PDA

Επιστροφή στο Forum : Μάγια..


mpekatsoula
06-01-07, 14:27
Η επόμενη ιστορία είναι κάτι που έζησε ο πατέρας μου και μου το είχε πει πριν από αρκετό καιρό.Μία φορά λοιπόν ο πατέρας μου δουλεύοντας σε ένα παλίο σπίτι(αναπαλαίωση)έπρεπε να γκρεμίσουν ένα τοίχο.Στο σπίτι ζούσαν (δεν θυμάμαι ακριβώς)μία γυναίκα με τις 4-5 κόρες τις(καπου εκεί) οι οποίες όλες σχεδόν είχαν κλείσει τα 35 και ήταν ανήπαντρες.Πολλοί πίστευαν πως κάποιος τους είχε κάνει μάγια ή κάτι παρόμοιο.Τέλος πάντων,αφού τον γκρέμισαν τον τοίχο βρήκαν μέσα(κάπου είχε ένα κενό), την σόλα ενός παπουτσιού γεμάτο καρφιά.Έ από τότε όλοι πείστηκαν πως κάποιοι είχαν κάνει μάγεια στην οικογένεια..Τελικά καμία τους δεν παντρεύτηκε και νομίζω μόνο 2 ζουν τώρα..τι να πω...αυτό με τα καρφιά μου φάνηκε πολύ μυστήριο...το περιστατικό συνέβη στην κύμη ευβοίας(πριν πολλά χρόνια σε ένα χωριό)
τα συμπεράσματα δικά σας!

cult
07-01-07, 15:32
Κυμη,το χωριο μου.Δεν εχω ακουσει τιποτα.

mpekatsoula
08-01-07, 20:12
ε κοίτα έγινε πριν καιρο..αλλα δεν ειχε γινει και θεμα..γενικώς πιστεύεται στην μαγεία??

Julliet
10-01-07, 21:15
Βασικά, πιστεύω ότι μαγεία υπάρχει, αλλά μας επηρρεάζει μόνο αν πιστεύουμε οτι θα μας κάνει κακό. Δεν κρύβω οτι κι εγώ έχω ακούσει πολλές τέτοιες ιστορίες από την γιαγιά μου, που ζει σε χωριό και αυτά ακούγονται πολύ... Δεν ξέρω αν αυτές οι γυναίκες δεν παντρεύτηκαν επειδή τους είχαν κάνει μάγια, αλλά ξέρω ανθρώπους που έχουν καταστραφεί επειδή μια ζωή πίστευαν ότι τους έχουν κάνει μάγια... Από την άλλη ξέρω από στενό φιλικό μου πρόσωπο μια ιστορία που με άφησε άφωνη!! Επικρατούσε μια πολύ άσχημη κατάσταση η οποία σταμάτησε όταν συμβουλεύτηκε έναν "γέρο σοφό" που την βοήθησε με ένα φυλαχτό...
Δεν νομίζω ότι όλες οι ατυχίες στη ζωής μας οφείλονται στην μαγεία. Κάποιες φορές απλώς προκαλούμε την μοίρα μας. Νομίζω ότι είναι θέμα νοοτροπίας, πώς το βλέπει κανείς! Στα χωριά, σε μια κλειστή κοινωνία, εκεί που οι δυσιδαιμονίες ανθίζουν στις αυλές των σπιτιών, το κλίμα προσφέρεται σε τέτοιες ιστορίες. Δηλαδή επειδή π.χ. γράφω συνέχεια κάποια απροειδοποίητα διαγωνίσματα όταν δεν έχω διαβάσει και πέρνω κάτω από την βάση, μου έχουν κάνει μάγεια?? (Μάλλον θα έφταίγε που δεν είχα διαβάσει την προηγούμενη μέρα!). Πιστεύω ότι στην σημερινή εποχή που ζούμε, στο νεοφερμένο 2007, εμείς που ζούμε στις σύγχρονες πόλεις θα πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική και να μην ρίχνουμε τα λάθη μας στις πλάτες των άλλων, αν δεν τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας, πως μπορούμε να ζήσουμε αρμονικά με τους άλλους??
Τελικά δεν ξέρω τι να πιστέψω...αυτή τη στιγμή έχω προβληματιστεί, αν και στην αρχή νόμιζα ότι είχα μια ξεκάθαρη αντίληψη...πάντως θα θεωρούσα τον εαυτό μου αξιοθρήνητο αν κάποια στιγμή πίστευα ότι για όλες τις κακές στιγμές της ζωής μου θα έφταιγαν τα μάγια.

Antonia
10-01-07, 21:42
Αγαπητή μου Julliet,
δε νομίζω ότι όλες οι περιπτώσεις φορτώνουν όλο το φταίξιμο για όλα τα κακά της μοίρας τους σε μια δικαιολογία όπως τα μάγια. Τουλάχιστον ας ασχοληθούμε με τις σοβαρές περιπτώσεις, όπου ουσιαστικά τα πράγματα δεν εξηγούνται με ένα απλό "δε διάβασα" ή "εγώ φταίω γενικώς". Το να μας πηγαίνουν όλα στραβά πράγματι μπορεί να οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε συγκυρίες ή σε δικά μας λάθη, αλλά δεν είναι πάντα έτσι.
Ξέρω περιπτώσεις μάλιστα όπου κανένα κακό δεν παρατηρείται (προφανώς ο παθών δε δίνει σημασία ή εθελοτυφλεί), κι όμως τα μάγια είναι εκεί και το ανακαλύπτει τυχαία. Τα άτομα αυτά δε δικαιολογούνται γιατί δεν αναγνωρίζουν τις αναποδίες που τους παρουσιάζονται, ούτε ψάχνουν εξηγήσεις γι' αυτές, κι όμως κάτι συμβαίνει...

Χωρίς να θέλω να επεκταθώ, η πίστη ναι μεν παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά δεν είναι και πανάκεια. Και ο πιο άπιστος μπορεί να πάθει... Μετά ίσως μάθει να κρατάει και μια πισινή. ;)

dragoness_crysta
10-01-07, 23:30
Φυσικα και υπαρχει μαγεια....αλλα πιο πολυ με την αννοια του ποσο ενας ανθρωπος επηρρεαζει εναν αλλον με κινησεις, λογια, φυλαχτα και αλλα....ο ρολος που παιζουν τα συμβολα στη μαγεια ειναι πολυ σημαντικος....η πιστη του ανθρωπου στο συμβολο και στο οτι μπορει να επηρρεασει ειναι αυτα που κανουν αυτην πραξη εφιχτη.
Εννοειται πως δεν ειναι δυνατον για ολα να φταιμε εμεις αλλα και να μη φταιμε κιολας...απο τη στιγμη που συγκυριες διαφοερς αποκαλυπτουν αναποδιες τοτε θα πρεπει να το ψαξουμε λιγο καλυτερα. Ισως στις επιρροες που εχουν καποιοι ανθρωποι [ανω μας η ακομα και πραγματα...ακομα και εμεις οι ιδιοι να προκαλουμε αυτες τις ατυχιες...τοτε αυτα πρεπει να τα αποβαλουμε και να τα διωξουμε.

maritsa
11-01-07, 03:19
Υπάρχει μαγεία και φυσικά στο χέρι μας είναι να αποβάλουμε όλη αυτή την αρνητική ενέργεια που μεταδίδει! Επ'ευκαιρίας θα σας σημειώσω την δική μου εμπειρία που έτυχε στην οικογένειά μου.

