PDA

Επιστροφή στο Forum : μόρα ??


GregoryK
29-04-06, 20:10
Γειά σε όλους! Είμαι σχετικά νέος στην σελίδα, ωστόσο έχω παραθέσει τις απόψεις μου κάποιες φορές. Ασχολούμαι με το μεταφυσικό αρκετό καιρό, αν και δεν έχω επιλέξει συγκεκριμένο πεδίο μελέτης.

Θα ήθελα και'γω ωστόσο να παραθέσω μια εμπειρία μου, η οποία με απασχόλησε -και με φόβησε- για αρκετό καιρό, αναμένοντας την γνώμη σας.

Καποιο βράδυ και ενώ κοιμόμουν, αισθάνθηκα τη λεγόμενη συνείδηση στον ύπνο μου. Παρατηρούσα τον εαυτό μου στο κρεββάτι μου να κοιμάται, σαν να ήμουν εγώ όρθιος στο κρεββάτι μου. Οι αισθήσεις μου ήτανε όλες στα κανονικά επίπεδα θα έλεγα, ένοιωθα -όπως και άλλοι το έχουν βιώσει- ότι δεν ονειρεύομαι αλλά απλά οτι είμαι εκεί. Το δωμάτιο μου ήταν φυσιολογικό και τίποτα δεν ήταν αλλαγμένο για να συμπεράνω οτι βρισκόμουν κάπου αλλού. Η μόνη διαφορά ήταν οτι το παραθυρό μου ήταν ανοικτό, ενώ στην πραγματικότητα το είχα κλείσει. Ξαφνικά άκουσα την αδερφή μου απο το διπλανό δωμάτιο να με φωνάζει έντρομη να ξυπνήσω ενώ εγω ήθελα να ξυπνήσω και δεν μπορούσα! Παρατηρώντας και πάλι το κοιμώμενο σώμα μου, και αυτή την φορά σαν να ήμουν κανονικά ξαπλωμένος και όχι απο άλλη προοπτική, είδα να κρατάει ένα κατάμαυρο χέρι, το δικό μου αριστερό χέρι και να μη με αφήνει να σηκωθώ. Αφού για μια τελευταία φορά άκουσα την αδερφή μου να με φωνάζει έντρομη, ξύπνησα και γω τρομαγμένος αλλά δεν μπορούσα να κουνηθώ για αρκετά δευτερόλεπτα -νομίζω-, ενώ ένοιωθα κρύο. Παρατηρώντας γύρω μου ήταν όλα φυσιολογικά, το παράθυρο κλειστό και η αδερφή μου φυσικά κοιμόταν και αυτή του καλού καιρού στο διπλανό δωμάτιο. Ασυνείδητα προσευχήθηκα και μπορώ να πω με σιγουριά οτι αυτό με ηρέμησε αρκετά. Την επόμενη μέρα και για λίγες ακόμη μέρες πήγα στην εκκλησία, προσευχήθηκα και το φαινόμενο δεν επαναλήφθηκε.

Ας σημειωθεί ότι η ψυχολογική μου κατάσταση εκείνη την εποχή ήταν φυσιολογική, χωρίς τίποτα ιδιαίτερο να με έχει απασχολήσει. Επίσης δεν μπορώ να πω ότι είμαι "θεούσος". Πιστέυω με τον δικό μου τρόπο στον Θεό, οπότε δεν μπορώ εύκολα να δώσω την εξήγηση ότι ήταν κάτι δαιμονικό, ή κάτι τέτοιο.

Έχω διαβάσει για αστρικές προβολές, για συνειδητό ονείρεμα, για την λεγόμενη μόρα, για ψυχικούς βρυκόλακες και άλλα φαινόμενα. Έτσι, αν και έχω μια σχετική άποψη επι του θέματος, είμαι ταυτόχρονα μπερδεμένος και θα ήθελα σίγουρα και την δική σας! Τι μπορει να ήταν αυτό? Γιατί μου συνέβει?

Ευχαριστώ, φιλικά GregoryK

Mordiel
01-05-06, 00:05
Welcome, GregoryK
_
Ενδιαφέρον η επείγουσα έκκληση από την αδελφή σου να ξυπνήσεις, ενώ κι εκείνη κοιμόταν…
Πιθανόν να υπήρχε κάποιος σύνδεσμος μεταξύ σας μέσω του αστρικού πεδίου.
Αναζήτησες από αυτήν εάν θυμάται να ονειρευόταν κάτι παρόμοιο την ίδια ώρα;

Η εμπειρία που περιγράφεις αν δεν κάνω λάθος δείχνει να είναι μια από τις προεκτάσεις του φαινομένου της Σκιάς (ίσως). Όπως και να 'χει, σε παραπέμπω να μελετήσεις ένα παρόμοιο θέμα, "Ο Σκιώδης Εισβολέας", στην κατηγορία: Ανεξήγητα Φαινόμενα - Παγκόσμια μυστήρια ...γιατί πιθανόν να σε ενδιαφέρει.

