PDA

Επιστροφή στο Forum : Γιγάντιοι σκελετοί: Υπάρχουν;


Σελίδες : [1] 2

beetlejuice
11-01-07, 00:48
http://www.geocities.com/TheTropics/Lagoon/1345/lovelock_skull.jpg

Αναγκαζομαι να ανοιξω το τοπικ αυτο λογω του μεγαλου αριθμου μαρτυριων που εχω ακουσει τα 4-5 τελευταια χρονια απο ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ μαρτυρες. Εαν αληθευουν ολα οσα μου εχουν αφηγηθει, γιγαντιοι ανθρωπινοι σκελετοι βρισκοντα κατα περιοδους μεσα στην ελληνικη επικρατεια. Σκελετοι που φτανουν σε υψος τα 2,5 με 3 μετρα! :eek:
Απο τη Κρητη ως τη Μακεδονια και απο την Κω μεχρι το Αργος. Ανοιγω το θεμα αυτο με σκοπο να συγκεντρωθουν οσες περισσοτερες πληροφοριες και μαρτυριες υπαρχουν. Μακαρι το thread αυτο να λειτουργησει σαν ενα κεντρο εισροης πληροφοριων που θα καταφερει να συλλεξει περισσοτερες πληροφοριες για ενα θεμα που συζητιεται εντονα σε πολλους και διαφορους κυκλους. Αγκαθι στις ιστοριες μας; Η απουσια αποδεικτικου υλικου...

Παρακατω ιστοριες απο το εξωτερικο:
http://www.geocities.com/TheTropics/Lagoon/1345/giants.html

Μια γνωστη φαρσα για να μην ξεχναμε πως τα παντα πρεπει να φιλτραρονται:
http://urbanlegends.about.com/library/bl_giant_skeleton.htm

agaliarep
11-01-07, 07:56
Αδελφός κολλητού μου, δούλευε στις ανασκαφές στο νέο μουσείο της ακρόπολης, (που μέχρι να ανοίξει, θα είναι παλιό), όταν συνάντησε έναν φίλο του, όπου δούλευε Συγγρού Φιξ, στο σταθμό του μετρό. Ο μετροπόντικας, είχε σταματήσει τις εργασίες του, είχαν βρει κάποια αρχαιολογικά ευρύματα και περίμεναν την αρχαιολογική υπηρεσία, να τα δει. Ανάμεσα στα ευρήματα, υπήρχαν κοκάλα, κόκαλα «ανθρώπινα», τουλάχιστον έτσι έμοιαζαν παρά το τεράστιο μέγεθος τους. Ο χώρος έκλεισε για κάποιες μέρες, απαγορεύτηκε η είσοδος στους εργάτες, η αρχαιολογική υπηρεσία, έφτασε, κάτι μαύρα τζιπ, χωρίς διακριτικά έφτασαν, κάτι φουσκωτοί με μαύρα κουστούμια επίσης, αστυνομία δεν ήρθε, μόνο κάποια άτομα από την ασφάλεια. Δεν ανακοινώθηκε ποτέ τίποτα περισσότερο παρά μόνο ότι βρεθήκαν κάποια αγγεία, όχι κάποιας σημαντικής αξίας.

teoilio
11-01-07, 11:28
Σε αρκετούς λαούς υπάρχει κοινή η παράδοση γιγάντων που ζήσανε κάποια στιγμή στο παρελθόν και άφησαν πίσω τους τα μεγαλιθικά κτίσματα. Απ' ότι φαίνεται όμως αυτά δεν είναι μόνο μυθολογία. Στο Γκαργκαγιαν στις Φιλιππίνες βρέθηκε ο σκελετός ενός γίγαντα με ανάστημα 5.18 μέτρων. Στην Νορβηγία αναφέρθηκαν ευρήματα παρόμοιων σκελετών. Ακόμα και σε κάποιο σπήλαιο της Ελλάδας, φημολογείται ότι υπάρχει ακόμα ένας τέτοιος γιγάντιος σκελετός. Στην νοτιοανατολική Κίνα βρέθηκαν οστά που φαίνεται να ανήκαν σε ανθρώπινους σκελετούς ύψους τριών μέτρων. Στην επαρχία Αγαδίρ βρέθηκαν εργαλεία 3.000 ετών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο από ανθρώπους με σωματική διάπλαση ιδιαίτερα μεγαλύτερη απ' την σημερινή.
Η ελληνική μυθολογία αναφέρει αρκετούς γίγαντες και ακόμη και στην Βίβλο αναφέρεται ο περίφημος Γολιάθ.

Ο βασιλιάς Αίαντας του Τρωικού πολέμου ήταν ένας γίγαντας όπως αναφέρει ο Παυσανίας στα Αττικά. Γράφει ότι βλέποντας τον σκελετό του, η επιγονατίδα του ήταν περίπου όσο ο δίσκος που ρίχνουν τα παιδιά στο πένταθλο. Η Ελληνική μυθολογία περιγράφει λεπτομέρειες για τις συμμαχίες στους πολέμους των γιγάντων και την σταδιακή αντικατάστασή τους από άλλους Θεούς. Η γιγαντομαχία λέγεται ότι έληξε κοντά στην σημερινή Μεγαλόπολη όπου ο Δίας κατεύκαυσε με κεραυνούς τους γίγαντες. Σήμερα εκεί υπάρχουν τα ορυχεία λιγνίτη της Δ.Ε.Η. και κάποιοι υποστηρίζουν ότι συχνά βρίσκονται μέσα στον λιγνίτη και τεράστια κόκκαλα!

LuX
11-01-07, 11:39
Μικρή παράμετρος ...
Τουτέστιν ερώτηση....
Μήπως για παράδειγμα η θέση της σελήνης επηρεάζει τη βαρύτητα η την ατμοσφαιρική πίεση πράγμα που σημαίνει πως καθορίζει και τις διαστάσεις των όντων στον πλανήτη μας...... :)

Δ.

agaliarep
11-01-07, 11:50
Μικρή παράμετρος ...
Τουτέστιν ερώτηση....
Μήπως για παράδειγμα η θέση της σελήνης επηρεάζει τη βαρύτητα η την ατμοσφαιρική πίεση πράγμα που σημαίνει πως καθορίζει και τις διαστάσεις των όντων στον πλανήτη μας...... :)

Δ.

Τι θες να πεις; Μήπως ότι η σελήνη δεν ήταν πάντα εδώ και παλιότερα που δενήταν, υπήρχαν μεγαλύτεροι άνθρωποι, γίγαντες ενώ μετά που ήρθε εκείνη κοντίναμε σαν είδος;
:D Άσχετο αλλά είπα μηπως τα συνδέσω με τα μυστήρια του φεγγαριού...

melian
11-01-07, 12:10
Ο μετροπόντικας, είχε σταματήσει τις εργασίες του, είχαν βρει κάποια αρχαιολογικά ευρύματα και περίμεναν την αρχαιολογική υπηρεσία, να τα δει. Ανάμεσα στα ευρήματα, υπήρχαν κοκάλα, κόκαλα «ανθρώπινα», τουλάχιστον έτσι έμοιαζαν παρά το τεράστιο μέγεθος τους. Ο χώρος έκλεισε για κάποιες μέρες, απαγορεύτηκε η είσοδος στους εργάτες, η αρχαιολογική υπηρεσία, έφτασε, κάτι μαύρα τζιπ, χωρίς διακριτικά έφτασαν, κάτι φουσκωτοί με μαύρα κουστούμια επίσης, αστυνομία δεν ήρθε, μόνο κάποια άτομα από την ασφάλεια. Δεν ανακοινώθηκε ποτέ τίποτα περισσότερο παρά μόνο ότι βρεθήκαν κάποια αγγεία, όχι κάποιας σημαντικής αξίας.

Έστω ότι όντως βρήκαν μεγάλα οστά, "ανθρώπινα" στην Αθήνα ή και οπουδήποτε αλλού. Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι γιατί να μην ανακοινωθεί επίσημα από τους ερευνητές. Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορεί να κρύβουν και φοβούνται να το ανακοινώσουν.

Πριν από κάποιους μήνες οι επιστήμονες είχαν ανακοινώσει ότι βρέθηκαν κάποιοι πολύ μικρόσωμοι σκελετοι. Παραθέτω απόσπασμα από άρθρο που παρουσιάστηκε στην εφημερίδα Τα Νεα onLine: Iνδονησία:

"Λείψανα νάνου εξαδέλφου του ανθρώπου ξαναγράφουν την ιστορία της εξέλιξής μας

MARK HENDERSON

Τα λείψανα ενός μικρόσωμου εξαδέλφου του σύγχρονου ανθρώπου, που επονομάσθηκε «το χόμπιτ» και έζησε πριν από μόλις 12.000 χρόνια, ανακαλύφθηκαν από επιστήμονες. Το εντυπωσιακό αυτό εύρημα μας οδηγεί να ξαναγράψουμε την ιστορία της εξέλιξης του ανθρώπου.

«Είναι η πιο εντυπωσιακή έκπληξη που υπήρξε στην Ανθρωπολογία εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Ντόκινς, ο σπουδαιότερος βιολόγος της εποχής μας. H ανακάλυψη έγινε σ' ένα απομακρυσμένο νησί της Ινδονησίας. Φανερώνει πως ο Homo sapiens μοιραζόταν τη Γη με πιο πρωτόγονους συγγενείς του ώς την αυγή των ιστορικών χρόνων και προσφέρει μια δελεαστική εξήγηση για τους μύθους περί καλικαντζάρων, ξωτικών, νάνων και «αγριανθρώπων των δασών», που είναι δημοφιλείς σε όλο τον κόσμο. Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν μάλιστα πως το πλάσμα αυτό, ή κάτι σαν αυτό, μπορεί να έχει επιβιώσει μέχρι και σήμερα στις πιο απομακρυσμένες και ανεξερεύνητες περιοχές του πλανήτη.

Ο Homo floresiensis, που πήρε το όνομά του από τη νησί Φλόρες στο οποίο βρέθηκε και επονομάσθηκε «χόμπιτ» από τους ήρωες του «Άρχοντα των Δακτυλιδιών» του Τζ. P. P. Τόλκιν, είχε ύψος ένα μέτρο και ο όγκος του εγκεφάλου του ήταν το ένα τέταρτο εκείνου του σύγχρονου ανθρώπου. Κυνηγούσε πυγμαίους ελέφαντες, που είχαν το μέγεθος ενός πόνι, και γιγάντιους αρουραίους, μεγάλους σαν ένα σκυλί γκόλντεν ριτρίβερ, ενώ προσπαθούσε να αποφύγει τους τεράστιους δράκους του Κόμοντο και άλλες αρπακτικές σαρκοβόρες σαύρες που έχουν σήμερα εξαφανιστεί. Το πρώτο δείγμα που βρήκε η ομάδα των Αυστραλών επιστημόνων στη σπηλιά Λιάνγκ Μπούα είναι ένα ενήλικο θηλυκό που έζησε πριν από 18.000 χρόνια. Έκτοτε βρέθηκαν τμήματα από έξι σκελετούς, τα οποία έχουν ηλικία 95.000 ώς και 12.000 ετών. Και καθώς οι σύγχρονοι άνθρωποι ήταν παρόντες στην περιοχή πριν από τουλάχιστον 45.000 χρόνια και είναι γνωστό πως είχαν φτάσει στο Φλόρες, είναι βέβαιο ότι τα δύο είδη συναντήθηκαν."

Τι συμβαίνει εδω; Μήπως αν αποδειχθεί ότι κάποτε στον πλανήτη μας κατοικούσαν Γίγαντες γκρεμιστεί όλη η θεωρία της εξέλιξης και αυτό ξεκουνήσει πολλούς επιστήμονες από τις θέσεις τους;

teoilio
11-01-07, 12:22
Υπάρχει μια θεωρία που λέει πως η σελήνη δεν βρισκόταν πάντα εκεί που βρίσκεται σήμερα και τοποθετήθηκε εκεί για λόγους προστασίας της γης απο μετεωρίτες και άλλες επειλές ή σαν χώρος ανεφοδιασμού. Αυτό σαν σχόλιο όσον αφορά την ερώτηση του agaliarep....τώρα για την ερώτηση του φίλου melian, η αποψή μου είναι πως αν ποτέ ανακαλυφθεί ότι οι γίγαντες υπήρχαν, αμέσως καταρίπτεται η δικαιολογία της μυθοπλασίας (κι όχι μυθολογίας), οπότε θα πρέπει να επανεξεταστούν πολλές μυθοπλαστικές εκδοχές και κατά το πόσο αποτελούσαν κομμάτι της μυθολογίας μας (κι άλλων λαών) ή όχι.

LuX
11-01-07, 12:28
Τι θες να πεις; Μήπως ότι η σελήνη δεν ήταν πάντα εδώ και παλιότερα που δενήταν, υπήρχαν μεγαλύτεροι άνθρωποι, γίγαντες ενώ μετά που ήρθε εκείνη κοντίναμε σαν είδος;
:D Άσχετο αλλά είπα μηπως τα συνδέσω με τα μυστήρια του φεγγαριού...

εκεί αποσκοπούσα και εγώ :D
δυστυχώς οι γνώσεις μου περί ατμοσφαιρικής πίεσης και συνεπειών της είναι περιορισμένες .....
παρακαλείται ο Ανέστης όπως μας διαφωτίσει αν τελικά «στέκει» η σκέψη μου....


Δ.

beetlejuice
11-01-07, 12:50
Οι ανθρωποι οι οποιοι βρισκουν συνηθως τετοιου μεγεθους κοκαλα στην ελληνικη περιφερεια ειναι συνηθως αγροτες που οργωνουν εκεινη τη στιγμη τα χωραφια τους. Οι περισσοτεροι δεν δινουν καν σημασια καθοτι θεωρουν πως ειναι κοκκαλα ζωων, ενω παλι αλλοι δεν μιλουν παρα σε ελαχιστους καθοτι δε θελουν μπλεξιματα με τις αρχες. Αλλα περιστατικα ερχονται απο τη διανοιξη νεων δρομων οπου και εκει αν υπαρξει αναλογο περιστατικο, παρατηρειται κατασταση αναλογη με αυτη που ανεφερε ο agaliarep. Στη διανοιξη του δρομου Ηρακλειου - Χανιων στην Κρητη πρεπει να βρηκαν αρκετους συμφωνα με αξιοπιστους μαρτυρες. Οπως επισης και στην πολη του Αργους (η οποια σημειωτεον βρισκεται πανω στην αρχαια πολη), ακομη και μεχρι πριν 10-15 χρονια που επεκτεινοταν χωροταξικα, γιγαντιοι σκελετοι ερχονταν συνεχως στο φως! Μια φωτογραφια βρε παιδια! Οπως ειπα η ελλειψη αποδεικτικων στοιχειων για τους υπολοιπους ειναι το μεγαλο αγκαθι της ιστοριας...

Voel
11-01-07, 14:35
Μια φωτογραφια βρε παιδια! Οπως ειπα η ελλειψη αποδεικτικων στοιχειων για τους υπολοιπους ειναι το μεγαλο αγκαθι της ιστοριας...

Και εκει ακριβως βρισκεται το ολο προβλημα. Δημιουργουμε ενα θεμα, χωρις να υπαρχει καμμια αποδειξη, βασιζομενοι σε μυθους και σε μαρτυριες εμπιστων -δηθεν- μαρτυρων, (αδελφος του κολλητου μου κτλ) οι οποιοι ομως δεν μπορουν να μας παραθεσουν καμμια αποδειξη για τα λεγομενα τους. Σε αυτο προσθετουμε μια γευση συνομωσιας με μαυρα τζιπ, φουσκωτους κτλ (λες και εαν ηθελαν να κουκουλωσουν τα πραγματα θα το εκαναν με τοσο εξοφθαλμο τροπο) και η συνταγη δενει.

Seth
11-01-07, 15:19
Δίαβαζοντας κανείς Ιστορία απο το δημοτικό θα δεί κανείς αναφορές για ανθρώπους γίγαντες .Τοτε τι αφύσικο έχει όταν βρίσκουμε τέτοια κόκαλα.

R-b-t3r
11-01-07, 15:32
Και εκει ακριβως βρισκεται το ολο προβλημα. Δημιουργουμε ενα θεμα, χωρις να υπαρχει καμμια αποδειξη, βασιζομενοι σε μυθους και σε μαρτυριες εμπιστων -δηθεν- μαρτυρων, (αδελφος του κολλητου μου κτλ) οι οποιοι ομως δεν μπορουν να μας παραθεσουν καμμια αποδειξη για τα λεγομενα τους. Σε αυτο προσθετουμε μια γευση συνομωσιας με μαυρα τζιπ, φουσκωτους κτλ (λες και εαν ηθελαν να κουκουλωσουν τα πραγματα θα το εκαναν με τοσο εξοφθαλμο τροπο) και η συνταγη δενει.
Εδώ είσαι πολύ λάθος φίλε μου. Μέσα στα τόσα ψέμματα οφείλεις αν είσαι ερευνητής να βρείς αν έστω και ένα είναι αληθινό περιστατικό. Το να τα τσουβαλιάζεις όλα έτσι στην σφαίρα της συνομωσιολογίας, μόνο δογματικό άτομο δείχνει και όχι σκεπτικιστή.

Ο σκεπτικιστής δεν έχει αρνητική στάση, αλλά περιμένει να ξεκαθαρίσει όλες τις πιθανές λεπτομέρειες και όλα τα ενδεχόμενα μέχρι να εκφέρει άποψη. Άλλου είδους τακτικές δεν είναι σκεπτικισμός αλλά δογματισμός εκκλησίας τύπου μεσαίωνα....

Καλά λένε ότι αυτό που πολεμάς αυτό γίνεσαι στο τέλος....

εκεί αποσκοπούσα και εγώ :D
δυστυχώς οι γνώσεις μου περί ατμοσφαιρικής πίεσης και συνεπειών της είναι περιορισμένες .....
παρακαλείται ο Ανέστης όπως μας διαφωτίσει αν τελικά «στέκει» η σκέψη μου....


Δ. Μα αφού εγώ δεν είμαι ο φυσικός της παρέας...

Τέσπα, λογικά δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στη σελήνη και την ατμοσφαιρική πίεση, ούτε και μπορούν να αποδοθούν εκεί τόσο σημαντικές διαφορές στην ανάπτυξη μεταξύ των γενεών. Ακόμα και να παρουσιαζόταν κάποια διαφορά, αυτή θα ήταν της τάξης των 1 με 2 εκατοστών όχι μισού και ενός μέτρου που διαβάζω στο θέμα.

Μιχάλης
11-01-07, 15:56
Μικρή παράμετρος ...
Τουτέστιν ερώτηση....
Μήπως για παράδειγμα η θέση της σελήνης επηρεάζει τη βαρύτητα η την ατμοσφαιρική πίεση πράγμα που σημαίνει πως καθορίζει και τις διαστάσεις των όντων στον πλανήτη μας...

Δεν είμαι φυσικός, οπότε θα μιλήσω από την άποψη της Βιολογίας. Γνωρίζουμε πως το μέγιστο "επιτρεπτό" μέγεθος των πλασμάτων επηρεάζεται από τη βαρύτητα του πλανήτη. Παρατηρήστε πως το μεγαλύτερο ζώο της ξηράς ( ο ελέφαντας) είναι κατά πολύ μικρότερος από το μεγαλύτερο της θάλασσας (τη γαλάζια φάλαινα), στην οποία υπάρχει μεν βαρύτητα αλλά υπάρχει και η άνωση. Αντίστοιχες διαφορές έχουμε και στο σκελετό των πλασμάτων αυτών και πάλι λόγω βαρύτητας.
Έχω υπόψη μου κι εγώ αναφορές για υπερμεγέθεις σκελετούς στην πόλη που ζω, στο Άργος που ανέφερε και ο Beetlejuice. Οι ιστορίες για γίγαντες είναι κοινές σε όλες τις μυθολογίες, θυμίζω μόνο τη Γένεση, το Δευτερονόμιο, τους Γίγαντες, Τιτάνες και Εκατόγχειρες της ελληνικής μυθολογίας.
Στο Άργος, πολύ κοντά στο σπίτι μου, μου διηγήθηκαν πως είχαν βρεθεί σκελετοί, των οποίων οι κνήμες έφταναν περίπου λίγο πιο κάτω από το στήθος ενός κανονικού σε ύψος άντρα. Οι σκελετοί αυτοί, από ότι έμαθα, ποτέ δεν εκτέθηκαν στο τοπικό μουσείο και αγνοείται η τύχη τους...

LuX
11-01-07, 15:58
Κανείς δεν αναφέρει τους δεινοσαύρους ... ;)
Νομίζετε πως δεν έχουν σχέση με το θέμα...μας ;

Δ.

Voel
11-01-07, 16:02
Οχι.....σιγουρα δεν εχουν καμμια σχεση. Εξ'αλλου οι δεινοσαυροι δεν πουλανε, ουτε εντυπωσιαζουν τα 16χρονα που ψαχνονται.

Ειναι 100% σιγουρο οτι προκειται για ενα χαμενο ανθρωπινο ειδος γιγαντων ελληναραδων. Το γεγονος οτι δεν υπαρχει καμμια αποδειξη, ουτε καν ενα κοκκαλακι, δεν θα πρεπει να μας προβληματιζει καθολου. Τις αποδειξεις τις εχουν κρυψει επιμελως οι φουσκοτοι συνωμοτες με τα τζιπ και τα μαυρα κουστουμια

Μιχάλης
11-01-07, 16:15
φως! Μια φωτογραφια βρε παιδια! Οπως ειπα η ελλειψη αποδεικτικων στοιχειων για τους υπολοιπους ειναι το μεγαλο αγκαθι της ιστοριας...

Δύο φορές το είπε ήδη ο Beetlejuice, πόσες ακόμα πρέπει να στο πει; είδες πουθενά να υιοθετούμε την άποψη ότι όντως υπήρχαν γιγάντιοι άνθρωποι ή πως δεν υπήρχαν; Συζητάμε τις παραδόσεις, τι έχουμε ακούσει, τι έχουμε υπόψην μας. Δεν βγήκε κανένα ανακοινωθέν του τύπου "ναι, υπήρξαν γίγαντες". Συμφωνούμε όλοι προς το παρόν ότι ιστορίες υπάρχουν, αποδείξεις δεν υπάρχουν και σκοπός του θέματος είναι να συλλεχθούν μαρτυρίες από όσα περισσότερα μέρη της Ελλάδας (και όχι μόνο) γίνεται. Ως εκ τούτου, δεν καταλαβαίνω τον εκνευρισμό και την απαξίωση των "16χρονων που ψάχνονται". Προσωπικά, προτιμώ αυτά τα παιδιά, παρά το δογματισμό.

Voel
11-01-07, 16:35
Σε καμμια περιπτωση δεν απαξιωνω τα 16χρονα που ψαχνονται μεταφυσικα. Ωστοσο, εχω σοβαρες αμφιβολιες για τις κατευθυνσεις, την πυξιδα και τα προτυπα που δινονται για αυτην τους την αναζητηση.

Παντα θεωρουσα οτι η αναζητηση εχει να κανει με μια διαρκη αμφισβητηση των πηγων μας. Ενα κυνηγι της αληθειας μεσα απο αποδειξεις και στοιχεια. Θλιβομαι που βλεπω οτι το μεταφυσικο εχει μετατραπει σε θεμα πιστης πλεον και το κυνηγι των καταραμενων των αποδειξεων εχει μπει σε δευτερη θεση.

Για παραδειγμα το thread αυτο...Ξεκιναμε κουβεντα για καποια γιγαντια κοκκαλα που ΛΕΓΕΤΑΙ οτι βρεθηκαν σε διαφορα μελη της ελλαδας και που ΛΕΓΕΤΑΙ οτι ανηκαν σε γιγαντες, αποδειξεις για την υπαρξη των οποιων ΛΕΓΕΤΑΙ οτι εχουν κρυψει καποιοι μαυροφορεμενοι με τζιπ. Σε αυτο προσθετουμε στοιχεια λαογραφιας και μυθων.

Μα ειναι δυνατον να ξεκιναμε κουβεντα με τρια ΛΕΓΕΤΑΙ και μερικους μυθους, και τι ειπαν οι κολλητοι του αδελφου μας; Αν ειναι δυνατον. Οι μισοι ομιλητες εδω μεσα ειναι σιγουροι οτι αυτα τα οστα οντως υπαρχουν......Αναρρωτιεμαι που βρισκουν την σιγουρια αυτη

Ενα νεο παιδι που ψαχνεται, και ψαχνει να βρει ενα μπουσουλα και διαβαζει αυτο το τοπικ θα ξεκινησει ετσι την επαφη του με το μεταφυσικο και την παρα-αρχαιολογια;

Αυτη ειναι η ευθυνη του φορουμ, της ομαδας και της κοινοτητας μας εναντι στην αναζητηση γενικοτερα; Και μετα εχουμε το θρασσος να ζηταμε απο τους κλασσικους επιστημονες, αρχαιολογους, βιολογους, ιστορικους να μας παρουν στα σοβαρα.

