PDA

Επιστροφή στο Forum : αν εχετε βιωσει το ιδιο θα ηθελα μια βοηθεια

normsa
26-08-06, 17:37
Για αρχη γεια σας , νεος στο forum 34 στην ζωη, πρωτη φορα επιχειρω κατι τετοιο αλλα σκεφτηκα μηπως υπαρχει και αλλος με την ιδια εμπειρια η καποιος που να εχει γνωση στο θεμα μου. ισως να μπορεσω να βοηθηθω. Ξεκινω λοιπον . Εδω και πολλα χρονια αντιμετωπιζω ενα προβλημα στον υπνο μου. Εκει που κοιμαμαι νιωθω μια (πως να το εξηγησω ; ας την πουμε δυναμη,κακη παρουσια, οπως να ειναι ) τρομερη δυναμη σαν να καθεται ξαφνικα πανω μου και να με κρατα ακινητο, νιωθω ανημπορος να αντιδρασω μολις παω να κουνησω τα χερια μου , μου τα ξανακολα στα πλευρα μου με μεγαλη ορμη και κακια. εχω ανοιχτα τα ματια , βλεπω τον χωρο ,προσπαθω να φωναξω αλλα δεν μπορω. Οι καταληξεις ειναι δυο καθε φορα, η πρωτη ειναι η φωνη μου τελικα βγαινει και σηκωνονται ολοι στο σπιτι και με ξυπνουν εντρομο , και η δευτερη ειναι μολις καταφερω και πιασω τον σταυρο στον λαιμο μου τελειωνουν ολα . οποιος θα μπορουσε να μου δωσει πληροφοριες θα το εκτιμουσα πολυ. ευχαριστω .

excellent
26-08-06, 18:52
Αγαπητέ normsa,
Καταρχάς, καλώσήρθες!
Θα πάρω αυτή τη στιγμή όσες περιπτώσεις μου έρχονται κατά νου.

Το έχω ξανά ακούσει αυτό στην τηλεόραση, περιέργως όμως δεν ήταν στον κ. Χαρδαβέλα.

Περιπτώσεις:
1η: Μπορεί απλώς να "βγαίνεις" κατά λάθος σε αστρική προβολή. Το έχω πάθει και εγώ. Ένιωθα πολύ βαρύ το σώμα μου -το είχα καταλάβει, όμως, ότι ήμουν σε αστρική προβολή, παρόλα αυτά φοβήθηκα λίγο- και ήθελα να φωνάξω, αλλά ήταν αδύνατο, άκουγα και ένιωθα τα πάντα, αλλά δεν μπορούσα να κάνω κανενός είδους κίνηση που ήθελα. Το μαρτύριο κράτησε για ένα δίλεπτο. Δεν επανήλθα έντρομος.
2η: Ίσως έχεις κάνει κάτι κακό -τελευταία- ή είσαι πολύ πιστός στην θρησκεία σου και ο σατανάς σε διώκει. Τώρα θα μου πεις: "Γιατί, αν έκανα κάτι κακό να με διώκει;", δεν έχει γιατί... Ξέρω κάποιον στη γειτονιά μου που ήταν κάθαρμα και τον είδε δίπλα του. Καλά αν είσαι πολύ πιστός, δεν το συζητώ...
3η: Έχω ακούσει κάπου ότι όταν έρχονται εξωγήινοι από πάνω σου, έτσι νιώθεις. Τώρα αν υπάρχουν εξωγήινοι...
4η: Έχεις διαταραχθεί από κάτι που σου συνέβη κάποτε. Έχεις άμεση βοήθεια από ψυχίατρο. Η βιοχημεία του εγκεφάλου σου είναι που σου προκαλεί αυτές τις ψευδαισθήσεις. Μην φοβηθείς να πας. Σου συνιστώ, όμως, όταν θα πας να έχεις αποκλείσει κάθε άλλη περίπτωση να είναι κάτι άλλο, γιατί οι ψυχίατροι δεν τα πιστεύουν αυτά και θα σε κλείσουν μέσα...

Αυτές τις περιπτώσεις σκέφτηκα... Ό,τι είπα το είπα για να βοηθήσω, δεν ήθελα να σε προσβάλλω.

Με τιμή,

Μιχάλης
26-08-06, 18:57
Καταρχήν, αγαπητέ φίλε, καλωσήρθες στην παρέα μας και ελπίζω εδώ να βρεις μια δημιουργική διέξοδο στις αναζητήσεις σου. Ο Έξελεντ σου έδωσε μερικές πιθανές ερμηνείες του φαινομένου που περιγράφεις (το οποίο είναι εξαιρετικά κοινό και συνηθισμένο σε πολύ κόσμο-έχω υπάρξει "μάρτυρας" από παλιά). Σε παραπέμπω εδώ,http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=816 όπου θα βρεις πάρα πολλές ερμηνείες και παρόμοιες εμπειρίες.

Παθοκτόνος
26-08-06, 19:48
Φίλε μας,καλωσήλθες!Παλαιότερα,είχα διαβάσει περί της "Σκιάς"στην γνωστή περιοδική έκδοση "Strange"από τον φίλτατο Jonathan(Bright).Εκεί υποστήριζε πως η "σκιά",αυτό που βιώνει κανείς όταν νοιώθει μία παρουσία στον ύπνο του(δεν εννοώ βεβαίως την παρουσία κάποιου αγγέλου,γιατί κι αυτό έχει καταμαρτυρηθεί πολλές φορές,εγώ γνωρίζω περίπτωσι μίας κοπέλας που της εμφανίστηκε ο φύλακας άγγελός της)είναι κάτι άλλο από δαίμονες και αγγέλους(που κι αυτούς τους θεωρούσε υπαρκτούς).Βεβαίως,εγώ είχα διαφορετική γνώμη και άποψι.Και,προσφάτως,διάβασα στο βιβλίο"οι γκουρού,ο νέος και ο γέροντας Παίσιος"για αρκετές τέτοιες εμπειρίες...Αρχικά,ο συγγραφέας περιγράφει πως αφού το διηγήθηκε αυτό σε ένα μοναχό,αυτός προφανώς προσευχόταν όλη νύχτα για αυτόν και η μοχθηρή παρουσία που μάλιστα το προηγούμενο βράδυ τον είχε καταπλακώσει απειλητικά,το άλλο βράδυ απλώς στεκόταν απέναντί του χωρίς να μπορεί να τον προσεγγίσει!...Κατόπιν,το είπε στον γέροντα Παίσιο,ο οποίος του είπε με τους γνωστούς του τόσο αβρούς και απλούς τρόπους "περίμενε να σου φέρω ένα ...πιστόλι".Του έφερε ένα κομβοσχοίνι.Το βράδυ που ήλθε πάλι η παρουσία αυτή,ο συγγραφέας,που κρατούσε το κομποσκοίνι άρχισε να λέει την λεγόμενη ευχή(του Ιησού)*...Η σκοτεινή παρουσία το έβαλε στα πόδια...Και όσο αυτός την έλεγε,τόσο έφευγε σαν συν-καμμένη αυτή...Προφανώς δεν άντεχε την επίκλησι του ονόματος...

Να σου πω επίσης πως οι μοναχοί στο Άγιον Όρος έχουν ενίοτε πολλά προβλήματα με υλοποιούμενους δαίμονες...Τους χαλούν την δουλειά,τους κήπους κ.λπ.Αυτό συμβαίνει επειδή οι εκεί γέροντες είναι απολύτως βέβαιοι για την ύπαρξί τους,οποτε δεν μπορούν να τους ΠΕΊΣΟΥΝ ΌΤΙ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ,που είναι όπως έλεγε κι ο καταραμένος ποιητής Μπωντλαίρ η μεγαλύτερη τέχνη τους...Έχω ακούσει από πολλούς(ακόμη κι από ένα φίλο μου,fan της black Metal και με παγανιστικές ιδέες...)'οτι οι μοναχοί στο Όρος έχουν πολύ συχνά μάχες με τα πονηρά πνεύματα,εννοώ φυσικές,όχι πνευματικές μάχες...Λέγεται πως μία φορά ένας προσκυνητής είχε δει τον γέροντα Παίσιο ένα πρωί αναμαλλιασμένο.Αυτός του είπε πως όλη τη νύκτα μαχόταν με ένα ταγκαλάκι(=δαιμονιο)...Αυτά,ελπίζω πως θα σε βοηθήσουν...

