PDA

Επιστροφή στο Forum : Ο θεός, ο Lux και τα μαγικά μανιτάρια

agaliarep
21-06-06, 15:11
Έχω κουραστεί πολύ με όλες αυτές τις διαμάχες τον τελευταίο καιρό ειδικά για θέματα πίστης και ορθότητας της πίστης.
Επειδή δεν θέλω να συμμετάσχω σε εμπρηστικές και ανώφελες συζητήσεις στις οποίες οι περισσότεροι ταμπουρώνονται πίσω από Βαβυλωνιακού τύπου πύργους και «πετροβολούνται» ρίχνοντας αρχαιοελληνικά κείμενα ενώ οι άλλοι μισοί ή και πιο λίγοι από τους πρώτους να αντεπιτίθενται πετώντας την παλαιά και την καινή διαθήκη θα πω λίγα πράγματα και δεν νομίζω ότι θα ξανά ασχοληθώ μέσα στο forum με τις θρησκείες αλλά ούτε και με την αλήθεια και με τον Θεό…

Η αλήθεια είναι ο Θεός. Και θεός είναι ανάλογα προς τον προσδιορίζει ο καθένας. Θεός είναι η δύναμη που διέπει το σύμπαν που κάνει το σύμπαν να κινείται, τα αστέρια να γεννιούνται και είναι η δημιουργός δύναμη της ύπαρξης του φωτός αλλά και του σκοταδιού.
Η αλήθεια είναι ένα με το θεό, κρύβεται μέσα στον θεό είναι ένα με τον θεό.

Η αλήθεια είναι μια αλλά εξαρτάται ποια μεριά κοιτάς. Όλοι προσπαθούμε να κοιτάξουμε το κουτί της Πανδώρας αλλά όλοι κοιτάμε από διαφορετική οπτική γωνία. Όλοι έχουμε προσωπική άποψη για την αλήθεια, που συνεπάγεται διαφορετική άποψη για τον Θεό, αλλά η αλήθεια όπως και ο θεός είναι ένας.

Γένεση, Δευκαλίων, Δέντρο της γνώσης, κατακλυσμός του Νώε, Ερμής Τρισμέγιστος, Κοινές ρίζες κοινά γνωρίσματα.

Αλήθεια, Α-λήθη αυτός που δεν ξεχνάει που δεν λησμονεί, αυτός που θυμάται την αρχή, αυτός που ήταν πιο κοντά στην αρχή, αυτός που θυμάται την γνώση, το πρόσωπο της γνώσης, τον θεό.

Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτό, αρμονία, παν μέτρο άριστο, νηστεία, έκσταση, διαλογισμός, φιλοσοφία, παραισθησιογόνα φυτά, οχήματα…

Τον θεό δεν μπορείς να τον δεις, να τον ακούσεις, να τον γευτείς με τις αισθήσεις.
Η αλήθεια είναι ένα με τον θεό.
Την αλήθεια δεν μπορείς να την δεις, να την ακούσεις, να την γευτείς με τις αισθήσεις.
Είναι έξω από τον φυσικό κόσμο, είναι τα πάντα μέσα στον φυσικό κόσμο, είναι ένα με τον φυσικό κόσμο.
Τον κόσμο δεν μπορείς να τον δεις, να τον ακούσεις, να τον γευτείς με τις αισθήσεις.
Είναι απέραντος είναι όλα τα άστρα και όλο το κενό ανάμεσα τους είναι το κενό ανάμεσα μας, είναι οι δυνάμεις που κρατούν το σύμπαν.

Τι βλέπω λοιπόν; Ένα καπέλο ή έναν ελέφαντα σκεπασμένο;
Τι είναι αυτό, που έχει χαθεί;

Ότι είναι μέσα είναι και έξω και ότι κάτω είναι και πάνω.

Τι είναι αυτό το μέσα που έχουμε χάσει;
Είναι αυτό που μας οδηγεί στο έξω και στο πάνω, είναι αυτή η απενεργοποιημένη αίσθηση που μας οδηγεί να φτάσουμε στην αλήθεια και στο θεό.

Τι κάνουν οι θρησκείες; Δίνουν δρόμους για να ακολουθήσουμε και να ενεργοποιήσουμε αυτή την αίσθηση.
Πως γίνεται αυτό; Με πραγματική νηστεία, όχι μόνο των τροφών αλλά ουσιαστικά όλων των υλικών αγαθών που μας κρατούν δέσμιους στο σώμα μας.
Γιατί; Γιατί είναι αποπροσανατολιστικό. Γιατί δεν σε αφήνει να μάθεις τον εαυτό σου και κατά επέκταση να μάθεις να ενεργοποιήσεις αυτούς τους μηχανισμούς που πρέπει για να μπορέσεις να φύγεις από την υλική υπόσταση και να έρθεις στην πνευματική, που σε βοηθάει να δεις την αλήθεια-θεό όχι από μια αλλά από όλες τις πλευρές.

Η αρμονία επιτυγχάνεται μόνο με εσωτερική αναζήτηση και πλήρη κατανόηση του εαυτού άρα και τους μηχανισμούς που ενεργοποιούν την αίσθηση. Η τραμπάλα του Γιουνγκ και ο αγώνας για εξισορρόπηση μεταξύ φωτός και σκοταδιού.

Έκσταση και μανιτάρια… βοηθούν στο να καταφέρεις να φύγεις πιο εύκολα από το σώμα και να δεις την αλήθεια.

Αγάπη πραγματική οδηγεί στην αρμονία με το ίδιο το σύμπαν.

Παν μέτρο άριστο, οδηγεί στην αρμονία με τον εαυτό μας.

Θρησκείες οχήματα που έχουν διαφορετική πορεία αλλά πάντα τον ίδιο προορισμό την επίγνωση του εαυτού μας για να ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί που οδηγούν στην αλήθεια-θεό.

Εκκλησίες κατασκεύασμα για ακριβώς αντίθετους σκοπούς.

Γνώση και πάνω από όλα φιλοσοφία.
Σε οδηγούν στο να καταλάβεις τον εαυτό σου αλλά και την αλήθεια που θα δεις όταν καταφέρεις να ενεργοποιήσεις αυτή την κρυμμένη αίσθηση.

Η εξυπνάδα και η γνώση δεν έχουν καμία σχέση με την σοφία…
Είναι το ανώτερο σημείο και όχι με την έννοια να διαβάζω αυτά που άλλοι με κόπο κατέκτησαν…

Θρησκείες κομμάτια από το ίδιο μηχανισμό που σκοπό έχουν να οδηγήσουν στην αυτογνωσία και στην απόλυτη αλήθεια. Θρησκείες κομάτια του ίδιου μηχανισμού για αυτό τον λόγο φαίνεται ότι κάπου έχουν κοινά σημεία έτοιμα να συναρμολογηθούν.
Θρησκείες κομμάτια που δείχνουν μια αρχή, την γένεση αλλά και μια πορεία, την πορεία προς την φιλοσοφία και την αυτογνωσία… προς την αλήθεια.

Αλήθεια-Θεός. Δεν πιάνεται δεν διαβάζεται δεν μαθαίνεται. Ανακαλύπτεται.
Η αλήθεια είναι κάπου εκεί έξω, ο θεός είναι κάπου εκεί έξω, φτάνει να βρεις τον σωστό τρόπο να τον δεις…

the_black_planet
21-06-06, 16:30
Φιλε μου...σε αγαπαω!!!!!!!!!Θα γραψω περισσοτερα το βραδυ,παντως να εισαι σιγουρος οτι αυτη την προσπαθεια σου δεν προκειται να μην την ενισχυσω με ολες μου τις δυναμεις.Επισης απο αυτο το φορουμ θα ηθελα να κανω μια δημοσια παρακληση προς τον Λουξ να ξανασκεφτει και να αναθεωρησει την αποφαση του,εχω αυτη την υποχρεωση καθως ημουν και εγω αθελα μου ενας απο τους λογους της αποχωρησης του,αν και θα του εξηγησω καποια πραγματα σε πμ.Ελπιζω ειλικρινα να ξυπνησουν καποιοι απο την κινηση αυτη τη δικια σου και του Λουξ.

cHrIsToS1
21-06-06, 17:40
TI ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΠΑΛΙ;;
και που παιχτηκε;
Ποιες ειναι αυτες οι αντιπαραθεσεις βρε παιδια που οδηγησαν στην οικιοθελη αποχωρηση του Λουξ;;
θα ξανακοιταξω ολα τα θεματα για να την βρω αν και εχω την εντυπωση οτι διαβαζα ολες τις καινουριες δημοσιευσεις.
Παντως αν παιχτηκε τιποτα μεσω πμ. ντροπη σας.
Αυτα (οπως και οι προσωπικες επαφες) δεν εχουν σχεση με το φορουμ και δη οπως εμφανιζεται αυτο.Σε κοινη θεα δλδ.
Μια κοινη θεα που αλλοιωνεται με την πραξη του Λουξ να διαγραψει τις δημοσιευσεις του.
Οτι γραφεται δεν ξεγραφεται και τα γραφτα λεει μενουν.
Αρχιδ************
Αλλο η διορθωση αλλο η ολοκληρωτικη διαγραφη των μυνηματων καποιου χρηστη απο τον ιδιο.
Θα πρεπει (δεν ξερω αν γινεται) να μην υπαρχει αυτη η δυνατοτητα.
Ολα τα δικια να εχει ο Λουξ (και ο οποιος Λουξ) εφοσον γραφει κατι εν κοινω, τοτε παυει να αποτελει κτημα του.
Βρισκω οτι δεν εχει δικαιωμα να το ξεγραψει.
Οχι γιατι μπορει να χαλαει η εικονα του φορουμ, αλλα ακριβως γιατι πλεον δεν του ανηκουν πλεον.

Solon Aimonas Eautou
21-06-06, 21:55
Όπως και να έχει, καλώς ή κακώς δεν μπορούμε να επαναφέρουμε τα μηνύματα του χρήστη LuX. Μέσα στα πρώτα τρία post παρουσιάστηκαν οι δύο ακριβώς αντίθετες απόψεις ως προς την κίνηση του.

Προσωπικά δεν θέλω να κρίνω τη στάση του, αν και σε καμία περίπτωση δεν την επικροτώ διότι έτσι "χάλασε" κάτα κάποιον τρόπο ιδιαίτερες συζητήσεις και στην ουσία "έσβησε" και τις απόψεις άλλων χρηστών που συζήτησαν μαζί του(με το να τις αφήσει γυμνές από αντιπαράθεση, στην ουσία τις καταστά ακαταλαβίστηκες).

Όπως και να' χει, ο LuX προέβει σε μία πρωτοφανή κίνηση. Μπορεί να μην κριθεί για τα λόγια του, μιας και αποφάσισε να μας τα στερήσει, όμως θα κριθεί από τις πράξεις του(από κάθε μέλος της κοινότητας ξεχωριστά).

Προσωπικά του εύχομαι καλή συνέχεια, μιας και πραγματικά αποτελούσε καλό συζητητή και θλίβομαι για την απόφαση του.

Φιλικά,

Archangel
22-06-06, 10:05
Κάτι θυμάμαι σε ένα θέμα ότι είχε πει ότι αν έκανε ή έθιγε κάποιον θα αποχωρούσε οικιοθελώς ή ήταν για την αποχώρήση κάποιου αν ήταν αυτός ή αιτία κάτι τέτοιο...Τέσπα το θέμα είναι ότι ο Lux ή ο agaliarep με ένα ποστ και σε αυτό το θέμα κατάφερε (κατ' εμέ) να απενεργοποιήση το συγκεκριμένο θέμα "θρησκολογίες- Μυθολογίες".Φοβερό ποστ αν και δεν νομίζω ότι θέλει να πει αυτό που δείχνει. Αν και μερικές φορές τα απλά λόγια είναι τα πιο κατανοητά.
Προσωπικά έχασα την μπάλα αλλά διαισθάνομαι που μπορεί να βρίσκετε...δύστυχώς δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα μπορείτε να μας πείτε τι ακριβώς πέχτηκε για να κρίνουμε και εμείς οι κοινοί θνητοί. Για εμένα ο Lux ήταν ένας από τους καλύτερους συζητητές εδώ μέσα.