Seth
11-01-07, 16:51
Αυτη ειναι η ευθυνη του φορουμ, της ομαδας και της κοινοτητας μας εναντι στην αναζητηση γενικοτερα;

Το φόρουμ είναι μια χαρά φιλε Voel και ετσι και αλλιώς όπως ξέρεις δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία οτι υπηρξαν .Και υποθέσεις θα υπάρξουν μπολίκες και γιατί σε ενοχλεί :confused: , το ότι κάποιος χρηστης είπε κάτι που άκουσε εδώ μέσα όλοι της γνώμες τους γράφουν.

the_black_planet
11-01-07, 18:02
Aν μου επιτρέπουν οι αγαπητοί συνομιλητές να απαντήσω εκ μέρους τους στον αγαπητό Βόελ(τουλάχιστον για κάποια από τα παιδιά που γνωρίζω αρκετά καλά).Φυσικά δεν τείθεται θέμα να πιστεύει κανείς "αμάσητα" την κάθε φήμη,από όσο καλή πηγή και αν προέρχεται,και αν γνώριζες φίλε Βόελ τα συγκεκριμένα παιδιά δε θα είχες καμία αμφιβολία επ'αυτού.Η εξήγηση είναι απλή.Υπάρχει όντως μια ευπιστία όσον αφορά τις αρχαίες παραδόσεις και μυθολογίες.

Για άτομα σαν τον Μιχάλη και τον Λουξ που έχουν μελετήσει ενδελεχώς κάποιες τουλάχιστον από αυτές,και μετά από αρκετή εμπειρία διαπιστώνουν συνεχώς κάποιες μεγάλες αλήθειες σ'αυτά που φαντάζουν απίστευτες στον αμύητο που περιορίζει τους ορίζοντες του στο υλικό εδώ και τώρα,είναι λογικό,ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν αδιάψευστα στοιχεία,να υπάρχει μια ισχυρή πεποίθηση ότι υπάρχει κάποια βάση.

Το θέμα φυσικά σχετίζεται με το πώς ερμηνεύει κανείς τις αρχαίες μυθολογίες.Εγώ πχ είμαι της άποψης ότι οι αρχαίοι μύθοι έχουν κατά κανόνα διδακτικό-μυητικό σκοπό,σχετικά με το θεία δράματα.Όμως σε καμιά περίπτωση δεν αποκλείω το ενδεχόμενο κάποια νοήματα και πληροφορίες τους να είναι λιγότερο καμουφλαρισμένα.Άλλωστε αν δεχτούμε ότι υπάρχουν οι Θεοί του Ολύμπου,γιατί να μην υπάρχουν και οι Γίγαντες ή οι Εκατόγχειρες; ;)

beetlejuice
11-01-07, 18:03
Ο ιδιος ο τιτλος του τοπικ κανει λογο για γιγαντιους σκελετους που λεγεται πως βρισκονται διασπαρτοι τοσο στην ελληνικη επικρατεια οσο και σε ολοκληρο τον πλανητη. Στην πρωτη μου δημοσιευση δεν αναφερθηκα καν στις μυθολογιες των λαων, αλλα ειναι αδυνατο να συζητησουμε για ενα τετοιο θεμα χωρις να αναζητησουμε ιχνη και στο παρελθον. Μια χαρα εξελισσοταν (και ελπιζω να συνεχισει να εξελισσεται το τοπικ). Εαν δεν εχουμε δει κατι μεχρι τωρα, δε σημαινει και πως δεν υπαρχει. Και το θεμα αυτο θα μπορουσα καλλιστα να το ανοιξω στην κατηγορια της συνωμοσιολογιας δεν το εκανα ομως. Ακριβως γιατι το κατατασσω στα "παγκοσμια μυστηρια". Τοσο εγω προσωπικα οσο και αρχαιολογοι και ιστορικοι με τους οποιους το εχω συζητησει, αλλα και ανθρωποι που ουτε καν θα περιμενε κανεις να διηγουνται τετοιες ιστοριες.
Η συλλογη παρομοιων ιστοριων ηταν το μεγαλο κινητρο μου. Η περαιτερω δημοσιοποιηση ενος σχετικα αγνωστου θεματος σαν κι αυτο, ισως επιφερει μια μεγαλυτερη ευαισθητοποιηση στην κοινωνια και ισως καποτε να οδηγηθουμε σε απτες αποδειξεις (εαν φυσικα αυτες υπαρχουν).

Μιχάλης
11-01-07, 20:09
http://www.stevequayle.com/Giants/index2.html

Προσπερνώντας οτιδήποτε άλλο αποσυντονίζει τη συζήτηση, ας προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στο θέμα μας. Παραπάνω βλέπετε ένα link, το οποίο φιλοξενεί φωτογραφίες και από τη σύγχρονη εποχή. Το παραθέτω ως πηγή και γνωρίζω εκ των προτέρων πως εάν το πάμε το θέμα προς την πλευρά της ιατρικής ή της βιολογίας, θα έχουμε πολλά να πούμε. Το ύψος είναι ένα πολυγονιδιακό χαρακτηριστικό, επηρεάζεται δηλαδή από την εκδήλωση πολλών διαφορετικών γονιδίων, σε συνεργασία με το περιβάλλον. Για την ανάπτυξη συμμετέχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες (ορμονικοί π.χ), καθώς και η δυσλειτουργία ορισμένων από αυτούς. Αφήνουμε την ιατρική στην άκρη, προς το παρόν.
Στη Γένεση, υπάρχει το περίφημο απόσπασμα " οι δε γίγαντες ήσαν επί της γης εν ταις ημέρες εκείναις(...) οι απ' αιώνος, οι άνθρωποι οι ονομαστοί". Διαβάζοντας τη Γένεση και το Απόκρυφο του Ενώχ (και αυτά μόνο από την ιουδαιοχριστιανική άποψη), βλέπουμε πως οι γίγαντες ήταν τα προϊόντα ένωσης των "υιών του θεού" ή εκπεσόντων αγγέλων με τις θυγατέρες των ανθρώπων, ενώ στο Δευτερονόμιο αναφέρονται ως "υιοί του Ανάκ".
Σε μια από τις μετώπες του Παρθενώνα, υπάρχει η απεικόνιση των Τιτάνων, σε σύγκριση με τους ανθρώπους, όπου φαίνεται το υπερφυσικό μέγεθός τους. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς...
Δεν υπάρχουν οστά. Αυτό είναι γεγονός. Υπάρχουν όμως μαρτυρίες που κανείς μας δεν πρέπει να παίρνει ελαφρά τη καρδία. Πρέπει να τις συγκεντρώνει, να τις μελετά και να ψάχνει, να αμφισβητεί τις πηγές του αλλά να μην κλείνει και τα μάτια του. Εγώ δεν θα πω ότι υπάρχει μια συνομωσία απόκρυψης των οστών που αναφέρουν κάποιοι μάρτυρες, θα πω όμως πως δεν μπορώ να αγνοώ τις μαρτυρίες τους χωρίς να τις εξετάσω. Όλοι ψέμματα λένε ή είναι ανόητοι, όπως ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθούν κάποιοι να μας πουν;

agaliarep
12-01-07, 07:37
Αδελφός κολλητού μου, ΔΕΝ δούλευε στις ανασκαφές στο νέο μουσείο της ακρόπολης, (που μέχρι να ανοίξει, θα είναι παλιό), ΔΕΝ συνάντησε έναν φίλο του, όπου δούλευε Συγγρού Φιξ, στο σταθμό του μετρό. Ο μετροπόντικας, ΔΕΝ είχε σταματήσει τις εργασίες του, ΔΕΝ είχαν βρει κάποια αρχαιολογικά ευρύματα και ΔΕΝ περίμεναν την αρχαιολογική υπηρεσία, να τα δει. Ανάμεσα στα ευρήματα, ΔΕΝ υπήρχαν κοκάλα, κόκαλα «ανθρώπινα», τουλάχιστον έτσι έμοιαζαν παρά το τεράστιο μέγεθος τους. Ο χώρος ΔΕΝ έκλεισε για κάποιες μέρες, ΔΕΝ απαγορεύτηκε η είσοδος στους εργάτες, η αρχαιολογική υπηρεσία, ΔΕΝ έφτασε, κάτι μαύρα τζιπ, χωρίς διακριτικά ΔΕΝ έφτασαν, κάτι φουσκωτοί με μαύρα κουστούμια επίσης ΔΕΝ, αστυνομία δεν ήρθε, ΟΥΤΕ κάποια άτομα από την ασφάλεια.

Τώρα που το σκέφτομαι, ούτε ο κολλητός μου, έχει αδελφό, αλλά ούτε κολλητό έχω. Τώρα το θέμα, έγινε πιο σοβαρό.
Σίγουρα κανείς δεν θα προσπαθούσε ποτε να κρύψει κάτι τέτοιο, εάν βρισκόταν, γιατί σε αυτό τον κόσμο όλα είναι γνωστά και όλα φανερώνονται.

Δεν άκουσα ποτέ ιστορίες για γίγαντες, αλλά και για περίεργα φαινόμενα, ούτε μεταφυσικά, ούτε φυσικά. Και ακόμα το ότι μπορεί να υπήρχαν γίγαντες αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρχαν τίποτα άλλο από όλα όσα έλεγαν οι περίεργοι οι Αρχαίοι.
Και φυσικά ποτέ ένα γεγονός, μιας ανακάλυψης, ενός γίγαντα δεν θα σήμαινε ότι υπάρχει μια μικρή πιθανότητα τελικά, όλα όσα πιστεύουμε για μύθους να έχουν κάποια λογική βάση. Οπότε η ανακάλυψη κάποιων τέτοιων σκελετών δεν θα προκαλούσε απορία για το τι άλλο θα μπορούσε να υπήρχε.

labros
12-01-07, 08:52
Καλημέρα.

Στο νομό Κορινθίας (κοντά στη Κόρινθο) έχει το εξωχικό του ο νονός της μητέρας μου. Σε ωραία τοποθεσία, μέσα στη φύση, μακριά από την εθνική οδό.

Έχει πολύ ωραίο κήπο με κάθε λογής λαχανικά και ζαρζαβατικά και περνάει και την ώρα του με λίγα προβατάκια και φτιάχνοντας τον κήπο του. Πριν από 15 χρόνια, λόγω παγετού κάηκε ένα δέντρο που είχε φυτεψει πριν από λίγα χρόνια και θεώρησε σωστό να το βγάλει για να εκμεταλευτεί το χώρο.
Με την ευκαιρία, είπε να τροφοδοτήσει τον αναξιοποίητο χώρο με οξυγόνο και να τον φρεσκάρει. Έφερε 2 φίλους του για να τον βοηθήσουν. Περίπου στο 1 μέτρο βάθος καθώς έσκαβαν, είδαν πάρα πολά αγγεία και καντήλια (όπως αυτά που είχαν στην αρχαία Ελλάδα με το λαδάκι). Τα έβγαλε τα μάζεψε και είπε να τα δώσει στην αρχαιολογική υπηρεσία. Συνέχισε το σκάψιμο και στη συνέχεια είδε κόκκαλα, άλλα μικρά και άλλα αρκετά μεγάλα. Ο ίδιος επειδή ασχολείται με τη κτηνοτροφία αρκετά χρόνια, θεώρησε ότι δεν είναι από ζώο, τουλάχιστον από "γνωστό", ο ένας φίλος του ιατρός (συνταξιούχος τώρα), ξαφνιάστηκε με το μεγάλο σχήμα αλλά και μέγεθος ορισμένων. Συμφώνησε και αυτός ότι δεν είναι από "γνωστό" ζώο. Δίστασε αρκετά να πει ότι ήταν από μεγάλους σε μέγεθος "ανθρώπους". Αποφάσισαν και οι 3 να σκεπάσουν το χώρο ξανά με όλα τα ευρήματα και να μη μιλήσουν πουθενά και σε κανένα.
Όλοι ήταν σίγουροι ότι θα έμπλεκαν με αρχαιολογικές υπηρεσίες και το κράτος.

Προσωπική μου άποψη είναι να τα "ερευνούμε" όλα!

Η απόσταση του μύθου με την πραγματικότητα μπορεί να είναι πολύ, πολύ μικρή......

cult
12-01-07, 11:52
Ποσοι απο τους γνωστους σας ειναι παλαιοντολογοι και μπορουν να αναγνωρισουν οστα εξαφανισμενων ειδων;
Γιατι οι μαρτυριες μοιαζουν με τη μαρτυρια κυριου που παρουσιαζει ο Λιακο;

R-b-t3r
12-01-07, 12:12
Και επειδή είναι εξαφανισμένα τί σημαίνει? Ότι θα έχουν κνήμες 120 cm? Ποιός σου είπε ότι είχαμε τέτοια ζώα στην Ελλάδα? Το ξέρεις ότι η Ελλάδα είναι γεωλογικά νεότερη από την υπόλοιπη Ευρώπη και ΔΕΝ ΕΧΕΙ ευρήματα που να σχετίζονται με την εποχή των δινοσαύρων?
Το πολύ πολύ αυτό που βρήκαν να ανήκε σε μαμούθ.
Και πάλι συζήτηση κάνουμε, να δούμε τί γίνεται, δεν ζητάμε αποδείξεις από κανέναν (ακόμα..).
Άμα θέλεις αποδείξεις, πολύ κακώς μπαίνεις σε τέτοια sites γιατί τίποτα από αυτά που συζητάμε δεν είναι απόλυτα επιστημονικά τεκμηριωμένο και ούτε γίνεται να συμβεί αυτό.

excellent
12-01-07, 13:28
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με κάποια πράγματα με τον Voel. Βεβαίως συμφωνώ και με το ότι σε ένα τέτοιο forum δεν μπορούν να μιλούν όλοι με επιστημονικές αποδείξεις, επειδή δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις. Όμως θα πρέπει όσοι έχουν τις γνώσεις να τις "απλώνουν" για να νουθετούν και τους υπολοίπους.

Να δώσω και μία απάντηση στον LuX: πίστεψέ με δεν υπάρχει ενδεχόμενο η σελήνη να έχει επηρεάσει το ύψος των ανθρώπων.

Επίσης θα ήθελα να εκφράσω την εξής απορία. Γιατί αν όντως υπήρχαν τέτοιοι σκελετοί, agaliarep, η αρχαιολογική υπηρεσία να το απέκρυψε όπως εμμέσως πλην σαφώς είπες;

agaliarep
12-01-07, 13:36
Σε παραπέμπω στο πιο πάνω μήνυμα μου. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε, επειδή δεν έχω αποδείξεις ότι έγιναν. Και ως είναι γνωστό τίποτα δεν έχει συμβεί εάν δεν μπορείς να το αποδείξεις. Οπότε απλά ήταν μια παραπλανητική δημοσίευση που είχε σαν σκοπό, να εξαπατήσει με τον χειρότερο τρόπο, τα μέλη και όλο τον επιστημονικό και μη αναγνωστικό κοινό. Παρόλα αυτά δεν έχω και απάντηση σε αυτό που με ρωτάς. Γιατί η σελήνη δεν θα επηρέαζε το ύψος; Έχεις αποδείξεις; Αν και δεν έχει τόση σημασία μια και τώρα που το σκέφτομαι, δεν νομίζω ότι έχω στα χέρια μου και καμία απόδειξη ότι υπάρχω, άρα δεν έχει καμία σημασία.

R-b-t3r
12-01-07, 13:55
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με κάποια πράγματα με τον Voel. Βεβαίως συμφωνώ και με το ότι σε ένα τέτοιο forum δεν μπορούν να μιλούν όλοι με επιστημονικές αποδείξεις, επειδή δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις. Όμως θα πρέπει όσοι έχουν τις γνώσεις να τις "απλώνουν" για να νουθετούν και τους υπολοίπους. Το θέμα δεν ανοίχθηκε για να αποδείξουμε ότι υπάρχουν σώνει και καλά αυτά τα κόκκαλα αλλά για να μαζέψουμε μαρτυρίες αλλα και λαογραφικές πηγές πάνω στο θέμα. Από κει και πέρα υπάρχει ένα ενδεχόμενο να το ψάξουμε και για αποδείξεις.

Να δώσω και μία απάντηση στον LuX: πίστεψέ με δεν υπάρχει ενδεχόμενο η σελήνη να έχει επηρεάσει το ύψος των ανθρώπων. Αυτό δεν το ξέρεις, αλλά το υποθέτεις με σχετική ασφάλεια, βασισμένος στις γνώσεις σου.

Επίσης θα ήθελα να εκφράσω την εξής απορία. Γιατί αν όντως υπήρχαν τέτοιοι σκελετοί, agaliarep, η αρχαιολογική υπηρεσία να το απέκρυψε όπως εμμέσως πλην σαφώς είπες; Γιατί πολύ απλά αν εντασσόταν στους χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, το μετρό (αν τελικά περνούσε από κεί), θα έκανε +3 χρόνια να ολοκληρωθεί, για διάφορους γραφειοκρατικούς λόγους...

Μιχάλης
12-01-07, 15:09
Το θέμα δεν ανοίχθηκε για να αποδείξουμε ότι υπάρχουν σώνει και καλά αυτά τα κόκκαλα αλλά για να μαζέψουμε μαρτυρίες αλλα και λαογραφικές πηγές πάνω στο θέμα. Από κει και πέρα υπάρχει ένα ενδεχόμενο να το ψάξουμε και για αποδείξεις.

Ποιά φορά είναι αυτή που υπενθυμίζουμε το σκοπό του θέματος που ανοίχτηκε, έχω χάσει το μέτρημα πλέον. Δεν είναι δυνατό κάθε φορά, επειδή ορισμένοι το θέλουν, να αποπροσανατολίζονται τα θέματα ή, ακόμα χειρότερα, να διαστρέφονται. Ελληνικά φαντάζομαι μιλάμε όλοι μας ικανοποιητικά για να καταλαβαίνουμε μερικά πράγματα. Στο εξής, μηνύματα που δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα που εξετάζουμε, θα διαγράφονται. Δεν κάνουμε chat εδώ.

excellent
12-01-07, 15:30
Αυτό δεν το ξέρεις, αλλά το υποθέτεις με σχετική ασφάλεια, βασισμένος στις γνώσεις σου.


Όχι, R-b-t3r. Δεν νομίζω να χρειαστεί να πω κάτι τέτοιο με ασφάλεια. Αυτά που ξέρω περί φυσικής μου "λένε" ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβαίνει. Βέβαια έχεις εν μέρει δίκιο στα περί ασφάλειας, γιατί ίσως κάποτε αυτό που λέω τώρα να αλλάξει. Και θα δεχθώ οποιαδήποτε τεκμηριωμένη απόδειξη ότι επηρεάζει το ύψος ανά πάσα στιγμή.

Γιατί πολύ απλά αν εντασσόταν στους χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, το μετρό (αν τελικά περνούσε από κεί), θα έκανε +3 χρόνια να ολοκληρωθεί, για διάφορους γραφειοκρατικούς λόγους...
Έχεις δίκιο. Υπάρχει κίνητρο για να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όμως από ό,τι διάβασα στο νήμα αυτό έχουν βρεθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας (μαρτυρίες στο εξωτερικό υπάρχουν;).
"Ποιά φορά ... chat εδώ."
Μιχάλη να μου κάνεις τη χάρη... Σε κάτι που συζητάται σε όλο το νήμα ειπα και εγώ την γνώμη μου. Δεν θα μου πεις τώρα ότι αποπροσανατολίζω το θέμα! Άλλωστε δεν νομίζω ότι είναι άσχετα αυτά που λέγονται! Δηλαδή εσύ τι θεωρείς "εντός θέματος συζήτηση"; Το να μεταφέρουμε μαρτυρίες και μύθους; Η κατάρριψη αυτών που λέγονται είναι εκτός θέματος;

Μιχάλης
12-01-07, 15:35
Μιχάλη να μου κάνεις τη χάρη... Σε κάτι που συζητάται σε όλο το νήμα ειπα και εγώ την γνώμη μου. Δεν θα μου πεις τώρα ότι αποπροσανατολίζω το θέμα!

Καταρχήν, καλό θα ήταν να προσέχεις το ύφος σου. Δεύτερον, να μη βιάζεσαι να βγάζεις συμπεράσματα, γιατί δεν αναφερόμουν σε εσένα ότι αποπροσανατολίζεις το θέμα. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι τα προσωπικά μηνύματα εξυπηρετούν το σκοπό της επίλυσης τέτοιων διαφορών και όχι το φόρουμ. Παρακαλώ να συνεχίσετε να προσφέρετε ότι έχετε ακουστά για αυτό το θέμα, καθώς και τις γνώμες σας. Τα όσα ανέφερα στο προηγούμενο ποστ μου, εξακολουθούν να ισχύουν.

PANEIOS
12-01-07, 17:36
Καλησπέρα
Επιτρέψτε μου μια ερωτηση στο πολυ ενδιαφερον τοπικ σας...
Σημερα ο ψηλότερος ανθρωπος επι γης και εν ζωη (αλλα και παλαιοτερα αρκει να υπαρχει καταγραφη του) μπορει καποιος να μου πει τι υψος εχει;
Ας αφησουμε προς το παρον τα αρχαια κειμενα η αλλες αναφορες..
Αν θυμαμαι καλα στις ειδησεις εγω ο ιδιος ειδα εναν κινεζο του οποιου το υψος ειναι 2.50 μετρα!
Ειναι αληθεια η οχι ; το θυμαστε ; το ειχε δει καποιος αλλος;
Αν θυμαμαι καλα υπαρχει εν ζωη και μια γυναικα με λιγο μικροτερο υψος...
Οι ανθρωποι αυτοι με τα δικα μας δεδομενα δεν ειναι μπροστα μας ¨γιγαντες¨;
Απλα οταν σημερα υπαρχει ενας ανθρωπος με 2.50 μετρα υψος με σαρκα και οστα τοτε πρεπει να ειναι καποιος προσεκτικος με τις μυθολογικες αναφορες... πιστευω....
Φανταστειτε τον σκελετο αυτου του ανθρωπου... και τις διαστασεις των οστων του.
Βεβαια οι μυθολογικοι γιγαντες εχουν μεγαλυτερες διαστασεις....
Παρακατω θα διηγηθω ενα περιστατικο για την περιοχη της Πυλου...
Το εχω πει στον Μιχαλη... θα το γραψω και εδω...

beetlejuice
12-01-07, 17:46
Πανειε Καλησπερα. Εντυπωσιακες φωτογραφιες "Γιγαντων" απο το προσφατο παρελθον και το παρον, μπορεις να βρεις στο λινκ που παρεθεσε στην προηγουμενη σελιδα ο Μιχαλης, δηλαδη στο http://www.stevequayle.com/Giants/index2.html και πιο συγκεκριμενα στην επιλογη "Giant Pics" στην αριστερη μπαρα .Η υπαρξη πανυψηλων ανθρωπων δεν αποτελει υπερφυσικο φαινομενο. Οπως επισης κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει και την υπαρξη αναλογων ιστοριων απο τις παραδοσεις ολων των λαων. Θα περιμενω με ενδιαφερον το περιστατικο της Πυλου. Αναλογα περιστατικα και μαρτυριες εχουν το "ζουμι" για μενα αυτη τη στιγμη :p

http://www.stevequayle.com/GG.Images/giant.Wadlow1.jpg

Robert Wadlow (1918-1940)

excellent
12-01-07, 18:08
Το μεγάλο ύψος όμως π.χ των 2,5m δεν θα δυσκόλευε την καρδιά; Θα άντεχε κάτι τέτοιο; Λίγο δύσκολο...

OANNHSEA
12-01-07, 20:11
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που τους χαρακτηρίζουμε γίγαντες έχουν σχετικά σύντομη ζωή και αυτό οφείλεται σε διάφορους παρθολογικούς παράγοντες. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είναι ικανός να συντηρίσει το υποκείμενο που έχει υποστεί μία τυχαία μετάλλαξη. Μπορεί οι ορμόνες του να μην σταμάτησαν στο τέλος της εφηβείας την λειτουργίας τους αλλά η μετάλλαξη δεν πείραξε και τα άλλα όργανα - τα έκαναν μόνο μεγαλύτερα. Άρα δεν έχουν μόνο προβλήματα καρδιάς, αλλά και αρθριτικών, νεφρών και κυρίως μέσης προς το τέλος της ζωής τους - περίπου τα 50 χρόνια.
Το ζήτημα είναι εάν υπήρχε στην αρχαιότητα κάποια φυλή η οποία ήταν πιο ψυλή από τις άλλες. Θυμάστε πόσο δέος προκαλούσαν οι γερμανικές φυλές στους ρωμαίους λόγω του ότι έριχναν τουλάχιστον ένα κεφάλι στον μέσο ρωμαίο; Το ίδιο μπορεί να συνέβαινε και σε άλλες εποχές και ο μύθος να οδήγησε στα περαιτέρω.
Τώρα άνθρωποι μεγαλύτεροι από 3 μέτρα δεν είναι λογικό να υπάρχουν, ακόμα και αν είναι μία απομονωμένη φυλή. Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ένα όριο στο οποίο αντέχουν όχι μόνο τα όργανα του αλλά γενικά όλη η παθολογία του - και το 2,5 τραβηγμένο το 3 είναι όσο αντέχει. Ακραίο αλλά σκεφτήται το εξής: πέφτετε τρέχωντας με 15Km/h - ξέρετε τι πίεση ασκείτε στον εγκέφαλο σας; Ξέρετε πόση πίεση θα ασκούσε ένα παρόμοιο πέσιμο σε ένα άνθρωπο 3 μέτρων - απλά θα πάθαινε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη....

