PDA

Επιστροφή στο Forum : Περίεργη Ανύψωση Φαγάνας!


melian
30-12-06, 10:50
Η ιστορία που θα σας διηγηθώ δεν έχει συμβεί προσωπικά σε εμένα. Ένας φίλος μου ισχυρίζεται ότι το είδε με τα μάτια του. Το περίεργο είναι ότι δε το αντιλήφθηκε μόνο αυτός αλλά και ένας φίλος του που ηταν μαζι του εκεινη τη στιγμη.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Ήταν γύρω στις 2 το βράδυ όταν τα δυο παιδιά περπατούσαν σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης ο οποίος έχει πάντα κίνηση. Αφού περπάτησαν για αρκετή ώρα αποφάσισαν να καθίσουν σε κάποιο παρκάκι να ξεκουραστουν λιγάκι και να πάρουν έπειτα το δρόμο για το σπίτι τους. Όπως κάθισαν στο παγκάκι διαπίστωσαν με έκπληξη ότι επικρατούσε μια περίεργη ησυχία. Δε περνούσε κανένα αυτοκίνητο και δε βρισκόταν ψυχή εκεί κοντα. Το μόνο που είδαν ήταν μια κοπέλα που καθόταν στο απέναντι μπαλκόνι και κάπνιζε. Μόλις τέλειωσε το τσιγάρο της μπήκε μέσα στο σπίτι. Τότε συνέβη κάτι πολύ παράξενο. Διαπίστωσαν με έκπληξη ότι μια φαγάνα που βρισκόταν λίγο πιο πέρα στο πάρκο άρχισε να σηκώνεται στα δυο της πόδια, μια από τη μια μεριά και μια από την άλλη. Σημείωνω ότι όλο αυτό το διαστημα τα παιδια ισχυριζονται οτι δεν ακουσανε κανενα θορυβο. Μετά από αυτο το συμβαν τα αυτοκινητα αρχισαν να κινουνται παλι στο δρομο με τη συνηθισμενη συχνοτητα τους. Φοβισμενοι οι δυο φιλοι γυρισαν σπιτι τους.

Το ακομα πιο παραξενο ειναι οτι οταν γυρισε σπιτι ο φιλος μου βρηκε τη μητερα του και τον αδερφο του να τον περιμενουν για να του διηγηθουν κατι που ειδαν πριν απο λιγη ωρα. Σημειωνω οτι το παρκακι δεν απειχε πολυ από το σπιτι του παιδιου. Λοιπον, ειδαν, οπως καθονταν στο μπαλκονι τους, ενα φωτεινο ιπταμενο αντικειμενο να περνα πανω απο τη πολυκατοικια τους και να χανεται με τεραστια ταχυτητα στον ουρανο κανοντας εκκωφαντικο θορυβο. Τους εκανε εντυπωση γιατι δε τους θυμισε καποιο γνωστο ιπταμενο οχημα. Αυτο που ταρακουνησε λιγο το φιλο μου και τον εκανε να συνδεσει τα δυο γενονοτα ηταν οτι η μητερα του και ο αδεφος του ειναι αρκετα σκεπτικιστες και δεν ασχολουνται καθολου με την υπαρξη ΑΤΙΑ.

Έχετε κανεις καποια ιδεα για το τι μπορει να ηταν? Πως εξηγειται ενδεχομενως η ανυψωση της φαγάνας? Έχει ισως κανενας ακουσει κατι παρομοιο?

Seth
31-12-06, 18:43
Σκεφτηκές το ενδεχόμενο οτι το UFO (ναι λέμε τώρα) ήθελε να πάρει την φαγάνα για να την εξετάσει . Αλλα ξαφνικά διαπίστωσαν οτι δεν μπορούσαν να την σηκώσουν και ετσι έγινε αυτό που είδες. :)

melian
01-01-07, 14:55
Να ξεκαθαρίσω κατ' αρχην οτι αυτο που ανεφερα δε το παρατηρησα εγω και ετσι δε μπορω να πω με απολυτη βεβαιοτητα οτι πραγματικα συνεβη. Μου το ανεφερε ενας φιλος μου και το παρεθεσα μηπως και εχει συμβει κατι παρομοιο και σε καποιον αλλο.

Για να ειμαι ειλικρινης δε σκεφτηκα κατι τετοιο Σεθ. Αν δεχτουμε οτι κατι τετοιο συνεβη και οτι δεν ηταν μια παραισθηση των δυο παιδιων, δε σημαινει οτι απαραιτητα εμπλεκονται εξωγηινες δυναμεις (αυτο νομιζω οτι υπονοει το ποστ σου) οι οποιες θελανε να εξετασουν τη φαγανα. Ισως το φαινομενο αυτο να συνεβη λογω ενος ισχυρου μαγνητισμου που δημιουργηθηκε στη περιοχη απο κατι που περασε απο εκει. Τι μπορει να ηταν αυτο δε γνωριζω και δε μπορω να φανταστω κατι.

