκτάται, αποκτώντας μυστικές γνώσεις..

άλλωστε στην αρχαιότητα, μάγος λεγόταν ο σοφός..

φιλικά, ευρύνοος.

Witch Shadow
13-10-08, 21:30
Bahamut
Η Μαγεια ειναι παντου γυρω μας και παντα κανει αισθητη την παρουσια της. Τα ιδιαιτερα χαρισματα ειναι απλως η Ευλογια της. Την νιωθεις, την γευεσαι, την βλεπεις, την ακους ολη την ωρα και καθε στιγμη της ζωης σου. Πιστευει σε μας οπως πιστευουμε (μερικοι αν οχι ολοι) σε αυτην.

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
14-10-08, 11:41
Βρε καρντασάκια δε τα λέτε καλά,γιατί αν ήταν έτσι ,τότε ο BAPHOMET θα έμενε ''άνεργος''... Ή μήπως κάνω λάθος;;;
Eδώ υπάρχουν τριακόσια είδη σατανικών οργανώσεων που αριθμούν χιλιάδες
μέλη...Όλοι αυτοί τι κάνουν μπρίκια κολάνε;;;

Witch Shadow
14-10-08, 11:49
Βρε καρντασάκια δε τα λέτε καλά,γιατί αν ήταν έτσι ,τότε ο BAPHOMET θα έμενε ''άνεργος''... Ή μήπως κάνω λάθος;;;
Eδώ υπάρχουν τριακόσια είδη σατανικών οργανώσεων που αριθμούν χιλιάδες
μέλη...Όλοι αυτοί τι κάνουν μπρίκια κολάνε;;;


Μπορεις αν θες να το κανεις πιο λιανα? Τι ακριβως εννοεις.

blackeyes
16-10-08, 17:00
υπαρχουν δασκαλοι που διδασκουν την μαγεια η μονο μεσα απο τα βιβλια μπορεις να την μαθεις,αν υπαρχουν δασκαλοι που μπορω να τους βρω??? και αν ξερει καποιος το τονιζω ΜΟΝΟ αν ξερει καποιος να μου προτηνει ειτε καποιον δασκαλο,ειτε καποιο/α βιβλια για αρχαρια μαγεια....ευχαριστω παρα μα παρα πολυ!!!!!!!!! :D :D :D

Mallen
16-10-08, 20:24
Βρε καρντασάκια δε τα λέτε καλά,γιατί αν ήταν έτσι ,τότε ο BAPHOMET θα έμενε ''άνεργος''...


ΜΑ είναι άνεργος!!!


Ή μήπως κάνω λάθος;;;


Όχι, δεν κάνεις...Kαι δεν φταίει η οικονομική κρίση, άλλα φταίνε...


Eδώ υπάρχουν τριακόσια είδη σατανικών οργανώσεων που αριθμούν χιλιάδες
μέλη...Όλοι αυτοί τι κάνουν μπρίκια κολάνε;;;

Μεταξύ άλλων ναι...και αυτό και χίλια δυο άλλα: βλέπεις, φροντίζουν να σπάνε τη μονοτονία (μα τι συζητάμε πια εδώ;;;) :D

ΕΛΙΣΑΙΟΣ
20-10-08, 08:11
Αν και το παρακάτω κείμενο αναρτήθηκε αλλού(Θρησκειολογία-Μυθολογίες, Σατανισμός),μου φαίνεται πως ταίριαζει και εδώ:

Το όνομα Σατανάς είναι η μετάφραση της εβραικής λέξης αντίπαλος.
Ο Π. Κράσσα αναφέρει ότι οι σημίτες Άραβες πίστευαν πως ο ΣΕΘ ,που αργότερα
έγινε ο αιγυπτιακός τυφώνας ΣΕΤ ,ήταν ένας από τους επτά αγγέλους.
Βέβαια το ΣΕΤ , κατά τον Θ. Αξιώτη έχει ταυτιστεί με το μυθολογικό Τυφώνα ,που
είναι αντίπαλος των ηλιακών θεών Δία, Απόλλωνα κλπ.
Στις μέρες μας έχει ταυτιστεί με τον Σατανά ή Σειτάν ή Εωσφόρο, δηλαδή τον Διάβολο.
Ο Πλάτων στον ''Τίμαιο'' τοποθετεί πάνω από την Γη, τη Σελήνη και τον Ήλιο. Ενώ σε μια ανώτερη κλίμακα του ουρανού που αφορά τα ουράνια σώματα βάζει τον Εωσφόρο και τον Ερμή.
Το γεγονός αυτό μας δίνει μια διαφορετική αντίληψη πάνω στο όνομα αυτό.
Για να κατανοήσουμε τις αρχαίες αντιλήψεις σχετικά με τον ουρανό θα πρέπει να διαπιστώσουμε πως οι αρχαίοι φαντάζονταν τον ουρανό.
Οι αρχαίοι θεωρούσαν τον ουρανό στερεωμένο σαν τεράστιο μανιτάρι με το μίσχο του (δίαυλος) πάνω από τις πύλες του Άδη. Μέσα σ' αυτό το δυναμικό πεδίο της Στύγας(Μέδουσα) υπάρχει μια μαύρη τρύπα (Τυφώνας).
Ο Berlitz Charles τονίζει ότι ο χώρο-χρόνος καμπυλώνεται γύρω από την Γη στα σημεία των δυο τριγώνων του διαβόλου (Πουέρτο Ρίκο) και της Ερυθράς .
Αν ανατρέξουμε σε όλες τις θρησκευτικές δοξασίες από τους ''υιούς του θεού'' μέχρι το Σατανά
και τα κέρατά του,θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχει κάτι που ονομάζεται ''ορίζοντας συμβάντων''.
Άραγε ο θεός γιατί δεν κατέστρεψε το Σατανά εντελώς;
Στην Βίβλο αναφέρεται πως ο θεός αναγκάστηκε να πετάξει τους αποστάτες αγγέλους σ' ένα μέρος που ήταν ''πύρινος κλίβανος''.
Μια ενδιαφέρουσα εξήγηση πάνω στο ζήτημα αυτό δίνει ο ΤΖ.ΤΑΙΗΛΟΡ: ''...Ο Σατανάς και οι οπαδοί του ήταν ξένοι, ανυπάκουοι στον αρχηγό τους και τιμωρήθηκαν απ' αυτόν, που τους έριξε μέσα στην πηγή ενέργειας της μαύρης τρύπας .Σαν τέτοιοι, θα φαίνονται να χάνονται από τη θέα, αλλά η εικόνα τους θα παρέμεινε παγωμένη, πάνω στον ορίζοντα συμβάντων της μαύρης τρύπας...”
Επομένως η ιδέα του κακού όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε ίσως να μεταφέρθηκε εδώ από μακρινά σημεία του γαλαξία μας.


Υ.Γ:Οι Δαίμονες προέρχονται από το όνομα Δαήμονες που είναι οι φρόνιμοι και οι σοφοί.Βέβαια σύμφωνα με τον ΙΑΜΒΛΙΧΟ(ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΑ):
Υπάρχει και ένα άλλο είδος δαιμόνων οι φαύλοι δαίμονες,οι οποίοι έχουν μια κραταία δύναμη στα επίγεια,διότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν έναν καλό από έναν φαύλο δαίμονα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτού.
Γι' αυτό και οι άνθρωποι σκέφτονται παράλογα...
Συνεπώς για τους άσκοντες της τέχνη της μαγείας θα πρέπει να ερευνήσουμε με ποιες οντότητες έρχονται σε επαφή στα μυστηριά τους,και τι επιδιώκουν μέσα από αυτά...Αν και όλα αυτά μαζί με άλλα ανώτερα επίπεδα συνθέτουν τον ΤΡΙΠΛΟ ΗΛΙΑΚΟ ΛΟΓΟ...

(Ζήτω συγχνώμη από τους συντονιστές για την επιπλέον παράθεση του παραπάνω κείμενου).


''ΦΙΛΙΑΝ ΑΓΑΠΑ''ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ


ΤΖ.ΤΑΙΗΛΟΡ:''ΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΡΟΥΦΗΧΤΡΕΣ”,ΕΚΔ. ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ,ΑΘΗΝΑ,1980.
BERLITZ CHARLES:'' ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΗ”,ΕΚΔ. ΡΑΠΤΗΣ,ΑΘΗΝΑ,1977.
ΚΡΑΣΣΑ ΠΕΤΕΡ:'' ΟΙ ΘΕΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΡΑ”,ΕΚΔ. ΝΟΤΟΣ,ΑΘΗΝΑ,1978.
ΑΞΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ:''ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ”,ΕΚΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ,ΑΘΗΝΑ ,2005.
ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΝΙΚ.:"ΚΛΕΙΔΙ ΑΛΛΑΓΩΝ",ΕΚΔ. ΠΑΥΛΟΣ,ΑΘΗΝΑ.2007.

Samael
20-10-08, 15:16
Σύμφωνα με τις χριστιανικές πεποιθήσεις και "μελέτες", κάθε είδους μαγεία έχει άμεση σχέση με το Σατανά. Αυτό ισχυρίστηκαν 2 επιστήμονες-καθηγητές από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στην εκπομπή του κ. Χαρδαβέλα το Σάββατο που μας πέρασε (18 Οκτώβρη). Κατά τη γνώμη μου, η τέχνη της μαγείας προϋποθέτει μακροχρόνια μελέτη και στη συνέχεια έρχεται η πρακτική. Οπότε όταν κάποιος θέλει να μάθει, ή και να ασχοληθεί με τη μαγεία πρέπει ο ίδιος να ψάξει να βρει τα κατάλληλα εγχειρίδια. Μη περιμένετε να σας τα φέρουμε όλα στο πιάτο. Θέλει και κάποιες "θυσίες"... Αφού λοιπόν μελετήσετε τη τέχνη της μαγείας, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε τη πρακτική... Προσωπικά δεν αναγνωρίζω μαγεία με χρώματα (μαύρη, άσπρη, τιρκουάζ και μωβ). Παραδέχομαι όμως ότι υπάρχουν διαβαθμίσεις στη μαγεία όπως Low Sorsery, High Magick.... Μπορείτε να διαβάσετε τα ανάλογα εγχειρίδια του Aleister Crowley για περαιτέρω πληροφορίες.

Και κάτι που άκουσα και μου φάνηκε παράξενο: Είπατε κάτι για 200 είδη σατανιστικών οργανώσεων. Μέγα λάθος. Ο Σατανισμός σαν έννοια άρχισε να διαδίδεται μετά την ίδρυση της Εκκλησίας του Σατανά το 1966. Σατανισμός είναι ένα σύστημα μαγείας/φιλοσοφίας που συγχώνευσε ο Anton Lavey μέσω άλλων φιλοσοφικών συστημάτων όπως του Νίτσε, Φρόυντ (σχετικά με τον έρωτα), Aleister Crowley (που ήταν και ο εμπνευστής του στα αποκρυφιστικά θέματα και στη μαγεία)... Σατανισμός είναι ένας. Όλα τα άλλα είδη είτε είναι αιρετικοί (δηλαδή δεν ασπάζονται κάποια στοιχεία του Σατανισμού ή προσθέτουν και άλλα), είτε δεν είναι καν Σατανιστές και προσπαθούν να κερδίσουν κύρος και δύναμη κάτω από το πέπλο του Σατανισμού.. Αν θέλετε να συνεχίσουμε τη κουβέντα για το Σατανισμό ας το κάνουμε καλύτερα στο ανάλογο θέμα "Σατανισμός" που βρίσκεται στο φόρουμ....

Νηρηιδα
20-10-08, 15:41
Bahamut
Η Μαγεια ειναι παντου γυρω μας και παντα κανει αισθητη την παρουσια της. Τα ιδιαιτερα χαρισματα ειναι απλως η Ευλογια της. Την νιωθεις, την γευεσαι, την βλεπεις, την ακους ολη την ωρα και καθε στιγμη της ζωης σου. Πιστευει σε μας οπως πιστευουμε (μερικοι αν οχι ολοι) σε αυτην.
Θα συμφωνησω απολυτα με τον Witch Shadow.Μαγεια δεν ειναι περιεργες λεξεις, ομοιωματα απο σαπουνι και μαυρα κερια.
Μαγεια υπαρχει παντου, αλλοι πιστευουν περισσοτερο, αλλοι λιγοτερο και καποιοι δυστυχως κα8ολου.
Δεν εχει 8ετικη και αρνητικη οψη.Μονο οι αν8ρωποι την χρησιμοποιουν 8ετικα η αρνητικα σε οποιαδηποτε μορφη της.

Ophelia
23-10-08, 11:56
Διαβάζοντας το βιβλίο της Lena Einhorn "Τι συνέβη στο δρόμο για τη Δαμασκό" πρόσεξα το εξής σχόλιο που αναφέρει η συγγραφέας ότι βρίσκεται μέσα στο ιερό βιβλίο των Ιουδαίων, Ταλμούδ:
"Δέκα ποσότητες μαγείας έφτασαν κάτω στη γη. Η Αίγυπτος πήρε τις εννιά από αυτές και ο υπόλοιπος κόσμος μία." (σελ.76)

Δεν έχω ιδέα σε τι αναφέρεται εδώ η συγγραφέας (ή μάλλον το Ταλμούδ)!
Ξέρει μήπως κάποιος κάτι παραπάνω?

- Τι εννοούν με "ποσότητες μαγείας"? Υπάρχει μονάδα μέτρησης???
- Έφτασαν "κάτω" στη γη από που?
- Γιατί πήρε η Αίγυπτος τις εννιά? Και ποιος/ποιοι το αποφάσισαν?
:confused:

Ευρυνοος
25-10-08, 17:00
Διαβάζοντας το βιβλίο της Lena Einhorn "Τι συνέβη στο δρόμο για τη Δαμασκό" πρόσεξα το εξής σχόλιο που αναφέρει η συγγραφέας ότι βρίσκεται μέσα στο ιερό βιβλίο των Ιουδαίων, Ταλμούδ:
"Δέκα ποσότητες μαγείας έφτασαν κάτω στη γη. Η Αίγυπτος πήρε τις εννιά από αυτές και ο υπόλοιπος κόσμος μία." (σελ.76)

Δεν έχω ιδέα σε τι αναφέρεται εδώ η συγγραφέας (ή μάλλον το Ταλμούδ)!
Ξέρει μήπως κάποιος κάτι παραπάνω?

- Τι εννοούν με "ποσότητες μαγείας"? Υπάρχει μονάδα μέτρησης???
- Έφτασαν "κάτω" στη γη από που?
- Γιατί πήρε η Αίγυπτος τις εννιά? Και ποιος/ποιοι το αποφάσισαν?
:confused:


ξέρεις φίλη ophelia, ό πιό σύντομος δρόμος είναι η ευθεία..

όταν διάβαζα κάτι και ήθελα εξηγήσεις ρωτούσα τον συγγραφέα..

μην νομίζεις οτι είναι δύσκολο..

εκτός αν δεν είναι εν ζωή..

αλλιώς, σίγουρα θα πάρεις την απάντησή σου..

φιλικά, ευρύνοος.

AVATARGR
25-10-08, 21:37
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Θα μου επιτρέψετε να καταθέσω τις απόψεις μου για κάποια καταθέσεις
φίλων στο παρόν τόπικ.
Ο φίλος blackeyes αναφέρει...
<<υπαρχουν δασκαλοι που διδασκουν την μαγεια η μονο μεσα απο τα βιβλια
μπορεις να την μαθεις,αν υπαρχουν δασκαλοι που μπορω να τους βρω??? και
αν ξερει καποιος το τονιζω ΜΟΝΟ αν ξερει καποιος να μου προτηνει ειτε
καποιον δασκαλο,ειτε καποιο/α βιβλια για αρχαρια μαγεια... >>

Φίλε blackeyes πιστεύεις πως έστω και ένας να γνωρίζει διδάσκαλο μαγείας
ή έστω κάποιο βιβλίο πως θα σου το πει ?????????
Ετσι σκόρπια και χαλαρά πιστεύεις πως είναι η μαγεία ???????
Μαγεία σε εντατικά μαθήματα ?????
Ή μαγεία άνευ διδασκάλου ??????
Εσύ φίλε blackeyes θα εμπιστευθείς όποιον σου δώσει ένα όνομα ή ένα
βιβλίο ??????
Εσύ δεν πρέπει να διαβάσεις να ψάξεις ??
Η φίλη Νηρηιδα αναφέρει πως Μαγεία δεν είναι περίεργες λέξεις...
Να αναφέρω λοιπόν για αυτές τις <<περίεργες λέξεις>> πως αυτές έχουν
να κάνουν με την ΔΟΝΗΤΙΚΗ των λέξεων....(ΗΧΟΙ)

Ευχαριστώ..

TeknonSelinis
22-11-08, 05:56
Οποιος ασχολειτε με μαγειες ειναι ατομο που δεν εχει ζωη.
Ζηλευει τους συναν8ρωπους του που ζουν και κανουν ονειρα ενω αυτος εχει ψυχολογικα προβληματα, απο8ημενα, ειναι παραγκονισμενος και δια μεσω διαφορων ψευτοτεχνικων [δη8εν σολομονικες και διαφορα τετοια καραγκιοζιλικια] 8ελει να φερει τους υγειης αν8ρωπους στο επιπεδο της δικιας του καταστασης ετσι ωστε να αισ8αν8ει ικανοποιηση και ηδονη.
Τετοια ατομα πρεπει να ριχνοντε στον Καιαδα,στην πυρα,στους 8αλαμους αεριων.

Ophelia
22-11-08, 10:54
Οποιος ασχολειτε με μαγειες ειναι ατομο που δεν εχει ζωη.
Ζηλευει τους συναν8ρωπους του που ζουν και κανουν ονειρα ενω αυτος εχει ψυχολογικα προβληματα, απο8ημενα, ειναι παραγκονισμενος και δια μεσω διαφορων ψευτοτεχνικων [δη8εν σολομονικες και διαφορα τετοια καραγκιοζιλικια] 8ελει να φερει τους υγειης αν8ρωπους στο επιπεδο της δικιας του καταστασης ετσι ωστε να αισ8αν8ει ικανοποιηση και ηδονη.
Τετοια ατομα πρεπει να ριχνοντε στον Καιαδα,στην πυρα,στους 8αλαμους αεριων.
Δυστυχώς η παραπάνω είναι άποψη πολλών ανθρώπων που είτε δεν διάβασαν ποτέ τους ένα σοβαρό βιβλίο για την μαγεία και την αληθινή της φύση, ή που έχουν βασιστεί εξ ολοκλήρου στην άποψη της εκκλησίας και της θεοκρατούμενης κοινωνίας σχετικά με την μαγεία.
Ο φόβος και η δυσπιστία δυστυχώς δεν αφήνουν πολύ κόσμο να δει απο μόνος του τι είναι πραγματικά η μαγεία, τι μπορεί να προσφέρει και μέχρι που μπορεί να βοηθήσει, αντί αυτού η πλειοψηφία αρκείται στο να ακούει και να πιστεύει τα στερεότυπα που μας πασάρουν τα media και ο κάθε φοβισμένος και δογματικός παπάς... :(

Νηρηιδα
22-11-08, 11:11
Οποιος ασχολειτε με μαγειες ειναι ατομο που δεν εχει ζωη.
Ζηλευει τους συναν8ρωπους του που ζουν και κανουν ονειρα ενω αυτος εχει ψυχολογικα προβληματα, απο8ημενα, ειναι παραγκονισμενος και δια μεσω διαφορων ψευτοτεχνικων [δη8εν σολομονικες και διαφορα τετοια καραγκιοζιλικια] 8ελει να φερει τους υγειης αν8ρωπους στο επιπεδο της δικιας του καταστασης ετσι ωστε να αισ8αν8ει ικανοποιηση και ηδονη.
Τετοια ατομα πρεπει να ριχνοντε στον Καιαδα,στην πυρα,στους 8αλαμους αεριων.

Εσυ δηλαδη εναν αν8ρωπο με ψυχολογικα προβλημα θα τον εριχνες στον Καιαδα,στην πυρα και σε θαλαμο αεριων; Αυτη ειναι η αντιμετωπιση που τους αρμοζει απο φυσιολογικους, υγιεις ανθρωπους;!!
Επισης η μαγεια δεν ειναι απλα εναν μεσο για να κανεις κακο στους αλλους.
Αλλα οπως πολυ σωστα ειπε ηδη η Ophelia η λαν8ασμενη εικονα που προβαλλουν επηρεαζει οπως βλεπω πολυ ασχημα...Συνδιαζουν τη μαγεια με ομοιωματα και καρφιτσες λες και ειναι ενα και το αυτο με τη voodoo.Ή με κομπογιαννιτες που βγαινουν σε διαφημισεις...
Αλλα η αντιδραση για κατι που δεν καταλαβαινουμε ειναι που με εκπλησσει! :eek:

paul
22-11-08, 13:19
Βασικά τα παραπάνω αρνητικά λεγόμενα περί μαγείας, θα ήταν σχεδόν σωστά αν αναφερόντουσαν στους πρακτικούς της μαύρης μαγείας. Αλλά και πάλι όχι απόλυτα σωστά.

Παίδες όλοι κατανοούμε ότι οι απόλυτες απόψεις περί ενός θέματος συνήθως προέρχονται από βαθιά άγνοια επί του θέματος αυτού και πολύ σπάνια από βαθιά γνώση. Προσπαθήστε να μην μετατραπεί το θέμα σε χαβούζα κακολογιών και πικρόχολων σχολίων.

Να είστε όλοι καλά και δυναμικοί.

TeknonSelinis
24-11-08, 14:32
Βασικά τα παραπάνω αρνητικά λεγόμενα περί μαγείας, θα ήταν σχεδόν σωστά αν αναφερόντουσαν στους πρακτικούς της μαύρης μαγείας. Αλλά και πάλι όχι απόλυτα σωστά.

Παίδες όλοι κατανοούμε ότι οι απόλυτες απόψεις περί ενός θέματος συνήθως προέρχονται από βαθιά άγνοια επί του θέματος αυτού και πολύ σπάνια από βαθιά γνώση. Προσπαθήστε να μην μετατραπεί το θέμα σε χαβούζα κακολογιών και πικρόχολων σχολίων.

Να είστε όλοι καλά και δυναμικοί.

Εγω την αποψη μου εξεφρασα πανω στο 8εμα [μαγεια] και δεν ζητησα κακολογα και πικροχολα σχολια.


Να εισαι και εσυ παντα καλα Paul και δυναμικος.

paul
24-11-08, 16:33
Πιστεύω ότι οι περισσότερες παρεξηγήσεις στην ανθρωπότητα, προέρχονται από την αδυναμία να μεταδώσει ο ένας στον άλλο, αυτό που πραγματικά γνωρίζει ή που θέλει (να μεταδώσει). Πιστεύω ότι όλοι μας γνωρίζουμε εν μέρει το σωστό και την αλήθεια. Απλά ο καθένας γνωρίζει ένα κομμάτι μόνο. Για να ενώσουμε όλα τα κομμάτια, πρέπει να συνεργαστούμε. Για να συνεργαστούμε πρέπει να επικοινωνούμε. Για να επικοινωνούμε πρέπει να χρησιμοποιούμε ενιαίο κώδικα επικοινωνίας (γλώσσα) και ορολογίας. Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι ο καθένας όταν αναφέρεται σε μια ορολογία (π.χ. μαγεία) εννοεί κάτι διαφορετικό από κάποιον άλλο.

Αγαπητό «τέκνο σελήνης», κι εγώ ασχολούμαι με μαγεία σε μεγάλο βαθμό και εδώ και πολλά χρόνια. Σου μοιάζω για άτομο που δεν έχει ζωή; Σου μοιάζω να έχω ψυχολογικά προβλήματα; Σου μοιάζω να έχω αποθημένα και να είμαι παραγκωνισμένος; Σου μοιάζω ότι θέλω να φέρω κι άλλους ανθρώπους στην τρέλα των ψυχολογικών προβλημάτων μου και του παραγκωνισμού μου, για να ηδονιστώ και να ικανοποιηθώ; Πιστεύεις ότι πρέπει να πεθάνω;

Αυτά πίστευαν στο μεσαίωνα κι αυτοί που τα προσκυνούσαν ήταν τα όργανα που προκάλεσαν και δημιούργησαν τη σκοτεινότερη περίοδο της μετά Χριστού ανθρωπότητας.

Προσωπικά πιστεύω ότι εσύ όταν εσύ λες «μαγεία» εννοείς τις σκοτεινές τελετουργίες των κακόμοιρων ψευδο-σατανιστών και ψευδο-βουντούδων. Αυτών που πήραν ένα βιβλίο και 2 μήνες μετά το παίζουν μάγοι και δυνατοί. Αυτών που δε μπορούν να πουν ΟΧΙ, ούτε στον εαυτό τους. Αυτών που πηγαίνουν όχι μόνο εκεί που δεν τολμούν να πάμε οι άγγελοι, αλλά ούτε οι δαίμονες. Αυτών που τελικά και συνήθως γίνονται όλα αυτά που «εσύ» είπες. Αυτών που θεωρούν τη μαγεία «κακό» και τη φοβούνται.

Σχετικά με τη μαγεία τώρα. Όλοι γνωρίζουμε ότι στην αρχαιότητα μάγοι ήταν αυτοί που γνώριζαν πολλά σχετικά με την αόρατη (τότε) πλευρά της φύσης. Ένας κοινός σημερινός επιστήμονας θεωρείται άνετα μάγος για τα δεδομένα 300 μόλις χρόνων πριν. Σε αυτό το νήμα λοιπόν, καλό είναι να προσπαθήσουμε όλοι μας, να ορίσουμε τι εννοούμε ή τι ορίζει το λεξικό για τον όρο «μαγεία». Όταν το κάνουμε και όταν το αποδεχτούμε, τότε θα καταλάβουμε τι είναι η μαγεία. Και αφού καταλάβουμε τι είναι η μαγεία, θα συνειδητοποιήσουμε ότι το σύνολο των μεταφυσικών, παραψυχολογικών και μακρο-κοινωνιολογικών φαινομένων όπως και των δράσεων του ανθρώπινου πνεύματος, ΔΕΝ μπορεί να συμπεριληφθεί σε μία λέξη ή σε ένα γνωσιακό – πνευματικό αντικείμενο πραγματείας. Κατά τον ίδιο τρόπο που το σύνολο της ηλεκτρονικής (για παράδειγμα) τεχνογνωσίας της εποχής μας ΔΕΝ μπορεί να περιγραφεί από μια λέξη ή ένα γνωσιακό αντικείμενο.

Ολοκληρώνοντας, κατά τη δική μου άποψη, η λέξη «μαγεία» αναφέρεται στο σύνολο των γνώσεων που πραγματεύονται τις αόρατες δυνάμεις του σύμπαντός μας. Πολλές από αυτές τις γνώσεις, σήμερα τις μελετούν εξειδικευμένοι μάγοι – σοφοί, που τους ονομάζουμε επιστήμονες. Γνώσεις όπως η ηλεκτρική και η μαγνητική αρχαία δύναμη (στις μέρες μας γνωρίζουμε ότι υπάρχει μόνο μία δύναμη η ηλεκτρομαγνητική, όλοι μας όμως τις χωρίζουμε σε δύο ανεξάρτητες). Όπως η κοσμολογία, η ψυχολογία, η υποβολή, η χημεία, η αστρονομία και τόσες μα τόσες άλλες.

Το γεγονός ότι η επιστήμη, η κοινή γνώση και η κοινή πληροφόρηση έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που τείνει να ξεπεράσει τη μαγεία και τη φιλοσοφία πίσω της, μου δείχνει ότι απαιτείται να γίνουν καλύτερες προσπάθειες από αυτούς που αγαπούν τη σοφία και τη γνώση των απόκρυφων της φύσεως.

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι απόψεις μου (σχεδόν). Επειδή τίποτε στο σύμπαν δεν είναι απόλυτο, τότε είναι εν μέρει σωστά και εν μέρει λάθος, αν και αυτό θα το αμφισβητούσα άνετα.

Astral
12-12-08, 20:22
Η καλύτερη μαγεία για να ασχοληθεί κανείς είναι η δημιουργία, πολλά επαγγέλματα που έχουμε σήμερα μπορεί να θεωρηθούν μαγεία. Επαγγέλματα όπως οι γιατροί, γλύπτες, γεωργοί, αρχιτέκτονες, μουσικοί, ποιητές, συγγραφείς και πολλά άλλα. Αλλά εμάς δεν μας κάνουν και θέλουμε να δούμε την μαγεία έτσι όπως μας την περιγράφουν διάφοροι νεοπαγανιστές και καμπαλιστές, (βλ. Κρόουλι, Μπλαβάτσκαια, Ρέριχ). Μπορεί όλοι αυτοί που έχουν γράψει τόσα και τόσα βιβλία να έχουν δίκαιο. Όμως όλα αυτά το μόνο που κάνουν είναι να μεγαλώνουν το “ΕΓΩ”. Που εγώ δεν το βλέπω να είναι και το πιό σωστό, ο κόσμος έχει δοκιμαστεί απο τέτοιες περιπτώσεις ουκ ολίγες φορές. Από τέτοια “εγώ” καταστράφηκαν πολιτισμοί, χυθήκανε άπειρα λίτρα αίματος και ακόμα δεν καταλάβαμε ότι ο άνθρωπος είναι ένα μηδενικό μπροστά σε όλα τα άγνωστα προς εμάς μυστήρια που συνυπάρχουν σε όλο αυτό το χώρο και το χρόνο, είμαστε ένα τίποτα. Αντί όμως να κάτσουμε και να μάθουμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας, καθόμαστε τώρα και ψάχνουμε τρόπους να επικοινωνήσουμε με κάτι το οποίο δεν ξέρουμε καν τι είναι, στην χειρότερη αν υπάρχει κιόλας. Έτσι κάνοντας διάφορα τέτοια “κόλπα” αρχίζουμε και πιστεύουμε ότι αποκτάμε δύναμη, νιώθουμε σιγουριά και ικανοποίηση για το “εγώ” μας.. Κρίμα που αυτά τα αισθήματα είναι δανικά, μετά πρέπει να τα δώσεις πίσω, αλλά με τόκο.

Ο μάγος είναι μόνο ένας, και είναι το τίποτα... Από το τίποτα κάποτε πολύ παλαιά κάτι έγινε και φτάσαμε μέχρι τώρα. Θα σας πώ ένα ξόρκι πολύ απλό, δέν θέλει και πολύ προσπάθεια και θα ομορφαίνει την ζωή σας λίγο. Πάρτε μία γλάστρα και φυτέψτε μέσα ένα λουλούδι της αρέσκειας σας και φροντίστε το, αυτό είναι μαγεία.

paul
13-12-08, 00:27
Astral,

Κατά τη δική μου άποψη, η οποία δε σημαίνει ότι είναι σωστή ή η μόνη σωστή, ο «παραφουσκωμένος εγωισμός» προέρχεται από τους ανθρώπους που αναζητούν μόνο τη δύναμη μέσω της μαγείας. Το λέω αυτό διότι στη διαδρομή για τη Θέωση, κάποιος πρέπει να καλλιεργήσει τόσο τις δυνάμεις του όσο και την αυτοπειθαρχία του.

Οι περισσότεροι απλοί ασκούμενοι με τη «μαγεία», αναζητούν τη δύναμη και καλλιεργούν στον εαυτό τους μόνο τις «δυνάμεις». Αυτό μοιάζει με κάποιον παλαιστή που μόνο προσπαθεί να βελτιωθεί ως παλαιστής και όχι ως άνθρωπος και ως μέρος κοινωνικού συνόλου. Ένας τέτοιος, φανταστικός, άνθρωπος σύντομα θα φερόταν στο σούπερ μάρκετ σαν να ήταν στο ρινγκ.

Έτσι και αυτοί οι μαθητευόμενοι μάγοι φέρονται στη καθημερινή τους ζωή, η οποία μπορεί να είναι ενός πολιτικού που επηρεάζει τις ζωές εκατομμυρίων άλλων, σαν να ήταν σε κατάσταση πνευματικής επίθεσης/άμυνας.

Θέλω να καταλήξω ότι ο κανονικός τρόπος πνευματικής ανάπτυξης μέσω της μαγείας, δεν είναι μόνο να καλλιεργήσεις την ατομικότητα και της δυνατότητές της, αλλά και να μάθεις να πειθαρχείς τον εαυτό σου, καλλιεργώντας πρώτα από όλα την αυταπάρνηση, το να βάζεις το προσωπικό σου θέλημα δεύτερο και πρώτο να βάζεις αυτό που πρέπει να κάνεις ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία στο παγκόσμιο ωκεανό δύναμης πνεύματος.

