PDA

Επιστροφή στο Forum : To "μάτι"


arela
17-07-06, 14:33
Χαιρετώ και ξεκινώ το ταξίδι μου στον τόπο σας, καταγράφοντας προσωπική μου εμπειρία (όπως την έχω καταγράψει στις 4/3/2006 και στο δικό μου φόρουμ).


Συνέβη κάτι σ'εμένα προσωπικά που ακόμα δεν το πιστεύω, όμως συνέβη...

Στο "μάτι" πιστεύω. 'Ισως όχι ακριβώς όπως το εννοεί η θρησκεία, αλλά πιστεύω ότι όλοι "εκπέμπουμε" ηλεκτρομαγνητικά κύματα (ίσως και άλλη μορφή ενέργειας-που δεν γνωρίζω/γνωρίζουμε) και άλλοι είμαστε καλοί, άλλοι κακοί δέκτες. Αν "δεχτούμε" ενέργεια που δεν ταιριάζει στους βιορυθμούς μας, ο οργανισμός την αντιμετωπίζει ως ξένο σώμα και στην προσπάθειά του να την αποβάλλει, έχουμε τα συμπτώματα της... "βασκανείας". Αυτό πιστεύω. Εν προκειμένω, δε συμφέρει να'μαστε "καλοί δέκτες". Μου έχει συμβεί πάμπολλες φορές. Δεν ξέρω να "ξεματιάζω" ή να ξεματιάζομαι με τον παραδοσιακό (θρησκευτικό) τρόπο, αυτό που ξέρω είναι να ρίχνω σ'ένα φλυτζανάκι με νερό λίγο λάδι κι όταν το αγγίξει ο "παθών", να βλέπω με τα μάτια μου το λάδι να διαλύεται και μέσα σε λίγα λεπτά να συνέρχεται αυτός που το υπέστη.

Χθες βράδυ: 1.30 η ώρα πρωινή, σηκώνεται η κόρη μου σε άθλια κατάσταση, πανί λευκό στο χρώμα να σέρνεται, να κάνει εμετούς, να'ναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, να σέρνει την ομιλία της, να διπλώνεται στον καναπέ με έντονες σουβλιές-κράμπες σ'όλη την κοιλιακή χώρα κι εγώ σιγά σιγά να πανικοβάλλομαι, αφού έχοντας αντιμετωπίσει όλες τις πιθανότητες (24ωρη ίωση, δηλητηρίαση, έμμηνα) διαπιστώνω ότι δε μπορεί να ισχύει τίποτα απ'αυτά. Σαν ύστατη λύση απελπισίας, βλέποντας το παιδί μου να σφαδάζει ξαφνικά, αναίτια και να μου ψελίζει "μανούλα χάνομαι", έτρεξα στην κουζίνα, έβαλα λίγο νεράκι σ'ένα φλυτζάνι του καφέ, έριξα λάδι που απλώθηκε ώσπου να καλύψει όλη την επιφάνεια του νερού και έτρεξα κοντά της, παροτρύνοντάς τη να αγγίξει το φλυτζάνι και να προσπαθήσει να "μεταφέρει" με τη σκέψη όλη την "αρνητική ενέργεια" στο φλυτζάνι. Κι εκεί παθαίνω το απίστευτο πολιτισμικό σοκ. (ούτε προσευχές, ούτε λόγια, ούτε καν σταυροκόπημα δεν έκανα/έκανε σημειωτέον). Βλέπω με τα ματια μου, στο δευτερόλεπτο που η μικρή μου άγγιξε το φλυτζάνι, το λάδι να διαλύεται στις άκρες και στη μέση να συμπυκνώνεται σε μια χοντρή σταγόνα, η οποία....ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ μέσα στο νερό, ώσπου κατέληξε στον πάτο του φλυτζανιού !!! Επί τόπου και στην ψύχρα, όταν η σταγόνα κατακάθισε στον πάτο, η Στέισι μου συνήλθε! 'Ανοιξε το μάτι της, τεντώθηκε, τέρμα οι κράμπες, οι ναυτίες και η γενικότερη δυσφορία.
'Εχω δει κι άλλες φορές όπως είπα να "διαλύεται" το λάδι στην επιφάνεια. Να σχηματίζει όμως χοντρή σταγόνα και να βυθίζεται μέσα στο νερό, κόντρα στο φυσικό νόμο που ξέρω (ότι το λάδι είναι ελαφρύτερο του νερού), ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ! Το φλυτζάνι το κράτησα μέχρι σήμερα, και η σταγόνα εξακολουθεί να'ναι αμετακίνητη και ακίνητη στον πάτο. Εξακολουθώ να το κοιτώ και να μην πιστεύω στα μάτια μου...
Η λογική μου επιβάλλει σα μόνη εξήγηση, την ιδιότητα του λαδιού να "τραβάει" την αρνητική ενέργεια που συσσωρεύει ένας οργανισμός, και τραβώντας τη να την εγκλωβίζει και να "βαραίνει" ξεπερνώντας το βάρος του νερού. Τι άλλο, ρε παιδιά?

Είμαι πολύ ορθολογίστρια για να το αποδίδω σε κάτι "υπερφυσικό". Δεν πιστεύω άλλωστε στην μεταφυσική όπως την ορίζουν. Απλά πιστεύω ότι υπάρχουν φυσικοί νόμοι κάτω από τους οποίους τελούνται τα "ανεξήγητα" για μας, και τους οποίους ακόμα δεν έχουμε "γνωρίσει", τεκμηριώσει, διατυπώσει και εδραιώσει επιστημονικά. (Πριν βγει ο Νεύτων να διατυπώσει το νόμο της βαρύτητας, σίγουρα η βαρύτητα υπήρχε).

Από το συγκεκριμένο περιστατικό δεν πρόλαβα να κρατήσω φωτο, διότι η μητέρα μου έχυσε το φλυτζάνι με το λάδι.

Εδώ παραθέτω φωτο που τράβηξα από πρόσφατη επανάληψη του ίδιου φαινομένου με το λάδι να συμπικνώνεται σε μια πυκνή σταγόνα, και να κατακάθεται στον πάτο του φλυτζανιού, καταρρίπτοντας (για πολλοστή φορά) μπροστά στα μάτια μου έναν φυσικό νόμο, δεδομένου ότι το λάδι είναι ελαφρύτερο του νερού.

Στο πρόσφατο περιστατικό που αναφέρομαι, η "ματιασμένη" ήμουν εγώ, που ειλικρινά ένιωσα να χάνομαι, να σβήνω σιγά σιγά, διότι και αυτή τη φορά η ενέργεια που έδρασε πάνω μου ήταν καταλυτικά ισχυρή. Περιττό να πω, ότι μετά το φαινόμενο με το λάδι, συνήλθα αυτομάτως και εντελώς.


Ιδού λοιπόν κυρίες και κύριοι...


http://img155.imageshack.us/img155/3509/4402bs2.jpg (http://imageshack.us)



Β+

Antonia
17-07-06, 14:50
Αγαπητή arela,

καλώς ήρθες! Πολύ σημαντική η εμπειρία σου, δε νομίζω ότι χωράει αμφιβολία για το τι ακριβώς συνέβει και στη δική σου περίπτωση αλλά και σ' αυτή της κόρης σου.

Αυτό που έχω να παρατηρήσω μόνο είναι πως λες πως όταν κάνεις αυτή την πρακτική με το λάδι στο ποτήρι με το νερό δε λες τίποτα ("ούτε προσευχές, ούτε λόγια, ούτε καν σταυροκόπημα δεν έκανα/έκανε σημειωτέον" λες χαρακτηριστικά). Εδώ λοιπόν πρέπει να σημειώσω πως έως τώρα νόμιζα πως ο μόνος τρόπος να πετύχει η συγκεκριμένη μέθοδος είναι μέσω των ανάλογων προσευχών-λογιών που ψιθύριζε ή σκεφτόταν ο ξεματιάζων (συγχωρέστε με για τη λέξη, αλλά δεν ξέρω πώς αλλιώς να τον ονομάσω). Άρα, αφού βλέπουμε πως άσχετα με το τι θα πεις ή όχι το "κόλπο" πετυχαίνει, τότε συμπεραίνουμε πως το μόνο που χρειάζεται είναι απόλυτη πίστη στο ίδιο το "κόλπο"! Αυτό προσωπικά εμένα μου λέει κάτι... Όλα έχουν να κάνουν με το μυαλό μας και τελικά μόνο μέσω αυτού μπορούμε να γιατρευτούμε πραγματικά. Αν πιστεύουμε πολύ σε ένα φάρμακο τότε αυτό θα μας γιατρέψει, όπως ακριβώς κι αν πιστεύουμε πολύ σε έναν άγιο τότε αυτός θα μας κάνει καλά. Στην ουσία δηλαδή, κανείς και τίποτα δε σε κάνει καλά, παρά μονάχα ο ίδιος σου ο εαυτός! :eek: Οπότε, την επόμενη φορά που θα σας συμβεί κάτι άσχημο, καλύτερα να πιστέψετε στις δικές σας "μαγικές" δυνάμεις και να μην ξημεροβραδιάζεστε γονατιστοί μπροστά σε μια εικόνα για να βρείτε τη λύση... :rolleyes:

arela
17-07-06, 15:04
Σ'ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, Αντωνία :)

'Iσως θα πρέπει να συμπληρώσω/διευκρινίσω πως δεν είπα συγκεκριμένα λόγια, γιατί είμαι ένθεη μεν, άθρησκη δε, με την΄εννοια ότι δεν προσχωρώ σε οιασδήποτε μορφής δογματισμό και η θρησκεία τον προτάσσει ως πρώτιστη προϋπόθεση για να κριθείς "πιστός" ή "καλός Χριστιανός" και επειδή προσωπικά θεωρώ το δόγμα ανθρωπόφτιαχτο και όχι θεόπνευστο, συχνά το κοντράρω (στα σαθρά του σημεία) και πάντως το αμφισβητώ εκεί που κρίνω ότι χωλαίνει.

Δεν είπα λόγια ούτε έκανα άλλου είδους "κόλπα" λοιπόν, αλλά έκανα το εξής. Αυτοσυγκεντρώθηκα εστιάζοντας στο λάδι που το'βλεπα (αρχικά) να εκτείνται μέσα στο φλυτζάνι καλύπτοντας ΌΛΗ την επιφάνεια του νερού- "μεταφέροντας" νοητά όλη την αρνητική ενέργεια που με ταλάνιζε πάνω σ'αυτό. ΤΟΤΕ το είδα να μαζεύεται, να συμπυκνώνεται σε μια σταγόνα και να βυθίζεται...

Όλα έχουν να κάνουν με το μυαλό μας και τελικά μόνο μέσω αυτού μπορούμε να γιατρευτούμε πραγματικά.

Συμφωνώ απολύτως. Το θέμα είναι λοιπόν α/ να μην το εγκλωβίζουμε το μυαλό σε τυποποιημένα δεδομένα και β/ να ερευνούμε την προοπτική των εξαιρετικών δυνατοτήτων που μπορεί να έχει.



