PDA

Επιστροφή στο Forum : "Αποσπερίτης"


LuX
26-10-06, 15:14
Η μονάς Αποσπερίτης αποτελείται από ένα και μόνο πρόσωπο.
Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι μοναχικές περιπλανήσεις στην αναζήτηση του περίεργου ,αλλόκοτου και του εξωπραγματικού η υπερφυσικού .
Ο Αποσπερίτης είναι κυρίως οπαδός του απρόσμενου και του στιγμιαίου γεγονότος.
Αυτού του γεγονότος που δε σε προειδοποιεί και σε βρίσκει απροετοίμαστο αφήνοντας σε συνήθως με ανοικτό το στόμα .
Ο Αποσπερίτης μυρίζεται συνήθως την περίεργη ροή ενέργειας και σπάνια θα τον δείτε να ιχνηλατεί συγκεκριμένες συντεταγμένες ακολουθώντας χάρτες και πεπατημένες οδούς .
Στις σημαντικότερες συναντήσεις του με το περίεργο, συνήθως δεν έχει μαζί του την κάμερα και καταχωρεί τις πληροφορίες και τις οπτικοακουστικές ασυνήθιστες καταστάσεις στο συγκεκριμένο πεδίο του εγκεφάλου του.
Ο Αποσπερίτης ενίοτε συναντά κι άλλους Αποσπερίτες ανταλλάσσοντας ιδέες και πληροφορίες , ποτέ όμως δεν εισχωρεί σε άλλες ομάδες ούτε δέχεται άλλους στην μονάδα του .
Τούτο προκύπτει όχι από εγωισμό προς τους υπολοίπους αναζητητές αλλά από το αποτέλεσμα μιας προηγούμενης δοκιμασίας του συνόλου.
Άλλωστε αν λάμβανε μέρος σε ομάδες δε θα ήταν μοναχικός οπότε δε θα ήταν και Αποσπερίτης .
Δυο Αποσπερίτες μπορούν να συστήσουν δύο μονάδες (σύμπλεγμα) Αποσπεριτών αλλά ποτέ μια ομάδα και σε αυτή τη περίπτωση είναι αναγκασμένοι να κινηθούν πάνω στη πεπατημένη οδό της αναζήτησης .

Ένα τέτοιο ~πείραμα -φωτορεπορτάζ~ πρόκειται να συντελεστεί στο άμεσο μέλλον από τον υποφαινόμενο Αποσπερίτη και κάποιον έτερο Αποσπερίτη από τα εκλεκτά μέλη του παρόντος φόρουμ.

Αυτά προς το παρόν ως μια μικρή ιχνηλάτηση στην περίεργη ατραπό της μοναχικής αναζήτησης....

Δ.

LuX
26-10-06, 16:41
Ένα από αυτά τα περίεργα λοιπόν που συνάντησε ο Αποσπερίτης σε ένα από τα ταξίδια του όταν είχε τη κάμερα μαζί του, ήταν και το πρόσωπο του Rama σε έναν βράχο στην άκρη της θάλασσας σε κάποια παραλία της νοτιοδυτικής Ινδίας .

http://img204.imageshack.us/img204/2466/13nl9.jpg (http://imageshack.us)
Ο Rama στην άκρη του βράχου που καταλήγει στη θάλασσα

Αρχικώς νόμιζε ότι επρόκειτο για αυτό που αποκαλούμε simulacra….
Συζητώντας όμως με τους ντόπιους έμαθε ότι η κεφαλή ήταν τεχνίτη, δηλαδή σκαλισμένη στον συγκεκριμένο βράχο εδώ και αιώνες .

http://img212.imageshack.us/img212/6875/05xw6.jpg (http://imageshack.us)
κοντινή άποψη του Rama (η αγελάδα προέκυψε (τυχαία; ) ως σύμβολο του)

Την ίδια περίπου εικόνα είχε συναντήσει ο Αποσπερίτης όταν σήκωσε τα μάτια του κοιτάζοντας τα βουνά όταν βρίσκονταν στο Γαλαξίδι , στη Σάμο , τον Πόρο και άλλα μέρη της Ελλάδος .
Σε κάποιες περιπτώσεις έτυχε να έχει μαζί του τη κάμερα και το αποτέλεσμα ίσως αποτυπωθεί στον παρόν blog ,σόρρυ τόπικ* ήθελα να πω ...σε μελλοντικό χρόνο.

http://img120.imageshack.us/img120/52/untitlednt5.jpg (http://imageshack.us)
bom bole!

Δ.

LuX
26-10-06, 17:50
http://img57.imageshack.us/img57/1524/venus2bp2.jpg (http://imageshack.us)
Ο Αυγερινός είναι το δημώδες όνομα του πλανήτη Αφροδίτη, όταν αυτή εμφανίζεται στον ουρανό κατά την αυγή. Γι' αυτό καλείται από πολλούς και "άστρο της ημέρας". Καλείται επίσης και Αποσπερίτης όταν εμφανίζεται μετά την δύση τ ου ηλίου και είναι το λαμπρότερο αντικείμενο στον ουρανό αμέσως μετά τη Σελήνη. Οι αρχαίοι Έλληνες τον ονόμαζαν και Εωσφόρο ή Έσπερο.

....Στον ανύποπτο χρόνο του τώρα ....
Και μέχρι τη παρουσίαση του επόμενου θέματος
ο Αποσπερίτης νιώθει την ανάγκη
να ευχαριστήσει
το μεταφυσικό φόρουμ
για τη φιλοξενία
που του προσφέρει
καθώς και τα τακτικά μέλη του μεταφυσικού
για τη προσοχή τους
στα θέματα
που αναπτύσσει
αφού του δίνουν
την αίσθηση
της συντροφικότητας
στη καθημερινή
μοναξιά
της αναζήτησης
του
.Δ.
*

LuX
30-10-06, 10:17
Άλλη μια περίπτωση όπου ο φακός είχε κέφια .....
Το εκλεκτό μέλος του μεταφυσικού και της αναζήτησης ανηφορίζει εκεί όπου υπήρχαν πληροφορίες για την καλά κρυμμένη σπηλιά του Νταβέλη την οποία ο λήσταρχος χρησιμοποιούσε και ως οπλοστάσιο .....
Οι πληροφορίες ήταν συγκεχυμένες...
Ο χρόνος λιγοστός...
Το βουνό μας ξαναθύμισε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να κόψουμε το κάπνισμα ...
Η σπηλιά-καβάτζα τελικά δε βρέθηκε (με την πρώτη)
http://img120.imageshack.us/img120/8108/dsc00135tn1.jpg (http://imageshack.us)
Παρόλα αυτά όμως η βόλτα δε μας απογοήτευσε......
Η θέα ήταν υπέροχη.......
Ενώ ο Τεό ανέβαινε τη πλαγία προσέχοντας παράλληλα τα βήματα του....
Πάνω απ το κεφάλι του διαδραματιζόταν μια περίεργη σκηνή....
http://img180.imageshack.us/img180/3397/ufo1fm3.jpg (http://imageshack.us)
Πλάσματα από έναν άλλο κόσμο παρακολουθούσαν τις κινήσεις μας ....
Ο Αποσπερίτης τα αποθανάτισε .....
http://img120.imageshack.us/img120/8828/ufo2eu6.jpg (http://imageshack.us)
Τώρα είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι μας παρακολουθούν ...
http://img120.imageshack.us/img120/1012/ufo3gz1.jpg (http://imageshack.us)
...Εκτός και αν επρόκειτο για κάποιο παιχνίδι του φακού , για ένα ιπτάμενο νταχτιρντί η κάποιο μπαλόνι παραφουσκωμένο με ήλιο το οποίο είχε αποδράσει από το αδύναμο χεράκι κάποιου πιτσιρικά...
Δ.

LuX
30-10-06, 10:19
http://img216.imageshack.us/img216/446/dsc00134mz5.jpg (http://imageshack.us)
Απέναντι Φαίνεται η Πεντέλη στην οποία βρίσκεται η γνωστή σπηλιά του Νταβέλη , το θέμα όμως ήταν να βρούμε τη καβάτζα του ......στην αντιπερα πλευρά.....
ΝΕΞΤ ΤΑΙΜ...ΛΟΙΠΟΝ...

Antonia
30-10-06, 13:04
Ωραία η φωτό με το εκλεκτό μέλος που ανηφορίζει... ;) Κρίμα που δεν καταφέρατε να βρείτε τη μυστική σπηλιά. Ελπίζω να είστε πιο τυχεροί την επόμενη φορά και να βάλετε και ανοιχτή πρόσκληση για όποιον θέλει να σας ακολουθήσει. :D

Ήθελα να ρωτήσω τι ακριβώς είναι αυτή η λευκή κουκκίδα που φαίνεται στις 3 φωτό. Να υποθέσω πως είναι κάτι που έμενε ακίνητο για αρκετή ώρα και σου έκανε εντύπωση; Θα ήθελες να μας πεις περισσότερες λεπτομέριες για αυτό το παράξενο υπτάμενο αντικείμενο;

LuX
30-10-06, 18:26
Ήθελα να ρωτήσω τι ακριβώς είναι αυτή η λευκή κουκκίδα που φαίνεται στις 3 φωτό. Να υποθέσω πως είναι κάτι που έμενε ακίνητο για αρκετή ώρα και σου έκανε εντύπωση; Θα ήθελες να μας πεις περισσότερες λεπτομέριες για αυτό το παράξενο υπτάμενο αντικείμενο;
Μακάρι Αντωνία μου να είχα να σου δώσω μιαν κάποια απάντηση .....μάλλον ο φακός της μηχανής μου για μιαν ακόμη φορά είχε κέφια......
Αυτό που έχω να σου πω όμως είναι ότι.....

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τετρακοσίων μηνυμάτων ο Αποσπερίτης ανακοινώνει το επόμενο φωτορομάντζο που θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα στο μεταφυσικό φόρουμ....

Αποστολή στη σπηλιά του Πανός

http://img65.imageshack.us/img65/431/panrp9.jpg (http://imageshack.us)

ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
ΜΗ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ !!!

Δ.

agaliarep
31-10-06, 09:19
Is it a bird? Is it a plane? No, it’s … it’s… UFO?
Αυτό ακριβώς είναι.
ΑΤΙΑ. Αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενο αντικείμενο.
Άγνωστο γιατί πολύ απλά δεν ξέρω τι είναι. Ιπτάμενο γεγονός και αντικείμενο υποθέτω, εκτός εάν ήταν παραίσθηση. Γεγονός ότι ήταν από πάνω μας, στάθηκε για λίγο και μετά την έκανε. Από κει και πέρα δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Αγνοία.

leo morpheus
01-11-06, 04:41
Έχω ακούσει για περιστατικά με τέτοιες ιπτάμενες μπάλες σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.Είχα δει μία παρόμοια στην Αίγινα ένα καλοκαίρι και υπάρχουν περιστατικά,αρκετά,για εμφανίσεις στους Δελφούς...Who knows...?

Drymonia
02-11-06, 18:18
Έχω ακούσει για περιστατικά με τέτοιες ιπτάμενες μπάλες σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.Είχα δει μία παρόμοια στην Αίγινα ένα καλοκαίρι και υπάρχουν περιστατικά,αρκετά,για εμφανίσεις στους Δελφούς...Who knows...?
Μια φορά έτυχε να δω κάτι τέτοιο και βρισκόμουν στους Δελφούς πριν 3 χρόνια. Ηταν απόγευμα και νόμιζα ότι ήταν αστέρι αλλά μετά από περίπου μισή ώρα εξαφανίστηκε, πράγμα που μου φάνηκε περίεργο, διότι δεν είχα τί να κάνω και το κοιτούσα... Who knows, όντως!

LuX
02-11-06, 18:22
διότι δεν είχα τί να κάνω και το κοιτούσα
Αν είχες τι να κάνεις δε θα το έβλεπες καθόλου μάλλον....
Παρόλα αυτά ο καλός Αποσπερίτης έχει τη κάμερα stand by …
Μη ξαναεπαναληφθεί πλίζζζζ .... :p

τα μάτια σου ...ΧΙV ;)
.... το νου σου , λέμε :D



Δ.

Drymonia
02-11-06, 22:09
:D

Εννοώ ότι επειδή δεν είχα να ασχοληθώ με κάτι άλλο, το κοιτούσα συνεχώς για αρκετή ώρα, διαφορετικά δεν θα μπορούσα να έχω γνώμη. Ήταν ακίνητο για ώρα και ξαφνικά εξαφανίστηκε. Θα μπορούσε να είναι low orbit δορυφόρος που έχει ίδια ταχύτητα με την τροχιά της γής αλλά δεν ξέρω αν φαίνονται την μέρα, αλλά και πάλι πώς να εξαφανίζονταν?

Ποσειδώνιος
03-11-06, 13:34
Ο Αυγερινός είναι το δημώδες όνομα του πλανήτη Αφροδίτη, όταν αυτή εμφανίζεται στον ουρανό κατά την αυγή. Γι' αυτό καλείται από πολλούς και "άστρο της ημέρας". Καλείται επίσης και Αποσπερίτης όταν εμφανίζεται μετά την δύση τ ου ηλίου και είναι το λαμπρότερο αντικείμενο στον ουρανό αμέσως μετά τη Σελήνη. Οι αρχαίοι Έλληνες τον ονόμαζαν και Εωσφόρο ή Έσπερο.Πάντα η Αφροδίτη είτε εμφανίζεται την αυγή είτε την δύση μένει για λίγη ώρα ορατή (ακόμα λιγότερη ώρα μένει ορατός ο Ερμής) καθώς είτε καλύπτεται από τις ακτίνες του Ήλιου μετά την Ανατολή είτε δύει και αυτή κάποια ώρα μετά την δύση του Ηλίου το απόγευμα.
Όταν η Αφροδίτη φτάνει κάποιες εποχές στη μέγιστη λαμπρότητά της είναι πραγματικά εντυπωσιακή και συχνά την ... παρεξηγούν.
Θυμάμαι πριν κάμποσα χρόνια μέχρι και τα κανάλια καθησύχαζαν τον κόσμο ότι δεν πρόκειται για ΑΤΙΑ αλλά για τον Αποσπερίτη. Πολλοί άνθρωποι κάθονταν και τον παρατηρούσαν (ιδίως στην ύπαιθρο αλλά και στις πόλεις όπου υπήρχαν ανοίγματα και μπορούσε κάποιος να παρατηρήσει τον δυτικό ουρανό) λέγοντας διάφορες θεωρίες. Αυτό είχε κρατήσει για μέρες. Μερικοί δεν πείθονταν ακόμα και αν τους εξηγούσες περι τίνος πρόκειται. Ήταν τόση η λαμπρότητά του που σου έλεγαν ότι αποκλείεται να είναι πλανήτης. Οι περισσότεροι άνθρωποι βέβαια δεν ξέρουν το διαχωρισμό των άστρων από τους πλανήτες.
Συμβαίνει ακόμα να παρατηρούμε τον Αποσπερίτη και πριν την Δύση του Ηλίου. Όπως και την Σελήνη βέβαια. Όλοι πάντως οι πλανήτες και η Σελήνη βρίσκονται στην περιοχή της τροχιάς του Ήλιου και κινούνται πάντα προς τα δυτικά καθώς περνά η ώρα. Μέχρι που κάποτε δύουν και αυτοί στην ίδια περιοχή.

LuX
06-11-06, 09:18
Ποσειδώνιος:
Θυμάμαι πριν κάμποσα χρόνια μέχρι και τα κανάλια καθησύχαζαν τον κόσμο ότι δεν πρόκειται για ΑΤΙΑ (ufo) :D αλλά για τον Αποσπερίτη.
ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια φίλε μου :)


Δ.

LuX
06-11-06, 14:07
To όνομα Πάρνης, είναι προφανώς λέξη πελασγικής προέλευσης ίσως, σημαίνει, κατά μία εκδοχή, «το όρος που δέχεται την πνοή του βοριά και προσφέρεται για ασφαλή κατοικία θεών και ανθρώπων και όπου ο ήλιος οδεύει προς τη δύση».
Σε κάθε περίπτωση, η Πάρνηθα είναι το μεγάλο βουνό - από μιαν άλλη ετυμολόγησή της, αλλά και από τη σύγκριση με τα άλλα βουνά της Αττικής.

http://img220.imageshack.us/img220/769/dsc00105ih4.jpg (http://imageshack.us)

Είναι όμως και το παλαιό βουνό, όπως βεβαιώνει η γεωλογική «ανάγνωση» της μορφολογίας της.
Oι πλαγιές της, μαλακωμένες από τους καιρούς, στάθηκαν φιλικές για τους κατοίκους ή τους επισκέπτες. Γι' αυτό μακρόχρονη υπήρξε η ανθρώπινη παρουσία στην Πάρνηθα. από χρόνους αρχαίους λάτρεψαν εδώ θεούς και νύμφες οι άνθρωποι.

http://img220.imageshack.us/img220/6193/dsc00138ro5.jpg (http://imageshack.us)

H προστάτης Πάρνηθα, φυσικό προπύργιο της Αττικής, διέθετε τις περισσότερες οχυρώσεις από κάθε άλλο ελληνικό βουνό, εξοπλισμένες συχνά με φρυκτωρίες έτοιμες να ειδοποιήσουν για τον κίνδυνο τους κατοίκους των δήμων στις υπώρειες, αλλά και τους κατοίκους της Αθήνας .

http://img296.imageshack.us/img296/4818/dsc00144si3.jpg (http://imageshack.us)

Στις κορυφές αυτές και τις χαράδρες περπάτησαν, στα ίδια ετούτα φαράγγια και σπήλαια αναζήτησαν κυνήγι και καταφύγιο, στις ίδιες αστείρευτες πηγές δροσίστηκαν άνθρωποι συγκαιρινοί με τους Mυκηναίους και άλλους ...

Δ.

LuX
06-11-06, 14:32
Αν μη τι άλλο οι εικόνες που μπορεί να συναντήσει κάποιος ανεβαίνοντας το βουνό θα τον κρατήσουν σε εγρήγορση για όλη τη πορεία του..
Μαγευτικές εικόνες, απίστευτα πολύ πράσινο και χρωματικοί συνδυασμοί που κτυπάνε κατ ευθείαν στα favorites του mind gallery….!

http://img214.imageshack.us/img214/9888/dsc00136lc4.jpg (http://imageshack.us)

οι όμορφες εικόνες ξεπετιούνται σα τα μανιτάρια σε κάθε σου βήμα απ όλες τις πλευρές σαν όνειρα που εισβάλουν στη πραγματικότητα ......

http://img226.imageshack.us/img226/3254/dsc00137iv9.jpg (http://imageshack.us)

η φύση ρίχνει τις πινελιές της απλόχερα χωρίς ενδοιασμούς ....
τα μάτια ζούνε σε έναν απίστευτο ωκεανό χρωμάτων ...
η όσφρηση οξύνεται από το νοτισμένο χώμα ...
...και προπάντων νοιώθεις οτι δεν είσαι μόνος σε αυτή την ανάβαση....

http://img205.imageshack.us/img205/6438/dsc00142gi1.jpg (http://imageshack.us)

νιώθει κανείς τα πάντα ....
τα θροΐσματα των φύλλων...
τη ροή των πηγών ....
το περπάτημα των συνοδοιπόρων ....
από τη κίνηση των σύννεφων
μέχρι και το άνθισμα των φυτών
τα πάντα λέμε .....

Δ.

