Επιστροφή στο Forum : Ή ταν ή επί τας - Μολών Λαβέ
Ή ταν ή επί τας - Μολών Λαβέ
Από τα πρώτα μαθητικά μας χρόνια , έχουμε μάθει αυτες τις δύο αξίες!!Το ερώτημα όμως είνα ποιοί απο΄εμάς έχουμε καταλάβει την ουσία τους ?
Νικητής ή πεθαμένος ποτε όμως ατιμασμένος!! Όλοι χαιρόμαστε και μιλάμε με υπερηφάνια για τους αρχαίους μας προγώνους και όμως εμείς δεν κάνουμε τίποτα για να τους δείξουμε οτι κληρονομήσαμε κάτι απο αυτούς!Καθόμαστε στις δάφνες του παρελθώντος και πιστεύουμε οτι όλα θα λυθούν απο μόνα τους και ας ξέρουμε βαθυά μέσα μας οτι αυτό δεν ισχύει!
Βρισκόμαστε σε αυτό εδώ το forum και συζητάμε σαν άλλοι αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι αλλά για αφύπνιση του ελληνικού ιδεώδους δεν ακούω και δεν βλέπω τίποτα!Χάνουμε πατρίδες και εμείς γελάμε και συνεχίζουμε το φαγοπότι μας.Μας έχουν κάνει οι εκάστοτε κυβερνήσεις να φοβόμαστε να μιλήσουμε!!
Σας βλέπω όλους να μιλάτε για ελευθερία λόγου και πράξεων και όλοι σας φοβάστε , (ποιόν όμως δεν ξέρω) να τα εφαρμώσετε.Και όμως φοβάστε τον πολιτικό αυτόν που εσείς του δίνετε δύναμη.Σήμερα είναι δυνατός αυριο όμως δεν θα είναι!Έχεις την δύναμη και φοβάσαι.Εγώ απλώς σε καλώ να την εφαρμώσεις για το καλό της πατρίδας που μας έχει ανάγκη.!!
Θα σας μιλήσω για χαμένες πατρίδες . Για πατρίδες που χάσαμε χωρίς να πολεμήσουμε επειδή κάποιοι την Έλληνες πολιτικοί τις πούλησαν.Ως πότε όμως θα υπομένουμε τα λάθη τους και τις προδωσείες τους?Χάσαμε την Κύπρο , χάσαμε το όνομα Μακαιδονία και εμείς ακόμα τραγουδάμε Μακαιδονία ξακουστη.Το παράξενο είναι ότι πριν μερικά χρόνια βγήκαμε στους δρόμους και διαμαρτηρηθήκαμε αλλα τώρα τίποτα!Αλλά γιατί όχι τώρα?Τί άλλαξε?
Τώρα έχουν αρχίσει όλοι οι πολιτικοί να μας λένε για φιλίες με Τούρκους και για τα αδέρφια μας τους Τούρκους και μας κάνουν πλήση εγκεφάλου με ψυχαγωγικές εκπομπές και τηλεπαιχνίδια για να τους δούμε πόσο καλός λαός είναι όταν οι γκρίζοι λύκοι μας βρίζουν και μας μισούν,όταν κάθε μέρα τα εθνικά μας χωρικά ύδατα και ο εναέριος χώρος δέχοντε παραβιάσεις , όταν ο Τούρκος μας βλέπει σαν βαρβάρους!
Και το αποκορύφωμα της προδωσίας έρχετε με την ελληνοποίηση χιλιάδων αλβανών με αποτέλεσμα το δικαίωμα ψήφου!Για να τους εκλέγουν όταν εμείς θα έχουμε ξυπνήσει αρκετά!
Μην με κατακρίνετε χωρίς πρώτα να συζητήσετε με τον εαυτό σας εάν έχω η όχι άδικο!Δεν σας ζητάω να μου πείτε εάν τα λέω ώραία η όχι.Σας ζητάω αφύπνιση.Να πολεμήσετε για την πατρίδα.
Με θεωρείται ρατσιστή σας λέω ότι είμαι φοβάμαι για την πατρίδα.!!!
Με θεωρείται εθνικιστή με θεωρώ Έλληνα!!!
Με θεωρείται τρελό? Και οι τριακόσοι του Λεωνίδα ήταν τρελοί να τα βάλουν με τους χιλιάδες αλλά το έκαναν για την πατρίδα!!(τρελός για την πατρίδα)
Πρωτα απολα η Μακεδονια γραφετε με ε και οχι αι. Αυτο το ξερω ακομα και εγω που θεωρω τον εαυτο μου ανορθογραφο..
τελος παντον. Γεγονος ειναι οτι μου φανηκε καπως το γεγονος με τους βοριουπειρωτες, αν και ειναι ελληνες δεν ειναι αλβανοι. Εκτος αν εχω λαθως πληροφοριες.. παντος οπως και να εχει προκειτε για πολιτικο παιχνιδι.. αναμφισβητιτα..
Αλλα για πες μας εσυ τι θα επρεπε να κανουμε και δε το κανουμε;
Να βγαλουμε τα σπαθια;
the_black_planet
09-11-06, 02:35
Γιωργο,θα μου επιτρεψεις να σου πω οτι ειναι αδικο αυτο που κανεις,δλδ που επιπλητεις τον φιλο Διαγορα για την ορθογραφια του,ειναι τουλαχιστον ανουσιο,θα ηθελα να σχολιασεις την ουσια των λογων του.Αληθεια τι εννοεις στην τελευταια προταση σου;Εχεις την εντυπωση οτι οι (νεο)Ελληνες τιμουν την πατριδα τους και την κληρονομια τους;Αμφισβητεις οτι οι Ελληνες εχουν καταντησει κοτες σαν λαος και δεν διαφερουμε σε τπτ απο τα αγγλακια και τα αμερικανακια;Εγω τα λεω εδω και καιρο...
Για μενα ηταν μια ευχαριστη εκπληξη η δημοσιευση του νεου μελους μας,ασχετα αν μπορει να διαφωνω σε καποια σημεια,χαιρομαι γιατι τα βγαζει μεσα απο την ψυχη του!Αλλα κυριως γιατι φαινεται οτι εχει ψυχη!Θα σχολιασω περαιτερω εν καιρω...
Για μενα ηταν μια ευχαριστη εκπληξη η δημοσιευση του νεου μελους μας,ασχετα αν μπορει να διαφωνω σε καποια σημεια,χαιρομαι γιατι τα βγαζει μεσα απο την ψυχη του!Αλλα κυριως γιατι φαινεται οτι εχει ψυχη!Θα σχολιασω περαιτερω εν καιρω...
Σε μερικά σημεία καλά τα λέει αλλά η ουσία της δημοσίευσης ποιά είναι? Να πάρουμε τα όπλα? ή όπως λέει και ο Γιώργος "να πάρουμε τα σπαθιά?".
Το παράξενο είναι ότι πριν μερικά χρόνια βγήκαμε στους δρόμους και διαμαρτηρηθήκαμε αλλα τώρα τίποτα!Αλλά γιατί όχι τώρα?Τί άλλαξε? Γιατί αν ξαναβγούμε στους δρόμους για την Μακεδονία τι θα γίνει? Θα αποφασίσουν οι Αμερικάνοι να αποσύρουν την υποστήριξή τους στη Fyrom?
Και το αποκορύφωμα της προδωσίας έρχετε με την ελληνοποίηση χιλιάδων αλβανών με αποτέλεσμα το δικαίωμα ψήφου!Για να τους εκλέγουν όταν εμείς θα έχουμε ξυπνήσει αρκετά! Και εδώ δεν έχεις καθόλου δίκιο. Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα, αν παραμείνεις πάνω από 6 χρόνια αποκτάς υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου. Εμείς τί θα πρέπει να κάνουμε δηλαδή, να πάμε κόντρα στους δημοκρατικούς θεσμούς? Για τον Γερμανό το 1970 το ότι οι Έλληνες μετανάστες έπαιρνα δικαιώμα ψήφου μπορεί να έμοιαζε το ίδιο, ήταν όμως έτσι?
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την στάση σου, αν θέλουν να πολιτικοποιηθούν οι Αλβανοί στην Ελλάδα, το πρόβλημα ποιό είναι? Μετανάστες να πολιτικοποιούνται δεν έχεις δεί ποτέ και πουθενά στον κόσμο?
Να πολεμήσετε για την πατρίδα.
Με το ντουφέκι μου στον ώμο
σε πόλεις, κάμπους και χωριά
της λευτεριάς ανοίγω δρόμο
της στρώνω βάγια και περνά
.....................................
Καλή είναι η εγρήγορση, αλλά όταν δεν εξυπηρετεί συγκεκριμένο σκοπό κουράζει χωρίς λόγο. Το νού μας τον έχουμε, αλλά ένας απλός πολίτης δεν μπορεί να κάνει περισσότερα.
αλλά ένας απλός πολίτης δεν μπορεί να κάνει περισσότερα.
πολλοί απλοί πολίτες όμως ;..... ;)
και για να βάλω το θέμα σε ιδεολογικογαιωπολιτικό πλαίσιο....
πολλοί απλοί πολίτες απο κάθε γωνιά της γης ;
...και τέλος για να θέσω ηρωικοφιλοσοφικοδιαγνωστικό ερώτημα...
Το "Ή ταν ή επί τας - Μολών Λαβέ" δύναται να εξωστομισθεί απο απλές μονάδες και ουχί ομάδες στις μέρες που ζούμε ;
Δ.
Bitsiozos_Dianooumenos
09-11-06, 09:33
Διεθνείς συνθήκες. Διεθνείς συμφωνίες. Έξυπνες οικονομικές κινήσεις. Αφήστε τους επιχειρηματίες να κάνουν την εξωτερική πολιτική αφού τόσο καιρό ούτε οι πολιτικοί ούτε οι στρατιωτικοί κατάφεραν να βοηθήσουν αυτή τη ρημάδα τη χώρα. Για παράδειγμα η εισβολή στη FYROM ελληνικών επιχειρήσεων είναι τόσο ραγδαία και σε νευραλγικούς για τη γείτονα χώρα τομείς (τηλεπικοινωνίες, τράπεζες, κλπ) που μια τυχόν εμπλοκή θα τους κατέστρεφε. Τι λέτε για την οπτική αυτή γωνία του θέματος;
the_black_planet
09-11-06, 10:14
Φιλε Bitsiozos_Dianooumenos,καλως ηρθες κατ'αρχην στο φορουμ!Φιλε μου ειτε τους αφησουμε ειτε οχι θα κανουν και εξωτερικη πολιτικη και πολιτικη γενικα.Ενταξει μπορει να μην ειναι "πρωτοι" στην ιεραρχια,αλλα δεν νομιζω να εχουν παραπονο...Αληθεια,εσενα τι σε κοπτουν τα συμφεροντα του Κοκκαλη και των συν αυτω;
Dawnbringer
09-11-06, 10:25
Φίλε Διαγόρα κατ' αρχήν θα ήθελα να σου πω συγχαρητήρια για το κείμενο σου,είναι πολύ σωστά δομημένο και σίγουρα επικαλείται άψογα το συναίσθημα οποιουδήποτε το διαβάζει.
Διαφωνώ βέβαια με τα περισσότερα που λες.Συγκεκριμένα:
1)Μιλάς για χαμένες πατρίδες.Όλοι οι λαοί έχουν χάσει πατρίδες,οι οποίες με τον καιρό έγιναν πατρίδα κάποιων άλλων,τι πρέπει να κάνουμε να διώξουμε όλους αυτούς που έχουν βρει ένα μέρος να αποκαλούνε σπίτι μόνο και μόνο επιδή εκείνο το κομμάτι γης κάποτε ανήκε σε εμάς;
2)Λες ότι χάσαμε το όνομα της Μακεδονίας.Αναρωτιέμαι αν θα σου άρεσε εσένα να μένεις σε ένα μέρος που θα λεεγόταν "πρώην Οθωμανκιή δημοκρατία" για παράδειγμα.Ίσως η παρομοίωση να μην είναι αρκετά πετυχημένη αλλά το νόημα είναι ότι ας αφήσουμε τον κάθε λαό να ορίσει τουλάχιστον το όνομα του τόπου που μένει.