Β+

polykarpos
17-07-06, 20:55
Φίλη arela
Θα ήθελα εφόσον επιθυμής να κάνεις ένα test , μπορείς να ρίξεις τρείς σταγόνες αγιασμό μέσα σε αυτό το ποτήρι και μετά να μας πείς το αποτέλεσμα ;

excellent
17-07-06, 21:14
Καταρχήν να πω ότι στο B+ που έχεις κάτω από κάθε σου μήνυμα, θα μπορούσα να δώσω πολλές ερμηνείες...
---
Δεν είναι δυνατό να καταρρίπτονται φυσικοί νόμοι. Ως γνωστόν το λάδι έχει μικρότερη πυκνότητα από το νερό (ρ=mv^-1 ή ρ=m/v, όπου: ρ-πυκνότητα //m-μάζα//v-όγκος), οπότε θα ήταν αδύνατο να συμβαίνει αυτό που λες υπό φυσιολογικές συνθήκες. Είσαι σίγουρη ότι συνέβη; Η εικόνα που μας έδειξες δεν δείχνει απολύτως τίποτα.
---
Λες ότι το λάδι παίρνει το βάρος της αρνητικής ενέργειας, αποκτά μεγαλύτερη πυκνότητα από το νερό και έτσι βυθίζεται. Έχει η ενέργεια βάρος και συνεπώς μάζα;
---
Φιλικά

arela
17-07-06, 23:19
Καταρχήν να πω ότι στο B+ που έχεις κάτω από κάθε σου μήνυμα, θα μπορούσα να δώσω πολλές ερμηνείες...


Το «κάθε» μου μήνυμα είναι σχετικό, αν σκεφτείς ότι έχω ποστάρει μόνο δύο σ’αυτήν την κοινότητα και τώρα γράφω το τρίτο. (Εκτός αν συμπορευόμαστε και σ’άλλους χώρους και δεν το κατάλαβα ακόμα η ξανθιά :Ρ)

Κατά τα άλλα, μπορείς να το ερμηνεύσεις όπως θες. Η δική μου λογική είναι απλή (υπεραπλουστευτική ίσως για σένα :Ρ)- ήτοι το αρχικό του πρώτου μου ονόματος και το θετικό σύμβολο δίπλα του, για να το ερμηνεύσεις κατά το δοκούν και να εύχεσαι να μην μετατραπεί σε αρνητικό.


Δεν είναι δυνατό να καταρρίπτονται φυσικοί νόμοι


Στο πρώτο μου ποστ ήμουν σαφής: Είναι μια κατάρριψη φυσικού νόμου που κι εγώ μάλλον δε θα δεχόμουν αν δεν το’βλεπα με τα μάτια μου.



Λες ότι το λάδι παίρνει το βάρος της αρνητικής ενέργειας, αποκτά μεγαλύτερη πυκνότητα από το νερό και έτσι βυθίζεται. Έχει η ενέργεια βάρος και συνεπώς μάζα;

1/ Στην απέλπιδα προσπάθειά μου να το εξηγήσω ορθολογιστικά στο μυαλό μου, εξύφανα πιθανά σενάρια χωρίς όμως να διεκδικώ δάφνες «αριστεύοντος» (όπως ίσως να διεκδικείς εσύ φίλτατε, έστω και με το νικ σου) και σίγουρα δεν την είδα παντογνώστης. Ούτε καν «γνώστης» στο προκείμενο.
2/ Αν δεχόσουν προς στιγμήν ως υπόθεση εργασίας ότι πράγματι έτσι συνέβη, ίσως να μου έδινες μια εξήγηση που να «στέκει» περισσότερο- ελπίζω όχι παραθέτοντας φυσικοχημικούς τύπους για φιγούρα, καθ’ότι αφ’ενός ξανθιά και άρα υπολείπομαι του δικού σου νοητικού βεληνεκούς, αφ’ετέρου δεν εντυπωσιάζομαι από στεγνούς και ξύλινους τύπους.



Είσαι σίγουρη ότι συνέβη; Η εικόνα που μας έδειξες δεν δείχνει απολύτως τίποτα.

1/ Για ένα είμαι σίγουρη. ‘Ότι δεν είμαι φαντασιόπληκτη ούτε είχα παραίσθηση. Παρέθεσα φωτο (βγαλμένη με το κινητό μου- μην περιμένεις και την απόλυτη ευκρίνεια) για να καταδείξω όχι ν’αποδείξω του λόγου μου το αληθές. Η γυαλάδα (αντανάκλαση από λάμπα) στην επιφάνεια του νερού, σε κάποια μάτια μπορεί να καταδείξει ότι η σταγόνα δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο μ’αυτήν αλλά στον πάτο του φλυτζανιού. Αν δεν καλύπτει τα δικά σου και δεν σου είναι αποδεκτή, λυπάμαι, αλλά δε θα προσπαθήσω να σε πείσω, δεδομένου ότι α/ έπαψα προ πολλού να δίνω ουτοπικές και ατελέσφορες μάχες και β/ δεν κατέγραψα την εμπειρία μου εδώ για να πείσω κανέναν.

2/ Σ’αυτήν την κοινότητα το έκρινα απολύτως δόκιμο και θεμιτό να την καταθέσω για την ακραία και απίθανη περίπτωση που τα σχόλια/απαντήσεις των μελών, θα με διαφώτιζαν περισσότερο πάνω σ’αυτό το φαινόμενο, αφού και για μένα που το βίωσα, παραμένει ουσιαστικά ανεξήγητο. Ατυχώς, οι δικοί σου σχολιασμοί δε μου’δωσαν κάτι γόνιμο που θα’ταν για μένα τροφή για σκέψη, ή τελος πάντων κάτι που δεν γνώριζα ήδη (πλην του τύπου που μας επέδειξες). Συνεπώς, αν προσπάθησες να με διαφωτίσεις διευρύνοντας τα γνωστικά μου πεδία, ευχαριστώ αλλά δεν τα κατάφερες. Αν πάλι επιχείρησες απλά να φαιδροποιήσεις ή ν’απαξιώσεις το θέμα που άνοιξα, το περιχαρακωμένο αυτής της λογικής μ’αφήνει παγερά αδιάφορη.
‘Όπως και να’χει, ευχαριστώ που ασχολήθηκες. :cool:


Β+-

arela
17-07-06, 23:25
Φίλη arela
Θα ήθελα εφόσον επιθυμής να κάνεις ένα test , μπορείς να ρίξεις τρείς σταγόνες αγιασμό μέσα σε αυτό το ποτήρι και μετά να μας πείς το αποτέλεσμα ;


Φίλε Πολύκαρπε, την επόμενη φορά που θα μου προκύψει κάτι παρόμοιο, θα φροντίσω να το κάνω και θα επανέλθω σ'αυτό το νήμα για να καταγράψω το αποτέλεσμα. Θα μ'ενδιέφερε όμως να μάθω από πού εκπορεύεται η σκέψη σου και τι θα'θελες να καταδειχθεί απ'αυτό που ζητάς.

Μιχάλης
18-07-06, 08:25
Καταρχήν, σε καλωσορίζω κι εγώ, Arela, εκ μέρους της Gateway. Το φαινόμενο που περιγράφεις το έχω δει κι εγώ με τα δικά μου μάτια να συμβαίνει και μου το έχουν περιγράψει και άλλοι που ξεματιάζουν με αυτό τον τρόπο. Δεν είμαι σε θέση να δώσω κάποια εξήγηση, ίσως κάποιος φίλος/φίλη που έχει καλύτερες γνώσεις φυσικής από εμένα να μας διαφωτίσει.
Θεωρώ πως, υπό δεδομένες συνθήκες, ο καθένας μπορεί να "ξεματιάζει" αλλά για κάποιους είναι ευκολότερο και για κάποιους άλλους δυσκολότερο. Θα ήθελα να σε ρωτήσω, η κόρη σου γνώριζε πως θα την ξεμάτιαζες? Της το είπες, της ανέφερες μετά πως "είχε πολύ μάτι?" Η ίδια πιστεύει στο μάτι? Σε ρωτάω επειδή πολλές φορές, σε παρόμοια περιστατικά (που έχω υπάρξει μάρτυρας), το "θύμα" είναι πιθανό να αυθυποβάλεται αν πιστεύει στο μάτι και μόλις του αποκαλύψουμε πως είναι ματιασμένο, αυτόματα νιώθει καλά....

polykarpos
18-07-06, 08:54
Φίλε Πολύκαρπε, την επόμενη φορά που θα μου προκύψει κάτι παρόμοιο, θα φροντίσω να το κάνω και θα επανέλθω σ'αυτό το νήμα για να καταγράψω το αποτέλεσμα. Θα μ'ενδιέφερε όμως να μάθω από πού εκπορεύεται η σκέψη σου και τι θα'θελες να καταδειχθεί απ'αυτό που ζητάς.

Φίλη Ἀρέλα

Ὅπως θὰ γνωρίζεται τὸ « μάτι » κατὰ τὴν διδαδκαλία τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας κατατάσεται στὸ ἐπίπεδο τῆς Βασκανίας γιαυτὸ καὶ ἔχει καὶ σχετικὴ εὐχή . Δηλαδὴ ἀποδέχεται ὅτι τὸ πρόβλημα εἶναι « μεταφυσικὸ » καὶ ὄχι παθολογικὸ -ἰατρικὸ πράγμα ποὺ καὶ ἐσεὶς διαπιστώσατε μὲ τὸν ποιὸ δυναμικὸ τρόπο ἀπὸ προσωπικὴ ἐμπειρία .
Πολλοὶ γιὰ νὰ ἀντιμετωπίσουν τὸ « πρόβλημα » καταφεύγουν σὲ λύσεις σὰν αὐτὴν ποὺ περιγράφης . Ἡ Ἐκκλησία δὲν ἀποδέχεται αὐτὸν τὸν τρόπο ἀντιμετώπισης διότι κατὰ συνθήκη οἱ « προσευχὲς » ποὺ « χρησιμοποιοῦνται » ἀναμιγνύουν λόγια θρησκευτικὰ καὶ ἄλλα ποὺ πολλὲς φορὲς ἀκυρώνουν τὰ θρησκευτικά .
Ἐκεῖνο ποὺ ἔχει ἐνδιαφέρον στὴ συγκεκριμένη περίπτωση ποὺ περιγράφεις εἶναι ὅτι δίχως νὰ προφέρεις τὴν σχετικὴ « εὐχὴ » καὶ μόνο μὲ τὴν σκέψη « πέτυχες » τὸ ἐπιθυμητὸν « ἀποτέλεσμα » . Δὲν βλέπεις κάποια συσχέτιση , Ἀρνητικὸ - Θετικό ; Τὸ ὅτι « λειτούργησες » στὴ συγκεκριμένη περίπτωση – Θετικὸ - ὅπως λειτούργησε καὶ τὸ -Ἀρνητικὸ- πιστεύω εἶναι αὐτὸ ποὺ πρέπει νὰ σὲ προβληματίσει .
Τὸ test ποὺ σοὺ λέγω νὰ κάνεις εἶναι γιὰ νὰ δεὶς ὅτι αὐτὰ τὰ « θαύματα » δὲν « ἀντέχουν » μπροστὰ στὴν εὐλογία τῆς Ἐκκλησίας .

arela
18-07-06, 10:56
Αγαπητέ Μιχάλη, ευχαριστώ σε για την υποδοχή αλλά κυρίως για την ενδιαφέρουσα παρέμβασή σου :)



Θεωρώ πως, υπό δεδομένες συνθήκες, ο καθένας μπορεί να "ξεματιάζει" αλλά για κάποιους είναι ευκολότερο και για κάποιους άλλους δυσκολότερο

Συμφωνώ. Στα σκεπτικά πεδία, η δύναμη της σκέψης έχει τον κυρίαρχο ρόλο. Το «δύσκολο» ή το «εύκολο» εδώ, εξαρτάται από τα στεγανά και τους περιορισμούς που οι ίδιοι θέτουμε στη σκέψη μας, πιστεύω.



ήθελα να σε ρωτήσω, η κόρη σου γνώριζε πως θα την ξεμάτιαζες? Της το είπες, της ανέφερες μετά πως "είχε πολύ μάτι?" Η ίδια πιστεύει στο μάτι?

