PDA

Επιστροφή στο Forum : Βίντεο Εξορκισμού στα.. Ισλαμικά

xontro_mpizeli
29-05-06, 16:55
Το παρακάτω βιντέακι ανακάλυψα σε μια ιστοσελίδα.
Πρόκειται για ένα βίντεο, 5 λεπτών περίπου, ενός ανθρώπου στα Ισλαμικά.
Στην διάρκεια του εξορκισμού διαβάζονται στον ασθενή διάφορα λόγια από το Κοράνι ενώ "ποτίζεται" κ με νερό το οποίο πριν λίγο έχει διαβαστεί από το Κοράνι.
Ο άνθρωπος που θα δείτε, μπορεί κανονικά να ζήσει, να πηγαίνει στη δουλειά του αλλά έχει κ κάποιες παραφυσικές ιδιότητες όπως: μιλάει σε διαφορετική γλώσσα, ανεξέλεκτη δύναμη, καθώς επίσης, και τηλεκίνηση διάφορων αντικειμένων σε κοντινή σε αυτόν απόσταση. Έτσι τουλάχιστον γράφεται...

Το βιντέακι είναι στο εξής link:

http://paranormal.about.com/library/bl_islam_exorcism_video.htm

Υ.Γ: Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αληθινό ή όχι...
Αξίζει να το ρίξετε μια ματιά πάντως.

Giorgos
30-05-06, 09:03
Μαρεσε αυτο που ελγραφε στο τελος στο βιντεο, " Ο δεμονας που εγινε μουσουλμανος ".

Οπως φαινεται και οι μουσουλμανοι οπως και οι χριστιανοι εχουν τα ιδια τριξ οσων αφορα τον προσυλιτισμο..

Antonia
30-05-06, 13:02
Αυτό που με προβληματίζει εμένα είναι αν τελικά οι δαιμονισμένοι υπάρχουν μόνο στις θρησκείες που τους αναφέρουν. Οι χριστιανοί όπως και οι μουσουλμάνοι έχουν παρουσιάσει αρκετές περιπτώσεις, ποτέ όμως δεν έχω δει δαιμονισμένο στο βουδισμό για παράδειγμα. Μήπως τελικά όλα έχουν να κάνουν με το τι πιστεύεις; Δηλαδή, αν δεν πιστεύεις στην ύπαρξη του διαβόλου και τους δαίμονες όπως ορίζουν κάποιες θρησκείες τότε μήπως δεν έχεις και τίποτα να φοβάσαι από αυτά;

Προσωπικά έχω παρακολουθήσει εξορκισμό και μπορώ να πω ότι είναι αρκετά ανατριχιαστικό και τρομακτικό. Ο νεαρός στο βίντεο ήταν μια χαρά σε σχέση με αυτό που είχα δει εγώ. Πάντως η μέθοδος του παπά να τον έχει βάλει κάτω και να κάθεται πάνω του είναι μάλλον... ανορθόδοξη! :p

polykarpos
01-06-06, 17:48
Μια ματια σε αυτα εδω . Έχει κάποιες πληροφορίες .
http://www.oodegr.com/oode/asynithista/thavma2.htm
στο θέμα Δείγμα δαιμονικού θαύματος

καθώς και στο βιβλίο Οι γκουρού ,ο νέος και ο Γέροντας Παϊσιος .

beetlejuice
01-06-06, 18:02
Συγνωμη βρε Πολυκαρπε αλλα αμαν πια με αυτη την προπαγανδα της φανατικης ομαδας που φωναζει οτι ειναι δογματικη! :mad: Εχεις καταλαβει τι ποσοστο του πλανητη εκπροσωπουν οι αποψεις της ΟΟΔΕ; Ποσα και ποσα ακομη θρησκευτικα sites υπαρχουν στον παγκοσμιο ιστο μεσα απο τις κυριαρχες θρησκειες (Καθολικισμος, Ισλαμ, Βουδισμος) που θα αναλυουν με αναλογο τροπο τα "θαυματα" της αλλης θρησκειας..;
Πολυ αντικειμενικο και το βιβλιο που αναφερεται το url που εδωσες ("«Η Ορθοδοξία και η θρησκεία του μέλλοντος»- ο τιτλος μαλιστα ειναι πολυ πετυχημενος :p ), αλλα αν θελουμε να κανουμε σοβαρη κριτικη καλο θα ηταν να κρινουμε εμεις οι ιδιοι αυτα που βλεπουμε απαλλαγμενοι απο καθε ειδους δογμα.
Γιατι εαν κρινουμε ενα παραξενο φαινομενο (αν και στην προκειμενη εγω απλα βλεπω εναν ψυχικα διαταραγμενο ανθρωπο) το οποιο εκδηλωνεται διαπιστωμενα εδω και χιλιετιες, μεσα απο συγκεκριμενα πλαισια που μαλιστα εχουν θρησκευτικη χροια θα καταληγεις παντα στο ιδιο συμπερασμα... Σαν να προσπαθεις να ξχωρισεις τα χρωματα του γυρω περιβαλλοντος μεσα απο πρασινους φακους γυαλιων...