LuX
08-11-06, 10:01
Eνα από τα πλέον ενδιαφέροντα σπήλαια είναι το σπήλαιο «Πανός» ή «Λυχνοσπηλιά» ή «Πάνειο άντρο».
Bρίσκεται στην αριστερή πλαγιά της χαράδρας της Γκούρας σε υψόμετρο 770 μ., στο βουνό Ταμίλθι, στους νοτιοδυτικούς πρόποδες της Πάρνηθας, του Δήμου Φυλής. Η πρόσβαση γίνεται από την Αγ. Τριάδα, αλλά και από το φρούριο Φυλής μέσω του ρέματος και με ανάβαση στη δυσπρόσιτη πλαγιά. Χρειάζεται προσοχή για να φθάσει κανείς στο πλάτωμα που περιβάλλεται από βραχώδεις όγκους, στους οποίους υπάρχουν λαξευμένες οπές.
http://img165.imageshack.us/img165/7590/panosmd3.jpg (http://imageshack.us)

Ο χώρος παρουσιάζει εικόνα κατακρήμνισης, λόγω γεωτεκτονικής δράσης που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία της χαράδρας Κελάδωνα (αρχαία ονομασία της σημερινής Γκούρας). Στους βράχους, γύρω από τη σχεδόν καλυμμένη από πλατάνια είσοδο του σπηλαίου, υπάρχουν λαξευμένες από την αρχαιότητα υποδοχές για τοποθέτηση των αναθημάτων.

http://img205.imageshack.us/img205/4291/panos4yu9.jpg (http://imageshack.us)

Εκεί υπήρχαν χαραγμένες επιγραφές, από τις οποίες μόνο μία κατορθώθηκε να αναγνωσθεί από τους αρχαιολόγους στα τέλη του 19ου αι. Eτσι αποκαλύφθηκε τόσο το αρχαίο όνομα της ρεματιάς (Κελάδων), όσο και του θεού (Παν).

http://img227.imageshack.us/img227/6244/panos5gz2.jpg (http://imageshack.us)

Tο ιερό αυτό σπήλαιο, στο οποίο λατρευόταν ο Πάνας, ο τραγοπόδαρος θεός των αρχαίων, προστάτης των βουνών, των δασών, των σπηλαίων, αλλά και των ποιμνίων, έχει είσοδο κωνικού σχήματος που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη.

Δ.

LuX
08-11-06, 10:12
Tο σπήλαιο ονομάζεται και «Λυχνοσπηλιά», χάρη στα πολυάριθμα λυχνάρια, περί τα 2.000, που βρέθηκαν κατά την αρχαιολογική έρευνα, η οποία προσδιόρισε τρεις περιόδους χρησιμοποιήσεως του σπηλαίου. Το ανώτερο στρώμα φθάνει έως τα μεσαιωνικά χρόνια. Σε αυτό βρέθηκαν τα λυχνάρια, μία χρυσή πόρπη, χάλκινα νομίσματα και ιατρικά εργαλεία, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στο σπήλαιο λατρεύονταν επίσης ο Ασκληπιός και οι Νύμφες.
http://img224.imageshack.us/img224/4919/panosinrd8.jpg (http://imageshack.us)

Το σπήλαιο αποτελείται από δύο θαλάμους που συνδέονται μεταξύ τους με ένα πολύ στενό και χαμηλό πέρασμα. Στην πηγή και στις γεμάτες νερό σταλακτιτικές λεκάνες του πρώτου θαλάμου ζούσαν πριν λίγα χρόνια τα σπάνια νιρφαγκούς (μικρά υδρόβια ζώα). Ο δεύτερος θάλαμος, που εξερευνήθηκε μόλις το 1960 από τον Ι. Ιωάννου, έχει μία θαυμάσια λεκάνη διακοσμημένη με σταλακτιτικό υλικό.
http://img165.imageshack.us/img165/9914/panos3rt9.jpg (http://imageshack.us)
Ονομασίες του σπηλαίου :
Το σπήλαιο αυτό (Α.Σ.Μ.0090) είναι ένα από τα επτά σπήλαια της Αττικής, που είναι αφιερωμένα στον θεό Πάνα και φέρει τις παρακάτω ονομασίες :
Νυμφαίον των Φυλασίων.
Το άντρον του Πανός και των Νυμφών κατά την Πάρνηθα.
Το επί της Πάρνηθος σπήλαιον του Πανός και των Νυμφών.
Το άντρον του Πανός της Φυλής.
Πάρνηθος άντρον.
Πανός άντρον Πάρνηθος.
Σπηλιά Πάρνηθας.
Άντρο Πάνα Πάρνηθας.
Λυχνοσπηλιά.
Λυχνίτεζα.
http://img82.imageshack.us/img82/1905/dsc00150ws5.jpg (http://imageshack.us)
Μούσα μες στη φυλλωσιά
Τιο τιο τιο τιοτιγξ
πλουμιδόφωνη λαλιά
που μαζί σου πάντα εγώ
στη λογγιά και στο βουνό

Τιο τιο τιο τιοτιγξ
Καθιστός, στης φλαμουριάς τη φούντα
Τιο τιο τιο τιοτιγξ
με τα κελαηδήματα μου
τα γλυκογυρίσματά μου
διαλαλάω, κρατάω το ίσο
στο άγιο πνεύμα το βουνίσιο
και τους νόμους τους ιερούς
στης μητέρας τους σεμνούς χορούς

Τιο τιο τιο τιοτιγξ τιο τιοτιγξ
Όπου σαν τη μέλισσα απ’ τον ανθό
βύζαξε κι ο Φρύνιχος τον ήχο το γλυκό
Τιο τιο τιο τιοτιγξ τιο τιο τιγξ τιο τιοτιγξ

Δ.

LuX
08-11-06, 10:37
Μέσα σε ωκεανό αν βρεθώ θα ζήσω
ή στο πιο ψηλό βουνό, δεν θ' αντιμιλήσω

Μέσα σε μια φυλακή, αν βρεθώ μονάχος
ή σ' ένα χρυσό κλουβί δεν ξανακάνω λάθος

Μόνο μες τον κόσμο αν με βάλεις θα χαθώ
Δυο χιλιάδες λόγους έχω για να σ' αρνηθώ

http://img214.imageshack.us/img214/3357/10pg6.jpg (http://imageshack.us)
Σ' ένα έρημο νησί, θάλασσα τριγύρω
και σε χώμα άγονο με χαρά θα σπείρω

Κάτω από τα σύννεφα, πάνω από τα χιόνια
Μοναχός μπορώ να ζω δυο χιλιάδες χρόνια

Μόνο μες τον κόσμο αν με βάλεις θα χαθώ

Δυο χιλιάδες λόγους έχω για να σ' αρνηθώ
.......
http://img218.imageshack.us/img218/6164/apooa0.jpg (http://imageshack.us)


Δ.

Old cave-dinosaur
09-11-06, 21:23
..Ένα μικρό συμπλήρωμα για το σπήλαιο "του Πανός" στην Πάρνηθα, "απο πρώτο χέρι" :

Για την ονομασία του "Λυχνοσπηλιά".
Όταν το πρωτοεπισκέφθηκα -πρίν 30 χρόνια, το 1976-, στα τοιχώματά του, υπήρχαν ακόμα εντοιχισμένα δεκάδες λυχνάρια και άλλα αναθήματα των αρχαίων προγόνων μας προς τον Πάνα, τις Νύμφες κλπ !
Αναφέρω τον όρο "εντοιχισμένα", γιατί, ήταν κυριολεκτικά ενσωματωμένα στα τοιχώματα του σπηλαίου, απο την εποχή που όλο το σπήλαιο είχε καλυφθεί απο λάσπες κλπ φερτά υλικά.
Εκείνα τα χρόνια, το σπήλαιο ήταν γνωστό, κατά κύριο λόγο, μόνο στους σπηλαιολόγους, τους ορειβάτες και τους φυσιολάτρες γενικότερα, που το χρησιμοποιούσαν ακόμα και για διανυκτερεύσεις στις πορείες τους στην Πάρνηθα.

Μόλις δε, δυστυχώς, "το πήραν είδηση", μερικά χρόνια αργότερα, και οι πανταχού παρόντες θησαυρο-αρχαιοκάπηλοι, και επέδραμαν εκεί, τα λυχνάρια εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας και, το δάπεδο του σπηλαίου ανασκάφτηκε βίαια εκατοντάδες φορές και σε μεγάλο βάθος !

Όσο για την δεύτερη αίθουσα, την οποία δεν πρέπει να είχαν εντοπίσει, ή, χρησιμοποιήσει έστω οι αρχαίοι, το αρκετά στενό (..πολύ στενό για τους αρχάριους του είδους ! :D ) πέρασμα που οδηγεί σ' αυτήν, είναι πολύ χαρακτηριστικό και, το χρησιμοποιούμε κάμποσες φορές στα σπηλαιολογικά σεμινάρια, για να ξεπεράσουν οι μαθητευόμενοι την τυχόν κλειστοφοβία τους για την πολύ στενή -τρίτου τύπου :eek: - επαφή τους με τον βράχο !!

..Διαθέσιμος για τυχόν συμπληρωματικές πληροφορίες...

LuX
10-11-06, 09:14
το χρησιμοποιούμε κάμποσες φορές στα σπηλαιολογικά σεμινάρια, για να ξεπεράσουν οι μαθητευόμενοι την τυχόν κλειστοφοβία τους για την πολύ στενή -τρίτου τύπου - επαφή τους με τον βράχο !!
Πολύ αρχαία και καλά δοκιμασμένη ΄τεχνική΄ που χρησιμοποιούσαν οι παλαιοί μυσταγωγοί προς χάριν εκπαίδευσης των μυστών .
Στην πλήρη αίσθηση της απομόνωσης έχεις πολλές περισσότερες πιθανότητες να ψάξεις με μεγαλύτερη επιτυχία τον ψυχικό σου κόσμο και να αποβάλλεις τις φοβίες που φωλιάζουν μέσα σε αυτόν ....
http://img299.imageshack.us/img299/301/apozf5.jpg (http://imageshack.us)ΣΠΕΡΙΤΗΣ



Δ.

agaliarep
10-11-06, 11:59
[CENTER]Στην πλήρη αίσθηση της απομόνωσης έχεις πολλές περισσότερες πιθανότητες να ψάξεις με μεγαλύτερη επιτυχία τον ψυχικό σου κόσμο και να αποβάλλεις τις φοβίες που φωλιάζουν μέσα σε αυτόν ...


Γιατί μόνο τότε μπορείς να δεις όλα όσα δεν βλέπεις μέσα στον αποπροσανατολισμό που σου δημιουργεί μια λανθάνουσα επεξεργασία όλων όσων βλέπεις. Για αυτό και οι μοναχοί, ερημίτες κτλ.

LuX
13-11-06, 15:33
Κείμενα ΟΔΕΕ
Φωτογραφίες Λούξ

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά σας παρουσιάζω την άτυπη συνεργασία μου Εν είδη φωτορομάντζου με την παραπάνω ομάδα....
Απολαύστε το (μας) :)

Από παλιά θρύλοι, μύθοι και παραδόσεις τοποθετούσαν την καταγωγή διαφόρων πλασμάτων και «στοιχειών» (όπως νάνοι, ξωτικά, καλικάντζαροι) στον Κάτω Κόσμο. Είναι έντονη πολλές φορές και η προσομοίωση των «στοιχείων της φύσης» με τα δαιμονικά πνεύματα και το διάβολο.

Για πολλούς, ο βασιλιάς των ξωτικών είναι ο διάβολος. Πολύ διαδεδομένη είναι η άποψη ότι τα ξωτικά είναι κάποιοι πεπτωκότες άγγελοι, όπως θέλουν και οι παραδόσεις στην Ιρλανδία. Δεν κατέληξαν όμως στη ζοφερή κόλαση γιατί δεν ήταν τόσο μοχθηρά, όσο οι απαίσιοι δαίμονες.

Στη Σκανδιναβία πίστευαν ότι ο Λούσιφερ και οι άγγελοί του μετά την πτώση τους είχαν καταφύγει στα δάση, όπου παρέμειναν ως Πνεύματα των Δασών . Με την πτώση των αγγέλων τα πνεύματα αυτά πιθανόν σταμάτησαν και κατοίκησαν στο βασίλειο της (πτωτικής) φύσης, όπου πειράζουν πολλές φορές τους περαστικούς.

Στην αρχαιότητα πίστευαν ότι καταστροφικές για τους ανθρώπους θεές ζουν στην ύπαιθρο. Οι Νύμφες (και οι συγγενικές νηρηίδες, δρυάδες, ναϊάδες) ήταν κατώτερες θεότητες των υδάτων και της φύσης. Θα λέγαμε ότι συνεχίζουν να «στοιχειώνουν» τα ποτάμια, τις πηγές, τα δάση και τις σπηλιές με τη μορφή των νεράιδων, συγκατοικώντας με τους δράκους, τους νάνους, τους «αράπηδες» και τους υπόλοιπους της «στοιχείο - παρέας».
Εμπνευσμένες από την αρχαιότητα, οι φασματικές αυτές παραστάσεις διαιωνίζονται ως τις μέρες μας.
http://img208.imageshack.us/img208/651/222dy6.jpg (http://imageshack.us)

Σε παλιές (και νέες) παγανιστικές λατρείες οργανώνονταν τελετές (όπως οι Διονυσιακές και οι Σαββατιανές) με χορούς και τραγούδια στην ύπαιθρο. Οι τελετές αυτές κλίνουν προς τη μαγεία και την ειδωλολατρία (λατρεία της κτιστής φύσης) και συνοδεύονται από μέθη, παραλήρημα, έκσταση, όργια κτλ.
Οι νεράιδες και τα ξωτικά παίζουν μουσική, χορεύουν, σα να τελούν μια... παγανιστική τελετή. Ο λαός τα ονομάζει και «παγάνα». Οι σεξουαλικοί Σάτυροι και Σειληνοί χόρευαν κι αυτοί, όπως και η θεά Άρτεμη.
http://img97.imageshack.us/img97/7063/solaluna50ol1.jpg (http://imageshack.us)


Συνεχίζουμε όμως με το χορό και τα τραγούδια: ο Θεός Πάνας, που ήταν γιος Νύμφης, έπαιζε φλογέρα, όπως και μία από τις Νύμφες των φιδιών, που παίζει διπλή φλογέρα (οι ήχοι αυτοί ακούγονται και σε σύγχρονες εμφανίσεις νεράιδων). Όταν οι προπάτορές μας άκουγαν ανεξήγητους ήχους φλογέρας ήξεραν πως, πολλές φορές, σήμαιναν κάτι το αποκρουστικό και τρομακτικό.
http://img215.imageshack.us/img215/2733/1qj0.jpg (http://imageshack.us)
Οι δαίμονες, εκτός του ότι μεταμορφώνονται σε γυναίκες, χορεύουν και τραγουδούν κι αυτοί.


Δ.

LuX
13-11-06, 16:00
Θύμα τέτοιων δαιμόνων είχε πέσει ο Όσιος Ισαάκιος ο Έγκλειστος (Ρώσος), που ασκήτευε σε μία σπηλιά επί χρόνια και μία μέρα παρουσιάστηκε στο σκοτάδι «φως μέγα». Η σπηλιά γέμισε ασφυκτικά από «αγγέλους» που κάλεσαν και το «Χριστό». Ο Ισαάκιος τους προσκυνούσε, νομίζοντας τους για αληθινούς, τυφλωμένος από μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του.
Ο «Χριστός» τότε πρόσταξε:
- Πάρτε τα όργανα! Πιάστε τα τύμπανα! Παίξτε πανηγυρικά! Και ο Ισαάκιος να μας χορέψει!
Εμφανίστηκαν αμέσως κι άλλοι δαίμονες με μουσικά όργανα και άρχισαν να παίζουν μουσική. Την ίδια στιγμή, άλλοι δαίμονες σήκωσαν τον Όσιο και τον ανάγκασαν να χορέψει μαζί τους στον τρελό ρυθμό της μουσικής.
http://img214.imageshack.us/img214/3394/1111142imgfr9.jpg (http://imageshack.us)

Και οι νεράιδες τραβούν στο χορό τους τους «θεατές» τους, με ίδια, μερικές φορές, αποτελέσματα σ' αυτούς. Παρουσιάζονται, όπως ο Πάνας, οι Σάτυροι, οι Σειλυνοί, οι Νύμφες και άλλες Θεότητες, κατά κανόνα τη νύχτα ή το καταμεσήμερο, τις ώρες που η φύση ωθεί τον άνθρωπο να κοιμάται.

Μεσημέρι εμφανιζόταν η σκυλόμορφη Εκάτη, θεά του Κάτω Κόσμου. Ή, αν δεν εμφανιζόταν η ίδια, έστελνε τα «φάσματά» της, όπως η τερατώδης Έμπουσα. Στις ευχές του Αγ. Ιωάννη του Χρυσόστομου επισημαίνονται δαίμονες που αλλοιώνουν το νου και βρίσκονται σε φαράγγια, σταυροδρόμια, άλση, ποτάμια κτλ.
http://img214.imageshack.us/img214/5876/mainkostrp7.jpg (http://imageshack.us)

Οι νεράιδες παρατηρούνται ιδιαίτερα σε φεγγαρόλουστες νύχτες και ειδικά σε πανσελήνους, μέρες όμως στις οποίες «οργιάζουν» και οι σατανιστές, εκτός από τους παγανιστές. Η νύχτα της πανσελήνου είναι η νύχτα που μεταμορφώνονταν οι λυκάνθρωποι, σύμφωνα με τις παραδόσεις, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι ασκεί αρνητική επίδραση στον ψυχισμό του ανθρώπου (τη νύχτα της πανσελήνου λέγεται ότι αυξάνεται ο δείκτης της εγκληματικότητας). Σύμφωνα με παραδόσεις πολλών λαών, η Σελήνη ήταν ο τόπος εξορίας του Kάιν.
Στην Ελληνική ύπαιθρο μέχρι πριν μερικές δεκαετίες οι άνθρωποι διηγούνταν κατά κόρον τις εμπειρίες τους με τα «στοιχειά της φύσης». Κατά μεγάλη σύμπτωση (;) όμως, οι εμφανίσεις των αιθέριων αυτών πλασμάτων έχουν μειωθεί εντυπωσιακά τις τελευταίες δεκαετίες, τις δεκαετίες που ανθεί το φαινόμενο των UFO

http://img214.imageshack.us/img214/1673/149im0.jpg (http://imageshack.us)
και των εξωγήινων και έχει απλώσει τα πλοκάμια της η αλλότρια προς τη φύση τεχνολογία.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πολλά ξωτικά ας πούμε έχουν «μεταμορφωθεί» σε εξωγήινους για να είναι και μέσα στο πνεύμα της... εποχής, μπορεί και να σημαίνει όμως ότι πολλά απ' αυτά είναι ξεχωριστές «μαζικού τύπου» αιθερικές παρουσίες, που έχουν παραμεριστεί από τους δαιμόνο-εξωγήινους, που πλέον «κρατούν τα σκήπτρα», λόγω... εποχής και πάλι.

Δ.

Drymonia
13-11-06, 16:00
Για πολλούς, ο βασιλιάς των ξωτικών είναι ο διάβολος...η προσομοίωση των «στοιχείων της φύσης» με τα δαιμονικά πνεύματα και το διάβολο...ο Λούσιφερ και οι άγγελοί του μετά την πτώση τους είχαν καταφύγει στα δάση, όπου παρέμειναν ως Πνεύματα των Δασών...καταστροφικές για τους ανθρώπους θεές ζουν στην ύπαιθρο.

