Επιστροφή στο Forum : Ανοιχτή ψηφοφορία μελών: Θέμα η δυνατότητα διαγραφής μηνυμάτων από τους χρήστες
beetlejuice
03-07-06, 15:09
Επειδη τα τελευταια 24ωρα πολλα πραγματα εχουν χασει το νοημα τους και εχουμε πεσει στην παγιδα να ασχολουμαστε με καταστασεις που ουδεμια σχεση εχουν με τον χαρακτηρα και τους σκοπους του φορουμ, αποφασισαμε ως συνονιστικη ομαδα (η ομαδα Gateway + τους συντονιστες της κοινοτητας) να προβουμε σε ορισμενες αλλαγες στη λειτουργια του φορουμ.
Απο τη στιγμη ομως που αυτες οι αλλαγες δεν αφορουν μονο τη συντονιστικη ομαδα αλλα και το συνολο των μελων της κοινοτητας, ειναι θεμιτο (στα πλαισια των δημοκρατικων διαδικασιων) να εχουν γνωμη και ψηφο ολοι!
Δημιουργουμε 2 ανοιχτες ψηφοφοριες σε 2 τοπικς που θα παραμεινουν ανοιχτα για τρια (3) 24ωρα.Τα τοπικς αυτα θα εχουν να κανουν με : τη (ή μη)δυνατότητα διαγραφής μηνυμάτων από τους χρήστες και με το επιτρεπομενο χρονικο οριο της επεξεργασιας ενος μηνυματος απο τους χρηστες .
Αξίζει τέλος να τονιστεί ότι οι οι αποφάσεις που θα παρθούν συλλογικά θα εφαρμοστουν σε πρωτο σταδιο πιλοτικα με σκοπο να αξιολογηθει η αποτελεσματικοτητα τους. Και εχετε κατα νου οτι οι οποιες αλλαγες γινονται με στοχο την καλυτερη λειτουργια του φορουμ για ολους τους χρηστες που επιθυμουν το διαλογο και την "υγιη" ανταλλαγη αποψεων και γνωσεων...
Υ.Γ Η αλλη ψηφοφορια στο http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1505
Δεδομενου οτι τα ποστ ειναι πενυματικη ιδιοκτησια του χρηστη που τα δημοσιευει, δεν μπορουμε να επεμβουμε στο τι θελει να κανει καποιος με τα ποστ του.....
Ένας αρθογράφος σε μία εφημερίδα δημοσιεύει ένα άρθρο, και μετά από μερικές ώρες αλλάζει γνώμη για αυτό που έγραψε. Τι κάνει;
Υποχρεώνει τους αναγνώστες της εφημερίδας να γυρίσουν πισω τις εφημερίδες και να πάρουν άλλες με το καινούργιο άρθρο, ή στην επόμενη έκδοση δημοσιεύει ένα συμπληρωματικό άρθρο που είναι η διόρθωση του προηγουμένου;
Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι αυτό που πρέπει να γίνεται και στο φόρουμ.
Όταν κάτι δημοσιευτει τότε ανήκει σε όλους!!
Δηλαδή άν κάποιος γράψει χαζομάρες τότε οι χαζομάρες ανήκουν σε όλους μας ;
Και η υπογραφή τι ρόλο παίζει τελικά ;
Βασικά δε θέλω να μου ανήκει κάτι το οποίο θεωρώ χαζό .
Όσο για το θέμα με τίτλο το nick μου το οποίο ανοίξατε χωρίς τη συναίνεση μου και το οποίο όταν καταλάβατε το λάθος σας το κλειδώσατε δε θα σας απαντήσω μόνο και μόνο για να σας προφυλάξω .
Αλλά και Για να δείτε ότι υπάρχουν και καλόπιστοι χρήστες που σκέπτονται πρώτα τα όφελος του φόρουμ και μετά τα προσωπικά τους συμφέροντα..
Copyright © 2006 Διαύγεια . All rights reserved.
Tότε μην αγοράζεις εφημερίδες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αν κατάλαβες τι λέω !!!!!!!!
polykarpos
03-07-06, 19:04
Όταν γράφομαι εδώ κάτι ασφαλώς το έχομε στην δημοσιότητα για ανάγνωση -πληροφόρηση -κρίση .
Δεν παύει όμως να είναι κάτι πολύ δικό μας .
Οι άλλοι μπορεί να το κρίνουν , να το δεχθούν ,να το απορρίψουν.
Από την στιγμή που θα γίνει αυτό και θα υπάρξει σχετικός διάλογος νομίζω ότι κάθε αλλαγή θα καταστρατηγήσει αυτόν τον διάλογο.
