Επιστροφή στο Forum : άλλο ένα κλείδωμα στο πολυαγαπημένο μας φόρουμ.
cosmictsak
03-05-06, 12:25
Απαράδεκτο! Πως την έχουν δει μερικοί μερικοί και κλειδώνουν χωρίς προηδοποίηση τόπικς, σβήνουν μηνύματα, γενικά κάνουν ότι γουστάρουν εδώ μέσα λες και είναι τσιφλίκι τους.
Ποιός είσαι ρε φίλε Μιχάλη (γιατί εσύ κλείδωσες το θέμα για την σημαία), που ενώ δεν έχεις καμία συμμετοχή στο τόπικ, ξαφνικά μπήκες και το κλείδωσες επειδή υπήρχε ο φόβος ότι θα οδηγούσε σε τσακωμό? Δηλαδή σκέφτεσαι πριν από μας, για μας? Είναι δυνατόν? Ποιός σου είπε ότι θέλουμε την "φροντίδα" σου?
Δεν καταλαβαίνω, αν μερικοί θέλουν στο φόρουμ να γίνονται μόνο συζητήσεις "μεταξύ μας τα λέμε, μεταξύ μας τα συμφωνούμε, τι ωραία που παιρνάμε, πάμε και για κανένα ουζάκι", ας μας το πούνε.
Προσωπικά έχω βαρεθεί να γράφω μηνύματα τα οποία κάποια στιγμή χάνονται, να συμμετέχω σε τόπικ που κάποια στιγμή κλειδώνονται.
Συμμετέχω και σε άλλα φόρουμ αλλά τέτοια συμπεριφορά δεν την έχω δει πουθενά. Πλέον βλέπω ότι οι υπεύθυνοι δεν έχουν εμπιστοσύνη στα μέλη του φόρουμ, για το αν μπορούν να κρατήσουν το επίπεδο (σχετικό και αυτό).
Τι λογοκρισία είναι αυτή? Μιλάγαμε για δημοκρατία και τσούπ κάτι μας λέει, ότι κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα παίρνουμε ως δεδομένα!
Δεν κατάλαβα δηλαδή? Δεν έχω το δικαίωμα να τσακωθώ? Ποιός είσαι εσύ? Ο μπαμπάς μου? Ναι ρε φίλε διαφωνώ και θα τσακωθώ στην συζήτηση. Ποιό είναι το πρόβλημα? Τι φοβάσαι δηλαδή, μην σου χαλάσουμε την βιτρίνα?
Αν θέλετε κύριοι να κρατήσετε το επίπεδο και το κύρος του φόρουμ τότε να λογοκρίνετε την κάθε μπαρούφα των karaki xristou, anti και όλων αυτών των φαντασμένων που ποτέ δεν κάνουν διάλογο και απλά βρίσκουν βήμα να πούν το μακρύ και το κοντό τους, για να μας δείξουν πόσο ευαίσθητοι ή περιέργοι είναι. Λες και μας νοιάζει... Ή όλων αυτών που προπαγανδίζουν την κάθε μούφα τους, από γελοίες αιρέσεις και σχολές μασάζ μέχρι εθνικιστικές ιστοσελίδες. Από πότε το φόρουμ έχει αυτόν τον χαρακτήρα? Αυτούς δεν τους κόβετε, έχετε γίνει προστάτες της βλακείας και της μπαρούφας.
Εμα πιά!
το θέμα κλειδώθηκε για λίγο, για να ηρεμήσει το συνηθισμένο υφάκι που έχεις στις απαντήσεις σου, το οποίο ουκ ολίγες φορές είναι προσβλητικό προς όλους.
και είναι καιρός να σταματήσει το παραμυθάκι για το ποιός είμαι εγώ και ο κάθε συντονιστής που κλειδώνουμε τα θέματα. τσιφλίκι μας, όπως λες, δεν είναι. έχουμε αναλάβει ένα ρόλο που αν όλοι μας μιλούσαμε μέσα σε ένα γόνιμο ύφος, δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχει.
θα ξαναπώ πως σκοπός δεν είναι να συμφωνούμε όλοι, το σημαντικότερο είναι να διαφωνούμε μέσα στα πλαίσια ενός διαλόγου, τον οποίο έχεις μετατρέψει πολλές φορές σε τηλεοπτικό παραθυράκι.
παρακαλώ προσωπικά και τους υπόλοιπους συντονιστές να λάβουν θέση δημόσια, γιατί κάποια στιγμή πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η παιδική χαρά βρίσκεται εκτός υπολογιστών. εγώ, φυσικά, δεν θα σου απαντήσω ξανά. μπορείς να πεις ότι θέλεις.
Δεν κατάλαβα δηλαδή? Δεν έχω το δικαίωμα να τσακωθώ? Ποιός είσαι εσύ? Ο μπαμπάς μου? Ναι ρε φίλε διαφωνώ και θα τσακωθώ στην συζήτηση. Ποιό είναι το πρόβλημα? Τι φοβάσαι δηλαδή, μην σου χαλάσουμε την βιτρίνα?