Γιατί να θεωρούνται διαβολικά-δαιμονικά τα πνεύματα της φύσης [υδάτων και δασών];

LuX
13-11-06, 16:06
Γιατί να θεωρούνται διαβολικά-δαιμονικά τα πνεύματα της φύσης [υδάτων και δασών];
όπως προείπα τα κείμενα του φωτορομάντζου είναι της ΟΔΕΕ ,εκεί πρέπει να στείλεις κάποιο e-mail και να τους ρωτήσεις ....εγώ μπορώ να σου απαντήσω μόνο για τις φωτογραφίες και δε φέρω καμία ευθύνη για τα (κακώς )κείμενα ....ούτε καν τα σχολιάζω......απλώς τα παραθέτω.... :)

Δ.

LuX
13-11-06, 16:27
Πολλές είναι οι ομοιότητες στο παρουσιαστικό και στον τρόπο «δράσης» των UFΟ, των επιβατών τους και των «στοιχειών». Κοντοί οι εξωγήινοι ως επί το πλείστον, κοντοί και οι καλικάντζαροι, οι νάνοι και τα ξωτικά. Pυτιδιασμένο δέρμα έχουν οι μεν (νάνοι, καλικάντζαροι), ρυτιδιασμένο δέρμα έχουν και κάποιοι από τους δε «εξωγήινοι»). Και οι μεν και οι δε περιγράφονται κάποιες φορές να κρατούν ραβδιά. Καπνίζουν κάποιοι νάνοι και «αράπηδες», καθώς και δαίμονες σε σατανιστικές τελετές, κάπνιζε πούρο και ένας «εξωγήινος» μέσα σ' έναν ιπτάμενο δίσκο που είχε δει μια γυναίκα στη Φιλαδέλφεια (ΗΠΑ). Αλλά και πολλοί «εξωγήινοι», όπως αυτοί που απήγαγαν το 1969 το Βραζιλιάνο Antοniο Da Silνa, είναι «φτυστοί» οι νάνοι των παραμυθιών. Διέφεραν μόνο στο ότι οι απαγωγείς αυτοί φορούσαν κράνη. Είχαν ύφος ένα μέτρο περίπου και γένια στο πρόσωπο τους , όπως οι γενειοφόροι νάνοι «γνώμοι» (gnοmes), που φοράνε κι' αυτοί εφαρμοστά ρούχα και κουκούλα καλόγερου.

http://img205.imageshack.us/img205/8596/dscf0118no0.jpg (http://imageshack.us)

Μάλιστα μια κοινή εμφάνιση ξωτικών και UFΟ συνέβη το 1887, στη Βόρεια Ουαλία, όταν κάποιος υπηρέτης ονοματι Daνid Wiliams είδε ένα UFΟ να προσγειώνεται. Δύο πλάσματα κατασκεύασαν έναν κύκλο στο έδαφος και άρχισαν να χορεύουν εκστατικά μέσα σ' αυτόν, παρέα με ένα μεγάλο πλήθος από ξωτικά! Ο μάρτυρας, σημειωτέον, διαπίστωσε κενό χρόνου, όπως στις σύγχρονες περιπτώσεις «απαγωγών

http://img228.imageshack.us/img228/7606/dscf0134on9.jpg (http://imageshack.us)

Πολλοί, όταν αναφέρονται σε ξωτικά και νεράιδες έχουν στο μυαλό τους αθώες, παιδικές ιστορίες παραμυθιών για αιθέρια και άκακα πλάσματα της φύσης, κάτι σαν τη Χιονάτη και τους επτά νάνους. Η πραγματικότητα όμως, την οποία πολλοί παραβλέπουν, τους διαψεύδει: πίσω από τα όντα αυτά κρύβονται συχνά δυνάμεις πολύ επικίνδυνες...

http://img222.imageshack.us/img222/5738/aposperitispu9.jpg (http://imageshack.us)

Δ.

Drymonia
13-11-06, 17:21
κείμενα του φωτορομάντζου είναι της ΟΔΕΕ
Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα, μήπως εννοείς ΟΟΔΕ? Αν είναι έτσι, τότε καταλαβαίνω τι παίζεται και συμφωνώ για το φωτορομάντζο.. μα είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται και να εξηγείται τόσο επιφανειακά και απλοϊκά [καλό-κακό] η δύναμη και τα στοιχεία της φύσης?
Δεν είμαστε ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δεν αρκούμαστε στο 0 και το 1...

LuX
14-11-06, 10:13
Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα, μήπως εννοείς ΟΟΔΕ? Αν είναι έτσι, τότε καταλαβαίνω τι παίζεται και συμφωνώ για το φωτορομάντζο..
Αγαπητή ,συμπαθεστάτη και καλή μου φίλη Δρυμονία...Έχεις δίκιο είναι ΟΟΔΕ (http://www.oodegr.com/)
Σόρρυ αλλά δεν έδωσα μεγάλη σημασία στη ταμπέλα .... :) αλλά σίγουρα εσύ κατάλαβες ποιά η έννοια του φωτορομάντζου.... ;)

Ως ανταμοιβή της παρατηρητικότητας σου :p
σου αφιερώνω ορισμένες γραμμές που πιστεύω ότι θα σου αρέσουν :)
και αν μη τι άλλο έχουν απόλυτη σχέση με το θέμα ...

Περδικόστηθη Tσιγγάνα,
ω μαγεύτρα, που μιλείς
τα μεσάνυχτα προς τ' άστρα
γλώσσα προσταγής,

που μιλώντας γιγαντεύεις
και τους κόσμους ξεπερνάς
και τ' αστέρια σού φορούνε
μια κορώνα ξωτικιάς!

Σφίξε γύρω μου τη ζώνη
των αντρίκειω σου χεριών·
είμαι ο μάγος της αγάπης,
μάγισσα των αστεριών.

Mάθε με πώς να κατέχω
τα γραφτά θνητών κ' εθνών,
πώς τ' απόκρυφα των κύκλων
και των ουρανών·

πώς να φέρνω αναστημένους
σε καθρέφτες μαγικούς
τις πεντάμορφες του κόσμου
κι όλους τους καιρούς·

πώς, υπάκουους τους δαιμόνους,
τους λαούς των ξωτικών,
στους χρυσούς να δένω γύρους
των δαχτυλιδιών,

καθώς δένω και το Λόγο,
δαίμονα και ξωτικό,
στο χρυσό το δαχτυλίδι,
στο Pυθμό·

Δ.

Drymonia
14-11-06, 17:38
...η οποία ΟΟΔΕ από το λίγο - αλλά αρκετό για να μην ξαναδιαβάσω - που διάβασα έχει δημιουργηθεί από άκρως φανατισμένους και θυμωμένους [κρίνοντας από τις εκφράσεις τους] ανθρώπους, τόσο που έχουν ξεφύγει από την αντικειμενικότητα, ευτυχώς με τόσο άσχημο τρόπο που γίνεται εύκολα αντιληπτός από τους νοήμονες επισκέπτες για να μην παίρνουν σοβαρά τις διαστρευλώσεις...

Ευχαριστώ
Αραγε, πώς μιλάμε με τα άστρα;

LuX
14-11-06, 17:55
Αραγε, πώς μιλάμε με τα άστρα;
μπορεί και έτσι
http://img206.imageshack.us/img206/3364/284di6.jpg (http://imageshack.us)
η ετσι
http://img206.imageshack.us/img206/1831/287pj8.jpg (http://imageshack.us)

...η αλλιώς.... :)
http://img179.imageshack.us/img179/8815/227us5.jpg (http://imageshack.us)

Δ.

Drymonia
14-11-06, 18:12
ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΙΙΙΙΙ! Θα σε μαλώσω!! :D

LuX
14-11-06, 18:31
Drymonia
ΞΕΧΑΣΕΣ ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΙΙΙΙΙ! Θα σε μαλώσω!!
αν κοιτούσες καλύτερα στο προηγούμενο ποστ στο πανό 1η φωτό αλλά και 2η φωτό πάνω απο το ψάρι :p
http://img300.imageshack.us/img300/5634/dsc00153hf9.jpg (http://imageshack.us)

αλλά αν ειναι να με μαλώσεις ....
οι τιμές είναι μούφα :p

Antonia
14-11-06, 23:50
Αγαπητέ LuX,
εντυπωσιακές οι φωτογραφίες που μας παράθεσες και ενδιαφέρον ο σατυρικός παραλληλισμός που κάνεις με τα κείμενα από ΟΟΔΕ. http://users.pandora.be/eforum/emoticons4u/happy/072.gif
Ίσως βέβαια προσωπικά να προτιμούσα να μας μιλήσεις για τα ταξίδια σου στις πανέμορφες χώρες της γης και τις εμπειρίες σου, εμπλουτίζοντάς τα λόγια με εικόνες, αλλά εδώ είναι ο δικός σου χώρος και εσύ ξέρεις ποιος είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος να μας τα παρουσιάσεις όλα αυτά, οπότε πάω πάσο.

Οι τελευταίες φωτογραφίες που εντάσσονται στο φωτορομάντζο παρατηρώ πως είναι γεμάτες από κόσμο - ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων. Θα ήθελες να μας πεις περισσότερες λεπτομέριες για τον λόγο συνεύρεσης και συσπύρωσης αυτών, καθώς επίσης και τον τόπο; Πρόκειται για κάποια παγκόσμια φεστιβάλ μουσικής και όχι μόνο, που διοργανώνονται ετησίως σε διάφορα μέρη του πλανήτη; Αν ναι, πώς θα μπορούσε κανείς να ενημερωθεί για τις ημερομηνίες διεξαγωγής τους, ούτως ώστε να τα παρακολουθήσει πιθανόν από κοντά;
http://users.pandora.be/eforum/emoticons4u/crazy/240.gif


Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σου. :)

agaliarep
15-11-06, 08:38
Πρόκειται για κάποια παγκόσμια φεστιβάλ μουσικής και όχι μόνο, που διοργανώνονται ετησίως σε διάφορα μέρη του πλανήτη;

Δεν νομίζω… Είναι φεστιβάλ αυτογνωσίας και διαλογισμού…
Είναι μια μυστηριακή πράξη και ένα ταξίδι προς αυτό που απλά δεν βλέπουν όλοι…

LuX
15-11-06, 11:49
Αγαπητή Αντωνία
Ναι...
Πρόκειται για διεθνή μουσικά φεστιβάλς κυρίως ηλεκτρονικής και world μουσικής .
Ο λόγος συνεύρεσης είναι ανάδειξη αξιών και συναισθημάτων όπως η ειρήνη η αγάπη η ενότητα και ο σεβασμός .Και όλα αυτά μέσο της μουσικής και του χορού .
Μιας μουσικής που δε σταματάει για μέρες και ενός προσωπικού εσω-εξωτερικού χορού που διαρκεί για όσο βαστάνε τα πόδια σου.
http://img87.imageshack.us/img87/4021/untitled1fj0.jpg (http://imageshack.us)
Η παρουσία και συμμετοχή διέπεται από το ιδιαίτερο χάρισμα της πολυπολιτισμικότητας, της ανταλλαγής απόψεων ,ιδεών και των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών της κάθε γωνιάς του πλανήτη .
http://img93.imageshack.us/img93/1363/untitled2ma7.jpg (http://imageshack.us)
Σε λίγα τετραγωνικά μέτρα γης Μπορείς να συναντήσεις ιάπωνες, βραζιλιάνους, Εσκιμώους, Γροιλανδούς , Αυστραλούς ,μαμάδες και μπαμπάδες αλλά ακόμη και γιαγιάδες να χορεύουν αγκαλιά με τα εγγόνια τους στη πίστα.
http://img224.imageshack.us/img224/3162/untitled3ih9.jpg (http://imageshack.us)
Πολλοί από αυτούς όπως βλέπεις αρέσκονται στο να παρουσιάζουν διάφορα πολιτιστικά θέματα από τη χώρα καταγωγής τους εν είδη θεάτρου του δρόμου η του dancefloor .
Έτσι ένα φεστιβάλ μουσικής και χορού με πέντε-δέκα χιλιάδες κόσμου να χορεύουν πλάι πλάι, γίνεται αυτόματα και ένα ταξίδι αυτογνωσίας και διαλογισμού μια μυστηριακή πράξη προς τα έσωθεν του καθενός .

Δ.

Antonia
15-11-06, 12:12
Πραγματικά πανέμορφες οι εικόνες που μας μεταφέρεις! Σίγουρα η εμπειρία ενός τέτοιου "δρώμενου" θα είναι μοναδική.

Εντυπωσιάζομαι όχι μόνο από τα χρώματα που θυμίζουν ταινία του Tim Burton, αλλά και από τα υπέροχα πρόσωπα που μοιάζουν σα να ξεπήδησαν από κάποιο παραμύθι. Είναι πολύ σημαντικό τόσοι άνθρωποι, από τόσες χώρες με διαφορετικές κουλτούρες να μαζεύονται και να απολαμβάνουν τη φύση, τη μουσική, το χορό και να ενώνουν κυριολεκτικά όλη την εσωτερική, πνευματική και ψυχική τους ενέργεια για να επικοινωνήσουν με το σύμπαν και να βιώσουν έστω και για λίγες ώρες τις υπερσυμπαντικές δυνάμεις του...
Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έχει να κάνει με την παγκοσμιοποίηση, αφού ο καθένας θέλοντας και μη, κουβαλάει τον ξεχωριστό πολιτισμό του μαζί. Εκεί ο ένας δεν αναιρεί τον άλλο, αλλά αλληλοσυμπληρώνονται. Το σύνολο μαζί, είναι μια ολοκληρωμένη ενεργειακή σφαίρα... Και είμαι σίγουρη πως το να είσαι κάπου εκεί ανάμεσα στα πλήθη και να συμμετέχεις, δε σε κάνει να νιώθεις μικρός και αφανής, αλλά πολύτιμος και μοναδικός.
Κάνω λάθος;

LuX
15-11-06, 14:32
όντως Αντωνία τα είπες όλα μόνη σου...έπιασες το νόημα χεχε…!
μου απομένουν πολύ λίγα να σας πω
http://img226.imageshack.us/img226/9139/untitled1dj4.jpg (http://imageshack.us)
Εκεί δε θα δεις ποτέ λυπημένες φατσούλες , ποτέ περίεργα πρόσωπα να σε κοιτάνε κάπως , και θα νιώσεις σίγουρα πως βρίσκεσαι ανάμεσα σε μια διαφορετική φυλή !
Η ενέργεια και το αίσθημα αγάπης και ενότητας που συγκεντρώνεται κυμαίνεται σε απίστευτα μεγάλα ποσά σε σημείο που σε κάνει να νιώθεις ως μέλος μιας κοσμικής φυλής που καμία σχέση δεν έχει με σύνορα σημαίες και πολιτικές σκοπιμότητες.
http://img295.imageshack.us/img295/2338/untitled2ax9.jpg (http://imageshack.us)
Το καλό βέβαια είναι πως δεν υπάρχει μαέστρος και ομαδάρχης και έτσι ανακαλύπτεις ότι πολλές επί μέρους μονάδες από τα πέρατα της γης μπορούν να συγκροτήσουν έναν κοινό οργανισμό , ένα μεγαλύτερο σύμπλεγμα κύτταρων του σύμπαντος από αυτό που καθημερινά αισθανόμαστε όλοι μας .
http://img295.imageshack.us/img295/8804/untitled3uk6.jpg (http://imageshack.us)
Μου είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω με λόγια το τι συμβαίνει και πως νιώθει κανείς σε τέτοια παγκόσμια φεστιβάλς , δυστυχώς μου βγαίνουν πολλές εικόνες αλλά όχι οι κατάλληλες λέξεις .....

Δ.

LuX
15-11-06, 15:48
Antonia
Το σύνολο μαζί, είναι μια ολοκληρωμένη ενεργειακή σφαίρα... Και είμαι σίγουρη πως το να είσαι κάπου εκεί ανάμεσα στα πλήθη και να συμμετέχεις, δε σε κάνει να νιώθεις μικρός και αφανής, αλλά πολύτιμος και μοναδικός.!!!!!
Αλήθεια πως μπορεί να περιγράψει κανείς εύστοχα ένα ξημέρωμα σε ένα πανέμορφο σημείο του πλανήτη με γύρω του χιλιάδες χαμόγελα και ανοικτές καρδιές υπό τους ήχους μιας μουσικής χωρίς στίχους ;

http://img120.imageshack.us/img120/3008/untitled1pr4.jpg (http://imageshack.us)

Σε αυτή τη περίπτωση οι στίχοι είναι περιττοί αφού ο καθένας φαντάζεται αυτό που του αρέσει η προσδοκά ...και το σύνθημα είναι απλό και κοινό για όλους ....να χορέψουμε , να γνωρίσουμε (τον εαυτό μας και τους άλλους) , να περάσουμε καλά για μερικές μέρες και να γυρίσουμε σπίτι μας μέχρι την επόμενη συγκέντρωση.

http://img204.imageshack.us/img204/3382/untitled2jp8.jpg (http://imageshack.us)

Αν τέλος δώσουμε μια κάποια βάση στα λεγόμενα του Λουκιανού ότι δηλαδή τα πανάρχαια χρόνια η μύηση γινόταν δια της ορχήσεως τότε ίσως καταλάβουμε ότι πρόκειται για μια μύηση ομοιάζουσα σε πολλά σημεία με τα αρχαία μυστήρια αφού αν προσέξετε στις προηγούμενες αλλά και στις φωτός και δαδούχοι υπάρχουν και ιεροφάντες-ισσες και δρώμενα αλλά και λεγόμενα...

http://img204.imageshack.us/img204/2663/untitled3ud5.jpg (http://imageshack.us)

Ἐῶ λέγειν, ὅτι τελετὴν οὐδεμίαν ἀρχαίαν ἔστιν εὑρεῖν ἄνευ ὀρχήσεως, Ὀρφέως δηλαδὴ καὶ Μουσαίου καὶ τῶν τότε ἀρίστων ὀρχηστῶν καταστησαμένων αὐτάς, ὥς τι κάλλιστον καὶ τοῦτο νομοθετησάντων, σὺν ῥυθμῷ καὶ ὀρχήσει μυεῖσθαι. ὅτι δ᾽ οὕτως ἔχει, τὰ ὲν ὄργια σιωπᾶν ἄξιον τῶν ἀμυήτων ἕνεκα, ἐκεῖνο δὲ πάντες ἀκούουσιν, ὅτι τοὺς ἐξαγορεύοντας τὰ μυστήρια ἐξορχεῖσθαι λέγουσιν οἱ πολλοί.
Λουκιανός περί ορχήσεως {15}

ΥΓ. Ελπίζω να σας ζάλισα λιγάκι... :)
P.L.U.R.

Δ.

