Επιστροφή στο Forum : Hostel
xontro_mpizeli
07-04-06, 16:37
Χθες πήγα και παρακολούθησα την ταινία Hostel.
Υπόθεση: 3 νέοι τουρίστες τουρίστες κάνουν τον γύρω της Ευρώπης όπου και καταλήγουν στην Μπρατισλάβα, την πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Εκεί, θα πέσουν ένας ένας θύματα ενός "μυστικού" παιχνιδιού: επι πληρωμή, και όποιος θέλει, μπορεί να βασανίσει και να σκοτώσει έναν άνθρωπο για να ικανοποιήσει την απόλαυσή του.
*Να σημειωθεί ότι παραγωγός της ταινίας είναι ο Ταραντίνο.
Οι σκηνές βίας που δείχνουν ωμά και ξερά τα πράματα πραγματικά καθηλώνουν!
Όποιοι δεν αντέχουν τις πολύ hard σκηνές καλύτερα να την αποφύγουν.
Τα συναισθήματα πάντως που μας άφησε ήταν ανάμεικτα! Στο πρώτο μισό της ταινίας θυμίζει λίγο Euro Trip! Αφιερωμένη στις γυναίκες της Ευρώπης, στα ναρκωτικά, στις διάφορες τρελές καταστάσεις που περνάνε οι πρωταγωνιστές της ταινίας, κ.τ.λ. Το υπόλοιπον μισό όμως είναι πραγματικά πολυ... horror!
Δεν ξέρω άμα αξίζει και πολύ για κινηματογράφο.... και για dvd καλή είναι.
Πάντως όσοι είναι λάτρες του Saw ή παρόμοιων ταινιών αξίζει να την δουν...αμέσως!!! :D
Hastaroth666
07-04-06, 18:29
ο ταραντίνο είναι άρρωστος!!!ειδικά η σκηνή με το μάτι είναι σκέτη αηδία!!!πάντως δεν ήταν κακό,αρκεί να είστε προετοιμασμένοι για σκληρές σκηνές :p
δεν την έχω δει ακόμα την ταινία απλά έχω μια ερώτηση δεν ξέρω καν αν επιτρέπεται αφού μάλλον θα φύγω εκτός θέματος.
μια ταινία θρίλερ μπορώ να καταλάβω τον λόγο ύπαρξης της αφού έχει σαν σκοπό να κάνει τον θεατή να είναι σε εγρήγορση και να η αδρεναλίνη του να φτάσει σε υψηλά επίπεδα. μια ταινία που απλά δείχνει (έτσι νομίζω) μόνο σκηνές βίας και βασανιστηρίων δεν μπορώ να καταλάβω σε τι εξυπηρετεί. και εντάξη ίσως να υπάρχει κάποιος λόγος που εγώ δεν μπορώ να δω, αλλά νομίζω ότι υπάρχει και ένα όριο. αρκετό ψυχολογικό και συναισθηματικό πόλεμο δέχομαι κάθε μέρα απο πολλούς και απο τις συνθήκες, γιατί να πάω να δω και σωματικό που ασκούν κάποιοι άρρωστοι σε άλλους. για να μάθω την άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής ή για να μάθω μέχρι το που μπορεί να φτάσει η διαστροφή;
Και δε μου λες xontro_mpizeli,την ταινία την συγκρίνεις με το Saw με βάση τη φρικαλεότητα και τη διαστροφή?Ή λόγω των ανατροπών στην πλοκή?Ή και τα 2?Ρωτάω γιατί "ψήνομαι" να το δω και δε ξέρω αν αξίζει.
Ααχ... Τι παράνοια ήταν αυτή!!;; Τι να πρωτοπώ; Η μισή ταινία, όπως αναφέρει και ο Δημήτρης, είναι για κλάματα, αφού θυμίζει χαζοαμερικάνικη πορνοταινία. Ευτυχώς, δεν ήταν έτσι στο άλλο μισό! Θα με έπιανε σεξιστική υστερία!