polykarpos
01-06-06, 21:13
Φίλε beetlejuice

Την συμμετοχή μου στο θέμα αυτό , αν και έχω αρκετές εμπειρίες από εξορκισμούς , την προκάλεσε ή απορία της Αντωνίας σχετικά με την εμφάνιση του Σατανά και στο Βουδισμό – Ανατολικές Θρησκείες . Δεν είναι λοιπόν η εξήγηση των θαυμάτων , θα ήμουν εκτός θέματος .Έχεις δίκιο ότι ο καθένας έχει τον τρόπο του να αναλύει τα θαύματα των άλλων θρησκειών .Εγώ προσπάθησα να δείξω την εμπειρία της Αμερικανίδας γι’ αυτό και έδωσα τον τίτλο του θέματος .
Την ομάδα αυτή την χρησιμοποιώ , συνήθως , όταν έχει κάποιες ενδιάμεσες – άλλων – θέσεις .Όταν προσφέρει μαρτυρίες άλλων , όχι πως δε με ενδιαφέρουν οι απόψεις της , αλλά πάντα προσπαθώ να σχηματίσω και την δική μου θέση .
Στο θέμα , πιστεύεις ότι αυτά τα θέματα δεν έχουν και θρησκευτική χροιά ; Την θέση σου << απαλλαγμένοι από κάθε δόγμα >> πως την εννοείς ;
Τα παράξενα φαινόμενα , που έχουν και θρησκευτική χροιά , μπορούν να σε οδηγήσουν σε διαφορετικά συμπεράσματα ; Δηλ , ο υπό της Εκκλησίας διαπιστωμένος δαιμονισμός μπορεί να μην είναι δαιμονισμός ;

Παθοκτόνος
02-06-06, 01:24
με αυτη την προπαγανδα της φανατικης ομαδας που φωναζει οτι ειναι δογματικη! :mad:
Φιλική συμβουλή μου,να μην θυμώνετε,διότι είναι παράπάνω από θέσφατον,επιστημονικό πόρισμα της Ψυχολογίας,ότι όποιος θυμώνει δεν μπορεί να εκφέρει νηφάλιο και αντικειμενικό λόγο.Εξ άλλου,κι εσείς παραπέμπετε(το αινίττεσθε απλώς,δεν το φανερώνετε όμως) σε πολλές περιπτώσεις σε ιστοσελίδες όπως αυτή του Υπατου Συμβουλίου των Ελλήνων Εθνικών(βλ.το βιβλίο του κ.Ρασσιά,που σχολιάσαμε προσφάτως).Και μη μου πείτε πως δεν πιστεύουν σε κάποιο δόγμα και αυτοί(όπως βεβαίως το έχει συλλάβει ο καθείς αυτών)...Ας είμαστε σοβαροί,λοιπόν...

Εχεις καταλαβει τι ποσοστο του πλανητη εκπροσωπουν οι αποψεις της ΟΟΔΕ;Ξέρετε,οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η συνείδησίς τους(ο "ηθικός νόμος εντός μας"που θα έλεγε κι ο Καντ)τους επιτάσσει άλλα τελείως οπράγματα από αυτά που κάμνουν σε πολλές περιπτώσεις,αλλά λίγοι έχουν το θάρρος και το σθένος να αλλαξοπιστήσουν,όπως κάποιος πρώην μουσουλμάνος συγγραφεύς που γνωρίζω,ο οποίος έχει γίνει Ο.Χ. και καταγγέλει(ακολουθώντας την τότε εντονότατη συνειδησιακή του διαμαρτυρία)τους ακρωτηριασμούς,απαγχονισμούς κ.λπ.που γίνονται σήμερα στο Ιράν από αφιονισμένους θρησκευτικά,τεταραγμένους,πραγματικά νευρώδεις Ισλαμιστές στο όνομα του φιλεύσπλαχνου και ελεήμονος Αλλάχ...

Θα πρέπει επίσης να μιλήσουμε και για το πόσο ο πολιτισμός έχει εισδύσει και πόσο επιτρέπουν να εισδύσει(όπως και άλλες πληροφοριες,είναι ο γνωστός ο πνευματικός αποκλεισμός που υπάρχει σε χώρες ισλαμιστικές και χώρες όπως-λ.χ.- η Κίνα)σε χώρες μη χριστιανικές.Επίσης,κάποια στιγμή θα πρέπει να μελετήσετε και τον Ισλαμισμό,για του οποίου τον ιδρυτή(για τον οποίον έχουν γίνει και πολύ ενδιαφέρουσες και σοβαρές προπάντων επιστημονικές μελέτες για το τι ήσαν αυτά τα οράματά του στα οποία έβλεπε το "θείο πνεύμα"και στα οποία άφριζε όπως διηγείται ο ίδιος-η επίσημη μουσουλμανική παράδοσις κ.λπ.,κ.λπ.) αν δεν με απατά η μνήμη μου ακόμη κι ένα βιβλίο προσφάτως εκδοθέν των εκδόσεων"Αρχέτυπο"έλεγε πως ήταν...χριστιανός("Ό,τι ξέρεις είναι...ψέμα" λεγόταν).Και θα συμπλήρωνα πως πρόκειται για ένα είδος νεο-αρειανισμού(κατά κάποιους τουλάχιστον) ο Ισλαμισμός...Ο Μωάμεθ ποτέ δεν είπε πως ήταν θεάνθρωπος ούτως ή άλλως...