Αυτά που λέω εδώ απαιτούν πολύ εξήγηση, δε περιμένω να με κατανοήσετε ολοκληρωτικά. Απλά να θυμόσαστε ότι κατά την άποψή μου, δεν αρκεί μόνο να καλλιεργούμε την ατομικότητα και τις δυνάμεις της. Χρειάζεται ταυτόχρονα και ισόποσα, να μαθαίνουμε και να την ελέγχουμε/πειθαρχούμε.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

ELPINIKI
14-12-08, 16:42
Ο μάγος είναι μόνο ένας, και είναι το τίποτα... Από το τίποτα κάποτε πολύ παλαιά κάτι έγινε και φτάσαμε μέχρι τώρα. Θα σας πώ ένα ξόρκι πολύ απλό, δέν θέλει και πολύ προσπάθεια και θα ομορφαίνει την ζωή σας λίγο. Πάρτε μία γλάστρα και φυτέψτε μέσα ένα λουλούδι της αρέσκειας σας και φροντίστε το, αυτό είναι μαγεία.
γράφεις για τη μαγεία της ζωής, τη μαγεία του να είσαι άνθρωπος...
να φροντίζεις να μαθαίνεις κάθε μέρα μέσα απο απλά πράγματα, να δείχνεις σεβασμό στον εαυτό σου, στους υπόλοιπους ανθρώπους και στη φύση αν αυτό δεν είναι μαγεία...τότε δεν συμπαθώ καθόλου τους μάγους :p
ας μην κλείσουμε την έννοια της λέξης "μαγεία" μέσα σε καλούπια και σε συγκεκριμένους τρόπους συμπεριφοράς...
για εμένα όλα τα διαφορετικά "μονοπάτια" που η μαγεία έχει, είναι απλά διαφορετικά συστήματα προσέγγισης, διαλέγεις αυτό που είναι πιο κοντά σε εσένα και απλά το ακολουθείς. Δεν μιλάω εδώ, για ανθρώπους - δασκάλους συστημάτων μαγείας που απλά μια μέρα πήδηξαν στο καλάμι και είπαν "τώρα θα δημιουργήσω..." αυτός δεν είναι καν τρόπος προσέγγισης ζωής...
είμαστε ελεύθεροι να χορέψουμε, να ταξιδέψουμε, να ονειρευτούμε ακόμη και να πετάξουμε με τα δικά μας φτερά...φτάνει μόνο να το πιστέψουμε. ;)

Grizoulhs
18-12-08, 03:04
αν κ έχω διαβάσει αρκετά βιβλία μόνο ένα κράτησα...

κάθε άνθρωπος σύμφωνα με το εγώ του έχει την δικιά του άποψη
στο θέμα Μαγεία ...!!!

σε αρκετά βιβλία αναφέρονται πως να καλέσεις δαίμονες κ αγγέλους...
ακόμα κ τον ίδιο τον διάβολο / σατανά...

έχουν σχέδια για σφραγίδες κ ονόματα οντοτήτων
κ πως μπορείς να φτιάξεις διάφορα φυλαχτά για να τα έχεις μαζί σου
κ πολλά άλλα...

αυτό που έχω κρατήσει δεν γνωρίζω κατά πόσο γνήσιο είναι...
όποιος ασχολείται κ έχει όρεξη ας μου στείλει ΠΜ

Φιλικά
Γκριζουλης

Astral
02-09-09, 21:44
Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί πουθενά, αλλά εμένα μου κίνησε το ενδιαφέρων αυτός ο κύριος
Gerard Encausse aka Papus (http://en.wikipedia.org/wiki/Gerard_Encausse)
Διαβάζοντας κάποια έργα του επάνω στην επεξήγηση της μαγείας με κάλυψε στον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να το κάνει πιό λιανά.

Witch Shadow
26-11-09, 18:04
Οποιος ασχολειτε με μαγειες ειναι ατομο που δεν εχει ζωη.
Ζηλευει τους συναν8ρωπους του που ζουν και κανουν ονειρα ενω αυτος εχει ψυχολογικα προβληματα, απο8ημενα, ειναι παραγκονισμενος και δια μεσω διαφορων ψευτοτεχνικων [δη8εν σολομονικες και διαφορα τετοια καραγκιοζιλικια] 8ελει να φερει τους υγειης αν8ρωπους στο επιπεδο της δικιας του καταστασης ετσι ωστε να αισ8αν8ει ικανοποιηση και ηδονη.
Τετοια ατομα πρεπει να ριχνοντε στον Καιαδα,στην πυρα,στους 8αλαμους αεριων.Χμμ...πολυ βαρια λογια ειναι αυτα φιλε μου. Τυγχανει να ειμαι ενα ατομο που ασχολειται με μαγεια. Αυτο δειχνει οτι εχω ψυχολογικα προβληματα? Οτι εχω αποθημενα? Αυτα που αναφερεις επετρεψε μου να τα θεωρησω σαν μεσαιωνικες αποψεις και λυπουμε που συνεχιζονται και σε αυτον τον αιωνα.

Αλλα αντε και αυτα τα ατομα εχουν ψυχολογικα προβληματα. Σκεφτηκες ποτε μηπως ευθυνονται ανθρωποι με τον ιδιο τροπο σκεψης που εκφραζεις παραπανω που τους δημιουργηθηκαν αυτα τα προβληματα? Μηπως οι ιδιοι αυτοι ανθρωποι τους εχουν παραγκονισμενους ειτε λογω καποιων ιδιαιτερων εξωτερικων χαρακτηριστηκων τους, ειτε λογο νοημοσυνης (οπως πιστευουν) ειτε για τον χ-ψ λογο? Πιστεψε με αυτοι οι ιδιοι ανθρωποι το κανουν αυτο. Τους κανουν να νιωθουν μηδαμινοι απεναντι τους γιατι αυτοι θελουν να το παιξουν δηθεν και καλα καποιοι. Να φτιαξουν εναν ψευτικο κοσμο για να γουσταρουν το παραμυθακι τους.

Η Μαγεια δεν ειναι κακη ουτε καλη. Ειναι μια ουδετερη δυναμη, παναρχαια. Οριζει και οριζεται. Σωζει και καταστρεφει. Ομως αναλογα τον χρηστη. Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι κακοι ουτε καλοι. Υπαρχουν και οι δυο πλευρες. Οποτε και η Μαγεια θα εχει και αυτη δυο πλευρες. Κατι τετοιες μεσαιωνικες αντιληψεις δειχνουν φοβο. Φοβο για το αγνωστο. ΑΝ διαβασεις ειμαι σιγουρος θα αλλαξεις αποψη. Και προσεξε με, το να διαβασεις δεν σε κανει μαγο. Οχι. Μπορεις να διαβασεις για να ενημερωθεις και να μπορεις καλυτερα να κρινεις ανθρωπους που ασχολουνται με τη Μαγεια. Προσωπικα δεν το παιρνω σαν προσβολη γιατι εχω ακουσει ποολυυυυυυ χειροτερα. Αλλος ομως θα το λαβει αναποδα. Και με το δικιο του. Γιατι δεν εχεις μελετησει, εξερευνησει το θεμα.

Και κατι τελευταιο. Οταν κατεβηκα τελευταια φορα στην ΑΘηνα και ειχαμε παει στο σπηλαιο του Νταβελη, μπορουσες να νιωσεις την μεγαλη εκροη ενεργειας που απελευθερωνοταν απο την πολη κατω. Η μιση Αθηνα εκανε μαγια στην αλλη μιση. Αυτο σημαινει οτι ολη η πολη ειναι ψυχολογικα προβληματικια?

Syntagmatarxhs
27-11-09, 13:07
Χμμ...πολυ βαρια λογια ειναι αυτα φιλε μου. Τυγχανει να ειμαι ενα ατομο που ασχολειται με μαγεια. Αυτο δειχνει οτι εχω ψυχολογικα προβληματα? Οτι εχω αποθημενα? Αυτα που αναφερεις επετρεψε μου να τα θεωρησω σαν μεσαιωνικες αποψεις και λυπουμε που συνεχιζονται και σε αυτον τον αιωνα.

Αλλα αντε και αυτα τα ατομα εχουν ψυχολογικα προβληματα. Σκεφτηκες ποτε μηπως ευθυνονται ανθρωποι με τον ιδιο τροπο σκεψης που εκφραζεις παραπανω που τους δημιουργηθηκαν αυτα τα προβληματα? Μηπως οι ιδιοι αυτοι ανθρωποι τους εχουν παραγκονισμενους ειτε λογω καποιων ιδιαιτερων εξωτερικων χαρακτηριστηκων τους, ειτε λογο νοημοσυνης (οπως πιστευουν) ειτε για τον χ-ψ λογο? Πιστεψε με αυτοι οι ιδιοι ανθρωποι το κανουν αυτο. Τους κανουν να νιωθουν μηδαμινοι απεναντι τους γιατι αυτοι θελουν να το παιξουν δηθεν και καλα καποιοι. Να φτιαξουν εναν ψευτικο κοσμο για να γουσταρουν το παραμυθακι τους.

Η Μαγεια δεν ειναι κακη ουτε καλη. Ειναι μια ουδετερη δυναμη, παναρχαια. Οριζει και οριζεται. Σωζει και καταστρεφει. Ομως αναλογα τον χρηστη. Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι κακοι ουτε καλοι. Υπαρχουν και οι δυο πλευρες. Οποτε και η Μαγεια θα εχει και αυτη δυο πλευρες. Κατι τετοιες μεσαιωνικες αντιληψεις δειχνουν φοβο. Φοβο για το αγνωστο. ΑΝ διαβασεις ειμαι σιγουρος θα αλλαξεις αποψη. Και προσεξε με, το να διαβασεις δεν σε κανει μαγο. Οχι. Μπορεις να διαβασεις για να ενημερωθεις και να μπορεις καλυτερα να κρινεις ανθρωπους που ασχολουνται με τη Μαγεια. Προσωπικα δεν το παιρνω σαν προσβολη γιατι εχω ακουσει ποολυυυυυυ χειροτερα. Αλλος ομως θα το λαβει αναποδα. Και με το δικιο του. Γιατι δεν εχεις μελετησει, εξερευνησει το θεμα.

Και κατι τελευταιο. Οταν κατεβηκα τελευταια φορα στην ΑΘηνα και ειχαμε παει στο σπηλαιο του Νταβελη, μπορουσες να νιωσεις την μεγαλη εκροη ενεργειας που απελευθερωνοταν απο την πολη κατω. Η μιση Αθηνα εκανε μαγια στην αλλη μιση. Αυτο σημαινει οτι ολη η πολη ειναι ψυχολογικα προβληματικια?

Δεν υπαρχει καλη και κακη μαγεια μονο Καλο και Κακο. Η μαγεια ειτε λευκη ειτε μαυρη συμπεριλαμβανεται στο Κακο.Στο Καλο η μαγεια δεν υφισταται..

Trithemius
27-11-09, 16:23
Δεν υπαρχει καλη και κακη μαγεια μονο Καλο και Κακο. Η μαγεια ειτε λευκη ειτε μαυρη συμπεριλαμβανεται στο Κακο.Στο Καλο η μαγεια δεν υφισταται..Υπάρχει και κάτι πριν από αυτό, κάτι σχεδόν "αρχετυπικό" και είναι η πρόθεση να κάνουμε κάτι, η πρόθεση να αλλάξουμε μία κατάσταση, η ανάγκη να τροποποιήσουμε το περιβάλλον γύρω μας σύμφωνα με τα θέλω και τις ιδέες μας. Αυτό επιτυγχάνεται με τη "μεταχείριση" μέσων προς την επίτευξη του σκοπού που ανέφερα πιο πριν. Επομένως σε κάθε στιγμή της ζωής μας κι εφόσον είμαστε άνθρωποι δραστήριοι και με επιδιώξεις, επιτελούμε μιας μορφής μαγεία. Ας μην το περιορίζουμε στην καθαρά τελετουργική της μορφή (θυμηθείτε λίγο και τη χαοτική μαγεία αλλά επεκτεινόμενη κι εφαρμόσιμη ως κοινωνικό ιδίωμα...)

ELPINIKI
28-11-09, 17:39
Δεν υπαρχει καλη και κακη μαγεια μονο Καλο και Κακο. Η μαγεια ειτε λευκη ειτε μαυρη συμπεριλαμβανεται στο Κακο.Στο Καλο η μαγεια δεν υφισταται..
Τι είναι καλό και τι κακό; Ποιο είναι το άσπρο και ποιο το μαύρο;
Απο τη βάση της αυτού του είδους η άποψη είναι καταδικασμένη να οδηγεί σε αδιέξοδο. Για κάποιους ανθρώπους, η (χ) συμπεριφορά είναι λανθασμένη και κακή για κάποιους άλλους είναι σωστή άρα καλή. Αποφεύγοντας τα "άκρα" - το απόλυτο (καλό -κακό) αποφεύγουμε και μια σειρά λαθών. Το να σκοτώσω είναι μια κακή πράξη κατα γενική ομολογία, το να σκοτώσω όμως για να υπερασπιστώ τη ζωή μου δεν φαίνεται και τόσο πια κακό...

Witch Shadow
28-11-09, 19:30
Δεν υπαρχει καλη και κακη μαγεια μονο Καλο και Κακο. Η μαγεια ειτε λευκη ειτε μαυρη συμπεριλαμβανεται στο Κακο.Στο Καλο η μαγεια δεν υφισταται..

Xm...Καλο και Κακο. Παλι η ιδια ιστορια. Μονο μεχρι εκει μενουμε. Εκει μας βολευει σαν κοινοι ανθρωποι να μενουμε. Στα εμφανη. Τι ειναι Καλο και τι ειναι Κακο? Ειναι απλα η αποσια καποιου παραγοντα, οποιοδηποτε παραγοντα. Χωρις το Κακο δεν υπαρχει Καλο και χωρις Καλο δεν υπαρχει Κακο. Εννοιες που δεν μετριουνται. Χωρις το ενα δεν εχεις το αλλο. Ποσες φορες στην καθημερινη ζωη σας εχετε κανει κατι που για σας ειναι Καλο ενω για αλλους ειναι Κακο? Και το αναποδο? Πως οριζεις τοτε το Καλο και το Κακο? Παντα απο την δικη σου οπτικη γωνια ετσι? Μπορεις να με κρινεις οπως θες αλλα μπορω να σου πω πως χαιρομαι που ειμαι στην κατηγορια των ανθρωπων που χρησιμοποιουν και γνωριζουν καποια πραματα για τη Μαγεια. Οσοι την απορριπτουν δειχνουν εναν φοβο στη δυναμη. Και δυναμη στη Μαγεια δεν ειναι τπτ παραπανω απο γνωση. Ποσο κακο ή καλο μπορει να κανει η γνωση?

Trithemius
28-11-09, 20:13
Και δυναμη στη Μαγεια δεν ειναι τπτ παραπανω απο γνωση. Ποσο κακο ή καλο μπορει να κανει η γνωση?Η ερώτηση είναι ρητορική ή διερευνητική;

Witch Shadow
29-11-09, 17:45
Η ερώτηση είναι ρητορική ή διερευνητική;

Οπως θελεις δες το. Ειναι μια απλη ερωτηση για την οποια βλεπω ενα μικρο σκαλωμα απο μερους αυτων που κατηγορουν την Μαγεια και κατα συνεπεια και αυτους που την χρησιμοποιουν. Γιατι μπορει να ειναι και οι κολλητοι σας, τα αδερφια σας, ακομα και οι γονεις σας οι μαγοι που κατακρινετε. ΑΝ το μαθαινατε τι θα γινοταν? Θα τους αποκοβατε απο τη ζωη σας? Θα τους κρατουσατε κακια? Παντως μην σκεφτειτε τον Καιαδα γιατι ειναι κλειστος αυτην εποχη.:p Ειμαι σιγουρος οτι τοτε θα καταλαβαινατε τι εστι μαγεια και πως λειτουργει. Δεν το λεω σαν τροπο τελεσης αλλα σαν τροπο χρησης. Για το κλασσικο πλεον Καλο-Κακο.

Trithemius
29-11-09, 18:49
Το θέμα δεν είναι πως το βλέπω εγώ αλλά πως το θέτεις εσύ. Πάντως όπως και να το προσεγγίσεις, η λέξη "εξαρτάται" είναι απαραίτητη...

Ενώχ
29-11-09, 20:12
Γιατι μπορει να ειναι και οι κολλητοι σας, τα αδερφια σας, ακομα και οι γονεις σας οι μαγοι που κατακρινετε. .


...άρα.... την "κρίση" μιας πράξης/απόφασης την επηρεάζει
η συγγένεια του κριτή με αυτόν που έκανε/πήρε την
πράξη/απόφαση και όχι η ίδια η πράξη ή απόφαση....

μά'ιστα...

αυτό είναι όντως μαγικό κόλπο!!!!


:P

ANAX
11-01-10, 20:19
Οπως θελεις δες το. Ειναι μια απλη ερωτηση για την οποια βλεπω ενα μικρο σκαλωμα απο μερους αυτων που κατηγορουν την Μαγεια και κατα συνεπεια και αυτους που την χρησιμοποιουν. Γιατι μπορει να ειναι και οι κολλητοι σας, τα αδερφια σας, ακομα και οι γονεις σας οι μαγοι που κατακρινετε. ΑΝ το μαθαινατε τι θα γινοταν? Θα τους αποκοβατε απο τη ζωη σας? Θα τους κρατουσατε κακια? Παντως μην σκεφτειτε τον Καιαδα γιατι ειναι κλειστος αυτην εποχη.:p Ειμαι σιγουρος οτι τοτε θα καταλαβαινατε τι εστι μαγεια και πως λειτουργει. Δεν το λεω σαν τροπο τελεσης αλλα σαν τροπο χρησης. Για το κλασσικο πλεον Καλο-Κακο.

ΦΊΛΙΕ ΜΟΥ μαγεία είναι όλοι μας η Ζωή---ΜΑ ΓΕΙΑ δεν είναι τάχα η γυναίκα που έχουμε για σύντροφο Ζωής----έναν άνθρωπο που φέρνουμε στον κόσμο----τα συναισθήματα από κάθε επιτυχία μας στη ζωη---- ένα δυνατό ξενύχτι με φίλους μας----ένα ταξίδι σε μέρη που αγαπάμε----ένα βιβλίο που μας δίνει γνώση---η επικοινωνία μας με τους άλλους-----οι φίλοι μας----εν γεύμα στη θάλασσα με φίλους----ΆΛΛΑ ΕΜΕΊΣ ΑΠΡΟΕΤΟΊΜΑΣΤΟΙ ΨΆΧΝΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΓΕΊΑ ΜΟΝΌ ΣΤΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΌ---ΜΑΓΕΊΑ ΕΊΝΑΙ ΚΆΘΕ ΤΙ ΦΥΣΙΚΌ ΌΤΑΝ ΤΟ ΖΟΎΜΕ

Trithemius
11-01-10, 20:25
Η μαγεία έχει συγκεκριμένη και δεδομένη έννοια. Σαφώς έχουν υπάρξει διάφορες "εκδοχές" της και αυτά που αναφέρεις φίλε ΑΝΑΧ είναι πολύ σημαντικά ως δυνατά στοιχεία της ζωής μας, όμως θα τα χαρακτήριζα μέρη ενός γενικότερου "Elan Vital" (στο οποίο φυσικά συμπεριλαμβάνεται και η μαγεία ως βιωματική εμπειρία).

ANAX
11-01-10, 20:59
Η μαγεία έχει συγκεκριμένη και δεδομένη έννοια. Σαφώς έχουν υπάρξει διάφορες "εκδοχές" της και αυτά που αναφέρεις φίλε ΑΝΑΧ είναι πολύ σημαντικά ως δυνατά στοιχεία της ζωής μας, όμως θα τα χαρακτήριζα μέρη ενός γενικότερου "Elan Vital" (στο οποίο φυσικά συμπεριλαμβάνεται και η μαγεία ως βιωματική εμπειρία).

ΚΆΠΟΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΚΆΛΕΣΕ ΜΙΑ ΦΊΛΗ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΈΝΑ ΠΝΕΎΜΑ ΤΌΤΕ ΉΜΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΉΣ.Στο σπίτι της και στο σαλόνι της - καλοκαίρι 3 όροφος και φυσικά ένα παράθυρο ανοιχτό-- έκανε ένα κύκλο με τα γνωστά σύμβολα πήρε ένα τρίποδα που τοποθέτησε κεριά και άρχισε να επικαλείται ένα πνεύμα,.κάποια στιγμή η φλόγα από το κερί μεγάλωσε η φίλοι μου έδειχνε ανήσυχη, μετά από πέντε λεπτά [από την παρουσία του πνεύματος μου λέει ,κάθισε εκεί που είσαι και μην κίνησε καθόλου, ένας παγωμένος άνεμος μπήκε στο σπίτι το παράθυρο έκλεισε απότομα και άρχισαν να εκτοξεύονται τα βιβλία από τι βιβλιοθήκη της. .Εγώ έπαθα σοκ αλλά και αυτή λιποθύμησε .μετά από ώρα συνήλθε. Αλλαξε αργότερα σπίτι και έμαθε το πρώτο μάθημα της.-----------.Ο Τ Α Ν δεν γνωρίζουμε από την άλλη διάσταση καλό είναι να απέχουμε η να αποκτήσουμε περισσότερη γνώση

Ενώχ
11-01-10, 21:11
Με τόσους μάγους που έχει η Ελλάδα...

γιατί πάει τόσο σκατά;


Ούτ' ένας δεν έχει σκεφτεί να κάνει κάτι για την οικονομία..;

Μόνο για να καλούν πνεύματα είναι;

:p

paul
11-01-10, 22:01
ποιος σου είπε ότι όλα είναι τυχαία Ενώχ :)

.... Όποιος ζει πραγματικά με μαγεία τη ζωή του, ακούει στους ανέμους σαν ψιθύρους τα θελήματα πολλών... δυνατών ή αδυνάτων, υλικών ή άυλων.. οντοτήτων.

Βάλε κάτω τα δεδομένα και σκέψου, τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στη ελλάδα αλλά και σε όλο το κόσμο, είχαμε μια έξαρση πνευματικής αναζήτησης με επακόλουθο στην άμεση πληροφόρηση επαυτών , (ακόμα και στο χόλυγουντ....) μαζί με μια έξαρση υλικής "ανάπτυξης", απόλαυσης και αποχαύνωσης των αξιών... κάθε τι το παλιό τέθηκε υπό αμφισβήτηση... όποιος "έβλεπε" αναγνώριζε ότι βάσεις είχαν τεθεί, για μια εξέλιξη που επερχόταν.

Ξαφνικά το υλικό μαράζωσε, οι νέες θεωρίες περνούν από κόσκινο, ο κόσμος ζητάει περισσότερα.. δεν αρκείται σε δόγματα.. αναζητά αποδείξεις. Η τρέλα όσων παλιών ενασχολούντω με τα "περίεργα - μεταφυσικά" έγινε μόδα, κατεστημένο σχεδόν... και τώρα οι "ερευνητές" καλούνται να μην αναμασούν, να μην λένε φανφάρες και ονειροεπάρσεις ....

Ξαφνικά επιστημονικές θεωρίες εμφανίζονται που επιβεβαιώνουν κάποια μεταφυσικά φαινόμενα... ο κόσμος άρχισε να πιστεύει και μέσα στα αδιέξοδα του καθενός επέρχεται ο προβληματισμός για μια "ανώτερη" ελπίδα.. σε ένα Θεό, σε μία δύναμη ή σε ένα νέο είδος Θεανθρώπου....

σκέψου την οπτική που σου παρουσιάζω... ίσως είναι περισσότερο αληθινή από τη μόδα, από μια συνήθειά σου ή μια άποψη των μαζών...

Σε καμιά περίπτωση μην αποδεχτείτε όμως ότι λέω την αλήθεια... απλά προβληματιστείτε .... και θυμηθείτε πως είσαστε θνητοί...ίσως και όχι...

Ενώχ
11-01-10, 22:27
ποιος σου είπε ότι όλα είναι τυχαία Ενώχ :)

.... Όποιος ζει πραγματικά με μαγεία τη ζωή του, ακούει στους ανέμους σαν ψιθύρους τα θελήματα πολλών... δυνατών ή αδυνάτων, υλικών ή άυλων.. οντοτήτων.

Βάλε κάτω τα δεδομένα και σκέψου, τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στη ελλάδα αλλά και σε όλο το κόσμο, είχαμε μια έξαρση πνευματικής αναζήτησης με επακόλουθο στην άμεση πληροφόρηση επαυτών , (ακόμα και στο χόλυγουντ....) μαζί με μια έξαρση υλικής "ανάπτυξης", απόλαυσης και αποχαύνωσης των αξιών... κάθε τι το παλιό τέθηκε υπό αμφισβήτηση... όποιος "έβλεπε" αναγνώριζε ότι βάσεις είχαν τεθεί, για μια εξέλιξη που επερχόταν.

Ξαφνικά το υλικό μαράζωσε, οι νέες θεωρίες περνούν από κόσκινο, ο κόσμος ζητάει περισσότερα.. δεν αρκείται σε δόγματα.. αναζητά αποδείξεις. Η τρέλα όσων παλιών ενασχολούντω με τα "περίεργα - μεταφυσικά" έγινε μόδα, κατεστημένο σχεδόν... και τώρα οι "ερευνητές" καλούνται να μην αναμασούν, να μην λένε φανφάρες και ονειροεπάρσεις ....

Ξαφνικά επιστημονικές θεωρίες εμφανίζονται που επιβεβαιώνουν κάποια μεταφυσικά φαινόμενα... ο κόσμος άρχισε να πιστεύει και μέσα στα αδιέξοδα του καθενός επέρχεται ο προβληματισμός για μια "ανώτερη" ελπίδα.. σε ένα Θεό, σε μία δύναμη ή σε ένα νέο είδος Θεανθρώπου....

σκέψου την οπτική που σου παρουσιάζω... ίσως είναι περισσότερο αληθινή από τη μόδα, από μια συνήθειά σου ή μια άποψη των μαζών...

Σε καμιά περίπτωση μην αποδεχτείτε όμως ότι λέω την αλήθεια... απλά προβληματιστείτε .... και θυμηθείτε πως είσαστε θνητοί...ίσως και όχι...

Εγώ γιατί από την άλλη πιστεύω πως τίποτα από αυτά που λες
δεν είναι καινούργιο;

Σάμπως δεν "ψάχνανε" για μεταφυσικά οι χίπηδες;

Ή ακόμα πιο πριν... οι τζαζίστες στην νιού ορλίνς με τους άφρο
και τα βουντού τους;

Πιστεύω... οτι ο μόνος λόγος που μοιάζουν όλα αυτά νέα...
είναι γιατί τώρα τα ζούμε... και νομίζουμε οτι είμαστε οι πρώτοι..

Ναι σαφώς.. δεν υπήρχε τόση πρόσβαση και αμεσότητα στην πληροφορία..

Ή μήπως.... η πρόσβαση και η αμεσότητα στην ΕΓΚΥΡΗ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ
πληροφορία δεν άλλαξε καθόλου;


Και το μόνο που αυξήθηκε είναι η ποσότητα του κουτσομπολιού
και των φημών... σε όλα τα θέματα;

Ή μήπως... πάντα δεν βγαίναν θεωρίες που να επιβεβαιώνουν τις όποιες
μεταφυσικές απόψεις όσων θέλανε να πιστεύουν οτι είναι οι πρώτοι
που ζούνε ό,τι ζούνε;

Ή μήπως πάντα ο "κόσμος" δεν ζητούσε αποδείξεις;


Δηλαδή, ό,τι αναφέρεις δεν νομίζω (με εξαίρεση την πρόσβαση
και την αμεσότητα στο κουτσομπολιό) ότι είναι νέο.....


So... anything else new?

ANAX
12-01-10, 13:50
ποιος σου είπε ότι όλα είναι τυχαία Ενώχ :)

.... Όποιος ζει πραγματικά με μαγεία τη ζωή του, ακούει στους ανέμους σαν ψιθύρους τα θελήματα πολλών... δυνατών ή αδυνάτων, υλικών ή άυλων.. οντοτήτων.

Βάλε κάτω τα δεδομένα και σκέψου, τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στη ελλάδα αλλά και σε όλο το κόσμο, είχαμε μια έξαρση πνευματικής αναζήτησης με επακόλουθο στην άμεση πληροφόρηση επαυτών , (ακόμα και στο χόλυγουντ....) μαζί με μια έξαρση υλικής "ανάπτυξης", απόλαυσης και αποχαύνωσης των αξιών... κάθε τι το παλιό τέθηκε υπό αμφισβήτηση... όποιος "έβλεπε" αναγνώριζε ότι βάσεις είχαν τεθεί, για μια εξέλιξη που επερχόταν.

Ξαφνικά το υλικό μαράζωσε, οι νέες θεωρίες περνούν από κόσκινο, ο κόσμος ζητάει περισσότερα.. δεν αρκείται σε δόγματα.. αναζητά αποδείξεις. Η τρέλα όσων παλιών ενασχολούντω με τα "περίεργα - μεταφυσικά" έγινε μόδα, κατεστημένο σχεδόν... και τώρα οι "ερευνητές" καλούνται να μην αναμασούν, να μην λένε φανφάρες και ονειροεπάρσεις ....

Ξαφνικά επιστημονικές θεωρίες εμφανίζονται που επιβεβαιώνουν κάποια μεταφυσικά φαινόμενα... ο κόσμος άρχισε να πιστεύει και μέσα στα αδιέξοδα του καθενός επέρχεται ο προβληματισμός για μια "ανώτερη" ελπίδα.. σε ένα Θεό, σε μία δύναμη ή σε ένα νέο είδος Θεανθρώπου....

σκέψου την οπτική που σου παρουσιάζω... ίσως είναι περισσότερο αληθινή από τη μόδα, από μια συνήθειά σου ή μια άποψη των μαζών...

Σε καμιά περίπτωση μην αποδεχτείτε όμως ότι λέω την αλήθεια... απλά προβληματιστείτε .... και θυμηθείτε πως είσαστε θνητοί...ίσως και όχι...

ΠΛΕΩΝ έχω εγκαταλείψει το μετά φυσικό και ασχολούμαι με το φυσικό, στο φυσικό κρύβετε η μαγεία του μετά φυσικού.Τόσο ωραίο είναι το φυσικό που δυνάμεις και οντότητες του μεταφυσικού ενώνονται με το νευρικό μας σύστημα και βιώνουν της ηδονές που βιώνουμε εκείνη τη στιγμή και εμείς .Στον κόσμο μας μπαίνουν από πύλες με αυξημένα ηλεκτρομαγνητικά πεδία,δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε παρουσία πνεύματος--ενέργεια που δεν γνωρίζουμε-- στο χώρο αλλάζει το ηλεκτρομαγνητικό του πεδίο. Στο σώμα μας επιδρούν στα ήλεκτρο μαγνητικά πεδία επικοινωνίας του εγκεφάλου με τα πιο περιφερικά νεύρα Α- κινητικοί νευρώνες αλλά και τους β και γ δρουν ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΆ ΠΕΔΙΑ ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊΤΕ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΝ ΝΕΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΛΩ ΜΑΣ παρουσιάζοντας τα σαν θέλω ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

c.r
12-01-10, 20:44
Τόσο ωραίο είναι το φυσικό που δυνάμεις και οντότητες του μεταφυσικού ενώνονται με το νευρικό μας σύστημα και βιώνουν της ηδονές που βιώνουμε εκείνη τη στιγμή και εμείς.


Σε καλωσορίζω κι εγώ φίλε ANAX στο φόρουμ του μεταφυσικού, κι επειδή όπως φαίνεται έχεις όρεξη για συζήτηση, θα ήθελα να αναλύσεις την παραπάνω φράση σου. Τι περίπου εννοείς; Υπάρχει θεωρητικό υπόβαθρο; Το έχεις νιώσει και στην πράξη;

Angelika*
16-01-10, 02:34
Παρακολουθώ με ενδιαφέρων τοις απόψεις όλων σας.
Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για την μαγεία.
Νομίζω όμως ότι η απλή λογική είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς ότι είναι περιττό να αναφέρουμε την μαγεία με μια τόσο ελεύθερη έννοια όπως ...η μαγεία της τέχνης της επιστήμης της ιατρικής κ.τ.λ.
Αν το δεχτούμε αυτόν τον όρο τόσο απλά και ρομαντικά, τότε το δίκαιο θα ήταν να λέμε πως σήμερα κατάφερα να φτιάξω έναν υπέροχο καφέ άρα εφάρμοσα μαγεία, πέρυσι φύτεψα μια τριανταφυλλιά και φέτος άνθισε άρα είναι μαγεία....και άπειρα τέτοια.
Όλο αυτό μου δίνει την εντύπωση πως πάμε να ωραιοποιήσουμε μια ενέργεια η οποία επικαλείται βοήθεια από ανώτερες δυναμεις Χ, για να χρησιμοποιηθεί στην επέμβαση της φυσικής πορείας αποτελεσμάτων (δράσης-αντίδρασης). Εκεί ξεκινάει και η ιστορία του καλού και του κακού. Κάποιοι είπατε...και τι είναι καλό και τι κακό? Ποιος θα το κρίνει αυτό?
Θα σας πω ποιος. Ο καθένας σας πρώτος και φωναχτά θα το κρίνει, αν εγώ επέμβω με τα μαγικά μου και αύριο το πρωί πάθετε όλοι μια βαριά γαστρεντερίτιδα. Α ξέχασα, η μαγεία δεν είναι κακιά από μόνη της αφού χρησιμοποιείται για κακό αλλά και για καλό ανάλογα με τα γούστα του καθένα.
Διάβασα εδώ στο forum και μου έκανε εντύπωση το εξής...<<Και κάτι τελευταίο. Όταν κατέβηκα τελευταια φορα στην ΑΘηνα και ειχαμε παει στο σπηλαιο του Νταβελη, μπορουσες να νιωσεις την μεγαλη εκροη ενεργειας που απελευθερωνοταν απο την πολη κατω. Η μιση Αθηνα εκανε μαγια στην αλλη μιση. Αυτο σημαινει οτι ολη η πολη ειναι ψυχολογικα προβληματικια?>>

Η μισή Αθήνα έκανε μάγια στην άλλη μισή????:( Από μονή της η πρόταση ακούγετε απειλητική.
Και η απορία μου είναι, τι ειδών μαγεία έκανε η μισή Αθήνα στην άλλη μισή?
Τέχνης, αγάπης, δημιουργικότητας, επιστήμης, ιατρικής, θεραπείας ασθενών???? Αστείο ε? και αν ναι, τότε από που και ως που η μισή Αθήνα ξέρει ποιο είναι το καλό της άλλης μισής ?
Αν κάποιος θελήσει να αλλάξει την πορεία γεγονότων και πραγμάτων του περιβάλλοντος γύρω του με μαγεία (και αυτό αποκαλέστηκε,πιο πάνω, δημιουργική μαγεία ), τότε ναι,έχει σοβαρότατο ψυχολογικό πρόβλημα,.
Το περιβάλλον γύρω μας και η εξέλιξη της ζωής μας απαρτίζεται από άψυχα αντικείμενα αλλά και έμψυχα όντα τα οποία έχουν προσωπική βούληση με συναισθήματα δικά τους, οι οποίοι με την σειρά τους διαμορφώνουν δικά μας συναισθήματα. Οπότε ο,τι κάνει ένας <<μάγος>> σίγουρα 8α αλλάξει την πορεία όλων αυτών, δίχως καν να ερωτηθούν. Ποιος δέχεται να βρεθεί στην θέση τούς?
Όλα αυτά που διαβάζω περί μαγείας ανήκουν στην σφαίρα της θεωρίας.
Αναφέρθηκε παμπολλες φορές πόσο κρίμα είναι που ο περισσότερος κόσμος έχει παρεξηγήσει την έννοια << μαγεία >>.
Θερμή παράκληση λοιπόν σε όλους που ασχολούνται χρόνια με το αντικείμενο να μας περιγράψουν τι ακριβώς επιδιώκουν όταν την εφαρμόζουν. Συγκεκριμένα παραδείγματα παρακαλώ και όσα περισσότερα γίνεται. Ίσος έτσι αναγνωρίσουμε τα καλά στοιχεία της αλλάζοντας γνώμη για αυτήν.
Ευχαριστώ για την υπομονή σας και την βοήθειά σας προκαταβολικά.:)

paul
16-01-10, 10:04
Η απλή λογική δεν είναι αρκετή για να καταλάβει τη "μαγεία" ούτε και τα απόκρυφα της φύσης.