Το άλλο μισό, λοιπόν, τι να πω; Αρρώστια! Αυτό τα λέει όλα. Φίλε sober, το Saw είχε ένα σενάριο και μια ιδεολογία κατά βάθος. Είχε ένα μήνυμα "Σου αξίζει να ζεις, μόνο όταν εκτιμάς πραγματικά τη ζωή!" Πώς την εκτιμάς; Με το να βασανιστείς για να μείνεις ζωντανός! Μέχρι πού μπορείς να φτάσεις για να ζήσεις; Ε, το Hostel είναι το ακριβώς αντίθετο! Μέχρι πού μπορείς να φτάσεις για να σκοτώσεις! Πώς μπορείς να σκοτώσεις; Πώς μπορείς να ικανοποιήσεις τις πιο σαδιστικές σου τάσεις και τα πιο φρικαλέα σου ένστικτα!;
Εντάξει, μερικές σκηνές είναι καλές, με σασπένς και δράση, αλλά σε γενικές γραμμές δεν είναι τίποτε άλλο πέρα από αυτό ακριβώς που κατακρίνει και ο agaliarep. Προσωπικά, περίμενα καλύτερη υπόθεση και περισσότερες ανατροπές. Δυστυχώς η ταινία είναι αρκετά προβλέψιμη, με μόνη εξαίρεση το ότι δεν είναι κάποιος δολοφόνος πίσω απ' όλα, αλλά μια "αρρωστημένη" επιχείρηση κυνηγιού (ELIT HAUNTING).
Η ταινία μπορεί να περιγραφεί με μία και μόνο λέξη. Αρρώστια!!! Και όχι με την θετική έννοια... Θα την θάψω και δεν πρέπει καθώς άγιες μέρες πρέπει να είμαι καλή. Αλλά όχι κυρίες και κύριοι! Δεν θα αντέξω εγώ να γνωρίζω και να μην μιλάω...
Το πρώτο μισό της μία ελαφριά μπούρδα. Ολίγον από sex, ολίγον από drugs, ολίγον από αμερικάνικη βλακεία. Το δεύτερο μισό της σκέτη παράνοια! Η χαρά του πνευματικά άρρωστου ανθρώπου! Το Saw ήταν κορυφαίο, είχε και μία λογική και έναν σκοπό. To Hostel... ήμαρτον!
Σαδισμός σε όλο του το μεγαλείο! Θέλετε να σκοτώσετε κάποιον? Σας προσφέρουμε την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε τις άρρωστες ορέξεις σας έναντι κάποιου ποσού. 25.000 για αμερικάνο. Διαλέχτεεεεε!
Είχε και μερικές καλές στιγμές (η σκηνή με το αυτοκίνητο ειδικότερα) αλλά αυτό δεν μπορεί να την σώσει. Πραγματικά χίλιες φορές να είχα πάει να δω το "Easter bunny" παρά αυτό. Σίγουρα όχι για κινηματογράφο, εγώ θα το περίμενα να βγει σε dvd.
Y.Γ. Προς ενημέρωση του ανδρικού κοινού εχτές στο σινεμά ήταν ως επί το πλείστον γυναίκες. Για να μην λένε μερικοί μερικοί...
Συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σας Antonia και freya.
Περίμενα περισσότερα από μία ταινία στην οποία συμμετέχει ο Tarantino.Δε με συγκίνησε.Έχω δει και άλλες ταινίες με παρόμοια υπόθεση και "μηνύματα".Αυτές οι αρετές του Quentin μας είναι λίγο-πολύ γνωστές.Αν και διάβασα ότι είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα και αυτό είναι ένα ελαφρυντικό.
Αυτό που έχω προσέξει σε κάθε αμερικάνικη παραγωγή είναι ότι στις σκηνές στις περιοχές των Βαλκανίων βλέπεις μία εικόνα μουντή,ένα γκρι τοπίο,λες και πέφτει τέφρα από τον ουρανό,μία εικόνα "επεξεργασμένη".Δεν έχω επισκεφθεί αυτές τις πόλεις αλλά πιστεύω ότι είναι απόλυτα προπαγανδιστικό.
Και να ήταν μόνο αυτή η προπαγάνδα φίλε μου...