Ποσα και ποσα ακομη θρησκευτικα sites υπαρχουν στον παγκοσμιο ιστο μεσα απο τις κυριαρχες θρησκειες (Καθολικισμος, Ισλαμ, Βουδισμος) που θα αναλυουν με αναλογο τροπο τα "θαυματα" της αλλης θρησκειας..;

Δεν θα έλεγα πως σας τιμά το αναμάσημα των γνωστών new age φληναφημάτων που διαβάζουμε κάθε τόσο σε διάφορες"προοδευτικές" και "διαπλεκόμενες" εφημερίδες...Αν μου βρείτε κάποιο θαύμα σε κάποια θρησκεία που να μην το έχουμε και εδώ στην Ελλάδα μας ως δαιμονικό θαύμα,τότε το ξανασυζητάμε.Αλλά το ζήτημα είναι πως δεν υπάρχει...Σε κάποια εκπομπή είχε ειπωθεί(το...συγκλονιστικό) η χοντράδα/αφέλεια πως είναι θείο θαύμα του Ινδουισμού το ότι ανοίγει το στόμα του και πίνει κάποιος ινδουιστικός θεός(γάλα) κ.λπ.Αλλά,το ζήτημα είναι πως το ίδιο ακριβώς έκαμναν και τα αγάλματα στα οποία κατοικούσαν δαίμονες όπως περιγράφεται στην...Παλαιά Διαθήκη(ακόμη-ακόμη)...Ας μην ξεχνούμε πως γινόταν η τελετή της "καθιερώσεως"σε αυτά (τα είδωλα)ακριβώς για να κατοικήσει ο πιστευόμενος θεός σε αυτά(και τελικά κατοικούσαν...άλλοι)... Πάντως,θα χαρώ πολύ να μας βρείτε πραγματικά "θαύματα" εκείθεν και να τα βασανίσουμε λογικά... :)

Γιατι εαν κρινουμε ενα παραξενο φαινομενο (αν και στην προκειμενη εγω απλα βλεπω εναν ψυχικα διαταραγμενο ανθρωπο) το οποιο εκδηλωνεται διαπιστωμενα εδω και χιλιετιες, μεσα απο συγκεκριμενα πλαισια που μαλιστα εχουν θρησκευτικη χροια θα καταληγεις παντα στο ιδιο συμπερασμα... Σαν να προσπαθεις να ξχωρισεις τα χρωματα του γυρω περιβαλλοντος μεσα απο πρασινους φακους γυαλιων...Night vision goggles,εννοείτε μάλλον... :) Θα έλεγα να μας εξηγήσετε τι κάμνει ένα άνθρωπο νευρωτικό ή ψυχικώς διαταραγμένο.Διότι πρέπει να σας πω πως από τις μελέτες μου στον κλάδο της Ψυχολογίας(και εντρύφησι σε κορυφαίους συγχρόνους ψυχολόγους)έχω διαβάσει αυτό ακριβώς το ερώτημα που σας έθεσα παραπάνω,με άλλα λόγια την παραδοχή της αγνοίας για το αίτιο των νευρώσεων και ψυχώσεων(και την εκζήτησι της απαντήσεως)...Άλλωστε,υπάρχουν τοσες και τόσες ψυχολογικές μελέτες που αναφέρονται στο ζήτημα του δαιμονισμού,στο οποίο φαίνεται η αλληλοσυμπλήρωσις Εκκλησίας-(υγιούς)Επιστήμης(αν θέλετε,μπορώ να σας υποδείξω πολύ-πολύ συγκεκριμένες...).
Αυτά προς το παρόν.Ευχαριστώ.

LuX
02-06-06, 08:16
.................

polykarpos
02-06-06, 15:05
Περί δαιμόνων τώρα τα ίδια μπορούν να πουν και οι «άπιστοι» για τα κατορθώματα (τρικ) του γέροντος Παισίου .

Φίλε μου
επειδή έχω γνωρίσει προσωπικά το Γέροντα και δεν έχω - είχα - αυτή την αίσθηση , εσύ απο που έχεις την αίσθηση ότι τα κατορθώματά του είναι τρίκ ;

LuX
03-06-06, 10:26
.....................

polykarpos
03-06-06, 11:06
Φίλτατε Πολύκαρπε

Αν και δεν είχα τη τύχη να γνωρίσω τον γέροντα έχω διαβάσει και ακούσει για διάφορα <<περίεργα>> που συνέβαιναν με αυτόν , για παράδειγμα διακτινιζόταν η γινόταν ένα με τον περιβάλλοντα χώρο (κάποιου είδους αορατότητα).
Και επειδή τα έχω ακούσει από σοβαρά άτομα σχεδόν το πιστεύω .

