Επιστροφή στο Forum : Απορία...Όνειρο μέσα σε όνειρο
Hello again!!!! Είδα ένα όνειρο σήμερα το πρωί που είχα πολλά πολλά χρόνια να το δω!!! Με έβλεπα να κοιμάμαι... και συγχρόνως έβλεπα άλλο όνειρο! Δηλαδή,στον ύπνο μου έβλεπα τον εαυτό μου να κοιμάται και να βλέπει όνειρο ότι κάθομαι πάνω σ'ένα σύννεφο και πετάω...χιχι Το έχει πάθει κανείς από εσάς??? παίζει να σημαίνει και κάτι???... μπα...Λίγο που το έψαξα σήμερα, είδα σε ένα βιβλίο του Castaneda οτι το αναφέρει. Οτι και καλά με αυτόν τον τρόπο μετατοπίζεις το σημείο συγκέντρωσης σου κλπ κλπ... Ξέρει κανείς τίποτα περαιτέρω??? Thanksssss
βασικά και σε μένα εχει συμβεί το ίδιο πράγμα... αλλά δεν το εχω ψάξει καθόλου γιατί πιστεύω οτι είναι απλά ενα όνειρο.... τι λες... σε ποιο βιβλίο διάβασες είπες?
Ειμαι κληνικος ψυχολογος και ζω στο εξωτερικο για χρονια, οποτε συνχωριστε μου την ορθογραφια και την Αγγλικη συνταξη και σειρα λεξεων.
Ονειρα αιωρησεως ειναι παρα πολυ κοινα, σχεδον ολοι μας εχουμε τετοιου ειδους εμπειριες.
Ειναι δυσκολο να ερευνησουμε γιατι εχουμε αυτα τα ονειρα διωτι τα συμβολα του ασυνηδητου μας ειναι υποκειμενικα. Παρα 'υτα γενικως οι ανθρωποι εχουμε καποια κοινα πλαισια στα οποια λειτουργει ο εγκεφαλος μας ακομα και στην επιλογη συμβολων.
Φτιαξε μια λιστα απο τα συμβολα συστατικα του ονειρου σου. Βαλε καθε συμβολο σε μια ξεχωριστη καρτα (π.χ συνεφο ή ουρανος ή υπνος) κοιταξε τα συμβολα με μια τυχαια σειρα και κατεγραψε τα πρωτα πραγματα που σου ερχονται στο μυαλο οσο ηλιθια και ασχετα να νομιζεις οτι ειναι.
Αφου το κανεις αυτο, τοτε επανελαβε την δαδικασια με τις καινουργιες λεξεις κληδια που θα ανακαληψεις.
Ειναι σχεδον σαν να κανεις googlia στο ασυνηδητο σου. Τελικώς ισως και να ανακαληψεις τη προσπαθει να σου πει το ασυνηδητο σου ( εαν οντος αυτο συμβαινει) ισως και να εκπλαγεις.
Φιλικα,
βασικά και σε μένα εχει συμβεί το ίδιο πράγμα... αλλά δεν το εχω ψάξει καθόλου γιατί πιστεύω οτι είναι απλά ενα όνειρο.... τι λες... σε ποιο βιβλίο διάβασες είπες?
Γράφει ο Καστανέντα για αυτό στο The Art of Dreaming, ίσως και αλλού. Είναι "το όνειρο μέσα στο όνειρο", η πρώτη; ή δεύτερη; "πύλη ονειρέματος"; Κάτι τέτοιο. Καλιτερα να βρείτε το βιβλίο, είναι πολύ ενδιαφέρον για όσους θέλουν να μάθουν για το "ονείρεμα".
panpam και εγώ εκεί το διάβασα, γι'αυτό και ήθελα να το συζητήσουμε λιγάκι. Αν όντως δηλαδή μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Πάντως μου έκανε εντύπωση γιατί είχα τρομερή διαύγεια εκείνη την ώρα (θύμιζε λιγάκι αστρική προβολή) , και ειδικότερα στο 2ο όνειρο πολύ ενέργεια...( η περιγραφή μου δεν είναι και πολύ πετυχημένη...προσπαθώ πάντως...).
Δαίδαλε πολύ ενδιαφέρον το πείραμα για το ασυνείδητο!!! Θα ήταν πολύ ωραίο να μοιραστείς τις γνώσεις σου μαζί μας!!! Έχεις να προτείνεις και κάποια άλλη μέθοδο? ή κάποιο καλό βιβλίο ίσως ???