Σκέψου τι θα σκεφτούν τα χαζοαμερικανάκια, που δεν έχουν βγει ποτέ εκτός συνόρων της χώρας τους, όταν δουν την ταινία αυτή. "Πάμε στην Ευρώπη για ξεφάντωμα! Πάμε στο Άμστερνταμ για ελεύθερη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Πάμε στη Σλοβακία για ωραίες γυναίκες και εύκολο πήδημα. Τα υπόλοιπα είναι ψέματα..." Κατάλαβες δηλαδή. Ό,τι είναι για τους Ευρωπαίους η Ελλαδίτσα, είναι για τους Αμερικάνους η Ευρώπη.
Κι αν θες και την άλλη πλευρά, η Ευρώπη κρύβει παντού κινδύνους, όλοι είναι επικίνδυνοι, τα παιδιά η μεγαλύτερη αλητεία, οι γυναίκες οι πιο μοχθηρές που κάνουν τα πάντα για το χρήμα, οι άντρες δολοφόνοι με αρρωστημένα βίτσια. Οπότε, μη φύγεις ποτέ απ' τη μαμά πατρίδα! America πάνω απ' όλα! Η καλύτερη χώρα. Να 'χεις και το κεφάλι σου ήσυχο. Σε πόσες ταινίες δεν το έχουμε δει αυτό; Προπαγανδίζουν άλλες χώρες για να φανεί η Αμερική η καλύτερη ήπειρος. Μόνο στην Ευρώπη θα δεις ξεγυμνωμένη την αλήθεια. Εδώ δύσκολα θα προσπαθήσει κάποιος να ωραιοποιήσει τα πράγματα. Σου δείχνουν ό,τι είναι κι αν σ' αρέσει!
Τέσπα, ο Tarantino είχε κάνει αρκετά καλές ταινίες, αλλά στο σύνολό τους ξέρεις τι βλέπω; Ένα ανήσυχο πνεύμα που γουστάρει να δείχνει στον κόσμο τη χειρότερή του πλευρά. Και μάλιστα να το παρουσιάζει ως μαγκιά. Διότι μη μου πείτε ότι δεν ήταν μαγκιά η συμπεριφορά της Νύφης στο Kill Bill; Μη μου πείτε ότι δεν πουλούσε μαγκιά ο John Travolta στο Pulp Fiction; Και οι τύποι στο Reservoir Dogs; Ληστεία και καλοπέραση στο φουλ! Δεν ξέρω, κάποιες φορές νομίζω ότι αγγίζουμε πολύ λεπτά σημεία και η χορδή μεταξύ συνετού και παρανοϊκού τείνει να κοπεί... Προβληματίστηκα πάλι...
Κοίτα, το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρείται σε πολλούς σκηνοθέτες.Η διαστροφή δεν είναι τέχνη για να τη μάθεις-για να πάρω το παράδειγμα του Tarantino-,την έχεις μέσα σου.
