PDA

Επιστροφή στο Forum : πολυεθνικές - οι σύγχρονες μυστικές εταιρείες [αβατον]


excellent
01-04-06, 15:00
[Πηγή έμπνευσης και πληροφοριών το περιοδικό: ΑΒΑΤΟΝ]



«Καλώς ήρθατε στη Vodafone. Για να ακούσετε τον πρωθυπουργό, πατήστε 1. Για να ακούσετε τον Υπουργό Εξωτερικών, πατήστε δύο. Για να ακούσετε τον Γιάννο, πατήστε 3. Για να τους διαγράψετε, πατήστε 0.»


Που θα καταλήξει αυτή η υπόθεση;


Διάβασα στο προαναφερθέν περιοδικό ότι οι Πολυεθνικές είναι οι σύγχρονες μυστικές εταιρείες. Και δεν έχει άδικο.


Θα σας μεταφέρω τα τμήματα του άρθρου που θεωρώ πιο σημαντικά. (Περιληπτικά)


Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι τον κόσμο κυβερνούν από το παρασκήνιο οι μυστικές εταιρείες κ.α. Αυτά όμως αντικαταστάθηκαν από τις πολυεθνικές εταιρείες. Με μια βασική διαφορά: Ενώ στις παραδοσιακές μυστικές οργανώσεις μύησης και δύναμης, υπήρχε η απόχρωση ή και επίφαση κάποτε της εσωτερικής αναζήτησης, στις «Εταιρείες-Corporations» ο στόχος είναι σαφής και ένας: Το κέρδος και μόνο το κέρδος. Η δε ηθική τους συμπυκνώνεται στο μότο: Δεν υπάρχει έλεος για τους αποτυχημένους.


Σήμερα είναι γνωστό ότι τα περίφημα πολυεθνικά λόμπι ελέγχουν το Αμερικανικό Κογκρέσο.


Κοινά στοιχεία μυστικών εταιρειών με πολυεθνικές εταιρείες. (αναφέρονται κατ’ αντιστοιχία)


Μυστικές εταιρείες:

1) Δίκτυο σε πολλές πόλεις της ίδιας χώρας και ίσως και σε άλλες χώρες.

2) Τα μέλη έδιναν όρκους και έτσι δεσμεύονταν και ζούσαν κάτω από έντονη ψυχολογική πίεση και φόβο. Τα μέλη πίστευαν πως απολάμβαναν μοναδικά προνόμια.

3) Μια τέτοια μυστική σχέση μπορούσε να οδηγήσει ακόμη σε προδοσία πατρίδας.

4) Κανείς δεν μπορούσε να ελέγξει τους πραγματικούς στόχους του ανώτατου και συνήθως άγνωστου ηγέτη της οργάνωσης.

5) Με τη δύναμη τους έκαναν τους κυβερνώντες υποχείριά τους. Όλοι επιζητούσαν την εύνοιά τους.


Πολυεθνικές εταιρείες:

1) Δίκτυο που καλύπτει ολόκληρες χώρες και ίσως ολόκληρο τον πλανήτη.

2) Τα στελέχη παραδίδονται ψυχή τε και σώματι για να έχουν το προνόμιο να ανήκουν στην εταιρεία. Αποποιούνται των προσωπικών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων, εργάζονται χωρίς ωράριο πολλές ώρες κάθε μέρα με μόνο ελπίδα την παραμονή και εξέλιξη στην ιεραρχία της εταιρείας, και με μόνη επιδίωξη την απολαβή των προνομίων που υπόσχεται η συγκεκριμένη υπαλληλική ή στελεχιακή ιδιότητα.

3) Αλήθεια, ποιος μπορεί να ελέγξει την «καρδιά» του λειτουργικού μιας πολυεθνικής; Και ποιο στέλεχος θα σκεφτεί να αμφισβητήσει τον «πατριωτισμό» ενός διεθνούς project στο οποίο θα κληθεί να συμμετάσχει, το οποίο βεβαίως εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πολυεθνικής, που ενδεχομένως έρχονται σε αντίθεση με τα της πατρίδας του;

4) Ποιος μπορεί να ξέρει τους πραγματικούς στόχους στα παρόντα αλλά και μελλοντικά σχέδια μιας πολυεθνικής; Ποιος και με ποια κριτήρια σχεδιάζει, αποφασίζει και κατευθύνει;

5) Η δύναμη των μεγάλων εταιρειών είναι κολοσσιαία και κάνει τους πάντες και ιδίως τους πολιτικούς, να υποκλίνονται. Άλλωστε όλοι επιζητούν την εύνοια και τις επενδύσεις τους.