Τέλος όταν λεω τρικ δεν εννοώ κάτι ταχυδακτυλουργικό η κομπογιαννίτικο αλλά μία εναλλακτική άποψη της πραγματικότητας
Φίλε μου
Πραγματικά ο Γέροντας είχε αυτή την δυνατότητα να σου δίνει << μια εναλλακτική άποψη της πραγματικότητας >> μόνο που αυτή είναι η πραγματικότητα . Σου έδειχνε το βάθος και το μέγεθος της εν Χριστώ ζωής και που αυτή μπορεί να σε οδηγήσει .Αυτά που έχεις διαβάσει ή ακούσει θα μπορούσες να τα βρείς και σε παλαιούς ασκητές στο Γεροντικό .

Μιχάλης
03-06-06, 11:21
Θα έλεγα να μας εξηγήσετε τι κάμνει ένα άνθρωπο νευρωτικό ή ψυχικώς διαταραγμένο.Διότι πρέπει να σας πω πως από τις μελέτες μου στον κλάδο της Ψυχολογίας(και εντρύφησι σε κορυφαίους συγχρόνους ψυχολόγους)έχω διαβάσει αυτό ακριβώς το ερώτημα που σας έθεσα παραπάνω,με άλλα λόγια την παραδοχή της αγνοίας για το αίτιο των νευρώσεων και ψυχώσεων(και την εκζήτησι της απαντήσεως)...Άλλωστε,υπάρχουν τοσες και τόσες ψυχολογικές μελέτες που αναφέρονται στο ζήτημα του δαιμονισμού,στο οποίο φαίνεται η αλληλοσυμπλήρωσις Εκκλησίας-(υγιούς)Επιστήμης(αν θέλετε,μπορώ να σας υποδείξω πολύ-πολύ συγκεκριμένες...).

Αγαπητέ Παθοκτόνε, ήδη από τις αρχές του αιώνα ο Φρόυντ ήταν ο πρώτος που διατύπωσε την άποψή του για τις νευρώσεις και τις ψυχώσεις, υποστηρίζοντας πράγματα-θέσεις που, παρά τις όποιες τροποποιήσεις ή και βελτιώσεις υπέστησαν τις επόμενες δεκαετίες, το σύνολο της επιστήμης τις αποδέχεται.
Η πρόοδος της νευρολογίας και των κλάδων της (νευροβιολογία, νευροψυχολογία, νευροενδοκρινολογία κτλ) μας αποκάλυψε πως στην εκδήλωση διαφόρων ψυχιατρικών καταστάσεων παίζουν ρόλο ορμόνες, νευροδιαβιβαστές και διάφοροι μεταβολικοί και μη παράγοντες. Σε αυτές τις γνώσεις στηρίζεται το φαρμακευτικό μέρος της θεραπείας αυτών των καταστάσεων, που, κατά τη γνώμη μου, αποτέλεσε ένα τεράστιο άλμα της επιστήμης. Αποδείχτηκε η σύνδεση της σεροτονίνης (νευροδιαβιβαστής) με την εκδήλωση της κατάθλιψης και κατασκευάστηκαν φάρμακα αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά κτλ και βοήθησαν πολύ κόσμο, σε συνδυασμό με την ψυχοθεραπεία και άλλες θεραπείες.
Υπάρχουν όμως πολλά σύνδρομα, τα οποία κάποιος χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις, θα τα χαρακτήριζε ως εκδηλώσεις δαιμονοληψίας. Ένα που μου έρχεται στο νου, αν και μου διαφεύγει το όνομά του, το οποίο όμως θα βρω, είναι ένα περίεργο σύνδρομο κατά το οποίο ο ασθενής κατακρεουργεί τον εαυτό του, δαγκώνοντας μέχρι ακρωτηριασμού τα χείλη και τα δάκτυλά του, ενώ έχει πλήρη επίγνωση του πόνου. Βρέθηκε ότι οφείλεται στη συσσώρευση ουρίας και ουρικού οξέος στον εγκέφαλο, όπου οι δύο αυτές ουσίες εκδηλώνουν την τοξική τους δράση με το αποτέλεσμα που σας προανέφερα.
Εκείνο που θα δεχτώ, όμως, είναι ότι πολλοί τέτοιοι ασθενείς, κυρίως καταθλιπτικής συμπεριφοράς και όχι σχιζοφρενούς ή ψυχωτικής, είναι πως μέσω της Εκκλησίας στην οποία πιστεύουν, βρίσκουν κάποια "παρηγοριά" (ως προς το μέρος της ψυχοθεραπευτικής), για αυτό και οι ψυχίατροι δεν τους αποτρέπουν από την καταφυγή τους και σε έναν ιερέα, μαζί όμως με τη φαρμακευτική θεραπεία και την ιατρική κάλυψη.
Αυτό, όμως, δεν είναι κανόνας, φαίνεται να ισχύει σε άτομα που έχουν αυξημένη τη "θρησκευτικότητα" ενώ σε άλλους δεν λειτουργεί.
Ένς ψυχωτικός ασθενής αντιδρά με πολλούς περίεργους τρόπους. Αποστρέφεται το νερό, την άσκηση πίεσης, αποκτά μεγαλύτερη σωματική δύναμη, βγάζει περίεργους ήχους και κραυγές, γενικά είναι ένα θλιβερό θέαμα.
Αυτές είναι οι απόψεις της επιστήμης, σε γενικές γραμμές. Εγώ έχω παραβρεθεί και σε εξορκισμούς και σε ψυχιατρικά νοσοκομεία και ομολογώ πως δύσκολα πλέον θα δεχτώ την πιθανότητα δαιμονοληψίας, εκτός και αν, πέραν κάθε αμφιβολίας, κάποιος μπορέσει να πιστοποιήσει την ύπαρξη ενός δαίμονα μέσα σε ένα σώμα, κάτι που η εσωτερική παράδοση δεν το αποκλείει.
Η περίπτωση του βίντεο, λοιπόν, μου φαίνεται ως μια τυπική περίπτωση ψυχιατρικού ασθενούς. Ωστόσο, επειδή το θέμα της δαιμονοληψίας είναι πολύ πολύ μεγάλο και δεν δίνονται απαντήσεις έτσι εύκολα μέσα σε μερικές γραμμές, θα χαρώ να διαβάσω τις απόψεις όσο το δυνατό περισσοτέρων φίλων.

