PDA

Επιστροφή στο Forum : Επιεικώς απαράδεκτα!

Alpine
02-09-06, 15:25
Αναφέρομαι στα έντυπα "εσωτερικής αναζήτησης",τα γνωστά τουλάχιστο.
Παρακολουθώ τα περισσότερα απαυτά,από το 97.
Τι να πω!Ένα μαύρο χάλι.Ανακύκλωση συνεχής των ίδιων θεμάτων σε κάθε τομέα,συνωμοσιολογία,ΑΤΙΑ,Κούφια Γη κ.λπ.
Μπαίνεις για πλάκα στο γκουγκλ και βρίσκεις άπειρο υλικό.
Μα,καλά,βαριούνται να διαβάσουν και εν συνεχεία να μεταφράσουν 5 άρθρα παραπάνω οι συντάκτες των περιοδικών;Διότι,τα περισσότερα κείμενά τους,είναι διαδικτυακής εμπνεύσεως -και αυτό δεν είναι κακό απαραίτητα.
Έχει καταντήσει μονότονο και πολύ κουραστικό.Φυσικά,είναι πιο εύκολο να βγάζεις φράγκα χωρίς να πουλάς -γιατί εμπόριο κάνουν οι άνθρωποι,καταρχάς- τίποτα το διαφορετικό και καινούριο.
Ελπίζω να έγινα αντιληπτός.Όχι ότι θα αλλάξει κάτι,αλλά κάπου ήθελα να τα πω.

excellent
02-09-06, 16:58
Μα τι λες, αγαπητέ φίλε;
Ο κάθε άνθρωπος έχει κρίση. Αν θεωρήσει ότι αυτά τα περιοδικά μεταφυσικού περιεχομένου είναι βλακώδη μπορεί να μην τα ξανα αγοράσει. Το να μας λες εσύ διάφορα δεν ωφελεί σε τίποτα. Όπως λες και εσύ δεν θα αλλάξει τίποτα.
Ας μην σχολιάσω το ότι άνοιξες το θέμα σε άσχετο υπο-forum. Εδώ, συνήθως, σχολιάζουμε βιβλία με συγκεκριμένο τίτλο, όχι μία κατηγορία βιβλίων και περιοδικών.

Με τιμή,

agaliarep
02-09-06, 18:33
...απλά νιώθω ότι μέσα σε αυτό το μεγάλο σύμπαν που είναι το μεταφυσικό, ουσιαστικά δεν γίνεται (όχι απο τα μέλη του Forum) αλλά γενικά των ατόμων που ασχολούνται με το μεταφυσικό, τίποτα άλλο, παρά αναμάσημα ιδεών και θεμάτων με πολύ λίγες, νέες, σοβαρές και τονίζω σοβαρές, ιδέες και απόψεις, που να κάνουν τα πράγματα να πάνε πιο πέρα, κάνοντας αυτή την θάλασσα να μοιάζει με λίμνη. Το θέμα είναι τι θεωρείται σοβαρό και τι όχι. Μάλλον εννοώ ότι δεν γίνεται ουσιαστική και ειλικρινής, μελέτη και αντιμετόπηση των φαινομένων.