Mηπως αυτός ο τρόπος που εκφράζεσαι είναι ο λόγος που αντέδρασε έτσι ο Μιχάλης φιλε cosmictsak ?
Αν θέλετε κύριοι να κρατήσετε το επίπεδο και το κύρος του φόρουμ τότε να λογοκρίνετε την κάθε μπαρούφα των karaki xristou, anti και όλων αυτών των φαντασμένων
Kάτι έλεγες για επίπεδο φιλε....
που ποτέ δεν κάνουν διάλογο και απλά βρίσκουν βήμα να πούν το μακρύ και το κοντό τους, για να μας δείξουν πόσο ευαίσθητοι ή περιέργοι είναι. Λες και μας νοιάζει...
Αν δεν σε νοιάζει γιατί συμετέχεις?
Ή όλων αυτών που προπαγανδίζουν την κάθε μούφα τους, από γελοίες αιρέσεις και σχολές μασάζ μέχρι εθνικιστικές ιστοσελίδες. Από πότε το φόρουμ έχει αυτόν τον χαρακτήρα? Αυτούς δεν τους κόβετε, έχετε γίνει προστάτες της βλακείας και της μπαρούφας.
Γιατί όταν διαφωνείς πρέπει να προσβάλεις?
Εμα πιά
συμφωνω εμα πιά
προτείνω να ξεκλειδώσει το θέμα ο Μιχάλης , έτσι κι αλλιώς φαντάζομαι ότι το μήνυμα το πήραν όσοι έπρεπε να το πάρουν.
Εγώ δε θα μείνω στο πως εκφράζεται ο καθένας, ερειστικά ή όχι. Άλλωστε είμαστε σε δημόσιο χώρο και ο καθένας κρίνεται απ’ τα γραφόμενα του.
Πρόσεξε πως ξεκινάς το post σου, ενώ ήδη έχουν προηγηθεί αρκετά άτομα και λένε τις απόψεις τους…. «Φωστήρες μου!»
Δηλαδή λέμε, μου θύμησες πρώτο μάθημα στο παν/μιο όπου γνωστότατος καθηγητής μας είπε το θεϊκό : «Αυτά που ξέρατε για τον Όμηρο, ξεχάστε τα…. Ότι σας πω εγώ ισχύει….»
Συνεχίζεις…. «ζούμε σε μία δημοκρατική και ανεκτική κοινωνία" και εσύ μου λές από πότε η δημοκρατία και η ανεκτικότητα είναι το ίδιο και το αυτό? Δηλαδή αλλού για αλλού! Τι συγχυση την βλέπω σε σένα που άλλα διαβάζεις άλλα καταλαβαίνεις.»
Παρακαλώ όλους τους φίλους να διαβάσουν τι έγραψα όπως και ο cosmic γι’ αυτό το θέμα. Όταν λες πως ζούμε σε μία δημοκρατική και ανεκτική κοινωνία μπλα μπλα μπλα, φταίω εγώ ή εσύ που μπορεί όντως άλλο να χεις στο μυαλό σου να πεις, αλλά το πώς το εκφράζεις αποδεικνύει εντελώς διαφορετικά πράγματα και νοήματα.
Και για κερασάκι, επιτίθεσαι προσωπικά, μιλάς για "γελάκια και υφάκι, πως την έχω δει" κοκ..
Δε με ξέρεις από χθες, ούτε και γω και μάλλον ες αεί έτσι θα μείνει. Τι σχέση έχουν όλα αυτά όμως με τη συζήτηση και όπως αυτή εξελίσσεται;
Και εξελισσόταν πιστεύω ομαλά.
Και λες και στο τέλος να «μαζευτώ».. Από τι αγορίνα μου;
Αν εσύ βλέπεις προσωπικές επιθέσεις και διαπληκτισμούς στο πρόσωπό μου, τότε κάνε κλικ στο προφίλ μου, δες τα μηνύματά μου στο σύνολο τους, και αν διαπιστώσεις τέτοια συμπεριφορά θα χεις τη συγγνώμη μου δημόσια.
Εκτός αν θεωρείς ότι όλοι δεν έχουμε άλλη δουλειά να κάνουμε απ' το να σε τσιγκλάμε για να γίνεται ντόρος..
Τεσπα, ξεφύγαμε κατά πολύ, ζητώντας προκαταβολικά συγνώμη απ’ όλους τους χρήστες, απλά έπρεπε να απαντήσω γιατί η κουβέντα κύλησε (όχι από μέρους μου) σε προσωπικό επίπεδο..
cosmictsak
03-05-06, 13:39
Άκου Μιχάλη, δεν με ενδιαφέρει αν δεν μου ξανα απαντήσεις. Όμως εγώ σου κάνω την ερώτηση και ας απαντήσει άλλος στην θέση σου. Που είδες το υφάκι στο τόπικ? (εκτός του τελευταίου μηνύματος στο οποίο απαντάω στο υφάκι άλλου).
Όχι πες μου να ξέρω δηλαδή για τι πράγμα μιλάς. Ή μήπως σκέφτεσαι και προλαμβάνεις τις συμπεριφορές των μελών του φόρουμ?