Antonia
12-01-07, 20:37
Σύμφωνα με το βιβλίο Guinness του 2006 που έχω στην κατοχή μου οι ψηλότερες καταγεγραμμένες διαστάσεις ανθρώπων είναι:

ΕΝ ΖΩΗ ΑΝΤΡΑΣ
Ο Ξι-Σου (Κίνα, γεν. 1951), έχει ύψος 2,361 μ. σύμφωνα με 6 μετρήσεις που έγιναν στις 15-1-05 στο Chifeng City Hospital, στην εσωτερική Μογγολία.

ΑΝΔΡΑΣ
Ο ψηλότερος άνδρας όλων των εποχών είναι, βάσει αδιάψευστων στοιχείων, ο Ρόμπερτ Πίρσινγκ Γουάντλοου (ΗΠΑ, 1918-1940), ο οποίος είχε ύψος 2,72 μ. όταν μετρήθηκε για τελευταία φορά, στις 27 Ιουνίου 1940. Το εκπληκτικό ύψος του οφειλόταν σε έναν υπερενεργό βλεννογόνο αδένα, ο οποίος αποτελεί πηγή της αυξητικής ορμόνης σωματοτροφίνης.

ΕΝ ΖΩΗ ΓΥΝΑΙΚΑ
Η ψηλότερη εν χωή γυναίκα είναι η Σάντι Άλεν (ΗΠΑ), με ύψος 2,317 μ. Σήμερα ζυγίζει 142 κ. και φορά παπούτσια νούμερο 55. Τα πάνινα αθλητικά της παπούτσια τα αγοράζει μεταχειρισμένα από τον αστέρα της καλαθοσφαίρισης και παίκτη της ομάδας Ιντιάνα Πέισερς, Ρικ Σμιτς, που έχει ύψος 2,235 μ. και είναι γνωστός ως "Ολλανδός που Καρφώνει".

Ι
Ι
V


http://img217.imageshack.us/img217/1706/untitled1tr9.jpg


ΓΥΝΑΙΚΑ
Η Ζενγκ Τζινλιάν (Κίνα, γεν. 26-6-64), από την Κοινωνία του Φωτεινού Φεγγαριού, στην επαρχία Χουνάν, Κίνα, είχε ύψος 2,48 μ. όταν πέθανε, στις 13-2-82. Ο αριθμός αυτός αντιπροσώπευε το ύψος της θεωρώντας φυσική τη σπονδυλική καμπύλωση, επειδή η Ζενγκ υπέφερε από σοβαρή σκολίωση και δεν μπορούσε να σταθεί όρθια.

R-b-t3r
12-01-07, 20:50
Φίλε Oannhsea το πρόβλημα με αυτό που λές είναι ότι οι δεινόσαυροι υπήρχαν για παράδειγμα όπως και υπήρχαν πολύ μεγαλύτερα έντομα (τα κουνούπια είχαν ένα μέτρο μήκος κάποτε!). Ιδίως στα έντομα, το μεγάλο μέγεθος δεν ευννοεί την πτήση ούτε βοηθά στο να κρύβονται, οπότε λογικά σύμφωνα με τον συλλογισμό σου δεν θα έπρεπε να υπάρχουν! :D

Σωστά λές ότι ο σημερινός άνθρωπος όταν ψηλώνει τόσο μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα υγείας.
Τί γίνεται όμως αν έχουμε να κάνουμε με ένα υποείδος που έχει φυσιολογικό ύψος γύρω στα 2,5 μέτρα? Δεν θα είναι ανάλογα προσαρμοσμένο στο περιβάλλον του?

Συμφωνώ με τους προβληματισμούς σου αλλά από μόνοι τους δεν αρκούν να αναιρέσουν τίποτα.

PANEIOS
13-01-07, 00:33
Γεια χαρα και παλι
Ευχαριστω την Αντωνια για τις πληροφοριες που παρεθεσε..
Για να διευκρινησω κατι σχετικα με αυτο που ανεφερα οταν ειπα:

Απλα οταν σημερα υπαρχει ενας ανθρωπος με 2.50 μετρα υψος με σαρκα και οστα τοτε πρεπει να ειναι καποιος προσεκτικος με τις μυθολογικες αναφορες... πιστευω....

Το ανεφερα ακριβως για να τονισω οτι δεν πρεπει αβασανιστα να θεωρουμε εντελως μυθολογια την υπαρξη γιγαντων....
Ισως να κρυβεται μια αληθεια γυρω απο την υπαρξη τους...
Δεν το θεωρω κατι υπερφυσικο αλλα μαλλον καποια γενετικη ιδιαιτεροτητα (φυλη;) που μπορει να ειχαν καποιοι ανθρωποι (ομαδα ανθρωπων;) στο παρελθον....

Valtoxionokota
13-01-07, 09:02
http://www.stevequayle.com/Giants/index2.html

Προσπερνώντας οτιδήποτε άλλο αποσυντονίζει τη συζήτηση, ας προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε στο θέμα μας. Παραπάνω βλέπετε ένα link, το οποίο φιλοξενεί φωτογραφίες και από τη σύγχρονη εποχή. Το παραθέτω ως πηγή και γνωρίζω εκ των προτέρων πως εάν το πάμε το θέμα προς την πλευρά της ιατρικής ή της βιολογίας, θα έχουμε πολλά να πούμε. Το ύψος είναι ένα πολυγονιδιακό χαρακτηριστικό, επηρεάζεται δηλαδή από την εκδήλωση πολλών διαφορετικών γονιδίων, σε συνεργασία με το περιβάλλον. Για την ανάπτυξη συμμετέχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες (ορμονικοί π.χ), καθώς και η δυσλειτουργία ορισμένων από αυτούς. Αφήνουμε την ιατρική στην άκρη, προς το παρόν.
Στη Γένεση, υπάρχει το περίφημο απόσπασμα " οι δε γίγαντες ήσαν επί της γης εν ταις ημέρες εκείναις(...) οι απ' αιώνος, οι άνθρωποι οι ονομαστοί". Διαβάζοντας τη Γένεση και το Απόκρυφο του Ενώχ (και αυτά μόνο από την ιουδαιοχριστιανική άποψη), βλέπουμε πως οι γίγαντες ήταν τα προϊόντα ένωσης των "υιών του θεού" ή εκπεσόντων αγγέλων με τις θυγατέρες των ανθρώπων, ενώ στο Δευτερονόμιο αναφέρονται ως "υιοί του Ανάκ".
Σε μια από τις μετώπες του Παρθενώνα, υπάρχει η απεικόνιση των Τιτάνων, σε σύγκριση με τους ανθρώπους, όπου φαίνεται το υπερφυσικό μέγεθός τους. Τι να πρωτοαναφέρει κανείς...
Δεν υπάρχουν οστά. Αυτό είναι γεγονός. Υπάρχουν όμως μαρτυρίες που κανείς μας δεν πρέπει να παίρνει ελαφρά τη καρδία. Πρέπει να τις συγκεντρώνει, να τις μελετά και να ψάχνει, να αμφισβητεί τις πηγές του αλλά να μην κλείνει και τα μάτια του. Εγώ δεν θα πω ότι υπάρχει μια συνομωσία απόκρυψης των οστών που αναφέρουν κάποιοι μάρτυρες, θα πω όμως πως δεν μπορώ να αγνοώ τις μαρτυρίες τους χωρίς να τις εξετάσω. Όλοι ψέμματα λένε ή είναι ανόητοι, όπως ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθούν κάποιοι να μας πουν;Εντυπωση μου κανει το γεγονος πως οταν μας βολευει παιρνουμε μαρτυριες απο την βιβλο η καποια θρησκευτικοιστορικα βιβλια για να στηριξουμε τα επιχειρηματα μας και οταν δεν μας βολευει τα αμφισβητουμε ως ψευτικα, κατασκευασμενα και ανιστορητα...

Seth
13-01-07, 10:21
Τα στοιχεια αυτά τα βρήκα στο wikipedia

Giants in Greek Mythology
In Greek mythology the gigantes (γίγαντες) were (according to the poet Hesiod) the children of Uranos (Ουρανός) and Gaea (Γαία) (The Heaven and the Earth). They were involved in a conflict with the Olympian gods called the Gigantomachy (Γιγαντομαχία), which was eventually settled when the hero Heracles decided to help the Olympians. The Greeks believed some of them, like Enceladus, to lay buried from that time under the earth, and that their tormented quivers resulted in earthquakes and volcanic eruptions. Greek mythology also features the cyclopes (κύκλωπες) —well remembered for their encounter with Odysseus in Homer's Odyssey—giants (though not gigantes) with only one eye. The titans were as well often imagined to be of great size and strength, hence the word titanic.

Herodotus in Book 1, Chapter 68, describes how the Spartans uncovered in Tegea the body of Orestes which was seven cubits long -- around 10 feet. In his book The Comparison of Romulus with Theseus Plutarch describes how the Athenians uncovered the body of Theseus, which was of more than ordinary size. The kneecaps of Ajax were exactly the size of a discus for the boy's pentathlon, wrote Pausanias. A boy's discus was about twelve centimeters in diameter, while a normal adult patella is around five centimeters, suggesting Ajax may have been around 14 feet tall.

Giants in the West
Aside from mythology and folklore (see Tall tales), mysterious remains of giants have been found in America. Giants are usually classified as human-like remains that are 7'-5" or more in height. The book Forbidden Land by Robert Lyman (1971) recounts the following finds:

A decayed human skeleton claimed by eyewitnesses to measure around 3.28 metres (10 feet 9 inches tall), was unearthed by labourers while ploughing a vineyard in November 1856 in East Wheeling, now in West Virginia.
A human skeleton measuring 3.6 metres (12 foot) tall was unearthed at Lompock Rancho, California, in 1833 by soldiers digging in a pit for a powder magazine. The specimen had a double row of teeth and was surrounded by numerous stone axes, carved shells and porphyry blocks with abstruse symbols associated with it.
Several mummified remains of red haired humans ranging from 2-2.5 metres (6.5 feet to over 8 feet) tall were dug up at Lovelock Cave, (70 miles) north-east of Reno, Nevada, by a guano mining operation. These bones substantiated legends by the local Paiute Indians regarding giants which they called Si-Te-Cahs. For some reason scientists did not seem to want to investigate these finds further so many of the bones were lost. Fortunately one of the giant Lovelock skulls is still preserved today. It measures almost 30cm (1 foot) tall and resides along with other various Lovelock artefacts in the Humboldt Museum in Winnemucca, Nevada. Some of these artefacts can also be found in the Nevada State Historical Society's museum at Reno.
A 9' 11" skeleton was unearthed in 1928 by a farmer digging a pit to bury trash in Tensas Parish, Louisiana near Waterproof. In 1931 a 10' 2" skeleton was unearthed by a boy burying his dog in 1933 in Nearby Madison Parish.
Aside from in Forbidden Land, we can find other unverified examples or legends about the remains of giants:

A 9' 8" skeleton was excavated from a mound near Brewersville, Indiana (Indianapolis News, Nov 10, 1975). Εδώ ειναι το ερώτημα που βρίσκεται ο σκελετός τώρα.
In Clearwater Minnesota, the skeletons of seven giants were found in mounds. These had receding foreheads and complete double dentition (Childress 1992, p. 468).
A mound near Toledo, Ohio, held 20 skeletons, seated and facing east with jaws and teeth "twice as large as those of present day people," and besides each was a large bowl with "curiously wrought hieroglyphic figures." (Chicago Record, Oct. 24, 1895; cited by Ron G. Dobbins, NEARA Journal, v13, fall 1978).
In the town of Thunder Bay, Ontario Canada there is a span of mountains five miles long that are in the shape of a man wearing a headress laying down on his back and is called "The Sleeping Giant", it is from local Ojibway legend that identifies the giant as Nanabijou, the spirit of the Deep Sea Water, who was turned to stone when the secret location of a rich silver mine, now known as Silver Islet, was disclosed to white men.
Patagons of Patagonia in South America, giants claimed to have been seen by Ferdinand Magellan and his crew.

http://en.wikipedia.org/wiki/Giant_(mythology)#Giants_in_Greek_Mythology
http://www.mysteriousworld.com/Journal/2003/Spring/Giants/

agaliarep
13-01-07, 11:29
Εντυπωση μου κανει το γεγονος πως οταν μας βολευει παιρνουμε μαρτυριες απο την βιβλο η καποια θρησκευτικοιστορικα βιβλια για να στηριξουμε τα επιχειρηματα μας και οταν δεν μας βολευει τα αμφισβητουμε ως ψευτικα, κατασκευασμενα και ανιστορητα...
Νομίζω ότι σε καμία περίπτωση ο Μιχάλης δεν έχει ενεργήσει με αυτό τον τρόπο και πάντα θεωρεί τα θρησκευτικά κείμενα ως πηγές σημαντικές. Πάντα τα ερευνά και ποτέ δεν παίρνει όσα θέλει και απορρίπτει κάποια άλλα, αντίθετα αφήνει πάντα κάποια ενδεχόμενα ανοικτά και δεν ακολουθεί μια στάση δογματική.

OANNHSEA
13-01-07, 18:40
Πολύ σωστά μιλάμε για ένα ειποείδος ή στην καλύτερη των περιπτώσεων για κάποια γενετικά σφάλματα - μεμονομένα όμως, όπως και σήμερα.
Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε είδη ξεχωριστά μεταξύ τους όπως οι δεινόσαυροι με τους ανθρώπους. Αν πάρουμε δύο ΟΜΟΙΑ είδη π.χ. πρόβατα, θα δούμε ότι οι διαφορές τους στο μέγεθος δεν είναι τόσο μεγάλες ώστε να δικαιολογούν τον γιγαντισμό.

Από την άλλη οι αναφορές στους γίγαντες δεν θα πρέπει να πέρνονται στα σοβαρά εκτός και εάν υπάρχουν λογικές κατευθύνσεις. Για παράδιεγμα ας πάρουμε τον Γολιάθ. Ξέρουμε το ύψος των εβραίων εκείνη την εποχή από τις ανασκαφές και το ύψος των Φιλισταίων. Ένα γενετικό σφάλμα σίγουρα θα δημιούργησε τον Γολιάθ - από την άλλη όμως ξέρουμε το πόσο αλλόκοτοι φαίνονται οι σημερινοί γίγαντες στους κοινούς ανθρώπους όπως και τα προβλήματα τους π.χ. μειωμένη κινητικότητα. Για αυτό και έπεσε κάτω με την σφεντόνα ο δικός σου.
Το ίδιο συμβαίνει με τις αναφορές στους δήθεν γίγαντες που έχουν αναφερθεί κατά καιρούς. Πόσο σίγουροι μπορούμε να είμαστε από τις αναφορές που κάποιος συνέταξε χωρίς ΠΟΤΕ να έχει δει το αντικείμενο, αλλά του το είπα άνθρωποιι που τους το είχαν μεταφέρει και πάει λέγοντας το χαλασμένο τηλέφωνο. Πόσες φορές ένας "γίγαντας" απολιθωμένος δεν έχει βρεθεί και δεν έχουν τρέξει κόσμος και κοσμάκης να τον δει για να αποδειχτεί αργότερα ότι ήταν τεχνιτή πηγή δημιουργίας χρημάτων;

Μιχάλης
14-01-07, 09:48
Εντυπωση μου κανει το γεγονος πως οταν μας βολευει παιρνουμε μαρτυριες απο την βιβλο η καποια θρησκευτικοιστορικα βιβλια για να στηριξουμε τα επιχειρηματα μας και οταν δεν μας βολευει τα αμφισβητουμε ως ψευτικα, κατασκευασμενα και ανιστορητα...


Παρέθεσα τις συγκεκριμένες αναφορές επειδή αυτός είναι ο σκοπός του θέματος. Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε εμένα συγκεκριμένα με τη δημοσίευσή σου αυτή, ωστόσο πρέπει να σου πω ότι θεωρώ πως υπάρχουν σπέρματα αλήθειας - πραγματικότητας στη Βίβλο και σε άλλα βιβλία, αν και αυτό δεν αφορά το θέμα μας. Αν δεν σου αρέσουν οι αναφορές που υπάρχουν στη Γένεση και στο Δευτερονόμιο σχετικά με Γίγαντες, ξέχασέ τες, υπάρχουν όπως σίγουρα ξέρεις αναφορές και αλλού, δεν κολλάμε στη Βίβλο.
Οι ιατρικές - βιολογικές παράμετροι που αναφέρθηκαν παραπάνω με βρίσκουν σχετικά σύμφωνο και τις είχα υπονοήσει σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μου αλλά θα πρέπει να σκεφτούμε πως η φύση έχει τρόπους να βρίσκει λύσεις και δεν θα πρέπει να εξετάζουμε τέτοια φαινόμενα με βάση το τι ισχύει σήμερα.

OANNHSEA
14-01-07, 12:16
ΜΙΧΑΛΗ,
Μία τυχαία γεννετική μετάλλαξη δεν σημαίνει και την δημιουργία ενός νέου υποείδους. Πάρε για παράδειγμα το υποείδος Χόμπιτ που ανακαλύψαμε σχετικά πρόσφατα. Η εξέλιξη του πήρε κάμποσες δεκάδες χιλιάδες χρόνια για να επιτευχθεί και φυσικά ήταν μέσα στα πλαίσια του περιβάλοντός του. Ποιό είναι το περιβάλον ή καλύτερα οι ανάγκες για να δημιουργηθεί ένα υποείδος το οποίο θα έχει σε σχέση με το αρχικό είδος μειωμένη κινητικότητα;
Ο τυρανόσαυρος rex εξελίχτηκε γιατί υπήρχαν τα αντίστοιχα πλάσματα. Ο άνθρωπος; Μην ξεχνάμε βέβαια ότι κατά τις ανασκαφές έχουμε ανακαλύψει ότι οι άνθρωποι που εγκαταστάθηκαν σε οικισμούς γεωργών έχασαν ύψος από τους προγόνους τους και αυτό είναι μια βιολογική ανάγκη. Το μεγαλύτερο ύψος δίνει ένα σορό πλεονεκτήματα στον κυνηγό - μετά από κάποιο ύψος όμως τα πλεονεκτήματα χάνονται. Το μικρότερο ύψος δίνει πλεονηκτήματα στον γεωργό.

Άρα λοιπόν ή θα έχουμε μία τυχαία μετάλλαξη που εξυμνήθηκε από τους αρχαίους ή θα έχουμε ένα υποείδος το οποίο ΔΕΝ ξέρουμε μέχρι στιγμής με τι ακριβώς ασχολιώταν... Καμία ιδέα;

Μιχάλης
15-01-07, 08:16
ΜΙΧΑΛΗ,
Μία τυχαία γεννετική μετάλλαξη δεν σημαίνει και την δημιουργία ενός νέου υποείδους.
Άρα λοιπόν ή θα έχουμε μία τυχαία μετάλλαξη που εξυμνήθηκε από τους αρχαίους ή θα έχουμε ένα υποείδος το οποίο ΔΕΝ ξέρουμε μέχρι στιγμής με τι ακριβώς ασχολιώταν... Καμία ιδέα;

Συμφωνώ απόλυτα. Σίγουρα μια μετάλλαξη δεν δημιουργεί πάντα ένα νέο (υπό)είδος. Οι αναφορές για Γίγαντες, όμως, είναι εξαπλωμένες σε όλο τον κόσμο και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει, για το αν όντως όλοι αυτοί οι λαοί είχαν φυλές Γιγάντων ή αν απλώς μετέδιδαν παραδόσεις άλλων λαών. Και, φυσικά, αν υπήρχαν τέτοιες φυλές σχεδόν παντού, γιατί δεν έχουν βρεθεί ανάλογα οστά ή αν έχουν βρεθεί, γιατί δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό.
Οι παραδόσεις, στις περισσότερες περιπτώσεις τουλάχιστον, μιλούν για αφανισμό των Γιγάντων, είτε από μεταξύ τους πολέμους είτε από διαμάχες με "Θεούς".

R-b-t3r
15-01-07, 08:28
Άρα λοιπόν ή θα έχουμε μία τυχαία μετάλλαξη που εξυμνήθηκε από τους αρχαίους ή θα έχουμε ένα υποείδος το οποίο ΔΕΝ ξέρουμε μέχρι στιγμής με τι ακριβώς ασχολιώταν... Καμία ιδέα;
Εδώ η εικασία φίλε μου είναι δύσκολη, ιδίως αν δεν είναι γνωστό το περιβάλλον στο οποίο αναπτύχθηκαν. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα: αν βρίσκαμε ένα σκελετό από βραδύποδα, λογικά θα έπρεπε να υποθέσουμε ότι είχε δέντρα στην περιοχή. Αν όμως δεν βρίσκουμε δεν σημαίνει ότι είναι λάθος το εύρημα. Προφανώς κάτι άλλο συμβαίνει και πρέπει να το ψάξουμε παραπέρα.
Επίσης πρέπει να σου επισημάνω ότι στους παλαιοντολόγους υπάρχει συζήτηση για το αν οι σκελετοί του Τυρανόσαυρου είναι σωστοί γιατί υπολογίζουν ότι αν σκόνταφτε όταν έτρεχε, υπήρχε πολύ μεγάλη πιθανότητα να χτυπήσει θανάσιμα. Σύμφωνα λοιπόν, με αυτά που υποστηρίζεις παραπάνω, ο σκελετός του τυραννόσαυρου δεν θα έπρεπε να υπάρχει!!

Κάτσε πρώτα να διαπιστώσουμε λοιπόν αν υπήρχε είδος γιγάντων και βλέπουμε μετά.

OANNHSEA
15-01-07, 19:16
Ο τυραννόσαυρος είναι ένα άλλο είδος πέρα μακράν του ανθρώπου που αναπτύχθηκε μέσα από μία σειρά άλλων όντων κατά την διάρκεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών. Το είδος των γιγάντων θα έπρεπε να εξελιχτεί μαζί μας για να μας μοιάζει και άρα θα είχε το πολύ μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια...
Άρα...

Τέλος πάντων. Πιστεύω ότι το θέμα έγκειται στην μυθολογική πλευρά και στην έκπληξη που δημιουργούσε κάποια τυχαία μετάλλαξη. Από εκεί και ύστερα το αν οι γίγαντες αλληλοεξολοθρεύτηκαν (μην ξεχνάμε ότι χρειάζεται ένας ελάχιστος αριθμός μελών για να διατηρηθεί το υποείδος) κατά τις εν τοπικό πεδίο παραδόσεις ή τους εξολόθρευσαν οι άνθρωποι αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Βέβαια υπάρχει και το αλλά του 1%.
Για παράδειγμα: Ο Άρθουρ Κλάρκ στο βιβλίο του "τα μυστήρια του κόσμου" λέει στο τέλος για κάποιο μύθο μίας φυλής στην Σουμάτρα (αν θυμάμαι καλά) κατα΄την οποία οι άποικοι εξόντωσαν την υπάρχουσα "βάρβαρη φυλή" και έκαψαν τους εναπομείναντες μέσα σε μία σπηλιά. Έκπληξη δεν ήταν η ανακάληψη των Χόμπιτ σε ένα από τα νησιά της Ινδονησίας και μάλιστα ο θάνατος τους ήταν τόσο κοντά χρονολογικά σε εμάς;

R-b-t3r
15-01-07, 19:52
Τέλος πάντων. Πιστεύω ότι το θέμα έγκειται στην μυθολογική πλευρά και στην έκπληξη που δημιουργούσε κάποια τυχαία μετάλλαξη. Από εκεί και ύστερα το αν οι γίγαντες αλληλοεξολοθρεύτηκαν (μην ξεχνάμε ότι χρειάζεται ένας ελάχιστος αριθμός μελών για να διατηρηθεί το υποείδος) κατά τις εν τοπικό πεδίο παραδόσεις ή τους εξολόθρευσαν οι άνθρωποι αυτό είναι μία άλλη ιστορία.
Πιθανόν να συνέβει και αυτό. Ένα είδος τόσο μεγάλο σε όγκο, θα έχει πρόβλημα να βρεί αρκετή τροφή ώστε να συντηρείται σε σχέση με κάποιο μικρότερο. Σε περιόδους έλλειψης τροφής αυτό μπορεί να είναι κρίσιμο.

SAM_502
18-01-07, 09:03
αναφορές για γίγαντες υπάρψουν ακι στην παλαιά διαθήκη.

τωρα τα ευρηματα του μετρο που άκουσα που μπορει να πήγαν?υπάρχει κάποια υπηρεσιά εδω που ασχολείται με αυτα?η τα στείλαν στο εξωτερικό???????

Old cave-dinosaur
18-01-07, 20:25
Παρακολούθησα για λίγες μέρες το θέμα περί "γιγάντων" κλπ.
Νομίζω οτι πρέπει να σοβαρευτούμε !
Ποιά ευρήματα στο Μετρό ; - Μια ζωή, συνηθίσαμε: ... "άκουσα απο κάποιον, γνωστό κάποιου που το έμαθε απο τον γείτονα του ξαδέρφου του..." κλπ ! :D
Να είστε βέβαιοι οτι, παγκόσμια, δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ απόδειξη-εύρημα, πόσο μάλλον, πραγματική φωτογραφία κάποιων οστών, ή, οποιωνδήποτε άλλων υπολειμάτων γιγάντων. :D
Όσο για το συγκεκριμένο παράδειγμα, των ανασκαφών στόν σταθμό ΦΙΞ του Μετρό..... τίποτα περισσότερο, απο τα γνωστά αρχαιολογικά ευρήματα.
Εδώ και πολλά χρόνια, γνωρίζω "απο μέσα" πολλούς αρχαιολόγους, παλαιοντολόγους, παλαιοανθρωπολόγους κλπ πανεπιστημιακούς και, έχουμε συνεργαστεί στην εξερεύνηση κάμποσων σπηλαίων.
Μην φανταστείτε οτι, όλοι οι παραπάνω κρύβουν κάποια φοβερά μυστικά, σε συνεργασία με μυστικές υπηρεσίες :D .
Έρευνα, ΣΟΒΑΡΗ, κάνουν οι άνθρωποι, με ανασκαφές, χρονολογήσεις, εργαστήρια και ο,τι άλλο μπορούν, στα πλαίσια των δυνατοτήτων που τους παρέχονται.