Η μητέρα μου βλέποντας ότι τα οικονομικά στο σπίτι ήταν λίγο δύσκολα και ο μισθός του πατέρα μου δεν επαρκούσε για την αποπεράτωση του σπιτιού και τα δικά μας έξοδα (2 παιδιά), αποφάσισε να εργαστεί. Ο αδερφός μου ήταν στα 9 κι εγώ στα 13 σχεδόν. Κι έτσι είχε ζητήσει από μια γειτόνισσα όταν ερχόμασταν απ'το σχολείο να μας κρατούσε για μια - δυο ώρες μέχρι να ερχόταν ο πατέρας μας απ'την δουλειά και να μας έπερνε στο σπίτι' αυτό όταν η μητέρα μου εργαζόταν απόγευμα. Είχε δώσει και κλειδί στην γειτόνισσα για παν ενδεχόμενο. Όσο καιρό λοιπόν κρατούσε αυτή η εξυπηρέτηση, η μητέρα μου είχε παραξενευθεί με τις περίεργες συζητήσεις που είχε η γειτόνισσα με μια φίλη της (η γειτόνισσα άναβε καντήλια στο νεκροταφείο της πόλης): της είχε ζητήσει (η φίλη) χώμα από μνήμα για να πάει λέει να κάνει μάγια στον γαμπρό της για να τον δέσει για την κόρη της!!!
Η μητέρα μου ρώτησε την γειτόνισσα 'τι πράγματα ήταν αυτά' και εκείνη την καθησύχασε λέγοντας πως ήταν ανοησίες και απλά κουβέντιαζαν για κάποια άλλη. Οι μέρες περνούσαν, το γεγονός ξεχάστηκε και όλα κυλούσαν ομαλά!
Σιγά-σιγά διαπιστώναμε τα παιδιά ότι οι γονείς μας δεν είχαν τις καλύτερες των σχέσεων και όλο τσακώνονταν για ασήμαντες αφορμές, επίσης ξυλοκοπούσαν και εμάς πάλι για ασήμαντες αφορμές. Κάτι που άρχισε σιγά-σιγά να μπαίνει σε ημερήσιο πρόγραμμα. Φοβόμασταν να ανοίξουμε το στόμα μας και να ζητήσουμε για παράδειγμα να αγοράσουμε ένα τετράδιο που χρειαζόμασταν. Καταλαβαίναμε ότι ήταν όλα δύσκολα για την μήτερά μου γιατί έπρεπε να είναι μητέρα-νοικοκυρά κι εργαζόμενη και μάλιστα όχι με τις σημερινές ανέσεις που υπάρχουν σήμερα (για να πλύνει ρούχα άναβε καζάνι και η σκάφη πήγαινε 'σύννεφο).
Να προσθέσω ότι τα βράδυα πέφταμε νωρίς για ύπνο (γύρω στις 10) λόγω σχολείου και εργασίας. Ένα βράδυ λοιπόν, ξύπνησα γιατί άκουσα το κλειδί στην πόρτα να γυρίζει -θεώρησα ότι είχε γυρίσει η μητέρα μου απ'την δουλειά της. Και συνήθως όταν επέστρεφε όλο και κάτι μας έφερνε: είτε πατατάκια, είτε γαριδάκια (ότι αγόραζε στο κυλικείο του εργοστασίου). Περίμενα να την ακούσω να την δω... Τίποτε! Το κλειδί δεν ξανακούστηκε και θεώρησα ότι μου φάνηκε. Έπεσα για ύπνο. Το επόμενο βράδυ, ξύπνησα γιατί θεώρησα ότι η πόρτα της εισόδου είχε κλείσει και είχε μπει... Νόμιζα πως ήταν η μητέρα μου. Καταλάβαινα τα βήματά της... "Μαμά" λέω σιγανά. Τσιμουδιά - νέκρα! Τα βήματα δεν ακουγόντουσαν. Κρατούσα την αναπνοή μου μέχρι που τα ξανάκουσα, τα ένοιωσα στο δωμάτιο μας! Της ξαναμίλησα... αλλά 'μαμά' δεν υπήρχε! Φώναξα τον πατέρα μου ο οποίος ροχάλιζε στο υπνοδωμάτιο του! Τίποτε... δεν με άκουγε! Η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει! Φοβόμουν να τους πω ότι κάτι είχε γίνει το βράδυ γιατί φοβόμουν ότι θα έτρωγα ξύλο!
Επικράτησε για λίγο ηρεμία... Όταν ένα βράδυ και πάλι επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό, αλλά με μάρτυρα τον αδερφό μου (μιας και εκείνο το βράδυ ο ύπνος δεν τον κολλούσε). Δεν ένοιωθα μόνη και δεν φοβόμουν μόνη μου πια! Μόνο που πια ο αδερφός μου 'έβλεπε' κιόλας! Στην βιβλιοθήκη είχε δει μια ακαθόριστη σκία να πλησιάζει και να χάνεται! Εκείνο το βράδυ είχαμε φοβηθεί πολύ και φωνάξαμε τον πατέρα μας, ο οποίος πετάχτηκε!
Του είπαμε τι βλέπαμε και τι ακούγαμε! Εκείνος προσπαθούσε να μας καθησυχάσει! Το είπαμε και στην μητέρα μας και εκείνη έβαλε τα κλάματα!
Έτσι σε ένα οικογενειακό μας συμβούλιο, μας αφηγήθηκε ότι δεν ήμασταν μόνο εμείς που βλέπαμε και αισθανόμασταν διάφορα, αλλά ήταν κι εκείνη, που δεν αισθανόταν καλά ότι είχε δει το βράδυ τον σκύλο της γειτόνισσας έξω απ'την αυλόπορτά της και όταν του μίλησε εκείνος ξαφνικά άλλαξε μορφή και έγινε ένας τεράστιος 'άνθρωπος' και χάθηκε στο σκοτάδι της αυλής! Θεώρησε ότι της έκαναν φάρσα, μα όταν επαναλήφθηκε άλλες 2 φορές... τότε άρχισε να αναρωτιέται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει! Δεν ήξερε τι να κάνει πια... Γιατί νόμιζε ότι τρελαινόταν. Άρχισε να νοιώθει πόνους στο σώμα και να επισκέπτεται συχνά τον γιατρό...
Ώσπου μια μέρα εκεί που σκάλιζε τα λουλούδια της βρίσκει ένα κομμάτι υφάσματος με καρφίτσες μπηγμένο στην γλάστρα που είχαμε στην βεράντα δίπλα στην πόρτα εισόδου. Υποψιάστηκε ότι ήταν μάγια. Πήγε σε παπά αμέσως και τις είπε να πετάξει αυτό που βρήκε και στο εξής να ακολουθήσει την εκκλησία... Άρχισε να εκκλησιάζεται και να κάνει αγιασμούς στο σπίτι! Την μια ηρεμούσαμε, το νοιώθαμε και απ'την άλλη ξαναρχόταν η ίδια παλιά αρνητική διάθεση! Κάναμε ευχέλαια και αγιασμούς μετά και πάντα κάποιος παπάς ήταν στο σπίτι μας! Πιστέψτε με... ηρεμήσαμε από όλο αυτό!
Όταν πια ήρεμοι και με καλή διάθεση σαν οικογένεια κάναμε τους απολογισμούς απ'την περιπέτεια, η μητέρα μου μας ζήτησε συγγνώμη γιατί ήταν αρκετές οι φορές που είχε νοιώσει την επιθυμία να βάλει φωτιά στο σπίτι και να μας κάψει σαν τα ποντίκια! Πάλευε να μην το κάνει! Επισκέφθηκε και την γειτόνισσα η οποία ποτέ δεν συμμερίστηκε το πάθημά μας, αλλά και ποτέ δεν αρνήθηκε την συμμετοχή της στο να ασχοληθεί με την μαγεία κι ότι ήταν απλή συνεργός! Και που πήρε το κλειδί πίσω η μητέρα μου η κλειδαριές άλλαξαν και έκανε πάρα πολύ καιρό και μετά από προτροπή του πνευματικού της ξαναμίλησε στην γειτόνισσα!
Και κλείνοντας... τα μάγια δεν ήταν μόνο το κομμάτι υφάσματος' κάποιος είχε μπει στο σπίτι και είχε αφήσει το στίγμα του στην 'προίκα' που έφτιαχνε για μένα η μητέρα μου. Κάποιος τα 'πότισε' άγνωστο με τι και πιστέψτε με μετά από 20 και βάλε χρόνια που πέρασαν μέχρι σήμερα αυτά τα 'ποτισμένα' ρούχα δεν καθάρισαν ούτε καν με χλωρίνη! Τα λυπήθηκε να τα κάψει η μητέρα μου (μιας και πολλά από αυτά ήταν τα προικιά της γιαγιάς μου) και έτσι φροντίσαμε κάποιος ιερέας να τα 'διαβάσει'!

Από όλη αυτή την περιπέτεια, βγήκαμε πιο δυνατή και πιο δεμένη οικογένεια. Εγώ ειδικά που φοβόμουν αρκετά, άρχισα να διώχνω τους φόβους μου και να τους αντιμετωπίζω... Από τότε μου κινήθηκε η περιέργεια να μάθω περισσότερα για όλα αυτά που δεν φαίνονται, αλλά κυκλοφορούν ανάμεσά μας!

Και τώρα σε συνδυασμό με το πρώτο ποστ, επειδή κι εγώ παντρεύτηκα μεγάλη' είχε τους φόβους της η μητέρα μου ότι ίσως μου έχουν κάνει μάγια για να μην παντρευτώ ποτέ! Και να σας πω την αλήθεια μου; Κάποια στιγμή το πίστεψα, γιατί όταν είχα γνωρίσει τον άντρα μου, μου'χε ζητήσει να τελειώνουμε την σχέση μας μιας και τα πράγματα δεν βάδιζαν όπως ήθελε. Ειλικρινά στενοχωρήθηκα και πριν φύγω μακρυά του πήγα σε μια εκκλησία και προσευχήθηκα. Το έκανα για πρώτη φορά στην ζωή μου και ένοιωσα μια λύτρωση που δεν μπορώ να περιγράψω! Όταν έφυγα μακρυά του, δεν είπα σε κανέναν ότι είχαμε χωρίσει και τελικά η δύναμη της προσευχής μας έφερε κοντα! Και επιτέλους παντρεύτηκα! :D

Antonia
11-01-07, 08:48
Ωραία ιστορία αγαπητή Μαρίτσα. Χαίρομαι πάρα πολύ που μας περιέγραψες με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες την εμπειρία σου, η οποία ομολογουμένως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Είναι πολύ σημαντικό σε μια οικογένεια να υπάρχει δέσιμο και η άνεση για να μιλήσουμε ανοιχτά στους υπόλοιπους για τους φόβους μας. Θεωρώ πως αν τα πράγματα ήταν καλύτερα μεταξύ σας, δηλαδή είχες τη δυνατότητα να εκφράσεις κάθε σου σκέψη στη μητέρα σου κι εκείνη το ίδιο, ίσως το πρόβλημα να είχε λυθεί γρηγορότερα. Παρατηρώ πως τέτοιου είδους περιστατικά είναι πιο σύνηθες να παρουσιάζονται σε οικογένειες που είναι πιο ευάλωτες στους άλλους. Η αχίλλειος πτέρνα της δικιάς σας ήταν η απουσία της μητέρας από το σπίτι λόγω δουλειάς (πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πια τα περισσότερα σπίτια, ειδικά στις αστικές κοινωνίες) κι εκεί "χτύπησαν" τα μάγια. Σας έκαναν να απομακρυνθείτε ακόμα περισσότερο με τον καιρό και να χάσετε την ένωση που υπάρχει κανονικά μεταξύ γονιών και παιδιών. Βέβαια δεν μπορώ να ξέρω ποιος ο λόγος να σας επιτεθούν......

Δεν μπορώ να γνωρίζω επίσης αν δημιουργήθηκε κάτι άλλο κακόβουλο στην οικία σας (εξαιτίας των αντικειμένων που βρήκατε "πειραγμένα") ελπίζω πάντως να είναι όλα καλά τώρα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου πάντως μάλλον είναι :) κι αυτό είναι αν μη τι άλλο ευχάριστο.
Να 'σαι καλά.

αγγελική
11-01-07, 10:01
Γειά σας!
Διάβασα το θέμα και την εμπειρία της Μαρίτσας και εχω να πώ πως από την στιγμή που τα πάντα είναι ενέργεια και εμείς αγωγοί ενεργείας, είναι επόμενο να επηρεαζόμαστε ακόμα και από ένα κακό λόγο, αλλά για να κάτσει αυτό μέσα μας και να έχει ανάλογα αποτελέσματα πρέπει να έχουμε και εμείς τις ανάλογες υποδοχές μέσα μας και αυτό συμβαίνει όχι μόνο με τις αρνητικές ενέργειες αλλά και με τις θετικές! Τα μάγια είναι συμπηκνωμένες αρνητικές ενέργειες που προέρχονται από αρνητικές ευχες που κάνει καποιος για εμάς και μας τις στέλνει. Πρεπει να έλκουμε την Θεία προστασία της Αγάπης καθε μέρα και να μην αφήνουμε ανοιχτές υποδοχές στην αρνητικότητα σε όλα τα επίπεδα, στην σκέψη μας, στα συναισθήματά μας, στα λόγια μας και σε όλες τις πράξεις μας γενικώς.

Nirava
11-01-07, 12:15
Γειά σας!
Διάβασα το θέμα και την εμπειρία της Μαρίτσας και εχω να πώ πως από την στιγμή που τα πάντα είναι ενέργεια και εμείς αγωγοί ενεργείας, είναι επόμενο να επηρεαζόμαστε ακόμα και από ένα κακό λόγο, αλλά για να κάτσει αυτό μέσα μας και να έχει ανάλογα αποτελέσματα πρέπει να έχουμε και εμείς τις ανάλογες υποδοχές μέσα μας και αυτό συμβαίνει όχι μόνο με τις αρνητικές ενέργειες αλλά και με τις θετικές! Τα μάγια είναι συμπηκνωμένες αρνητικές ενέργειες που προέρχονται από αρνητικές ευχες που κάνει καποιος για εμάς και μας τις στέλνει. Πρεπει να έλκουμε την Θεία προστασία της Αγάπης καθε μέρα και να μην αφήνουμε ανοιχτές υποδοχές στην αρνητικότητα σε όλα τα επίπεδα, στην σκέψη μας, στα συναισθήματά μας, στα λόγια μας και σε όλες τις πράξεις μας γενικώς.