Για αυτό και όσοι ασχολούνται πραγματικά με μαγεία αφιερώνουν μια ζωή σε αυτή και όχι 1-2 ώρες διαβάζοντας στο ιντερνετ...

Για αυτό και όσοι ασχολούνται με τα απόκρυφα της φύσης κάνουν χρόνια έρευνας και διδακτορικά....

Μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα .... γενικά στη ζωή σου.

Angelika*
16-01-10, 13:19
Η απλή λογική δεν είναι αρκετή για να καταλάβει τη "μαγεία" ούτε και τα απόκρυφα της φύσης.

Για αυτό και όσοι ασχολούνται πραγματικά με μαγεία αφιερώνουν μια ζωή σε αυτή και όχι 1-2 ώρες διαβάζοντας στο ιντερνετ...

Για αυτό και όσοι ασχολούνται με τα απόκρυφα της φύσης κάνουν χρόνια έρευνας και διδακτορικά....

Μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα .... γενικά στη ζωή σου.

Δεν περιμένω να καταλάβω την μαγεία. Περιμένω συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσα. Δεν με ενδιαφέρει το γεγονός ότι <<όσοι ασχολούνται πραγματικά με μαγεία αφιερώνουν μια ζωή σε αυτή και όχι 1-2 ώρες διαβάζοντας στο ιντερνετ...>>. Με ενδιαφέρει ο σκοπός της μαγείας και απάντηση δεν πήρα. Να υποθέσω πως η επίθεση σου μαρτυρά μια άμυνα προς αποφυγή απαντήσεων?
Η σοβαρότητα της ενασχολήσεις των μάγων δεν τους δίνει το δικαίωμα να επιδρούν στη πορεία της δράσης και αντίδρασης, ούτε να επεμβαίνουν στις ζωές των άλλων ανθρώπων. Αν η μαγεία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που αντιλαμβάνομαι, είμαι ανοικτή να ακούσω. Και το περιμένω, εφόσον αυτός είναι ο λόγος που ανάρτησα το σχολειό μου.
Φίλε paul,σε αυτό που είπες..<<Μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα .... γενικά στη ζωή σου.>> δεν γνωρίζεις τίποτα ούτε για την ζωή μου ούτε για την προσωπικότητά μου. Γι αυτό μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα για μένα.
Όσο ζω, θα υπερασπίζομαι το δικαίωμά μου και κάθε ανθρώπου στο να καθορίζει μόνος του την πορεία και εξέλιξης της ζωής του. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν με καθιστά ως άτομο επιπόλαιο το οποίο βγάζει βιαστικά συμπεράσματα.
Εφόσον ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ στο forum, είναι η έρευνα και η ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων, θα εκτιμήσω ιδιαίτερα εσένα και όποιον έχει την ευγενή καλοσύνη να αφήσει την προσβολή στην άκρη και μου δώσει σαφείς απαντήσεις στο ερώτημά μου,του
τι ακριβώς επιδιώκετε με την μαγεία.
πχ, για ποιες περιπτώσεις εφαρμόζετε τη μαγεία
στα τόσα χρόνια σοβαρής ενασχόλησης με αυτή??

AVATARGR
16-01-10, 15:51
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Η φίλη Angelika* πιστεύω πως έκανε μια απλή ερώτηση που κρύβεται μέσα
απο της διάφορες αναφορές της...
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ.... (εάν κάνω λάθος διόρθωσέ με...)
Πιστευεις πως υπάρχει ορισμός ?????
Οχι βέβαια...
Μαγεία δεν είναι κάτι που έγινε σήμερα αλλά ξεκινάει απο παλαιά ,βαθειά
μέσα στον χρόνο...
Είναι πολυδιάστατη και διαχρονική..
Θα πρέπει να την εξετάσουμε Ιστορικά ,Θρησκευτικά , Μυθολογικά ,
Φιλοσοφικά αλλά και σαν φαινόμενο κοινωνικό...
Πολλοί την έχουν ορίσει (Γενικά) σαν μια χαρτογράφιση του υπερφυσικού...
Άλλοι την έχουν ορίσει σαν γνώση χωρίς την παρεμβολή των αισθήσεων ή του
λογικού...
Ισως και ο κάθε ένας απο εμάς να δύναται να δώση και έναν άλλον ορισμό...
Για αυτό ανέφερα ποιό πρίν πως δεν έχει Ορισμό....

Ευχαριστώ.

Angelika*
16-01-10, 19:27
Φίλε AVATARGR, σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση !!
Θα προσπαθήσω να γίνω ακόμα πιο σαφείς.
Δεν θέλω την φιλοσοφική εξήγηση του τι είναι η μαγεία.
Θέλω να μάθω ακριβώς την πρακτική της εφαρμογή !!
Μελος του forum έγραψε...<<Και κάτι τελευταίο. Όταν κατέβηκα τελευταία φορα στην ΑΘηνα και ειχαμε παει στο σπηλαιο του Νταβελη, μπορουσες να νιωσεις την μεγαλη εκροη ενεργειας που απελευθερωνοταν απο την πολη κατω. Η μισή Αθήνα έκανε μαγια στην αλλη μιση.>>
Παρακαλώ πολύ εξηγήστε μου ..

Για ποιους σκοπούς μπορεί να έκανε μαγεία η μισή Αθήνα στην άλλη μισή?

Τι επιδιώκει ένας μάγος όταν εφαρμόζει μαγεία σε κάποιον??

Ποια είναι η δουλια του η το έργο του?

Πως και για ποιους σκοπούς χρησιμοποιεί τα μάγια?

AVATARGR
17-01-10, 18:02
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλη Angelika* σχετικά με το σπηλαιο του Νταβέλη και αυτό που αναφέρεις
δεν νομίζω πως είναι κάτι που θα πρέπει να λαμβάνεις σοβαρά...

Σχετικά με τις ερωτήσεις που θέτεις εκτός απο την πρώτη πιστεύω πως μια
και σε ενδιαφέρει το θέμα γιατι δεν διαβάζεις σχετικά με την ΜΑΓΕΙΑ ώστε
να μην περιμένεις απο κάποιον ή κάποιους τρίτους να σου πούν την αποψή
τους ?????????

Ακόμα και να την πούν θα είσαι συνέχεια με απορίες.....
Επομένως διάβασε και μετά θέσε τις όποιες θέσεις σου και τα ερωτηματά
σου..

Ευχαριστώ.

Angelika*
17-01-10, 19:53
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλη Angelika* σχετικά με το σπηλαιο του Νταβέλη και αυτό που αναφέρεις
δεν νομίζω πως είναι κάτι που θα πρέπει να λαμβάνεις σοβαρά...

Σχετικά με τις ερωτήσεις που θέτεις εκτός απο την πρώτη πιστεύω πως μια
και σε ενδιαφέρει το θέμα γιατι δεν διαβάζεις σχετικά με την ΜΑΓΕΙΑ ώστε
να μην περιμένεις απο κάποιον ή κάποιους τρίτους να σου πούν την αποψή
τους ?????????

Ακόμα και να την πούν θα είσαι συνέχεια με απορίες.....
Επομένως διάβασε και μετά θέσε τις όποιες θέσεις σου και τα ερωτηματά
σου..

Ευχαριστώ.

Σε ευχαριστώ πολύ AVATARGR για την ανταπόκρισή σου.
Είναι πολύ λογικό αυτό που προτείνεις απλώς έχω κάποιο λόγο που ρωτώ..
Έχω διαβάσει κάποια πράγματα περί μαγείας και εξακολουθώ ασταμάτητα να διαβάζω και να ερευνώ ..
Άλλωστε τα βιβλία είναι απλώς η θεωρία.
Πιστεύω πως οι απαντήσεις από προσωπικές γνώσεις και εμπειρίες με οδηγήσουν στην λύση που ψάχνω και αυτό που ψάχνω δεν μπορεί να μου το δώσει κανένα βιβλίο.

Witch Shadow
17-01-10, 23:40
Με τόσους μάγους που έχει η Ελλάδα...

γιατί πάει τόσο σκατά;


Ούτ' ένας δεν έχει σκεφτεί να κάνει κάτι για την οικονομία..;

Μόνο για να καλούν πνεύματα είναι;

:p

Γιατι παει τοσο σκατα? Γιατι απλα ολοι πιστευουν οτι λες μια μαγικη λεξη, κουνας το ραβδακι σου και ωπ! ετοιμο το ξορκι. Δεν ειμαστε στον κοσμο του Χογκουαρτς. Και για να γινει κατι με την οικονομια, πρωτον θελει τρομερο αποθεμα ενεργειας και δυναμης και κατα δευτερον θα επηρεαστει ενα παρα πολυ μεγαλο κομματι ανθρωπων. Σκεψου ενα λαθακι να γινει τι εχεις να λαβεις. Δεν ειναι ευκολο να κανεις κατι τοσο μεγαλο. Επηρεζονται περα απο σενα και αλλοι. Και δεν ειναι μονο οι επικλησεις... Δεν ειναι αυτη η δουλεια του Μαγου. Μην εχεις λαθος αντιληψη επι του θεματος.

Angelika*
18-01-10, 00:11
Γιατι παει τοσο σκατα? Γιατι απλα ολοι πιστευουν οτι λες μια μαγικη λεξη, κουνας το ραβδακι σου και ωπ! ετοιμο το ξορκι............................................. .................................................. ............... Και δεν ειναι μονο οι επικλησεις... Δεν ειναι αυτη η δουλεια του Μαγου. Μην εχεις λαθος αντιληψη επι του θεματος.

Αυτό ρωτάω και εγώ καλέ μου Witch Shadow,ποια είναι η δουλια του μάγου ακριβώς? με ποια θέματα ασχολείται? ήμαρτον !!! τόσο δύσκολη ερώτηση κάνω?? αν ρωτήσεις έναν κομμωτή για το ποια είναι η δουλια του, θα πει αμέσως, κουρεύω, χτενίζω βάφω μαλλιά.
Μας λέτε τι δεν κάνουν οι μάγοι. Συνέχεια παρατηρήσεις και υποδείξεις για όσα δεν ξέρουμε η παρεξηγήσαμε κλπ
Πέστε μας οι μάγοι τι ακριβώς κάνουν? με ποια θέματα ασχολούνται?

Witch Shadow
18-01-10, 02:02
Αυτό ρωτάω και εγώ καλέ μου Witch Shadow,ποια είναι η δουλια του μάγου ακριβώς? με ποια θέματα ασχολείται? ήμαρτον !!! τόσο δύσκολη ερώτηση κάνω?? αν ρωτήσεις έναν κομμωτή για το ποια είναι η δουλια του, θα πει αμέσως, κουρεύω, χτενίζω βάφω μαλλιά.
Μας λέτε τι δεν κάνουν οι μάγοι. Συνέχεια παρατηρήσεις και υποδείξεις για όσα δεν ξέρουμε η παρεξηγήσαμε κλπ
Πέστε μας οι μάγοι τι ακριβώς κάνουν? με ποια θέματα ασχολούνται?


Επειδη ο Μαγος ερχεται σε σχεδον αμεση επαφη με την Αλλη Πλευρα και με οτι συνεπαγεται με αυτο, σκοπος/δουλεια του ειναι να προστατευει τους ανθρωπους απο το Κακο. Η βασικη του προτεραιοτητα. Δουλεια του ειναι να βοηθαει οσους εχουν αναγκη, ειτε με θεραπεια (και δεν εννοω μονο σωματικη θεραπεια αλλα και ψυχικη), ειτε με συμβουλες. Δεν πρεπει να κανει κακο στο καθε τι ζωντανο γυρω του. Να αναπτυξει τις δυναμεις τους και τα χαρισματα του για να τον βοηθησουν στο εργο του. Και πρωτα απολα να μην επηρεαζει την Ελευθερη Βουληση των αλλων. Αυτο ειναι δουλεια των Σκοτεινων Μαγων, καθοτι η Ελευθερη Βουληση θεωρειται η πιο ισχυρη δυναμη πανω στη Γη. Αυτα τα λιγα με το ποια ειναι η δουλεια του....

Angelika*
18-01-10, 03:56
Επειδη ο Μαγος ερχεται σε σχεδον αμεση επαφη με την Αλλη Πλευρα και με οτι συνεπαγεται με αυτο, σκοπος/δουλεια του ειναι να προστατευει τους ανθρωπους απο το Κακο. Η βασικη του προτεραιοτητα. Δουλεια του ειναι να βοηθαει οσους εχουν αναγκη, ειτε με θεραπεια (και δεν εννοω μονο σωματικη θεραπεια αλλα και ψυχικη), ειτε με συμβουλες. Δεν πρεπει να κανει κακο στο καθε τι ζωντανο γυρω του. Να αναπτυξει τις δυναμεις τους και τα χαρισματα του για να τον βοηθησουν στο εργο του. Και πρωτα απολα να μην επηρεαζει την Ελευθερη Βουληση των αλλων. Αυτο ειναι δουλεια των Σκοτεινων Μαγων, καθοτι η Ελευθερη Βουληση θεωρειται η πιο ισχυρη δυναμη πανω στη Γη. Αυτα τα λιγα με το ποια ειναι η δουλεια του....
(Εδώ ξεχωρίζεις τον καλό από τον κακό μάγο. Αρα υπάρχει καλή και κακιά μαγεία? Έγινε τόσο μεγάλο θέμα αν υπάρχει καλό η κακό και άλλο τόσο για το πόσο παρεξηγημένη είναι η μαγεία).


Τέλεια δουλειά όμορφη και σωτήρια !!!! Και ψυχολόγος ο μάγος!!!!
Μήπως γνωρίζεις να μου συστήσεις έναν τέτοιον, γιατί όπου και να ψάξεις δεν βρίσκεις παρά μόνο εκείνους που δένουν ανθρώπους με μαγεία και κάνουν επιστροφές.
Έναν σωτήρα μάγο που να μπορεί να λύσει τα μαγεια κάποιου θύματος από το έργο ενός σκοτεινού μάγου? Κάποιον που δεν συνεργάζεται με σκοτεινές δυνάμεις, αλλά με αγγέλους λευκούς για να δουλέψει για καλό σκοπό?
Και αφού αυτή είναι η δουλειά του μάγου, γιατί κανείς μας δεν γνωρίζει κανέναν με τέτοια χαρίσματα? Τέτοια προσόντα δεν μπορεί παρά να διαδοθούν σε όλον τον κόσμο σε χρόνο ρεκόρ!!!
Και αν κάποιος πει ότι υπάρχουν, γιατί να είναι τόσο σπάνιοι και δυσεύρετοι?


Πάντως αν άλλαξες γνώμη για την απάντησή σου μπορείς να επανορθώσεις.
Δεν μπορεί να ζούμε σε διαφορετικό πλανήτη.;)
Φιλικά:)

Witch Shadow
18-01-10, 10:20
(Εδώ ξεχωρίζεις τον καλό από τον κακό μάγο. Αρα υπάρχει καλή και κακιά μαγεία? Έγινε τόσο μεγάλο θέμα αν υπάρχει καλό η κακό και άλλο τόσο για το πόσο παρεξηγημένη είναι η μαγεία).


Τέλεια δουλειά όμορφη και σωτήρια !!!! Και ψυχολόγος ο μάγος!!!!
Μήπως γνωρίζεις να μου συστήσεις έναν τέτοιον, γιατί όπου και να ψάξεις δεν βρίσκεις παρά μόνο εκείνους που δένουν ανθρώπους με μαγεία και κάνουν επιστροφές.
Έναν σωτήρα μάγο που να μπορεί να λύσει τα μαγεια κάποιου θύματος από το έργο ενός σκοτεινού μάγου? Κάποιον που δεν συνεργάζεται με σκοτεινές δυνάμεις, αλλά με αγγέλους λευκούς για να δουλέψει για καλό σκοπό?
Και αφού αυτή είναι η δουλειά του μάγου, γιατί κανείς μας δεν γνωρίζει κανέναν με τέτοια χαρίσματα? Τέτοια προσόντα δεν μπορεί παρά να διαδοθούν σε όλον τον κόσμο σε χρόνο ρεκόρ!!!
Και αν κάποιος πει ότι υπάρχουν, γιατί να είναι τόσο σπάνιοι και δυσεύρετοι?


Πάντως αν άλλαξες γνώμη για την απάντησή σου μπορείς να επανορθώσεις.
Δεν μπορεί να ζούμε σε διαφορετικό πλανήτη.;)
Φιλικά:)

Να αλλαξα την γνωμη μου για την απαντηση μου? Δεν νομιζω.

Μπορει να σου φαινεται αστειο και πολυ παιδικο αλλα ετσι ειναι. Οπως πρεπει να ειναι χιλιοειπωμένο, η Μαγεια δεν ειναι απο τη φυση της Καλη ή Κακη. Αποκταει αυτον τον χαρακτηρα αναλογα με τον χρηστη. Και πιστεψε με η θεωρια ειναι χιλιετιες μακρια απο την πραξη. Στα βιβλια ολα ειναι ωραια γραμμενα αλλα δεν τα συναντας στην καθημερινοτητα σου. Θα δεις και την καλη πλευρα αλλα και την κακη.
Αν ο Μαγος-Σωτηρας αποκαλυπτοταν στον κοσμο, τι πιστευεις θα γινοταν? Πως θα τον αντιμετωπιζαν? Σιγουρα οχι σαν ανθρωπο. Οι ιδιοι δεν θελουν να αποκαλυψουν την ταυτοτητα τους. Οχι οτι δεν υπαρχουν. Υπαρχουν και μαλιστα πιο κοντα σου απ' οτι φανταζεσαι.

Angelika*
18-01-10, 12:35
Αν ο Μαγος-Σωτηρας αποκαλυπτοταν στον κοσμο, τι πιστευεις θα γινοταν? Πως θα τον αντιμετωπιζαν? Σιγουρα οχι σαν ανθρωπο. Οι ιδιοι δεν θελουν να αποκαλυψουν την ταυτοτητα τους. Οχι οτι δεν υπαρχουν. Υπαρχουν και μαλιστα πιο κοντα σου απ' οτι φανταζεσαι.


Δεν βρίσκω τον λόγο η καλοσύνη και η βοήθεια να είναι τόσο καλά κριμένη όταν γύρω μας τόσοι άνθρωποι έχουν ανάγκη από βοήθεια, φυσική και μεταφυσική.
Αν αποκαλύπτονταν οι καλοί φαντάζομαι τι θα γίνονταν !! Θα είχαν περισσότερους αντιπάλους οι κακοί, φέροντας μια ισορροπία στον τόσο σκληρό αυτό κόσμο.
Η καλοσύνη, η αγάπη είναι δυνάμεις από μόνα τους. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε. Κρύβονται μόνο όσοι έχουν <κάτι> να κρύψουν.
Όλα αυτά τα λέω με βάση προσωπικών εμπειριών και αναζητήσεων.
Δεν ήρθα από το πουθενά να κάνω αντίλογο για το τίποτα.

Witch Shadow
18-01-10, 14:14
Δεν βρίσκω τον λόγο η καλοσύνη και η βοήθεια να είναι τόσο καλά κριμένη όταν γύρω μας τόσοι άνθρωποι έχουν ανάγκη από βοήθεια, φυσική και μεταφυσική.
Αν αποκαλύπτονταν οι καλοί φαντάζομαι τι θα γίνονταν !! Θα είχαν περισσότερους αντιπάλους οι κακοί, φέροντας μια ισορροπία στον τόσο σκληρό αυτό κόσμο.
Η καλοσύνη, η αγάπη είναι δυνάμεις από μόνα τους. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε. Κρύβονται μόνο όσοι έχουν <κάτι> να κρύψουν.
Όλα αυτά τα λέω με βάση προσωπικών εμπειριών και αναζητήσεων.
Δεν ήρθα από το πουθενά να κάνω αντίλογο για το τίποτα.


Θα σου πω μονο ενα πραγμα. Αν αποκαλυπτονταν οι Λευκοι Μαγοι και επρατταν χωρις να φοβηθουν, θα ειχαν ενα τρομερο προβλημα να αντιμετωπισουν. Την Εκκλησια (και μη παει κανενος το μυαλο σε προσηλυτισμο γιατι δεν ειναι).
Τοτε θα ξαναγυρναγαμε πισω στο χρονο και η Εποχη της Φωτιας θα επανερχοταν. Με νεους νομους και τιμωριες ειδικα για αυτους που ασκουν την Μαγεια. Αυτο εχουν να κρυψουν. Οσο πιο λιγοι τους αναγνωριζουν με την κανονικη τους ιδιοτητα τοσο το καλυτερο. Προστατευουν την ζωη τους. Κανεις δεν ειπε οτι ειναι ροδινα και αγγελικα πλασμενα στη Μαγεια. Οι Λευκοι δεν μπορουν να πραξουν οπως οι Μαυροι που δεν εχουν κολληματα και νομους να τους κρατουν. Μονο οτι δεν μπορουν να ξεκανουν δαιμονες και αλλα πλασματα παρομοια. Σαν να λεμε οι Λευκοι ειναι οι αμυντικοι και οι Μαυροι ειναι οι επιθετικοι.

Και οσο αυτο για τη Σπηλια του Νταβελη (εγω το ειχα πει το αποσπασμα εκεινο) η μιση Αθηνα προστατευεται απο την επιθεση της αλλης μισης. Μαυρα μαγια που σκοπο εχουν να κανουν κακο (ακομα και θανατο) βρισκουν εμποδιο πανω στα αμυντικα μαγια των Λευκων. Αν εχεις κανει διαλογισμο, μπορεις να το "αισθανθεις". Τη συγκρουση των ενεργειων.

Angelika*
18-01-10, 16:41
Θα σου πω μονο ενα πραγμα. Αν αποκαλυπτονταν οι Λευκοι Μαγοι και επρατταν χωρις να φοβηθουν, θα ειχαν ενα τρομερο προβλημα να αντιμετωπισουν. Την Εκκλησια (και μη παει κανενος το μυαλο σε προσηλυτισμο γιατι δεν ειναι).
Τοτε θα ξαναγυρναγαμε πισω στο χρονο και η Εποχη της Φωτιας θα επανερχοταν. Με νεους νομους και τιμωριες ειδικα για αυτους που ασκουν την Μαγεια. Αυτο εχουν να κρυψουν. Οσο πιο λιγοι τους αναγνωριζουν με την κανονικη τους ιδιοτητα τοσο το καλυτερο. Προστατευουν την ζωη τους. Κανεις δεν ειπε οτι ειναι ροδινα και αγγελικα πλασμενα στη Μαγεια. Οι Λευκοι δεν μπορουν να πραξουν οπως οι Μαυροι που δεν εχουν κολληματα και νομους να τους κρατουν. Μονο οτι δεν μπορουν να ξεκανουν δαιμονες και αλλα πλασματα παρομοια. Σαν να λεμε οι Λευκοι ειναι οι αμυντικοι και οι Μαυροι ειναι οι επιθετικοι.

Γιατί οι σκοτεινοί μάγοι δεν φοβούνται την εκκλησία παρά μόνο οι φωτεινοί?
Η εκκλησία έχει αιώνες να κάψει μάγους στις πλατείες. Άλλαξαν οι εποχές, αλλάξαν τα όπλα των πολέμων

Και οσο αυτο για τη Σπηλια του Νταβελη (εγω το ειχα πει το αποσπασμα εκεινο) η μιση Αθηνα προστατευεται απο την επιθεση της αλλης μισης. Μαυρα μαγια που σκοπο εχουν να κανουν κακο (ακομα και θανατο) βρισκουν εμποδιο πανω στα αμυντικα μαγια των Λευκων. Αν εχεις κανει διαλογισμο, μπορεις να το "αισθανθεις". Τη συγκρουση των ενεργειων.

Όσο γι αυτό...ασχολίαστο !

Witch Shadow
18-01-10, 19:59
Oι σκοτεινοι Μαγοι δεν φοβουνται την εκκλησια γιατι απλα μπορουν να σκοτωσουν (αν θελουν) για να προστατεψουν τον εαυτο τους. Οι Λευκοι Μαγοι δεν μπορουν να σκοτωσουν γιατι διεπονται απο τον Νομο των 3. Οτι κανεις το λαμβανεις 3 φορες πιο ισχυρο.

Το κυνηγι Μαγισσων δεν σταματησε. Στην Κανα το 2001 το κυνηγι των μαγισσων ειναι συνηθες φαινομενο. Στο BBC σε μια εκπομπη του, αν θυμαμαι καλα, ειχε αναφερθει οτι στο Κονγκο και την Τανζανια, κυνηγοι μαγισσων εξοντωνουν (σκοτωνουν) παιδια - μαγους. Στην Σαουδικη Αραβια στις 16-2-08 μια γυναικα καταδικαστηκε για ασκηση μαγειας και υπαρχει μια πολυ πολυ μικρη πιθανοτητα να σωθει αν ο βασιλιας (τι εχουν εκει σαν κυβερνητη) εκδοσει ενα ιδιαιτερα σπανιο απαλλακτικο. Στο Λιβανο στις 9-11-09 μια αλλη γυναικα κατηγορηθηκε σε θανατο για ασκηση μαγειας.

Astral
29-01-10, 21:38
Δεν ξέρω αν το έχουν αναφέρει κάποιοι πιο πριν, ελπίζω να μην επαναλαμβάνομαι.
Απο τα λίγα που έχω διαβάσει και παρακολουθήσει η μαγεία πιο κοντά είναι στην δημιουργία ψευδαίσθησης μεταξύ του ανθρώπινου είδους μόνο. Είναι μία τεχνουργία, κάτι το σαν όταν λέμε ψέματα η αναγκάζουμε κάποιον να δεχτεί αυτά που του επιβάλουν κάποιοι άλλοι, (μάγοι).

Witch Shadow
30-01-10, 01:52
Δεν ξέρω αν το έχουν αναφέρει κάποιοι πιο πριν, ελπίζω να μην επαναλαμβάνομαι.
Απο τα λίγα που έχω διαβάσει και παρακολουθήσει η μαγεία πιο κοντά είναι στην δημιουργία ψευδαίσθησης μεταξύ του ανθρώπινου είδους μόνο. Είναι μία τεχνουργία, κάτι το σαν όταν λέμε ψέματα η αναγκάζουμε κάποιον να δεχτεί αυτά που του επιβάλουν κάποιοι άλλοι, (μάγοι).

Ενα πραγμα εχω μαθει. Η γραμμη που ενωνει δυο σημεια (λογικη και υπερφυσικο) οριζει και την μεταξυ τους αποσταση. Και το ερωτημα ειναι: αξίζει να την καλυψεις; Μπερδευεις την αληθινη μαγεια με την ταχυδακτυλουργια. Η ταχυδακτυλουργοι δεν μπορουν να θεωρηθουν "μαγοι". Αλλα Illusionists. Δεν κανουν ξορκια και δεν εχουν ιδεα πως λειτουργουν. Τα κολπακια που κανουν δεν μπορουν να βοηθησουν καποιον που εχει αναγκη. Η αληθινη μαγεια, μπορει να το κανει. Αλλα υπαρχει ενα προβλημα. Η Λογικη. Απλα καποια πραγματα δεν μπορουν να εξηγηθουν με την λογικη. Οσο και να ψαχνεις. Ειδικα στη μαγεια, χρονια γινονται ερευνες και κανεις δεν εχει καταλαβει πως λειτουργει. Ειναι θεμα πιστης. Ο καθενας μπορει να ενθαρρυνει και να αποθαρρυνει πανω σε αυτο το θεμα,να υποστηριξει και να κατηγορησει.Ελαχιστοι ομως εχουν τη δυνατοτητα να κατανοουν.

Angelika*
30-01-10, 02:53
Δεν ξέρω αν το έχουν αναφέρει κάποιοι πιο πριν, ελπίζω να μην επαναλαμβάνομαι.
Από τα λίγα που έχω διαβάσει και παρακολουθήσει η μαγεία πιο κοντά είναι στην δημιουργία ψευδαίσθησης μεταξύ του ανθρώπινου είδους μόνο. Είναι μία τεχνουργία, κάτι το σαν όταν λέμε ψέματα η αναγκάζουμε κάποιον να δεχτεί αυτά που του επιβάλουν κάποιοι άλλοι, (μάγοι).

Ενδιαφέρουσα άποψη. Αν και δεν είμαι βέβαιη αν κρύβεις κάποιο άλλο βαθύ νόημα σε αυτό που λες. Αν όχι, τότε θα έλεγα πως δεν είναι τόσο απλοποιημένα τα πράγματα όσο φαίνονται....
Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούν να έχουν σχέση με την μαγεία.
Από ένα ψέμα έως ενεργειακές δυνάμεις που οι περισσότεροι ούτε καν γνωρίζουμε την ύπαρξή τους, μέχρι ακόμα και το μυστικό της δημιουργίας μας.
Στην έρευνα που κανω, ένα κατάλαβα. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν αν και πώς ακριβώς λειτουργεί (απλά παπαγαλίζουν μια φιλοσοφία η κάποια ξόρκια) και εκείνοι που ξέρουν, δεν μιλούν.
Μα εκείνοι που πραγματικά ξέρουν, όχι μόνον αποτρέπουν, αλλά και φοβίζουν το κόσμο να μη γνωρίσει πως γίνονται και με ποιες δυνάμεις λειτουργούν καθότι με αυτές ακριβώς τοις γνώσεις χειραγωγούν τους λαούς αιώνες τώρα. Βλέπε εκκλησία. Ενώ είναι κατά των τελετών και ξορκιών, η βασική της λειτουργιά στηρίζεται σε αυτά.
Και ω! Τι σύμπτωση! τα σύνεργα είναι ίδια η και πανομοιότυπα. Κεριά, λιβάνια, λάδια, κόψιμο τούφας μαλλιών κατά την βάφτιση, βότανα, λουλούδια, ακόμα και η ιερή τράπεζα έχει το σύμβολο θυσίας (οστά άγιων) κλπ.
Ωστόσο αν πει κάποιος πως μαγεία δεν υπάρχει και όλα είναι στο μυαλό μας, τότε και πάλι μπορεί να χει απόλυτο δίκιο.
Είναι γνωστό πλέων πως ο εγκέφαλός μας έχει απεριόριστες δυνατότητες τοις οποίες χρησιμοποιεί με τοις κατάλληλες διεργασίες, συνθήκες και χρονικές στιγμές, δημιουργώντας πανίσχυρες ενεργειακές δυνάμεις, άπιαστες για την απλή λογική μας.
Ίσος, αυτές είναι οι πραγματικές γνώσεις της μαγείας. Ίσος όχι μόνο....
Ας μην είμαστε τόσο εγωιστές και ας μην ξεχνάμε πως δεν είμαστε μόνοι μας εδώ. Υπάρχουν και άλλοι κόσμοι.

