PDA

Επιστροφή στο Forum : Δυνατό φτερούγισμα και λευκό φως

whitesnow
26-06-06, 23:32
Χαζεύοντας στο net απόψε έπεσα πάνω σ' αυτό το forum. Θα είμαι ειλικρινής και θα πω ότι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα, αφού κοίταξα για 5 λεπτά κάποια threads ήταν "τι χαζομάρες κυκλοφορούν στο internet και πόσοι ανόητοι ασχολούνται μ' αυτά!".
Θέλω να δηλώσω απόλυτα ρεαλιστής και ορθολογιστής, καθώς έχω σπουδάσει μαθηματικά (θετικές επιστήμες). Γενικά, μεταφυσικά θέματα κλπ ποτέ δε με απασχόλησαν και τα θεωρώ για τους ελαφρόμυαλους. Όμως πιστεύω στη Θρησκεία μας και στο Θεο, αλλά απεχθάνομαι τους θρησκόληπτους.
Πριν όμως αφήσω αυτό το site, σκέφτηκα ότι εδώ είναι μιά καλή ευκαιρία να εξομολογηθώ μία εμπειρία που είχα πριν κάποια χρόνια όταν ήμουν φοιτητής στην Αθήνα, αφού δεν την έχω πει ποτέ σε κανέναν, από φόβο μήπως με παρεξηγήσουν. Ίσως φοβάμαι ακόμα και να την πω αλλά αν δεν την εξομολογηθώ σε κάποιον θα μείνω με την απορία.
Είναι κάτι που συνέβη πριν 8 χρόνια (Ιανουάριος 1998 - θυμάμαι ακριβώς και την ημερομηνία), όταν ήμουν φοιτητής. Έμενα μόνος στο σπίτι τότε. Καθώς κοιμόμουν, στο μέσο της νύχτας (2:00-3:00, δεν θυμάμαι ακριβώς) ξύπνησα. Όχι απότομα, απλώς άρχισα λίγο λίγο να έχω επαφή με το περιβάλλον και άνοιξα λίγο λίγο τα μάτια μου. Όλο αυτό 3-4 δευτερόλεπτα. Σ αυτό το διάστημα που άνοιγα τα μάτια μου άκουσα καθαρά ένα δυνατό έντονο φτερούγισμα πάνω στα αριστερά μου. Σαν να είχε μπει ένα σπουργιτάκι μέσα στο δωμάτιο, κάθονταν δίπλα από το κρεβάτι και ξαφνικά το τρόμαξα και πέταξε γρήγορα. Ανοίγοντας τα μάτια μου κοίταξα αριστερά να δω τι είναι. Ταυτόχρονα άκουγα το δυνατό βιαστικό φτερούγισμα. Βλέπω τότε στη γωνία του δωματίου, στο ταβάνι μία πολύ αχνή δέσμη λευκού φωτός από πάνω προς τα κάτω να τρεμοπαίζει σαν κρύσταλος και να χάνεται σιγά-σιγα. Ηταν σαν να είχε ανοίξει μιά αχνή τρύπα στο ταβάνι, όχι μεγάλη, και έβγαινε πολύ αχνό λευκό φως από μέσα και προς τα κάτω. Όσο το φτερούγισμα χανόταν, τόσο το φως λιγόστευε και χάνονταν κι΄αυτό (αλλά από κάτω προς τα πάνω) μέχρι που έσβησαν όλα αλλά όχι απότομα. Όλα αυτά διάρκεσαν ελάχιστα δευτερόλεπτα, το πολύ 8 συνολικά.
Σηκώθηκα ψύχραιμος από το κρεβάτι και άναψα το φως. Δεν υπήρχε πια τίποτα. Κάθισα μετά μέχρι και μια ώρα μετά και σκεφτόμουν τι έγινε. Δεν το πίστευα. Νομιζα πως ήταν ιδέα μου, πως έβλεπα όνειρο ή πως ήμουν νυσταγμένος και το φαντάστηκα. Γενικά τις επόμενες μέρες αποφάσισα να μη δώσω σημασία. Ταυτόχρονα όμως ήξερα ότι δεν ήταν ιδέα μου, ότι είμαι πολύ λογικός και ρεαλιστής για να μην παραδέχομαι ότι πράγματι συνέβη. Θυμάμαι όμως ότι τις επόμενες μέρες συνεχώς το σκεφτόμουν, ιδιαίτερα τα βράδια. Ώσπου φυσικά το ξέχασα τελείως.
8μισι χρόνια μετά το θυμήθηκα απόψε, βλέποντας αυτό το forum. Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα από το πόσο θυμάμαι ακόμα τις λεπτομέρειες, κάτι που σημαίνει ότι παρέμεινα μέσα μου, ίσως σαν μιά αναπάντητη απορία.
Αυτό που εγώ κάποιες στιγμές υπέθεσα είναι η ύπαρξη φύλακα αγγέλου που μας φυλάει πάντα και ιδιαίτερα τα βράδια, όταν κοιμόμαστε. Σκέφτηκα να ρωτήσω και κάποιον παπά γι' αυτό αλλά ντάπηκα.
Μάλλον εσείς θα έχετε ακούσει σχετικές εμπειρίες και θέματα εδώ μέσα. Θα ξαναμπώ στο forum να δώ τι σκέφτεστε εσείς.
Thanks.

