PDA

Επιστροφή στο Forum : Παράξενη συνάντηση!!!

fudoshinkan
20-07-06, 18:00
Γειά σας.είναι η πρώτη φορά που γράφω στην σελίδα αυτή.Είμαι απο την Κύπρο και θα ήθελα να πώ την δική μου εμπειρία που μου έτυχε στην Έλλάδα πριν απο καιρό. Ηταν η ημέρα των Θεοφανείων και γύριζα απο την δουλειά, την ημέρα αυτη ως γνωστόν βγαίνουν οι παπάδες και γυρίζουν απο σπίτι σε σπίτι.Εβρεχε αρκετά και οπως ερχόμουν είδα στην άκρη του δρόμου έναν ιερέα να στέκετε.Σταμάτησα και του είπα αν ήθελε να τον πάω πάρακάτω για να γλιτώσει λίγα νερά.Μου είπε ναι και τον έβαλα στο αυτοκίνητο μου.Στην διαδρομή είπαμε διάφορες κουβέντες, τον ρώτησα σε ποιά ενορία ανήκει και μου είπε κάποιου χωριού εκεί κοντά.Αυτο που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν τα καταγάλανα τεράστια μάτια του. κάποια στιγμή μου είπε να τον αφήσω σε κάποιο σημείο.Αμέσως σταμάτησα και πριν κατέβει πηγα να του φιλήσω το χέρι, εκείνος τράβηξε το χέρι του απότομα και μου είπε απότομα ΟΧΙ, "εγώ πρέπει να σου φιλήσω το χέρι σου,είπε, και το έκανε.κατέβηκε απο το αυτοκίνητο και έφυγε μέσα σε κάτι περιβόλια.Συνάντησα μετά απο τρείς μέρες εναν φίλο μου θεολόγο και του είπα την ιστορία,με ρώτησε πως ήταν και ποιάς ενορίας και του είπα,η απάντηση του ήταν πως ποτέ δεν υπήρχε τέτοιος ιερέας στην συγκεκριμένη ενορία γιατί τύχαινε να ήταν ψάλτης εκεί.

excellent
21-07-06, 19:16
Δεν σχολιάζω όλα τα άλλα, αλλά το ότι ήθελε να σου φιλήσει το χέρι είναι προφανές ότι ήθελε να σου πει "ευχαριστώ". Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι το μεταφυσικό σε αυτήν την ιστορία.

Vampirela
21-07-06, 21:53
Φίλε μου θα σταθώ σε τρια σημεία, τα οποία όμως θα πρέπει να ψάξεις λίγο καλύτερα μόνος σου:1ον. τα καταγάλανα μάτια, 2ον. την ιδιότητα του ιερέα και 3ον. το χειροφίλημα που ήθελε να σου δώσει
Ίσως να ήταν για σενα μια προειδοποίηση για κάτι καλό ή και κάτι κακό, που έγινε ή θα γίνει.
Τα γαλάζια μάτια σύμφωνα με κάποιες δοξασίες είναι τα μάτια των Αγγέλων, αλλά και του ίδιου του Εωσφόρου.
Όσο για την ιδιότητα του ιερέα, γνωρίζω πως στα όνειρα τουλάχιστον όταν εμφανίζονται είναι για καλό.
Τέλος, όπως ήδη ειπώθηκε το χειροφίλημα είναι μάλλον η ευγνωμοσύνη, μάλλον όμως δεν έχει να κάνει με το γεγονός πως μετέφερες τον ιερέα με το αυτοκίνητό σου, αλλά για κάποια άλλη πράξη σου.
Όπως σου είπα πρέπει να το ψάξεις μόνος σου.

ageras
07-05-10, 22:04
κάποιος άγιος πρέπει να ήτανε αυτός ...........

Vasilis1818
07-05-10, 22:33
θα συμφωνησω με τον/την ageras
η αγιος/αγια ηταν η καποιος αγγελος ...
τωρα γιατι συναιβει αυτο δεν το γνωριζω... παντος πιστευω οτι ειναι πολυ καλο σημαδι για σενα!!

fantasy
22-12-11, 18:37
θα συμφωνησω με τον/την ageras
η αγιος/αγια ηταν η καποιος αγγελος ...
τωρα γιατι συναιβει αυτο δεν το γνωριζω... παντος πιστευω οτι ειναι πολυ καλο σημαδι για σενα!!