Υ.Γ Χρειάζεται να γνωρίζεις πως ΜΌΝΟΝ όταν δίνουμε "δικαιώματα"σε αυτά τα πνεύματα,επιτρέπευαι να μας προκαλούν τέτοια προβλήματα.Επίσης,όταν έχουμε μέσα σε κάποιους χώρους σύμβολα που μπορεί να τα ελκύουν ή δεν έχουμε πράγματα που τα απωθούν...Νομίζω πως η μέχρι τώρα εμπειρία αυτά μας δείχνει...

*Η συντομοτερη προσευχή που υπάρχει"Κύριε,Ιησού Χριστέ ελέησόν με" είναι η περίφημη "ευχή"'ή"προσευχή του Ιησού"...

paul
26-08-06, 20:25
Χμμμ....

Καιρό είχα να ακούσω και πάλι κάποιον να ζητά πληροφορίες για αυτό το θέμα.

Ο Έξελεντ έχει καλύψει αρκετά την αίτησή σου για πληροφορίες.

Θέλω να προσθέσω μόνο επί της περιγραφής σου για “ορμητική κακία” που αισθάνεσαι. Ωστόσο είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός διότι δεν ασχολείσαι και πολύ με τα θέματα (όπως τουλάχιστον καταλαβαίνω από το τρόπο που περιέγραψες όσα είπες). Έτσι ρωτώ αρχικά μια λεπτομέρια : “προσπάθησες να ελέξεις τα όνειρά σου τότε που σου πρωτοεμφανίστικε το φαινόμενο;”

Αν ναι, τότε μάθε να δίνεις συναισθήματα (διότι μάλον έχεις έντονα και θετικά) αλλά χωρίς να περιμένεις ανταλλάγματα. Τόσο ώστε να μπορείς να δώσεις ή να αισθανθείς την ήρεμη αίσθηση της αγάπης, ακόμα και όταν σου συμβαίνει το φαινόμενο.

Με λίγα λόγια, Αν προσπαθήσει κάποιος να ελέξει τα όνειρά του, πρέπει να μάθει να ελέγχει και τα συναισθήματά του. (προσοχή όμως, έχω δώσει εδώ πληροφορίες πολύ πολύ πολύ απλουστευμένες, ειδικά για μια περίπτωση που 'νομίζω' ότι ισχύει σύμφωνα με τα όσα διάβασα)

Περισσότερες πληροφορίες από εσένα, θα λάβουν περισσότερες πληροφορίες κι από μένα.

Julliet
27-08-06, 18:14
Φίλε normsa καλωσήλθες στο μεταφυσικό. Βασικά η περίπτωσή σου μου θυμίζει πολύ την περίπτωση της λεγόμενης "Μώρας" ή "Γριάς Μάγισσας".

Όταν το σώμα πέφτει στο επίπεδο του ύπνου είναι πολύ ευάλωτο, λεία εύκολη και ποθητή για μια σειρά από εχθρούς, που μερικές φορές μοιάζουν να ξεμυτούν από την πλευρά του αόρατου...
Όταν μια τέτοια επίθεση συμβεί, η ψυχή διαισθανόμενη την απειλή, ξυπνά νιώθοντας ένα μεγάλο βάρος στο στήθος. Το σώμα συνεχίζει να είναι στην ακινησία του ύπνου, ενώ το στόμα ανοίγει στην απεγνωσμένη προσπάθεια να βγάλει μια κραυγή αγωνίας αν και αργεί να βγεί, καθώς το μούδιασμα παραμένει... Δύσπνοια, παράλυση, πανικός...αυτα ειναι μερικα συναισθήματα εκείνες τις περίεργες στιγμές...

Αυτά αναφέρονται στο περιοδικό mystery (τευχος9) σχετικά με την λεγομενη Μώρα.

Στόχος αυτης της Γριάς ειναι να απομυζά την ενέργεια του κοιμισμένου ανθρώπου, καθιζόμενη επάνω του ή δίπλα του (αυτό παραπέμπει στα ψυχικά βαμπίρ).

Παραδόσεις λένε ότι για να προστατευτείς απο αυτήν, πρέπει να καλύψεις την κλειδαρότρυπα του δωματίου με κερί και να στρέψεις τις μυτες των παπουτσιών προς την μεριά του τοίχου!

Στον πραγματικό κόσμο της επιστήμης βέβαια εξηγειται σαν μια απλή διαταραχή ύπνου που αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή και ψυχανάλυση...

Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ανθρώπων με παρόμοιες ιστορίες με την δική σου αλλά ποιος μπορει να ξέρει πραγματικά...

excellent
27-08-06, 19:16
Παραδόσεις λένε ότι για να προστατευτείς απο αυτήν, πρέπει να καλύψεις την κλειδαρότρυπα του δωματίου με κερί και να στρέψεις τις μυτες των παπουτσιών προς την μεριά του τοίχου!

Αγαπητή Ιουλιέτα,
Μία μεγάλη ερώτηση: Προς ποιόν τοίχο πρέπει να στρέψεις τα υποδήματά σου; Όλο το δωμάτιο είναι περικυκλωμένο από τοίχους, εκτός από το μέρος που είναι η θύρα. Ή πρέπει να είναι σε κάποιον συγκεκριμένο τοίχο (που "βλέπει" ανατολικά, κ.λπ.). Επίσης, πρέπει να είναι κοντά στον τοίχο; Μπορεί, ας πούμε, να τα βάλει στον χ τοίχο και να βλέπουν τον ψ; Ακόμη, μήπως ξέρεις το λόγο για τον οποίο βάζεις κερί στην κλειδαλότρυπα; Αν δεν κλείνεις την θύρα, πάλι ισχύει;

Και μία τελευταία ερώτηση. Μήπως αυτή η γριά είναι ο σκιώδης εισβολέας που αναφέρεται στο ομωνυμο θέμα;

Αυτά τα ερωτήματα μου ήρθε να κάνω μόλις διάβασα για την γριά.

(Και ένα σχετικό με αυτό που λέει η Ιουλιέτα, http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1306)
Με τιμή,

Παθοκτόνος
27-08-06, 20:45
Πρέπει να διατυπώσω κάποιες σκέψεις με αφορμή αυτά που ανέφερε η φίλτατη Ζουλιέττα:

-Θα έλεγα λοιπόν πως η ψυχανάλυσι δεν είναι επιστήμη,τουλάχιστον με την έννοια την συνηθισμένη...Πρόκειται για ένα(παραπάνω μάλλον) λογικοθεωρητικό κατασκεύασμα το οποίο ανακαλύπτει συνεχώς καινούριες διαταραχές προσωπικότητος και μοιάζει περισσότερο με σχισματική θρησκεία...Για αυτόν(και για αυτόν) το λόγο ο πολυ-χαρισματούχος και μεγάλος Άγιος(Όσιος καλύτερα)γέρων Παίσιος συνιστούσε απόστασι από αυτήν...

Ακόμη,κατά την ταπεινή μου άποψι,ΔΕΝ έχει λύσει προβλήματα,αφού σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τα "ψυχοτρόπα" φάρμακά τους και η λύσι που λαμβάνουν είναι τελείως προσωρινή και παρεμπίπτουσα...Βεβαίως,αυτό το παραδέχονται και οι ίδιοι οι λεγόμενοι"ψυχίατροι"και ψυχαναλυτές,απ'όσο γνωρίζω...