Το πλήθος των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτά τα θέματα έχει αυξηθεί αλλά η ποιότητα (δεν έχει ακριβώς χαθεί) έχει πνιγεί μέσα στο πλήθος άχρηστων και ανούσιων φαντασιών που δεν έχουν, νομίζω, προσφέρει τίποτα. Παρά το πλήθος των ανθρώπων που ασχολούνται με το μεταφυσικό είναι λίγοι αυτοί που ουσιαστικά ασχολούνται όχι απλά με σοβαρότητα απέναντι σε αυτό αλλά και με σκοπό ουσιαστικά να το εξελήξουν και να το αναπτύξουν. Και αυτός ο αριθμός των ανθρώπων είναι ο ίδιος που ήταν και παλιότερα (μπορεί και λιγότερος, μια και πολλοί έχουν φύγει πια). Έχουν πέσει πολλοί μέσα στο καζάνι και ένα τραγικά μεγάλο ποσοστό δεν είναι για να βρουν αυτά που περιέχει το καζάνι, αλλά να ξεπουλήσουν ότι μπορούν απο αυτό προσθέτοντας και ότι άλλο θέλουν και τους βολεύει, μέσα σε αυτό.
Και δυστυχώς Μηνά και οι υπόλοιποι μπορεί όντως το μεταφυσικό να είναι απέραντο αλλά εμείς μπορούμε να μελετήσουμε και να ανακαλύψουμε μόνο ένα μικρό μέρος αυτού. Και όταν μέσα σε αυτό το μικρό μέρος, έχουν πέσει τόσοι πολλοί με σκοπούς άλλους τότε βρωμίζει. Και αν δεν σας άρεσε η φράση λίμνη τότε να πω ότι είναι μια απέραντι θάλασσα που όμως δεν μπορούμε να την δούμε όλη γιατί βρισκόμαστε σε βάρκα και πιο βαθιά θα βουλιάξουμε. Και εκεί που θα μπορούσαμε να εξερευνήσουμε το κομμάτι αυτής της θάλασσας γύρω απο τις ακτές, έρχονται ένα σωρό άπλυτοι και μπαίνουν μέσα, αφοδεύοντας κι όλας. Με αποτέλεσμα αυτό που κοιτούσαμε πριν σαν κρυστάλινο νερό που ήταν εκεί και περίμενε να μας αποκαλύψει τα μυστικά του, τελικά έχουμε μια θολούρα που μόνο καλό δεν κάνει. Αντίθετα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να δείς αν αυτό που βλέπεις είναι συστατικό αυτού που έψαχνες ή σκατούλα που απλά επιπλέει και κάποιος θα την φάει στην μάπα.

Μπορεί να μεταφερθεί το θέμα στην κριτική. Η κριτική δεν είναι απαραίτητα για το forum και μόνο αλλά γενικά για τον κόσμο του μεταφυσικού και εκεί είναι σχετικό με την θεματολογία.