Πολύ ωραία προσέγγιση!
Εάν έχουμε ψηλά τις δονήσεις της θετικότητας και της Αγάπης, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να μας κάνει οτιδήποτε, δίχως την συγκατάθεσή μας.
Θεωρίες, όπως τα μάγια, μας εμφυσούν πεποιθήσεις πως είμαστε όντα που δεν έχουμε απόλυτο έλεχγο της ζωής μας, πράγμα αναληθέστατο!
"Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες δεν θα τους συναντήσεις,εάν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου". Η ζωή μας είναι αντανάκλαση αυτού που πιστεύουμε για τον εαυτό μας.-


Τώρα εδώ που τα λέμε..εχμ...ο γάμος είναι τόσο ζωτικό θέμα, ώστε ο μη-γάμος να αποτελεί την ύστατη τιμωρία που μπορεί να υποστεί κάποιος στη ζωή του σε περίπτωση που κάποιος άλλος θα ήθελε να τον βλάψει? Το να ειναι κανείς ανύπαντρος,είναι το χειρότερο που μπορεί να "πάθει" κάποιος άνθρωπος?? :eek: :) :p

Antonia
11-01-07, 13:14
Αγαπητή Nirava, δύο πραγματάκια θα ήθελα να σχολιάσω πάνω στο κείμενό σου.

Εάν έχουμε ψηλά τις δονήσεις της θετικότητας και της Αγάπης, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να μας κάνει οτιδήποτε, δίχως την συγκατάθεσή μας. Θες να μας πεις δηλαδή πως όσοι παθαίνουν κάτι στην ουσία πάσχουν από έλλειψη αγάπης και θετικότητας; Χμ... Και πως όλοι αυτοί είναι "ανοιχτοί" στο κακό, σα να του λένε "έλα";; Μήπως είσαι λίγο απόλυτη; Δεν νομίζω πως πάνε γυρεύοντας οι παθόντες...
Θεωρίες, όπως τα μάγια, μας εμφυσούν πεποιθήσεις πως είμαστε όντα που δεν έχουμε απόλυτο έλεχγο της ζωής μας, πράγμα αναληθέστατο!Άρα τα μάγια είναι θεωρία για σένα... Ok, όπως νομίζεις. Ξανά να σε συμβουλέψω να μην είσαι απόλυτη, ακόμα και για το βαθμό που μπορείς να ελέγξεις τη ζωή σου.

Το να ειναι κανείς ανύπαντρος,είναι το χειρότερο που μπορεί να "πάθει" κάποιος άνθρωπος??Ο γάμος είναι η παρηγορία/ελπίδα των μοναχικών ανθρώπων και η φυλακή των "κοινωνικών". :D Αλλάζει μορφή ανάλογα με την οπτική μας γωνία...

Nirava
11-01-07, 13:36
Αγαπητή Nirava, δύο πραγματάκια θα ήθελα να σχολιάσω πάνω στο κείμενό σου.

Θες να μας πεις δηλαδή πως ... Ok, όπως νομίζεις......... Ξανά να σε συμβουλέψω .

Ο γάμος είναι η παρηγορία/ελπίδα των μοναχικών ανθρώπων και η φυλακή των "κοινωνικών". :D Αλλάζει μορφή ανάλογα με την οπτική μας γωνία...

Αντωνία, έγραψα μια σελίδα απαντήσεις στις ερωτήσεις και συμβουλές σου...Ομως, ο δαίμονας του υπολογιστή έβαλε το χεράκι του και σβύστηκαν.
Ισως έτσι καλύτερα...

Drymonia
11-01-07, 16:37
Θα συμφωνήσω και γω με την σειρά μου με Αγγελική και Nirava ότι τίποτα δεν μπορεί να μας βλάψει αν δεν αφήσουμε εμείς χώρο να το κάνει. Η αγάπη αποτελεί ύψιστη αρχή και δύναμη και μπροστά της τίποτα δεν μπορεί να αναμετρηθεί. Είναι αφοπλιστική μέσα στην απλότητα και την αμεσότητά της. Το μέλλον μας δημιουργείται από το παρόν μας. Ό,τι κάνουμε, ό,τι είμαστε τώρα αυτό θα είμαστε και στο μέλλον. Ό,τι αισθενόμαστε ή φοβόμαστε τώρα θα το βρούμε μπροστά μας. Δεν γίνεται τώρα να τεμπελιάζω και να επιθυμώ στο μέλλον να γίνω πολυμαθέστατη. Πρέπει τώρα να ασχοληθώ ώστε το μέλλον που επιθυμώ να γίνει πραγματικότητα. Ίσως πολλές φορές εμείς οι ίδιοι "αυτο-μαγευόμαστε" μην επιτρέποντας στον εαυτό μας να εκμεταλλευτεί πλήρως το δυναμικό του.

LuX
11-01-07, 16:53
Μια απλή παρατήρηση που θεωρώ πως ένας λίγο έξυπνος και παρατηρητικός άνθρωπος θα μπορούσε να κάνει είναι πως..............
Το 99% των ατόμων που λαμβάνουν μέρος στη συγκεκριμένο θέμα είναι γένους θηλυκού....
Και όπου μπλέκονται πολλές γυναίκες γίνεται το λιγότερο πανικός και το περισσότερο πόλεμος ...άντε και τέλος τέλος Κανά voodoo…
Αυτά είχα να προσθέσω προς το παρόν και να σημειώσω πως συμφωνώ με όλες σας ανεξαιρέτως (αν και δε διάβασα την ιστορία της μαρίτσας μέχρι τέλους γιατί τη βρήκα τραγικά βαρετή) ...σόρρυ μαρίτσα ε ..... ;)
Kορίτσια ελπίζω να μη σας απογοήτευσα .... :)
Φιλικά πάντα προς όλες σας . :D

Δ.

dragoness_crysta
11-01-07, 20:38
Μια απλή παρατήρηση που θεωρώ πως ένας λίγο έξυπνος και παρατηρητικός άνθρωπος θα μπορούσε να κάνει είναι πως..............
Το 99% των ατόμων που λαμβάνουν μέρος στη συγκεκριμένο θέμα είναι γένους θηλυκού....
Και όπου μπλέκονται πολλές γυναίκες γίνεται το λιγότερο πανικός και το περισσότερο πόλεμος ...άντε και τέλος τέλος Κανά voodoo…
Αυτά είχα να προσθέσω προς το παρόν και να σημειώσω πως συμφωνώ με όλες σας ανεξαιρέτως (αν και δε διάβασα την ιστορία της μαρίτσας μέχρι τέλους γιατί τη βρήκα τραγικά βαρετή) ...σόρρυ μαρίτσα ε ..... ;)
Kορίτσια ελπίζω να μη σας απογοήτευσα .... :)
Φιλικά πάντα προς όλες σας . :D

Δ.


Επετρεψε μου φιλε Lux να εξηγησω το λογο που οι περισσοτεροι ανθρωποι που ασχολουνται με μαγεια ειναι γυναικες. Πρωτα απολα οφειλεται στον τροπο της σκεψης...εσεις οι αντρες σκεφτεστε πολυ ορθολογιστικα εως μεχρι αηδιας μπορω να πω.. :p και για αυτο δεν θα σας περναγε απο το μυαλο πως τα μαγια μπορουν να εχουν ισχυ...η ακομα και να κανετε οι ιδιοι μαγια....
δευτερον..παιζει το πνευματικο επιπεδο και το επιπεδο καλλιεργειας ενος ατομου. Πως περιμενεις τωρα απο την καθε κυρατσα ( να μου συγχωρεθει η εκφραση)...η την κυρα Κατινα του τετραγωνου που ειναι κουτσομπολα και περιεργη αλλα και φαν των Μαγισσων της Σμυρνης και της Μαρας Μειμαριδη
να μην αποδωσει καθε κακο στα μαγια...προσοχη αυτοι οι χαρακτηρισμοι δεν πανε στους παθοντες αλλα σε αυτους που πραγματοποιουν οι ιδιοι τα μαγια.
Οταν η απλη μικροαστη γυναικα δεν εχει και σοβαρο επιπεδο εξυπναδας ειναι λογικο να πεσει θυμα αυτης της απατης και να νομιζει οτι με τα μαγια δενει θεους και δαιμονες και τους κανει οτι θελει....
τωρα οσον αφορα για τους παθοντες...οταν απο καποιο σημειο και μετα οι συγκυριες εχουν μια περιεργη τροπη...ειναι φυσικο να παει ο νους στη μαγεια...

maritsa
12-01-07, 00:25
Οι γονείς μου παντρεύτηκαν σε μια ηλικία που για την εποχή τους ήταν 'ηλικία γάμου: 23 η μητέρα μου - 28 ο πατέρας μου. Και οι 2 από φτωχές οικογένειες κι από χωριό. Μετά τον γάμο, αποφάσισαν να κάνουν την τύχη τους στην πόλη: να φτιάξουν το σπιτικό τους να δημιουργήσουν την οικογένειά τους. Αγόρασαν ένα οικόπεδο και σιγά-σιγά, δωμάτιο-δωμάτιο άρχισαν να στήνουν το δικό τους σπίτι και μάλιστα χωρίς βοήθεια από κανέναν γονιό, παρά μόνο με τον δικό τους κόπο κι εργασία.
Η γειτόνισσα λοιπόν, μέχρι σήμερα παραμένει γεροντοκόρη. Η ζωή της ήταν δύσκολη γιατί την έδιωξαν απ'το σπίτι όταν ήταν 14 και γιατί είχε ακουστεί στο χωριό της (και είναι και νησιώτισσα) ότι είχε μείνει έγκυος από τον χωροφύλακα του χωριού. Φαντάζεστε λοιπόν το τι σούσουρο επικράτησε στο χωριό και το ρεζίλεμα της οικογένειάς της. Ήρθε στην πόλη, γέννησε, έδωσε το παιδί για υιοθεσία και εκείνη μαζί με τον αδερφό της έφυγαν στην Γερμανία να δουλέψουν. Έκαναν χρήματα και ήρθαν κι αυτοί στην πόλη και έχτισαν το σπίτι τους. Όταν οι γονείς μου αγόρασαν το οικόπεδο, οι γείτονες ήδη ήταν εκεί... Να προσθέσω ότι ποτέ μα ποτέ η γειτόνισσα δεν ξαναπήγε στο νησί, ούτε καν στις κηδείες των γονιών της!