LuX
15-11-06, 16:08
Ελπίζω τώρα Αγαπητή μου Αντωνία ...
Να κατάλαβες γιατί σε κάποιο άλλο θέμα είχα χρησιμοποιήσει τον όρο “μύστες”
Όποιος πάλι δε κατάλαβε αλλά θέλει να το νιώσει ..Ρίχνω στο τραπέζι του φόρουμ ανοικτή πρόσκληση ώστε να παραβρεθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι το επόμενο καλοκαίρι στη Πορτογαλία στο ετήσιο tribal gathering παρουσιάζοντας από κοινού κάποιο θέμα από την Ελληνική μυθολογία, χορεύοντας γελώντας και αποκομίζοντας αξέχαστες εμπειρίες ... :)
http://img293.imageshack.us/img293/2030/aposperitisca2.jpg (http://imageshack.us)

Antonia
15-11-06, 16:18
Πολύ καλή η ιδέα και η πρόταση καλέ μου LuX. Σίγουρα θα είναι πολύ καλό να μαζευτούμε άτομα από το φόρουμ και να ταξιδέψουμε όλοι μαζί... Why not? Η διασκέδαση με τα του ωφειλίμου. Στην τελική γιατί να ταξιδεύουμε μόνο για τα αξιοθέατα (κτήρια, σπηλιές, πυραμίδες κλπ.) και να μην ταξιδεύουμε για να δούμε κυριολεκτικά τον κόσμο; ;)
Ίσως πρέπει να το οργανώσουμε... Θα το αναλάβεις; Εννοώ να μας πληροφορήσεις για το πότε και το πώς; Και μετά εμείς δηλώνουμε συμμετοχή...


Υ.Γ.: Παρεπιπτόντως... ωραίο logo. :)

Drymonia
15-11-06, 17:18
Ρίχνω στο τραπέζι του φόρουμ ανοικτή πρόσκληση ώστε να παραβρεθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι το επόμενο καλοκαίρι στη Πορτογαλία

Σίγουρα θα είναι πολύ καλό να μαζευτούμε άτομα από το φόρουμ και να ταξιδέψουμε όλοι μαζί... Why not?
Εδώ μαλιοτραβιόμαστε από μακριά, λέτε από κοντά να τα βρούμε ή θα μας ρίξουν στον Ατλαντικό όλους μαζί οι Πορτογάλοι?

LuX
15-11-06, 17:38
Πολύ καλή η ιδέα και η πρόταση καλέ μου LuX. Σίγουρα θα είναι πολύ καλό να μαζευτούμε άτομα από το φόρουμ και να ταξιδέψουμε όλοι μαζί... Why not?

Εδώ μαλιοτραβιόμαστε από μακριά, λέτε από κοντά να τα βρούμε ή θα μας ρίξουν στον Ατλαντικό όλους μαζί οι Πορτογάλοι?
Εμμέσως βλέπω ότι έχουμε και τις πρώτες συμμετοχές ...!

Εγγυημένα δε θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα ...
Εξ άλλου με το που περάσει κανείς το <κατώφλι> αφήνει πίσω του κακίες μικροπρέπειες και μίση ...
Ο μόνος στόχος είναι ο χορός η ολιγοήμερη συμβίωση, ο σεβασμός στον διπλανό σου και η ομαδική ευτυχία, που είναι πανεύκολο να τη δεις ,να τη στοχεύσεις, να τη νιώσεις και να την πάρεις μαζί σου στην επιστροφή .

Για του λόγου το αληθές....
http://img179.imageshack.us/img179/9700/87gr2.jpg (http://imageshack.us)
Στην Τουρκία χόρευε και η αστυνομία ...

http://img179.imageshack.us/img179/4531/electrosurferhp1.jpg (http://imageshack.us)
Άντε να μαλώσεις με κάτι τέτοια παλικάρια...γίνεται ;

http://img179.imageshack.us/img179/3815/275500x500989cj0.jpg (http://imageshack.us)
Άντε και λίγο από Ελλάδα...

Δ.

Drymonia
15-11-06, 18:01
Πάντως, πέρα από την πλάκα το πιο σημαντικό είναι ότι εσύ μέσα από τις εμπειρίες που μας περιγράφεις έχεις βρει τον εαυτό σου κι είσαι τόσο ευτυχισμένος γι'αυτό που δεν χορταίνεις στιγμή να το εκφράζεις και να το μοιράζεσαι με τους γύρω σου. Κι επειδή γνωρίζεις ότι αυτό σε λύτρωσε και σε ξαναγέννησε είναι πολύ ευγενικό εκ μέρους σου να θέλεις να μας ενημερώσεις, να διαδώσεις το "μυστηκό" της "μύησης", να μας απελευθερώσεις. Βέβαια, το μονοπάτι του καθενός μας είναι διαφορετικό και μοναχικό - ενδοσκοπικό -, ακόμη κι αν ο στόχος ή το τέλος του δρόμου είναι το ίδιο.

LuX
16-11-06, 13:50
http://img208.imageshack.us/img208/2268/untitled1ug2.jpg (http://imageshack.us)
Γαία θεά μήτερ μακάρων θνητών τ' ανθρώπων

http://img93.imageshack.us/img93/788/untitled2bs3.jpg (http://imageshack.us)
παντρόφε πανδώτειρα τελεσφόρε παντολέτειρα

http://img93.imageshack.us/img93/558/untitled3vf9.jpg (http://imageshack.us)
αυξιθαλής φερέκαρπε καλαίς ώραισι βρύουσα

http://img218.imageshack.us/img218/7126/untitled4oz0.jpg (http://imageshack.us)
έδρανον αθανάτου κόσμου πολυποίκιλε κούρη


Δ.

LuX
16-11-06, 13:57
http://img93.imageshack.us/img93/2368/untitled6oe4.jpg (http://imageshack.us)
ή λοχίαις ωδίσι κύεις καρπόν πολυειδή

http://img155.imageshack.us/img155/7113/untitled11qm9.jpg (http://imageshack.us)
αιδία πολύσεπτε βαθύστερν' ολβιόμοιρε

http://img209.imageshack.us/img209/5667/untitled9oy9.jpg (http://imageshack.us)
ηδυπνόοις χαίρουσα χλόαις πολυανθέσι δαίμον

http://img209.imageshack.us/img209/8959/untitled10yu6.jpg (http://imageshack.us)
ομβροχαρής περί ή κόσμος πολυδαίδαλος άστρων

Δ.

LuX
16-11-06, 14:04
http://img228.imageshack.us/img228/179/9490523759333bb7feo9ml5.jpg (http://imageshack.us)
ειλείται φύσει αενάωι και ρεύμασι δεινοίς

http://img218.imageshack.us/img218/1962/5lg1.jpg (http://imageshack.us)
αλλά μάκαιρα θεά καρπούς αύξοις πολυγηθείς

http://img218.imageshack.us/img218/9135/95176234d9be8a6e7do14rn8.jpg (http://imageshack.us)
ευμενές ήτορ έχουσα συν ολβίοισιν εν ώραις

http://img155.imageshack.us/img155/6705/948097460e58c2e15co7lb9.jpg (http://imageshack.us)

Δ.

LuX
16-11-06, 14:22
http://img295.imageshack.us/img295/4803/untitled1yb5.jpg (http://imageshack.us)
Εστία ευδυνάτοιο Κρόνου θύγατερ βασίλεια
ή μέσον οίκον έχεις πυρός αενάοιο μεγίστου
τούσδε συ εν τελεταίς οσίους μύστας αναδείξαις
θεισ' αιειθαλέας πολυόλβους εύφρονας αγνούς
οίκε θεών μακάρων θνητών στήριγμα κραταιόν
αιδίη πολύμορφε ποθεινοτάτη χλοόμορφε
μειδιόωσα μάκαιρα ταδ' ιερά δέξο προθύμως
όλβον επιπνείουσα και ηπιόχειρον υγείαν


Δ.

leo morpheus
18-11-06, 22:33
Καλή ιδέα Lux!!!Πραγματικά οι φωτό με συνεπήραν και πρέπει να ήταν φοβερές οι εμπειρίες που αποκόμισες.Μακάρι κάποτε όλοι να ζήσουμε έστω τα μισά από όλα αυτά!
Ρε φίλε δεν μου αρέσει ιδιαίτερα η ηλεκτρονική μουσική.Κάτι μου λέει πως αν παρεβρισκόμουν σε κάποιο παρόμοιο φεστιβάλ θα γούσταρα την κατάσταση αλλά θα μου την έδινε η μουσική.
Εξάλλου,γούστα είναι αυτά...!

LuX
20-11-06, 09:18
Κάτι μου λέει πως αν παρεβρισκόμουν σε κάποιο παρόμοιο φεστιβάλ θα γούσταρα την κατάσταση αλλά θα μου την έδινε η μουσική.
Εξάλλου,γούστα είναι αυτά...!
Negative !
Τα τελευταία 15 χρόνια έχω ακούσει πάμπολλες φορές κάτι τέτοιο….
Αν υπήρχε έστω και ένας που να του την “έδινε” η μουσική στα gatherings θα έλεγα ότι μπορεί να συμβεί και με εσένα …αλλά δεν υπήρξε ούτε ένας ....!
Το πιθανότερο (90%) είναι ότι αφού «γυρίσεις» σπίτι, θα ακούς δυσκολότερα οποιοδήποτε άλλο είδος ....παρά αυτό....!!
Τσεκαρισμένο με διάφορες ηλικίες και τύπους ανθρώπων...

Δ.

LuX
20-11-06, 14:51
http://img213.imageshack.us/img213/7773/image036ag2.jpg (http://imageshack.us)
-Που είσαι ρε συ...;
-Μου έλειψες ...


http://img213.imageshack.us/img213/2591/image037cg9.jpg (http://imageshack.us)
-Σου έλειψα πολύ..;
-Υπερβολικά πολύ....!


http://img213.imageshack.us/img213/2150/img1385jg7.jpg (http://imageshack.us)
-Τι ωραία που είμαστε και πάλι μαζί....!
-Όντως ας το διασκεδάσουμε.....!


http://img299.imageshack.us/img299/4007/spiritualhealingfotoingpa3.jpg (http://imageshack.us)
HAPPY END...!

Δ.

LuX
21-11-06, 09:38
Πανός, θυμίαμα ποικίλα

Πᾶνα καλῶ κρατερόν, νόμιον, κόσμοιο τὸ σύμπαν,
οὐρανὸν ἠδὲ θάλασσαν ἰδὲ χθόνα παμβασίλειαν
καὶ πῦρ ἀθάνατον τάδε γὰρ μέλη ἐστὶ τὰ Πανός.

http://img179.imageshack.us/img179/222/01111123ie6.jpg (http://imageshack.us)
ἐλθέ, μάκαρ, σκιρτητά, περίδρομε, σύνθρονος Ὥραις,
αἰγομελές, βακχευτά, φιλένθεος, ἀντροδίαιτε,
ἁρμονίην κόσμοιο κρέκων φιλοπαίγμονι μολπῇ,

http://img213.imageshack.us/img213/8325/01111130ne9.jpg (http://imageshack.us)

φαντασιῶν ἐπαρωγέ, φόβων ἔκπαγλε βροτείων,
αἰγονόμοις χαίρων ἀνὰ πίδακας ἠδέ τε βούναις,
εὔσκοπε, θηρητήρ, Ἠχοῦς φίλε, σύγχορε νυμφῶν,

http://img225.imageshack.us/img225/7108/01111131hy7.jpg (http://imageshack.us)
παντοφυής, γενέτωρ πάντων, πολυώνυμε δαῖμον,
κοσμοκράτωρ, αὐξητά, φαεσφόρε, κάρπιμε Παιάν,

Δ.

LuX
21-11-06, 09:44
ἀντροχαρές, βαρύμηνις, ἀληθὴς Ζεὺς ὁ κεράστης.
σοὶ γὰρ ἀπειρέσιον γαίης πέδον ἐστήρικται,
εἴκει δ' ἀκαμάτου πόντου τὸ βαθύρροον ὕδωρ
http://img205.imageshack.us/img205/1465/01111124lp6.jpg (http://imageshack.us)


Ὠκεανός τε πέριξ ἐν ὕδασι γαῖαν ἑλίσσων,
ἀέριόν τε μέρισμα τροφῆς, ζωοῖσιν ἔναυσμα,
καὶ κορυφῆς ἐφύπερθεν ἐλαφροτάτου πυρὸς ὄμμα.

http://img205.imageshack.us/img205/1989/01111129tk3.jpg (http://imageshack.us)


βαίνει γὰρ τάδε θεῖα πολύκριτα σῇσιν ἐφετμαῖς
ἀλλάσσεις δὲ φύσεις πάντων ταῖς σῇσι προνοίαις
βόσκων ἀνθρώπων γενεὴν κατ' ἀπείρονα κόσμον.

http://img205.imageshack.us/img205/6758/01111132wa3.jpg (http://imageshack.us)


ἀλλά, μάκαρ, βακχευτά, φιλένθεε, βαῖν' ἐπὶ λοιβαῖς
εὐιέροις, ἀγαθὴν δ' ὄπασον βιότοιο τελευτὴν
Πανικὸν ἐκπέμπων οἶστρον ἐπὶ τέρματα γαίης.

Δ.

LuX
21-11-06, 16:57
http://img84.imageshack.us/img84/1109/r0015659qr5.jpg (http://imageshack.us)
Την οδοσύχναστη εξυμνώ Εκάτη, την τρίστρατη, την έρασμία,
την ουράνια τη γήινη καί τη θαλασσινή, κροκόπεπλη,
την επιτάφια, πού με τίς ψυχές νεκρών οργιοβακχεύει,
την Πέρσεια, τη μοναχική, που με τα ελάφια αγάλλεται,
νυχτερινή, σκυλοσυνόδευτη, αήττητη βασίλισσα,

http://img463.imageshack.us/img463/9852/fullmoon200431hl8.jpg (http://imageshack.us)

ουρλιαχτική, ξαρμάτωτη, αυτή πού ακαταμάχητη έχει την όψη,
την ταυροπόλο, την κλειδούχο όλου του κόσμου άνασσα,
ήγεμονίδα, νύμφη, παιδοτρόφο, ορεισύχναστη,
την κόρη αυτή θερμοπαρακαλώντας να βρεθεί στίς όσιες τελετές
ευμενική προς τον ποιμένα πάντοτε με χαρούμενη διάθεση.

Δ.

Drymonia
22-11-06, 00:14
Νομίζώ ότι έχουμε να κάνουμε με μια πανθρησκεία, όμως όχι με την τυπική της έννοια του οργανωμένου ιερατείου με συγκεκριμένες ρήτρες και σταθερές, αλλά προερχόμενη από το υποσυνείδητο ή το ασυνείδητο και υπάρχουσα μέσα σε κάθε άνθρωπο σε κάθε μεριά της γης. Επίσης πρόκειται για μια απόλυτη άσκηση ελευθερίας που δυστυχώς λίγοι από εμάς μπορούμε να πραγματοποιήσουμε, αναλογιζόμενοι τις συνέπειες μιας τέτοιας πράξης, και λέγοντας τις συνέπειες εννοώ ότι μετά από μια τέτοια εμπειρία δεν υπάρχει γυρισμός, η καθημερινότητα αλλάζει κι αυτό είναι διακριτό και από τον περιγυρο ..αλήθεια, ποιοί είναι έτοιμοι να τα παραβλέψουν όλα αυτά;;
Γι'αυτό και γω προσωπικά, που είμαι δειλή, θαυμάζω αυτή την απελευθέρωση και τους ανθρώπους που έχουν το σθένος και τη θέληση να συμμετέχουν σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, αλλά και τους ευχαριστώ που το παρουσιάζουν σε μας.

LuX
22-11-06, 09:38
http://img215.imageshack.us/img215/1563/img1447ch7.jpg (http://imageshack.us)

Τιτήνες Γαίης τε και Ουρανού αγλαά τέκνα
ημετέρων πρόγονοι πατέρων γαίης υπένερθεν
οίκοις Ταρταρίοισι μυχώι χθονός ενναίοντες

http://img221.imageshack.us/img221/324/dscf0034yn9.jpg (http://imageshack.us)

αρχαί και πηγαί πάντων θνητών πολυμόχθων
ειναλίων πτηνών τε και οί χθόνα ναιετάουσιν
εξ υμέων γαρ πάσα πέλει γενεά κατά κόσμον

http://img215.imageshack.us/img215/6827/r0015652ah8.jpg (http://imageshack.us)

υμάς κικλήσκω μήνιν χαλεπήν αποπέμπειν
είς τις από χθονίων προγόνων οίκοις επελάσθη

Δ.

LuX
23-11-06, 14:41
http://img221.imageshack.us/img221/1620/01111138ss7.jpg (http://imageshack.us)
Επικαλούμαι τον μεγάλον, τον αγνόν τον περιπόθητον, τον γλυκύν Ερωτα, τον ισχυρόν τοξότην τον πτερωτόν πού φλογίζει με δύναμιν τους ανθρώπους, τον ταχύν και ορμητικόν που παίζει μαζί με τους θεούς και με τους θνητούς ανθρώπους τον έξυπνον τον εφευρετικόν


http://img215.imageshack.us/img215/3472/rimg0009tw7.jpg (http://imageshack.us)
με τάς δύο φύσεις, πού κρατεί τα κλειδιά των πάντων, τα κλειδιά του επουρανίου αιθέρος, της θαλάσσης και της γης και όσα πνεύματα, πού γεννούν τα πάντα εις τους ανθρώπους, τρέφει ή θεά, παράγουσα χλωρούς καρπούς και όσα έχει ο ευρύς Τάρταρος και η θορυβώδης θάλασσα διότι μόνον εσύ κρατείς το πηδάλιον

http://img207.imageshack.us/img207/2826/dsc04267wx2.jpg (http://imageshack.us)

(είσαι, κυρίαρχος) όλων αυτών. Αλλά ώ μακάριε, με καθαρές διαθέσεις έλα μαζί με τους μύστας και απομάκρυνε από αυτούς τις φαύλες και παράδοξες ορμές.

Δ.

LuX
15-12-06, 12:38
Όταν φυσάει τρελαίνομαι...
Νιώθω πως μια μυστήρια ενέργεια Περιβάλει όλο μου το κορμί ...
Μερικές φορές αγριεύω προσπαθώντας να συντονιστώ με τον άνεμο...
Όταν βρίσκομαι κάπου απάνεμα καβατζομένος και κοιτάω τον άνεμο
Συνήθως σιγοτραγουδάω.....

Love me love me say you do
Let me fly away with you
For my love is like the wind
And wild is the wind

Give me more than one caress
Satisfy this hungriness
Let the wind blow through your heart
For wild is the wind

You touch me
I hear the sound of mandolins
You kiss me
With your kiss my life begins

You're spring to me
All things to me
You're life itself

Like a leaf clings to a tree
Oh my darling cling to me
For we're creatures of the wind

http://img431.imageshack.us/img431/8509/windbo6.jpg (http://imageshack.us)
Wild is the wind
Wild is the wind
Wild is the wind

"...από τον David Bowie…για όσους δε φοβούνται την ανεμώδη αγάπη....!
και οσους διαβάζουν τον Αποσπερίτη...
και όσους τον Αγαπάνε οπως αυτός αγαπά τον Άνεμο....
αλλά και όσους αγαπάνε μυστικά και αμετανόητα..."


Δ.

LuX
10-01-07, 13:21
Ακολουθεί κοινωνικό μήνυμα του @ποσπερίτη προσφορά προς το φόρουμ...

http://img224.imageshack.us/img224/6352/1491797458mqv5.gif (http://imageshack.us)

Δ.

LuX
12-01-07, 11:49
http://img215.imageshack.us/img215/2159/luxwt1.jpg (http://imageshack.us)

Μετά τα διαφημίστηκα μηνύματα λοιπόν ήρθε η ώρα να περάσουμε στη πρώτη αποστολή του @ποσπερίτη για το τρέχον έτος .
Αν και αποφασίστηκε «εν φτερό» αποτέλεσε συν τις άλλης μια όμορφη βόλτα με έτερο μεταφυσικό μέλος το οποίο παραδόθηκε σε έτερο μεταφυσικό μέλος κατά την αποχώρηση μου...
Το τέταρτο μεταφυσικό μέλος δεν έχει λόγους να ανησυχεί γιατί το μέλος του βρισκόταν σε καλά χέρια των δύο προηγουμένως αναφερθέντων μεταφυσικών μελών....

