Επιστροφή στο Forum : Πρόβλεψη Μέλλοντος
Καταρχάς να πω ότι επιθυμώ να το βάλουν οι αρμόδιοι σε όποια κατηγορία ανήκει.
---
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι κάποιες (κυρίως) γυναίκες, κάθονται ολημερίς κι ολονυχτίς και σκέφτονται πως θα μάθουν το μέλλον τους. Άλλες διαβάζουν βιβλία περί αστρολογίας, άλλες τηλεφωνούν (σε 090, καταχρεώνονται...) σε μέντιουμ, άλλες βλέπουν φλυτζάνι, άλλες βλέπουν το αυγό (είναι νέα μόδα...)...
---
Όλους μας λίγο-πολύ μας έχει κάποτε απασχολήσει το μέλλον μας. Τι είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να μάθουμε το μέλλον μας; Ο φόβος για το "αύριο"; Ίσως, αλλά δεν με καλύπτει.
---
Είναι σωστό να βλέπουμε κάθε φορά το φλυτζάνι (π.χ.), για να δούμε αν μας συμβεί κάτι κακό; Είναι σωστό να ξέρουμε το μέλλον μας; Αν ξέρουμε το μέλλον μας τότε ποιο το ενδιαφέρον της ζωής;
---
"Λειτουργούν" οι μέθοδοι μαντείας του μέλλοντος; Ή μήπως οι εθισμένοι εις την μαντεία αυθυποβάλλονται και έτσι τους συμβαίνει το κακό-καλό που προέβλεψαν (ως γνωστόν είναι μεγάλη η δύναμη του εγκεφάλου);
---
Θα παρακαλούσα να μην τοποθετηθεί κανείς θρησκευτικώς μέχρι στιγμής, για λόγους που μπορώ να σας εξηγήσω με πμ (μόνο σε αυτούς που θέλουν να τοποθετηθούν θρησκευτικώς).
---
Επίσης, ενημερώνω τους συντονιστές ότι θέλω να βάλω μία δημοσκόπηση σε αυτό το θέμα. Και θα το πράξω όταν το θεωρήσω σωστό. Είναι ok?
---
Η δική μου τοποθέτηση επί του θέματος θα γίνει αφού τοποθετηθούν μερικά μέλη επί του θέματος. Προς το παρόν θα περιμένω.
---
Φιλικά,
Κ. Ν. Νικόλαος (excellent).
Όλους μας λίγο-πολύ μας έχει κάποτε απασχολήσει το μέλλον μας. Τι είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να μάθουμε το μέλλον μας; Ο φόβος για το "αύριο"; Ίσως, αλλά δεν με καλύπτει.Τι θα έλεγες για την περιέργεια. Την διαθέτει σε τεράστιες δόσεις ο άνθρωπος. Δες για παράδειγμα πόσο μεγάλη περιέργεια έχουν οι περισσότεροι να μάθουν τι κάνει ο ένας και ο άλλος γύρω καθώς και για πάμπολλα ανούσια πράγματα της καθημερινότητας (η κλασσική ανάλωση και το ανούσιο ξόδεμα χρόνου του μέσου ανθρώπου μιας και δεν πάει ο νους του σε κάτι καλύτερο), πόσο μάλλον για…το μέλλον.
Και μερικά ακόμη παραδείγματα: - Θα με παντρευτεί άραγε; Θα ζήσω καλή και ευχάριστη ζωή; Θα αποκτήσω πλούτη; Θα πετύχω τους στόχους μου; Θα γίνω διάσημος και σπουδαίος; Θα αποκτήσω αναγνώριση; … ;; ..; ;. . ;
(Επίσης σε όλα αυτά είναι αναμειγμένη και η τάση για επιβεβαίωση.)
Είναι σωστό να βλέπουμε κάθε φορά το φλυτζάνι (π.χ.), για να δούμε αν μας συμβεί κάτι κακό; Είναι σωστό να ξέρουμε το μέλλον μας; Το σωστό ή λάθος διαφέρει για τον καθένα. Ερχόμενος πάλι στην αμέσως παραπάνω απάντηση προσθέτω ότι: θέλεις να ξέρεις εάν θα σου συμβεί κάτι κακό ώστε να λάβεις μέτρα και να προβείς σε ενέργειες προκειμένου να το αποτρέψεις (χωρίς όμως να είναι σίγουρο και το αν θα τα καταφέρεις).
Βέβαια το να 'δεις' κάτι από το μέλλον δεν σημαίνει ότι είναι και κάτι το δεδομένο. Για να γίνω πιο κατανοητός λέω πως θα δεις μια εκδοχή από τις διάφορες που υπάρχουν και η οποία είναι η πιο πιθανή να λάβει χώρα κρίνοντας από τις ενέργειες, τις σκέψεις, τις επιδιώξεις αλλά και τις απροσεξίες σου. Με λίγα λόγια διαμορφώνεις εσύ ο ίδιος το μέλλον σου (συμβάλεις ακόμη και στο ευρύτερο μέλλον). Μπορεί όμως κάποια στιγμή άνετα κάτι να αλλάξει σε εσένα, πχ κάποιες σκέψεις που θα προκύψουνε ή μια συνειδητοποίηση, και να πάρεις μια καινούργια απόφαση να κάνεις μια νέα επιλογή. Αυτό αλλάζει κάποιες συντεταγμένες στην πορεία των πραγμάτων και συνεπώς τη συνέχεια και το αποτέλεσμα.
Μαθαίνοντας κάτι από το μέλλον ίσως να βοηθήσει στο να επιλέξεις μια άλλη πορεία (χωρίς απαραίτητα να είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται) ώστε να αποτρέψεις ας πούμε κάτι αρνητικό ή καταστροφικό, και δεν αναφέρομαι μονάχα στο υλικό πεδίο.
Ρωτάς: Αν ξέρουμε το μέλλον μας τότε ποιο το ενδιαφέρον της ζωής;
Το μέλλον δεν μπορείς να το γνωρίζεις στην ολότητά του γιατί διαρκώς διαμορφώνεται. Μπορείς να γνωρίσεις απλά ένα κομμάτιτου! Και το αν θα έχει ενδιαφέρον πια η ζωή όπως επιμένουν κάποιοι, σκέψου κατά πόσο ενδιαφέρον την θεωρούν ήδη την κάθε στιγμή που περνάει και κατά πόσο την αξιοποιούν. Αυτό ας το σκεφτούν καλά όσοι συμμερίζονται το ερώτημά σου και το βλέπουν ως κατάφαση.
Καλό θα ήτανε λοιπόν να κοιτάξει να συνειδητοποιήσει ο καθένας Τι του γίνεται στο Τώρα και Πού βαδίζει!
Το μέλλον θα το συναντήσεις αργότερα, παρακάτω, που και αυτό τότε θα είναι άλλο ένα Τώρα.
"Λειτουργούν" οι μέθοδοι μαντείας του μέλλοντος; Ή μήπως οι εθισμένοι εις την μαντεία αυθυποβάλλονται και έτσι τους συμβαίνει το κακό-καλό που προέβλεψαν (ως γνωστόν είναι μεγάλη η δύναμη του εγκεφάλου);Αυτό νομίζω πως μπορεί να έχει δύο ερμηνείες ταυτόχρονα. Κάποιες μέθοδοι πιθανόν να έχουν όντως μια μυστηριώδη ιδιότητα να φέρνουν αποτέλεσμα, και εδώ μπαίνουμε στο πεδίο του Μυστικισμού και της Αλχημείας, και από την άλλη είναι και ο παράγοντας του νου που σαφώς και παίζει τον καθοριστικό ρόλο στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς το αποτέλεσμα να οφείλεται καθόλου στην μέθοδο με την οποία οι περισσότεροι ξεγελιούνται.
Η δική μου τοποθέτηση επί του θέματος θα γίνει αφού τοποθετηθούν μερικά μέλη επί του θέματος. Προς το παρόν θα περιμένω.Γιατί αποφεύγεις να τοποθετηθείς εσύ πρώτος αφού και έθιξες και το θέμα; Σε τι θα σε βοηθήσουν οι απόψεις των άλλων για να διατυπώσεις την δική σου εαν την διαθέτεις ήδη;!
Επίσης, ενημερώνω τους συντονιστές ότι θέλω να βάλω μία δημοσκόπηση σε αυτό το θέμα. Και θα το πράξω όταν το θεωρήσω σωστό. Είναι ok? Η δημοσκόπηση, εφόσον είναι σοβαρή και όχι ανούσια, θεωρώ ότι καλό θα ήταν να μπει από την αρχή και όχι μετά, και θα πρέπει να έχεις ξεδιαλύνει σε τι θα αποσκοπεί.
Λίγο ως πολύ όλοι μας καθημερινά προβλέπουμε το μέλλον.Ακούσια ή εκκούσια.
Το θέμα είναι σε ποιόν βαθμό μπορούμε να το κάνουμε αυτό.
Ο λόγος που προσωπικά θέλω να μάθω το μέλλον μου, είναι για να μην έχω αγωνία για το αύριο. Αν ο γιός μου θα μεγαλώσει υγιής και ευτυχισμένος.
Ο λόγος που δεν θέλω να μάθω το μέλλον μου, είναι για να μην έχω αγωνία για το αύριο. Αν ο γιός μου θα μεγαλώσει υγιής και ευτυχισμένος.
Πιστεύω ότι μόνοι μας διαμόρφώνουμε το μέλλον μας.Δεν νομίζω πως είναι θέμα αυθυποβολής αλλά μάλλον μιας αλυσίδας πράξεων.
Μα όλοι ξέρουμε το μάλλον μας σε αυτή την ζωή. Είναι για όλους η ίδια κατάληξη με διαφορετικές διαδρομές.
Είναι ο Θάνατος.
ξέροντας αυτό το μέλλον κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουμε αγωνία για το μέλλον μας. Μην έχεις αγωνία echosan θα πεθάνεις και εσυ και το παιδί σου. Αυτή η αγωνία δεν σε κάνει να ζεις λιγότερο το τώρα; Σε σχέσημε αυτό που είπε ο Mordiel και όπως λένε και οι Βουδιστές είναι μάταιο να ασχολήσε με το παρελθόν γιατί έχει περάσει και το μέλλον δεν έχει έρθει ακόμα. Άρα πρέπει να ζούμε το τώρα... Βέβαια το τώρα είναι ήδη παρελθόν μέχρι να προλάβεις να το σκεφτείς... Είναι περίεργο αλλά όλοι γνωρίζουμε κάτι σταθερό και σίγουρο στην ζωή και αυτό είναι ο θάνατος. Και όμως παρόλο αυτής της γνώσης, αυτό που ξέρουμε πιο καλά και είναι και το πιο σίγουρο για το μέλλον, μας γεμίζει με φόβο... Πολλοί θα πουν ότι δεν φοβούνται τον θάνατο.. αλλά αλήθεια γιατί όλοι προσπαθούμε να πιαστούμε, να γατζοθούμε τόσο πολύ απο την ζωή;
Μαθαίνοντας κάτι από το μέλλον ίσως να βοηθήσει στο να επιλέξεις μια άλλη πορεία... αυτό όμως γίνεται εαν και εφόσον μπορούμε να το αλλάξουμε... Δηλ. οι ενέργειες μας για να αποφύγουμε κάτι θα μας δώσουν την ικανότητα να το αποφύγουμε ή θα πέσουμε πάνω του, ουσιαστικά εκπληρώνοντας την ίδια την πρόβλεψη;
Και αφού excellent αποδέχεσαι την δύναμη του εγκεφάλου ως γνωστόν είναι μεγάλη η δύναμη του εγκεφάλου (που δεν νομίζω ότι είναι γνωστό και ότι υπάρχει αυτή η γνώση για την δύναμη του) γιατί να είναι αυθυποβολή και όχι πρόβλεψη αν έχει τόσες ικανότητες και δύναμη;
Μου δώσατε πρόσφορο έδαφος για να πω τη γνώμη μου.
Και αφού excellent αποδέχεσαι την δύναμη του εγκεφάλου ως γνωστόν είναι μεγάλη η δύναμη του εγκεφάλου (που δεν νομίζω ότι είναι γνωστό και ότι υπάρχει αυτή η γνώση για την δύναμη του) γιατί να είναι αυθυποβολή και όχι πρόβλεψη αν έχει τόσες ικανότητες και δύναμη;
Agaliarep, νομίζω ότι η απάντησή σου είναι άτοπη, δεν καταλήγει πουθενά. Αυτό που είπα το είπα με τη λογική ότι αφού τα μελλούμενα δεν έχουν συμβεί, άρα δεν μπορούν να προβλευθούν, οπότε όση δύναμη και να έχει ο εγκέφαλος δεν μπορεί να προβλέψει τίποτε, εκτός να δεχθούμε την κυκλικότητα των φαινομένων όπως κάποιες ανατολικές θρησκείες. Όμως εγώ ακολουθώντας την επιστήμη λέω ότι ο χρόνος δεν είναι κυκλικός, αλλά προχωρά σε ευθεία. Αν όμως πιστεύουμε ότι κάτι θα μας συμβεί, τότε γίνεται η αυθυποβολή και μας συμβαίνει το δυστυχές ή ευτυχές γεγονός και νομίζουμε ότι το προβλέψαμε.
---
Αυτό νομίζω πως μπορεί να έχει δύο ερμηνείες ταυτόχρονα. Κάποιες μέθοδοι πιθανόν να έχουν όντως μια μυστηριώδη ιδιότητα να φέρνουν αποτέλεσμα, και εδώ μπαίνουμε στο πεδίο του Μυστικισμού και της Αλχημείας, και από την άλλη είναι και ο παράγοντας του νου που σαφώς και παίζει τον καθοριστικό ρόλο στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς το αποτέλεσμα να οφείλεται καθόλου στην μέθοδο με την οποία οι περισσότεροι ξεγελιούνται.
Σύμφωνα με τα παραπάνω που λεω περί του χρόνου, θεωρώ ότι όλες οι μέθοδοι είναι λανθασμένες και απλώς δημιουργήθηκαν για να κοροϊδεύουν τον κόσμο.
---
Γενικά πιστεύω ότι όσοι ακόμη ασχολούνται με φλυτζανάκια κ.α. είναι αδαείς. Αλλά και να γινόταν να δούμε/προβλέψουμε το μέλλον μας, εγώ το θεωρώ κακό. Αν ήξερα εγώ ότι κάτι θα μου συμβεί αύριο θα προσπαθούσα να το αποτρέψω. Ποιό το ώφελος; Είτε αύριο είτε μεθαύριο, θα μου συμβεί.