Εγώ θα πω κάτι που δεν σκέφτηκε κανείς και σκέφτηκα μόνο εγώ. Ίσως γελάσετε ή κάποιοι αναρωτηθείτε πόση φαντασία έχω. Ούτε ο σατανάς ήταν, ούτε άγιος αλλά κάποιος απατεώνας που ντύθηκε παπάς για καμουφλάζ επειδή καταζητείται και ο φίλος μας του παρείχε βοήθεια και γι' αυτό ήθελε να του φιλήσει το χέρι από ευγνωμοσύνη που τον μετέφερε. Δεν είναι πιο λογικό; ;)

Ntinaki93:p
23-12-11, 11:16
Εγώ θα πω κάτι που δεν σκέφτηκε κανείς και σκέφτηκα μόνο εγώ. Ίσως γελάσετε ή κάποιοι αναρωτηθείτε πόση φαντασία έχω. Ούτε ο σατανάς ήταν, ούτε άγιος αλλά κάποιος απατεώνας που ντύθηκε παπάς για καμουφλάζ επειδή καταζητείται και ο φίλος μας του παρείχε βοήθεια και γι' αυτό ήθελε να του φιλήσει το χέρι από ευγνωμοσύνη που τον μετέφερε. Δεν είναι πιο λογικό; ;)

χαχααχ !και 8α ντυνοταν παπας αν ηθελε να κρυφτει?????????και τελικα μπηκε σε κατι περιβολια...να κανει τι??να μαζεψει πορτοκαλια?

λοιπον και γω πιστευω οτι ηταν αγιος μπορει και της εκκλησιας που αναφερ8ηκε!
υπαρχουν πολλες τετοιες ιστοριες με περιεργες συναντησεις..

Ελευθέριος Παλιγγίνης
23-12-11, 11:33
Αυτό δείχνει να είναι κάτι το Συμβολικό, αποτέλεσμα αλληλεπίδρασης-συνλειτουργίας του Συμπαντικού Νου και του προσωπικού σου Νου, με βάση τις πεποιθήσεις σου. Απο τις θεωρίες -εδώ συνήθως φιλοσοφικές, κοσμοθεωρητικές και θρησκευτικές- και τις παραστάσεις, όσα προσλαμβάνεις καθημερινά -εικόνες, πληροφορίες γενικά- δομούνται μερικώς και τα Σύμβολα και ενδύονται τα Πρόσωπα.

Είναι αναμνήσεις ή απο όνειρο ή απο όραμα. Θα πρέπει να δεις τί σημαίνει αυτή η ιστορία/αυτό το βίωμα. Δεν το βλέπω κυριολεκτικό, δηλαδή οτι ήταν υλικό γεγονός. Ειδικά εδώ ίσως να είναι προσθήκη νοητική πάνω σε υλικό γεγονός, δηλ ενώ κάνεις κάτι να προβάλλεται και εικόνα και ήχος μνήμης και να έχουμε ένα σύνθετο βίωμα τελικά, που θεωρείς οτι το έζησες όπως το περιγράφεις. Ενώ έχει και "ενορατικό" μέρος, νοητικό... οπτικοακουστικό που δεν ήταν στην ύλη.

Έχει να πει πολλά, και νομίζω οτι συνδέεται και με άλλα. Υπάρχουν "πριν" και "μετά" και "δίπλα".

GREG
23-12-11, 15:32
το χειροφιλημα δηλωνει ταπεινωση.....
εχει συμβει ιδια φαση με Α.Νεκταριο.....οτι και ναναι ειναι πολυ καλο για σενα ....

Ελευθέριος Παλιγγίνης
23-12-11, 23:58
Ένας λόγος που δεν πάω καθόλου τις προσεγγίσεις των πιστών-ευπίστων, είναι επειδή... μένουν εκεί. Eκλαμβάνουν ως υλικό γεγονός, αυτό που βίωσαν ή τους είπε άλλος, εντυπωσιάζονται απο αυτό που νομίζουν σχετικά με αυτό, και... δεν υπάρχει "ουδεμία" συνέχεια.

πχ να βρεθεί ένας σκεπτόμενος πιστός, να βγάλει κάποιο συμπέρασμα που θα οδηγήσει κάπου, "βρε αδερφέ"! (:P) Σε θέμα αυτογνωσίας και προόδου μεταφυσικής ή διανοητικής, και αναφέρομαι εδώ σε άνοιγμα μετα-αισθήσεων στον άνθρωπο, και Δυνάμεων.

Απλά κλασικά, όπως σε κάθε περίπτωση, θα έχουν... ακόμα μια χαζο-ιστορία να λένε, και απο στόμα σε στόμα να προσθέτει καθένας και απο κάτι. Πολύ ουσιώδες :P Δεν τους έχει πει κανείς οτι για να είναι σημαντικό κάτι πρέπει να υπάρχει και συνέχεια. Άλλου τύπου, με αποτελέσματα.

fantasy
29-12-11, 10:39
Αν και είμαι πιστή πιστεύω ότι ντύθηκε παπάς για να μην τον πιάσουν για να είναι υπεράνω υποψίας και πήγε στα περιβόλια για να κρυφτεί. Αυτό μου λέει το ένστικτό μου. Η συνάντηση με άγιο είναι εντελώς διαφορετική είναι απρόσωπη φαίνεται σαν όραμα είναι ζεστή. Ξεχωρίζει. Οι άγιοι φανερώνουν την ιδιότητά τους. Δεν λένε ψέματα ότι είναι παπάδες κάποιας ενορίας, γιατί είναι αμαρτία γι' αυτούς. Λένε καθαρά είμαι ο άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως. Μακάρι να κάνω λάθος.