Πως να ήταν λοιπόν η ψυχή αυτής της γυναίκας, βλέποντας ότι απεναντί της δυο νέοι άνθρωποι παντρεμένοι δημιουργούν συνεχώς... Το παιδί της ποτέ δεν το αναζήτησε και πάντα έλεγε όχι σε προτάσεις γάμου! Φαντάζεστε τι κουβαλούσε μέσα της αυτή η γυναίκα; Από μικρό κορίτσι έζησε την διαπόμπευση και τον διασυρμό λες και ήταν η τελευταία του χωριού... Ζήλια λοιπόν! Ζήλευε πάντα και φαινόταν στο πρόσωπό της όποτε έβλεπε όλη η γειτονιά να μεγαλώνει και να αποκτά ζωή! Είναι γύρω στα 80 πια και ζει παρέα με σκύλους και γάτες και όποτε μας βλέπει ρίχνει κατάρες... Λες και εμείς ευθυνόμαστε για τις δικές της αποφάσεις και για τα δικά της παθήματα!

Όσο για τον γάμο! Όταν είσαι εργένης εκ πεποιθήσεως δεν κάθεσαι να σκεφτείς γιατί δεν 'κάθετε κατάσταση' να παντρευτείς να νοικοκυρευτείς. Όταν όμως βλέπεις ότι περνούν τα χρόνια και ότι τα φλερτ είναι ανύπαρκτα... αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν είσαι αόρατος ή συμβαίνει κάτι άλλο... Ψάχνεσαι βρε αδερφέ! :p

Antonia
12-01-07, 09:58
Αγαπητέ LuX,
πέρα από παρατηρητικός μήπως είσαι και ο μόνος άντρας που ασχολήθηκε με το θέμα τελικά; :rolleyes: Γιατί άραγε;;;
Δεν ξέρω αν το γυναικείο φύλο είναι πολεμοχαρές ή ασχολείται με ανούσια πράγματα σε αντίθεση με το ανδρικό, όμως οι προσωπικές εμπειρίες των ανθρώπων (ανεξαρτήτως φύλου) υπάρχουν, υφίστανται καθημερινά και προσωπικά δεν μπορώ να τις αγνοήσω. Όταν δε μια γυναίκα για Χ-Ψ λόγους -δεν έχει σημασία- μπαίνει στη διαδικασία να μας περιγράψει κάτι που βίωσε η ίδια χωρίς πρώτον να ενδιαφέρεται για τον πιθανό χλευασμό (από άντρες ως επί το πλείστον) και δεύτερον με κάθε δυνατή λεπτομέρεια, το εκτιμώ και θα απαντήσω εάν έχω κάτι να πω. Όπως θα απαντήσει και μια άλλη γυναίκα επειδή πράγματι είμαστε πιο "ευαίσθητες" σε αυτά τα θέματα. Μας αγγίζουν περισσότερο. Θεωρώ πως τα θυληκά έχουν περισσότερο αναπτυγμένη τη διαίσθηση και το ένστικτο από τα αρσενικά, οπότε πνευματικά και ψυχικά θέματα είναι τουλάχιστον ενδιαφέροντα. Οι άντρες όπως είπε και η φίλη dragoness_crysta είναι πιο ορθολογιστές και προσγειωμένοι (χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα καλό ή κακό). Δε χαρίζονται εύκολα σε τέτοια "θεωρητικά" θέματα. Θεωρία εφαρμόζουν μόνο περί ιστορίας, πολιτικής, αθλητικών και επαγγελματικής κατάρτισης. ;) Οι γυναίκες είναι πιο ανειδίκευτες, αλλά έχουν ποικίλου περιεχομένου γνώσεις -και απόψεις φυσικά...

Επειδή όμως το θέμα μας δεν είναι τα δύο φύλα για να επεκταθώ περισσότερο, θα ήθελα να παρακαλέσω όλα τα μέλη (ανεξαρτήτως φύλου) -και το λέω κυρίως για να το ακούσω εγώ η ίδια- να σέβονται τις εμπειρίες που καταγράφονται σε αυτή την κατηγορία. Ο κυνισμός και ο χλευασμός είναι ένδειξη έλλειψης σεβασμού προς το συνομιλητή μας. Ευχαριστώ.

R-b-t3r
12-01-07, 10:08
Οι άντρες όπως είπε και η φίλη dragoness_crysta είναι πιο ορθολογιστές και προσγειωμένοι (χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα καλό ή κακό). Δε χαρίζονται εύκολα σε τέτοια "θεωρητικά" θέματα. Θεωρία εφαρμόζουν μόνο περί ιστορίας, πολιτικής, αθλητικών και επαγγελματικής κατάρτισης. ;) Οι γυναίκες είναι πιο ανειδίκευτες, αλλά έχουν ποικίλου περιεχομένου γνώσεις -και απόψεις φυσικά...
Θα σε δαγκώσω Αντωνία και θα πάθεις τέτανο!:D

Κατ' αρχάς δεν μου ορίζετε πουθενά τί εννοείτε η καθεμιά σας με τον όρο "μάγια". Ποιός είναι μάγος? Ο τηλεπαθητικός είναι μάγος? Αυτός που ρίχνει την τράπουλα? Ο αστρολόγος?
Δεν έχετε ορίσει ένα πλαίσιο (ο ορθολογισμός που λέγαμε παραπάνω :p).

Προφανώς υπάρχει λόγος που δεν συμμετέχουμε μερικοί (μιλάω για μένα δεν ξέρω για τους άλλους). Αν και έχω υπόψιν μου μεταφυσικά περιστατικά, δεν υπάγονται άμεσα σε αυτό που συζητάτε και επιπλέον δεν μου αρέσει να τα συζητάω ανοιχτά.

leo morpheus
12-01-07, 18:10
Προφανώς υπάρχει λόγος που δεν συμμετέχουμε μερικοί (μιλάω για μένα δεν ξέρω για τους άλλους). Αν και έχω υπόψιν μου μεταφυσικά περιστατικά, δεν υπάγονται άμεσα σε αυτό που συζητάτε και επιπλέον δεν μου αρέσει να τα συζητάω ανοιχτά.

Συμφωνώ απόλυτα!

dragoness_crysta
12-01-07, 19:17
Οι γονείς μου παντρεύτηκαν σε μια ηλικία που για την εποχή τους ήταν 'ηλικία γάμου: 23 η μητέρα μου - 28 ο πατέρας μου. Και οι 2 από φτωχές οικογένειες κι από χωριό. Μετά τον γάμο, αποφάσισαν να κάνουν την τύχη τους στην πόλη: να φτιάξουν το σπιτικό τους να δημιουργήσουν την οικογένειά τους. Αγόρασαν ένα οικόπεδο και σιγά-σιγά, δωμάτιο-δωμάτιο άρχισαν να στήνουν το δικό τους σπίτι και μάλιστα χωρίς βοήθεια από κανέναν γονιό, παρά μόνο με τον δικό τους κόπο κι εργασία.
Η γειτόνισσα λοιπόν, μέχρι σήμερα παραμένει γεροντοκόρη. Η ζωή της ήταν δύσκολη γιατί την έδιωξαν απ'το σπίτι όταν ήταν 14 και γιατί είχε ακουστεί στο χωριό της (και είναι και νησιώτισσα) ότι είχε μείνει έγκυος από τον χωροφύλακα του χωριού. Φαντάζεστε λοιπόν το τι σούσουρο επικράτησε στο χωριό και το ρεζίλεμα της οικογένειάς της. Ήρθε στην πόλη, γέννησε, έδωσε το παιδί για υιοθεσία και εκείνη μαζί με τον αδερφό της έφυγαν στην Γερμανία να δουλέψουν. Έκαναν χρήματα και ήρθαν κι αυτοί στην πόλη και έχτισαν το σπίτι τους. Όταν οι γονείς μου αγόρασαν το οικόπεδο, οι γείτονες ήδη ήταν εκεί... Να προσθέσω ότι ποτέ μα ποτέ η γειτόνισσα δεν ξαναπήγε στο νησί, ούτε καν στις κηδείες των γονιών της!

Πως να ήταν λοιπόν η ψυχή αυτής της γυναίκας, βλέποντας ότι απεναντί της δυο νέοι άνθρωποι παντρεμένοι δημιουργούν συνεχώς... Το παιδί της ποτέ δεν το αναζήτησε και πάντα έλεγε όχι σε προτάσεις γάμου! Φαντάζεστε τι κουβαλούσε μέσα της αυτή η γυναίκα; Από μικρό κορίτσι έζησε την διαπόμπευση και τον διασυρμό λες και ήταν η τελευταία του χωριού... Ζήλια λοιπόν! Ζήλευε πάντα και φαινόταν στο πρόσωπό της όποτε έβλεπε όλη η γειτονιά να μεγαλώνει και να αποκτά ζωή! Είναι γύρω στα 80 πια και ζει παρέα με σκύλους και γάτες και όποτε μας βλέπει ρίχνει κατάρες... Λες και εμείς ευθυνόμαστε για τις δικές της αποφάσεις και για τα δικά της παθήματα!

Όσο για τον γάμο! Όταν είσαι εργένης εκ πεποιθήσεως δεν κάθεσαι να σκεφτείς γιατί δεν 'κάθετε κατάσταση' να παντρευτείς να νοικοκυρευτείς. Όταν όμως βλέπεις ότι περνούν τα χρόνια και ότι τα φλερτ είναι ανύπαρκτα... αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν είσαι αόρατος ή συμβαίνει κάτι άλλο... Ψάχνεσαι βρε αδερφέ! :p


Για αυτο ακριβως μπορει να ειχε κρυμμενη τοση κακια μεσα της για εσας και να ηθελε να σας κανει να δυστυχισετε...μακρια απο τετοιους ανθρωπους που τρωγονται με την πετσα τους Μαριτσα... :rolleyes:

dragoness_crysta
12-01-07, 19:37
Θα σε δαγκώσω Αντωνία και θα πάθεις τέτανο!:D

Κατ' αρχάς δεν μου ορίζετε πουθενά τί εννοείτε η καθεμιά σας με τον όρο "μάγια". Ποιός είναι μάγος? Ο τηλεπαθητικός είναι μάγος? Αυτός που ρίχνει την τράπουλα? Ο αστρολόγος?
Δεν έχετε ορίσει ένα πλαίσιο (ο ορθολογισμός που λέγαμε παραπάνω :p).

Προφανώς υπάρχει λόγος που δεν συμμετέχουμε μερικοί (μιλάω για μένα δεν
ξέρω για τους άλλους). Αν και έχω υπόψιν μου μεταφυσικά περιστατικά, δεν υπάγονται άμεσα σε αυτό που συζητάτε και επιπλέον δεν μου αρέσει να τα συζητάω ανοιχτά.