---
Και ας το δούμε και χριστιανικά: μόνο ο Θεός μπορεί να ξέρει το μέλλον μας. Λέει ο χριστιανισμός ότι όσοι βλέπουν το μέλλον είναι άνθρωποι του διαβόλου. Συμμερίζομαι αυτήν την άποψη. Πιστεύω ότι αυτοί που βλέπουν το μέλλον (φλ. κ.α.) πήραν το χρίσμα από τον σατανά.
---
Αυτές είναι οι απόψεις μου.
Φιλικά,
Νίκος.
polykarpos
26-07-06, 22:15
Ἴσως κάτι ἔχει νὰ μας πῇ αὐτὴ ἡ μικρά ἰστορία.
Μια σπουδαία Αγιορείτικη Μορφή είναι και ο παπα – Σάββας ο πνευματικός.
Μέγας ασκητής, ισάγγελος λειτουργός, ασύγκριτος εξομολόγος και καθοδηγητής ψυχών.
Αναρίθμητες ψυχές ταλαιπωρημένες σε χρόνους δύσκολους και ταραγμένους βρήκαν κοντά του το λιμάνι της σωτηρίας, τους δρόμους της ζωής το ύδωρ της αναπαύσεως.
Στους τόσους που εξομολογούσε ο παπα – Σάββας ήταν και ένας ρουμάνος διάκονος.
Νεαρός ακόμη ήρθε στον Αθω και ησύχαζε κάπου στην έρημο, όχι πολύ μακριά από την Μικρά Αγία Άννα.
Πνευματικέ μου, του λέει μια μέρα ο διάκονος αυτός περίλυπα, σε παρακαλώ μην ξεχάσεις να μνημονεύσεις αύριο στην λειτουργία την μητέρα μου που έχει τα τρίτα της.
Τα λόγια αυτά χτύπησαν στην ακοή του παπα – Σάββα σαν λόγια που πρόδιδαν θριάμβους του διαβόλου.
Ο Γέροντας ταράχτηκε. Εδώ σκέφτηκε κάποιο άσχημο φαγητό μαγείρεψε ο εχθρός.
Ο πανούργος! Με πόση τέχνη πλανεύει και σκοτίζει τα πλάσματα του Θεού.
Χωρίς να δείξει εξωτερικά την αγωνιά του, επιδόθηκε στην ανίχνευση του κακού.
Για πες μου παιδί μου καθαρότερα την υπόθεση.
Η μητέρα σου έχει αύριο τα τρίτα της.
Δηλαδή πέθανε προχτές. Πέθανε στην Ρουμανία.
Πώς εσύ σε δυο μέρες πληροφορήθηκες το θάνατο της;
Μεσολάβησε λίγη σιγή.
Πως; Πως το έμαθα; Άρχισε να λέει δειλά ο διάκονος. Να μου το είπε…..
Ποιος σου το είπε;
Μου το είπε ο φύλακας άγγελός μου.
Ο φύλακας άγγελος σου;
Έχεις δει τον άγγελό σου;
Αξιώθηκα να τον δω. Δεν είναι μια και δύο φορές.
Είναι τώρα δυο χρόνια.
Μου παρουσιάστηκε με συντροφεύει στην προσευχή.
Λέμε μαζί τους χαιρετισμούς κάνουμε μετάνοιες ανοίγουμε πνευματικές συζητήσεις……
Εκείνο τα «δύο χρόνια» πίκρανε πολύ τον παπα – Σάββα.
Δυο χρόνια πλάνης δεν είναι κάτι το ασήμαντο.
Να αφήνεις τον εχθρό να χτίζει μέσα σου ανενόχλητα επί δυο χρόνια το οικοδόμημα της καταστροφή σου, είναι θλιβερό.
Και γιατι παιδί μου, τόσο καιρό, δεν μου ανέφερες τίποτα;
Μου είπε ο άγγελος πως δεν είναι απαραίτητο.
Ο παπα – Σάββας καταλάβαινε πως έχει να δώσει μεγάλη μάχη.
Να πείσει πρώτα τον δυστυχή διάκονο ότι δεν πρόκειται για άγγελο.
Να ετοιμασθεί έπειτα να αντιμετωπίσει την οργή του δαίμονα. «κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησον και σώσον ημάς», προσευχήθηκε με θέρμη
Παιδί μου είσαι βέβαιος πως είναι άγγελος του Θεού αυτός που εμφανίζεται;
βέβαιος! Βεβαιότητα Γεροντά μου!
Μα προσευχόμαστε μαζί, κάνουμε καθημερινώς χίλιες μετάνοιες.
Συζητούμε για την μέλλουσα ζωή, για τον παράδεισο.
Ο φύλακας άγγελος μου είναι.
Ο διάκονος φαινόταν αμετάπειστος.
Εκείνο όμως που του έκανε εφεκτικό ήταν η εμπιστοσύνη του, στον θεοφώτιστο Πνευματικό του.
Αλλά πάλι έλεγε πως μπορεί ο δαίμονας να με ενισχύσει στην προσευχή;
Αυτός πολεμάει τους προσευχόμενους.
Μετά από πολλά συμφώνησαν να καταφύγουν σε μερικές δοκιμασίες.
Να δοκιμάσουν τον «φύλακα άγγελο».
Ζήτησε του, του είπε ο παπα-Σάββας, μόλις ξανάρθει να πει το «Θεοτόκε Παρθένε».
Ακόμη πες του να κάνει το σημείο του Σταυρού.
Τα πράγματα όμως δεν ήταν τόσο απλά.
Όταν δυο ολόκληρα χρόνια σε έχει ο πονηρός τυλιγμένο στην πλάνη, τότε και τα μάτια σου και τα αυτιά σου τα πλανεύει και φαντάζεσαι πως ακούς το «Θεοτόκε Παρθένε» και πως τον βλέπεις να σταυροκοπιέται.
Στην επόμενη επίσκεψη ο διάκονος με κάποια κρυφή εσωτερική ικανοποίηση είπε στον Πνευματικό.
Γεροντά μου τα πράγματα έχουν όπως σου το έλεγα.
Είναι άγγελος Θεού. Είναι ο φύλακας άγγελός μου.
Και το «Θεοτόκε Παρθένε» το είπε και τον Σταυρό του τον έκανε.
Ο παπα-Σάββας το είχε αντιληφθεί.
Δύο ετών δουλεία από τον πολυμήχανο εχθρό δεν μπορούσε να αχρηστευθεί εύκολα.
Αν όμως αυτός ξέρει πολλές μηχανές, στους θεοφόρους λάμπει το φως της πανσοφίας του Θεού, που εξουδετερώνει τα τεχνάσματα του σκότους.
Κάποια φωτεινή ιδέα άστραψε τότε στον φωτόμορφο νου του Πνευματικού.
Και στρέφεται αμέσως προς τον διάκονο.
Άκουσε παιδί μου πρόσεξε σε μια τελευταία δοκιμασία.
Μ` αυτήν θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.
Στους αγγέλους του θεού υπάρχει η δυνατότητα όλα να είναι γνωστά, γιατί τους τα αποκαλύπτει ο Θεός.
Στους δαίμονες αντιθέτως δεν υπάρχει παρόμοια δυνατότητα και πολλά πράγματα τους είναι σκοτεινά.
Συμφωνείς;
Συμφωνώ.
Αφού συμφωνείς, πρόσεξε τι θα κάνουμε.
Εγώ την στιγμή αυτή, ακριβώς την στιγμή αυτή κάτι θα σκεφτώ – σκέφτηκε κάτι σε βάρος του διαβόλου και το αφήνω κρυπτό και αψηλάφητο μέσα μου.
Εσύ το βράδυ θα ζητήσεις από τον άγγελο να σου το πει.
Αν το βρει τότε χωρίς αμφιβολία είναι του θεού.
Και να έρθεις να με ενημερώσεις.
Γυρίζοντας ο διάκονος στην καλύβι του, σάλευε μέσα του κάτι σαν αγωνία, σαν δυσάρεστη προαίσθηση.
Από την άλλη μεριά θαύμαζε την σπουδαία ιδέα του Πνευματικού.
Η υπόθεση θα περνούσε τώρα την κρίσιμη φάση της.
Μόλις ζητήθηκε την νύχτα από τον άγγελο η λύση του προβλήματος, κάποια δυσδιάκριτη ταραχή αυλάκωσε το φωτεινό πρόσωπο του.
Φάνηκε να σαστίζει.
Ο διάκονος που άρχιζε κάτι να υποψιάζεται επέμενε στο θέμα του.
Κάνω υπακουή στον Πνευματικό.
Να μου πεις τι σκέφτηκε.
Ο άγγελος με μερικούς ελιγμούς προσπάθησε να μεταφέρει αλλού την συζήτηση.
Ο διάκονος όμως με επιμονή τον επανέφερε στο θέμα.
Άλλωστε οι τεχνικές αυτές υπεκφυγές δεν του προξενούσαν καλή εντύπωση.
Να μου πεις τι σκέφτηκε ο Πνευματικός.
Το θέμα είναι απλό. Γιατι αποφεύγεις;
Το αγνοείς;
Πρόσεχε διάκο.
Με τον μικροπρεπή τρόπο που μου συμπεριφέρεσαι κινδυνεύεις να χάσεις την εύνοια μου.
Δεν ξέρω. Σου ζητώ κάτι εύκολο.
Γνωρίζεις ή όχι επιτέλους, τι σκέφτηκε ο Πνευματικός;
Την ώρα αυτή πετάχτηκε το λαμπερό προσωπείο, μια φρικτή μορφή αποκαλύφθηκε,
μερικά άγρια δόντια έτριξαν και σαν από στόμα λυσσασμένου θηρίου ακούστηκαν τα λόγια.
Να χαθείς άθλιε.
Αύριο τέτοια ώρα στην κόλαση, στην φωτιά!
Θα σε κάψουμε! Θα σε καταστρέψουμε!
Και ο διάκονος έμεινε μόνος του.
Μόνος του και σωστό ερείπιο.
Όλη η γλυκύτητα των οπτασιών, δυο χρόνια τώρα, δεν αντιστάθμισε την τωρινή του πικρία.
Αν δεν τον στήριζαν από μακριά οι προσευχές του Πνευματικού που ξαγρυπνούσε και παρακαλούσε γι`
αυτόν, θα είχε παραδώσει το πνεύμα του.
Πέρασαν αρκετές ώρες ώσπου να συνέλθει και να σταθεί στα ποδιά του.
Η Καλύβι του πια δεν τον χωρούσε.
Πουθενά δεν έβλεπε ασφάλεια παρά μόνο κοντά στον Πνευματικό.
Σε όλη του την διαδρομή βούίζε στ` αυτιά του η απειλή.
«αύριο τέτοια ώρα στην κόλαση» ο τρόμος τον διαπερνούσε μέχρι το μεδούλι.
Έφθασε, όπως έφθασε ως την καλύβι της Αναστάσεως.
Έπιασε το ράσο του Πνευματικού και δεν το άφηνε ούτε στιγμή.
Και την ώρα που έπρεπε εκείνος να κοιμηθεί λίγο, δίπλα του ο τρομοκρατημένος διάκονος.
Μη φοβάσαι παιδί μου ηρέμησε.
Πώς να μην φοβηθώ, Πνευματικέ μου, που πλησιάζει η ώρα.
Ω! πλησιάζει η ώρα που θα με πάρουν.
Τι κραυγές τρόμου και απελπισίας ήταν αυτές!
Σώσε με, Πνευματικέ μου!
Χάνομαι! Με παίρνουν!
Σώσε με!
Γονατίζει ο παπα-Σάββας και γεμάτος πόνο και δάκρυα δέεται στον Κύριο να λυπηθεί τον δούλο του και να επιτιμήσει τους πονηρούς δαίμονες.
Εισακούσθηκε η δέηση του και ο ταλαίπωρος διάκονος σώθηκε από το στόμα λέοντος.
Έτσι πήρε τέλος η τραγωδία.
Τραγωδία πολύ διδακτική.
Αλήθεια τι κίνδυνοι κρύβονται πίσω από τις οπτασίες και τα οράματα τι μπορεί να χτίσει ο εχθρός, όταν δεν ξεδιπλώνονται πλήρως τον εσωτερικό του κόσμο στην εξομολόγηση!!
Τι αξίζει ένας έμπειρος Πνευματικός.
Αλλά και κάτι άλλο.
Με τον χρόνο και την καθοδήγηση του παπα-Σάββα ο Ρουμάνος διάκονος ηρέμησε.
Η πνευματική του ζωή πήρε καλή εξέλιξη.
Χειροτονήθηκε αργότερα και Ιερέας και διακρινόταν πάντα για την ευλάβεια του.
Ωστόσο εκείνα τα χρόνια της πλάνης του άφησαν κάποια δυσάρεστα ίχνη.
Ο διάβολος βλέπετε, είχε απόκτηση απάνω του δικαιώματα.
Δωρεάν θα του πρόσφερε τόσο απολαυστικά οράματα;
Έτσι, αν και από μικρός πήγαινε στο Αγιον όρος, αν και αναπτύχθηκε σε ένα αγγελικό, θα λέγαμε περιβάλλον
παρ` όλα αυτά σ` όλη κατόπιν ζωή του εταλαιπωρείτο με διάφορους
ενοχλητικούς πειρασμούς.
Όλοι οι διακριτικοί πατέρες διέβλεπαν σ` αυτόν το κατάλοιπο της διετούς εκείνης συνεργασίας με τον άγγελο που δεν ήταν άγγελος ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ
http://www.mousiko-cafe.com/forum/index.php?topic=2326.0
Που θέλεις να καταλήξεις πολύκαρπε με το παραπάνω; Τι σχέση έχει αυτό το μακροσκελές κείμενο με την πρόβλεψη του μέλλοντος;
Η αλήθεια είναι πως δεν καταλαβαίνω.
polykarpos
27-07-06, 17:06
Φίλε μου
Πολλά μπορεῖς νὰ ἀποκομίσεις ἀπὸ αὐτὸ ποὺ ἔβαλα .
Στὸ προηγούμενο μήνυμά σου λές :
Και ας το δούμε και χριστιανικά: μόνο ο Θεός μπορεί να ξέρει το μέλλον μας.
Καὶ ἐν συνεχείᾳ :
Λέει ο χριστιανισμός ότι όσοι βλέπουν το μέλλον είναι άνθρωποι του διαβόλου. Συμμερίζομαι αυτήν την άποψη.
Αὐτὸ δὲν εἶναι πάντα ἔτσι , θέλει προσοχὴ καὶ διάκριση διότι ὑπάρχουν καὶ ἄνθρωποι τοῦ θεοῦ ποὺ τοὺς ἐπιτρέπει νὰ δοῦν τὸ μέλλον .Αὐτοὶ ὅμως δὲν ἀνοίγουν γραφεία γιὰ νὰ δέχονται πελατεία .