Προτιμώ να έχει κανείς το δικαίωμα της διαγραφής μόνο αν δεν υπάρχει άμεση απάντηση στο σχετικό μήνυμα του .Θα την έχει άμεσα ή έμμεσα , ας ρυθμισθεί .
Νομίζω ότι είναι αρκετά άσχημη πράξη απέναντι στους συνφορουμίτες μας το να διαγράφουμε τα μηνύματά μας από τις συζητήσεις μαζί τους. Είναι σαφές ότι έτσι, "τσαλακώνεται" η εικόνα των τόπικς και δημιουργείται εύκολα πρόβλημα σε μέλη και επισκέπτες (μπορείτε να φανταστείτε τί θα γινόταν εαν αρχίζαμε να το κάνουμε όλοι αυτό?).
Και ακόμα, είμαι της άποψης ότι οι συζητήσεις δεν αποτελούν σε καμιά περίπτωση πνευματική ιδιοκτησία κάποιου μέλους ή συντονιστή/διαχειριστή κτλ
Οι συζητήσεις ανήκουν στα 2400 και πλέον μέλη όπως και στους επισκέπτες τους.
Η αποψη μου επι του θεματος ειναι ιδια με του Βοελ.
Παντως νομιζω οτι καλο θα ηταν να μπει, αν δεν υπαρχει ηδη, ενας επιπλεον κανονας για ολα τα μελη του φορουμ ο οποιος να απαγορευει τη διαγραφη ποστς, ή την ολικη αλλαγη του αρχικων ποστς απο τους χρηστες, καθως αυτο δημιουργει προφανη προβληματα με τη ροη/αναγνωση των θεματων.
Αν οι χρηστες θελουν να κανουν μια μικρη αλλαγη/ορθογραφικη διορθωση αυτο πρεπει να εχουμε ολοι δικαιωμα να το κανουμε.
Οσο για τη περιπτωση που καποιος θελει να σβησει καποιο ποστ του να μπορει να το κανει κατοπιν συννενοησης με καποιο συντονιστη.
Στο αλλο πολλ δε θεωρω σκοπιμο να ψηφισω.
Σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να διαγραφονται οι απαντησεις που δινουμε στις συζητησεις γιατι πολυ απλα ετσι χανεται το νοημα πολλες φορες της συζητησης.
Να πω κι εγώ την άποψή μου.
Επειδή κάποιοι κάνουν κατάχρηση μιας δυνατότητας των μελών δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε ακραίες καταστάσεις. Κατά τη γνώμη μου ο χρήστης να μπορεί να διαγράψει το μήνυμά του αν συνειδητοποιήσει π.χ. ότι είναι άσχετο, προσβλητικό ή κάτι άλλο άξιο διαγραφής. Έτσι κι αλλιώς, οι συντονιστές μπορούν να βλέπουν τα διεγραμμένα μηνύματα, οπότε αν θεωρήσουν λανθασμένη την κίνηση του μέλους, να το ειδοποιούν και να επαναδημοσιεύουν το μήνυμα. Αυτό όμως που δεν μπορεί να γίνεται είναι οριστική τροποποίηση του κειμένου μετά από ώρες και αφού έχουν δημοσιευτεί απαντήσεις. Με λίγα λόγια δεν επιτρέπεται να κάνουν τα μέλη αυτό που έκανε ο Λουξ. Νομίζω είναι προφανείς οι λόγοι...
Είναι πολύ σημαντικό τα μέλη να έχουν συνείδηση των πράξεών τους και να είναι σοβαροί. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τους συνομιλητές μας όταν δεν κάνουν κι αυτοί το ίδιο. Μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε να ελέγχουμε τις κινήσεις μας και να προσέχουμε. Δε νομίζω (ελπίζω) ότι χρειαζόμαστε φρούρηση σ' αυτό, σωστά;
Τέλος, να πω πως είναι πολύ ευχάριστο που η συντονιστική ομάδα δίνει στα υπόλοιπα μέλη την ευκαιρία να ψηφίσουν πριν από μία απόφαση. Θεωρώ πως αυτό θα ήταν πολύ καλό να καθιερωθεί πριν από κάθε απόφαση και μετά η συντονιστική ομάδα να παίρνει τις τελικές αποφάσεις. Με αυτό τον τρόπο έχουμε πραγματικά Άμεση Δημοκρατία, ο καθένας μπορεί να πει την άποψή του και οι αποφάσεις των συντονιστών δεν θα είναι αυθέρετες και αμφισβητήσιμες, αφού θα βασίζονται και στα αποτελέσματα από τις δημοσκοπήσεις, τα οποία θα δίνονται μετά τη λήξη προθεσμίας ψήφου.