Βέβαια το θέμα έχει προχωρήσει τόσο πολύ που θα έχεις να διαβάσεις πολλέεες σελίδες. Καλή υπομονή (και επιμονή στις μελέτες).

:cool:

Drymonia
01-05-06, 09:24
σε παραπέμπω να μελετήσεις ένα παρόμοιο θέμα, "Ο Σκιώδης Εισβολέας", στην κατηγορία: Ανεξήγητα Φαινόμενα - Παγκόσμια μυστήρια ...γιατί πιθανόν να σε ενδιαφέρει.
Ναι, εκεί το θέμα είναι σχετικό. Μια πολύ καλή ιστοσελίδα που πραγματεύεται διάφορα θέματα με επιστημονικό τρόπο είναι: http://www.skepdic.gr/Entries/Omikron/oneira.htm που είναι μετάφραση του αγγλικού ιστότοπου http://www.skepdic.com/ με ενδιαφέροντα links [http://www.skepdic.gr/index.cfm]
Οι εμπειρίες αυτές λέγονται sleep paralysis: http://watarts.uwaterloo.ca/~acheyne/S_P2.html
http://www.skepdic.com/sleepparalysis.html

GregoryK
01-05-06, 17:51
αναζήτησες από αυτήν εάν θυμάται να ονειρευόταν κάτι παρόμοιο την ίδια ώρα;

πράγμα που δεν ανέφερα είναι ότι ρώτησα την αδερφή μου για το γεγονός ("γεγονός" χαρακτηρίζω κάτι που γίνεται σχεδόν συνειδητά -και όχι όνειρο-) την επόμενη ημέρα. μου ανέφερε ότι δεν θυμόταν κάτι, πράγμα που απέδωσα, απ'ότι γνωρίζω, στο ότι τα όνειρα παρουσιάζονται στην φάση Rem του ύπνου και αν δεν ξυπνήσεις εκείνη την ώρα έστω και στιγμιαία, δεν τα θυμάσαι. δεν αποκλείω βέβαια την περίπτωση να μην είδε τίποτα ή να μην είδε καθόλου εμένα τον ίδιο. Η αλήθεια είναι πάντως οτι μεταξύ εμού και της αδερφής μου υπάρχουν ισχυροί ψυχικοί δεσμοί, λόγω διάφορων οικογενειακών γεγονότων και πάντα υπήρχε το αίσθημα της αλληλοπροστασίας.
ευχαριστώ πάντως για τον ενδιαφέρον, θα ήθελα εντούντοις να ακούσω και άλλες απόψεις, αν και σίγουρα θα συμβουλευτώ τους δικτυακούς τόπους που με παραπέμπετε. συμμετέχοντας με μια προσωπική μου εμπειρία νοιώθω και γω ότι συμμετάσχω ενεργά στην κοινότητα του μεταφυσικού.

luciferakos
21-07-06, 23:34
Έχω την αίσθηση πως σαν εμπειρία αυτό που θα αναφέρω σχετίζεται με το θέμα, αν και δεν έχω ασχοληθεί με τέτοια θέματα σε μεγάλο βαθμό.
Ενώ είμαι ξαπλωμένος και σε μια κατάσταση, λίγο πριν τον ύπνο, νοιώθω σαν να κάθεται ένα βάρος επάνω μου και να προσπαθεί να με πνίξει. Προσπαθώ να κινήσω μέλη του σώματός μου και αυτό είναι αδύνατο. Δεν γυρίζω, από φόβο, να κοιτάξω αυτό που με κρατάει πιεσμένο, αλλά τις περισσότερες φορές, μάλλον από το φόβο μου, προσπαθώ από μέσα μου, να λέω το "ΠΙΣΤΕΥΩ" ή το "ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ" και κάπου εκεί ξεκινάει μια προσπάθεια πιο έντονη από αυτό που με κρατάει, να με σταματήσει, πιέζοντάς με όλο και πιο δυνατά, μέχρι που κάποια στιγμή, ελευθερώνομαι τελείως... οι απόψεις σας;

Antonia
25-07-06, 09:13
Lusiferako, τι οξύμορο σχήμα είναι εσύ, με αυτό το ψευδώνυμο να δηλώνεις πως λες το "ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ" και το "ΠΙΣΤΕΥΩ" όταν τα βρίσκεις "σκούρα"... :D