Angelika*
30-01-10, 03:49
Ενα πραγμα εχω μαθει. Η γραμμη που ενωνει δυο σημεια (λογικη και υπερφυσικο) οριζει και την μεταξυ τους αποσταση. Και το ερωτημα ειναι: αξίζει να την καλυψεις; Μπερδευεις την αληθινη μαγεια με την ταχυδακτυλουργια. Η ταχυδακτυλουργοι δεν μπορουν να θεωρηθουν "μαγοι". Αλλα Illusionists. Δεν κανουν ξορκια και δεν εχουν ιδεα πως λειτουργουν. Τα κολπακια που κανουν δεν μπορουν να βοηθησουν καποιον που εχει αναγκη. Η αληθινη μαγεια, μπορει να το κανει. Αλλα υπαρχει ενα προβλημα. Η Λογικη. Απλα καποια πραγματα δεν μπορουν να εξηγηθουν με την λογικη. Οσο και να ψαχνεις. Ειδικα στη μαγεια, χρονια γινονται ερευνες και κανεις δεν εχει καταλαβει πως λειτουργει. Ειναι θεμα πιστης. Ο καθενας μπορει να ενθαρρυνει και να αποθαρρυνει πανω σε αυτο το θεμα,να υποστηριξει και να κατηγορησει.Ελαχιστοι ομως εχουν τη δυνατοτητα να κατανοουν.

Φίλε μου τα πάντα μπορούν να εξηγηθούν με την λογική αρκεί να υπάρχει γνώση στο θέμα. Αυτοί που δεν μπορούν να εξηγήσουν κάτι με την λογική, έχουν απλά ενδείξεις και όχι αποδείξεις. Άρα δεν έχουν ούτε γνώσεις.
Πίνεις ένα παυσίπονο για το κεφάλι σου και ο πόνος σου περνάει. Αυτό δεν σε κάνει αυτόματα γνώστη των συστατικών και του τρόπο δράσης του φαρμάκου. Άρα δεν είσαι ο πλέων κατάλληλος να πείσεις για την θεραπευτική του ιδιότητα ως λογική κατάληξη αλλά μόνο ως <<μεταφυσική>> και ο ακροατής θα βασιστεί στα λεγόμενά σου βάση της πίστης του.
Εκεί δικαίως μπορεί να υποθέσει πως ο πόνος σου πέρασε από αυτοεπιβολλή.
Ακόμα χειρότερα αν δεν είχε ποτέ πονοκέφαλο για να μπει στην διαδικασία να καταλάβει πως δρα το παυσίπονο.
Στο παρελθόν έκανα ξεκάθαρες ερωτήσεις περί μαγείας και πως μπορεί κανείς να λύσει τα μάγια. Ποτέ δεν πείρα ουσιαστικές απαντήσεις.
Ωστόσο εισέπραξα παρατηρήσεις για την αμάθεια μου και την επιπολαιότητα μου στο να βγάζω βιαστικά συμπεράσματα. Δηλαδή άλλα αντ άλλων παπαγάλων. Και μη χειρότερα...:confused:

kiprianos1
30-01-10, 05:14
Κάθε μαγεία έχει μια αρχή πχ στην αλχημεία που είναι πάλι μαγεία πριν μάθεις γιαυτη ξεκινά κάπως έτσι για να αποχτήσεις κάτι πρέπει να θυσιάσεις κάτι ανάλογο ακόμα και αν αυτό είναι κάτι σημαντικό όπως μια ζωή δεν είναι παιχνίδι και για να λέξεις αυτό που θα θυσιάσεις πρέπει να το ψάξεις πόλη, έτσι είναι και στα αλά ήδη μαγείας όπως επίκληση για να ελέγξεις ένα δαίμονα ι αντίστοιχα κάποιο άλλο πνεύμα πρέπει να θυσιάσεις κάτι επίσης εξίσου πολύτιμο αλλιώς μετά για την υπόλοιποι ζωή σου θα σε κυνηγάει, πχ κάτι πολύτιμο όπως το μελών σου και ξαφνικά ότι έχεις κτίσει να γκρεμίζετε δεν θεωρό ότι το να προσπαθείς να κανείς μαγεία είναι σωστό γιατί το κόστος θα είναι αρκετά μεγάλο σε σκεση με αυτό που πήρες όσο για ένα θέμα που λέει γιατί δεν βρίσκεις άτομα που μιλάνε με καλά πνεύματα γιατί αν βρεις δεν θα το καταλάβεις και επίσης οι περισσότεροι είναι ψεύτες στο θέμα ότι κάνουν μαγικά και συνήθως ποιο εύκολα θα βρεις το κακό πνεύμα παρά το καλό γιατί το καλό το έχουμε πάντα δίπλα μας και δεν το ξέρουμε αυτό το λέω από εμπειρία λοιπών συγνώμη για την πολυλογία αλλά απλά θέλω όσοι διαβάζουνε το θέμα να μην την πατήσουνε.

Angelika*
30-01-10, 11:52
ΦΙΛΕ Kipriane ευχαριστώ που απάντησες. Κάθε πληροφορία είναι χρήσιμη. Το μόνο πρόβλημα στον κόσμο δεν είναι μόνο αν κάποιος πρέπει η δεν πρέπει να ασχοληθεί με την μαγεία. Στο κάτω κάτω είναι επιλογή του.Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πέσει θύματα μαγείας και αυτοί είναι που χρειάζονται πραγματικά βοήθεια και μια εξήγηση.
Όταν η ζωές αυτών και όλης της οικογένειας τους καταστρέφονται δίχως λογική αιτία.Όταν τα περισσότερα μέλη μιας οικογένειας έχουν μια ανίατη σπάνια ασθένεια διαφορετική του καθενός ώστε να απορρίπτεται η κληρονομικότητα και τα αρνητικά συμβάντα δεν έχουν τελειωμό. Όταν η γραμμή της ζωής τους έχει τα ίδια μαύρη πορεία σε κάθε προσπάθεια ευημερίας για χρόνια ολόκληρα, καταρρίπτοντας το νόμο των πιθανοτήτων. Εδώ θέλω να μιλήσουν όλοι <<γνώστες>> που αναπτησουν την αμπελοφιλοσοφία υποστηρίζοντας την ύπαρξη της μαγείας λέγοντας πως δεν είναι κακή η καλή, η μαύρη και άσπρη.
Εδώ, στα δύσκολα χρειάζονται οι γνώσεις και οι αποδείξεις αλλά βλέπω πως ελάχιστοι μιλούν ενώ κανείς δεν έχει την λύση,τη θεραπεία.

Trithemius
30-01-10, 15:17
Όταν η ζωές αυτών και όλης της οικογένειας τους καταστρέφονται δίχως λογική αιτία.Όταν τα περισσότερα μέλη μιας οικογένειας έχουν μια ανίατη σπάνια ασθένεια διαφορετική του καθενός ώστε να απορρίπτεται η κληρονομικότητα και τα αρνητικά συμβάντα δεν έχουν τελειωμό. Όταν η γραμμή της ζωής τους έχει τα ίδια μαύρη πορεία σε κάθε προσπάθεια ευημερίας για χρόνια ολόκληρα, καταρρίπτοντας το νόμο των πιθανοτήτων. Εδώ θέλω να μιλήσουν όλοι <<γνώστες>> που αναπτησουν την αμπελοφιλοσοφία υποστηρίζοντας την ύπαρξη της μαγείας λέγοντας πως δεν είναι κακή η καλή, η μαύρη και άσπρη.
Εδώ, στα δύσκολα χρειάζονται οι γνώσεις και οι αποδείξεις αλλά βλέπω πως ελάχιστοι μιλούν ενώ κανείς δεν έχει την λύση,τη θεραπεία.Ποιό είναι ακριβώς το ζήτημα/ερώτημα εδώ; :confused:

Angelika*
30-01-10, 16:04
Φίλε Trithemius, έχεις δίκιο. Δεν έγινε κατανοητή η ερώτησή μου. Παρεμπιπτόντως βρίσκονταν στο σημείο που έκοψες....<<Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πέσει θύματα μαγείας και αυτοί είναι που χρειάζονται πραγματικά βοήθεια και μια εξήγηση.>>
Πιο λιανά. Αν και πως λύνονται τα μάγια.
Σε προηγούμενα post μου έχω ξανακάνει την ερώτηση οπότε θεωρώ περιττό σε κάθε ανάρτησή μου να ρωτάω τα ίδια και τα ίδια.
Λοιπόν πάμε άλλη μια πάλι για τυχόν παρερμήνευση.
Αν μπορεί να απαλλαγεί κανείς από τα μάγια αποτελεσματικά και με ποιον τρόπο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Witch Shadow
30-01-10, 16:56
Αν μπορεί να απαλλαγεί κανείς από τα μάγια αποτελεσματικά και με ποιον τρόπο?


Καταρχας σορρυ που θα το πω αλλα πρεπει να εισαι πολυ χαζος ωστε να πιστεψεις οτι οι νεκροι μπορουν να αναστηθουν (ιστορια που εγινε γνωστη απο τις ειδησεις)

Και ας παμε στο ερωτημα. Δεν ειναι μονο ενας τροπος να ελευθερωθεις απο τα μαγια. Η πρωτη κινηση σου ειναι να ψαξεις τον χωρο σου για τυχον μπουγιουμια. Ειναι ειτε υφασματακια γεματα βοτανια, ραμμενα με συγκεκριμενο τροπο ειτε πιο περιτεχνα πουγκακια. Οτι παραξενο βρεις καλα εισαι. Αν το βρεις το μαγικο λυνεται απο μονο του. Γι'αυτο και τα κρυβουν μεσα σε γλαστρες ή στο χωμα για να ενεργησουν. Οσο ειναι κρυμμενα τοσο λειτουργουν. Αν τα βρεις παυει να ισχυει το αποτελεσμα τους. Αν δεν βρεις κατι και πιστευεις ακομα πως εισαι "μαγεμενη" πας στο βαρυ πυροβολικο. Αγιασμο με το λυσιμο του Αγιου Κυπριανου. Μπορεις να το κανεις μονη σου (αν και σιγουρα θα γελας τωρα γιατι το βρισκεις χαζο) ή να πας σε παππα. Το λυσιμο αυτο ειναι απο εναν πρωην μαγο (μπορεις να το καρατσεκαρεις) και πιανει σε ολες τις γητειες και τα μαγια. Ειναι σιγουρο αποτελεσμα.

Αλλα για να γινουν ολα αυτα θα πρεπει να καταλαβεις ή τουλαχιστον να δεις οτι οντως εισαι κατω απο μαγια. Πραγμα που σημαινει πολλοι καυγαδες οταν εισαι παρον. Στο σπιτι σου, στις παρεες σου. Οταν η τυχη σου εχει τα μαυρα της τα χαλια. Οταν υπαρχει θανατικο στην οικογενεια σου και γενικα γυρω σου, και να συνδεονται με σενα. Οταν η δουλεια σου καταστρεφεται. Οταν στα ξαφνικα αρρωσταινεις και δεν υπαρχει εξηγηση. Και αλλα πολλα. Και μεσα σε αυτο μπορει να ειναι και η αποτυχια στισ σχεσεις. Γενικα οτι αρνητικο.

Αλλα δεν εχει να κανει σε καμια περιπτωση αν πιστευεις ή οχι στη μαγεια και στα ξορκια. Σημασια εχει οτι αυτος που το εκανε πιστευει σε αυτα. Οποτε και πιανει. Γιατι η πιστη του στη μαγεια δινει αυτη την δυναμη που χρειαζεται και την απαραιτητη ενεργεια για να φερει τα επιθυμητα αποτελεσματα.

Angelika*
30-01-10, 17:23
Καταρχας σορρυ που θα το πω αλλα πρεπει να εισαι πολυ χαζος ωστε να πιστεψεις οτι οι νεκροι μπορουν να αναστηθουν (ιστορια που εγινε γνωστη απο τις ειδησεις)

Αυτό δεν το κατάλαβα καν. Δεν έχω ιδέα για το τι λες και με το τι σχέση έχουν οι νεκροί με την απλή ερώτηση μου αν και πως λύνονται τα μάγια.
Αν θέλεις κανε το λιανά.

Και ας παμε στο ερωτημα. Δεν ειναι μονο ενας τροπος να ελευθερωθεις απο τα μαγια. Η πρωτη κινηση σου ειναι να ψαξεις τον χωρο σου για τυχον μπουγιουμια. Ειναι ειτε υφασματακια γεματα βοτανια, ραμμενα με συγκεκριμενο τροπο ειτε πιο περιτεχνα πουγκακια. Οτι παραξενο βρεις καλα εισαι. Αν το βρεις το μαγικο λυνεται απο μονο του. Γι'αυτο και τα κρυβουν μεσα σε γλαστρες ή στο χωμα για να ενεργησουν. Οσο ειναι κρυμμενα τοσο λειτουργουν. Αν τα βρεις παυει να ισχυει το αποτελεσμα τους. Αν δεν βρεις κατι και πιστευεις ακομα πως εισαι "μαγεμενη" πας στο βαρυ πυροβολικο. Αγιασμο με το λυσιμο του Αγιου Κυπριανου. Μπορεις να το κανεις μονη σου (αν και σιγουρα θα γελας τωρα γιατι το βρισκεις χαζο) ή να πας σε παππα. Το λυσιμο αυτο ειναι απο εναν πρωην μαγο (μπορεις να το καρατσεκαρεις) και πιανει σε ολες τις γητειες και τα μαγια. Ειναι σιγουρο αποτελεσμα.

Αλλα για να γινουν ολα αυτα θα πρεπει να καταλαβεις ή τουλαχιστον να δεις οτι οντως εισαι κατω απο μαγια. Πραγμα που σημαινει πολλοι καυγαδες οταν εισαι παρον. Στο σπιτι σου, στις παρεες σου. Οταν η τυχη σου εχει τα μαυρα της τα χαλια. Οταν υπαρχει θανατικο στην οικογενεια σου και γενικα γυρω σου, και να συνδεονται με σενα. Οταν η δουλεια σου καταστρεφεται. Οταν στα ξαφνικα αρρωσταινεις και δεν υπαρχει εξηγηση. Και αλλα πολλα. Και μεσα σε αυτο μπορει να ειναι και η αποτυχια στισ σχεσεις. Γενικα οτι αρνητικο.

Αλλα δεν εχει να κανει σε καμια περιπτωση αν πιστευεις ή οχι στη μαγεια και στα ξορκια. Σημασια εχει οτι αυτος που το εκανε πιστευει σε αυτα. Οποτε και πιανει. Γιατι η πιστη του στη μαγεια δινει αυτη την δυναμη που χρειαζεται και την απαραιτητη ενεργεια για να φερει τα επιθυμητα αποτελεσματα.

Όσο για όλα αυτά, κατανοητά και ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου.
Ελπίζω να είναι έτσι αν και πολλοί λένε πως κρύβονται κίνδυνοι και χρειάζεται προστασία κατά το διάβασμα των ευχών.Πόση δύναμη έχουμε εμείς ώστε να προστατευτούμε από επίθεση ανωτέρων δυνάμεων?
Θα ενοχλήσουν μόνο αυτόν που διαβάζει τοις ευχές η τα άλλα μέλη της οικογένειας?

Witch Shadow
30-01-10, 17:54
Αυτό δεν το κατάλαβα καν. Δεν έχω ιδέα για το τι λες και με το τι σχέση έχουν οι νεκροί με την απλή ερώτηση μου αν και πως λύνονται τα μάγια.
Αν θέλεις κανε το λιανά.

Αυτο ηταν ενα ρεπορταζ που ετυχε να ακουσω, με εναν τυπο νομιζω ο οποιος πηγε σε μεντιουμ/μαγο για να του αναστησει την μανα και εχασε κοντα στα 4.000 χιλιαρικα νομιζω.

Όσο για όλα αυτά, κατανοητά και ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου.
Ελπίζω να είναι έτσι αν και πολλοί λένε πως κρύβονται κίνδυνοι και χρειάζεται προστασία κατά το διάβασμα των ευχών.Πόση δύναμη έχουμε εμείς ώστε να προστατευτούμε από επίθεση ανωτέρων δυνάμεων?
Θα ενοχλήσουν μόνο αυτόν που διαβάζει τοις ευχές η τα άλλα μέλη της οικογένειας?

Θα σου πω απο την προσωπικη μου εμπειρια. Οσες φορες εχω λυσει μαγια ειτε σε μενα ειτε σε καποιον αλλο, κακο δεν επαθα. Ουτε με πειραξε κατι. Οχι οτι αυτο δεν μπορει να συμβει. Δεν ειμαι θεος ουτε θαυματοποιος. Απλα δεν μου ετυχε κατι τετοιο ακομα. Για να μπορεσω να λυσω ενα μαικο, χρησιμοποιω ξορκια γνωστα σαν λυσιματα. Ειναι "ευχες" οι οποιες ζητανε βοηθεια και ενισχυση απο αγγελικες δυναμεις ή δυναμεις του φωτος γενικα. Προστασια θες σε τετοια θεματα. Και η πιο απλη ειναι ο Κυκλος. Δεν ξερω αν γνωριζεις τι ειναι. Δυναμη παντως εχουμε απεριοριστη απλα πρεπει να μαθουμε να την χρησιμοποιουμε. Για να τα βαλουμε με ανωτερες σκοτεινες δυναμεις (δαιμονες και τετοια) ειναι καθαρη αυτοκτονια.

kiprianos1
31-01-10, 07:23
Το να πάθεις κάτι που έχει σκάση με την μαγεία δεν είναι πάντα απαραίτητα από άλλο χέρι πως λύνεται θα βρεις άπυρους τρόπους αλά θα δώσω μια προσωπική εμπειρία που δεν μπορώ να βρω λύση όπως μπορεί να γνωρίζεται το όνομα μου δεν είναι απλό όσους ξέρω να φέρουν το όνομα Κυπριανός που είναι το όνομα μου έχουν σκεση με κάτι μαγικό κάτι που δεν μπορείς να εξηγήσεις και εγώ δεν πας πίσω δεν θα πιστέψετε απλά έχω κάποια χαρίσματα που αυτά δεν λέω ότι με κάνουν ξεχωριστώ απλά γ ία μένα είναι άσκημα για άλλον μπορεί να του άρεσε και αλλά που μου συμβαίνουν πχ να ξέρει κομμάτια από το μέλλων του όπως ξέρω άλλο παράδειγμα ένας από τους 10 εξορκιστές τώρα αν του μιλήσεις ξέρει το όνομα σου πριν το πεις τυχαίο ?όσο για άμα θες είμαι διαθετημενος να σε ακούσω Angelika και άμα μπορώ να βοηθήσω, επίσης και εγώ έχω ένα πνεύμα μαζί μου που μου καταστρέφει την ζωή είπα πολλά και είμαι σίγουρος θα πείτε όλοι ψεύτης αλλά μακάρι να ήμουνα το ότι το λέω δεν σημαίνει ότι μου αρέσει και είμαι περήφανος

paul
31-01-10, 09:09
Να ζητήσω αρχικά συγνώμη διότι δεν διάβασα τις τελευταίες 10 απαντήσεις.
Γράφω το ποστ προς απάντηση σχετική με τη "δουλειά" και το έργο ενός μάγου. Αυτό διότι βλέπω ενδιαφέρον από πολλούς.

Αρχικά να τονίσω ότι ο πραγματικός μάγος ΔΕΝ κάνει δουλειά. Επίσης να τονίσω ότι υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στους ταχυδακτυλουργούς-τεχνουργούς μάγους και στους κανονικούς.

Ένας πραγματικός μάγος μαθαίνει και εξελίσσει με τη σειρά (σχεδόν) που αναφέρονται τα παρακάτω :

1) Μαθαίνει τον εαυτό του. Μαθαίνει πότε κάτι θέλει εξαιτίας τους σώματός του, εξαιτίας τους συναισθηματικού του κελύφους (αστρικό σώμα), του νοητικού του κελύφους (αιθερικό σώμα) και πότε από καθαρή επιλογή του.

2) μαθαίνει να ζει σε σχέση με το πραγματικό του ΕΓΩ και όχι να είναι ο χαρακτήρας που νομίζει ότι είναι (δλδ ότι ελέγχει και ορίζει το τι θέλει το σώμα του, το τι αισθάνεται, το τι σκέπτεται και να τα χρησιμοποιεί)

3) συνειδητοποιεί το αθάνατο και ανεξάρτητο της φύσης του, το πραγματικό εγώ του και έτσι γίνεται ατομικότητα.

4) μαθαίνει την αντιστοιχία μεταξύ μικρόκοσμου (εαυτός) και μακρόκοσμος (σύμπαν). δλδ να αναγνωρίζει το ενεργειακό και νοητικό κέλυφος του σύμπαντος.

5) αναγνωρίζει την αρχή της ενότητας ή μονάδος, ότι το εγώ του είναι τμήμα αλλά και όλον με το εγώ του σύμπαντος.

6) μαθαίνει να δρα όχι σαν άνθρωπος αλλά σαν ατομικότητα αιώνια και ανεξάρτητη ακόμα κι από το σύμπαν μας. σαν μετάνθρωπος θα λέγαμε.

7) Η κατάσταση ύπαρξης αυτή σου δημιουργεί την ανάγκη να ισορροπείς τις δυνάμεις στο σύμπαν, να καταλαγιάζεις τις σκέψεις στους γύρω σου και στο κόσμο και με λίγα λόγια να δρας αγαπώντας το σύμπαν σαν δικό σου. Κάτι που είναι δικό σου αλλά όχι μόνο δικό σου.
Φυσικά τα παραπάνω ΔΕΝ τα κατανοεί κάποιος που ΔΕΝ είναι σε θέση να τα κατανοήσει άρα είναι άδικα λόγια εδώ μέσα. Άλλωστε γνωρίζουμε μόνο όσα βιώσαμε, τα υπόλοιπα είναι παραδοχές.

Κανένας σωτήρας δεν θα έρθει να σώσει ή να βοηθήσει κανένα. Όποιος χρειάζεται βοήθεια (στον κακό αυτό κόσμο??) λαμβάνει τα εργαλεία να προσπαθήσει να σωθεί/βοηθηθεί μόνος του... φυσικά ΜΟΝΟ εαν το ζητήσει.


Ο πραγματικός μάγος χειρίζεται τις δυνάμεις και τους νόμους του σύμπαντος κατά το τρόπο που χειρίζεται τα συναισθήματα και τις σκέψεις του. Οι τελετές είναι μόνο κάτι το επικουρικό. ΔΕΝ έχει ανάγκη να φανερώσει την ύπαρξή του διότι είναι εκεί ... όπου τον ενδιαφέρει. Μαθαίνει ότι θέλει, κάνει αυτό που πρέπει (για τους λόγους του) και το σύμπαν του είναι σαν ανοικτό βιβλίο.
Φυσικά τα παραπάνω είναι απλά λέξεις σε ένα φόρουμ... οι λέξεις πολύ δύσκολα περιγράφουν αυτές τις καταστάσεις και ακόμα πιο δύσκολα το κάνουν σε ένα φόρουμ.


Ωστόσο ένας μάγος ΔΕΝ διαχωρίζει το καλό από το κακό, το σωστό και το λάθος, το φως και το σκοτάδι.Είναι όλα συστατικά της ίδιας συμπαντικής σούπας και αυτός σαν ένας ακόμα μάγειρας, αλλάζει τις ισορροπίες τους προκειμένου να δημιουργηθεί το φαγητό της επόμενης μέρας.... βαδίζοντας τα μονοπάτια της γνώσης γνωρίζοντας να καθορίζει τα μέλλοντα.


Δεν είμαι πρόθυμος να κάνω εκτενής ανάλυση των όσων λέω παραπάνω... μην με πιστεύετε... είναι μόνο λόγια...

Angelika*
31-01-10, 13:38
Φίλε paul όσον αφορά την λέξη <<δουλειά>> την έχεις παρεξηγήσει. Ουσιαστικά κανείς δεν κάνει μια δουλειά εφόσον επιλεγεί αυτό που αγάπα. Ας είναι κομμωτής, μάγειρας, γιατρός, επιπλοποιός κτλ. Όλοι κάνουν τέχνη η λειτούργημα στα οποία συντονίζονται με τα ανώτερα επίπεδα για να πάρουν την έμπνευση η την φώτιση για να δημιουργήσουν η να ανακαλύψουν η να θεραπεύσουν. Τώρα η χρηματική ανταμειβη είναι απαραίτητο κακό.Μέσων επιβίωσης σε ένα σύστημα που έχει φτιαχτεί έτσι.Η σύνδεση με το μεταφυσικό κόσμο και την μαγεία είναι προσόν κάθε ανθρώπου, λίγο η πολύ. Είτε το γνωρίζει είτε όχι.

Φυσικά κάποιοι μπορούν να είναι περισσότερο συντονισμένοι με το σύμπαν.Σεβαστά και κατανοητά όλα αυτά περί ιδιότητας του μάγου αλλά πιο κάτω λες κάτι που αντικρούει το ένα το άλλο.(εκτός αν δεν κατάλαβα καλά).
Από την μια ο μάγος έχει τεράστια χαρίσματα και από την άλλη ο καθένας πρέπει μόνος του να λύσει τα μάγια? Με τι προσόντα?
Σα να λέμε...ένας ζωγράφος για να λέγετε ζωγράφος πρέπει να χει ταλέντο και μεγάλη εμπειρία αλλά αν θέλεις εσύ ένα καλό πίνακα, φτιάξε το μόνος σου.
Διόρθωσε με αν δεν κατάλαβα καλά.

Και τέλος ρώτησα ξεκάθαρα, πως μπορεί κανείς να λύσει τα τα μάγια του.

paul
31-01-10, 14:39
Τρεις παρατηρήσεις λοιπόν :

1) Σχετικά με τη "δουλειά". Ρωτώ ευθέως κάθε έναν που με διαβάζει εδώ μέσα :
Κατά πόσο κάνετε τη τέχνη η το λειτούργημα στα οποία συντονίζεστε με τα ανώτερα επίπεδα για να πάρετε την έμπνευση η την φώτιση για να δημιουργήσετε η να ανακαλύψετε η να θεραπεύσετε???? Το 1% αν απαντήσει θετικά θα είμαι πολύ αισιόδοξος. Σου είπα και παραπάνω : Μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα... εσύ μου απάντησες γεμάτη αλαζονία τι ξέρω για τη ζωή σου και σε κρίνω μπλα μπλα μπλα ... (αν ήσουν 70 χρονών χορτάτη από τη ζωή, θα είχες τις απαντήσεις που ψάχνεις)


2) Σχετικά με την αντίφαση : Ο καλός ζωγράφος δεν βάζει άλλους να ζωγραφίσουν τους πίνακές του, ούτε αντιγράφει άλλους. Ο σωστός ζωγράφος κάνει ο ίδιος τους πίνακές του. Και για να γίνει κάποιος καλός ζωγράφος, πρέπει πρώτα να ΖΗΤΗΣΕΙ να μάθει, έπειτα να μάθει και τέλος να δημιουργήσει ή και μεγαλουργήσει.

3) Επειδή ρωτάς εσύ πως να λύσεις τα μάγια σου, θα σου πω αλλά ότι κατάλαβες κατάλαβες :

α) Εφόσον εντοπίσεις τι είδους μαγεία σε κάνανε, να μην διατηρείς το συναίσθημα που σου δημιουργεί και τις σκέψεις που σου προκαλεί το συγκεκριμένο μοτίβο που σου επιβάλαμε.

β) Εαν δεν μπορείς ή δεν δύνασαι να εντοπίσεις τη μαγεία (ή καλύτερα μοτίβο) που σου επιβάλανε ή επιβάλουν, μπορείς απλά να ορίζεις τον εαυτό σου, το ποιος είσαι και το σε ποιά πραγματικότητα ζεις, κάθε φορά που αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι γίνεται σχετικό με "τα μάγια" που σου κάνανε.

γ) Αν κάποιος δεν μπορεί τα παραπάνω, απλά ψάχνει στο ίντερνετ και εκτελεί κάθε ξόρκι προστασία που βρήσκει, είτε είναι δοκιμασμένο είτε όχι. Αυτό έως ότου βρει αυτό που του ταιριάζει και κάνει δουλειά για αυτόν.Αν δεν κατάλαβες κάτι το ουσιαστικό από τα παραπάνω, πριν βιαστείς να με ξανακρίνεις, θυμήσου ότι εφόσον είσαι σε θέση να με κρίνεις, ΔΕΝ είσαι σε θέση να ρωτάς για να μάθεις. Κάποιος που γνωρίζει περισσότερα έχει δικαίωμα να κρίνει, όχι το αντίθετο.


Οπότε επέλεξε : 1) είτε γνωρίζεις και κρίνεις - 2) είτε δεν γνωρίζεις και μαθαίνεις.

Angelika*
31-01-10, 15:46
Φίλε paul ηρέμησε.Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρων τα όσα γράφεις εσύ και τα άλλα μέλη. Δεν είχα αλαζονεία η ειρωνεία. Ο γραπτός λόγος είναι χάρισμα που δεν το έχω. Δεν γνωρίζω πως αντιλαμβάνεται ο καθένας αυτά που γράφω. Ωστόσο σε διαβεβαιώ πως δεν έχω καμία κακή πρόθεση επίθεσης και αυτό επειδή γνωρίζω το συναίσθημα που είχα όταν σου έγραφα.
Είμαι ευθύς χαρακτήρας και αυτό συνεπάγεται με το να εκφράζω ειλικρινά τις εντυπώσεις μου. Συνήθως είναι παρεξηγήσιμο. Φύγαμε από το θέμα μαγεία που είναι τόσο ενδιαφέρων. Η κάθε άποψη είναι πολύτιμη και ο καθένας κρατάει αυτά που θέλει. Αν δεν υπάρχουν οι ερωτήσεις από άτομα που δεν γνωρίζουν κάποιο θέμα η αυτές παρεξηγιούνται, τότε δεν έχουμε διάλογο η δεν βρισκόμαστε σε forum.
Και να είσαι σίγουρος, αν θελήσω να σε προσβάλω θα το κάνω ευθέως και ξεκάθαρα. Όμως δεν υπάρχει λόγος. Μπορώ απλά να σε αγνοήσω για να μην φορτίσω αυτόν τον χώρο με αρνητική ενεργεία.
Ελα λοιπόν να καπνίσουμε την πίπα της ειρήνης.:):p

Witch Shadow
31-01-10, 16:18
Αυτη η μανια των ανθρωπων...Ολα πρεπει να κατανοηθουν και να αναλυθουν με τη λογικη. Ειτε ειναι εφικτο ειτε οχι. Και που? Σε ενα θεμα σαν τη μαγεια. Το θεμα ειναι οτι υπαρχουν ορισμενοι εκει εξω οι οποιοι κανουν μια δουλεια στα κρυφα για να αποφυγουν ολη αυτη τη λογοκρισια. Και καλα κανουν και την κανουν. Ειμαι σιγουρος οτι ορισμενοι θα γουσταρατε να επανελθουν οι τιμωριες και οι δικες των μαγισσων. Αλλα επειδη ολοι εχετε μαθει να κρινεται και να μην κοιτατε τον εαυτο σας, ενα εχω να πω. Ακομα και η προσευχουλα που κανετε στην εκκλησια οταν αναβετε το κερακι σας, ειναι ξορκι. Οποτε μην θιγεστε στα ξαφνικα.

Angelika*
31-01-10, 16:50
Αυτη η μανια των ανθρωπων...Ολα πρεπει να κατανοηθουν και να αναλυθουν με τη λογικη. Ειτε ειναι εφικτο ειτε οχι. Και που? Σε ενα θεμα σαν τη μαγεια. Το θεμα ειναι οτι υπαρχουν ορισμενοι εκει εξω οι οποιοι κανουν μια δουλεια στα κρυφα για να αποφυγουν ολη αυτη τη λογοκρισια. Και καλα κανουν και την κανουν. Ειμαι σιγουρος οτι ορισμενοι θα γουσταρατε να επανελθουν οι τιμωριες και οι δικες των μαγισσων. Αλλα επειδη ολοι εχετε μαθει να κρινεται και να μην κοιτατε τον εαυτο σας, ενα εχω να πω. Ακομα και η προσευχουλα που κανετε στην εκκλησια οταν αναβετε το κερακι σας, ειναι ξορκι. Οποτε μην θιγεστε στα ξαφνικα.

Από ότι βλέπω εξακολουθεί η προσπάθεια για παρεξηγήσεις με τσιγκλισμα χωρίς λόγο
Μια απλή ερώτηση κάνω και εξακολουθεί να ισχύει...
Μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος να λυθούν τα μάγια και αν ναι, πώς?
Ευχαριστώ το μέλος paul για την άποψή του στο ότι η μαγεία λύνεται με την θετική σκέψη και τα ξόρκια του ίντερνετ.(είναι τα μόνο που γνωρίζω και εγώ μέχρι τώρα. Η αλήθεια είναι πως, περίμενα μια πιο εξειδικευμένη απάντηση από έναν μάγο αλλά τεσπα). Ίσος πράγματι είναι η μόνη λύση,δεν αντιλέγω. Εκεί καταλήγουν και τα δικά μου συμπεράσματα...
Ωστόσο είμαι πρόθυμη να ακούσω και άλλες απόψεις.

paul
31-01-10, 16:54
Ωραία Αγγέλικα,

Είχαμε ξεκινήσει κάπως στραβά. Χαίρομαι που η προηγούμενή σου απάντηση δε μου έδωσε την αρνητική εντύπωση (δίκαια ή άδικα) όπως εκείνη παλαιότερα. Επειδή υπάρχουν πολλοί που νομίζουν (δίκαια ή άδικα) ότι είναι οι μοναδικοί και που τα ξέρουν όλα, αλλά και επειδή βαρέθηκα να διαφωνώ με αιτίες ξεροκεφαλιάς (όπως ήδη νομίζω κατάλαβες) προτίθεμαι να σου απαντήσω σε ερωτήσεις μέσω προσωπικών μηνυμάτων. Να θυμάσαι όμως ότι διατηρώ το δικαίωμα να απαντώ έως εκεί που κρίνω σκόπιμο όπως και ότι δεν υπόσχομαι τίποτε παραπάνω από τις απόψεις μου... ούτε καν την αλήθεια.