Επίσης αν έγινα προσβλητικός σε κάποιον, όχι με αυτά που λέω αλλά με τον τρόπο που τα λέω, δεν το πήρα χαμπάρι. Δεν άκουσα από κανέναν τίποτα. Ούτε έστω μία προηδοποίηση από εσένα ή από άλλον υπεύθυνο.
Βάσει αυτών, αμφισβητώ τους λόγους του κλειδώματος καθώς και την λογική της πράξης σου.
Αλλά ναι, μην απαντήσεις. Θα μου δώσεις αξία...
΄Οποιος διάβασε όλο το τόπικ, το κλείδωμα και την δικαιολογία του, ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Και ας μου πει τέλος πάντων πότε πρόσβαλα κάποιον. Πολύ θα χαρώ.
Επίσης vagkri, ο τρόπος που εκφράστηκα σε αυτό το τόπικ είναι διαφορετικός από το τόπικ για την σημαία. Εδώ παραδέχομαι ότι είναι επιθετικός απέναντι στον Μιχάλη γιατί από την μεριά μου ένιωσα ότι λάθος κλειδώθηκε το θέμα. Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το κλείδωμα.
Kάτι έλεγες για επίπεδο φιλε....
Ναι κάτι έλεγα. Εσύ διαφωνείς με αυτό που είπα? Αν ναι, πες μου γιατί.
Αν δεν σε νοιάζει γιατί συμετέχεις?
Με είδες ποτέ να συμμετέχω σε τέτοια τόπικ παρά μόνο για να πώ κάτι αστείο?
tsilof
Το μήνυμά σου ήταν σαφώς ειρωνικο, πρώτος εσύ το γύρισες έτσι, τώρα τι θες να μας πεις? Και υφάκι είχες και φατσούλες με γελάκια. Και στο τέλος γράφεις "μπορεί να είναι και έτσι όπως τα λες" βάζοντας δίπλα την φάτσα με το γέλιο.
Γιαυτό σου λέω μαζέψου. Από το ειρωνικό ύφος και από την συμπεριφορά που ενοχλεί (και το ξέρεις) αυτόν που έχεις απέναντί σου, τον οποίο δεν τον ξέρεις. μάθε να σέβεσαι τον συνομιλητή σου. Αν έχεις μάθει να συμπεριφέρεσαι έτσι μάθε ότι κάποιοι δεν ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές.
Θές να μου πεις ότι και το αγορίνα μου δεν είναι ειρωνικό? Αν σε πω εγώ φιλαράκο μου, πως θα το πάρεις? Προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα?
Ηρέμησε cosmic...
O Tsilof δεν είναι ειρωνικός στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οπότε κατάλαβες κάτι λάθος, προφανώς...
Θα πείς βέβαια, "ποιός είσαι εσύ ρε φίλε και μπλέκεσαι ?"
θα σου απαντήσω ότι δεν σε αφορά όπως δεν με αφορά και ποιός είσαι εσυ ούτε γιατί εκνευρίστηκες στο θέμα με την σημαία.
Το κλείδωμα μάλλον δεν ήταν μόνιμο, αλλά είναι πάγια τακτική του Μιχάλη να κλειδώνει ένα θέμα όταν εκτροχιάζεται...
Ο ρόλος του συντονιστή και η αρμοδιότητά του είναι αυτή ακριβώς (να επεμβένει και να κλειδώνει), αλλιώς ποιά η ανάγκη ύπαρξής τους? Καθαρά για λόγους prestige??? :p
Άλλωστε δεν είδα κάποιο σβήσιμο-λογοκρισία σε κανένα post σου, απλά σε εμπόδισε να γράψεις κάτι, τώρα που είσαι "εν βρασμώ". Μπορείς να γράψεις αυτό που θέλεις αύριο ή μεθαύριο και δεν τρέχει κάστανο.:rolleyes:
Αν θέλετε κύριοι να κρατήσετε το επίπεδο και το κύρος του φόρουμ τότε να λογοκρίνετε την κάθε μπαρούφα των karaki xristou, anti και όλων αυτών των φαντασμένων που ποτέ δεν κάνουν διάλογο και απλά βρίσκουν βήμα να πούν το μακρύ και το κοντό τους, για να μας δείξουν πόσο ευαίσθητοι ή περιέργοι είναι. Λες και μας νοιάζει...
Αυτό το κάνουμε οι υπόλοιποι ως μέλη αν δεν το κατάλαβες μέχρι τώρα. Άλλωστε η Δημοκρατία που υπερασπίζεσαι με τόση θέρμη, προϋποθέτει ότι μπορούν να έχουν βήμα για να ακούγονται και "οι παράξενοι".
Στο θέμα της σημαίας διαφωνούμε πχ σε κάποια σημεία. Εγώ όμως δεν έτυχε να σε ειρωνευτώ (άκου εκεί "φωστήρες" :mad:) επειδή διαφωνείς μαζί μου. Σε τελική ανάλυση ποιός σου είπε εσένα ότι δεν υπάρχουν λύσεις??? Φυσικά και υπάρχουν αλλά έχουν και πολιτικό και κοινωνικό και οικονομικό κόστος, και φυσικά είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί (ιδίως στο Ελλαδαντές που ζούμε) η πολιτική βούληση να λυθούν.