Ακόμη,η ψυχανάλυσι,όπως διάβαζα προσφάτως,είναι η λεγόμενη "ψυχολογία του βάθους"...Προκειται για μία ΌΨΙΜΗ δυτική-"φραγκική" προσπάθεια να ερευνήσει αυτόν τον χώρο της ψυχής πέραν της συνειδήσεως/σκέψεως/βουλήσεως τον οποίον οι Ορθόδοξοι Πατέρες έχουν "εξετάσει" και έχουν αποφανθεί για αυτόν εκτενώς...Θέλω να πω πως όσοι είμαστε τουλάχιστον Ορθόδοξοι,η νηπτικοησυχαστική παράδοσι μας καλύπτει τελείως σε αυτόν τον τομέα...Μπορεί τελευταία να έγινε έρευνα και κάποιοι όπως ο Εβραίος Victor Frankl με την λογοθεραπεία να κατέληξαν σε συμπεράσματα πολύ όμοια με αυτά της νηπτικοησυχαστικής ορθόδοξης παραδόσεως,αλλά αυτό ούτως ή άλλως,δεν μας αφορά...Από άλλους έλαβε αφορμή,άλλων τα συμπτώματα εξέταζε και από εκεί έβγαλε(αν έβγαλε) τα όποια συμπεράσματα τα οποία όμως δεν μπορούν να εφαρμοσθούν αυθαιρέτως σε ένα πολύ διαφορετικό συμπεριφοριστικά και πνευματικά-εσωτερικά όπως είμαστε οι (ορθόδοξοι)Έλληνες...Πρέπει να γνωρίζουμε πως ένα από τα βασικότερα ψεγάδια του γνωστού ψυχολόγου-φιλοσόφου κ.α. Α.Μάσλοου(του οποίου οι θεωρίες είχαν ευρύτατη διάδοσι στον τομέα του Marketing και μάλιστα στην διοίκησι του ανθρώπινου δυναμικού) ήταν ακριβώς ότι οι θεωρίες του περί "πυραμίδας ιεραρχήσεως των ανθρωπίνων αναγκών "κ.λπ. κάλυπταν μόνον την μεσαία αστική τάξι των Η.Π.Α....Η σχολή του λοιπόν της "τρίτης ψυχολογίας"που θεωρείται εναλλακτική,όπως έχω ξαναπεί,σε αυτές του ορθόδοξου φρουδισμού και της συμπεριφοριστικής ή ακόμη,του υπαρξισμού δεν έχει σίγουρα καθολική ισχύ...Ας είμαστε λοιπόν λίγο πιο "σκεπτικιστές"και "προς αυτήν την κατεύθυνσι"(όπως λέει και ο Yorgos :) )...Η "Νέα Εποχή"με τις διάφορες παγίδες και τα αδιέξοδά της καιροφυλακτεί "ως λέων ωρυώμενος ζητούσα τίνα καταπίη",φίλοι μου...

υ.γ. να πω πως όσα γράφω παραπάνω είναι απλώς η ταπεινή προσωπική μου άποψι...Όποιος ενδιαφέρεται για παραπάνω θα μπορούσε να μελετήσει το πραγματικά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ βιβλίο:"Υπαρξιακή ψυχολογία και ορθόδοξη ψυχοθεραπεία"...Ευχαριστώ...

boogieman
27-08-06, 23:22
Φιλε normsa.....

προσωπικη μου αποψη,ειναι οτι δεχεσαι επιθεση απο ανοργανη οντοτητα....
τωρα, το γιατι και το πως δεν ξερω....
δεν ξερω αν θα πρεπει να το αντιμετωπισεις με καποια προσευχη,η με κατι που θα σκεφτεις,θα σου δωσει κουραγιο,και θα το διωξεις με την δυναμη της "θελησης" σου.....

οταν εχεις ανοιχτα τα ματια,το βλεπεις αυτο????...και αν ναι πως σου εμφανιζεται???
σαν σκια???,σαν ανθρωπος???,σαν ανθρωπομορφη σιλουετα με παραξενη υφη???......η ειναι απλος μια δυναμη που δεν βλεπεις????
παντος πιστευω πως αν δεν το αντιμετωπισεις(και το διωξης),ισως να σε παρενοχλει για καιρο ακομα.......

Μιχάλης
27-08-06, 23:28
Θα έλεγα λοιπόν πως η ψυχανάλυσι δεν είναι επιστήμη,τουλάχιστον με την έννοια την συνηθισμένη...Πρόκειται για ένα(παραπάνω μάλλον) λογικοθεωρητικό κατασκεύασμα το οποίο ανακαλύπτει συνεχώς καινούριες διαταραχές προσωπικότητος και μοιάζει περισσότερο με σχισματική θρησκεία...Για αυτόν(και για αυτόν) το λόγο ο πολυ-χαρισματούχος και μεγάλος Άγιος(Όσιος καλύτερα)γέρων Παίσιος συνιστούσε απόστασι από αυτήν...

Ακόμη,κατά την ταπεινή μου άποψι,ΔΕΝ έχει λύσει προβλήματα,αφού σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τα "ψυχοτρόπα" φάρμακά τους και η λύσι που λαμβάνουν είναι τελείως προσωρινή και παρεμπίπτουσα...Βεβαίως,αυτό το παραδέχονται και οι ίδιοι οι λεγόμενοι"ψυχίατροι"και ψυχαναλυτές,απ'όσο γνωρίζω...

Ακόμη,η ψυχανάλυσι,όπως διάβαζα προσφάτως,είναι η λεγόμενη "ψυχολογία του βάθους"...Προκειται για μία ΌΨΙΜΗ δυτική-"φραγκική" προσπάθεια να ερευνήσει αυτόν τον χώρο της ψυχής πέραν της συνειδήσεως/σκέψεως/βουλήσεως τον οποίον οι Ορθόδοξοι Πατέρες έχουν "εξετάσει" και έχουν αποφανθεί για αυτόν εκτενώς...Θέλω να πω πως όσοι είμαστε τουλάχιστον Ορθόδοξοι,η νηπτικοησυχαστική παράδοσι μας καλύπτει τελείως σε αυτόν τον τομέα...

Παθοκτόνε μου, είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία προσεγγίζεις τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως είναι τα ψυχολογικά - ψυχιατρικά. Ξέρω πως είμαι εκτός θέματος, αλλά λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, θα απαντήσω.
Καταρχήν, προφανώς δεν έχεις ιδέα για το τι είναι η ψυχανάλυση, τις μεθόδους που ακολουθεί και το τι προσφέρει, γιατί σαφώς δεν συστήνει φάρμακα και έπειτα δεν προσφέρει προσωρινές μόνο λύσεις. Θα σου συνιστούσα, όταν ψάχνεις ένα ιατρικό ζήτημα, εκτός από τα βιβλία που το συσχετίζουν με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, να διαβάζεις και κανένα σχετικό σύγγραμμα, για να έχεις καλύτερη και σαφέστερη εικόνα.Τη μοναδικότητα της προσωπικότητας του πατέρα Παϊσιου θα την επιβεβαιώσω για πολλοστή φορά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει το αλάνθαστο, όσο μεγάλος και αν ήταν, αφού αυτή είναι μια ιδιότητα που αρμόζει σε ένα θεό και μόνο.
Δέχομαι πως για ορισμένους ανθρώπους, η ενασχόλησή τους με τη θρησκεία τους προσφέρει διέξοδο και για αυτό το λόγο και οι ψυχίατροι δεν την αποδοκιμάζουν, ίσα ίσα. Αλλά, αυτό που θα πρέπει να καταλάβετε, είναι πως αυτό δνε είναι κανόνας για όλους τους ανθρώπους και αυτό δνε έχει να κάνει με το πόσο χριστιανοί (ορθόδοξοι, όπως το είπες εσύ) είναι. Εσένα και πολύ κόσμο ακόμα, μπορεί να σας καλύπτει η Φιλοκαλία των Ιερών Νηπτικών, όμως δέξου, επιτέλους, πως ΔΕΝ καλύπτει όλο τον κόσμο.
Η ψυχανάλυση είναι ένα τιτάνιο δημιούργημα, είναι ένας κλάδος της επιστήμης της ψυχολογίας, με τεράστια προσφορά και δοκιμασμένα αποτελέσματα. Φυσικά, όπως όλες οι επιστήμες (οι "φράγκικες"), διαρκώς εξελίσσεται και δνε παραμένει στάσιμη.
Τι άλλο να πω; πολύ επιφανειακή η προσέγγισή σου αλλά ας συνεχίσουμε το θέμα αλλού αν είναι, ξεφύγαμε...

