PDA

Επιστροφή στο Forum : Φωτογραφική αποστολή στην Tουρκία.

Solon Aimonas Eautou
20-04-06, 23:46
Από την ερχόμενη Πέμπτη και για 5 ημέρες θα πραγματοποιήσω ένα mini toor στα εξής μέρη της Τουρκίας: Κωνσταντινούπολη- Προύσα- Πριγκιπόνησα. Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτομαι την Τουρκία, όμως την πρώτη περιόρισα την περιήγηση μου στην Κωνσταντινούπολη.
Όποιος γνωρίζει κάποιο ενδιαφέρον επίκαιρο συμβάν στις παραπάνω περιοχές που πιστεύει ότι αξίζει ανταπόκριση ή κάποιο μέρος που θα ήθελε να συλλέξω σχετικές πληροφορίες, θα ήταν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη η βοήθεια του.
Αγία Σοφία- Μπλε Τζαμί- Πλατεία Ιπποδρομίου- Παναγία των Βλαχερνών- Ζωοδόχος Πηγή- Οικουμενικό Πατριαρχείο- Προύσα και Πριγκιπόνησα βρίσκονται σίγουρα μέσα στις περιοχές που θα επισκεφτώ(ή θα ξαναεπισκεφτώ). Προσπαθώ να βρω χρόνο επίσης για το Μουσείο της Κωνσταντινούπολης(όπου βρίσκεται ένα μικρό αρχαίο έκθεμα που παριστάνει κάτι σαν κόκπιτ αεροπλάνου) και επίσης για τις αυτοκρατορικές δεξαμενές με τα κεφάλια μεδουσών.

Όσες αποστολές εξωτερικού έκανα στα πλαίσια της Πυθέας και ζήτησα βοήθεια από τα μέλη του φόρουμ, η ανταπόκριση και η (ουσιαστική) συνδρομή τους ήταν μεγάλη. Ελπίζω και τώρα σε κάτι παρόμοιο..

Τέλος, αυτή τη φορά θα έχω την ευκαιρία να φέρω και φωτογραφίες με τη σημαία της Κοινότητας του Μεταφυσικού, μία ευκαιρία που δεν είχα πριν ενάμιση χρόνο. :)

xontro_mpizeli
21-04-06, 05:16
Είχα επισκεφτεί και εγώ την Πόλη πριν 1,5 χρόν περίπου και πραγματικά ήταν μια μοναδική εμπειρία!
Φαντάζομαι τώρα που θα ξαναπάς, φίλε Νίκο, να είσαι πιο έμπειρος και ενημερωμένος σχετικά με τα μέρη τα οποία θα επισκεφτείς!
Απλά θα ήθελα να σε ενημερώσω ότι στην Κωνσταντινούπολη υπάρχει ένα μουσείο αφιερωμένο στους εξωγήινους και τα U.F.O! Είχα προσπαθήσει να το βρω αλλά δεν είχα και πολύ χρόνο τότε από ό,τι θυμάμαι! Το μουσείο βρίσκεται πάντως στην περιοχή Ταξίμ ( ξέρεις εσύ...) - για το πού ακριβώς θα σε γελάσω. Άμα καταφέρω να βρω τίποτα στο διαδίκτυο θα σε ενημερώσω!

Πραγματικά η Κωνσταντινούπολη είναι ... τεράστια! Χάνεσαι στην κυριολεξία! Να φανταστείτε μόνο ότι έχει περίπου 10 εκατομμύρια πληθυσμό, όσο περίπου και η Ελλάδα...

Καλό ταξίδι, Νίκο, και καλές αναζητήσεις!

Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αποστολή σου!!!

Solon Aimonas Eautou
21-04-06, 11:54
Το έχω ακούσει και εγώ Δημήτρη, από κάποιο παλιό Strange. Δεν είναι ακριβώς μουσείο, περισσότερο συλλογή αντικειμένων είναι από κάποιον ιδιώτη. Θα το έχω όμως κατά νου, αν είμαι τυχερός..
Πάντως αν βρεις κάτι, ενημέρωσε με.

beetlejuice
05-06-06, 17:47
Το πολυ ενδιαφερον φωτορεπορταζ του Solon βρισκεται απο σημερα στο -----> http://www.explorers.gr/show.php?action=m&id=22