Και τελικά ποιος είναι ο Ταραντίνο, εκτός από άλλον ένα Αμερικανό, που προσπαθεί να βγάλει χρήμα και η βία και η ανωμαλία πουλάει. Το θέμα ότι πουλάει είναι θέμα κοινωνικό και βαθύ και έχουν ανοιχτεί αρκετά τόπικ για να μπορέσει όποιος θέλει να δώσει την δική του ερμηνεία για όλα αυτά. Μπορεί από σκηνοθετική άποψη ο Ταραντίνο να έχει άποψη και μάλιστα μου αρέσει. Μου αρέσει ο τρόπος που αρχίζει και δείχνει μια σκηνή, η μουσική. Το θέμα, τα θέματα, του είναι ένα άλλο μέρος που πραγματικά δεν νομίζω ότι έχει προσφέρει και τίποτα στην ουσία. Βία και πάλι βία. Δεν έχει προσφέρει πραγματικά τίποτα, παρά μόνο, σκηνοθετικά. Είτε βλέπεις μια ταινία που έχει γυρίσει ο ίδιος όπως το kill bill ή αν βλέπεις μια ταινία που έχει απλά γράψει όπως το γεννημένοι δολοφόνοι δεν έχει να προσφέρει τίποτα παραπάνω στο σενάριο από ότι έδωσε με το pulp fiction. Σκηνοθετικά; Άλλη άποψη, ουσιαστικά; Η ίδια χωρίς λόγο βία. Μάλλον λιγότερα έχει να δώσει στα υπόλοιπα από ότι στο Pulp... Και δεν είναι το θέμα του, η βία, γιατί και ένας από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες ο Σκορτσέζε ασχολείτο με την βία, αλλά οι ταινίες του δεν έχουν καμία σχέση με του Ταραντίνο. Οι ταινίες του ενός δείχνουν την βία όπως είναι, με ένα πολύ αιχμηρό και καλλιτεχνικό βλέμμα και του άλλου με μια συμπάθεια θα έλεγα και μια μαγκιά όπως είπε η Αντωνίνα…
Στην περίπτωση αυτής της ταινίας πάντως πιστεύω ότι απλά μπήκε για επιχειρηματικούς λόγους το όνομα του και τίποτα παραπάνω, φυσικά με ένα μεγάλο κέρδος στην τσέπη του χωρίς να κάνει και τίποτα. Δεν νομίζω ότι σε καμία περίπτωση έκανε τίποτα παραπάνω. Αν κάνω λάθος περιμένω κάποιον να με ενημερώσει.
Σ αυτή την ταινία πιστεύω οτι ο Tarantino ξεπερνάει τον ίδιο του τον εαυτό !
Δεν πιστεύω πάντως οτι θ αργήσει η μέρα που θα πληρώνει ο άλλος για να ικανοποιηθέι βασανίζοντας κάποιον άλλον.Βέβαια στην ταινία υπήρχε και το ιδεολογικό στίγμα μεταξύ βασινιστών(εναντίον των δυτικών) αλλά και θυμάτων(Δυτικοί,αμερικάνοι κυρίως) .Τώρα μάλλον το αντίθετο γίνεται στο Γκουαντανάμο,Αμπού Γκραμπ κλπ.
Με μια μικρή διαφορά βέβαια...Οι στρατιώτες δεν πληρώνουν για να βασανίσουν αλλά πληρώνονται!
gayteacher
17-08-06, 14:45
Ανούσια ταινία με αηδιαστικές σκηνές που δεν σέβεται τον θεατή και προσβάλει γενικά τον άνθρωπο όπως και αρκετές άλλες τέτοιου είδους.To ότι υπάρχει βία στον κόσμο το ξέρουμε. Ακόμα και ότι οι γείτονες οι Ιταλοί πλήρωναν για πακέτα διακοπών που τους πρόσφεραν την “ευκαιρία” να γίνουν ελεύθεροι σκοπευτές και να σκοτώνουν για ευχαρίστηση, κατά την διάρκεια του πολέμου στην πρώην Γιουκοσλαβεία όπου οι άνθρωποί δεν ήξεραν από πού θα τους έρθει η σφαίρα και αυτό το ξέραμε.Δεν ξέραμε βέβαια ότι άνθρωποι πουλάνε οικειοθελώς τους εαυτούς τους στην Ταϊλάνδη σε τουρίστες που έχουν όρεξη να σκοτώσουν. Το μάθαμε κ αυτό γιατί εκεί μας είπαν βασίστηκε η ταινία.. Ενώ θα μπορούσε να γίνει όμως μια πολύ καλύτερη ταινία με τέτοιο θέμα, ο τρόπος που το προσεγγίζει ο σκηνοθέτης είναι μόνο για να ικανοποιήσει ένα μέρος του κοινού που διαστροφικώς αρέσκεται στο να βλέπει αηδίες.(και ίσως υποσυνείδητα θα ήθελε και να τις πράττει…)
Το ξεθάβω ε; :D
Μιας και δε θα κατέτασα τον εαυτό μου στους fun του κινηματογράφου ή των dvds (για πολλούς λόγους, αλλά ας μην πλατιάσω σε αυτό), είπα να δω χθες το μεσημεράκι μια ταινία με την ησυχία μου
Ψάχνωντας στα dvdς του brother (αυτός ασχολείται μανιωδώς) ,με το που είδα τον τίλο θυμήθηκα το εδώ thread. Επίτηδες δεν άνοιξα τον ΗΥ για να διαβάσω τα λεγόμενα των παραπάνω φίλων για να μην επηρρεαστώ είτε θετικά είτε αρνητικά.