Και γιατι να μη θελεις να τα συζητησεις? μηπως γιατι φοβασαι η μηπως γιατι σου φαινονται τοσο ανουσια για συζητηση?
Για αλλη μια φορα οι αντρες αποδεικνυεται οτι ειστε πολυ ορθολογιστες για να ασχοληθειτε με αυτα...
αφου θελετε λοιπον εναν ορισμο της μαγειας, τοτε, θα τον δωσουμε:
Μαγεια:
* Συγκέντρωση εσωτερικής ενέργειας και χρήση της για την επίτευξη κάποιου συγκεκριμένου σκοπού - γητεία (σε πολλά θρησκευτικά συστήματα , η ενέργεια αυτή προέρχεται από κάποιο στοιχείο(ελεμενταλισμός ) ή ακόμα και από το σύμπαν (κοσμισμός) . Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο «μάγος» ονομάζεται διάμεσο και ολόκληρη η διαδικασία (ροή -channeling)
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η λέξη «ενέργεια» που αναφέρεται στο παραπάνω αφορά την πνευματική ενέργεια και όχι κάποια μορφή φυσικής ενέργειας
* H επικοινωνία με ανώτερα πνευματικά όντα τα οποία θα δώσουν στον ιερέα (αφού μεσολαβεί με το Θείο) τις δυνάμεις που θέλει, ή και ακόμα η διαταγή κάποιων πνευματικών όντων(δαίμονες , άγγελοι, αιθερικά, οντότητες στοιχείων (elemental) να κάνουν αυτά που θέλει. Η συγκεκριμένη μορφή μαγείας ονομάζεται επίκληση(κυρίως στη Σολομωνική μαγεία-Kabalah)
* Η αποκόμιση δυνάμεων και προστασίας με τη χρήση κάποιων ιερών φυλαχτών (τα οποία περιέχουν τα ιερά σύμβολα του εκάστοτε συστήματος ( όπως με το σταυρό στη Χριστιανική πίστη , τα τετράγωνα του Αμπρα Μέλιν κτλ)


Η ταξινομηση τους στον κοσμο μας σε λευκη, και μαυρη κυριως ειναι αυτη που κανει τη διαφορα...
οσοι αναφερθηκαν σε μαγεια εδω προφανως αναφερθηκαν σε μορφη μαυρης μαγειας.
Ο αστρολογος μετασυγχωρησεως αλλα εχει καταληξει αν ειναι απο τους καλοπληρωμενους απατεωνες με βουλα.
Λοιπον...η συνεχεια επι της οθονης.

R-b-t3r
12-01-07, 21:36
Και γιατι να μη θελεις να τα συζητησεις? μηπως γιατι φοβασαι η μηπως γιατι σου φαινονται τοσο ανουσια για συζητηση?
Ούτε το ένα συμβαίνει, ούτε το άλλο. Απλά δεν μου αρέσει να μιλάω για ένα θέμα αν πιστεύω ότι αυτά που θα πώ θα καταλήξουν σε λάθος αυτιά (και δεν εννοώ κατ' ανάγκην τα δικά σου ή κάποιας κοπελιάς στο θέμα).

Για αλλη μια φορα οι αντρες αποδεικνυεται οτι ειστε πολυ ορθολογιστες για να ασχοληθειτε με αυτα... Χμ ενδιαφέρον, με κρίνεις χωρίς να με ξέρεις. Το θεωρείς συνετό αυτό? :)
Το ξέρω ότι αυτό πηγάζει από την πικρία σου για την απάντησή μου και ότι προσπαθείς με αυτόν τον τρόπο να μου εκμαιεύσεις κάποια πράγματα αλλά αυτό όσο και αν θα σε ευχαριστούσε, δεν είναι σωστό.

* H επικοινωνία με ανώτερα πνευματικά όντα τα οποία θα δώσουν στον ιερέα (αφού μεσολαβεί με το Θείο) τις δυνάμεις που θέλει, ή και ακόμα η διαταγή κάποιων πνευματικών όντων(δαίμονες , άγγελοι, αιθερικά, οντότητες στοιχείων (elemental) να κάνουν αυτά που θέλει. Η συγκεκριμένη μορφή μαγείας ονομάζεται επίκληση(κυρίως στη Σολομωνική μαγεία-Kabalah) Η καμπάλα δεν μπορεί να κατηγοριοποιθεί μαζί με την σολωμονική επειδή έχει σοβαρές διαφοροποιήσεις καί στην μεθοδολογία αλλά και στην κεντρική φιλοσοφία της.

Η ταξινομηση τους στον κοσμο μας σε λευκη, και μαυρη κυριως ειναι αυτη που κανει τη διαφορα...
οσοι αναφερθηκαν σε μαγεια εδω προφανως αναφερθηκαν σε μορφη μαυρης μαγειας. Δεν υπάρχει λευκή και μαύρη μαγεία. Αυτά τα λένε κάποιοι για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Είτε μαύρη, είτε άσπρη ,είτε γκρί, είτε μπέζ τους ίδιους κανόνες έχει και τις ίδιες συνέπειες. Αυτό που εσύ θεωρείς λευκή μαγεία, προσπαθεί να μην παραβιάσει τους νόμους ενώ η μαύρη τους παραβιάζει.

Κατάλαβες τώρα τί εννούσα? Ξέρεις κάποια πράγματα πάνω στο θέμα αλλά πρέπει να το ψάξεις λίγο παραπάνω. Αν σου έλεγα κάποια πράγματα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε μπέρδευα παραπάνω. Πάντως δεν χρειάζεται ούτε να θυμώνεις ούτε να ανησυχείς, από αυτά που ξέρω, αν το θες τόσο πολύ, οι απαντήσεις θα σε βρούνε μόνες τους όταν πρέπει ;)

Η μαγεία δεν είναι παιχνίδι, ούτε θέμα για κουτσομπολιό, είναι σοβαρότατο θέμα και μου αρέσει να του δίνω και την ανάλογη προσοχή.

Φιλικά
Ανέστης

dragoness_crysta
12-01-07, 22:25
Ούτε το ένα συμβαίνει, ούτε το άλλο. Απλά δεν μου αρέσει να μιλάω για ένα θέμα αν πιστεύω ότι αυτά που θα πώ θα καταλήξουν σε λάθος αυτιά (και δεν εννοώ κατ' ανάγκην τα δικά σου ή κάποιας κοπελιάς στο θέμα).

Χμ ενδιαφέρον, με κρίνεις χωρίς να με ξέρεις. Το θεωρείς συνετό αυτό? :)
Το ξέρω ότι αυτό πηγάζει από την πικρία σου για την απάντησή μου και ότι προσπαθείς με αυτόν τον τρόπο να μου εκμαιεύσεις κάποια πράγματα αλλά αυτό όσο και αν θα σε ευχαριστούσε, δεν είναι σωστό.

Η καμπάλα δεν μπορεί να κατηγοριοποιθεί μαζί με την σολωμονική επειδή έχει σοβαρές διαφοροποιήσεις καί στην μεθοδολογία αλλά και στην κεντρική φιλοσοφία της.

Δεν υπάρχει λευκή και μαύρη μαγεία. Αυτά τα λένε κάποιοι για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο. Είτε μαύρη, είτε άσπρη ,είτε γκρί, είτε μπέζ τους ίδιους κανόνες έχει και τις ίδιες συνέπειες. Αυτό που εσύ θεωρείς λευκή μαγεία, προσπαθεί να μην παραβιάσει τους νόμους ενώ η μαύρη τους παραβιάζει.

Κατάλαβες τώρα τί εννούσα? Ξέρεις κάποια πράγματα πάνω στο θέμα αλλά πρέπει να το ψάξεις λίγο παραπάνω. Αν σου έλεγα κάποια πράγματα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σε μπέρδευα παραπάνω. Πάντως δεν χρειάζεται ούτε να θυμώνεις ούτε να ανησυχείς, από αυτά που ξέρω, αν το θες τόσο πολύ, οι απαντήσεις θα σε βρούνε μόνες τους όταν πρέπει ;)

Η μαγεία δεν είναι παιχνίδι, ούτε θέμα για κουτσομπολιό, είναι σοβαρότατο θέμα και μου αρέσει να του δίνω και την ανάλογη προσοχή.

Φιλικά
Ανέστης

Φιλε Ανεστη φυσικα και δεν επιχειρησα να σε κρινω χωρις να σε ξερω αλλα...αυτο που ειπα ειναι μια διαπιστωση στις μεχρι τωρα συζητησεις μου με αντρες...δεν αφορα μονο εσενα αλλα ολους σας...και δεν υπεθεσα οτι ειναι κακο....Δεν ενιωσα καμμια πικρια για την απαντηση σου...απλα για αλλη μια φορα το διαπιστωσα οτι εσεις οι αντρες εχετε ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ σκεψη...
και το οτι εχουν δωσει ονοματα στις μορφες μαγειας που παραβιαζουν τους νομους, ειναι για να μπορουμε να τις ξεχωριζουμε...επομενως μην απαξιεις το ονομα που εχει δωθει στην καθε μια....για την καλη τους διακριση γινεται. Ξερω πολυ καλα οτι η μαγεια δεν ειναι παιχνιδι, και σιγουρα δεν ειναι οπως τη βλεπουμε στις ταινιες.
Ειναι κατι πολυ πιο αλλοκοτο, πιο μυστηριωδες και ταυτοχρονα επικινδυνο και μαρεσει και μενα να του δινω τη δεουσα προσοχη....
αλλα σε τετοιες περιπτωσεις οπως η ιστορια της κοπελας, ειναι προφανες οτι αυτη η φιλη της εχει πεσει θυμα ραδιουργιων και πιθανων ψεμματων. Ειδικα στις μερες μας ειναι πολυ συχνο.
Παρεξηγησες λιγακι τις προθεσεις μου...αλλα ειναι στα πλαισια της συζητησης...αλλωστε πως θα γινει διαλογος??? ;) ;)

Φιλικα
Crysta

Hedwig
13-01-07, 15:34
Θα ήθελα να σημειώσω ότι όντως οι άντρες λειτουργείτε πιο ορθολογιστικά, ενώ οι γυναίκες πιο σφαιρικά και ίσως λόγω μια διαφορετικής ευαισθησίας που έχουμε :rolleyes:
Όσον αφορά την αποδεκτικότητα της μαγείας, θεωρώ ότι έχει να κάνει με το κατά πόσο την αποδέχεται κανείς, αλλά και το κατά πόσο τον φοβίζει αυτό το πράγμα.
Έχω κι εγώ παρόμοιες εμπειρίες, αλλά από τη στιγμή που το έψαξα το θέμα, κατέληξα στο ότι όσο πιο αναίσθητος είσαι τόσο πιο πολύ μπορείς να τα αποτρέψεις όλα αυτά. Η ενέργεια που έχουμε και η δύναμη μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο δυνατή από τα παντός τύπου μάγια.
Με αφορμή την εμπειρία της maritsa, θα ήθελα να αναφέρω κι εγώ κάποια περιστατικά από προσωπική εμπειρία, αλλά διστάζω λόγω του χλευασμού που μπορεί να τύχει από τους αμφισβητίες. :cool:

leo morpheus
13-01-07, 18:06
Θα ήθελα να σημειώσω ότι όντως οι άντρες λειτουργείτε πιο ορθολογιστικά, ενώ οι γυναίκες πιο σφαιρικά και ίσως λόγω μια διαφορετικής ευαισθησίας που έχουμε :rolleyes:
Όσον αφορά την αποδεκτικότητα της μαγείας, θεωρώ ότι έχει να κάνει με το κατά πόσο την αποδέχεται κανείς, αλλά και το κατά πόσο τον φοβίζει αυτό το πράγμα.
Έχω κι εγώ παρόμοιες εμπειρίες, αλλά από τη στιγμή που το έψαξα το θέμα, κατέληξα στο ότι όσο πιο αναίσθητος είσαι τόσο πιο πολύ μπορείς να τα αποτρέψεις όλα αυτά. Η ενέργεια που έχουμε και η δύναμη μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο δυνατή από τα παντός τύπου μάγια.
Με αφορμή την εμπειρία της maritsa, θα ήθελα να αναφέρω κι εγώ κάποια περιστατικά από προσωπική εμπειρία, αλλά διστάζω λόγω του χλευασμού που μπορεί να τύχει από τους αμφισβητίες. :cool:

Δεν νομίζω...Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι μεγάλες μορφές του αποκρυφισμού είναι άντρες..
Μην κολλάς,δεν πρόκειται να σε χλευάσει κανείς.Μπορεί να σε αμφισβητήσει,άλλο αυτό,αλλά χλευασμό δεν νομίζω!

dragoness_crysta
13-01-07, 22:46
Βρε Leo...ολοι αυτοι οι αντρες του αποκρυφισμου με βαση τον ορθολογισμο και με βαση τις γνωσεις της φυσικης και της χημειας προσπαθουσαν να φτιαξουν διαφορα σκευασματα...δεν κανανε τπτ μαγικο....

