Επιστροφή στο Forum : 5 Λεπτά Ακόμα!
5 ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΑ
αθεράπευτης ζήλιας!
Ο Τάσος είναι μέχρι θανάτου ερωτευμένος με την Αλίκη, μια ακόμα σκηνή ζήλιας του θα καταλήξει… με τον Τάσο φαρδύ-πλατύ στο δρόμο, κάτω από τη μοτοσυκλέτα του. Το φάντασμά του όμως έχει άλλα σχέδια. Επιστρέφει στη γη, σωματοποιημένος αλλά αόρατος, όπως σύντομα θα ανακαλύψει, για να προλάβει την αγαπημένη του πριν τον αντικαταστήσει!
Έχει 5’ για να κάνει αισθητή την παρουσία του στους ζωντανούς και κυρίως, για να αποτρέψει τη σχέση που «μαγειρεύεται» μεταξύ της Αλίκης και του φίλου του…
Μια απολαυστική, μεταφυσική κωμωδία για τον… παραλογισμό της ζήλιας, ιδωμένη με πολύ χιούμορ, ανατροπές αλλά και συναίσθημα! Χάρη στα πολύ-πολύ ειδικά εφέ, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος χάνει την υλική του υπόσταση ενώ δεν το ‘χει σε τίποτα να περνάει μέσα από κλειστές πόρτες, ινα πληρωθη το ρηθέν «η ψυχή σου πρώτα βγαίνει μα το χούι παραμένει», σύμφωνα και με τους στίχους των τραγουδιών του Γιώργου Δημητριάδη που ακούγονται στην ταινία! Ο Δημήτρης Πιατάς και ο Χρήστος Βαλαβανίδης στους ρόλους του Μιχαήλου και του Γαβριήλου, κάνουν το πιο αχτύπητο δίδυμο αρχαγγέλων που έχετε δει ποτέ.
Ακόμα παίζουν: Παναγιώτα Βλαντή, Φάνης Μουρατίδης, Μέλπω Ζαροκώστα, Ισαβέλλα Βλασιάδου, Μαρία Σολωμού, Γιώργος Καραμίχος, Τασώ Καββαδία
Από 19 Οκτωβρίου στους Κινηματογράφους!
http://www.newradio.gr/images/stories/nees_kyklofories_b/5_lepta_akoma.jpg
Επισκεφτείτε το site της ταινίας του Γιάννη Ξανθόπουλου
www.5leptaakoma.gr (http://www.5leptaakoma.gr) όπου μπορείτε να δείτε και το απολαυστικό τρέιλερ!
Χθες παρακολούθησα την εν λόγο ταινία και πέρασα ευχάριστα μιάμιση ώρα. Φυσικά δεν πρόκειται για κανένα αριστούργημα ή για καμία άκρως μεταφυσική ταινία, αλλά μπορώ να πω πως ήταν μια πολύ καλή κωμική προσέγγιση του τι γίνεται μετά το θάνατο των ανθρώπων. Ο πρωταγωνιστής, ζηλιάρης στη ζωή (κι ακόμα περισσότερο μετά θάνατον) σπαταλά όλο το χρόνο του στο να κάνει αισθητή την παρουσία του, όπου θεωρεί απαραίτητο να επείμβει για να αποτρέψει το μοιραίο: την κοπέλα του να τα φτιάξει με το φίλο του. Το καλύτερο της ταινίας είναι όποια σκηνή εμφανίζονται οι Πιατάς και Βαλαβανίδης, που "ενσαρκώνουν" τους αρχαγγέλους (?). Ο Χαραλαμπίδης είναι αρκετά καλός, με τα γνωστά του παιδιαρίσματα, κι ίσως πιο όμορφος από ποτέ. Ακόμα δεν έχω καταλάβει βέβαια ποιος ήταν ο μαυροντυμένος ψηλός κύριος, με τα μακριά μαύρα μαλλιά και το μούσι, που οδηγούσε το μωβ Ντεσεβό. Αν το δει κανείς ας με βοηθήσει...