agaliarep
02-09-06, 18:50
Και μερικά λόγια απο το παρελθόν για το τι επικρατεί ή φαίνεται ότι επικρατεί στον έντυπο τύπο...
Το παραπάνω ήταν ένας μικρός πρόλογος. Ας αρχίσουμε όμως να ξετυλίγουμε το κουβάρι κοιτώντας πίσω από τα γεγονότα, στο παρασκήνιο. Στις 24 Ιανουαρίου ο χρήστης ebeneezer πόσταρε στο αντδογματικό (;) φόρουμ ένα thread με τίτλο "Νεοσυντηρητικοι νεαροί στα διαδικτυακά φόρουμ". Ένας χρήστης ο οποίος είναι ηλίου φαεινότερον (από όλα του τα κείμενα στο συγκεκριμένο ποστ) ότι δουλεύει για το Άγνωστο. Εκτός αυτού ανήκει μέσα στην πρώτη 20άδα των ατόμων που έκαναν εγγραφή στο συγκεκριμένο φόρουμ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι μισοί περίπου εγγεγραμμένοι χρήστες ήταν "μεταφυσικοί", καθότι τα χαζοφοιτητάκια έτρεξαν να ενημερώσουν τα μέλη τους (όπως κάνουν σε κάθε περίσταση για αυτό και το metafysiko.gr έχει καλές σχέσεις με ΟΛΟΥΣ τους εκδοτικούς οίκους και ΌΛΑ τα περιοδικά και εαν κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν πως αυτό γίνεται και το θεωρούν "πολιτικάντικη" τακτική-όπως το χαρακτήρισαν κάποτε- πρόβλημά τους!) για τη νέα αυτή προσπάθεια, ενώ οι άλλοι μισοί ηταν προφανέστατα (μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς) εργαζόμενοι στο άγνωστο.
Αξίζει επίσης να αναφέρω πως 4 ημέρες πριν, τα "χαζοφοιτητάκια" αυτά είχαν κλειδώσει το ποστ με τίτλο "Κούφια Γη και Ελευθερία Λόγου" (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=944). Ένα θέμα στο οποίο σεβάστηκαν ως ένα σημείο τις καταγγελίες του Old-Cave Dinosaur που υπέγραφε επώνυμα ως Νίκος Λελούδας. Σεβάστηκαν επίσης ως ένα βαθμό και τις παρόμοια σκληρές απαντήσεις του Saihulud (που δεν ήταν άλλος από τον Καβακόπουλο!!), καθότι έκριναν πως αν και παραβιάζονταν οι κανόνες του φόρουμ (βλ. διπλοεγγραφή), η περίπτωση ήταν εξόχως ιδιάζουσα.
Όλα φαίνεται ότι έκλεισαν ωραία και καλά.. Πάνω στις 4 ημέρες λοιπόν να σου το εν λόγω ποστ... Οι νεοσυντηρητικοί νέοι του metafysiko και του esoterica αλλά και των υπολοίπων φαντάζομαι ελληνικών τόπων (πλην του e-telescope.gr, που ανήκει στον αξιόλο Λαρισαίο κ. Δελήμπαση, με τον οποίον όμως συνεργάζεται το περιοδικό Ζενίθ του Αγνώστου), κατηγορήθηκαν ως: Φασίστες, τσιράκια μασόνων, δογματικοί, εθνικιστές (φαντάζομαι αν ανοίγαμε θέματα για την αρχαία Σερβία η κατηγορία αυτή να εξαλειφόταν! :p ) και άλλα παρόμοια.
Το metafysiko "φωτογραφήθηκε" όσο κανένα άλλο site. Γιατί όμως έγινε αυτό; Καλή ερώτηση. Ταξιδεύω λίγα χρόνια πίσω, όταν η Gateway και το metafysiko μόλις είχαν μετατραπεί σε .gr domain. Βρισκόμασταν όλοι στη Θεσσαλονίκη για το καθιερωμένο meeting του Σεπτέμβρη και είχαμε κλείσει ραντεβού με το περιοδικό Strange. Στο γραφείο βρισκόμουν εγώ, ο Nocturnal, ο Καβακόπουλος και ο Γιαννουλάκης. "Θέλουμε να γίνετε τα δικά μας παιδιά στο διαδίκτυο"(σ.σ στο αντιδόγμα το λένε "πλέον προσκοπικό συνδικαλιστικό παιχνίδι" διότι αφορά συνεργασία μας με άλλο εκδοτικό οίκο) γιατί δεν γουστάρουμε το Εσωτέρικα και τους ανθρώπους που το έχουν". Ένιωσα κάπως παράξενα είναι η αλήθεια εκείνη τη στιγμή...