Αυτο που μου εκανε εντυπωση στην ολη ιστορια ειναι: πρωτον, οτι δεν ετυχε να ξανακουσω κατι παρομοιο και δευτερον, οτι το ιδιο βραδυ η μητερα και ο αδερφος του φιλου ειδαν κατι παραξενο στον ουρανο πολυ κοντα στο σημειο που βρισκοταν το παιδι που μου διηγηθηκε το ολο συμβαν.

Seth
01-01-07, 15:24
:confused: Ναι όντως αυτό που είπα είναι λιγο παρατραβηγμένο και ξέρω οτι δεν ανέφερες τίποτα για Ufo . Απλώς είπα την γνώμη μου . Το τι μπορεί να ήταν δεν μπόρει κανείς να ξέρει ίσωσ να ηταν μία κοσμοσφαίρα αυτό ποθ ειδαν η οκιογένεια σου αλλα για την φαγάνα δεν είχα άλλη εξήγηση και η υσηχία που ανέφερες ήταν παράξενη.

chris82
12-07-07, 15:43
Σημείωνω ότι όλο αυτό το διαστημα τα παιδια ισχυριζονται οτι δεν ακουσανε κανενα θορυβο.------ ...οπως καθονταν στο μπαλκονι τους, ενα φωτεινο ιπταμενο αντικειμενο να περνα πανω απο τη πολυκατοικια τους και να χανεται με τεραστια ταχυτητα στον ουρανο κανοντας εκκωφαντικο θορυβο. ------- Σημειωνω οτι το παρκακι δεν απειχε πολυ από το σπιτι του παιδιου.

Σημειώνω με την σειρά μου:
1) Δεν είμαι κατά του μεταφυσικού
2) Διαβάζω με τις ώρες απο τα πιο παλιά θέματα που υπάρχουν στο φόρουμ
3) Δεν είμαι ευκολόπιστος,αλλα με μερικά ανεξήγητα φαινόμενα βρίσκομαι ανάμεσα του υπάρχει/δεν υπάρχει έγινε/δεν έγινε
4) Είμαι πολύ περίεργος..(μ'αρέσει να ψάχνω,το δέος μου μεγαλώνει όταν δεν βρίσκω απαντήσεις.
Αναφέρω τα παραπάνω για να καταλάβεις απλά melian ότι είμαι ένας απλός κοινός θνητός,και όχι κάποιος παράξενος και μεγάλος υποστηριχτής κάποιας συγκεκριμένης πλευράς (άθεος/πιστός/ΑΤΙΑ/Φαντάσταμα/κλπ)
Υ.Γ. Σαφώς είμαι πιστός ως Χριστιαννός ορθόδοξος.

Ερώτηση: Στέκουν λογικά αυτές οι 3 φράσεις όπως αρχικά προανέφερες;

Μιχάλης
12-07-07, 18:10
Melian, ομολογώ ότι κάτι μέσα μου δεν πιστεύει καθόλου την εμπειρία των γνωστών σου αλλά, από την άλλη, ούτε κι εγώ ήμουν παρών, οπότε δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά. Έχω ακούσει ότι στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε άλλες μεγάλες και μικρές πόλεις άλλωστε, υπάρχουν συγκεκριμένοι δρόμοι και σημεία, όπου παρατηρούνται διάφορες διαταραχές και συχνά άνθρωποι αναφέρουν παράξενες εμπειρίες εκεί. Όσοι πιστεύουν και ασχολούνται με αυτές τις θεωρίες, ισχυρίζονται ότι αυτές οφείλονται σε γεωδαιτικά ρεύματα που κυκλοφορούν υπογείως. Στην πόλη σου, για παράδειγμα, αναφέρεται η ύπαρξη ενός τέτοιου τεράστιου ρεύματος κάτω από τη Βασιλίσης Όλγας. Θα σου ήταν λοιπόν εύκολο να ρωτήσεις τους φίλους σου για ποιά συγκεκριμένη οδό μιλούν;
Να διευκρινίσω ότι η ύπαρξη τέτοιων ρευμάτων υποτίθεται ότι σχετίζεται με την επίδρασή τους στους ίδιους τους ανθρώπους (αν και όχι μόνο), οπότε ίσως έχουμε να κάνουμε με μια παραίσθηση των φίλων σου, εξαιτίας της ύπαρξης κάποιου είδους τέτοιας ενέργειας...