Αυτά προς το παρόν…

D_XENIOS
01-04-06, 22:13
πλεον οι πολυεθνικες ελεγχουν τα παντα, ειναι η εξουσια πισω απο τις κυβερνησεις. κανενας ομως (εκτος απο λιγους που τα ψαχνουν) δεν ξερει ονοματα. οι σκοποι τους δεν ειναι μονο το χρημα το κερδος, ειναι και αλλα που θελουν να πετυχουν. ειναι συνεχεια των μυστικων εταιριων του παρελθοντος. ατομα που εχουν ψαξει το θεμα λενε οτι πισω απο ολες τις πολυεθνικες του πλανητη βρισκονται το πολυ 100 οικογενειες. αυτο που πρεπει να κανουμε εμεις ειναι να σταματησουμε να τους τροφοδοτουμε, να τους κοντραρουμε και για αρχη να μην αγοραζουμε προιοντα που πουλανε οι πολυεθνικες, να μην μπαινουμε σε μαγαζια που ανηκουν σε πολυεθνικες και οτι αλλο νομιζη κανεις οτι θα τους κανη ζημια.

kammia
02-04-06, 03:55
Παιδιά, δε διαφωνώ με τα όσα λέτε, αλλά D_Xenie μην ξεχνάς οτι για να στέλνεις μηνύματα όπως αυτό που μόλις έστειλες, χρησιμοποιείς προιόντα και συστήματα των μεγαλύτερων από όλες τις πολυεθνικές εταιρίες στον κόσμο.

excellent
02-04-06, 12:12
Μιας που το θίξατε:

Όταν ιδρύθηκε η microsoft, ο Μπίλ Γκέιτς όχι μόνο δεν ήθελε να έχει σχέση με μυστικές εταιρείες, αλλά ήταν η πρώτη αμερικανική εταιρεία που είχε ως όρο να αποφεύγει συστηματικά να προσλαμβάνει Τέκτονες. Πιθανόν, το όραμα του Γκέιτς -του πλουσιότερου σήμερα ανθρώπου στον κόσμο- ήταν, το δικό του δημιούργημα να γίνει μια σύγχρονη μυστική εταιρεία-υπόδειγμα για τον 21ο αιώνα... Άρα δεν υπήρχε λόγος για σχέσεις και δεσμεύσεις με "απομεινάρια" του παρελθόντος, πράγμα που μ άλλον κατάφερε.

Πηγή: Περιοδικό "ΑΒΑΤΟΝ"

D_XENIOS
02-04-06, 21:42
Μιας που το θίξατε:

Όταν ιδρύθηκε η microsoft, ο Μπίλ Γκέιτς όχι μόνο δεν ήθελε να έχει σχέση με μυστικές εταιρείες, αλλά ήταν η πρώτη αμερικανική εταιρεία που είχε ως όρο να αποφεύγει συστηματικά να προσλαμβάνει Τέκτονες. Πιθανόν, το όραμα του Γκέιτς -του πλουσιότερου σήμερα ανθρώπου στον κόσμο- ήταν, το δικό του δημιούργημα να γίνει μια σύγχρονη μυστική εταιρεία-υπόδειγμα για τον 21ο αιώνα... Άρα δεν υπήρχε λόγος για σχέσεις και δεσμεύσεις με "απομεινάρια" του παρελθόντος, πράγμα που μ άλλον κατάφερε.

Πηγή: Περιοδικό "ΑΒΑΤΟΝ"
Αυτα που λες μπορει και να ειναι αληθεια, αλλα μπορεις να μου πης πιος εδωσε την τεχνολογια στον Γκειτς? Αυτο που ξερω εγω ειναι οτι το ιντερνετ ξεκοινισε απο ερευνες του πενταγωνου στην USA με χρηματοδοτηση του αμερικανικου λαου απο τους φορους, και τελικα ολο αυτο το χρισιμοποιισε ο Γκειτς για να γινη ο ποιο πλουσιος ανθρωπος στον κοσμο. Πως λοιπον μπορουμε να λεμε οτι ο Γκειτς δεν εχει σχεσεις και δεσμευσεις?