Το metafysiko διεκοψε την συνεργασία του με το Strange τον περασμένο Φεβρουάριο και ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Mystery, του οποίου αρχισυντάκτης είναι το πρώην μέλος της ομάδας μας Γιώργος Ιωαννίδης. ΄Ήταν η εποχή που οι κύριοι από το Άγνωστο έκαναν την "επανάστασή" τους φεύγοντας από την μεταεκδοτική διότι όπως έλεγαν ο εκδότης Ελμάζης (αυτός είναι που κατηγορούν ως μασώνο- εγώ δε κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου) τους λογόκρινε τα κείμενα (δεκτό, εκτός αυτού όμως φαίνεται και τα ποσοστά δεν ήταν αρκετά ;) ). Δημιουργώντας λοιπόν το Άγνωστο έβγαλαν και το περίφημο μανιφέτο των 100. Για την ιστορία, στο συγκεκριμένο μανιφέστο υπάρχει το όνομά μου. Η αλήθεια είναι ότι ενημερώθηκα για την έκδοση του συγκεκριμένου μανιφέστου από τον Καβακόπουλο τα χριστούγεννα του 2004. Του απάντησα ότι ήθελα πρώτα να το δω και ύστερα να εκφέρω άποψη. Δυστυχώς το μόνο που είδα ήταν το όνομά μου στο επόμενο Strange. Ανάλογες περιπτώσεις όπως του φυσικού Π. Παππά και του κ. Ευστάθιου Λιακόπουλου αν δε κάνω λάθος (όχι του ελλαδέμπορα, αλλά του βουδιστή)οι οποίοι ουδέποτε ειδοποιήθηκαν για την τοποθέτηση της υπογραφής τους, έγιναν αργότερα γνωστές μέσα από το ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ όπου και έπεσε το ανάλογο κράξιμο. Αναρωτιέμαι αν αφαιρέσουμε όλες αυτές τις περιπτώσεις, το γιο του Φουράκη που κλήθηκε να υπογράψει, και τους 2-3 αποδημήσαντες εις τα Ηλύσια Πεδία που κλήθηκαν να συμπληρώσουν την 100άδα πόσοι απομένουν.. Γι'αυτό και το γεγονός του ότι αρνηθήκαμε -λέγε με λογοκρισία- ως site να αναρτήσουμε το συγκεκριμένο μανιφέστο στην ιστοσελίδα του μεταφυσικού (παρά το ότι ακόμη είχαμε συνεργασία με το περιοδικό). Και φυσικά έγινε ψηφοφορία στο εσωτερικό της ομάδας για να παρθεί ξεκάθαρη απόφαση (σ.σ για την ιστορία έχω κρατήσει το αποτέλεσμα που είναι 0 υπέρ της δημοσίευσης και 7 κατά ) όπως γίνεται σε κάθε θέμα που τίθεται υπό συζήτηση (εμείς βλεπετε δεν εχουμε πάνσοφους "Εμπενιζερς" που δίνουν γραμμή-λειτουργούμε αμεσοδημοκρατικά. (σ.σ χαίρομαι που η πρωτοβουλία αυτή του μεταφυσικού για την αμεση δημοκρατια βρίσκει ολοένα και περισσότερους αποδέκτες!)).Τέλος πάντων το θεμα είναι ότι τους επόμενους μήνες (όπως θα γνωρίζετε όσοι παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα) επικρατησε ένας πρωτοφανής δογματισμός από μεριάς του Strange που απογοήτευσε πολλούς (το γνωρίζω διότι γίναμε αποδέκτες δεκάδων e-mail επισκεπτών μας). To στυλάκι "εμείς είμαστε οι καλύτεροι, οι μόνοι αυθεντικοί, οι μεσσίες του χώρου, οι μόνοι καθαροί κτλ. , όχι μόνο επέφερε αναστάτωση και προβληματισμό στο αναγνωστικό κοινό, αλλα ξεσήκωσε και πόλεμο ανάμεσα σε ΑΒΑΤΟΝ, Strange και Τρίτο ΜΑΤΙ , καθένας με τα δίκια του και τα άδικα του. Ξέρετε πόσα εξώδικα έχουν σταλεί από τον περασμένο Φλεβάρη ανάμεσα στα περιοδικά της Θεσσαλονίκης, και μάλιστα για αιτίες που θα προκαλούσαν την έκπληξη ακόμη και σε ενα παιδάκι (όχι φοιτητάκι!) 3ης δημοκτικού;
Και το metafysiko που εμπλέκεται σε όλα αυτά θα μου πείτε; Το Metafysiko έκανε το λάθος και συνεργάστηκε με το Mystery! Το νέο περιοδικό που ανήκει στην εταιρία- θανάσιμο (προσοχή η λέξη δεν είναι τυχαία την εννοώ 100% αλλά δε θέλω να επεκταθώ) εχθρό του Αγνώστου! Είναι το περιοδικό που άλλαξε το παιχνίδι και διαίρεσε ακόμη περισσότερο την "εμπορική" πίτα των περιοδικών... Κοινώς, ήταν ο λόγος που δεν βούλιαξε η Μεταεκδοτική! Και συνεργαστήκαμε με αυτους; Τολμήσαμε να δημοσιεύουμε εκεί κάθε μήνα τη στήλη με τις δραστηριότητες της κοινότητας μας; (χωρίς φυσικά να παίρνουμε ή να δίνουμε ούτε ευρώ - το metafysiko δεν έχει απολύτως καμια σχέση με εμπορικές συναλλαγές!) Θάνατος θάνατος!

