PDA

Επιστροφή στο Forum : The Science of Sleep


melian
04-12-06, 23:47
Εχθες παρακολουθησα την ταινια The Science of Sleep (Σε ειδα στο ονειρο μου) με πρωταγωνιστες τον Gael Garcia Bernal και τη Charlotte Gainsbourg. Το σεναριο και τη σκηνοθεσια υπογραφει ο Μισελ Γκοντρι, ο δημιουργος του Eternal Sunshine of a Spotless Mind (Η αιωνια λιακαδα ενος καθαρου μυαλου).
Οπως λεει και το διαφημιστικο εντυπο που εχω στα χερια μου, προκειται για μια ταινια με την... μυστικη συνταγη των ονειρων.

Μετα το θανατο του πατερα του, ο ονειροπολος και ανασφαλης Στεφαν Μιρου παει να ζησει στο Παρισι, οπου και θα ερωτευτει τη γειτονισσα του Στεφανι. Μεταξυ των δυο νεων θα αναπτυχθει ενα τρυφερο ειδυλλιο, με πολυ φαντασια, ονειρα και μικροπαρεξηγησεις...

Προκειται για μια ταινια που μας ταξιδευει μεσα στο κοσμο των ονειρων οπου ολα ειναι πιθανα... Η ταινια ξεκιναει με τον Στεφαν να μας υποσχεται τα εξης:
"Αποψε θα σας δειξω πως φτιαχνονται τα ονειρα. Ο κοσμος πιστευει οτι ειναι κατι απλο. Αλλα ειναι πολυπλοκο. Πρωτα βαζουμε τυχαιες σκεψεις. Μετα προσθετουμε καποιες μνημες της ημερας... και καποιες αναμνησεις απ'το παρελθον. Ερωτες, φιλιες, σχεσεις, κι ολα αυτα... μαζι με τραγουδια που ακουσαμε μεσα στη μερα... Πραγματα που ειδατε... προσωπικα."

Αυτο το ταξιδι στο κοσμο των ονειρων αποδεικνυεται εν τελει συναρπαστικο και απροσδοκητο. Ευχομαι καλη σινεθεαση σε οσους αποφασισουν να τη δουν! Ελπιζω να την απολαυσουν οσο κι εγω.