Η επιλογή είναι δική σου.


Which shadow... Σε εμένα απευθύνεσαι? Ή μήπως έχω την αλογόμυγα?
Αν ναι ... γιατί νομίζεις ότι θίχτηκα? Επειδή νέοι ασχολούνται με μαγεία και δεν τους καίνε? (ή καλύτερα να τους κάνανε κρεμοσάπουνα?) ή μήπως επειδή δεν ανάβουν κεριά στις εκκλησίες και χάνω ποσοστά?

Ψάξε λίγο πριν βιαστείς να κατακρίνεις.

Angelika*
31-01-10, 17:05
Ωραία Αγγέλικα,

Είχαμε ξεκινήσει κάπως στραβά. Χαίρομαι που η προηγούμενή σου απάντηση δε μου έδωσε την αρνητική εντύπωση (δίκαια ή άδικα) όπως εκείνη παλαιότερα. Επειδή υπάρχουν πολλοί που νομίζουν (δίκαια ή άδικα) ότι είναι οι μοναδικοί και που τα ξέρουν όλα, αλλά και επειδή βαρέθηκα να διαφωνώ με αιτίες ξεροκεφαλιάς (όπως ήδη νομίζω κατάλαβες) προτίθεμαι να σου απαντήσω σε ερωτήσεις μέσω προσωπικών μηνυμάτων. Να θυμάσαι όμως ότι διατηρώ το δικαίωμα να απαντώ έως εκεί που κρίνω σκόπιμο όπως και ότι δεν υπόσχομαι τίποτε παραπάνω από τις απόψεις μου... ούτε καν την αλήθεια.

Η επιλογή είναι δική σου.[/B]
Το κατάλαβα ότι μιλούσες έτσι επειδή κουράστηκες με την κατάκριση. Γι αυτό έδωσα τόπο στην οργή. Ο θυμός δεν σε αφήνει να κατανοείς την πραγματικότητα. Αν κατέκρινα τις γνώσεις περί μαγείας, δεν θα ήμουν εδώ να ζητώ βοήθεια. Απλα και λογικά.

Astral
31-01-10, 18:30
Δεν ξέρω αν παρεξηγήθηκα με το ποστ μου, θα προσπαθήσω να είμαι πιο κατανοητός. Αυτά είναι έτσι όπως τα κατανοώ εγώ τα πράγματα και είναι προσωπικές μου σκέψεις και θέσεις που έχω με το θέμα που συζητάμε εδώ.

Για τα πάντα θα υπάρχει μία λογική εξήγηση, κάποια πράγματα είναι καθορισμένα και δεν νομίζω να αλλάξουν για πολύ καιρό ακόμα, εμείς ως άτομα είμαστε ένα τίποτα μέσα σε ένα "όλα". Με άλλα λόγια δεν μετράμε μία, πως να το κάνουμε.
Έχουμε όμως ένα καλό, μπορούμε και βελτιωνόμαστε. Αν και τους τελευταίους αιώνες δεν το έχουμε εμπεδώσει καλά αυτό και γυρνάμε γύρω από την ύλη πιο πολύ.
Δεν ξέρω αν προσέξατε στο προηγούμενο ποστ έγραφα ότι αυτή η μαγεία δουλεύει μόνο μεταξύ των ανθρώπων. Ένας μάγος για να κάνει μαγικά, χρειάζεται κάποια εργαλεία. Ας πούμε σήμερα θα μπορούσε ο μάγος να εξαφανίσει το φεγγάρι ? Δεν νομίζω. Άρα και η μαγεία έχει κάποια όρια και ακολουθεί κάποιους νόμους που υπάρχουν. Έτσι τα εργαλεία που έχει ένας μάγος είναι παρμένα απ'την φύση. Εμείς όμως δεν έχουμε ακόμα δει και δεν έχουμε κατανοήσει την φύση, εδώ που τα λέμε είμαστε ακόμα πολύ μακριά μέχρι να το καταφέρουμε. Γιατί όπως και να το κάνουμε η μαγεία του σήμερα είναι η επιστήμη του αύριο.

Πρόσεξα ότι αναφέρατε σε προηγούμενα ποστ για το πως μπορεί και λειτουργεί το "δέσημο", ένα είδος κακόβουλης "μαγείας" - "βοσκανίας".
Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες και τρόπους λειτουργίας, αλλά θα πω σε θέμα που είχα πεί ότι αυτό λειτουργεί μόνο σε ανθρώπους. Υπάρχει ένα είδος "δεσήματος" που είναι πολύ κακό και η επιθυμία του αποτελέσματος είναι ο θάνατος του θύματος, το εργαλείο είναι κόκκοι από σιτάρι (και όχι μόνο). Το περίεργο σε όλη την υπόθεση είναι ότι αυτή οι κόκκοι μέχρι να λυθεί το "δέσημο" δεν θα σαπίσουν αλλά ούτε θα τα πλησιάσει κάποιο ζωντανό να τα φάει. Και εδώ έχουμε το εξής αξιοθαύμαστο. Πως μπορούν και το καταλαβαίνουν τα άλλα ζωντανά ότι έχουν το κάτι κακό ? Τελικά όμως στο κάτω-κάτω της γραμμής ΄μηπως είναι όλα ειναι στο μυαλό μας ?

balthazar
06-04-10, 12:25
μπορει καποιος να με καθοδηγισει να φορτοσω καποια αντικειμενα με ενεργεια για να τα εχω για προσωπικη χρηση???

Witch Shadow
09-04-10, 00:51
μπορει καποιος να με καθοδηγισει να φορτοσω καποια αντικειμενα με ενεργεια για να τα εχω για προσωπικη χρηση???

Ναι καλο αυτο να τα εχεις για προσωπικη χρηση αλλα τι αντικειμενα ειναι αυτα? Ειναι ταλισμαν? Φυλαχτα? Δαχτυλιδια? Μενταγιον? Ειναι για προστασια? Τυχη? Ελξη αντιθετου φυλου? Ουτως η αλλως ολα τα αντικειμενα της καθημερινοτητας σου ειναι φορτισμενα. Ακομα και το ιδιο σου το σπιτι ειναι φορτισμενο. Με καλε και κακες στιγμες που εζησες. Ολα τα συναισθηματα που εκφραστηκαν εκει μεσα, εμειναν εκει μεσα...

Which shadow... Σε εμένα απευθύνεσαι? Ή μήπως έχω την αλογόμυγα?
Αν ναι ... γιατί νομίζεις ότι θίχτηκα? Επειδή νέοι ασχολούνται με μαγεία και δεν τους καίνε? (ή καλύτερα να τους κάνανε κρεμοσάπουνα?) ή μήπως επειδή δεν ανάβουν κεριά στις εκκλησίες και χάνω ποσοστά?

Ψάξε λίγο πριν βιαστείς να κατακρίνεις.

Οχι Paul δεν απευθυνομαι σε εσενα. Γενικο ηταν. Απλα ξαναδιαβαζα τα τελευταια μηνυματα (εννοω σελιδες) και παρατηρησα οτι υπηρχε μια, ας το πουμε, "εχθρα" απεναντι στην μαγεια, με δηθεν δικαιολογιες. Τεσπα...

balthazar
09-04-10, 01:02
[QUOTE=Witch Shadow;79743]Ναι καλο αυτο να τα εχεις για προσωπικη χρηση αλλα τι αντικειμενα ειναι αυτα? Ειναι ταλισμαν? Φυλαχτα? Δαχτυλιδια? Μενταγιον? Ειναι για προστασια? Τυχη? Ελξη αντιθετου φυλου? Ουτως η αλλως ολα τα αντικειμενα της καθημερινοτητας σου ειναι φορτισμενα. Ακομα και το ιδιο σου το σπιτι ειναι φορτισμενο. Με καλε και κακες στιγμες που εζησες. Ολα τα συναισθηματα που εκφραστηκαν εκει μεσα, εμειναν εκει μεσα...


θελω να φορτησω ενα δαχτυλιδι το οποιο να με προστατευει και να μου προσφερει τυχη(περισσοτερο θα ηθελα να μου ενισχει της δυναμεις μου δηλαδη τηλεπαθεια,τηλεκινηση,ενοραση αλλα ξερω πως αυτο ειναι στον τολκιν) ακομη και με σκουλαρικι βολευομαι :p

Trithemius
09-04-10, 06:11
Καλό είναι να μην υπάρξουν εδώ αναλυτικές πληροφορίες για τέτοιες πρακτικές. Είμαι σίγουρος πως με λίγη έρευνα, ο οποιοσδήποτε μπορεί να βρει τέτοιες μεθόδους και να τις εφαρμόσει. Εναλλακτικά επικοινωνήστε μέσω π.μ. αν είναι απαραίτητο να δώσει κάποιος τέτοιες πληροφορίες. Όχι όμως δημοσίως. Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Witch Shadow
09-04-10, 22:43
Trithemius δεν ειχα και ουτε εχω σκοπο να περασω καποια πρακτικη για το θεμα αυτο. Το μονο που θελω να πω στον Balthazar ειναι αν ειναι σιγουρος για αυτο που θα παει να κανει. Τετοιες πρακτικες δεν λυνονται ευκολα. Εχουν μεγαλυτερη διαδικασια απο αυτη που θελουν για να γινουν.

Trithemius
10-04-10, 08:27
Χαίρομαι που κατανοείς τον σκοπό αυτού του φόρουμ :) (πάντως η σύσταση δεν ήταν για εσένα προσωπικά, το ανέφερα γενικά). Άλλωστε αν όντως κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά να ασχοληθεί με τέτοια θέματα, είμαι σίγουρος ότι θα βρει και τις πηγές και τα άτομα για κάτι τέτοιο ;)

ELPINIKI
11-04-10, 13:06
Νομίζω οτι οι "μάγοι" στις μέρες μας έχουν ξεχάσει οτι υπάρχει ένα λειτουργικό σύστημα απεριόριστων δυνατοτήτων άγνωστες οι πιο πολλές και ανεξερεύνητες (μέχρις στιγμής) απο τους ανθρώπους, έναν ανεξάρτητο μηχανισμό που όμως επηρεάζεται απο εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς παράγοντες και που πολλές φορές η επιρροή αυτή δεν γίνεται κατανοητή απο τον άνθρωπο και ας συμβαίνει μέσα στον ίδιο τον άνθρωπο.
Καιρός να γνωρίσουμε το ανώτερο και τελειότερο τμήμα του νευρικού συστήματος του ανθρώπου που αποτελεί το κέντρο των κινητικών, αισθητικών και νοητικών λειτουργιών του, τον εγκέφαλο.
Αν "μάγοι" έχετε καταφέρει να διαχωρίσετε με σιγουριά τις καταστασεις (είτε νοητικές είτε συναισθηματικές είτε κινητικές κοκ)που είναι αποτελεσματα της εγκεφαλικής λειτουργίας απο τις καταστάσεις που είναι αποτελεσματα μυστικιστικών γνώσεων, μαγικών ενεργειών και μαγγανείων
τότε έχετε καταλάβει και γνωρίσει τον άγνωστο για εμάς τους θνητούς αλλά θαυμαστό κόσμο του εγκεφάλου.

Trithemius
11-04-10, 13:28
Αν "μάγοι" έχετε καταφέρει να διαχωρίσετε με σιγουριά τις καταστασεις (είτε νοητικές είτε συναισθηματικές είτε κινητικές κοκ)που είναι αποτελεσματα της εγκεφαλικής λειτουργίας απο τις καταστάσεις που είναι αποτελεσματα μυστικιστικών γνώσεων, μαγικών ενεργειών και μαγγανείων
τότε έχετε καταλάβει και γνωρίσει τον άγνωστο για εμάς τους θνητούς αλλά θαυμαστό κόσμο του εγκεφάλου.Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα σε όλα αυτά που καθιστά τη συγκεκριμένη διαχωριστική γραμμή πολύ θολή. Στις μαγικές ενασχολήσεις συχνά γίνεται λόγος για δύο βασικές κατηγορίες επικλήσεων, αυτές που με αγγλικούς όρους ονομάζονται "evocations" κι εκείνες που ονομάζονται "invocations".

Η πρώτη κατηγορία αφορά σε (θεωρητικά) εξωγενείες δυνάμεις ή οντότητες που επικαλείται ο τελετουργός, ενώ η δεύτερη κατηγορία αφορά σε ενδογενείς δυνάμεις και οντότητες που μπορεί να επικαλείται ο τελετουργός, ενώ έχουμε και "υβριδικές" περιπτώσεις όπως το τυπικό του Abramelin (γνώση κι επικοινωνία με τον άγιο φύλακα άγγελό μας) όπου ο τελετουργός δρα και στα δύο επίπεδα που αναφέρθηκαν.

Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με μυστικισμό και μαγικές ενέργειες, απλώς ο δρόμος που ακολουθούμε είναι διαφορετικός. Δεν τίθεται αποκλειστική σύνδεση των μαγικών ενεργειών μόνον με εξωγενή αίτια (evocations), καθώς και ο ίδιος ο εγκέφαλός μας μπορεί να μας δώσει το ίδιο δυνατά μαγικά παράγωγα.

Astral
13-04-10, 22:51
Ο μάγος δεν είναι επιστήμονας, δεν είναι αυτός ο σκοπός του να δει τι είναι και πως δουλεύει. Ο μάγος δεν έχει χρόνο για τέτοια, απλά ο μάγος ξέρει πως να τα φέρνει με τα νερά του, όλα να λειτουργούν για το συμφέρον του.

Witch Shadow
14-04-10, 23:32
Ο μάγος δεν είναι επιστήμονας, δεν είναι αυτός ο σκοπός του να δει τι είναι και πως δουλεύει. Ο μάγος δεν έχει χρόνο για τέτοια, απλά ο μάγος ξέρει πως να τα φέρνει με τα νερά του, όλα να λειτουργούν για το συμφέρον του.

Οχι απολυτα σωστο. Κατα την δικη μου αποψη. Γιατι αν τα κανει ο τελετουργος για το συμφερον του, χτυπα ο νομος των 3. Και ναι ειναι χιλιοειπωμενος αλλα δυστυχως ή ευτυχως λειτουργει. Πιστευεις δεν πιστευεις. Και ο μαγος εχει χρονο για πολλα πραγματα. Παρα πολυ χρονο που γεμιζει ανετα με το να χρησιμοποιει την δυναμη του (της γνωσης) για τους γυρω του. Η ανταμοιβη ειναι μεγαλυτερη. Και ειναι περισσοτερο ηθικη παρα υλικη...

ΗΛΕΚΤΡΑ
29-04-10, 07:47
Ποιος ειναι ο νομος των τριων;
Επισης, αν ο μαγος λειτουργει για ενα κοινο καλο μεσω του οποιου τελικα θα ωφεληθει τοσο αυτος οσο και πολλοι αλλοι, τοτε θεωρειται παλι οτι λειτουργει προς το συμφερον του;

Witch Shadow
30-04-10, 14:50
Οχι δεν μπορω να πω οτι συμφωνω απολυτα. Εξαρταται στον χαρακτηρα. Ορισμενοι θυσιαζουν την δικη τους προσωπικη ζωη για να βοηθησουν τους γυρω τους χωρις να τους ενδιαφερει το συμφερον τους. Και σιγουρα δεν το πιστευει κανεις οτι υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι. Και ομως υπραχουν. Δεν ειναι ολοι εγωιστες και παρτακιδες.

Astral
19-05-10, 17:02
Να το θέσω κάπως αλλιώς.
Γιατί ο μάγος δεν έχει χρόνο; Γιατί όσο ζωή και να έχει ποτέ δεν θα μάθει τίποτα.
Όσο θεωρία και να διαβάσει-ερευνήσει, πρέπει να βιώσει αυτά που διαβάζει, εκεί είναι ένας παράγοντας που για κάτι απλό "μηχανισμό" κάποιους θα πάρει μήνες να το κάνει, κάποιους όμως και χρόνια. Υ.Γ. δεν μηλάω για απλά "τρικάκια". Έτσι δεν πρέπει να χάνει ποτέ χρόνο, γιατί πολύ απλά ένας πραγματικός "μάγος" πρέπει να παλεύει όσο ζωή του έχει δώσει ο παντοδύναμος. Εκεί όταν το βιώσει κάποια στιγμή, δεν θα χρειάζεται καμία απόδειξη σε κανένα, ούτε επιστημονικές αναλύσεις προς τρίτους, γιατί πολύ απλά θα τον περάσουν για τρελό. Ένα θα είναι όμως σίγουρο, ότι ο μάγος θα ξέρει, ότι εκεί αυτό που βίωσε υπάρχει και είναι αληθινό. Εκεί έρχεται και ο τρίτος παράγοντας, ο "μάγος" πάντα ότι κάνει το κάνει για την πάρτη του, αυτό με απλά λαικά, γιατί απο την στιγμή που θα βιώσει κάποια πράγματα, όλος ο κόσμος δεν έχει πιά την ίδια σημασία. Γιατί μετά από κάποιο στάδιο όλα παύουν να είναι σημαντικά-αληθινά.

Black Dahlia
19-05-10, 20:47
Θα απαντήσει επιτέλους κανείς και σε εμας τους αδαείς :
Ποιος ειναι ο νομος των τριων;

Witch Shadow
20-05-10, 09:26
Να το θέσω κάπως αλλιώς.
Γιατί ο μάγος δεν έχει χρόνο; Γιατί όσο ζωή και να έχει ποτέ δεν θα μάθει τίποτα.
Όσο θεωρία και να διαβάσει-ερευνήσει, πρέπει να βιώσει αυτά που διαβάζει, εκεί είναι ένας παράγοντας που για κάτι απλό "μηχανισμό" κάποιους θα πάρει μήνες να το κάνει, κάποιους όμως και χρόνια. Υ.Γ. δεν μηλάω για απλά "τρικάκια". Έτσι δεν πρέπει να χάνει ποτέ χρόνο, γιατί πολύ απλά ένας πραγματικός "μάγος" πρέπει να παλεύει όσο ζωή του έχει δώσει ο παντοδύναμος. Εκεί όταν το βιώσει κάποια στιγμή, δεν θα χρειάζεται καμία απόδειξη σε κανένα, ούτε επιστημονικές αναλύσεις προς τρίτους, γιατί πολύ απλά θα τον περάσουν για τρελό. Ένα θα είναι όμως σίγουρο, ότι ο μάγος θα ξέρει, ότι εκεί αυτό που βίωσε υπάρχει και είναι αληθινό. Εκεί έρχεται και ο τρίτος παράγοντας, ο "μάγος" πάντα ότι κάνει το κάνει για την πάρτη του, αυτό με απλά λαικά, γιατί απο την στιγμή που θα βιώσει κάποια πράγματα, όλος ο κόσμος δεν έχει πιά την ίδια σημασία. Γιατί μετά από κάποιο στάδιο όλα παύουν να είναι σημαντικά-αληθινά.


Ο μαγος μπορει να μαθαινει και να μαθαινει και να βιωσει τα περισσοτερα απο αυτα, αλλα δεν ειναι για την παρτη του μονο. Γιατι οταν εσυ εχεις προβλημα μεταφυσικο και δεν εχεις ιδεα πως να το χειριστεις, αυτος ο παρτακιας θα σε ξελασπωσει. Και να πω κατι τελευταιο. Απλα δεν μου αρεσει να λενε οτι ολοι οι μαγοι ειναι παρτακηδες. Διοτι δεν ειμαστε ολοι το ιδιο. Και δεν γινεται στην τελικη μαζι με τα ξερα να καιγονται και τα χλωρα γιατι ετσι ικανοποιει καποιους.

apaleftos
20-05-10, 16:16
Χωρίς να συμμετέχω στα θέματα του φόρουμ (για διάφορους λόγους) μετά από σχεδόν ένα χρόνο από την εγγραφή μου και διαβάζοντας διάφορα αρκετά συχνά αποφάσισα να επιστρέψω σαν ενεργό πλέον μέλος.

Όταν έπεσε το μάτι μου πάνω σε αυτό το θέμα το πρώτο που σκέφτηκα ήταν ότι δεν θα κάτσω να διαβάσω 15+ σελίδες. Τελικά το έκανα (αν και δεν ήταν και πολύ εύκολο) και νομίζω ότι αν και "ανενεργό" μέλος από την εγγραφή μου μπορώ να πω κι εγώ την άποψη μου.

Μαγεία. Μια έννοια παρεξηγημένη ίσως και όχι...
Δεν υπάρχει λεύκη, μαύρη, μπλε, πράσινη ή ότι άλλο χρώμα θέλετε.
Μάγος? Το ίδιο...
Είναι έννοιες που εμείς δώσαμε για να χαρακτηρίσουμε πράξεις και όχι την ίδια την Μαγεία. Η Μαγεία από μόνη της δεν είναι κακή ούτε όμως και καλή.

Σίγουρα υπάρχει καλό και κακό. Όπως παντού. Αλλά ποιος είναι αυτός που ορίζει το καλό και το κακό?

Υπερφυσικά/Μεταφυσικά φαινόμενα/δυνάμεις?
Η Μαγεία δεν πιστεύει σε αυτά. Είναι όλα δυνάμεις της Φύσης και κατ' επέκταση και του ανθρώπου.

Ο κόσμος που ζούμε δεν είναι μόνο υλικός.

Θα μπορούσα να το αναπτύξω πολύ περισσότερο και φτιάξω ένα ωραιότατο υπέρδιπλο σεντόνι αλλά δεν μου αρέσει ο μονόλογος.

TheDelta
20-05-10, 17:05
Καλησπέρα σας,
Είμαι καινούριο μέλος στο φόρουμ αυτό και μου αρέσει πολύ η θεματολογία του. Έχω διαβάσει ένα σημαντικό αριθμό από τα topic, παλιότερα και πρόσφατα. Οι λόγοι που γράφτηκα ως μέλος εδώ είναι 2 :
Να ευχαριστήσω όλους εσάς που συγγράφετε απαντήσεις και άρθρα και προσπαθείτε να μοιραστείτε πληροφορίες, αλλά και για να απαντήσω σε αυτό το συγκεκριμένο topic


Από πολύ μικρός θυμάμαι με συνάρπαζε το μεταφυσικό, η μαγεία, οι δυνάμεις του μυαλού, και πάντα είχα μέσα μου κάτι που με έκανε να πιστεύω ότι έχω κάποιο "μεγαλύτερο" στόχο να επιτελέσω εδώ. Γιαυτό και ξεκίνησα να βρίσκω πληροφορίες και να διαβάζω για όλα αυτά. Το παράπονό μου ήταν ότι πάντα όταν πλησίαζα κοντά σε αυτό που έψαχνα, πάντα θα συναντούσα μια κλειστή πόρτα, της οποίας το κλειδί το φυλάνε κάποιοι και δεν το μοιράζονται με κανέναν. Σε αυτή τη δυσκολία δεν το έβαζα κάτω, αντιθέτως με περισσότερο πάθος συνέχιζα να το ψάχνω περισσότερο, να διαβάζω ακόμα περισσότερα, να διασταυρώνω στοιχεία προκειμένου να μάθω την απάντηση μόνος μου. Ομολογώ ότι δίχως αυτά τα εμπόδια οι γνώσεις μου θα ήταν ελάχιστες, και η κριτική μου σκέψη πολύ χειρότερη. Από την άλλη μεριά όμως, αυτές οι "πόρτες" δεν έλεγαν να ανοίξουν ποτέ. Πάντα θα υπήρχε ένα κομματάκι του παζλ που θα έλειπε. Κάποια στιγμή λοιπόν αφού το φιλοσόφησα αρκετά με τον εαυτό μου, βρήκα αυτό που έλειπε. Ο Δάσκαλος.

Σε αυτό το σημείο λοιπόν ήταν που απογοητεύτηκα από τις απαντήσεις σας εδώ. Πολλοί ήθελαν να αποθαρρύνουν το κόσμο να ασχοληθεί με αυτό. Άλλοι να κρατάνε την γνώση αποκλειστικά για τον εαυτό τους. Και κάποια στιγμή διάβασα μια "κοινή" πεποίθηση ότι κανείς δεν θα "βοηθήσει" αλλά ότι είναι να μάθουμε πρέπει να το μάθουμε μόνοι μας.. Και σας ρωτώ :

Πως γίνεται να μάθεις κάτι αν δεν έχεις κάποιον να σε καθοδηγήσει..? Δεν μιλάω για καθοδήγηση στη δική του φιλοσοφία. Αλλά για να σε βάλει στο δρόμο να μπορείς να μάθεις μόνος σου. Δεν είναι τυχαίο που στα σχολεία μας υπάρχουν "δάσκαλοι". Αν δεν χρειάζονταν, θα μαθαίναμε όλοι μόνοι μας διαβάζοντας τα βιβλία. Έμαθε πραγματικά κανείς έτσι..? Και μιλάω ουσιαστικά. Μπόρεσε κανείς να εξελιχθεί έτσι..? Θα μου πείτε, στα πανεπιστήμια μόνοι μας από βιβλία διαβάζουμε. Και όμως εδώ είναι οι διαφορά. Αυτοί που πήγαιναν κοντά σε έναν καθηγητή, και τους έβαζε να ψαχτούν, προοδεύανε και γινόντουσαν μετά masters και Phds.. . Οι υπόλοιποι, είναι οι τυπικοί απόφοιτοι που όλοι ξέρουμε.. Από τα αρχαία χρόνια όλοι είχαν κάποιο δάσκαλο, και μετά συνεχίζανε την έρευνά τους μόνοι τους.

Μετά από όλα αυτά που έχω διαβάσει μπορώ να πω ότι έχω καταλήξει κάπου και ταυτόχρονα ότι δεν έχω καταλήξει. Γιαυτό για να μην μακρηγορώ και σας κουράζω, θα ήθελα όποιος από εσάς έχει την καλοσύνη και την διάθεση, ας μου στείλει σε private message (αν δεν θέλει να φαίνονται εδώ) :

προτεινόμενα βιβλία ή πηγές, με ουσιαστικό περιεχόμενο και όχι γενικό
αν έχει να με προτείνει σε κάποιον Δάσκαλο
δεν με ενδιαφέρει αν ασχολείστε με χαοτική μαγεία, επικλήσεις, ενωχειανή ή σολομωνική. Αυτό που θέλω είναι να δημιουργηθούν οι σωστές βάσεις με σωστό τρόπο
ακόμα και αν δεν μπορείτε να προσφέρετε κάτι από τα παραπάνω, οποιαδήποτε φιλική συζήτηση εμπειριών/καθοδήγηση θα ήταν ευπρόσδεκτη.


Σας ευχαριστώ και ελπίζω να μην σας κούρασα.

ΥΓ: Δεν μένω Ελλάδα, βρίσκομαι στο εξωτερικό (Μιάμι) για μεταπτυχιακές σπουδές.

Dawnbringer
20-05-10, 18:37
Γεια και χαρά σε όλους σας!Θα ήθελα μέσα από αυτό το μήνυμά μου να απευθυνθώ σε εσάς τους επίδοξους μάγους,όλους εσάς που αποφασίσατε - αισθανθήκατε - είδατε ότι υπάρχει κάτι παραπάνω σε αυτό τον κόσμο από εκείνο που αντιλαμβανόμαστε με τις πέντε αισθήσεις μας.
Η μαγεία, σε κάθε της έκφραση (απ'την εντυπωσιακή χολυγουντιανή μέχρι αυτή την πολύ επικίνδυνη και τρομερή για την οποία όσοι ξέρουν δεν μιλάνε) είναι το λιγότερο εκπληκτική!Πράγματα που ούτε φανταζόμαστε ότι μπορούν να συμβούν, ξαφνικά μέσω της μαγείας φαίνονται εφικτά, τι πιο προκλητικό και πιο ενδιαφέρον από κάτι τέτοιο; Να μπορείς να πετάξεις, να μπορείς να κάνεις εκείνη τη χαμένη σου αγάπη να σε ξαναθυμηθεί, να τιμωρήσεις βάναυσα εκείνο τον τύπο που συνέχεια στη μπαίνει απλά και μόνο κοιτώντας τον, να γιατρέψεις τη φίλη σου από αυτή την άσχημη αρρώστια που την ταλαιπωρεί ψυθιρίζοντας μερικά ξόρκια, κι άλλα πολλά ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του καθενός.
Για όλα τα παραπάνω κι ακόμα περισσότερα υπάρχει ένας απίστευτος αριθμός από βιβλία, τελετές, ξόρκια, μαγγανείες κι άλλα που ανάλογα με το θρησκευτικοπολιτικοφιλοσοφικό ρεύμα από το οποίο ξεκινούν έχουν και διαφορετική προσέγγιση, μέθοδο κι αποτέλεσμα. Το τι θα επιλέξει ο καθένας να ακολουθήσει η να μην ακολουθήσει, ο τρόπος που θα επιλέξει για να δράσει ή να μη δράσει είναι καθαρά δική του επιλογή. Εγώ θέλω απλά να σας δώσω μια συμβουλή, όχι επειδή έφτασα κάπου και ξέρω το δρόμο αλλά επειδή κάποτε μοιραζόμουν το ίδο πάθος με εσάς.
Αφού (κι εαν) θέλετε να ανατρέψετε το πραγματικό, να δείτε την άλλη όψη του νομίσματος,να αντιληφθείτε τι πραγματικά συμβαίνει σε αυτό τον πολύ παράξενο κόσμο το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Κάποιος είπε ότι "πρέπει να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο" κι αν αυτός μιλούσε σε ένα άλλο επίπεδο, το κοινωνικό, μην αυταπατάστε το ίδο ισχύει σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και στο μαγικό.
Ξεκινήστε λοιπόν απ'το να είστε ρηξικέλευθοι.
Πως είναι δυνατόν αν έχεις ένα κάρο συνήθειες που επαναλαμβάνεις συνειδητά και δύο κάρα συνήθειες που επαναλαμβάνεις υποσυνείδητα να μπορέσεις να αλλάξεις την οπτική σου για αυτό τον κόσμο. Γιατί για να μπορέσεις να κινηθείς με έναν Β τρόπο σε έναν κόσμο που κινείται με έναν Α τρόπο, πρέπει πρώτα να κατανοήσεις το Β,να το δεις, να το κάνεις κομμάτι σου και μετά,πολύ μετά, να το χρησιμοποιήσεις.Αφήστε λοιπόν κατά μέρος ερωτήματα του τύπου "πως μπορώ να φτιάξω ένα μαγικό σπαθί" ή "πως θα κάνω τα κακά πνεύματα να φύγουν μακρυά", δουλέψτε με υλικό που έχετε χειροπιαστό κι άμεσα προσβάσιμο, τον εαυτό σας. Αναρωτηθείτε αν όλα αυτά που πιστεύετε είναι πραγματικά δικά σας, αν αυτό που νοείτε ως εαυτό σας είστε πράγματι εσείς ή είναι μια εικόνα που άλλοι έφτιαξαν για εσάς. Είναι αδύνατο να περάσεις ένα νέο "πρόγραμμα" στο κεφάλι σου, ένα "πρόγραμμα" που θα περιλαμβάνει τη μαγεία, αν πρώτα δεν κάνεις format...
Αυτά τα λίγα από εμένα λοιπόν.Δεν ξέρω αν και κατά πόσο γίνομαι κατανοητός, ελπίζω να βοήθησα λίγο όσους ακόμα ψάχνουν και να μην νευρίασα όσους έχουν ήδη βρει.
Άλλωστε όλα τα παραπάνω προσωπικές μου σκέψεις κι απόψεις είναι,μέρος του δικού μου "προγράμματος"...
Ναστε καλά :)

Zeus
21-05-10, 11:11
Οσοι εξασκουνε μαγεια για προσωπικο οφελος, και χωρις να εχουν οριο στην χρηση τους, διαταρασουν την ισσοροπια του συμπαντος και σημαντικα γεγονοτα που μπορουν να αλλαξουν τον κοσμο προς το καλυτερο ισως και να μην συμβουν ποτε.. γιατι πολυ απλα δεν εξυπηρετουσε το συμφερον του ενος...

Συνεπως, μπορει να ειναι δελεαστικη οπως λες Dawnbringer, αλλα ποτε να μην επιρεαζει αρνητικα ή πολυ θετικα ενα ή περισσοτερα ατομα για τα οποια ο ρολος τους στο συνολο του συμπαντος ειναι σημαντικο... κατι που πιστευω οτι εχει συμβει στις μερες μας... και εχει χαθει η ισσοροπια και παμε για ενα μη αισιο τελος.