Δυο μικρά παραδείγματα, για να καταλάβουμε, πώς βγαίνουν οι φήμες και οι "αρβύλες" ανα τους αιώνες:

- Στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, απο τα αρχαία χρόνια, έβγαιναν στην επιφάνεια τεράστια οστά, που οι πρόγονοί μας, ήταν πεπεισμένοι οτι προέρχονταν απο γίγαντες που είχαν θαφτεί εκεί μετά τον πόλεμο μεταξύ αυτών και των 12 θεών του Ολύμπου. - Η σύγχρονη έρευνα, έδειξε οτι, δεν είναι τίποτα περισσότερο, ή, λιγότερο απο οστά μαμούθ που έζησαν εκεί πριν κάμποσες χιλιάδες χρόνια !

- Δεύτερο παράδειγμα:
Οι αρχαίοι, αλλά και, οι πολύ μεταγενέστεροι πρόγονοί μας, έβρισκαν, σε σπήλαια κυρίως, μεγάλα κρανία με μια μεγάλη τρύπα στο μέτωπο, σαν κόγχη ματιού.
Γι' αυτούς, ήταν τα κρανία γιγάντων-κυκλώπων....
..Στην πραγματικότητα: κρανία νάνων ελεφάντων και ρινόκερων που ζούσαν, κάποτε, στον χώρο της πατρίδας μας (Τήλος κλπ) !

Άς μην παρασυρόμαστε, λοιπόν, τόσο εύκολα, απο εύπεπτες μυθοπλασίες και συνωμοσιολογίες, που είναι άλλωστε τόσο πολύ "της μόδας" στίς μέρες μας. ;)

HLIOS
31-01-07, 03:37
Υπάρχουν αρχαία κείμενα που το επιβεβαιώνουν αυτό( ορφικά, μυθολογία, ιστορικά ) που μιλούν για την ύπαρξη τέτοιων πλασμάτων . Το ερώτημα είναι άλλο γιατί ενώ βρίσκουν τέτοιους σκελετούς τους κρύβουν? Γιατί φοβούνται να μάθουμε την αλήθεια? Και ποιοι γνωρίζουν? :confused: Νομίζω ότι όλα ξεκινάμε από το γεγονός ότι μας έχουν διδάξει την ιστορία σαν μυθολογία ...

OANNHSEA
31-01-07, 19:35
Ηλιος,
Η αναφορά σε ένα βιβλίο ή κείμενο δεν σημαίνει αυτόματα και την απόδειξη του.
Και ιδιαίτερα εάν αυτά τα βιβλία είναι κυριώς βιβλία μυθολογίας.
Από την άλλη πως είσαι τόσο σίγουρος ότι τους κρύβουν και δεν τους δείχνουν;
Εάν τους έκρυβαν ποιός θα το μάθαινε για μας πει ότι τους κρύβουν;
Εάν είναι έτσι τόσο έυκολο να τους βρει κανείς από τις φήμες γιατί κάποιος από τους ¨μεγάλους ερευνητές", που τα αναφέρειε αυτά, δεν έχει κάνει το μεγάλο βήμα να τους αποκαλύψει;;;

Old cave-dinosaur
31-01-07, 20:17
Ας μην επανερχόμαστε στα ίδια και τα ίδια.

..Πως "επιβεβαιώνονται", τα συγκεκριμένα μυθολογικά κείμενα;

.."Βρίσκουν"... - Πότε; Ποιοί; Πού; -ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ- πάλι.

.."Φοβούνται την αλήθεια".. - Τα συνηθισμένα συνωμοσιολογικά, για αποκρύψεις γεγονότων και στοιχείων, που δεν συμφέρουν κάποιους κλπ κλπ κλπ. :eek:

Δεν έχετε, ορισμένοι, βαρεθεί να σας αναμασούν τα ίδια παραμυθάκια, χωρίς ΚΑΜΙΑ απολύτως απόδειξη ή ένδειξη, έστω ; :confused:

Φίλε OANNHSEA, νομίζω οτι, οσο κι' αν επιμένουμε για την πλήρη ανυπαρξία γεγονότων και συγκεκριμένων στοιχείων, το: "άκουσα", "κάπου διάβασα" κλπ, είναι πιο γλυκό απο την πραγματικότητα !

HLIOS
01-02-07, 00:20
…ιδιαίτερα εάν αυτά τα βιβλία είναι κυρίως βιβλία μυθολογίας…


Τα ιδία έλεγαν στον Γερμανό αρχαιολόγο Ερρίκος Σλήμαν .

Και φυσικά υπάρχει συνομωσία απόκρυψη της αλήθειας κ της ιστορίας των ελλήνων.

OANNHSEA
01-02-07, 19:57
Μόνο που υπάρχει μία μικρήηηηηη λεπτομέρεια.
Ο ΣΛΗΜΑΝ βρήκε ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ, αυτό που έψαχνε και τώρα ΟΛΟΙ μπορούμε να το δούμε.
Όλοι οι άλλοι παραμυθάδες κάθονται στα γραφεία τους και γράφουν παραμύθια, χωρίς φυσικά κανένας από αυτούς να χρειάζεται αν αποδείξει κάτι από τα παραμύθια που γράφει...
Από το 1850 υπάρχουν γυρολόγοι και "επιστήμονες" που λένε, υποστηρίζουν, και μερικοί τολμάνε να βγάλουν ακόμα και χαλκευμένους γίγαντες προς τέρψην του κοινού.
Παραμύθι και συνομοσιολογία θέλει ο λαός - αυτό θα έχει...

Voel
02-02-07, 11:31
To ερωτημα βεβαια ειναι και το ΤΙ ακριβως βρηκε ο Σλημανν, δεδομενου οτι τα ευρηματα του ειναι μια σειρα πολεων φτιαγμενων η μια πανω απο την αλλη, ΚΑΜΜΙΑ εκ των οποιων δεν μπορει να ταυτιστει με τη μυθικη Τροια.

Ας ειμαστε προσεκτικοι λοιπον οταν κανουμε το αλμα απο τον μυθο στην ιστορια.

OANNHSEA
02-02-07, 18:18
Διαφωνώ με το τι βρήκε ο Σλήμαν.
Νέες μελέτες ακόμα και από δορυφόρους βρήκαν ακόμα και τα τείχη που περιγράφει ο Όμηρος, όπως και τις αρχαίες ακτογραμμές...
Ο Σλήμαν απλώς θεώρησε λάθος την πόλη - μία από τις πολλές.
Ήταν όμως σωστός στην περιοχή και στην τοποθεσία - άσχετα πως σαν ερασιτέχνης που ήταν, ΔΕΝ έκανε σωστές ανασκαφές και έδωσε λάθος ερμηνείες στα δεδομένα που βρήκε...

Από την άλλη πλευρά όμως θα περίμενε κάποιος πως όλοι αυτοί οι παραμυθάδες θα έβρισκαν κάτι, μικρό όσο μία δακτυλίθρα, για να δείξουν στα πλήθη που πιστεύουν με το τίποτα. Αντι αυτού αναγκάστηκαν να δείξουν τον δήθεν σκελετό από ένα κένταυρο που έχουν σε ένα πανεπιστήμιο της Αμέρικα, χωρίς βέβαια να γράφουν ότι είναι μούφα από τους ίδιους τους πανεπιστημιακούς...
Ε, άμα δεν έχεις στοιχεία για αυτά που γράφεις - ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙΣ...

Απέριττος
07-02-07, 13:39
Αγαπητέ Old Cave θα σου πω κάτι που σκεφτόμουν την ώρα που διάβαζα τους καθόλα σεβαστούς προβληματισμούς σου. Έχεις δίκιο να σκέφτεσαι έτσι. Όμως είναι γεγονός ότι πολλές φορές κρύβονται πράγματα ή περνάνε στην λήθη εξαιτίας της συνομοσίας συγκάλυψης που επικρατεί. Θα σου θυμίσω ότι πριν ανακαλυφθεί η Τροία όλοι έλεγαν ότι η ιστορία του Τρωϊκού πολέμου ήταν μια μυθολογία και μόνο και ότι η Τροία υπήρχε μόνο μέσα στο μυαλό του Ομήρου. Όμως ήρθε η αρχαιολογική σκαπάνη ενός "τυχοδιώκτη" και τους διέψευσε όλους αυτούς.
Απο την άλλη λες ότι δεν βρίσκονται πράγματα. Καλέ μου φίλε κάνεις λάθος. Υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές για πράγματα που βρίσκονται και αποτελούν απο μόνα τους αναπάντητα ερωτηματικά και τα "θάβουν". Ακόμα και γι αυτά τα οποία δεν μπόρεσαν να τα συγκαλύψουν τα παρερμηνεύουν με καταφανείς λάθος εκτιμήσεις ως προς την προέλευσή τους κλπ...
Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι για χρόνια πήγαινα στο αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας κάποτε για να δω αυτόν τον περίφημο μηχανισμό των Αντικυθήρων. Πάντα μου έλεγαν ότι είναι στα εργαστήρια για συντήρηση.
Σήμερα έρχονται κορυφαίοι επιστήμονες και μιλάνε για τεχνολογία πολύ ανώτερη απο αυτήν που πιστεύαμε ότι υπήρχε στην αρχαιότητα.
Απο την άλλη έχουμε για παράδειγμα την μπαταρία της Βαγδάτης. Γίνεται ο πόλεμος στο Ιράκ και τα μουσεία λεηλατούνται. Κάπου διάβασα ότι μέσα στα αντικείμενα που εκλάπησαν ήταν και αυτό. Μετά απο μερικές δεκαετίες καποιοι θα μιλούν γι αυτό αλλά δεν θα υπάρχει να το δούνε και θα περάσει στην σφαίρα της φήμης του μύθου, ότι μπορεί να ήταν αλλά και να μην ήταν.
Σε σχέση τώρα με τους γίγαντες. Υπήρχαν κάποτε σε ένα μοναστήρι (της Κέρκυρας αν δεν κάνω λάθος) τα τεράστια και γιγάντια οστά απο κάποιο όν το οποίο δεν είχε ταξινομηθεί απο την επίσημη επιστήμη. Πήγαινες εκεί και το έβλεπες αυτό. Το είχα δει κι εγω με τα ίδια μου τα μάτια. Πόλύ παράξενα οστά. Σε πληροφορώ ότι αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει παρά ένα ελάχιστο δείγμα. Όταν ένας φίλος που πήγε πριν λίγα χρόνια ρώτησε τι έγιναν τα οστά του είπαν ότι ήρθαν κάποιοι Γερμανοί απο ένα πανεπιστήμιο και τα πήραν για έρευνα. Απο τότε κανείς δεν ξανάκουσε τίποτε.
Όσο για το αν έχουν βρεθεί οστά γιγάντων θα μπορούσα να σου μεταφέρω μια πολύ πρόσφατη ιστορία. Δυστυχώς δεν μπορώ να το κάνω γιατί έχω υποσχεθεί να μην μιλήσω τουλάχιστον ακόμα. Και μιλάμε για πολύ δικό μου άνθρωπο και απο πρώτο χέρι... τέλος πάντων. Μπορείς να θεωρήσεις ότι και αυτό είναι απλά μια φήμη..
Φιλικά...

OANNHSEA
07-02-07, 19:20
Tα παράξενα οστά δεν ανήκουν οπωσδήποτε σε γίγαντες.
Μόνο κάποιος ειδικός (ιατρός ή ζωολόγος ή παλαιοντολόγος) μπορεί να καταλάβει από που προέρχονται.

ΟΙ φήμες είναι φήμες όμως.
Θα μπορούσε κάποιο εύρημα να είναι οτιδήποτε. Το μόνο που το κάνει να ανήκει στο θέμα μας, είναι η γνώμη ενός ειδικού.

Ποιός ο λόγος λοιπόν να πάρουν τα οστά Γερμανοί ειδικοί εάν το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να τα φωτογραφήσουν και γιατί οι υπεύθυνοι τους τα έδωσαν τόσο εύκολα εάν θεωρούσαν ότι άξιζαν κάτι; Μήπως τελικά και αυτά τα οστά ήταν ένα παραμύθι και εποινόησαν ένα άλλο παραμύθι για να συγκαλήψουν το πρώτο;

Τέλος πάντων, εγώ είμαι ένας από αυτούς που δέχομαι ΜΟΝΟ ότι μπορεί να αποδειχτεί και όχι από ένα άτομο. Εάν μπορείς να αποδείξεις τα λεγόμενα σου...

Απέριττος
07-02-07, 21:08
Δεν είπα ότι τα οστά ήταν απο γίγαντες. Το ανέφερα σαν παράδειγμα για να δείξω πως εξαφανίζονται πράγματα. Σε σχέση με την ιστορία που μπορεί όπως είπες να είναι και παραμύθι υπάρχει ένα γεγονός. Το γεγονός ότι τα οστά που βλέπαμε δεν υπάρχουν πια για να τα δούμε. Τώρα αν τον λόγο που αναφέρουν οι καλόγεροι τον έχουν επινοήσει τι να σου πω.. Αν λένε ψέμματα ψέμματα σου λέω κι εγω...

Μιχάλης
08-02-07, 10:01
Ποιός ο λόγος λοιπόν να πάρουν τα οστά Γερμανοί ειδικοί εάν το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να τα φωτογραφήσουν και γιατί οι υπεύθυνοι τους τα έδωσαν τόσο εύκολα εάν θεωρούσαν ότι άξιζαν κάτι; Μήπως τελικά και αυτά τα οστά ήταν ένα παραμύθι και εποινόησαν ένα άλλο παραμύθι για να συγκαλήψουν το πρώτο;

Νομίζω πως αυτές σου οι απορίες είναι εύλογες, ωστόσο θα ήθελα με την αφορμή που μου δίνεις να θέσω ένα ζήτημα. Όταν λέμε πως αντικείμενα αρχαιολογικού ή οποιουδήποτε άλλου ενδιαφέροντος "χάθηκαν" δεν εννοούμε αναγκαστικά πάντα πως έγινε κάποια συνομωσία απόκρυψης από "σκοτεινούς" κύκλους και τα λοιπά. Δεν εξηγεί η συνομωσιολογία τα πάντα ούτε και τη δέχομαι ως την απόλυτη απάντηση σε όλα τα ερωτήματα. Τις περισσότερες φορές όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του ελληνικού τρόπου ζωής και σκέψης. Το πιθανότερο είναι πως όλα αυτά είναι ξεχασμένα σε αποθήκες και πως βαριέται κανείς να ψάξει να βρει τι έγιναν όλα αυτά. Από αυτό, πιστεύω, ξεκινά ολόκληρη η φιλολογία αυτού του είδους. Και στη δική μου περιοχή είχαν βρεθεί αντικείμενα πριν τριάντα χρόνια, σημαντικά τα είχαν χαρακτηρίσει οι αρχαιολόγοι και υποτίθεται πως θα εκθέτονταν στο τοπικό μουσείο, αλλά ποτέ αυτό δεν έγινε. Ίσως βρίσκονται στο εξωτερικό για μελέτες, μιας και το μεγαλύτερο μέρος των ανασκαφών το πραγματοποιεί η Γαλλική Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Τέλος πάντων, εγώ είμαι ένας από αυτούς που δέχομαι ΜΟΝΟ ότι μπορεί να αποδειχτεί και όχι από ένα άτομο. Εάν μπορείς να αποδείξεις τα λεγόμενα σου...

Οι αποδείξεις, όπως ξέρεις, έχουν πάρα πολύ σχετική έννοια στις μέρες που ζούμε...

kapoios
27-12-07, 03:07
Μήπως κάποιος απο εσας έχει περισσότερες πληροφορίες για αυτο τον γίγαντα? Λενε προς βρέθηκε στην Ινδια...

δείτε τις φώτος,αλλάζοντας το "hxxp" σε "http"

hxxp://www.qpix.ru/admin_new/foto/2007-12-26/1198642339/40futovyjj_skelet_cheloveka_5_foto__tekst_1.jpg
hxxp://www.qpix.ru/admin_new/foto/2007-12-26/1198642339/40futovyjj_skelet_cheloveka_5_foto__tekst_2.jpg
hxxp://www.qpix.ru/admin_new/foto/2007-12-26/1198642339/40futovyjj_skelet_cheloveka_5_foto__tekst_3.jpg
hxxp://www.qpix.ru/admin_new/foto/2007-12-26/1198642339/40futovyjj_skelet_cheloveka_5_foto__tekst_4.jpg
hxxp://www.qpix.ru/admin_new/foto/2007-12-26/1198642339/40futovyjj_skelet_cheloveka_5_foto__tekst_5.jpg

nERaiDoULa
27-12-07, 06:50
Ή εγώ , τα 'χω τελείως χαμένα .. ή μόνο γίγαντα δεν βλέπουν τα ματάκια μου ..
Δεν δοκιμάζει και κανείς άλλος να μου φύγει η απορία ? pleaseeee ... :confused:

OANNHSEA
27-12-07, 07:25
Προσέξτε τις φωτογραφίες.
Πρώτη φωτό: λόγω γεωλογικής διαμόρφωσης είναι σχεδόν αδύνατο να βρέθηκε ο σκελετός στην πρώτη φωτογραφία όπως ακριβώς είναι. Αυτό θα σήμαινε έντονη ή μακροχρόνια γεωλογική διαταραχή. Στην πρώτη περίπτωση ο σκελετός θα ήταν σε κομμάτια και όχι ολόκληρος - στην δεύτερη θα ήταν ίσως και ενός εκατομμυρίων ετών, πράγμα τουλάχιστον γελοίο λόγω εξέλιξης των ειδών...

Τρίτη φωτό: Το περίστροφο στα αριστερά τι το θέλει ρε παίδες ο "γίγαντας";;;

Πέμπτη φωτό: Εδώ φαίνεται καθαρά ότι ο σκελετός μοιάζει εκπληκτικά με τον ανθρώπινο, πράγμα το οποίο δεν είναι λογικό, λόγω του μεγάλου του βάρους. Εφόσον το βάρος είναι μεγάλο, θα αναπτύσονταν ειδικοί σύνδεσμοι, αρθρώσεις και τμήματα των οστών, έτσι ώστε να μην έχει προβλήματα το πλάσμα. (Δείτε σκελετό ελέφαντα και ελαφιού - διαφορετικό πλάσμα, διαφορετικές δυνατότητες).

Τελικά μήπως οι "μαμουδιές" είναι κυρίως από την Ρωσσία; (www.qpix.ru);;;;

AVATARGR
30-12-07, 10:39
Οι ανθρωποι οι οποιοι βρισκουν συνηθως τετοιου μεγεθους κοκαλα στην ελληνικη περιφερεια ειναι συνηθως αγροτες που οργωνουν εκεινη τη στιγμη τα χωραφια τους. Οι περισσοτεροι δεν δινουν καν σημασια καθοτι θεωρουν πως ειναι κοκκαλα ζωων, ενω παλι αλλοι δεν μιλουν παρα σε ελαχιστους καθοτι δε θελουν μπλεξιματα με τις αρχες. Αλλα περιστατικα ερχονται απο τη διανοιξη νεων δρομων οπου και εκει αν υπαρξει αναλογο περιστατικο, παρατηρειται κατασταση αναλογη με αυτη που ανεφερε ο agaliarep. Στη διανοιξη του δρομου Ηρακλειου - Χανιων στην Κρητη πρεπει να βρηκαν αρκετους συμφωνα με αξιοπιστους μαρτυρες. Οπως επισης και στην πολη του Αργους (η οποια σημειωτεον βρισκεται πανω στην αρχαια πολη), ακομη και μεχρι πριν 10-15 χρονια που επεκτεινοταν χωροταξικα, γιγαντιοι σκελετοι ερχονταν συνεχως στο φως! Μια φωτογραφια βρε παιδια! Οπως ειπα η ελλειψη αποδεικτικων στοιχειων για τους υπολοιπους ειναι το μεγαλο αγκαθι της ιστοριας...
Φίλοι μου καλημέρα σας.
Σχετικά με αυτο που αναφέρει ο φίλος beetlejuice έχω να προσθέσω μια
προσωπικη εμπειρία σχετικά με το ότι πολλα βρίσκονται αλλά δεν
παρουσιάζονται απο τον φόβο πολλες φορες της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
Το 1976 ένας συναδελφός μου είχε φερει για να μου δίξει μια πλάκα που
βρήκε στο κτήμα του στην ΜΑΝΗ γιατί είχε κάτι γραμμένο πάνω...(10 εκτ)
Με έκπληξή μου είδα πως η γραφή αυτή ήταν σφηνοειδής...
Αυτό με παραξένεψε πολυγια το πως βρέθηκε αυτο.
Βεβαια του είπα να παει στην αρχαιολογικη υπηρεσια.
Η απαντησή του ηταν καλα για τρελλό με περασες ???
Απο το κτήμα αυτο βγάζω πολυ λάδι να αρχίσουν ανασκαφές και να χάσω
και το κτήμα μου ????

Πιστεύω πως πολλά έχουν βρεθεί αλλά δεν παρουσιάζονται...
Ενας απο τους λόγους είναι και ο λόγος που αναφέρω..


Ευχαριστώ.

mikede12345
02-01-08, 18:29
καλησπερα!
παιδια δεν μπορω να καταλαβω για πιο λογο τοση πολλη φασσαρια για το αν
υπηρξαν γιγαντες
προσωπικη μου γνωμη ναι υπηρξαν
που το στηριζω αυτο?
απο βιβλια αναφορες απο παλαια διαθηκη ενωχ αρχαια ελληνικα κειμενα κλπ.
μα θα μου πειτε:καλα εσυ μονο απο βιβλια τα στηριζεις αυτα που λες?
που ειναι οι αποδειξεις οι απτες
εστω ενα να ειχαμε δει απο κοντα?
φωτο κατι βρε παιδι μου!
και καλα ποιος σας ειπε οτι θα αφησουν οι παραχαρακτες τις ιστοριας της ανθρωποτητας οτι θα εχετε τις αποδειξεις που ολοι ζητατε?
δεν υπαρχει περιπτωση καποιο σημαντικο εβρημα οπως ufo γιγαντες η κατι αλλο
τρανταχτο που θα αλλαζει την εικονα της ιστοριας που ξεραμε μεχρι τωρα
να το δουμε! ξεχαστε το αυτο!
θα συνεχισουν οι ανθρωποι να μασανε το ιδιο κουτοχορτο που μας προσφερουν εδω και χρονια!!
δεν υπηρξε τεχνολογια γιγαντες κτλ. καλααααααα!
νομιζατε οτι οι αρχαιοι ελληνες ηταν βλακες και λεγανε ιστοριουλες ετσι
απλα για να περνα η ωρα και να ξεφευγουν απο την μονοτονη ζωη τους?
ολα τα ξερανε τα παντα γνωριζανε!και βλεπανε!
καταλαβαινετε τι ενοω!
οσο για την ιστορια με μαυρα τζιπ σιγουρα κατι θα παιχθηκε!
τρεξανε τα παλικαρια να τα προλαβουν πριν προλαβει και σκασει η βομβα!
αμ πως! ετσι?

Gorgon
21-01-08, 09:26
Και εκει ακριβως βρισκεται το ολο προβλημα. Δημιουργουμε ενα θεμα, χωρις να υπαρχει καμμια αποδειξη, βασιζομενοι σε μυθους και σε μαρτυριες εμπιστων -δηθεν- μαρτυρων, (αδελφος του κολλητου μου κτλ) οι οποιοι ομως δεν μπορουν να μας παραθεσουν καμμια αποδειξη για τα λεγομενα τους. Σε αυτο προσθετουμε μια γευση συνομωσιας με μαυρα τζιπ, φουσκωτους κτλ (λες και εαν ηθελαν να κουκουλωσουν τα πραγματα θα το εκαναν με τοσο εξοφθαλμο τροπο) και η συνταγη δενει.

Δεν θελω να κανω το δκηγόρο του διαβόλου, αλλά ετσι ακριβώς εχουν τα πράγματα.Συμβαίνει να εργάζομαι σε τετοιου ειδους υπηρεσία....
Παίζονται πάρα πολλά συμφέροντα πίσω απο τέτοιες ανακαλύψεις..Κατ'αρχήν δεν συμφέρει την εκκλησία κι επειτα δεν συμφέρει την αρχαιολογία...και οι δύο ειναι τυφλές και αν παραδεχτούν οτι συμβαίνει κάτι διαφορετικό απ΄αυτό που πρεσβεύουν αμέτρητα χρόνια θα πρέπει ν αλλαξουν την ιστορία!
Οσο για φωτογραφίες, μάλλον δεν ξέρεις πως λειτουργούν αυτές οι υπηρεσίες... το λιγότερο που θα μπορούσε να συμβεί, θα ήταν να χάσει κάποιος τη δουλειά του.

cult
21-01-08, 13:32
Η φωτο Ν5 και κατα συνεπεια κ η 4 ,ειναι γνωστο πως δεν ειναι αληθινη.Δημιουργηθηκε για ενα διαγωνισμο.Την εβγαζε κ γνωστος απατεωνας στη TV,λεγοντας οτι ειναι αυθεντικη.Οσο για την 3 τι να πω...Αν υπαρχει εστω κ ενας που μπορει να πιστεψει οτι ειναι αληθινη του ευχομαι καλη τυχη στη ζωη του γιατι θα τη χρειαστει.