Πιστεύω ότι αυτοί που βλέπουν το μέλλον (φλ. κ.α.) πήραν το χρίσμα από τον σατανά.
( Μήπως ἐδῶ ἔχει μιὰ μικρὴ αντίφαση μὲ τὴν προηγούμενη θέση σου ;)
Ὁ Διάβολος φίλεμου δὲν μπορεῖ νὰ προβλέψει τίποτε . Μπορεῖ νὰ μιλήσει γιὰ ὅτι ἔχει γίνει , ὄχι γιὰ ὅτι θὰ γίνει , καὶ αὐτὸ ὅποτε ἐπιτρέψει ὁ Κύριος .
Πριν είπα δύο πράγματα αντιφατικά, που όμως τα πιστεύω και τα δύο.
Έχω μπερδευτεί τελείως.:confused:
Είπα:αφού τα μελλούμενα δεν έχουν συμβεί, άρα δεν μπορούν να προβλευθούν, οπότε όση δύναμη και να έχει ο εγκέφαλος δεν μπορεί να προβλέψει τίποτε, εκτός να δεχθούμε την κυκλικότητα των φαινομένων όπως κάποιες ανατολικές θρησκείες. Όμως εγώ ακολουθώντας την επιστήμη λέω ότι ο χρόνος δεν είναι κυκλικός, αλλά προχωρά σε ευθεία. Αν όμως πιστεύουμε ότι κάτι θα μας συμβεί, τότε γίνεται η αυθυποβολή και μας συμβαίνει το δυστυχές ή ευτυχές γεγονός και νομίζουμε ότι το προβλέψαμε.
Και μετά είπα:μόνο ο Θεός μπορεί να ξέρει το μέλλον μας.
Τι γίνεται τώρα; Σίγουρα πιστεύω ότι ο χρόνος είναι ευθειακός, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι ο Θεός ξέρει τα πάντα πριν συμβούν. Οπότε και ο άνθρωπος μπορεί να το κάνει, αφού έχει μεγάλη δύναμη ο εγκέφαλος;;;
Όποιος καταφέρει και με ξεμπερδέψει παίρνει εύσημο!:)
Ποσειδώνιος
21-08-06, 19:19
Τι γίνεται τώρα; Σίγουρα πιστεύω ότι ο χρόνος είναι ευθειακός, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι ο Θεός ξέρει τα πάντα πριν συμβούν. Οπότε και ο άνθρωπος μπορεί να το κάνει, αφού έχει μεγάλη δύναμη ο εγκέφαλος;;;
Όποιος καταφέρει και με ξεμπερδέψει παίρνει εύσημο!:)
Δεν νομίζω φίλε excellent ότι ο Θεός ξέρει τα πάντα πριν συμβούν. Ή τέλος πάντων ότι μπορούμε να το λέμε με σιγουριά. Έτσι δεν θα ήταν ενδιαφέρον για αυτόν να δημιουργήσει τον κόσμο. Υπάρχει και η ελεύθερη βούληση. Σκέψου ότι μας παρασύρει ένα ποτάμι και αν αφεθούμε ελεύθεροι η κατάληξη μας είναι δεδομένη. Όμως αν το αποφασίσουμε μπορούμε να κολυμπήσουμε προς τα πλάγια και να βγούμε στην ξηρά.
Σκέψου τώρα το κλασσικό παράδειγμα για την τέταρτη διάσταση του χρόνου με την παρέλαση. Παρατηρούμε από ένα φράκτη μια παρέλαση. Το σημείο της παρέλασης που βλέπουμε μπροστά μας είναι το παρόν αυτό που πέρασε είναι το παρελθόν και αυτό που θα έρθει το μέλλον. Αν κινηθούμε πάνω από τον φράκτη θα μπορέσουμε να δούμε το κομμάτι της παρέλασης που δεν έχει περάσει από μπροστά μας δηλαδή το μέλλον. Βέβαια αν ξαναγυρίσουμε στην πρώτη μας θέση, μέχρι εκείνο το κομμάτι του μέλλοντος να έρθει μπροστά μας μπορεί κάτι να συμβεί (πχ να παραπατήσει κάποιος και να αλλάξει η διάταξη) έτσι ώστε - για να το πω τώρα αλλιώς - να μην μπορούμε τελικά ακόμα κι αν δούμε το μέλλον αυτό να επαληθεφθεί.
Δεν νομίζω φίλε excellent ότι ο Θεός ξέρει τα πάντα πριν συμβούν. Ή τέλος πάντων ότι μπορούμε να το λέμε με σιγουριά. Έτσι δεν θα ήταν ενδιαφέρον για αυτόν να δημιουργήσει τον κόσμο. Υπάρχει και η ελεύθερη βούληση.
Οι θεολόγοι, όμως, τους οποίους σε αυτό το θέμα πιστεύω, λένε ότι έχουμε ελεύθερη βούληση, αλλά ο Θεός ξέρει τα πάντα πριν συμβούν αφού έχει μεγάλη δύναμη.
Με τιμή,
Ποσειδώνιος
23-08-06, 18:19
Οι θεολόγοι, όμως, τους οποίους σε αυτό το θέμα πιστεύω, λένε ότι έχουμε ελεύθερη βούληση, αλλά ο Θεός ξέρει τα πάντα πριν συμβούν αφού έχει μεγάλη δύναμη.
Με τιμή,
Δεν νομίζω ότι όλοι οι θεολόγοι έχουν αυτή την άποψη. Αλλά άσε τους θεολόγους. Εσύ γιατί το πιστεύεις αυτό; Μήπως επειδή ο Αινστάιν είπε ότι ο Θεός δεν μπορεί να παίζει ζάρια. Δεν λέω ότι έχει άδικο έτσι που το σκέφτεται όμως και η κβαντομηχανική απαληθεύεται συνεχώς... Κάπου ανάμεσα βλέπω εγώ την αλήθεια.
Ποσειδώνιε,
Νομίζεις ότι ακολουθώ πιστά τα λεγόμενα του Αϊνστάιν, αλλά δεν είναι έτσι.
Τώρα, όσον αφορά την αλήθεια που λες ότι βρίσκεται στη μέση, θα σου πω ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που υπάρχει το πλήρες μαύρο και το πλήρες λευκό.
Είχα πει ότι δεν ξέρω αν ο χρόνος είναι ευθειακός ή είναι κυκλικός. Τελικά μου φαίνεται ότι σε αυτό που ρώτησα, κανείς δεν μπορεί να δώσει απάντηση. Σίγουρα ό,τι έχουμε ζήσει δεν πρόκειται να το ξαναζήσουμε (χωρίς αυτό που λέω να είναι εναντίον της μετεμψύχωσης), αλλά σίγουρα ο Θεός μπορεί να ξέρει το μέλλον μας, παρόλο που έχουμε ελεύθερη βούληση.
Και δεν είμαι ούτε άθεος, ούτε απόλυτα χριστιανός, πιστεύω στον θεό του χριστιανισμού και όλα τα άλλα του χριστιανισμού, αλλά δεν μου αρέσει να ακολουθώ καμία θρησκεία, γιατί νομίζω το να είσαι μέλος μίας θρησκείας σε κάνει να μην μπορείς να δεις την αλήθεια.
Με τιμή,
Ποσειδώνιος
23-08-06, 20:04
Εντάξει καλά τα λες νομίζω όμως ότι έχεις φτιάξει την εξίσωση έτσι που να μην έχει λύση. Μπορείς να δεις το χρόνο και σαν ευθειακό αλλά και κυκλικό συγχρόνως. Αν δεις τις κινήσεις των πλανητών είναι κυκλικές αλλά οι θέσεις που παίρνουν λόγω των σταθερών κυκλικών τους κινήσεων είναι πάντα διαφορετικές μεταξύ τους. Έχουμε μια συνεχή εξέλιξη των θέσεων μεταξύ τους που βασίζεται σε όμοιες κυκλικές κινήσεις του κάθε ενός. Έτσι το μέλλον είναι πάντα διαφορετικό και ποτέ δεν επαναλαμβάνεται παρότι κάθε πλανήτης κάνει μια όμοια επαναλαμβανόμενη κίνηση. Μπορείς με αυτό να κάνεις ένα συσχετισμό και να αντιληφθείς πως ο χρόνος μπορεί να είναι και κυκλικός και ευθειακός. Είναι μάλον μια πολύπλοκη σπείρα που συνεχώς εξελίσεται.
Αλλά υπάρχει και η άποψη ορισμένων σύγχρονων φυσικών ότι ο χρόνος δεν υπάρχει και είναι ανθρώπινο ψυχολογικό κατασκεύασμα. Προσπαθούν να τον βγάλουν από τις εξισώσεις για να εξηγήσουν καλύτερα τον κόσμο. Η υπόλοιπη επιστημονική κοινότητα βέβαια δεν συμφωνεί. Δεν θυμάμαι όμως πως λέγεται ο άγγλος που έχει προτείνει αυτή την θεωρία.
Ακόμα κάποιοι μύστες υποστηρίζουν ότι υπάρχει μέθοδος να σταματάμε το χρόνο. Δηλαδή να τοποθετούμε την αντίληψη σε ένα επίπεδο που ο χρόνος δεν κυλάει.
Ελπίζω να σε μπέρδεψα αρκετά. Αν τα κατάφερα αυτό είναι καλό.
Ο χρόνος υπάρχει ως έννοια όσο υπάρχει ο χώρος (χωροχρόνος). Αν δεν υπάρχει χωρος, ύλη, τότε είναι άσκοπο να μιλάμε για το χρόνο.
---
Το να βγει ο χρόνος από κάποιες εξισώσεις είναι τουλάχιστον αδύνατο. Και αν είναι χωρίς υπερβολές αδύνατο, με μία δόση υπαρβολής τι είναι; Είναι τρελό και να το συζητάμε. [Σύμφωνα με την τρέχουσα επιστημινική γνώση, πάντα.]
---
Μέθοδος για να σταματήσουμε τον χρόνο δεν υπάρχει. Τώρα, αυτό με την αντίληψη που λες... Δεν καταλαβαίνω τι λες...
---
Ναι, ο χρόνος, βάσει του παραδείγματος σου, είναι σπειροειδής, για ευνόητους λόγους. Αλλά σπειροειδής με μία πολύ γενική έννοια. Στην πραγματικότητα δεν είναι... Έχω μία σκέψη, αλλά δεν μπορώ να τη μεταφέρω γραπτά, γιατί θα φανεί πολύ πολυπλοκότερο από ό,τι είναι...
[Απάντησα αποσπασματικά, για δική μου διευκόλυνση.]
Με τιμή,
Ποσειδώνιος
23-08-06, 22:20
http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=168850
Ποσειδώνιε,
Δεν νομίζω ότι αυτά που αναφέρει το άρθρο που παρέθεσες, είναι και κάτι που δεν μπορεί να το χωρέσει το μυαλό του ανθρώπου.
Ας πούμε ότι δεν υπάρχει ένας συνεχής χρόνος. Αλλά ο χρόνος είναι η μετακύλιση από Τώρα σε Τώρα... Πάλι, όμως, χρειαζόμαστε μία μονάδα χρόνου. Δεν γίνεται ο χρόνος να βγει από τις εξισώσεις. Και να σου το πω αλλιώς. Το ένα δευτερόλεπτο ας μην είναι συνεχής χρόνος, αλλά ένα σύνολο από Τώρα...
Αν θέλεις να συνεχίσουμε αυτή τη συζήτηση, να τη συνεχίσουμε με πμ, γιατί είμαστε εκτός θέματος, νομίζω.
Με τιμή,
Ποσειδώνιος
23-08-06, 23:17
Κοίτα, δεν είναι εκτός θέματος πάλι για την πρόβλεψη του μέλλοντος μιλάμε. Αν σκεφτείς ότι όλες οι στιγμές από το μεγάλο μπαμ συνυπάρχουν αλλά ο εγκέφαλος μας λειτουργεί έτσι ώστε να θεωρούμε ότι ο χρόνος κινείται τότε αλλάζοντας τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον ή να μεταφερθούμε στο παρελθόν. Αλλά αυτή η πρόβλεψη του μέλλοντος θα είναι όχι ακριβής μάλλον κατά προσέγγιση αφού εμείς καθορίζουμε με τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος ποιο θα είναι ακριβώς το μέλλον. Και το παρελθόν μπορεί να είναι μια εκδοχή που δεν πέρασε τελικά στην ιστορία. Στην Πλατωνία υπάρχουν και όλες οι δυνατές εκδοχές του μέλλοντος που ο εγκέφαλος μπορεί να οδηγηθεί. Σκέψου το πείραμα με τη γάτα που δεν ξέρουμε αν είναι ζωντανή ή νεκρή. Θυμίσου πάλι για την παρέλαση που λέγαμε και συνδίασε και το ότι η αντίληψη του χρόνου όταν βλέπουμε όνειρα είναι διαφορετική και μην ξεχάσεις και τους μύστες που σταματούν το χρόνο. Βάλτα όλα αυτά στο μπλέντερ να τα βάλω και εγώ και να δούμε αν βγει τίποτα.
Μήπως στο όνειρο τελικά ο εγκέφαλος μπορεί να αντιληφθεί το χρόνο διαφορετικά και να κινηθεί ελεύθερος στην Πλατωνία; Να δει πιθανές εκδοχές του παρελθόντος και του μέλλοντος; Μήπως πολλά πράγματα εξηγούνται έτσι;
Αγαπητέ Ποσειδώνιε,
Αρχίζω το μπλέντερ...
Ένα θα σου πω... Έπεσες σε ειδική περίπτωση... Πιστεύω ότι τα όνειρα είναι καταστάσεις που έχουμε στο υποσύνείδητο και στο ασυνείδητο.
---
Ποιοι μύστες; Πως σταματούν το χρόνο; Τι εννοείς;
---
Αυτό που ήλπιζες σε προηγούμενο μήνυμά σου, έγινε... Με μπέρδεψες αρκετά...