Το αποτέλεσμα; Μια μαμακία και μισή :eek:
Όντως χωρισμένη σε δύο μέρη, το β' καλύτερο αλλά πολύ αίμα ρε παιδιά...!!!
Καμία σχέση με το SAW, γιατί αναφέρθηκε σα παραλληλισμός παραπάνω.
Όχι δεν έκανε για κινηματογράφο και dvd, ούτε και για μεσοβδόμαδη μεταμεσονύκτια προβολή στο STAR :D
Της έβαλα 6, μόνο και μόνο για τον Ταραντίνο (που ακόμα τον εκτιμώ, παρόλη την πατάτα που είδα σήμερα).
Άντε σε κανα εξάμηνο θα δω και τους 300 και θα ξαναποστάρω :D
leo morpheus
21-03-07, 16:26
Εχω δει την ταινια 2 φορές και δεν μπορώ να πω πως με ενθουσίασε!Το σενάριο ηταν για τα μπάζα και μόνο οι σκληρές σκηνές ψιλοέσωσαν την ταινία...
Καλό αν θες να περάσεις ενα βράδυ σπίτι με μια ταινία,για να σκοτώσεις την ωρα σου...
Υ.Γ.Α!Και οι κοπέλες στην αρχή ήταν φοβερές...
α,μπράβο,μόνο τα κορίτσια άξιζαν :)
Παρακαλώ τα σχόλια σας να μην είναι τόσο περιορισμένα. Δικαιολογήστε τη βαθμολογία σας και εξηγήστε τους λόγους που σας αρέσει -είτε όχι- η ταινία.
Ευχαριστώ!
Από περιέργεια (καλά να πάθω), μιας και το ήθελε η παρέα την είδα σε DVD. Φυσικά όχι όλο το μέρος.
Στο σπίτι της κοπέλας που το είδαμε δεν άφηνε κανένα να φύγει όλο το βράδυ :D.
Πήρε μεγάλη τρομάρα.
Προσωπικά το χαρακτηρίζω τρομακτικό όχι τόσο για τις σκηνές, αλλά για την αντίληψη και τη σύλληψη αυτής της ιδέας, ποιος άνθρωπος θα σκεφτόταν να βγάλει τέτοια ταινία.....
Άρρωστο και ανούσιο. Δεν προσφέρει τίποτα στον κινηματογράφο.
Παραθέτω την προσωπική μου άποψη, με σεβασμό για του fun του είδους.
Σας άρεσε δεν σας άρεσε...έπεται και συνέχεια! Για κακή μας τύχη (εννοώντας αυτούς που δεν μας άρεσε η ταινία) ο Eli Roth αποφάσισε πως πρέπει να γυρίσει και το δεύτερο μέρος της καταπληκτικής αυτής ταινίας και να μας το προσφέρει προς θέαση κάπου μέσα στο 2007 με αρχές 2008...
Το trailer (για όσους επιθυμούν να πάρουν μία γεύση...) μπορείτε να το βρείτε εδώ: Hostel Part II (http://www.hostel2.com/)
Πληροφοριακά και μόνο, στο δεύτερο μέρος εμφανίζεται και ο επιζήσας από το πρώτο (χωρίς να δίνονται επιπλέον πληροφορίες) και το story έχει να κάνει με 3 φοιτητές/τριες που πηγαίνουν σε ένα hostel στην Σλοβακία και ανακαλύπτουν τον απόλυτο τρόμο...Πάντως από το trailer αφήνει να εννοηθεί πως είναι κοπέλες και μάλιστα κοστίζουν και ακριβά...
(Ακόμα θυμάμαι την αίσθηση του πρώτου...Αχ χαμένα χρήματα!!!)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.