excellent
27-06-06, 00:09
Θα είμαι ειλικρινής και θα πω ότι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα, αφού κοίταξα για 5 λεπτά κάποια threads ήταν "τι χαζομάρες κυκλοφορούν στο internet και πόσοι ανόητοι ασχολούνται μ' αυτά!".
Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι έδώ μέσα έχουμε από ηλεκτρονικούς υπολογιστών, φιλόλογους, θεολόγους μέχρι και γιατρούς. Δεν είμαστε ανόητοι, αλλά δεν είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχει μόνον ό,τι βλέπουμε σύμφωνα με κάποιο επιστημονικό προτόκολλο, αλλά υπάρχει και κάτι ανεξήγητο. Ανεξήγητο μέχρι στιγμής. Ίσως αργότερα η επιστήμη καταφέρει να εξηγήσει τα μέχρι στιγμής ανεξήγητα. Να σου θυμίσω ότι έχρι και το μεσαίωνα αν έλεγες ότι ή γη είναι στρογγυλή και εκτελεί τρεις κινήσεις (1. γύρω από τον άξονά της, 2.γύρω από τον ήλιο, 3.και μαζί με όλο το υπόλοιπο σύμπαν), θα σου πετούσαν ντομάτες. Θεωρώ πως θα έπρεπε να συμμετάσχεις σε αυτό το Φόρουμ και να ξέρεις ότι ποτέ δεν θα χλευαστείς για προσωπική εμπειρία σου. Άλλωστε το φόρουμ δεν ασχολείται αποκλειστικά με το μεταφυσικο, αλλά και με άλλα θέματα.

Όσον αφορά την εμπειρία σου. Μάλλον έχει σχέση η θρησκεία σε όλο αυτό μιας και είπες ότι είσαι και πολύ πιστός. Γενικά τα πτηνά υποδηλώνουν την ύπαρξη πνευμάτων νεκρών ανθρώπων (στα όνειρα). Όπως και το άγιο πνεύμα εμφανίστηκε με τη μορφή περιστεριού.
Το φως κατ' εμέ θεωρείται άκτιστο αφού δεν είδες την πηγή, οπότε το άκτιστο φως μας παραπέμπει στο Θεό. Πέρα από αυτά δεν ξέρω γιατί το είδες... Είχε συμβεί τίποτα άλλο εκείνες τις ημέρες; Θάνατος, μεγάλη στροφή προς την εκκλησία ή κάτι που ίσως εσύ το βλέπεις ασήμαντο, αλλά θα μπορούσες να υποθέσεις ότι για κάποιον άλλο θα ήταν σημαντικό και θα εξηγούσε γιατί το είδες αυτό;