Ποσειδώνιος
28-08-06, 03:09
Η γάτα που αναφέρω δεν είναι τίποτα άλλο βέβαια από το γνωστό πείραμα του Σρόντιγκερ. Ένα φανταστικό πείραμα που σχετίζεται με την κβαντομηχανική και με την ύπαρξη δύο (ή παραπάνω) παράλληλων κόσμων που εμείς αποφασίζουμε τελικά ποιος είναι ο «πραγματικός». Σε ένα κουτί έχουμε κλείσει μια γάτα που κινδυνεύει να θανατωθεί από ένα αυτόματο μηχανισμό που αν ανιχνεύσει ένα φωτόνιο που εκπέμπεται, ενεργοποιεί ένα μηχανισμό και σκοτώνει τη γάτα. Μη μπορώντας να γνωρίζουμε αν το φωτόνιο θα ανιχνευθεί (αρχή της κβαντομηχανικής) δεν μπορούμε να ξέρουμε αν η γάτα μέσα στο κουτί είναι νεκρή ή ζωντανή παρά μόνο αν το ανοίξουμε. Το λέω πολύ πρόχειρα, αναλυτικά εδώ
http://www.physics4u.gr/news/2001/catschroedinger.html
Για τους μύστες ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν σταματούν το χρόνο για μας τους υπόλοιπους αλλά για τους ίδιους τους εαυτούς τους. Μπορούν να αντιληφθούν δηλαδή τον χρόνο ως ακίνητο ή ανύπαρκτο.
Το να λέμε τώρα ότι το όνειρο αφορά το υποσυνείδητο και το ασυνείδητο, αυτό δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο ο τρόπος που η δυτική επιστήμη της ψυχολογίας προσεγγίζει το όνειρο. Για κάποιους άλλους το όνειρο ορίζεται ως «η πύλη του απείρου». Διότι όπως από αυτό το site του μεταφυσικού μπορείς να πληροφορηθείς το όνειρο δεν είναι πάντα δουλειά του υποσυνείδητου, αλλά μπορεί να ελεγχθεί και από το συνειδητό. Μιλάμε τότε για έλεγχο καταστάσεων εκτός της εγρήγορσης.
http://www.metafysiko.gr/textview.php?id=59
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=202
Για να επανέλθω στο πως ο χρόνος μπορεί να «αλλάξει» όταν βλέπουμε όνειρο θα αναφέρω ένα παράδειγμα που συχνά αναφέρεται ως πραγματική ιστορία αν και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες και ονόματα.
Ένας συνθέτης, λοιπόν, πήγε στην πρεμιέρα ενός μεγάλου έργου του. Ήταν μεγάλος και η ηλικία του δεν του επέτρεπε να διευθύνει την ορχήστρα. Έκατσε λοιπόν σε μια από τις πρώτες σειρές με την συνοδεία του και περίμενε να αρχίσει η μουσική. Καθώς όμως ήταν γέρος όπως είπαμε, τον πήρε ο ύπνος μετά από την συνηθισμένη αναμονή. Στον ύπνο του είδε ένα όνειρο που δεν ήταν άλλο από αυτό που επρόκειτο να συμβεί. Όλο το έργο που είχε συνθέσει από την αρχή μέχρι το τέλος όπου το κοινό με μακρόσυρτο χειροκρότημα επιβράβευε τους καλλιτέχνες της ορχήστρας, τον μαέστρο και φυσικά αυτόν τον ίδιο τον συνθέτη. Ξύπνησε τότε από το πραγματικό χειροκρότημα του κόσμου. Όμως αυτό δεν ήταν το χειροκρότημα του τέλους αλλά το χειροκρότημα του κοινού για την είσοδο της ορχήστρας στη σκηνή.
Είδε δηλαδή ο συνθέτης, ένα όνειρο που δεν κράτησε παραπάνω από 10 λεπτά πραγματικού χρόνου, το οποίο όνειρο είχε διάρκεια πάνω από μία ώρα. Στη συνέχεια παρακολούθησε το έργο στον ξύπνιο του τώρα για δεύτερη φορά.
Το παραπάνω όνειρο αλλά και άλλα παρόμοια που ίσως μας έχουν τύχει ή μας έχουν άλλοι διηγηθεί, δείχνει ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το χρόνο έχει να κάνει με τον τρόπο που δουλεύει ο εγκέφαλος. Διότι διαφορετικά δουλεύει όταν είμαστε ξύπνιοι και διαφορετικά όταν κοιμόμαστε. Το να ελέγχουμε καταστάσεις της συνείδησης που είναι διαφορετικές από αυτή της κατάστασης της εγρήγορσης, μας δίνει διαφορετικές καταστάσεις αντίληψης του χρόνου. Η κατάσταση της εγρήγορσης τώρα είναι μόνο μια από τις αμέτρητες καταστάσεις που μπορεί να βρεθεί η συνείδηση μας. Οι υπόλοιπες καταστάσεις αφορούν τον ανεξήγητο κόσμο του περίεργου και του αλλόκοτου. Τώρα τι αποδεικνύει ότι ο πραγματικός κόσμος και ο πραγματικός χρόνος είναι μόνο αυτός που παρατηρούμε και μελετάμε όταν βρισκόμαστε στην κατάσταση της εγρήγορσης και όχι σε κάποια άλλη κατάσταση….; Πιθανό το αποδεικνύει το ότι οι άλλες καταστάσεις δεν είναι σταθερές και ελεγχόμενες. Κι όμως μπορούν να είναι. Τα συμπεράσματα δικά σου.
lucid mind
03-02-07, 18:51
Λοιπόν είμαι και εγώ ένα κοριτσάκι που του έχουν ριξει πολλές φορές τα χαρτιά και κάποιες φορές κοιτάει κλεφτά τα ζώδια έχοντας επίγνωση του κατήφορου που παίρνει.Πολλές φορές βλέπω ,ότι αυτά που προβλέπουν οι κατινίτσες της μικρής οθόνης ,γινονται με εκπληκτική ακρίβεια!Πιστεύεις στην τύχη?Εγώ όχι.
Μήπως λοιπόν δεν προβλέπουν το μέλλον αλλά το επηρεάζουν?Παρατραβηγμνένο ε?Ξέρεις αν και δεν σπουδάζω φυσική τώρα τελευταία διαβάζω για τα κβάντα τα οποία με έχουν οδηγήσει σε αυτό το συμπέρασμα.Τέλοσπάντων ειναι ολόκληρη ιστορία αν σε ενδιαφέρει ψαξε το...
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι κάποιες (κυρίως) γυναίκες, κάθονται ολημερίς κι ολονυχτίς και σκέφτονται πως θα μάθουν το μέλλον τους. Άλλες διαβάζουν βιβλία περί αστρολογίας, άλλες τηλεφωνούν (σε 090, καταχρεώνονται...) σε μέντιουμ, άλλες βλέπουν φλυτζάνι, άλλες βλέπουν το αυγό (είναι νέα μόδα...)...
Είναι αλήθεια ότι έχει γεμίσει ο τόπος από άτομα που υπόσχονται ότι θα μας πουν το μέλλον μας, αν μας απατά ο σύντροφος μας, αν θα κερδίσουμε τη θέση που θέλουμε, αν αν... Έχει μερικά χρόνια μάλιστα που οι μπίζνες επεκτάθηκαν και από τα παράθυρα των τηλεοράσεων και τα τηλεφωνικά νούμερα περάσαν και στη δημιουργία καφετεριών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα καφετέρια που έχει ανοίξει στη Θεσσαλονικη...και από ότι ακούγεται κάνει χρυσές δουλειές. :D
Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για κοινούς απατεώνες αφού δίνοντας γενικές και διφορούμενες απαντήσεις ή απλά ψυχολογώντας το θύμα-πελάτη του προσφέρουν στο πιάτο αυτά που ήδη ξέρει ή θέλει να ακούσει. Και σας ρωτώ ποια γυναίκα ή άντρας θα πήγαινε σε ένα "μέντιουμ" αν δεν είχε βάσιμες υποψίες ότι κατι κακό συμβαίνει; Άρα τι απαντήσεις να του δώσουν;
Προσωπικά έχω ασχοληθεί με τις κάρτες ταρώ και αυτό που διαπίστωσα είναι ότι δε σου δίνουν καμία πληροφορία για το μέλλον. Είναι απλά και αυτός ένας τρόπος, ένα διάμεσο να συνομιλήσεις στο μέτρο που μπορείς με τον Ανώτερό Εαυτό σου και να λάβεις κάποιες επιβεβαιώσεις ή να αντιληφθείς κάποια πράγματα που αφορούν εσένα στα οποία μέχρι πριν δεν είχες δώσει μεγάλη σημασία. Όπως και η μέθοδος με το Εκκρεμές αλλά και άλλες παρόμοιες μέθοδοι.
Κρίμα πάντως που υπάρχουν πολλοί αφελείς και απελπισμένοι άνθρωποι και προσφέρουν δουλειά χρόνια τώρα σε όλο αυτό τον κόσμο με το "κληρονομικό χάρισμα". :rolleyes:
dragoness_crysta
04-02-07, 21:15
Ειδικα για τις γυναικες που λυσσανε να μαθουν το μελλον τους....εχω να πω το εξης...δεν εχουν με τι αλλο να ασχοληθουνε, τρωνε και υποσχεσεις για θετικες προβλεψεις απο τα μεντιουμ, οποτε...ψοφανε για κατι τετοια....
να προσθεσω επισης, οτι αυτοι που ασχολουνται καθημερινα με αυτα....στην ουσια, ειναι ανθρωποι ανασφαλεις, ευαλωτοι, φοβισμενοι και φοβουνται πολυ για το μελλον τους, που ψαχνουν απεγνωσμενα να μαθουν, και πηγαινουν απο μεντιουμ σε μεντιουμ, για να ακουσουν αυτο που θελουν...ενα ευνοικο μονοπατι, με χρηματα, καλη ζωη, εναν καλο γαμο....
εχω μια χαρακτηριστικη περιπτωση οπου περιμενα στην ουρα του Hondos center για να πληρωσω τα μικροπραματα που πηρα και ηταν μια πελατισσα η οποια ηταν προφανως φιλη με μια ταμεια. Η συζητηση ηταν η εξης:
πελατισσα: "πηγα σε ενα μεντιουμ και μου ειπε οτι θα κανω δυο κοριτσια, με τα πηγα σε ενα αλλο και μου ειπε οτι θα κανω ενα αγορι και ενα κοριτσι, και με τα στην ****(ταδε) και μου ειπε οτι θα κανω δυο αγορια"....(η πλακα ειναι οτι το ελεγε με τετοια χαρα που μου εκανε εντυπωση)...
ταμειας: μαλιστα....θα δειξει...(παρεμεινε σιωπηλη ως επι τω πλειστων..εμενα παλι μου ηρθε να γελασω αλλα κρατηθηκα).
Αν ομως ψαξουμε γενικα την περιεργεια του ανθρωπου για το μελλον, τοτε το θεμα αποκταει περισσοτερο ενδιαφερον. Εκει εχουμε να κανουμε με την αναγκη του ανθρωπου, να μαθει για το αγνωστο που απλωνεται μπροστα του και δεν μπορει να το δει αρα και να το αντιμετωπισει εγκαιρως. Ακομα και οι ερευνες που γινονται για την παραταση της ζωης, σκοπο εχουν να μας βοηθησουν να δουμε το μελλον το απωτερο.
πελατισσα: "πηγα σε ενα μεντιουμ και μου ειπε οτι θα κανω δυο κοριτσια, με τα πηγα σε ενα αλλο και μου ειπε οτι θα κανω ενα αγορι και ενα κοριτσι, και με τα στην ****(ταδε) και μου ειπε οτι θα κανω δυο αγορια"....(η πλακα ειναι οτι το ελεγε με τετοια χαρα που μου εκανε εντυπωση)...
ταμειας: μαλιστα....θα δειξει...(παρεμεινε σιωπηλη ως επι τω πλειστων..εμενα παλι μου ηρθε να γελασω αλλα κρατηθηκα).
Την λυπάμαι την καήμενη με τόσα παιδιά ποδοσφαιρική ομάδα θα έχει και όχι οικογένεια... :p
Είναι πάντως ένα φαινόμενο που πλήττει όχι μόνο τους ανθρώπους με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο. Είναι γεγονός ότι θύματα πέφτουν και άτομα με ανώτερες σπουδές. Συνήθως αυτοί βέβαια εμπιστευόνται διάσημους μελλοντολόγους που τρέχουν από κανάλι σε κανάλι δηλώνοντας πόσο επιτυχημένοι είναι στο εξωτερικό και πόσα σημαντικά πρόσωπα τους εμπιστεύονται. Βασική απορία μου πάντα ήταν: αφού είναι τόσο επιτυχημένοι στο εξωτερικό στην Ελλάδα τι ήρθαν να κάνουν; ;)
Τέλος πάντων το σκέφτομαι σοβαρά να αρχίσω να ασκώ και εγώ το επάγγελμα μήπως και δει η τσέπη μου άσπρη μέρα. :D
Άννα Μακρή
09-01-14, 02:32
Γράφω αυτά τα λόγια ενώ αγωνιώ για το δικό μου μέλλον.
Όμως όσα χρόνια ζω (πολλά) ποτέ δεν μπόρεσα να προβλέψω κάτι για αυτό, παρά μονάχα πάντα αγωνιούσα, όπως τώρα.
Κι έτσι παραιτούμαι. Θα ήθελα ωστόσο να ήξερα κάτι πραγματικό για το μέλλον. Γενικά.
Κάτι πραγματικό. Που να επιβεβαιωθεί δηλαδή. Όμως όχι να παρεμβαίνει κάποια δύναμη στην πρόβλεψη μισο-προκαλώντας την.
Ανεξαρτήτως προθέσεων και δυνάμεων, απλά σαν παρατηρητής, μόνο που ο παρατηρητής για κάποιο λόγο έχει πρόσβαση εκτός από το παρελθόν και το παρόν, και στο μέλλον.
Ίσως όπως ο Ιούλιος Βερν προέβλεψε ας πούμε, την πτήση στη σελήνη μεταξύ άλλων.
Σκέφτομαι ότι θα ήταν παρήγορο κάτι τέτοιο.
Θυμάμαι ότι παλιά, το πιο φτηνό και συνηθισμένο στιλό ήταν το schneider.
Όπως δηλαδή τώρα είναι το bic.
Ήταν γαλάζιο νομίζω με μαύρο καπάκι πίσω, έγραφε όμορφα και μαλακά.
Θα ήθελα να ήξερα πώς θα είναι το μελλοντικό schneider, bic.
Ξέρω ότι δεν έχει σημασία. Από την άλλη, αυτού του είδους οι λεπτομέρειες ξεχνιούνται πρώτες από μια εποχή και μετά δεν βρίσκονται πια.
Και στο μέλλον αν τις ψάξεις, δεν βρίσκονται, γιατί τι στιλό, εδώ σε λίγο καιρό κι η γραφή θα ξεχαστεί (text, πληκτρολόγηση κλπ).
Αν η ζωή των ανθρώπων ήταν κατά πλειοψηφία κάτι καλό κι ευχάριστο, θα ήταν απλό να ζητάς και να προβλέψεις το μέλλον τους.
Επειδή όμως είναι κάτι που εμπλέκει κινδύνους και πόνους, η πρόβλεψη του μέλλοντος συνδέεται με την αποτροπή του κακού. Θέλει κανείς να διαμορφώσει το μέλλον ει δυνατόν χωρίς πόνο, προβλέποντάς το.