Σωστή η ερώτησή σου. Λοιπόν 1/ ήταν σε τέτοια κατάσταση (μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας) που και να της το’λεγα δε θα «καταγραφόταν στο σκληρό του μυαλού της». ‘Όχι, δεν της το είπα, έτρεξα περισσότερο ενστικτωδώς και το’κανα (σαν μια ύστατη προσπάθεια αντιμετώπισης) πριν την αρπάξω να την τρέξω σε νοσοκομείο.
2/ Η ίδια στην ηλικία των 17, δεν έχει μπει σε τέτοια τριπάκια σκέψης, όπως «μάτι», «υπερφυσικά» κλπ. Δεν εντάσσονται αυτά στα τωρινά της ενδιαφέροντα και γενικότερα οι συζητήσεις μας είναι άλλων διαδρομών κι άλλου περιεχομένου.



σε παρόμοια περιστατικά (που έχω υπάρξει μάρτυρας), το "θύμα" είναι πιθανό να αυθυποβάλεται αν πιστεύει στο μάτι και μόλις του αποκαλύψουμε πως είναι ματιασμένο, αυτόματα νιώθει καλά....

Ασφαλώς είναι πολύ πραγματική η πιθανότητα της αυθυποβολής, ειδικά σε άτομα που «πιστεύουν» βαθιά σε κάτι συγκεκριμένο. Αυτή (η αυθυποβολή) από μόνη της, ως ξέχωρο κεφάλαιο, είναι πράγμα θαυμαστό αφού καταδεικνύει περίτρανα τη δύναμη που μπορεί ν’ασκήσει η σκέψη στο σώμα μας, έτσι κι αλλιώς.
Στην προκειμένη περίπτωση, δε νομίζω ότι ήταν αυθυποβολή, από μεριάς της κόρης μου τουλάχιστον. Αν ήταν απ’τη δική μου, σίγουρα προέκυψε ασυνείδητα και τότε θα πρέπει να επανεξετάσω και τη δύναμη της δικής μου σκέψης που α/ επέδρασε έτσι πάνω στο λάδι και β/ συνέφερε το παιδί μου σε χρόνο d-t. :)




Β+

arela
18-07-06, 11:08
Φίλη Ἀρέλα

1/ Δηλαδὴ ἀποδέχεται ὅτι τὸ πρόβλημα εἶναι « μεταφυσικὸ » καὶ ὄχι παθολογικὸ -ἰατρικὸ πράγμα ποὺ καὶ ἐσεὶς διαπιστώσατε μὲ τὸν ποιὸ δυναμικὸ τρόπο ἀπὸ προσωπικὴ ἐμπειρία .
Πολλοὶ γιὰ νὰ ἀντιμετωπίσουν τὸ « πρόβλημα » καταφεύγουν σὲ λύσεις σὰν αὐτὴν ποὺ περιγράφης . Ἡ Ἐκκλησία δὲν ἀποδέχεται αὐτὸν τὸν τρόπο ἀντιμετώπισης διότι κατὰ συνθήκη οἱ « προσευχὲς » ποὺ « χρησιμοποιοῦνται » ἀναμιγνύουν λόγια θρησκευτικὰ καὶ ἄλλα ποὺ πολλὲς φορὲς ἀκυρώνουν τὰ θρησκευτικά .

2/Ἐκεῖνο ποὺ ἔχει ἐνδιαφέρον στὴ συγκεκριμένη περίπτωση ποὺ περιγράφεις εἶναι ὅτι δίχως νὰ προφέρεις τὴν σχετικὴ « εὐχὴ » καὶ μόνο μὲ τὴν σκέψη « πέτυχες » τὸ ἐπιθυμητὸν « ἀποτέλεσμα » . Δὲν βλέπεις κάποια συσχέτιση , Ἀρνητικὸ - Θετικό ;

3/ Τὸ ὅτι « λειτούργησες » στὴ συγκεκριμένη περίπτωση – Θετικὸ - ὅπως λειτούργησε καὶ τὸ -Ἀρνητικὸ- πιστεύω εἶναι αὐτὸ ποὺ πρέπει νὰ σὲ προβληματίσει .

4/Τὸ test ποὺ σοὺ λέγω νὰ κάνεις εἶναι γιὰ νὰ δεὶς ὅτι αὐτὰ τὰ « θαύματα » δὲν « ἀντέχουν » μπροστὰ στὴν εὐλογία τῆς Ἐκκλησίας .


Συγχωρήστε με Πολύκαρπε που παρενέβην στο κείμενό σας αριθμώντας τα σημεία που επιθυμώ να σχολιάσω, αλλά μη γνωρίζοντας το λειτουργικό μεταφοράς σε quote της ελληνικής γραμματοσειράς με πολυτονικό, αναγκάστηκα να το κάνω έτσι και απαντώ στα αριθμημένα αντιστοίχως:

1/‘Όπως προείπα, δεν πιστεύω στην έννοια «μεταφυσική». Μόνο στις Αριστοτέλειες διαδρομές τη δέχομαι, όπου εκεί η αναφορά δεν είναι για τη «μεταφυσική», αλλά για «μετά την φυσική».
‘Εχω πολλές ενστάσεις στο δόγμα (το δικό μας το ελληνορθόδοξο αλλά και γενικότερα το χριστιανικό). Μία απ’αυτές είναι η λογική που θέλει τον Θεό να παραβιάζει ή να επιτρέπει την παραβίαση των φυσικών νόμων που ο ίδιος θέσπισε.
Συνεπώς , η προσωπική μου θέαση λέει πως ό,τι «υπερφυσικό», «μεταφυσικό» ή παράδοξο/ανεξήγητο, εντάσσεται και αποτελεί μέρος ΦΥΣΙΚΩΝ πανσυμπαντικών δυνάμεων, και απλά τελείται κάτω από συνθήκες, διαδικασίες και φυσικούς νόμους που ακόμα δεν γνωρίζουμε.

2/‘Όχι, δεν βλέπω τέτοια συσχέτιση. Θεωρώ λαθεμένη την απόλυτη-και περιορισμένη σε άσπρο-μαύρο- οπτική του «θετικού» ή «αρνητικού» που προτάσσει το δόγμα. Για μένα υπάρχουν και ενδιάμεσα, όπως στα χρώματα της ίριδας που ανάμεσα στο μαύρο άσπρο προβάλλουν μυριάδες αποχρώσεις.

Σημειώστε αγαπητέ εδώ, ότι η σκέψη είναι εκ Θεού δοθείσα. Και ως τέτοια δεν πρέπει να υποτιμάται η δύναμή της- η οποία δεν χρήζει πάντα ευχολογίων ή συγκεκριμένων πρακτικών για να εκδηλωθεί.

3/Με προβληματίζει, γι’αυτό και κατέθεσα εδώ αυτήν την εμπειρία μου. ‘Όχι όμως ως προς το «θετικό» ή «αρνητικό» του αποτελέσματος, αλλά ως προς τον τρόπο που επετεύχθη το αποτέλεσμα. Είναι σαφές ότι με το ίδιο «μέσον» μπορεί κάποιος (αυτοβούλως και κατά την κρίση του- και την ελευθερία επιλογών που έχει) να φέρει αρνητικό ή θετικό αποτέλεσμα. Π.χ.: Με έναν συγκεκριμένο τρόπο θα χρησιμοποιήσει την συσκευή τηλεφώνου και θα τηλεφωνήσει ένας εγκληματίας για να δώσει «εντολή» να σκοτώσουν κάποιον, και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, θα σηκώσει και ένας καλός άνθρωπος το τηλέφωνο , θα επιλέξει με τον ίδιο τρόπο τον αριθμό της κλίσης του, για να μεταδώσει ένα καλό μήνυμα στον συνάνθρωπό του. Εδώ δεν αναζητάμε τις προθέσεις ή το καλό ή κακό, αρνητικό ή θετικό της φύσης του φέροντα, αλλά τον τρόπο λειτουργίας του «μέσου».

4/Το θέμα «Εκκλησία», δόγμα κλπ, άπτεται άλλου θέματος κι άλλης συζήτησης, που ευχαρίστως να την κάνουμε όποτε θελήσετε και αν αποφασίσετε να ανοίξετε σχετικό νήμα. Εδώ προσπαθούμε να δώσουμε μια ορθολογιστική εξήγηση σε ένα συγκεκριμένο φαινόμενο, χωρίς να το δαιμονοποιούμε. Τα «θαύματα» είναι (για μένα) υπαρκτά, εντάσσονται στην δημιουργία του Θεού , είναι πολλά και ποικίλα, και μπορεί να τα «δει» κανείς παντού στην καθημερινότητά του, είτε τα δέχεται η Εκκλησία είτε όχι. Για μένα λ.χ. είναι θαύμα η γέννηση ενός ανθρώπου και η γυναίκα που μόλις γέννησε (και είναι στη λωχία), για μένα είναι πλάσμα ιερό, άξιο στοργής και σεβασμού, και όχι μιαρό και εξοβελιστέο όπως το βλέπει η Εκκλησία, που δε θα της επέτρεπε αν πάει στις 20 μέρες για «μισή ευχή» να εισέλθει στον ναό.

Καλό θα είναι να διαχωρίσουμε λοιπόν τα ανθρωπόφτιαχτα δόγματα απ’τα θαυμαστά και υπέροχα έργα Του Θεού.. Υπάρχει ειδοποιός διαφορά.


Σας ευχαριστώ.

Β+

Lazaros
18-07-06, 12:36
βασικά η γιαγιά μου , μου έχει εκμυστηρευτεί κάποια κρυφά λόγια που λένε στο ξεμάτιασμα και επειδή μου άρεσαν (είναι πέρα ως πέρα χριστιανικά αλλά με παγανιστικές καταβολές) έψαξα και βρήκα και άλλα πολλά .
Έμαθα και τα «τυπικά» με το λάδι αλλά και το φτύσιμο και το μπέρδεμα της γλώσσας την ώρα του ξεματιάσματος .
Το μόνο κακό είναι ότι δεν έχω πετύχει ποτέ μου κάποιον ματιασμένο για να δω «αν» και «πως» δουλεύουν αυτά τα «ξόρκια»
Κατά τα άλλα στις ξανθιές έχω απόλυτη εμπιστοσύνη κυρίως λόγο «ντε καπάζ».
Το ντε καπάζ χημικό γαρ επηρεάζει τον εγκέφαλο και κάνει το άτομο αιθεροβάμονα , κάπως ανέμελο, ανάλαφρο και άκρως συμπαθητικό !
:o

excellent
18-07-06, 12:41
Αγαπητή Arela ,
Τον τύπο δεν τον επέδειξα τον επισημείωσα προς γνώση των αμαθών περί φυσικής.

Θα ήταν όντως ενδιαφέρον να έκανες αυτό που σου είπε ο Πολύκαρπος. Ξέρουμε ότι όντως η δύναμις του Θεού είναι σαφώς μεγαλύτερη, άρα είναι πολύ πιθανό να μη γίνει το εν λόγω φαινόμενο.

Όπως προείπα, δεν πιστεύω στην έννοια «μεταφυσική». Μόνο στις Αριστοτέλειες διαδρομές τη δέχομαι, όπου εκεί η αναφορά δεν είναι για τη «μεταφυσική», αλλά για «μετά την φυσική».
Υπό αυτό το πρίσμα βλέπουμε όλοι μας τη μεταφυσική. Ο όρος αυτός από τον αριστοτέλη προέρχεται και είναι η φιλοσοφία που μελετά τις πρώτες αρχές και αιτίες των όντων.