3)Ειρωνεύεσαι αυτούς που αποκαλούν αδέλφια μας τους Τούρκους.Επειδή εγώ θεωρώ αδέλφια μου όλους τους ανθρώπους,άρα και αυτούς,θα σου υπενθυμίσω ότι οι πόλεμοι γίνονται για τα συμφέροντα άλλων κ όχι του απλού λαού ο οποίος υποφέρει κατά τη διάρκειά τους.Οι Γκρίζοι Λύκοι στου οποίους συγκεκριμένα αναφέρεσαι είναι μια εθνικιστική ομάδα που μειοψηφεί όπως η δική μας Χρυσή Αυγή(η διαφορά τους είναι ότι οι πρώτοι παραδέχονατι απτον τίτλο τους άκόμα ότι είναι Ζώα!)
4)Η Ελληνική υπηκοότητα που θα δοθεί στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες είναι αναφέραιτο δικαίωμα τους...απλά.
Σε όλο το κείμενο σου, δίνεται η εντύπωση ότι αυτό που κληρονομήσαμε από τους αρχαίους μας και δεν εκμεταλλευόμαστε είναι η δίψα για μάχη και πόλεμο.Ο εθνικός μας πλούτος όμως δεν είναι τα κομμάτια γης που με το πέρασμα του χρόνου χάσαμε ή κερδίσαμε,αλλά οι βιβλιοθήκες που με το πέρασμα του χρόνου χτίσαμε....
πολλοί απλοί πολίτες όμως ;..... ;)
και για να βάλω το θέμα σε ιδεολογικογαιωπολιτικό πλαίσιο....
πολλοί απλοί πολίτες απο κάθε γωνιά της γης ;
...και τέλος για να θέσω ηρωικοφιλοσοφικοδιαγνωστικό ερώτημα...
Φίλε μου ποτέ δεν ήμουν και ακόμη δεν είμαι της νοοτροπίας της μάζας. Αν είναι να αλλάξει ο κόσμος, δεν θα αλλάξει από μαζικά κινήματα, αλλά από την εσωτερική αλλαγή του καθενός προς το καλύτερο.
Βασικά η πεποίθηση ότι μέσω των άλλων μπορούμε να αλλάξουμε, ή να δείξουμε ένα καλύτερο εαυτό πιστεύω ότι είναι λανθασμένη και είναι ο κύριος λόγος που αποτυγχάνουν και πολλές σχέσεις. Αν δεν κάνουμε εμείς τον κόπο να βελτιωθούμε, το μόνο που μπορούμε να πετύχουμε είναι να αντικατοπτρίζουμε και να μεταδίδουμε τα ελαττώματά μας στους άλλους.
Στη θεωρία βέβαια, αυτό που λές ακούγεται θαυμάσιο, αλλά είναι ολίγον τί, ουτοπικό. Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά κινήματα για την βελτίωση του κόσμου, το μόνο που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι ο χρόνος θα δείξει το κατά πόσο θα ανταποκρίθούν στην αισιοδοξία του κόσμου.
Δεν είμαι πεσιμιστής, αλλά δεν πιστεύω πλέον ότι μπορεί να εκτραπεί ο κόσμος από την αρνητική πορεία που έχει πάρει (ίσως να γινόταν μέχρι την δεκαετία του 60), οπότε το σημαντικό, είναι να περιοριστούν οι απώλειες.
the_black_planet
09-11-06, 11:03
Φιλε μου Ανεστη,ο Λουξ ξερει τι λεει,προφανως εννοει πολλους απλους αλλα αφυπνισμενους πολιτες.Ισως να ειναι οντως ουτοπικο.Παντως δε νομιζω να διαφωνεις οτι η μαζα εχει τη δυναμη και τα παντα γινονται με την συμμετοχη ή εστω την ανοχη της.Αλλα τι δυναμη μπορει να εχει μια αδελφοποιημενη μαζα συνειδητοποιημενων ανθρωπων,ισως να μην εχουμε γνωρισει ακομα.Εγω ειμαι πεσιμιστης και το παραδεχομαι αλλα η ελπιδα πεθαινει τελευταια...Kαι η π...α,δε μ'αφηνει ν'αγιασω!
Φιλε μου Ανεστη,ο Λουξ ξερει τι λεει,προφανως εννοει πολλους απλους αλλα αφυπνισμενους πολιτες.
Σωστό, αλλά με δεδομένο ότι οι πολίτες που αφυπνίζονται από μόνοι τους, έχουν καλύτερο επίπεδο αντίληψης από τους άλλους, τους βολεύει να συνταχθούν με το σύστημα και όχι να μπούν στον κόπο να το καταρίψουν.
Έτσι θεωρώ ότι είναι σπάνιο να βρείς έναν τέτοιο άνθρωπο, φαντάσου πόσο δύσκολο είναι να γίνουν αυτοί οι άνθρωποι μάζα.
Αλλα τι δυναμη μπορει να εχει μια αδελφοποιημενη μαζα συνειδητοποιημενων ανθρωπων,ισως να μην εχουμε γνωρισει ακομα. Τεράστια σίγουρα, το θέμα όμως είναι ποιός την κατευθύνει και προς τα πού. ;)
Υ.Γ. Βέβαια και στην περίοδο της Χούντας οι 4 θεωρούνταν συγκέντρωση οπότε μάλλον και 4 να βρείς είναι μάζα. :D
Φιλε μου Ανεστη,ο Λουξ ξερει τι λεει,προφανως εννοει πολλους απλους αλλα αφυπνισμενους πολιτες.
Ακριβώς ομιλώ όχι για συμμορίες , ομάδες ,συντονισμένες μάζες κλπ....
Μιλώ για ανεξάρτητους ‘βαρεμένους’ πατριώτες της γαίας που να συγκλίνει η μούρλα τους για έναν ελεύθερο και δίκαιο κόσμο ...
Φαντάσου πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις καθισμένος μπροστά στον υπολογιστή σου ...
Φαντάσου τι μπορεί να κάνει ο άλλος ....
Φαντάσου επίσης έναν cyber ιερό λόχο...
Έναν τρελλοχάκερ....
Μία απελπισμένη μουσουλμάνα ...
Έναν παρανοϊκό με τη κοινωνική δικαιοσύνη ιάπωνα....
Έναν φυσικό που βλέπει όνειρα να φτιάχνει ψυχολογικές μπόμπες στον ύπνο του..
Μια καθαρίστρια που το κοντάρι της σκούπας της θυμίζει σάρισσα.....
Έναν θηριοδαμαστή που αγαπάει τη φύση αλλά ξέρει και να υποτάσσει....
Όλοι αυτοί ξέρεις τι χρειάζονται μόνο ;
....ένα ΄κλίκ΄ που δε θα αργήσει να έρθει και στη χειρότερη των περιπτώσεων και δέκα τετραγωνικά μέτρα ώστε να εγκαταστήσουν τον σέρβερ.....τους για γρηγορότερη επικοινωνία ....
μετά ο δρόμος που οδηγεί στη ΄Πελοπόννησο΄ είναι εύκολος για να τον βρει κανείς ....
Δ.
Η αναφορα μου στην ορθογραφια εχει να κανει με το γεγονος οτι ακομα και αυτος που ανοιξε τη συζητηση, και που παροτρινει τον κοσμο να ξεσικωθει, λεει πως η μακεδονια ειναι ελληνικη και πρεπει να πολεμισουμε για να μη παρουνε το ονομα οι σκοπιανοι, δηλαδη σαν καλος δασκαλος μας λεει να διαβασουμε το μαθημα, δεν ξερει καν οτι το θεμα που πραγματεβετε ειναι η μακεδονια, και δεν γραφετε με αι αλλα με ε.
Αυτο που θελω να πω ειναι πως πρωτα πρεπει να κατσουμε και να διαβασουμε πεντε πραματα, να δουμε τα γεγονοτα απο ολες τις σκοπιες και κυριως απο τη σκοπια του αλου, αυτο για να μπορουμε να τα ζυγισουμε καλητερα, και μετα να πραξουμε αναλογος. Διοτι αν τον στιλεις τον φιλο μας που ανοιξε τη συζητηση στους σκοπιανους, να συζητησει για τη μακεδονια, (δεν αναφερο καν για το πως θα γραψει το ονομα της) δεν θα ξερει τι να πει, δεν θα εχει επιχειρηματα. Πως λοιπον να κανεις κατι οταν δεν εχεις ιδεα για το αντικειμενο; Ιδικα σημερα που ολα γινοντε (ευτυχος) μεσω πολιτικης. Και οπου πολιτικη ισσον μπλαμπλα, στρατιωτικη πιεση κτλ.
κατα τα αλλα συμφωνω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να κερδισουμε κατι με συναυλιες, συλαλητηρια, μαζωξεις, τρουμπες κτλ. Αυτα ειναι τα ελληνικα καραγκιοζιλικια προς επιληση κρισεων. Οτι ειναι να γινει γινετε απο τους πολιτικους, και κανεναν αλλο. Ας το παρουμε χαμπαρι και ας παμε στη Χαβαη.
Τωρα οσα και να λεμε και να ξαναλεμε που τα εχουμε πει χιλιαδες φορες πανω στο συγκεκριμενο θεμα, μου φενοντε ανουσια.
Συγνώμη για την καθυστέρηση μου αλλά είχα ένα πρόβλημα με την σύνδεσή μου!!Ζητώ δημοσία συγνώμη για την ορθογραφία μου αν και το λάθος ανοίκει στο word και στη δική μου παράβλεψη να το αλλάξω!Αλλά ένα μικρό παράδειγμα αποτελεί ο Μακρυγίαννης ο οποίος ορθογραφία δεν ήξερε αλλά μια χαρά πολέμησε για το έθνος!
Συν Αθηνά και χείρα κίνει λέγαν οι αρχαίοι αλλά δεν είχαν μοναδική τουσ λύση το σπαθί!Εκτός και άν οι βάρβαροι σε έχουν επηρεάσει και εσένα και μόνο με αυτό τον τρόπο λύνεις τις διαφορές σου!Εγώ προσπαθώ να μάθω πως σκέφτεται ο Έλληνας σήμερα για την πατρίδα.Να βρούμε όλοι μαζί μιά λύση και όχι να αντιδικούμε.Αν δεν ένδιαφερεστε ζητήστε μου να ΄διακόψω το θέμα.
Σας ευχαριστώ πόλύ!!!
Να βρούμε όλοι μαζί μιά λύση και όχι να αντιδικούμε.Αν δεν ένδιαφερεστε ζητήστε μου να ΄διακόψω το θέμα. Σιγά ψυχραιμία πάνω από όλα...
Συμφωνώ κατ' αρχάς με τον Γιώργο που λέει ότι δεν γίνονται και πολλά με τις διαδηλώσεις, αλλά θα εξηγήσω το γιατί. Στην Ελλάδα την μια μέρα τους βρίζουμε και την άλλη τους ψηφίζουμε. Μετά πώς περιμένουμε να μας πάρουν στα σοβαρά? Λαϊκή δυσαρέσκεια λένε μετά... Αν υπήρχε πραγματική λαϊκή δυσαρέσκεια και δεν είμασταν "τομαριστές" οι έλληνες τότε θα έβγαιναν στις δημοτικές όλοι οι ανεξάρτητοι που δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους. Αντ' αυτού ποιοί βγήκαν? Πάλι οι ίδιοι! Το οποίο σημαίνει ότι επικροτούμε αυτά που μας κάνουν.
Για αυτό λοιπόν εγώ φίλε Διαγόρα σου λέω: Διαφωνείς,? Ωραία ψήφιζε ανεξάρτητους. Η ψήφος είναι όπλο, αλλά κανείς στην ψαροκώσταινα δεν το σέβεται.
Ωραία λοιπόν ας μου δώσουν το δικαίωμα της ψήφου για δημοψήφισμα στο θέμα αν θέλουμε ή όχι να πάρουν Ελληνική υπηκοότητα οι αλβανοί!!!!
Βέβαια αυτό δεν θα γίνει αν πάω να το ζητήσω απο μόνος μου όπως όλοι καλά γνωρίζετε , αλλά θέλει πολλά περισσότερα άτομα!Σε σχέση με τις εταιρίες που έχουν συμφέροντα στα σκόπια όσο είδες εσύ βοήθεια στα οικονομικά του έλληνα πολίτη άλλο τόσο και τα υπόλοιπο 95% των ελλήνων!