Antonia
22-06-06, 10:50
Χμμ, ο αγαπητός agaliarep πάντα με εκπλήσει με τα θέματα που ανοίγει. :)

Αυτή τη φορά θίγει ένα θέμα που εγώ το σκεφτόμουν πριν από κανά-δυό μήνες. Η αλήθεια είναι πως κι εγώ κουράστηκα με τις διαμάχες στα θέματα περί θρησκειολογίας, γι' αυτό και έχω πάψει να συμμετέχω σ' αυτά. Εξάλλου είναι μάλλον ανώφελο να προσπαθείς να διδάξεις στον άλλο το δικό σου θεό. Ο καθένας πιστεύει εκεί που θέλει και καλύτερα να βρει μόνος του ποιο είναι αυτό. Κανείς δε θα του πει πιο είναι το σωστό, γιατί δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε τέτοια θέματα. Η πίστη σε κάτι "άλλο", ανώτερο και θείο είναι καθαρά προσωπικό θέμα, γι' αυτό και όσοι προσπάθησαν να τη βάλουν σε καλούπια έχασαν παταγωδώς έδαφος και πιστούς.

Όσο για το θέμα του Lux, ήμουν παραλήπτης στο ομαδικό προσωπικό μήνυμα που έστειλε και εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους διέγραψε τα γραπτά του. Αν και δε συμφωνώ με τους περισσότερους απ' αυτούς και του το έχω πει σε προσωπικές συζητήσεις, δεν μπορώ παρά να σεβαστώ την απόφασή του. Βέβαια, η ενέργειά του αυτή είναι εντελώς λανθασμένη κατ' εμέ, αφού έτσι καθιστά πολλές από τις συζητήσεις στις οποίες συμμετείχε ακαταλαβίστικες και ασυνεπής. Δυστυχώς, όπως είπε και ο Solon, τα μηνύματα δεν μπορούν να επανέλθουν και ο ίδιος ο Lux δεν έχει κρατήσει αντίγραφα. Οπότε... Δεν έχουμε παρά να δεχτούμε την κατάσταση ως έχει. Αν οι συντονιστές κρίνουν πως η συμπεριφορά του αυτή είναι ανεπίτρεπτη στο forum μπορούν να αποφασίσoυν τι θα κάνουν με το λογαριασμό του.

Υ.Γ.: Το αν ήταν ή όχι καλός συνομιλητής εδώ μέσα, μάλλον δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία πια, αφού προφανώς ο ίδιος δε θεωρεί εμάς αντάξιούς του, γι' αυτό και αποχώρησε από τις συνομιλίες...

LuX
22-06-06, 10:51
Αγαπητοί φίλοι πρωτίστως ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια αλλά και για τις επικρίσεις σας .
Νομίζω όμως ότι έχω το δικαίωμα να διατηρήσω τη σιωπή μου για όσο χρειαστεί .
Ο λόγος που γράφω αυτές τις γραμμές είναι μόνο και μόνο για να μη χαλάσει η εύρυθμη λειτουργία του φόρουμ .

Κλείνοντας νιώθω την ανάγκη να γράψω....

Αν και η αγάπη στο τΈλος φέρνει χωΡισμό
Μόνον ο έρΩτας γκρεμίζει τον εγωιΣμό

Έρρωσθε
.
. .

...και φυσικά είμαι σε θέση αναμονής για οιαδήποτε τιμωρία αν αυτό σας καταστήσει περισσότερο ευδιάθετους....

.

polykarpos
22-06-06, 11:22
Κάτι θυμάμαι σε ένα θέμα ότι είχε πει ότι αν έκανε ή έθιγε κάποιον θα αποχωρούσε οικιοθελώς ή ήταν για την αποχώρήση κάποιου αν ήταν αυτός ή αιτία κάτι τέτοιο..

Φίλε μου
Με μένα πήγε να δημιουργηθεί μια παρεξήγηση αλλά έληξε αμέσως πριν να τεθεί θέμα από κανέναν .
Οι εξηγήσεις αμοιβαίες και το θέμα λήξαν . Αν πάραυτα θεωρεί ότι εγώ είμαι υπεύθυνος ή και αν συνέβαλα στην αποφασή του αυτή , να ζητήσω και δημόσια συγνώμη .

vagkri
22-06-06, 11:39
Πολύ κακό είναι η αποχώρηση ενός αξιοπρεπούς μέλους, όταν μάλιστα αυτή γίνεται εν θερμώ.
Πολύ καλό όμως το δίδαγμα της κίνησης αυτής.
Υπάρχουν άνθρωποι με αξιοπρέπεια κύριοι !!!
Σωστότατος ο agaliarep με όλα αυτά που έγραψε και πιστεύω ότι έδωσε μάθημα σε πολλούς από εμάς.
Διαφωνώ κάθετα με την διαγραφή των μηνυμάτων αγαπητέ lux, αλλά εσύ έχεις το μαχαίρι εσύ και το πεπόνι.
Απο την μεριά μου σου λέω να επανέλθεις ώστε να μην χαθεί από το φόρουμ ένα μέλος που συμβάλει σε αξιοπρεπείς συζητήσεις.

Με εκτίμηση σε όλους

Drymonia
22-06-06, 11:51
Το μεταφυσικό αποτελεί μια μικρή κοινωνική ομάδα, και είναι φυσικό τα μέλη του να έχουν διαφορετικό τρόπο συμπεριφοράς. Όπως σε κάθε κοινωνία, έτσι κι εδώ κάποιοι άνθρωποι ξεχωρίζουν είτε με τις γνώσεις τους είτε με τις αντιδράσεις τους, όλοι όμως παραμένουν μοναδικοί και σημαντικοί συνδαιτυμόνες. Έτσι κι Λουξ μας ξεχώρισε [όπως ξεχωρίζει κι ο Agaliarep κι άλλοι πολλοί] με μια αντίδραση πιστεύω στο γεγονός ότι κάποια στιγμή αρχίσαμε να αναλωνόμαστε με θέματα μη ταιριαστά της ουσίας του μεταφυσικού. Άλλος θα μπορούσε να το αγνοήσει και να συνεχίσει να γράφει, άλλος θα μπορούσε να εμπλακεί σε διαμάχη, άλλος θα παραπονιόταν, ο Λουξ αποφάσισε να απέχει από τις συζητήσεις σβήνοντας ταυτόχρονα τα μηνύματά του τιμωρωντας - σε εισαγωγικά - όχι μόνο εμάς αλλά και τον εαυτό του καθώς ο ίδιος αναφέρει ότι σπατάλησε πολύ χρόνο για να τα δημοσιεύσει. Δεν προσποιήθηκε, δεν συμβιβάστηκε, αλλά έκανε αυτό που πίστευε, και για μένα αυτό έχει σημασία, να ναι ο εαυτός του [αν και θα προτιμούσα κι εγω΄με την σειρά μου να υπάρχουν οι δημοσιεύσεις του, καθώς περιείχαν σημαντικές πληροφορίες που για τις συλλέξουμε πάλι χρειαζόμαστε αρκετό χρόνο και ψάξιμο]..
Πραγματικά πιστεύω ότι αν δεν τον ενδιέφερε η ομάδα μας, θα είχε αποχωρήσει ολοκληρωτικά, πράγμα που δεν πράττει, κι αυτό σημαίνει ότι μάλλον περιμένει την δική μας αντίδραση στη δράση του, για να συνεχίσουμε όλοι μαζί και πάλι την περιπλάνησή μας στον κόσμο του αγνώστου, των μυστηρίων, της αλήθειας...
Όντως τα μηνύματά του ήταν μακροσκελή που σημαίνει ότι αφιέρωσε χρόνο και αγάπη, αλλά ίσως δεν βρήκε την ανταπόκριση που περίμενε..
Τώρα θα μου πείτε, πρέπει να υπάρχει ανταπόκριση αν αυτό με το οποίο ασχολούμαστε μας ικανοποιεί;
Ισως να μην έρθει..
Ισως να αργοπορήσει..
Ισως δεν είναι η ώρα της.. και μάλλον γι'αυτό περιμένει..;)

Antonia
22-06-06, 11:58
Με τη συγκατάθεση του LuX δημοσιεύω το προσωπικό μήνυμα που έστειλε σε κάποιους από εμάς, αφού πρώτα τον ρωτήσαμε γιατί έσβησε τα μηνύματά του.

# Ο τίτλος του pm του ήταν "Απολογία" και εστάλη στις 19/6/06 περίπου στις 18:00. #

Αγαπητοί φίλοι/ες

Πολλοί από εσάς θα αναρωτιούνται για πιο λόγο έσβησα τα μηνύματα τα οποία κοπιαστικά είχα συντάξει και ανεβάσει στο παρόν φόρουμ, πολλές φορές παραμελώντας τη δουλειά μου , χάνοντας φυσικά για χάρη τους χρήμα και χρόνο.

Να λοιπόν ποιοι είναι οι κυριότεροι λόγοι

1.Επειδή Δεν θέλω να συμμετάσχω σε εμπρηστικές και ανώφελες συζητήσεις στις οποίες οι περισσότεροι ταμπουρώνονται πίσω από Βαβυλωνιακού τύπου πύργους και <<πετροβολούνται>> ρίχνοντας αρχαιοελληνικά κείμενα ενώ οι άλλοι μισοί η και πιο λίγοι από τους πρώτους να αντεπιτίθενται πετώντας την παλαιά και την καινή διαθήκη .( Δε θέλω να <<πάω>> στον άλλο κόσμο από κατακεφαλιά κειμένου αλλά από το λόγο που η φύση με προορίζει).
Τούτη μου η θέση όμως δεν πρέπει να εμποδίσει εσάς να συνεχίζεται να το κάνετε αφού πιστεύετε ότι αυτός είναι ένας πολιτισμένος τρόπος που θα <<αλλαξοπιστήσει>> τους ιδεολογικούς αντιπάλους σας .

2. Επειδή Εν έτι 2006 δε μπορώ να <<κολλάω>> μόνο στο τι είπε ο Χριστός , ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης και να παραμελώ τους νέους ορίζοντες που ανοίγονται καθημερινά μπροστά μας .Οι κύριοι που μόλις προανέφερα είναι λογικό να έχουν μια καθορισμένη ημερομηνία λήξης έστω κι αν διακρίνονται από μια σχετική διαχρονικότητα αφού ο κόσμος μας προχωρά ολοταχώς μπροστά και δε γυρίζει ποτέ πίσω .Αν και η ιστορία επαναλαμβάνεται κάθε 26.000 χρόνια ,κάποια στιγμή οι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κατά το παρόν χρονικό διάστημα θα πρέπει να κάνουν αλματώδη βήματα προς τα εμπρός και όχι προ τα πίσω, ώστε να συντελεσθεί αυτή η γήινη αναβάθμιση που όλοι συζητάμε αλλά δε βλέπουμε να εφαρμόζεται ,αφού το πολύ να ζήσουμε 100 χρόνια ο καθένας μας .Τούτο δε , δεν πρέπει να μας καθιστά ωχαδερφιστές αφού είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε μια κάποια παρακαταθήκη στις επόμενες από εμάς γενεές .Εξ άλλου αυτή νομίζω πως είναι η έννοια του <<μετά του φυσικού κόσμου μας >> και όχι του <<παραφυσικού>> κόσμου του οποίου κάποιοι μας θέλουν άβουλους παραστάτες.

3. Επειδή Τα λεκτικά μίση, οι διχόνοιες και οι πόλεμοι δε βοήθησαν ποτέ το κόσμο να πάει μπροστά αλλά τουναντίον τον στέλνουν πίσω κατά πολλά έτη .Τούτο είναι καρατσεκαρισμένο από την τρέχουσα ιστορία .
Η συμπαντική γνώση είναι μία ,μοναδική και αδιάσπαστη .
Το ότι τεμαχίζεται από κάποιους και <<πωλείται>> με ανταλλάγματα νομίζω ότι πρέπει να σας βάλει σε υποψίες .
Οι έμποροι , πωλητές και μεταπράτες αυτής της γνώσης στην ουσία είναι τα ίδια άτομα, απλά καλύπτονται πίσω από διαφορετικές θρησκείες αιρέσεις σέκτες και φιλοσοφικές ομάδες .
Κατά τη γνώμη μου η θρησκεία είναι, ήταν και θα παραμείνει ΜΙΑ (συμπαντική και αδιαίρετη μέρος της οποίας είμαστε όλοι μας )

4. Επειδή κάποιοι διακριτικοί ψίθυροι έφτασαν στα αυτιά μου για τον τρόπο που δημοσιεύω τις απόψεις μου και τα σχόλια περί των ιδεών και των θεμάτων στα οποία συμμετείχα, καθώς και οι ανακρίσεις περί του αν είμαι Έλλην και τη σημαίνει για εμένα Έλλην και τα λοιπά κουτσομπολιά και μηχανορραφίες .
(Λόγω ηλικίας δε θα ήθελα να μπλέξω σε τέτοιου είδους μικροπρέπειες για το λόγο ότι αποσυντονίζουν τις σκέψεις μου και σπαταλούν τον πολύτιμο χρόνο μου)
5.Επειδή θεώρησα πολλές από τις πληροφορίες που ανέβασα επικίνδυνες για τους ανεγκέφαλους (εάν αυτοί υπάρχουν η έστω αν υπάρξουν εις το μέλλον) και για το λόγο ότι θέλω να έχω τη συνείδηση μου καθαρή μπας και αποφύγω μερικές άσκοπες μετενσαρκώσεις .