Παθοκτόνος
03-06-06, 20:03
Αγαπητέ Παθοκτόνε, ήδη από τις αρχές του αιώνα ο Φρόυντ ήταν ο πρώτος που διατύπωσε την άποψή του για τις νευρώσεις και τις ψυχώσεις, υποστηρίζοντας πράγματα-θέσεις που, παρά τις όποιες τροποποιήσεις ή και βελτιώσεις υπέστησαν τις επόμενες δεκαετίες, το σύνολο της επιστήμης τις αποδέχεται.
Αγαπητέ μου Μιχάλη,ευχαριστώ για την ενδιαφέρουσα απάντησι την οποία θα προσπαθήσω να διορθώσω με βάσι τις σχετικές μου γνώσεις...Λοιπόν,υπάρχουν ρεύματα και ρεύματα.τα οποία μάλιστα είναι μεταξύ των ασυμβίβαστα στην ψυχολογία.Σας αναφέρω τον φρουδισμό,την συμπεριφοριστική ψυχολογία,την ανθρωπιστική Ψυχολογία ενδεικτικώς.Στις μέρες μας σας πληροφορώ πως υπάρχουν μελέτες(από σοβαρούς επιστήμονες) που δείχνουν πως ο Φρόυντ είχε λάθος στα βασικότερα σημεία της θεωρίας του ή και πως ο ίδιος χρησιμοποίηησε συνειδητά την αγυρτεία,πλαστά στοιχεία για να προωθήσει τα γνωστά νοσηρά του ιδεολογήματα...Θα μποροιύσατε να δείτε το"άντι-Φρόυντ"(εκδ.Τυπωθήτω,νομίζω)και την επερχόμενη"Μαύρη βίβλο του Φρόυντ"(ας ελπίσουμε πως δεν θα συμβεί το ίδιο στην εν Ελλάδι παρουσίασι με την"μαύρη βίβλο του κομμουνισμού"...)από κορυφαίους Γάλλους επιστήμονες...

Η πρόοδος της νευρολογίας και των κλάδων της (νευροβιολογία, νευροψυχολογία, νευροενδοκρινολογία κτλ) μας αποκάλυψε πως στην εκδήλωση διαφόρων ψυχιατρικών καταστάσεων παίζουν ρόλο ορμόνες, νευροδιαβιβαστές και διάφοροι μεταβολικοί και μη παράγοντες.
Το γνωρίζω πως θεωρείται από κάποιους ότι για όλα ευθύνονται οι ορμόνες κ.λπ.,αλλά πρέπει να γνωρίζετε πως υπάρχει η αντίθετη άποψις,που αμφισβητεί την ύπαρξι των ορμονών(θαρρώ,το είχα διαβάσει πριν πολύ καιρό,ελπίζω να μην λέγω χοντράδες...)

Σε αυτές τις γνώσεις στηρίζεται το φαρμακευτικό μέρος της θεραπείας αυτών των καταστάσεων, που, κατά τη γνώμη μου, αποτέλεσε ένα τεράστιο άλμα της επιστήμης. Αποδείχτηκε η σύνδεση της σεροτονίνης (νευροδιαβιβαστής) με την εκδήλωση της κατάθλιψης και κατασκευάστηκαν φάρμακα αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά κτλ και βοήθησαν πολύ κόσμο, σε συνδυασμό με την ψυχοθεραπεία και άλλες θεραπείες.
Άραγε μπορούν τα αντι-καταθλιπτικά να λύσουν το πρόβλημα της δυστυχίας του ανθρώπου;...