whitesnow
27-06-06, 09:20
Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι έδώ μέσα έχουμε από ηλεκτρονικούς υπολογιστών, φιλόλογους, θεολόγους μέχρι και γιατρούς. Δεν είμαστε ανόητοι...Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να σας προσβάλλω, ούτε σας θεωρώ ανοήτους. Είπα απλά και ειλικρινά, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν είδα το forum, χωρίς δεύτερη σκέψη. Ήταν όμως λάθος και το παραδέχομαι.Όσον αφορά την εμπειρία σου. Μάλλον έχει σχέση η θρησκεία σε όλο αυτό μιας και είπες ότι είσαι και πολύ πιστός.Είμαι πράγματι πιστός, αλλά μάλλον όχι περισσότερο από το μέσο σημερινό άνθρωπο της ηλικίας μου (30). Εκκλησιάζομαι σπάνια και δεν είμαι θρησκόληπτος. Απλά είμαι Χριστιανός και το πιστεύω.
Το φως κατ' εμέ θεωρείται άκτιστο αφού δεν είδες την πηγή, οπότε το άκτιστο φως μας παραπέμπει στο Θεό.Πράγματι, το φως ήταν αχνό, ολόλευκο, ερχόταν από ψηλά προς τα κάτω αλλά δεν καταλάβαινες από που.
Είχε συμβεί τίποτα άλλο εκείνες τις ημέρες; Θάνατος, μεγάλη στροφή προς την εκκλησία ή κάτι που ίσως εσύ το βλέπεις ασήμαντο, αλλά θα μπορούσες να υποθέσεις ότι για κάποιον άλλο θα ήταν σημαντικό και θα εξηγούσε γιατί το είδες αυτό;Το μόνο που σκέφτηκα είναι ότι 9 μήνες πριν, με διαφορά 2 ημερών είχε πεθάνει ο παππούς μου. Και από ότι θυμάμαι, εκείνες τις μέρες η γιαγιά μου του έκανε το 9μηνο μνημόσυνο. Με τον παππού μου ήμουν πολύ δεμένος και μάλιστα τον πρώτο ενάμισι χρόνο που είχα έρθει φοιτητής στην Αθήνα έμεναν, εκείνος και η γιαγιά μου, μαζί στο ίδιο σπίτι. Όμως εκείνοι κανονικά ζούσαν στο νησί, όπου και πέθανε.
Λες να έχει σχέση; :confused: Spooky...

xontro_mpizeli
27-06-06, 09:56
Καταρχήν καλώς όρισες φίλε whitesnow στο φόρουμ του μεταφυσικού.

Εγώ θα σου συμβούλευα να ρίξεις μια ματιά στο φόρουμ κ να πάρεις μια ιδέα για το τί θέματα συζητιούνται κ , που ξέρεις, ίσως τα βρεις σημαντικά κ ενδιαφέροντα. Ωραία επιστήμη τα μαθηματικά αλλά μην κολλάς μόνο σε λογικά κ ρεαλιστικά συμπεράσματα ;) .

Όσον αφορά την εμπειρία σου θα σου έλεγα πάνω-κάτω αυτά που γράφει κ ο excellent.

Κ φυσικά μπορεί να έχει σχέση αυτό που είδες με τον παππού σου αφού εκείνες τις μέρες ήταν το 9μηνό του κ ήσουν κάπως "πιο κοντά του".

Πάντως δεν πρέπει να ντρέπεσαι καθόλου κ γενικά όλοι μας! Το φόρουμ αυτό είναι μια ζωντανή κοινότητα που μπορεί κανείς να συζητήσει διάφορα θέματα κ να γράψει για τις προσωπικές του εμπειρίες! Δεν υπάρχει λόγος να διστάζει κανείς!