6. Επειδή τέλος για τέτοιες συζητήσεις και για την παραγωγή ουσιωδών αποτελεσμάτων τα οποία θα βοηθήσουν όλους μας απαιτείται πρωτίστως η πάταξη του ατομικού εγωισμού πράγμα που από ότι διαπίστωσα δε συμβαίνει με κανέναν από εμάς ...

αποφάσισα να διακόψω την ενεργό δημόσια δράση μου εις το φόρουμ και τη διαγραφή πολλών αλλά όχι όλων , των έως τώρα δημοσιεύσεων μου (κυρίως για τον λόγο με αριθμό 5) και να παρακολουθώ τις συζητήσεις χωρίς να κάνω επιδεικτική φασαρία (όπως κάνουν πολλοί άλλοι ) , χωρίς να μιλάω, έχοντας πάντα τα αυτιά μου τεντωμένα και τα μάτια μου ανοικτά προς πάσα κατεύθυνση ,όπως κάνω τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια .

Χωρίς να θέλω να δώσω την εντύπωση διαγγέλματος σταματάω εδώ (αν και έχω πολλά περισσότερα να πω και χωρίς βέβαια να αποκλείω την ανταλλαγή απόψεων δια προσωπικών μηνυμάτων ) ελπίζοντας ότι κάποτε θα φανεί στον ορίζοντα του φόρουμ κάποιος σοβαρός λόγος ο οποίος θα με κάνει να ανακαλέσω αυτές τις απόψεις μου.

Μπορείτε να ελεύθερα να σκεφτείτε ότι θέλετε για το άτομο μου αλλά δυστυχώς δε θα μπορέσω να σας απαντήσω επειδή το θέμα για μένα θεωρείται λήξαν .

Διατελώ

Λούξ

Drymonia
22-06-06, 12:43
Δυστυχώς δεν μπορούμε να περιμένουμε από όλους να αρχίσουν να βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά.. άλλοι δεν μπορούν, άλλοι δεν θέλουν, άλλοι δεν είναι έτοιμοι ακόμη.. Και δεν είναι ίδιοι και οι λόγοι που μας οδήγησαν όλους μας στο μεταφυσικό, ..άλλοι ήρθαν για να μάθουν, άλλοι για να συζητήσουν, άλλοι για να διδάξουν, άλλοι για να μεταστρέψουν τις γνώμες των υπολοίπων, άλλοι για να υπερασπιστούν την δική τους αλήθεια, άλλοι για μια παρέα στο σπίτι, άλλοι για την πλάκα τους...
Είμαι βεβαία δε ότι δεν έχεις κουμπιά, είσαι ελεύθερος και συμπεριφέρεσαι ελεύθερα, αλλά ταυτοχρονα και ποιοτικά και "απαιτητικά"..
Υπάρχει η άποψη - και με αυτήν συμφωνώ - ότι όταν αγαπάς κάποιον, τον κάνεις να κλαίει και είσαι αυστηρός.. δεν πιστεύω ότι είσαι σνομπ ή θεωρείς κάποιους ανάξιους.

Έτσι θα συνεχίσουμε με κάποιους να κοιτάζουν προς το δάσος, άλλους να το ονειρεύονται αλλά να μη μπορούν να το εντοπίσουν ακόμη, άλλους να το προσπερνούν, άλλους να κοιτάζουν κάθε δέντρο χωριστά, άλλους να το αγνοούν κι άλλους να το αμφισβητούν.. όλα έχουν τον λόγο τους, την αιτία τους, και ίσως και τη δική τους χρησιμότητα.

bonobo
22-06-06, 15:53
Σαν καποιος που ανακαλυψε το φορουμ προ ολιγων ημερων και δεν γνωριζω τι ακριβως συνεβει ισως και να μη μου πεφτει λογος.

Παντως αν μου επιτρεπετε θα'θελα απλα να πω πως βρισκω ενδιαφεροντα σε μεγαλο βαθμο τα οσα διαβαζω στο τοπικ και γενικοτερα στο φορουμ και ενας λογος ειναι οτι υπαρχουν πολλες και διαφορετικες αποψεις. Παρακληση: συνεχιστε να γραφετε και να πλουτιζετε το φορουμ και μην τα περνετε ολα πολυ στα σοβαρα.

ευχαριστώ,
bonobo

Archangel
22-06-06, 19:16
Πάλι να πω ότι κακώς δεν θα γράφεις η γνώση και τα φώτα σε και για ορισμένους είναι απαραίτητα.

Τώρα η απόφασή σου είναι σεβαστή το μόνο που επλίζω είναι που και που να μας γράφεις την γνώμη σου σε ορισμένα θέματα.

Να είσαι πάντα καλά.

Υ.Γ. Όσο για το ρόμπα που είπες μην δίνεις σημασία :p

beetlejuice
22-06-06, 20:55
Παιδια δεν εχω κατσει να διαβασω οτι εχει γραφτει στο τοπικ.Αυτο που εχω να παρατηρησω ειναι οτι δεν εχει θεση στην κατηγορια των συζητησεων. Παρακαλω τον επομενο συντονιστη που θα δει το μηνυμα μου να το μεταφερει στην κατηγορια "Γενικα για την ομαδα Gateway- Προτασεις - Κριτικη".

agaliarep
22-06-06, 22:49
Παιδια δεν εχω κατσει να διαβασω οτι εχει γραφτει στο τοπικ.Αυτο που εχω να παρατηρησω ειναι οτι δεν εχει θεση στην κατηγορια των συζητησεων. Παρακαλω τον επομενο συντονιστη που θα δει το μηνυμα μου να το μεταφερει στην κατηγορια "Γενικα για την ομαδα Gateway- Προτασεις - Κριτικη".

Και εγώ έχω βαρεθεί να ανοίγω ένα θέμα και να καταλήγει, ο καθένας να πηγαίνει την συζήτηση όπου θέλει.
Ακόμα και μετά την παράκληση του Lux να μην είναι το δάχτυλο το οποίο κοιτάτε αλλά το δάσος, κάποιοι είναι μάλλον τόσο απορροφημένοι με το δάχτυλο που δεν βλέπουν μπροστά τους.

Ο Lux αναφέρθηκε μόνο στον τίτλο.
Το θέμα είναι ο Θεός, οι θρησκείες και η αλήθεια.

Αυτά σε όλους όσους σχολιάσανε.

Όσο για αυτό που λέει ο Μηνάς, Το θέμα που άνοιξα δεν έχει καμία σχέση με τα γενικά. Νομίζω ότι είναι το σωστό θέμα που άνοιξα στο σωστό σημείο και θα παρακαλούσα τον επόμενο συντονιστή απλά να το διαβάσει πριν προβεί σε ενέργειες και σχόλια…

Ομολογώ πάντως ότι με προβληματίζει ότι ο Μηνάς δεν έκανε τον κόπο να διαβάσει το μήνυμα μου αλλά πρότρεξε να δώσει οδηγίες να μεταφερθεί το μήνυμα.

Drymonia
22-06-06, 23:46
Agaliarep, όντως η συζήτηση ξέφυγε από τα πλαίσια που έθεσες, αλλά μάλλον υπήρχε αυτή η απορία σε όσους συμμετειχαν με τα ποστς τους να κατανοήσουν την συμπεριφορά του Λουξ, και μόνη η αναφορά του ονόματος στον τίτλο έδωσε το έναυσμα. Σωστά, το θέμα μας δεν πρέπει να ναι να κάνουμε ψυχογράφημα ο ένας στον άλλο.. πάντως, όπως σε κάθε φυσιολογική συζήτηση, έτσι και σε αυτή συμβαίνει συχνά το θέμα να ξεφεύγει, και στο σημείο αυτό φαίνεται και η τάση ή τάσεις των συνομιλητών, τί τους απασχολεί περισσότερο κ.λπ. που δείχνει κάτι.

Ισως κάποιοι φοβούνται/διστάζουν ακόμη να μπουν στο δάσος..
Ισως θέλουν πρώτα [ίσως πρέπει πρώτα] να κατανοήσουν το δέντρο..
Ισως κι αυτό να ναι μια προσπάθεια, πολύ πιο σημαντική από την απάθεια..

Κάπως έτσι θα ξεκινήσουμε πιστεύω να μπαίνουμε αργά αργά στο δάσος, δυναμώνοντας σιγά σιγά το βήμα μας, μέρχι το σημείο να τρέχουμε ανεξέλεγκτοι και ελεύθεροι μέσα του.

Το δάσος. Μια μεταφορά ίσως της τελειότητας της φύσης, του αγνώστου, της δύναμης, της ελευθερίας, καθώς και της αλήθειας. Μια αλήθεια καλά κρυμμένη, προστατευμένη, αλλά όχι απρόσιτη για όποιον θελήσει να την βρει.
:)

the_black_planet
23-06-06, 04:43
Ισως κάποιοι φοβούνται/διστάζουν ακόμη να μπουν στο δάσος..
Ισως θέλουν πρώτα [ίσως πρέπει πρώτα] να κατανοήσουν το δέντρο..
Ισως κι αυτό να ναι μια προσπάθεια, πολύ πιο σημαντική από την απάθεια..

Τα λογια αυτα της αγαπητης Δρυμονιας νομιζω οτι ειναι πολυ σημαντικα.Οντως το αγνωστο προκαλει φοβο και ειναι λογικο πολλοι να φοβουνται να μπουν σ'αυτο το σκοτεινο δασος κατα την Δρυμονια,ή λαβυρινθο κατα τον Νιτσε.

Αλλωστε ολοι γνωριζουν υποσυνειδητα κατι.Οτι απο τη στιγμη που θα μπουν σ'αυτο το "αλλο" μερος,ξερουν οτι αυτο θα ειναι και το τελος της γηινης τους υποστασης.Καλως ή κακως εχουν μαθει να αγαπανε αυτο το πτωμα που κουβαλουν μαζι τους και εχουν μαθει οτι αυτο ειναι ο εαυτος τους,και να βλεπουν μονο αυτο σαν μετρο και σαν αληθεια.

Και ειναι μια βολικη αληθεια αυτο.Η ηρεμια του θανατου,της στασιμοτητας απο καποιους εκλαμβανεται σαν ασφαλεια,σαν διατηρηση των κεκτημενων.Η ζωη ειναι για τους λιγους.

Ολοι στο κελι μας λοιπον και ολοι απομονωμενοι,γιατι αφου ο καθενας εχει την δικη του αληθεια,ολοι φοβουνται να γνωρισουν την αληθεια του αλλου,τρεμουν στην ιδεα οτι υπαρχει μια αλλη αληθεια περα απο τη δικια τους.Γι'αυτο η μονη λυση για να αποκτησουν ενα συναισθημα συντροφικοτητας ειναι να παρασυρουν στο δικο τους κελι και αλλα ατομα.

Οπως πολλοι φιλοι εχουν διατυπωσει κατα καιρους,αν καποιος νιωθει ικανοποιημενος με τη "δικη" του αληθεια,δεν εχει κανεις μας δικαιωμα να τον ξυπνησει(αν και εγω εχω εκφρασει τη διαφωνια μου γιατι θεωρω οτι η βλακεια ειναι επικινδυνη πολλες φορες),το σιγουρο ειναι ομως οτι δεν εχουν θεση σ'αυτο το φορουμ.