Witch Shadow
22-05-10, 01:48
Ενα πραγμα εχω καταλαβει απο τα μηνυματα τελευταια. Ο κοσμος δεν ειναι ετοιμος να δεχτει τους Μαγους και τις Μαγισσες. Λογω παλαιολιθικων αντιληψεων? Λογω κολληματος? Λογω ταμπου? Και γιατι? Ακομα και ο πιο απλος ανθρωπος, ασχετος στη Μαγεια καθε μερα κανει ξορκια. Αλλα δεν τον κατηγορουμε. Οχι. Κατηγορουμε αυτους που κανουν ξορκια κανονικα με τελετες και ολο το πακετο. Βγαινουν ως οι κακοι του τελειου παιχνιδιου του Συμπαντος. Ε! λοιπον ουτε κακοι ειναι ουτε εγωιστες, ουτε παρτακιδες. Συμβαινουν πραγματα που χαρη σε αυτους δεν τα ξερετε και καλυτερα που δεν τα ξερετε. Καθημερινα σωζουν το τομαρι απο διαφορες απειλες απο τα "κακα παιδακια" και αλλα παρομοια. Γιατι θα πρεπει να υπαρχουν ακομα αυτες οι ηλιθιες αντιληψεις? Γιατι ετσι την βρισκει ο κοσμος? Newsflash!!! Ειναι και αυτοι ανθρωποι, ελαχιστα πιο προικισμενοι απο τον μεσο ανθρωπο. Αν αυτο ειναι κακο τοτε ο κοσμος μας ειναι ακομα κοιμισμενος....

Zeus
22-05-10, 16:06
Παρανοησες... και φυσικα ειναι τελεια η μαγεια... αλλα δεν ειναι αυτο που πιστευουν ολοι, με ξορκια και τελετες, ή προσευχες σε αγγελους και αλλα τετοια αποκοσμα πλασματα που απλα δεν υπαρχουν.

Ειναι κατι πολυ μεγαλυτερο, κι απλα ολοι αυτοι που την "εξασκουν" με αυτον τον τροπο, προσπαθουν να την αγγιξουν. Λευκη, μαυρη, γκριζα, ροζ... μαγεια ειναι απλα παραμυθια... δεν υπαρχουν κατηγοριες και διαχωρισμοι, μονο αυτος που τη χειριζετε μπορει να χαρακτηριστει και να κατηγοριοποιηθει... κι απο αυτο το σημειο ειναι που καταλαβαινεις οτι ειναι κατι μην υπαρκτο, τουλαχιστον με αυτον τον τροπο που παρουσιαζετε, στο ευρη κοινο. Θα ηθελα πραγματικα να μαθω περισσοτερα, αλλα να ειναι αληθινα και οχι "ψεματα" γυρω απο τη μαγεια...

Witch Shadow
23-05-10, 01:32
Η μαγεια λοιπον ειναι κατι μη υπαρκτο. Το ιδιο θα μπορουσα να πω για το οξυγονο. Δεν το βλεπω, αλλα με διατηρει στη ζωη. Τι σημαινει οτι επειδη δεν το βλεπω, δεν υπαρχει κιολας? Ή ο Θεος. Ολοι πιστευουν στον Θεο, που κατα την αποψη μου ειναι παρα μονο μια εννοια, δημιουργια των ανθρωπων. Δεν τον εχει δει κανεις, δεν τον εχει ακουσει. Και ομως αυτο σημαινει οτι δεν υπαρχει? Δηλαδη με λιγα λογια οτι δεν βλεπουμε, δεν ακουμπαμε, δεν ακουμε και δεν αισθανομαστε δεν υπαρχει? Τοτε πιο το νοημα να πιστευει καποιος στο Θεο?

Οσο για το αν υπαρχουν αγγελοι, δαιμονες, ξορκια, τελετες και αποκοσμα πλασματα...υπαρχουν. Αλλα απλα εχεις ξεχασει να "βλεπεις".

Zeus
23-05-10, 10:37
Επεσες στη παγιδα...


δεν λεω οτι δεν υπαρχει μαγεια... σαφως και υπαρχει αλλα οχι με τον τροπο που μας την πασαρουν.

αν δεν υπαρχει Θεος, τοτε πως υπαρχουν δαιμονες και αγγελοι?

Witch Shadow
23-05-10, 16:32
Επεσες στη παγιδα...


δεν λεω οτι δεν υπαρχει μαγεια... σαφως και υπαρχει αλλα οχι με τον τροπο που μας την πασαρουν.

αν δεν υπαρχει Θεος, τοτε πως υπαρχουν δαιμονες και αγγελοι?Δεν επεσα σε παγιδα. Απλα σκεψη εκανα. Βασισμενη στα λεγομενα σου. Οσο για τος δαιμονες και τους αγγελους ειναι ενα βαθυ ερωτημα. Γιατι δεν υπαρχουν μονο οι Ιουδαιο-Χριστιανικοι δαιμονες και αγγελοι. Οπως δεν υπαρχει και ενας μονος Θεος, κυβερνητης ολων. Δε ειναι η μοναδικη θρησκεια στον κοσμο. Υπαρχουν και ανωτεροι και κατωτεροι θεοι στο κοσμο. Αλλα θα πεις και πως ξερουμε οτι υπαρχουν? Οπως ξερουμε οτι υπαρχει και ο Ιουδαιο-Χριστιανικος Θεος. Με την πιστη. Οποτε αν δεν υπαρχουν οι Ιουδαιο-Χριστιανικοι δαιμονες και αγγελοι υπαρχουν οι Ινδοι, οι Κινεζικοι, οι Αραβικοι κτλ.

bahamut
23-05-10, 20:08
νομιζω οτι πρεπει καποιος που γνωριζει για το αν υπαρχει μαγεια ή οχι να προσπαθησει να γραψει καποια πραγματακια για εμας τους λιγοτερο σχετικους...προς αποφυγη παρεξηγησεων καλο ειναι να μιλησει καποιος ο οποιος εχει γνωση επι του θεματος και να μη γραψει καποιος απλα τι νομιζει ή τι εχει ακουσει...απο τα βιβλια που εχω διαβασει μπορω να πω οτι η μαγεια περιγραφεται με τετοιο τροπο που στην τελικη ο μη γνωστης πολυ λιγα πραγματα καταλαβαινει...το συμπερασμα στο οποιο εχω καταληξει εγω με την ελαχιστη ενασχοληση μου με το θεμα ειναι οτι μαγεια δεν υπαρχει..απλα το να ακολουθει καποιος ορισμενα τυπικα (τελετες πχ) σε συνδυασμο με την πιστη σε αυτο που κανει ξεκλειδωνει καποιες ικανοτητες του ατομου και κανει ''μαγικα'' πραγματα...η αποψη μου αυτη ενισχυεται απο τον τροπο λειτουργιας της χαοτικης μαγειας...καποιος πιο σχετικος ας με/μας διαφωτισει!!!:)

Zeus
23-05-10, 20:44
Αγαπητη, σε αλλες θρησκειες, οπως και στην αρχαια ελλαδα ολα αυτα τα πνευματα αποκαλοντουσαν δαιμονες... η ορολογια αγγελοι ειναι καθαρα μεταχριστιανικη, πραγμα που τα περιπλεκει ολα... και τα ισοπεδωνει...
Και ας μην ξεχναμε πως τα περισσοτερα απο αυτα τα δαιμονια ειχαν υλικη υποσταση, και δεν ηταν αϋλα οπως στην μετα Χριστο εποχη...
Οσο για το ποσοι θεοι υπαρχουν? Ενας αλλα δεν υπαρχει σε καμια γνωστη θρησκεια καποια αναφορα του... μιας και κανενας εν ζωη δεν εχει καταφερει να τον "συναντησει". Ποσο μαλλον να ξερει καποιος αληθινη μαγεια.

xristakis
17-06-10, 21:12
Παιδιά αν και είμαι καινούργιος στο φόρουμ παρακολουθώ εδώ και καιρό τις συζητήσεις σας καταρχάς να σας πω ότι είμαι άθεος και δεν πολύ πιστεύω σε φαντάσματα και άλλα μεταφυσικά φαινόμενα. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τεχνικές voodo ή αλλες μαγείες να μου στείλει πμ γιατί θέλω πολύ να κάνω. Ευχαριστό προκαταβολικά:)

ELPINIKI
18-06-10, 12:12
Παιδιά αν και είμαι καινούργιος στο φόρουμ παρακολουθώ εδώ και καιρό τις συζητήσεις σας καταρχάς να σας πω ότι είμαι άθεος και δεν πολύ πιστεύω σε φαντάσματα και άλλα μεταφυσικά φαινόμενα. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τεχνικές voodo ή αλλες μαγείες να μου στείλει πμ γιατί θέλω πολύ να κάνω. Ευχαριστό προκαταβολικά:)
Και τι να κάνεις βρε φίλε μου τις τεχνικές αφού δεν τα πιστεύεις όλα αυτά;
Kαλύτερα παίξε το lineage...

Alex The Sceptic =]
18-06-10, 12:49
Και τι να κάνεις βρε φίλε μου τις τεχνικές αφού δεν τα πιστεύεις όλα αυτά;
Kαλύτερα παίξε το lineage...

Συμφωνω απολυτα , και αν δεν ξερεις αυτα τα οποια ασχολεισαι μπορει να κανεις κακο και στον εαυτο σου αλλα και στους γυρω σου:)

xristakis
18-06-10, 19:25
Δεν είπα ότι δεν τα πιστεύω 100% στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μου σκέφτομαι ότι ίσως να υπάρχει μαγεία και πιο συγκεκριμένα voodo. Eπύσης οι περισσότεροι μου φίλοι πιστεύουν σε αυτά. Και γιαυτό αν είναι εύκολο θα ήθελα να μου στείλει σε πμ κάποιος μερικές τεχνικές και να μου εξηγήσει αν υπάρχουν επιπτώσεις και πως θα μπορέσω να τις αποφύγω. Αν πάλι δεν ξέρει κανείς που δεν το νομίζω στείλτε μερικές πηγές όπου μπορώ να μάθω

Raistlin
20-06-10, 20:52
Φιλε Xristakis τι σε οδήγησε στην επιθυμία σου να ασχοληθείς με μαγεία και συγκεκριμένα με voodoo?! Από τον τρόπο που γραφεις διακρίνω μια επιπολαιότητα και περιέργεια περισσότερο παρα κάποια ευσυνείδητη επιλογή... Ακόμα να σου δοθούν αυτά που ζητάς, είσαι σίγουρος πως είσαι πνευματικά και ψυχολογικά έτοιμος για κάτι τέτοιο? Κι αν ναι, τότε τι επιδιώκεις από αυτόν τον τομέα?

Φιλε Zeus μια διευκρίνηση. Ο Θεός δεν συναντιέται αλλα βιώνεται.

xristakis
21-06-10, 10:25
Φιλε Xristakis τι σε οδήγησε στην επιθυμία σου να ασχοληθείς με μαγεία και συγκεκριμένα με voodoo?! Από τον τρόπο που γραφεις διακρίνω μια επιπολαιότητα και περιέργεια περισσότερο παρα κάποια ευσυνείδητη επιλογή... Ακόμα να σου δοθούν αυτά που ζητάς, είσαι σίγουρος πως είσαι πνευματικά και ψυχολογικά έτοιμος για κάτι τέτοιο? Κι αν ναι, τότε τι επιδιώκεις από αυτόν τον τομέα?

Φιλε Zeus μια διευκρίνηση. Ο Θεός δεν συναντιέται αλλα βιώνεται.

Αυτό που με οδήγησε είναι η περιέργεια να μάθω γι αυτές τις σκοτεινές δυναμείς. Αν πράγματι υπάρχουν τέτοια πράγματα θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω. Τώρα τι εννοείς πνευματικά και ψυχολογικά αν είμαι έτοιμος? Σίγουρα δεν ξανα έκανα κάτι μαγικό και από τι νομίζω δεν θα είναι εύκολο. Για αυτό και θέλω συμβουλές για το πως θα το κάνω, τι θα χρειαστώ και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβω για να μην θέσω τον εαυτό μου ή αλλους σε κίνδυνο. Τώρα για το τι επιδιόκο τίποτα προς το παρών μόνο και μόνο από περιέργεια. Θα ήθελα επύσης να ξέρω αν υπάρχουν επιπτώσεις απότι διάβασα σε άλλες σελίδες υπάρχει ο νόμος των τριών.

melian
21-06-10, 18:22
Αυτό που με οδήγησε είναι η περιέργεια να μάθω γι αυτές τις σκοτεινές δυναμείς. Αν πράγματι υπάρχουν τέτοια πράγματα θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω. Τώρα τι εννοείς πνευματικά και ψυχολογικά αν είμαι έτοιμος? Σίγουρα δεν ξανα έκανα κάτι μαγικό και από τι νομίζω δεν θα είναι εύκολο. Για αυτό και θέλω συμβουλές για το πως θα το κάνω, τι θα χρειαστώ και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβω για να μην θέσω τον εαυτό μου ή αλλους σε κίνδυνο. Τώρα για το τι επιδιόκο τίποτα προς το παρών μόνο και μόνο από περιέργεια. Θα ήθελα επύσης να ξέρω αν υπάρχουν επιπτώσεις απότι διάβασα σε άλλες σελίδες υπάρχει ο νόμος των τριών.

Θα απαντήσω στα όσα λες με δύο παροιμίες που νομίζω ότι τα λένε όλα:
"Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα" και
"Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες". :rolleyes:

Ενώχ
21-06-10, 20:35
Και τι να κάνεις βρε φίλε μου τις τεχνικές αφού δεν τα πιστεύεις όλα αυτά;
Kαλύτερα παίξε το lineage...

Πες μου ότι ξέρεις τι σημαίνει και pvp...

να σταματήσω να γελάω (όχι με κακή "έννοια")
μεθαύριο!

annoula
22-06-10, 00:41
Πες μου ότι ξέρεις τι σημαίνει και pvp...

να σταματήσω να γελάω (όχι με κακή "έννοια")
μεθαύριο!

egw kserw :P

Witch Shadow
26-06-10, 00:54
Αυτό που με οδήγησε είναι η περιέργεια να μάθω γι αυτές τις σκοτεινές δυναμείς. Αν πράγματι υπάρχουν τέτοια πράγματα θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω. Τώρα τι εννοείς πνευματικά και ψυχολογικά αν είμαι έτοιμος? Σίγουρα δεν ξανα έκανα κάτι μαγικό και από τι νομίζω δεν θα είναι εύκολο. Για αυτό και θέλω συμβουλές για το πως θα το κάνω, τι θα χρειαστώ και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβω για να μην θέσω τον εαυτό μου ή αλλους σε κίνδυνο. Τώρα για το τι επιδιόκο τίποτα προς το παρών μόνο και μόνο από περιέργεια. Θα ήθελα επύσης να ξέρω αν υπάρχουν επιπτώσεις απότι διάβασα σε άλλες σελίδες υπάρχει ο νόμος των τριών.

Απο παλια θυμαμαι το φορουμ αυτο δεν φημιζοταν για παροχη υπηρεσιων και οδηγιων στα μαγικα Ξορκια ;)

Τεσπα δεν εισαι κα8ολου μα καθολου ετοιμος για να ασχοληθεις με αυτα. Και ναι ο νομος που αναφερεις ισχυει και μαλιστα και εκτος μαγειας. Εχεις ακουσει την παροιμια "Κανε το καλο και ριχτο στο γυαλο"? Για τον νομο αυτο ειναι ταμαμ. Κανε το καλο και 3πλο καλο 8α παρεις. Και το αναποδο. Κανε κακο και κακο 3πλο 8α παρεις. ΑΠλα πραματα. Ειμαι σιγουρος οτι σκοπευεις να παρεις εκδικηση απο καποιο προσωπο. Η βουντου αυτο το χαρακτηρα εχει σε πολυ γενικες γραμμες. Κανει κακο. Βλεπω ενα μικρο κολλημα στο συγκεκριμενο. Διεψευσε με αν μπορεις. Και να σου πουν ασφαλειες και προστασιες δεν 8α τις ακολουθησεις. Καθως και κατα γραμμα να τα ακολουθησεις, απο την επιπολαιοτητα και την ανυπομονησια σου 8α στραβωσουν.

Ενώχ
26-06-10, 14:48
Αυτό που με οδήγησε είναι η περιέργεια να μάθω γι αυτές τις σκοτεινές δυναμείς. Αν πράγματι υπάρχουν τέτοια πράγματα θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω. Τώρα τι εννοείς πνευματικά και ψυχολογικά αν είμαι έτοιμος? Σίγουρα δεν ξανα έκανα κάτι μαγικό και από τι νομίζω δεν θα είναι εύκολο. Για αυτό και θέλω συμβουλές για το πως θα το κάνω, τι θα χρειαστώ και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λάβω για να μην θέσω τον εαυτό μου ή αλλους σε κίνδυνο. Τώρα για το τι επιδιόκο τίποτα προς το παρών μόνο και μόνο από περιέργεια. Θα ήθελα επύσης να ξέρω αν υπάρχουν επιπτώσεις απότι διάβασα σε άλλες σελίδες υπάρχει ο νόμος των τριών.


Επειδή είδα ότι πήρες πολλές απαντήσεις...


Άλλα όλες ήταν άλλ' αντ' άλλων...


Δεν υπάρχουν ούτε σκοτεινές ούτε φωτεινές δυνάμεις...

Δεν υπάρχουν δυνάμεις και δεν θα γίνεις ποτέ κάποιος μάγος...


Όλα αυτά που ακόμα και σήμερα (δυστυχώς και παράλογα) αναφέρονται
ως μεταφυσικά... είναι Φ Υ Σ Ι Κ Α φαινόμενα τα οποία επειδή κάποτε
δεν ξέρανε πως γινόντουσαν τα ονόμασαν "Θεούς".

Και επειδή αυτοί που τα ονόμασαν θέλανε να περάσουν και το δικό τους
status quo... βρήκανε και ένα "διάβολο" και του δώσανε τα χαρακτηριστικά
της συμπεριφοράς που δεν θέλανε να έχουν οι "από κάτω τους".

Και χρόνια τώρα... η ίδια κολόνια...

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η λέξη "αμαρτία"....
που στο άκουσμά της κάποιοι πέφτουν μέχρι και στα γόνατα και σταυροκοπιούνται..

και ανάθεμα εάν ξέρουν τι σημαίνει η λέξη....


Και για να καταλάβεις το παράδειγμα...

αμαρτάνω = βγαίνω εκτός "δρόμου"... εκτός πορείας.-

Εάν δηλαδή... έχεις επιλέξει να διαβάσεις σκληρά για τις
πανελλαδικές... και ένα απόγευμα... που μπορούσες να διαβάσεις...

εσύ πας στην πλατεία και παίξεις... τότε αμάρτησες..


Εάν όμως δεν μπορούσες να διαβάσεις άλλο... και βγεις στην πλατεία..
τότε δεν αμάρτησες.. ίσα ίσα καλό έκανες..


Σύγκρινε αυτό το παράδειγμα με όλη την χριστιανική ηθική...

-τις προγαμιαίες σχέσεις
-την τυφλή υπακοή
και όλα τα άλλα...


Επίσης, σύγκρινε το πώς κατάλαβες (εάν κατάλαβες) το τι είναι πλέον
η αμαρτία και τι μπορείς να σκεφτείς παραπέρα από αυτό...

με την μη γνώση και ημιμάθεια που μαστίζει όλους δαύτους που
καταπιάνονται με τα "μεταφυσικά"....

που, στο 95% των περιπτώσεων, για αυτούς "μαθαίνω" σημαίνει "αράζω και
περιμένω να μου έρθει"...

το οποίο το έχουν ονομάσει και διαλογισμό...

χάνοντας την αρχική έννοια του "take a break"...


Οπότε.. εάν θες να γνωρίσεις τον κόσμο..

ΣΠΟΥΔΑΣΕ

ΠΑΙΔΕΨΟΥ

ΜΟΡΦΩΣΟΥ

και εάν δεν σπουδάσεις.. τότε ΔΙΑΒΑΣΕ

Και όχι τις... ανθρωπιστικές "επιστήμες"...

Θετικές επιστήμες (επιστήμη δηλαδή.. και όχι ό,τι να 'ναι)
εάν σε ενδιαφέρει το γιατί..

ή γίνε μηχανικός..
εάν σε ενδιαφέρει το πώς..

Εάν θες και εσύ απλά να βαυκαλίζεσαι με δυνάμεις...
τριβόλους.. και δεν συμμαζεύεται...

τότε συνέχισε να κυνηγάς σκοτεινές και φωτεινές δυνάμεις...

Trithemius
26-06-10, 18:30
Ερμή σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την απάντησή σου αλλά:

1. Ο όρος "μεταφυσική" έχει και βάση και πεδίο έρευνας και σίγουρα δεν σχετίζεται με "άραγμα" αλλά με συστηματική και παραγωγική ενασχόληση. Δεν αποτελεί ένα σύνολο από "εμπνεύσεις" και περίεργες ιδέες αλλά ένα σύνολο ενασχολήσεων που καλύπτονται από τον μονολεκτικό όρο "μεταφυσική". Αλλού αν θέλεις το συζητάμε περισσότερο.

2. Ο όρος "αμαρτία" έχει να κάνει με την πνευματική αστοχία, κάτι που υπερκαλύπτει τις ηθικές επιλογές (συμφωνώ πως στον χριστιανισμό χρησιμοποιούν λανθασμένα τον όρο).

3. Ο διαλογισμός είναι χρησιμότητη ενασχόληση, παγκόσμιας απήχησης και πολύ μακριά από "άραγμα"...

4. Στις θετικές επιστήμες δεν περιλαμβάνονται όλες οι επιστήμες.

Ενώχ
27-06-10, 14:16
Ερμή σε γενικές γραμμές συμφωνώ με την απάντησή σου αλλά:

1. Ο όρος "μεταφυσική" έχει και βάση και πεδίο έρευνας και σίγουρα δεν σχετίζεται με "άραγμα" αλλά με συστηματική και παραγωγική ενασχόληση. Δεν αποτελεί ένα σύνολο από "εμπνεύσεις" και περίεργες ιδέες αλλά ένα σύνολο ενασχολήσεων που καλύπτονται από τον μονολεκτικό όρο "μεταφυσική". Αλλού αν θέλεις το συζητάμε περισσότερο.

2. Ο όρος "αμαρτία" έχει να κάνει με την πνευματική αστοχία, κάτι που υπερκαλύπτει τις ηθικές επιλογές (συμφωνώ πως στον χριστιανισμό χρησιμοποιούν λανθασμένα τον όρο).

3. Ο διαλογισμός είναι χρησιμότητη ενασχόληση, παγκόσμιας απήχησης και πολύ μακριά από "άραγμα"...

4. Στις θετικές επιστήμες δεν περιλαμβάνονται όλες οι επιστήμες.

Ενώχ, θα με υποχρέωνες :)

1.
Αλλού ας το συζητήσουμε. Γιατί συμφωνώ εν μέρει... αλλά.....

2.
Η ΛΕΞΗ αμαρτία, προϋπήρχε του όρου... και σήμαινε κάτι συγκεκριμένο.
Το τι σημαίνει, το έγραψα.

3.
Ο διαλογισμός, όπως ορίζεται ως διαδικασία ακόμα και από τις πολεμικές
τέχνες... συμφωνώ. Όπως έχει "καταντήσει" να θεωρείται διαφωνώ.

4.
Οι επιστήμες, με την απόλυτη σημασία της λέξης είναι 3ς.
Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία.
Αλλού, εάν το θες, το συζητάμε.

naeb
29-06-10, 14:15
Δεν υπάρχουν ούτε σκοτεινές ούτε φωτεινές δυνάμεις...


Καλησπέρα,
Μπορείς να μας πεις πού το στηρίζεις αυτό;

Ενώχ
29-06-10, 21:15
Καλησπέρα,
Μπορείς να μας πεις πού το στηρίζεις αυτό;


Καλησπέρα,
Στο ότι δεν υπάρχουν. Έχεις κάτι να παραθέσεις για το αντίθετο;

naeb
29-06-10, 22:56
Καλησπέρα,
Στο ότι δεν υπάρχουν. Έχεις κάτι να παραθέσεις για το αντίθετο;

Θα μπορούσα να απαντήσω "στο ότι υπάρχουν" αλλά έτσι δεν γίνεται κουβέντα :)
Θα ήθελα να ακούσω το σκεπτικό σου.

ΥΓ Καλώς γύρισες στο φόρουμ.

no slave
30-06-10, 00:38
το ζητημα τελικα ειναι το ποιον βαρυνει η διαδικασια αποδειξης...
-αυτον που λεει οτι υπαρχουν..
ή
-αυτον που λεει οτι δεν υπαρχουν?

κατ'εμε,αυτος που θα πρεπει να μπει στη διαδικασια να αποδειξει το ο,τι,ειναι αυτος που τον απασχολει κιολας το συγκεκριμενο θεμα ασχετως αν πιστευει οτι υπαρχουν η δεν υπαρχουν.

παντως,δεν ειναι ολα τα ζητηματα "ιπταμενα μακαρονοτερατα".
καποιες πεποιθησεις απασχολουν εκατομυρια κοσμο,απο διαφορετικες φυλες και διαφορετικες εποχες.πολλοι ειναι αυτοι που ισχυριζονται οτι εχουν βιωσει εμπειρια με αγγελους η δαιμονες,οποτε το γεγονος ειναι αδιαμφισβητητο.η αποδειξη υπαρξης οντοτητων εγκυται στο εαν η εμπειρια του ατομου ειναι ενδογενης η εξωγενης.μεχρι και πριν ορισμενα χρονια που δεν ειχε αναπτυχθει αρκετα η νευρολογια,το λογικο θα ηταν να λεμε οτι υπαρχουν.

αρα λοιπον...
μηπως θα πρεπει να λεμε οτι υπαρχουν,μεχρι (και εφοσον) η νευρολογια αποδειξει οτι δεν υπαρχουν?

Trithemius
30-06-10, 01:41
Το δεν υπάρχουν είναι πολύ σχετικό. Σαφώς η ύπαρξη αυτών των δυνάμεων σχετίζεται με την πηγή προέλευσής των. Το ότι υφίστανται ως εκδηλώσεις είναι δεδομένο, αυτό που πρέπει να διασαφηνιστεί είναι η πηγή που τα δημιουργεί. Μιλάμε για ενδογενή του ανθρώπου πηγή (invocation) ή για εξωγενή πηγή; (evocation).

Ενώχ
30-06-10, 11:47
Θα μπορούσα να απαντήσω "στο ότι υπάρχουν" αλλά έτσι δεν γίνεται κουβέντα :)
Θα ήθελα να ακούσω το σκεπτικό σου.

ΥΓ Καλώς γύρισες στο φόρουμ.

Χε... :p

Έχεις δίκιο.

Εγώ βασίζομαι σε πράγματα που είναι αποδεδειγμένα από τις επιστήμες.

Εσύ;


(Ευχαριστώ για το welcome :) )


το ζητημα τελικα ειναι το ποιον βαρυνει η διαδικασια αποδειξης...
-αυτον που λεει οτι υπαρχουν..
ή
-αυτον που λεει οτι δεν υπαρχουν?

κατ'εμε,αυτος που θα πρεπει να μπει στη διαδικασια να αποδειξει το ο,τι,ειναι αυτος που τον απασχολει κιολας το συγκεκριμενο θεμα ασχετως αν πιστευει οτι υπαρχουν η δεν υπαρχουν.


Χμ....

Extraordinary claims require extraordinary proof λένε κάποιοι...

Οπότε, νομίζω απαντάει στο ποιόν βαραίνει η διαδικασία απόδειξης...


παντως,δεν ειναι ολα τα ζητηματα "ιπταμενα μακαρονοτερατα".

Εξαρτάται ποια ορίζεις ως "ζητήματα"

(Π.χ. εάν ορίσουμε ως ζητήματα το βατοπέδι, είναι μακαρονοτέρατα :p )

καποιες πεποιθησεις απασχολουν εκατομυρια κοσμο,απο διαφορετικες φυλες και διαφορετικες εποχες.

Μέχρι εδώ μαζί σου. Δηλαδή, συμφωνώ ότι πολλές πεποιθήσεις
απασχολούν εκατομμύρια κόσμο και πως αυτό μπορεί να "δείξει" κάτι.
Ιδίως εάν συνυπολογίσουμε ότι κάποτε, και λόγω πάγων, η ζωή στον
πλανήτη ήταν σε περιορισμένο χώρο.

πολλοι ειναι αυτοι που ισχυριζονται οτι εχουν βιωσει εμπειρια με αγγελους η δαιμονες,

και εδώ μαζί σου. Ισχυρίζονται.

οποτε το γεγονος ειναι αδιαμφισβητητο.

Εδώ όχι. Το ότι ισχυρίζονται κάτι κάμποσοι... δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια.
Παράδειγμα; Κάποτε ισχυρίζονται, οι περισσότεροι κιόλας, ότι η γη ήταν
επίπεδη. Είναι; Άρα, το λογικό επιχείρημά σου δεν ισχύει.

η αποδειξη υπαρξης οντοτητων εγκυται στο εαν η εμπειρια του ατομου ειναι ενδογενης η εξωγενης

Σαφώς και όχι. Η απόδειξη ύπαρξης έγκειται στο εάν μπορούν να αποδείξουν
ότι υπάρχουν..μεχρι και πριν ορισμενα χρονια που δεν ειχε αναπτυχθει αρκετα η νευρολογια,το λογικο θα ηταν να λεμε οτι υπαρχουν.

Γιατί θα ήταν λογικό;

αρα λοιπον...
μηπως θα πρεπει να λεμε οτι υπαρχουν,μεχρι (και εφοσον) η νευρολογια αποδειξει οτι δεν υπαρχουν?

Σαφώς και όχι. Δες παραπάνω.Το δεν υπάρχουν είναι πολύ σχετικό.


Εξαρτάται για τι μιλάμε.


Σαφώς η ύπαρξη αυτών των δυνάμεων σχετίζεται με την πηγή προέλευσής των.

Διαφωνώ. Η ύπαρξη των δυνάμεων, σχετίζεται με το τι ορίζεται ως δύναμη.
Ορίζει κανείς ως δύναμη κάτι που "κάθετε σε ένα θρόνο, με μακριά γενιάδα"
ή έναν μηχανισμό της φύσης ο οποίος υπάρχει στο σύμπαν... και είναι μέρος
του όλου...;

Έναν μηχανισμό παγκόσμιο. όπως η βαρύτητα. Μία εξίσωση παραγόντων
που εφαρμόζεται σε ό,τι υπάρχει μέσα στο σύμπαν.

Έτσι, μπορεί κάποιος ως δύναμη να εννοεί μία αυτόνομη οντότητα..
με όνομα, ελαττώματα, προτιμήσεις και ό,τι άλλο...

ή μπορεί κάποιος να εννοεί ως δύναμη μία διεργασία της φύσης, έναν
μηχανισμό όπου έχει κάτι σαν είσοδο και κάτι σαν έξοδο...
(σε απλοϊκή μορφή)


Το ότι υφίστανται ως εκδηλώσεις είναι δεδομένο,

Εξαρτάται τι εννοείς ως εκδηλώσεις. Εκδήλωση είναι η πεποίθηση της γριάς
ότι πρέπει να "πάθει" ό τάδε το τάδε κακό, επειδή στεναχώρησε το εγγονάκι
της... και επειδή παθαίνει κάτι αυτό σημαίνει ότι εισακούστηκαν οι προσευχές της;

naeb
30-06-10, 14:16
Εγώ βασίζομαι σε πράγματα που είναι αποδεδειγμένα από τις επιστήμες.


Δεν νομίζω οτι υπάρχει επιστήμη ή πείραμα που να αποδεικνύει οτι δεν υπάρχουν.
Έχεις κάτι υπόψην σου;

Ενώχ
30-06-10, 15:12
Δεν νομίζω οτι υπάρχει επιστήμη ή πείραμα που να αποδεικνύει οτι δεν υπάρχουν.
Έχεις κάτι υπόψην σου;

Σχετικά με τι; Μπορείς να γίνεις συγκεκριμένος;
Και έπειτα, εάν κατάλαβα σωστά, εφόσον πιστεύεις ότι υπάρχουν
"δυνάμεις" και "όντα", θα μπορούσες να το αποδείξεις;

Φυσικά και απόδειξη δεν είναι οι "μαρτυρίες"....

Επιπροσθέτως... και για να μην νιώθω ότι περνάω ανάκριση...
θα μπορούσες να γνωστοποιήσεις και την δική σου θέση;
Και για να γίνω και εγώ πιο συγκεκριμένος σε αυτό που λέω...


Φυσικά και δεν υπάρχει μόνο αυτό που βλέπουμε. Υπάρχουν και
πράγματα τα οποία δεν είναι ορατά. Όπως το μαγνητικό πεδίο του
ανθρώπου (π.χ.) το οποίο πολλοί το αποκαλούν "αύρα"...
και ισχυρίζονται πως το βλέπουν... (άραγε... το μάτι τους μπορεί
να δει και άλλα μαγνητικά πεδία...; Ή μόνο αυτό; Και εάν βλέπει μόνο
αυτό, μπορούν να κάνουν μία εξέταση, οφθαλμολογική, και να πιστοποιήσουν
ότι μπορούν να βλέπουν μαγνητικά πεδία; )

Το θέμα είναι, πως άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τις επιστήμες...
ή άνθρωποι που προσπαθούν να αιτιολογήσουν φυσικά φαινόμενα...

ονομάζουν φυσικές διεργασίες και μηχανισμούς ως όντα, αγγέλους, διαβόλους
και δεν συμμαζεύεται.