D_XENIOS
02-04-06, 22:05
Παιδιά, δε διαφωνώ με τα όσα λέτε, αλλά D_Xenie μην ξεχνάς οτι για να στέλνεις μηνύματα όπως αυτό που μόλις έστειλες, χρησιμοποιείς προιόντα και συστήματα των μεγαλύτερων από όλες τις πολυεθνικές εταιρίες στον κόσμο.
Εγω δεν λεω να μην χρησιμοποιουμε την τεχνολογια. Ειναι κατακτηση του ανθρωπου. Αλλα σημερα οι πολυεθνικες ειναι αυτες που καθοριζουν το μελλων μας. αποφαζιζουν για μας, μεσα απο τα ΜΜΕ που κατεχουν (η ελεγχουν με οποιονδηποτε τροπο) περνανε οτι θελουν, ανεβαζουν και κατεβαζουν κυβερνησεις και απο πανω μας κανουν να νομιζουμε οτι εμεις το κανουμε αυτο. Και ενα παραδειγμα. Προσφατα η κοκα κολα ανακοινωσε απολυσεις στην Ελλαδα για να παη στα σκοπια και απο κει μετα να πουλαει το προιον σε μας. Και ολοι οι δημοσιογραφοι τι εκαναν ?τιποτα. (δεν λεω για πολιτικους αυτοι δεν πανε κοντρα στα αφεντικα). Δεν θα πρεπε λοιπον καποιος να βγη και να κυρυξη εμπαργκο στην κοκα κολα, να βλεπαμε τι θα κανανε μετα αυτοι οι κυριοι? που θα πουλαγανε την κοκα τους? στα Σκοπια? Αλλα αν το εκανε αυτο οποιοδηποτε καναλι δεν θα επερνε διαφημηση απο καμια πολυεθνικη. Γιαυτο λεω μονο εμεις μπορουμε να τους κοντραρουμε και τροποι υπαρχουν πολλοι.

xontro_mpizeli
04-04-06, 03:56
γιαυτο λεω μονο εμεις μπορουμε να τους κοντραρουμε και τροποι υπαρχουν πολλοι.

πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; δε νομίζω...

και πάλι, άν αρχίσει να γίνεται κάτι τέτοιο θα σταματήσει γρήγορα. και η αιτία: πολύ απλά θα το σταματήσουν οι ίδιες οι εταιρίες. και δεν νομίζω να είναι πολύ δύσκολο γι αυτές...
σκέψου απλά ότι θα λαδώσει κάποιον για να οπισθοχωρήσει για να σταματήσει αυτός να κάνει κακό στην εταιρεία. και αυτό θα γίνει αλυσίδα: από έναν σε έναν άλλον, κ μετά σε άλλον, και μετά σε άλλον, κ.τ.λ.

καλώς ή κακώς αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε. λίγοι είναι αυτοί που κινούν τα νήματα του κόσμου αυτού αφού έχουν την δυνατότητα αυτήν...

για να υπάρξει ριζική αλλαγή πρέπει (αυτό που λέμε) να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα!

πάντως δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό σύγχρονες μυστικές εταιρίες απο την στιγμή και μόνο που ξέρουμε ποιές είναι και τι σκοπούς έχουμε (μάλλον...)

R-b-t3r
04-04-06, 08:11
για να υπάρξει ριζική αλλαγή πρέπει (αυτό που λέμε) να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα!
ο μόνος τρόπος για να εμποδιστεί η λειτουργία μια τέτοιας πολυεθνικής-μυστικής εταιρίας είναι η διακοπή επικοινωνίας, ο γεωγραφικός αποκλεισμός και η παρεμπόδιση της μετακίνησης κεφαλαίων.

πόσο εύκολο το βλέπετε να γίνεται?? στην σύγχρονη κοινωνία αυτό είναι σχεδόν ανέφικτο, μπορεί να συμβεί μόνο σε περιπτώσεις μεγάλης έλλειψης ενεργειακών πηγών και αυτό δεν μπορεί παρά να σημαίνει το τέλος του σύγχρονου τρόπου ζωής.