Και φυσικα δεν εννοω οτι θα αναλαβω την πρωτοβουλια να τους διωξω,αλλα γιατι αυτο το μερος ειναι επικινδυνο γι'αυτους.Γιατι ειναι τυχεροι οσοι κοιμουνται στο κελι τους,ενω εξω μενεται ο πολεμος.Και ευχονται να μην ελευθερωθουν ποτε.(πλακα πλακα,δεν θα ηταν ασχημη ιδεα για τη συντονιστικη ομαδα να εχει μια προειδοποιηση για καθε νεο μελος,οτι αν δεν ειναι προετοιμασμενος για αυτα που θα διαβασει,καλυτερα να μην μπει καθολου)

Η αληθεια και η ομορφια ειναι για τους λιγους και τους ικανους.Το σιγουρο παντως ειναι οτι οι ανθρωποι αν ενωθουν αποκτουν φοβερη δυναμη,γι'αυτο και οποιος εχει αποφασισει συνειδητα οτι θελει να ξεκινησει το ταξιδι σ'αυτο το σκοτεινο δασος,ολοι εμεις θα ειμαστε διπλα του και θα κραταμε σφικτα ο ενας το χερι του αλλου.Αυτο ειναι το μονο που μπορω να πω με σιγουρια.

Τελος θα ηθελα να απευθυνω δημοσια καποια λογια στον φιλο Λουξ,κατανοω οτι η πραξη του ηταν μια πραξη απελπισιας προκειμενου να ξυπνησει καποιους,και μετα τη δημοσιευση απο την Αντωνια της επιστολης του νομιζω οτι και οι φιλοι Σολων και Μηνας και οποιος αλλος παρερμηνευσε την κινηση του εχουν πλεον ολη την πληροφορια για να κανουν μια ασφαλη και δικαιη κριση.

Παντως ενα ειναι σιγουρο,οτι ο φιλος Λουξ αποτελει ενα απο τα σημαντικοτερα κομματια της ομαδας και θα ηθελα να του μεταφερω ενα μυνημα που ειμαι σιγουρος οτι θα συμφωνησει,οτι σαν ανθρωπος εχει υποχρεωση να βοηθησει με τις γνωσεις και την εμπειρια του τους νεοτερους αναζητητες και επιδοξους εραστες της αληθειας,της ελευθεριας και του ωραιου.Ειμαι σιγουρος οτι οταν καταλαγιασει η οργη του θα επιστρεψει παλι στο εργο του.

Θα ηθελα να κανω δημοσια καποια εκτενη σχολια πανω στο μυνημα του Λουξ αλλα ειμαι πολυ κουρασμενος αυτη την στιγμη.Κλεινοντας θα ηθελα μονο να πω δημοσια οτι νιωθω πολυ ατυχος που δεν εχω συμμετασχει οσο θα ηθελα στην σημαντικη προσπαθεια που γινεται στην κατηγορια "Φιλοσοφια-επιστημες" για τον ορισμο καποιων πολυ σημαντικων εννοιων που εχουν παρανοηθει και διαστρευλωθει σημερα,το τελευταιο διαστημα με εχει αποροφησει η συγγραφη μιας σειρας αρθρων με παρομοιο σκοπο,τουλαχιστον μεσω αυτων των αρθρων θα εχω την ικανοποιηση να βοηθησω και εγω το εργο των παιδιων.

Επισης θα ηθελα απο αυτο το βημα να κανω μια εκκληση στα παιδια να συμμετεχουμε ολοι στην πρωτοβουλια του Μηνα για ενα e-magazine,μου αρεσε ιδιαιτερα μια προταση που ακουσα απο την Δρυμονια αν δεν κανω λαθος,οτι θα ηταν καλο να παρουσιαζουμε με τη μορφη αρθρων τα συμπερασματα και τις αποψεις που ακουγονται σε διαφορα θεματα.

Αλλα ακομα θα ηθελα να προτρεψω ολους τους φιλους να μαζεψουν τις σκεψεις τους και να γραψουν καποια αρθρα,τα οποια στη συνεχεια θα συζηταμε ολοι μαζι.Και φυσικα η προταση αυτη απευθυνεται και σε σενα αγαπητε Λουξ!

Templar
23-06-06, 08:18
...Γι'αυτο η μονη λυση για να αποκτησουν ενα συναισθημα συντροφικοτητας ειναι να παρασυρουν στο δικο τους κελι και αλλα ατομα...

Πολυ καλη παρατηρηση ομολογουμενως και νομιζω αντικατοπτριζει πληρως την χαοτικη κατασταση της συγχρονης κοινωνιας.

Η αληθεια και η ομορφια ειναι για τους λιγους και τους ικανους.Το σιγουρο παντως ειναι οτι οι ανθρωποι αν ενωθουν αποκτουν φοβερη δυναμη,γι'αυτο και οποιος εχει αποφασισει συνειδητα οτι θελει να ξεκινησει το ταξιδι σ'αυτο το σκοτεινο δασος,ολοι εμεις θα ειμαστε διπλα του και θα κραταμε σφικτα ο ενας το χερι του αλλου.Αυτο ειναι το μονο που μπορω να πω με σιγουρια.

Εδω ειναι το θεμα, να κραταμε το χερι του διπλανου μας και οχι να τον τραβαμε προς την δικη μας κατευθυνση. Ολοι μαζι για ολους.

Παντως ενα ειναι σιγουρο,οτι ο φιλος Λουξ αποτελει ενα απο τα σημαντικοτερα κομματια της ομαδας και θα ηθελα να του μεταφερω ενα μυνημα που ειμαι σιγουρος οτι θα συμφωνησει,οτι σαν ανθρωπος εχει υποχρεωση να βοηθησει με τις γνωσεις και την εμπειρια του τους νεοτερους αναζητητες και επιδοξους εραστες της αληθειας,της ελευθεριας και του ωραιου.Ειμαι σιγουρος οτι οταν καταλαγιασει η οργη του θα επιστρεψει παλι στο εργο του.

Ο αγαπητος LUX πιστευω οτι λιαν συντομως θα επανελθει, ηδη δεν κρατηθηκε μακρυα αλλα εδωσε καποια σχολια του, εστω και μονο στο παρον θεμα. Πιστευω οτι τα οποια προβληματα ειχε θα ξεπεραστουν και θα ξεχαστουν συντομα και ετσι θα ειναι παλι στην συντροφια μας.

Επισης θα ηθελα απο αυτο το βημα να κανω μια εκκληση στα παιδια να συμμετεχουμε ολοι στην πρωτοβουλια του Μηνα για ενα e-magazine,μου αρεσε ιδιαιτερα μια προταση που ακουσα απο την Δρυμονια αν δεν κανω λαθος,οτι θα ηταν καλο να παρουσιαζουμε με τη μορφη αρθρων τα συμπερασματα και τις αποψεις που ακουγονται σε διαφορα θεματα.

Αλλα ακομα θα ηθελα να προτρεψω ολους τους φιλους να μαζεψουν τις σκεψεις τους και να γραψουν καποια αρθρα,τα οποια στη συνεχεια θα συζηταμε ολοι μαζι.Και φυσικα η προταση αυτη απευθυνεται και σε σενα αγαπητε Λουξ!

Μια παρα πολυ καλη ιδεα που ηδη δουλευει σε αλλους ιστοχωρους, με μεγαλη επιτυχια νομιζω. Εκτος απο συζητησεις θα μπορουσε να περιεχει και ολοκληρωμενες αποψεις καποιου μελους για ενα θεμα της αρεσκειας του.

Μιχάλης
23-06-06, 09:03
Το θέμα είναι ο Θεός, οι θρησκείες και η αλήθεια.

Ο εισηγητής του θέματος αποσαφήνισε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να εισάγει το θέμα σε αυτή την κατηγορία και προσωπικά με κάλυψε απόλυτα. Ίσως δημιουργήθηκε ένα μικρομπέρδεμα με το..."σουρεαλιστικό" του τίτλου αλλά μη σταθούμε σε αυτό. Το δάσος βρίσκεται μπροστά μας.
Στη δημοσίευσή του αναφέρθηκαν τα μανιτάρια, θέμα θρησκειολογίας που ξεκίνησε ο φίλος Λουξ, με σκοπό να μας αποκαλύψει την άποψή του περί του καρπού του Δέντρου της Γνώσεως του καλού και του κακού (θα μπορούσε ίσως και να ονομαστεί δέντρο της αλήθειας;) και του πόσο διαφορετικά μπορεί κανείς να αντιλαμβάνεται το Θείο. Αποτέλεσμα αυτής της σχετικότητας είναι και οι διαμάχες γύρω από τα θέματα της θρησκείας, οι οποίες μου ακούγονται ως...διύλιση του κώνωπα μπροστά στο άπειρο μυστήριο του Θείου. Οι άνθρωποι στην πλειοψηφία μας στεκόμαστε σε λεπτομέρειες και αντί να αξιοποιούμε δημιουργικά τις όποιες "γνώσεις" μας προσφέρονται για αυτό το μυστήριο, αντί να φιλοσοφούμε πάνω στις φιλοσοφίες, στεκόμαστε σε ξερές και ανούσιες, αποπροσανατολιστικές διαμάχες, αδυνατώντας να προσεγγίσουμε το τι κρύβεται κάτω από την κορυφή του παγόβουνου.
Πάντα έτσι έκανε το ανθρώπινο είδος και κυρίως μια υποκατηγορία του, η φυλή των Ελλήνων, που είτε δεν θα ασχολείται καθόλου και θα αδιαφορεί, ή θα προσπαθεί εναγωνίως να βρει την ταυτότητά της μέσα από συγκρούσεις κοσμοθεωριών, χριστιανισμού και δωδεκαθεϊσμού, αριστεράς και δεξιάς(;), Βυζαντίου και αρχαίας Ελλάδας και...η λίστα δεν έχει τέλος.
Ας συνεχιστεί η συζήτηση περί θρησκειών, θεού, αλήθειας εδώ που ξεκίνησε. Είναι ένα θέμα που ξεκινώντας από τη θρησκεία επεκτείνεται ως το άπειρο και μπορεί να μας οδηγήσει σε πολύ ενδιαφέροντα μονοπάτια σκέψης...