Θα ήθελα η ζωή των ανθρώπων να είναι κάτι κατά πλειοψηφία ευχάριστο, και η πρόβλεψη του μελλοντικού στιλό να είναι κι αυτή κάτι καλό, σαν την ανάμνηση του παλιού και την ευχαρίστηση του τωρινού. Όπως το μωρό αναγνωρίζει τον κόσμο σιγά-σιγά σαν κάτι καλό, ενώ αρχικά ήταν κάτι άγνωστο.
Δεν τολμώ να συμπεράνω ότι τότε, κι η δική μου ζωή θα ήταν κάτι καλό και δεν θα αγωνιούσα.
Ποιος ξέρει, στον κάθε κανόνα υπάρχουν κι εξαιρέσεις.
Αλλά γράφω τι αισθάνομαι ανόητα, αφελώς και όχι ακριβώς (δεν μπορώ να το εκφράσω καλά).
Λοιπόν είμαι και εγώ ένα κοριτσάκι που του έχουν ριξει πολλές φορές τα χαρτιά και κάποιες φορές κοιτάει κλεφτά τα ζώδια έχοντας επίγνωση του κατήφορου που παίρνει.Πολλές φορές βλέπω ,ότι αυτά που προβλέπουν οι κατινίτσες της μικρής οθόνης ,γινονται με εκπληκτική ακρίβεια!Πιστεύεις στην τύχη?Εγώ όχι.
Μήπως λοιπόν δεν προβλέπουν το μέλλον αλλά το επηρεάζουν?Παρατραβηγμνένο ε?Ξέρεις αν και δεν σπουδάζω φυσική τώρα τελευταία διαβάζω για τα κβάντα τα οποία με έχουν οδηγήσει σε αυτό το συμπέρασμα.Τέλοσπάντων ειναι ολόκληρη ιστορία αν σε ενδιαφέρει ψαξε το...
Θέλω να παραθέσω το μήνυμα της φίλης lucid mind για τα κβάντα και ότι έχει εν μέρει έχει δίκαιο ως προς την τηλεμεταφορά.
Την τηλεμεταφορά την συνδυάζει κανείς με την αστρική προβολή, το άτομο δηλαδή μπορεί να προβάλει τον εαυτό στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον, αλλά δεν θα αναλύσω επακριβώς τον μηχανισμό του ή πως πιστεύω εγώ ότι λειτουργεί, αυτό το αφήνω στην Μελλοντολογία.
Για να κάνουμε συνήθως ένα αστρικό ταξίδι, πρέπει να είμαστε σε κατάσταση ύπνου και ξύπνιου συγχρόνως για να μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε.
Και για αυτό βλέπαμε και στην Αρχαία Ελλάδα παίρνοντας για παράδειγμα το μαντείο των Δελφών η Μάντισσα έπεφτε σε κατάσταση εκ στάσης με διάφορα βότανα και αναθυμιάσεις για να μπορέσει να δει και μετά προσπαθούσαν να κάνουν συνειρμούς από τα λεγόμενα της, γιατί συνήθως ήταν ασυνάρτητα λόγια.
Ο άνθρωπος που θα δει το μέλλον θα το δει εικονικά-αποσπασματικά και με πράγματα ασυνάρτητα όπως αναφέρω και ποιο πάνω, όπου θα πρέπει να τα συνδέσει και όχι με ονειροκρίτη για παράδειγμα.
Το μέλλον πιστεύω βρίσκεται, αν το φανταστούμε σε μνήμες οπού θα είναι τοποθετημένες σαν αρχεία, σύμφωνα με την πορεία του κάθε ανθρώπου και τις επιτεύξεις του στο μέλλον.
Σύμφωνα με όσα προανέφερα και ποιο πάνω ο μάντης-προβλεπτής είναι ένα πανάρχαιο επάγγελμα, που δυστυχώς σήμερα έχει εκ μηδενιστή από τα ψεύτικα Μέντιουμ πλέον σαν καινούργιος όρος.
Όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι είναι Μέντιουμ και έχει κληρονομικό χάρισμα δεν είναι ότι βασίζεται στο ψέμα μπορεί όντως και να του συμβαίνει, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να ταξιδέψει όποτε θελήσει με την εικόνα του ενδιαφερόμενου και να βοηθήσει για παράδειγμα πέντε άτομα σε μία ημέρα σχετικά με το μέλλον τους και τα προβλήματα τους.
Αυτό δεν το έκαναν ούτε οι προφήτες.
Άρα το ζουμί της υποθέσεις γιατί σας έχω κουράσει, είναι ότι μπορούμε να ρίξουμε αποσπασματικές ματιές σε αυτά τα αρχεία, αλλά να δούμε γεγονότα που θα προσπαθήσουμε να τα συνδυάσουμε.
Και η άποψη μου είναι ότι δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό σε κανέναν άνθρωπο, γιατί δυστυχώς το είδος μας δεν είναι έτοιμο, μπορεί υποσεινύδητα να χτίσουμε την ζωή μας σύμφωνα με αυτά που μας είπαν.
πανοραμικος
15-02-15, 17:27
Καλησπερα σε ολους.ειμαι κουνουργιος στο φορουμ.
Θα ηθελα να ανταλαξουμε αποψεις για της προβλεψεις γιατι πιστευω οτι ο καθε ανθρωπος εχει την δυνατοτητα να λαβει καποιες μελοντικες πληροφοριες η γεγονοτα.
Εδω και αρκετο καιρο εχω παρει ενα εκκρεμες και περα απο καποια πειραματα ραβδοσκοπιας που εκανα,τυχαια καταλαβα οτι καποια μελοντικα γεγονοτα εκπεμπουν δονησεις.
Τωρα τελευταια το χρησιμοποιω ποιο συχνα για την προβλεψη αποτελεσματων ομαδων ποδοσφαιρου,για ακριβες σκορ και για διαφορα αλλα.
Γνωμη μου ειναι οτι ο εγκεφαλος λειτουργει ως πομπος και δεκτης δονησεων,αντικειμενων-γεγονοτων.
Δεν είναι δονήσεις απο μελλοντικά γεγονότα. Με αυτόν το τρόπο (εκκρεμές) παίρνεις έμμεσα πληροφορία απο διάφορες οντότητες, συνήθως χαμηλού επιπέδου, και επίσης ενέχει κάποιο κίνδυνο, να τις κάνεις "φιλαράκια" σου. Το πρόβλημα με αυτές βρίσκεται στον παρασιτισμό που θα προκύψει σε βάρος σου. Οι χάρες που σου κάνουν πάντως οι συγκεκριμένες που αναφέρομαι είναι σχεδόν πάντα της πλάκας, και συνήθως αναξιόπιστες. Σε γενικές γραμμές, μιας και τα μελλοντικά γεγονότα διαμορφώνονται απο εκατομύρια τρόπους και συνειδήσεις, βλέπεις μια εκδοχή αυτών που δεν είναι απαραίτητο να συμβεί. Ειδικά σε αυτά που σε απασχολούν. Προτείνω να χρησιμοποιήσεις τις συμβατικές μεθόδους καλύτερα για τον τζόγο, και αν μπορείς απέφυγε τον, γιατί η στατιστική έχει δείξει οτι σχεδόν όλοι βγήκαν μακροπρόθεσμα χαμένοι.
πανοραμικος
To εκκρεμές δουλεύει μέσω ασυναίσθητων κινήσεων των χεριών. Το αντικείμενο έχει μελετηθεί καλά και οφείλεται στο υποσυνείδητο σου που γνωρίζει ή εκτιμά την απάντηση . Η απάντηση ακολουθεί την ερώτηση, μέσα απο υποσυνείδητες οδούς ολοκλήρωσης.
Αυτά περί "χαμηλών οντοτήτων" , "εκατομμύρια συνειδήσεων" κτλ, είναι σκοταδισμός , ντροπή και ανοησία να τα γράφει κανείς .
Ελεος πια με την αρλουμπολογία εδω μέσα !
πανοραμικος
Αυτά περί "χαμηλών οντοτήτων" , "εκατομμύρια συνειδήσεων" κτλ, είναι σκοταδισμός , ντροπή και ανοησία να τα γράφει κανείς .
Ελεος πια με την αρλουμπολογία εδω μέσα !
Ντροπή, ανοησία και αρλουμπολογία esmike είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι εσυ και οι όμοιοί σου. Δυστυχώς δεν μπορείς να το κατανοήσεις αυτό, οφείλω όμως να στο υπενθυμίζω όποτε πετάγεσαι απλά για να την σπάσεις σε μένα ή σε οποιονδήποτε άλλον. Κάνουμε υπομονή και ανεχόμαστε το ψευδοεπιστημονικό σας παραλήρημα, προσπαθείστε κι εσείς να είστε κόσμιοι και να μην προσβάλλετε τους άλλους.
Robespierre
16-02-15, 07:54
Καμμια πρωτοτυπια και σε αυτο το φορουμ. Γραφει ενας την αποψη του για καποιο θέμα, πεταγεται ο αλλος και αφου καταθεσει την δικια του ριχνει κι ενα χερι σοβα στον προηγουμενο. Για αυτο και εχουν αδειασει τα φορουμ απο συνομιλητες. Το αχτι που βλεπω να κουβαλαει ο μεσος Ελληνας μεταφερεται και στο διαδικτυο και απλα ολοι ψαχνουν την αφορμη. Να παρεμβω λιγο αν επιτρεπετε, λεγοντας πρωτα στον esmike οτι ειναι φαουλ. Ενω διαφωνεις και με τους δυο συνομλητες σου, και τον πανοραμκος και τον heretic, στον πρωτο δινεις μια τυπικη απαντηση και στον δευτερο αρχιζεις του χαρακτηρισμους. Για να υπαρχει "μπουρδολογια" υπαρχει και "μπουρδολογος". Ετσι δεν ειναι; Ποιος απ ολους ειναι αυτος;
Αγαπητε heretic, το κλιμα του φορουμ δεν σηκωνει "πνευματισμο" και διαφορα αλλα θεματα συζητησης. Αν δεν το εχεις καταλαβει ακομα (εγω το καταλαβα σε ενα μηνα) κανε πριβε συζητησεις με τους ενδαφερομενους και ασε τις δημοσιες τοποθετησεις, γιατι θα τραβας τα πυρα οποτε γραφεις. Εκτος κι αν γουσταρεις να πουμε, οποτε σε βλεπω για αποχωρηση συντομα. Κατι τετοιο παει να προκυψει.
Λιγα σχολια για το θέμα τωρα:
heretic, οταν αναφερεσαι σε "οντοτητες" διαφορων "επιπεδων", μηπως μπορεις να τοποθετηθεις λιγο περισοτερο για αυτο το θεμα ανεξαρτητως "πνευματισμου"; Γιατι εγω κανω την ερμηνεια των αρχετυπκων οντοτητων του ασυνειδήτου, στις επηρροες των οποιων δεν συμμετεχει ουδολως ο χειριστης του εκκρεμους. Για τα "εκατομυρια τροπους και συνειδησεις που διαμορφωνουν τα μελλοντκα γεγονοτα", εγω καταλαβαινω οτι ειναι προφανες. Ειναι ολοι αυτοι που θα διαμορφωσουν το αποτελεσμα ενος ποδοσφαιρικου αγωνα την επομενη Κυριακη. Για αυτο δεν προκειται;
Αγαπητε esmke, εχω μια απορια, μιας και εντοπισα εναν συγκεκριμενο χαρακτηρισμο για τον οποιο δεν τοποθετηθηκες, και πολυ θα ηθελα να μαθω την θεση σου. Αναφερθηκε οτι παραγεις ψευδοεπιστημη. Εγω δεν θα το αφηνα αυτο να πεσει κατω ευκολα. Για να σου κανω λιγο πασα θα εντοπισω κατι απο αυτο που εχεις γραψει εδω:
πανοραμικος
Το αντικείμενο έχει μελετηθεί καλά και οφείλεται στο υποσυνείδητο σου που γνωρίζει ή εκτιμά την απάντηση . Η απάντηση ακολουθεί την ερώτηση, μέσα απο υποσυνείδητες οδούς ολοκλήρωσης.
Μηπως μπορεις να παραθεσεις καποια επιστημονικη πηγη οπου, οπως αναφερεις, εχει μελετησει καλα το αντικειμενο αυτο και να εχει παραγει αναμφισβητητα συμπερασματα; Η ερωτηση μου γινεται απο απλη επιστημονικη περιεργεια.
Αυτα τα λιγα! :)
πανοραμικος
16-02-15, 10:27
Καλημερα.ειχα και εγω τον φοβο οτι συνεργαζομαι με καποια οντοτητα αλλα απο απαντησεις στης ερωτησεις που εκανα στο εσωτερικο μου κοματι καταλαβα οτι ολοι εχουμε την πληροφορια μεσα μας.
Δεν ειναι τοσο ευκολο να την βγαλουμε στην επιφανεια,αυτο γινεται πιστευω απο της λαθος πεποιθησεις και βιοματα που εχουν τυπωθει στο υποσυνειδητο.
Υπαρχουν τροποι για καθαρισμο του υποσυνειδητου,πολυ απλα πραγματα.
Οσο για της πληροφοριες που περνω προς το παρω ειναι καποιων χιλιαδων ευρο.
Δεν μου αρεσαν τα στοιχηματα ουτε επαιζα ποτε.οτι εχω στοιχηματισει ειναι μετα απο ερευνα.Συνωθως τα ποσα που (τζογαρω) ειναι απο 50 λεπτα εως 2-3 ευρο.
Τα πρωτα που εβγαλα απο στοιχηματα τα εφαγα στον τζογο,χωρις να κανω ερευνα και να παιξω. εκει καταλαβα τι σημαινει τζογος και οτι δεν ειμαι πολυ τυχερος.
Δεν εχω σκοπο να το κανω μια ζωη,τωρα τελευταια εχω βρει συγκεκριμενο τροπο παιξιματος με λιγες ομαδες και πολυ μεγαλο συντελεστη,δυο τρεις φορες αν παω καλα θα σταματησω,γιατι ειναι πολυ κουραστικο.
Ενα μελος ανεφερε για κατωτερες οντοτητες,θελω να πω πανω σε αυτο οτι και ο ανθρωπος εχει μεσα του μια οντοτητα,το πνευμα μας πιστευω οτι ειναι πολυ ποιο ανωτερο,δυνατο και αξιοπιστο για καθε ιδους ερευνα.
αν σκεφτουμε δηλαδα out of box γιατι να συλεγουμε πληροφορια απο μια χαμηλης συχνοτητας οντοτητα απο την στιγμη που δεν ζηταμε κατι τετοιο?και να μην συνεργαστουμε τον ιδιο μας τον ευατο?