Αγαπητοί μου, το περιστατικό με την Κουφια Γη ηταν απλά η αφορμή. Τα 24ωρα που πέρασαν ζήσαμε απλά ένα καλοστημένο θέατρο του παραλόγου. Τα editorials των προηγούμενων μηνών έπρεπε να επανέλθουν στη (νεα) διαδικτυακή σκηνή και το metafysiko (συνεργάτης του εχθρού) ήταν ο πιο εύκολος στόχος..

Για περισσότερες πληροφορίες για τα πιο νέα μέλη διαβάστε εδώ. (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=970&page=1&pp=10)

beetlejuice
02-09-06, 18:56
Ας μην σχολιάσω το ότι άνοιξες το θέμα σε άσχετο υπο-forum. Εδώ, συνήθως, σχολιάζουμε βιβλία με συγκεκριμένο τίτλο, όχι μία κατηγορία βιβλίων και περιοδικών.

Το τι ανηκει και τι οχι σε μια κατηγορια αφηστε τους συντονιστες να το παοφασισουν παρακαλω.Στη σωστη κατηγορια το ανοιξε το θεμα ο Alpine και αναφερεται στα περιοδικα του χωρου.Αγαπητε θα μπορουσες να προτεινεις και καποια πραγματα στους συντελεστες των εντυπων;

Μιχάλης
03-09-06, 11:02
Όπως έχουμε ξαναπεί, κανένας χώρος δεν είναι αγγελικά πλασμένος, παντού, δυστυχώς, υπάρχει η προχειρότητα και η εμπάθεια. Ο χώρος της ενναλακτικής σκέψης δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, κυρίως επίσης όταν στη μέση εισέρχεται και ο οικονομικός παράγοντας. Αυτό δεν σημαίνει πως μαζί με τα ξερά πρέπει να καίγονται και τα χλωρά. Εκτός από τις προχειρότητες και το όφελος, υπάρχουν πολλοί σοβαροί άνθρωποι που, έχοντας μεράκι και αληθινή αγάπη για την έρευνα, είναι προσηλωμένοι σε αυτό που κάνουν και δεν ασχολούνται με μικρότητες.
Η ελευθερία της διακίνησης των απόψεων με κάθε μέσο, έντυπο ή ηλεκτρονικό, αναμφίβολα έχει προσφέρει πάρα πολλά σε όποιον αρέσκεται να ψάχνει και το διαδίκτυο είναι μια τεράστια πηγή άντλησης πάσης φύσεως πληροφορίας. Είναι στο χέρι του καθενός από εμάς να κρίνει και να διαλέγει ανάμεσα σε αυτά που διαβάζει. Και, όπως έχουμε ξαναπεί και σε άλλο σημείο, ο τίτλος του ερευνητή είναι πολύ σοβαρός για να τον οικειοποιείται ο οποιοσδήποτε, αλλά πιστεύω πως ο κόσμος που ασχολείται σοβαρά μπορεί να διακρίνει.
Από την άλλη, θεωρώ σημαντική και θετική την ύπαρξη και των μη σοβαρών και "πρόχειρων" δημοσιευμάτων - ερευνητών, γιατί αποτελούν μέτρο σύγκρισης, που βοηθούν με τον έμμεσο τρόπο τον κόσμο να κρίνει...

Αναστάσιος
03-09-06, 15:36
Νομίζω πως αυτό το "κράξιμο" που κάνετε στον Αλπίν είναι ατυχές.Έχει απόλυτο δίκιο και η κατάσταση έχει παραγίνει.Αν θυμούνται οι συντονιστές είχα μπει εδώ στο μεταφυσικό εξαρχής γράφοντας κάποιες δημοσιεύσεις για τα Α.Τ.Ι.Α. Ε, δεν είναι τυχαίο που δεν έγραψα ποτέ ξανά γι'αυτό το θέμα και γενικώς αποφεύγω να σχολιάζω, στο μεταφυσικό ή αλλού (και προσωπικώς).Ασχολούμαι με αντίστοιχο τύπο από το 1983 (ήμουν τυχερός που ένας ξαδερφός αγόραζε τότε τέτοια έντυπα...) και μπορώ να πω πως μια ζωή τα ίδια αλλά εδώ και 5ετία τουλάχιστον,ακόμα χειρότερα!Παίρνουν σοβαρότατα θέματα και τα γελοιοποιούν γράφοντας και αναμασώντας ένα σωρό μπουρδολογίες με μια χαζοχαρούμενη διάθεση που εμένα προσωπικά μου φέρνει αναγούλα.Έχουν καταντήσει να είναι το ΡΟΜΑΝΤΖΟ της εποχής μας.Επιπλέον στερούνται φαντασίας και απλά αντιγράφουν ξένα περιοδικά ή άρθρα στο διαδίκτυο.Γενικώς κάποιοι ζητάνε να τους σκας κάθε μήνα 5 Ευρώ πουλώντας αέρα, προσφέροντας συναρπαστικές ιστοριούλες α-λα STAR WARS.
Φαίνεται και από το ύφος που είναι γραμμένα τα περισσότερα άρθρα πως ούτε ιδέα έχουν οι περισσότεροι περί του θέματος (π.χ. ΟΥΦΟΛΟΓΙΑ) αλλά ούτε και τους νοιάζει, αρκεί να πέφτουν τα φράγκα.