Ποσειδώνιος
02-08-06, 03:22
Hello again!!!! Είδα ένα όνειρο σήμερα το πρωί που είχα πολλά πολλά χρόνια να το δω!!! Με έβλεπα να κοιμάμαι... και συγχρόνως έβλεπα άλλο όνειρο! Δηλαδή,στον ύπνο μου έβλεπα τον εαυτό μου να κοιμάται και να βλέπει όνειρο ότι κάθομαι πάνω σ'ένα σύννεφο και πετάω...χιχι Το έχει πάθει κανείς από εσάς??? παίζει να σημαίνει και κάτι???... μπα...Λίγο που το έψαξα σήμερα, είδα σε ένα βιβλίο του Castaneda οτι το αναφέρει. Οτι και καλά με αυτόν τον τρόπο μετατοπίζεις το σημείο συγκέντρωσης σου κλπ κλπ... Ξέρει κανείς τίποτα περαιτέρω??? Thanksssss
Πραγματικά αν κάποιος έχει αποκτήσει την ικανότητα να περνά την πρώτη πύλη του ονείρου που κατά τον Καστανέντα είναι να έχεις συνείδηση και να ελέγχεις το όνειρο σου το δεύτερο βήμα είναι να περάσεις τη δεύτερη πύλη. Εδώ ενώ βρίσκεσαι σε ένα όνειρο που έχεις συνείδηση ότι κοιμάσαι (πρώτη πύλη) πέφτεις για ύπνο και ξυπνάς σε ένα άλλο όνειρο. Αυτό πρέπει να γίνει όμως συνειδητά και όχι παθητικά.
Μου είχε συμβεί (περίπου) μια φορά. Δηλαδή ήθελα να ξυπνήσω γιατί είχα κουραστεί από την περιήγηση στο όνειρο μου που ήταν συνειδητό και ζωντανό αλλά δεν τα κατάφερνα. Έτσι δοκίμασα να κοιμηθώ για να ξυπνήσω στον κανονικό κόσμο. Όμως ξύπνησα σε ένα άλλο όνειρο. Ήταν πολύ ζωντανό όντως μια και δυσκολεύτηκα να καταλάβω ότι ακόμα κοιμόμουν.
Στον Καστανέντα θα βρείς ότι χρειάζεσαι για το όνειρο και μου κάνει εντύπωση, αν έχεις την τέχνη των ονείρων, να ψάχνεις για κάτι άλλο. Ίσως να μην είσαι ακόμα όμως έτοιμη για αυτό το βιβλίο αν δεν έχεις διαβάσει όλα τα προηγούμενα βιβλία του Καστανέντα που καθένα συμπληρώνει τα προηγούμενα του και δεν μπορεί να σταθεί απόλυτα μόνο του.
Πάντως κάθε φορά που ξαναδιαβάζω ένα βιβλίο του Καστανέτα (και τα έχω διαβάσει όλα τουλάχιστον 2-3 φορές) αντιλαμβάνομαι ότι πριν δεν το είχα κατανοήσει πλήρως.
Υπάρχει θέμα για το συνειδητό ονείρεμα δες πρώτα (άν δεν το έχεις κάνει) και μετά φέρε το θέμα σου εδώ http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=202&page=1&pp=10
Και σε εμένα μου είχε συμβεί αλλά όταν συνέβει δεν έδωσα και πολύ σημασία.
Και εκτός αυτού το όνειρο ήταν τελείος "φαντασίας"(το λέω φαντασίας διότι δεν υπάρχει περίπτωσει να συμβεί ποτέ στην πραγματικότητα).Βασικά θέλω να το πω αλλά μάλλον δεν θα το κάνω τώρα.
Μου έχει συμβεί και εμένα δυο τρεις φορές είναι
Πράγματι παράξενο αλλα ουτε και εγω είχα δώσει και πολύ
Σημασία
Μου έχει συμβεί 3-4 φορές αν μπορώ να θυμηθώ και να συγκρατήσω.
Σίγουρα οι 2 ίσως 3 είναι το τελευταίο 2μηνο. Ίσως φταίει το ότι περνάω στιγμές έντασης τον τελευταίο καιρό, ίσως κάτι άλλο που δεν κατανοώ.
Πάντως το συναίσθημα ήταν περίπου σαν αυτό που ένιωσε ο Ποσειδώνιος #6.
“Διασκέδαζα” να βλέπω όνειρο ότι κοιμάμαι και ονειρεύομαι. Ήμουν σαν να βρίσκομαι με κλήση 20 μοιρών γερμένος 3-4 μέτρα και γερμένος ελαφρώς πάνω από το κρεβάτι μου με σταυρωμένα χέρια και ένα απαλό χαμόγελο ικανοποίησης και γαλήνης και κοιτούσα τον εαυτό μου, ο οποίος ήταν λίγο ανήσυχος εξαιτίας κάποιου ονείρου..... τι να πω......
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.