Η υπόθεση μπορώ να πω ότι δεν ήταν καθόλου κακή, απλά το έργο κυρίως εστίαζε στην προσωπική αγωνία του Τάσου κι όχι τόσο στο να δώσει πιθανές απαντήσεις. Όπως και να 'χει είναι μια αισιόδοξη οπτική το να θεωρείς πως θα έχεις 5 λεπτά αφού πεθάνεις για να κάνεις ό,τι θες, χωρίς βέβαια οι άλλοι να σε βλέπουν...
Ίσως να φανεί παράξενο σε μερικούς αλλά πραγματικά απόλαυσα αυτή τη ταινία!!! Πήγα στο σινεμά με έναν φίλο μου (μπερδεμένη υπόθεση και όχι τόσο άκρως μεταφυσική) και είμασταν από τους λίγους που όταν τελείωσε η ταινία δεν κάναμε αρνητικά σχόλια και δεν κοιτούσαμε απορημένοι γύρω μας. Ναι, δεν ήταν καθόλου όπως την παρουσίαζαν και την προωθούσαν! Ναι, δεν ήταν γεμάτη αστείες στιγμές και δεν ήταν όλα σερβιρισμένα σε μία επίχρυση πιατέλα έτοιμα για να τα καταναλώσεις! Ναι, υπήρχαν πράγματα που μεμονωμένα έμοιαζαν από κάποια άλλη ταινία αλλά έδεναν μεταξύ τους απόλυτα στο τέλος! Και ναι, ο Τάσος ζηλεύει ακόμα και μετά θάνατον αλλά όχι αδικαιολόγητα!!!
Είναι μία απολαυστική προσέγγιση στο θέμα της μετά θάνατον ζωής. Χρησιμοποιώντας μία από τις κατάρες των ανθρώπων (βλ. ζήλεια) παρουσιάζεται μία πιθανότητα του τί έρχεται μετά. Ο Τάσος έχει 5 λεπτά όπου μπορεί να έχει "επαφές" με τον ζωντανό κόσμο. Προσοχή, μόνο 5 λεπτά! Το πως θα τα χρησιμοποιήσει είναι καθαρά δική του υπόθεση. Το πως τα χρησιμοποιεί τελικά μας αφορά όλους μιας και μέσω εκείνου βλέπουμε ένα κομμάτι του ίδιου μας του εαυτού! Σκεφτείτε...5 λεπτά! Εντάξει, η ταινία δεν απαντάει στα μεγάλα ερωτήματα αλλά μήπως τελικά απαντάει...; Όχι τόσο στα ερωτήματα του μεταφυσικού αλλά στα ερωτήματα του πραγματικού κόσμου.
Βασικά, να πάτε να δείτε αυτή τη ταινία απλά να μην περιμένετε μιάμιση ώρα γέλιου ούτε απεριόριστες ατάκες βλακείας!!! Και αν βρεθείτε μέσα σε έναν κινηματογράφο με άλλους 15 προσπαθήστε να μην τους κοιτάτε όταν θα ψάχνουν γύρω τους για κάποιον που θα τους εξηγήσει τί βλέπουν! Και μία συμβουλή, παρατηρήστε καλά τί συμβαίνει όταν τελειώνουν τα 5 λεπτά....
Καλή διασκέδαση!!!
Η ταινία μου άρεσε πολύ. Η αλήθεια είναι ότι τυχαία την είδα. Είχαμε αποφασίσει με μια φίλη να πάμε κινηματογράφο και μη βρίσκοντας κάποια άλλη ταινία που να μας κινήσει το ενδιαφέρον, είπαμε να πάμε στα 5 Λεπτά Ακόμα.
Η ταινία κυλούσε πολύ καλά. Έθετε πολλά μεταφυσικά ερωτήματα και ως ένα σημείο φάνηκε να δίνει και απαντήσεις.