Ευχαριστώ.
Από τη στιγμή που κάποιος απαντά σε ένα θέμα σημαίνει ότι επιθυμεί να "ακουστεί" η άποψή του. Και αφού κάποιος μπορεί να τροποποιήσει το μήνυμά του δεν υπάρχει λόγος αυτό να διαγραφεί. Διαφορετικά όποιος είναι να γράφει κάτι, εκφράζοντας έτσι την άποψή του και μετά να το μετανιώνει καλύτερα να μην απαντά από την αρχή σε κάποιο θέμα. Η διαγραφή οποιουδήποτε μηνύματος σε ένα θέμα, σίγουρα θα προκαλέσει αλλοίωση του θέματος αυτού.
Τώρα, αν ένας χρήστης θέλει να διαγράψει ένα μήνυμά του, μπορεί να το ζητήσει από τους συντονιστές. Δεν χρειάζεται ο καθένας μας να έχει αυτή τη δυνατότητα και όλη την ώρα να γράφουμε και να σβήνουμε μόνοι μας (γιατί αυτό θα συμβεί!)...
Οι δημοσκοπήσεις είναι καλές και δίνουν την τάση των ανθρώπων, όταν εκείνες γίνονται με σωστό τρόπο. Το ερώτημα της δημοσκόπησης είναι εντελώς λανθασμένο… Τι πάει να πει να είναι δυνατή η λειτουργία διαγραφής ενός μηνύματος από τα μέλη; Εξ αρχής αυτή ήταν η λειτουργία του Edit; Και αν ναι γιατί δεν ήταν delete;
Νομίζω ότι το ερώτημα εκβιάζει το αποτέλεσμα.
Όχι δεν θέλω να είναι δυνατή η λειτουργία διαγραφής ενός μηνύματος από τα μέλη, θέλω να είναι ενεργό το edit.
Αυτά τα θεωρώ ψευτοδιλλήματα
Το σωμα εχει ιδιοκτητη;
Εξαρταται απο ποια πλευρα το δουμε.
Νομιζως πως νομικος-υλικος το σωμα μας, το υλξικο μας σωμα, ΔΕΝ μας ανηκει, γι αυτο και αν πας να αυτοκτονησης και δεν τα καταφερεις θα τιμωρηθεις.
Το ηθικο διδαγμα για μενα ειναι πως αν ειναι να κανεις κατι καντο σωστα!
Αλλιως την εβαψες.
Προσωπικα ειμαι αντιθετος με την αυτοκτονια(που απτεται θεμα ενδιαφεροντος της ομαδας).(αλλο η θυσια)
Για το δε πνευμα εν αντιθεση ισως με το σωμα, πιστευω οτι ΔΕΝ εχει ιδιοκτητη.
Ως εκ τουτου και τα δημιουργηματα που ειναι προιον πνευματος ΔΕΝ φερουν ιδιοκτητη.
Το δημιουργημα ομοιαζει του δημιουργου.
ή αν θελετε ο δημιουργος εχει την ικανοτητα να δημιουργησει μονο τον εαυτο του ή υπο αυτον.
Ποτε κατι διαφορετικο απο αυτον.
Διαφορα ως προς το ειδος οχι ως προς την ποιοτητα.
Ο ανθρωπος απο τι αποτελειται;
Αναλογος το πως αντιλαμβανομαστε οτι ειναι η δημοσιευση αναλογος απανταμε νομιζω.
Στο θεμα δικαιωματος διαγραφης ή οχι των δημοσιευσεων μας.
Συν αναλογος και πως θωρουμε το φορουμ.
Αν το φορουμ το βλεπουμε ως ''συζητηση'' τοτε οπως σε μια συζητηση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αλλαξεις κατι που ειπες και να πεις τον ακροατη σου να κανει delete ετσι και στο φορουμ.
Αν το βλεπεις οπως ειπωθηκε (γραφτηκε) απο τον vagkri σαν εφημεριδα, τοτε παλι οπως σε αυτην, δεν μπορεις να αλλαξεις κατι που γραφτηκε.
Για λογους καθαρα ''υλιστικους''
Βεβαια οπως ρωτησε και ο agaliarep γιατι οχι εγω αλλα να μπορει καποιος αλλος;
Σωστα.
ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ να μην μπορει να γινει διαγραφη μηνυματων.
ο σωμα εχει ιδιοκτητη;
Εξαρταται απο ποια πλευρα το δουμε.
Νομιζως πως νομικος-υλικος το σωμα μας, το υλξικο μας σωμα, ΔΕΝ μας ανηκει, γι αυτο και αν πας να αυτοκτονησης και δεν τα καταφερεις θα τιμωρηθεις.