Πιστεύεις ας πούμε ότι δεν μπορούσε να εμποδιστεί η φτώχια που πλήττει αυτή την στιγμή την Ελληνική κοινωνία? Ας έκαναν σωστή επιτήρηση στο χρηματιστήριο. Επιπλέον ποιός π***της επέτρεψε τόσα καζίνα και δει "το μπουρί της σόμπας" το Hyatt στην Θεσσαλονίκη. Κερδίζει το κράτος (κάτι μικροποσοστά) απομυζώντας τους πολίτες?? Αίσχος!!! Αυτές οι πολιτικές γυρίζουν μπούμερανγκ και είναι εμφανές από την αρχή ότι είναι επιβλαβείς για την κοινωνία γενικότερα. Δεν είχαν λύσεις ή δεν θέλαν να τις εφαρμόσουν?
Και μια τελευταία παρατήρηση: ποιός είσαι εσύ ρε φίλε που κρίνεις αν βρήκαμε λύση ή όχι?
Κατ' αρχάς κάνουμε συζήτηση, αλλά και να βρίσκαμε λύση, εσύ με το σκεπτικό σου θα θεωρούσες ότι αερολογούμε. Καλή λοιπόν η κριτική αλλά η στείρα κριτική που κάνεις δεν βοηθά σε τίποτα, ο μηδενισμός χωρίς αντιπροτάσεις δεν οδηγεί πουθενά, είναι οπισθοδρόμηση, γιατί το "τίποτα" είναι χειρότερο από το "κάτι".....
Το μήνυμά σου ήταν σαφώς ειρωνικο, πρώτος εσύ το γύρισες έτσι, τώρα τι θες να μας πεις? Και υφάκι είχες και φατσούλες με γελάκια. Και στο τέλος γράφεις "μπορεί να είναι και έτσι όπως τα λες" βάζοντας δίπλα την φάτσα με το γέλιο.
Αρχικά θεώρησα κάπως βεβιασμένη την ενέργεια του Μιχάλη να κλειδώσει την κουβέντα, αλλά τώρα αναθεωρώ..
Απ' όλη την κουβέντα ,με όλα τα επιχειρήματα εκατέρωθεν, εσύ πειράχτηκες από τις φάτσες; Αν δεν τις έβαζα θα ταν όλα οκ; Έβγαλες ολόκληρο ψυχογράβημα για κάποιον που δε "συναντηθηκες" πάνω από μία με δύο φορές σε κουβέντες στο forum και προσπαθείς να βγεις και από πάνω..
Αν είναι έτσι και ενοχλήθηκες από το ύφος μου, επειδή για τον επιπλέον λόγο δε γνωρίζεις το τρόπο που γράφω, υπάρχουν και τα π.μ. όπου να σαι σίγουρος ότι θα χαν λυθεί τα όποια προβλήματα.
Γιαυτό σου λέω μαζέψου. Από το ειρωνικό ύφος και από την συμπεριφορά που ενοχλεί (και το ξέρεις) αυτόν που έχεις απέναντί σου, τον οποίο δεν τον ξέρεις. μάθε να σέβεσαι τον συνομιλητή σου.
Πως να το ξέρω αν σε ενόχλησαν οι φάτσες και όχι οι απόψεις μου;; Τώρα το είπες..
Το πόσο σέβομαι τον συνομιλητή μου φαίνεται και απ' το γεγονός ότι σου απαντάω και ζητώ συγνώμη ,δεσμευόμενος να προσέχω από εδώ και στο εξής τη μορφή του κειμένου μου, όταν απαντώ τουλάχιστο σε σενα.
Αν έχεις μάθει να συμπεριφέρεσαι έτσι μάθε ότι κάποιοι δεν ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές.
Κρίνεις για μια ακόμη φορά πρόχειρα και μάλλον το "υφάκι" άλλαξε πληκτρολόγιο.
Θές να μου πεις ότι και το αγορίνα μου δεν είναι ειρωνικό? Αν σε πω εγώ φιλαράκο μου, πως θα το πάρεις? Προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα?
Κοίταξε, το αγορίνα είναι έκφραση που χρησιμοποιώ και δεν είναι καθόλου προσβλητική. Το "φιλαράκο" μου δε μ'ενοχλεί καθόλου, αντίθετα τη θεωρώ πολύ ωραία ως έκφραση.
Δε δικαιολογώ τίποτα και προτείνω να ξεκλειδωθεί το θέμα και να επιστρέψουμε στη συζήτηση απ' την οποία όλοι πιστεύω έχουμε να δώσουμε και να πάρουμε..
Φιλικά
Ναι κάτι έλεγα. Εσύ διαφωνείς με αυτό που είπα? Αν ναι, πες μου γιατί.
απαντας ο ιδιος σε δυο ερωτήσεις :για το επίπεδο που αναφερόμουν και για το αν προσβάλεις άλλα μέλη:
Αν θέλετε κύριοι να κρατήσετε το επίπεδο και το κύρος του φόρουμ τότε να λογοκρίνετε την κάθε μπαρούφα των karaki xristou, anti και όλων αυτών των φαντασμένων
Με είδες ποτέ να συμμετέχω σε τέτοια τόπικ παρά μόνο για να πώ κάτι αστείο?