Hedwig
14-01-07, 01:38
Δεν νομίζω...Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι μεγάλες μορφές του αποκρυφισμού είναι άντρες..
Μην κολλάς,δεν πρόκειται να σε χλευάσει κανείς.Μπορεί να σε αμφισβητήσει,άλλο αυτό,αλλά χλευασμό δεν νομίζω!

Ναι, γιατί οι άντρες έχετε την ικανότητα να σκέφτεστε επικεντρωμένοι σε συγκεκριμένο θέμα, ή τουλάχιστον έτσι έχω διαπιστώσει. :rolleyes:
Δεν με ενοχλεί καθόλου το γεγονός ότι μπορεί να με αμφισβητήσει κάποιος, αντιθέτως, είμαι πάντα δεκτική δεδομένου ότι υπάρχουν επιχειρήματα. :)

Επί του θέματος, με ένα πρόσφατο περιστατικό κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είχε να κάνει με επίθεση με τη μορφή μαγείας, η οποία αντιμετωπίστηκε από το "θύμα" (δεν ξέρω πως αλλιώς να το χαρακτηρίσω :o ) και είχε ως αποτέλεσμα τον εντελώς ξαφνικό θάνατο ενός άλλου άσχετου προσώπου.

melian
14-01-07, 14:10
Επί του θέματος, με ένα πρόσφατο περιστατικό κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είχε να κάνει με επίθεση με τη μορφή μαγείας, η οποία αντιμετωπίστηκε από το "θύμα" (δεν ξέρω πως αλλιώς να το χαρακτηρίσω :o ) και είχε ως αποτέλεσμα τον εντελώς ξαφνικό θάνατο ενός άλλου άσχετου προσώπου.

Τι ακριβώς εννοείς; Μήπως μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένη;

Καλό είναι πάντως να είμαστε λίγο προσεκτικοί, μιλάω γενικά, πριν αποφασίσουμε ότι πρόκειται για μαγεία καθώς μπορεί να ερμηνεύουμε τα πάντα που μας συμβαίνουν με αυτόν τον τρόπο και να νομίζουμε ότι όλοι και όλα μας καταδιώκουν. Και συνήθως ο μόνος που μας καταδιώκει είναι ο ίδιος μας ο εαυτός...

Hedwig
14-01-07, 15:47
Στο συγκεκριμένο περιστατικό βρέθηκαν σε να χώρο από το "θύμα" κάποια σημάδια που παραπέμπουν σε μαγγανεία με σκοπό τον θάνατο (λ.χ. χώμα, κουκουνάρι από κυπαρίσσι κτλ). Το άτομο αυτό πάνω στο πανικό του τα πέταξε σε ένα χωράφι και την επόμενη μέρα πέθανε ξαφνικά ο κάτοχος του χωραφιού.

Θα σου απαντήσω για εμένα προσωπικά melian, ότι πριν καταλήξω σε συμπεράσματα και πόσο μάλλον να τα δημοσιοποιήσω έχω κάνει έρευνα σε διάφορα πεδία και έπειτα τα μοιράζομαι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχω τάσης καταδίωξης. Όποιος θέλει να το πιστέψει, το πιστεύει. Δεν αναγκάζω και δεν κατευθύνω κανέναν όπως και δεν λέω αερολογίες.

Α, και τώρα που το θυμήθηκα, είχε αναφερθεί ότι συνηθίζεται να καταριούνται ή να επιτίθενται σε γυναίκες με σκοπό την μη οικογενειακή της αποκατάσταση. Αυτό πολύ απλά υφίσταται για το ότι στην περιφέρεια και πόσο μάλλον τα παλαιότερα χρόνια, ο σκοπός και η ύπαρξη της γυναίκας ήταν ο γάμος, οπότε με το να αποτρέψουν κάτι τέτοιο θεωρούσαν ότι την "κατάστρεφαν".

melian
14-01-07, 16:35
Θα σου απαντήσω για εμένα προσωπικά melian, ότι πριν καταλήξω σε συμπεράσματα και πόσο μάλλον να τα δημοσιοποιήσω έχω κάνει έρευνα σε διάφορα πεδία και έπειτα τα μοιράζομαι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχω τάσης καταδίωξης. Όποιος θέλει να το πιστέψει, το πιστεύει. Δεν αναγκάζω και δεν κατευθύνω κανέναν όπως και δεν λέω αερολογίες.

Ελπίζω να μη πήρες την απάντηση μου ως κριτική προς εσένα. Μίλησα γενικά. Έχω ακούσει και εγώ για αρκετές περιπτώσεις μαγείας που φαίνεται όντως να ήταν αληθινές. Αλλά έχει τύχει να γνωρίσω και ανθρώπους που με την υποψία ότι τους έχουν κάνει μάγια, επειδή είχαν πολλές ατυχίες, κατέστρεψαν τη ζωή τους. Γι' αυτό νομίζω ότι πρέπει πρώτα κάποιος να εξετάζει προσεχτικά όλες τις παραμέτρους ξεκινώντας αρχικά από τον εαυτό του και μετά στο τέλος να καταληγει στο ενδεχόμενο ότι ίσως του έχουν κάνει μάγια.

Αυτή είναι η γνώμη μου, χωρίς όμως να θέλω να κρινω τις εμπειριες που καταθέτει κάποιος μέσα στο φόρουμ, αφού αυτές είναι καθαρά προσωπικές. Εδώ άλλωστε βρισκόμαστε για να καταθετουμε τις εμπειρίες μας και τη γνώμη μας με βασικό στόχο να μη προσβάλλουμε τους υπόλοιπους συνομιλητές. :)

leo morpheus
14-01-07, 20:05
Βρε Leo...ολοι αυτοι οι αντρες του αποκρυφισμου με βαση τον ορθολογισμο και με βαση τις γνωσεις της φυσικης και της χημειας προσπαθουσαν να φτιαξουν διαφορα σκευασματα...δεν κανανε τπτ μαγικο....

Ρε συ αυτοί ήταν αλχημιστές!Ούτε ο Ελιφάς Λεβί,ούτε ο Κρόουλι,ούτε ο Τζον Ντι ασχολήθηκαν με τη χημεία...

dragoness_crysta
15-01-07, 12:39
Ρε συ αυτοί ήταν αλχημιστές!Ούτε ο Ελιφάς Λεβί,ούτε ο Κρόουλι,ούτε ο Τζον Ντι ασχολήθηκαν με τη χημεία...


Τοτε αυτοι ηταν η εξαιρεση στον κανονα..... :)




Απο beetlejuice: γινεται ευγενικη παρακληση για αποφυγη συζητησεων τυπου chat!Ευχαριστω! :)

Jissard
17-02-07, 19:33
Η επόμενη ιστορία είναι κάτι που έζησε ο πατέρας μου και μου το είχε πει πριν από αρκετό καιρό.Μία φορά λοιπόν ο πατέρας μου δουλεύοντας σε ένα παλίο σπίτι(αναπαλαίωση)έπρεπε να γκρεμίσουν ένα τοίχο.Στο σπίτι ζούσαν (δεν θυμάμαι ακριβώς)μία γυναίκα με τις 4-5 κόρες τις(καπου εκεί) οι οποίες όλες σχεδόν είχαν κλείσει τα 35 και ήταν ανήπαντρες.Πολλοί πίστευαν πως κάποιος τους είχε κάνει μάγια ή κάτι παρόμοιο.Τέλος πάντων,αφού τον γκρέμισαν τον τοίχο βρήκαν μέσα(κάπου είχε ένα κενό), την σόλα ενός παπουτσιού γεμάτο καρφιά.Έ από τότε όλοι πείστηκαν πως κάποιοι είχαν κάνει μάγεια στην οικογένεια..Τελικά καμία τους δεν παντρεύτηκε και νομίζω μόνο 2 ζουν τώρα..τι να πω...αυτό με τα καρφιά μου φάνηκε πολύ μυστήριο...το περιστατικό συνέβη στην κύμη ευβοίας(πριν πολλά χρόνια σε ένα χωριό)
τα συμπεράσματα δικά σας!

Μπορεί απλά να ήταν άσχημες! :D

nekrh
27-02-07, 22:33
χαχαχα τζισαρντ πολυ καλο!και οχι μονο ασχημες..και ομορφες να ηταν υπαρχουν πολλοι αλλοι λογοι που μπορει να εμειναν ανυπαντρες..
δεν πιστευω στα μαγεια..

Eloxim
15-03-07, 21:23
πιστευω πως υπαρχουν μαγια και αυτο επειδη εχω περασει πολλα...


Απο beetlejuice: Φιλε Eloxim τετοιες απαντησεις της μιας γραμμης σαφως και δεν προσφερουν τιποτε ουσιαστικο στο διαλογο. Προσπαθησε απο τα επομενα μηνυματα σου να επιχειρηματολογεις και να δικαιολογεις τον κοπο που εκανες να απαντησεις.Γιατι λογικες θα ειναι ερωτησεις απο καποιον χρηστηοπως:"Και τι περασες δηλαδη;" ή "τι σημαινει για σενα ο ορος μαγια;".

sinia
21-12-08, 01:04
επειδή σήμερα βρήκα ανάμεσα στα ποτήρια μου ένα λάστιχο καφέ λεπτό και δεμένο με ένα κόμπο, σε σχήμα βραχιολιού, μήπως γνωρίζει κανένας τι θα μπορούσε να είναι αυτό? Με μένα δεν έχει καμία σχέση, γιατί ποτέ δεν χρησιμοποίησα τέτοιο πράγμα. ευχαριστώ.