Υ.Γ.Litsa keep it up.

pithia
29-01-08, 16:01
Πριν περίπου μία εβδομάδα, δεν είχα ύπνο και είχα ανοίξει την τηλεόραση για να με κοιμήσει...
Έπεσα πάνω σε ένα ντοκυμαντέρ στην ΕΤ1, όπου έδειχνε και φωτογραφίες από οστά γιγάντων, που βρέθηκαν κυρίως στο νησί της Σάμου στην περιοχή "Παναίμα".
Η μυθολογία λέει για την περιοχή ότι ο Ποσειδώνας είχε ζητήσει την βοήθεια των Αμαζόνων σε μία μάχη και οι Αμαζόνες αρνήθηκαν.
Τότε ο Ποσειδώνας τις παρέσειρε στην Σάμο στην συγκεκριμένη περιοχή και έγινε σφαγή. (εξ' ου και το όνομα της περιοχής-[Παν-αίμα]).
Το 1832 παρακαλώ, ήρθαν επιστήμονες από την Αμερική και μαζέψαν σχεδόν όλα τα οστά που βρέθηκαν στην περιοχή, (60.000 κομμάτια), τα οποία είναι διασκορπισμένα στις αποθήκες των διαφόρων μουσίων του κόσμου.
Το θέμα είναι ότι έδειχνε εικόνες από τα οστά που ήταν όντως πολύ εντυπωσιακές.

Επίσης μαρτυρίες για οστά γιγάντων είναι καταγεγραμμένες στα αρχαία μας κείμενα. (Όποιος θέλει μπορώ να ψάξω και να του πω ακριβώς που υπάρχουν, γιατί αυτό το έχω διαβάσει με τα μάτια μου)

Στην αρχαιότητα, οστά γιγάντων βρισκόντουσαν μετά από σεισμούς κυρίως και ήταν το αξιοθέατο της εποχής.
Μπορούσες να κάνεις ένα ταξίδι με αφορμή να πας να δεις ένα τέτοιο εύρημα (έλεγε το ντοκυμαντέρ).
Ακόμη αναφορές αναφέρουν γεγονότα όπου, όπου έβρισκαν οστά γιγάντων τα πήγαιναν και τα φύλαγαν στους ναούς.
Μετά από την καταστροφή των ναών μας, μέχρι των ημερών μας, σε ελάχιστους ναούς έχουμε βρει πλέον φυλαγμένα οστά τα οποία φυλάσονται... σε αποθήκες διαφόρων μουσείων...

Απορία δικιά μου.
Για ποιο λόγο όλα αυτά δεν τα δείχνουν στις 6.00 το απόγευμα πχ, και μας γεμίζουν σκουπίδια, και στις 4.00 και στις 5.00 το πρωί δείχνουν όλα αυτά που δείχνουν (όπως άλλη φορά είχα πετύχει το τι βρήκαν στην αθέατη πλευρά της σελήνης, περίεργες ώρες πάλι).
Τώρα θα μου πείτε...
Το θέμα είναι ότι έστω και έτσι... τα δείχνουν!
Και όποιος είδε είδε....

open_eyes
29-01-08, 17:21
Oστα Γιγαντων εβρισκαν και θα συνεχισουν να βρισκουν! Αλλη μια συνεντευξη παρακολουθησα πολυ προσφατα στην ΤV ενος εργατη του μετρο ο οποιος περιεγραφε την εικονα οταν αντικρισε τα οστα! Αυτος και οι 2-3 συναδελφοι του ηταν οι μονοι που τα ειδαν αφου αμεσως μετα κατευθασαν στο σημειο τα μαζεψαν σε σακους και τα φορτωσαν αυτοι οι καποιοι υπευθυνοι της ασφαλειας! Οι σκελετοι οπως ειπε βρεθηκαν ανεπαφοι, ολα τα οστα ηταν στην θεση τους και το υψος αυτων των σκελετων εφτανε και τα 3 μετρα! Την επομενη μερα συνεχιστηκαν οι εργασιες κανονικα, ολα καλα σαν να μην εγινε τιποτα! Ας αναμενουμε τωρα την επομενη ανακαλυψη.....!

OANNHSEA
29-01-08, 19:27
pithia,
Είνα πολύ απλό: Τα παραμύθια τα βάζουν όταν οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από ύπνο...
κυρίως στο νησί της Σάμου στην περιοχή "Παναίμα".
Αυτό το ξέρει κανένας στην Σάμο ή βρέθηκαν εν αγνοία των κατοίκων;

Αλλη μια συνεντευξη παρακολουθησα πολυ προσφατα στην ΤV ενος εργατη του μετρο ο οποιος περιεγραφε την εικονα οταν αντικρισε τα οστα
Και εν έτη 2000 κανένας - μα κανένας βρε παιδί μου - δεν είχε ένα κινητό να τα πάρει φωτογραφία... Τι σου είναι η ρημάδα η τύχη...

pithia
30-01-08, 08:15
OANNHSEA,
μου φάνηκε λίογο ειρωνικό το μήνυμα που άφησες, μόνο που δεν έγραψα μόνο αυτό.
Έγραψα και αναφορές σε αρχαία κείμενα τα οποία έχω διαβάσει όπως είπα. Δεν είδα να αναφέρεις κάτι γι αυτό.
Ας είναι.
Όσο για την περιοχή Παναίμα, και βέβαια οι κάτοικοι το ξέρουν, εφόσον κατά καιρούς βρίσκουν διάφορα "απολιθώματα" όπως έλεγε βέβαια πάντα το ντοκυμαντέρ. (καθ' ότι δεν έχω πάει στην Σάμο, αν όμως πάω σίγουρα θα απισκεφτώ την περιοχή).
Άλλοι όπως λες, θέλουν να κοιμούνται και άλλοι να ξυπνάνε...

Όσο για την άλλη απάντηση, ως προς το μέλος open_eyes, δεν μπορείς να ξέρεις αν έχουν τραβηχτεί φωτογραφίες με κινητό ή όχι εφόσον δεν ήσουν μπροστά.
Η ειρωνία γενικά δεν νομίζω ότι βοηθάει.Θα μπορούσες να λες την γνώμη σου χωρίς να υπάρχει αυτό.
Σε ευχαριστώ πολύ.

Απέριττος
30-01-08, 10:49
Αγαπητέ Οάννη η αλήθεια είναι ότι την απορία που έχεις εσύ την έχω κι εγω σε πολλές περιπτώσεις.. όπως πχ θεάσεις UFO όπου κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα βλέπουν ολόκληρα λεπτά και όμως κανένας δεν τράβηξε μια φωτό έστω με το κινητό που να πάρει.
Όμως φίλε μου αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι ψέματα.. Καπνός χωρίς έστω μια μικρή φωτίτσα δεν βγαίνει. Και σύμφωνα με όλες τις παραδόσεις γίγαντες υπήρξαν... Τώρα γιατί τα κρύβουν αυτό είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση που πολύ θα ήθελα να την κάνουμε με τους φίλους εδω...
Φιλικά...

Bernie Rico Jr
01-02-08, 07:11
Νομίζω πως όλοι συμφωνούμε πως καπνός χωρίς έστω μια μικρή φωτιά δεν υπάρχει. Η λογική αυτή άλλωστε αποτελεί και το έναυσμα για μια έρευνα.

Υπάρχει όμως πραγματικός καπνός στη συγκεκριμένη περίπτωση? Ο εργάτης του μετρο μπορεί να έλεγε τα δικά του, μπορεί και όχι (τη συγκεκριμένη συνέντευξη την είδα στον Λιακόπουλο και μίλαγε ένας γνωστός του μάρτυρα.... :D ). Μου είναι δύσκολο όμως να πιστέψω πως υπάρχει μια ολόκληρη υπηρεσία ανθρώπων (του Υπ. Πολιτ. ίσως που είναι και της μόδας ? :) ) η οποία δρα άμεσα προκειμένου να διαφυλάξει το μυστικό ας πούμε της ύπαρξης των γιγάντων και η οποία μάλλον συνεταιρίζεται και με ξένες αντίστοιχες μυστικές υπηρεσίες οι οποίες έχουν δώσει εντολή για άμεσο κουκούλωμα σε σχετικές υποθέσεις που λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως. Κανείς δεν ξέρει βέβαια.

Από την άλλη, όσον αφορά τα αρχαία κείμενα νομίζω πως θα πρέπει να αναφερθούν τα συγκεκριμένα μέρη τα οποία μνημονεύουν την ύπαρξη γιγάντων σε συνδυασμό όμως με μια γνώμη από έναν φιλόλογο, ιστορικό ή κυρίως αρχαιολόγο διότι διαφορετικά φοβάμαι πως θα πρέπει να πιστέψουμε και στην ύπαρξη των κενταύρων κλπ κλπ.

Δυστυχώς δεν έχω καμία από τις παραπάνω ιδιότητες και δεν μπορώ να πω κάτι επί της ουσιάς, οπότε συγχωρέστέ με εκ των προτέρων.

Φιλικά.

OANNHSEA
01-02-08, 07:12
μου φάνηκε λίγο ειρωνικό το μήνυμα που άφησες,
pithia,
Δεν ήταν απλώς λίγο ειρωνικό,
Ήταν πολύ ειρωνικό....
Βλέπετε σαν μηχανολόγος ζητάω κάτι πολύ απλό: ΣΤΟΙΧΕΙΑ και μαθηματικές αποδείξεις.
Σε καμία περίπτωση δεν έχω βρει κάτι από τα δύο.
Το μόνο που έχω δει να αναφέρετε ξανά και ξανά είναι:
α) αναφορές σε μυθολογικά κείμενα τα οποία αγκαλιάζονται σαν ευγγέλιο - άρα με αυτή την λογική και ο κένταυρος ή η μέδουσα υπήρξαν!!!
β) ντοκυμανταίρ από διαφόρους "τυπάδες" τα οποία περιέχουν ένα βουνό και τα οποία θέλουν απλώς και μόνο για να τα πουλήσουν σε κανάλια - χρήμα άσχετα με την αλήθεια, με λίγα λόγια.
γ) ανθρώπους με το γαργαλητό στην ψυχή, να πιστεύουν όλα τα παραπάνω χωρίς να ζητούν αποδείξεις...

Λοιπόν, βάζω την λογική κάτω και ρωτώ:
1) Σε αυτή την περιοχή της Σάμου, ΚΑΝΕΝΑΣ κάτοικος δεν βρήκε ποτέ του κάποια τέτοια οστά να τα παρουσιάσει τον κόσμο, τα κρατούν όλοι στην οικία τους ή τους τα πέρνουν οι άνθρωποι με τα μαύρα; Άλλωστε τα οστά από παλαιολιθικά πλάσματα είναι εύκολο να αναγνωριστούν σε σχέση με τα "ανθρωποειδή"...
2) Γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει ακούσει κάτι για αυτή την περιοχή και την είχε μόνο το ντοκυμανταίρ;
3) Πόσο δύσκολο είναι να πάρει τηλέφωνο κάποιος στην Σάμο και να μάθει για αυτά;
4) Ακόμα όμως και να πάρει κάποιος τηλέφωνο και να έρθει να γράψει την αλήθεια - που φυσικά είναι μακρά από τα παραμύθια του κάθε παραμυθά, χρηματολάγνου - δεν θα βγάλουμε και κάτι για τον υπόλοιπο κόσμο, καθώτι "το είπε στο ντοκυμανταίρ", και άρα είναι αλήθεια και δεν χρειάζεται να το ψάξουμε...

Όσο για την άλλη απάντηση, ως προς το μέλος open_eyes, δεν μπορείς να ξέρεις αν έχουν τραβηχτεί φωτογραφίες με κινητό ή όχι εφόσον δεν ήσουν μπροστά.
Εάν είχαν τραβηχτεί φωτογραφίες θα τις είχαμε - εάν ήταν αλήθεια το παραμύθι, θα είχαμε και άλλα στοιχεία...

Η ειρωνία γενικά δεν νομίζω ότι βοηθάει
Αντιθέτως,
Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του τρόπο να πει "εγώ έχω την αλήθεια".
Εγώ με την ειρωνία λέω "έχω την αλήθεια, ψάξτε, βρείτε ότι είμαι λάθος και φέρτε την ειρωνία στα μούτρα μου..."
Απλώς περιμένω....
Μέχρι στιγμής, στα τόσα χρόνια, μόνο μία φορά έχει γίνει αυτό...
Και περιμένω για την επόμενη....

Καπνός χωρίς έστω μια μικρή φωτίτσα δεν βγαίνει.
Αχ Απέριττε.
Ξέρεις πόσες περιπτώσεις υπάρχουν που υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά;;; ;)

Bernie Rico Jr
01-02-08, 07:19
Σύμφωνω απόλυτα με τα παραπάνω αν και.. νομίζω πως καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει συνήθως. Απλώς στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει καπνός.

AVATARGR
01-02-08, 08:39
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Πολλές φορές διαβάζοντας τις απόψεις των φίλων εδώ βλέπω πως πάμε να
ενοχοποιήσουμε όποιον λέει κάτι (σαν απλή αναφορά και μόνο) και δεν έχει
μαζί του φωτογραφική μηχανή ή κινητό για να το αποθανατίσει..

Οι εργάτες του μετρό έπρεπε να είχαν μαζί τους κινητό που να βγάζει
φωτό (με φλας) η φωτογραφική μηχανή ?????
Μην ξεχνάμε πως συζητάμε για πριν απο 4-5 ίσως και 6 χρόνια που τα
κινητά δεν είχαν τα περισσότερα κάμερα αλλά και αυτά που είχαν ήταν αρκετά
ακριβά.

Οσο για το τί βρίσκεται απο αγρότες (το έχω αναφέρει και σε άλλο τόπικ) μια
περίπτωση φίλου μου και συναδέλφου που βρήκε στο χωράφι του μια πλάκα
με σφηνοειδή γραφή όπου και την είδα.
Σε ερωτησή μου γιατι δεν την πήγε στην αρχαιολογική υπηρεσία η απαντησή
του ήταν πως έαν το έλεγε αυτό θα έχανε το χωράφι του (Ελαιώνας)
όπως και τα παραπλήσια χωράφια συγχωριανών του...

Ευχαριστώ.

Bernie Rico Jr
01-02-08, 11:35
Φίλε avatargr, δεν νομίζω πως κάποιος είχα καμία τάση προς ενοχοποίηση κάποιου συνομιλητή από εδώ μέσα. Μην κατηγορείς έτσι απλά. Απλώς συμπεραίνουμε την έλλειψη χειροπιαστών αποδείξεων μέχρι τώρασε σχέσημε την εν λόγω αναφορά.

Συμφωνούμε πως οι εργάτες δεν ήταν δυνατόν τη συγκεκριμένη στιγμή να είχαν κάποια φωτ. μηχανή ή κάτι σχετικό. Γιατί όμως πρέπει να πιστέψουμε έτσι αβίαστα την ιστορία ενός κάποιου? Ειδικά τώρα, τα τελευταία χρόνια, όπου η δυνατότητα των μέσων (τηλεορ., διαδίκτυο, φωτ.μηχ., κάμερες κλπ)είναι τέτοια που δεν αφήνει κάτι κρυπτόν υπό του ηλίου. Είμαστε σίγουροι πως ο οποιοσδήποτε μάρτυρας (.....) δεν είδε το μηριαίο οστούν ενός αλόγου ή τα πλευρά ενός αγριόχοιρου ο οποίος ζυγίζει κάποιες εκατοντάδες κιλά?

Συμφωνώ για την ιστορία με τον αγρότη αλλά και πάλι δεν αποδεικνύεται τίποτα ουσιαστικό.Ναι, θα μπορούσαν και άλλοι να είχαν βρει κάτι, μπορεί και όχι.

AVATARGR
01-02-08, 12:03
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε μου νομίζω πως αναφέρθηκε εδω γιατι δεν είχαν οι εργάτες κινητό ή
τέλος πάντων κάποιοι και δεν φωτογράφιζαν ή δεν το τράβηξαν Βίντεο..

Ε δεν είχαν και δεν τράβηξαν η άμεση αντιδρασή μας είναι πως είναι
αναξιόπιστοι..
Πόσες φορές δεν έχουν παρουσιασθει φωτό αλλά και βίντεο απο κινητό (όχι
καλής ανάλυσης) και το πρώτο που λέγεται πως είναι φτιαχτό άρα και
αναξιόπιστο.

Σίγουρα και είναι σωστο αυτο που αναφέρεις πως δεν είναι δυνατόν
κάθε μεγάλο οστό που βρίστεται να είναι και Γίγαντα..

Επίσης δεν αναφέρω πουθενα πως αβίαστα θα πρέπει να πιστεύουμε τον
κάθε έναν που λένε διάφορα...

Ευχαριστώ.

Bernie Rico Jr
01-02-08, 13:37
Επίσης δεν αναφέρω πουθενα πως αβίαστα θα πρέπει να πιστεύουμε τον
κάθε έναν που λένε διάφορα...

Οπότε ορθώς αμφιβάλουμε για τον εργάτη. Μιλάς σωστά.

agaliarep
01-02-08, 14:19
Απόσπασμα απο το βιβλίο "Δάφνη Καλαβρύτων" του Π.Δ. Παπαδημητρακόπουλου του 1977. Το κείμενο είναι της Αγγέλου Γεωργοπούλου.

http://img244.imageshack.us/img244/9926/19807309bh1.gif (http://imageshack.us)

AVATARGR
02-02-08, 09:24
Φίλοι μου καλημερα σας.

Φίλε agaliarep πολυ ενδιαφέρον αυτο το αποσπαμα του βιβλίο "Δάφνη
Καλαβρύτων"...

Φίλε μου Bernie Rico Jr πιστεύω πως πρέπει να είμαστε (σε όλα τα θέματα)
σκεπτικιστές χωρίς να απορρίπτουμε πληροφορίες.

Ευχαριστώ.

obelisk
02-02-08, 11:28
Κατά την ταπεινή μου άποψη μου φαίνεται φυσιολογικό να υπήρχαν τόσο μεγάλοι άνθρωποι. Οι γίγαντες όπως τους έλεγαν οι αρχαίοι. Όμως γιατί άραγε να το θεωρώ φυσιολογικό? Απλά η σκέψη μου ανατρέχει στους πιο αρχαίους χρόνους, όπου οι σαυρόποδες δεινόσαυροι κυριαρχούσαν στη Γη. Δεινόσαυρος μήκους 35 μέτρων, το μικροτερο πλεύρο του ήταν 1,80μ. Από τη στιγμή που υπήρξαν τέτοια τεράστια πλάσματα γιατί να μην υπήρξαν και άνθρωποι 5 μέτρων? Και μην ακούσω για την εμφάνηση του ανθρώπου με την σύχρονη ιστορία. Είναι λανθασμένη λόγω ευρημάτων και αναφορών.

OANNHSEA
02-02-08, 12:06
Και μην ακούσω για την εμφάνηση του ανθρώπου με την σύχρονη ιστορία. Είναι λανθασμένη λόγω ευρημάτων και αναφορών.
Ναι, βέβαια, χωρίς καμία αμφιβολία...
Είναι το μοναδικό είδος στον κόσμο το οποίο δεν εξελίχτηκε ανά τους αιώνες. :D

Τελικά τα παραμύθια κάνουν καλά την δουλειά τους...

Πρώτα κάποιοι, κάπου, βρίσκουν κάτι, ΑΛΛΑ κανείς δεν το βλέπει σε κοινή θέα...
Άσχετα εάν το βλέπουν σε όλα τα μέρη της Ελλάδας....

Ύστερα έρχονται οι "επιστήμονες" και αρχίζουν τις διαπιστώσεις μέσα από κείμενα "αναμφίβολης αξιοπιστίας" και τρομερές "προσωπικές κυρίως" αποκαλύψεις, και καταλήγουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα...

Για να βάλω και εγώ κάποιες τρομερές και φοβερές αποκαλύψεις...
http://www.imageshack.gr/files/ivl112m28y4socwatvch.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=ivl112m28y4socwatvch.jpg)

AVATARGR
02-02-08, 12:40
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε μου OANNHSEA το να υπάρχουν κάποιοι που παίζουν με την νοημοσύνη
των ανθρώπων και να τους κοροιδεύουν αλλά και να βγάζουν χρήμματα δεν
σημαίνει κατ' ανάγκη πως δεν υπήρξαν Γίγαντες..

Ευχαριστώ.

Bernie Rico Jr
02-02-08, 13:46
Όυτε σημαίνει βέβαια πως υπήρξαν. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιαστεί (εδώ) κάποια πληροφορία άξιας λόγου κ προσοχής. Ουτε νομίζω πως θα υπάρξει αλλά αυτό είναι προσωπική άποψη. Ίσως κάποιο αρχαίο κείμενο με τεκμηριωμένη άποψη...?

OANNHSEA
03-02-08, 10:54
Φίλε μου OANNHSEA το να υπάρχουν κάποιοι που παίζουν με την νοημοσύνη
των ανθρώπων και να τους κοροιδεύουν αλλά και να βγάζουν χρήμματα δεν
σημαίνει κατ' ανάγκη πως δεν υπήρξαν Γίγαντες..
AVATARGR,
Χρειαζόμαστε αποδείξεις για αυτό και όχι σκόρπια γραπτά ή ευχολόγια ή απλώς τις καταθέσεις κάποιων μαρτύρων...
Αν βρούμε έναν καλώς έχει και αλλάζει όλη η θεωρία.
Μέχρι τότε όλα είναι στον αέρα και δη στο πεδίο της φαντασίας...

Oddb@llSoul
03-02-08, 23:35
Χμμμ....Η μούμια της φωτό κατά παράξενο τρόπο μου φαίνεται ψεύτικη...Ω ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΗ!!!!ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ!!! :eek:

Αλλά απο την άλλη,

Τι απο τα δύο συμβαίνει τώρα; Ο Τύπος είναι κοντός και η Μούμια φυσιολογική ή Μούμια ψηλή και ο τύπος κανονικός....