Μία διαδήλωση μπορεί να μην φέρει ανακατατάξεις αλλά μπορεί να αφυπνίσει και τους υπόλοιπους που είναι σπίτια τους και να συμμετάσχουν στην επόμενη με αποτέλεσμα να ταρακουνηθούν οι ευθήνοντες πολιτικοί!!!Όλα κάπως πρέπει να ξεκινήσουν!Μια ζωή τα θέλουμε όλα έτοιμα χωρίς εμείς να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας!
Υ.Γ: Ζείς για να υπάρχεις ή υπάρχεις για να ζείς ?
Dawnbringer
09-11-06, 18:12
Κάνα σχόλιο για το post μου παίζει ή σ'αυτή η συζήτηση μιλάνε μόνο οι πατριώτες?????
Φίλε μου Dawnbringer έχεις δίκαιο για το ''παράπονο σου'' και συνεχίζω.Είναι δικαιωμά σου να θεωρείς όλους τους ανθρώπους αδέρφια σου!Δεν προσπαθώ να επιβάλω την αποψή μου απλώς ζητάω γνώμες και προτάσεις!!Οταν όμως λένε οι πολιτικοί και δημοσιογράφοι : ''τα αδέρφια μας'' οι τούρκοι είναι σαν να εκφράζουν την άποψη όλων των ελλήνων!!Να αναφέρονται καλήτερα για το δικό τους εαυτό.Και να λένε ΕΓΩ θεωρώ τους τούρκους αδέρφια μου!
Τώρα για τις χαμένες πατρίδες ....Δέν μπορεί να χάνει εδαφη συνέχεια η ελλάδα και να λέμε και οι άλλοι έχασαν.Αν κοιτάς την κάνουν οι άλλοι λαοί μπορείς να αναπολείς μια χώρα σαν την αμερική που οι πολίτες της νομίζουν οτι αυτοί είναι άγιοι και όλοι οι άλλοι έιναι εχθροί!
Αν αποκαλούσαν την Ελλάς πρών ωθομανική αυτοκρατορία τότε φίλε μου ίσως και να είχαμε εξεγερθεί μια ώρα νορίτερα!!Ισως και να είχαμε ενωθεί σαν λαός και κάναμε οτι και οι προγονοί μας!!
Τετρακόσια χρόνια σκλαβιά.....(με τους τούρκους)χιλιάδες σκωτόθηκαν!
Στα βουνά της αλβανίας έλληνες σκωτόθηκαν!
the_black_planet
09-11-06, 18:58
Αντε να μη σου χαλασω χατηρι και εσενα φιλε Dawnbringer...
1)Μιλάς για χαμένες πατρίδες.Όλοι οι λαοί έχουν χάσει πατρίδες,οι οποίες με τον καιρό έγιναν πατρίδα κάποιων άλλων,τι πρέπει να κάνουμε να διώξουμε όλους αυτούς που έχουν βρει ένα μέρος να αποκαλούνε σπίτι μόνο και μόνο επιδή εκείνο το κομμάτι γης κάποτε ανήκε σε εμάς;
Δεν μπορω να σου απαντησω τι ειναι σωστο και τι οχι.Aπλα θα σου πω μην βιαζεσαι να υποστηριξεις κατι,το θεμα εχει πολυ περισσοτερες παραμετρους απο οτι δειχνει φαινομενικα...Το σιγουρο ειναι οτι σ'αυτα τα θεματα ισχυει ο νομος και το δικαιο του ισχυρου.Και δυστυχως το ιδιο ισχυει και σημερα...
2)Λες ότι χάσαμε το όνομα της Μακεδονίας.Αναρωτιέμαι αν θα σου άρεσε εσένα να μένεις σε ένα μέρος που θα λεγόταν "πρώην Οθωμανκιή δημοκρατία" για παράδειγμα.Ίσως η παρομοίωση να μην είναι αρκετά πετυχημένη αλλά το νόημα είναι ότι ας αφήσουμε τον κάθε λαό να ορίσει τουλάχιστον το όνομα του τόπου που μένει.
Εστω οτι συμφωνω μαζι σου.Δε θα πρεπει ομως να καπηλευονται ονοματα που ανηκουν ιστορικα σε αλλους λαους και τους εκφραζουν ψυχικα δε νομιζεις;Οσον αφορα μαλιστα το συγκεκριμενο παραδειγμα με τους Σκοπιανους,εγω προσωπικα σε ενα βαθμο λυπαμε αυτα τα ατομο γιατι εχουν επιπλαστη εθνικη συνειδηση,δεν εχουν καν εθνικη ομοιογενεια,ενω αν ειχαν εθνικη συνειδηση θα αποδεχονταν οτι δεν εχουν καμια σχεση με το ονομα Μακεδονια...Δεν ειναι για λυπηση καποιος που ειτε ακουσια ειτε εκουσια αρνειται την ταυτοτητα του και προσπαθει να δημιουργησει μια ψευτικη;
3)Ειρωνεύεσαι αυτούς που αποκαλούν αδέλφια μας τους Τούρκους.Επειδή εγώ θεωρώ αδέλφια μου όλους τους ανθρώπους,άρα και αυτούς,θα σου υπενθυμίσω ότι οι πόλεμοι γίνονται για τα συμφέροντα άλλων κ όχι του απλού λαού ο οποίος υποφέρει κατά τη διάρκειά τους.Οι Γκρίζοι Λύκοι στου οποίους συγκεκριμένα αναφέρεσαι είναι μια εθνικιστική ομάδα που μειοψηφεί όπως η δική μας Χρυσή Αυγή(η διαφορά τους είναι ότι οι πρώτοι παραδέχονατι απτον τίτλο τους άκόμα ότι είναι Ζώα!)
Mε το οτι ολοι οι ανθρωποι ειναι αδερφια φυσικα συμφωνω.Μονο μια παρατηρηση,θεωρω τελειως αστοχη την παρομοιωση εκ μερους σου των Γκριζων Λυκων με την Ελληνικη Χρυση Αυγη,οσον αφορα την ισχυ που εχει η καθεμια απο αυτες...
4)Η Ελληνική υπηκοότητα που θα δοθεί στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες είναι αναφέραιτο δικαίωμα τους...απλά.
Kαλε μου φιλε,δικαιωμα με βαση ποιο δικαιο;;;Το δικαιο του Καπιταλισμου;Διαφωνω 100% σ'αυτο το σημειο αλλα ειναι μια μεγαλη συζητηση που σου υποσχομαι να την κανουμε με την πρωτη ευκαιρια που θα εχω περισσοτερο χρονο...
Τελος παραθετω αυτουσια την τελευταια παραγραφο σου ως ενδειξη απολυτου συμφωνιας εκ μερους μου!Eλπιζω να μην εχεις παραπονο τωρα!
Ο εθνικός μας πλούτος όμως δεν είναι τα κομμάτια γης που με το πέρασμα του χρόνου χάσαμε ή κερδίσαμε,αλλά οι βιβλιοθήκες που με το πέρασμα του χρόνου χτίσαμε....
Σε όλο το κείμενο σου, δίνεται η εντύπωση ότι αυτό που κληρονομήσαμε από τους αρχαίους μας και δεν εκμεταλλευόμαστε είναι η δίψα για μάχη και πόλεμο.Ο εθνικός μας πλούτος όμως δεν είναι τα κομμάτια γης που με το πέρασμα του χρόνου χάσαμε ή κερδίσαμε,αλλά οι βιβλιοθήκες που με το πέρασμα του χρόνου χτίσαμε....
Αυτό πραγματικά μου άρεσε και θα συμφωνώ οτι έχεις απόλυτο δίκαιο!!
Ωραία μέχρι εδω!Χτίσαμε βιβλιοθήκες.Διβάσαμε και τα βιβλία!Πες μου όμως τι κερδίσαμε!Είναι ωραίο να χρησιμοποιούμε αποφθέγματα του Σωκράτη και άλλων αρχαίων αλλά τα καταλάβαμε ποτέ?
Και κάτι ακόμη, πόσα απο τα αρχαία κείμενα τα οποία διασώθηκαν είναι στο φως τησ δημοσιότητας?Τα άλλα τα ποιο ενδιαφέροντα σε ποιά μουσεία και αγγλικές και ξένες βιβλιοθήκες υπάρχουν χωρίς να μπορούν να αναδημοσιευτούν για το φόβο μην έρθουν στα χέρια μας και μάθουμε αλήθειες?
ΧΤΙΣΑΜΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΨΑΝΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΟΙ ...ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ!!
Είχα γράψει μιαν απάντηση που τελικά δεν δημοσίευσα ποτέ, όπως πολλές δημοσιεύσεις που δεν έκανα ποτέ.
Θέλω μονάχα να πω ότι οι ομάδες αποτελούνται από μονάδες. Και οι μονάδες αποτελούνται, από πνεύμα, σκέψη, σάρκα. Οι ομάδες δημιουργούνται εκεί που κάτι από όλα αυτά συμπίπτει. Εμείς εδώ μέσα είμαστε μονάδες αλλά ταυτόχρονα είμαστε και μια ομάδα. Μια ομάδα που διαφωνεί και συμφωνεί. Όλα αρχίζουν από μία μονάδα και καταλήγουν πάντα σε αυτήν. Το ίδιο θέμα είχαμε συζητήσει σε ένα παλιότερο θέμα, το τοίχος. Μια μονάδα είναι αυτή που κάνει την αρχή αλλά η συνεύρεση πολλών τέτοιων μονάδων κάνει μια ισχυρή ομάδα κάτω από ένα κοινό σκοπό. Αυτό που όλες οι μονάδες έχουν στο μυαλό τους και προσπαθούν να πετύχουν και ποθούν.
Δεν είμαι φίλος με κανέναν γιατί για να είμαι φίλος πρέπει να μου αποδείξει ότι αξίζει, αλλά δεν είμαι και εχθρός με κανέναν γιατί για να είμαι πρέπει να μου αποδείξει ότι είναι άξιος. Χάνονται όλα; Αν ναι σημαίνει ότι ποτέ δεν τα είχαμε, αλλά πως μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι έχει κάτι, εάν δεν μπορεί να αποδείξει ότι ζει;
Ωραία λοιπόν ας μου δώσουν το δικαίωμα της ψήφου για δημοψήφισμα στο θέμα αν θέλουμε ή όχι να πάρουν Ελληνική υπηκοότητα οι αλβανοί!!!!
Εγώ θέλω δημοψήφισμα για το αν θέλουμε ή όχι να έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν οι ηλίθιοι.
Το βλέπεις δημοκρατικό αυτό που προτείνεις? Από την στιγμή που είναι νόμιμοι και παραμένουν για πάνω από 6 χρόνια νόμιμα στην χώρα μας, δεν μπορείς να το αρνηθείς αυτό. Θα γυρίσουμε πίσω πόσα χρόνια.
Δεν είμαστε καλά, εμείς και οι τριτοκοσμικές χώρες θα είμαστε που θα τα απαγορεύουμε αυτά?
Αν κοιτάς την κάνουν οι άλλοι λαοί μπορείς να αναπολείς μια χώρα σαν την αμερική που οι πολίτες της νομίζουν οτι αυτοί είναι άγιοι και όλοι οι άλλοι έιναι εχθροί! Πρώτον, δεν το κάνουν όλοι οι αμερικάνοι αυτό. Το κίνημα κατά του πολέμου στο Ιράκ, στην Αμερική είναι τρομερό, που σημαίνει ότι δεν τρώνε όλοι κουτόχορτο.
Δεύτερον, εσύ γιατί θεωρείς ότι εμείς είμαστε άγγελοι? Εμείς δεν κατακτήσαμε ποτέ εδάφη από τους άλλους? Και μη μου πείς ότι σε όλα τα εδάφη που είχε το βυζάντιο στην αρχή ζούσαν μόνο έλληνες, ή τα εδάφη που κατέκτησε ο Αλέξανδρος. Και εμείς υπήρξαμε κατακτητές αλλά ο χρόνος μας πέρασε, πιθανόν να ξαναέρθει, αλλα αυτό για την ώρα δεν παίζει ρόλο. Σημασία έχει ότι κρίνεις πολύ μονόπλευρα την ιστορία που διδάχθηκες.