Παθοκτόνος
28-08-06, 00:20
Παθοκτόνε μου, είναι εντυπωσιακή η ευκολία με την οποία προσεγγίζεις τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως είναι τα ψυχολογικά - ψυχιατρικά. Ξέρω πως είμαι εκτός θέματος, αλλά λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος, θα απαντήσω.
Καταρχήν, προφανώς δεν έχεις ιδέα για το τι είναι η ψυχανάλυση, τις μεθόδους που ακολουθεί και το τι προσφέρει, γιατί σαφώς δεν συστήνει φάρμακα και έπειτα δεν προσφέρει προσωρινές μόνο λύσεις. Θα σου συνιστούσα, όταν ψάχνεις ένα ιατρικό ζήτημα, εκτός από τα βιβλία που το συσχετίζουν με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, να διαβάζεις και κανένα σχετικό σύγγραμμα, για να έχεις καλύτερη και σαφέστερη εικόνα.Τη μοναδικότητα της προσωπικότητας του πατέρα Παϊσιου θα την επιβεβαιώσω για πολλοστή φορά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει το αλάνθαστο, όσο μεγάλος και αν ήταν, αφού αυτή είναι μια ιδιότητα που αρμόζει σε ένα θεό και μόνο.
Δέχομαι πως για ορισμένους ανθρώπους, η ενασχόλησή τους με τη θρησκεία τους προσφέρει διέξοδο και για αυτό το λόγο και οι ψυχίατροι δεν την αποδοκιμάζουν, ίσα ίσα. Αλλά, αυτό που θα πρέπει να καταλάβετε, είναι πως αυτό δνε είναι κανόνας για όλους τους ανθρώπους και αυτό δνε έχει να κάνει με το πόσο χριστιανοί (ορθόδοξοι, όπως το είπες εσύ) είναι. Εσένα και πολύ κόσμο ακόμα, μπορεί να σας καλύπτει η Φιλοκαλία των Ιερών Νηπτικών, όμως δέξου, επιτέλους, πως ΔΕΝ καλύπτει όλο τον κόσμο.
Η ψυχανάλυση είναι ένα τιτάνιο δημιούργημα, είναι ένας κλάδος της επιστήμης της ψυχολογίας, με τεράστια προσφορά και δοκιμασμένα αποτελέσματα. Φυσικά, όπως όλες οι επιστήμες (οι "φράγκικες"), διαρκώς εξελίσσεται και δνε παραμένει στάσιμη.
Τι άλλο να πω; πολύ επιφανειακή η προσέγγισή σου αλλά ας συνεχίσουμε το θέμα αλλού αν είναι, ξεφύγαμε...
Μιχάλη,εγώ αναφερόμουν κυρίως στην "ψυχολογία του βάθους" από τον Κ. Γιουνγκ και έπειτα...Ο οποίος στηρίχθηκε στην "λογική απαγωγή"(δεχόμαστε αυθαίρετα ως αξιώματα κάποιες αρχές και αν έχουν τα λογικά αποτελέσματά τους αντίκρισμα στον πραγματικό κόσμο,τότε πιστεύουμε και σε αυτές τις αρχές) με ένα σύστημα ιδεών το οποίο εμπνεύστηκε πόθεν όμως;*...Βέβαια,κατόπιν,τα...τσουβάλιασα...Αρχικά, έπρεπε να πω "η ψυχολογία"ως λογικοθεωρητικό κατασκεύασμα...Εν πάσει περιπτώσει(συγγνώμη για αυτό!...)...Επειδή έχω ασχοληθεί και σε μία πρόσφατη πανεπιστημιακή εργασία μου με την ψυχολογία και μάλιστα με τον Maslow και έχω αρκετά μελετήσει κάποια κείμενά του(στα οποία αναφέρεται συνολικά στο εγχείρημα της ψυχολογίας και σε όλους τους μεγάλους,όπως τον Φρόυντ και τους φρουδικούς),αλλά και επειδή το βιβλίο που πρότεινα δεν αναφέρεται συγκριτικά με την νηπτικοησυχαστική παράδοσι στην λογοθεραπεία και την αναλύει ανεξάρτητα,περιμένω να ανοίξεις ένα σχετικό θέμα για να καταθέσουμε τις σκέψεις μας εκεί... :)
*Την απάντησι την γνωρίζω και είναι λίγο...απροσδόκητη...

Υ.γ αν θυμάσαι,παλαιότερα σου είχα προτείνει το (αρκούντως σοβαρό,πιστεύω,ο συγγραφέας του ήταν πανεπιστημιακός αν θυμάμαι καλά,μάλιστα...)βιβλίο "αντι-φρόυντ"από τις εκδόσεις "τυπωθήτω"(όπως μου είχες προτείνει τον "αντιχριστο του Νίτσε-το οποίο διάβασα-και σε ευχαριστώ...)που έχει αρκετά στοιχεία για τον όντως φαινομενικά τουλάχιστον εξαιρετικά φιλόπονο αυτόν ανθρωπο,στα οποία συμπεριλαμβάνονται καταγγελίες για πλαστά τεκμήρια(περιπτώσεις που ψευδόμενος έγραφε ότι αντιμετώπισε) κ.λπ....

the_black_planet
28-08-06, 06:42
*Την απάντησι την γνωρίζω και είναι λίγο...απροσδόκητη...

Νομιζω οτι δε θα εισαι ενταξει αν δεν την μοιραστεις με τους φιλους σου...Παντως οσο και αν δεν θα το πιστευεις,με τις αποψεις σου για την ψυχολογια συμφωνω απολυτα,εκτος απο τον Γιουνγκ τον οποιο νομιζω οτι εχεις αδικησει λιγο(το ποσο θα το δω απο την απαντηση που περιμενω να μας δωσεις).

