PDA

Επιστροφή στο Forum : Aπαντα Αδαμάντιου Κοραή (σπάνιο)


beetlejuice
11-06-05, 04:00
Επιλεγμενο απο τα σπανια βιβλια του παλαιοπωλειου του online βιβλιοπωλειου των εκδοσεων Βερεττας ( www.verettas.gr ) παρουσιαζω ενα εκπληκτικο διτομο εργο.Τα απαντα του μεγαλου Αδαμαντιου Κοραη.
Ενα εργο που αξιζει να κοσμει την βιβλιοθηκη σας.
"Ολιγάριθμα ανάτυπα από τα Άπαντα του Αδαμάντιου Κοραή σε δύο τόμους. Ο πρώτος τόμος περιλαμβάνει τις Βιογραφίες των Αρχαίων, τα δοκίμια Περί Ελληνικής Παιδείας, τις απόψεις περί νεοελληνικής γλώσσας, όλες τις προεπαναστατικές Eπιστολές περί παιδείας και γλώσσας κι ακόμη την περίφημη Αυτοβιογραφία. Ο δεύτερος τόμος περιλαμβάνει τα πολιτικά κείμενα για την προετοιμασία της επανάστασης, τον μοναδικό Διάλογο δύο Γραικών, την αλληλογραφία με τον Δ. Υψηλάντη, τον Ο. Ανδρούτσο τον Α. Μαυροκορδάτο, τον Α. Μιαούλη, τον Κ. Κανάρη, τον Ι. Καποδίστρια, τα εκπληκτικά κείμενα προς τις γυναίκες του αγώνα, και όλες τις απόψεις του μεγάλου Έλληνα για την πολιτική, τη δικαιοσύνη, την ηθική, τη θρησκεία κ. ά."


Πηγη: http://www.verettas.gr/product_info.php?products_id=450

kostantina
12-06-05, 14:21
Όντως είναι μια έκδοση που θα την ήθελα, αλλά αν κρίνω από την τιμη που έχει την Ωγυγία μάλλον αν ψάξουμε κάπου αλλού θα το βρούμε φθηνότερα... Το "Υπόγειο" ένα βιβλιοπωλείο στο τέλος της Σόλωνος έχει παληά βιβλία που δύσκολα τα βρίσκεις τώρα πια. Θα το κοιτάξω και αν όντως το διαθέτει θα σας ενημερώσω για την τιμή...