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει κάτι το οποίο συνέβη....
αλλά σίγουρα αυτό που συνέβη δεν είναι "η θεία βούληση"...
(ούτε η θεία Καλιόπη, Μαρία, Ευτυχία, Γιάννα.. )

Trithemius
30-06-10, 17:20
Διαφωνώ. Η ύπαρξη των δυνάμεων, σχετίζεται με το τι ορίζεται ως δύναμη.
Ορίζει κανείς ως δύναμη κάτι που "κάθετε σε ένα θρόνο, με μακριά γενιάδα"
ή έναν μηχανισμό της φύσης ο οποίος υπάρχει στο σύμπαν... και είναι μέρος
του όλου...;

Έναν μηχανισμό παγκόσμιο. όπως η βαρύτητα. Μία εξίσωση παραγόντων
που εφαρμόζεται σε ό,τι υπάρχει μέσα στο σύμπαν.

Έτσι, μπορεί κάποιος ως δύναμη να εννοεί μία αυτόνομη οντότητα..
με όνομα, ελαττώματα, προτιμήσεις και ό,τι άλλο...

ή μπορεί κάποιος να εννοεί ως δύναμη μία διεργασία της φύσης, έναν
μηχανισμό όπου έχει κάτι σαν είσοδο και κάτι σαν έξοδο...
(σε απλοϊκή μορφή)Αυτά που αναφέρεις, είναι μεν χρήσιμα ως ερμηνευτικές εκδοχές της "δύναμης" αλλά έπονται της προέλευσής της. Θεωρώ πως η διαπίστωση της "τοπολογίας" τέτοιων δυνάμεων είναι πολύ πιο σημαντική από το πως θα εκδηλωθεί μία τέτοια δύναμη...

Εξαρτάται τι εννοείς ως εκδηλώσεις. Εκδήλωση είναι η πεποίθηση της γριάς
ότι πρέπει να "πάθει" ό τάδε το τάδε κακό, επειδή στεναχώρησε το εγγονάκι
της... και επειδή παθαίνει κάτι αυτό σημαίνει ότι εισακούστηκαν οι προσευχές της;Όχι, δεν έχει σχέση με αυτό που αναφέρεις. Πρόκειται για κάτι πιο γενικό, κάτι που αφορά σε οτιδήποτε σχετίζεται με ένα φαινόμενο αντιληπτό από τον εκγέφαλό μας και διακριτό από το περιβάλλον όπου εμφανίζεται.

naeb
30-06-10, 17:47
Σχετικά με τι; Μπορείς να γίνεις συγκεκριμένος;
Και έπειτα, εάν κατάλαβα σωστά, εφόσον πιστεύεις ότι υπάρχουν
"δυνάμεις" και "όντα", θα μπορούσες να το αποδείξεις;

Φυσικά και απόδειξη δεν είναι οι "μαρτυρίες"....

Επιπροσθέτως... και για να μην νιώθω ότι περνάω ανάκριση...
θα μπορούσες να γνωστοποιήσεις και την δική σου θέση;


Δεν είχα σκοπώ να σε ανακρίνω. Απλά μου κίνησε το ενδιαφέρον η βεβαιότητά σου και ήθελα να δω από που προέρχεται.


Και για να γίνω και εγώ πιο συγκεκριμένος σε αυτό που λέω...


Φυσικά και δεν υπάρχει μόνο αυτό που βλέπουμε. Υπάρχουν και
πράγματα τα οποία δεν είναι ορατά. Όπως το μαγνητικό πεδίο του
ανθρώπου (π.χ.) το οποίο πολλοί το αποκαλούν "αύρα"...
και ισχυρίζονται πως το βλέπουν... (άραγε... το μάτι τους μπορεί
να δει και άλλα μαγνητικά πεδία...; Ή μόνο αυτό; Και εάν βλέπει μόνο
αυτό, μπορούν να κάνουν μία εξέταση, οφθαλμολογική, και να πιστοποιήσουν
ότι μπορούν να βλέπουν μαγνητικά πεδία; )

Το θέμα είναι, πως άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με τις επιστήμες...
ή άνθρωποι που προσπαθούν να αιτιολογήσουν φυσικά φαινόμενα...

ονομάζουν φυσικές διεργασίες και μηχανισμούς ως όντα, αγγέλους, διαβόλους
και δεν συμμαζεύεται.

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει κάτι το οποίο συνέβη....
αλλά σίγουρα αυτό που συνέβη δεν είναι "η θεία βούληση"...
(ούτε η θεία Καλιόπη, Μαρία, Ευτυχία, Γιάννα.. )

Μου κάνει εντύπωση πως φαίνεσαι τόσο σίγουρος. Εγώ από τα παραπάνω που αναφέρεις δεν βλέπω τίποτα άλλο παρά προσωπικές πεποιθήσεις.
Πώς ξέρεις για παράδειγμα οτι αυτό που αποκαλούν οι άλλοι αύρα είναι το μαγνητικό πεδίο του ανθρώπου και δεν είναι κάτι άλλο;

Κάτι που μπορεί να φαίνεται λογικό, δε σημαίνει απαραίτητα οτι είναι και η αλήθεια
πχ όπως έχεις αναφέρει, για πολλά χρόνια φαινόταν λογικό ο ήλιος να γυρνά γύρω από τη γη

Ενώχ
30-06-10, 18:39
Δεν είχα σκοπώ να σε ανακρίνω. Απλά μου κίνησε το ενδιαφέρον η βεβαιότητά σου και ήθελα να δω από που προέρχεται.

Θα μπορούσες όμως να πεις και την δική σου θέση :)Μου κάνει εντύπωση πως φαίνεσαι τόσο σίγουρος. Εγώ από τα παραπάνω που αναφέρεις δεν βλέπω τίποτα άλλο παρά προσωπικές πεποιθήσεις.
Πώς ξέρεις για παράδειγμα οτι αυτό που αποκαλούν οι άλλοι αύρα είναι το μαγνητικό πεδίο του ανθρώπου και δεν είναι κάτι άλλο;

Κάτι που μπορεί να φαίνεται λογικό, δε σημαίνει απαραίτητα οτι είναι και η αλήθεια
πχ όπως έχεις αναφέρει, για πολλά χρόνια φαινόταν λογικό ο ήλιος να γυρνά γύρω από τη γη

Δεν είναι καθόλου προσωπική πεποίθηση.
Είναι το μαγνητικό πεδίο γιατί ο άνθρωπος δεν μπορεί να παράξει κάτι
άλλο, σύμφωνα με το πως λειτουργεί.

Εάν έχεις κάποια στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος λειτουργεί
με κάποιο άλλο τρόπο από τον έως σήμερα γνωστό, και κατά συνέπεια μπορεί
να παράξει κάτι άλλο, μπορείς να τα παραθέσεις.
(φυσικά, ως κάτι άλλο, δεν αναφέρομαι σε θερμότητα ή τα "γνωστά"...)

Οπότε, σε ερωτώ, με την σειρά μου, έχεις κάποιο άλλο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο
άνθρωπος είναι ικανός να παράξει κάποιου άλλου είδους ενέργεια;

naeb
30-06-10, 22:33
Δεν είναι καθόλου προσωπική πεποίθηση.
Είναι το μαγνητικό πεδίο γιατί ο άνθρωπος δεν μπορεί να παράξει κάτι
άλλο, σύμφωνα με το πως λειτουργεί.


Πώς το ξέρεις;


Εάν έχεις κάποια στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος λειτουργεί
με κάποιο άλλο τρόπο από τον έως σήμερα γνωστό, και κατά συνέπεια μπορεί
να παράξει κάτι άλλο, μπορείς να τα παραθέσεις.
(φυσικά, ως κάτι άλλο, δεν αναφέρομαι σε θερμότητα ή τα "γνωστά"...)

Οπότε, σε ερωτώ, με την σειρά μου, έχεις κάποιο άλλο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο
άνθρωπος είναι ικανός να παράξει κάποιου άλλου είδους ενέργεια;

Όχι, στοιχεία που να μπορεί να αποδεχθεί η σύγχρονη επιστήμη δεν έχω. Έχω όμως έναν αριθμό από εμπειρίες στο αστρικό πεδίο που μου αρκούν για να μην έχω την βεβαιότητα οτι γνωρίζω τι συμβαίνει γύρω μου.

Ενώχ
01-07-10, 10:41
Πώς το ξέρεις;

Μα είναι αρκετά γνωστό το ποιες είναι οι βασικές διεργασίες
του ανθρώπινου σώματος.

Ένα googlαρσιμα θα σε βοηθήσει να βρεις το ποιες είναι.Όχι, στοιχεία που να μπορεί να αποδεχθεί η σύγχρονη επιστήμη δεν έχω. Έχω όμως έναν αριθμό από εμπειρίες στο αστρικό πεδίο που μου αρκούν για να μην έχω την βεβαιότητα οτι γνωρίζω τι συμβαίνει γύρω μου.

Το κακό με τις υποκειμενικές εμπειρίες είναι πως συμβαίνουν μόνο σε αυτόν
που θέλει να τις "πάθει". Έτσι, δεν είναι μόνο αβέβαιο το ότι πραγματικά συμβαίνουν
αλλά είναι αρκετά πιθανό να συμβαίνει κάτι άλλο από αυτό που ισχυρίζεται
ο "παθών" ότι συνέβηκε.
Κοινώς, αυθυποβολή.

Και είναι αρκετά διαφορετικό να ισχυρίζεται κάποιος ότι ξέρει τι συμβαίνει
γύρω του, πράγμα που προϋποθέτει την σαφή, ποιοτική και ποσοτική γνώση
του τι συμβαίνει, και διαφορετικό να γνωρίζει ποιοτικά, μόνο, το τι συμβαίνει.
Όπως και διαφορετικό να γνωρίζει βασικές αρχές.

Π.χ., ξέρουν ποιοτικά, οι μαθηματικοί (και όχι μόνο), ποιος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος
από τον οποίο δημιουργούνται όλοι οι αριθμοί. Δεν μπορούν όμως να τον
βρουν ποσοτικά.

Το funny της υπόθεσης είναι πως, σχεδόν, σε όλες τις δοξασίες στις οποίες περιλαμβάνονται
αριθμοί, είναι τέτοιοι.

Π.χ. το 7, το 5, το 21 κ.ο.κ.

Έτσι, μπορεί κανείς να έχει δημιουργήσει ένα κόσμο στον οποίο ζουν
οντότητες και δυνάμεις αλλά στην πραγματικότητα να είναι απλά μία
παραμυθένια προσέγγιση της πραγματικότητας.

naeb
01-07-10, 11:32
Μα είναι αρκετά γνωστό το ποιες είναι οι βασικές διεργασίες
του ανθρώπινου σώματος.

Ένα googlαρσιμα θα σε βοηθήσει να βρεις το ποιες είναι.Του φυσικού σώματος ίσως. Αλλά εδώ μιλάμε για πράγματα πέρα του φυσικού.Το κακό με τις υποκειμενικές εμπειρίες είναι πως συμβαίνουν μόνο σε αυτόν
που θέλει να τις "πάθει". Έτσι, δεν είναι μόνο αβέβαιο το ότι πραγματικά συμβαίνουν
αλλά είναι αρκετά πιθανό να συμβαίνει κάτι άλλο από αυτό που ισχυρίζεται
ο "παθών" ότι συνέβηκε.
Κοινώς, αυθυποβολή.


Είναι αρκετά εύκολο να αποδείξεις (όχι σε εξωτερικούς παρατηρητές) οτι αυτό που ζεις δεν είναι αυθυποβολή.
Επίσης, πολλοί άνθρωποι έχουν ζήσει αστρικές εμπειρίες χωρίς να θέλουν να τις "πάθουν".
Ασφαλώς, αρκετές εμπειρίες είναι προβολές του υποσυνείδητου αλλά όχι όλες


Και είναι αρκετά διαφορετικό να ισχυρίζεται κάποιος ότι ξέρει τι συμβαίνει
γύρω του, πράγμα που προϋποθέτει την σαφή, ποιοτική και ποσοτική γνώση
του τι συμβαίνει, και διαφορετικό να γνωρίζει ποιοτικά, μόνο, το τι συμβαίνει.
Όπως και διαφορετικό να γνωρίζει βασικές αρχές.


Προσωπικά, δεν ισχυρίζομαι οτι γνωρίζω τι συμβαίνει γύρω μου αλλά ακριβώς το αντίθετο. Εσύ από την άλλη φαίνεται να είσαι απόλυτα σίγουρος. :)


Έτσι, μπορεί κανείς να έχει δημιουργήσει ένα κόσμο στον οποίο ζουν
οντότητες και δυνάμεις αλλά στην πραγματικότητα να είναι απλά μία
παραμυθένια προσέγγιση της πραγματικότητας.

Ή μπορεί να ισχύει και το αντίθετο, να επιλέγει κάποιος να ζει στον φυσικό κόσμο και να προσπαθεί να αγνοεί το γεγονός ότι γύρω μας υπάρχουν περισσότερες διαστάσεις και επομένως αυτό που ζούμε είναι μία μόνο απεικόνιση της πραγματικότητας στον τρισδιάστατο κόσμο.

no slave
01-07-10, 16:25
Extraordinary claims require extraordinary proof λένε κάποιοι...
δεν διαφωνω.
οποιος λοιπον αξιωνει οτι δεν υπαρχουν...;)
Δηλαδή, συμφωνώ ότι πολλές πεποιθήσεις
απασχολούν εκατομμύρια κόσμο και πως αυτό μπορεί να "δείξει" κάτι.
Ιδίως εάν συνυπολογίσουμε ότι κάποτε, και λόγω πάγων, η ζωή στον
πλανήτη ήταν σε περιορισμένο χώρο.

δεν ξερω,
αναπτυχθηκαν διαφορετικοι πολιτισμοι,φιλοσοφιες,ηθη και εθιμα.μεχρι και η γλωσσα ειναι διαφορετικη.γιατι λοιπον να εμενε κοινος παρανομαστης οι φωτεινες ή σκοτεινες δυναμεις?
Εδώ όχι. Το ότι ισχυρίζονται κάτι κάμποσοι... δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια.
Παράδειγμα; Κάποτε ισχυρίζονται, οι περισσότεροι κιόλας, ότι η γη ήταν
επίπεδη. Είναι; Άρα, το λογικό επιχείρημά σου δεν ισχύει.
αρχικα δεν καταλαβες καλα τη φραση μου.δεν μιλησα για αληθεια η ψεμματα αλλα για γεγονος.αντιστοιχος και συ στο παραδειγμα που αναφερεις περι επιπεδης γης,αναφερεσαι σε ενα γεγονος (οτι δηλαδη καποιοι το ισχυριζονταν),ασχετως το αληθινο του.
ομως για να δουμε και τη συνεχεια:εκεινη που ισχυριζονταν το επιπεδο της γης ηταν πολλοι σε αριθμο,γιαυτο αλλωστε και η συγκεκριμενη θεωρια ηταν η επικρατεστερη εκεινη την εποχη.ολα αυτα μεχρι να αποδειχτει οτι η γη ειναι στρογγυλη και γυριζει γυρω απο τον ηλιο.
αυτοι που ανακαλυψαν το σχημα και την κινηση της γης,ηταν αυτοι που αμφισβητησαν την συγκεκριμενη θεωρια και εψαξαν για αποδειξεις.
φυσικα κατα τη γνωμη μου ειναι υποχρεωμενος να προσκομισει αποδειξεις και αυτος που ισχυριζεται,οχι μονο αυτος που αμφισβητει.γενικοτερα,οποιος εκ των δυο καταφερει να αποδειξει κατι,ωφελει το συνολο και οχι μονο τον εαυτο του.
Σαφώς και όχι. Η απόδειξη ύπαρξης έγκειται στο εάν μπορούν να αποδείξουν
ότι υπάρχουν.

προηγειται αυτο που λεω.διοτι αν αποδειχθει οτι η εμπειρια ειναι ενδογενης,αυτοματως αποδεικνυεται οτι δεν υπαρχουν.αντιθετα αν η εμπειρια ειναι εξωγενης,τοτε θα μπουμε στη διαδικασια να αποδειξουμε την υπαρξη τους.
Γιατί θα ήταν λογικό;
γιατι τοτε ο ανθρωπος δεν θα μπορουσε να φανταστει οτι ενα βιωμα του ενδεχεται και να μην ειναι αληθινο αλλα μια ψευδαισθηση.
οπως καποτε δεν μπορουσαν να φανταστουν οτι η γη ειναι στρογγυλη και συμφωνα με τα μεσα παρατηρησης που ειχαν,το λογικο ηταν να ειναι επιπεδη.
Σαφώς και όχι. Δες παραπάνω.

σαφως και ναι.δες παραπανω :p

Ενώχ
03-07-10, 19:42
Του φυσικού σώματος ίσως. Αλλά εδώ μιλάμε για πράγματα πέρα του φυσικού.


Χε... Ό,τι υπάρχει είναι φυσικό. Απλά ο άνθρωπος, επειδή ακόμα δεν
μπορεί να ορίσει-γνωρίζει σαφώς (τελείως διαφορετικό από αυτό που εσύ ορίζεις ως "ορισμό" - "γνώση", καθώς φαίνεται) κάποια πράγματα τα ονομάζει μέτα-φυσικά.

Επίσης, αυτές οι διεργασίες έχουν μελετηθεί από τον 19ο αιώνα......


Είναι αρκετά εύκολο να αποδείξεις (όχι σε εξωτερικούς παρατηρητές) οτι αυτό που ζεις δεν είναι αυθυποβολή.

Είναι αρκετά εύκολο επειδή το θέλεις και μόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι
το όνομα που δίνεις σε κάτι, αντικατοπτρίζει και την αλήθεια.


Επίσης, πολλοί άνθρωποι έχουν ζήσει αστρικές εμπειρίες χωρίς να θέλουν να τις "πάθουν".

Και πολλοί λένε ότι αυτά είναι ψέματα. Όπως καταλαβαίνεις, το πλήθος
των υποστηρικτών δεν μπορεί να αποτελέσει απόδειξη. Κάποιο άλλο επιχείρημα;


Ασφαλώς, αρκετές εμπειρίες είναι προβολές του υποσυνείδητου αλλά όχι όλες


Τι άλλο είναι δηλαδή;Προσωπικά, δεν ισχυρίζομαι οτι γνωρίζω τι συμβαίνει γύρω μου αλλά ακριβώς το αντίθετο. Εσύ από την άλλη φαίνεται να είσαι απόλυτα σίγουρος. :)

Εάν διάβαζες καλύτερα, θα έβλεπες πως "ξεκαθαρίζω" την "γνώση".

Έτσι, ενώ έχει μελετηθεί, όπως ανέφερα, από τον 19ο αιώνα η διαδικασία
μετάδοσης σημάτων καθώς και το ότι ο εγκέφαλος λειτουργεί με μετάδοση
σημάτων...

δεν έχει βρεθεί ακόμα το πως διαμοιράζονται οι εργασίες και η 1/1 αντιστοιχία
των κέντρων - διεργασιών με αποτελέσματα.

Αυτό, και εδώ μπορείς να δεις το γιατί φαίνεται η απόκλισή σου από τον όρο
"γνωρίζω" - "ορίζω", σημαίνει πως ξέρει τι γίνεται... γνωρίζει τους μηχανισμούς
αλλά δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς γίνεται επειδή δεν μπορεί να ορίσει ακριβώς
την όλη διαδικασία.

Έτσι, δεν ξέρει ακριβώς τι γίνεται... γνωρίζει όμως το πως.Ή μπορεί να ισχύει και το αντίθετο, να επιλέγει κάποιος να ζει στον φυσικό κόσμο και να προσπαθεί να αγνοεί το γεγονός ότι γύρω μας υπάρχουν περισσότερες διαστάσεις και επομένως αυτό που ζούμε είναι μία μόνο απεικόνιση της πραγματικότητας στον τρισδιάστατο κόσμο.

Μπορείς να μου ορίσεις τις διαστάσεις;

Εάν όχι, πως ξέρεις ότι υπάρχουν; Φυσικά και η "βιωματική" εμπειρία δεν είναι
απόδειξη...

Και btw... ο κόσμος δεν είναι "τρισδιάστατος"... χρόνια τώρα.
Απ' ό,τι λένε οι φυσικοί at least..... αλλά αυτοί μπορούν να ορίσουν τις
παραπάνω διαστάσεις που επικαλούνται.

Εσύ μπορείς;

Ενώχ
03-07-10, 20:00
δεν διαφωνω.
οποιος λοιπον αξιωνει οτι δεν υπαρχουν...;)

Δηλαδή... δηλώνεις πως θεωρείται ως extraordinary το να μην
υπάρχουν φωτεινές και σκοτεινές οντότητες....;δεν ξερω,
αναπτυχθηκαν διαφορετικοι πολιτισμοι,φιλοσοφιες,ηθη και εθιμα.μεχρι και η γλωσσα ειναι διαφορετικη.γιατι λοιπον να εμενε κοινος παρανομαστης οι φωτεινες ή σκοτεινες δυναμεις?

Μα δεν έμεινε.
Εισήχθηκε όταν οι άνθρωποι δεν μπορούσαν πλέον να κατανοήσουν
βασικές επιστημονικές έννοιες και να σκεφτούν αλγοριθμικά.


αρχικα δεν καταλαβες καλα τη φραση μου.δεν μιλησα για αληθεια η ψεμματα αλλα για γεγονος.αντιστοιχος και συ στο παραδειγμα που αναφερεις περι επιπεδης γης,αναφερεσαι σε ενα γεγονος (οτι δηλαδη καποιοι το ισχυριζονταν),ασχετως το αληθινο του.
ομως για να δουμε και τη συνεχεια:εκεινη που ισχυριζονταν το επιπεδο της γης ηταν πολλοι σε αριθμο,γιαυτο αλλωστε και η συγκεκριμενη θεωρια ηταν η επικρατεστερη εκεινη την εποχη.ολα αυτα μεχρι να αποδειχτει οτι η γη ειναι στρογγυλη και γυριζει γυρω απο τον ηλιο.
αυτοι που ανακαλυψαν το σχημα και την κινηση της γης,ηταν αυτοι που αμφισβητησαν την συγκεκριμενη θεωρια και εψαξαν για αποδειξεις.
φυσικα κατα τη γνωμη μου ειναι υποχρεωμενος να προσκομισει αποδειξεις και αυτος που ισχυριζεται,οχι μονο αυτος που αμφισβητει.γενικοτερα,οποιος εκ των δυο καταφερει να αποδειξει κατι,ωφελει το συνολο και οχι μονο τον εαυτο του.

Συμφωνώ.
Όμως τι γίνεται στην περίπτωση που αρνούνται να δουν τις αποδείξεις...
και ας υπάρχουν αυτές πάνω από αιώνα-ες...;προηγειται αυτο που λεω.διοτι αν αποδειχθει οτι η εμπειρια ειναι ενδογενης,αυτοματως αποδεικνυεται οτι δεν υπαρχουν.αντιθετα αν η εμπειρια ειναι εξωγενης,τοτε θα μπουμε στη διαδικασια να αποδειξουμε την υπαρξη τους.

Μπορείς να πεις ότι κάτι υπάρχει όταν αποδείξεις την ύπαρξή του.
Αλλιώς, δεν μπορείς να ξέρεις εάν υπάρχει.

Ανάλογα, μπορείς να πεις ότι κάτι δεν υπάρχει όταν αποδείξεις ότι
δεν υπάρχει. Αλλιώς δεν ξέρεις εάν υπάρχει.

Το θέμα είναι όμως, πως για την δεύτερη περίπτωση... έχουν υπάρξει
αποδείξεις... ενώ για την πρώτη όχι.

Από το μαγνητικό πεδίο που έχει το ανθρώπινο σώμα, και χρησιμοποιείται
στην ιατρική ΣΥΧΝΟΤΑΤΑ (αντί για ό,τι μπορεί να διαβάσει κανείς για την
αύρα στην παραφιλλολογία - μεταφυσικολογία), μέχρι τα δυναμικά συστήματα,
αντί για τον κανόνα του 3 ή ό,τι άλλο μπορεί να διαβάσει κανείς στην παραφιλλολογία
- "μαγειολογία")

Δηλαδή, το τι γίνεται εξηγείται... πλέον.. και ως ένα βαθμό που να επιτρέπει
την γνώση των μηχανισμών που "κινούν τα νήματα". Όμως, λόγω παιδείας
θες... λόγω βαριεστημάρας... λόγω ανοίας... λόγω του ότι στα "μεταφυσικά"
μπορεί κανείς να βρει μία ασχολία που να τον κάνει να αισθάνεται σημαντικός...
όπως και να έχει.. για κάποιο λόγο δεν ασχολείται κανείς να μάθει γιατί
πραγματικά γίνεται αυτό που βλέπει... παραμόνο αρχίζει και "λιβανίζει" και
ρωτάει πως θα αποκτήσει "δυνάμεις" και θα μπορεί να επικαλείται "μαύρες",
"λευκές", πράσινες κίτρινες μπλε οντότητες.....

γιατι τοτε ο ανθρωπος δεν θα μπορουσε να φανταστει οτι ενα βιωμα του ενδεχεται και να μην ειναι αληθινο αλλα μια ψευδαισθηση.
οπως καποτε δεν μπορουσαν να φανταστουν οτι η γη ειναι στρογγυλη και συμφωνα με τα μεσα παρατηρησης που ειχαν,το λογικο ηταν να ειναι επιπεδη.


Εδώ είναι ένα ακόμα λάθος της "ιστορίας"...

που δεν φταις εσύ... αλλά οι ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ εκπαιδευτικοί που έχουμε
στην Ελλάδα...

το ίδιο συμβαίνει με το ΔΗΘΕΝ άλυτο (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΥΜΕΝΟ) πρόβλημα του
τετραγωνισμού του κύκλου.... (με ΤΡΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ
ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, τεσπα... σόρρυ.. φόρτωσα με τους
άχρηστους δασκάλους και καθηγητές που έχει η Ελλάδα...)

Το ό,τι ήταν επίπεδη.. μπορούσαν να το παρατηρήσουν.. και το ξέρανε.
Για αυτό και μπορούσαν να κάνουν υπολογισμούς για την περίμετρό της
προ Χρηστού....

Το ότι δεν ήταν επίπεδη.. αναπτύχθηκε ως "γνώση" αργότερα...
όπως και οι "δυνάμεις"...

επειδή ο κόσμος που δεν είχε την δυνατότητα για σπουδές τότε...
από ένα σημείο και πέρα έγινε πολύς, σε απόλυτα νούμερα.

Για αυτό και η "θρησκεία" του χριστιανισμού... σε αντίθεση με τις
φιλοσοφικές - επιστημονικές αναζητήσεις των αρχαίων Ελλήνων...

σαφως και ναι.δες παραπανω :p

Ήδη απαντήθηκε.

no slave
07-07-10, 00:00
Δηλαδή... δηλώνεις πως θεωρείται ως extraordinary το να μην
υπάρχουν φωτεινές και σκοτεινές οντότητες....;

δεν ξερω,προσωπικα δεν θεωρω τιποτα.
τωρα για το extraordinary,ισως δεν με βοηθησε αρκετα το google translate και παρανοηθηκα.

Μα δεν έμεινε.
Εισήχθηκε όταν οι άνθρωποι δεν μπορούσαν πλέον να κατανοήσουν
βασικές επιστημονικές έννοιες και να σκεφτούν αλγοριθμικά.

δεν εχω καταλαβει για πια εποχη μιλας ακριβως.αν μπορεις να διευκρινησεις.

Όμως τι γίνεται στην περίπτωση που αρνούνται να δουν τις αποδείξεις...
και ας υπάρχουν αυτές πάνω από αιώνα-ες...;

απο τη στιγμη που υπαρχουν αποδειξεις και καποιοι εθελοτυφλουν,τοτε δεν εχουμε παρα να τους αφησουμε να ζουν στο δικο τους παραμυθι.που ξερεις,ισως να αισθανονται καλα με αυτο,ισως να ειναι ο μοναδικος δρομος ευτυχιας για καποιους.
για τους αλλους ομως που εισπνεουν εμπειριες και εκπνεουν πληροφοριες ζωντας για τη γνωση τι γινεται?υπαρχουν τελικα αποδειξεις?

Μπορείς να πεις ότι κάτι υπάρχει όταν αποδείξεις την ύπαρξή του.
Αλλιώς, δεν μπορείς να ξέρεις εάν υπάρχει.

νομιζω οτι εχω εξηγησει τι εννοω αλλα δεν γινομαι κατανοητος.
γενικοτερα δεν διαφωνω με την παραπανω φραση σου.λεω ομως οτι σαν αρχη θα πρεπει να αποδειξουμε το εαν οι εμπειριες ειναι εξωγενεις του ατομου και εαν και εφοσον το καταφερουμε αυτο τοτε θα μπουμε στη διαδικασια να προσπαθουμε να αποδειξουμε την υπαρξη οντοτητων.

Ανάλογα, μπορείς να πεις ότι κάτι δεν υπάρχει όταν αποδείξεις ότι
δεν υπάρχει. Αλλιώς δεν ξέρεις εάν υπάρχει.

Το θέμα είναι όμως, πως για την δεύτερη περίπτωση... έχουν υπάρξει
αποδείξεις... ενώ για την πρώτη όχι.
κοιταξε,το θεμα της μαγειας δεν με πολυενδιαφερει αλλα πραγματικα θα με ενδιεφερε να μαθω τι σοι αποδειξεις υπαρχουν για τη μη υπαρξη δυναμεων.

Το ό,τι ήταν επίπεδη.. μπορούσαν να το παρατηρήσουν.. και το ξέρανε.
Για αυτό και μπορούσαν να κάνουν υπολογισμούς για την περίμετρό της
προ Χρηστού....

Το ότι δεν ήταν επίπεδη.. αναπτύχθηκε ως "γνώση" αργότερα...
όπως και οι "δυνάμεις"...

επειδή ο κόσμος που δεν είχε την δυνατότητα για σπουδές τότε...
από ένα σημείο και πέρα έγινε πολύς, σε απόλυτα νούμερα.


δεν εχω καταλαβει εαν απαντας στην προταση μου (που εχεις βαλει σε παραθεση),η απλως κανεις μια ιστορικη αναδρομη.
εγω λεω οτι η λογικη του ανθρωπου διαμορφωνεται αναλογα με το συνολο των δεδομενων.
καποτε ηταν λογικο τον κεραυνο να τον στελνει ενας θεος,ανεξαρτητως το αν ο θεος εκεινος ειχε ποτε παρατηρηθει.εφοσον ο ανθρωπος αδυνατουσε να δωσει αλλη εξηγηση,θα επρεπε να δημιουργησει κατι το οποιο να του καλυψει την περιεργεια του αλλα και την ανασφαλεια του.

απο την αλλη σημερα ειναι απολυτως λογικος ο τροπος που δημιουργειται ο κεραυνος.

και στις δυο περιπτωσεις χρησιμοποιειται η ανθρωπινη λογικη.
το θεμα ειναι οτι η ιδια η λογικη εξελισσεται αναλογα με τα δεδομενα του περιβαλλοντος.

αν λοιπον δεν αποδειξουμε την μη υπαρξη δυναμεων,δεν ειναι παραλογο να πιστευει καποιος σε αυτες.ιδιως οταν υπαρχει προσωπικη εμπειρια,τοτε φανταζει πολυ λογικο...!

Ενώχ
08-07-10, 19:13
δεν εχω καταλαβει για πια εποχη μιλας ακριβως.αν μπορεις να διευκρινησεις.


Γύρω στο 300 π.Χ.


απο τη στιγμη που υπαρχουν αποδειξεις και καποιοι εθελοτυφλουν,τοτε δεν εχουμε παρα να τους αφησουμε να ζουν στο δικο τους παραμυθι.που ξερεις,ισως να αισθανονται καλα με αυτο,ισως να ειναι ο μοναδικος δρομος ευτυχιας για καποιους.
για τους αλλους ομως που εισπνεουν εμπειριες και εκπνεουν πληροφοριες ζωντας για τη γνωση τι γινεται?υπαρχουν τελικα αποδειξεις?

Υπάρχει και ο Ορθός Λόγος, μέσω του οποίου μπορείς να βρεις,
εάν όχι αποδείξεις, το πως λειτουργούν οι μηχανισμοί της Φύσης.

Αποδείξεις... υπάρχουν. Το θέμα είναι πως είναι "κρυμμένες" μέσα
σε έρευνες και παρερμηνείες ερευνών...νομιζω οτι εχω εξηγησει τι εννοω αλλα δεν γινομαι κατανοητος.
γενικοτερα δεν διαφωνω με την παραπανω φραση σου.λεω ομως οτι σαν αρχη θα πρεπει να αποδειξουμε το εαν οι εμπειριες ειναι εξωγενεις του ατομου και εαν και εφοσον το καταφερουμε αυτο τοτε θα μπουμε στη διαδικασια να προσπαθουμε να αποδειξουμε την υπαρξη οντοτητων.

Θα μπορούσες να πεις τι ακριβώς εννοείς με το "εξωγενείς εμπειρίες";κοιταξε,το θεμα της μαγειας δεν με πολυενδιαφερει αλλα πραγματικα θα με ενδιεφερε να μαθω τι σοι αποδειξεις υπαρχουν για τη μη υπαρξη δυναμεων.