Τώρα όσον αφορά τις γυναίκες που βρίσκονται σε λοχεία, θα σου πω μερικά πράγματα. Καταρχάς τότε η γυναίκα έχει ανοιχτή πληγή εκεί κάτω. Μία φορά κάποια που εβρίσκοντο σε λοχεία και διάβαζε Σολωμονική (σατανιστικό βιβλίο - βιβλίο προς αποφυγή), μπήκε κυριολεκτικώς ο Διάβολος μέσα της. Μετά από εξορκισμό που υπέστη, ένας κόραξ βγήκε από το αιδοίον της που προφανώς ήτο ο σατανάς. Ο κόραξ, δεν πιανόταν. Χρειάστηκαν πολλές ώρες για να φύγει τελείως από κοντά της, γιατί παρόλο που βγήκε, περιστρεφόταν γύρω της. Έτσι δεν θα ήταν σωστό να μπαίνουν οι λεχώνες στην εκκλησία, γιατί τότε ίσως συμβεί κάτι ανάλογο. Βεβαίως δεν είμαι θεολόγος. Ο Πολύκαρπος θα μπορούσε να μας το εξηγήσει επαρκώς.

Και μία συμβουλή, δεν είναι ανάγκη να λες συνεχώς ότι είσαι ξανθιά...;)

Φιλικά,
Κ. Ν. Νικόλαος

excellent
18-07-06, 14:30
Χμμ... Κάτι σκέφτηκα...

Καταρχάς, arela μήπως βάζεις αλάτι μέσα; Και δεύτερον αν προσπαθήσεις να μας στείλεις και άλλη φωτογραφία, μην το κάνεις, στείλε καλύτερα ένα βίντεο. Από την αρχή, μέχρι το τέλος.

Οι λόγοι για αυτά που λέω παραπάνω είναι ότι:

Άν βάλεις πάνω σε νερό λάδι και μετά πάνω από το λάδι ρίξεις νερό, τότε το άλας απορωφά λάδι. Το λάδι με το νερό δεν κάνουν διάλυμα και έτσι πέφτει ως ίζημα το αλάτι, χωρίς να διαλύεται στο νερό λόγω του λαδιού.
Να μας στείλεις βίντεο που να είναι παρμένο από πλάγια, από ψηλό, γυάλινο και διαφανές ποτήρι, γιατί όταν ρίχνεις από ψηλά το λάδι θα είναι βυθισμένο για μερικά εκατοστά του sec (οπότε εμείς μπορεί να δούμε τη φωτο που πάρθηκε εκείνο το χρ διάστημα) και για το ότι όταν το βλέπουμε από πάνω δεν καταλαβαίνουμε ότι είναι βυθισμένο.
Φιλικά

tsilof
18-07-06, 14:30
Μία φορά κάποια που εβρίσκοντο σε λοχεία και διάβαζε Σολωμονική….
Για να καταλάβω (και συγγνώμη για την παρέμβαση), αυτό είναι γεγονός αυταπόδεικτο;
Φίλε excellent, ξεκινάς με το «μια φορά… κάποια» και ξέρεις ,δύο αοριστολογικές εκφράσεις ίσον ένα….. ;)

Προφανώς ήτο ο Σατανάς, ο κόραξ που εξήλθε του αιδοίου της λεχώνας…
Ελάτε ρε παιδιά..
Άλλο βασκανία, άλλο αυθυποβολή, άλλο εξορκισμός και άλλο να βγαίνει με μορφή ζώου –και μάλιστα από πού-, ο Σατανάς.

Αν έγινε στα αλήθεια, τότε τι να πω...

ΥΓ: ο κόραξ ήτο άρρεν;;; :p

arela
18-07-06, 14:31
Εxcellent:

Θα ήταν όντως ενδιαφέρον να έκανες αυτό που σου είπε ο Πολύκαρπος. Ξέρουμε ότι όντως η δύναμις του Θεού είναι σαφώς μεγαλύτερη, άρα είναι πολύ πιθανό να μη γίνει το εν λόγω φαινόμενο.


Τυχεροί όσοι μπορούν να διαχωρίζουν το "ορθολογίζομαι" απ'το "πιστεύω". Προσωπικά και μπορώ και δε θέλω.




Υπό αυτό το πρίσμα βλέπουμε όλοι μας τη μεταφυσική. Ο όρος αυτός από τον αριστοτέλη προέρχεται και είναι η φιλοσοφία που μελετά τις πρώτες αρχές και αιτίες των όντων



Θα διαφωνήσω. Δεν το βλέπουν όλοι κάτω απ'αυτό το πρίσμα.


Μία φορά κάποια που εβρίσκοντο σε λοχεία και διάβαζε Σολωμονική (σατανιστικό βιβλίο - βιβλίο προς αποφυγή), μπήκε κυριολεκτικώς ο Διάβολος μέσα της. Μετά από εξορκισμό που υπέστη, ένας κόραξ βγήκε από το αιδοίον της που προφανώς ήτο ο σατανάς.

Σοβαρά τα δέχεσαι αυτά ? Αυτά κατά το ορθολογιστικό μέρος της σκέψης σου, (δείγμα γραφής του οποίου ήδη μου έδωσες) αποτελούν σοβαρή επεξήγηση για το γεγονός ότι δεν επιτρέπονται λεχώνες εντός του ναού? Έλεος Χριστιανοί, εθνικοί, παγανιστές και άθεοι! Αν το εκλογικεύεις έτσι αγαπητέ, κι αν αυτή η... "εκλογίκευση" εσένα σε καλύπτει, ποια είμαι εγώ να συνεχίσω οιαδήποτε μορφή διαλεκτικής πάνω σ'αυτό? Μια ανόητη ξανθιά κατά τη φτωχή λογική της οποίας, αυτά είναι κατά το κοινώς λεγόμενον και λαϊκιστί - κουραφέξαλα.


Και μία συμβουλή, δεν είναι ανάγκη να λες συνεχώς ότι είσαι ξανθιά...

Μια συμβουλή κι από μένα: Να καταλαβαίνεις ό,τι βλέπεις κι όχι να βλέπεις ό,τι καταλαβαίνεις. Ειδοποιός η διαφορά. Το "συνεχώς" ήταν άτοπο εδώ .. Αυτοσαρκάζομαι συχνά έτσι, ναι, αλλά σ'αυτό το νήμα μόνο 2-3 φορές το έκανα, κι αυτές ήταν σε ποστς που απηύθυνα σ'εσένα. :eek:


Τελικά παρηγοριέμαι στη γνώση ότι υπάρχουν και συμφορουμίτες σαν τον Λάζαρο που συμπαθούν τα φαιά την κόμη φέροντα θηλαστικά. :cool: Να'σαι καλά φίλε Λάζαρε :)

excellent
18-07-06, 14:39
Σοβαρά τα δέχεσαι αυτά ? Αυτά κατά το ορθολογιστικό μέρος της σκέψης σου, (δείγμα γραφής του οποίου ήδη μου έδωσες) αποτελούν σοβαρή επεξήγηση για το γεγονός ότι δεν επιτρέπονται λεχώνες εντός του ναού?
Μα φυσικά! Και εγώ το βλέπω λάθος! Απλώς έδωσα τον πιθανό λόγο της εκκλησίας. Για αυτό είπα να μας δώσει μία απάντηση ο Πολύκαρπος.

ΥΓ: ο κόραξ ήτο άρρεν;;; :p
Ακούστηκε ότι ήταν ομοφυλοφιλος... Τώρα δεν ξέρω...:p

arela
18-07-06, 14:56
Χμμ... Κάτι σκέφτηκα...

Καταρχάς, arela μήπως βάζεις αλάτι μέσα; Και δεύτερον αν προσπαθήσεις να μας στείλεις και άλλη φωτογραφία, μην το κάνεις, στείλε καλύτερα ένα βίντεο. Από την αρχή, μέχρι το τέλος.

Οι λόγοι για αυτά που λέω παραπάνω είναι ότι:

Άν βάλεις πάνω σε νερό λάδι και μετά πάνω από το λάδι ρίξεις νερό, τότε το άλας απορωφά λάδι. Το λάδι με το νερό δεν κάνουν διάλυμα και έτσι πέφτει ως ίζημα το αλάτι, χωρίς να διαλύεται στο νερό λόγω του λαδιού.
Να μας στείλεις βίντεο που να είναι παρμένο από πλάγια, από ψηλό, γυάλινο και διαφανές ποτήρι, γιατί όταν ρίχνεις από ψηλά το λάδι θα είναι βυθισμένο για μερικά εκατοστά του sec (οπότε εμείς μπορεί να δούμε τη φωτο που πάρθηκε εκείνο το χρ διάστημα) και για το ότι όταν το βλέπουμε από πάνω δεν καταλαβαίνουμε ότι είναι βυθισμένο.
Φιλικά


Eχεχ 'Ελεος, σπορέλαιος, δε σε προλαβαίνω :rolleyes:

Πρώτον: Δεν έβαλα αλάτι μέσα. 'Οπως είπα, έτρεξα έβαλα νερό σ'ένα φλυτζάνι, έριξα και λίγο λάδι, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Απλά αυτοσυγκεντρώθηκα πάνω σ'αυτό, βάζοντας τη μικρή μου να το αγγίξει.

Δεύτερον : Δεν πρόκειται να βάλω ούτε βίντεο ούτε τπτ άλλο. Η φωτό που έβαλα μπήκε αφ'ενός και στο δικό μου κλαμπ, αφ'ετέρου, τραβήχτηκε για δική μου χρήση και υπενθύμιση. Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να επαναλάβω, ότι δεν τα κατέθεσα όλα αυτά στην προσπάθεια να πείσω (μάλλον περισσότερες απ'το ότι είμαι ξανθιά :Ρ). Η αλήθεια όμως, είναι αυτή. Εφ'όσον όμως δείχνεις ένα αλλόκοτο ενδιαφέρον, παρά τις αμφισβητήσεις σου, αυτό που μπορώ να κάνω, και ίσως να το κάνω αν υπάρξει επόμενη φορά, είναι να βάλω σε διάφανο γυάλινο ποτήρι όπως σωστά πρότεινες, το νερό με το λαδάκι και να τραβήξω από τα πλάγια (προφίλ) το ποτήρι, στο οποίο θα φαίνεται (μέσα στο νερό) και η σταγόνα που θα έχει πατώσει. :cool:

Κατά τα άλλα, ειρήνη ημίν. :confused:

polykarpos
18-07-06, 15:16
Φίλη Ἀρέλα
Δὲν ὑπάρχει κανένα πρὸβλημα γιὰ τὴν δικήν σας ἐπέμβαση διότι πραγματικὰ λειτουργεὶ πολὺ καλὰ στὸν διάλογο καὶ θὰ ἀκολουθήσω καὶ ἐγὼ στὴν ἀπάντησή μου .
1 . Δὲν θὰ σχολιάσω το πῶς ἀντιλαμβάνεσθε τὴν ἔνοια τοῦ « μεταφυσικοῦ » διότι εἶναι ὑποκειμενικὴ ἡ ἄποψη σας ὅπως καὶ ὁμολογῆτε .
Οἱ ἐνστάσεις σας ὡς πρὸς τὸ Χριστιανικὸ -Ὀρθόδοξο – Δόγμα νομίζω ὅτι πρέπει να τὶς λύσετε γιὰ νὰ γνωρίζετε - ἄν ἐνδιαφέρεσθε πραγματικὰ - ἄν θέλεται νὰ ἀνήκετε σὲ αὐτὴν τὴν Ἐκκλησία –πίστη .
Γιὰ τὴν ἔνσταση ποὺ παραθέσατε , δὲν πρέπει νὰ σᾶς διαφεύγουν τὰ ἀποτελέσματα τῆς πτώσεως τοῦ ἀνθρώπου καθὼς καὶ τὸ αὐτεξούσιον .
Τὸ νὰ ἐπεμβαίνει ὁ Θεὸς νὰ διορθώνει τοὺς φυσικοὺς νόμους - ποὺ ἐμεῖς ἀνακαλύψαμε , ἐμεῖς καταστρέφομε , ἐμεῖς χαρακτηρίζομε – εἶναι ἀποτέλεσμα τῆς ἀγάπης του καὶ ὄχι τῆς ἀδυναμίας του , σὰν νὰ κατασκεύασε ἕνα ἀτελὲς Σύμπαν . Τὰ ἀποτελέσματα τῆς κακῆς χρήσεως του αὐτεξουσίου μας προσπαθεὶ νὰ διορθώσει κάθε ἐπέμβαση τοῦ Θεοῦ καὶ ὄχι νὰ διορθώση κάτι ποὺ κακῶς δημιούργησε Ἐκεῖνος .
Τὸ ὑπερφυσικὸ , μεταφυσικὸ , μπορεὶ νὰ εἶναι καὶ παράδοξο , ἀνεξήγητο , ὅμως τὸ παράδοξο , ἀνεξήγητο μπορεῖ νὰ μὴν εἶναι καὶ ὑπερφυσικὸ , μεταφυσικὸ . Τὸ παράδοξο , ἀνεξήγητο εἶναι τέτοιο γιατὶ πραγματικὰ μετέχει τοῦ φυσικοῦ ἀλλὰ λόγω ἄγνοιας τῶν σχετικῶν διαδικασιῶν καὶ νόμων διὰ τῶν ὁποίων τελεῖται τὸ χαρακτηρίζωμε ἔτσι .
Τὸ ὑπερφυσικὸ , μεταφυσικὸ μετέχει τοῦ φυσικοῦ ; Ἄν μετέχει τοῦ φυσικοῦ τότε παύει να εἶναι ὑπερφυσικὸ , μεταφυσικὸ . Μπορεὶ νὰ ἀντιλαμβανόμεθα τὴν ἐνέργειά του μὲ φυσικοὺς ὄρους , ἔνοιες ἀλλὰ αὐτὸ καθ᾿ ἑαυτὸ δὲν μπορεὶ νὰ θεωρηθεὶ ὡς φυσικὸ .
2 . Ἡ ὕπαρξη τῶν διαβαθμίσεων τοῦ Θετικοῦ -Ἀρνητικοῦ σύμφωνα με τὸ παράδειγμά σου δὲν ἀποκλείονται , ὅμως πάντα κοντά στὴν μιὰ ἤ στὴν ἄλλη κατάσταση θὰ εὐρίσκονται ἐγγύτερα .
Πραγματικὰ ἡ σκέψη -ὡς λειτουργία τοῦ ἐγγεφάλου – εἶναι δῶρο Θεοῦ .Τὰ προϊόντα τῆς σκέψεως δὲν μπορεὶς νὰ δεχθεὶς ὅτι ὅλα εἶναι ἐκ Θεοῦ . Ἡ ἀναφορά μου εἶναι στὴν « ἐπιτυχία » μὲ τὴν σκέψη μόνο τοῦ ἐπιθυμητοῦ ἀποτελέσματος καὶ ὄχι στὴ δραστηριοποίηση τῆς σκέψεως ποὺ ὄντως πολλὲς φορὲς δὲν θέλει εὐχολόγια γιὰ νὰ δραστηριοποιηθεῖ .
3 . Στὰ σχόλειά σου αὐτὰ θα συμφωνήσω τὸ πῶς «επετεύχθη το αποτέλεσμα » πιθανὸν νὰ προσπαθήσω νὰ σου ἐξηγήσω – κατὰ τὸ δυνατὸν – μετὰ τὴν ἐφαρμογὴ τοῦ test .
4 . Στὸ θέμα Ἐκκλησία καὶ Δόγμα ἐπὶ ποίων θεμάτων θέλετε νὰ συζητήσωμε ;
Στὸ συγκεκριμένο θέμα νομίζετε ὅτι χωρεῖ « ὁρθολογιστική ἐξήγηση » ;
Δὲν ὑπαρχει πρόβλημα « δαιμονοποιήσεως » ἄν αὐτὸ τοῦτο τὸ θέμα εἶναι προϊὸν δαιμονικῆς ἐνέργειας , ἐκτὸς ἄν δὲν ἀποδεχόμεθα τὴν ὕπαρξή του , ὅπότε δὲν ὑπάρχει πεδίον συγκλίσεως τῶν ἀπόψεών μας .
Ἡ Ἐκκλησία ἀποδέχεται τὰ θαύματα , δὲν ἀποδέχεται τὰ λεγόμενα ἤ φερόμενα ὡς « θαύματα » διαφόρων μάγων καὶ γητευτῶν .
Γιὰ τὸ παράδειγμα ποὺ ἀναφέρεις μὴν ξεχνᾶς ὅτι ὁ ἴδιος ὁ Θεὸς ἔγινε ἄνθρωπος . Τὴν κάθε μητέρα δὲν τὴν θεωρεῖ μιαρή καὶ ἐξοβελιστέα ἡ Ἐκκλησία , τὴν θεωρεῖ « ἀκάθαρτη » ὅπως καὶ ὅταν ἔχει τὴν περίοδό της .
Ἄλλωστε τῆς παρέχει κατὰ τὴν πρώτην καὶ ὀγδόην ἡμέραν τῆς λοχείας σχετικὲς εὐχὲς . Ἡ ἀπαγόρευση τῆς εἰσόδου στὸ Ναὸ εἶναι γιατὶ αὐτὴ εἶναι συνδιασμένη μὲ τὴν συμετοχὴ εἰς τὴν Θεία Εὐχαριστία , καὶ εἶναι στὶς σαράντα ἡμέρες καὶ ὄχι στὶς εἴκοσι ποὺ ἀναφέρεις . Ἐπὶ πλέον εἶναι γνωστὸς ὁ συμβολισμὸς αὐτῶν τῶν ἡμερῶν .
Τὸ ποιὰ θεωρεὶς «ανθρωπόφτιαχτα δόγματα » καλὰ θὰ ἤταν νὰ τὸ ψάξεις ποιὸ καλὰ ( ἄν μοὺ ἐπιτρέπεις μιὰ φιλικώτατη συμβουλή ) .
Φιλικώτατα .

excellent
18-07-06, 15:43
Το θέμα Πολύκαρπε είναι: γιατί θεωρείται ακάθαρτη από την εκκλησία.

Και κάτι άλλο. Ρώτησα κάποια γνωστή πρώην (ας χρησιμοπιήσω τον προαναφερθέντα όρο) ξεματιάζουσα στην γειτονιά μου (τυγχάνει θεία μου...:D ). Τα έκο0ψε όμως αυτά λόγω μιας φάρσας που έκανα και μετά από παρότρυνση του αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα της Ρόδου. Τέλος πάντων τη ρωτώ αν όντως συμβαίνει αυτό και μου είπε ναι! Και είναι αξιοσημείωτο ότι έκανε το μάτι με προσευχες, σταύρωνε το πιάτο και άλλα. Εδώ τι γίνεται, φίλε Πολύκαρπε;

polykarpos
18-07-06, 16:52
Ἐπειδή πολλὰ ἔχετε πεῖ θὰ ἐπισημάνω μερικὰ .
Λάζαρος .

«βασικά η γιαγιά μου , μου έχει εκμυστηρευτεί κάποια κρυφά λόγια που λένε στο ξεμάτιασμα και επειδή μου άρεσαν (είναι πέρα ως πέρα χριστιανικά αλλά με παγανιστικές καταβολές) έψαξα και βρήκα και άλλα πολλά .
Έμαθα και τα «τυπικά» με το λάδι αλλά και το φτύσιμο και το μπέρδεμα της γλώσσας την ώρα του ξεματιάσματος .»

Θὰ ἐπισημάνω « παγανιστικὲς καταβολὲς » . « φτύσιμο » , « μπέρδεμα τῆς γλώσσας τὴν ὤρα τοῦ ξεματιάσματος » .

excellent
« Μία φορά κάποια που εβρίσκοντο σε λοχεία και διάβαζε Σολωμονική (σατανιστικό βιβλίο - βιβλίο προς αποφυγή), μπήκε κυριολεκτικώς ο Διάβολος μέσα της. Μετά από εξορκισμό που υπέστη, ένας κόραξ βγήκε από το αιδοίον της που προφανώς ήτο ο σατανάς. Ο κόραξ, δεν πιανόταν. Χρειάστηκαν πολλές ώρες για να φύγει τελείως από κοντά της, γιατί παρόλο που βγήκε, περιστρεφόταν γύρω της. »

Δὲν γνωρίζω ἄν ἡ ἱστορία σου εἶναι ἀληθινὴ - καὶ δὲν ἔχω ἄλλωστε λόγους νὰ τὴν ἀπορρίψω – ὅμως ἐκεῖνο ποὺ γνωρίζω εἶναι ὅτι ὁ Σατανᾶς μπορεῖ νὰ μπεῖ σὲ ἄνθρωπο καὶ ζῶο ἤ καὶ νὰ παρουσιαστεῖ μὲ μορφὴ ζὼου . Μοὺ ἔχει τύχει ἄνθρωπος που μέσα στὸ σπίτι του ἔβλεπε ἕνα κοράκι καὶ δὲν ἔφευγε μὲ τίποτε μἐχρι ποὺ κάλεσε παπὰ . Ὁ ἴδιος στὰ πρόθυρα τῆς τρέλλας γιατὶ οἱ ἄλλοι στὸ σπίτι δὲν τὸ ἔβλεπαν καὶ ἐκεῖνος δὲν μποροῦσε νὰ τοὺς πείσει γιὰ τὴν ὕπαρξή του .

«Άν βάλεις πάνω σε νερό λάδι και μετά πάνω από το λάδι ρίξεις νερό, τότε το άλας απορωφά λάδι. Το λάδι με το νερό δεν κάνουν διάλυμα και έτσι πέφτει ως ίζημα το αλάτι, χωρίς να διαλύεται στο νερό λόγω του λαδιού. »

Φίλε μου δὲν εἶναι ὑπεύθυνο τὸ ἀλάτι , εἶναι κάποια ἄλλη δύναμη ποὺ δυστυχὼς δὲν θέλωμε νὰ γνωρίζουμε τὴν ὑπαρξή της . Δυστυχῶς καὶ ἡ μητέρα μου ἀσχολούνταν μὲ μιὰ τέτοια πρακτικὴ καὶ μέχρι νὰ τὴν πίσω νὰ μὴν τὸ ξανακάνει ἵδρωσα . Ἐκείνη χρησιμοποιοῦσε κάρβουνα γιὰ νὰ θυμιατίσει μὲ λουλοὐδια τοῦ ἐπιταφίου , ἀλλά μετὰ τὰ ἔριχνε σὲ ἕνα ποτήρι νερὸ ὅπου κατὰ παράδοξο τρόπο ἄν ἤσουν ματιασμένος αὐτὰ ἐβυθίζοντο . Ὑπ᾿ ὄψιν ὅτι ἡ ὅλη τελετουργία εσυνοδεύετο ἀπὸ λὀγια -ὑποτίθεται προσευχὲς – καὶ ράντισμα μὲ τὸ νερὸ καὶ χασμουρητά .

«Το θέμα Πολύκαρπε είναι: γιατί θεωρείται ακάθαρτη από την εκκλησία. »

Εἶναι θέσεις ποὺ ἔχωμε παραλάβει ἀπὸ τὸν Ἰουδαϊσμὸ ἄν ενθυμουμε αυτὴ τὴν στιγμὴ καλὼς . Θὰ το ψάξω ποιὸ καλὰ ἀργότερα .