Αν αποκαλούσαν την Ελλάς πρών ωθομανική αυτοκρατορία τότε φίλε μου ίσως και να είχαμε εξεγερθεί μια ώρα νορίτερα!!Ισως και να είχαμε ενωθεί σαν λαός και κάναμε οτι και οι προγονοί μας!! Αυτό δεν το καταλαβαίνω, τί εννοείς μια ώρα αρχίτερα? Επαναστάσεις έγιναν και πριν το 21 και απέτυχαν όλες. Και δεν έγιναν και λίγες:4 μεγάλες επαναστάσεις έγιναν στον ελλαδικό χώρο πριν το 21 και πνίγηκαν όλες στο αίμα. Αυτή την στιγμή θυμάμαι μόνο τις δύο από αυτές, η μία με επικεφαλής τον Κροκόδειλο Κλαδά, και η άλλη με επικεφαλής τον Διονύσιο τον Φιλόσοφο (που ονομάστηκε σκυλόσοφος, μετά την αποτυχία της επανάστασης).
Από αυτά που ελπίζω να κατάλαβες, είναι ότι χωρίς την υποστήριξη των Άγγλων και των Γάλλων, δεν θα απελευθερωνόμασταν ποτέ. Φυσικά και παλέψαμε ενάντια στους Τούρκους αλλά ήταν πολύ περιορισμένα τα οικονομικά και στρατιωτικά μέσα των Ελλήνων μπροστά στους πόρους της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Διβάσαμε και τα βιβλία!Πες μου όμως τι κερδίσαμε!Είναι ωραίο να χρησιμοποιούμε αποφθέγματα του Σωκράτη και άλλων αρχαίων αλλά τα καταλάβαμε ποτέ?
Εδώ είσαι φάουλ φίλε μου! Οι ξένοι όταν τους λές Ελλάδα δεν ξέρουν ούτε τον Καραϊσκάκη, ούτε τον Βενιζέλο, ούτε τίποτα από την νεότερη ελλάδα (πέρα από την Μύκονο). Στο μυαλό τους έρχονται ο Παρθενώνας, οι ολυμπιακοί αγώνες, Ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, οι Στωικοί, οι επικούρειοι, οι κυνικοί που έδρασαν και ακόμα δρούν καταλυτικά στην ανθρώπινη κουλτούρα και σκέψη.
Τα εδάφη τα κερδίσαμε, τα χάσαμε.... ε και τί έγινε? Κανένας ποτέ δεν κατακτούσε και διατηρούσε τις κατακτήσεις του μόνιμα. Ψάξε την ιστορία, δεν υπάρχει ποτέ αυτό που υπονοείς. Το να κατακτάς δεν είναι τίποτα, ο μεγαλύτερος κατακτητής του κόσμου ήταν ο Τζένγκις Χαν. Βλέπεις να έμεινε τίποτα από την αυτοκρατορία του? Το θέμα είναι τί αφήνεις πίσω σου και όχι τί κατακτάς.
Και κάτι ακόμη, πόσα απο τα αρχαία κείμενα τα οποία διασώθηκαν είναι στο φως τησ δημοσιότητας?Τα άλλα τα ποιο ενδιαφέροντα σε ποιά μουσεία και αγγλικές και ξένες βιβλιοθήκες υπάρχουν χωρίς να μπορούν να αναδημοσιευτούν για το φόβο μην έρθουν στα χέρια μας και μάθουμε αλήθειες? Άμα ξέρεις κάποια τέτοια περίπτωση, πέστην μας, γιατί από όσο ξέρω όταν βρίσκεται ένα τέτοιο κείμενο, "σκοτώνονται" ποιός θα το πρωτομεταφράσει.
the_black_planet
10-11-06, 11:07
Καλημερα αδερφια!Δεν ξερω εχω μια...περιεργη ορεξη σημερα και λεω να δοκιμασω να παω κοντρα στο φαινομενο Αρμπιτερ,να δοκιμασω και εγω τι εχουν τραβηξει τοσοι και τοσοι σ'αυτο το φορουμ...Οχι δεν ειμαι μαζοχα αν και ποτε δεν ξερεις,μπορει να μου αρεσει κ ολας...
Από την στιγμή που είναι νόμιμοι και παραμένουν για πάνω από 6 χρόνια νόμιμα στην χώρα μας, δεν μπορείς να το αρνηθείς αυτό. Θα γυρίσουμε πίσω πόσα χρόνια.
Δεν είμαστε καλά, εμείς και οι τριτοκοσμικές χώρες θα είμαστε που θα τα απαγορεύουμε αυτά?
Φιλε μου Ανεστη,επειδη σε θεωρω ανοιχτομυαλο ατομο,θα σου δωσω μια ευκαιρια να μου εξηγησεις περαιτερω τη σκεψη σου.Εγω προσωπικα αδυνατω να καταλαβω γιατι πρεπει να χαρακτηριστει τριτοκοσμικος καποιος που θελει η χωρα του να εχει εθνικη ομοιογενεια,τουλαχιστον οσον αφορα το πολιτικο σωμα(το ποιο;χα λεμε κανα ανεκδοτο να περασει η ωρα...).Δλδ οι αρχαιες Ελληνικες πολεις κρατη που ειχαν αυστηρη ομοιογενεια αιματος και μαλιστα σε πιο κλειστο επιπεδο απο το εθνικο,σε επιπεδο φυλου,ηταν χαζοι;Μαλλον οχι αν κρινουμε απο το αποτελεσμα...
Εδώ είσαι φάουλ φίλε μου! Οι ξένοι όταν τους λές Ελλάδα δεν ξέρουν ούτε τον Καραϊσκάκη, ούτε τον Βενιζέλο, ούτε τίποτα από την νεότερη ελλάδα (πέρα από την Μύκονο). Στο μυαλό τους έρχονται ο Παρθενώνας, οι ολυμπιακοί αγώνες, Ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, οι Στωικοί, οι επικούρειοι, οι κυνικοί που έδρασαν και ακόμα δρούν καταλυτικά στην ανθρώπινη κουλτούρα και σκέψη.
Σωστα αυτα που λες αλλα νομιζω οτι δεν κατανοησες τα λογια του Διαγορα.Ο Διαγορας πιστευω οτι εννοουσε αν οι νεοελληνες εχουν επιρεαστει καθολου απο την ευλογια που λεγεται αρχαια Ελληνικη γραμματεια.Η απαντηση ειναι...αστο δε θελω καν να το σκεφτομαι.Και αυτα που λες εσυ ενισχυουν την αποψη τη δικη μου και του Διαγορα,οτι δλδ σε αλλες χωρες οπως η Αγγλια και η Γερμανια πχ,τουλαχιστον οι ανθρωποι με "θεωρητικη" παιδεια εχουν κατανοησει πολυ περισσοτερο απο τους αντιστοιχους νεοελληνες τα διαμαντια των αρχαιων Ελληνων συγγραφεων,και αυτο καθε φορα που το διαπιστωνω ειτε εδω στην Αγγλια ειτε στην Ελλαδα με τους τουριστες μου σηκωνεται η τριχα!Βεβαια θα πω στον φιλο Διαγορα,αυτο που εχω ξαναπει στο φορουμ,οτι η αρχαια Ελληνικη γραμματεια μπορει να μην καταφερε να αλλαξει μαζικα τον κοσμο προς το καλυτερο(ας οψωνται οι εξουσιες και η κακη παιδεια),εχει αλλαξει ομως τις ζωες χιλιαδων ανθρωπων που εχουν βγει απο το τειχος,για την ακριβεια εχει δωσει ζωη σε χιλιαδες ανθρωπους μεταξυ των οποιων και ο υποφαινομενος...
Για την τελευταια απαντηση σου τελος,ισως ο Διαγορας να εννοει τα κειμενα που δεν εχουν δημοσιευτει ποτε στην χωρα μας παρα μονο στο εξωτερικο και αυτα ειναι παρα πολλα.Τελευταια μονο με την προσπαθεια απο τις εκδοσεις κακτος κλεινει σιγα σιγα αυτη η μαυρη τρυπα.
Αυτα αγαπητε Ανεστη για την ωρα.Ελπιζω να μην με πονεσεις ετσι;
...σε αλλες χωρες οπως η Αγγλια και η Γερμανια πχ,τουλαχιστον οι ανθρωποι με "θεωρητικη" παιδεια εχουν κατανοησει πολυ περισσοτερο απο τους αντιστοιχους νεοελληνες τα διαμαντια των αρχαιων Ελληνων συγγραφεων...
Διαφωνώ. Ποιοι είναι οι νεοέλληνες που αναφέρεις; Πόσο είναι το ποσοστό των "ξένων" αναλογικά με τον πληθυσμό τους και πόσο των Ελλήνων; Και ποιο είναι το ποσοστό από τους "ξένους" σε σχέση με τον πληθυσμό τους ξέρει τους ξένους διανοούμενους; Νομίζω ότι τα ποσοστά είναι παρόμοια. Υπάρχουν Έλληνες με "θεωρητική" παιδεία που έχουν κατανοήσει τα διαμάντια των αρχαίων Ελλήνων συγγραφών και αυτά τα ποσοστά σε σχέση με τον πληθυσμό είναι ίδια ή και παραπάνω.
Καλημερα αδερφια!Δεν ξερω εχω μια...περιεργη ορεξη σημερα και λεω να δοκιμασω να παω κοντρα στο φαινομενο Αρμπιτερ,να δοκιμασω και εγω τι εχουν τραβηξει τοσοι και τοσοι σ'αυτο το φορουμ...Οχι δεν ειμαι μαζοχα αν και ποτε δεν ξερεις,μπορει να μου αρεσει κ ολας...
Ίσα ίσα, που μπορεί να παράγει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Φιλε μου Ανεστη,επειδη σε θεωρω ανοιχτομυαλο ατομο,θα σου δωσω μια ευκαιρια να μου εξηγησεις περαιτερω τη σκεψη σου.Εγω προσωπικα αδυνατω να καταλαβω γιατι πρεπει να χαρακτηριστει τριτοκοσμικος καποιος που θελει η χωρα του να εχει εθνικη ομοιογενεια,τουλαχιστον οσον αφορα το πολιτικο σωμα(το ποιο;χα λεμε κανα ανεκδοτο να περασει η ωρα...).Δλδ οι αρχαιες Ελληνικες πολεις κρατη που ειχαν αυστηρη ομοιογενεια αιματος και μαλιστα σε πιο κλειστο επιπεδο απο το εθνικο,σε επιπεδο φυλου,ηταν χαζοι;Μαλλον οχι αν κρινουμε απο το αποτελεσμα...
Θα αρχίσω με την κοινότυπη εισαγωγή ότι το πρόβλημα είναι πιο πολύπλοκο από ότι φαίνεται. Θα είμαι όμως σύντομος.
Είναι αλήθεια ότι και κατά τον Αριστοτέλη ο πολυπολιτισμός και η ύπαρξη πολλών θρησκειών είναι πρόξενος ταραχών και προστριβών (και κατά πάσα πιθανότητα είναι...). Από κει και πέρα όμως πρέπει να λάβεις υπόψιν σου ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει, μπορεί να γίνει εύκολα μετάβαση από το ένα μέρος στο άλλο και η επικοινωνία (που παλαιότερα ήταν δυσχερέστατη) είναι πια πολύ εύκολη.
Σε μια τέτοιας μορφής κοινωνία όπως αυτή που προκύπτει από τα σύγχρονα δεδομένα, δεν μπορεί να σταθεί η διοικητική ομοιογένεια και κυρίως αυτή που στηρίζεται σε φυλογενετική βάση. Με ποιό κριτηριο είναι κάποιος Θεσσαλονικιός για παράδειγμα? Αφού κατά 99,99999% δεν είναι αυτόχθονας. Πόσο παλιά πρέπει να πάμε για να βρούμε το δικαίωμα κάποιου να ψηφίζει στον τόπο του? Καταλαβαίνεις ότι στην θεωρία μπορεί να μοιάζει σωστό αυτό που λες αλλά στην πράξη χωλαίνει αφάνταστα.
Στο σκέλος της διοίκησης μάλιστα τίθεται και θέμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας: Δεν μπορεί να αποκλείεις από την διοίκηση οικονομικούς παράγοντες της πόλης και να περιμένεις μετά να την στηρίζουν. Αφού σε βοηθά οικονομικά κάποιος και σε στηρίζει, δεν έχει δικαίωμα να λαμβάνει μέρος στην διοίκηση μέσω της ψήφου? Μην ξεχνάμε ότι στην Αθήνα η διοίκηση από ανάμικτο σώμα εμπόρων και ευγενών ήταν το μεταβατικό στάδιο ανάμεσα στην αριστοκρατία και στην δημοκρατία.