Μπαααααα...... :rolleyes:


ΑΧ ΚΙ ΕΣΥ ΒΡΕ OANNHSEA.....ΧΑΛΑΣ ΟΛΗ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!! :D

ΑΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ...ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ; ;)

ΧΡΟΝΟΣ
06-02-08, 21:43
Καλησπέρα... θα θελα να κάνω μερικές ερωτήσεις προς τους '' μόνιμους αντιδραστήρες '' του forum
α.Με βάση τα λεγόμενα σας λέτε ότι οι αρχαιολόγοι δεν αποκρύπτουν ''περίεργα ευρήματα'' κατά τις ανασκαφές τους γιατί πολύ απλά αυτά δεν υπάρχουν ε?Και ζητάτε αποδείξεις? Οι αναφορές που έχουμε από την αρχαιότητα φαίνετε δεν σας καλύπτουν , γιατί είναι παραμυθάκια που τα έγραφαν οι προγονοί μας όταν στέρευαν από φαντασία (ΙΛΙΑΔΑ ,ΟΔΥΣΣΕΙΑ,ΤΡΩΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ...) όταν είχαν ρεπό από την εργασία τους (ΑΚΡΟΠΟΛΗ,ΔΕΛΦΟΙ,ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ,ΚΝΩΣΟΣ,ΜΥΚΗΝΕΣ...)
λοιπόν μαζευόντουσαν και τα έγραφαν όλα αυτά για να περάσει η ώρα τους ευχάριστα ?Μα καλά για τόσο Μακακες τους είχατε? Οι άνθρωποι ήταν αιώνες μπροστά και εμείς πάμε να τους βγάλουμε ουγκα ουγκα !? ναι έβρισκαν κοκάλα από μαμούθ και λέγανε ότι είναι Γίγαντες και το κέρατο στην μέση το... έλεος με αυτή την απλοϊκή και ισοπεδωτική σας σκέψη , ριχτέ μια μάτια στην σκέψη αυτών των παραμυθάδων. ΟΡΚΟΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ
Ορκίζομαι στον Απόλλωνα τον ιατρό και στον Ασκληπιό και στην Υγεία και στην Πανάκεια και σ’ όλους τους θεούς και τις θεές, που βάζω μάρτυρες, ότι θα εκπληρώσω τον όρκο μου αυτό και το συμβόλαιο αυτό, σύμφωνα με τη δύναμη μου και την κρίση μου. Ότι θα θεωρώ εκείνον που μου δίδαξε την τέχνη αυτή ίσο με τους γονείς μου, και θα τον κάνω κοινωνικό του βίου μου, και θα του προσφέρω από τα δικά μου ό,τι χρειάζεται. Τους απογόνους του θα θεωρώ ως αδελφούς μου και θα τους διδάξω την τέχνη αυτή, αν επιθυμούν να μάθουν, χωρίς μισθό και χωρίς συμφωνία. Ότι θα μεταδώσω τους επαγγελματικούς κανόνες, τα θεωρητικά μαθήματα και τις υπόλοιπες κάθε είδους ασκήσεις στους γιους μου, στους γιους του διδασκάλου μου, και σε μαθητές που έχουν συνδεθεί μαζί μου με όρκο και συμβόλαιο, κατά τη συνήθεια των ιατρών, και σε κανένα άλλο. Θα χρησιμοποιήσω τη θεραπευτική δίαιτα μόνο για ωφέλεια των αρρώστων, όσο εξαρτάται από τη δύναμη και την κρίση μου, και (υπόσχομαι ότι) θα τους παραφυλάξω από κάθε βλάβη και αδικία. Δεν θα χορηγήσω θανατηφόρο φάρμακο σε κανένα, όσο και αν παρακληθώ, ούτε θα υποδείξω τέτοια συμβουλή. Επίσης δεν θα δώσω σε γυναίκα φάρμακο εκτρωτικό. Αγνή και καθαρή θα διατηρήσω τη ζωή μου και την τέχνη μου. Δεν θα χειρουργήσω οπωσδήποτε αυτούς που πάσχουν από πέτρα, αλλά θα αφήσω την πράξη αυτή στους εξασκημένους. Σε όσα σπίτια προσκαλούμαι, θα μπαίνω για το καλό των αρρώστων, κρατώντας τον εαυτό μου μακριά από κάθε θεληματική αδικία ή διαφθορά και προ πάντων μακριά από κάθε αφροδισιακή πράξη σε σώματα γυναικών και ανδρών, ελευθέρων ή δούλων. Όσα Δε κατά τη διάρκεια της θεραπείας θα δω ή θα ακούσω, ή και πέρα από τις ασχολίες μου, στην καθημερινή ζωή, όσα δεν πρέπει ποτέ να κοινολογούνται στους έξω, θα τα αποσιωπώ, θεωρώντας ότι αυτά είναι ιερά μυστικά. Όσο λοιπόν θα τηρώ τον όρκο μου αυτό και δεν θα τον παραβιάζω, είθε να πετυχαίνω στη ζωή και στην τέχνη μου, έχοντας καλό όνομα ανάμεσα στους ανθρώπους. Εάν όμως τον παραβώ και γίνω επίορκος, να πάθω τα αντίθετα.
Τώρα θα μου πείτε ότι είμαι εκτός θέματος? όχι καθόλου προσπαθώ να πω ότι υπάρχει ''κάτι'' υπάρχει μυστήριο στην όλη υπόθεση και ότι δεν ήταν μύθοι
οι αρχαίες αναφορές ,εκτός και αν η προϊσταμένη της αδερφής μου (αρχαιολόγος) βλέπει x-files και της είπε το καλοκαίρι σε μια ανασκαφή στην Κρήτη <<κοιτά ,αν δεις η βρεις κάτι το οποίο σου μοιάζει για ''ξενόφερτο'' θα μου το αναφέρεις αμέσως, ειδάλλως...η πόρτα της αρχαιολογίας κλείνει για σένα>> Τα πράγματα λοιπόν είναι ξεκάθαρα το θέμα είναι πως τα βλέπουμε από πια οπτική γωνία.. Για μένα κάποτε υπήρξε ΦΩΤΙΑ και τώρα εμείς προσπαθούμε απλά να μυρίσουμε τον ''ΚΑΠΝΟ'' αν για κάποιους λοιπόν δεν λειτουργούν καλά τα ρουθούνια τους και αναπνέουν μόνο από το στόμα ,τους καλωσορίζω στον κόσμο των Ζ.Ν. αλλά μην ανησυχείτε είστε πολλοί... παρά πολλοί και κάποια μέρα εμάς τους ''παράλογους'' ''περίεργους'' ''ονειροπαρμένους'' ''φλώρους'' θα μας ''φάτε''
αλλά τότε θα αρχίσει και το πανηγύρι ! θα γευτείτε το ΕΙΔΟΣ ΣΑΣ, ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ .
ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ
ΟΜΑΔΑ ''ΛΥΚΑΟΝΕΣ'' ΜΑΘΕ ΡΩΤΑ ΨΑΞΕ ΒΡΕΣ

Bernie Rico Jr
07-02-08, 08:37
Οπότε προφανώς και τον Αχιλλέα αφού αναφέρεται στους τρωικούς πολέμους έπρεπε να τον δαγκώσεις μόνο στη φτέρνα για να τον ψοφήσεις και πρέπει να το πιστέψουμε έτσι? Σχετικά ρώτησα την ξαδέλφη της αδελφής της θείας μου που είναι γιατρός και μου είπε πως δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι με τέτοιες δυνάμεις.

Η ειρωνεία σου, δεν βοηθάει, αντιθέτως προτρέπεις κόσμο να καταπίνει οτιδήποτε του δώσουν. Εσένα μπορεί να σου αρέσει να καταπίνεις σε άλλους όχι. Κανείς δεν είναι σίγουρος ότι υπήρξαν ή ότι δεν υπήρξαν οι γίγαντες. Επέτρεψέ μας όμως, αν έχεις την ευγενή καλοσύνη, να ζητάμε αποδείξεις και να μην ζούμε με ονειρώξεις που όπως φαίνεται τελικά πολύς κόσμος το κάνει.

Τι εννοούσε η κυρία προισταμένη με το ξενόφερτο? Αποτελεί αυτό σοβαρή απόδειξη ότι υπάρχουν γίγαντες? Και όταν της παραδίδουν κάτι περίεργο τι το κάνει? Το παραδίδει σε κάποια ΕΥΠ? Είναι η κυρία μέλος κάποιας υπηρεσίας μυστικής σε συνεχή επικοινωνία με αντίστοιχες άλλων χωρών για κάλυψη ευρυμάτων από γίγαντες, πιστεύεις πως παίζει κάτι τέτοιο? Μήπως τελικά υφαρπάζουν σπάνια αντικείμενα πριν αυτά δοθούν στη δημοσιότητα και απειλούν τον κάθε νέο επιστήμονα για μην σταματήσει η κονόμα αυτών των ολίγων..?

Συγκεκριμένα εδάφια από αρχαία κείμενα υπάρχουν μαζί με μια εμπεριστατωμένη άποψη από άνθρωπο της πιάτσας(της επιστήμης)? Που και πάλι, δεν θα έχουμε πλησιάσει καν, αλλά δεν βλέπω και άλλο σοβαρό δρόμο.

ΧΡΟΝΟΣ
07-02-08, 18:49
Ρε συ bernie δεν βαρέθηκες την αντιπαράθεση μαζί μου? καταντάς τουλάχιστον βαρετός και μονότονος και θα καταντήσουμε το θέμα πάλι(όπως το θέμα με τα ιδεογράμματα μια προσωπική μας αντιπαράθεση)άστο καλύτερα και μην το συνεχίζεις...Άσε να πλακωθώ με άλλους, τι τσιμπάς με την μια ?Τέλος πάντων κάνε ότι θες αν σε φτιάχνει να μου την λες οκ..
Όσο αφορά το θέμα πιστεύω ότι αυτά τα όντα υπήρξαν, δεν έχω δει ούτε έχω ακούσει απλά από αυτά που έχω διαβάσει κρίνω ότι πρέπει να υπήρξαν στην αρχαιότητα αυτά τα όντα η Γίγαντες .Δεν τρώω ότι ''τροφή'' μου σερβίρουν ακρίτα και απλοϊκά έχω κρίση, σκέψη και βούληση των γεγονότων και των καταστάσεων, απλά δεν μου αρέσει να είμαι κάθετος και αρνητικός σε κάτι και για κάτι στο οποίο κανείς δεν μπορεί να μου απαντήσει με σιγουριά αν υπήρξαν η μη αυτά τα όντα στην γη όπως λοιπόν κανείς δεν μπορεί ν αποδείξει έμπρακτα αν υπάρχει θεός η μη ,έτσι λοιπόν εγώ όπως και ο κάθε άνθρωπος αποφασίζει τα πιστεύω του με βάση την ΚΡΙΣΗ του ,άρα ερωτήσεις του τύπου ''γιατί πιστεύεις στους Γίγαντες στα ρεβιθιά η στα φασολιά'' της θεωρώ εκ προοιμίου χαζές για να μην πω τίποτα πιο χοντρό. Ο καθένας από μας κρίνει και κρίνεται από τα λεγόμενα του...

Bernie Rico Jr
07-02-08, 20:18
Δεν τσιμπάω μαζί σου, ούτε ασχολούμαι μαζί σου. Εσύ με λες συνέχεια βαρετό, μονότονο, ποντικό με είχες πει την άλλη φορά :D χωρίς να ξέρω γιατί κλπ κλπ. Και σε προσωπικό μήνυμα σου έχω μιλήσει μα χαρά. Πρέπει να καταλαβεις όμως πως γίνεσαι προκλητικός όταν καταφέρεσαι με τέτοιον τρόπο σε όσους σκεφτούν μια ιδεούλα περισσότερο ορθολογικά ή έστω διαφορετικά από εσένα.

Προσωπικά, ζήτησα μια μικρή αναφορά σε κάποιο αρχαίο κείμενο μας και δεν είμαι και του χώρου, τόσο τρελό σου φαίνεται? Όποιος είναι αρνητικός εκ των προτέρων δεν νομίζω πως ασχολειται καν με αυτή τη συζήτηση.

ΥΓ
Πάντως αν έχεις πρόβλημα αναζήτησης φίλων και αναγνώρισης έστω και μέσω διαδικτύου με τις τόσες φωνές σου όπως και στο άλλο το θέμα με τις θεωρίες συνομωσίας, σου προτείνω να γίνεις πιο φιλικός.

ΧΡΟΝΟΣ
07-02-08, 21:55
α)Οι Γίγαντες γεννήθηκαν από το σώμα της Γης όταν έσταξε πάνω του αίμα από την πληγή του Ουρανού μετά τον ακρωτηριασμό του από τον Κρόνο. Με τον ίδιο τρόπο γεννήθηκαν και οι Ερινύες και οι Μέλιες Νύμφες. Οι Γίγαντες ήταν όντα τρομακτικά και υπερφυσικά. Είχαν μορφή ανθρώπου μα ήταν τρομεροί στην όψη, πελώριοι στο ανάστημα και ακαταμάχητοι στη δύναμη. Το σώμα τους ήταν φολιδωτό και κατέληγε σε ουρά σαύρας. Είχαν πυκνά μαλλιά και μακριά γένια. Στα τριχωτά χέρια τους κρατούσαν μακριά και λαμπερά ακόντια. Μολονότι είχαν θεϊκή καταγωγή ήταν θνητοί ή τουλάχιστον για να σκοτωθούν έπρεπε να χτυπηθούν ταυτόχρονα από ένα θεό και ένα θνητό. Άλλες παραδόσεις έλεγαν ότι κάποιοι από τους Γίγαντες ήταν αθάνατοι όσο πατούσαν στο έδαφος όπου είχαν γεννηθεί. Επικρατέστερο μέρος για τη γέννησή τους είναι η Παλλήνη της Χαλκιδικής, μια περιοχή εξαιρετικά άγρια.

Οι Γίγαντες ήταν πολύ περισσότεροι από τους Τιτάνες, τους Κύκλωπες και τους Εκατόγχειρες. Υπολογίζονται γύρω στους εκατό. Κατοικούσαν στις δυτικές ακτές του Ωκεανού όπου συχνά τους επισκέπτονταν οι θεοί και έπαιρναν μέρος στα συμπόσιά τους. Αυτό γινόταν στις γιορτές όταν οι Γίγαντες πρόσφεραν εκατόμβες. Ακόμα και στο δρόμο, όταν τους συναντούσαν οι θεοί, πήγαιναν μαζί τους. Η δύναμη των Γιγάντων ήταν αφάνταστη. Μπορούσαν να ξεκολλούν με ευκολία βράχους ολόκληρους και να τους εκσφενδονίζουν μακριά.
Η Γη ήταν οργισμένη από την τύχη που είχαν οι Τιτάνες μετά το τέλος της Τιτανομαχίας. Μολονότι είχε βοηθήσει τον εγγονό της με κάθε τρόπο για να επικρατήσει, δεν άντεχε να βλέπει τους γιους και τις κόρες της φυλακισμένους στα Τάρταρα. Έτσι, όταν είδε την τεράστια δύναμη που είχαν οι Γίγαντες, τους ξεσήκωσε σε πόλεμο εναντίον των Ολυμπίων. Ο Δίας και τα αδέρφια του έπρεπε να περάσουν άλλη μια δοκιμασία. Ξέσπασε μια τρομερή μάχη που έμεινε γνωστή με το όνομα Γιγαντομαχία.
Η επίθεση των Γιγάντων μάλιστα έγινε χωρίς καμιά προειδοποίηση. Ξαφνικά οι θεοί του Ολύμπου δέχτηκαν βροχή από βράχους, αναμμένους δαυλούς και ολόκληρα φλεγόμενα δέντρα. Οι Γίγαντες ξερίζωναν τα βουνά και τα τοποθετούσαν το ένα πάνω στο άλλο για να σκαρφαλώσουν στην ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, εκεί όπου ήταν χτισμένα τα θεϊκά παλάτια. Η Γη και ο Ουρανός αναστατώθηκαν. Έγινε σωστή κοσμοχαλασιά: στεριές βούλιαζαν και ποτάμια άλλαζαν πορείες. Οι οροσειρές τραντάζονταν συθέμελα και σαν φύλλα δέντρων έτρεμαν ο Όλυμπος, η Όσσα, το Πήλιο, η Πίνδος, το Παγγαίο και ο Άθως.
β)Τα «κυκλώπεια» τείχη της Τίρυνθας σηματοδοτούν μεγαλόπρεπα ένα χώρο που κατοικήθηκε αδιάλειπτα για πολλούς αιώνες στην αρχαιότητα. Είκοσι περίπου χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Μυκηνών, σ’ ένα χαμηλό λόφο με δύο εξάρματα, μόλις 26 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, η αρχαία Τίρυνθα είναι μία φυσικά οχυρή θέση και ελέγχει μια μεγάλη έκταση της πεδιάδας καθώς και σημαντικές διαβάσεις προς το Άργος και τις Μυκήνες, το Ναύπλιο και την Επίδαυρο. Τα τείχη της που κατασκευάστηκαν από μεγάλους ασβεστολιθικούς ογκόλιθους προκάλεσαν ήδη στην αρχαιότητα το θαυμασμό και την απορία. Έτσι δημιουργήθηκε ο μύθος πως τα έκτισαν οι Κύκλωπες, γίγαντες από τη Λυκία, για χάρη του ιδρυτή της Τίρυνθας, Αργείου πρίγκηπα Προίτου.

...Ξερω, ξερω για πολλους ειναι παραμυθακια αυτα...
Υ.Γ. ΠΡΟΣ BERNIE...ΟΨΟΜΕΘΑ

Bernie Rico Jr
08-02-08, 07:02
Δεν ξέρω αν είναι παραμύθια ή όχι. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι παραμύθια βέβαια αλλά καλό θα ήταν να υπάρχει και μια άποψη ιστορικού, αρχαιολόγου κλπ για να μας διαφωτίσει, εαν χρειάζεται, κάπως περισσότερο.

OANNHSEA
08-02-08, 07:10
Αχχχχ.. Τι ωραίες μυθο - λογίες....

Δεν ξέρω αν είναι παραμύθια ή όχι. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι παραμύθια βέβαια αλλά καλό θα ήταν να υπάρχει και μια άποψη ιστορικού, αρχαιολόγου κλπ για να μας διαφωτίσει, εαν χρειάζεται, κάπως περισσότερο.
Εάν χρειάζεται;;;;
Τι θέλεις να μάθεις για να είσαι σίγουρος ότι αυτά είναι παραμύθια; :)

Bernie Rico Jr
08-02-08, 07:26
Αχχχχ.. Τι ωραίες μυθο - λογίες....


Εάν χρειάζεται;;;;
Τι θέλεις να μάθεις για να είσαι σίγουρος ότι αυτά είναι παραμύθια; :)

Τίποτα βέβαια... επειδή όμως εμμέσως πλην σαφώς ο φίλος παραπάνω με κατέταξε στους μόνιμους αντιδραστήρες (επειδή κάποτε θεώρησα ότι το θέμα με τα ιδεογράμματα είναι μια πατάτα), προσπάθησα να είμαι ευγενικός! :D

ΥΓ
Και που ξέρεις, έτσι μπορούμε να δούμε και άλλες παρόμοιες αποδείξεις

mikede12345
09-02-08, 20:29
αααχχ βρε φιλε ΧΡΟΝΟΣ
αυτα τα περιφημα ταρταρα που αναφερονται σε πολλα κειμενα απο τους αρχαιους
με συχνες αναφορες στο ονομα τους ακομα και απο την παλλια διαθηκη
τι να πω!!
οι αρχαιοι μας τα λεγανε με το νι και το σιγμα
αλλα εμεις δεν τους πιστευουμε ακομη και μεχρι σημερα!!
οντως οι αρχαιοι τα βλεπανε ολα αυτα!!
δεν γραφανε παραμυθακια ετσι απλα για να περνα η ωρα
τα βλεπανε με τα ματακια τους δυστηχως!
οι αναφορες ειναι πολλες τοσες πολλες και φανταζουν απιστευτα ολα αυτα
που πραγματικα νομιζεις οτι οντως δεν ηταν ολα αυτα αληθεια! :eek:
και ομως η αληθεια που μας ελεγαν οι προγονοι μας μας φανταζει δυστηχως
ψεμα!! :(
δεν μπορει οι αρχαιοι να ηταν του πνευματος και ολα αυτα που μας διδαξανε
τοσα πολλα να λεγανε συγχρονως και μπαρουφες μαζι!! ;)
δεν ταιριαζει το να εισαι απο τη μια σοφος και απο την αλλη η μπαρουφολογια!! :)
η οι αρχαιοι μας ηταν του πνευματος και ολα αυτα
η λεγανε μονο μπαρουφες!!
ενα απο τα δυο!!
διαλεγετε και παιρνετε!
απλα δεν συμβαδιζουν και τα δυο μαζι!!
απλα πραγματα!!!!

ΧΡΟΝΟΣ
09-02-08, 20:44
[QUOTE=mikede12345]αααχχ βρε φιλε ΧΡΟΝΟΣ
Αν πρέπει να ξεκαθαρίσω την θέση και τα πιστεύω μου θεωρώ ότι η μυθολογία μας δεν είναι ένα παραμυθάκι...Είναι η πραγματική μας ιστορία που έφτασε ως ξεθωριασμένος απόηχος στα αυτιά των αρχαίων απο το δικο τους μακρινο παρελθον...

ΥΓ.ΡΕ συ bernie αποκαλεσε με οπως θες αλλα οχι και φιλο!ελεος δεν με λυπασαι...? :D

AVATARGR
10-02-08, 12:45
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Θέλω να κάνω μια ερώτηση πρός όλους τους φίλους θετικούς η αρνητικούς
προς το παρόν θέμα...

Πως συμβαίνει άνθρωποι/φυλές σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη και
σε διαφορετικές εποχές να καταγράφουν ΟΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ????

Παραθέτω κάποια αποσπάσματα...

΄Οι δε γίγαντες ήσαν επί τής γης εν ταις ημέραις εκείναις, και μετ' εκείνο, ως
αν εισεπορεύοντο οι υιοί τού Θεού προς τας θυγατέρας τών ανθρώπων, και
εγεννώσαν εαυτοίς. Εκείνοι ήσαν οι γίγαντες οι απ' αιώνος, οι άνθρωποι οι
ονομαστοί΄. Γέννεση 6,4

Ο Παυσανίας στα Αττικά αναφέρει :

" Για το μέγεθος του Αίαντα μου είπε κάποιος άνδρας από τη Μυσία. Η πλευρά
του τάφου προς τη μεριά της ακτής έπεσε από τη θάλασσα και η είσοδος στο
μνήμα είναι εύκολη και για το μέγεθος του νεκρού έλεγε ότι τα κόκαλα στα
γόνατα που οι γιατροί τα ονομάζουν μύλες είναι ίσα με το δίσκο που
χρησιμοποιούν οι νέοι στο πένταθλο."

"Υπάρχει μπροστά από τη πόλη Μίλητο το νησί Λάδη από το οποίο αποκόπηκαν
νησάκια. Ένα από αυτά το ονομάζουν του Αστερίου επειδή εκεί θάφτηκε ο
Αστέριος του Άνακτα, ο Άνακτας ο γιος της Γης. Ο νεκρός, λοιπόν, δεν είναι
μικρότερος από δέκα πήχεις"

"Θαυμασμό μου προκάλεσε κάτι άλλο, στη Τημένου Θύρες, μία όχι μεγάλη
πόλη της Άνω Λυδίας. Εδώ, κατά τον χειμώνα, ράγισε ένας λόφος και
φάνηκαν οστά που το σχήμα τους σε έκανε να πιστεύεις ότι είναι ανθρώπινα
αλλά όχι και το μέγεθός τους. Πολλοί είπαν ότι ο νεκρός είναι ο Γηριώνης του
Χρυσάωρα"..

Οι Αζτέκοι λένε ότι οι άνθρωποι της πρώτης φυλής, ήταν τρομεροί γίγαντες
μαύρου χρώματος. Πολύ πολιτισμένη, μια φυλή ανδρόγυνη, άφυλη, ημι-
φυσική, ημι-αιθερική.

Αυτά είναι ένα μικρό δείγμα..

Ευχαριστώ.

Bernie Rico Jr
10-02-08, 16:43
Φίλε avatargr χαίρομαι που σε ξαναβλέπω παρόλη την διαφορετικότητα των απόψεων μας σε άλλο θέμα. Οι παραθέσεις που αναφέρεις έιναι πολύ σημαντικές και θα προσπαθήσω να βρω εγώ και άλλες αν και δεν είμαι του χώρου και προφανώς θα χρειαστώ χρόνο που δεν έχω αυτόν τον καιρό. Ακόμη καλύτερα θα ήταν οι όποιες παραθέσεις να ήταν επενδυμένες με απόψεις αρχαιολόγων ή ιστορικών που προφανώς θα έχουν ύστερα από μελέτες που έχουν κάνει. Έτσι ίσως θα φτάσουμε πιο κοντά στο να δεχτούμε ή να απορρίψουμε. Ίσως κάποιος συγγενείς του ΧΡΟΝΟΥ να μας έδινε μια πρώτη άποψη μιας και όπως ανέφερε είναι αρχαιολόγος?

ΥΓ.
ΧΡΟΝΕ κατά βάθος σε συμπαθώ αν και είσαι λίγο γκρινιάρης και ειρωνικός (μέχρι και πόντικα με έχεις πει) και θα έπρεπε να το είχες καταλάβει από το π.μ. που σου είχα στείλει.

AVATARGR
10-02-08, 17:30
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Bernie Rico Jr κατεθεσα (οχι απόψεις μου) αλλά κάποιες αναφορές
απο την ΓΕΝΝΕΣΗ απο τον ΠΑΥΣΑΝΙΑ αλλά και απο τους ΑΖΤΕΚΟΥΣ...
Υπάρχουν αναφορές σε όλους τους Λαούς
Ταυτόχρονα δε γράφω....

Πως συμβαίνει άνθρωποι/φυλές σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη και
σε διαφορετικές εποχές να καταγράφουν ΟΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ????
Όταν θα μας γράψει ο φίλος ΧΡΟΝΟΣ ας το σχολιάσουμε τότε...
Ασ σχολιάσουμε αυτά που αναφέρω....

Ευχαριστώ.

OANNHSEA
10-02-08, 17:46
AVATARGR,
Η απάντηση στην ερώτηση σου είναι: η ψυχολογία των ανθρώπων...
Είναι πολύ απλό.
Όπως πάντα θα προσέξεις ότι ο "παράδεισος" είναι κάπου εκεί ψηλά - το ίδιο και οι καλοί θεοί, ενώ η "κόλαση" - και οι κακοί θεοί είναι πάντα μέσα στην γη...
Από εκεί αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν όλα.

Δεν μπορεί να λέμε περί γιγάντων όταν δεν μελετάμε ΑΚΡΙΒΩΣ την φυσιολογία ενός γίγαντα.
Δεν μπορεί να μιλάμε για γίγαντες και να λέμε ότι αναφέρονται στα αρχαία ελληνικά κείμενα και άρα είναι αλήθεια!!! (Αυτό μου θυμίζει την καταδίκη του Γαλιλαίου, αλλά από την ανάποδη...)
Δεν μπορούμε να μιλάμε με τόση ευκολία για γίγαντες από την Παταγονία μέχρι την Ελλάδα, με διαφορά 2000 ετών, γιατί τότε έχουμε πολλά προβλήματα...

Bernie Rico Jr
10-02-08, 18:09
Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω, ιδιαίτερα αναφορικά με την ψυχολογία των ανθρώπων. Επίσης πως είναι δυνατόν αν έχουμε τόσες γνώσεις για τους δεινόσαυρους και όχι για τους γίγαντες (που μάλλον έζησαν και πιο πρόσφατα)? Δεν νομίζω κάποια μυστική εταιρεία (που θέλει αν προστατέψει τι?) να εξαφάνισε όλα τα στοιχεία στο πέρασμα των αιώνων.

AVATARGR
10-02-08, 18:11
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε OANNHSEA θα διαφωνήσω πλήως μαζί σου...
Σχετικά δε με την κόλαση και τον παράδεισο που αναφέρεις το στοιχείο του
πάνω και του κάτω ήταν έννοιές που μπορώ να σου τις αναφέρω και το
γιατί...