Hunter
24-12-08, 19:27
βρήκα ανάμεσα στα ποτήρια μου ένα λάστιχο καφέ λεπτό και δεμένο με ένα κόμπο, σε σχήμα βραχιολιού, μήπως γνωρίζει κανένας τι θα μπορούσε να είναι αυτό?
Μια πιο λογικη εξηγηση θα ηταν ενα λαστιχο απο συσκευασια τροφιμων που κατα τυχη ξεχαστηκε.




Στην ερωτηση μου τωρα:
Μια φιλη μου πηρε απο μια γυναικα με την οποια ειχαν καποιες διαφορες στο παρελθον λιβανι.Αυτο βρισκονταν σε συσκευασια με σκληρο χαρτι(απο τη λαϊκη αγορα).Καθως το ειχε χρησιμοποιησει αρκετες φορες,βρηκε στο κατω μερος ενα μεγαλο αριθμο απο καρφιτσες.Σημειωνω εδω οτι η γυναικα της το εδωσε κλειστο και ισχυριστηκε οτι μολις το αγορασε,πως δεν ειχε χρησιμοποιηθει απο εκεινη..
Χωρις να αποδεχομαι η να εναντιωνομαι στο οτι ηταν παρασκευασμα για μαγικο σκοπο,μπορει καποιος να μου εξηγησει την προθεση του??
ΥΓ:Αν η γυναικα χρησιμοποιουσε καποια μαγικη τεχνικη,ηταν νοτιο-αμερικανικης προελευσης,λογω του οτι εκει μεγαλωσε
Η οποια εξηγηση θα με βοηθουσε αρκετα

sintelia
25-12-08, 21:13
Αποφάσισα να σας αναφέρω κι εγώ κάποια γεγονότα που έχουν συμβεί σε πολύ στενό συγγενικό μου πρόσωπο, ακριβώς όπως μου τα αφηγήθηκε πριν μερικά χρόνια και με την άδειά της φυσικά.
Κατ΄αρχήν πριν σας τα περιγράψω σας λέω ότι μετά από πολύχρονη "έρευνα" πάνω στο θέμα "μάγια", και όχι μόνο εξαιτίας των γεγονότων που θα σας περιγράψω, κατέληξα ότι, σ΄αυτό το επίπεδο που αντιλαμβανόμαστε οι περισσότεροι, συμβαίνει περίπου αυτό που
πολύ απλά και όμορφα εξήγησε η Αγγελική.

Δηλαδή:τα πάντα είναι ενέργεια και εμείς αγωγοί ενεργείας, είναι επόμενο να επηρεαζόμαστε ακόμα και από ένα κακό λόγο, αλλά για να κάτσει αυτό μέσα μας και να έχει ανάλογα αποτελέσματα πρέπει να έχουμε και εμείς τις ανάλογες υποδοχές μέσα μας και αυτό συμβαίνει όχι μόνο με τις αρνητικές ενέργειες αλλά και με τις θετικές! Τα μάγια είναι συμπηκνωμένες αρνητικές ενέργειες που προέρχονται από αρνητικές ευχες που κάνει καποιος για εμάς και μας τις στέλνει.

Επίσης, ότι από τη στιγμή που επεμβαίνουμε με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε λόγο στη ζωή κάποιου δεν υπάρχει λευκή και μαύρη μαγεία.
Οι Νόμοι είναι Νόμοι και δεν αλλάζουν κατά πως μας συμφέρει.
Εμείς αλλάζουμε. Όχι αυτοί.

Πριν αρκετά χρόνια λοιπόν, στο χωριό μου πάντρεψαν με προξενιό την συγγενή μου στην ηλικία των 15 ετών με κάποιον νέο στην ηλικία των 19.
Περίπου 10 μήνες μετά το γάμο και γεννώντας το πρώτο της παιδί, η κοπέλα άρχισε ξαφνικά να έχει συχνές λιποθυμικές κρίσεις.
Απευθύνθηκαν βέβαια σε διάφορους γιατρούς αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Δεν έβρισκαν να πάσχει από κάτι.
Μετά από 3-4 χρόνια μετακόμισαν στην Αθήνα για μια καλύτερη ζωή, όπως συνέβαινε τότε, αλλά και για να βρίσκονται κοντά σε γιατρούς που τους χρειάζονταν όλη την ώρα.
Σε διάστημα 7 χρόνων γέννησε 4 παιδιά και μετά από κάθε γέννα της παρουσιαζόταν και καινούρια προβλήματα υγείας, όπως για παράδειγμα
ξαφνικές αιμορραγίες με το αίμα να φεύγει σαν νερό σε κιλά από πάνω της, αλλά .....στις εξετάσεις όλα φαίνοταν εντάξει.
Οι γιατροί αρνούνταν πλέον αυτά που τους έλεγε και μετά από τα παρακάλια της μητέρας της δέχτηκαν να την βάλουν στο νοσοκομείο για να την παρακολουθήσουν από κοντά και να διαπιστώσουν οι ίδιοι ότι όντως συνέβαιναν αυτά.
Και το διαπίστωσαν. Και έμειναν όλοι εμβρόντητοι όταν έβλεπαν να γεμίζουν οι κουβάδες και οι πάπιες με αίμα και κατόπιν αυτοί έβλεπαν νορμάλ τις εξετάσεις κ.λ.π.
Τι έκαναν λοιπόν? Αποφάσισαν να την υποβάλλουν σε διάφορες θεραπείες με φάρμακα και εγχειρήσεις (όπως για παράδειγμα κολποραφή για τις αιμορραγίες ή φάρμακα επιληψίας για τις λιποθυμίες), σύμφωνα με αυτά που είδαν τα μάτια τους :cool:
Τα προβλήματα αυτά βέβαια δεν σταμάτησαν, αλλά κάποια διαστήματα ήταν σε έξαρση, κάποια όχι.
Οι γιατροί αποφάσισαν τελικά ότι έχει επιληψία και...διάφορες άλλες αρρώστιες, της έδωσαν τις αγωγές της και η γυναίκα ηρέμησε κάπως, από την άποψη ότι ήξερε επιτέλους τι έχει, έπαιρνε τις θεραπείες της και συνέχισε τη ζωή της σύμφωνα με τα καινούρια δεδομένα.
Περίπου 10 χρόνια μετά έρχεται ο κουμπάρος της στην Αθήνα και της διηγείται ένα περιστατικό με μάγια στην οικογένειά του, που όπως πίστευε, ήταν κάπως παρόμοιο με το δικό της.

sintelia
25-12-08, 21:16
Η γυναίκα του ήταν συνεχώς άρρωστη, έχανε βάρος καθημερινά, οι γιατροί δεν έβρισκαν κάτι και πως όταν αυτή έφτασε 35 κιλά κι έχασε κάθε ελπίδα, άκουσε για κάποιον παππού ενορατικό και τυφλό και πήγε να τον βρει απροειδοποίητα σαν έσχατη λύση.
Μόλις μπήκε στο δωμάτιο, ο παππούς τον φώναξε με το όνομά του και μάλιστα ήξερε τα πάντα γι αυτόν και την οικογένειά του. Του είπε ότι η γυναίκα του είχε μάγια, το πρόσωπο που τα έκανε, που θα τα έβρισκε, και τα έλυσε χωρίς ανταλλάγματα.
Όλα αυτά της προκάλεσαν έκπληξη βέβαια, αλλά γέλασε ακούγοντας για μάγια. Προσπάθησε να την πείσει να κάνουν μαζί μια επίσκεψη στον παππού, της είπε ότι δεν του είχε αναφέρει απολύτως τίποτα για την περίπτωσή της κι ότι έστω από περιέργεια έπρεπε να δεχτεί.
Αρνήθηκε στην αρχή αλλά η περιέργεια νίκησε στο τέλος.
Μετά από μερικούς μήνες την έπεισε.
Μπαίνοντας στο δωμάτιο του παππού και πριν προλάβει καν να χαιρετήσει, ακούει τον παππού να τη φωνάζει με το όνομα της και να της λέει:
Έλα Μ..... παιδί μου. Κάθησε εδώ δίπλα μου.
Χαμογελάει ειρωνικά σκεπτόμενη ότι σίγουρα ο κουμπάρος είχε πει ψέμματα. Είχε κλείσει ραντεβού και είχε αναφέρει τ΄όνομά της.
Την αφήνει λοιπόν σύξυλη ο παππούς, ο τυφλός, λέγοντάς της:
Μην χαμογελάς ειρωνικά μ΄αυτά παιδί μου. Το ξέρω ότι δεν τα πιστεύεις.
Αφού της περιέγραψε με λίγα λόγια την περιπέτειά της, ποιοι και για ποιο λόγο της έκανα μάγια και κάποια πολύ προσωπικά που μόνο αυτή ήξερε, της είπε:
Δυστυχώς παιδί μου κάποια απ΄αυτά υπάρχουν ακόμα, κάποια τα έχουν ανανεώσει, κάποια όχι.
Τα έχουν πετάξει στη θάλασσα. Θα κάνουμε όμως ότι μπορούμε.
Θα πας στο χωριό σου στο σπίτι που έμενες τότε.
Φεύγοντας είχες αφήσει μια μεγάλη γλάστρα με λουλούδια έξω από την εξώπορτα. Αυτοί που μένουν εκεί τώρα, την έχουν κρατήσει.
Θα την αδειάσεις και ότι βρεις μέσα στο χώμα θα μου το φέρεις.
Μετά θα πας στην Αθήνα στο σπίτι σου. Θα σηκώσεις το στρώμα απ΄το κρεβάτι σου. Κάπου θα το βρεις ξηλωμένο και ραμμένο. Άνοιξέτο και ότι βρεις φέρτο μου. Ψάξε στο πατάρι της ντουλάπας που βάζεις τα ρούχα σας. Θυμάσαι το καινούριο νυχτικό που έχασες? Θα το βρεις εκεί, κομμάτια. Φέρτο κι αυτό.
Αλλά κάνε γρήγορα.
Εντυπωσιασμένη, ταραγμένη αλλά και βάζοντας με το νου της χίλια δυο για το πως μπορεί ένας τυφλός άγνωστος γέρος να γνωρίζει τόσα πολλά προσωπικά γι αυτήν που ζούσε 400 χιλιόμετρα μακριά, πήγε στο χωριό κάνοντας την ίδια μέρα άλλα 150 χιλιόμετρα ταξίδι, σίγουρη ότι θ΄αποδείξει στον κουμπάρο της ότι όλα αυτά δεν είναι παρά παραμύθια κι ότι η γυναίκα του έγινε καλά από...σύμπτωση.
Καταλαβαίνετε φυσικά το σοκ όταν βρήκε μια γλάστρα τόσων χρόνων στη θέση της και διάφορα... καλούδια μέσα. Από καρφίτσες, μαλλιά, κουκλίτσες....
Και το ίδιο συνέβη και στην Αθήνα στα σημεία που της είχε υποδείξει.
Δεν πίστευε στα μάτια της!!!
Κουρασμένη απ΄τα πολλά χιλιόμετρα, ημέρα Σάββατο, αποφάσισε να πάει στη πόλη που έμενε ο παππούς τη Δευτέρα. Πήρε άδεια απ΄τη δουλειά της και το πρωί της Δευτέρας πήγε. Όταν έφτασε είδε πολύ κόσμο μαυροφορεμένο έξω απ΄το σπίτι. Ο παππούς είχε πεθάνει το βράδυ της προηγούμενης μέρας.