Και κάτι άλλο. Ρώτησα κάποια γνωστή πρώην (ας χρησιμοπιήσω τον προαναφερθέντα όρο) ξεματιάζουσα στην γειτονιά μου (τυγχάνει θεία μου... ). Τα έκο0ψε όμως αυτά λόγω μιας φάρσας που έκανα και μετά από παρότρυνση του αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα της Ρόδου. Τέλος πάντων τη ρωτώ αν όντως συμβαίνει αυτό και μου είπε ναι! Και είναι αξιοσημείωτο ότι έκανε το μάτι με προσευχες, σταύρωνε το πιάτο και άλλα. Εδώ τι γίνεται, φίλε Πολύκαρπε;

Φίλε μου τὸ πρὸβλημα εἶναι τὰ ἄλλα ποὺ λἐνε ποὺ ὡς συνήθως ἀναιροῦν τὴν οὐσίαν τῶν προσευχῶν . Μετὰ σοὺ θυμίζει τίποτε ἡ πράξη τῶν υἱῶν τοῦ Ἀαρὼν καθῶς καὶ ἐκείνων ποὺ ἐξορκιζαν δίχως νὰ εἶναι Χριστιανοὶ ἤ καὶ νὰ ἔχουν ἄδεια πρὸς τοὺτο ;

tsilof
« Άλλο βασκανία, άλλο αυθυποβολή, άλλο εξορκισμός και άλλο να βγαίνει με μορφή ζώου –και μάλιστα από πού-, ο Σατανάς. »

Φίλε μου γνωρίζεις τὴν περίπτωση που κάποτε οἱ δαίμονες ζήτησαν ἀπὸ τὸν Χριστὸ νὰ τοὺς ἐπιτρεψει νὰ μποὺν στοὺς χοίρους ;

Φίλοι μου θέλουν προσοχὴ αὐτὰ τὰ θέματα γιατὶ πἀντα ὁ ὀρθολογισμὸς δὲν ἔχει τὶς λύσεις .

polykarpos
18-07-06, 21:36
Ἀπὸ Ἀρέλα
Φίλτατε Πολύκαρπε:

Αυτά που μου απευθύνετε στο αξιόλογο άρθο σας που ανεβάσατε στις 16:16 , είναι άκρως ενδιαφέροντα και ασφαλώς θα μπορούσα να υπερθεματίσω και να αναπτυχθώ εκτεταμένα απαντώντας επ'αυτών. 'Ομως, άπτονται άλλου θέματος και άλλης συζήτησης. Αυτή μπορεί να διεξαχθεί είτε στο δικό μου φόρουμ (λινκ του οποίου θα βρείτε στο προφίλ μου) όπου έχει ανοιχθεί θέμα περί θρησκείας, είτε εδώ σε κάποιο νέο νήμα που θ'ανοίξετε εσείς. Το αφήνω στην κρίση σας. Προσωπικά δεν το θεωρώ δόκιμο ν'αναπτυχθώ στο παρόν νήμα πάνω σ'αυτά, αφ'ενός ελλείψει χρόνου, αφ'ετέρου διότι δεν αφορούν άμεσα το θέμα που άνοιξα.

Φίλη Ἀρέλα
Θὰ συμφωνήσω μαζί σου ὅτι δὲν πρέπει νὰ ἐπεκταθοῦμε ἐδῶ .
Ἀναγκἀσθηκα νὰ σοὺ ἀπαντήσω σὲ αὐτὰ ποὺ ἔθιξες μὲ τὰ παραδείγματά σου .Τὸ ἄνοιγμα τέτοιων θεμάτων ἐδῶ δημιουργεὶ σφοδρές ἀντιδράσεις καὶ δὲν θέλω νὰ θεωρηθοῦν ὡς πρόκληση ἤ πρόσκληση γιὰ προσυλητισμό . Τὸ δικὸ σου φόρουμ θὰ τὸ δῶ καὶ ἀναλόγως θὰ πράξω .

αγγελική
09-10-06, 19:18
Καταρχάς καλησπέρα, Θα ήθελα να σου παραθέσω και την δική μου εμπειρία για αυτό που λέγεται βασκανία.
Όταν ήμουν 18 ετών δεν πίστευα με τίποτα στο ''μάτι'' έως ότου ένα απόγευμα που είχα βγεί για καφέ με έπιασε φοβερός πονοκέφαλος και ένω ήπια ένα αναλγητικό, δεν μου πέρναγε με τίποτα. Περί της μιάς ώρας πόναγα αφόρητα και δεν πέρναγε. Ενας φίλος στην παρέα μου έλεγε πως είναι μάτι αλλά εγώ δεν το πίστευα. Εκείνος ήξερε να ξεματιάζει και αρχίζει να με ξεματιάζει λέγοντας λόγια από μέσα του. Αρχισε να δακρύζει και να χασμουριέται και είχε γίνει κατακόκκινος. Εγώ μέσα σε λίγα λεπτά σταμάτησα να πονάω και ένοιωθα πως δεν είχα πονέσει ποτέ, σαν να μην μου είχε συμβεί τίποτα.
Από τότε αρχισα να καταλαβαίνω ότι κάτι συμβαίνει πέρα από αυτά που μπορούμε να δούμε με τα υλικά μας μάτια. Πιστεύω ότι υπάρχουν ενέργειες που εκπέμπονται από εμάς και ανάλογα με την ποιότητα των σκέψεών μας έχουν και αυτές την ανάλογη ποιότητα-δόνηση-κραδασμό. Όταν κάνουμε καλές και θετικές σκέψεις παράγουμε θετικές ενέργειες και αυτές εκπέμπουμε γύρω μας. Το βλέπω να συμβαίνει καθημερινά στην ζωή. Αυτό είναι το δικό μας έργο που παράγουμε σε αυτή την ζωή.
Ομως έχω νιώσει πολλές φορές και την Θεία Ενέργεια να διοχετεύεται όποτε το ζητήσω και σε μένα και σε καποιες καταστάσεις που με προβληματίζουν, και αλλάζουν.
Πιστεύω ότι όταν έλκουμε θεία ενέργεια όλα μετουσιώνονται και εξουδετερώνονται, παυουν να είναι αρνητικά η θετικά. Η θεία ενέργεια δεν υπόκειται στους γηινους νόμους της διττότητας, του καλού και του κακού. Είναι πάνω από αυτούς, είναι ουδέτερη. Γι'αυτό σου προτείνω την άλλη φορά που θα διοχετεύσεις την όποια αρνητική ενέργεια, έχεις συσσωρεύσει εντός σου, στο λάδι, να έλξεις και την Θεία ενέργεια να την εξουδετερώσει και να την μετουσιώσει σε ουδετερότητα και τελειότητα. Εάν θελήσεις επιπλέον διευκρυνήσεις είμαι στην διάθεσή σου. Με εκτίμηση αγγελική

Υδροχοος
10-10-06, 17:14
έριξα λάδι που απλώθηκε ώσπου να καλύψει όλη την επιφάνεια του νερού και έτρεξα κοντά της, παροτρύνοντάς τη να αγγίξει το φλυτζάνι και να προσπαθήσει να "μεταφέρει" με τη σκέψη όλη την "αρνητική ενέργεια" στο φλυτζάνι. Κι εκεί παθαίνω το απίστευτο πολιτισμικό σοκ. (ούτε προσευχές, ούτε λόγια, ούτε καν σταυροκόπημα δεν έκανα/έκανε σημειωτέον). Βλέπω με τα ματια μου, στο δευτερόλεπτο που η μικρή μου άγγιξε το φλυτζάνι, το λάδι να διαλύεται στις άκρες και στη μέση να συμπυκνώνεται σε μια χοντρή σταγόνα, η οποία....ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ μέσα στο νερό, ώσπου κατέληξε στον πάτο του φλυτζανιού !!! Επί τόπου και στην ψύχρα, όταν η σταγόνα κατακάθισε στον πάτο, η Στέισι μου συνήλθε! 'Ανοιξε το μάτι της, τεντώθηκε, τέρμα οι κράμπες, οι ναυτίες και η γενικότερη δυσφορία.
'Εχω δει κι άλλες φορές όπως είπα να "διαλύεται" το λάδι στην επιφάνεια. Να σχηματίζει όμως χοντρή σταγόνα και να βυθίζεται μέσα στο νερό, κόντρα στο φυσικό νόμο που ξέρω (ότι το λάδι είναι ελαφρύτερο του νερού), ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ! Το φλυτζάνι το κράτησα μέχρι σήμερα, και η σταγόνα εξακολουθεί να'ναι αμετακίνητη και ακίνητη στον πάτο. Εξακολουθώ να το κοιτώ και να μην πιστεύω στα μάτια μου...



Β+

Γεια σε ολους ειμαι καινουριος στην παρεα σας αν κ παρακολουθω εδω και καιρο την ιστοσελιδα σας :). Αυτο που περιγραφεις φιλη Αρελα μου φαινεται απιστευτο κ συναμα συναρπαστικο...Αυτο που ξερω εγω κ εσυ οπως εγραψες, ειναι πως οταν βαζεις το λαδι στο νερο κ πεις καποια λογια που δεν γνωριζω το λαδι διαλυεται κ σημαινει πως εισαι ματιασμενος κ φευγει το κακο ματι απο σενα...αλλα απλα να αγγιζει καποιος το φλυτζανι κ να μεταδιδει την κακη ενεργεια στο λαδι δεν τοχω ξαναδει ουτε κ ακουσει...μηπως εχεις καποια κρυφη ακομη κ σε σενα ικανοτητα Αρελα ;)?

Φιλικα

Κ κατι αλλο, μια γνωστη που ξερει να "ξεματιαζει" (:p) με καποια λογια που της ειχε πει η γιαγια της ειπε απλα σε μια φιλη να ριχνει λιγο λαδι μεσα σε ενα φλυτζανακι με νερο κ απλα να λεει 3 φορες το πατερ ημων...(ουτε περιεργα λογια ουτε ξορκια κτλ)Η μεθοδος αυτη πιανει μπορω να σας πω κ το εχει κανει κ σε μενα...Ειμαι απο τους ανθρωπους που δεν τους "πιανει" το κακο το ματι ευκολα κ οσες φορες εχει τυχει να ζητησω την βοηθεια της "ξεματιαστρας" φιλης μου παντα οταν συνελθω σκεφτομαι την περιπτωση της αυθυποβολης αλλα κ παλι ποιος ξερει...:p

άβαξ
19-10-06, 13:30
Χαιρετώ τους φίλους του forum. Το ζήτημα περί “ματιού” κατά την γνώμη μου είναι ένα αξιόλογο θέμα προς συζήτηση και προσφέρει άφθονο έδαφος για ανάλυση και ερμηνείες. Αυτό το λέω γιατί είναι από τα ελάχιστα “μεταφυσικά” ζητήματα που γνωρίζω ,για το οποίο καθένας μπορεί εμπειρικά να δημιουργήσει τις συνθήκες, να καταγράψει και τέλος να αναλύσει τα αποτελέσματα στο ...σπίτι του. Εγώ ο ίδιος θυμάμαι από παιδάκι ακόμα, όταν είχα τα συμπτώματα του “ματιού” , την γιαγιά μου να με “διαβάζει” και να προσπαθεί, με επιτυχία πάντα, να μου αφαιρεί από πάνω μου το “κακό μάτι”.