Και καταλήγω γιατί μακρυγόρησα αρκετά. Στην σημερινή κοινωνία, όπου δεν μπορείς να προβάλεις αξιώσεις λόγω καταγωγής, το μόνο κριτήριο που μπορεί να εφαρμοστεί είναι η υποταγή σε μια κρατική οντότητα. Αφού λοιπόν η εθνική οντότητα "χαλαρώνει" λόγω των συνθηκών, ναι ας δοθεί η υπηκοότητα σε όποιον ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ. Ουσιαστικά θα ανοίξουμε το γνωστό κεφάλαιο, "ποιός είναι έλληνας και ποιός όχι". Από την στιγμή που θέλουν να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα γιατί να τους εμποδίσουμε? Οι Έλληνες στους Ελληνιστικούς χρόνους εμπόδισαν κανένα να γίνει έλληνας (να μετέχει στην Ελληνική παιδεία)?
Αυτούς και αν δικαιώσε το αποτέλεσμα.:)
Ο Διαγορας πιστευω οτι εννοουσε αν οι νεοελληνες εχουν επιρεαστει καθολου απο την ευλογια που λεγεται αρχαια Ελληνικη γραμματεια. Γιατί? τους νοιάζει? Οι έλληνες είμαστε μόνο για να ανοίγουμε μπουκάλια στα μπουζούκια....
Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ να συζητήσεις καμμιά φορά, που και που σε καμμιά παρέα να μιλήσετε για αρχαιοελληνική φιλοσοφία, και ακούς άρες μάρες κουκουνάρες.... τον τελευταίο δίσκο του Πετρέλη (δεν έχω τίποτα με τον κύριο, μου 'ρθε πρώτος στο μυαλό) όμως τον ξέρουν απ' έξω, καθώς και το ποιός πηδιέται με ποιόν από τους επώνυμους.
Και το φαινόμενο είναι γενικότερο, όχι μόνο για αρχαίους, αλλά και για γενικότερα φιλοσοφικά, υπαρξιακά, θρησκευτικά, επιστημονικά θέματα.
Εγώ βασικά κατάλαβα ότι ο κόσμος δεν θέλει να προβληματίζεται, άμα τους προβληματίζεις σε παραγκωνίζουν.
Για την τελευταια απαντηση σου τελος,ισως ο Διαγορας να εννοει τα κειμενα που δεν εχουν δημοσιευτει ποτε στην χωρα μας παρα μονο στο εξωτερικο και αυτα ειναι παρα πολλα.Τελευταια μονο με την προσπαθεια απο τις εκδοσεις κακτος κλεινει σιγα σιγα αυτη η μαυρη τρυπα. Έτσι όπως το γράφει μοιάζει σαν τα κρύβουν σε κρύπτες, που δεν ισχύει...
Αυτα αγαπητε Ανεστη για την ωρα.Ελπιζω να μην με πονεσεις ετσι; Με το βαμβάκι, με το βαμβάκι.... :D
the_black_planet
10-11-06, 11:47
Φιλε μου Θοδωρη,ακομα και αν ειναι ιδιο το ποσοστο,παλι τραγικο ειναι.Αλλα προτιμω να μην το βλεπω ποσοτικα αλλα ποιοτικα το θεμα.Ποσες διατριβες εχουν γινει πανω στους αρχαιους Ελληνες συγγραφεις στο εξωτερικο και ποσες στην Ελλαδα,ποσα βιβλια εχουν γραφτει,που αν δεν ηταν ο αποδιωπομπαιος τραγος για πολλους,οι νεοεθνικοι,μπορει οντως να πιστευαμε οτι την Ακροπολη την εχουν χτισει εξωγηινοι...Και για να το θεσω ακομα καλυτερα,ποσο πολλοι αγαπουν τους Αρχαιους Ελληνες συγγραφεις οι νεοελληνες και ποσο οι ξενοι;
Είναι δικαιωμά του επειδή ζεί στην Ελλάδα έξι χρόνια να είναι και έλληνας?Τί τον κάνει Έλληνα?Επειδή τρώει ένα κομμάτι ψωμί είναι και έλληνας?Δηλαδή φίλε μου μας κάνει επίθεση η αλβανία και αυτός ο αλβανός θα πολεμήσει ενάντια στην πατρίδα του?Δεν το πιστέυω αυτό!
Να μην ψηφίζουν οι ηλήθιοι?Και πως κρίνεις έναν ηλήθιο?Έχεις δίπλα σου έναν πυρηνικό φυσικό του οποίου δεν ξέρεις την ιδιότητα και τον βλέπεις να είνα χαμένος στις σκέψεις του και κάθε φορά που μπένει στην συζήτηση λέει ''ηληθιότητες’’ επειδή πολυ απλά δεν άκουγε αυτά που έλεγες ,αυτό τον κάνει ηλήθιο?
Όσον αφορά τις επαναστάσεις αν πιστευεις οτι ένας πόλεμος χάθηκε επειδή χάθηκε και μιά μάχη τότε θα χάνεις πάντα στην ζωή σου!Αλλά αν θυμάμαι καλά ο Κλαδάς έλεγε οτι πολεμούσε για λογαριασμό των Βενετών και φοβήθηκαν οι Βενετοί και πήγαν και έγλυφαν τον σουλτάνο.Δεν τον κατηγορώ αλλά στις μάχες κάνεις και λάθοι!Μπορεί να χάσεις δέκα μάχες αλλά κέρδισες τις άλλες όλες και έδιωξες τον εχθρό...έχασες τον πόλεμο?
Τώρα θέλεις να μιλήσουμε για την βιβλιοθήκη του βατικανού?Το μεγαλήτερο μέρος των κειμένων είναι δράματα ,κωμοδίες ,έπη,και μερίκα για απλές εφευρέσεις.Τα υπόλειπα?
Μια προσθήκη ακόμη , και βέβαια θέλω ο κόσμος να μάθει τα πάντα για τους Έλληνες και την ιστορία τους και να διαβάζει τα αρχαία κέιμενα όπως όλοι μας διαβάζουμε και κάτι που θα μεγαλώσει τις γνώσεις μας.Αλλα δεν είνα άπαράπονο να βλέπεις όλους τους ΄Ελληνες να τους διακατέχει μια λατρεία για ότι ξενόφερτο?Ποιός υποστηρίζει την Ελλάδα?Τόσο βλάκας ήταν ο Μάο Τσε Τουνγκ που παραπονέθηκε στον λαό του?Δηλαδή γιατί να μην υπερασπιζώμαστε και την Ελλάδα αλλά μόνο ότι εισαγωγές έρχονται?Και αυτο πού λέτε για τουσ ξένους οτι έχουν γνώση των αρχαίων ελλήνων και των συγγραμμάτων δεν είναι και τόσο αληθές!!Για ποιές ηληκίες αναφέρεστε και και για πόσο ποσοστό!!Η λαική σοφία λέει¨: αν δεν πενέψεις το σπίτι σου θα ρθεί να σε πλακώσει!
Είναι δικαιωμά του επειδή ζεί στην Ελλάδα έξι χρόνια να είναι και έλληνας?Τί τον κάνει Έλληνα?Επειδή τρώει ένα κομμάτι ψωμί είναι και έλληνας? Προφανώς δεν κατάλαβες γιατι υπογράμμισα το θέλει... Από κει και πέρα να 'χαμε να λέγαμε. Αλήθεια εσένα τί σε κάνει έλληνα πέρα του ότι πιστεύεις ότι είσαι? Δεν είμαστε τόσο Έλληνες γενετικά όσο πιστεύεις ;) Υπάρχουν ολόκληροι πληθυσμοί στον Ελλαδικό χώρο που είναι Εξελληνισμένοι Σλάβοι, Γότθοι, Αρμένιοι, Βούλγαροι, Φράγκοι, Ιταλοί, Σαρακηνοί κτλ από την βυζαντινή περίοδο. Αυτοί κατ' εσένα γιατί να λέγονται Έλληνες?
Δηλαδή φίλε μου μας κάνει επίθεση η αλβανία και αυτός ο αλβανός θα πολεμήσει ενάντια στην πατρίδα του?Δεν το πιστέυω αυτό! Όχι βέβαια, εννοείται ότι θα πολεμήσει για την Αλβανία, ο γιός του όμως για ποιόν θα πολεμήσει? Για σκέψου λιγάκι....
Να μην ψηφίζουν οι ηλήθιοι?Και πως κρίνεις έναν ηλήθιο? Ήθελα να δείξω πόσο άκυρο είναι αυτό που ζητάς, οπότε αντιπαρέβαλα ένα αντίστοιχα ανούσιο δημοψήφισμα...
Έχεις δίπλα σου έναν πυρηνικό φυσικό του οποίου δεν ξέρεις την ιδιότητα και τον βλέπεις να είνα χαμένος στις σκέψεις του και κάθε φορά που μπένει στην συζήτηση λέει ''ηληθιότητες’’ επειδή πολυ απλά δεν άκουγε αυτά που έλεγες ,αυτό τον κάνει ηλήθιο? Η ηλιθιότητα κρίνεται σε συσχετισμό με τις διαπροσωπικές σχέσεις και πάντα σε σχέση με τους άλλους. Αν υπήρχε μόνο ένας άνθρωπος στον κόσμο, πόσο έξυπνος θα ήταν? Πολύ?, λίγο? για απάντησέ μου....
Όσον αφορά τις επαναστάσεις αν πιστευεις οτι ένας πόλεμος χάθηκε επειδή χάθηκε και μιά μάχη τότε θα χάνεις πάντα στην ζωή σου! Να σαι καλά και ευχαριστώ που με ψυχολογείς τόσο ξεκάθαρα....
Καταρχάς δεν είπα κάτι τέτοιο. Σχολίασα την λανθασμένη άποψή σου ότι θα απελευθερωνόταν η Ελλάδα νωρίτερα αν θέλαμε. Η θέληση από μόνη της δεν αρκεί αν δεν υπάρχει υπόβαθρο.
Δεν τον κατηγορώ αλλά στις μάχες κάνεις και λάθοι!Μπορεί να χάσεις δέκα μάχες αλλά κέρδισες τις άλλες όλες και έδιωξες τον εχθρό...έχασες τον πόλεμο? Ναι υπάρχουν αναρίθμητες μάχες που κρίνουν πολέμους από μόνες τους, από ποιά περίοδο θες να αρχίσω μόνο πές μου και θα σου βρώ τουλάχιστον 5-6 σε κάθε περίοδο.
Εδώ η παρακμή του Βυζαντίου άρχισε από μόνο μια μάχη (Μάχη του Μάντζικερτ 1071). Το αντιλαμβάνεσαι αυτό? Κατέρρευσε η ισχυρότερη και σταθερότερη αυτοκρατορία στην Ευρώπη και μέση ανατολή εκείνη την εποχή, από μόνο μια αποτυχημένη μάχη!
Τώρα θέλεις να μιλήσουμε για την βιβλιοθήκη του βατικανού?Το μεγαλήτερο μέρος των κειμένων είναι δράματα ,κωμοδίες ,έπη,και μερίκα για απλές εφευρέσεις.Τα υπόλειπα? Θρησκευτικά κείμενα ως επί των πλείστων. Χειροπιαστά στοιχεία για το τί περιέχει η βιβλιοθήκη έχεις? Αυτό που λές το δέχομαι σαν εικασία και μόνο, και από εικασίες, να φαν και οι κότες...
Φιλε μου Θοδωρη,ακομα και αν ειναι ιδιο το ποσοστο,παλι τραγικο ειναι.Αλλα προτιμω να μην το βλεπω ποσοτικα αλλα ποιοτικα το θεμα.Ποσες διατριβες εχουν γινει πανω στους αρχαιους Ελληνες συγγραφεις στο εξωτερικο και ποσες στην Ελλαδα,ποσα βιβλια εχουν γραφτει,που αν δεν ηταν ο αποδιωπομπαιος τραγος για πολλους,οι νεοεθνικοι,μπορει οντως να πιστευαμε οτι την Ακροπολη την εχουν χτισει εξωγηινοι...Και για να το θεσω ακομα καλυτερα,ποσο πολλοι αγαπουν τους Αρχαιους Ελληνες συγγραφεις οι νεοελληνες και ποσο οι ξενοι;
Φίλε μου black planet σέβομαι τις απόψεις σου και εχω καταλάβει καλά όπου μου συνέστησες προσοχή!Αλλά δέχομαι τις διατριβές που έχουν γίνει αλλά κανείς δεν μιλαέι και δεν αντιτάσεται με τις διατριβές που λένε οτι οι αρχαίοι ήταν gay,(πειράζει αυτη η λέξη ή να την πω κόσμια και διανοήστικα?)μαστούρια , κλπ,κλπ!