Υπάρχουν όμως πολλά σύνδρομα, τα οποία κάποιος χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις, θα τα χαρακτήριζε ως εκδηλώσεις δαιμονοληψίας.
Ναι,η διαμονοληψία έχει πολύ συγκεκριμένα γνωρίσματα,τα οποία μόνον κάποιος δογματίζων "επιστήμων"θα απέδιδε κάπου αλλού...

Εκείνο που θα δεχτώ, όμως, είναι ότι πολλοί τέτοιοι ασθενείς, κυρίως καταθλιπτικής συμπεριφοράς και όχι σχιζοφρενούς ή ψυχωτικής, είναι πως μέσω της Εκκλησίας στην οποία πιστεύουν, βρίσκουν κάποια "παρηγοριά" (ως προς το μέρος της ψυχοθεραπευτικής), για αυτό και οι ψυχίατροι δεν τους αποτρέπουν από την καταφυγή τους και σε έναν ιερέα, μαζί όμως με τη φαρμακευτική θεραπεία και την ιατρική κάλυψη.
Αγαπητέ,αν είναι κανείς όντως και συνειδητοποιημένος ορθόδοξος είναι τελείως αδύνατο να έχει κακή διάθεσι,βαρυθυμία κάποια μέρα,πολύ δε περισσότερο να είναι καταθλιπτικός...Σας το λέγω και σας το προσυπογράφω και όχι μόνον εγώ...Όσο για την σχιζοφρένεια,κάμνω λάθος ή είναι βιολογικό-κληρονομικό το θέμα(αυτό ας το μάθουν ωρισμένοι,θα τους είναι χρήσιμο);

Η περίπτωση του βίντεο, λοιπόν, μου φαίνεται ως μια τυπική περίπτωση ψυχιατρικού ασθενούς. Ωστόσο, επειδή το θέμα της δαιμονοληψίας είναι πολύ πολύ μεγάλο και δεν δίνονται απαντήσεις έτσι εύκολα μέσα σε μερικές γραμμές, θα χαρώ να διαβάσω τις απόψεις όσο το δυνατό περισσοτέρων φίλων.

Δεν νομίζω πως η σύγχρονη επιστήμη μπορεί να μας δώσει απαντήσεις στο τι καθιστά ακριβώς ένα άνθρωπο νευρωτικό.Πρέπει να σας πω πως την θέσι αυτή την διετύπωσε ο ίδιος ο (σχεδόν σύγχρονος)ιδρυτής της ανθρωπιστικής ψυχολογίας A.Maslow...Από την άλλη,εγώ γνωρίζω άπειρες μαρτυρίες ανθρώπων που μας λέγουν πως η παραφροσύνη κάποιων ανθρώπων θεραπεύθηκε πλήρως με την ανάγνωσι από έχοντες παρρησία προς το Θεό,αγίους ανθρώπους(και μεγάλους εξορκιστές) του Ευαγγελίου ή σχετικών ευχών...Αυτό μπορείτε να το θεωρήσετε σίγουρη πληροφορία,χωρίς να λέγω πως δεν μπορεί να θεραπευθεί κάποιο μικρό πρόβλημα με την βοήθεια κάποιου ψυχολόγου...Αυτό το θέμα χρήζει μεγάλων συζήτήσεων καθώς έχει πολύ"ζούμι" και έχουμε πολλά να πούμε... :)

Μιχάλης
04-06-06, 00:19
Φίλε Παθοκτόνε, όπως είπα και παραπάνω, οι απόψεις του Φρόυντ δεν γίνονται ολοκληρωτικά δεκτές στις ημέρες μας, αφού πολλοί είτε τις τροποποίησαν είτε τις απέρριψαν. Ωστόσο, όλοι συμφωνούν στο βασικό κορμό, θεωρώντας την ψυχανάλυση ως την κορωνίδα της ψυχολογίας.
Από εκεί και πέρα, συμφωνώ απόλυτα πως τα φάρμακα δεν λύνουν την ανθρώπινη δυστυχία. Ούτε και υποστήριξα πως τα πάντα οφείλονται στις ορμόνες, όμως η επιστήμη μας έχει αποδείξει τον καθοριστικότατο ρόλο που παίζουν σε όλα τα βιολογικά φαινόμενα. Αυτό που αναφέρετε για την...ανυπαρξία τους, πρώτη φορά το ακούω, καθώς έχει αποδειχτεί ότι υπάρχουν και είναι γνωστά πολλά για τη δομή και τη λειτουργία τους(αν και υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε ακόμα).
Έπειτα, δέχομαι, ως άνθρωπος που εξακολουθεί να θέλει να πιστεύει (σε τι ακριβώς το γνωρίζω μόνο εγώ), ότι ο Θεός είναι ικανός να άρει το κάθε είδους βάσανο του ανθρώπου και, υπό αυτό το πρίσμα θα ήμασταν άχρηστοι όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την υγεία. Επειδή όμως τα πράγματα δεν έχουν έτσι, είτε γιατί φταίει ο άνθρωπος είτε όχι, είμαστε όλοι μας αναγκασμένοι να καταφεύγουμε στην επιστήμη. Προσωπικά, ζητάω και τη θεϊκή βοήθεια, μαζί με την επιστημονική.
Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον να μας πείτε αν σας είναι εύκολο, ποιά είναι τα γνωρίσματα που διαφοροποιούν έναν ψυχιατρικά αθενή από έναν δαιμονισμένο...