Πιστευει καποιος οτι ο ανθρωπος ειναι μια μαζα κρεατος απλα?
Με την λογικη την δικη μου αλλα συμπερασματα εβγαλα.
Robespierre
16-02-15, 10:48
Εγω δεν θα ασχοληθω με μεταφυσικες ερμηνειες καθολου, δεν τις απορριπτω σε καμια περιπτωση αλλα δεν τις θεωρω αξιοπιστες για να εξαγω καποια πληροφορια με τον τροπο που το κανεις. Θελω ομως να σε ρωτησω τα εξης:
Πως εισαι σιγουρος οτι παιρνεις προβλεψεις και οχι καποιες τυχαιες επιλογες; Πρεπει να παιξεις για καιρο με προβλεψεις συνειδητα δικιες σου, μετα με εντελως τυχαιες και τελος με εξαγωμενες απο το εκκρεμες. Μετα θα συγκρινεις τα αποτελεσματα για να δεις αν καποια απ ολες εχει προκριθει. Τοτε θα μπορεις να πεις οτι λειτουργει αυτο ή οχι.
Το μελλον εξαρταται απο επιλογες που κανεις εσυ ο ιδιος, πολλοι αλλοι ανθρωποι και τυχαια γεγονοτα. Αν υποθεσουμε οτι υπάρχει ελευθερη βουληση, το μελλον δεν εχει διαμορφωθει, αλλα εξαρταται απο μια τεραστια σειρα αποφασεων. Νομιζω το να δει καποιος το μελλον σημαινει οτι υπάρχει καποιου ειδους τετελεσμενο, και μαλιστα η πραξη οτι το οτι το ειδες, ανατρεπει το ιδιο το αποτελεσμα!
Ας υποθεσουμε οτι ρωτας αν θα κερδισεις λεφτα στο μελλον και μετα ρωτας τα αποτελεσματα για το παμε στοιχημα. Στην πρωτη περιπτωση σου λενε οχι. Εχει νοημα να συνεχίσεις; Αν σου πουνε ναι, τότε γιατι δεν γινεσαι τελικα πλουσιος; Ποσα χρηματα πρεπει να ξοδεψεις στο παμε στοιχημα μεχρι να γινει αυτο; Καταλαβαινεις τι θελω να πω...
πανοραμικος
16-02-15, 11:09
Λογικα τα ερωτηματα σου.
Στον ποντατισμα 1 χ 2 εχεις 33,3% να πεσεις μεσα λογο τυχης.
Οσο για ποδοσφαιρο δεν ξερω τιποτα.της περισοτερες ομαδες που παιζω της βλεπω για πρωτη φορα.
Οπως εγραψα και ποιο πανω εγω κοιταω πολυ εξιδικευμενα στοιχηματα.
Οπως ακριβες σκορ που εχω πιασει αρκετες φορες 4-0 5-0 ενα φιλος εχεις πιασει 6-0 ημιχρονο και 13-0 τελικο,ενας αλλος φιλος εχεις πιασει 3ακριβες σκορ μαζι πιστευω να σε καληψα στο θεμα αν ειναι θεμα τυχης.
Ακομα μια πολυ καλη προβλεψη που εκανα τελευταια σε αυτο ακριβος που εψαχνα ηταν συγκεκριμενο αποτελεσμα ημιχρονου/τελικου που το ειχανε 2αγωνες στους 100 εκεινης της ημερας,τον ενα τον βρηκα ευκολα δεν προσπαθησα πολυ για τον δευτερο γιατι το εκανα πειραματικα,δεν πιστευα ουτε εγω οτι θα τον βρω.
Οι αποδοσεις που αναφερω για αυτους τους αγωνες ειναι περιποου 1.000 στους 2 αγωνες.αν ειναι τυχη ειμαι πολυ τυχερος.Το προηγουμενο σαβατοκυριακο εριξα 2 δελτια και τα επιασα και τα δυο,με διαφορετικες ομαδες,αν εριχνα ολα αυτα που βρηκα μαζι, που τελικα ηταν ολα σωστα. ο συντελεστης ηταν πανω απο 10.000 που σημαινει οτι βαλεις επι 10.000
Το εχω κανει και αυτο που αναφερεις να παιξω χωρις ερευνα,απλα διαβαζα στατιστικη και εριχνα οτι πιστευα,το εγραψα και στην αρχη οτι ετσι εχασα τα πρωτα κερδοι που καταφερα να μαζεψω με το εκκρεμες.
Δεν τα ανεφερω ολα τα παραπανω ουτε για πρωσοπικη προβολη ουτε γιατι εχω κανει καποιο κατορθομα.τα γραφω γιατι πιστευω οτι υπαρχει δυνατοτα 8στους10 να εχουν της ιδιες η και καλητερες επιτυχιες.
Robespierre
16-02-15, 11:14
OK, δεν θα διαφωνησω αν και ειμαι ασχετος με το αθλημα. Κανε το τοτε για ενα μεγαλυτερο χρονικο διαστημα, ωστε να βγαλεις πιο αξιοπιστα συμπερασματα και κυρίως μην συζητας για αυτο ουτε δημοσια, γιατι θα το καψεις! (παλιο ρητο τζογαδορων) :p
Μπές στον μελετητή του Google και γράψε :
Delusion of alien control in the normal brain.
Με το που το γράψεις θα σου εμφανιστούν κάποιες δεκάδες επιστημονικές εργασίες που πέρασαν απο έγκριση μετά απο δημοσίευση .
Η πρώτη πάνω πάνω στα δεξιά χτύπα PDF.
Διάβασέ τη για να σου λυθούν όλες οι απορίες για τις ακούσιες κινήσεις του εκκρεμούς και μετά ευχαρίστως την σχολιάζουμε σε όσο βάθος θέλεις .
Robespierre
16-02-15, 14:03
Αγαπητε φιλε, αυτη η εργασια αυτη που αναφερεις παρατηρω οτι ειναι παντελως ασχετη με το θεμα που συζηταμε. Δεν νομίζω να μιλησε κανενας για ψευδαισθηση ελεγχου της συνειδησης μας απο εξωτερικους παραγοντες. Ο πανοραμικος αναφερθηκε αν προσεξες στην αλλιευση πληροφοριας με καποιο τρoπο, που μπορει να ειναι μεταφυσικος, μπορει και οχι.
Εσυ επιχειρεις εναν αποπροσανατολισμο προτεινοντας μου μια εμμεση αναζητηση σχεδον στα τυφλα, ενος κατεβατου απο αρθρα (http://scholar.google.gr/scholar?lookup=0&q=Delusion+of+alien+control+in+the+normal+brain&hl=el&as_sdt=0,5) που σχετιζονται με την ψυχιατρικη και την νευροψυχολογια ασθενων. Μηπως εισαι ψυχιατρος; Ή τους θεωρεις ολους σχιζοφρενεις;
Εγω παλι σε ρωτησα κάτι πολυ συγκεκριμενο:
Το αντικείμενο έχει μελετηθεί καλά και οφείλεται στο υποσυνείδητο σου που γνωρίζει ή εκτιμά την απάντηση . Η απάντηση ακολουθεί την ερώτηση, μέσα απο υποσυνείδητες οδούς ολοκλήρωσης.
Αναφερομαι στο οτι οταν καποιος εξαγει με κάποιο τρόπο πληροφορια απο το ασυνειδητο (βλ εκκρεμες), αυτη ενδεχεται να προερχεται απο το συλλογικο και οχι το ατομικο. Γνωρίζεις καποια επιστημονικη μελετη ή δημοσιευση που να τεκμηριωνει αυτο που εγραψες, ή ειναι ενα γενικο συμπερασμα που εκμαιευσες διαβαζοντας ολες τις παραπανω δημοσιευσεις;
Aν κρινω απο το υφος που απαντας, αμφιβαλω αν θα εχεις διαβασει οποιαδηποτε απο αυτες τις εργασιες, γιατι χρειαζεται να διαθετεις και μια απαραιτητη πανεπιστημιακη υποδομη πρωτα στο αντικειμενο, που δεν φαινεται να την εχεις. Πιθανολογω οτι διαβασες για την εργασια αυτη σε καποιο εκλαικευμενο αρθρο και την παραθετεις ως επιχειρρημα.
Με ολο το θαρρος, θελω να σου τονισω πως η ψευδοεπιστημονικη μεθοδος που εντοπιστηκε να χρησιμοποιεις εκτενως, δεν μπορεί να λειτουργησει σαν επιχειρρημα ετσι ωστε να επιτιθεσαι στις θεσεις των αλλων, ειδκα οταν εκεινοι δεν ισχυριστηκαν οτι αναφερονται σε επιστημη, αλλα σε μεταφυσκες πεποιθησεις.
Αγαπητέ φίλε
Για να κρίνεις τι είναι σχετικό και τι άσχετο με το θέμα , θα πρέπει προηγουμένως να μελετήσεις διεξοδικότατα όλες τις έρευνες πάνω στα νευροψυχολογικά φαινόμενα , και εφοσον δεν σε ικανοποιούν οι εμηνείες τους να δώσεις την δική σου.
Ενα συμπέρασμα βγαίνει με μεγάλο κόπο , χρόνο και μελέτη .
Πρώτα θα διαβάσεις αυτό που μου ζήτησε ο φίλος μας και μετά και εφόσον το κατανοήσεις καλά, θα κρίνεις το πόσο σχετικό και πόσο άσχετο είναι με το θέμα.
Εγώ χρειάστικα πολύ χρόνο και κόπο για να κατανοήσω την εργασία ,, καθώς και τις προεκτάσεις αυτής της εργασίας .
Εσυ πότε πρόλαβες να συμπεράνεις ως άσχετο, αυτό που εγώ με πολύ κόπο κατανόησα ως σχετικό ;
Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης. Rob, πέραν της πολύ χρήσιμης τοποθέτησης σου για την ψευδοεπιστήμη (θα γινει η δέουσα χρήση από εδώ και πέρα), δεν θα προκύψει νεο συμπέρασμα πέραν των γνωστών εδώ και μήνες.
Η αναφερόμενη εργασία "Delusions of alien control in the normal brain" δεν είναι τυχαία, προέρχεται απο τις επιστημονικές υποδείξεις του dr Fufutos, αναφέρομαι σε εναν εγωπαθή μαθηματικό που όπως φαίνεται αποτέλεσε τον δια αλληλογραφίας πνευματικό καθοδηγητή εις τα άδυτα της επιστημονικής αθείας και του μη διαλεκτικού υλισμού.
Ετσι, η "μάγισσα με τα κουκιά" μεταλαχθηκε σε dr House, και τελικά διέγνωσε όλους του μεταφυσικούς του... metafysiko.gr ψυχοπαθείς, σε πλήρη σύζευξη με ενα άλλο εκλεκτό επιστημονικό στέλεχος που απεσύρθει για συγγραφή ρύπων αποκλειστικά στο esoterica.gr.
Τα φαινόμενα mediumship (βλ περίπτωση forbidenwhat) κατατάχθηκαν αυθαιρέτως και καθέτως στην κατηγορία των σχιζοφρενών, έτσι μια απλή δημοσίευση (και τίποτε άλλο) που εξάγει κάποια συμπεράσματα βασισμένα σε ψυχωτικές ψευδαισθήσεις ασθενών, γενικεύονται για να συπεριλάβουν οποιαδήποτε βιωματική εμπειρία, οποιωνδήποτε ανθρώπων, ακόμα και αυτών που έχουν πλήρως σώας τα φρένας μετά από εξαντλητικές εξετάσεις ειδικών, όπως άλλωστε έχει γίνει σε αρκετά γνωστά διάμεσα.
Δεν θα επεκτείνω τωρα την θέση μου για το εκρεμμές, προφανώς και δεν εννοώ οτι δεν το κινούν "φαντάσματα" όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν οι έχοντες αλλεργία με την μελέτη και τα βιβλία. Θα γράψω αργότερα αναλυτικά καποια πράγματα σχετικά με αυτό που εθιξα στον Πανοραμικό, αν και δεν είχε ιδιαίτερη συσχέτιση με αυτό που ονομάζουν πνευματισμό.
Robespierre
16-02-15, 15:18
Αγαπητέ φίλε
Για να κρίνεις τι είναι σχετικό και τι άσχετο με το θέμα , θα πρέπει προηγουμένως να μελετήσεις διεξοδικότατα όλες τις έρευνες πάνω στα νευροψυχολογικά φαινόμενα , και εφοσον δεν σε ικανοποιούν οι εμηνείες τους να δώσεις την δική σου.
Ενα συμπέρασμα βγαίνει με μεγάλο κόπο , χρόνο και μελέτη .
Πρώτα θα διαβάσεις αυτό που μου ζήτησε ο φίλος μας και μετά και εφόσον το κατανοήσεις καλά, θα κρίνεις το πόσο σχετικό και πόσο άσχετο είναι με το θέμα.
Εγώ χρειάστικα πολύ χρόνο και κόπο για να κατανοήσω την εργασία ,, καθώς και τις προεκτάσεις αυτής της εργασίας .
Εσυ πότε πρόλαβες να συμπεράνεις ως άσχετο, αυτό που εγώ με πολύ κόπο κατανόησα ως σχετικό ;
Μελετησα την δημοσιευση με τον τροπο που εμαθα στο πανεπιστημιο να μελεταω εργασιες ξενων αντικειμενων με τις σπουδες μου. Μπορεις να μου αναφερεις εσυ βασει ποιων σπουδων εχεις μελετησει τα νευροψυχολογικα φαινομενα σε επιπεδο δημοσιευσεων; Εισαι νευρολογος;
Στο σημειο που αναφερεις "αυτο που μας ζητησε ο φιλος μας" σε εχασα. Τι ακριβως ζητησε και ποιος;
Μπορεις να μου αναφερεις εσυ βασει ποιων σπουδων εχεις μελετησει τα νευροψυχολογικα φαινομενα σε επιπεδο δημοσιευσεων; Εισαι νευρολογος;
Ναι , είμαι φοιτητής Ιατρικής και πολλές απο τις εργασίες μου, αφορούν την βιοφυσική και την νευρολογία.
Οταν άνθρωπος (τεσταρισμένος ψυχιατρικά OK), απόφοιτος δημοτικού, που σχεδόν δεν ξέρει τι σημαίνει ο όρος "λατινικά", υπνωτίζεται σε συνεδρία αναδρομής προγούμενων ζωών, και αρχίζει να απαγγέλει Βιργίλιο (την Αινειάδα), καταγεγραμένο και με προφορά που θα ζήλευε απόφοιτος γλωσσολογίας, αυτό σε ποιο delusion ακριβώς κατατάσσεται;
Ναι , είμαι φοιτητής Ιατρικής και πολλές απο τις εργασίες μου, αφορούν την βιοφυσική και την νευρολογία.