Το θέμα βέβαια δεν τελείωσε εκεί. Συνέβησαν και 2-3 άλλα περιστατικά μετά απ΄αυτό. Δεν θέλω να σας κουράσω. Ήδη έγραψα πολλά.
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του...

Mirella_S
26-12-08, 06:57
Θα ηθελα να καταθεσω την εμπειρια μου τη οποια εχω βιωσει κατα το ημισυ και θα καταλαβετε πιο κατω τι εννοω.
Πριν απο καποια χρονια, αναμεσα σε συζητησεις περι μεταφυσικου, μαγειας, κλπ, ενας φιλος με ειχε ρωτησει αν θα ηθελα να επισκεφθω μαζι του καποιον.....μαγο.
Τραγικη ειρωνια,το σπιτι που κατοικουσε ηταν μια ανασα που λενε, απο το σπιτι της μαγισσας (υπαρχει σχετικο νημα στο φορουμ), χωρις να εχει ομως την παραμικρη σχεση, αφου εκεινος κατοικουσε στο ισογειο πολυκατοικιας.
Οταν φτασαμε εξω απο την πορτα του διαμερισματος του και χτυπησαμε το κουδουνι, εντυπωσιαστηκα οταν ειδα τον φιλο μου να κανει τον σταυρο του.
Η πορτα ανοιξε, ενας κυριος γυρω στα 55, ψηλος, αδυνατος,σχεδον κερινος, κατι σαν τον Christopher Lee, στις ταινιες που πρωταγωνιστουσε σαν κομης Δρακουλας.
Μας οδηγησε στο σαλονι, μας ειπε να περιμενουμε γιατι ειχε μεσα καποια πελατισσα και καθισαμε περιμενοντας να μας φωναξει.
Καθομασταν σε ενα τεραστιο δωματιο, χωρις επιπλα!!!!!!!!!!!!!!!!
Και να τι εννοω.
Υπηρχε ενας καναπες στον εναν τοιχο, ενας μικροτερος στον απεναντι και τιποτε αλλο.
Κοιταξα τον φιλο μου ολο απορια-επειδη ειχε ξαναεπισκεφθει τον ανθρωπο αυτο-και τον ρωτησα:"Μα γιατι τοσο κενο?",αναφερομενη στο αδειο αυτο σαλονι.
Σας μεταφερω την απαντηση του με καθε λεπτομερεια.
"Κατεβαζει τους κατωτερους δαιμονες και "παιζει" μαζι τους, δεν βλεπεις εκει τον κυκλο της προστασιας???Να, κοιτα και τα ιχνη στο ταβανι"!
Στον τοιχο απεναντι μου, κρεμοταν ενα ανοιχτο μωβ υφασμα, με τον ζωδιακο κυκλο πανω του απο οσο μπορουσα να διακρινω και που υποθετω οτι αν το απλωνε καποιος στο παρκέ ηταν ενας υφασματινος κυκλος.
Οσο για το ταβανι......δεν ξερω τι να υποθεσω οτι ειδα, υπηρχαν πατημασιες που ομως εμοιαζαν με εκεινες του πιθηκου!!!!!!!!
Μην αναρωτηθειτε εαν το πιστεψα ή οχι. Απο την αλλη αναρωτιομουν πως μπορει καποιος να πατησει ξυπολητος σε ενα ταβανι???????!!!!!!!
Απλα αναφερω τι ειδα.
Τελικα μας φωναξε και περασαμε στο δωματιο που δεχοταν. Πολλα κερια αναμμενα, με εντονη την χαρακτηριστικη οσμη του κεριου που λειωνει.
Με εντυπωσιασε η πληθωρα εικονων, εικονων της Παναγιας, της Αγιας Τριαδας, αλλων αγιων και παλεβα να καταννοησω πως συμβιβαζεται εκεινο στο σαλονι, με αυτο που εβλεπα εδω μεσα σε αυτο το δωματιο.
Πισω του, στον τοιχο, υπηρχε ενα τεραστιο καδρο, φτιαγμενο απο κολλαζ φωτογραφιων, ανδρων και γυναικων, ατομα τα οποια ειχαν "υποστει" την μαγεια του!!! Αργοτερα εμαθα απο τον φιλο μου πως οι εικονες ηταν απαρατητες διοτι οι δαιμονες διασκεδαζουν με την βεβηλωση τους!!!!(Αληθευει αυτο???????????)!!!!!!!
Σε καποιο ραφι του τοιχου, υπηρχαν βαζακια με χωμα, που αργοτερα εμαθα πως ηταν χωμα απο νεκροταφεια.
Δεν θυμαμαι καν τι μου ειπε (μου διαβασε το χερι), παντως οταν φυγαμε και μολονοτι ΔΕΝ μας πηρε χρηματα-λογω της γνωριμιας με τον φιλο μου-, δηλωσα οτι ουτε για αστειο θα ηθελα να τον επισκεφθω και παλι.
Αργοτερα απο τον φιλο μου αυτον εμαθα πως τον συγκεκριμενο μαγο τον κυνηγουσε ολοκληρο το F.B.I. σε ΗΠΑ και Καναδα, γιατι λογω της μαγειας του ειχαν πεθανει ή σκοτωθει ατομα!!!!!!!!!!!
Αληθεια ή ψεμα, δεν το εμαθα ποτέ.

theodosia
26-12-08, 11:02
καλημέρα σε όλους και χρόνια καλά. Λοιπόν -το λέω σχεδόν απόλυτα- Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ έξω απο το μυαλό μας. Αν πιστεύεις ότι υπάρχουν όλα αυτά ε τότε υπάρχουν. Αν όχι, Δεν Υπάρχουν. Ο τρόπος ο φόβος και η δική σου οπτική είκονα είναι που τους δίνει υπόσταση και έτσι υπάρχουν. Αλλά υπάρχουν μόνο για σένα. Απο τις δικές μου εμπειρίες θα σας πω πως έχω διασκεδάσει αφάνταστα πολύ με διάφορους μάγους της πλάκας και τα επίδοξα τους θύματα. Εχει πολύ πλάκα να τους ανατρέπεις την σοβαρόφάνεια
και πάνω απ όλα έχει πλάκα να δείχνεις απροκάληπτα πως δεν πιστεύεις αυτές τις ανοησίες.

sintelia
26-12-08, 13:24
καλημέρα σε όλους και χρόνια καλά. Λοιπόν -το λέω σχεδόν απόλυτα- Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ έξω απο το μυαλό μας. Αν πιστεύεις ότι υπάρχουν όλα αυτά ε τότε υπάρχουν. Αν όχι, Δεν Υπάρχουν. Ο τρόπος ο φόβος και η δική σου οπτική είκονα είναι που τους δίνει υπόσταση και έτσι υπάρχουν. Αλλά υπάρχουν μόνο για σένα. Απο τις δικές μου εμπειρίες θα σας πω πως έχω διασκεδάσει αφάνταστα πολύ με διάφορους μάγους της πλάκας και τα επίδοξα τους θύματα. Εχει πολύ πλάκα να τους ανατρέπεις την σοβαρόφάνεια
και πάνω απ όλα έχει πλάκα να δείχνεις απροκάληπτα πως δεν πιστεύεις αυτές τις ανοησίες.

Αν είναι έτσι τότε ο καθένας δεν θα ήταν τελείως αποκλεισμένος στη δική του πραγματικότητα?
Γιατί επηρρεαζόμαστε άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο απ΄την γενική πραγματικότητα ή από την πραγματικότητα κάποιου που είμαστε συντονισμένοι μαζί του?
Αυτό το κάνουμε πάντα συνειδητά?
Που πάει η όποια θετική ή αρνητική ενέργεια που εκπέμπουμε?
Ξέρουμε όλοι να διαχειριζόμαστε την ενέργειά μας?
Ακόμα κι αν κάποιος αδαής ή παθητικός δέκτης περάσει από ένα σημείο συσσωρευμένης αρνητικής ή θετικής ενέργειας, τι θα του συμβεί?
Θα συνειδητοποιήσει τι του συμβαίνει και γιατί?
Δεν υπάρχει δηλαδή αλληλεπίδραση?
Ας πούμε ότι δεν πιστεύω στα μάγια.
Κάποια στιγμή και για κάποιο λόγο θυμώνω.
Πολύ. Εκτός από την ενέργεια που θα εκπέμψω,
τι ενέργεια θα έλξω σε μένα και στο περιβάλλον μου?
Η δύναμη της σκέψης μου αφορά κι ανακυκλώνεται
μόνο σε μένα και για μένα?
Μπορώ να χρησιμοποιήσω εν γνώση μου ή όχι το δυναμικό της?
Κι αν εγώ δίνω υπόσταση σε κάτι σύμφωνα μ΄αυτά που πιστεύω,
οι υποστάσεις που έχουν δημιουργήσει άλλοι που είναι?
Τι δύναμη έχουν? Μπορούν να μ΄επηρρεάσουν και γιατί?
Έχω συνείδηση της όποιας προστασίας μου και το βαθμό της?
Ποιες είναι οι υποδοχές ή τα κενά μου και τι ρόλο παίζουν?
Κι αν μπορώ με την αγάπη μου να εκπέμπω τη θετική μου ενέργεια,
ν΄ανακουφίζω άλλους ή εμένα, δεν μπορώ να κάνω και το αντίθετο?
Πως γίνεται κάτι να "υπάρχει" και το αντίθετο του όχι, όταν η συνείδησή μου
είναι ακόμα σε εξέλιξη μάθησης?
Κι αν επιλέξω να πιστεύω ότι δεν "υπάρχει", κάθε σχηματισμένη
αρνητική ενέργεια θα εξαφανιστεί έτσι απλάμ και θα ζω
στην όμορφ, αγγελικά πλασμένη κοσμάρα μου?
Μήπως ζω σε άλλο πλανήτη και δε τόχω πάρει χαμπάρι ακόμα?
Αν τα του πεδίου της μακαριότητας και της αγαθοσύνης έχουν κάνει κατάληψη
εδώ γιατί δεν το βλέπω? :D


Και μπορεί όντως νάχει πολύ πλάκα ν΄ανατρέπεις τη σοβαροφάνεια των τσαρλατάνων.
Για φαντάσου όμως να βρεθείς στο δρόμο κάποιου που δεν είναι?
Έχεις την δυνατότητα να τον αναγνωρίσεις ή θα κάνεις την ίδια πλάκα και θ΄απολαύσεις τις συνέπειες?
Θα μου πείς.... αυτό μπορεί να είναι κι ένα μάθημα...



Χρόνια πολλά σε όλους!