"Το παρόν φωτορεπορτάζ δεν είναι παρουσίαση των σημαντικότερων ιστορικών και αρχιτεκτονικών σημείων της Κωνσταντινούπολης, μήτε των μυστηρίων της αυτοκρατορικής πρωτεύουσας. Δεν έχει ως στόχο να παρουσιάσει την ιστορία του τόπου και των εκθεμάτων του. Είναι η εξιστόρηση ενός προσωπικού και μυστηριακού ταξιδιού μέσα από έναν ευαίσθητο και καλλιτεχνικό φακό.. σε έναν τόπο που χρόνια τώρα αγάπησα.[...]"
Στο παρόν φωτορεπορτάζ το μέλος της ομάδας Πυθέας, Νικόλαος Κουμαρτζής, ταξιδεύει στην αιώνια πόλη της Κωνσταντινούπολης και προσπαθεί να μας μεταφέρει τον παλμό της καθημερινότητας της. Αν το πετυχαίνει είναι κάτι που δεν γνωρίζουμε.. όμως σας καλεί να το κρίνετε μόνοι σας.

xontro_mpizeli
06-06-06, 14:12
Πολλά μπράβο και συγχαρητήρια Νίκο για την αποστολή σου αυτήν!

Η αλήθεια είναι ότι προτού ανοίξω το λινκ για να διαβάσω την αποστολή σου νόμιζα ότι θα ήταν ένα φωτορεπορτάζ με τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πόλης, τα γνωστά δλλ, κατάλαβες (Αγια Σοφιά, Μπλε Τζαμί, κ.τ.λ.). Εντυπωσιάστηκα όμως από το πρώτο μισό του ρεπορτάζ, που διάβασα για άλλα, διαφορετικά μέρη που έχει η Πόλη που όταν είχα πάει εγώ δεν τα είχα δει αλλά ούτε καν ήξερα που είναι!
Κ όχι μόνο γι αυτά, αλλά και τις πληροφορίες που δίνεις, για τις φωτογραφίες που δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο από αξιοθέατα αλλά μόνο ανθρώπους, κ γενικά όλα αυτά.
Ίσως μου άρεσε γι αυτό πολύ. Ένα κάπως διαφορετικό ρεπορτάζ από τα άλλα .

Υ.Γ: και φυσικά οι πάντα έυστοχες "καλλιτεχνικές" φωτογραφίες που σου αρέσει να βγάζεις...

KANE
07-06-06, 19:20
Νίκο να σου δώσω και εγώ τα συγχαρητήρια μου για αυτή την αποστολή, είναι σίγουρα το πρότυπο των μελλοντικών φωτορεπορτάζ της Πυθέας! Ενα πραγματικά ονειρικό ταξίδι εικόνας στην ιστορία της γειτονικής χώρας...

Επίσης προτρέπω όποιον έχει τη θέληση να δει βαθύτερα και να αποκρυσταλλώσει στο νου του κάθε τι που του προκαλεί απορία σχετικά με την αποστολή του solon να ανατρέξει σε παλαιότερα στοιχεία που έχει παρουσιάσει στο φόρουμ στη συζήτηση της "Πύλης του Παραδείσου".

Solon Aimonas Eautou
09-06-06, 12:34
Ευχαριστώ παιδιά, ειλικρινά χάρηκα που η "διαφορετική" αυτή προσέγγιση τελικά άρεσε σε κάποια άτομα.
Ως προς την Κωνσταντινούπολη, η αποστολή μου πριν 2 μήνες δεν ήταν απλά για ένα φωτορεπορτάζ, αυτό νομίζω το ξέρετε. Οπότε, στο μέλλον θα παρουσιάσω και επιπλέον φωτορεπορτάζ και αποστολές από την Πόλη, με περισσότερα στοιχεία και φωτογραφίες.
Ας μην προτρέχουμε όμως, υπάρχει ήδη αρκετό έργο από μέλη της ομάδα που περιμένει τη σειρά του να παρουσιαστεί.

Antonia
10-06-06, 12:27
Κι από μένα τα εύσημα! Πάρα πολύ καλές οι φωτογραφίες Νίκο!

Φαντάζομαι πόσα ακόμα είδες που δεν μπορείς να δείξεις με φωτογραφίες, αλλά σίγουρα θα θυμάσαι για πάντα. Πάντως, πρέπει να ομολογήσω πως με έχει εντυπωσιάσει το καλλιτεχνικό σου "μάτι" μέσα από το κλείστρο της μηχανής...

Συγχαρητήρια και πάλι!