Μιχάλης
03-09-06, 15:47
Αναστάσιε, δε νομίζω πως ειρωνεύτηκε κανείς στο συγκεκριμένο θέμα. Ξεκαθαρίσαμε (τουλάχιστον εγώ στο ποστ μου) πόσο αλήθεια έχουν αυτές οι απόψεις και πως πολλά θυσιάζονται στο βωμό της επιτυχίας και του χρήματος. Αυτό είναι ένα φαινόμενο δυστυχώς όχι μόνο ελληνικό. Στην ουφολογία που αναφέρεις, σίγουρα υπάρχουν πολλοί ανίδεοι παντελώς (ένας από τους οποίους είμαι κι εγώ), ωστόσο μιας και ασχολείσαι θα ξέρεις πως υπάρχουν και αναμφισβήτητα σοβαροί ερευνητές, τους οποίους τις περισσότερες περιπτώσεις ο πολύς κόσμος αγνοεί, αφού προτιμά τις πομπώδεις ψευτοδιηγήσεις.

Αναστάσιος
03-09-06, 16:11
Θα σου πω για την ΟΥΦΟΛΟΓΙΑ είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο θέμα το παρακουλουθήσεις και διότι γράφονται τόσες ανοησίες, αλλά και διότι όσοι πραγματικά σοβαροί ερευνητές έχουν απομείνει είναι στο περιθώριο,οι οποίοι επιπλέον πολλές φορές υποπίπτουν σε λάθη και εξαιτίας (εσκεμμένης) παραπληροφόρησης τους, με αποτέλεσμα μετά να τους γελοιοποιούν.Κανείς δεν καταξιώνεται μέσα από την έρευνα για ΑΤΙΑ...
Εγώ έχω πάψει να ασχολούμαι συστηματικά με το θέμα εδώ και 6 χρόνια (από το 2000), διότι χρειαζόμουν δυσανάλογα πολύ χρόνο για να καθήσω και να βγάλω μερικά συμπεράσματα και να προχωρήσω την σκέψη μου λίγο πιο πέρα σχετικά με το θέμα, και λόγω της παραπληροφόρησης.Το θέμα ήταν πολύ υψηλού επιπέδου για τα δικά μου δόντια...Λοιπόν καταλαβαίνεις τώρα τι γελοίο είναι να βγάζουν άρθρα άσχετοι που δεν έχουν ιδέα από το θέμα γενικώς.
Πάντως συμφωνώ μαζί σου πως ο κόσμος θέλει να ακούει "πομπώδεις ψευτοδιηγήσεις".Ου ζαλίσετε το νου των περισσότερων με σοβαρή επιστήμη-έρευνα.Πρέπει να υπάρχει και κάτι σοβαρό για τους λίγους που θέλουν πραγματικά να μάθουν!

Alpine
05-09-06, 22:26
Δυστυχώς,παρόλη την επικριτική διάθεσή μου προς τα ενλόγω έντυπα,δεν έχω σταματήσει να αγοράζω μεγάλη μερίδα αυτών ακόμα.
Κι αυτό,για "χάρη" δυο-τριών συντακτών,που εξακολουθώ να θεωρώ αξιόλογους.
Κι ας ξέρω ότι εν γνώσει μου βάσει ίδιων χαρακτηρισμών συντακτών και ιδιοκτητών τους,ούτε λίγο,ούτε πολύ,θεωρούν ότι,γενικά,κοροϊδεύουν το αναγνωστικό κοινό τους. :mad:

Alpine
14-02-07, 15:31
Nομίζω ότι στο editorial του Π. Βουδούρη,στο τελευταίο "Τρίτο Μάτι",αναγνωρίζεται ό,τι σχεδόν ισχυρίζομαι στο θρεντ. :cool:

Παρά την παρακμιακή πορεία,από ποιοτικής άποψης,που έχει αρχίσει να ακολουθεί και το εν λόγω έντυπο,θεωρώ ότι παραμένει μακράν το καλύτερο,
μαζί με το "αδελφάκι" Η.Ν., ό,τι καλύτερο σε πανελλαδικό επίπεδο.