Δεν είναι... τόσο άμεσο το θέμα. Εννοώ, πως δεν έχει κάτσει κανείς να αποδείξει
με έρευνα το εάν υπάρχουν ή όχι δυνάμεις. Αυτό που ισχύει όμως είναι πως
όποια μέθοδος, τρόπος, εύρημα, υπόθεση και ό,τι άλλο επικαλούνται για την
ύπαρξη δυνάμεων.. είναι "εσφαλμένο"... και μπορούμε να συζητήσουμε (ίσως
σε κάποιο άλλο topic) τέτοια θέματα.

Επίσης, ένας αποσυμβολισμός με τον Ορθό Λόγο των "δοξασιών" και διδασκαλιών
μπορεί να αποκαλύψει πιο... απτά πράγματα από την ύπαρξη "όντων"...
δαιμόνων και άλλα συναφή....δεν εχω καταλαβει εαν απαντας στην προταση μου (που εχεις βαλει σε παραθεση),η απλως κανεις μια ιστορικη αναδρομη.
εγω λεω οτι η λογικη του ανθρωπου διαμορφωνεται αναλογα με το συνολο των δεδομενων.
καποτε ηταν λογικο τον κεραυνο να τον στελνει ενας θεος,ανεξαρτητως το αν ο θεος εκεινος ειχε ποτε παρατηρηθει.εφοσον ο ανθρωπος αδυνατουσε να δωσει αλλη εξηγηση,θα επρεπε να δημιουργησει κατι το οποιο να του καλυψει την περιεργεια του αλλα και την ανασφαλεια του.

απο την αλλη σημερα ειναι απολυτως λογικος ο τροπος που δημιουργειται ο κεραυνος.

και στις δυο περιπτωσεις χρησιμοποιειται η ανθρωπινη λογικη.
το θεμα ειναι οτι η ιδια η λογικη εξελισσεται αναλογα με τα δεδομενα του περιβαλλοντος.

αν λοιπον δεν αποδειξουμε την μη υπαρξη δυναμεων,δεν ειναι παραλογο να πιστευει καποιος σε αυτες.ιδιως οταν υπαρχει προσωπικη εμπειρια,τοτε φανταζει πολυ λογικο...![/QUOTE]


Χε... όπως θα δεις και παραπάνω... υπάρχει ήδη η Γνώση για να καταλάβει
κάποιος εάν οι ισχυρισμοί για "δυνάμεις" και τα "ρέστα" ευσταθούν ή όχι.

Έτσι, φυσικά και δεν κάτσει να ασχοληθεί κανείς με κάτι που εξ' αρχής είναι
παράλογο. Να κάτσει να αποδείξει ότι είναι λάθος αυτό που βασίζεται σε
λάθος πράγματα; Μα είναι εξ ορισμού. Είναι τόσο απλό.

naeb
08-07-10, 21:09
Και btw... ο κόσμος δεν είναι "τρισδιάστατος"... χρόνια τώρα.
Απ' ό,τι λένε οι φυσικοί at least..... αλλά αυτοί μπορούν να ορίσουν τις
παραπάνω διαστάσεις που επικαλούνται.


Ο κόσμος μπορεί να μην είναι τρισδιάστατος αλλά εμείς ζούμε στις τρεις διαστάσεις του και αντιλαμβανόμαστε την τέταρτη. Οι υπόλοιπες διαστάσεις είτε είναι 10 είτε είναι 1000 μας είναι πραγματικά άγνωστες.

Οι διαστάσεις που ορίζουν οι φυσικοί είναι κομμάτι της θεωρίας τους και όχι απαραίτητα μέρος της πραγματικότητας.

no slave
08-07-10, 22:47
Γύρω στο 300 π.Χ.
μα και πολυ πριν το 300 π.Χ. υπηρχαν αναφορες περι οντοτητων,οπως για παραδειγμα οι 12 θεοι,οι ημιθεοι κτλ..
και αναφερομαι κυριως στην αρχαια Ελλαδα οπου ηταν ανεπτυγμενη η επιστημη και ο αλγοριθμικος τροπος σκεψης.
βεβαια η ακοπη λυση ειναι τα τα χαρακτηρισουμε ολα συμβολικα!
Υπάρχει και ο Ορθός Λόγος, μέσω του οποίου μπορείς να βρεις,
εάν όχι αποδείξεις, το πως λειτουργούν οι μηχανισμοί της Φύσης.

ειναι πολυ νωρις ακομη για να πουμε οτι κατανοησαμε τη λειτουργια των μηχανισμων της φυσης.καθε νεα ανακαλυψη επιβεβαιωνει οτι γνωριζουμε ολο και λιγοτερα απο οσα νομιζαμε...
Αποδείξεις... υπάρχουν. Το θέμα είναι πως είναι "κρυμμένες" μέσα
σε έρευνες και παρερμηνείες ερευνών...

οι αποδειξεις δεν κρυβονται μεσα σε ερευνες.απλως (οπως και συ σωστα προανεφερες)υπαρχουν καποιοι που εθελοτυφλουν.εγω ομως αναφερομαι στους αλλους!
Θα μπορούσες να πεις τι ακριβώς εννοείς με το "εξωγενείς εμπειρίες";
ας πουμε οτι βλεπω εναν ιπταμενο γαιδαρο:
εαν εχω μυωπια,η σχιζοφρενεια,η εχω παρει ναρκωτικα κτλ,τοτε κατα πασα πιθανοτητα η εμπειρια μου ειναι ενδογενης(ειναι δηλαδη με καποιο τροπο κατασκευασμενη απο τον εγκεφαλο μου).
εαν ομως δεν ισχυει τιποτε απο τα παραπανω και πραγματι υπαρχει ενας γαιδαρος που πεταει,τοτε η εμπειρια μου ειναι εξωγενης.
δεν αναφερομαι σε πραγματικοτητες διοτι οπως και να'χει εγω την εμπειρια την εζησα.

συνεχιζεται...

Ενώχ
09-07-10, 10:39
Είχες γράψει:


Ή μπορεί να ισχύει και το αντίθετο, να επιλέγει κάποιος να ζει στον φυσικό κόσμο και να προσπαθεί να αγνοεί το γεγονός ότι γύρω μας υπάρχουν περισσότερες διαστάσεις και επομένως αυτό που ζούμε είναι μία μόνο απεικόνιση της πραγματικότητας στον τρισδιάστατο κόσμο.


σου απαντάω..:


Μπορείς να μου ορίσεις τις διαστάσεις;

Εάν όχι, πως ξέρεις ότι υπάρχουν; Φυσικά και η "βιωματική" εμπειρία δεν είναι
απόδειξη...

Και btw... ο κόσμος δεν είναι "τρισδιάστατος"... χρόνια τώρα.
Απ' ό,τι λένε οι φυσικοί at least..... αλλά αυτοί μπορούν να ορίσουν τις
παραπάνω διαστάσεις που επικαλούνται.

Εσύ μπορείς;


Και απαντάς....:

Ο κόσμος μπορεί να μην είναι τρισδιάστατος αλλά εμείς ζούμε στις τρεις διαστάσεις του και αντιλαμβανόμαστε την τέταρτη. Οι υπόλοιπες διαστάσεις είτε είναι 10 είτε είναι 1000 μας είναι πραγματικά άγνωστες.

Οι διαστάσεις που ορίζουν οι φυσικοί είναι κομμάτι της θεωρίας τους και όχι απαραίτητα μέρος της πραγματικότητας.
Δεν μου λες όμως:

-Μπορείς να μου ορίσεις τις διαστάσεις, που λες ότι υπάρχουν;Εάν όχι, πως ξέρεις ότι υπάρχουν; Φυσικά και η "βιωματική" εμπειρία δεν είναι
απόδειξη...

Και πάνω σε αυτό πήγαινε το:

Και btw... ο κόσμος δεν είναι "τρισδιάστατος"... χρόνια τώρα.
Απ' ό,τι λένε οι φυσικοί at least..... αλλά αυτοί μπορούν να ορίσουν τις
παραπάνω διαστάσεις που επικαλούνται.

Επίσης, είναι μέρος της πραγματικότητας....
το εάν εμείς την αντιλαμβανόμαστε στην καθημερινή ζωή μας ή όχι
δεν μπορεί να ορίσει την "πραγματική" ύπαρξη...

το μόνο που μπορεί να ορίσει είναι το τι αντιλαμβανόμαστε στην καθημερινή
ζωή μας.


Εκτός και εάν έχεις κάποια έρευνα έτοιμη που να αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν
τα "extra"....

Ενώχ
09-07-10, 10:57
μα και πολυ πριν το 300 π.Χ. υπηρχαν αναφορες περι οντοτητων,οπως για παραδειγμα οι 12 θεοι,οι ημιθεοι κτλ..
και αναφερομαι κυριως στην αρχαια Ελλαδα οπου ηταν ανεπτυγμενη η επιστημη και ο αλγοριθμικος τροπος σκεψης.
βεβαια η ακοπη λυση ειναι τα τα χαρακτηρισουμε ολα συμβολικα!


Το 300 π.Χ. αναφερόταν στον υπολογισμό της περιμέτρου της (κατά τα
άλλα επίπεδης) γης, που είχε απόκλιση 1%.

Εάν αυτό δεν παρερμηνεύτηκε.... νομίζω πως είναι κοινός τόπος το ότι
οι μύθοι (και όχι παρα-μύθοι) είναι συμβολικοί... ιδίως μετά την εύρεση
των κατακλυσμών που έγιναν πριν από τις εποχές αυτές...

Πράγμα που σημαίνει την καταστροφή ενός τεχνολογικού status quo
και την ανάγκη "συγγραφής" ιστορίας.... για το τι υπήρχε τότε.ειναι πολυ νωρις ακομη για να πουμε οτι κατανοησαμε τη λειτουργια των μηχανισμων της φυσης.καθε νεα ανακαλυψη επιβεβαιωνει οτι γνωριζουμε ολο και λιγοτερα απο οσα νομιζαμε...

Όχι ακριβώς.

Π.χ., ξέρουμε ότι υπάρχει η βαρύτητα. Έχουν βγει και σχέσεις για τον υπολογισμό
διαφόρων "πραγμάτων" σχετικά με την βαρύτητα.

Αυτό που δεν ξέρουμε όμως, είναι το πώς "διαδίδεται"... υπάρχουν σωματίδια
που την μεταφέρουν; Πώς ασκείται; κτλ κτλ κτλ

Έτσι, υπάρχει η γνώση των μηχανισμών... αυτό που δεν υπάρχει είναι η
σαφής περιγραφή των μηχανισμών που να επιτρέπει την ολοκληρωτική
περιγραφή του τι θα γίνει, με την βαρύτητα π.χ., από τον μικρόκοσμο
έως την άλλη μεριά του σύμπαντος...

και όχι μόνο να το ξέρεις... αλλά να μπορείς να προβλέψεις ακριβώς το
τι θα γίνει, εφόσον ξέρεις τα δεδομένα (που αυτό είναι το πιο βασικό, και
σου επιτρέπει να αναπαράξεις το φαινόμενο ακριβώς).οι αποδειξεις δεν κρυβονται μεσα σε ερευνες.απλως (οπως και συ σωστα προανεφερες)υπαρχουν καποιοι που εθελοτυφλουν.εγω ομως αναφερομαι στους αλλους!

Ποιοι είναι οι άλλοι;ας πουμε οτι βλεπω εναν ιπταμενο γαιδαρο:
εαν εχω μυωπια,η σχιζοφρενεια,η εχω παρει ναρκωτικα κτλ,τοτε κατα πασα πιθανοτητα η εμπειρια μου ειναι ενδογενης(ειναι δηλαδη με καποιο τροπο κατασκευασμενη απο τον εγκεφαλο μου).
εαν ομως δεν ισχυει τιποτε απο τα παραπανω και πραγματι υπαρχει ενας γαιδαρος που πεταει,τοτε η εμπειρια μου ειναι εξωγενης.
δεν αναφερομαι σε πραγματικοτητες διοτι οπως και να'χει εγω την εμπειρια την εζησα.

Χε... δεν είναι ακριβώς έτσι...

Εσύ μπορείς να βλέπεις ότι η θάλασσα είναι μπλε. Και εγώ το βλέπω
και όλοι το βλέπουν. Είναι μπλε όμως; Ή βλέπουμε κάτι άλλο (όπως
η αντανάκλαση του ουρανού και για αυτό είναι μπλε; );

Ο άνθρωπος δεν είναι η πιο έγκυρη μηχανή παρακολούθησης..
για την ακρίβεια.. είναι από τις πιο μη έγκυρες....

Οπότε είτε τον είδες είτε όχι.. δεν μπορείς να ξέρεις εάν υπήρχε,
με μόνο κριτήριο το τι είδες.

Επιπροσθέτως, μπορεί να υπάρχει ένα γάιδαρος που πετάει....
αλλά είναι όντως ένας γάιδαρος που πετάει;

Ή είναι κάτι άλλο;

Όπως βλέπεις, το θέμα είναι πως θα το μετρήσεις αυτό. Πώς θα μπορέσεις
να βεβαιωθείς ότι δεν εισέρχεται στην μέτρηση και την παρατήρηση το
μυαλό σου.

Έτσι, ενώ κάποιος-οι μπορεί να έχουν δει μία μπλε θάλασσα... δεν σημαίνει
ότι η θάλασσα έχει χρώμα μπλε (που δεν έχει, διάφανη είναι... όπως το
νεράκι της βρύσης).

naeb
11-07-10, 03:01
Εσύ μπορείς να βλέπεις ότι η θάλασσα είναι μπλε. Και εγώ το βλέπω
και όλοι το βλέπουν. Είναι μπλε όμως; Ή βλέπουμε κάτι άλλο (όπως
η αντανάκλαση του ουρανού και για αυτό είναι μπλε; );


Αυτό που βλέπω δεν είναι οτι πάσχουμε από ανθρώπους που βλέπουν τη θάλασσα μπλε αλλά από εκείνους που δεν έχουν δει ποτέ τη θάλασσα, διαβάζουν ένα βιβλίο που αποδεικνύει οτι η θάλασσα δεν είναι μπλε και πλέον "ξέρουν" για το χρώμα της θάλασσας.


-Μπορείς να μου ορίσεις τις διαστάσεις, που λες ότι υπάρχουν;Εάν όχι, πως ξέρεις ότι υπάρχουν; Φυσικά και η "βιωματική" εμπειρία δεν είναι
απόδειξη...


Δεν μπορώ να ορίσω τις διαστάσεις, μπορώ να έχω εμπειρία από αυτές. Μπορεί στην αρχή οι εμπειρίες μου να μου λένε οτι η θάλασσα είναι γαλάζια αλλά όσο διευρύνεται η κατανόησή μου τόσο μεγαλύτερο μέρος της πραγματικότητας αντιλαμβάνομαι.

giannisgiannis
13-07-10, 15:08
καλήσπερα σε όλους,
μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου προτείνει ένα καλό βιβλίο μαγείας?

Ενώχ
14-07-10, 05:48
Αυτό που βλέπω δεν είναι οτι πάσχουμε από ανθρώπους που βλέπουν τη θάλασσα μπλε αλλά από εκείνους που δεν έχουν δει ποτέ τη θάλασσα, διαβάζουν ένα βιβλίο που αποδεικνύει οτι η θάλασσα δεν είναι μπλε και πλέον "ξέρουν" για το χρώμα της θάλασσας.

Χε... νομίζω ότι τόσοι νησιώτες σε βγάζουν λάθος.Δεν μπορώ να ορίσω τις διαστάσεις, μπορώ να έχω εμπειρία από αυτές. Μπορεί στην αρχή οι εμπειρίες μου να μου λένε οτι η θάλασσα είναι γαλάζια αλλά όσο διευρύνεται η κατανόησή μου τόσο μεγαλύτερο μέρος της πραγματικότητας αντιλαμβάνομαι.

Το ότι έχεις εμπειρία από κάτι... δεν σημαίνει ότι αυτό το κάτι υπάρχει.
Η εμπειρία είναι απλά μία μετάφραση της πραγματικότητας, σύμφωνα με
το τι θέλει να μεταφράσει ο εγκέφαλος την δεδομένη χρονική στιγμή.

Δεν λέω πως δεν έχεις την εμπειρία... αυτό που λέω είναι πως η
εμπειρία σου δεν είναι η πραγματικότητα.

eirini
18-10-10, 15:57
Μήπως η Βίβλος είναι ένα βιβλίο μαγείας;
Δείτε εδώ (http://maria-seferou.blogspot.com/2010/09/blog-post_15.html).


Καλησπέρα. Θα παρακαλούσα να τοποθετούμαστε με τρόπο έτσι ώστε να προάγεται η συζήτηση στο φόρουμ και όχι με σκοπό την προώθηση κάποιου blog ή site... Θα μπορούσες να παραθέσει έστω και κάποιο απόσπασμα του κειμένου. Εκ του συντονισμού!

eirini
18-10-10, 17:51
Ωραία, να σας το θέσω αλλιώς: Από μελέτες μου έχω καταλήξει ότι πολλά απ' αυτά που αποκαλούνται θαύματα στη Βίβλο είναι πράξεις μαγείας. Αυτό το στηρίζω σε πολλά εδάφια που έχω συγκεντρώσει στο site που ανέφερα.
Το να αραδιάσω εδώ όλα αυτά τα εδάφια θα θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση στη Βίβλο ή προάγω κανένα δόγμα ή αίρεση, και θ' ακούσω διάφορα.
Το να παραθέσω μόνο ένα εδάφιο δεν μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα, και πάντως θ' αρχίσουν οι διαπληκτισμοί του τύπου "όχι δεν σημαίνει αυτό, σημαίνει το άλλο", κλπ.

Αν είμαι εκτός των κανονισμών του φόρουμ τότε έχετε το δικαίωμα να σβήνετε τις αναρτήσεις μου.
Ευχαριστώ πάντως για την μέχρι τούδε ανοχή σας.
Καλή συνέχεια!:o

Ενώχ
25-10-10, 14:26
Ωραία, να σας το θέσω αλλιώς: Από μελέτες μου έχω καταλήξει ότι πολλά απ' αυτά που αποκαλούνται θαύματα στη Βίβλο είναι πράξεις μαγείας. Αυτό το στηρίζω σε πολλά εδάφια που έχω συγκεντρώσει στο site που ανέφερα.
Το να αραδιάσω εδώ όλα αυτά τα εδάφια θα θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση στη Βίβλο ή προάγω κανένα δόγμα ή αίρεση, και θ' ακούσω διάφορα.
Το να παραθέσω μόνο ένα εδάφιο δεν μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα, και πάντως θ' αρχίσουν οι διαπληκτισμοί του τύπου "όχι δεν σημαίνει αυτό, σημαίνει το άλλο", κλπ.

Αν είμαι εκτός των κανονισμών του φόρουμ τότε έχετε το δικαίωμα να σβήνετε τις αναρτήσεις μου.
Ευχαριστώ πάντως για την μέχρι τούδε ανοχή σας.
Καλή συνέχεια!:o

Για να καταλήξει κανείς στο ότι είναι πράξεις μαγείας... πρέπει να δεχθεί πως ό,τι αναφέρεται στην βίβλο (και την κάθε βίβλο) είναι ακριβώς αυτό που έγινε.

Συνεπώς, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να δεχθούμε και κάποιες αιμομιξίες.... π.χ... ή ό,τι οι άνθρωποι κάποια εποχή ζούσαν 1000000 χρόνια... ή ότι υπήρχε παράδεισος και δέντρο της ζωής αλλά και της γνώσης.

Δεν είναι λογικό να πετάμε ό,τι δεν μας συμφέρει από ένα κείμενο και να κρατάμε ό,τι συμφέρει για τον εκάστοτε συλλογισμό μας.

melian
26-10-10, 03:46
Διέγραψα τα τελευταία μηνύματα που δεν είχαν καμία σχέση με τη συζήτηση που διαδραματίζεται στο συγκεκριμένο νήμα. Ένα φόρουμ δεν είναι χώρος για να επιλύνονται προσωπικές διαφορές, ούτε για να γίνονται chat συζητήσεις.
Θα σας παρακαλούσα, λοιπόν, να σεβαστείτε τη λειτουργία και τους κανόνες του Φόρουμ του Μεταφυσικού αλλά και εμάς που προσπαθούμε να συντονίσουμε την κατάσταση. Για οτιδήποτε προσωπικής φύσης μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε το πμ χωρίς να δημιουργείτε κανένα απολύτως πρόβλημα.
Το τόπικ κλειδώθηκε ήδη μία φορά, κρίμα είναι να ξανακλειδωθεί καθώς ενδέχεται κάποιοι να θέλουν πράγματι να συζητήσουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους.

εκ του συντονισμού,
melian

Sassette
04-11-10, 16:47
Κάποιοι αναρωτήθηκαν σε προηγούμενες σελίδες αν λύνονται τα μάγια και πώς. Και επειδή το διάβασα τώρα απαντώ τώρα: Με τα μάγια (και αναφέρωμαι σε μαύρη μαγεία, για να βλάψεις δηλαδή ή να βγάλεις κάποιον απ' το δρόμο του) στέλνονται οντότητες (χαμένες ψυχές, σκεπτομορφές ή δαίμονες) στο θύμα. Βοηθώντας την οντότητα να πάει στο φως λύνονται και τα μάγια. :o

Witch Shadow
08-11-10, 01:23
Κάποιοι αναρωτήθηκαν σε προηγούμενες σελίδες αν λύνονται τα μάγια και πώς. Και επειδή το διάβασα τώρα απαντώ τώρα: Με τα μάγια (και αναφέρωμαι σε μαύρη μαγεία, για να βλάψεις δηλαδή ή να βγάλεις κάποιον απ' το δρόμο του) στέλνονται οντότητες (χαμένες ψυχές, σκεπτομορφές ή δαίμονες) στο θύμα. Βοηθώντας την οντότητα να πάει στο φως λύνονται και τα μάγια. :o

Εδω υπαρχει ενα μικρο προβλημα. Επειδη ασχολουμαι χρονια με τη μαγεια και εχω δουλεψει πανω σε αρκετα ξορκια λευκης και πρασινης μαγειας (ειναι υποκατηγοριες και οχι ταμπελες), τα μαγια δεν λυνονται ετσι. Δεν ειναι απαραιτητο ο Μαυρος Μαγος να σου στειλει καποια οντοτητα, δαιμονα, χτικιο για να πιασει το ξορκι του. Κατι προσωπικο σου, ενα στοιχειο μοναδικο για σενα, μπορει να το στρεψει εναντιον σου. Γνωριζω για την υπαρξη ξορκιων που φερνουν αρρωστια και δυστυχια, αλλα δεν εχουν να κανουν με επικληση δαιμονων και οντοτητων. Αν ξερεις το χαρακτηρα του επι8ετικου ξορκιου που σου εκαναν, μπορεις να αντεπιτεθεις. Αν για παραδειγμα σου αφησει κομματι του ξορκιου στο κατωφλι σου κρυμμενο μεσα σε γλαστρα ή μεσα στο σπιτι σου σε πουγκακι κρυμμενο σε μερος οχι και τοσο προσβασιμο, αν το βρεις και το ανοιξεις λυνεται. Αν βρεις μπουγιουμ χανει την δυναμη του. Μπορεις να κανεις αντιμαγα για να λυσεις επι8ετικα μαγια. Δεν εμπλεκονται οντοτητες. Τουλαχιστον οχι οπως το θετεις εσυ. Και επειδη εδω μεσα σιγουρα καποιοι δεν αποδεχονται την δυναμη της μαγειας, μπορουν να καλυφθουν με τον τροπο που οριζει η Εκκλησια (σαν αγιογραφος επρεπε να το ξερω). Με το αλατι.

Sassette
08-11-10, 01:37
Tα μάγια που λες με υλικά και χωρίς οντότητες είναι πιο απλά μάγια και έχεις δίκυο, είχα και εγώ κάποιες υποθέσεις όπου είδαν ότι απλά με το να ξεφορτωθούν τα υλικά ή να κάνουν κάποιο τελετουργικό λύνονταν. Αλλά στις δικές μου στατιστικές είναι πολύ μικρή μειοψηφεία σε σχέση με αυτά με οντότητες.

Witch Shadow
08-11-10, 01:43
Tα μάγια που λες με υλικά και χωρίς οντότητες είναι πιο απλά μάγια και έχεις δίκυο, είχα και εγώ κάποιες υποθέσεις όπου είδαν ότι απλά με το να ξεφορτωθούν τα υλικά ή να κάνουν κάποιο τελετουργικό λύνονταν. Αλλά στις δικές μου στατιστικές είναι πολύ μικρή μειοψηφεία σε σχέση με αυτά με οντότητες.

Κοιτα αν εχεις σκοπο να παρεις την ψυχη καποιου για να την χρησιμοποιησεις σαν ανταλλαγμα σε συμφωνια και να γλιτωσει η δικη σου ψυχη, υπαρχουν ξορκια που καλουν Αρπαγες Ψυχων που κανουν τη δουλεια σου. Υπαρχουν οντως ξορκια που επικαλουνται δαιμονες (και μαλιστα μεσα απο τον Μαγικο Πινακα, το Νερο και τον Κα8ρεφτη) για να σκοτωσουν εχθρους, να επιφερουν ασθενεια, να προκαλεσουν ατυχημα. Αλλα πρεπει να εισαι περα απο ψαγμενος, και χωμενος σε γκρουπακια σκοτεινα. Αυτα θελουν μεγαλη ποσοτητα ενεργειας και ενας ανθρωπος αρχαριος με μεσος, δεν μπορει να δωσει.

Τα υλικα μαγια δεν ειναι απλα οσο ακουγονται. Εχουν την δουλεια τους και ας μην επικαλουνται οντοτητες. Φυσικα εξαρταται σε ποιας εποχης τα μαγια ειναι η στατιστικη σου και ποιων Αδελφοτητων/Οργανωσεων/Ομαδων.

iLoveBaphomet
11-11-10, 23:51
Να μιλήσουμε λίγο σοβαρά.. Μαγεία είναι η επιβολή του Θελήματός σου πάνω στη ροή των πραγμάτων, συμφωνα με την Αντίληψή σου..

Ειναι μια σειρά απο διεργασίες που έχουν άμεσα αντίκτυπο στην ψυχοσύνθεση μας αλλα και στις εγκεφαλικές λειτουργίες του νευρωνικού μας δίκτυου.. Είναι πολυδιάστατο θέμα.. Δέν είναι τόσο υπερφυσική έννοια όσο θελουν να νομίζουν μερικοί.. Δέν έχει καμιά σχέση με τις δυσειδαιμονίες και κάτι καρναβαλίστικα που νομίζουν κάποιοι άλλοι..

Μαγεία είναι η αρχαιότερη τέχνη για να αναπτύξει κάποιος την ευφυία του, να επεκτείνει την συνειδητότητα του.. και φυσικά να εξελιχθεί πνευματικά.. Άν προσπαθούσαμε να την κλείσουμε σε ένα θρησκευτικό καλούπι τότε θα την ονομάζαμε σαν την λατρεία της Φύσης και της Ανθρώπινης Διανοητικότητας..

Emmanuela
16-11-10, 01:20
Κάθε άνθρωπος είναι ένας εν δυνάμει μάγος. Οι προφήτες της Βίβλου είχαν αναπτύξει τις μαγικές τους δυνάμεις και απέδιδαν τα θαύματα που έκαναν στο Θεό. Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τις μαγικές τους δυνάμεις για καλό ή για κακό. Οι προφήτες της Βίβλου τις χρησιμοποιούσαν συχνά για να τιμωρήσουν το λαό του Ισραήλ για τις αμαρτίες του.

vasilisv
19-11-10, 01:09
Παιδιά νομίζω ότι θα ήτο καλύτερα να μιλάμε για εξελιγμένες ικανότητες του ανθρώπου ή απλά για ικανότητες παρα για μαγεία. Εξάλου περίπου μόνο το 10% των ικανοτήτων μας είναι σε λειτουργεία συν το γεγονός ότι πνευματικά είμαστε σε μικρό επίπεδο ίσως στο κατώτερο.

ΣΚΙΕΡΟΣ
01-02-11, 20:29
Κατ' αρχάς καλώς ήρθα στο ωραίο φόρουμ σας!Το παρακολουθώ αρκετό καιρό ως επισκέπτης και αποφάσισα να γίνω πια ενεργό μέλος!Ο λόγος που έγινα μέλος είναι:
α)Τα περισσότερα μέλη από εδώ κατέχουν ένα σοβαρό εφόδιο,τη γνώση,πράγμα που θέλω να αποκτήσω κι εγώ(με υπομονή και επιμονή πάντα):p
β)Σ'αυτό το φόρουμ υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για το μεταφυσικό με αποτέλεσμα να με βοηθήσει να μάθω καινούργια πράγματα!

Λοιπόν,στο θέμα μας τώρα!Επειδή ενδιαφέρομαι για τη μαγεία σε θεωρητικό επίπεδο θα ήθελα να μου δώσετε κάποιες πληροφορίες για εκεινη ειτε λέγοντάς μου εσείς λίγα λόγια είτε δινοντάς μου καποια site σχετικά με εκείνη!Ολοκληρώνοντας,θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος τι είναι η σολομωνική μαγεία?

blue_light
17-02-11, 22:22
Θα μπορούσε κανείς να προσεγγίσει την μαγεία ως μια κρυφή,πανίσχυρη ικανότητα του μυαλού που έχει τη δυνατότητα να επιφέρει αλλαγές στην φυσική πραγματικότητα και όχι μόνο με βάση το θέλημα του μάγου...
Σε θεωρητικό επιπεδο θα βρείς πολλα αλλά εξαρτάται από το τι είδος προτιμάς...

Μερικά καλά sites που ζήτησες είναι τα εξής:
www.artofwise.gr - Πληροφορίες για την λευκή μορφή της Τέχνης και άλλα φαινόμενα

www.necronomiconmagic.weebly.com και chaosmatrix.org - Οδηγοί πάνω στην Λαβκραφτική και την Χαοτική μαγεία

Η Σολομονική μαγεία βασίζεται πάνω στο ομώνυμο γριμόροιο αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζω πολλά γι αυτήν...

elem
19-12-11, 03:50
sas parakalw xriazomai voitheia gt edw kai duo meres paw na trelathw
loipon prin duo meres vrethika(xwris na to exw epidioksei) na mou leei ta xartia kai to flitzani mia kiria dioratikh ( de kserw an ontos einai h den einai) oi opoia omologoumenos vrike arketa pragmata sxetika me thn zwh mou kai thn oikogeneia mou telos panton to thema einai
oti mou eipe pws exoun kanei magia sthn mama mou se sxesh me ton mpampa mou edw kai polla xronia(apo tote pou pantrevtikan) kai oti avto epireazei amesa kai emena kai genikotera evthinetai gia oti mas sumvainei.....
TO PROVLIMA EINAI OTI H KYRIA MOY ZHTHSE 1500E GIA NA TA LUSEI.... EGW GIA NA PW THN ALHTHEIA EIMAI LIGO DISPISTH ALLA DE MPORW NA PW OTI ME AFHSAN ADIAFORH AVTA POU M EIPE
MPOREI KAPOIOS EDW NA MOU DWSEI MIA LUSEI AN ONTOS MPOREI NA UPARXOUN MAGIA KAI PWS MPORW NA TA LUSW SAS PARAKALW...

ΙΑΝΕΙΡΑ
19-12-11, 10:54
ΑΝΟΗΣΙΕΣ, ΑΝΟΗΣΙΕΣ, ΑΝΟΗΣΙΕΣ...

Μην σε πιάνει πανικός... Η συγκεκριμένη κυρία έχει ανάγκη τα 1500 ευρώ και βρήκε τρόπο να τα βγάλει εύκολα και γρήγορα! Απλώς ξέχνα ό,τι σου είπε και μην επηρεάζεσαι...

Σύλφη
19-12-11, 12:00
Άτομα σαν και την κυρία που μας λες,έχουν το ταλέντο της υποβολής.
Σε έχει ήδη υποβάλει με τον φόβο οτι η οικογένειά σου κινδυνεύει.
Την άφησες να το κάνει μέσω της λογικής οτι βρήκε κάποια πράγματα αρα και στα μάγια έχει δίκιο.Είναι μια γνωστή τακτική μην μασας.
Προσφέρει το πρόβλημα και την λύση και γνωρίζει οτι κι εσυ θα έχεις τα 1500ευρώ.
Μην ζητάς βοήθεια,γιατί έτσι παίζεις το εμπορικό παιχνίδι της και τοποθετείς τον εαυτό σου στην θέση του θύματος.
Ορθώσου και μην φοβάσαι.

elem
19-12-11, 17:56
na eistai kala, kai na hthela de diathetw 1500e gia na ths ta dwsw apo kei k pera vazw thn logikh mou kai skeftomai k gw oti h dinamh ths einai ontos h ipovolh h isos na einai polu diavasmenh panw sth psixologia kai th glwssa tou swmatos kai etsi na mporei apla na katalavainei tous anthropous ti na pw
EVXARISTW KAI PALI :)
:)

batana
28-01-12, 00:12
μηπως ξερει κανεις να μου πει τι σημαινει αυτο το συμβολο η ειναι καποια γραφη;

http://imageshack.us/photo/my-images/703/45891233.png/[/

aggelikhkvn
28-01-12, 08:30
elem εχουν τον τροπο τους αυτες, να αποσπουν χρηματα, μην την πιστευεις απλα εσυ εισαι το εξιλαστηριο θυμα. αν θες την γνωμη μου, οταν σε πλησιαζουν, να μην πηγαινεις κοντα τους γιατι σε επιρρεαζουν, οπως πολλους αλλους.