Ποσειδώνιος
28-08-06, 11:06
Να σε καλωσορίσω με τη σειρά μου φίλε normsa

Πριν περίπου 2 βδομάδες συζητούσαμε με το μέλος Alexandra το ίδιο θέμα στο συνειδητό ονείρεμα όπου αν πας θα βρεις και άλλες παρόμοιες επίσης εμπειρίες.
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=202&page=9&pp=10
Θα συνταχθώ με την 1η περίπτωση που δίνει ο excellent. Νομίζω ότι πρόκειται για ανώριμη αστρική προβολή και αν είχαμε την απαιτούμενη ενέργεια θα μπορούσαμε να σηκωθούμε και πιθανό να δούμε και τον εαυτό μας στο κρεβάτι να κοιμάται. Βασικό είναι να μην πανικοβαλλόμαστε διότι τότε η εμπειρία τελειώνει γρήγορα μια και ο πανικός καταναλώνει ταχύτατα την ενέργεια που μας δίνει την ικανότητα να έχουμε συνειδητότητα σε καταστάσεις διαφορετικές της κανονικής κατάστασης της εγρήγορσης.
Θα παρακαλούσα όλους να αφήσουν τα περί κακόβουλων όντων που φοβίζουν χωρίς λόγο. Νομίζω ότι έχει να κάνει περισσότερο με το εφιαλτικό μέρος του ονείρου παρά με οτιδήποτε άλλο. Και εγώ είχα δει μαύρα χέρια να κρατούν τα δικά μου αλλά και ξένες οντότητες να ήταν δεν έχουν κανένα όφελος και καμιά ικανότητα να μας βλάψουν αν εμείς δεν μπορούμε να κινηθούμε άνετα σε αυτό το χώρο. Αυτές οι οντότητες μπορούν να γίνουν επικίνδυνες μόνο όταν εμείς αποκτήσουμε αρκετή ικανότητα στην αστρική προβολή και στο όνειρο. Και όταν ακόμα επιζητούμε την παρουσία τους και τους δίνουμε την άδεια να μας επηρεάζουν.
Το σημαντικό είναι ότι έχουμε μεν κάποια κρίσιμη ενέργεια να μπούμε σε αυτό το χώρο αλλά όχι αρκετή για να κινηθούμε. Αν προσεγγίσουμε την κατάσταση σαν φυσιολογική αδυναμία η εντύπωση για ξένες οντότητες απομακρύνεται. Πρέπει να σταματάμε την οποιαδήποτε σκέψη και να χαλαρώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε προσπαθώντας να μην μας πάρει όμως ο ύπνος. Κρατάμε ανοικτά τα μάτια και αν προσπαθήσουμε να κινηθούμε πρέπει να το κάνουμε πάρα πολύ αργά και χωρίς σκέψεις. Το σταμάτημα της σκέψης στον ύπνο και τον ξύπνιο αυξάνει την ενέργεια μας και την ικανότητα να ενεργήσουμε σε καταστάσεις που συνήθως είμαστε παθητικοί όπως το όνειρο.

Julliet
28-08-06, 11:19
[QUOTE=excellent]Αγαπητή Ιουλιέτα,
Μία μεγάλη ερώτηση: Προς ποιόν τοίχο πρέπει να στρέψεις τα υποδήματά σου; Όλο το δωμάτιο είναι περικυκλωμένο από τοίχους, εκτός από το μέρος που είναι η θύρα. Ή πρέπει να είναι σε κάποιον συγκεκριμένο τοίχο (που "βλέπει" ανατολικά, κ.λπ.). Επίσης, πρέπει να είναι κοντά στον τοίχο; Μπορεί, ας πούμε, να τα βάλει στον χ τοίχο και να βλέπουν τον ψ; Ακόμη, μήπως ξέρεις το λόγο για τον οποίο βάζεις κερί στην κλειδαλότρυπα; Αν δεν κλείνεις την θύρα, πάλι ισχύει;

Και μία τελευταία ερώτηση. Μήπως αυτή η γριά είναι ο σκιώδης εισβολέας που αναφέρεται στο ομωνυμο θέμα;

>>Φίλε excellent τί να σου πω τώρα??? Μάλλον δεν έχει σημασία σε ποιον τοιχο θα τα βάλεις, αρκεί να κοιτουν τοίχο...τουλάχιστον δεν αναφέρει κάτι ιδιαίτερο. Τώρα για το κερί, μάλλον για να μην μπορει η Μωρα να εισβάλει στο δωμάτιο, αν τωρα δεν κλείνεις την πόρτα...who knows??? :confused:
Όσο για την σχέση της Μώρας με την σκιά...νομίζω ότι έχουν κάποια σχέση και ομοιότητες αλλά δεν θα ήθελα να τα ταυτίσω.
Η σκιά δεν σου αποροφά ενέργεια (πάντα) περισσότερο σε τρομάζει...η Μώρα κάνει και τα δυο! :D

(ας μας διαφωτίσει ο (κάποιος) ειδικός...)

fgeb
28-08-06, 13:13
Για αρχη γεια σας , νεος στο forum 34 στην ζωη, πρωτη φορα επιχειρω κατι τετοιο αλλα σκεφτηκα μηπως υπαρχει και αλλος με την ιδια εμπειρια η καποιος που να εχει γνωση στο θεμα μου. ισως να μπορεσω να βοηθηθω. Ξεκινω λοιπον . Εδω και πολλα χρονια αντιμετωπιζω ενα προβλημα στον υπνο μου. Εκει που κοιμαμαι νιωθω μια (πως να το εξηγησω ; ας την πουμε δυναμη,κακη παρουσια, οπως να ειναι ) τρομερη δυναμη σαν να καθεται ξαφνικα πανω μου και να με κρατα ακινητο, νιωθω ανημπορος να αντιδρασω μολις παω να κουνησω τα χερια μου , μου τα ξανακολα στα πλευρα μου με μεγαλη ορμη και κακια. εχω ανοιχτα τα ματια , βλεπω τον χωρο ,προσπαθω να φωναξω αλλα δεν μπορω. Οι καταληξεις ειναι δυο καθε φορα, η πρωτη ειναι η φωνη μου τελικα βγαινει και σηκωνονται ολοι στο σπιτι και με ξυπνουν εντρομο , και η δευτερη ειναι μολις καταφερω και πιασω τον σταυρο στον λαιμο μου τελειωνουν ολα . οποιος θα μπορουσε να μου δωσει πληροφοριες θα το εκτιμουσα πολυ. ευχαριστω .
Iνε σινιτηος πνευματα χαμηλης σταθμις τα οπια δεν σου κανουν κακο αλα ινε ενοχλιτικο.θα σου πο εγο πος το αντιμετοπισα πριν απο 20 χρονια μετα απο σιμβουλη καπιου που ιχε ασχολιθη . Πριν να κιμιθις να φανταζεσε οτι σε περικλιη ενα ασπρο φως εκτιφλοτικο , το ιδιο κανε κε οταν το νιοθις οτι ερχετε στον υπνο σου.παντος κε μια προσευκη συντομη του τιπου " ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ......"ποτε δεν κανη κακο.το ασπρο φως δημιουργη γυρω σου εναν πολυ ισχυρο πεδιο προστασιας που ινε αδυνατον να περαση .Πχ οιΑγγελοι παντα εμφανιζοντε σε ασπρο φως 2 το φωτοστεφανο των Αγιων κ.λ.π Σε μενα εδρασε αποτελεσματικα κε το χρισιμοπιο ακομα κε σημερα σε οπιαδιποτε δυσκολη καταστασι κε παντα ινε θετικο.Πιστευω κε ευχομε ολα να παν καλα.Γεια χαρα.

Ποσειδώνιος
28-08-06, 15:32
Αγαπητέ fgeb

Τι ακριβώς εννοείς όταν λες πνεύματα. Ψυχές νεκρών ή κάτι άλλο; Έχω όμως μια απορία. Υπάρχει περίπτωση τα πνεύματα αυτά ή οι οντότητες ή ότι άλλο είναι αυτό να μας τροφοδοτεί με την απαιτούμενη ενέργεια που χρειαζόμαστε για να βιώσουμε συνειδητά μια εμπειρία που βρίσκεται έξω από το χώρο της κανονικής συνείδησης.

Παθοκτόνος
29-08-06, 09:20
Νομιζω οτι δε θα εισαι ενταξει αν δεν την μοιραστεις με τους φιλους σου...Παντως οσο και αν δεν θα το πιστευεις,με τις αποψεις σου για την ψυχολογια συμφωνω απολυτα,εκτος απο τον Γιουνγκ τον οποιο νομιζω οτι εχεις αδικησει λιγο(το ποσο θα το δω απο την απαντηση που περιμενω να μας δωσεις).
Σε παραπέμπω στο βιβλίο"οι γκουρού,ο νέος και ο γέροντας Παίσιος"στο κεφάλαιο"τι ανακάλυψα στην βιβλιοθήκη τους"(εννοεί κάποιου "άσραμ",ας πούμε ινδουιστικής μοναστικής κοινότητας),όπου αναφέρεται και σε μία διαθήκη ενός γκουρού...Ακόμη,πάνω σε τι είχε γράψει ο Γιουνγκ προς το τέλος της ζωής του,γνωρίζεις φίλτατε;Μήπως πάνω στο "Άι Τσινγκ"και σε τέτοια συναφή βιβλία;Είχε κάνει και μία ομολογία... ;) :)