Epoptes
28-06-06, 07:54
Τα ίδια φαινόμενα εξηγούνται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το επίπεδο γνώσης και θρησκευτικότητας του κάθε ανθρώπου. Γι' αυτό υπάρχουν δαιμονισμένοι σε χώρες με μεγάλη θρησκευτικότητα και όχι στις περισσότερο κοσμικές κοινωνίες. Πρέπει να δεχτούμε είτε πως οι δαίμονες προτιμούν τους θρήσκους (το οποίο μάλλον επιχείρημα κατά της θρησκείας είναι) είτε πως οι θρήσκοι προτιμούν να εξηγούν την κατάστασή τους ως αποτέλεσμα δαιμονικής επιρροής, που είναι πολύ πιθανότερο.

polykarpos
28-06-06, 08:08
Τα ίδια φαινόμενα εξηγούνται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το επίπεδο γνώσης και θρησκευτικότητας του κάθε ανθρώπου. Γι' αυτό υπάρχουν δαιμονισμένοι σε χώρες με μεγάλη θρησκευτικότητα και όχι στις περισσότερο κοσμικές κοινωνίες. Πρέπει να δεχτούμε είτε πως οι δαίμονες προτιμούν τους θρήσκους (το οποίο μάλλον επιχείρημα κατά της θρησκείας είναι) είτε πως οι θρήσκοι προτιμούν να εξηγούν την κατάστασή τους ως αποτέλεσμα δαιμονικής επιρροής, που είναι πολύ πιθανότερο.
Το ότι οι δαίμονες προτιμούν να πειράζουν τους θρήσκους δεν θέλει και πολύ
σκέψη ( τους εχθρούς σου πολεμάς όχι τους φίλους σου ) το ότι είναι κατα της θρησκείας δεν το καταλαβαίνω . Υπό ποίαν έννοιαν ;Να μην θρησκεύω για να μην με πολεμά ή κατακυριεύει ο σατανάς ;
Το αν κάποιοι θρήσκοι ( ;) για να δικαιολογήσουν την αδυναμία τους επικαλούνται το σατανά , επιβεβαιώνουν μόνο την αδυναμία τους και τίποτε άλλο .

Epoptes
28-06-06, 08:48
Το ότι οι δαίμονες προτιμούν να πειράζουν τους θρήσκους δεν θέλει και πολύ
σκέψη ( τους εχθρούς σου πολεμάς όχι τους φίλους σου ) το ότι είναι κατα της θρησκείας δεν το καταλαβαίνω . Υπό ποίαν έννοιαν ;Να μην θρησκεύω για να μην με πολεμά ή κατακυριεύει ο σατανάς ;
Το αν κάποιοι θρήσκοι ( ;) για να δικαιολογήσουν την αδυναμία τους επικαλούνται το σατανά , επιβεβαιώνουν μόνο την αδυναμία τους και τίποτε άλλο .

Μα υποτίθεται πως η θρησκεία προφυλάσσει τον άνθρωπο από τις δαιμονικές δυνάμεις, γιατί άλλωστε οι άνθρωποι φοράνε το σταυρό τους, κάνουν αγιασμούς, λένε "Θεός φυλάξοι", "οπίσω μου Σατανά", τις ανάλογες λεκτικές αντι-δαιμονικές ρήσεις του βαπτίσματος κ.ο.κ..

Γι' αυτό λέω πως εάν η θρησκευτικότητα έλκει τάχα τις δαιμονικές δυνάμεις τότε μάλλον πρέπει να την αποφεύγουμε, εκτός βέβαια αν είμαστε μαζοχιστές και θέλουμε να πολεμάμε με "δαιμόνια".

polykarpos
28-06-06, 09:03
Μα υποτίθεται πως η θρησκεία προφυλάσσει τον άνθρωπο από τις δαιμονικές δυνάμεις, γιατί άλλωστε οι άνθρωποι φοράνε το σταυρό τους, κάνουν αγιασμούς, λένε "Θεός φυλάξοι", "οπίσω μου Σατανά", τις ανάλογες λεκτικές αντι-δαιμονικές ρήσεις του βαπτίσματος κ.ο.κ..