cHrIsToS1
23-06-06, 09:19
Μηπως να χαλαρωναμε λιγο;;
Ναι, αλλα απο ΤΙ;;
Απο την κουραση της διαμαχης;;( Αυτη τωρα η λεξη ειναι συνθετη;; Η μαχη του Δια;; )
¨Η απο την βαριεστημαρα, του να καταληγει κατι (ενα θεμα συζητησης πχ) εκει οπου θελει ο καθενας;
Ακου εκει!!!!
Ο καθενας;;
Μα καλα ποιος νομιζει οτι ειναι;
''Ρε ξερεις ποια ειμαι εγω;
πως με λενε
και η σκουφια μου απο που κραταει;;'' λεει το ''ασμα''
Ακου ο καθενας, ντροπη δεν εχει μεσα του....
ΕΓΩ ΕΙΜΙ (ετσι γραφεται;; )
και μονο ΕΓΩ θα παω το θεμα εκει που θελω.
και του αρμοζει να παει.
Συ λεγεις τουτο......
Δεν ξερω και εδω τι να γραψω απο τα πολλα που μου ερχονται στο μυαλο, (δευτερη φορα, εχω προβλημα γιατρε μου:; ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΟΥ!! ) και σε τετοιες περιπτωσεις συνηθως δεν γραφω\κανω τιποτα.
και απο τις πολλες φορες που συμβαινει αυτο καταληγω να βαριεμαι, και οταν μου ξαναερχεται αυτο (τα πολλα στο μυαλο) βαριεμαι κατευθειαν χωρις να προλαβουν να ερθουν καλα καλα!! (καποιος Παυλωφ μου φαινεται ειχε παρει κατι καημενα σκυλακια και κατι τους εκανε πανω σε αυτο).
Μα καλα ηθελα να ξερα δεν ντρεπεται;; Να υποφερουν τα σκυλια και να χαιρεται;;
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ωσπου δεν αντεξε στο τελος το μυαλο μου.......
Ειπα σκυλια και θυμηθηκα τους λυκους απο τους οποιους μετα θυμηθηκα το δασος...
Αυτο ντε που πολλοι δεν βλεπουν και κοιταν το δαχτυλο, αν και νομιζω εδω πως αυτο (το δαχτυλο) παει με το φεγγαρι, στο δασος κοιταν το δεντρο.
ΑΝΤΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ!!!!
Αληθεια αυτη η εκφραση ποτε πρωτοβγηκε;;Ξερει κανεις;;Γιατι πολυ θα μου την σπασει αν εχει βγει απο καποιον που ζουσε σε.... αστικο περιβαλλον!!!
Πως ειναι δυνατον να δεις το δασος;;
Που πρεπει να βρισκεται καποιος για να μπορει να βλεπει ενα δασος;;
Μεσα στο δασος;;
Δυσκολο... με τοσα δεντρα γυρω του ενα τοσο δα κομματακι δασους θα μπορει να δει.
Απο εξω;;Κομματι της περιμετρου του θα βλεπει.....
Απο πανω;; Τις κορυφες των δεντων θα βλεπει.Οσο πιο χαμηλα τοσο πιο καθαρα, αλλα μικροτερο κομματι θα βλεπει, για να βλεπει μεγαλυτερο κομματι θα πρεπει να ανεβει πιο ψηλα.. μα τοτε θα βλεπει ολο και λιγοτερες λεπτομερειες,Φαντασου τωρα να θελει να δει και ολοκληρο το δασος ποσο ψηλα πρεπει να φτασει!!!!Γουαου!1Στο διαστημα!!!
Μα τοτε...... τοτε το δασος θα εχει γινει γι αυτον μια μικρη σκουρα κοιλιδα.Δασος ειναι αυτο καλε ή... λεκες;; ΜΙα καλη ερωτηση που μπορει να κανει!!
Ενας σκουρος λεκες σαν τον σκουπιδοτοπο της Νεας Γιορκης ενα πραμα.
Δηλαδη;;Σκουπιδια και δασος φαινονται το ιδιο;;;
ναι, απο ψηλα..... αμα θες να δεις ολο τους το μεγεθος.
ποιο;;Δεν εχει σημασια, οποιο θες.Το ιδιο φαινονται απο εκει πανω.Αν θες να δεις το δασος σε ολη του την μεγαλοπρεπεια πρεπει να φτασεις ψηλα, πολυ ψηλα, τοσο που δεν θα ξεχωριζει.
Μα τοτε δεν θα μπορω να καταλαβω πως ειναι το δασος, απλως θα το εχω δει ολοκληρο.Και απο ψηλα συν τοις αλλοις, τις κορυφες του δασους θα βλεπεις και παλι.
Αν βεβαιως δεν μπερδευτεις στην πορεια και καταληξεις να βλεπεις τον εν λογο σκουπιδοτοπο.ΦΑντασου να γινει κατι τετοιο!!
Θα νομιζεις οτι ειναι το δασος!!
Τοτε πως μπορω να δω το δασος;;
Το δασος!!!!!
Σταματα πρωτα να κοιτας το δαχτυλο μου, σταματα να βλεπεις εμενα οταν σου δειχνω το δασος (το δεντρο καλλιτερα).
Πως θα δεις το δασος οταν δεν κοιτας προς τα εκει;;
Πως θα το δεις εαν δεν εχεις παει πρωτα εκει;;
Σκασε και περπατα λοιπον......
καθενα, ε, καθενα.......
Και οταν φτασω εκει τι θα κανω;;
Θα το παω γυρω γυρω;;θα το διαβω απο μεσα;;ή να πεταξω καλλιτερα απο πανω του;;
Τρεις δρομους εχω το δασος να γνωρισω λοιπον;;
Μα στο κατω κατω τι δασος ειναι αυτο που δειχνεις;;
και κουραζεσαι οταν σου λενε οτι να νυχια σου θελουν κοψιμο;;
Τι δασος ειναι αυτο που βαριεσαι να σου λενε ολοι για τα νυχια σου;;
Τοση μεγαλη αξια εχει αυτο το δασος;;
Ααααααα, ανεγκεφαλε εγωιστη!!!!
Παλι μιλας αντι να περπατας......
Δεν αξιζεις να χαραμιζω τα λογια μου για σενα.
φευγω. Φευγωωωω και αφηνω πισω μου συντριμια.... ανεγκεφαλους εγωιστες και αγριμια... τωρα φευγω.
και μην τυχον και δεν καταλαβεις οτι εφυγα..... στο λεω κιολας!!
Ακους; εφυγα τωρα εγω.
και επειδη πολυ φταις που εκατσα εγω και σου εδειχνα το δασος και εσυ δεν καταλαβες τιποτα απο αυτα που σου ειπα, ναι, επειδη τοσο φταις να δεις τι θα σου κανω.
θα σε κανω να ξεχασεις οτι σου ειπα!!
Αλλα θα σου αφησω την γνωση οτι κατι σου ελεγα και οτι αυτο το κατι ηταν σημαντικο χωρις ομως να μπορεις να θυμηθεις τι.
ναι αμ τι παλιο εγωιστη.
κοιτας μονο το θλιβερο σου σαρκιο, και δεν αφηνεις το πνευμα σου ελευθερα.
Ελευθερο απο την φυλακη που τωρα το κρατει.
ΖΩΟΝ.
μα... δεν ειμαι ζωο ανθρωπος ειμαι!!!
Αληθεια απο τι αποτελειται ενας ανθρωπος;;
Ειδες που σου λεω οτι εισαι ζωο και δεν με πιστευεις;;
Ακου απο τι αποτελειται ενας ανθρωπος.
Απο πνευμα και υλη ρε ζωο!
Μαζι αυτα τα δυο;;
Το ενα μονο του δεν μπορει να κανει ανθρωπο;;
ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ!!!!Ζωο, ε, ζωο.
καλα ντε... μη με παρεις και με τις πετρες....
Καταλαβα οταν το πνευμα και η υλη δεν ειναι μαζι ο ανθρωπος γιοκ.
Μπραβο στουρναρι μου, τελικα δεν εισαι ανεγκεφαλος, κατι πιανεις.
Ναι μα τοτε..... γιατι τοτε μου ειπες να αφησω το πνευμα μου ελευθερο;;;
Δεν θα παψω να ειμαι ανθρωπος τοτε;;
Αυτος θελεις;;;
Σκασε και προχωρα ειπαμε.Εχουμε να φτασουμε στο δασος.
Αν ναι το δασος.......
Και προσεξε μην κοιτας σαν φτασουμε τα δεντρα.Τοδασος ηρθαμε να δουμε.
μα... το δασος απο δεντρα δεν αποτελειται;;
Αν δουμε ολα τα δεντρα τοτε δεν θα εχουμε δει το δασος;;;
Οταν ενωσουμε τις γνωσεις μας απο ολα τα δεντρα;;;
Τοτε δεν θα ξερουμε τι ειναι το δασος;;Δεν θα το εχουμε δει;
ναι αληθεια λες, θα το εχουμε δει, αλλα το δασος εχει πολλα δεντρα, σε ολη του ζωη αν κατσεις και παρατηρεις ενα ενα τα δεντρα για να δεις ετσι το δασος, δεν θα προφτασεις να τα δεις ολα.
οποτε;;;Δασος γιοκ;; οταν ο ανθρωπος γιοκ;;
Αχ, πανω που ειχα ελπισει οτι θα ανεβαινεις στην εξελικτικη κλιμακα του Δαρβινου, εσυ τελικα κατεβαινες.
οχι, ο σκοπος ειναι να δουμε αυτο το δασος και να το διαβουμε ολο γνωριζοντας το.Αυτο ειμαστε προγραμματισμενοι να κανουμε.και μεχρι να αποτελεσουμε αυτην την αποστολη μας ο ανθρωπος δεν γιοκ.
ΔΕΝ ΓΙΟΚ;; μα πως το λες αυτο;;Και οταν πεθαινουμε;;
Δεν ειναι θανατος αυτο που βιωνουμε σου λεω,οταν γινεται αυτο που εσυ αποκαλεις θανατο με τον πιθικισιο εγκεφαλο σου,η υλη σου δεν πεθαινει μα ουτε και το πνευμα σου.Εχει σπασει η ενωση τους, αλλα αυτα μιας και εχουν την αποστολη τους να ολοκληρωσουν, ψαχνουν ολογυρα το αλλο τους μισο.η υλη ψαχνει το πνευμα κα το πνευμα την υλη.
και ειναι ακουραστα αυτα, ειναι απεθαντα.Και καποτε ξανασυναντιονται, για να συνεχισουν απο εκει οπου σταματησαν την αποστολη τους.να δουν το δασος.
Μα και θυμουνται απο που σταματησαν;;
Οχι δεν θυμουνται, γι αυτο και πρεπει να ξανα θυμηθουν.
και πως θα γινει αυτο;;
Ε, γι αυτο σου λεω κοιτα το δασος.
Σκασε και προχωρα τωρα.
Μα δεν εχω ξεκινησει καν!!!!και τα νυχια σου θελουν κοψιμο!!!!

LuX
23-06-06, 13:14
Μετά από το μανιωδώς εκστατικό μήνυμα του φίλου christos1 παραθέτω τα λόγια ενός τραγουδιού των Jefferson airplane με τίτλο «white rabbit» που αν μη τι άλλο δίνουν απάντηση για το δάσος ,αφού προτιμώ όπως αντί εμού αποτελέσουν την τελευταία μου δημόσια γραπτή επικοινωνία με το φόρουμ

..................
Go ask Alice
When she's ten feet tall

...............
................
Call Alice
When she was just small

....................
...................
And you've just had some kind of mushroom
And your mind is moving low
Go ask Alice
I think she'll know

When logic and proportion
Have fallen sloppy dead
And the White Knight is talking backwards
And the Red Queen's off with her head

Remember what the Dormouse said:
"Feed your Head
Feed your Head'

Ευχαριστώ όλους όσους αντάλλαξαν τις γνώμες τους μαζί μου καθώς και όλους όσους έτυχε να πουν τη γνώμη τους σε ότι έγραψα, θετικά η αρνητικά αλλά προ πάντων καθαρά και ξάστερα .
Κλείνω σαν κομήτης έτσι όπως ακριβώς μπήκα στο φόρουμ χωρίς να σχολιάσω τα τελευταία μηνύματα και ειδικά αυτά τα προσωπικά που έλαβα σε pms & e-mails.

Ο χώρος των προσωπικών μου μηνυμάτων θα είναι ανοικτός για όλους σας .

Διατελώ
ΛΟύΞ

Drymonia
23-06-06, 21:40
Οτι απο τη στιγμη που θα μπουν σ'αυτο το "αλλο" μερος,ξερουν οτι αυτο θα ειναι και το τελος της γηινης τους υποστασης.
Έτσι είναι, και η αρχή είναι δύσκολη, από τη μια νιώθεις μια τεράστια συγκίνηση και από την άλλη ένα δισταγμό, είναι ό,τι σε κρατά πίσω, ..οικογένεια, παρέες, τρόπος ζωής γενικότερα, αλλά και η συνήθεια που ασκεί μια τρομακτική δύναμη.. όταν όμως βρεθείς σε ένα σκοτεινό μέρος να κοιτάς τα αστέρια συνειδητοποιείς ότι τίποτα σχεδόν [εκτός των συναισθημάτων] από όσα θεωρείς σημαντικά δεν είναι αληθινό κι αιώνιο.. επίσης θέλει κουράγιο, αλλά για να γίνει κι αυτό πρέπει να απαγκιστρωθείς από τα πάθη και τη μαυρίλα που σε περιβάλλει από την μακρά παραμονή σου στο σκοτάδι.. αν υπάρχουν έγνοιες ή τύψεις, τα πράγματα είναι δύσκολα, τότε πρέπει να διανύσεις περίοδο προσαρμογής και κάθαρσης.
Κι αυτό φοβίζει.. επίσης μάθαμε να ζούμε κι εύκολα.. τέλος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι γύρω μας να μην μπορούν να μας καταλάβουν και να στέκονται τροχοπέδη στην εξέλιξή μας.. κί όσο πιο κοντινός ο βαθμός συγγένειας, τόσο πιο μεγάλη η πίεση κι ο συναισθηματισμός που μπορεί να σε κρατήσουν πίσω.. και κοιμάσαι πάλι βαθιά, βυθίζεσαι στην σπηλιά σου, βλέποντας που και που θολά όνειρα με τον κόσμο που θα μπορούσες να αποκτήσεις αλλά δεν τόλμησες.. ξυπνάς με δάκρυα και μια καρδιά να τρέμει και μ'ένα μυαλό αδύναμο από την έλλειψη άσκησης.

