PDA

Επιστροφή στο Forum : κοσμικό νέφος από αλκοόλ εκτείνεται σε μήκος 463 δισ. χιλιομέτρων


AREIANOS
05-04-06, 10:33
Τηλεσκόπιο στη Βρετανία εντόπισε μέσα στον Γαλαξία μας ένα σύννεφο από μεθανόλη που εκτείνεται σε μήκος 463 δισ. χιλιομέτρων, μια ανακάλυψη που ίσως δώσει νέα στοιχεία για το σχηματισμό των άστρων αλλά και την εμφάνιση της ζωής.

Το νέφος ανακαλύφθηκε σε μια περιοχή του Μίλκι Ουέι που ονομάζεται W3(OH), όπου σχηματίζονται άστρα από τη συμπύκνωση διαστρικού αερίου και σκόνης, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο του Τζόντρελ Μπανκ στη Βρετανία και αναμεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το 2004 οι αστρονόμοι εντόπισαν για πρώτη φορά μεθανόλη στους δίσκους σκόνης και αερίου που περιβάλλουν νεογέννητα άστρα. Η μεθανόλη, γνωστή και ως μεθυλική αλκοόλη, στην ίδια χημική κατηγορία με την αιθανόλη, αλλά περιέχει ένα αντί για δύο άτομα άνθρακα και είναι τοξική.

Η ανακάλυψη μεθανόλης ανέτρεψε την άποψη ότι η υπεριώδης ακτινοβολία στον διαστρικό χώρο θα κατέστρεφε οποιαδήποτε οργανικά μόρια.

Τα τελευταία χρόνια έχουν ανακαλυφθεί στο διαστρικό χώρο περίπου 130 οργανικές ουσίες, οι οποίες πιστεύεται ότι αποτέλεσαν τη βάση της ζωής στη Γη.

Η ανακάλυψη παρουσιάζεται την Τρίτη στο συνέδριο της βρετανικής Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας στο Λέστερ.

news.in.gr

R-b-t3r
05-04-06, 10:38
Θα σου χαλάσω τον τίτλο Areiane αλλά η μεθυλική αλκοόλη δεν πίνεται :D
Η ουσία που ονομάζουμε κοινώς αλκοόλ είναι η αιθυλική αλκοόλη.
Θα ήταν πάντως το όνειρο κάθε αλκοολικού.... :D

PUCK
05-04-06, 11:13
Α ρε R-b-t3r.

Πάνω που χάρηκα διότι, επιτέλους, τώρα εξηγούνται όλα, τώρα μάθαμε τι έπιναν οι θεοί όταν έφτιαχναν το Σύμπαν (γι αυτό και περνάμε ό,τι περνάμε κι εμείς οι καψεροί), έρχεσαι και τα διαλύεις όλα. :mad:

κλαψ, λυγμ, σνιφ :(

lostre
07-04-06, 09:46
Θα σου χαλάσω τον τίτλο Areiane αλλά η μεθυλική αλκοόλη δεν πίνεται :D
Η ουσία που ονομάζουμε κοινώς αλκοόλ είναι η αιθυλική αλκοόλη.
Θα ήταν πάντως το όνειρο κάθε αλκοολικού.... :D

Με τις μπομπες που σερβιρουν τα μαγαζια μαλλον μεθυλική αλκοόλη παρα αιθυλική αλκοόλη :D