tsilof
04-04-06, 09:11
..πόσο εύκολο το βλέπετε να γίνεται?? στην σύγχρονη κοινωνία αυτό είναι σχεδόν ανέφικτο, μπορεί να συμβεί μόνο σε περιπτώσεις μεγάλης έλλειψης ενεργειακών πηγών και αυτό δεν μπορεί παρά να σημαίνει το τέλος του σύγχρονου τρόπου ζωής.
Έτσι ακριβώς είναι. :(
Μα, από τη στιγμή που όλο το οικονομικό- κοινωνικό οικοδόμημα δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί όλο αυτό το "σύστημα", τι να αλλάξει και από ποιούς;;; ;)
Καλά τα λέει ο Χονδρομπίζελος για να υπάρξει ριζική αλλαγή πρέπει (αυτό που λέμε) να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα! οπότε....

rokko74
04-04-06, 13:18
λενε οτι πισω απο ολες τις πολυεθνικες του πλανητη βρισκονται το πολυ 100 οικογενειες.

την καλησπέρα μου σε όλους,

φίλε D_xenios μπορείς να δώσεις παραπάνω πληροφορίες? ποιοί λένε και γιατί?

τα λέμε...

D_XENIOS
04-04-06, 16:52
την καλησπέρα μου σε όλους,

φίλε D_xenios μπορείς να δώσεις παραπάνω πληροφορίες? ποιοί λένε και γιατί?

τα λέμε...
Φιλε rokko υπαρχουν πολλοι που εχουν ψαξει αυτους που κρυβονται πισω απο τις ανωνυμες μετοχες των πολυεθνικων. Εγω συνεργαζομαι με μια γερμανικη εταιρεια που ηξερα οτι ανηκει κατα 90 % σε μια οικογενεια. Τελικα εμαθα οτι τις μετοχες αυτης της οικογενειας τις αγορασε μια ανωνυμη εταιρεια.Ρωτησα γιαυτην και μου ειπανε οτι ανηκη σε αλλη Α.Ε. η οποια εχει αλλες 20 Α.Ε. μεσα στις οποιες υπαρχουν 5 ανταγωνιστριες με αυτην που συνεργαζομαι εγω. Εμεις δηλαδη εξω σφαζομαστε στον ανταγωνισμο για εταιρειες που ανηκουν στον ιδιο ομιλο. Ψαχνοτας λοιπον πιο ψηλα παντα εβρισκα Α.Ε. που κατειχαν τις προηγουμενες. Εφτασα λοιπον σε δυο ομοιλους κολοσους στην γερμανια στους οποιους ανηκουν σχεδον το συνολο των εταιρειων που εδρευουν στην Γερμανια. Απο κει και περα δεν βρηκα τιποτα. Ποιοι ειναι λοιπον αυτοι που εχουν τους δυο αυτους ομοιλους ? Εκει λοιπον μπαινουμε στο μυστικο του θεματος.Αυτοι που κρυβονται πισω απο τους μεγαλους αυτους ομιλους ειναι αυτοι που στην ουσια κυβερνανε τον πλανητη και οχι ο ΜΠΟΥΣτ...Το ιδιο σχεδιο εφαρμοζεται σε ολα τα κρατη οποτε και να θελη καποιος κυβερνων να παη κοντρα αμεσως απειλειται με αποχωρηση των πολυεθνικων και αρα βουλιαγμα της οικονομιας, αλλα δεν χρειαζετε να φτασουν εκει γιατι διαλεγουν δικα τους παιδια για να γινουν πολιτικοι (κυβερνηση και αντιπολιτευση).Αυτα που γραφω ειναι κατα καποιον τροπο συμπερασμα δικο μου απο το οσο εχω ασχοληθη με το θεμα. Εχουν γραφτη πολλα βιβλια για αυτα τα θεματα (DAVID ICKE, NOAM CHOMSKY) και αλλοι πολλοι. Αλλα το καλυτερο ειναι να ψαχνομαι και μονοι μας.

D_XENIOS
04-04-06, 21:09
πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο; δε νομίζω...

καλησπερα. ξερεις οπως λενε η ελπιδα πεθαινει τελευταια. γιαυτο λοιπον
πιστευω οτι μπορει να αλλαξει αυτη η κατασταση, αλλα δεν θα αλλαξει
απο μονη της. πρεπει κατι να κανουμε κι εμεις, ο καθενας απο την
πλευρα του οτι και οπως νομιζη. μια καλη αρχη πιστευω οτι ειναι να
σταματησουμε να καταναλωνουμε προιοντα πολυεθνικων που δεν μας
ειναι απαραιτητα π.χ. κοκα κολα