Γι' αυτό λέω πως εάν η θρησκευτικότητα έλκει τάχα τις δαιμονικές δυνάμεις τότε μάλλον πρέπει να την αποφεύγουμε, εκτός βέβαια αν είμαστε μαζοχιστές και θέλουμε να πολεμάμε με "δαιμόνια".
Η θρησκευτικότητα συνοδεύεται και από σωστά βιώματα , αν και μόνο χρησιμοποιείς αυτά που αναφέρεις δίχως ανάλογα βιώματα , τότε δεν πρόκειται να σου κάνουν τίποτε .
Η επέμβαση των δαιμονικών δυνάμεων είναι για να σταματήση τη θρησκευτικότητα , αν θέλωμε να μην έχωμε τον δικό σου τρόπο σκέψης ( μαζοχιστές ) ναι μπορούμε να ακολουθήσουμε την υπόδειξή σου . Αλλά αν δεν θέλουμε να κάνομε τα χατήρια του σατανά όσο και να μας πολεμεί , εμεις θα αγωνιζόμεθα ενάντια σαυτόν .Άλωστε δεν μπορεί να κάνει τίποτε σε σωστούς πιστούς .

agaliarep
28-06-06, 10:23
Όσο πιο κοντά είσαι σε αυτό που αποκαλούμε θείο τόσο ποιο κοντά είσαι σε αυτό που αποκαλούμε σατανά, ή όπως έχει περάσει να λέγετε στις σημερινές μέρες δαίμονα. Η χριστιανική εκκλησία έχει τους λόγους της να λέει ότι το πιο μεγάλο κόλπο του σατανά είναι να σε κάνει να πιστέψεις ότι δεν υπάρχει. Έτσι μπορεί να σε διαφθείρει και ουσιαστικά έχει κερδίσει…
Οι άνθρωποι που είναι πιο κοντά στο θείο γνωρίζουν την ύπαρξη του και για αυτό ο σατανάς εμφανίζεται μπροστά τους. Ουσιαστικά κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσαμε να πούμε ότι όποιος δει τον σατανά είναι «καλό» σημάδι αφού βρίσκεται κοντά στο θείο. Επειδή έχω κάποιες σχέσεις με άτομο που μονάζει τον οποίο γνώριζα και πριν στην κοινωνική του ζωή, γνωρίζω ότι από τότε που άρχισε να ακολουθεί κάποιες πιο θρησκευτικές αλλά και διαλογιστικές διεργασίες η εμφάνιση δαιμόνων είναι για αυτόν κάτι πολύ συχνό. Ακόμα και αν δεν τον βλέπει νιώθει το κακό γύρω του.
Αυτή την άποψη του δεν μπορώ να την κρίνω και επειδή μπορεί κάποιοι να βιαστούν να μιλήσουν για άνθρωπο που ήταν από μικρός σε χώρους της εκκλησίας και είναι επηρεασμένος ή παλαβός θα σας βεβαιώσω ότι δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Δεν ξέρω αν υπάρχουν εξορκισμοί κτλ. Δεν μπορώ όμως να παραβλέψω κάποια πράγματα αυτά που έχουν συμβεί σε γνωστούς αλλά ποιο πολύ στην οικογένεια μου, τα οποία είναι πολλά, σίγουρα δεν είναι νευρολογικά περιστατικά και πολλά από αυτά επιβεβαιώνονται με παραπάνω από ένα άτομο. Βλέπετε η οικογένεια μου είχε πολλούς και ποιο πολύ τον παππού μου από αυτούς που ο λαός αποκαλεί αλαφροΐσκιωτους. Δεν ξέρω μπορεί να είμαστε μια οικογένεια τρελών. Όλα είναι πιθανά.

Epoptes
29-06-06, 01:59
Νομίζω πως και εδώ φαίνεται η τρομερή ελιξιμότητα της θρησκείας αφού μπορεί να "εξηγήσει" τόσο την απουσία δαιμόνων (όποιος έχει τον Θεό μαζί του δεν τον πιάνει το κακό), όσο και την παρουσία τους (όποιος έχει τον Θεό, γίνεται μαγνήτης των δαιμόνων που τον πολεμάνε) σε έναν πιστό.

bonobo
29-06-06, 15:59
Νομίζω πως και εδώ φαίνεται η τρομερή ελιξιμότητα της θρησκείας αφού μπορεί να "εξηγήσει" τόσο την απουσία δαιμόνων (όποιος έχει τον Θεό μαζί του δεν τον πιάνει το κακό), όσο και την παρουσία τους (όποιος έχει τον Θεό, γίνεται μαγνήτης των δαιμόνων που τον πολεμάνε) σε έναν πιστό.

Μπα εγω νομιζω οτι το μονο που φαινεται ειναι οτι η θρησκεια (ποια θρησκεια αραγε;) δε 'πολυ-συμπαθει' τους δαιμονες, το σατανα και αλλα πνευματα εκτος και αν προκειται να τους χρησιμοποιησει για να χρησει καποιον ως αγιο...Και ανταποδωση καμια προς τον Σατανα για το εργο του αυτο το πολυτιμο που προσφερει...αχαριστοι πραγματικα αυτοι οι ανθρωποι :rolleyes:

gioto
14-07-06, 18:59
Καλό. Πλάκα έχει. Κάποτε είχε πέσει στα χέρια μου μία κασέτα (ήχου) με παρόμοιο υλικό. Αφορούσε εξορκισμό που είχε γίνει σε εκκλησία κάπου έξω από την Πάτρα...
Αν ενδιαφέρεσαι για το θέμα ένα πολύ καλό βιβλίο είναι του Τζιοβάνι Παπίνι, Ο Διαβολος. Μετάφραση Π. Παπαγεωργίου.( Εκδόσεις δεν γράφει!!!!)