Και έκανες ένα μικρό λαθάκι , οι Έλληνες συζητούν για τους αρχαίους στα καπηλιά παρέα με την ρετσίνα και τους ξέρουν αρκετά καλά αλλα μόνο στο γεγονός οτι η πυθία ήταν μια τύπισα μαστούρισα και οτι ο ΄Σωκράτης συνουσιαζόταν με τους μαθητές και το τραγελαφικό οτι οι σπαρτίατες ήταν gay επειδή κάπιοι ερμηνευουν όπως θέλουν!
Η Δημοκρατία καταστρέφεται διότι καταχράστηκε το δικαίωμα της Ελευθερίας και της Ισότητας.
Έμαθε στους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα, την αναρχία ως ευδαιμονία.
Σωκράτης
από tsilof: φίλε Διαγόρα αν θέλεις, όταν πρόκειται να ξαναποστάρεις εντός των 30 λεπτών απ'την προηγούμενή σου δημοσίευση, χρησιμοποίησε σε παρακαλώ το "edit" , για να αποφεύγονται τα συνεχόμενα ποστς, που εύκολα θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε ένα μονάχα.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Η Δημοκρατία καταστρέφεται διότι καταχράστηκε το δικαίωμα της Ελευθερίας και της Ισότητας.
Έμαθε στους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα, την αναρχία ως ευδαιμονία.
ΣωκράτηςΏπα ώπα φρένο!
Αυτό που κολλάει? Εντάξει ας πούμε ότι ισχύει, αλλά δεν κάνεις κανένα σχόλιο για τον συσχετισμό του ρητού με αυτά που λες.
Και έκανες ένα μικρό λαθάκι , οι Έλληνες συζητούν για τους αρχαίους στα καπηλιά παρέα με την ρετσίνα και τους ξέρουν αρκετά καλά αλλα μόνο στο γεγονός οτι η πυθία ήταν μια τύπισα μαστούρισα και οτι ο ΄Σωκράτης συνουσιαζόταν με τους μαθητές και το τραγελαφικό οτι οι σπαρτίατες ήταν gay επειδή κάπιοι ερμηνευουν όπως θέλουν!
Γιατί δηλαδή, αν οι σπαρτιάτες ήταν gay τί έγινε δηλαδή? Και σε πληροφορώ ότι δεν είναι καθόλου απίθανο να ήταν.
Αν ο Σωκράτης πήγαινε με τους μαθητές του(Αν και προσωπικά αυτό το θεωρώ πολύ απίθανο), μειώνει το έργο του?
Η Πυθία ήταν σίγουρα μαστούρισα (2-3 τζούρες Datura stramonium ανά χρησμό αρκούν) :D.
Αλήθεια δεν μου απάντησες: Ποιός είναι έλληνας και γιατί?
Να σου πω ποιός είναι Έλλην?Να βάλω και τίτλο?
Οι Σπαρτιάτες πολεμούσαν και στην μάχη είχαν το ταίρι τους με αυτόν που έκανε ασκήσεις μαζί του!Η ερμηνεία σου τους κάνει gay αλλά πόσο γεναία πολεμάει ενας gay?Με βάση τα γυναικεία χαρακτηριστικά του.Χρωμοσωματά του.!
Datura stramonium :διάλεξε άλλο φυτό ,αυτό είναι τοξικό!
Να σου πω ποιός είναι Έλλην?Να βάλω και τίτλο?Από την ερμηνεία που δίνεις στην λέξη έλληνας ξεκινούν όλα.
Οι Σπαρτιάτες πολεμούσαν και στην μάχη είχαν το ταίρι τους με αυτόν που έκανε ασκήσεις μαζί του!Η ερμηνεία σου τους κάνει gay αλλά πόσο γεναία πολεμάει ενας gay?Με βάση τα γυναικεία χαρακτηριστικά του.Χρωμοσωματά του.! Δεν μιλάω καθόλου για αυτή την ερμηνεία. Επίσης το ότι ο άλλος είναι gay δεν σημαίνει ότι είναι δειλός. Τα χρωμοσώματα είναι άσχετα με την ομοφυλοφυλία.
Datura stramonium :διάλεξε άλλο φυτό ,αυτό είναι τοξικό!
Παραισθησιογόνο θες να πείς, γιατί και τα σέλινα που τρώς είναι τοξικά αλλά πρέπει να φάς 40 κιλά για να έχεις τοξικά συμπτώματα. Η δόση κάνει το δηλητήριο.
Αυτά που ακούς για δαφνόφυλλα είναι βλακείες, Datura καπνίζαν και έλεγαν ότι τους κατέβαινε...
Τι ξεκίνησε και που φθάνει?
χ,ψ χρωμοσωμμα!Όλα κρίνοντε απο το dna καθώς και η ομοφυλοφιλία!
Datura stramonium : αν δεν κάνω λάθος αυτό δεν είναι ποικηλία βλήτου?Γιατί αν ναι τότε μιλάμε για το ίδιο με το οποίο πήγαν νοσοκομείο με ένα πιατάκι πριν μερικά χρόνια!Βέβαια χρησιμοποιήτε και για ιατρικούς σκοπούς προς αποφυγη παρεξηγήσεων.
Όσο για τις τζούρες που λες και πάλι αν δεν κάνω λάθος τσιγάρα φτιάχνοντε για αντιασθματικούς σκοπούς!Οπότε όσοι είχαν ασθμα...........
Φίλε μου να σου κάνω μια ερώτηση?(χωρίς κανένα ίχνος ηρωνείας, σε κανένα post δεν το έκανα αλλα για αποφυγή παρεξηγήσεων).
Οι Ναρκωτικές ουσίες μετά απο χρόνια κατανάλωση τους δημιουργούν προβλήματα.Λες να μην το καταλάβαιναιν άτομα σαν τον Σωκράτη , τον Περικλή?
Τι ξεκίνησε και που φθάνει?Από την πόλη έρχεται και στην κορυφή κανέλα....
χ,ψ χρωμοσωμμα!Όλα κρίνοντε απο το dna καθώς και η ομοφυλοφιλία! Τί να σου πώ διαπιστωμένο είναι αυτό που λες.... μα καλά άνθρωπέ μου, πού το στηρίζεις αυτό? Δείξε μου μια παραπομπή για να πειστώ (που δεν θα την βρείς γιατί κανείς δεν λέει κάτι τέτοιο στον επιστημονικό χώρο).
Datura stramonium : αν δεν κάνω λάθος αυτό δεν είναι ποικηλία βλήτου?Γιατί αν ναι τότε μιλάμε για το ίδιο με το οποίο πήγαν νοσοκομείο με ένα πιατάκι πριν μερικά χρόνια!Βέβαια χρησιμοποιήτε και για ιατρικούς σκοπούς προς αποφυγη παρεξηγήσεων. Όσο είναι βλήτο άλλο τόσο είναι και απόβλητο....
Φίλε μου να σου κάνω μια ερώτηση?(χωρίς κανένα ίχνος ηρωνείας, σε κανένα post δεν το έκανα αλλα για αποφυγή παρεξηγήσεων).
Οι Ναρκωτικές ουσίες μετά απο χρόνια κατανάλωση τους δημιουργούν προβλήματα.Λες να μην το καταλάβαιναιν άτομα σαν τον Σωκράτη , τον Περικλή? Φυσικά και δημιουργούν προβλήματα, αλλά ποιός σου είπε ότι είναι ορατά πάντοτε? Ιδίως για τέτοιου είδους ουσίες, όπως η ατροπίνη, δεν υπάρχουν εύκολα εντοπίσιμα συμπτώματα από μακροχρόνια χρήση.
Λοιπόν σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή σας!Και για τις γνώμες σας!Πήρα τις απαντήσεις μου!!Καλή συνέχεια!
Επέτρεψέ μου να σε ρωτήσω κάτι πριν φύγεις: Πόσων χρονών είσαι?
Υποθέτω ότι είσαι ή μικρός (κάτω των 20) ή πολύ μεγάλος γύρω στα 50.
θεωρω οτι το να κρινει κανεις τα τεκταινομενα της εποχής εκεινης με της σημερινές ηθικές αξίες ειναι λάθος.υποπέφτει στο σφάλμα του ιστορικού αναχρονισμού.ο ορος gay είναι ενας όρος που αναπτύχθηκε το 19 αιώνα απο τον εβραίο φυχαναλυτή freud.θεωρω οτι αυτο στο οποίο αναφέρεστε δε το εχουμε καταλάβει πλήρως όπως το εννουσαν τότε.εξάλλου αυτο που λεμε σήμερα gay όπως το εννοούμε εμείς τοτε σαν εννοια το έλεγαν κυναιδος η ευρυπρωκτος. Πιστευω πωσ διαστρεβλωθηκε το γεγονος αυτο απο το χριστιανισμο.οχι ηθελημενα.απλά έτσι το κατάλαβαν έτσι το εξήγησαν
the_black_planet
10-11-06, 18:41
Αδερφια,πηγα για εναν καφε και για να ειμαι ειλικρινης ειχα σε μια γωνια του μυαλου μου οτι οταν επιστρεψω η συζητηση θα εχει προχωρησει και θα εχει ιδιαιτερο ενδιαφερον.Αυτο που δεν μπορουσα να φανταστω ειναι η αποχωρηση του φιλου Διαγορα,την οποια θεωρω αδικαιολογητη και θα τον παρακαλουσα πολυ,αν και δεν μου εχει καμια υποχρεωση φυσικα,να μας δωσει καποιες εξηγησεις.Τουλαχιστον αν εχει καλη θεληση να μεινει στο φορουμ,να συζητησουμε αυτο που του δημιουργησε δυσαρεσκια.Λυπαμαι πανω απο ολα γιατι χαλασε μια πολυ ομορφη συζητηση που εγινε τοσο με παθος απο ολους τους συνομιλητες,οσο και με σεβασμο στον αλλο.Κριμα...
Καποια σχολια που θελω να κανω τωρα.O Ανεστης ανοιξε καποια παραπλευρα μονοπατια στη συζητηση που ομως μονο ασχετα δεν ειναι με το θεμα,αν θελουμε να το ερευνησουμε σε βαθος.Κατ'αρχην οπως λες και εσυ φιλε μου,ειναι πολυ μεγαλο θεμα το αν θα πρεπει μια κοινωνια να χαρακτηριζεται απο φυλετικη συνοχη.Το γνωριζω αυτο,αλλωστε υπαρχει ολοκληρη (αρκετα παραγκονισμενη)επιστημη που ασχολειται με το θεμα,η λεγομενη βιοπολιτικη,ενω φυσικα συμφωνω απολυτα οτι με τις υπαρχουσες συνθηκες ειναι κατι πολυ δυσκολο να εφαρμοστει,αλλα δεν μπορει να μου απαγορεψει κανενας να ειμαι ρομαντικος,ή ακομα και να αρνουμε(με επιχειρηματα παντα)την συγχρονη πραγματικοτητα και την πραγματικοτητα γενικα.
Ας πουμε 2 λογια.Εγω δε δινω τοση σημασια στο DNA οσον αφορα τα μορφολογικα χαρακτηριστικα,αλλα οσον αφορα τα ψυχικα.Γνωριζουμε ολοι οτι εκτος του ιδιαιτερου και μοναδικου για καθε ατομο ασυνειδητου,υπαρχει και το λεγομενο συλλογικο ασυνειδητο.Το θεμα προκειμενου να υπαρξει μια οσο το δυνατον πιο κοντα στο ιδανικο κοινωνια,ειναι να επιτευχθει η ψυχικη ενωση μεταξυ των ανθρωπων.Σ'αυτο μεγαλο ρολο παιζει η παιδεια,αλλα η παιδεια ειναι το μεσον.Χρειαζονται καποιες συνθηκες και καποια κοινα ψυχικα χαρακτηριστικα μεταξυ των μελων μιας ομαδας ανθρωπων,προκειμενου να επιτευχθει αυτη η ενωση.Θα μου πειτε τι οριζουμε ως πραγματικη κοινωνια.Ενας συντομος και περιεκτικος ορισμος ειναι αυτος του Ρουσσω,δλδ οτι ειναι η κατασταση οταν η επιμερους βουληση των ατομων ενος συνολου,ταυτιζεται με το κοινο καλο,ή αν το παμε ακομα παραπερα με το αγαθο.Θα μου πειτε φυσικα το αγαθο ειναι κοινο για καθε συνειδητοποιημενο ανθρωπο,ανεξαρτητου φυλετικης ταυτοτητας.Ομως υπαρχουν και αλλοι παραγοντες που καθιστουν ιδανικη την φυλετικα ομοιογενη κοινωνια.Υποσχομαι να επανελθω συντομα σ'αυτο το πολυ ενδιαφερον θεμα ως οτου να προετοιμαστω να διατυπωσω τις θεσεις μου οσο το δυνατον καλυτερα.Ως τοτε θα ηθελα να ακουσω και αλλες γνωμες και κυριως του φιλου Ανεστη.