Δηλαδή μου λές καθαρά ότι εδώ συμετέχεις για να κάνεις πλάκα....
μάλλον λάθος μερος έχεις διαλέξει.
]
cosmictsak
03-05-06, 14:15
tsilof
Απ' όλη την κουβέντα ,με όλα τα επιχειρήματα εκατέρωθεν, εσύ πειράχτηκες από τις φάτσες;
Από τις φάτσες και το ειρωνικό υφάκι. Δεν υπάρχει περίπτωση να πειραχθώ με επιχειρήματα. Όσο και να διαφωνώ δεν τα θεωρώ προσβητικά. Διάλογο κάνουμε αρκεί να μην ειρωνεύεται ο ένας τον άλλον.
vagkri
Δηλαδή μου λές καθαρά ότι εδώ συμετέχεις για να κάνεις πλάκα....
'Ωχου τώρα....
Ωραία, ας επιστρέψουμε στη κουβέντα και ας χρησιμοποιούμε που και που τα π.μ.
Θα χε λυθεί όλη η "παρεξήγηση" φίλε cosmictsak, να σαι σίγουρος.
Είμαστε αρκετό καιρό εδώ μέσα και παρεξηγήσεις ανευ λόγου δε ταιριάζουν σε κανέναν μας, πιστεύω.
Είναι πολύ δύσκολο να καταλαβαίνουν πολλοι και διαφορετικοί άνθρωποι αυτό που θέλουμε να εκφράσουμε μέσω του γραπτού λόγου, για αυτό γίνονται αρκετές φορές όλα αυτά.
Πιστεύω ότι διάθεση εκ του πονηρού δεν υπάρχει, οπότε τα ξαναλέμε στο κλειδωθέν θέμα.
Και πάλι φιλικά :)
Solon Aimonas Eautou
03-05-06, 14:55
Δεν θα συμμετέχω στη συζήτηση, μιας και δεν συμμετείχα στο αρχικό thread και υπάρχουν άλλοι πιο κατάλληλοι να μιλήσουν γι' αυτό. Το μόνο που θέλω να αναφέρω, και να τονίσω, είναι ότι ο Μιχάλης ενήργησε με βάση τους κανονισμούς του φόρουμ και των συντονιστών όπως όφειλε.
Για τους κανονισμούς του φόρουμ μπορεί ο καθένας να ενημερωθείς με το link που δίνει σε κάθε post του το μέλος apan@samos.
Αυτά από εμένα.. Ελπίζω να λυθεί η όποια παρεξήγηση και καλό θα ήταν για τέτοια θέματα να χρησιμοποιούνται τα π.μ., είναι πολύ απλά τα πράγματα και έχουμε την τάση να τα περιπλέκουμε..
Ένα δύο, ένα δύο, ακούγομαι;
Εδώ φωστήρας Νο 1!
Εάν θέλετε είμαι και Πανσεραϊκός , Αγία Ελεούσα (μεγάλη η χάρη της) και όποια ομάδα θέλετε.
Χθες βράδι για μερικά λεπτά, υπήρξε στο συγκεκριμένο θέμα ένα ειρωνικό σχόλιο. Δεν έχει σημασία από ποιόν γιατί πριν καλά, καλά προλάβω να «επιπλήξω» καλοπροαίρετα και φιλικά το συγκεκριμένο άτομο, το σχολιάκι, που πρέπει να πω ότι ήταν καλό, αποσύρθηκε. Μέχρι που άνοιξα σήμερα το πρωί τον υπολογιστή μου και τότε έπεσα σε όλο αυτό τον χαμό.
Γενικά όπως έχω πει σε προσωπικά μηνύματα σε συντονιστές διαφωνώ με το κλείδωμα θεμάτων για έναν απλό λόγο. Ότι εγώ και ο καθένας από δω μέσα θέλει να γράφει, οπότε δεν μου αρέσει επειδή κάποιοι άλλοι έχουν έρθει σε αντιπαράθεση να μου κόβεται εμένα η δυνατότητα να γράψω.
Ο καθένας μέσα στο forum αλλά και στην ζωή του κρίνεται για το τι λέει, πως το λέει αλλά και πως και γιατί ενεργεί σε οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε λόγο στην ζωή του.
Δεν θα μπορούσα ποτέ να είμαι συντονιστής μια και η φασίζουσα συμπεριφορά που με διακατέχει θα κατάρρεε όλο το forum. Έχοντας βαθιά γνώση του ότι έχω πάντα και μόνο εγώ δίκιο θα έκλεινα τα στόματα σε πολλούς. Και όποιος έχει διαβάσει το θέμα για τον φόβο θα είναι σίγουρος ότι κυριολεκτώ. Έχω μια τάση γενικά…
Βέβαια κάποιοι μπορεί να τα πάρουν ειρωνικά όλα αυτά, αλλά απλά κάνω πλάκα, ή μήπως όχι;
Είναι γεγονός ότι σε ένα forum όπου η επαφή είναι με τον γραπτό λόγο υπάρχουν προβλήματα. Το πρόβλημα είναι ότι γράφουμε όλοι όπως μιλάμε, αλλά άλλο προφορικός λόγος που μπορείς να δεις τον άλλο και άλλο γραπτός. Όποιοι δεν το ξέρουν μπορούν να γυρίσουν στην πρώτη δημοτικού.