Πέρα από την πλάκα, αυτό που συμβαίνει στην περίπτωσή σου και σε όποιον άλλο αντιδρά με τον ίδιο τρόπο (ή -ΠΡΟΣΟΧΗ!- του είπαν να αντιδράσει με αυτό τον τρόπο :eek: ) είναι πως το μυαλό σου βοηθά το σώμα και όλη την ύπαρξή σου να αντισταθεί σε μια άλλη δύναμη. Δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο είναι ανώτερη και πιο ισχυρή από εσένα, αν και αυτοί που σε προϊδέασαν, έτσι σου είπαν και έτσι πιστεύεις κι εσύ με τη σειρά σου. Το θέμα είναι θα μπορούσες εσύ και ο οποιοσδήποτε να διώξει αυτό το πλάσμα (?) από πάνω του εφαρμόζοντας και άλλη τακτική πέρα από τις προσευχές μιας θρησκείας;

Όταν θεωρείς πως αυτό το κακόβουλο ον είναι αντίθετο από αυτό που εσύ πιστεύεις [εν προκειμένω, αν πιστεύεις στο χριστιανισμό είναι ο Εωσφόρος (ή Λούσιφερ http://users.telenet.be/eforum/emoticons4u/evil/509.gif )] τότε θα προσπαθήσεις να το αποθώσεις χρησιμοποιώντας ό,τι πιο κοντινό (και δυνατό) έχει να σου δώσει σαν όπλο αυτή σου η πίστη. Αν δεν πίστευες στον ένα θεό, άρα και στον αντίπαλό του, τότε ίσως να μην είχες όπλο. Βέβαια, εκεί μπαίνει και το ερώτημα... θα έβλεπες αυτό το ον σαν κάτι το διαβολικό ή ακόμα καλύτερα... θα το έβλεπες; ;)

{ Σ.Σ.: Η παραπάνω απάντηση απευθύνεται και στον αγαπητό GregoryK. }

luciferakos
30-07-06, 23:40
Την πρώτη φορά που μου συνέβη αυτό, βασανίστηκα αρκετά ψάχνοντας να βρω πως θα μπορούσα να ξεφύγω από αυτό... και κατέληξα σε αυτές τις δύο προσευχές, χωρίς να έχω πάρει την συμβουλή κάποιου...
Τώρα δεν ξέρω αν αυτό το ον είναι κάτι το διαβολικό, πάντως η κατάσταση στην οποία με φέρνει σίγουρα δεν είναι ευχάριστη...

Deepest_Emotion
02-08-06, 02:12
Αγαπητέ GregoryK,
Τέτοιες εμπειριες μου συνέβαιναν πολλές φορές παλιότερα και πιο σπάνια τωρα. Η αλήθεια είναι οτι είναι λίγο τρομακτικές. Σε φοβίζουν..Δεν ξέρω γιατι συμβαίνουν. Το μόνο που γωρίζω είναι οτι αυτο λέγεται μόρα. Σαν τη δική σου εμπειρία δεν είχα. δηλαδή να βλέπω τον εαυτό μου να κοιμάται. Απλά καταλάβαινα οτι κοιμάμαι, έβλεπα το δωμάτιο μου κανονικά όπως είναι και προσπαθούσα να κουνηθώ η να μιλήσω για να ξυπνήσω. Αλλά,φυσικά μου ήταν αδύνατο. Υπήρχαν πολλές φορές που ένιωθα οτι ζαλιζόμουν. Μία απο αυτές τις φορές που μου έτυχε, στο διπλανό δωμάτιο κοιμόταν μια φίλη μου. Το πρωί μου είπε οτι ξύπνησε απο τους ήχους που έκανα ενώ κοιμόμουν. Απλά είχα πάθει πάλι το ίδιο και προσπαθούσα να φωνάξω τη φίλη μου να έρθει να με ξυπνήσει. Αλλά δεν καταλάβαινε τι έλεγα. Τι μόνη φορά που είδα σκιά, δεν κοιμόμουν αλλά ούτε "μου συνέβαινε κατι με μόρα". Το έχω παραθέσει στο θέμα που σου λέει ο Mordiel - Ο Σκιώδης εισβολέας - Παρ' όλα αυτά, έχω ακούσει οτι όταν παθαίνεις κάτι τέτοιο, πρέπει να πεις δυνατά "φύγε" και θα φύγει. Αυτό βέβαια δεν ξέρω κατα πόσο γίνεται στη πραγματικότητα, αφού αδυνατείς να μιλήσεις καθαρά, πόσο μάλλον να το πειςκαι δυνατά.