karmagedon
29-08-06, 15:27
Νομίζω ότι παρεκτραπήκαμε από το αρχικό θέμα .
Καλές οι θεωρίες αλλά αυτό που ψάχνει ο χρήστης που άνοιξε το θέμα είναι οι παρεμφερείς εμπειρίες .
Κατά τη ταπεινή μου γνώμη πρόκειται περί σκοτεινού φαντάσματος η σκιάς (μώρας) η του λεγόμενου αράπη.
Δυστυχώς όμως η δική μου εμπειρία περιορίζεται μόνο στην επικοινωνία με τον αράπη οπότε δε θέλω να διακινδυνεύσω μια λανθασμένη απάντηση προς τον φίλο που έχει το πρόβλημα .
Αν σας ενδιαφέρει η περίπτωση του λεγόμενου «αράπη» σας λεω ότι πρόκειται περί φαντάσματος ξεχασμένου στη διάσταση μας ο οποίος φυλάει συνήθως μυστικά αλλά και κρυμμένους θησαυρούς ,επικοινωνεί με αυτούς που συντονίζονται στο ίδιο μήκος κύματος τηλεπαθητικά (peeer to peeer) και ο τρόπος που κινείτε είναι σα να τσουλάει παρά να περπατάει .
Επίσης του αρέσει να περιφέρετε σε χώρους στους οποίους έχει συσσωρευτεί απότομα ενέργεια (πχ σε μέρη όπου έχουν γίνει μάχες και τελετές) , απαιτεί πλήρη μυστικότητα δίνοντας συνήθως σε όσους συμπαθεί διάφορα ανταλλάγματα .
Το αντάλλαγμα που εξέλαβα ήταν η κατανόηση της βιολογικής αλλά και πνευματικής μου σύστασης βάσει της βιοχημείας του εγκεφάλου και της ψυχικής διασύνδεσης με το σώμα μου και κατά συνέπεια με το σύμπαν.

αγγελική
03-10-06, 21:49
Καλησπέρα, θα ήθελα να απαντήσω στην ερώτησή σου με το δικό μου βίωμα. Κάποτε είχα και έγώ παρόμοια εμπειρία που για αρκετά χρόνια δεν μπορούσα να κοιμηθώ μόνη μου σε σπίτι. Να φανταστείς αν έπρεπε να μείνω μόνη έπερνα στρώμα και κοιμόμουνα στο μπαλκόνι.
Όμως από τότε που γνώρισα τον πνευματικό μου Δάσκαλο, τώρα έχει πεθάνει δυστυχώς, σταμάτησα να φοβάμαι γιατί μου εξήγησε τί μου είχε συμβεί και πώς να το αντιμετωπίσω ώστε να μην μου ξανασυμβεί ποτέ. Εχουν περάσει 12 χρόνια περίππου και κάνοντας αυτό που μου συνέστησε δεν ξαναείχα τετοια εμπειρία.
Σου προτείνω να κάνεις πάντα μια προσευχή πρίν κοιμηθείς και να ζητάς να τοποθετηθούν Φωτεινοί Αγγελοι στις εισόδους και εξόδους του σπιτιού σου οι οποίοι να μην επιτρέπουν σε καμία υπόσταση είτε άσαρκη είτε ένσαρκη να δημιουργήσουν οποιαδήποτε είδους επιρροή εντός της υπόστασής σου και στο σκήνωμά σου το υλικό και στην ψυχοπνευματική σου υπόσταση και να είσαι σίγουρος πως τίποτα τέτοιο δεν θα σου ξανασυμβεί.

Felicianna
01-01-07, 19:01
:eek: Αυτό που μας διηγήθηκες το έζησα και 'γω όταν ήμουν έφηβη στο πατρικό μου σπίτι ! Υπήρχαν βράδια που ξυπνούσα από τον φόβο μου νιώθοντας πώς κάτι μου πλάκωνε το στήθος και αισθανόμουν μια παρουσία κακιά που δεν με άφηνε να αντιδράσω να κουνηθώ ,να φωνάξω ,ακόμα και να πατήσω το φως που ήταν δίπλα μου ακριβώς ! Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ήταν αυτό και να το εξηγήσω ίσως ήταν μια διαβολική παρουσία , ή , ή Μόρα όπως λέγεται , δεν ξέρω τι να σου απαντήσω :eek:

LuX
10-01-07, 09:01
Σου προτείνω να κάνεις πάντα μια προσευχή πρίν κοιμηθείς και να ζητάς να τοποθετηθούν Φωτεινοί Αγγελοι στις εισόδους και εξόδους του σπιτιού σου οι οποίοι να μην επιτρέπουν σε καμία υπόσταση είτε άσαρκη είτε ένσαρκη να δημιουργήσουν οποιαδήποτε είδους επιρροή εντός της υπόστασής σου και στο σκήνωμά σου το υλικό και στην ψυχοπνευματική σου υπόσταση και να είσαι σίγουρος πως τίποτα τέτοιο δεν θα σου ξανασυμβεί.
Μήπως θα μπορούσες να μας διευκρινίσεις από Ποιόν-ούς να ζητάμε να τοποθετεί τους φωτεινούς αγγέλους στις εισόδους – εξόδους του σπιτιού ;
Και αν φυσικά έχεις την εμπειρία της επικοινωνίας η επαφής με τέτοιου είδους πλάσματα ;
φιλικά

Δ.

Drymonia
10-01-07, 11:00
Έχω ακούσει κι εγώ για τοποθέτηση αγαλμάτων. Μήπως οι άγγελοι, πέρα από φωτεινοί είναι και διαβασμένοι;.. κι αν ναι, από ποιόν/ους;

αγγελική
11-01-07, 13:50
Μήπως θα μπορούσες να μας διευκρινίσεις από Ποιόν-ούς να ζητάμε να τοποθετεί τους φωτεινούς αγγέλους στις εισόδους – εξόδους του σπιτιού ;
Και αν φυσικά έχεις την εμπειρία της επικοινωνίας η επαφής με τέτοιου είδους πλάσματα ;
φιλικά

Δ.
Την Προσευχή την απευθύνουμε σε Εκείνον που μπορεί και έχει την εξουσία και την αρμοδιότητα να κάνει κάτι τέτοιο και αυτός για μένα είναι Ο Δημιουργός των πάντων, ή Πηγή από όπου απορρέουν όλα.
Οσο για το εάν είχα εμπειρία επικοινωνίας με τέτοιου είδους πλάσματα, ναι είχα και έχω επαφή όποτε τους το ζητήσω. Μου δίνουν τέτοια βοήθεια και ιδέες που πραγματικά με βοηθουν να ξεπερνώ πολλά προβλήματα. Φιλικά, Αγγελική.

αγγελική
11-01-07, 13:57
Έχω ακούσει κι εγώ για τοποθέτηση αγαλμάτων. Μήπως οι άγγελοι, πέρα από φωτεινοί είναι και διαβασμένοι;.. κι αν ναι, από ποιόν/ους;
Τα αγάλματα είναι από ύλη και υπάγονται στους νόμους τις ύλης. Οι Αγγελοι είναι Πνευματικές οντότητες και υπάγονται στους νόμους του Πνεύματος. Τα προβλήματα που επιλύουν είναι πνευματικά και σε πεδία πέραν του υλικού. Τώρα για το ''διαβασμένοι'' τί εννοείς? Φιλικά, Αγγελική.

LuX
11-01-07, 14:09
Την Προσευχή την απευθύνουμε σε Εκείνον που μπορεί και έχει την εξουσία και την αρμοδιότητα να κάνει κάτι τέτοιο και αυτός για μένα είναι Ο Δημιουργός των πάντων, ή Πηγή από όπου απορρέουν όλα.
Οσο για το εάν είχα εμπειρία επικοινωνίας με τέτοιου είδους πλάσματα, ναι είχα και έχω επαφή όποτε τους το ζητήσω. Μου δίνουν τέτοια βοήθεια και ιδέες που πραγματικά με βοηθουν να ξεπερνώ πολλά προβλήματα. Φιλικά, Αγγελική.
ακούγεται πολύ ενδιαφέρον....!!!!
θα με ενδιέφερε αν γίνεται φυσικά σε μια απο τις επαφές σου να ήμουν και εγω παρόν....ελπίζω να μη σου βάζω δύσκολα... :)

Δ.