Οι συμπεριφορές κρίνονται και μαζί με τις συμπεριφορές κρίνονται και οι απόψεις. Πραγματικά αναρωτιέμαι Cosmic πως γίνεται κάποιος που μπαίνει και γράφει σε τόσα λίγα τόπικ σε σχέση πάντα με άλλους, να έχει γίνει το επίκεντρο σε τόσα πολλά κλείδωματα μέσα στο forum αλλά να είναι και στο επίκεντρο τόσων αντιπαραθέσεων, όχι με βάση επιχειρηματολογία αλλά τσακωμούς για ειρωνείες κτλ.
Δεν ξέρω ποιος είσαι παρά μόνο κάποια από τα πράγματα που πιστεύεις και έχεις γράψει εδώ μέσα. Θα μπορούσες να έρθεις σε κάποιες από τις συναντήσεις μας και να σε γνωρίσουμε και να μας γνωρίσεις. Προφανώς δεν ήθελες και είναι απολύτως σεβαστό αυτό, παρόλα αυτά θα μου επιτρέψεις να σου πω τα εξής.
Νομίζω ότι βιάστηκες και ότι έκρινες άδικα τον Tsilof.
Άνετα κάποιος και λέω κάποιος δεν λέω εγώ θα μπορούσε να πει, αφού όσοι τον γνωρίζουμε δεν είδαμε κάποια ειρωνεία, ότι η «επίθεση» σου έγινε όχι γιατί σε ενόχλησε κάτι, αλλά γιατί δεν είχες να απαντήσεις κάτι.
Πρέπει να σκεφτείς λίγο πιο σοβαρά το γιατί πάντα τα δικά σου ποστ και οι δικές σου παρεμβάσεις κόβονται. Δεν είμαστε τσιφλίκι και δεν συμφωνούμε όλοι μεταξύ μας παρόλα αυτά τα δικά σου μηνύματα κόβονται. Μήπως πρέπει να εξετάσεις λίγο περισσότερο, όχι αυτά που γράφεις αλλά τον τρόπο;
Και αναφορικά με όλους αυτούς που έχουν σπουδάσει χρόνια και ασχολούνται με το φαινόμενο της αμφισβήτησης και κατ' επέκταση και σε ορισμένες φορές, της βίας που εκδηλώνουν κάποιες ομάδες νέων και το πόσο αστείοι πιστεύουμε ότι θα ακουγόμασταν σε κάποιον που έχει χάσει τα χρόνια του να σπουδάζει τέτοια φαινόμενα? Αναρωτήσου εσύ πόσο αστείος ακούγεσαι σε όλους όσους συμμετέχουν στο forum καθημερινά και ακούν κάθε φορά, το πόσο πολύ σε αδικούν και σου κλειδώνουν τα μηνύματα και σε πληγώνουν γιατί είναι συνωμότες και δεν θέλουν να ακουστεί η δική σου και μοναδική και αληθινή φωνή σου… Αρκετά θα έλεγα.
Παρόλα αυτά είπες πολλά και πολύ σωστά πράγματα αλλά ο καθένας κρίνεται από το τι αλλά και πως το λέει.
Όταν μεγαλώσεις και θα καταλάβεις ότι δεν έχει σημασία στην μόρφωση να έχεις βγάλει το πανεπιστήμιο μόνο αλλά και να είσαι μορφωμένος κοινωνικά, εδώ θα είμαστε, μάλλον, και τα ξαναλέμε…
ααα, παρολίγο να το ξεχάσω, πάρε και μια φατσούλα για καληνύχτα
:D
αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους είναι ότι οι συντονιστές δεν "γουστάρουμε" την εξουσία που μας δόθηκε ούτε έχουμε καμία όρεξη να την επιδεικνύουμε και αυτό γιατί δεν μας ανήκει πατροπαράδοτα. κάποιοι άλλοι μας τίμησαν με την ανάθεσή της και λογοδοτούμε σε αυτούς. απλοί άνθρωποι είμαστε, μέλη της κοινότητας, μόνο που έχουμε κάπως αυξημένες αρμοδιότητες, προκειμένου να υπάρχει "τάξη" σε ένα χώρο που καθημερινά επισκέπτονται εκατοντάδες άνθρωποι.
ως μιχάλης γνωρίζω ελάχιστους προσωπικά και δεν έχω απολύτως κανένα προηγούμενο με κάποιον. λίγο με ενδιαφέρει αν είναι ο άλφα ή ο βήτα που προκαλούν προβλήματα, με ενδιαφέρει το πρόβλημα το ίδιο και το τι πρέπει να γίνει για να επιστρέψουμε σε ένα διάλογο με διαφωνίες μεν αλλά με επιχειρήματα.
