PDA

Επιστροφή στο Forum : Aρθρο της Κ.Α.Π.Α στο φοιτητικο περιοδικο "φ"


shadowman
25-03-06, 20:24
To παρακάτω κείμενο θα δημοσιευτεί προσεχώς στο φοιτητικό περιοδικο "Φ" της σχολης Θετικων Επιστημων του Πανεπιστημιου Αιγαιου:

Ήταν Μάρτιος του 2003 όταν ο Μηνάς Παπαγεωργίου και ο Ανδρέας Πανουτσόπουλος είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν μια φοιτητική ομάδα, διαφορετική από τις άλλες, που θα ασχολείτο με το χώρο του μεταφυσικού, του παράδοξου, του ανεξήγητου γενικότερα και όχι μόνο. Η ιδέα βρήκε πολλούς υποστηρικτές και γρήγορα η ομάδα απέκτησε το δικό της όνομα .Έτσι η Κ.Α.Π.Α. (Κέντρο Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου) αποτέλεσε μια πρωτοποριακή πράξη για τα δρώμενα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και όχι μόνο. Το καταστατικό λειτουργίας ετοιμάστηκε και πολύ γρήγορα τα μέλη της ανέλαβαν δράση. Έτσι από το 2003 έως και σήμερα η Κ.Α.Π.Α. έχει να επιδείξει μια πλούσια δράση. Συνοπτικά αναφέρω τις δραστηριότητες της παρακάτω:

- Ομιλητές - εκδηλώσεις

Ιούνιος 2003: Νίκος Ανδρεαδάκης - Εισαγωγή στην έρευνα του Μυστηρίου»

Νοέμβριος 2003: Μάκης Ποδότας κ’ Γιώργος Κασιμάτης - Φαινόμενο UFO φαντασία ή πραγματικότητα κ’ Γήινες προσεγγίσεις του τρόπου πτήσης των ΑΤΙΑ.

Μάρτιος 2004: Ιωάννης Λάζαρης - Η τεχνολογία των Θεών.

Μάϊος 2004: Γιώργος Στάμκος - Νίκολα Τέσλα :ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον 21ο αιώνα.

Νοέμβριος 2004: Μιχάλης Καλόπουλος : - Θαύματα ,δεισιδαιμονία και σκεπτικισμός.

Δεκέμβριος 2004: Παναγιώτης Παππάς : Ο αιθέρας υπάρχει -Ανάλυση αποδείξεις.
Απρίλιος 2005 : Ραδάμανθυς Αναστασάκης : Πυθαγόρας ,ο διδάσκαλος των αιώνων.

Μάϊος 2005 :Γιώργος Ιωαννίδης ,Θανάσης Βέμπος :Οι πύλες του αλλόκοσμου

Δεκέμβριος 2006 : Γιώργος Κόκκας: Άμεση Δημοκρατία και η ανάγκη για έναν σύγχρονο διαφωτισμό.

- Ραδιοφωνική Εκπομπή:

Απ’τον Οκτώβριο του 2003 η ραδιοφωνική εκπομπή «Αστρική Πύλη» (φοιτητικός σταθμός Χώρος 94,2) μας ταξιδεύει στη μαγεία της αναζήτησης

- Αποστολές - Εξορμήσεις:

Ηραίον, Ευπαλίνειο όρυγμα ,Παναγία σπηλιανή -αρχαίο μαντείο ,σπηλιά Πυθαγόρα ,Παναγία Μακρυνή ,δίκτυο σπηλαίων κοντά στη Χώρα ,Ιερό τρίγωνο Ιωνίας :Eφεσσος - Πριήνη - Δίδυμα (Τουρκία).

- Ανοιχτή Βιβλιοθήκη
Λειτούργησε άτυπα μια ανοιχτή βιβλιοθήκη σχετικά με θέματα του παράδοξου για τα μέλη της ομάδας.


Πολύ γρήγορα η ομάδα Κ.Α.Π.Α. άρχισε να αποκτά κύρος και δημοσιότητα καθώς το έργο της σε συνάρτηση με τους λίγους μήνες ύπαρξης της ήταν πλούσιο. Σε συνεργασία με τη διαδικτυακή ομάδα GATEWAY και τον ιστό της στο internet www.metafysiko.gr η Κ.Α.Π.Α., αποτελεί μέλος την πανελλήνιας κοινότητας του metafysikou.

Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής ήταν να αποκτήσει η ομάδα επαφές με τις υπόλοιπες παρόμοιες σε όλη την Ελλάδα (K.A.I.N., K.A.Π.Θ.) και να γίνει γνωστή και εκτός Σάμου. ’Ετσι τα νέα της ομάδας προβάλλονται κάθε μήνα στο γνωστό περιοδικό του χώρου MYSTERY(παλαιότερα με το STRAΝGE). Η Κ.Α.Π.Α. προβλήθηκε επίσης σε αρκετές τοπικές εφημερίδες καθώς και στον τηλεοπτικό σταθμό SAT. Απόσπασμα από τις εκδηλώσεις μας πήρε και το κανάλι της ΕΤ-3.Στην εκπομπή «περίμετρος» του κρατικού καναλιού προβλήθηκε και συνέντευξη που παραχωρήσαμε λίγο μετά την εκδήλωση του Μαρτίου του 2004.
Το έργο της Κ.Α.Π.Α. δεν σταματάει μόνο εδώ.
Στις 27 Νοεμβρίου του 2004, δύο μέλη της ομάδας συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι στην εκπομπή του κ.Χαρδαβέλλα «Πύλες του Ανεξήγητου».Οι εντυπώσεις που άφησαν τα παιδιά ήταν άριστες με αποτέλεσμα ο κ.Χαρδαβέλλας να ξανακαλέσει μέλη την Κ.Α.Π.Α. αρκετές φορές ακόμη. Ύστερα από μερικές μη αποδεκτές προτάσεις (λόγω φόρτου εργασίας) ένα μέλος της ομάδας επανεμφανίστηκε στην εκπομπή στις 23 Οκτωβρίου 2005 και ακόμη ένα μέλος πριν από λίγους μήνες.
Αναμφισβήτητα λοιπόν η Κ.Α.Π.Α. έχει επιτελέσει ένα σπουδαίο έργο με αποτέλεσμα την προβολή του πανεπιστημίου Αιγαίου και των φοιτητών της Σάμου, έργο που συνεχώς προβάλλει και συνεχίζει να παράγει.
Στόχος της Κ.Α.Π.Α. δεν είναι άλλος από τη δημιουργία συνειδητών πολιτών και την αφύπνιση τους. Απευθύνεται στο φοιτητικό κοινό κυρίως και όχι μόνο, άλλωστε έχουν αναπτυχθεί και σχέσεις με ντόπιους κατοίκους και φορείς που παρευρίσκονται όλα και πιο συχνά στις εκδηλώσεις μας. Θέλουμε οι συμφοιτητές μας να αποκτήσουν την ταυτότητα του ενεργών πολιτών αυτών δηλαδή που σκέφτονται, απορούν, αμφιβάλλουν, ενδιαφέρονται για τα κοινά και δεν βλέπουν επιφανειακά τα πράγματα. Άλλωστε εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι στις μέρες μας όλα και περισσότερα πράγματα μας αποκρύπτονται. Φυσικά συμβαδίζοντας πάντα με την επιστημονική γνώση. Ας μην ξεχνάμε πως οτιδήποτε θεωρείτε ανεξήγητο σήμερα επειδή δεν μπορεί να αποδειχθεί και να περιγραφεί με τις υπάρχουσες επιστημονικές γνώσεις ίσως κάποια μέρα με την εξέλιξη της επιστήμης να απαντηθεί.


Οι επόμενες κινήσεις μας για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος είναι σε εξέλιξη.
Πρόσφατα καταφέραμε να οργανώσουμε κάποια σπηλαιολογικά σεμινάρια σε συνεργασία με γνωστό σπηλαιολόγο- έξοδα των οποίων θα καλύψει η Νομαρχεία Σάμου- που θα περιλαμβάνουν πρακτικό και θεωρητικό μέρος.Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη.Φυσικά ετοιμάζουμε και την προβλεπόμενη εκδήλωση μας για το εαρινό εξάμηνο.

shadowman
27-03-06, 03:34
Το φοιτητικό περιοδικό "φ" της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα φιλοξενήσει άρθρο της ομάδας με θέμα:3 χρόνια Κ.Α.Π.Α.
Το "φ" αποτελεί το περιοδικό των φοιτητών της Σάμου καθώς δικαίωμα έχουν να αρθρογραφίσουν όλοι όσοι φοιτούν στο Καρλόβασι. Αποτελεί μια νέα προσπάθεια καθώς έχουν εκδοθεί μόνον 8 τεύχη -παλαιότερα με όνομα "χώρος ζην"- και φυσικά σαν ενεργοί φοιτητές το στηρίζουμε. Σκοπός του άρθρου είναι να προβληθεί το έργο της Κ.Α.Π.Α. αυτά τα 3 χρόνια και να δώσουμε στους συμφοιτητές μας να καταλάβουν ποιοι είναι οι στόχοι και οι σκοποί της.