αγγελική
11-01-07, 14:43
ακούγεται πολύ ενδιαφέρον....!!!!
θα με ενδιέφερε αν γίνεται φυσικά σε μια απο τις επαφές σου να ήμουν και εγω παρόν....ελπίζω να μη σου βάζω δύσκολα... :)

Δ.
Δεν έχω αντίρρηση για κάτι τέτοιο, αλλά το να είσαι παρών σε τί θα σε οφελούσε? Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να ζητήσεις εσύ να έρθεις σε επαφή μαζί τους, για τα θέματα που αναζητάς και να έχεις την δική σου προσωπική εμπειρία μαζί τους. Αυτό πραγματικά θα σε βοηθούσε και θα έφερνε ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Δοκίμασέ το, δεν έχεις να χάσεις τίποτα! Εγώ δεν μπορώ να σε πείσω για τίποτα! Η εσωτερική των δειγμάτων πείρα είναι αυτή που θα σε κάνει να πιστέψεις! Το ξέρω από μένα την ίδια. Εάν δεν είχα λάβει εσωτερικά δείγματα κανείς δεν μπορούσε να με κάνει να τα πιστέψω. Φιλικά, αγγελική

LuX
11-01-07, 14:46
Δεν έχω αντίρρηση για κάτι τέτοιο, αλλά το να είσαι παρών σε τί θα σε οφελούσε? Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερο να ζητήσεις εσύ να έρθεις σε επαφή μαζί τους, για τα θέματα που αναζητάς και να έχεις την δική σου προσωπική εμπειρία μαζί τους. Αυτό πραγματικά θα σε βοηθούσε και θα έφερνε ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Δοκίμασέ το, δεν έχεις να χάσεις τίποτα! Εγώ δεν μπορώ να σε πείσω για τίποτα! Η εσωτερική των δειγμάτων πείρα είναι αυτή που θα σε κάνει να πιστέψεις! Το ξέρω από μένα την ίδια. Εάν δεν είχα λάβει εσωτερικά δείγματα κανείς δεν μπορούσε να με κάνει να τα πιστέψω. Φιλικά, αγγελική
εννοώ πως θα προτιμούσα να έχω κάποιον ώστε να με καθοδηγεί τουλάχιστον τη πρώτη φορά..
στη συνέχεια βλέπουμε ίσως το ξανακάνω και μόνος μου....
λοιπόν τι λες θα με αναλάβεις ....;

Δ.

zombie
22-01-07, 17:41
Καλησπερα ειμαι νεο μελος με ελαχιστες εμπειριες οσον αφορα διαφορα θεματα του μεταφυσικου κ.τ.λ.π.,χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι δεν πιστευω σε αυτα. Πιστευω λοιπον και ερευνω. Αυτο που μου εχει κεντρισει λοιπον πολυ το ενδιαφερον ειναι οσον αφορα αυτη την ανεξηγητη αγγιλωση και την αδυναμια ομιλιας που εχει συμβει σε πολλους σε αυτο το topic στον υπνο τους, το οποιο συνεβει και σε μενα με τα ιδια ακριβως συμπτωματα. Συμφωνα λοιπον με ενα αρθρο που ειχα διαβασει στο περιοδικο strange νομιζω πως οφειλεται στα επονομαζομενα "αστρικα ταξιδια". Αυτο ομως που θελω να ρωτησω αν ξερει κανεις ειναι το πως θα το παρατηνεις αυτο απο την στιγμη που συνηδητοποιεις οτι σου συμβαινει?Αφου μολις το συνηδειτοποιεις φευγει.Το θεμα λοιπον ειναι πως σου συμβαινει να βρεθεις σε συτη την κατασταση?(της ακινησιας και της ελλειψης ομιλιας) και πως μπορει κανεις να το παρατεινει. Το περιοδικο αυτο δεν εχω και θα ηθελα απο καποιον που γνωριζει επι του θεματος περισσοτερες πλαηροφοριες!!!THANKS

akpe
24-01-07, 08:29
Καλημέρα και από εμένα παίδες!

Παρακαλώ συγχωρέστε με καθώς δεν διάβασα ακόμα πολλά από τα post στο συγκεκριμένο topc λόγω περιορισμένου χρόνου, απλά ήθελα αρχικά να δώσω την δική μου σύντομη εμπειρία-εξήγηση στο φαινόμενο που έζησε ο εισηγητής, και αυτό διότι το συγκεκριμένο φαινόμενο το έζησα (και πάλι) πρίν απο λίγα λεπτά!

Και εξηγούμαι. Κάτι ανάλογο συνέβαινε και σε εμένα πρίν από χρόνια. Αραιά στην αρχή, συχνότερα (εως καθημερινά) στη συνέχεια, και συνεχίζει ακόμα και σήμερα. Μετά από σύντομη αναζήτηση βρήκα πληροφορίες σχετικά με το φαινόμενο της υπνοπαράλυσης, μια τρομαχτική, αλλά κατα τα άλλα φυσιολογική διαταραχή του ύπνου.

Αυτό που δεν μου "κάθεται" καλά (αν μου επιτραπεί η έκφραση) με την εξήγηση του αστρικού ταξιδίου συγκεκριμένα, είναι -στη δική μου περίπτωση τουλάχιστον- η συχνότητα του φαινομένου, η οποία πολλές φορές έφτανε και τις 4-5 φορές κάθε βράδυ!

Από την άλλη όμως, σε μερικές από αυτές τις περιπτώσεις συνέβησαν κάποια πράγματα τα οποία μου δώσανε μια ένδειξη, τουλάχιστον, οτι αυτό που συνέβαινε δεν ήταν και τόσο φυσιολογικό. Στην πρώτη (την οποία θυμάμαι πιό καθαρά) κατα τη διάρκεια της υπνοπαράλυσης άκουσα μια φωνή, δυνατά και καθαρά, χωρίς να ξεχωρίσω κάποια συγκεκριμένη λέξη. Σε άλλες δυο περιπτώσεις, στην προσπάθειά μου να κουνήσω τα χέρια μου κατά τη διάρκεια της υπνοπαράλυσης, κατάφερα το εξής: να κουνήσω όλο το αριστερό μου χέρι και να το φέρω πλάι στο κεφάλι μου, και ενώ η παράλυση επέμενε, εγώ να νοιώθω σωματικά το χέρι μου δίπλα στο κεφάλι μου αλλά με την άκρη του ματιού μου να το βλέπω ακόμα παράλληλα στο σώμα μου!

Βεβαίως μπορεί όλα αυτά να σχετίζονται με υπναγωγικές παραισθήσεις (εξηγώ πιο κάτω) αλλά άλλο να διαβάζεις για αυτά και άλλο να το ζείς!

Επειδή δεν έχω τον απαραίτητο χρόνο που θα ήθελα, προς το παρόν παραθέτω ένα σύνομο άρθρο που είχα γράψει παλιότερα σχετικά με την υπνοπαράλυση, και θα επανέλθω με νεότερα :)

Σας έχει τύχει ποτέ να ξυπνήσετε και νοιώσετε έντονα οτι κάτι σας εμποδίζει να κάνετε την παραμικρή κίνηση, ένα συναίσθημα "παράλυσης", συνοδευόμενο απο την αίσθηση οτι κάτι σας πνίγει, ή οτι κάποιος ή κάτι βρίσκεται στο δωμάτιο μαζί σας, ακούγοντας παράλληλα περίεργους ήχους; Πρόκεται πολύ απλά για μια κοινή διαταραχή του ύπνου η οποία παρουσιάζεται στο 50% των ανθρώπων ανεξαρτήτως ηλικίας τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους.