Για μερικούς αρχαιολόγους και ιστοριοδίφες λοιπόν το Σηράγγειο θεωρείται το αρχαίο Ασκληπιείο του Πειραιά αν και δεν υπάρχουν διαπιστώσεις παρά μόνον εκδοχές

το Σηράγγειο κατά τον κ.Κουτουζή απ τον οποίο άντλησα και τις περισσότερες πληροφορίες είναι ένα υπόγειο κατασκεύασμα μέσα σε βράχους, της Καστέλας (κοινώς γνωστό ως «Σπηλιά του Παρασκευά»), έργο των προηγμένων προϊστορικών κατοίκων του Πειραιά των Μινυών.

Οι Μινύες ήταν ένας από τους επιφανέστερους λαούς της ηρωικής εποχής με κέντρο τ6ν Ορχομενό Βοιωτίας, και εκπροσωπούσαν την ναυτική εμπορική δύναμη της προϊστορικής Ελλάδας.
Οι πρώτοι αυτοί κάτοικοι του Πειραιά, έφεραν τη λατρεία της θεάς των Θρακών Βενδίοδος (Εκάτης) και της Φεραίας Αρτέμιδος, που λατρευόταν στη Μουνιχία – Καστέλα- σαν «Μουνιχία Αρτεμις».
Η περιοχή είχε ονομαστεί Μουνιχία από τον ήρωα Μούνιχο, γιο του Παντακλέους ή Πεντευκλέους από το γένος των Μινύων, που μετοίκισε μαζί με τους οπαδούς του από τον Ορχομενό στην περιοχή αυτή, αφού μετά τον κατακλυσμό – καταποντισμό είχε μείνει ακατοίκητη.
Πιστεύεται ότι το ιερό της Μουνιχίας Αρτέμιδος βρισκόταν στην κορυφή του λόφου, εκεί που βρίσκεται σήμερα ο να6ς του Προφήτη Ηλία.

http://img219.imageshack.us/img219/94/dsc00127qo9.jpg (http://imageshack.us)
Η πρόσβαση θεωρείται εύκολη αφού τα κάγκελα είναι χαμηλά

Σαν κατοικία των Μινύων αναφέρεται το Σηράγγειο, η γνωστή «σπηλιά του Παρασκευά», που πήρε το όνομα αυτό από τον επιχειρηματία Εμμ. Παρακευά, που είχε κέντρο εκεί. Λέγεται ακόμη και σπηλιά Λαλαούνη.

Δ.

LuX
12-01-07, 11:57
Το σπήλαιο αυτό είχε πολλά υπόγεια διαμερίσματα, κατασκευασμένα με αρκετή δεξιοτεχνία
Το Σηράγγειο, κατά μία εκδοχή θεωρείται ως Ασκληπιείο του Πειραιά, το υπόγειο αυτό κατασκεύασμα μέσα σε βράχους, της Καστέλας. Αποκαλύφθηκε, κατά τον Χρ. Πανάγο, το 1897 και, κατά τον Γ. Ζαννέτο το 1894. Το φυσικό «κοίλωμα» του Σηραγγείου προϋπήρχε αλλά αξιοποιήθηκε, με την εκτέλεση ορισμένων έργων από τους Μινύες. Η στοά του εισχωρεί 12 μέτρα μέσα στο βράχο, κάτω από τη λεωφόρο Φαλήρου (Βασ. Παύλου). Αν και δεν έχουμε θετικές πληροφορίες για το σκοπό, για τον οποίο κατασκευάσθηκε, πιθανολογείται ότι ήταν ιερό, αφιερωμένο στον τοπικό ήρωα Σήραγγο.

http://img208.imageshack.us/img208/5696/dsc00130le7.jpg (http://imageshack.us)
Η κεντρική αίθουσα με τον βωμό (φωτο σκούρα τραβηγμένη από κινητό) . Το ασπράδι αριστερά δεν πρέπει να είναι οντότητα αλλά μάλλον ο καπνός απ το τσιγάρο μου...

Θεωρείται ότι στους ιστορικούς χρόνους δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήθηκε ως ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ και ως «Πορφυρείο», για την κατεργασία των πολλών πορφυρούχων κοχυλιών που αφθονούσαν στην Πειραϊκή ακτή. Αργότερα, πάντως και ως τους ρωμαϊκούς χρόνους στο Σηράγγειο λειτούργησε «βαλανείο» (δημόσιο λουτρό) και τότε κατασκευάστηκαν τα δύο ψηφιδωτά που υπήρχαν εκεί και, κατά περίεργο τρόπο, εξαφανίστηκαν στην περίοδο της Δικτατορίας (1967 - 1974). Ακόμη μέσα εκεί υπήρχε ένα ηρώο, δυο πανάρχαιοι τάφοι, και τα δύο ψηφιδωτά, ένα που παρίστανε το Σήραγγο σε άρμα, και ένα τη Σκύλλα. Μέσα στο σπήλαιο βρέθηκε και βωμός του Αποτρόπαιου Απόλλωνα.

http://img227.imageshack.us/img227/6422/dsc00129ul1.jpg (http://imageshack.us)
είσοδος αριστερής αίθουσας

Κατά την παράδοση το Σηράγγειο ήταν η κατοικία του ήρωα Σήραγγου. Ό νέος που εικονίζεται στο ψηφιδωτό πρέπει να είναι ο Σήραγγος, που όμως ήταν γνωστός και με άλλο κυριότερο όνομα.

http://img215.imageshack.us/img215/2810/dsc00131rs9.jpg (http://imageshack.us)
Είσοδος δεξιάς αίθουσας

Δ.

LuX
12-01-07, 12:05
Με βάση την μυθολογία ο εικονιζόμενος στο ψηφιδωτό νέος ταυτίστηκε με τον Γλαύκο». Το φτωχό ψαρά που απελπισμένος γκρεμίστηκε στα βράχια της Ευβοίας. Και καταδικάστηκε σε α0ανασία και από τότε πλανιέται μέσα στα κύματα. Αγάπησε την ωραία θαλάσσια παρθένα Σκύλλα, αλλά τους φθόνησε η Κίρκη και την μεταμόρφωσε σε τέρας.....

http://img95.imageshack.us/img95/3798/dsc00123ta4.jpg (http://imageshack.us)
Δεύτερη είσοδος-έξοδος σπηλαίου τσιμενταρισμένη & κλειστή με κάγκελα διακοσμημένη με σκουπίδια

....Αλλά ο Γλαύκος δεν έπαψε να την αγαπάει και παρέμεινε μεμψίμοιρος και κακόβουλος, προφητεύοντας τους ανέμους στους θαλασσινούς με θορυβώδεις χρησμούς.
Έγινε δε ένα μελαγχολικός γέρος με απλανές βλέμμα, μισός άνθρωπος, μισός ψάρι, και η ουρά του ήταν σκεπασμένη με θαλάσσια φυτά και κοχύλια.

http://img95.imageshack.us/img95/2255/dsc00125qm8.jpg (http://imageshack.us)
Το νησάκι απέναντι απο τη σπηλιά

Κλείνοντας το μίνι φωτορομάντζο θα ήθελα να ευχαριστήσω το μεταφυσικό μέλος mika για την ευχάριστη παρέα της και το μεταφυσικό μέλος Αντωνία για τη καλλιτεχνική παρέμβαση και βοήθεια της ....

http://img224.imageshack.us/img224/9267/dsc00133vo6.jpg (http://imageshack.us)


Δ.

LuX
22-01-07, 09:51
If the sun refused to shine
I dont mind, I dont mind
If the mountains fell in the sea
Let it be, it aint me
All right, cause I got my own world to look through
And I aint gonna copy you

Now if six turned out to be nine
I dont mind, I dont mind
If all the hippies cut off all their hair
I dont care, I dont care
Dig, cause I got my own world to live through
And I aint gonna copy you

White collar conservatives flashing down the street
Pointing their plastic finger at me
Theyre hoping soon my kind will drop and die
But Im gonna wave my freak flag high (high)

Fall mountain, just dont fall on me
Go on mr. business man, you cant dress like me
You dont even know what Im talking about
Im the one thats got to die
When its time for me to die
So let me live my life the way I want to
Sing on brother, play on drummer



Δ.

Drymonia
16-02-07, 11:44
Ξαναφρεσκάροντας την ιστορία θυμηθήκαμε τι έκανε ο Λώτ με τις κόρες του , αλλά στάθηκε αδύνατο και για τους δύο μας να θυμηθούμε πως λεγόταν η γυναίκα του Λώτ ...

Μόνο στα Αγγλικά υπάρχει Edith ή IIdeth. Σύμφωνα με Εβραικές πηγές. Στην βίβλο λένε δεν αναφέρεται το όνομά της..

LuX
10-04-07, 15:21
http://img138.imageshack.us/img138/2538/untitledpk3.jpg (http://imageshack.us)

Ένα απίστευτου κάλους ονειρικό τοπίο , γεμάτο simularcas και άγρια ομορφιά είναι και το Διαβολογέφυρο στη Τροιζηνία .
Είναι μια απ τις πολλές φορές που ο Αποσπερίτης επισκέφτηκε αυτό το μαγευτικό νεραϊδότοπο .

Μέχρι τώρα όσες φορές είχα ρωτήσει τους παρευρισκόμενους για την ονομασία της τοποθεσίας δεν είχα λάβει επαρκείς απαντήσεις μέχρι που έψαξα στο net και βρήκα μιαν άποψη περί του θρύλου .


Ο θρύλος λοιπόν αναφέρει ότι επί Τουρκοκρατίας, ο πασάς της περιοχής διέταξε φημισμένο πρωτομάστορα να κατασκευάσει γέφυρα σε μια πολύ απόκρημνη τοποθεσία, στο μεγάλο ποτάμι του Δαμαλά, το Χρυσορρόα, αλλιώς θα τούπερνε το κεφάλι.

Η δυσκολία βρισκόταν στο γεγονός ότι στο σημείο εκείνο οι δυο βράχοι που θα μπορούσε να στηριχτεί η γέφυρα, ήταν πολύ μακριά ο ένας από τον άλλο.

http://img294.imageshack.us/img294/851/untitled2qx0.jpg (http://imageshack.us)

Ο γεφυροποιός προσπάθησε δυο φορές να στηρίξει την γέφυρα, αλλά δεν το κατόρθωσε. Ενώ ετοιμαζόταν για την τρίτη προσπάθεια -αν αποτύγχανε θα αποκεφαλιζόταν- εμφανίστηκε ο Διάβολος , ο οποίος του υποσχέθηκε να τον βοηθήσει με αντάλλαγμα την ψυχή του.

Ο γεφυροποιός δέχτηκε, και τότε σε μια νύχτα, ο μαυροφόρος κατασκεύασε τη γέφυρα, αφού έφερε πιο κοντά τους βράχους. Το ίδιο βράδυ δώρισε στον πρωτομάστορα ένα πιθάρι χρυσά φλουριά. Ο γεφυροποιός έγινε πάμπλουτος, αλλά δεν πρόλαβε να χαρεί τα πλούτη του πέρα από έξη χρόνια.

Μια μέρα ενώ διέσχιζε τη γέφυρα, για να επισκεφθεί το σημείο που είχε κρυμμένο το θησαυρό του, σηκώθηκε άγριος άνεμος , τον πήρε κaι τον εξαφάνισε. Την ίδια στιγμή κεραυνός έκαψε το σπίτι κaι την οικογένεια του κολασμένου. Ετσι η γέφυρα αυτή ονομάστηκε «διαβολογέφυρο».

http://img185.imageshack.us/img185/633/dsc00486oe3.jpg (http://imageshack.us)
Το περίεργο είναι ότι στους βράχους γύρω από τη γέφυρα, υπάρχουν βαθουλώματα σαν διχαλωτές πατημασιές κατσίκας- τέτοια πόδια έχει λένε και ο Διάβολος.

Iσως αυτές να έδωσαν την αφορμή να πλαστεί ο θρύλος. Όμως η οπλή αυτή, μπορεί να είναι και αλόγου, πράγμα που ίσως έκανε τους αρχαίους Τροιζήνιους να πιστεύουν ότι την έκανε το φτερωτό άλογο «Πήγασος», και ονόμασαν το νερό που έτρεχε «Ιπποκρήνη».

Στην Τροιζήνα υπήρχαν πολλοί νερόμυλοι. Σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να δει, από το Διαβολογέφυρο και κάτω, ερείπια συλλεκτήρων νερού, κατάπτωσης του νερού και άλλα.

http://img413.imageshack.us/img413/9688/untitled3zo3.jpg (http://imageshack.us)

Πάνω από το Διαβολογέφυρο, όπου υπάρχουν γραφικότατες λιμνούλες μέσα σ ένα τοπίο μοναδικό, υπάρχουν τεράστια.... βότσαλα, που έχει δημιουργήσει το κατρακύλισμα του νερού. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ένα.... βότσαλο που έχει σχήμα κύβου, με πλευρές ως 80 πόντους, λες και το κατασκεύασαν άνθρωποι.

Τέλος ...
Εντύπωση μου κάνει πως Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας που άνθρωποι έχουν δει μια κάποια μαυροντυμένη χωρίς πρόσωπο φιγούρα , αυτή συνδέεται συνήθως με ένα πουγκί γεμάτο χρυσές λύρες η έναν κρυμένο θυσαυρό και τις περισσότερες φορές απαιτεί απ τους «επαφικούς» άκρα μυστικότητα ...

αυτά....

Δ.

LuX
20-04-07, 15:01
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ...

http://img408.imageshack.us/img408/4900/423pxthedeathofhyacinthuk4.gif (http://imageshack.us)


ΠΡΟΣΕΧΩΣ Ο ΑΠΟΣΠΕΡΙΤΗΣ ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ...


Δ.

LuX
26-04-07, 11:44
Στην ελληνική μυθολογία, ο Ιππόλυτος ήταν γιος του Θησέα και της αμαζόνας Ιππολύτης. Αργότερα ο Θησέας παντρεύτηκε τη Φαίδρα κι έτσι ο Ιππόλυτος απέκτησε μητριά.
Ο Ιππόλυτος τιμούσε μόνο τη θεά Άρτεμη, γεγονός που έκανε την Αφροδίτη να θυμώσει και έκανε τη Φαίδρα να τον ερωτευτεί. Εκείνος απέκρουσε τον έρωτά της κι αυτή για να τον εκδικηθεί, τον συκοφάντησε στον πατέρα του ότι την κακοποίησε. Ο Θησέας παρακάλεσε τον Ποσειδώνα να τιμωρήσει τον ένοχο κι έτσι ο θεός έστειλε ένα μανιασμένο ταύρο, που φόβισε τα άλογα που έσερναν το άρμα του Ιππόλυτου. Το άρμα αναποδογύρισε κι ο Ιππόλυτος σκοτώθηκε. Μια παράδοση αναφέρει ότι ο Ασκληπιός τον επανέφερε στη ζωή κι από τότε έζησε μέσα σ' ένα δάσος.

http://img179.imageshack.us/img179/7016/dsc00541ax0.jpg (http://imageshack.us)

Για το θάνατο του Ιππόλυτου υπάρχουν δύο εκδοχές λέει ο Παυσανίας : είτε ότι σκοτώθηκε όταν ο Ποσειδώνας αναποδογύρισε το άρμα του αλλά αναστήθηκε από τον Ασκληπιό ή ότι αναλήφθηκε στους ουρανούς και έγινε ο γνωστός αστερισμός. Για το ακρωτήρι Σκυλλαίο λέγεται ότι πήρε το όνομα του από τη μυθολογική πριγκίπισσα Σκύλα. Η κόρη σκότωσε τον πατέρα της κόβοντας τη μαγική πορφυρή τρίχα που είχε στα μαλλιά του για χάρη του βασιλιά της Κρήτης Μίνωα.

http://img152.imageshack.us/img152/3326/dsc00544wb6.jpg (http://imageshack.us)

Μετά η αμαζόνα γυναίκα του σκοτώθηκε. Υστερα από χρόνια ο Θησέας παντρεύτηκε τη Φαίδρα, την κόρη του Μίνωα που είχε φέρει μαζί του από την Κρήτη, αφού σκότωσε το Μινώταυρο. Και έστειλε το γιο του στην Τροιζήνα στον προπάππο του Πιτθέα. Ο Θησέας παντρεμένος πια με τη Φαίδρα ξαναγύρισε στην Τροιζήνα - για να εξαγνιστεί για το φόνο του θείου του Πάλλαντα - όπου η Φαίδρα είδε τον Ιππόλυτο. Ο Ιππόλυτος ξεχώριζε για την ομορφιά του και την ικανότητά του στις αρματοδρομίες. Λάτρευε την Άρτεμη (θεά της αγνότητας) και περιφρονούσε την Αφροδίτη ( θεά του έρωτα), γεγονός που έκανε την Αφροδίτη να ζηλέψει και, για να τον εκδικηθεί, έβαλε τη μητριά του, Φαίδρα να τον ερωτευτεί. Και, όταν δεν ανταπέδωσε τον έρωτά της, την έκανε να τον κατηγορήσει ψευδώς ότι είχε επιχειρήσει να τη βιάσει· ο Θησέας τον κυνήγησε και, την ώρα που έφευγε με το άρμα του προς την Επίδαυρο, όρμησε ένα τέρας από τη θάλασσα, γεγονός που έκανε τα άλογά του να αφηνιάσουν και να σκοτωθεί ο Ιππόλυτος.

http://img84.imageshack.us/img84/9577/untitledce2.jpg (http://imageshack.us)

Ο γάμος και η σμυρτιά έχουν και τα δυο προστάτιδα την Αφροδίτη. Όταν κρατούμε ένα φύλλο σμυρτιάς στο φως, το βλέπουμε σαν να είναι τρυπημένο με βελόνα. Τις τρύπες αυτές τις απέδιδαν στη δυστυχισμένη Φαίδρα, τη σύζυγο του Θησέα, που από στενοχώρια για την περιφρόνηση του προγόνου της Ιππόλυτου, που τον είχε ερωτευτεί, τρύπησε τα φύλλα μιας σμυρτιάς στην Τροιζήνα, πριν κρεμαστεί στα κλαριά της. Κατά μια άλλη παράδοση η Φαίδρα τρύπησε τα φύλλα της σμυρτιάς για να εκδικηθεί την Αφροδίτη στο ναό της, γιατί δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την εύνοια του Ιππόλυτου.
Αργότερα, ιδρύθηκε ιερό αφιερωμένο στον Ιππόλυτο στην Τροιζήνα, ερείπια του οποίου υπάρχουν σήμερα με κάποιες κατοπινές βυζαντινές παρεμβάσεις ......


Δ.

LuX
26-04-07, 12:04
Η περιοχή είναι γεμάτη αρχαιότητες, πύργους και ιερά όπως των Μουσών και της κατασκοπίας Αφροδίτης ....όπως θα δείτε παρακάτω....

http://img222.imageshack.us/img222/1561/untitled2vr6.jpg (http://imageshack.us)

http://img152.imageshack.us/img152/5922/dsc00528pe7.jpg (http://imageshack.us)

http://img152.imageshack.us/img152/9814/dsc00526oj5.jpg (http://imageshack.us)

ήταν μια ευγενική προσφορά του @ποσπερίτη για τους μεταφυσικούς συνταξιδιώτες
http://img152.imageshack.us/img152/773/dsc00543ne5.jpg (http://imageshack.us)

Δ.