Φιλικά,

osios
28-06-06, 02:01
Οι άγγελοι είναι μεν φωτεινές υπάρξεις, αλλά δεν έχουν φτερά όπως τα πτηνά. Απλά εμείς τους απεικονίζουμε έτσι.

Δεν αποκλείω το γεγονός ότι παραλίγο να συναντήσεις έναν. Αλλά καλύτερα να επικεντρωθείς στο γιατί ήθελε να τον δεις παρά στο γεγονός καθ'αυτό. Και ιδιαίτερα στο γιατί ήθελε να τον δεις να φεύγει. Αν δεν σου άφησε κάτι (δηλαδή να αλλάξει η ζωή σου ξαφνικά ή να αποκτήσεις κάτι με ιδιαίτερη αξία -σύντροφο, παιδί, φώτιση) κάτι θα σου πήρε. Να πέρασε πάντως έτσι απλά <για έναν καφέ> είναι απίθανο.
Σε περίπτωση που σου πήρε κάτι, δίνε μεγαλύτερη σημασία στα έργα σου παρά στα λόγια σου και να δεις πως θα στο επιστρέψει.

excellent
28-06-06, 02:42
Όσιε, καλωσήρθες στο metafysiko.gr. Εσύ μπορεί να έχεις ξαναγράψει, αλλά μαζί ομιλούμε για πρώτη φορά.
Όσιε, κοίτα... Που το ξέρεις ότι ΔΕΝ έχουν φτερά; Εγώ έχω ακούσει πολλές μαρτυρίες να λένε ότι έχουν δει τον άγγελο τους, τον φύλακα άγγελό τους και είχε φτερά! Και δεν ομιλώ περί ονείρων, τον είδαν σε κανονική νηφάλια κατάσταση. Να σου πω και μία συγκεκριμένη περίπτωση; Μία τον είχε δει και τον θυμάται από (σχεδόν) νεογέννητο. Το ίδιο άτομο λέει ότι έχει δει την Μοίρα του. Και όταν λέω την Μοίρα του, εννοώ ότι είδε ένα πρόσωπο (πάλι νεογέννητο) κακό που ήταν η Μοίρα της. Από ό,τι φαίνεται δεν της ήρθαν και ευνοικά τα πράγματα στη ζωή της.
Αφού δεν έχω δει εγώ, άγγελο, συνεπώς δεν έχω προσωπική άποψη επί του θέματος. Πάντως έχω ακούσει μία αίρεση να λέει ότι δεν έχουν φτερά οι άγγελοι. Βεβαίως και δεν αποδέχομαι τη αίρεση. Αλλά ούτε και τις μαρτυρίες, απλώς λέω ότι υπάρχουν.

Whitesnow, εγώ θα ήθελα να συμμετάσχεις στο forum. Άλλωστε τα μαθηματικά είναι ένα κλάδος που μας λείπει από εδώ!

ageras
09-05-10, 18:30
η άγγελος ήταν αυτό ,η κάτι από τη φαντασία ,η δαιμονi που ήθελε να σε ξεγελάσει..........

όσον αφορά τα αγγελάκια αν έχουν φτερά η όχι.τα αγγελάκια κάνουν ότι θέλουν να πάρουν ότι μορφή θέλουν πιστεύω. νάχουν φτερά η όχι νάχουν χρώμα ρούχα ότι επιλεγουν και σχήμα ότι θέλουν.έτσι πιστεύω......

Trithemius
14-05-10, 20:52
Διαγράφηκαν τα προσβλητικά μηνύματα. Αν κάτι αντίστοιχο επαναληφθεί, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να συμμορφωθεί όποιος δεν αντιλαμβάνεται γιατί συμμετέχει εδώ...:rolleyes:

Ευχαριστώ, εκ του Συντονισμού.