chris82
12-07-07, 22:43
Βρίσκομαι καθημερινός απο τις 9:00-21:00 στην Καλαμαριά (Θεσσαλονίκης),ομολογώ φίλτατε Μιχάλη ότι τέτιου είδους πριστατικά δεν έχω ακούσει για γενικότερα την Πόλη της Θεσσαλονίκης,αν με ρωτήσεις για το κιλκίς οπου και κατοικώ,μπορώ να σου πώ αρκετά,τα οποία και δεν έχω αναφέρει μέχρι τώρα γιατι του στυλ (ο φίλος του φίλου μου που έχει έναν ξάδερφο κλπ...) δεν τα πολυ πιστεύω,είμαι επιφυλακτικός ειδικά στο να τα μοιραστώ με ολόκληρο φόρουμ όταν ούτε καν εγώ δεν ξέρω κατα πόσο αληθεύουν...
Προσωπικά εσύ Μιχάλη πως εξηγείς αναμέσα σε μια μικρή απόσταση (σπίτι - παρκάκι) όταν στο σπίτι υπήρξε ένας εκκωφαντικός θόρυβος στο παρκάκι να μην ακούστηκε τίποτα; (εκεί κόλλησα εγώ και αναρρωτιέμαι..).
Αυτά απο μένα και πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα.

melian
13-07-07, 11:15
Συνήθως τέτοιες περίεργες εμπειρίες τις αντιλαμβάνονται μόνο όσοι τις διηγούνται γι' αυτό και είναι δύσκολο να πει κανείς ότι το γεγονός συνέβη ή όχι.
Ούτε και εγώ μπορώ να πω ότι πιστεύω ότι έγιναν όλα όσα μου είπαν αφού δεν ήμουν παρούσα. Ανέφερα τη περίπτωση μήπως και είχε συμβεί και σε κάποιον άλλο γιατί τότε η ιστορία που μου είπαν τα παιδιά θα είχε κάποιες δόσεις "αλήθειας".

Μιχάλη το γεγονός αυτό λένε ότι τους συνέβη στην Εγνατία κοντά στον Βαρδάρη.

Jovitaki
13-07-07, 13:02
apokleietai o odigos na itan mesa gia kapoio logo??kai na min ton eidan..kai to oti den upirxan autokinita na itan tuxaio?
Aneksartita apo auto...oson afora ta ATIA, einai egoistiko na pistevoume oti eimaste oi monoi katoikoi sto sympan..sigoura kati uparxei kai kata kairous kanei aisthiti tin parousia tou...

Μιχάλης
13-07-07, 19:23
Προσωπικά εσύ Μιχάλη πως εξηγείς αναμέσα σε μια μικρή απόσταση (σπίτι - παρκάκι) όταν στο σπίτι υπήρξε ένας εκκωφαντικός θόρυβος στο παρκάκι να μην ακούστηκε τίποτα; (εκεί κόλλησα εγώ και αναρρωτιέμαι..).
Αυτά απο μένα και πάντα φιλικά και καλοπροαίρετα.

Τέτοιες εμπειρίες είναι συνήθως αυστηρά προσωπικές και τις περισσότερες φορές δεν επαληθεύονται ούτε καν από το άλλο άτομο που παρίσταται, για αυτό και ορισμένοι σπεύδουν να μιλήσουν περί παραισθήσεων. Από την άλλη, υπάρχουν τόποι που ευνοούν την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων και υπάρχουν πολλές και διαφορετικές μαρτυρίες, που επίμονα αναφέρουν συγκεκριμένες περιοχές, πέρα από κάθε τυχαιότητα.
Melian, δεν γνωρίζω το βαθμό δεκτικότητάς σου σε τέτοια φαινόμενα, αν όμως γνωρίζεις ακριβώς το συγκεκριμένο δρόμο, θα σου πρότεινα να κάνεις κανένα περίπατο από εκεί και να μας μεταφέρεις την αίσθηση που σου αφήνει γενικά ως τόπος. Το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εσύ chris, μιας και περνάς από εκεί τακτικά.
Το Mystery που κυκλοφορεί έχει ένα εκτενές άρθρο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, τα υπόγεια ρεύματα και άλλα σχετικά. Μπορείτε να αντλήσετε και από εκεί πληροφορίες.

chris82
14-07-07, 11:41
Παρακαλώ ας δωθεί η περιοχή ακριβώς και θα κάνω κάποιο ντοκουμέντο με κάμερα/φώτο και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.ας δούν και οι υπόλοιποι το μέρος αυτό για το οποίο μιλάμε.Δεν με βοηθάει και τόσο το (Εγνατία κοντά στον Βαρδάρη).
Ευχαριστώ,και πάντα φιλικά.

melian
14-07-07, 13:19
Δυστυχώς είναι δύσκολο να επικοινωνήσω με τα παιδιά τουλάχιστον στο κοντινό μέλλον για να βοηθήσω στην έρευνα του φαινομένου.

Καταλαβαίνω ότι δε βοηθάει και πολύ η περιγραφή αλλά και εμένα μου το ανέφεραν και δεν είναι προσωπική εμπειρία, οπότε προς το παρόν τουλάχιστον δε μπορώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες. Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω μαζί τους το συντομότερο δυνατόν και θα επανέλθω.