LuX
28-04-07, 09:51
ΞΑΝΑ-ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ...

http://img237.imageshack.us/img237/3185/forestscene183lv9.jpg (http://imageshack.us)

Δ.

ΑΤΕΚΑ
03-05-07, 02:14
Η μονάς Αποσπερίτης αποτελείται από ένα και μόνο πρόσωπο.
Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι μοναχικές περιπλανήσεις στην αναζήτηση του περίεργου ,αλλόκοτου και του εξωπραγματικού η υπερφυσικού .
Ο Αποσπερίτης είναι κυρίως οπαδός του απρόσμενου και του στιγμιαίου γεγονότος.
Αυτού του γεγονότος που δε σε προειδοποιεί και σε βρίσκει απροετοίμαστο αφήνοντας σε συνήθως με ανοικτό το στόμα .
Ο Αποσπερίτης μυρίζεται συνήθως την περίεργη ροή ενέργειας και σπάνια θα τον δείτε να ιχνηλατεί συγκεκριμένες συντεταγμένες ακολουθώντας χάρτες και πεπατημένες οδούς .
Στις σημαντικότερες συναντήσεις του με το περίεργο, συνήθως δεν έχει μαζί του την κάμερα και καταχωρεί τις πληροφορίες και τις οπτικοακουστικές ασυνήθιστες καταστάσεις στο συγκεκριμένο πεδίο του εγκεφάλου του.
Ο Αποσπερίτης ενίοτε συναντά κι άλλους Αποσπερίτες ανταλλάσσοντας ιδέες και πληροφορίες , ποτέ όμως δεν εισχωρεί σε άλλες ομάδες ούτε δέχεται άλλους στην μονάδα του .
Τούτο προκύπτει όχι από εγωισμό προς τους υπολοίπους αναζητητές αλλά από το αποτέλεσμα μιας προηγούμενης δοκιμασίας του συνόλου.
Άλλωστε αν λάμβανε μέρος σε ομάδες δε θα ήταν μοναχικός οπότε δε θα ήταν και Αποσπερίτης .
Δυο Αποσπερίτες μπορούν να συστήσουν δύο μονάδες (σύμπλεγμα) Αποσπεριτών αλλά ποτέ μια ομάδα και σε αυτή τη περίπτωση είναι αναγκασμένοι να κινηθούν πάνω στη πεπατημένη οδό της αναζήτησης .

Ένα τέτοιο ~πείραμα -φωτορεπορτάζ~ πρόκειται να συντελεστεί στο άμεσο μέλλον από τον υποφαινόμενο Αποσπερίτη και κάποιον έτερο Αποσπερίτη από τα εκλεκτά μέλη του παρόντος φόρουμ.

Αυτά προς το παρόν ως μια μικρή ιχνηλάτηση στην περίεργη ατραπό της μοναχικής αναζήτησης....

Δ.
Καλησπέρα...
Ωραία τα λες όμως από ένα σημείο και μετά χρειάζεται δάσκαλος και ομάδα...Πώς θα ξέρεις πού βρίσκεσαι? Πόσο έχεις προχωρήσει? Αν σταμάτησες ? Αν χάθηκες? Μπορεί να είσαι δάσκαλος και να μην το ξέρεις ...πώς θα το μάθεις αν δεν έρθεις σε επαφή με ομάδα?
Κι εγώ μόνη μου περπατάω πολύ καιρό τώρα ...όμως συχνά σκέφτομαι πως αν είχα κάποιον ή κάποιυς να μιλάω γι' αυτά που θεωρώ πως κατακτώ ..θα κέρδιζα χρόνο πολύτιμο και θα έκανα και οικονομία στην ενέργεια...
Δεν θέλω να εντάσσομαι όμως. Ο Τέταρτος Δρόμος αποκαλύπτεται στον καθένα μας ...μόνο που χρειάζεται πάντα κάποιος παλιότερος....
Να σκέφτεσαι δυνατά
Ατέκα

LuX
03-05-07, 10:14
Καλησπέρα...
Ωραία τα λες όμως από ένα σημείο και μετά χρειάζεται δάσκαλος και ομάδα...Πώς θα ξέρεις πού βρίσκεσαι? Πόσο έχεις προχωρήσει? Αν σταμάτησες ? Αν χάθηκες? Μπορεί να είσαι δάσκαλος και να μην το ξέρεις ...πώς θα το μάθεις αν δεν έρθεις σε επαφή με ομάδα?
Κι εγώ μόνη μου περπατάω πολύ καιρό τώρα ...όμως συχνά σκέφτομαι πως αν είχα κάποιον ή κάποιυς να μιλάω γι' αυτά που θεωρώ πως κατακτώ ..θα κέρδιζα χρόνο πολύτιμο και θα έκανα και οικονομία στην ενέργεια...
Δεν θέλω να εντάσσομαι όμως. Ο Τέταρτος Δρόμος αποκαλύπτεται στον καθένα μας ...μόνο που χρειάζεται πάντα κάποιος παλιότερος....
Να σκέφτεσαι δυνατά
Ατέκα
Αγαπητή φίλη
Σε δικαιολογώ απόλυτα μιας και το νικ σου μοιάζει με Α.Ε. :D
Εκτός των ανωνύμων εταιρειών όμως υπάρχουν και οι ατομικές επιχειρήσεις , οι κοινοπραξίες κλπ....

Και γω παλιός είμαι μη νομίζεις .....
Έχω λιώσει πολλές σόλες μέχρι τώρα ....

Εξάλλου αποσπερίτης είπαμε (άντε να βρεθώ και με μερικούς πλανήτες στη χάση και στη φέξη ) ...

Αλλιώς θα είχα κατάληξη εις ....team
Τέλος στις ανώνυμες εταιρείες ποτέ δε ξέρεις τους πραγματικούς μετόχους και αυτό είναι κάτι που με τρομάζει...!!
Άσε που σκιάζομαι εύκολα .....
Δάσκαλο ακόμη ψάχνω....

Δ.

LuX
14-06-07, 11:17
Είμ' επισκέπτης σ' έναν κόσμο απροσκάλεστος
άπληστος, περίεργος κι αόρατος συνάμα
Μια περιουσία από όνειρα, μια άβυσσος, παλιά ιστορία
Ήρθα με τα δώρα μου αντάμα.

Σ' ένα λιβάδι άσπρα άλογα τη χαίτη τους τινάζουν
Κοίτα και πες μου αν έχεις δει ποτέ σου κάτι
ομορφότερο απ' αυτό
Σ' ένα ρεφρέν των τραγουδιών μου θα τα κλείσω
κι ας καλπάζουν πριν κάποιοι τα προλάβουνε
γιατί σκοτώνουν τ' άλογα, μωρό μου, όταν γεράσουν.

Μήπως θυμάσαι πότε σε πρωτοσυνάντησα
πρώτη ματιά, πρώτο φιλί και πρώτο χάδι
Να μάθεις ήθελες για μένα, δεν απάντησα
μα βρήκες ο,τι είχα κρύψει στα σκοτάδι.

Δε με πειράζει αν δε με κάλεσαν στο πάρτι τους
δεν ήρθα εδώ νια να χαλάσω τη γιορτή τους
θα χαραμίσω δυο ζεϊμπέκικα για πάρτη τους
κι ώρα καλή τους.

Γι' αυτό σου λέω να θυμάσαι τα παιχνίδια σου
τα παιδικά τραγούδια, τις εικόνες, το άρωμα τους
το άσπρο φόρεμα που κέντησε η μάνα σου
και τα χεράκια σου στα χέρια του μπαμπά σου.

http://img297.imageshack.us/img297/5351/untitledtf6.jpg (http://imageshack.us)

ΚΟΙΤΑ
Σ' ένα λιβάδι άσπρα άλογα τη χαίτη τους τινάζουν
Κοίτα και πες μου αν έχεις δει ποτέ σου κάτι
ομορφότερο απ' αυτό
Σ' ένα ρεφρέν των τραγουδιών μου θα τα κλείσω
κι ας καλπάζουν πριν κάποιοι τα προλάβουνε
γιατί σκοτώνουν τ' άλογα, μωρό μου, όταν γεράσουν.

Δ.

LuX
17-06-07, 09:50
BRAVE NEW WORLD (http://www.veoh.com/videos/v1961988sc2rbSm)
Aldous Huxley

Downloadable.

Δ.

LuX
28-06-07, 09:57
http://img154.imageshack.us/img154/7641/untitled1dw5.jpg (http://imageshack.us)
Shot at 2007-06-27

http://img156.imageshack.us/img156/5551/untitled2xr1.jpg (http://imageshack.us)
Shot at 2007-06-27

http://img201.imageshack.us/img201/3867/untitled3sq4.jpg (http://imageshack.us)
Shot at 2007-06-27

http://img156.imageshack.us/img156/2047/untitled4xk1.jpg (http://imageshack.us)
Shot at 2007-06-27

Δ.

LuX
11-07-07, 01:15
Oh, a storm is threat'ning
My very life today
If I don't get some shelter
Oh yeah, I'm gonna fade away

War, children, it's just a shot away
It's just a shot away
War, children, it's just a shot away
It's just a shot away
http://img388.imageshack.us/img388/4986/3231117400a9cb1a54def9.jpg (http://imageshack.us)
Shot at 2007-07-10

Ooh, see the fire is sweepin'
Our very street today
Burns like a red coal carpet
Mad bull lost its way

War, children, it's just a shot away
It's just a shot away
War, children, it's just a shot away
It's just a shot away

Rape, murder!
It's just a shot away
It's just a shot away
http://img249.imageshack.us/img249/512/323111759d24ea39fd5an9.jpg (http://imageshack.us)
Shot at 2007-07-10

Rape, murder!
It's just a shot away
It's just a shot away

Rape, murder!
It's just a shot away
It's just a shot away

The floods is threat'ning
My very life today
Gimme, gimme shelter
Or I'm gonna fade away
http://img175.imageshack.us/img175/1623/3231117630d36bf6d59pl3.jpg (http://imageshack.us)
Shot at 2007-07-10

War, children, it's just a shot away
It's just a shot away
It's just a shot away
It's just a shot away
It's just a shot away
I tell you love, sister, it's just a kiss away

http://img504.imageshack.us/img504/4563/390987358199755426evc2.jpg (http://imageshack.us)
Shot at 2007-07-10

It's just a kiss away
It's just a kiss away
It's just a kiss away
It's just a kiss away
Kiss away, kiss away

Δ.

LuX
16-08-07, 16:27
Η τελευταία εξόρμηση του @ποσπερίτη έλαβε χώρα στο νοτιότερο άκρο της Αττικής, που βρέχεται στις τρεις πλευρές του από τη θάλασσα και ορθώνεται ο αρχαίος ναός που έκτισαν οι Αθηναίοι για να τιμήσουν και να λατρεύσουν τον Ποσειδώνα.
Κατά την παράδοση, η έριδα της Αθηνάς και του Ποσειδώνα για την πνευματική ηγεμονία της αττικής γης, είχε λήξει με την ήττα του τελευταίου, όταν ο βασιλιάς των Αθηνών επέλεξε την ιερή ελιά από τα θαλάσσια άλογα του Ποσειδώνα. Ωστόσο η Αθήνα ήταν άμεσα εξαρτημένη πάντα από τη θάλασσα. Στην κορυφή λοιπόν του ακρωτηρίου του Σουνίου βρήκε η λατρεία του Ποσειδώνα την κατάλληλη θέση για να εδραιωθεί.
Ο οχυρωμένη κορυφή του ακρωτηρίου, θεωρούνταν πάντα από τους Αθηναίους, ως ένα σημείο ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας, καθώς έλεγχε την είσοδο του Σαρωνικού κόλπου. Ήδη από αρκετά νωρίς ο χώρος οχυρώθηκε με ισχυρό τείχος και επανδρώθηκε με αξιόμαχη φρουρά, της οποίας η συντήρηση υπήρξε ένα από τα πάγια μελήματα των Αθηναίων. Επιπλέον το φυσικό λιμάνι που διαμορφώνεται κάτω από το Σούνιο, χρησιμοποιήθηκε ως προχωρημένος ναύσταθμος και διέθετε τους δικούς του νεώσοικους.

http://img89.imageshack.us/img89/4563/dsc01782hw3.jpg (http://imageshack.us)

Την ιερότητα του χώρου ήδη από τα αρχαϊκά χρόνια, μαρτυρούν οι ομώνυμοι κούροι του Σουνίου που εκτίθενται σήμερα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Βρέθηκαν θαμμένοι κοντά στην κορυφή του λόφου και δηλώνουν ότι ήδη από το 600 π.Χ., το ιερό του Σουνίου δεχόταν σημαντικές αναθέσεις. Ένας πρώτος πώρινος ναός αφιερωμένος στο θεό της θάλασσας είχε ήδη αρχίσει να χτίζεται πριν το 480 π.Χ. Τον καιρό της περσικής επιδρομής η κατασκευή του είχε ήδη προχωρήσει αρκετά. Η καταστροφή του ιερού από τους Πέρσες μετέτρεψε το οικοδόμημα αυτό σε σωρούς ερειπίων.
Οι Αθηναίοι δραστηριοποιήθηκαν ξανά για την ανέγερση ενός νέου ναού επί των χρόνων του Περικλή. Η κατασκευή του νέου ναού χρονολογείται μεταξύ των ετών 444-440, όταν η πόλη βρισκόταν κυριολεκτικά στο απόγειο της ακμής της. Η κορυφή του λόφου ισοπεδώθηκε για αυτόν τον σκοπό και τα απομεινάρια του παλαιού ναού απομακρύνθηκαν και ενσωματώθηκαν στον αμυντικό περίβολο.

http://img89.imageshack.us/img89/7349/dsc01788rb2.jpg (http://imageshack.us)

Ο νέος ναός θα ήταν περίπτερος με δύο κίονες μεταξύ παραστάδων σε πρόδομο και οπισθόδομο, και κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από λευκό μάρμαρο. Μία ζωφόρος με ανάγλυφη κενταυρομαχία διέτρεχε τον πρόναο, ενώ άλλα, πολύ αποσπασματικά σήμερα σωζόμενα γλυπτά, διακοσμούσαν τα αετώματα και τις κορυφές της στέγης. Η κατασκευαστική του ομοιότητα με το ναό του Ηφαίστου στην Αγορά των Αθηνών προδίδει ότι ο αρχιτέκτονας ήταν μάλλον ο ίδιος.

http://img186.imageshack.us/img186/1641/dsc01787rj9.jpg (http://imageshack.us)

Το μνημείο παρέμεινε όρθιο και ορατό για περισσότερες από δύο χιλιετίες. Από τον 18ο αιώνα όμως αρχίζει η εκτεταμένη λεηλασία του. Σήμερα τμήματα των κιόνων του έχουν αναγνωριστεί στο Chatsworth της Αγγλίας, στη Βενετία και στο Potsdam της Γερμανίας. Τα όρθια απομεινάρια του σεπτού οίκου αποτέλεσαν για αιώνες το κατεξοχήν σημείο αναφοράς των θαλασσινών όταν πλησίαζαν στην είσοδο του Σαρωνικού. Το μνημείο του θεού της θάλασσας, που κατάλευκο υψώνεται σήμερα στην κορυφή του Σουνίου, είναι ακόμα γνωστό στους ναυτικούς ως «Καβοκολώνες», ενώ ενέπνευσε περιηγητές, λογοτέχνες του ρομαντισμού και ποιητές.

http://img89.imageshack.us/img89/2734/dsc01786fa0.jpg (http://imageshack.us)

Η απίστευτη θέα προς το αρχιπέλαγος και τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα το καθιστούν αναμφίβολα ένα μοναδικό μνημείο καθώς και ένα κέντρο μεγίστης ροής ενέργειας .

Δ.

LuX
16-08-07, 17:23
http://img264.imageshack.us/img264/8875/999cs0.jpg (http://imageshack.us)

ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ
(θυμίαμα σμύρναν)
Κλύθι Ποσείδαον γαιήοχε κυανοχαίτα
ίππιε χαλκοτόρευτον έχων χείρεσσι τρίαιναν
ος ναίεις πόντοιο βαθυστέρνοιο θέμεθλα
ποντομέδων αλίδουπε βαρύκτυπε εννοσίγαιε
κυμοθαλής χαριδώτα τετράορον άρμα διώκων
ειναλίοις ροίζοισι τινάσσων αλμυρόν ύδωρ
ος τριτάτης έλαχες μοίρης βαθύ χεύμα θαλάσσης
κύμασι τερπόμενος θηρσίν θ' άμα πόντιε δαίμον
έδρανα γης σώζεις και νηών εύδρομον ορμήν
ειρήνην υγίειαν άγων ηδ' όλβον αμεμφή

Δ.

ipatia
17-08-07, 12:50
Καλημέρα αγαπητέ LuX :) ,

Για άλλη μια φορά μας εκπλήσεις ευχάριστα και μας ταξιδεύεις.

Και έρχομαι να συμπληρώσω στο προηγούμενο post,

Κλύθι Ποσειδάων πρεσβυγένεθλε,
ουρανίων μακάρων τε θεών πάτερ ηδέ
και ανδρών, ός ναίεις κορυφαίος επ' Ουλύμποιο
καρήνων δεύτερος εκ Διός ειληχώς πάντεσσιν
ανάσσειν, ίππιε, χαλκοτόρευτον έχων χείρεσσι
τρίαιναν ευρύμεδον, χαριτώπα, τετράορον άρμα
διώκων ώ άναξ παντοκράτωρ, ιερώτατος,
αγλαότιμε, σεμνοίς μυστοπόλοις χαίρων οσίοις τε
σεβασμοίς, ίλαος είης, ευτυχίην μύστησι
προφαίνων.

Και κάποιες εικόνες που μου αρέσουν πολύ

agaliarep
17-08-07, 14:39
Η μονάς Αποσπερίτης αποτελείται από ένα και μόνο πρόσωπο.
Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι μοναχικές περιπλανήσεις στην αναζήτηση του περίεργου ,αλλόκοτου και του εξωπραγματικού η υπερφυσικού .
Ο Αποσπερίτης είναι κυρίως οπαδός του απρόσμενου και του στιγμιαίου γεγονότος.
Αυτού του γεγονότος που δε σε προειδοποιεί και σε βρίσκει απροετοίμαστο αφήνοντας σε συνήθως με ανοικτό το στόμα .
Ο Αποσπερίτης μυρίζεται συνήθως την περίεργη ροή ενέργειας και σπάνια θα τον δείτε να ιχνηλατεί συγκεκριμένες συντεταγμένες ακολουθώντας χάρτες και πεπατημένες οδούς .
Στις σημαντικότερες συναντήσεις του με το περίεργο, συνήθως δεν έχει μαζί του την κάμερα και καταχωρεί τις πληροφορίες και τις οπτικοακουστικές ασυνήθιστες καταστάσεις στο συγκεκριμένο πεδίο του εγκεφάλου του.
Ο Αποσπερίτης ενίοτε συναντά κι άλλους Αποσπερίτες ανταλλάσσοντας ιδέες και πληροφορίες , ποτέ όμως δεν εισχωρεί σε άλλες ομάδες ούτε δέχεται άλλους στην μονάδα του .
Τούτο προκύπτει όχι από εγωισμό προς τους υπολοίπους αναζητητές αλλά από το αποτέλεσμα μιας προηγούμενης δοκιμασίας του συνόλου.
Άλλωστε αν λάμβανε μέρος σε ομάδες δε θα ήταν μοναχικός οπότε δε θα ήταν και Αποσπερίτης .
Δυο Αποσπερίτες μπορούν να συστήσουν δύο μονάδες (σύμπλεγμα) Αποσπεριτών αλλά ποτέ μια ομάδα και σε αυτή τη περίπτωση είναι αναγκασμένοι να κινηθούν πάνω στη πεπατημένη οδό της αναζήτησης .