δεν δικαιολογούμαι με αυτό το ποστ, εκφράζω τις θέσεις μου και νομίζω πως τις τηρώ, με όλα τα περιθώρια ανοχής που μπορώ να έχω. δεν είναι όμως δυνατό από τη μια να μας κατηγορείτε ούτε λίγο ούτε πολύ για φασιστική συμπεριφορά (και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στην παρούσα κατάσταση αλλά στο σύνολο) όταν επεμβαίνουμε "πυροσβεστικά" σε ένα θέμα και από την άλλη όταν δείχνουμε την ίδια ανοχή που θα δείχναμε στον καθένα από εσάς ξεχωριστά, ελέγχοντας διάφορους άλλους παράγοντες, να μας κατηγορείτε για ολιγορία ή μεροληπτική συμπεριφορά.
επειδή ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρθηκε κάτι τέτοιο, τονίζω πως δεν έχω κανένα κληρονομικό χάρισμα για να προβλέπω τις εξελίξεις, έχω όμως παρατηρητικότητα και μια μικρή εμπειρία στο να μπορώ να διακρίνω πότε ένα θέμα πάει να ξεφύγει. και μέχρι στιγμής, δεν έχω πέσει έξω.
το αν είμαι καλός σε αυτό που μου έχει ανατεθεί ή όχι δεν το κρίνω εγώ, αλλά εκείνοι που με επέλεξαν και οι φίλοι χρήστες που με παρακολουθούν. και, φυσικά, κανείς δεν είναι μόνιμος...
και κάτι τελευταίο. Μη φανταστείτε πως είναι ευχάριστο να κλειδώνονται θέματα, για τους λόγους που ανέφερε ο agaliarep παραπάνω. Πάντα τα πιο ενδιαφέροντα θέματα κλειδώνονται αλλά όχι από μόνα τους, ούτε καν επειδή εγώ "έτσι γουστάρω". Τα έχουμε ξαναπεί, όμως, κι εγώ θεωρώ το κλείδωμα ως την ύστατη λύση αλλά συνήθως αυτό επιδιώκουν ορισμένοι. Και δεν είναι καθόλου συνομωσιολογικό σενάριο. Το επιβεβαιώνουν, αρκεί να κάνει κάποιος μια μικρή στατιστική για αυτούς.
cosmictsak
03-05-06, 20:16
Οκ, τελευταίο πόστ (πόστ, όχι τόστ) για σήμερα μιας που πέρασε και η ώρα και τα νεύρα.
Εγώ το μόνο που ήθελα να πω είναι ότι μου φάνηκε υπερβολικό το κλείδωμα, αφού δεν υπήρχε καν μία προηδοποίηση. Κάποιος είπε ότι προηγουμένος είχε κοπεί ένα μήνυμα, το οποίο δεν πρόλαβα να δώ, αλλά κατάλαβα ποιανού ήταν και ποιόν ειρωνευόταν, δεν χρειάζεται να είναι μάγος κάποιος να το καταλάβει... Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να έμενε αυτό το μήνυμα. Όταν λέμε ότι κρινόμαστε για αυτά που λέμε και γράφουμε, πώς μπορώ εγώ να κρίνω πχ τον Agaliarep, αν κάποια μηνύματά του διαγράφηκαν? Αφήστε τα, να τα βλέπουμε και να τα βλέπουν και τα νέα μέλη. Που είναι το κακό? Αρκεί βέβαια να μην είναι χυδαία. Εμένα πως θα με κρίνει ο Agaliarep αν και τα δικά μου διαγράφονται?
Π.χ. μπήκε κάποιος σήμερα και έγραψε ένα τόπικ για μοναστήρι για δωδεκαθειστές. Άφησα μία απάντηση, γελοία και ανούσια. Διαγράφηκε. Κλειδώθηκε και το θέμα. Αφού το κλείδωσες το θέμα τι σε χάλασε ένα μήνυμα μίας γραμμής? Τες πα, είπα γελοίο και ανούσιο ήταν το μήνυμα, οπότε δεν ασχολούμαι περισσότερο. Απλά ο καθένας με τα μηνύματά του εξωτερικεύει κάποια στοιχεία της προσωπικότητας και είναι λίγο δύσκολο να βγάζεις συμπεράσματα με λογοκριμένες προσωπικότητες.
Πραγματικά αναρωτιέμαι Cosmic πως γίνεται κάποιος που μπαίνει και γράφει σε τόσα λίγα τόπικ σε σχέση πάντα με άλλους, να έχει γίνει το επίκεντρο σε τόσα πολλά κλείδωματα μέσα στο forum αλλά να είναι και στο επίκεντρο τόσων αντιπαραθέσεων, όχι με βάση επιχειρηματολογία αλλά τσακωμούς για ειρωνείες κτλ.
Παλιά έγραφα πολύ περισσότερο και σε πολλά θέματα. Μεγαλώνοντας έχω χάσει το ενδιαφέρον μου για τα περισσότερα θέματα που ανοίγονται ή καμμιά φορά θεωρώ ότι δεν έχω κάτι να πώ είτε έπειδή δεν γνωρίζω είτε επειδή βαριέμαι είτε επειδή με καλύπτει κάποιος άλλος που συμμετέχει στην συζήτηση.