Τωρα το αλλο θεμα που ανοιγεις αγαπητε Ανεστη,δλδ το με ποσοι απο αυτους που αποκαλουνται σημερα Ελληνες ειναι και στην πραγματικοτητα Ελληνες,ειναι ενα εξισου μεγαλο θεμα που ισως ενοχλησει καποιους(εσενα δε νομιζω να σε απασχολει αυτο βεβαια...),ενας ευκολος τροπος να το διαπιστωσεις αυτο ειναι με καποιες βασικες γνωσεις των ιδιαιτερων
μορφολογικων χαρακτηριστικων καθε εθνικης ομαδας.Επισης:
χ,ψ χρωμοσωμμα!Όλα κρίνοντε απο το dna καθώς και η ομοφυλοφιλία!
Εγω δεχομαι αυτο που λεει ο Ανεστης,οτι δλδ δεν υπαρχει επισημη επιστημονικη θεση πανω στο θεμα,ομως με τις γνωσεις και τις κρισεις μου δεν αποκλειω καθολου να εχει δικιο ο Διαγορας.Οχι ομως απολυτο δικιο.Το DNA δεν κρινει τα παντα οπως λες.Σε μεγαλο ποσοστο καθοριζει τα ενστικτα του ανθρωπου.Καθοριζει κ αλλα πραγματα βεβαια αλλα δεν μας αφορα αυτο προς το παρον.Ας υποθεσουμε λοιπον οτι ειναι οντως ετσι,δλδ οτι τα γονιδια σε καποιες περιπτωσεις,δημιουργουν μια ενστικτωδη ταση ελξης προς το ιδιο φυλο.Τα ενστικτα ομως σταματουν εκει που ξεκινα η ανθρωπινη συνειδηση.Αρα το μονο που μπορω να θεωρησω δεδομενο με βαση τις γνωσεις και τις εμπειριες μου ειναι οτι καλλιστα μπορει καποιος να ειναι ομοφυλοφιλος οχι ενστικτοδως αλλα απο σεξουαλικη επιλογη.Σ'αυτη την περιπτωση φυσικα και δεν αμφισβητειται ουτε κατα διανοια η ανδροπρεπια του ατομου,υπαρχουν απειρα ιστορικα παραδειγματα απο την αρχαια Ελλαδα.Βεβαια αν θελετε να το παμε παραπερα,απο την συμμετοχη στην αρετη της ανδρειας δεν αποκλειονται ουτε καν οι γυναικες συμφωνα και με τον Πλουταρχο οποτε θα συμφωνησω με τον Ανεστη οτι σε καμια περιπτωση το ενα(ομοφυλοφιλια) δεν αναιρει το αλλο(ανδρεια-ανδροπρεπεια).Τελος να σας προτεινω να δωσετε βαση στο τελευταιο ποστ του Σαμ,που μιλαει πολυ σωστα κατα τη γνωμη μου.
Νομιζω οτι ειπα αρκετα για την ωρα,φευγω για ανεφοδιασμο(γιατι εγω δεν εχω επαναληπτικη εως ανεξαντλητη καραμπινα σαν τον Ανεστη για να κανω 5 ποστ το λεπτο) και επιστρεφω δρυμμιτερος!
θεωρω οτι το να κρινει κανεις τα τεκταινομενα της εποχής εκεινης με της σημερινές ηθικές αξίες ειναι λάθος.υποπέφτει στο σφάλμα του ιστορικού αναχρονισμού.ο ορος gay είναι ενας όρος που αναπτύχθηκε το 19 αιώνα απο τον εβραίο φυχαναλυτή freud.θεωρω οτι αυτο στο οποίο αναφέρεστε δε το εχουμε καταλάβει πλήρως όπως το εννουσαν τότε.εξάλλου αυτο που λεμε σήμερα gay όπως το εννοούμε εμείς τοτε σαν εννοια το έλεγαν κυναιδος η ευρυπρωκτος. Πιστευω πωσ διαστρεβλωθηκε το γεγονος αυτο απο το χριστιανισμο.οχι ηθελημενα.απλά έτσι το κατάλαβαν έτσι το εξήγησαν
Δεν ξέρω αν ήταν ο χριστιανισμός ή κάποιος άλλος υπεύθυνος για τη διαστρέβλωση των πραγμάτων, ωστόσο παρεμβαίνω γιατί δεν θέλω να περνούν εσφαλμένες απόψεις για θέματα τόσο σοβαρά και τόσο λεπτά, όπως είναι η ομοφυλοφιλία. Σε πλήρη ταύτιση με τον φίλο μου τον rbt3r, σας αναφέρω ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως επιστημονική τεκμηρίωση πως η ομοφυλοφιλία έχει χρωμοσωμιακή ή γονιδιακή προέλευση και ακόμα και οι ψυχολόγοι δεν συμφωνούν στο εάν πρέπει να θεωρηθεί σεξουαλική διαστροφή, οπότε προτιμούν συνήθως να την αναφέρουν ως απόκλιση.
Συμφωνώ επίσης με τον Σαμ, ότι οι προσπάθειες να ερμηνεύσουμε τα τεκταινόμενα της τότε εποχής με τις σημερινές αντιλήψεις είναι εσφαλμένη και οδηγεί σε λανθασμένα συμπεράσματα και παρανοήσεις που έχουμε δει να συμβαίνουν άπειρες φορές.
Δεν αποκλείω την πιθανότητα ορισμένοι αρχαίοι Σπαρτιάτες να ήταν ομοφυλόφιλοι, δεν αποκλείω την πιθανότητα για κανέναν και δεν με νοιάζει κιόλας το εάν ήταν ή όχι, γιατί απλούστατα για μένα δεν αλλάζει τίποτα.
Θα παρακαλούσα, ωστόσο, να μην παρασυρθούμε σε μια ακόμα συζήτηση περί ομοφυλοφιλίας, γιατί υπάρχει από το παρελθόν αντίστοιχο θέμα. Η παρέμβασή μου είχε το νόημα μόνο του να ξεκαθαριστεί μια επιστημονική ανακρίβεια που αναφέρθηκε.
φίλε μιχάλη πιστεύω πως κάνεις λάθος οταν λες πωσ ειναι θέμα γονιδίων η dna.δηλαδη αν κατάλαβα καλά το αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος η οχι το καθορίζουν τα γονιδια?αν είναι ετσι τοτε οι εγκληματίες άνθρωποι γεννιουνται εγκληματίες δε γίνονται.(προς αποφυγη παρεξηγήσεων δε λεω οτι οι ομοφυλόφιλοι ειναι εγκληματίες) .θέλω να πω οτι τα προσωοιικά ερεθίσματα που βιώνει ο καθένας στη πορεία της ζωής του είναι αυτα που αποκρυσταλλώνουν το χαρακτήρα του.δε γίνετε καποιος να γεννίεται εγκληματίας,ομοφυλόφιλος η δολοφόνος.Το minorety report to xeis dei?για φαντασου να γινοταν κατι αντιστοιχο τωρα.θα σκοτώναμε καποιο νεογενητο μονο και μονο επειδη στα γονίδια του ηταν γραφτό να γίνει δολοφόνος? Αυτο που ειμαστε προέρχεται απο της εμπειρίες που αποκομιζουμε κατα τη διάρκεια της ζωης μας.η ομοφυλοφιλια ειναι προτίμηση η αποκλιση και οχι κατι που το φορτονεται καποιος απο τη στιγμη που γεννιεται,και επειδη τα γονιδια τα παιρνουμε απο τουσ γονείς μασ δε θα πρεπε με αυτή τη λογική να ναι και αυτοι ομοφυλόφιλοι?η ένας εκ των δυο?
Σε πλήρη ταύτιση με τον φίλο μου τον rbt3r, σας αναφέρω ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως επιστημονική τεκμηρίωση πως η ομοφυλοφιλία έχει χρωμοσωμιακή ή γονιδιακή προέλευση και ακόμα και οι ψυχολόγοι δεν συμφωνούν στο εάν πρέπει να θεωρηθεί σεξουαλική διαστροφή, οπότε προτιμούν συνήθως να την αναφέρουν ως απόκλιση
Μάλλον δεν διάβασες καλά το κείμενό μου φίλε Σαμ...
Εχεισ δικιο φιλε μιχάλη,απόλυτο δικιο δε το διαβασα σωστα.Παντωσ συμφωνούμε.
Να ξεκινησω με μι πρατηρηση .Ειναι απαραδεκτο ενας χωρος ο οποιος δινει στεγη σε ατομα που ασχολουνται με το μεταφυσικο και με καποιες σκοτεινες πλευρές της επιστημης να γινεται ερμαιο των καθε φασιστων .Εχω διαβασει τα απειρα εδω.Ενας διαφωνει με το παραληρημα του Διαγορα περι αλυτρωτων πατρίδων αλλα υποστηρίζει οτι εχει ωραίο λογο και συναίσθημα.Ο άλλος του διορθώνει τα ορθογραφικα λαθη!Ειμαστε σοβαροι? απο πότε εγινε μεγαλο θεμα πως θα ονομαζονται οι σκοπιανοι?Κατεχουν κομματι τησ μακεδονιας ας το πουν οπως θελουν...Δεν υπαρχουν αλλα προβληματα?Μας λεει να πολεμησουμε για την πατριδα ποιος πολεμος και γιατι,Ποιος οριζει ποιος σκοπος για την πατριδα ειναι ο καλυτερος? οποιος λεει ο λιακόπουλος?ο καθε πολιτικος? τα βιβλία?ο χιτλερ όταν εκανε πολεμο ειχε την μιση γερμανια μαζι του και μιλαμε για χωρα με 60 εκατ πληθυσμο.Σημαίνει οτι εχει δικιο?τη νοοτροπια ειναι αυτη?
μας λεει παρακάτω οτι αισθανεται περήφανος με τα επιτευγματα τον προγονων του.Να τον πληροφορησω οτι ειναι δικα ΤΟΥΣ και οχι δικα του και δεν εχει καμια σχεση μαζι τους επειτα απο τοσες χιλιαδες χρονια.Οι ικανοτητες και το πνευμα ειναι κατακτηση .δεν χαριζονται επειδη ετυχε και γενηθηκε εδω καποιος .Φιλε οτι εχεις πετυχει μονος μετραει να το θυμασαι αυτο.Να θαυμαζει μπορεις όσο θελεις τους αλλους.
συνεχιζω . εινι δικαιωμα του καθενος που μενει χρονια σε αυτον το τον τοπο και τον αγαπαει, δημιουργει, στελνει τα παιδια του στο σχολειο να μορφωνονται και πληρωνει να αισθανεται ελληνας και να ψηφιζει .Εκτος και αν χρειαζεται εξεταση πια...
και το τελευταιο που λεει οτι τον θεωρουμε ελληνα.ελληνας η τσεχος ,ιταλός η κινεζος ο εθνικιστής ειναι το ιδιο επικινδυνος παντου
Φίλε axez θα 'θελα να μείνω σε κάποια σημεία των λεγομένων σου..
....Ειναι απαραδεκτο ενας χωρος ο οποιος δινει στεγη σε ατομα που ασχολουνται με το μεταφυσικο και με καποιες σκοτεινες πλευρές της επιστημης να γινεται ερμαιο των καθε φασιστων .
Αρχικά θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς γιατί μόνο "προβλήματα"δημιουργούν και δε συμβάλλουν σε καμία περίπτωση στην ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων μας.