Σκοπός του άρθρου αυτού δεν είναι να διαψεύσει ή να απομυθοποιήσει τις εκατοντάδες περιπτώσεις υπνοπαράλυσης που πολλοί βιώνουν, και ενδεχομένως να πρόκεται για κάτι πέραν του φυσικού, αλλα να βοηθήσει μερικούς να αποφύγουν την -χωρίς δεύτερη σκέψη- παρεξήγηση ενός φυσιολογικού φαινομένου.

Παράλυση ύπνου, ή υπνοπαράλυση. Ο όρος περιγράφει πλήρως το φαινόμενο. Πρόκεται για μια μικρή χρονική περίοδο, στα αρχικά στάδια του ύπνου (predormital) ή μετά το ξύπνημα (postdormital), κατα την οποία αδυναμούμε να εκτελέσουμε οποιαδήποτε μυική κίνηση και ομιλία. Στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα σταδιακής αλλα πολύ αργής κίνησης των άκρων, ματιών και του στόματος, ενώ άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

* Λανθασμένη αίσθηση ασφυξίας
(λόγω της μειωμένης λειτουργίας των μυών του θώρακα
* Περίεργους ήχους ή φωνές, μέσα ή έξω απο το δωμάτιο
* Έντονη αίσθηση κάποιας παρουσίας δίπλα σας ή κάπου στο δωμάτιο
* Έντονο μυικό τρέμουλο ή/καί έντονο βουητό (χτύπημα) στα αυτιά

Η υπνοπαράλυση συχνά συνδέεται με την ναρκοληψία, μια νευρολογική πάθηση η οποία προκαλεί ανεξέλεγκτη υπνηλία, ομως υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι βιώνουν υπνοπαραλύσεις χωρίς να παρουσιάζουν συμπτώματα ναρκοληψίας. Δεν είναι επιβλαβής, αν και οι περισσότεροι κυριολεκτικά τρελλαίνονται απο φόβο λόγω του ότι δεν είναι σε θέση να καταλάβουν εκείνη τη στιγμή τι συμβαίνει, και δεν γνωρίζουν οτι μέσα στα επόμενα λεπτά, βαθμιαία ή απότομα θα είναι σε θέση να κινηθούν και πάλι.

Πρόκεται για διαταραχή η οποία προξενεί γνήσιο και δικαιολογημένο φόβο, όμως η εξήγηση του φαινομένου είναι απλή:

Όταν κοιμόμαστε, ο εγκέφαλός μας σταματά να στέλνει σήματα στους μυς και στα άκρα μας, ωστε να μην αντιδρούμε σωματικά όπως στα όνειρά μας. Σε περίπτωση π.χ. που ονειρευόμαστε οτι τρέχουμε, ο εγκέφαλός μας αποκλείει τα σήματα που στέλνονται στα κάτω άκρα, επομένως αυτά δεν εκτελούν κίνηση αντίστοιχη του τρεξίματος.

Όταν αυτή η δικλείδα ασφαλείας δεν λειτουργεί σωστά, παρατηρούνται φαινόμενα ανάλογα της υπνοβασίας.

Από την άλλη, στην περίπτωση της υπνοπαράλυσης, ο άνθρωπος που την βιώνει ανακτά τις αισθήσεις του απο τον ύπνο, λιγο πρίν ο εγκέφαλος ξεκινήσει και πάλι να στέλνει τα σήματα αυτά στο σώμα μας, βιώνοντας μια εικονική παράλυση, η διάρκεια της οποίας είναι συνήθως 20 με 30 δευτερόλεπτα, ενώ πολλές φορές φτάνει και τα 2 λεπτά. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις η υπνοπαράλυση εκδηλώνεται τη στιγμή που το άτομο ξυπνά, ενώ μπορεί να εκδηλωθεί ακόμα και ακριβώς πρίν από τον ύπνο.

Τα πιό πιθανά αίτια αυτής της διαταραχής είναι η έλλειψη ύπνου, κακές διατροφικές συνήθειες πρίν απο τον ύπνο, και υπερβολικό άγχος. Χωρίζεται σε ελαφριά παράλυση: οπου μπορείτε να κουνήσετε τα μάτια, το στόμα (δεν μπορείτε να φωνάξετε όμως) και τα δάχτυλα των χεριών σας, και σε βαριά παράλυση, η οποία συνοδεύεται απο ένα δυνατό βουητό και τρέμουλο: σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορείτε να κινηθείτε καθόλου. (σ: τα συμπτώματα αυτά μερικοί τα παρομοιάζουν με συμπτώματα που εμφανίζονται στα αρχικά στάδια μιάς αστρικής προβολής. Εντούτοις χρειάζεται υπερβολική προσπάθεια προκειμένου κάποιος να επιτύχει κάτι τέτοιο, και η υπνοπαράλυση είναι αυθόρμητη, οπότε η εξήγηση της αστρικής προβολής μάλλον αποκλείεται.)

Πολύ συχνά, οι παθόντες νομίζουν ότι κάποιος βρίσκεται στο δωμάτιο μαζί τους, ενώ άλλοι έχουν την αίσθηση ότι κάποιος ή κάτι κάθεται στο στήθος τους και τους προκαλεί ασφυξία. Πρόκεται πιθανότατα για υπναγωγικές παραισθήσεις οι οποίες σχετίζονται με τον φυσικό κύκλο των ονείρων. Αυτές οι παραισθήσεις, γνωστές και ως "hag phenomena" προέρχονται απο τον εγκέφαλό μας και δέν προξενούν καμία σωματική ζημιά. Πιθανότατα πρόκεται για όνειρα που βλέπουμε εκείνη τη στιγμή, μέρος των οποίων διαφεύγουν από το υποσυνείδητο. Κατα την διάρκεια της υπνοπαράλυσης λίγα μπορούν να γίνουν για να διακοπεί συντομότερα, θεωρώντας σαν δεδομένο οτι δέν μπορείτε να κουνηθείτε. Άν πρόκεται για ελαφριά μορφή όμως, μπορείτε να κάνετε μερικά πράγματα για να την διακόψετε. Για παράδειγμα η επίμονη προσπάθεια ομιλίας (σ: ουρλιαχτού...) ή κίνησης των δαχτύλων σας θα την διακόψει μετά απο λίγα δευτερόλεπτα.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία κατα την οποία αρχικά εκδηλώνεται. Προσωπικά θυμάμαι να την είχα βιώσει πρώτη φορά όταν ήμουν 8 χρονών, ενώ η συχνότητα της διαταραχής διαφέρει ανάλογα με το άτομο, απο δύο με τρείς φορές στην διάρκεια της ζωής του, μέχρι πολλαπλές φορές το ίδιο βράδυ. Στην τελευταία περίπτωση, και εαν η διαταραχή εξελιχθεί σε κρίση, ίσως να χρειαστεί να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Άν και είναι απόλυτα φυσιολογικό ένας άνθρωπος να βιώσει υπνοπαράλυση μερικές φορές στην ζωή του, πρόκεται για διαταραχή του ύπνου, κάτι που σημαίνει οτι μπορεί να προληφθεί. Μερικοί τρόποι για να αποφύγετε εμφανίσεις υπνοπαράλυσης, ή για να τις ελαττώσετε εαν βιώνετε αυτήν την περίοδο, είναι να διατηρείτε ένα φυσιολογικό πρόγραμμα όσον αφορά τον ύπνο, να τρέφεστε σωστά, και να κοιμάστε αρκετά, περίπου 7-9 ώρες ημερησίως.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Sleep_paralysis

Χωρίς παρεξήγηση για τα παραπάνω, δεν προσπαθώ να υποβιβάσω ούτε να απομυθοποιήσω καμία άποψη, όσοι με ξέρουν άλλωστε ξέρουν πως δεν είμαι τόσο... "πεζός", απλά παραθέτω την προσωπική μου άποψη :)