Αυτό που απαγοητεύει ολοένα και περισσότερο,είναι το "Άβατον".Κρίμα!

Το "Mystery",αν και δεν με ελκύει ιδιαίτερα η θεματολογία του,το βρίσκω σχετικά αξιοπρεπές για το είδος του.

Το "Ανεξήγητο" δύει,σιγά σιγά.Αν ασχολούταν περισσότερο οι υπεύθυνοί του,θα μπορούσε να πάει για "πρωταθλητισμό",κατά τη γνώμη μου.

Το "Strange",τέλος,το βρίσκω "πρέζα" καλής ποιότητας,αλλά..."πρέζα". :mad:

Antonia
14-02-07, 16:13
Το "Ανεξήγητο" δύει,σιγά σιγά.Αν ασχολούταν περισσότερο οι υπεύθυνοί του,θα μπορούσε να πάει για "πρωταθλητισμό",κατά τη γνώμη μου.Μάλλον θα ήταν καλύτερα να μην πω την άποψη μου για το "Ανεξήγητο", αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ. Χθες είδα το τελευταίο τεύχος που κυκλοφορεί... Αν και θηλυκό, μου φαίνεται πως σχεδιάζεται τώρα πια για έφηβα ερωτευμένα κοριτσάκια που θέλουν να ρίξουν τα χαρτιά για να μάθουν τι θα γίνει με το αμόρε. Τα άρθρα χωρίς υπογραφές (ονόματα αρθρογράφων), μια υπεύθυνη που τα κάνει όλα μόνη της (πόσο καλή να είναι πια?) και ατελείωτες σελίδες... για τα ζώδια! Τον "Αστρολόγο" πήρα στα χέρια μου ή το "Ανεξήγητο";; Κι αυτό το "Vista" που το συνοδεύει... μια γνώριμη φάτσα στις σελίδες του ήταν ο μόνος λόγος που το ξεφύλλισα... Κρίμα......

beetlejuice
15-02-07, 11:47
Πανω στο τελευταιο που ειπε η Αντωνια... Ειχα ενημερωσει πριν μερικους μηνες στο http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=815 για τις αλλαγες που ειχαν να κανουν με την περιοδικοτητα της κυκλοφοριας του "Ανεξηγητου". Δυστυχως για το ιστορικο περιοδικο το "πειραμα" απετυχε και ο ασθενης οπως φαινεται ειναι στα τελευταια του. Οι παλιοι υπευθυνοι (με πρωτο και καλυτερο τον Παχυδη) εχουν εγκαταλειψει το εντυπο που εχει στρεψει εντελως το πεδιο της υλης του στις εναλλακτικες θεραπειες, τη γιογκα και τα συναφη. Συμφωνα με εγκυρες πληροφοριες το Ανεξηγητο "υπαρχει" ακομα, μονο και μονο για να προωθησει το συνοδευτικο Vista, το οποιο και θα το αντικαταστησει καποια στιγμη.

agaliarep
15-02-07, 12:21
Όλα πεθαίνουν κάποια στιγμή το θέμα είναι πόσοι και ποιοι είναι πρόθυμοι να το αφήσουν και να το καταλάβουν.

sumotori
23-03-07, 11:26
έχετε σχέση ακόμη με τους ανθρώπους του strange ?

Antonia
23-03-07, 14:16
έχετε σχέση ακόμη με τους ανθρώπους του strange ?
Επειδή όλη η ομάδα Gateway βρίσκεται καθ' οδόν για Αθήνα για το PARTY (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?p=27453#post27453), παίρνω την πρωτοβουλία να σου πω ότι η στήλη του metafysiko.gr έχει μεταφερθεί εδώ και αρκετούς μήνες στο περιοδικό Μystery (παλιότερα υπήρχε στα τεύχη του Strange).

Ως εκ τούτου εάν κατάλαβα το ύφος της ερώτησής σου, η απάντηση είναι όχι. Αν και οι επαφές διατηρούνται με όλα ανεξαρτήτως τα έντυπα του χώρου απ' όσο γνωρίζω τουλάχιστον.

sumotori
24-03-07, 10:29
ωχ,τώρα είδα ότι παίζει πάρτι !
αλλά δε θα μπορέσω να έρθω δυστυχώς

όσο για την απάντησή σου ,σ'ευχαριστώ antonia