Σε πολλούς λαούς (Βόρειοι αλλά και γενικά σε λαούς που δεν έθαβαν τους
νεκρούς) αλλά τους έκαιγαν αναφέρουν πως πάνε να συναντίσουν τούς
Θεούς πάνω (γιά όλους)..
Οι Λαοί που είχαν την ταφή έχουν αυτο που αναφέρεις το πάνω παράδεισος
και το κάτω Κόλαση..
Επίσης είχαν την πεποίθηση πώς οι Σπηλίες ήταν η είσοδος για κάτι το κακό..
(Πύλες του κάτου Κόσμου)
Η δε αναφορά σου για ταύτιση περι Κόλασης/Παραδείσου με τα στοιχεία
(τα όποια στοιχεία και αναφορές) αυτών που αναφέρω είναι αδόκιμη..
Παρουσιάζω αναφορές συγκεκριμένες και όχι ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ αναφορές....

Ευχαριστω.

OANNHSEA
10-02-08, 18:20
Καλά βρε AVATARGR και Bernie Rico Jr, το μήνυμα μου περίμενετε;;; :)

Σε πολλούς λαούς (Βόρειοι αλλά και γενικά σε λαούς που δεν έθαβαν τους
νεκρούς) αλλά τους έκαιγαν αναφέρουν πως πάνε να συναντίσουν τούς
Θεούς πάνω (γιά όλους)..
Όοοοχι. Ξεχνάς την Hell, την θεά του κάτω κόσμου... ;)
Επίσης ξεχνάς που βρισκόταν η κόλαση για τους Βίκινγκς - προς τον Νότο.

Παρουσιάζω αναφορές συγκεκριμένες και όχι ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ αναφορές....
Δεν είναι αναφορές αυτές AVATARGR.
Είναι μυθολογία, η οποία μεταφέρετε διαφορετικά από ομάδες ατόμων, μέχρι τελικά να παγιωθεί σε κάποιο γραπτό. Η εξέλιξη φυσικά τουμύθου συνεχίζεται...
Θες να δεις τι εννοώ;
Βάλε ένα μύθο τον όποίο θα βρεις ίδιο σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές χωροχρονικές "θέσεις" και ύστερα να τον μελετήσουμε πρόταση προς πρόταση...

AVATARGR
10-02-08, 18:28
Πάλι εδώ...

Φίλε Bernie Rico Jr δεν κάνει κανένας αναφορά σε ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ που
προσπαθούν να κουκουλόσουν τέτοια θέματα...
(Τουλαχιστον εγώ προσωπικα)

Φίλε OANNHSEA οι αναφορές του ΠΑΥΣΑΝΙΑ για σένα τι είναι ????
Ψυχολογικές αναφορές ?????

Υπάρχουν μύθοι κατα την διάρκεια της ύπαρξης του ανθρώπινου γένους...
Θέλεις εσύ για να συζητήσουμε την ακριβή χρονολογία των ΜΥΘΩΝ που
χάνονται στους Αιώνες ????

Ευχαριστώ.

Bernie Rico Jr
10-02-08, 19:17
Δεν έκανε κανείς αναφορά για μυστικές εταιρείες, το ξέρω. Το γιατί δεν έχει βρεθεί ούτε μια σπάλα σήμερα από γίγαντα σε αντίθεση με την τόση γνώση που υπάρχει για τους δεινόσαυρους, δεν απάντησες όμως. Εδώ σε θέλω....

Επίσης, απλές αναφορές σε μυθολογίες χωρίς την έγκυρη γνώμη ειδικού θεωρείς εσύ πως μπορούν να γίνουν άξιες λόγου και να αποτελέσουν αποδειχτικό υλικό? (δύο τα ερωτήματα).

ΥΓ
Φίλε ΟΑΝΝΗSEA καλησπέρα :)

AVATARGR
10-02-08, 19:55
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Bernie Rico Jr οι αναφορές του ΠΑΥΣΑΝΙΑ για σένα τι είναι ????
Ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ δεν ειναι ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ...

Υπάρχουν και άλλες αναφορές τις οποίες θα ψάχω για να τις καταθέσω...

Ευχαριστώ.

OANNHSEA
11-02-08, 06:50
Φίλε Bernie Rico Jr οι αναφορές του ΠΑΥΣΑΝΙΑ για σένα τι είναι ????
Ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ δεν ειναι ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ...
Μισό λεπτό AVATARGR,
Ο Παυσανίας δεν είναι ιστορικός για να μπορούμε να βασιστούμε στα λόγια του...
Και για την ακρίβεια, επειδή διαβάζουν και άλλοι μη σχετικοί, θα μπορούσες να βάλεις το κείμενο του Παυσανία να το αναλύσουμε;

AVATARGR
11-02-08, 07:31
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Φίλε OANNHSEA τι κείμενο ήδη το έχω καταθέση σε προηγούμενη απαντηση
μου...

Αρχίζουμε σε ότι δεν μας αρέσει να βγαζουμε αρχαίους συγγραφεις
αναξιόπιστους...
Ας πούμε και κάποια λόγια για τον ΠΑΥΣΑΝΙΑ..
Ο Παυσανίας ήταν Έλληνας περιηγητής και γεωγράφος (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CF%89%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%C E%B1)του 2ου αι., ο οποίος έζησε στους χρόνους του Αδριανού (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C%CF%82) και του Μάρκου Αυρήλιου (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%82_%CE%91%CF%85% CF%81%CE%AE%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%82).
Είναι διάσημος για το Ελλάδος περιήγησις, ένα εκτενές έργο που περιγράφει
την αρχαία Ελλάδα (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%B1_%CE%95%CE%BB% CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1) με μαρτυρίες από πρώτο χέρι και αποτελεί σοβαρό
σημείο σύνδεσης μεταξύ της κλασικής φιλολογίας και της σύγχρονης
αρχαιολογία (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%C E%B3%CE%AF%CE%B1)ς.
Το κύριο ενδιαφέρον του στην μάλλον εκλεκτική περιγραφή του ήταν τα μνημεία (ειδικά τα γλυπτά και η ζωγραφική (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%96%CF%89%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%C E%AE)) της αρχαϊκής και κλασικής περίοδου, μαζί με τα ιστορικά πλαίσιά τους και το ιερό τους υπόβαθρο, (λατρείες, τελετουργικά, πεποιθήσεις), για τα οποία είχε μια βαθιά αίσθηση. Το έργο του είναι οργανωμένο βάσει των περιηγήσεών του σε πόλεις και στα εκτός άστεως ιερά της Αχαΐας, με κάποιο ενδιαφέρον για την τοπογραφία. Το ενδιαφέρον του για αντικείμενα μετά από 150 μχ είναι μικρό, αν και τα σύγχρονα μνημεία έλκυσαν την προσοχή του, ειδικά τα έργα του Αδριανού. Έγραψε ως αυτόπτης μάρτυς και η ακρίβειά του έχει επιβεβαιωθεί από ανασκαφικά δεδομένα.

Ευχαριστώ.

Bernie Rico Jr
11-02-08, 07:34
Φίλε avatargr,

Ακριβώς λοιπόν για αυτά που λέει ο Παυσανίας μπες στο παρακάτω link και διάβασε τα όσα λέγει ο Καθηγητής Θεολόγος Κωνσταντίνος Σ. Χατζηελευθερίου. Άρα μήπως έχει δίκιο ο ΟAΝΝΗSEA που ζητά ολόκληρο το κείμενο μιας και ως φαίνεται, λέγει τα αντίθετα?

http://www.anistor.gr/greek/grback/ekp05.htm

ΥΓ
Εξάλλου όσα κατέθεσες αναφέρουν ότι για τους γίγνατες του είπαν κάποιοι και όχι ότι είδε ο ίδιος. Δεν θέλω να πω βέβαια ότι είναι αναξιόπιστος αλλά μάλλον υπερισχύουν τα παραπάνω.

AVATARGR
11-02-08, 09:31
Πάλι εδώ....

Με κάποια άλλα γραπτα του ΠΑΥΣΑΝΙΑ...
Στο κεφάλαιο 32.5 στην περιήγηση της πόλης της Μεγαλόπολης λέει τα
εξής....
"Κάτω από αυτό το λόφο υπάρχει ιερό του Παιδιού Ασκληπιού. Το άγαλμά του
είναι όρθιο και έχει μήκος ένα πήχη. Ο Απόλλωνας κάθεται σε θρόνο και έχει
ύψος έξι πόδες. Εδώ έχουν αφιερώσει και οστά που είναι πολύ μεγάλα για να
είναι ανθρώπινα. Πράγματι, λένε ότι ανήκαν σ' έναν από τους γίγαντες που
έφερε ο Οπλάδαμος, για να πολεμήσουν με το μέρος της Ρέας, αλλά σ' αυτό
θα αναφερθώ αργότερα..."
(η σημείωση του μεταφραστή λέει ότι πρόκειται για κόκαλα
απολιθωμένων ζώων της παλαιολιθικής ή μεσολιθικής εποχής)

Στο κεφάλαιο 36.2
"Το βουνό το ονομαζόμενο Θαυμάσιο υψώνεται πέρα από τον ποταμό Μαλοίτα
και οι κάτοικοι του Μεθυδρίου ισχυρίζονται ότι, όταν η Ρέα ήταν έγκυος στον
Δία, ήρθε σ αυτό το βουνό και ζήτησε την βοήθεια του Οπλάδαμου και των
γιγάντων του, σε περίπτωση που δεχόνταν επίθεση από τον Κρόνο."

Πιο πριν στο κεφάλαιο 29 μας λέει ότι "σύμφωνα με τους Αρκάδες η η μάχη
θεών και γιγάντων έγινε σε ένα μέρος κοντά στον Αλφειό ποταμό, το
ονομαζόμενο Βάθος, και όχι στην Παλλήνη της Θράκης.

Μάλιστα δίνει μία πληροφορία ότι όταν ο Ρωμαίος Αυτοκράτος θέλησε να
φτιάξει μία διώρυγα στον ποταμό Ορόντη των Συρίων, κατά τις εργασίες
όταν η παλιά κοίτη αποξηράθηκε βρέθηκε ένα κεραμικό φέρετρο πιό μακρύ
από 11 πήχεις και ένα πτώμα του ίδιου μεγέθους, που φαινόταν καθαρά
ότι ήταν ανθρώπινο.

Οταν οι Σύροι πήγαν να συμβουλευτούν το μαντείο της Κλάρου, ο θεός είπε
ότι ο νεκρός ήταν ο Ορόντης, που καταγόταν από την Ινδία. Αν ο ήλιος
δημιούργησε τον πρώτο άνθρωπο υπερθερμαίνοντας τη γη, η οποία αρχικά
ήταν υγρή και γεμάτη υδρατμούς, σε ποιά άλλη χώρα θα μπορούσαν να είχαν
γεννηθεί πιό μεγαλόσωμοι άνθρωποι εκτός από την Ινδία, στην οποία ακόμα
και σήμερα υπάρχουν θηρία ασυνήθιστου μεγέθους και εμφάνισης;"

Και σκέφτομαι ότι αν η θάλασσα ξεβράσει τεράστια κόκαλα (όπως αναφέρει ο
Παυσανίας για τα κόκαλα του Αίαντα) ή αν μετά από μία δυνατή βροχόπτωση ή
πλημμύρα βγουν στην επιφάνεια τεράστια κόκαλα προϊστορικών ζώων, είναι
λογικό να πούμε ότι οι αρχαίοι που τα είδαν να τα πέρασαν για κόκαλα των
γιγάντων (θα πρέπει όμως να είναι μεμονωμένα κόκαλα και όχι ολόκληροι
σκελετοί και κυρίως να μην υπάρχει το κρανίο).

Αλλά σε άλλες περιπτώσεις που βρέθηκαν θαμένοι σκελετοί με όπλα κλπ όπως στην περίπτωση του τάφου του Θησέα που μας λέει ο Πλούταρχος
((Plutarch, Theseus, XXXVI, 1f.; cf. Schnapp 1996: 51f.), ότι όταν οι
Αθηναίοι πήγαν στην Σκύρο και άνοιξαν τον τάφο του, βρήκαν μέσα έναν
τεράστιο σκελετό με ένα χάλκινο δόρυ και ένα σπαθί να βρίσκονται
ακουμπισμένα πλάι του....

Αυτά προς το παρόν.

Ευχαριστώ.

AVATARGR
11-02-08, 09:42
Ας καταθέσω και άλλα στοιχεία απο τον ΠΑΥΣΑΝΙΑ αλλά και απο άλλους
αρχαίους συγγραφείς...

"Ο Κίμων λέγεται ότι αναγνώρισε τα κόκαλα του Θησέα στο νησί της Σκύρου
από το μεγάλο τους μέγεθος (Πλούταρχος, Θησέας 38) και ο Παυσανίας στις
περιηγήσεις του ανά την Ελλάδα μιλάει σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις για
κόκαλα γιγάντων κατά την επίσκεψη του στην Αρκαδία. (8.29.4, 8.32.5) "

"Ο Φιλόστρατος μιλάει για έναν γιγάντιο σκελετό 22 πήχεις μακρύ, όπως και
για έναν άλλο 12 πήχεις, τους οποίους είδε ο ίδιος στο Sigeus (Sigeum, now
Yenisehir κοντά στην Τροία), για τον έναν πιστευόταν ότι ήταν ο σκελετός
του γίγαντα που σκότωσε ο Απόλλων κατά την διάρκεια της πολιορκίας της
Τροίας.

Σκελετός γίγαντα ήταν κι αυτός που βρήκε ο Messecrates of Stire, στην
Λήμνο, "πολύ δύσκολο να ανασηκωθεί" σύμφωνα με τον Φιλόστρατο στα
Ηρωϊκά του σελ. 35. "
"Ο Πλίνιος μιλάει για έναν γίγαντα στο οποίο θεώρησε ότι αναγνώρισε τον
Ορίωνα, τον γιό του Εφιάλτη (Nat. Hist., vol. VII, ch. xvi.).

Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι ο Σερτόριος είδε τον τάφο του Ανταίου, του
γίγαντα και ο Παυσανίας μαρτυρεί την ύπαρξη των τάφων του Αστερίου και
του Geryon (? μήπως εννοεί του Γεραιστού;) ή του Hillus, γιού του Ηρακλή,
όλοι γίγαντες και τιτάνες.

Ο Αββάς Pegues (cited in de Mirville's Pneumatologie) στο περίεργο
βιβλίο του "Τα ηφαίστεια της Ελλάδος" αναφέρει ότι "στα γύρω μέρη του
ηφαιστείου της Θήρας, βρέθηκαν θαμμένοι κάτω από τεράστια βράχια,
γίγαντες με τεράστια κρανία." (Page 48.)

"Ο τάφος του Γαιρεστού, εκ των Κυκλώπων που έκτισαν τα κυκλώπεια τείχη
σε διάφορες πόλεις, εδεικνύετο εν Αθήναις. Επί του τάφου ελέγετο ότι οι
Αθηναίοι εν τω πολέμω κατά του Μίνωος εθυσίασαν τας θυγατέρας του
Υακίνθου."
"Ο Αστερίων, θεωρείται ο πρώτος βασιλιάς της Κρήτης, που προέρχεται κι
αυτός από τη γενιά των Τιτάνων. 0 Αστερίων νυμφεύτηκε την Ευρώπη κι
έγινε πατέρας του Μίνωα, του Ραδάμανθου και του Σαρπηδόνα. Σύμφωνα με
τον Απολλόδωρο κατά την εκταφή του, ο σκελετός του έφτανε σε μήκος 10
πήχεις (6,4 μέτρα)"
(Αστερίων ήταν και το όνομα του Μινώταυρου...)
Εάν βρώ και άλλες αναφορες θα τις καταθέσω..
Παραθέτω και μια ιστοσελίδα που πιστεύω πως είναι καλή και περιέχει στοιχεία
απο άλλες χώρες σχετικές με το θέμα μας.
http://www.geocities.com/TheTropics/Lagoon/1345/giants.html

Ευχαριστώ.
ΥΓ. Ευχαριστώ την φίλη ΜΑΡΙΑ που είχε αυτές τις πληροφορίες.

Bernie Rico Jr
11-02-08, 10:07
Συγγνώμη, η ακατάσχετη παράθεση κειμένων δεν νομίζω πως βοηθά σε τίποτα. Ειδικά όπως το κάνεις χωρίς τεκμηρίωση και αποσπασματικά. Να υποθέσω πως δεν μπήκες στο link που αναφέρω?

OANNHSEA
11-02-08, 10:43
Αρχίζουμε σε ότι δεν μας αρέσει να βγαζουμε αρχαίους συγγραφεις
αναξιόπιστους...
AVATARGR, μην ξεχνάς ότι ο Παυσανίας έγραφε ότι του τράβαγε την προσοχή και το ενδιαφέρων από τις περιοχές που περνούσε και όχι ότι ήταν άξιο να καταγραφεί. Υπάρχουν πολλές περιοχές, ναοί και αξιοθέατα (π.χ. τα μετέωρα) που δεν αναφέρονται στον Παυσανία, παρά το ότι πέρασε (;), από αυτές τις περιοχές... Μήπως τελικά έχουμε μία περίπτωση Μάρκο Πόλο κατά την οποία αλλού πέρασε και τα κατέγραψε και αλλού στηρίχτηκε σε μαρτυρίες;

((Plutarch, Theseus, XXXVI, 1f.; cf. Schnapp 1996: 51f.), ότι όταν οι
Αθηναίοι πήγαν στην Σκύρο και άνοιξαν τον τάφο του, βρήκαν μέσα έναν
τεράστιο σκελετό με ένα χάλκινο δόρυ και ένα σπαθί να βρίσκονται
ακουμπισμένα πλάι του....
Ναι, αλλά ο Θησέας ήταν γιός του Αιγαία και όχι γίγαντας ή τιτάνας...
Άρα εδώ έχουμε κάτι περίεργο.
Δεν ταιριάζουν οι άθλοι του Θησέα με ένα γίγαντα και φυσικά οι Αθηναίοι δεν θα έστελναν ένα γίγαντα σαν εισφορά στα ταυροκαθάψια...
Άρα μήπως έχουμε εδώ απλώς φήμες τις οποίες κάποιοι φρόντισαν να αναπαράγουν σε δύσκολες στιγμές;
Εάν θυμάμαι καλά δεν ήταν αδίκημα να ανοίγεις τάφους νεκρών;

Μάλιστα δίνει μία πληροφορία ότι όταν ο Ρωμαίος Αυτοκράτος θέλησε να
φτιάξει μία διώρυγα στον ποταμό Ορόντη των Συρίων, κατά τις εργασίες
όταν η παλιά κοίτη αποξηράθηκε βρέθηκε ένα κεραμικό φέρετρο πιό μακρύ
από 11 πήχεις και ένα πτώμα του ίδιου μεγέθους, που φαινόταν καθαρά
ότι ήταν ανθρώπινο.
Πρόσεξε τώρα την ειρωνία:
Έχουμε ένα τεράστιο άνθρωπο (αν και δεν ξέρω ποιόν πήχη εννοεί) σε ένα τεράστιο κεραμικό φέρετρο. Για να δημιουργηθεί αυτό το φέρετρο χρειάζεται εξελιγμένη κεραμουργεία.
Έχεις λοιπόν ένα μοναδικό ον, ξεχωριστό από όλους τους άλλους ανθρώπους, σε μία μοναδική κατασκευή (που σημαίνει ότι αναγνώριζαν την μοναδικότητα του) και τον πετάς σε μία κοίτη;
Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένα μοναδικό μνημείο για την πάρτη του;

Ο Αββάς Pegues (cited in de Mirville's Pneumatologie) στο περίεργο
βιβλίο του "Τα ηφαίστεια της Ελλάδος" αναφέρει ότι "στα γύρω μέρη του
ηφαιστείου της Θήρας, βρέθηκαν θαμμένοι κάτω από τεράστια βράχια,
γίγαντες με τεράστια κρανία."
Αυτή και εάν είναι πληροφορία...
Μήπως έχεις ακούσει την θεωρία ότι και στην Θήρα υπήρχαν νάνοι ελέφαντες;
Η πρώτη πληροφορία για αυτό. :) - το έψαχνα πολύ καιρό...

Σύμφωνα με τον Απολλόδωρο κατά την εκταφή του, ο σκελετός του έφτανε σε μήκος 10
πήχεις (6,4 μέτρα)"
Αυτό είναι πολύ ωραίο.
Βλέπεις υπάρχει το εξής πρόβλημα, το οποίο το συναντάμε κυρίως στα σκυλιά - το πρόβλημα της διαφοράς μεγέθους, κατά την κύηση και την γέννα. Με λίγα λόγια εάν έχεις ένα μεγάλο σκυλί (Δανέζικο μολοσσό αρσενικό) και ένα μικρό (πεικινουά θηλυκό) και τα βάλεις για ανπαραγωγή δεν θα έχει κανένα πρόβλημα μεχρι την κύηση και την γέννα.
Τότε αρχίζουν τα δύσκολα.
Με λίγα λόγια, όταν κυοφορεί μία γυναίκα έναν καρπό ενός πλάσματος 6,4m, τότε το παιδί μέσα της θα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα κανονικά, καθώτι δεν αναφέρετε πουθενά ότι οι γίγαντες είχαν άλλη μορφή από την ανθρώπινη...
Εδώ αρχίζουν τα προβλήματα...
Θάνατος της γυναίκας πριν φτάσει καν στην γέννα....

"Ο Φιλόστρατος μιλάει για έναν γιγάντιο σκελετό 22 πήχεις μακρύ, όπως και για έναν άλλο 12 πήχεις, τους οποίους είδε ο ίδιος στο Sigeus
22 πήχεις μακρύ - άρα 14,08 μέτρα ψηλό...
12 πήχεις μακρύ - άρα 7,68 μέτρα ψηλό...

14, 08 μέτρα για ανθρώπινο οργανισμό σημαίνει ένα πράγμα: ακαριαίος θάνατος...
Το μυστικό όλο είναι στην κατασκευή του πλάσματος.
ΔΕΝ γίνεται δίποδο πλάσμα και βάρος περί τους 4 τόνους έτσι για πλάκα... :D

AVATARGR
11-02-08, 10:50
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Bernie Rico Jr εαν εσύ δεν θέλεις να τα διαβάζεις δικαιωμά σου ίσως
κάποιοι άλλοι να θέλουν να τα διαβάζουν...

Ποιός ο Λόγος λοιπόν της υποτίμησης των παραγράφων που αναφέρω ????
Μην είσα σίγουρος πως δεν τα διάβασα το άρθρο του παρέθεσες...

Αλλά το να προσπαθείς με το κείμενο αυτο του Θεολόγου Κωνσταντίνου
Σ. Χατζηελεθερίου που αναφέρει πως υπήρχαν απατεώνες και παλαιά
δεν νομίζω να είναι κάτι νέο όπως δεν είναι νέο και η απατεωνια με τον
σκελετο του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ...

Αυτό τι σημαίνει πως όλα τα αρχαία κείμενα που παραθέτω είναι
αναξιόπιστα ???
Επιδή εσύ δεν πιστεύεις στην (ΠΙΘΑΝΗ) ύπαρξη Γιγάντων βγάζεις όλους τους
αρχαίους συγγραφεις ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ...

Αλλά παρόλα αυτά εαν φίλοι απο εδώ αναφέρουν πως δεν θέλουν να βλέπουν
αποσπάσματα απο αναφορές αρχαιων Ελληνων συγγραφέων (και όχι μονον)
περί Γιγάντων αλλά και η διαχειριση της παρούσης Ιστοσελίδας δεν θα
αναφέρω πλέων στοιχεία...

Φίλε OANNHSEA αναφέρεις για την φυσιολογία των ΓΙΓΑΝΤΩΝ σύμφωνα με
την σημερινη αλλά και την τότε ανθρώπινη φυσιολογία..
Είναι αδύνατον η φυσιολογία τους (εννοω πάντα οστα-καρδιά-τένοντες κλπ)
να ήταν διαφορετικά όπως και ο Γιγαντισμός να γινόταν σταδιακά ?????
(ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ)

Ευχαριστώ.

Bernie Rico Jr
11-02-08, 11:35
Το κείμενο του συγκεκριμένου καθηγητή αναφέρει πως οι ιστορίες με τους γίγαντες ήταν στα πλαίσια της φαντασίας γεγονός το οποίο το αναφέρει και ο ίδιος Παυσανίας.

Μα κατάλαβες τι γράφει το συγκεκριμένο άρθρο ή απλώς παρεξηγείσαι άδικα?? Δεν αναφέρω εγώ ή κάποιος άλλος ότι είναι αναξιόπιστα τα κείμενα, ο ίδιος ο Παυσανίας αναφέρει ότι αυτές οι ιστορίες δεν είναι πραγματικές! Και δεν γίνεται λόγος μόνο για τον Κένταυρο!

Επίσης, δεν μου έχεις απαντήσει καθόλου σε 2 ερωτήσεις που έχω θέσει. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε τι έχεις να πεις...!

AVATARGR
11-02-08, 11:58
Πάλι εδώ....

Σχετικά με το κείμενο του Κωνσταντίνου Σ. Χατζηελεθερίου αναφέρει
γενικά περί κατασκευή ψεύτικων ολοκλήρων η μη σκελετών από μυθικά όντα.