Ήταν αρκετές οι φορές που είχα παραβρεθεί ή είχα ο ίδιος υπάρξει δέκτης του ξεματιάσματος ώστε το θεωρούσα ως κάτι πολύ φυσιολογικό. Εξάλλου, δεν πιστεύω, ότι στην ελληνική (τουλάχιστον) επικράτεια και κυρίως στην επαρχία ,δεν υπάρχει άτομο που δεν έχει δει ή ακούσει έστω ,για το ξεμάτιασμα. Εδώ, πρέπει να αναφέρω, για να μην κατηγορηθεί η γιαγιά μου για κομπογιαννιτισμό και αφέλεια, ότι πάντοτε πριν μπει στην διαδικασία να με ξεματιάσει ,το πρώτο της μέλημα ήταν να φωνάξει γιατρό να με δει εάν έχω κάποια παθογόνα ασθένεια..

Η arela η οποία μας εισήγαγε στο θέμα θεωρώ ότι δεν έχει λόγο να μας εμπαίξει, αντίθετα από τα γραφόμενα της καταλαβαίνω ότι διαθέτει ιδιαίτερα ορθολογική και συγκροτημένη σκέψη .Και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά σκεπτικιστή, όμως την ιστορία που ανέφερε η arela την έχω βιώσει σε αρκετές περιπτώσεις με διαφορετικές ίσως εκδοχές και παρόλα αυτά δεν μπορώ λογικά να εξηγήσω τι συμβαίνει.

Πριν περιγράψω την “τελετουργία” στην οποία προβαίνουν συνήθως για το ξεμάτιασμα, θεωρώ σωστό να αναφέρω πρώτα τα συμπτώματα κάτω από τα οποία κάποιος θεωρείται ότι είναι κάτω από την επήρεια του “κακού ματιού”. Ένας ήπιος πονοκέφαλος, η ημικρανία, το ...συνάχι ή ο ...πονόδοντος δεν αποτελεί ένδειξη για μάτιασμα. Κάποιοι users έχουν ήδη αναφέρει την ναυτία, έντονη ζάλη, κίτρινο χρώμα στο δέρμα, γενική αδιαθεσία. Συμπληρώστε στα προηγούμενα συμπτώματα το πρόθεμα ψιλο- (ψιλοζαλάδα, ψιλοναυτία, ψιλοτάση για εμετό κτλ) και ΟΛΑ μαζί αποτελούν συνήθως τρανταχτή απόδειξη ματιάσματος.

Οι τεχνικές ξεματιάσματος σίγουρα διαφέρουν και υπάρχουν αρκετές παραλλαγές ανά την Ελλάδα. Εγώ θα περιγράψω την διαδικασία που ακολουθούσε η γιαγιά μου : έβαζε νερό σε ένα γυάλινο ποτηράκι (π.χ. κρασιού ) και λάδι σε ένα κουτάλι σούπας. Καθόταν απέναντι μου και υποτονθόρυζε κάποιες ευχές (που ποτέ δεν άκουσα καθαρά) ενώ παράλληλα έπαιρνε σταγόνες λαδιού από το κουτάλι και τις πέταγε σιγά-σιγά στο νερό. Εάν όντως είχα ματιαστεί, οι σταγόνες αυτές χάνονταν στο νερό και μάλιστα θυμάμαι ότι άφηναν έναν ήχο “τσουρουφλίσματος” ! Όταν τελείωνε το λάδι στο κουτάλι, η γιαγιά σταματούσε τις ευχές και με προέτρεπε να πιω τρεις φορές από το ίδιο ποτήρι, στο οποίο “κάηκε” το λάδι. Να επισημάνω επίσης ότι κατά την διάρκεια του “ξεματιάσματος” η γιαγιά χασμουριόταν κιόλας(λένε ότι όσο πιο δυνατό είναι το “μάτι” τόσο πιο πολλές φορές χασμουριέται ο ξεματιαστής ). Άλλες φορές, η διαδικασία που ακολουθούνταν ήταν παρεμφερές με την διαδικασία που ακολούθησε η arela. Το αποτέλεσμα που νιώθει κάποιος αμέσως μετά το πέρας του εγχειρήματος είναι βασικά το ίδιο : νιώθει αμέσως ξελαφρωμένος, σα να του φεύγει ένα βάρος.

Πρέπει να τονίσω ότι το ξεμάτιασμα, απ΄ όσο έχω διαπιστώσει και εγώ ο ίδιος ,δεν ασκείται από όλους τους ανθρώπους. Κάποια άτομα μόνο, και κατά κανόνα γυναίκες διαθέτουν αυτό το “χάρισμα”. Επίσης όσο και αν φαίνεται γελοίο, η καλές ξεματιάστρες μπορούν να σε ξεματιάζουν από απόσταση ή από το τηλέφωνο (πάλι σιγοψιθυρίζοντας ευχές και χασμουριόντας).

Όσοι έχουν ενστάσεις σχετικά με κάποια πράγματα που προανέφερα θα ήθελα πολύ να μου τις κάνουν γνωστές. Παρόλο τον ορθολογισμό που θεωρώ ότι με διακρίνει, δεν μπορώ να πω ότι δεν με έχει εντυπωσιάσει ο τρόπος και η αποτελεσματικότητα που έχει μια “τελετή” ξεματιάσματος. Ποια είναι η πηγή της? Λαϊκή σοφία, παγανιστική πρακτική, αυθυποβολή ? Επίσης εάν γνωρίζει κανείς εάν η διαδικασία ξεματιάσματος ακολουθείται από άλλους λαούς ή διαφορετικά δόγματα (π.χ. Καθολικισμός) ,θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να το μοιραστεί μαζί μας. Τέλος θα ήθελα να ακούσω και την γνώμη κάποιου ιατρού για το θέμα. Ευχαριστώ.

tsilof
19-10-06, 13:56
Παρεμβαίνω μονάχα για να ενημερώσω πως παράλληλα με αυτό το νήμα, πολλές πληροφορίες υπάρχουν και εδώ: μεταβιβάζεται η αρνητική ενέργεια; (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=857)

Καλή συνέχεια :)

niriida
21-10-06, 22:58
Αρέλα σε χαιρετώ

Έχω διαβάσει το θέμα σου και στο άλλο φόρουμ και είχα πειραμαστιστεί πάνω σ' αυτό.Πραγματικά πιάνει.
Είπα να δοκιμάσω και την συνταγή του Πολύκαρπου .Αυτή κι αν πιάνει και είναι και πολλή δυνατή .Και από ότι κατάλαβα την τρέμει και το κακό.
Εγώ βέβαια έχω τους δικούς μου τρόπους να ξορκίζω το κακό, αλλά ό,τι μαθαίνει κανείς , καλό είναι...
Οι πρώτοι χριστιανοί εκτός από την πρακτική με το νερό και το λάδι είχαν και μια
<<μαγική>> λεξούλα που τη χάραζαν σε πέτρες ή αλλού και την είχαν για φυλαχτό και προστασία.

m_airy
05-03-08, 00:41
αγαπητη μου arela αυτο ακριβως συνεβη στον μικρο μου αδερφο (5 ετων) πριν 2 μηνες.νομιζα οτι τον χαναμε το παιδι εκλαιγε πονουσε κ δεν μπορουσε οταν τον ειχα αγκαλια ουτε καν να μου μιλησει.τον "ξεματιασε" ο πατερας μου κ το λαδι σταθηκε ακριβως ετσι,αμεσως μετα συνηλθε κ κοιμηθηκε.

schooligan
06-03-08, 08:52
Παντως με το λαδι υπαρχουν πολλες ιστοριες. Μολις βρω λιγο χρονο θα παραθεσω μερικες απο οσες εχω στο αρχειο.

noname
06-05-11, 14:40
Καπου στην αρχη του Θεματος, καποιος αναφερει οτι εαν πιστεψεις στο "φαρμακο" αυτο θα σε γιατρεψει.....θελω να αναφερω μια την δικια μου περιπτωση.....
Πριν περιπου 7-8 χρονια ειχε αρχισει να με πιανει σε ασχετες στιγμες και ξαφνηκα πονοκεφαλος ζαλη κλπ...μεχρι τοτε δεν ειχα σχεδον ποτε ματιαστει,μονο σαν παραμυθι θυμαμαι τη γιαγια μου λιγες φορες μικρος να με ξεματιαζει αλλα ημουν μικρος και δεν εδινα σημασια......Λοιπον οταν αρχισαν αυτες οι ξαφνικες "αδιαθεσιες" ,επερνα απο κανενα παυσιπονο και μετα απο λιγο συνηθως μου περνουσε....μια φορα ομως δεν περνουσε με τιποτα! Ενιωθα σαν αρρωστος χωρις να ειμαι, νυσταζα ολη μερα και δεν μπορουσα να ανοιξω ουτε τα ματια μου καλα-καλα.........θυμαμαι λοιπον, μετα απο περιπου 5-6 μερες που ημουν σ αυτο το χαλι, πινοντας καφεδες δηθεν για να ξυπνησω, επαιζα ενα παιχνιδι στον υπολογιστη! με το ζορι δηλαδη κρατιομουν και εβλεπα-δεν εβλεπα την οθονη.....Ξαφνικα λοιπον, θυμαμαι να αρχιζω να χασμουριεμαι σαν να ξυπνησα απο υπνο,να ανοιγουν τα ματια μου διαπλατα και να εχω παρα πολυ διαθεση γενικα......μεσα σε 2 λεπτα ημουν πιο καλα απο ποτε......το περιεργο ξερετε ποιο ειναι? μετα απο 5 λεπτα μου εστηλε μηνυμα η κοπελα μου και μου λεει "μου ειχε πει κατι λογια παλια η γιαγια μου για ξεματιασμα,και επειδη λεω μηπως εισαι ματιασμενος σε ξεματιασα αλλα δεν πιστευω να εγινε τιποτα...." Αυτα ακριβως ηταν τα λογια της.......πως το εξηγειται λοιπον αυτο ολοι εσεις που λετε οτι ειναι αυθυποβολη κλπ κλπ κλπ?

Gnk
10-06-11, 14:17
καλώς σας βρήκα.Είμαι καινούργια στο forum και θα ήθελα να γράψω και την δική μου εμπειρία σχετικα με το μάτιασμα.Εχουν περάσει αρκετά χρόνια απο τότε αλλα το γεγονός δεν θα το ξεχάσω ποτέ μου γιατί σε εμένα τουλάχιστον απέδειξε ότι "κάτι" υπάρχει.Καλοκαίρι,διακοπές με τον άντρα μου .Περνάγαμε πολύ όμορφα.Ενα απόγευμα κάνοντας την βόλτα μας,έρχεται η ιδέα στον αντρα μου να ζητήαουμε απο κάποιον να μας βγάλει μια φωτογραφία και έτσι γίνεται,συναντάμε μια γιαγιά κοτσωνάτη μπορώ να πώ της δέιχνουμε πως να λειτουργήσει την μηχανή και περιμένουμε να μας φωτογρασει ,τότε λέει η γιαγία "τι ωραίο ζευγάρι".Την θυμάμαι αυτήν την κουβέντα τόσο έντονα γιατί το επόμενο δευτερόλεπτο ένιωσα "κάτι "σαν ζεστό κύμα αέρα να με χτυπάει.Ενιωαα απίστευτα παράξενα ,αμέσως άλλαξε η διάθεσή μου προς το χειρότερο φυσικά.Ηταν σαν να με είχε πιάσει κατάθλιψη δέν είχα κέφι ούτε να μιλήσω.Ο άντρας μου όταν του το είπα δεν με πίστεψε,μου είπε η ιδέα σου θα είναι ,εγώ όμως ήξερα πως είχα δυνατό "μάτι" επάνω μου και έπρεπε να το ξεφορτωθώ γρήγορα.Επειδή εγώ τότε δεν ήξερα να ξεματάζω παρακάλεσα μια γυναίκα που έμενε δίπλα σε εμάς να το κάνει .Χρειάστηκαν δύο φλυτζάνια με νερό όπου έριχνε τις σταγόνες του λαδιού καθώς έλεγε τα λόγια.Οτάν τελείωσε την διαδικασία γυρνάει και μου λέει "τι ήταν αυτό το πράγμα που είχες πάνω σου κορίτσι μου".Μετά από λίγο συνήλθα εντελώς.Λένε ότι το μάτιασμα είναι αυθυποβολή και τίποτα άλλο εγώ όμως ξέρω πολύ κάλα τι ήταν αυτό που αισθάνθηκα να με χτυπάει όπως έγραψα σαν ζεστό κύμα αέρα και αύτό δεν ήταν καθόλου αυθυποβολή.Απο τότε έλαβα τα μέτρα μου και έμαθα να ξεματιάζω,βέβαια τόσο έντονο περιστατικό δεν μου ξαναέτυχε ποτέ ως σήμερα.

