Επιστροφή στο Forum : Harrison Bergeron
Πριν από μερικούς μήνες ένας πολύ καλός μου φίλος μου πρότεινε να δούμε μία ταινία που είχε πάρει δώρο με ένα περιοδικό. Ταινία επιστημονικής φαντασίας με τίτλο "Ηarrison Bergeron". Ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα βράδια που πέρασα ποτέ μου. Την θυμήθηκα σήμερα που απαντούσα σε ένα θέμα σχετικά με το κατά πόσον μπορεί έστω και ένας άνθρωπος να αλλάξει μία κατάσταση ή αν πλέον δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Η ταινία είναι βασισμένη σε μία μικρή ιστορία του Κurt Vonnegut την οποία μπορείτε να την διαβάσετε εδώ
http://instruct.westvalley.edu/lafave/hb.html
Ως ταινία γυρίστηκε το 1995 για την τηλεόραση με πρωταγωνιστές τους Sean Austin και Christopher Plummer. Αν μπορέσετε να την εντοπίσετε κάπου προτείνω να την δείτε...
Είναι μία απ' τις ταινίες που έχω στην αρκετά μεγάλη συλλογή μου και χαίρομαι. Δυστυχώς, δεν έχει γίνει γνωστή στο ευρή κοινό, αλλά για εμάς που ασχολούμαστε με τη συμβολή της τεχνολογίας στη ζωές των ανθρώπων, με το mind-controlling, με τη λογοκρισία, με τον περιορισμό των απολαύσεων και γενικότερα με κάθε είδους απαγόρευση, είναι μια πολύ καλή επιλογή! Σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όχι όμως για το μακρινό μέλλον. Δε θα ήταν απίθανο να ξυπνήσουμε μια μέρα και να φοράμε όλοι ένα "στεφάνι", μια "στέκα" που θα μας περιόριζε τις σκέψεις και τις αντιδράσεις. Πόσοι θα ήταν σαν τον Harrison; Πόσοι θα συνέχιζαν να σκέφτονται ελεύθεροι ή έστω πιο ελεύθερα απ' τους άλλους; Πολλοί-πολλοί λίγοι! Κι αυτοί θα είτο κυνηγημένοι από τους "διαχειριστές"...
Η ταινία περιγράφει έναν κόσμο όπου οι πολίτες ελέγχονται με ένα μηχανισμό που φέρουν καθημερινά στο κεφάλι τους και απαγορεύεται να αφαιρέσουν. Αυτή η συσκευή εμποδίζει τον εγκέφαλο να σκεφτεί κάτι πέρα από αυτά που οι "κυβερνήτες" θέλουν, καταργεί αντιδράσεις και επηρρεάζει συνειδήσεις. Η τηλεόραση παίζει συγκεκριμένα προγράμματα, στα σχολεία διδάσκουν "επιλεκτικά" μαθήματα. Ο Harrison Bergeron είναι ένα παιδί που ανακαλύπτει τη διαφορετικότητά του παίζοντας σκάκι. Μια παραπάνω σκέψη από τους άλλους αποβαίνει μοιραία και τον οδηγεί στο περιθώριο. Εκεί θα ανακαλύψει τον κρυμμένο "πύργο ελέγχου" κάτω απ' τη μύτη τους και θα συναντήσει τον "αρχηγό". Όταν βρει την ευκαιρία, θα ρισκάρει τα πάντα για να δείξει στον κόσμο την αλήθεια και να τον ελευθερώσει από τη φυλακή του! Μπορεί όμως αυτός να αντιληφθεί τι βλέπει; Και πόσο θα κοστίσει αυτή η απόπειρα στον Harrison και τα αγαπημένα του πρόσωπα;
Μια μοναδική ταινία, από θέμα σεναρίου, φοβερή η ερμηνεία του Sean Astin (πρόκειται για τον Sam από την τριλογία Lord of the Rings). Ψάξτε να τη βρείτε! Αξίζει...
Ακόμα δείτε τα "The Truman Show", "Dark City" και "Pleasantville" με σχετικές αναφορές στην καταπίεση και τον περιορισμό του ανθρώπου.
Ακόμα δείτε τα "The Truman Show", "Dark City" και "Pleasantville" με σχετικές αναφορές στην καταπίεση και τον περιορισμό του ανθρώπου. Μόνο αυτά?!?!?
Με απογοητεύεις... :p
Δείτε τα fahrenheit 451, thx1138, το 1984, το Brazil, το Gattaca, equilibrium, και διαβάστε το Brave new world
Εκεί να δείτε καταπίεση...
BladeRunner82
24-03-06, 23:47
Μόνο αυτά?!?!?
Με απογοητεύεις... :p
Δείτε τα fahrenheit 451, thx1138, το 1984, το Brazil, το Gattaca, equilibrium, και διαβάστε το Brave new world
Εκεί να δείτε καταπίεση...
Τι ειπες τωρα?????
GATTACA!!!!!!!!!!
ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.