Το χουμε ξαναπεί άλλωστε πως ," πολεμο επιχειρημάτων και όχι ταμπελών" θέλουμε εδώ μέσα... Ενδεχόμενη κουβέντα για το ποιος είναι τι, μόνο σε αδιέξοδα θα μας οδηγήσει..
...απο πότε εγινε μεγαλο θεμα πως θα ονομαζονται οι σκοπιανοι?Κατεχουν κομματι τησ μακεδονιας ας το πουν οπως θελουν...
Και εδώ μπαίνει -αυτό που αρχικά ήθελα να πω- ο όρος "Ιστορία".
Τι είναι Ιστορία; Πρέπει να γνωρίζουμε Ιστορία; Ποια τα θετικά του να γνωρίζεις την ιστορία του τόπου σου και ποια τα αρνητικά αυτού; Υπάρχει αμερόληπτη ιστορική καταγραφή γεγονότων ή κάθε χώρα εφηύρε τον "Ηρόδοτό" της για ιδιοτελής μακροπρόθεσμους σκοπούς; κλπ κλπ κλπ!!!
Δεν είναι εύκολο θέμα, χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς πάρα πολύ για να είναι σε θέση να εκφέρει έστω και μία μικρή -ελαχίστης σημασίας- άποψη.
Και πάνω σε αυτή την "ημιμάθειά" μας ,εύλογα η αντίδραση μας είναι αυτή που περιγράφεις παρακάτω...
Δεν υπαρχουν αλλα προβληματα?Μας λεει να πολεμησουμε για την πατριδα ποιος πολεμος και γιατι,Ποιος οριζει ποιος σκοπος για την πατριδα ειναι ο καλυτερος? οποιος λεει ο λιακόπουλος?ο καθε πολιτικος?
Σ'αυτές τις δύο γραμμές θέτεις τέτοια ζητήματα που πιστεύω ότι θέλουμς ακόμη ένα φορουμ χώρο για να "προσπαθήσουμε" να τα συζητήσουμε (εννοώ ,λόγω της βαρύτητάς τους)..
...μας λεει παρακάτω οτι αισθανεται περήφανος με τα επιτευγματα τον προγονων του.Να τον πληροφορησω οτι ειναι δικα ΤΟΥΣ και οχι δικα του και δεν εχει καμια σχεση μαζι τους επειτα απο τοσες χιλιαδες χρονια.Οι ικανοτητες και το πνευμα ειναι κατακτηση .δεν χαριζονται επειδη ετυχε και γενηθηκε εδω καποιος .
Πρόσεξε πάλι τι λάθος κάνεις...
Το πας επί του προσωπικού για θέματα που αφορούν καθαρά το πως νιώθει κάποιος. Αν είσαι ή είμαι περήφανος για κάτι ,είναι δικαίωμά σου/μου , φτάνει να μην προσπαθήσω να σε προσβάλλω, καταπιέσω κλπ κλπ κλπ.
..εινι δικαιωμα του καθενος που μενει χρονια σε αυτον το τον τοπο και τον αγαπαει, δημιουργει, στελνει τα παιδια του στο σχολειο να μορφωνονται και πληρωνει να αισθανεται ελληνας και να ψηφιζει .Εκτος και αν χρειαζεται εξεταση πια...
και το τελευταιο που λεει οτι τον θεωρουμε ελληνα.ελληνας η τσεχος ,ιταλός η κινεζος ο εθνικιστής ειναι το ιδιο επικινδυνος παντου...
Έτσι όπως μεταλλάχθηκαν οι κοινωνίες (καλώς ή κακώς ,,,η Ιστορία θα κρίνει) δε βλέπω να γίνεται κάτι το διαφορετικό και μεμπτό. Ούτε μπορεί κανείς να προσάψει στην κοινωνία μας τέτοιου είδους κατηγορίες.Τουλάχιστον στο 99,9% εξ ήμών.
εινι δικαιωμα του καθενος που μενει χρονια σε αυτον το τον τοπο και τον αγαπαει, δημιουργει, στελνει τα παιδια του στο σχολειο να μορφωνονται και πληρωνει να αισθανεται ελληνας και να ψηφιζει .
Aλλο δημοτικες αλλο βουλευτικες εκλογες ετσι;
Για το αγαπαει ασε
Το ασμα ''με σκοτωσε γιατι την αγαπουσα'' το εχεις ακουστα;
Να δημιουργει...
Ανευ ανταλλαγματος;
Στελνει τα παιδια του σχολειο να μορφωνονται.....
Να του κοψουμε και καμια επιταγη γι αυτο;
Και πληρωνει...
ε, κατι θα παιρνει για να πληρωνει, το τζαμπα εχει πεθανει προ πολλου.
Να αισθανεται Ελληνας....
Δηλαδη εγω που αισθανομαι θεος γιατι δεν εχει πεσει ο κοσμος ολος (αντε ο θρησκευομενος κοσμος) στα τεσσερα να με προσκυνησει;
και ολα αυτα τον κανουν να εχει δικαιωμα να ψηφιζει ε;
Προσβαλεις κατι μεξικανοπορτορικανους με κατι τετοια που τρεχουν σε κατι Ιρακ, Αφγανισταν και τρεχα γυρευε που αλλου για μια γαμημενη πρασινη καρτα.....
Και εσυ μας λες οτι αφου αισθανεται Ελληνας....... οκ.
Αρκει......
Εχω ενα σπιτι που λετε.(καλα ονειρευομαι τωρα αλλα για χαρη της συζητησης) εχω καθε δικαιωμα να το κανω οτι θελω, να το νοικιασω οπου θελω, ετσι δεν ειναι;
μολων λαβε λοιπον λεει ο τιτλος ε;
Ελα να μας τα κλασ...
λαθος μεταφραση
ελα να τα παρεις δηλαδη ε;
ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΩΡΕ;
Τα ανυπαρκτα; Αυτα που δεν εχουμε (μιλαω για τον εαυτο μου, ο πληθυντικος ειναι για ευκολια)
Το ελα να τα παρεις δηλωνει κατοχη.
Και θεληση καποιου να παρει αυτο που κατεχεις.
και εγω γεννηθηκα γυμνος.
και τα ρουχα που εχω να φοραω τα εχω πληρωσει ακριβα.
Δεν εχω τιποτα παρα μονο ενα ελευθερο (ε, οσο ειναι δυνατον και αυτο) νου, γιατι και το σωμα μου φυλακισμενο ειναι στην καθημερινοτητα και στις υποθεσεις/ευθυνες που πρεπει να διεκπερεωσει.(ναι χωρις νου τις διεκπαιρεωνω ο πουστ, ουπς, ο θεος, ειπαμε δεν ειπαμε; αφου ετσι νιωθω)
Γι αυτο και το μολων λαβε νιωθω να απευθυνεται σε εμενα ειρωνικα, σε μια προστυχη εκδοχη της ιστοριας, οντας θεωρουμενος ανικανος, ωσαν μωρο και οχι παις, να μπορεσω να πιασω την κουδουνιστρα που μου παιζουν μπρος στη μουρη μου.
μολων λαβε........
Αχ, τι ωραιες γκριματσουλες που κανει..!!!!
Δεν εχω τιποτα.
Γεννηθηκα γυμνος,ειμαι γυμνος, θελω να ντυθω......
Dawnbringer
13-11-06, 09:03
Christo,στο προηγούμενο κείμενο σου αναφέρθηκες έμμεσα σε εμένα που είπα ότι παρόλο που διαφωνώ με τον Διαγόρα,θεωρώ το λόγο του σωστό γιατί φορτίζει συναισθηματικά τον άλλον.Το ίδιο θα έλεγα για τον Χίτλερ (σε καμία περίπτωση δεν παρομοιάζω τον Διαγόρα με αυτόν, προς αποφυγή παρεξηγήσεων).Ο Χίτλερ λοιπόν είχε πράγματι μια ιδιαίτερη ικανότητα στα λόγια,είχε κάτι που τραβούσε τους άλλους και εντέλει τον έκανε αρχηγό τους,πάντα σε συνάφεια με το κλίμα και τους κοινωνικοοικονομικούς παράγοντς της εποχής.
Αυτό δε σημαίνει ότι αν ζούσα τότε δεν θα κάρφωνα μια σφαίρα στην καρδιά του με την πρώτη ευκαιρία,τον λόγο του τον επαινώ ως πολιτικός επιστήμονας όχι ως άνθρωπος.
Σχετικά με όλα τα υπόλοιπα που λες δεν θα μπορούσες να με βρεις πιο σύμφωνο,να περνάς καλά ;)
Αποφάσισα να φύγω απο την συζήτηση για να μην δημιουργηθούν φαινόμενα όπως τα παραπάνω!!Ποτέ δεν έχω αφήσει κανέναν να με πεί φασίστα!Ιδίως όταν δεν με έχει μπροστά του και δεν με ξέρει!Και μην βάζετε λόγια που δεν έχω πεί!Και αν θυμάσαι φίλε μου οτι είπα οτι δεν είναι μόνη λύση ο΄πόλεμος και τα όπλα!Το να ζητήσω τις γνώμες των ΄συναδέλφων εδώ στο topic δεν σημένει δεν σημένει οτι είμαι ένας χίτλερ !!!Καλήτερα να αποφεύγεις τους χαρακτηρισμούς αυτου του ίδους!!Το γεγονός οτι αγαπάω τους προγώνους μου δεν με κάνει να τους θυμάμαι με νοσταλγία αλλά να με ζήλια για να μπορέσω να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στην ιστορία!Και κυριότερον δεν σας ξέρω και δεν με ξέρετε!Δεν μπορείται να με κρίνετε έτσι απλά!Σας ευχαριστώ!Αλλά μπορώ να συνεχίσω την συζήτηση πατώντας την πρώτη μου απάφαση να φύγω!!
Dawnbringer
13-11-06, 15:53
Αν αναφέρεσαι σε εμένα για το Χίτλερ ξαναδιάβασε το post μου στο στγκεκριμένο σημείο,αλλά διάβασε το καλά....
Στο καλό, κατά τα άλλα :D
Ο μόνος λόγος που δεν κάνω edit στο παραπάνω κείμενο του φίλου Dawnbringer είναι μονάχα το γεγονός να τονίσω ακόμη περισσότερο, με σκοπό την αποφυγή στο μέλλον, τέτοιων ολιγόσειρων δημοσιεύσεων που θα μπορούσαν να γίνουν με ένα π.μ. μεταξύ των μελών της κοινότητας.
Επίσης, λίγες δημοσιεύσεις πιο πάνω είχα τονίσει αυτό, για το οποίο ο Διαγόρας προέβη σε δημοσίευση ,μιας και "οι ταμπέλες αναρτήθηκαν ξανά"...
Είμαστε μια κοινότητα όπου στο σύνολο των περιπτώσεων δε γνωριζόμαστε μεταξύ μας και πιστεύω πως απώτερος σκοπός μας είναι ο υγιής "πόλεμος" (όπως συνηθίζω να λέω) επιχειρημάτων και μόνο...
Το να προσάψω σε κάποιον χαρακτηρισμούς όπως "φασίστας", κλπ κλπ είναι το λιγότερο άσκοπο.
Όποτε δημιουργείται κάποια παρεξήγηση ,είτε ζητήστε την άποψη των συντονιστών είτε μέσω π.μ. προσπαθήστε να την λυσετε.
Πιστεύω ότι είναι απλά τα πράγματα.
Καταννοώ την ιδιαιτερότητα κάποιων θεμάτων, αλλά αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος να είμαστε όλοι μας πιο προσεκτικοί και συνάμα υπεύθυνοι.
Φιλικά :)
Μια διευκρίνηση.Εγω δεν ειπα τον Διαγόρα φασιστα αλλα θεωρώ φασιστικες καποιες απο τις αποψεις του και επιχειρηματολογισα.Αν ηταν φασιστας πρωτον δεν θα εκανα διαλογο μαζι του(αφου θα τον απεριπτε) .Η θεση του θα ηταν στην φυλακη , στο περιθώριο ή προφανώς όχι σε αυτό το φόρουμ. Εχουμε δικαιωμα να χαρακτηριζουμε αποψεις που κατηγοριοποιουν ανθρωπους αναλογα με τις εθνικότητες ,που θεωρουν αλλους λαους ανώτερους /κατωτερους και κοινητοποιουν υπερ πολεμων, φασιστικές ή ειρηνικές ανάλογα με το πως το βλεπει ο καθενας
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.