noname
10-06-11, 16:06
Συμφωνω απολυτα μαζι σου,αλλωστε τα εγραψα και πιο πανω.....οσοι λενε οτι ειναι αυθυποβολη μαλλον δεν εχει τυχει ποτε να ματιαστουν.....και οσα περισσοτερα γνωριζεις,τοσο περισσοτερο σε κυνηγανε,διοτι το "κακο",οτι μπορει να θεωρειται "κακο", ξερει οτι γνωριζεις και σε κυνηγαει περισσοτερο για να σου βαλει τρικλοποδιες.....φυσικα αυτα ειναι δικα μου συμπερασματα και γνωμες,ο καθενας μπορει να πιστευψει οτι θελει!παντως απο τη στιγμη που με διαβασε ενας δικος μου πνευματικος, παρ ολο που δεν ειμαι ανθρωπος πολυ της εκκλησιας κλπ αλλα αυτο δεν σημαινει οτι "πιστευω" και λιγοτερο, το ματι με πιανει πολυ λιγοτερο και σε μικροτερη ενταση......και καποιες φορες μπορω να το αντιμετωπισω και μονος μου.....

TEREZAKI
23-06-11, 19:48
παιδια, τη βασκανια την παραδεχεται και η εκκλησια μας. Καποτε ενα ωραιοτατο φυτο που ειχα στο μπαλκονι, ξαφνικα εγινε ολομαυρο σαν να καηκε απο πυρκαια, το μοναδικο αλλα και ανικητο οπλο ειναι Η Αγια Κοινωνια. Μακαρι να αξιωνεται κανεις να κοινωνα οσο γινεται συχνοτερα.

Tsilier
26-06-11, 09:35
παιδια, τη βασκανια την παραδεχεται και η εκκλησια μας. Καποτε ενα ωραιοτατο φυτο που ειχα στο μπαλκονι, ξαφνικα εγινε ολομαυρο σαν να καηκε απο πυρκαια, το μοναδικο αλλα και ανικητο οπλο ειναι Η Αγια Κοινωνια. Μακαρι να αξιωνεται κανεις να κοινωνα οσο γινεται συχνοτερα.

Δέν θα συμφωνήσω απόλυτα η εκκλησία το αναγνωρίζει μπορούν να λύσουν το πρόβλημα κάποιοι ιερείς όχι όμως όλοι υπάρχουν και ιερείς που δηλώνουν οτι δέν έχουν ιδέα για το θέμα, η θεία κοινωνία απο μόνη της δέν μπορεί να κάνει τίποτα.

Mphx
26-06-11, 13:41
Συγνωμη που θα βγω λιγο "εκτος θεματος" αλλα διαβαζω 4 σελιδες και εχω φριξει με οσους γραφουν για εκκλησια..και εκκλησια..και το αναγνωριζει και η εκκλησια..και αγια κοινωνια ....

1.Δηλ αφου το αναγνωριζει η εκκλησια ..αρα ετσι ειναι?η εκκλησια ειναι το σημειο αναφορας μας?μην αναφερθω στην λαθος χρηση της λεξης εκκλησιας..αλλα πιανουμε αλλο θεμα.

2.Πολυκαρπε στα πολλα που ειπες , θα μεινω σε αυτο με την λεχωνα και που την θεωρει ακαθαρτη η "εκκλησια".ο Θεος εφτιαξε τον ανθρωπο με την "εντολη" ... αυξανεστε και πληθυνεστε.Αρα μου λες οτι η εκκλησια θεωρει ακαθαρτη την γυναικα μετα απο μια διαδικασια η οποια υπαγεται στην προαναφερθεισα εντολη του Θεου ?(πληθυνεστε?).Και λες οτι δεν ξερεις γιατι την θεωρει ετσι απλα το βρηκαμε απο τον Ιουδαισμο ?Δηλ μια φαση
οπως τα βρηκαμε..ετσι ειναι?
Μην συνεχισω να λεω για τον Χριστιανισμο , γιατι παρολο που ασπαζομαι αυτα που διδασκει , δεν ασπαζομαι αυτους που τα κηρυττουν και τον τροπο που διαδοθηκε σαν θρησκεια δια μεσω των αιωνων..

3.Να ριξει σταγονες αγιασμου στο ποτηρι με το λαδι.Και ποιος το αγιασε τον αγιασμο?ο κληρικος της ενοριας?εχει τετοια δυναμη?που την βρηκε την δυναμη?ειμαστε σοβαροι ?Εχει απευθειας γραμμη με "επανω"?Σοβαρα μιλαμε?
Ακουγομαι ακραιος αλλα σορρυ δεν μπορει ο κληρικος που ο βιος του απεχει χιλιομετρα απο τον βιο οχι αγιου αλλα ενος "σωστου" ανθρωπου να μου ΑΓΙΑΖΕΙ το νερο.Δεν λεω για ολους φυσικα αλλα για μεγαλο μερος του κληρου.
(κατ'εμε το "αγιασμενο" νερο υπαγεται στην αυθυποβολη,παει ο θρησκος στον κληρικο..του λεει ξερεις τι ..το αγιασα...ειναι αγιασμενο...το πιστευει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ο θρησκος οτι ετσι ειναι..οποτε πλεον το νερο..."λειτουργει" ως τετοιο...ως αγιασμενο..για τον θρησκο που το παιρνει.)

Απορω αν κατεβαινε κανας Χριστος στις μερες μας ποσα σκαμπιλια θα μοιραζε σε κληρικους , ιερεις , μητροπολιτες , και ενα σωρο "εκπροσωπους" της εκκλησιας.

Η "εκκλησια" ειναι ανθρωποφτιαχτο πραγμα...οριζεται οπως θελουν αυτοι που το φτιαχνουν και σπανιως εχει σχεση με την πραγματικη θρησκεια.
Μην ειμαστε κολημενοι στην "εκκλησια" αλλα στην ουσια των πραγματων.

Και για να μιλησω και λιγο "εντος θεματος"...δεν εχω ματιαστει ποτε μου ουτε ξερω να ξεματιαζω...
Αλλα πιστευω οτι ειναι ολα θεμα σκεψεων/ηλεκτρομαγνητικων κυματων/ενεργειων.
Αυτο κατ'εμε προυποθετει πιστη στην διαδικασια , ειτε γινεται με ψαλμους,ξορκια ειτε χωρις.
Επισης προυποθετει δυνατο "πομπο" , οχι αναγκαστικα δυνατο "δεκτη".
Οπως για παραδειγμα αυτοι που κανανε "βουντου" κατω στην Νοτια Αμερικη.
Ο "μαγος" απλα χρειαζοταν ενα αντικειμενο του στοχου για να του κανει "κακο".
Μαγος = δυνατος πομπος ενεργειας/θετικης ή αρνητικης σκεψης.
Κατα αντιστοιχια πιστευω λειτουργει και το σκηνικο με το ματιασμα/ξεματιασμα.Εκει το λενε βουντου , εδω το λεμε ματιασμα.Διαφορετικη πολιτισμικη κουλτουρα.

Προσωπικες αποψεις ειναι αυτες , χωρις απτες αποδειξεις.

panoramix23
18-08-13, 12:59
καλησπερα σε ολους..ειμαι κι εγω καινουριος εδω και μπηκα ψαχνοντας απαντησεις σε κατι που τα τελευταια χρονια με ταλαιπωρει ιδιαιτερως..
Διαβασα αυτα που γραφετε παραπανω για τη βασκανια, το κακο ματι κλπ..η αληθεια ειναι οτι πιστευω πολυ σε αυτα τα πραγματα απο ενα σημειο και μετα, οταν δηλαδη ειδα οτι μαλλον με περιτριγυριζει κι εμενα τον ιδιο..

ηθελα να ρωτησω αν καποιος/καποια απο εσας εχει ακουσει για καποιους γεροντες που σου δινουν ενα φυλαχτο και σε προστατευει απο ολες αυτες τις κακες ενεργειες..ο λογος που ρωταω ειναι οτι εχω ακουσει μια ιστορια απο ατομο το οποιο δε λεει φανφαρες για εναν γεροντακι με πνευματικα χαρισματα που βοηθησε τη γυναικα του να απαλλαγει απο τετοια πραγματα..το κακο ειναι οτι αυτο το γεροντακι εχει πλεον αποδημησει..

δεν ξερω τι ειναι αυτο που με πιανει, ξερω παντως οτι ειναι κακη ενεργεια, ειτε αυτη λεγεται κακο ματι, ειτε γλωσσοφαγια ειτε οτιδηποτε αλλο..και με ταλαιπωρει πολλα χρονια τωρα..για την ακριβεια απο τοτε που χωρισα με μια σχεση που ειχα..

αν καποιος απο εσας εχει κατι ακουσει, θα ηθελα να μαθω
ευχαριστω

panosfromlydian
18-08-13, 21:42
καλησπερα σε ολους..ειμαι κι εγω καινουριος εδω και μπηκα ψαχνοντας απαντησεις σε κατι που τα τελευταια χρονια με ταλαιπωρει ιδιαιτερως..
Διαβασα αυτα που γραφετε παραπανω για τη βασκανια, το κακο ματι κλπ..η αληθεια ειναι οτι πιστευω πολυ σε αυτα τα πραγματα απο ενα σημειο και μετα, οταν δηλαδη ειδα οτι μαλλον με περιτριγυριζει κι εμενα τον ιδιο..

ηθελα να ρωτησω αν καποιος/καποια απο εσας εχει ακουσει για καποιους γεροντες που σου δινουν ενα φυλαχτο και σε προστατευει απο ολες αυτες τις κακες ενεργειες..ο λογος που ρωταω ειναι οτι εχω ακουσει μια ιστορια απο ατομο το οποιο δε λεει φανφαρες για εναν γεροντακι με πνευματικα χαρισματα που βοηθησε τη γυναικα του να απαλλαγει απο τετοια πραγματα..το κακο ειναι οτι αυτο το γεροντακι εχει πλεον αποδημησει..

δεν ξερω τι ειναι αυτο που με πιανει, ξερω παντως οτι ειναι κακη ενεργεια, ειτε αυτη λεγεται κακο ματι, ειτε γλωσσοφαγια ειτε οτιδηποτε αλλο..και με ταλαιπωρει πολλα χρονια τωρα..για την ακριβεια απο τοτε που χωρισα με μια σχεση που ειχα..

αν καποιος απο εσας εχει κατι ακουσει, θα ηθελα να μαθω
ευχαριστω

Ισως αυτος που λες κακο ματι να ειναι ουσιαστικα μια περιοδο επουλωσης μετα απο το χωρισμο σου.

Για σιγουρια γυρνα στον ηλιο και τη φυση και τους θετικους ανθρωπους.Καμια αρνητικη ενεργεια δεν μπορει να επιβιωσει σε αυτα.