Το ηθικο διδαγμα για μενα ειναι πως αν ειναι να κανεις κατι καντο σωστα!
Αλλιως την εβαψες.
Προσωπικα ειμαι αντιθετος με την αυτοκτονια(που απτεται θεμα ενδιαφεροντος της ομαδας).(αλλο η θυσια)
Για το δε πνευμα εν αντιθεση ισως με το σωμα, πιστευω οτι ΔΕΝ εχει ιδιοκτητη.
Ως εκ τουτου και τα δημιουργηματα που ειναι προιον πνευματος ΔΕΝ φερουν ιδιοκτητη.
Το δημιουργημα ομοιαζει του δημιουργου.
ή αν θελετε ο δημιουργος εχει την ικανοτητα να δημιουργησει μονο τον εαυτο του ή υπο αυτον.
Ποτε κατι διαφορετικο απο αυτον.
Διαφορα ως προς το ειδος οχι ως προς την ποιοτητα.
Ο ανθρωπος απο τι αποτελειται;
Αναλογος το πως αντιλαμβανομαστε οτι ειναι η δημοσιευση αναλογος απανταμε νομιζω.
Στο θεμα δικαιωματος διαγραφης ή οχι των δημοσιευσεων μας.
Συν αναλογος και πως θωρουμε το φορουμ.
Αν το φορουμ το βλεπουμε ως ''συζητηση'' τοτε οπως σε μια συζητηση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να αλλαξεις κατι που ειπες και να πεις τον ακροατη σου να κανει delete ετσι και στο φορουμ.
Αν το βλεπεις οπως ειπωθηκε (γραφτηκε) απο τον vagkri σαν εφημεριδα, τοτε παλι οπως σε αυτην, δεν μπορεις να αλλαξεις κατι που γραφτηκε.
Για λογους καθαρα ''υλιστικους''
Βεβαια οπως ρωτησε και ο agaliarep γιατι οχι εγω αλλα να μπορει καποιος αλλος;
Σωστα.
ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ να μην μπορει να γινει διαγραφη μυνηματων.
Βρε Θοδωρή υπάρχει κι άλλη δημοσκόπηση για το edit!!
Μην κρίνεις τόσο βιαστηκά....
Αν θες κι άλλη ψηφοφορία ζήτα το.
beetlejuice
04-07-06, 12:03
Οι δημοσκοπήσεις είναι καλές και δίνουν την τάση των ανθρώπων, όταν εκείνες γίνονται με σωστό τρόπο. Το ερώτημα της δημοσκόπησης είναι εντελώς λανθασμένο… Τι πάει να πει να είναι δυνατή η λειτουργία διαγραφής ενός μηνύματος από τα μέλη; Εξ αρχής αυτή ήταν η λειτουργία του Edit; Και αν ναι γιατί δεν ήταν delete;
Νομίζω ότι το ερώτημα εκβιάζει το αποτέλεσμα.
Όχι δεν θέλω να είναι δυνατή η λειτουργία διαγραφής ενός μηνύματος από τα μέλη, θέλω να είναι ενεργό το edit.
Αυτά τα θεωρώ ψευτοδιλλήματα
Καλα ρε Θοδωρη το μηνυμα μου δεν το διαβασες;
Υ.Γ Η αλλη ψηφοφορια στο http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1505
Φανταζομαι οτι για κατι τετοια περιστατικα πρεπει να ειναι ενεργη η λειτουργια της διαγραφης απο τους χρηστες :p
cosmictsak
04-07-06, 12:13
Να μην υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
Τόσα χρόνια με αυτό μεγαλώσαμε "τα γραφτά μένουν". Θα αλλάξει και αυτό?
Να μην μπορούν να διαγραφούν μηνύματα από ΚΑΝΕΝΑΝ. Ο καθένας κρίνεται για ότι γράφει.
Υ.Γ. Ζητώ να διαγραφεί το μήνυμα της Antoniaς! :D
xontro_mpizeli
04-07-06, 12:41
Από τη στιγμή που κάποιος απαντά σε ένα θέμα σημαίνει ότι επιθυμεί να "ακουστεί" η άποψή του. Και αφού κάποιος μπορεί να τροποποιήσει το μήνυμά του δεν υπάρχει λόγος αυτό να διαγραφεί. Διαφορετικά όποιος είναι να γράφει κάτι, εκφράζοντας έτσι την άποψή του και μετά να το μετανιώνει καλύτερα να μην απαντά από την αρχή σε κάποιο θέμα. Η διαγραφή οποιουδήποτε μηνύματος σε ένα θέμα, σίγουρα θα προκαλέσει αλλοίωση του θέματος αυτού.