Ο Αποσπερίτης είναι κυρίως οπαδός του απρόσμενου και του στιγμιαίου γεγονότος και ως τέτοιος οπαδός ενεργεί. Ταξιδεύει αποτυπώνει στο μυαλό και ενίοτε και στην φωτογραφική μηχανή. Ταξιδεύει ιχνηλατώντας το ορατό αλλά ψάχνει το αόρατο που κρύβεται πίσω απο την αντίληψη. Γιατί αυτό που βλέπεις…

http://img120.imageshack.us/img120/613/393rs8.jpg (http://imageshack.us)

Δεν είναι απαραίτητα αυτό που είναι…

http://img184.imageshack.us/img184/393/395ok2.jpg (http://imageshack.us)

Αναζητώντας το υπέρτατο άγνωστο αυτό που αποκαλούμε Θεό

http://img180.imageshack.us/img180/4915/theossw1.jpg (http://imageshack.us)

Πήγα σε εκκλησιές που πολλές φορές ήταν η μία πάνω στην άλλη

http://img201.imageshack.us/img201/8856/53030395cb0.jpg (http://imageshack.us)

agaliarep
17-08-07, 14:41
Οι πύλες τους θύμιζαν άλλον αποσπερίτη και περίεργα παραισθησιογόνα μανιτάρια…

http://img172.imageshack.us/img172/4229/pilimanitarinj6.jpg (http://imageshack.us)

Αναζήτησα το δέντρο της ζωής σε αυτές…

http://img181.imageshack.us/img181/1295/031mc8.jpg (http://imageshack.us)

Πήγα σε καθεδρικούς ναούς…

http://img248.imageshack.us/img248/7825/ekklisissb0.jpg (http://imageshack.us)

Αναζήτησα τα μυστικά των τάφων που γαντζωμένοι από τους τοίχους τους έμοιαζαν να σε τραβούν σε άλλες εποχές…

http://img528.imageshack.us/img528/6466/tafoict8.jpg (http://imageshack.us)

agaliarep
17-08-07, 14:44
Συνέχεια απο προηγούμενο

Έψαξα να βρω τους κρυμμένους συμβολισμούς μέσα στα βιτρό…

http://img529.imageshack.us/img529/4488/vitro2fe0.jpg (http://imageshack.us)

http://img186.imageshack.us/img186/8228/vitrosu8.jpg (http://imageshack.us)

Αναζήτησα τους κρυμμένους συμβολισμούς των κτιρίων…

http://img184.imageshack.us/img184/7620/044zn0.jpg (http://imageshack.us)

http://img184.imageshack.us/img184/7531/aoqj6.jpg (http://imageshack.us)

agaliarep
17-08-07, 14:45
Βρήκα μαγικά τετράγωνα…

http://img184.imageshack.us/img184/1849/magikotetragonovg9.jpg (http://imageshack.us)

Τα έλυσα…
http://img116.imageshack.us/img116/6356/magikatetragonae3igisige2.jpg (http://imageshack.us)


Ένιωσα την προδοσία…

http://img383.imageshack.us/img383/4274/filiioudarc8.jpg (http://imageshack.us)

Αλλά και τα πάθη…
http://img379.imageshack.us/img379/9629/estayromenosyd3.jpg (http://imageshack.us)

agaliarep
17-08-07, 14:49
Πήγα σε τάφους…
http://img464.imageshack.us/img464/703/daliyy6.jpg (http://imageshack.us)

Και αντιμετώπισα τέρατα…

http://img177.imageshack.us/img177/2229/mithikoterashk7.jpg (http://imageshack.us)

Καταλήγοντας στο τέλος πάλι στην αρχή… (http://www.metafysiko.gr/forum/showpost.php?p=34187&postcount=180)

http://img260.imageshack.us/img260/7752/13ro0.jpg (http://imageshack.us)

Και όπως πάντα... δεν βρήκα τίποτα...

Αποσπερίτης β΄

LuX
17-08-07, 15:19
Πήρες τους δρόμους και περίμενες να βρεις .....

http://img372.imageshack.us/img372/2227/53030395cb0yl4.jpg (http://imageshack.us)

τι να βρεις μωρέ αποσπεριτοπουλιασμένεεεεεε ...

http://img377.imageshack.us/img377/6531/pilimanitarinj6vk2.jpg (http://imageshack.us)

δεν υπάρχει τίποτα ....
απλά ορισμένες κάμερες διαθέτουν μεγάλη φαντασία ...!
ως φαίνεται και η δικιά σου ;)

agaliarep
25-08-07, 12:06
http://img401.imageshack.us/img401/3083/80178424xh6.gif (http://imageshack.us)

Ομιχλώδη τα μονοπάτια που πρέπει να ακολουθηθούν. Πρέπει να ψηλαφήσεις τον δρόμο σου για να βρεις την αλήθεια.

http://img213.imageshack.us/img213/364/hpim1259cp7.jpg (http://imageshack.us)

Συναντάς πολλά και περίεργα πράγματα… (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2127)


http://img171.imageshack.us/img171/2488/hpim1320nz9.jpg (http://imageshack.us)

Η υγεία σου είναι ότι ποιο σημαντικό πράγμα για αυτό το ταξίδι.

http://img507.imageshack.us/img507/3586/hpim1319do8.gif (http://imageshack.us)

agaliarep
25-08-07, 12:16
http://img171.imageshack.us/img171/3434/hpim1272bb4.jpg (http://imageshack.us)

και να θυμάσαι ότι πάντα υπάρχει ένα μάτι να σε παρακολουθεί...

http://img507.imageshack.us/img507/6559/hpim1155gn1.jpg (http://imageshack.us)


http://img507.imageshack.us/img507/565/hpim1015ni4.jpg (http://imageshack.us)

Πρέπει να βρεις το κλειδί

Που ανοίγει τις πύλες

http://img249.imageshack.us/img249/2661/hpim1034xp6.jpg (http://imageshack.us)

agaliarep
25-08-07, 12:26
Του άβατου των αλχημιστών

http://img249.imageshack.us/img249/7403/hpim1081wy9.jpg (http://imageshack.us)

http://img249.imageshack.us/img249/3340/hpim1083su6.jpg (http://imageshack.us)

http://img502.imageshack.us/img502/6097/hpim1082eq3.jpg (http://imageshack.us)

Θα φτάσεις κοντά στο να χάσεις τον εαυτό σου

http://img256.imageshack.us/img256/7779/hpim1087mc6.jpg (http://imageshack.us)

agaliarep
25-08-07, 12:34
Θα τα βάλεις με γίγαντες.
http://img527.imageshack.us/img527/5899/hpim1136zm3.jpg (http://imageshack.us)

και φύλακες

http://img526.imageshack.us/img526/9642/hpim1223jj4.jpg (http://imageshack.us)

http://img526.imageshack.us/img526/2731/hpim1270rq1.jpg (http://imageshack.us)

Μα τα σημάδια είναι φανερά.

http://img526.imageshack.us/img526/4981/hpim1185ci4.jpg (http://imageshack.us)

agaliarep
25-08-07, 12:42
φτάνει να τα προσέξεις.

http://img526.imageshack.us/img526/8272/hpim1166uy9.jpg (http://imageshack.us)

http://img213.imageshack.us/img213/4251/hpim1267fv9.jpg (http://imageshack.us)

στα οικοσημα

http://img300.imageshack.us/img300/2755/hpim1271no9.jpg (http://imageshack.us)

http://img300.imageshack.us/img300/9496/hpim1276yu1.jpg (http://imageshack.us)

agaliarep
25-08-07, 12:47
http://img120.imageshack.us/img120/5196/hpim1115gu3.jpg (http://imageshack.us)

http://img300.imageshack.us/img300/5063/hpim1182su4.jpg (http://imageshack.us)

σε κτίρια

http://img182.imageshack.us/img182/181/hpim1145fe6.jpg (http://imageshack.us)

σε εκκλησίες

http://img181.imageshack.us/img181/3466/hpim1341qg2.jpg (http://imageshack.us)

σε πηγές

agaliarep
25-08-07, 12:49
http://img167.imageshack.us/img167/7727/hpim1257nv2.jpg (http://imageshack.us)

LuX
27-08-07, 09:34
Πολύ όμορφο το φωτορεπορτάζ σου φίλε @galiarep …!!!
Αν και νομίζω ότι αυτός που βλέπει μόνο με τα μάτια ....
...Kαι ουχί μέσα απ τα μάτια ....
Δύσκολα θα αντιληφθεί
Το τι θέλεις να
Μας πεις ....
:)

Δ.

Drymonia
31-08-07, 15:59
Αφιερωμένο στο Agaliarep για την ωραία και ωφέλιμή του παρουσίαση:

Ξείνε Αθηναίε, λέγει ο Κροίσος στον Σόλωνα, παρ'ημέας γαρ περί σε λόγος απίκται πολλός και σοφίης είνεκεν της σης και πλάνης, ως φιλοσοφέων γήν πολλήν θεωρίης είνεκεν επελήλυθας (Ηρόδοτος, Ι, 30).

= Ξένε Αθηναίε, ως εμάς έχει φτάσει η μεγάλη σου φήμη για τη σοφία και τα ταξίδια σου, πως η αγάπη σου για τη γνώση σε έσπρωξε να επισκευτείς χώρες πολλές, για να τις σπουδάσεις.

:)

beetlejuice
31-08-07, 17:01
Δεν ηταν μονο οι πανεμορφες και συμβολικες φωτογραφιες, ηταν και οι προσεγμενοι "τιτλοι" πανω απο αυτες που δημιουργησαν ενα πραγματικο εικονικο ταξιδι. Πραγματικα εκπληκτικο, δε γνωριζω ποσο χρονο σου πηρε, αλλα σιγουρα μας αποκαλυψες ενα ταλεντο σου! :D

Χαιρομαι που στο φορουμ λαμπει ακομα ενας Αποσπεριτης! :)

agaliarep
01-09-07, 11:47
http://img399.imageshack.us/img399/6597/25061820ju8.jpg (http://imageshack.us)

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.
Ευχαριστώ πολύ. Τα ταξίδια είναι σημαντικά και πολλές φορές και συμπατικά και γίνονται με πολλούς τρόπους, σε πολλά μέρη, ευχάριστα και δυσάρεστα.
Δυστυχώς όμως μόνο δυσάρεστα είναι τον τελευταίο καιρό τα ταξίδια μου στο net. Δυστυχώς μόνο, δυσάρεστα....

http://img260.imageshack.us/img260/4053/57474807qx8.jpg (http://imageshack.us)

http://img260.imageshack.us/img260/1855/78397411eg2.jpg (http://imageshack.us)

http://img487.imageshack.us/img487/4092/14941551wc8.jpg (http://imageshack.us)

agaliarep
01-09-07, 11:48
Δυστυχώς η πραγματικότητα δεν είναι πάντα ευχάριστη. Μερικές φορές η πραγματικότητα του ανθρώπινου είδους είναι καταστροφική.

http://img299.imageshack.us/img299/6546/62504686pq3.jpg (http://imageshack.us)

http://img299.imageshack.us/img299/1153/76799808lm9.jpg (http://imageshack.us)

http://img299.imageshack.us/img299/548/84203872il8.jpg (http://imageshack.us)

http://img487.imageshack.us/img487/7947/62339227qj9.jpg (http://imageshack.us)

agaliarep
01-09-07, 11:54
http://img166.imageshack.us/img166/8645/38348353uj6.jpg (http://imageshack.us)

http://img356.imageshack.us/img356/1351/96786287qe3.jpg (http://imageshack.us)

http://img264.imageshack.us/img264/925/37994500hz9.jpg (http://imageshack.us)

http://img489.imageshack.us/img489/6186/20826004jk3.jpg (http://imageshack.us)

agaliarep
01-09-07, 11:59
http://img210.imageshack.us/img210/2600/33469577nt8.jpg (http://imageshack.us)

http://img53.imageshack.us/img53/5162/86789992wc5.jpg (http://imageshack.us)

http://img405.imageshack.us/img405/4070/60685548pz9.jpg (http://imageshack.us)

http://img457.imageshack.us/img457/9125/45779160jn0.jpg (http://imageshack.us)

agaliarep
01-09-07, 12:26
http://img393.imageshack.us/img393/2479/93638934og2.jpg (http://imageshack.us)

http://img405.imageshack.us/img405/3406/10aj7.jpg (http://imageshack.us)

http://img295.imageshack.us/img295/3757/11iv0.jpg (http://imageshack.us)

http://img405.imageshack.us/img405/7113/untitled11ua2.jpg (http://imageshack.us)

Τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται…
Από την βολή του καναπέ μου, για το μεταφυσικό
αποσπερίτης.

agaliarep
03-09-07, 13:03
Μια μικρή διευκρίνιση για αποφυγή παρεξηγήσεων. Οι φώτο από τις φωτιές δεν είναι δικές μου, αλλά βρίσκονται μέσα στο net και μου αποστέλονται απο καλούς φίλους. Είναι "αποστολή" του αποσπερίτη β από τον καναπέ του…
Κάποια στιγμή θα κατέβω προς την Πελοπόννησο,αναγκαστικά, αλλά δεν νομίζω να τραβήξω φώτο και το πιο δύσκολα ακόμα θα τις δημοσιεύσω.

ipatia
05-09-07, 09:27
Μετά τις εικόνες τις απόλυτης καταστροφής στην Πελοπόννησο χρειάστηκα μια ελπίδα, μια ανάσα ζωής και πράσινου να καταλάβω ότι τίποτα δεν χάθηκε ακόμα. Έτσι, πήγα στην Παλαιοκαστρίτσα, έναν οικισμό της Κέρκυρας κτισμένο σε έξι όρμους (Αμπελάκι, Άγιος Πέτρος, Άγιος Σπυρίδων, Αλίπα, Πλατάκια, και Αγία Τριάδα). Είναι μια τοποθεσία απαράμιλλης ομορφιάς με αμμώδεις παραλίες, σπηλιές και λόφους γεμάτους ελιές.

http://img214.imageshack.us/img214/9435/56148072fo2.jpg (http://imageshack.us)

ipatia
05-09-07, 09:36
Μετά τις εικόνες τις απόλυτης καταστροφής στην Πελοπόννησο χρειάστηκα μια ελπίδα, μια ανάσα ζωής και πράσινου να καταλάβω ότι τίποτα δεν χάθηκε ακόμα. Έτσι, πήγα στην Παλαιοκαστρίτσα, έναν οικισμό της Κέρκυρας κτισμένο σε έξι όρμους (Αμπελάκι, Άγιος Πέτρος, Άγιος Σπυρίδων, Αλίπα, Πλατάκια, και Αγία Τριάδα). Είναι μια τοποθεσία απαράμιλλης ομορφιάς με αμμώδεις παραλίες, σπηλιές και λόφους γεμάτους ελιές.

http://img214.imageshack.us/img214/9435/56148072fo2.jpg (http://imageshack.us)

Κατέβηκα στην παραλία και νοίκιασα βαρκούλα ώστε να μπορέσω να δω τις ομορφιές των απροσπέλαστων σπηλιών. Σύμφωνα με το μύθο η Κέρκυρα ήταν το νησί των Φαιάκων και λέγεται ότι στην Παλαιοκαστρίτσα βρισκόταν το παλάτι του βασιλιά Αλκίνοου. Η πρώτη σπηλιά που είδα λέγεται «Η σπηλιά του Οδυσσέα και της Ναυσικάς». Μέσα σε αυτήν διακρίνονται βράχοι με ένα υπέροχο μωβ χρώμα.

http://img401.imageshack.us/img401/8505/66819896ls4.jpg (http://imageshack.us)

http://img253.imageshack.us/img253/9302/22421650lp0.jpg (http://imageshack.us)

Η επόμενη σπηλιά είναι η σπηλιά του Αγίου Νικολάου όπου δεσπόζει ένα υπέροχο γαλάζιο χρώμα και επίσης βράχοι με μωβ χρώμα.

http://img401.imageshack.us/img401/7808/29025553gl8.jpg (http://imageshack.us)

Σε όλη την διαδρομή με το καραβάκι βλέπεις βράχους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν μικρά ανοίγματα σαν σπηλιές.

ipatia
05-09-07, 09:43
Ο επόμενος προορισμός μας ήταν η σπηλιά που λέγεται «Το μάτι». Μπήκαμε στην σπηλιά και νιώθαμε σαν κάτι να μας παρακολουθεί…..

http://img253.imageshack.us/img253/4952/44778826ss2.jpg (http://imageshack.us)

Ήταν ο θεός ήλιος που με τις ακτίνες του αιώνες τώρα χαρίζει στα νερά της σπηλιάς το υπέροχο καταγάλανο χρώμα τους.

http://img208.imageshack.us/img208/7976/72674074ag4.jpg (http://imageshack.us)

Το ταξίδι μας στα γαλάζια νερά τελείωσε. Ξαφνικά ακούσαμε καμπάνες να ηχούν ψηλά στο βουνό. Ήταν οι καμπάνες από το αντρικό Μοναστήρι της Παναγίας της Θεοτόκου. Η μονή αυτή κτίστηκε το 1228, όμως το κτίριο που σώζεται σήμερα χρονολογείται στον 18ο και 19ο αιώνα. Ιδιαίτερης ομορφιάς είναι η στεγασμένη με αψίδες αυλή του, αλλά και η θέα προς τους όρμους. Η εκκλησία της μονής χρονολογείται το 1722 και είναι μια μονόχωρη βασιλική.

http://img253.imageshack.us/img253/8906/36420190zs4.jpg (http://imageshack.us)

ipatia
05-09-07, 09:51
Μέσα στην Μονή υπάρχει μουσείο όπου φιλοξενούνται Παλαιά ιερά βιβλία, εικόνες και άμφια ενώ σε ιδιαίτερη θέση βρίσκεται το «Πεσελί», το οποίο είναι σαν μακρυμάνικο γιλέκο και ήταν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της παραδοσιακής στολής της Κέρκυρας….

http://img208.imageshack.us/img208/8383/29610541iz8.jpg (http://imageshack.us)

http://img208.imageshack.us/img208/6260/76991714gl6.jpg (http://imageshack.us)

http://img260.imageshack.us/img260/4994/57703007fs5.jpg (http://imageshack.us)

Φεύγοντας δεν παραλείψαμε να κάνουμε μια ευχή, πετώντας ένα κέρμα στο πηγάδι των ευχών…..

http://img253.imageshack.us/img253/322/85387690bs5.jpg (http://imageshack.us)

Τι άλλο, δηλαδή, από μια προσευχή σε ότι ανώτερο υπάρχει εκεί πάνω, ώστε να σταματήσει η καταστροφή του πλανήτη μας από δικά μας λάθη και να μπορούμε για πολλούς αιώνες ακόμα να θαυμάζουμε τις ομορφιές της χώρας μας.