Ημουνα σίγουρος. Οταν πάρεις ειδικότητα με το καλό, επέλεξε την ψυχιατρική. Σίγουρα λεφτά και θα κάνεις πελάτες σου το μισό metafysiko.gr. Αν κατα τύχη βρεθεί κανένας απόφοιτος ιατρικής εδω μέσα και σου θέσει κανένα τεχνικό ερώτημα, απο αυτά δεν εντοπίζονται με την μέθοδο του copy-paste απο το ίντερνετ, φαντάζομαι δεν θα μπείς σε δύσκολη θέση, έτσι δεν είναι;
Τα έχω ακούσει και εγώ αυτά.
Τα έχω ακούσει και εγώ αυτά. Και οχι μόνο αυτά , αλλά ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονταν σε κόμα ή ακόμα και βαριά τραυματισμένοι στο κεφάλι , που μετά όταν ξύπνησαν , μίλαγαν μια ξένη γλώσσα ως προς την μητρική τους, την οποία δεν την είχαν διδαχτεί.
Μια εξήγηση που πείθει πολλούς, είναι , οτι ο άνθρωπος δέχεται μεγάλο σύνολο υποσυνείδητων ερεθισμάτων σε μορφή πληροφορίας , την οποία ως υποσεινήδητη δεν την αντιλαμβάνεται , αλλά την απομνημονεύει.
Ειδικότερα στην εποχή μας με τον πληθωρισμό των σημάτων που δεχόμαστε κάθε στιγμή, απο τα ηλεκρονικά μέσα και έντυπα , οι καταγραφές ακολουθούν γεωμετρική πρόοδο συσσώρευσης στο υποσεινήδητο.
Προφανώς οι περιοχές οι οποίες συσχετίζονται με την συνειρμική μνήμη , μπορούν κάτω απο προυποθέσεις , για παράδειγμα ύπνωση (αυτούπνωση) ή εγκεφαλικός τραυματισμός , να αφυπνιστούν.
Ηδη βγάζω αρκετά χρήματα απο άλλες πηγές , οπότε η Ιατρική ειναι ενα πάθος για μένα .
Ο συγκεκριμένος δεν υπήρχε περίπτωση να έχει ακούσει Βιργίλιο, ούτε στον ύπνο του, ούτε στον ξύπνιο του. Ελλην χωρικός και αγρότης, που δεν έχει φύγει απο το χωριό του, με το ζόρι το δημοτικό και προχωρημένης ηλικίας, λές να υπήρχε τέτοια περίπτωση; Και περιπτώσεις άλλων διαμέσων, να μιλάνε ξενες γλώσσες κανονικά; Μαλλον κάτι άλλο συμβαίνει.
Απ ότι βλέπω μαλλον ισχυρίζεσαι οτι κάποτε τελείωσες την Ιατρική σχολή, αλλά δεν εξασκείς το επάγγελμα. Πολύ καλό αυτό, αν και λιγάκι βολικό για το "δεν θυμαμαι". Φιλικά πάντα, μιας και το έφερε η κουβέντα, στην σχολή μου εγώ είχα ενα μάθημα για επεξεργασία εικόνας και θυμάμαι πως είχα κανει μια εργασία σχετική για αλγορίθμους ιατρικής απεικόνισης. Σαν κι αυτή που χρησιμοποίησε ο συγκεκριμένος στην εργασία που αναφέρεις, σαν διαγνωστικό εργαλείο.
Μιας και το θίξαμε, ήθελα να σε ρωτήσω το εξής, αν θυμάσαι φυσικά. Για ποιό λόγο χρησιμοποιείται ευρέως ο μετασχηματισμος Φουριέ (κανονικός και αντίστροφος) στην ιατρική απεικόνιση. Τι κυρίως κερδίζουμε με αυτόν; Βασικές γνώσεις είναι αυτές, πρέπει να τις έχεις διδαχτεί, όσο χρονών κι αν είσαι, πρέπει να τις θυμάσαι. Ασε που είναι και μαθηματικά πρώτου έτους :)
πανοραμικος
16-02-15, 17:04
Μπές στον μελετητή του Google και γράψε :
Delusion of alien control in the normal brain.
Με το που το γράψεις θα σου εμφανιστούν κάποιες δεκάδες επιστημονικές εργασίες που πέρασαν απο έγκριση μετά απο δημοσίευση .
Η πρώτη πάνω πάνω στα δεξιά χτύπα PDF.
Διάβασέ τη για να σου λυθούν όλες οι απορίες για τις ακούσιες κινήσεις του εκκρεμούς και μετά ευχαρίστως την σχολιάζουμε σε όσο βάθος θέλεις .
Καλησπερα.το διαβαδα οσο μπορεσα αλλα δεν πηρα καποιες απαντησεις πανω στο θεμα.
Με αποχολει η στοχευμενη προβλεψη απο φυσιολογικους ανθρωπους και συγκεκριμενα με ραδιαισθησια.
Γενικοτερα σαν προβλεψη σιγουρα υπαρχουν πολλα μονοπατια και με διαφορους τροπους,προσπαθω να βγαλω ακρη αν καποιος απο αυτους ειναι φυσικος κατα καποιων τροπο και απλα δεν εχει εξηγηθει απο την επιστημη ακομα.
Γιατι αν ζουσαμε πριν απο καποιες μεγαλες ανακαλυψεις στην ουσια παραφυσικα θα θεωρουσαμε πραγματα που τωρα λεμε οτι ειναι φυσικα.
Σχετικα με το θεμα μας περισοτερες πληροφοριες πειρα απο ενα βιντεο στο youtube απο τον μανο δανεζη που μιλαει για την θεωρια της σχετικοτητας και εξηγει καποια πραγματα που εχει πει ο αινσταιν για τον χωροχρονο.
πανοραμικος
Ετσι πρέπει . Χρειάζεται πολύ μελέτη απο όλους τους κλάδους της γνώσης και όχι μόνο απο ένα.
heretic
Ας το καλύτερα . Αν θέλεις να μιλήσουμε για εφαρμοσμένα μαθηματικά μετασχηματισμούς Laplace και fourier και Ζ , υπάρχει στο Physicsgg κατηγορία μαθηματικών συζητήσεων, στην οποία αν νομίζεις οτι είσαι σε θέση να συμμετέχεις θα είμαι εκεί.
Να θυμίσω οτι σε μια αντίστοιχη πρόσκληση-πρόκληση μου, πριν καιρό αρνήθικες την συμμετοχή σε συζήτηση για φυσική .
οποτε ας το, δεν είσαι σε θέση να με τσεκάρεις , οταν μάλιστα, δεν γνωρίζεις ούτε καν να θέτεις την κατάλληλη πρόφαση και τα βασικά.
Δεν θα κάνω εδώ διάλεξη για σήματα - συστήματα και αλγόριθμους με ταχεις μετασχηματισμούς FFT και βελτιστοποίηση επιλυτών γραμμικών και μη εξισώσεων.
Έλεος .
Robespierre
16-02-15, 17:47
Heretic ας το καλυτερα, κλεβεις εκκλησια. Γραψε τιποτε αλλο πουθενα αλλου γιατι βαρεθηκαμε :D
Oχι φίλε
Δεν θα περάσει ο σκοταδισμός.
Αυτοί που διαβάζουν θα διακρίνουν την αλήθεια απο το ψέμα.
πανοραμικος
16-02-15, 18:13
Βαζω ενα ωραιο ντοκιμαντερ που οσο προχωραει εχει και περισοτερο ενδιαφερον.
https://www.youtube.com/watch?v=pTJdv3W3nuc
Σίγουρα θα κρίνουν, έχουν ήδη κρίνει μάλιστα. Μια φίλη νοσηλεύτρια μου λέει στο skype οτι δεν υπάρχει περίπτωση όχι γιατρός απο Ρουμανία, ούτε νοσηλευτής απο ΤΕΙ που να έχει ακούσει για CAT Scan, να μην ξέρει αυτο που σε ρώτησα. Είναι όμως τόσο απλό που εσύ (ο άσχετος) δεν ξέρεις που να ψάξεις να το βρείς και γι αυτό μου κατέβασες οτι να 'ναι απο googling. Τώρα τι περίπου κατάλαβες από την δημοσίευση που αναμασάς καθε λίγο, το καταλάβαμε κι αυτό.
Λοιπόν esmike, άκου πως πάει το πράγμα. Ούτε με κούρασες, ούτε με νευριάζεις πια, ούτε τίποτα. Αντιθέτως με διασκεδάζεις και μου φτιάχνεις το κέφι, γιατί απέδειξα πως οι δήθεν "σκεπτικιστές" του metafysiko.gr δεν είναι παρά μια αποκριάτικη στολή και μάλιστα κακόγουστη.
Α, κάτι άλλο: ο physicsgg εχει ενα blog και γράφει τις απόψεις του ο άνθρωπος. Ούτε forum έχει, ούτε τον ξέρω ούτε με ξέρει. Αν θέλεις να βρεις κάποιον να με μαλώσει, φέρε τον κηδεμόνα σου!
Πες επίσης στο Dr. Fufutos να προσθεσει μερικά μαθήματα στο χαμένο open univercity του, να μάθεις και τι ειναι η βιοφυσική και τι η νευροφυσιολογία, γιατί μόνο από τους τίτλους και το googling δεν βγαζεις άκρη. Επίσης υπάρχουν και επιστημονικά fora, ιατρικής (http://www.greekmeds.gr/forum/page/index.html), φυσικής (http://web.cc.uoa.gr/~ctrikali/discus/discus.cgi) κτλ. Πήγαινε λίγο και εκεί να τους διαφωτίσεις, γιατί εδω πέρα το έργο σου τελείωσε. Μας μόρφωσες και μας παραμόρφωσες :p
@πανοραμικός
Συγνώμη για την παρένθεση, θα γράψω κι αλλα για το θέμα σου αργότερα.
Εγω να δείς πόσο διασκεδάζω και πόσο θα διασκεδάζω απο εδώ και μπρός. Σύνελθε
heretic , η αρλουμπολογία σου έχει γίνει τοξική στο διαδύκτιο . Α!!! Αν θυμάμαι καλά σπούδασες σε κάποιο κολέγιο του εξωτερικού, επειδη δεν κατάφερες να μπεις σε ελληνικό πανεπιστήμιο και τώρα μας διδάσκεις αρλουμπολογία με χαμηλές οντότητες και εκατομμύρια συνειδήσεις που βλέπου το μέλλον.
Αν αυτά που λές τα πιστεύεις , χρειάζεσαι θεραπεία . Εγώ μπορώ να σε θεραπεύσω...
Δεν σπούδασα σε κωλέγιο του εξωτερικού, τέλειωσα κι εγω το open univercity του dr. Fufutou. Οι "χαμηλές οντότητες" έχουν αποδειχτεί και αυτές.
Γράψε κι άλλα! :D:D:D
-πανοραμικός, αν σου χαλάσαμε το θέμα σορυ απο μέρους μου. Οποτε θες σταματάω!
Πανοραμικός, οι οντότητες που ανέφερα, ανεξαρτήτως της μεταφυσικής οπτικής σου γωνίας, δες τις σαν μονάδες συνείδησης έξω από εσένα. Και εσύ και όλοι μας είμαστε οντότητες βασικά. Η οπτική γωνία που αναφέρεται σε ύπαρξη οντοτήτων έξω από το φυσικό πεδίο, λέγεται πνευματισμός. Τα περισσότερα μεταφυσικά συστήματα τηρούν αυτές τις παραδοχές. Ο φίλος Robesperre, έδωσε την Γιουνγκιανή ανάλυση, την θεώρηση των οντοτήτων αυτών σαν μονάδων του συλλογικού ασυνείδητου. Αν σε βολεύει αυτό, δες το κι έτσι. Το θέμα είναι πως όλες οι οντότητες, όπως και οι άνθρωποι, βρίσκονται σε ενα πνευματικό επίπεδο. Άλλοι σε υψηλό, άλλοι σε χαμηλό. Αναφέρομαι στην μονάδα του πνεύματος και όχι του νου (διανοητική).
Από τις χαμηλότερες κλίμακες είναι οι εγκλωβισμένοι στο ενδιάμεσο, οι απενσαρκωμένοι που δεν μεταβαίνουν πλήρως στον πνευματικό χώρο, αλλά διατηρούν μια υπόσταση στο κατώτερο αστρικό πεδίο. Αυτοί είναι που δημιουργούν τα περισσότερα θέματα πνευματικής φύσης, αυτοί καταλαμβάνουν ασθενείς υπάρξεις και τους ωθούν σε διάφορες πράξεις, έως την αυτοκαταστροφή. Αυτοί είναι συνήθως και οι πρόθυμοι για χάρες, από fortune telling μέχρι μαύρη μαγεία. Σε αντίστοιχες κερδοσκοπικές σου βλέψεις θα συντονιστείς με αυτούς, γιατί άλλης δόνησης είναι οι πράξεις αλτρουισμού για παράδειγμα και άλλης ο τζόγος. Λόγο της θέσης τους είναι σε κατάσταση να βλέπουν περίπου αυτό που ανάφερες, μια ηχώ των γεγονότων, αλλά πολλές φορές μια εκδοχή τους. Δεν είναι πληροφορία αξιοποιήσιμη, αλλά όταν την έχεις το καταλαβαίνεις, γιατί ξέρεις πράγματα που δεν θα μπορούσες να ξέρεις.
Αυτό που έκανες, το να απομονώσεις τον εαυτό σου, αυτό είναι και το ζητούμενο, αυτό είναι και αυτό που πρέπει πάντα κάποιος να κάνει. Να ζητάει (διαλογιστικά) να μην έχει επιρροές από τρίτους και να απευθύνει το ερώτημα μέσα του. Ετσι χρησιμοποιείς το δικό σου Ανώτερο Εαυτό και κάποιου άλλου. Τώρα, ενορατική πληροφορία μπορεί να πάρεις, έχω διαβάσει για χρηματιστές που διαλογίζονται με σκοπό να εξάγουν πληροφορία για ενδεχόμενη οικονομική ανατάραξη (βλ. τραγική αλλαγή ισοτιμιών, όπως EURCHF πρόσφατα). Δεν νομίζω ότι είσαι σε θέση να αλιεύσεις εύκολα κερδοσκοπική πληροφορία, αλλά νομίζω ότι μερικοί ταλαντούχοι εφαρμόζουν κάποιας μορφή ψυχική όραση για αυτή. Φαντάσου έναν χαρτοπαίκτη με διαίσθηση.