Γι'αυτο η μονη λυση για να αποκτησουν ενα συναισθημα συντροφικοτητας ειναι να παρασυρουν στο δικο τους κελι και αλλα ατομα.
Η επιτομή της ανασφάλειας. Η φυλακη της εποχής μας.. διότι υπάρχουν φυλακές χειρότερες από αυτές με τα σίδερα και τους φύλακες, αυτές της ψυχής.. προσαρμοζόμαστε και δίνουμε, σαν πλανήτες που κινούνται γύρω από ένα ήλιο, κι όχι σαν ήλιοι υπερήφανοι, σταθεροι, αυτόφωτοι και πασιφαείς.

αν καποιος νιωθει ικανοποιημενος με τη "δικη" του αληθεια,δεν εχει κανεις μας δικαιωμα να τον ξυπνησει(αν και εγω εχω εκφρασει τη διαφωνια μου γιατι θεωρω οτι η βλακεια ειναι επικινδυνη πολλες φορες),

Το έχω προσπαθήσει και δεν είχε αποτέλεσμα ή μάλλον ήταν αρνητικό.. ναι, ίσως δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα τελικά, εκτός κι αν το ζητήσουν.. Πολλοί είναι ικανοποιημένοι απλά να ζουν και να περνάνε καλά, να διασκεδάζουν, να ναι "μέσα στα πράγματα", να αγοράζουν τα καινούρια trendy CD και αυτό να επαναλαμβάνεται αέναα χωρίς να κουράζονται, τους δίνει ασφάλεια και σταθερότητα όπως το αντιλαμβάνονται.. ναι, το κελί είναι η Κίρκη, αλλά μόνο ο Οδυσσεύς αντιλαμβάνεται τα δεσμά του κι επαναστατεί.. οι υπόλοιποι γίνονται χοίροι-"εραστές" του.

οποιος εχει αποφασισει συνειδητα οτι θελει να ξεκινησει το ταξιδι σ'αυτο το σκοτεινο δασος,ολοι εμεις θα ειμαστε διπλα του
Ναι, διότι το ταξίδι είναι ατομικό αλλά ταυτόχρονα και συλλογικό.. ατομικό διότι μαθαίνεις τον εαυτό σου, συλλογικό διότι συνειδητοποιείς ότι οι υπόλοιποι είναι αδέλφια σου, ίδιοι με σένα.. άρα δεν υπάρχει εγωισμός, φθόνος, ανταγωνισμός. ..θα το συνέκρινα με μια πορεία στο βουνό.. στο βουνό νιώθεις την απόλυτη μοναξιά και την απόλυτη συντροφικοτητα. Μοναξιά διότι απομακρύνεσαι από τα εγκόσμια και παλεύεις με τις αντοχές σου, και συντροφικότητα διότι οι συνοδοιπόροι μπορουν να σε εμψυχώσουν, να σε βοηθήσουν να ανέβεις ψηλότερα, αλλά και να σε σώσουν αν χρειαστεί.

the_black_planet
26-06-06, 01:32
Αγαπητοι μου φιλοι,δυστυχως παρα την προσπαθεια μας δεν καταφεραμε να πεισουμε τον αγαπητο Λουξ να συνεχισει να μοιραζεται μαζι μας την συντροφια του και τις γνωσεις του.Αφου λοιπον οι παρακλησεις μας δεν φαινεται να τον συγκινουν,πιστευω οτι ο μονος τροπος για να τον μεταπεισουμε ειναι να προσπαθησουμε να δημιουργησουμε εξαιρετικο ενδιαφερον στο παρον θεμα,ετσι ωστε να μην μπορεσει να αντισταθει στον πειρασμο να ξαναγραψει...Τι λετε;

Κατευθυνσεις υπαρχουν πολλες και κυριως απο τα λογια του agaliarep.Για αρχη εγω θα ηθελα να σχολιασω καποια λογια απο το προσωπικο μυνημα του αγαπητου Λουξ.

Με εχει απασχολησει κατα καιρους το θεμα αν ειναι επικινδυνο να δινεις την αληθεια στους αλλους.Απο τη μια πλευρα η αληθεια ειναι αγαθο αρα δεν μπορει να κανει κατι κακο.Ομως με προβληματιζε το γεγονος οτι οι αρχαιοι Ελληνες προτιμουσαν να προστατευουν σαν τον μεγαλυτερο θησαυρο την αληθεια μεσω των μυστηριων και των ορκων σιωπης οσων μυουνταν σε αυτα.

Γιατι ομως,μηπως επειδη η αληθεια μπορει να ειναι επικινδυνη;Δε νομιζω.Για μενα η πιο λογικη εξηγηση ειναι οτι με την διορατικοτητα που ειχαν οι αρχαιοι ιερεις,ειχαν καταλαβει οτι η αληθεια μπορει πολυ ευκολα να διαστρευλωθει απο αυτους που αποσκοπουν στην πνευματικη υποδουλωση των ανθρωπων,γι'αυτο και επρεπε να μην γινει γνωστη σε αυτους.Οποτε αν ειχε αυτο το σκεπτικο ο αγαπητος Λουξ,κατανοω απολυτα την αποφαση του.

Τωρα οσον αφορα το αν θα πρεπει να μεινουμε στις αποψεις του Πλατωνα και του Αριστοτελη ή να παμε μπροστα,νομιζω οτι η απαντηση ειναι προφανης,φυσικα μακαρι να μπορεσουμε να τις ξεπερασουμε,αρκει να τις κατανοησουμε πρωτα!Η φιλοσοφια πρεπει να ακολουθει μια ομαλη ροη αναπτυξης της σκεψης και τα λογικα αλματα οδηγουν σε σφαλματα.Φυσικα,η αρχαια σκεψη ειχε φτασει σε απιστευτα υψη,αλλα αναμφισβητητα υπαρχουν πολλα ακομα πραγματα για να ανακαλυφθουν.

Να θεσω ενα παραδειγμα για σχολιασμο απο τα αγαπητα μελη.Ο Παρμενιδης ηταν ο πρωτος που ανακαλυψε τον νοητο κοσμο.Ο μεγιστος των ανθρωπων Πλατωνας ηταν ο πρωτος που ορισε τα νοητα οντα(ιδεες) ως οντα που αντιλαμβανομαστε μονο το ιχνος τους και βρισκονται σε αλλες διαστασεις,για την ακριβεια αποτελουν προεκταση της φυσης των αισθητων τρισδιαστατων οντων(βλ.τον γνωστο Μυθο του Σπηλαιο στην Πολιτεια).

Δυστυχως απο αυτο το σημειο και μετα δεν υπηρξε περαιτερω εξελιξη στην κατανοηση της φυσης των νοητων οντων και της σχεσης τους με τις δικες μας διαστασεις,γιατι ο εταιρος μεγιστος Αριστοτελης δεν κατανοησε αυτη την ανακαλυψη του δασκαλου του.

Εδω οντως υπαρχει ενας μονοπατι που ανακαλυψε ο Πλατωνας και μπορουμε να ακολουθησουμε,αρκει φυσικα να ειμαστε καταλληλα εφοδιασμενοι και κυριως με καθαρη οραση για να μην ξεφυγουμε απο τον σωστο δρομο.

Οσον αφορα το θεμα του Θειου,θα συμφωνησω με την αποψη του φιλου agaliarep που συμφωνει σε μεγαλο βαθμο με τις αποψεις του Πλατωνα και Αριστοτελη,οτι δλδ ο Θεος ειναι το ολο,το συνολο των ιδεων κατα των Πλατωνα ή το συνολο των μορφων κατα τον Αριστοτελη και το ολο ειναι και τελειο αφου υπαρχει η απολυτη αρμονια μεταξυ των μελων του.

Για να κατανοησουμε λοιπον το Θειο θα πρεπει προηγουμενως να κατανοησουμε τι ειναι η ιδεα και τι μορφη ή τελος,τι απο τα 2 ειναι το πιο ορθο,δλδ να βρουμε τη λυση στην μεγαλη διαμαχη μεταξυ Πλατωνιστων και Αριστοτελικων(εγω προσωπικα τασσομαι υπερ της Πλατωνικης αποψης για τους λογους που ανελυσα παραπανω,δλδ θεωρω οτι η εξηγηση του Πλατωνα για τις ιδεες ως οντα απο αλλες διαστασεις που αποτελουν ομως κομματι της φυσης των οντων παραλληλα με την αισθητη τους φυση,αποτελει πιο λογικη ερμηνεια απο την αντιστοιχη του Αριστοτελη,αν θελετε μπορω να το αναλυσω περαιτερω αυτο το θεμα γιατι ειναι πολυ ενδιαφερον),να αποδειξουμε οτι οντως υπαρχει η απολυτη αρμονια στις σχεσεις μεταξυ των οντων και απο εκει και περα να δυεισδησουμε πιο βαθεια στην φυση των οντων,ανοιγοντας πυλες για αυτες τις αλλες διαστασεις.

Περιμενω τις αποψεις σας πανω στο θεμα που ανοιξε ο φιλος agaliarep,και θα ηταν πιστευω πολυ ενδιαφερον να ακουσουμε και τις χριστιανικες ερμηνειες απο τους συνοιδοπορους που τις ασπαζονται,ωστε να μπορεσουμε να κανουμε μια κριτικη αντιπαραθεση ολων αυτων των αποψεων και να ανακαλυψουμε τα θετικα και τα αρνητικα στοιχεια που περιεχουν,με οδηγο παντα τον ορθο Λογο.

Templar
26-06-06, 08:20
Με εχει απασχολησει κατα καιρους το θεμα αν ειναι επικινδυνο να δινεις την αληθεια στους αλλους.Απο τη μια πλευρα η αληθεια ειναι αγαθο αρα δεν μπορει να κανει κατι κακο.Ομως με προβληματιζε το γεγονος οτι οι αρχαιοι Ελληνες προτιμουσαν να προστατευουν σαν τον μεγαλυτερο θησαυρο την αληθεια μεσω των μυστηριων και των ορκων σιωπης οσων μυουνταν σε αυτα.

Γιατι ομως,μηπως επειδη η αληθεια μπορει να ειναι επικινδυνη;Δε νομιζω.Για μενα η πιο λογικη εξηγηση ειναι οτι με την διορατικοτητα που ειχαν οι αρχαιοι ιερεις,ειχαν καταλαβει οτι η αληθεια μπορει πολυ ευκολα να διαστρευλωθει απο αυτους που αποσκοπουν στην πνευματικη υποδουλωση των ανθρωπων,γι'αυτο και επρεπε να μην γινει γνωστη σε αυτους.Οποτε αν ειχε αυτο το σκεπτικο ο αγαπητος Λουξ,κατανοω απολυτα την αποφαση του.

Η αληθεια ειναι υποκειμενικη και οχι αντικειμενικη. Δηλαδη η δικη μου αληθεια μπορει να ειναι διαφορετικη απο την δικη σου. Γι'αυτο και ο δασκαλος πρεπει να δινει κατευθυνσεις προς την αληθεια και οχι την ιδια την αληθεια. Πρεπει να ειναι ο δεικτης προς το μονοπατι.
Μαλλον η αληθεια μπορει να ειναι και ιδια για ολους αλλα το μονοπατι διαφορετικο. Καθε ανθρωπος την προσεγγιζει απο διαφορετικη γωνια και με διαφορετικη οπτικη.

elf
26-06-06, 11:06
Ας υποθέσουμε πως το σύμπαν αποτελείται από το υλικό κτίσμα, τον κόσμο των ιδεών και το ανώτερο αιθερικό επίπεδο και ο άνθρωπος από το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή. Εάν κάνουμε τις λογικές αντιστοιχίες, δεχτούμε την ύπαρξη της αιώνιας και αθάνατης ψυχής, συμπεραίνουμε πως στόχος του ατόμου που επιζητεί την αρμονική συνύπαρξη θα πρέπει να είναι η αλλαγή της συνειδητότητάς του. Με άλλα λόγια, ο Πλάτωνας νοεί και θεωρεί ιδέες του πνευματικού κόσμου ως ενδιάμεσα όντα, γιατί παρατηρεί το πνεύμα του ως φορέα της ψυχής του.

Πιστεύω πως οι μεγάλοι Έλληνες φιλόσοφοι μας διδάσκουν να προσπαθούμε να αλλάζουμε τον κόσμο αλλάζοντας τους εαυτούς μας και μάλιστα ότι αυτό αρκεί.