ipatia
05-09-07, 09:55
Φεύγοντας από το μοναστήρι, σκεφτήκαμε ότι το ταξίδι μας έφτασε στο τέλος του. Κι όμως…….. μια ταμπέλα που έγραφε Αγγελόκαστρο μας άλλαξε πορεία. Το Αγγελόκαστρο είναι ένα από τα λίγα βυζαντινά φρούρια του νησιού που οικοδομήθηκε τον 13ο αι. από τον Μιχαήλ Α΄ Άγγελο Δούκα του Δεσποτάτου της Ηπείρου, για την προστασία από τις πειρατικές επιδρομές. Τα μέχρι σήμερα σωζόμενα τμήματα του κάστρου είναι ελάχιστα και αυτή τη στιγμή είναι κλειστό για το κοινό λόγω εργασιών συντήρησης. Όμως η ανάβαση αξίζει τον κόπο, καθώς η κορυφή του λόφου προσφέρει υπέροχη θέα προς την θάλασσα και προς την πόλη της Κέρκυρας.

http://img207.imageshack.us/img207/978/78757104zt2.jpg (http://imageshack.us)

Στάθηκα στην πιο απόκρημνη κορυφή και με δέος κοιτούσα το αχανές πράσινο και την θάλασσα. «Φύγε από εκεί θα πέσεις» μου φώναζαν όμως δεν άκουγα. Κοιτούσα το γκρεμό και την θάλασσα στο βάθος και σκεφτόμουν πώς όσο υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν το πράσινο, όσο υπάρχουν άνθρωποι που η φύση είναι το δεύτερο σπίτι τους (σε σένα μιλάω αγαπητέ LuX) τότε ναι!! Υπάρχει ακόμα ελπίδα…….

http://img253.imageshack.us/img253/8379/27779632fk6.jpg (http://imageshack.us)

Akalyptos
05-09-07, 11:32
Αχχχ Ipatia, μας "έφτιαξες"!!!!
Από τη μία οι φωτό σου αποτυπώνουν το τι είναι ικανή να κάνει ή φύση και από την άλλη έχουμε τις φωτό από την Πελοπόννησο και τις φωτιές που μας δείχνουν τι είμαστε ικανοί να κάνουμε εμείς οι άνθρωποι....΄
Οι φωτό είναι σαν το πρίν και το μετά τον διαφημίσεων , μόνο που εδώ τα γεγονότα είναι πραγματικά και μη αναστρέψιμα δυστυχώς.
Ακούω για προσπάθειες και δράσεις αποκατάστασης και αναρωτιέμαι πώς θα αποκαταστήσουμε αυτό που η φύση χρειάστηκε χρόνια για να δημιουργήσει , όταν δεν ήμασταν άξιοι να το διαφυλάξουμε???
Δεν ξέρω ... με έχει πάρει από κάτω και τα βλέπω όλα μαύρα (όχι πω δεν είναι δηλαδή) και αναρωτιέμε σοβαρά "τι σκ@τ@ κόσμο θα αφήσουμε στα παιδιά μας?"
Μήπως θα φτάσει η στιγμή που θα τους περιγράφουμε ότι κάποτε υπήρχαν πολλά δένδρα που τα έλεγαν δάση και πως μέσα σε αυτά ζούσαν μυθικά ζώα όπως τα ελάφια , τα αγριογούρουνα , οι πέρδικες κλπ?
Μήπως θα φτιάξουμε αναγκαστικά ένα matrix για να κρύψουμε τα αίσχη μας?
Μήπως?

ipatia
05-09-07, 11:42
Αγαπητέ Akalypte,

Μην σε παίρνει απο κάτω γιατί αυτό ακριβώς θέλουν να καταφέρουν αυτοί που ευθύνονται για την καταστροφή της φύσης.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Καλή θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται. Η φύση έχει μάθει να ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες της. Έχει μάθει να δέχεται τα χτυπήματα των ανθρώπων. Οι φωτογραφίες που παραθέτω είναι σήμερα, τώρα. Όμως, όλα αυτά το 1940 δεν ήταν έτσι. Ο πόλεμος άφησε τα σημάδια του σε όλες αυτές τις ομορφιές. Κι όμως! Όλα έγιναν υπέροχα και πάλι. Η φύση άνθισε και ομόρφυνε μόνο και μόνο για να δώσει χαρά σε αυτούς που την εκτιμούν.

Όσο υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι, άνθρωποι με συνείδηση να είσαι σίγουρος ότι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι θα φέρνουν στον κόσμο ευτυχισμένα και συνειδητοποιημένα παιδιά. Κι αν εμείς τους αφήσουμε έρημο τοπίο ας θέσουμε τουλάχιστον γερές βάσεις ώστε κάποια στιγμά τα παιδιά μας να το κάνουν να ανθίσει. :)

LuX
07-09-07, 11:23
Είναι "αποστολή" του αποσπερίτη β από τον καναπέ του…

οι @ποσπερίτες είναι όλοι @(Α)@ δεν υπάρχουν β ...και γ
αλλιώς θα ήμασταν ομάδα... ;)

http://img390.imageshack.us/img390/6388/aposperitisdi8.jpg (http://imageshack.us)

Δ.

labros
06-11-07, 23:55
Απίστευτες εικόνες, απίστευτη δουλειά, απίστευτο μεράκι.
Απίστευτα μέρη.

Η Πάνρηθα διατηρεί ακόμα και τώρα πολλά όμορφα και μαγευτικά μέρη (προς ΒΔ - Β -ΒΑ). Στα καμένα η φύση κάνει το "παιχνίδι" της, όπως έχει μάθει να κάνει χιλιάδες χρόνια. Να την αφήσουμε στην ησυχία της.

Εύχομαι καλές περιπλανήσεις στον Αποσπερίτη.

ΞΕΝΟΧΙΜ
23-11-07, 13:16
file LuX
mipos boreis na moy peis ti prepei na kanw gia na bw sthn omada sas ?
yparxun kapoia stoixeia epikoinonias mazi su ?
exo stilei pm alla den exo llavei kamia apantisi !

ta hobbies moy einai : taxidia se perierga kai mystiria meri h fotografia kathos oi tainies kai to diavasma

an gnorizei kai kapios alos paidia apo esas borei na mu apantisei parakalw ?

TO LOGO SAS SKIZEI !!!!

LuX
26-11-07, 09:20
αν έκανες το κόπο να διαβάσεις την αρχή του τόπικ η έστω δυό ποστ παραπάνω θα καταλάβαινες εύκολα πως δε πρόκειται περί ομάδος αλλά μονάδων .

παρόλα αυτά ευχαριστώ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος .
ΑΑααα και για το λόγκο φταιει άλλος ....

@

ΞΕΝΟΧΙΜ
26-11-07, 11:58
αν έκανες το κόπο να διαβάσεις την αρχή του τόπικ η έστω δυό ποστ παραπάνω θα καταλάβαινες εύκολα πως δε πρόκειται περί ομάδος αλλά μονάδων .

παρόλα αυτά ευχαριστώ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος .
ΑΑααα και για το λόγκο φταιει άλλος ....

@
έχεις δίκιο Αγαπητέ μου !
λάθος λόγω βιασύνης μου.
θα χαρώ πολύ να εξορμήσουμε πάντως στη περιοχή όπου σου πρότεινα και θα δεις πως θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος !
αναμένω τις σκέψεις σου και μη χαθείς γιατί έρχονται χιόνια ;) .

LuX
26-11-07, 14:51
θα περιμένω με χαρά τις υποδείξεις η τις ιδέες σου αφού κατάλαβα έστω και από τα λίγα που έχουμε πει ως τώρα , πως είσαι ένα άτομο εξαιρετικά προικισμένο, πανέξυπνο και προπάντων ευαίσθητο καλοσυνάτο και σταθερό στις ιδέες του .....
οσο για το "μη χαθείς" σε παραπέμπω στην υπογραφή μου ... :D :p :D

@

LuX
30-01-08, 12:16
ωχ αυτη τη μεταφυσικη γωνια την ειχα ξεχασει σορρυ :)

οριστε λοιπον
( http://video.google.com/videoplay?docid=104230681533682472 )

φιντ ιτ !


@

LuX
19-02-08, 09:43
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Να θυμηθώ....


http://img176.imageshack.us/img176/3654/oscarssd8.png (http://imageshack.us)
..να παρευρεθώ τα μεταφυσικά oscars …..


@

Ophelia
21-02-08, 11:38
Βλέποντας τα καραβάκια που πλεύσανε ανέμελα σε κάποια άλλα θρεντ, θυμήθηκα ένα πολύ όμορφο τραγουδάκι...

Είναι μια τράτα ολόχρυση
με σουρωτήρι πάτο,
στο σκότος πλέει αβύθιστη
με πλήρωμα φευγάτο.
Αντί πανιά πουκάμισα
και για κουπιά τα χέρια.
Ψαρεύει αναστεναγμούς
και τους πουλάει στ' αστέρια.


http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/boat.jpg


Χιλιάδες μάτια την κοιτάν,
καρδιές την προσκυνάνε
κι όσοι παραλογίζονται
πού πάει τη ρωτάνε.
«Πηγαίνω μεσοπέλαγα
με τα άλμπουρα της νίκης,
για να χτενίσω τα λυτά
μαλλιά της Βερενίκης».

Καλά ταξιδάκια λοιπόν! :)

LuX
07-06-08, 15:21
γεια σας guys :D

τα νεα εχουν ως εξης :

ο @ποσπεριτης εμφανιστηκε στο facebook

http://www.facebook.com/group.php?gid=16792286316

οσοι εχουν ορεξη ελευθερο χρονο και θελουν να αναλαβουν τη βρομοδουλεια της γραμματειας ας επικοινωνησουν μαζι μου .... :)

ολοι οι καλοι χωρανε


@

LuX
08-06-08, 21:27
διαβαστε και δειτε τις σχετικες φωτο στον facebook @αποσπεριτη
το αρθρο του Ματ κατοικου της περιοχης για το στοιχειωμενο νοσοκομειο της Φιλαδελφειας (usa)
Philadelphia State Hospital (Byberry)


http://www.facebook.com/group.php?gid=16792286316

http://en.wikipedia.org/wiki/Philadelphia_State_Hospital

@

LuX
09-06-08, 17:22
και λιγο φορα παρτιδα προπαγανδα....

http://img517.imageshack.us/img517/8976/apoqv7.png (http://imageshack.us)


σε λιγοτερο απο 2 ημερες λειτουργιας του group :

128 μελη

37 φωτο uploaded

3 αρθρα

επειδη το γκρουπ ειναι ακομη βρεφος και μονο δυο ημερων ειναι προφανες οτι πειναει
για αυτο οσοι βολταρετε στο facebook καλειστε να το ταισετε .....
τρωει αλλοκοτες ιστοριες
και φωτος απο ξεχωριστα μερη
το μπιμπερο θα το βρειτε εδω

http://www.facebook.com/group.php?gid=16792286316

welcome - invite - share


@

LuX
23-06-08, 11:10
τα νέα του facebook @ποσπεριτη έχουν ως εξής :

οι φωτογραφίες από ιδιαίτερους χώρους έφτασαν τις 132 !

τα μέλη έφτασαν αισίως τα 234 !

γίνε και συ ένας κρίκος της ταξιδιωτικής αλυσίδας ΜΠΟΡΕΙΣ !

http://www.facebook.com/group.php?gid=16792286316


τα καλυτερα ερχονται ! και πιστευω πως αποδεκτης αυτη τη φορα θα ειναι η σελιδα της fantasy !


@

LuX
13-10-08, 15:22
μερικες φορες συμβαινουν πραγματα που αν τα εκμεταλευτεις μπορεις να γινεις "μουρη" η να αποκτησεις μια καλη περιουσια .....

μια ασχετη περιπτωση με τα παραπανω ειναι και αυτη η φωτο που τραβηξα στην ορεινη κορινθια (Γκουρα)

εκτος απο το βραχο που μοιαζει με χιουνταϊ ατος

http://img360.imageshack.us/img360/2658/dsc00345go2.jpg (http://imageshack.us)

σημερα που κοιταγα τις φωτος απο τη χθεσινη αποδραση στο δασος ανακαλυπτω πως κατω απ το βραχο υπαρχει μια χαμογελαστη φιγουρα , η καποιο ζωο η ενα μεθυσμενο ξωτικο........

δε ξερω τι μα παντως κατι βρισκεται !

@

agaliarep
13-10-08, 15:56
....ή ενα μεθυσμενο ξωτικο........

δε ξερω τι μα παντως κατι βρισκεται !

@

http://img374.imageshack.us/img374/4334/dsc00345go2rz2.jpg (http://imageshack.us)

LuX
13-10-08, 16:16
http://img374.imageshack.us/img374/4334/dsc00345go2rz2.jpg (http://imageshack.us)
δεν ειναι λιγο περιεργο
η ειναι η ιδεα μου ;


@

Ευρυνοος
13-10-08, 17:04
λέω να ξεκινήσω κι εγώ εδώ μια παρουσίαση διαφόρων φωτογραφιών απο τα ταξίδια ενός ακόμη μοναχικού τύπου..

http://www.imageshack.gr/files/wh9gkp214wgk49v73kds.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=wh9gkp214wgk49v73kds.jpg)

αυτό το χαριτωμένο περιστατικό συνέβη όταν φίλος αποφάσισε να ανέβει στην βάση αγάλματος σε ρωμαικό αρχαιολογικό χώρο στην Πελοπόννησο..

''κάποιος'' μας έκανε παρέα. :)

Ευρυνοος
13-10-08, 17:30
και απο τα βάθη του σπηλαίου φράγχθι και τα σκοτεινά νερά του..



http://img241.imageshack.us/img241/3263/52694345ir9.jpg (http://imageshack.us)




στην κορυφή....

http://img219.imageshack.us/img219/7180/img0019koryfhnx7.jpg (http://imageshack.us)


http://img101.imageshack.us/img101/9326/img0016koryfhjd3.jpg (http://imageshack.us)



δίπλα σε αυτό.....



http://img101.imageshack.us/img101/6196/img0017ur1.jpg (http://imageshack.us)


χαμένοι κάπου στην ευρυτανία..

agaliarep
14-10-08, 16:39
Αναζητώντας τον μυστικισμό, δεν ξέρεις ποτέ που θα βρεις την φωτιά της αλήθειας…

http://www.fileden.com/files/2007/12/30/1669636/2.jpg

http://www.fileden.com/files/2007/12/30/1669636/3.jpg

http://www.fileden.com/files/2007/12/30/1669636/4.jpg

agaliarep
14-10-08, 16:40
Μες στο σκοτάδι όλα μοιάζουν διαφορετικά, όλα μοιάζουν σαν να έχουν πάρει φωτιά αναζητώντας την έλευση, την ολοκλήρωση, την γνώση…

http://www.fileden.com/files/2007/12/30/1669636/5.jpg

http://www.fileden.com/files/2007/12/30/1669636/6.jpg

http://www.fileden.com/files/2007/12/30/1669636/Aposperitisdi8.jpg

agaliarep
15-10-08, 01:02
http://www.fileden.com/files/2007/12/30/1669636/Apolon.jpg

Η επιστροφή του Απόλλωνα στην Δήλο από την χώρα των Υπερβορείων. Ο Απόλλων κρατά λύρα και μαζί του στο άρμα με τα φτερωτά άλογα, δύο γυναίκες ίσως Υπερβόρειες Παρθένες. Τον Απόλλωνα υποδέχεται η αδελφή του Άρτεμης κρατώντας ένα ελάφι…

http://www.fileden.com/files/2007/12/30/1669636/Apollon2.jpg

agaliarep
15-10-08, 01:03
http://www.fileden.com/files/2007/12/30/1669636/Tript.jpg

Ο Τριπτόλεμος γιος του Κελέου, βασιλιά της Ελευσίνας, ο οποίος είχε αναλάβει να κάνει γνωστή στους ανθρώπους την καλλιέργεια του σίτου, ενώ η Περσεφόνη τον ευλογεί και η Δήμητρα του παραδίδει ένα στάχυ ή σπόρους… που έχουν χαθεί ίσως γιατί φιλοτεχνήθηκαν σε μέταλλο… ίσως όχι...

http://www.fileden.com/files/2007/12/30/1669636/Tript2.jpg

http://www.fileden.com/files/2007/12/30/1669636/Aposperitisdi8.jpg

LuX
15-10-08, 13:51
http://img93.imageshack.us/img93/1313/1000120vn8ly4cv4.jpg (http://imageshack.us)

Ειδες που ολοι κατι δινουν....

http://img389.imageshack.us/img389/9698/p20bm7nw8.jpg (http://imageshack.us)

αλλα ποτε αυτο το κατι δεν ειναι εντελως ξεκαθαρο

http://img93.imageshack.us/img93/8562/adameva1cj5cq2.jpg (http://imageshack.us)

η εστω ειναι καμουφλαρισμενο .....

το περιεργο ειναι πως ολοι αυτοι
που εμπλεκονται με αυτο
το παρε-δωσε πεθαινουν
αλλα αυτο το κατι μενει ......
"ειναι το κατι που μενει τελικα"


@

LuX
16-10-08, 13:31
Αν ήμουν δέντρο, θα 'χα στεγνώσει
Αν ήμουν άλλος, θα 'χα χαθεί
Είμαι ο Πέτρος κι έχω την πέτρα
προσκέφαλό μου και προσευχή

http://img73.imageshack.us/img73/3052/dsc01023tt4.jpg (http://imageshack.us)

Αν ήμουν άστρο, θα είχα σβήσει
Αν ήμουν άλλος, θα 'χα πνιγεί
Είμαι ο Πέτρος κι έχω της πέτρας
την καλοσύνη και την οργή


@

Ευρυνοος
22-10-08, 23:32
και αν στροβιλίζομαι ωσάν δερβίσης, ή θα ζαλιστώ, ή θα φτάσω στον ουρανό..

http://img407.imageshack.us/img407/9436/img0004po5.jpg (http://imageshack.us)

και στα δυνατά μου πόδια, οι πυλώνες μοιάζουν αδύναμα ξυλάκια.. χα!

κι αν κάποιος ζητήσει την προ-έλευσή μου, θα του πώ οτι εκείνη την μέρα, στριφογύρισα ένα αεροπλάνο στο ελ.βενιζέλος..

LuX
05-02-09, 16:51
Τη Κυριακή που μας έρχεται ο @ποσπεριτης σε συνεργασία με την ομάδα Παυσανίας Θα παρευρεθούν σε βουκολικό ανοικτό φιλοσοφικό μπάρμπεκιου σε γνωστό βουνό της Αττικής !
Θα διεξαχθεί ανοικτή προς όλους συζήτηση υπό μορφή περιπατητικού συμποσίου γύρω από υπαίθρια ψησταριά με θέμα την "ομάδα Ε"και οχι μονο.....

όσοι από τους συνδαιτυμόνες θα ήθελαν να παρευρεθούν επίσης στο πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα φιλοσοφικό μήτινγκ ας δηλώσουν συμμετοχή με προσωπικό μήνυμα ώστε να γνωρίσουν τον τόπο αλλά και το χρόνο συνάντησης .


@

LuX
13-07-11, 22:17
επι τη ευκαιρια των 27χιλιαδων τοσων εμφανισεων του αποσπεριτη
ενα βιντεακι μιξης και ανακυκλησης του τοπου και του χρονου
με φοντο τον ανθρωπο και τη προσαρμογη του στο φυσικο περιβαλλον του


http://youtu.be/-gtcthZrw84

γιατι η ζωη ξεκινα εκει που τελειωνει η ανεση και η ευκολια ...