Τώρα, αν ένας χρήστης θέλει να διαγράψει ένα μήνυμά του, μπορεί να το ζητήσει από τους συντονιστές. Δεν χρειάζεται ο καθένας μας να έχει αυτή τη δυνατότητα και όλη την ώρα να γράφουμε και να σβήνουμε μόνοι μας (γιατί αυτό θα συμβεί!)...
Συμφωνώ απόλυτα με την Mika! Αυτά ακριβώς ήθελα να επισημάνω κ εγώ. Το κάθε μέλος του φόρουμ αυτού ανοίγει θέματα, βλέπει συζητήσεις κ απαντάει όπου κ όπως νομίζει! Αλλά, όπως πολύ σωστά αντιλαμβάνεστε, πάντα μέσα σε λογικά πλαίσια. Γιατί να έχει τη δυνατότητα το μέλος να διαγράφει τις απαντήσεις του; Για ποιο λόγο; Άλλωστε, γι αυτό υπάρχουν οι συντονιστές για να συντονίζουν τις συζητήσεις. Αν τυχόν κάποιο μύνημα θα θέλει διαγραφή ή τροποποίηση θα το κάνει ο συντονιστής.
Ok. Λάθος. Βιάστηκα. Μάλλον είμαι λίγο προκαταλημένος τις τελευταίες μέρες…
Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν και εγώ Μηνά, αλλά γενικά νομίζω ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται η διαγραφή, αν και θέλει πολύ συζήτηση. Δεν παίρνω θέση σε αυτό. Η διαφωνία μου άλλωστε δεν ήταν εξαρχής για την μη διαγραφή ή το αντίθετο.
Ζητώ συγνώμη.
Εξ αρχής ήμουν κάθετα αντίθετος με την διαγραφή μυνημάτων από τα μέλη.
Πιστεύω πως είναι θέμα σεβασμού (όχι μόνο στους κανόνες της κοινότητας, αλλά και στους εαυτούς μας τους ίδιους.). Δηλαδή τι πάει να πει διαγράφω τα posts μου; Δε καταλαβαίνω...
Η δυνατότητα επεξεργασίας είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα, αν και εκεί τα όρια (μεταξύ βλακείας και υπευθυνότητας ), δεν είναι γενικά αλλά τις τελευταίες μέρες τείνουν να γίνουν δυσδιάκριτα.. Και αυτό δε μας τιμά καθόλου ;) .
Σε πρώτη φάση θα συμφωνήσω με τον agaliarep, για το μοναδικό λόγο ότι εδώ και ένα χρόνο που είμαι εγώ τουλάχιστον μέλος, αντίστοιχο θέμα δε δημιουργήθηκε ποτέ και μάλιστα δεν μου είχε περάσει καν από τη σκέψη, τι προβλήματα θα μπορούσε ένα χρόνο μετά να προκληθούν από αυτή τη δυνατότητα (edit).
Το γεγονός πιστεύω είναι ένα (και έχει να κάνει με τον σεβασμό εν γένει... ): Αν κάποιος, ο όποιος , θέλει να τα κάνει όλα "τανα-που" ,θα μπορέσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το θέμα είναι γιατί να υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο;;;
Είναι μια κοινότητα του μεταφυσικού ,,, και το τελευταίο διάστημα ασχολούμαστε με το πόσο μ@λ@κες μπορούμε να γίνουμε, (όλοι μας)... ανεξαιρέτως (και αυτοί που τα κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι που ασχολούμαστε με αυτά,,, και βέβαια και εγώ τώρα... ).
Δεν επιθυμώ την διαγραφή, δεν είχα ποτέ πρόβλημα με το edit.
Αν είναι εφικτό φίλε nocturnal, ας βγουν τελείως τα πεδία που μιλούν για "αιτίες διαγραφής" κλπ.
Αν δεν είναι, ε τότε ας κάνουμε όλοι τον κόπο, όποτε κρίνουμε πως κάτι από προηγούμενα posts μας πρέπει να αλλαχθεί, ας στέλνουμε π.μ. σε κάποιο συντονιστή και να δρομολογείται έτσι η κατάσταση.
Αυτά :)
Να κάνω ένα τελευταίο σχόλιο πάνω σε αυτό το θέμα. Στην κατηγορία της FanasyGate προτείνω να μπορούν οι χρήστες να μπορούν να τα διαγράψουν, γιατί εκεί πραγματικά ό,τι γράφουν αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία των ίδιων. Πως το λένε... Copyright ©!!!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.