Τώρα αν εγώ έχω μία άποψη κάπως διαφορετική από τους περισσότερους (περισσότερο στα πολιτικά θέματα), λογικό είναι σε θέματα πολιτικής, ιστορίας, ελλάδας, να δημιουργούνται αντιπαραθέσεις. Νομίζω ότι επειδή κάποιοι απο δώ αγαπάνε πάρα μα πάρα πολύ την ελλάδα, προσβάλονται όταν κάποιος δεν την αγαπάει τόσο, ή την αγαπάει με διαφορετικό τρόπο. Τις περισσότερες φορές που έχει ξεφύγει μία συζήτηση είναι για αυτόν τον λόγο. Έχω δεχθεί επιθέσεις και χαρακτηρισμούς με τα τσουβάλια.
Αναρωτήσου εσύ πόσο αστείος ακούγεσαι σε όλους όσους συμμετέχουν στο forum καθημερινά και ακούν κάθε φορά, το πόσο πολύ σε αδικούν και σου κλειδώνουν τα μηνύματα και σε πληγώνουν γιατί είναι συνωμότες και δεν θέλουν να ακουστεί η δική σου και μοναδική και αληθινή φωνή σου… Αρκετά θα έλεγα.
Ντάξει μην ανησυχείς. Δεν πληγώνομαι. Και δεν ασχολούμαι συγκεκριμένα με τα δικά μου μηνύματα, θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα με τους συντονιστές και με τον τρόπο που κόβουν-κλειδώνουν μηνύματα όλων.
Να σου πώ την αλήθεια και μεταξύ μας τώρα, οι περισσότεροι που γράφουν σε αυτά τα φόρουμ έχουν μία περίεργη έλξη προς οτιδήποτε ελληνικό ή αρχαιοελληνικό. Τέτοιος είναι ο χώρος, τέτοιος ήταν, δεν πρόκειται να τον αλλάξω εγώ. Απλά καμιά φορά ενοχλούμαι που βρίσκομαι σε ένα φόρουμ στο οποίο γράφω πάνω από δυό χρόνια και ενώ δεν ήταν έτσι παλιά, πλέον αν όχι ο φασισμός, τουλάχιστον ο ρατσισμός υποβόσκει και εκδηλώνεται με την παραμικρή ευκαιρία. Αυτή η ελληνοκεντρικότητα ώρες ώρες μου θυμίζει κάτι περίεργα φόρουμ. Η σημαία συμβολίζει... η Ελλάδα είναι... οι αρχαίοι ήταν...εμείς είμαστε....αν δεν σας αρέσει να πάτε στην Ουγκάντα! Σιγά! Τέτοιο πάθος, τέτοια μανία, τέτοιο άγχος...
Δεν λέω ότι η δική μου φωνή είναι μοναδική και αληθινή, αλλά τουλάχιστον είναι διαφορετική από τις περισσότερες εδώ μέσα (οι οποίες συμφωνούν μεταξύ τους). Οπότε λογικό να τσακώνομαι περισσότερο από άλλους.
Όταν μεγαλώσεις και θα καταλάβεις...
Άσε...μεγαλώσαμε και μυαλό δεν βάλαμε!!!
Παιδιά καλό βράδυ και ελπίζω σε ατελείωτες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις!
οκ, τελευταίο πόστ (πόστ, όχι τόστ) για σήμερα μιας που πέρασε και η ώρα και τα νεύρα.
εγώ το μόνο που ήθελα να πω είναι ότι μου φάνηκε υπερβολικό το κλείδωμα, αφού δεν υπήρχε καν μία προηδοποίηση.
για την προειδοποίηση δεν έχεις και άδικο... από την άλλη δεν θα είχε και πολλή ουσία μια τέτοια κίνηση.
τέλος πάντων, φαντάζομαι ότι τώρα μπορεί να ξεκλειδωθεί το θέμα με την σημαία να βριστούμε ελεύθερα.:d
το θέμα για τη σημαία ανοίγει ξανά από το ίδιο άτομο που κλειδώθηκε, δηλαδή από εμένα. μπορείτε να συνεχίσετε να καταθέτετε τις απόψεις σας. καλή συνέχεια.
το θέμα για τη σημαία ανοίγει ξανά από το ίδιο άτομο που κλειδώθηκε, δηλαδή από εμένα. μπορείτε να συνεχίσετε να καταθέτετε τις απόψεις σας. καλή συνέχεια.
Άντε ωρε Μιχάλη ή λυποί συντονισταί...
Ακόμα κλειδωμένο είναι.. :eek:
άντε ωρε μιχάλη ή λυποί συντονισταί...
ακόμα κλειδωμένο είναι..
Πες τα χρυσόστομε!!! Πότε επιτέλους θα ηχήσουν ξανά τα τύμπανα και οι σάλπιγγες του πολέμου;; [τα-τα-ρα-ρατ/μπουμ-μπουμ]!!!
Όλοι σε θέση μάχης, να επιτεθούμε στους ρωμαίους!!! :D
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.