Φιλικούς Χαιρετισμούς

LuX
27-06-06, 15:43
Ας υποθέσουμε πως το σύμπαν αποτελείται από το υλικό κτίσμα, τον κόσμο των ιδεών και το ανώτερο αιθερικό επίπεδο και ο άνθρωπος από το σώμα, το πνεύμα και την ψυχή. Εάν κάνουμε τις λογικές αντιστοιχίες, δεχτούμε την ύπαρξη της αιώνιας και αθάνατης ψυχής, συμπεραίνουμε πως στόχος του ατόμου που επιζητεί την αρμονική συνύπαρξη θα πρέπει να είναι η αλλαγή της συνειδητότητάς του. Με άλλα λόγια, ο Πλάτωνας νοεί και θεωρεί ιδέες του πνευματικού κόσμου ως ενδιάμεσα όντα, γιατί παρατηρεί το πνεύμα του ως φορέα της ψυχής του.

Ρε συ ξωτικέ ..
Άρχισες τόσο ωραία και πάτησες ένα απότομο φρένο που δε κατάλαβα το γιατί .
Έμεινα με τη χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπο μου αλλά μέχρι εκεί . Κοκάλωσα!
Μπορούσες κάλλιστα να συνεχίσεις ......

..ότι από την απελευθέρωση της συνείδησης του ανθρώπου , θα ζημιωθούν τεράστια οικονομικά, πολιτικά και θρησκευτικά συμφέροντα .Γι αυτό και οτιδήποτε μπορεί να συντελέσει σε αυτή την απελευθέρωση , θάβεται στη σιωπή , συκοφαντείται και τελικά διαστρεβλώνεται και διώκεται .
κατάλαβες μίστερ

Extra
Low
Frequency

;)

excellent
27-06-06, 18:47
Από ό,τι κατάλαβα ο LuX θέλει να φύγει και εδώ γίνεται μια προσπάθεια να μην γίνει αυτό.

Φίλε LuX, θα σου πρότεινα να μην φύγεις. Σε αυτό το φόρουμ χρειαζόμαστε άτομα με το ύψος των γνώσεων που κατέχεις. Αν φύγεις θα είναι σα να μην αποδέχεσαι την παρέα του metafysiko.gr. Δεν νομίζω ότι σου φερθήκαμε όλοι μας και ιδιαίτερα άσχημα. Το αντίθετο θα έλεγα.

Εγώ αυτή τη στιγμή καταθέτω τη άποψη να μην φύγεις.

Φιλικά Νίκος. [Τι έγινε; Σήμερα δεν έχεις γενέθλια;:p ]

excellent
27-06-06, 18:56
LuX θα ήθελα να σου πω σε σχέση με το μήνυμα που έστειλε η Αντωνία για τους λόγους φυγής σου ότι οι συγκρούσεις και οι αντιπαραθέσεις και οι προσωπικές επιθέσεις συνήθως πάντα κατέληγαν σε έναν διάλογο ΑΡΙΣΤΟ, γιατί ας αποδεχθούμε όλοι ότι το να συζητάμε όλοι μας φοβούμενοι μην προσβληθεί κανείς δεν θα μας ωφελήσει καθόλου. Ένας "ισχυρός" διάλογος είναι άνεκτίμητος...

agaliarep
28-06-06, 10:50
Γι αυτό και οτιδήποτε μπορεί να συντελέσει σε αυτή την απελευθέρωση , θάβεται στη σιωπή , συκοφαντείται και τελικά διαστρεβλώνεται και διώκεται .

Και είναι εύκολο να διαστρεβλωθεί και τέλος να διωχθεί, γιατί πολλές φορές γίνεται κτήμα ανθρώπων που βλέπουν αλλά δεν ξέρουν το πώς αλλά και το γιατί. Βλέπουν τον δρόμο αλλα ουσιαστικά ούτε το πώς θα τον περάσουν ξέρουν, ούτε γιατί. Μια πλήρη αποχαύνωση η οποία είναι ακριβώς αντίθετη από την απελευθέρωση. Τελικά η αλήθεια αλλά και ο δρόμος είναι εκεί ολόγυρα, μπροστά μας απλά έχουν γίνει πολλά για να μην την αντιλαμβανόμαστε. Και για να την αντιληφθείς πρέπει να πάρεις άλλα μονοπάτια ξέροντας πάντα το γιατί και το πώς.

Drymonia
28-06-06, 13:20
Μας έχουν μάθει να φοβόμαστε.. να τρέμουμε τον ίσκιο μας. Φόβος, βόλεμα, και γενικά μια κατάσταση φορμόλης και τσακισμένων φτερών, ενώ παράλληλα προσπάθεια ενίσχυσης της ανασφάλειας από τον περίγυρο, δημιουργούν ένα αίσθημα αβεβαιότητας σε όποιον επιθυμήσει να ψάξει περισσότερο μέσα του. Πιστεύω ότι για να μπορέσει ο κάθε άνθρωπος να απεγκλωβιστεί, πρέπει να σταθεί στα πόδια του και να απομακρυνθεί από όσους και όσα τον τραβάνε πίσω στην καθημερινότητα. Χρειάζεται να αφιερώνουμε χρόνο στην μόνη αξία μας, την μοναξιά, κάνοντας καλή οικονομία χρόνου για να βρισκόμαστε και με τους ανθρώπους μας, διότι η πλήρης απομόνωση ως κάτι υπερβολικό δεν είναι και το βέλτιστο κατά την άποψή μου.

Giorgos
29-06-06, 00:08
Γενικοτητες μεγιστου βαθμου.. αυτα μας τα παν κι αλοι.. κτλ κτλ..
κατι κενουριο βρε παιδια..

Ωραια καταπιεση, απομονωση, ρουτινα, βαλε και το αγχος.. Ποιος ειναι αυτος ο μπαμπουλας που μας βαζει το μεγαλο δοντι του στο λεμο και μας λεει κανε ετσι και κανε εκεινο και το αλο; Εγω δε βλεπω τπτ.. και μη μου πειτε οτι εχω παροπιδες.. γιατι δεν θα σας πιστεψω =)

Αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι ειμαστε μεν τα προβατα, αλλα θελουμε και ειμαστε, δεν βλεπω κανεναν βοσκο, και στην τελικη δεν ειναι αναγκη να υπαρχει βοσκος στο παραμυθη, αφου ειμαστε τοσο εξυπνοι και σοφοι που δημιουργουμε οσους εμεις θελουμε στη φαντασια μας. Και βοσκους και μπιν λαντεν και μιστερ μπιν και απολα.
Πολυ απλα τρομε σαν καλα προβατακια το γρασιδακι μας που εχει και πολες βιταμινες και ιχνοστιχια, και ακολουθουμε το προβατο λιγο πιο μπροστα μας, το οποιο και αυτο γλυκο προβατακι ακολουθει το επομενο και παει λεγοντας..

Και μη μου πειτε πως ετσι μας αναγκαζουν.. αυτο ειναι το παραμυθη της τρελης. Ολοι εχουμε την πολυτελεια να τα παρατισουμε ολα και να παμε να ζησουμε σε καπιο χοριο μακρια απο το αγχος των μεγαλουπολεων, και δεν ενοω απομονωση, μπορει να ειναι μια κοινοτητα ανθρωπων που απλα αναζητουν την πνευματικη ηρεμια, την γαληνη και τον επαναπροσδιορισμο των αξιων των θεσμων και την πραγματικη επικοινωνια.

Ολοι εχουμε τη δυνατοτητα να το "σκασουμε" απο την τρελη κοινωνια, να παμε καπου αλου, να δημιουργισουμε μια δικη μας κοινωνια, μια κοινωνια που να μας γεμιζει, και να μας δινει πολες αλες δυνατοτητες.

...αλλα ποιος το κανει;
Δεν ειναι το θεμα του βοσκου που πρεπει να αναλυσουμε, αλλα το ερωτημα για ποιον λογο χρειαζετε να ακολουθουμε το κοπαδι;

vagkri
29-06-06, 08:53

Αλήθεια είναι ότι δεν μπορει να αποδειχτεί ότι είναι ψέμα.
Χαζό; ίσως, αλλά ίσως να είναι σωστό. Θεωρώ ότι αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει θεός, δεν υπάρχει ψυχή, δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο στην γή, ότι το σύμπαν έχει τέλος!
Αν δεν μπορείτε να μου αποδείξετε ότι κάνω λάθος , έχω δίκιο.
Αν δεν μπορώ να αποδείξω ότι έχω δίκιο , έχω λάθος!
ποιός καταλαβαίνει αυτό που λέω;
Ο θεός είναι ένας κόσμος σε άλλη διάσταση και ο χριστός ήταν ένας απεσταλμένος από αυτούς σε μας. Ποιος μπορεί να αποδείξει ότι έχω άδικο;
Δεν υπάρχει αλήθεια, δεν υπαρχει ψέμα....

η αληθεια μπορει να ειναι επικινδυνη;
Η αλήθεια είναι επικίνδυνη για όσους έχουν κέρδος από την διατήρηση του ψέματος
η εξηγηση του Πλατωνα για τις ιδεες ως οντα απο αλλες διαστασεις που αποτελουν ομως κομματι της φυσης των οντων παραλληλα με την αισθητη τους φυση,αποτελει πιο λογικη ερμηνεια απο την αντιστοιχη του Αριστοτελη,αν θελετε μπορω να το αναλυσω περαιτερω αυτο το θεμα γιατι ειναι πολυ ενδιαφερον),να αποδειξουμε οτι οντως υπαρχει η απολυτη αρμονια στις σχεσεις μεταξυ των οντων και απο εκει και περα να δυεισδησουμε πιο βαθεια στην φυση των οντων,ανοιγοντας πυλες για αυτες τις αλλες διαστασεις.
Ενδιαφέρον δείχνει, αν θές ανάλυσε το περισσότερο

LuX
29-06-06, 09:02
Θεωρώ ότι αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει θεός, δεν υπάρχει ψυχή, δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο στην γή, ότι το σύμπαν έχει τέλος!

Μπορώ κάλιστα να σου αποδείξω ότι κάνεις λάθος φίλε μου

Drymonia
29-06-06, 09:17
Δεν ειναι το θεμα του βοσκου που πρεπει να αναλυσουμε, αλλα το ερωτημα για ποιον λογο χρειαζετε να ακολουθουμε το κοπαδι;
Νομίζω ότι αυτή ακριβώς είναι η παγίδα. Δεν χρειαζόμαστε βοσκό και κοπάδι.. μια καθοδήγηση ναι, σταλμένη από τη ζωή, όμως αν φτάσουμε στο σημείο να γίνουμε πειθηνια όργανα κάποιου φωτισμένου δασκάλου κ.λπ. τότε ζήτω που καήκαμε.. ο καθένας μας έχει τις δικές του ανάγκες, την δική του πορεία, τον δικό του προορισμό και για να τα ανακαλύψει αυτά όλα πρέπει να μπορεσει να δει βαθιά μέσα του.. να ναι ελεύθερος και ανεπηρέαστος.. μόνο τότε, σε καμιά άλλη περίπτωση.
Ούτε το κοπάδι είναι καλό.. ναι μεν ίσως όλες οι ψυχές σε έναν ουράνιο καμβά σχηματίζουν μια και μοναδική αρμονική και τέλεια από κάθε άποψη μορφή.. αλλά η θέση του καθένος μας είναι διαφορετική και όχι αυθαίρετη.. όλοι μαζί είμαστε το τέλειο ένα και η τελειότητα βγαίνει μέσα από την διαφορετικότητα ή τις ατέλειες των μερών, για τις οποίες ο κάθε άνθρωπος πρέπει να δώσει τον δικό του προσωπικό αγώνα..

Giorgos
29-06-06, 13:32
Αγαπητε lux θα ηθελα να μπορω να πιστευω σε εναν θεο, αλλα πιο δικαιο απο αυτον που πιστευουν οι χριστιανοι, εσυ αν πιστευεις πως μπορεις να υποστιριξεις την υπαρξη του σε παρακαλω υα ηθελα να σε ακουσω.

Προσοπικα πισστευω πως θεος δεν υπαρχει με την ευρεια ενοια που του εχει προσαριθει, αλλα οτι ολοι μας ολα τα ηλεκτρονια και γενικοτερα τα σωματιδια που παλοντε μεσα στον αιθερα, ειναι ενα και μοναδικο "οργανο" που ειναι τοσο θειο, δηλαδη τοσο μαθηματικα σωστα πλασμενο(και δεν ενοω απο καποιον) που μπορει να χαρακτιριστει απο μονο του θεος.