Πειραματίσου, φρόντισε να αποκλείσεις «τρίτους» με τον τρόπο σου, και πες μας αν θες τι γίνεται. Για το εκκρεμές θα γράψω αργότερα μερικά για τον τρόπο που ρωτάς, και για την ραβδοσκοπία, που πιθανόν να σε ενδιαφέρουν.
πανοραμικος
16-02-15, 20:57
Ειχα ακουσει για υπνοτισμο και διαφορες τεχνικες και νομιζα οτι η ραδιαισθησια δεν εχει καμια σχεση.
Επειδη δινω πολυ προσοχη σε οτι κανω παρατηρησα το παρακατω.
Οταν επιμενεις πολυ για να παρεις μια πληροφορια ενα ακριβες σκορ και δεν μπορεις να το παρεις σταματας,για διαφορους λογους δεν γινεται η θα το παρεις λαθος η θα κουραστεις.
Αυτη η κουραση νομιζα οτι ειναι απλα κουραση η νυστα.γιατι πολλες φορες μετα απο μια ερευνα ειχα μειωμενη αντιληψη,σαν να ειχα ξυπνησει μολις.
Αν πηγενα να γραψω ενα μηνυμα σιγουρα εγραφα καποια λεξη λαθος.
Επειδη δεν εγινε μια φορα μου μπηκε η υποψια οτι ακομα και οταν εισαι σε πληρης εγρηγορση και κανεις μια ερευνα ραδιαισθητικα μπενεις σε ενα σταδιο πολυ μικρης υπνωσεις που δεν το καταλαβαινεις καθολου.για λιγα λεπτα μετα εισαι σαν νυσταγμενος η κουρασμενος.αυτο βεβαια μπορει να ειναι απλα δικια μου εντυπωση.
δεν ειναι εντονο το φαινομενο παντος και δυσκολα να το καταλαβει καποιος.
Πιστευω οτι μπορουν να γινουν προβλεψεις καθαρα εσωτερικες χωρις βοηθεια οντοτητων,οι ενεργιες που γινεται αυτο πιθανον να ειναι ακομα μη μετρησημες και σιγουρα εχει να κανει με κβαντικες ενεργιες.
πανοραμικος
16-02-15, 21:17
Ξεχασα δυο πραγματακια να πω.
Το εσωτερικο μου κοματι συνηθως δεν συμφωνει ουτε για μελοντικα ζητηματα ουτε για ευρεση αντικειμενων.
Για τον αλτρουισμο που εγραψες,μη νομιζεις οτι ολοι ανθρωποι δεχονται την βοηθεια σου.δικους μου ανθρωπους εχω βοηθησει.
Δεν το σκεφτομαι οταν βοηθαω καποιων,παλια το σκεφτομουνα τι συμφερον θα ειχα,τωρα οχι.και αυτο το πραγμα γυριζει πισω πολυ εντονα.βλεπεις πραγματα γυρω σου και ας εχει δυσκολιες η ζωη και λες υπαρχει θεος και βλεπει τα παντα.
Εχω βοηθησει και αλλους ανθρωπους που η αχαριστια τους και η κακια τους μου προκαλεσε πολυ μεγαλη εντυπωση για το τι μπορει να γινεται μεσα τους και εχουν τετοιες συμπερηφορες.Εκει τα συναισθηματα εινα περιεργα,μεχρι στιγμης αυτο που μπωρω να κανω ειναι να τους βγαζω απο την ζωη μου.
Κατωτερες οντοτητες στον υλικο κοσμο.
Για την ραδιαισθησία δεν χρειάζεται να μπεις σε ύπνωση, σε αυτο-ύπνωση να το πω σωστά. Θελει εξάσκηση και τα καταφέρνεις. Στην ουσία έχεις ευαισθησία στις μεταβολές του γιηνου μαγνητικού πεδίου, όπως έχουν τα πουλιά αισθητήρια για αυτό (ετσι προσανατολίζονται). Τρεχούμενα υπόγεια ύδατα, στάσιμα υγρά όπως πετρέλαιο σε χαμηλό βάθος, και μεταλεύματα δημιουργουν τοπικές ανωμαλίες στο γήινο μαγνητικο πεδίο. Με κάποιον μηχανισμο ο ραβδοσκόπος τις αντιλαμβανεται, αναλόγως φυσικά και την κλίση του.
Η ουσία της ράβδου, και του καθε εκκρεμούς, ειναι να υποστείλει το ΕΓΩ και να αφήσει την δίαυλο ανοικτή για πληροφορία. Την πληροφορία αυτή με εξάσκηση την αξιολογείς, την επεξεργάζεσαι και μαθαίνεις να διαβαζεις το υπέδαφος. Ετσι το έχουν περιγραψει οι επαγγελματίες που ασχολούνται.
Στο απλό εκκρεμές, βασίζεσαι παλι στην καταστολή του ΕΓΩ, στην παυση της συγκεκριμένης σκεψης (αριστερό ημισφαιριο), για να αφήσει την αφηρημένη σκεψη (δεξι ημισφαιριο) να κυριαρχήσει. Αυτη είναι η λεγομενη διαυλωση που παίρνεις την πληροφορία. Το απο που, είναι θεμα πεποιθήσεων, πολύ ευρυ για να συζητηθεί εδω. Δες το θέμα με το βίωμα που εξελίσσεται εδω (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=8105).
Pholarchos
17-02-15, 12:31
Είναι μεγάλο το θέμα. Κάτι κάνει τους ανθρώπουν να «προβλέπουν» πράγματα αλλά αυτό το κάτι είναι άπιαστο και ακαθόριστο σε βαθμό ώστε να μην είμαστε βέβαιοι και για το αν υπάρχει. Γι’αυτό....
Καλησπερα σε ολους.ειμαι κουνουργιος στο φορουμ.
Θα ηθελα να ανταλαξουμε αποψεις για της προβλεψεις γιατι πιστευω οτι ο καθε ανθρωπος εχει την δυνατοτητα να λαβει καποιες μελοντικες πληροφοριες η γεγονοτα.
Εδω και αρκετο καιρο εχω παρει ενα εκκρεμες και περα απο καποια πειραματα ραβδοσκοπιας που εκανα,τυχαια καταλαβα οτι καποια μελοντικα γεγονοτα εκπεμπουν δονησεις.
Τωρα τελευταια το χρησιμοποιω ποιο συχνα για την προβλεψη αποτελεσματων ομαδων ποδοσφαιρου,για ακριβες σκορ και για διαφορα αλλα.
Γνωμη μου ειναι οτι ο εγκεφαλος λειτουργει ως πομπος και δεκτης δονησεων,αντικειμενων-γεγονοτων.... γι’αυτό, ενδιαφέροντα όλ'αυτά αλλά εκείνο που "μιλάει" δεν είναι τα λόγια αλλά τα "έργα"
Μπορεί αυτό να σου φέρει το 13άρι στο ΠΡΟ-ΠΟ; Αν ναι, κάτι έχεις βρει. Αν όχι... μένουν τα λόγια.
Καλημερα.ειχα και εγω τον φοβο οτι συνεργαζομαι με καποια οντοτητα αλλα απο απαντησεις στης ερωτησεις που εκανα στο εσωτερικο μου κοματι καταλαβα οτι ολοι εχουμε την πληροφορια μεσα μας.....
Ενα μελος ανεφερε για κατωτερες οντοτητες,θελω να πω πανω σε αυτο οτι και ο ανθρωπος εχει μεσα του μια οντοτητα,το πνευμα μας πιστευω οτι ειναι πολυ ποιο ανωτερο,δυνατο και αξιοπιστο για καθε ιδους ερευνα.....Το ζήτημα με την «οντότητα» είναι ότι αν είναι εξωτερική αυτόνομη από σένα τότε νομίζεις ότι συνεργάζεσαι. Μάλλον σε εκμεταλλεύεται. Το πνεύμα σου από την άλλη δεν είναι – νομίζω – χωριστή οντότητα από σένα και το «ολοι εχουμε την πληροφορια μεσα μας» ακούγεται κάπως δογματικό και αβάσιμο.Ειχα ακουσει για υπνοτισμο και διαφορες τεχνικες και νομιζα οτι η ραδιαισθησια δεν εχει καμια σχεση.
Επειδη δινω πολυ προσοχη σε οτι κανω παρατηρησα το παρακατω.
Οταν επιμενεις πολυ για να παρεις μια πληροφορια ενα ακριβες σκορ και δεν μπορεις να το παρεις σταματας,για διαφορους λογους δεν γινεται η θα το παρεις λαθος η θα κουραστεις.
Αυτη η κουραση νομιζα οτι ειναι απλα κουραση η νυστα.γιατι πολλες φορες μετα απο μια ερευνα ειχα μειωμενη αντιληψη,σαν να ειχα ξυπνησει μολις.
Αν πηγενα να γραψω ενα μηνυμα σιγουρα εγραφα καποια λεξη λαθος.
Επειδη δεν εγινε μια φορα μου μπηκε η υποψια οτι ακομα και οταν εισαι σε πληρης εγρηγορση και κανεις μια ερευνα ραδιαισθητικα μπενεις σε ενα σταδιο πολυ μικρης υπνωσεις που δεν το καταλαβαινεις καθολου.για λιγα λεπτα μετα εισαι σαν νυσταγμενος η κουρασμενος.αυτο βεβαια μπορει να ειναι απλα δικια μου εντυπωση.
δεν ειναι εντονο το φαινομενο παντος και δυσκολα να το καταλαβει καποιος.
Πιστευω οτι μπορουν να γινουν προβλεψεις καθαρα εσωτερικες χωρις βοηθεια οντοτητων,οι ενεργιες που γινεται αυτο πιθανον να ειναι ακομα μη μετρησημες και σιγουρα εχει να κανει με κβαντικες ενεργιες.Πράγματι μπαίνει σε μια άλλη κατάσταση συνειδητότητα (που σου θυμίζει ύπνο ή θα έλεγα όνειρο) και υπάρχουν και «προβλεψεις καθαρα εσωτερικες» αλλά και προβλεψεις καθαρα εξωτερικές – ή έτσι φαίνονται. Ξεχασα δυο πραγματακια να πω.
Το εσωτερικο μου κοματι συνηθως δεν συμφωνει ουτε για μελοντικα ζητηματα ουτε για ευρεση αντικειμενων.
Για τον αλτρουισμο που εγραψες,μη νομιζεις οτι ολοι ανθρωποι δεχονται την βοηθεια σου.δικους μου ανθρωπους εχω βοηθησει.
Δεν το σκεφτομαι οταν βοηθαω καποιων,....Με τη βοήθεια θέλει προσοχή.
πανοραμικος
17-02-15, 23:01
... γι’αυτό, ενδιαφέροντα όλ'αυτά αλλά εκείνο που "μιλάει" δεν είναι τα λόγια αλλά τα "έργα"
Μπορεί αυτό να σου φέρει το 13άρι στο ΠΡΟ-ΠΟ; Αν ναι, κάτι έχεις βρει. Αν όχι... μένουν τα λόγια.
Εδω φιλε μου μονο λογια και αποψεις μπορουμε να ανταλαξουμε.
Δεν χρειαζεται να αποδειξω κατι,ουτε ζητω αναγνορισημοτητα.σε οσους ετυχε να αποδειξω κατι το απεδειξα.
Το ποιο συμαντικο ειναι να αποδειξουμε στον ευατο μας τι ισχυει.
θα πω κατι τελευταιο πανω στα στοιχηματα γιατι ειναι κριμα αυτοι που ασχολουντε να ταλαιπωρουντε.το 13αρι που λες δεν δινει μεγαλα ποσα το 14αρι δινει 54.000 ευρο.αρκετα λεφτα αλλα αρκετες και οι ομαδες και μεγαλη η πιθανοτητα λαθους στην προβλεψη.
Αν ξεκινησει καποιος και το κανει σοβαρα θα καταλαβει οτι αυτα τα ποσα περνοντε και με 4-5 ομαδες.
Σημαντικη η προβλεψη αλλα δεν μαθεις να παιζεις θα χτυπας το κεφαλι σου οταν δεις με ψυχραιμια τι ειχες στα χερια σου.τι επαιξες.τι πηρες και τι θα μπορουσες να παρεις Αν δεν ξερεις να παιζεις.
Αυτα απο μενα,ενδιαφερον οι γνωμες ολων σας.
ευχαριστω.
Πανοραμικός, ουδεμία απόδειξη δεν θα πάρει ο οποιοσδήποτε μέσα απο το ίντερνετ για θέματα μεταφυσικής και εσωτερισμού. Απαιτούν εκτενή βιωματική προσέγγιση που συμπληρώνεται με τα σχετικά αναγνώσματα, που εκτείνονται απο θρησκευτικά κείμενα, μεχρι επιστημονικές μελέτες.
Κάτι που θα συναντήσεις συχνά, είναι φαινόμενα οπαδισμού, δυο κυρίως κατηγοριών. Τους απολογητές πάσης φύσης, και τους υποτιθέμενους άθεους-υλιστές.
Οι πρώτοι κάθονται και συζητάνε για ώρες τι νόημα έχει ενα κόμμα σε κάποιο ιερό βιβλίο και οι δεύτεροι ανακάλυψαν μέσα απο μια κακώς ερμηνευόμενη επιστήμη, οτι δεν υπάρχει τίποτα απο αυτά που λένε όλοι οι υπόλοιποι, χωρίς να γνωρίζουν για τι πράγμα μιλάνε όλοι οι υπόλοιποι!
Οτιδήποτε διαβάζεις στο ίντερνετ, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που γράφω εγώ εδώ και ο οποιοσδήποτε άλλος, πρέπει να ερευνάται, αν σε ενδιαφέρει, και απο δικιές σου πηγές. Σε καμία περίπτωση δεν γράφουμε οτιδήποτε για να πείσουμε ο ένας τον άλλον. Βρισκόμαστε σε μια δυναμική ανταλλαγής απόψεων, με σκοπό την δική μας εξέλιξη. Επειτα, συζητώντας για ενα θέμα, ακόμα κι αν είναι ήδη πεποίθησή σου, το κατανοείς καλύτερα ή το βελτιώνεις.
Σε αυτά που σου έθιξα εγω, σου έδωσα μια οπτική γωνία για ενδεχόμενες πηγές πληροφορίας στο θέμα σου, τις οποίες ασπάζεται αρκετός κόσμος, αλλα δεν αποτελούν δόγμα. Αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης. Οταν κάποιος ισχυριστεί έτσι είναι ή δεν είναι έτσι, πάει και τελείωσε, είναι χαρακτηριστική περίπτωση ημιμαθούς και δογματικού και τίποτε άλλο. Οπως οι δυο κατηγορίες που ανέφερα αρχικά.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.