Στο τέλος όμως έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Αυτό εγώ κάπου το είχα ξαναδεί! Εχει κανένας δει την ταινία Stay? Παιδιά, το τέλος ήταν κλεμένο ή απλά δύο μυαλά έτυχε να έχουν την ίδια χρονική στιγμή, πάνω κάτω, την ίδια ιδέα; Υπήρχαν βέβαια κάποιες διαφορές, αλλά... Αν κάποιος έχει δει την ταινία στην οποία αναφέρομαι θα με ενδιέφερε να μου πει αν βρήκε και εκείνος/η την ομοιότητα...
xontro_mpizeli
16-11-06, 00:10
Εχει κανένας δει την ταινία Stay? Παιδιά, το τέλος ήταν κλεμένο ή απλά δύο μυαλά έτυχε να έχουν την ίδια χρονική στιγμή, πάνω κάτω, την ίδια ιδέα; Υπήρχαν βέβαια κάποιες διαφορές, αλλά... Αν κάποιος έχει δει την ταινία στην οποία αναφέρομαι θα με ενδιέφερε να μου πει αν βρήκε και εκείνος/η την ομοιότητα...
Δεν έχω δει ακόμα το "5 λεπτά ακόμα" αλλά έχω δει το Stay κ θα σε παρακαλούσα πολύ να μου εξηγήσεις τί γίνεται στην ταινία γιατί πολύ απλά ... δεν κατάλαβα τίποτα όταν την είδα!!! :confused:
Μάλλον θα έπρεπε να την δω και δεύτερη, τρίτη φορά... :o
Αγαπητό Μπιζελάκι,
σκοπεύω σύντομα να ανοίξω θεματάκι για το Stay... Οπότε εκεί θα σου λύσω ό,τι απορίες έχεις... :)
Πάντως καλό θα ήταν να δεις και το ελληνικό ""5 Λεπτά Ακόμα"", διότι πάνω απ' όλα πρέπει να στηρίζουμε τέτοιου είδους προσπάθειες στη χώρα μας. Η Ελλάδα είναι πολύ πίσω στον κινηματογράφο, πόσο μάλλον σε ταινίες με μεταφυσικά θέματα. Πριν από μερικούς μήνες βγήκε "Το Κακό" (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=54) και όσοι το είδαμε περάσαμε καλά, άσχετα αν δεν έφτανε ούτε στο μισό την ποιότητα ενός καλού ξένου splatter. Προσωπικά θέλω να στηρίζω την προσπάθεια ανθρώπων που κυριολεκτικά είναι ξεκάρφωτοι, δηλαδή δεν έχουν πού να πατήσουν εδώ πέρα για να σταθούν. Στο εξωτερικό τέτοιου είδους ταινίες δίνουν και παίρνουν και είναι πολύ συνηθισμένες. Εδώ, εκτιμάμαι μόνο το εισαγώμενο, γιατί ακόμα κι αν δε θέλουμε να το παραδεχτούμε, είμαστε πολύ ξενομανείς.
Anyway... Αν σου δοθεί η ευκαιρία δες την.
Φιλικά,
Αντωνία
Απ' οτι καταλαβα η ολη πλοκη ειναι ενα "ονειρο" που βλεπει ο νεαρος λιγο πριν πεθανει. Σε αυτο συνδεει ολα τα προσωπα που βλεπει εκεινη την ωρα μπροστα του. Η συνειδηση του ισως του παιζει αυτο το παιχνιδι καθως αισθανεται υπευθυνος για το ατυχημα που συνεβη και στοιχισε τη ζωη των αγαπημενων του προσωπων. Ειναι πραγματικα μια πολυ ιδιαιτερη και δυσκολη ταινια. Οταν ανοιχτει το καινουριο topic θα μπορεσουμε να το συζητησουμε εκτενεστερα και να ανταλλαξουμε αποψεις.
Οσο για το 5 Λεπτα Ακομα συμφωνω με την Αντωνια. Αξιζει πραγματικα να την στηριξουμε. Τετοιου ειδους ταινιες δειχνουν, κατα τη γνωμη μου, οτι τελικα υπαρχει μελλον για τον ελληνικο κινηματογραφο.
LORD-PANOS
18-11-06, 05:24
Pistevo oti einai apla mia kali prospathia ston elliniko kinimatografo tipota idiaitero apla mia tainia pou eftixos telika kilouse efxarista.O de protagonistis itan kalos alla osoi eixan tin tixi na ton doun to kalokairi stis thesmoforiazouses itan apisteftos!Oso gia to metaysiko tou thematos to diaxeiristikan arketa eksipna oste na afisoun anoixtes polles prosegkiseis.katalitiki itan i parousia stintainia tou Dimitri Piata k tou Xristou Balabanidi:)
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.