Οι προπατωτες μας λεγανε πως ο θεος ειναι μεσα σε ολα ειναι παντου και παντα. Το μονο που ειναι παντου και παντα που δεν χανετε ποτε ακομι και οταν δεν υπηρχε συμπαν, ακομι και οταν αυτο πιθανοτατα καταρευσει, αυτη η εντροπια, ειναι η ενεργεια απο την οποια ειναι φτιαγμενα τα παντα, και ταυτοχρονος απο αυτη την ενεργεια ειναι τα παντα, για παντα.
Ειναι ο μικροκοσμος του συμπαντος που ταυτοχρονος ειναι και το ενα ακερεο ολο, το συνολο του συμπαντος σε μια μορφη.

Αυτο που κανεις ουτε η θρησκεια ουτε η επιστημη δε με γεμιζει με τις απαντισεις της ειναι το ποιος, η τη, δημιουργησε αυτη την ενεργεια, η ισως και ποιος η τι ενεργισε ωστε να παρει αυτη η ενεργεια τετια τροπη, τετια λειτουργικοτητα, ωστε να υπαρχει οτι σημερα βλεπουμε με τα φτωχα μας ματια και εσθανομαστε με τις ακομη φτωχοτερες αισθησεις μας.
Η απαντηση μπορει να ειναι πολυ απλη, να μη χριαστικε να υπαρχει αυτος ο καποιος η το κατι, πραγμα που απεγνωσμενα και χωρις την δυναμη να το κατανοησει, προσπαθει ο νους μας μεσα στη φτωχη του συνηδιτοτητα να προσδιωρισει, αλλα απο την αλη, να υπαρχει καποιο ανωτερο ον, θεος χωρις πρωσοπα και εικονες και σταυρους, ο θεος σαν μια ιδεα, σαν τον λογο η οποια αλη μορφη του, ενα ον που να μην ειναι απο αυτο το συμπαν για να μπορουμε να λεμε πως δεν επικειτε στους δικους μας φυσικους νομους της φθορας και της εντροπιας, να εθεσε τις βασεις ωστε να συμβενειν.

Οι ανθρωποι κατ εμε προσπαθισανε ανεπιτυχος, να προσδιορισουνε τον αρχον του συμπαντος, πανταχου παρον και τα παντα πληρων με επιταγες θεο, ενα ον τοσο ανωτερο που καταφερε να μας δημιουργισει(; ) επειδη μας αγαπουσε τοσο(πρωτου μας δημιουργησει μας αγαπουσε περιεργο; ).

Και τελος παντον ολα ειναι γραμμενα απο ανθρωπους. Τους οποιους εγω πρωσοπικα αδυνατο να πιστεψω, οπως καθε σωφρονας ανθρωπος δεν πιστεβει στους καθε λογης τσαρλατανους, που περναν απο τη Γη κατα καιρους και προσφερουν ελπιδα με αντιτιμο εξουσια/δοξα, δυναμη και χρημα.

Οποτε αν βασιστω στις δικες μου δυναμεις για να προσδιορισω (αν το θελω φυσικα) το ανωτερο ον, τοτε αρχιζω να νιωθω την απεραντη ελευθερια, κινισεων του λογου, και μπορω να φτανω σε συμπερασματα που πραγματικα με γεμιζουν και εστω για εμενα τον ιδιο, ειναι πραγματικα, και δεν κριβουν μυστικα αλα βατικανο, ουτε εκλεκτους, ουτε παραδεισους και κολασεις.

Μπορω ευκολα να κοιταζω τον πλησιων μου και να νιωθω την απεραντη ικανοποιηση οτι απεναντι του ειμαι ο καλος ο φιλος, ο καλος ο σαμαρητης, και ταυτοχρονος ειμαι ο αρχων του εαυτου μου, ελευθερος απο κολασεις και παραδεισους γιατι δεν τους εχω αναγκη. Ειμαι ενας ηθικος ανθρωπος οχι για να ζητησω τα δικαια μου ανταλαγματα (συμφωνα με τον χριστιανισμο βλεπε παραδεισος) αλλα για να ειμαι ο καλητερος φιλος του εαυτου μου. Αναρωτιεμαι, αυτο το κολπο ο θεος των χριστιανων, το αγαπα αληλους με συναλαγμα/ανταλαγμα τον παραδεισο, πως το αξιωλογει; Που κανει τους ανθρωπους ακομη και πνευματικα να τρεχουν για να "πλουτισουν" τη θεση τους στον παραδεισο..

Μη φανταστει κανενας οτι κανω πολεμο στο χριστιανισμο, η σε οποιαδηποτε αλη θρησκεια, σεβομαι ο,τι πιστεβει ο καθενας αλλα προσπαθω να μιραστω τους προβληματισμους μου.

Ενα ακομα κριτιριο που πρεπει να λαβετε σοβαρα υποψην, ειναι οτι πολλοι λενε πως δε φτεει ο θεος που γινοντε πολεμοι, που υπαρχει κακια και ρατσισμος αλλα οι ανθρωποι. Αυτο που ειδα εγω στην ιστορια της ανθρωποτητας ειναι οτι οπου υπαρχει ενας και μοναδικος αρχων θεος, ιουδαισμο, χριστιανισμο, ισλαμισμο, ολα σε σμο δηλαδη, υπαρχει και επεκτατικη πολιτικη. Και μαλιστα στις περισσοτερες των περιπτωσεων η αναγκη αυτη λινει τα χερια στο να χιθει και αιμα. Δεν νομιζω να φτενε οι ανθρωποι αλλα και ουτε ο θεος. Στην πραγματικοτητα και επειδη οπως σας ειπα δεν πιστεβω πως υπαρχουν θεοι και δαιμονες, και για να ειμαι ηλικρινης(που δεν ξερω και πως γραφετε), αυτο που πραγματικα πιστεβω ειναι πως θρησκειες που ειχαν την αναγκη του επεκτατισμου, ειναι και οι περισσοτερο σκοτεινες.. σε αντιθεση με θρησκειες οπως το δωδεκαθεο, βουδισμος κτλ που εχουν/ειχαν τις πυλες ανοιχτες και περιμεναν οποιον ηθελε να μπει. Πιστεβω δηλαδη πως αν καποιος θελει να βοηθησει να προσφερει κατι στον συνανθρωπο του δεν του βαζει το μαχερι στο λεμο και του λεει ορθοδοξια η θανατος η αλαχ η θανατος, αλλα, εχω και εγω μια εναλακτικη αν θελεις ακουσε με.
αυτα προς το παρων.

LuX
29-06-06, 14:24
Αγαπητέ φίλε δε σου μίλησα για Χριστιανικό η Ινδουιστικό Θεό η για ότι άλλο απλά Πιστεύω ότι υπάρχει, Χωρίς να μπορώ να στο αναλύσω περισσότερο λόγω της απόστασης που μας χωρίζει.
Αν και στη συνέχεια του μηνύματος σου βλέπω ότι τελικά πιστεύεις και Εσύ σε αυτόν .
Πάντως πίστεψε με αν βρεις έναν τρόπο που σου <<ταιριάζει >> μπορείς πολύ εύκολα να επικοινωνήσεις μαζί του .!

now if the six turn on to be nine i dont mind ;) !!!!!!

.
,,

Giorgos
29-06-06, 17:00
Βλεπω πως δεν με καταλαβες φιλε λουξ.

Δεν ψαχνω να βρω καποιον θεο, δεν εχω την αναγκη να ζητησω απο καποιον να με βοηθησει σε κατι, χαρες, δεν νομιζω οτι ευθεινετε καποιος αλος για την σημερινη οπια κατασταση γενικοτερα αντιμετωπιζει ο καθε ανθρωπος στη ζωη, αντιθετος, αυτο που λεω ειναι οτι δεν χρειαζομαστε λογους και κανονες απο καποιον βοσκο, δεν εχουμε την αναγκη να ζουμε στη χουντα κανενος.. ουτε θεου αλλα ουτε και κοινωνικου συστηματος καποιου αρχοντα.. ουτε καν ειμαστε αναγκασμενοι να ακολουθουμε τα βηματα αυτων, τους οποιους καπιοι βιαζοντε να χαρακτιρισουν ως τελειους ανθρωπους, προτυπα κτλ.

Εχουμε και θα συνεχισουμε να εχουμε την δυνατοτητα που μας δινει η λογικη μας και οπου λογικη, λογος, να χωριζουμε τη ζωη και το περιβαλον μας με τα δικα μας κριτιρια. Μπορουμε να δημιουργουμε και χωρις να καταστρεφουμε οτι υπαρχει. Παντα σεβουμενοι τα πιστεβω των υπολοιπον φυσικα. Δεν ενιωσα ποτε οτι πρεπει να σπουδασω για να γινω καλητερος ανθρωπος. Ουτε οτι πρεπει να πηγενω στην εκκλησια για να κερδισω κατι. Και απο την αλη και ας μη πιστεβω σε καποιον θεο, δεν θα διστασω να παω στην εκκλησια οταν εχω την αναγκη να βρεθω κοντα στους παπουδες και τις γιαγιαδες μου που απεβιωσαν και να τους αναψω ενα κερακι, οχι γιατι πιστεβω οτι θα τους βοηθησω σε κατι μ'αυτο τον τροπο, αλλα επειδη ξερω οτι αυτο πιστεβαν οι ιδιοι τους και η υπαρξη τους πλεων στην δικη μου τουλαχιστον μνυμη ικανοποιητε με κατι τοσο απλο.

Ετσι λοιπον δεν πιστεβω ουτε στους θεους ουτε στα μαγικα μανιταρια, ως παρακαμψη για ενα καλητερο μελλον της ανθρωποτητας η ακομη και του φτωχου εαυτου μου, παρα μονο στις δικες μου ενεργειες προς το προσωπο μου και προς το συνολο. Δεν χρειαζομαι να πιστεβω οτι υπαρχει θεος για να δω οτι ολοι ειμαστε φτιαγμενοι απο το ιδιο υλικο, ειτε ανθρωποι ειτε σκυλοι ειτε δεντρα ειτε νερο. Το μονο που με ενδιαφερει ειναι οτι μπορω να σκευτομαι ελευθερα για το σημερα και το αυριο σεβομενος παντα το χθες.

Ειναι ωραιο να δινεις χωρις να περιμενεις ανταλαγματα. Και παλι το μονο ανταλαγμα που ζηταω ειναι η ικανοποιηση πως επραξα σωστα.

agaliarep
05-12-06, 09:08
Ο δρόμος προς την αλήθεια και προς τον Θεό είναι δύσκολος. Εάν η κυρίαρχη αλήθεια που διέπει τα πάντα είναι μια, όλες οι «φιλοσοφίες» είναι δρόμοι. Κάπου διάβασα πόσο μοιάζει η διδασκαλία του Χριστού με Αρχαία πνεύματα κτλ. Αλήθεια εάν αντιπροσωπεύουν την ίδια μία αλήθεια δεν είναι λογικό να μοιάζουν αυτά που περιγράφουν;
Θέλω να συμφωνήσω με τον Ποσειδώνα που σε άλλο θέμα έγραψε για το ότι τελικά ίσως να πρέπει να καταλάβουμε πως οι θρησκείες είναι ένα. Και να αποδεχτούν οι μεν τον Χριστό, αλλά και οι δε τους 12θειστές. Είναι ένα κομμάτι ενός παζλ που απλά βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου… Όπως όλοι οι άνθρωποι είναι… άνθρωποι ανεξάρτητα των διαφορών που έχουν στο χρώμα, στο φύλλο, στην καταγωγή και ουσιαστικά τίποτα από αυτά δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός ότι είναι όλοι άνθρωποι που απλά μεγάλωσαν κάτω από άλλες συνθήκες, σε άλλα μέρη, με άλλες παραδώσεις, έτσι και οι θρησκείες είναι τρόποι διαφορετικοί αναζήτησης αυτού που τελικά είναι ένα. Του θεού.

Ierofantis
22-02-08, 15:18
Agaliarep

Ένα μεγάλο μπράβο απο εμένα για την προσέγκιση σου πρός το Θείον...

Ένα εξαιρετικό κείμενο μοναδικής εμπνεύσεως που με βρίσκει άν όχι 100% τουλάχιστον 95% σύμφωνο....

Να είσαι καλά για αυτό σου το θέμα....