Η απαντησή μου είναι πως δεν διαφωνω με αυτό...
Αναφέρω στην προηγούμενη απαντησή μου....
<< πως υπήρχαν απατεώνες και παλαιά δεν νομίζω να είναι κάτι νέο
πως δεν είναι νέο καιη απατεωνια με τον σκελετο του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ..>>

Αυτό όμως δεν αναιρεί κατ' ουδένα τρόπο πως μπορεί να υπήρχαν
πραγματι Γίγαντες επειδή υπάρχουν κάποιοι απατεώνες και φτιάχουν
πλαστες αποδείξεις...

Τότε θα ανέφεραν πως αυτά που γράφουν δεν είναι αξιόπιστα πράγμα
που δεν το γράφουν.
Ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ που αναφέρει πως σε ότι έχει γράψει περί ΓΙΓΑΝΤΩΝ είναι
ψεύτικα ?????
Απλά κάποια απο αυτά είναι ψεύτικα (ΟΧΙ ΟΛΑ)...

Ευχαριστώ.

Bernie Rico Jr
11-02-08, 12:36
Λοιπόν, οι ίδιοι οι συγγραφείς καταδικάζουν τις αναφορές για γίγαντες και λοιπά όντα ως ψεύτικες. Τους ίδιους συγγραφείς που εσύ ανέφερες ως πηγή, κάνεις κωλοτούμπα τώρα (ο ίδιος ο Παυσανίας σε αναιρεί) και λες τελικά πως οκ, κάποιοι από τις περιπτώσεις ήταν αληθινές... μπορείς να μας πεις ποιές ακριβώς ήταν οι αληθινές και πως αυτό διασταυρώνεται...?

2. Γιατί δεν έχει βρεθεί ούτε μια σπάλα σήμερα από γίγαντα σε αντίθεση με την τόση γνώση και ευρύματα που υπάρχουν για τους δεινόσαυρους?

3. Απλές αποσπασματικές αναφορές σε μυθολογίες (δεν κάνω λόγο για τον Παυσανία) χωρίς την έγκυρη γνώμη ειδικού θεωρείς εσύ πως μπορούν να γίνουν άξιες λόγου και να αποτελέσουν αποδειχτικό υλικό?

AVATARGR
11-02-08, 13:43
Η αναφορά απο την Ιστοσελίδα που έχεις καταθέση φιλε Bernie Rico Jr..

************************************************** **********
Η δημιουργία ομοιωμάτων μυθικών πλασμάτων, τα οποία είτε δεν υπήρξαν
είτε εξέλιπαν ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους, ήταν μία πρακτική, η
οποία ξεκίνησε από την ελληνική αρχαιότητα και συνεχίσθηκε στην ρωμαϊκή
εποχή και τον μεσαίωνα με μεγάλη μάλιστα επιτυχία. Η εν λόγω πρακτική, όσο
κι αν μας φαίνεται παράδοξο, συνεχίσθηκε και στην σύγχρονη εποχή, με πολύ
όμως λιγότερη επιτυχία. Όσον αφορά στα κίνητρα των ασκούντων την ως
άνω πρακτική αυτά εποίκιλαν.
Στην ελληνική αρχαιότητα, η πρακτική αυτή ήταν τέχνη, η οποία εξασκείτο
στο αρχαίο ελληνικό θέατρο, της οποίας το μεν κίνητρο ήταν καθαρώς
βοηθητικό και σκόπευε στην πραγματοποίηση μιας άρτιας, εξ επόψεως
τεχνικής, θεατρικής παραστάσεως, το δε επί της σκηνής αποτέλεσμα,
εκπληκτικό για τα δεδομένα της εποχής εκείνης.

Στην ρωμαϊκή εποχή, η παραπάνω πρακτική όχι μόνον βελτιώθηκε και
αναπτύχθηκε αρκετά αλλά και επικεντρώθηκε κυρίως στην κατασκευή
ψεύτικων ολοκλήρων η μη σκελετών από μυθικά όντα, έχοντας ως
βασικό κίνητρο το κέρδος και δευτερευόντως την καλλιέργεια
πνεύματος θρησκοληψίας, ενίοτε δε και της ικανοποιήσεως της
περιεργείας ισχυρών ανδρών της εν λόγω εποχής, όπως π.χ. των
Ρωμαίων αυτοκρατόρων Τιβερίου και Αυγούστου, οι οποίοι μάλιστα
διατηρούσαν ιδιωτικά μουσεία με τέτοιου είδους όντα-εκθέματα.
Πλήθος μαρτυριών από συγγραφείς όπως οι Διόδωρος Σικελιώτης,
Πλίνιος, Παυσανίας, Φιλόστρατος, Λουκιανός, Αιλιανός, Μανίλιος,
επιβεβαιώνουν τα ως άνω λεχθέντα. Χαρακτηριστικά και αξιομνημόνευτα
παραδείγματα αποτελούν η μαρτυρία του Λουκιανού του Σαμοσατέως, ο οποίος
αναφέρει έναν απατεώνα ονόματι Αλέξανδρο, ο οποίος, επί σειράν ετών,
εξέθετε σε διάφορες πόλεις της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ένα ανθρωποκέφαλο
ερπετό, αποκομίζοντας αρκετά χρήματα και του Αιλιανού, ο οποίος περίπου δύο
δεκαετίες αργότερα, αναφέρει την ύπαρξη και δραστηριότητα ειδικών
τεχνιτών, οι οποίοι κατασκεύαζαν με πολύ μεγάλη επιτυχία λείψανα μυθικών
πλασμάτων.
************************************************** *********
Αυτό που επισημαίνω είναι πως κάποια απο αυτά ήταν πράγματι ψεύτικά...

Δεν αναφέρει πουθανά πως όλα όσα γράφονται περί Γιγάντων ήταν ψεύτικα..
Κάποια απο αυτά ναι ήταν...

Αναφέρεις δε...
<<θεωρείς εσύ πως μπορούν να γίνουν άξιες λόγου και να αποτελέσουν
αποδειχτικό υλικό?>>
Εχεις διαβάσει σε αυτά που έχω γραψει πως όλα αυτα που αναφέρω
ειναι αποδείξεις ??????
Οχι βεβαια αλλά απλές αναφορες απο αρχαιους συγγραφεις και οχι μόνο
Ελληνες..

Και διατυπόνω ερωτήματα πως πιθανος να υπήρξαν...
Κάτι που υπάρχει σε όλες τις μυθολογίες των λαών.

Που είναι το πρόβλημα λοιπόν ?????

Ευχαριστώ.

Bernie Rico Jr
11-02-08, 14:11
Πάλι κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις αλλά καλύτερα ας μην παίζουμε με τις λέξεις. Επίσης δεν θέλεις να απαντήσεις...

Το πρόβλημα είναι πως η στεγνή από εμπεριστατωμένη γνώμη κατάθεση αποσπασματικών κειμένων δεν βοηθά στο ερώτημα του κυρίου θέματος! Τρανή απόδειξη ο Παυσανίας με τον οποίο αυτοαναιρέθηκες.

mikede12345
11-02-08, 15:08
καλησπερα
διλαδη απο οτι καταλαβα καποιοι για να πιστευσουν θελουν και αποδειξεις :D
θελετε αποδειξεις για γεγονοτα που συνεβισαν πριν πολλα χιλιαδες χρονια!!
συμφωνω πως χρειαζονται και αυτες βρε παιδια
αλλα οχι ομως να βρουμε και απτες πριν τοσα πολλα χρονια
για οτιδηποτε!! ενταξει βρικαμε για δεινοσαυρους και αλλα πραγματα
αλλα οχι ντε και καλα θα βρουμε για τα παντα!!
δεν μας αρκουν οι μυθολογιες παραδοσεις τα γραπτα κειμενα!!!
δηλαδη τα κειμενα τα γραφανε μονο και μονο για να λενε καποιες μπουρδες!!!!
σας παρακαλω!!
ουσιαστικα βγαζετε ολους τους αρχαιους τρελους και μυθομανεις!!!
αμα ηταν ετσι λοιπον και οι αρχαιοι λεγανε και γραφανε μπουρδες τοτε:
δεν υπηρξε ποτε ο μεγας αλεξανδρος ουτε ο λεωνιδας ουτε ο θεμιστοκλης
κλπ.κλπ.
βρεθηκαν τα οστα πχ. του λεωνιδα η του θεμιστοκλη η του αριστοτελη
καλα θα μου πειτε τους καιγανε τους νεκρους
και που ξερω εγω και με ποιον τροπο αραγε εξαφανιζανε και τους γιγαντες!!??
ισως να υπηρχε καποιος τροπος που εμεις να μην ξερουμε
σιγουρα υπηρξαν οι γιγαντες
απλα η αληθεια μας φανταζει τοσο απιστευτη που ειναι μπροστα μας αλλα
εμεις δεν την βλεπουμε

AVATARGR
11-02-08, 18:19
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Bernie Rico Jr πρέπει να βρώ και να καταθέσω όπου αναφέρονται οι
αρχαίοι συγγραφεις περί Γιγαντων ?????

Αλλα όταν καταθέτω τα αποσπάσματα λές (η ακατάσχετη παράθεση
κειμένων δεν νομίζω πως βοηθά σε τίποτα) αλλά εάν θέλεις ενημέρωση
πλήρη έχω αναφέρει απο που είναι τα αποσπάσματα ανέτρεξε και βρέστα.

Αλλα μάλλον δέν θές να καταλάβεις ότι ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ αλλά και οι άλλοι
Αρχαίοι συγραφείς δεν αναφέρονται σε όλα αλλά σε κάποιες περιπτώσεις που
έγιναν ομοιόματα...
Εξ' άλλου και ο Χατζηελεθερίου αναφέρει....
<<Η δημιουργία ομοιωμάτων μυθικών πλασμάτων, τα οποία είτε δεν
υπήρξαν είτε εξέλιπαν ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους>>
Βλέπεις πως δεν είναι κατηγορηματικός σε αυτο το θέμα...

Τώρα γιατί δεν έχουμε βρεί προσφάτως κάποια οστά..
Ισως απο τους προιστορικούς χρόνους η φυλή αυτή να μήν ήταν ανέκαθεν
πολυπληθής και διάφορα προβλήματα (ίσως λόγο ύψους να εξελιπε) με
αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να βρεθούν..

Ευχαριστώ.

agaliarep
11-02-08, 18:31
2. Γιατί δεν έχει βρεθεί ούτε μια σπάλα σήμερα από γίγαντα σε αντίθεση με την τόση γνώση και ευρύματα που υπάρχουν για τους δεινόσαυρους?


2003 Σίδνεϊ
Επιστήμονες στην Ινδονησία φέρνουν στο «φως» ένα νέο και μικροσκοπικό είδος ανθρωποειδούς, που ζούσε παράλληλα με τους δικούς μας προγόνους μέχρι πριν από 12.000 χρόνια. Πρόκειται για την πλέον συγκλονιστική ανακάλυψη της τάξης της σε διάστημα δεκαετιών.
Τα τέλεια διατηρημένα οστά ανακαλύφθηκαν σε σπήλαιο της ινδονησιακής νήσου Φλόρες, σε απόσταση 600 χιλιομέτρων ανατολικά του Μπαλί. Έχει το ύψος ενός σημερινού παιδιού (περίπου ένα μέτρο), κρανίο ίσο περίπου με ένα γκρέιπφρουτ και μακριά χέρια. Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες κατόπιν της απαραίτητης ανάλυσης ανήκει σε 30χρονη γυναίκα

2006 New York Times
Ένα νέο είδος δεινόσαυρου, ένα από το μεγαλύτερο σαρκοβόρο είδος δεινοσαύρου, που γνωρίζαμε ως σήμερα, ανακαλύφθηκε σε ερυθρούς αμμόλιθους της Παταγωνίας στην Αργεντινή, όπου όπως φαίνεται τα γιγαντιαία ζώα κυριαρχούσαν πριν από εκατό εκατομμύρια χρόνια. Οι παλαιοντολόγοι αναφέρουν ότι βρήκαν απολιθωμένα οστά που ανήκαν σε επτά ή εννιά ζώα του ίδιου είδους τα οποία ονόμασαν Mapusaurus roseae


2003 Ιαπωνία
Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature, τρεις Ιάπωνες ερευνητές χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα της ανάλυσης της δομής των οστών και του DNA διαπίστωσαν την ύπαρξη κάποιων «μυστηριωδών» φαλαινών. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες επιστήμονες, η πρώτη φορά που είχαν παρατηρηθεί τέτοιου είδους κήτη ήταν προς το τέλος της δεκαετίας του '70, όταν Ιάπωνες λαθροκυνηγοί σκότωσαν οκτώ από τις φάλαινες που, όπως αποδείχθηκε αργότερα, αντιπροσώπευαν ένα νέο είδος φαλαινών που έχει αποτελέσει από καιρό σε καιρό αντικείμενο σύγχυσης. Το νέο αυτό είδος φέρει την επιστημονική ονομασία "Οmurai Balaenoptera".


2008 Τανζανία
Τη σπάνια ανακάλυψη ενός νέου θηλαστικού ανακοίνωσαν βιολόγοι που εξερεύνησαν τα δάση της Τανζανίας. Αναγνώρισαν ένα ζωάκι που κατατάσσεται στα σένγκι, μικρά εντομοφάγα ζώα σαν τρωκτικά με προβοσκίδα. Η ανακάλυψη ανεβάζει στα 16 τα γνωστά είδη σένγκι, τα οποία ζουν αποκλειστικά στην Αφρική και ονομάζονται επίσης μυγαλές-ελέφαντες.


2005 Βόρνεο
Μια εξαιρετικά σπάνια ανακάλυψη στα δάση της νήσου Βόρνεο ανακοίνωσαν ερευνητές της WWF. Ένα πλάσμα σε μέγεθος γάτας, πιθανότατα ένα άγνωστο ως σήμερα είδος θηλαστικού, φωτογραφήθηκε από αυτόματες κάμερες στη διάρκεια της νύχτας.
Οι δύο φωτογραφίες αποκαλύπτουν ένα πλάσμα που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε γάτα και αλεπού, πιθανότατα σαρκοφάγο, με σκούρα κόκκινη γούνα και μακριά, μυώδη, φουντωτή ουρά.

2007 Βόρνεο
Λεοπάρδαλη στη Βόρνεο αναγνωρίζεται ως νέο είδος

2004 Μοντάνα
Ένα θραύσμα οστού που βρέθηκε από καθηγητή του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, οδήγησε στην ανακάλυψη ενός νέου είδους δεινοσαύρου, με μακρύ λαιμό, λεπτή ουρά και μια ...μυστηριώδη οπή στο κρανίο!
Το οστό, που βρέθηκε στη Νότια Μοντάνα, ανήκε σε δεινόσαυρο του (νέο-ανακαλυφθέντος) είδους Suuwassea emilieae και είναι ένα σαυρόποδο, δηλαδή μια φυτοφάγος τεραστίων διαστάσεων …σαύρα, με μακρύ λαιμό και ουρά και τέσσερα πόδια όμοια με αυτά των ελεφάντων. Το ύψος τους έφτανε τα 15 μέτρα, ενώ είναι «συγγενής» των πιο γνωστών σαυρόποδων Diplodocus και Apatosaurus.

2006 Βόρνεο
Βιολόγοι ανακάλυψαν στην καρδιά του δάσους του Βόρνεο ένα άγνωστο μέχρι σήμερα είδος φιδιού που μπορεί να αλλάζει το χρώμα του αυτοβούλως, προσαρμοζόμενο πλήρως με το περιβάλλον, σύμφωνα με ανακοίνωση του WWF την Τρίτη. Οι επιστήμονες του έδωσαν την ονομασία E. Gyii, αν και ανεπίσημα το αποκαλούν «λασπόφιδο του Καπούας», επειδή βρέθηκε στον ποταμό Καπούας, στο Εθνικό Πάρκο Betung Kerihun. Έχει μήκος περίπου μισό μέτρο και είναι δηλητηριώδες.

2007 Σουρινάμ
Ένας βάτραχος με φθορίζουσες μοβ λωρίδες και 12 είδη σκαθαριών της κοπριάς είναι μεταξύ 24 ειδών άγνωστων μέχρι σήμερα στην επιστήμη που ανακαλύφθηκαν στα απομακρυσμένα υψίπεδα του Σουρινάμ

Όπως μεταδίδει το BBC, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν στο χαμένο αυτό παράδεισο είκοσι νέα είδη βατράχου, τέσσερα είδη πεταλούδας και πέντε νέους τύπους φοινικιάς. Το πιο αξιοσημείωτο εύρημα είναι όμως ένα πτηνό το οποίο τρέφεται με μέλι και έχει ένα έντονο πορτοκαλί σημάδι στο κεφάλι. Αυτό ίσως είναι το πρώτο νέο είδος πτηνού που ανακαλύπτεται στην περιοχή σε διάστημα 60 ετών.

Και πολλα απο αυτά τα νέα είδη, είναι ζωντανά… Φαντάσου τι έχουν να ανακαλύψουν για τα πεθαμένα…

Ο Παππούς ενός αδελφού ενός φίλου μου είχε έναν θείο που ο παππούς του ήταν ναυτικός… έλεγε περίεργες ιστορίες για γιγάντια τερατώδη καλαμάρια που έκαναν επιθέσεις σε ναυτικούς. Αλλά όλα αυτά ήταν ιστορίες ενός γέρου, που δεν ήξερε τι του γινόταν από τον καπνό που φούμαρε…

http://img339.imageshack.us/img339/7946/giantsquidry4.jpg (http://imageshack.us)

ΧΡΟΝΟΣ
11-02-08, 18:39
Ωραία αρχίσαμε ν αμφισβητούμε και τον Παυσανία τώρα...Λοιπόν προς πάσα άσχετο περί ΠΑΥΣΑΝΙΑ έχω να πω ότι αν αρχίσουμε τις αναφορές που έχει κάνει τότε δεν μας φτάνουν 10 ''μεταφυσικά forum'' ο άνθρωπος αυτός περπάτησε όλη την ΕΛΛΑΔΑ άπα άκρη σ άκρη σε μέρη που όλοι εμείς ονειρευόμαστε να πάμε κάποια στιγμή, και σ αυτά που έχουμε πάει βρίσκουμε ένα σημάδι του(ο πλάτανος του ΠΑΥΣΑΝΙΑ,το σπήλαιο του ΠΑΥΣΑΝΙΑ...) χωρίς δρόμους χωρίς αμάξια χωρίς τίποτα πήγε παντου!και αναρωτιέσαι αν ήταν Ιστορικός ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ???
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΗΤΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΛΛΑ Η ΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ
και λίγα λόγια...
Ο Παυσανίας υπήρξε μεγάλος Έλληνας περιηγητής και γεωγράφος. Γεννήθηκε στη Λυδία 143~176μ.Χ. Έγραψε την «Περιήγηση της Ελλάδος», με πλουσιότατες περιγραφές, που αποτελούν ανεκτίμητο οδηγό των αρχαιολογικών ερευνών και ευρημάτων μέχρι και σήμερα. Ο διακεκριμένος ανθρωπολόγος και εμβριθής μελετητής, Sir James George Frazer (Glasgow 1854-Cambridge 1941), είπε ότι χωρίς τον Παυσανία ένα μεγάλο μέρος των αρχαίων ερειπίων της Ελλάδος θα ήταν ένας λαβύρινθος χωρίς νήμα, ένα αίνιγμα χωρίς λύση (“without him the ruins of Greece would, for the most part, be a labyrinth without a clue, a riddle without an answer”). Πριν από τις περιηγήσεις του στις περιοχές της αρχαίας Ελλάδος, ο Παυσανίας ταξίδεψε πολύ στη Μικρά Ασία, Συρία, Παλαιστίνη, Αίγυπτο, Μακεδονία, Ήπειρο, όπως και σε περιοχές της Ιταλίας.

Ο Παυσανίας περιηγήθηκε στην Ελλάδα κατά την εποχή του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου. Η περιγραφή στην «Περιήγησή» του έχει την μορφή περιοδείας που αρχίζει από την Αττική και είναι χωρισμένη σε δέκα βιβλία. Το πρώτο βιβλίο φαίνεται πως ολοκληρώθηκε μετά το 143μ.Χ. και πριν το 161μ.Χ. Στο έργο του δεν αναφέρονται γεγονότα μετά το 176.

Η αναφορά του σε κάθε μια από τις πόλεις αρχίζει με μια γενική έκθεση στην ιστορία της περιοχής. Η περιγραφική διήγησή του ακολουθεί μια τοπογραφική σειρά. Προβάλει μια φευγαλέα ματιά της καθημερινής ζωής, των τελετουργικών μυσταγωγιών, αναφέρει τα έθιμα των κατοίκων κατά των δεισιδαιμονιών και συχνά μας εισάγει στις παραδόσεις και τη λαογραφία. Τα εξέχοντα έργα τέχνης συνιστούν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του. Εμπνευσμένος από την δόξα της αρχαίας Ελλάδος, ο Παυσανίας είναι εξοικειωμένος στις περιγραφές των θρησκευτικών τελετών και της αρχιτεκτονικής της Ολυμπίας και των Δελφών.

OANNHSEA
11-02-08, 18:44
Φίλε OANNHSEA αναφέρεις για την φυσιολογία των ΓΙΓΑΝΤΩΝ σύμφωνα με
την σημερινη αλλά και την τότε ανθρώπινη φυσιολογία..
Είναι αδύνατον η φυσιολογία τους (εννοω πάντα οστα-καρδιά-τένοντες κλπ)
να ήταν διαφορετικά όπως και ο Γιγαντισμός να γινόταν σταδιακά ?????
Όχι AVATARGR,
Βλέπεις το κάθε πλάσμα δημιουργεί ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο ζει.
Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι γίγαντες της εποχής μας (πάνω από 2.20) πεθαίνουν νέοι κυρίως από προβλήματα καρδιάς. Όλα μας τα όργανα έχουν φτιαχτεί βάση κάποιου ρυθμού ζωής - εάν έχουν το μειωνέκτημα του γιγαντισμού, το περιθώριο ζωής τους πέφτει γραμμικά όσο αυξάνει το ύψος και άρα το βάρος και άρα ο όγκος της λειτουργίας...

Από εκεί και πέρα αναπτήσονται ειδικά χαρακτηριστικά που διαφέρουν από ζώο σε ζώο. Παράδειγμα οι ελέφαντες οι οποίοι έχουν ΕΙΔΙΚΑ μαξιλάρια στις πατούσες τους ή οι καμηλοπαρδάλεις οι οποίες έχουν μία καρδιά, η οποία είναι γιγάντια σε σχέση με τα άλλα θηλαστικά.
Άρα εάν υπήρχαν οι γίγαντες θα έπρεπε
α) να υπάρχει μία ξεχωριστή φυλή - θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να πολλαπλασιάζονται - και άρα θα είχαμε τουλάχιστον μερικές χιλιάδες από αυτούς.
β) εννοείται ότι θα είχαν και χωριά, πόλεις, καλλιέργειες και φυσικά παρόμοιοι χώροι δεν μένουν άγνωστοι λόγο μεγέθους...
γ) θα κυριαρχούσαν πάνω στο πιο απλοϊκό είδος (εμάς δηλαδή) και δεν θα τους είχαμε μόνο σε αναφορές ως γίγαντες ή και εγώ δεν ξέρω τι.
δ) θα ήταν πολύ διαφορετικοί από εμάς λόγω μεγέθους (το παράδειγμα που έδωσα πιο πάνω με τους ελέφαντες) και δεν θα είχαν με κανέναν τρόπο τον ίδιο σκελετό με εμάς (πολύ αδύνατη διαμόρφωση)...

mikede12345
θελετε αποδειξεις για γεγονοτα που συνεβισαν πριν πολλα χιλιαδες χρονια!!
αλλα οχι ντε και καλα θα βρουμε για τα παντα!!
Κάνεις πλάκα έτσι;
Δηλαδή στο δικαστήριο κάποιος είναι κατηγορούμενος χωρίς αποδείξεις.
Δηλαδή μπορώ να πιστεύω και να το διαδίδω χωρίς να έχω αποδείξεις...
Κύριες και κύριοι, η αποκάλυψη έρχεται: ο mikede12345 μας γράφει μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού. mikede12345, μπορείς να μας πεις για ποιό λόγο είσαι μέσα; :)

ουσιαστικα βγαζετε ολους τους αρχαιους τρελους και μυθομανεις!!!
Μπα...
Είχαν το ίδιο ποσοστό μυθομανίας και ψυχοπάθειας που έχουν και οι σημερινοί Έλληνες... Μην σου πω και λιγότερο.
Το κακό ξέρεις ποιό είναι;
Ότι θεωρείς τους αρχαίους "θεούς" σε ότι αναφορά τα γραπτά και τις ιδέες τους και όχι απλούς ανθρώπους... Εάν ήταν έτσι δεν θα έκαναν σαν τρελλοί όταν ο Θαλής ο Μηλήσιος έκανε την πρώτη πρόβλεψη για έκληψη ηλίου στην ΑΘήνα...
Απλοί δησιδαίνομες ήταν όπως όλος ο αρχαίος κόσμος και ο σημερινός...

και που ξερω εγω και με ποιον τροπο αραγε εξαφανιζανε και τους γιγαντες!!??
Μα είναι πολύ απλό: έφτιαξαν διαστημόπλοια και τους έστειλαν σε άλλο πλανήτη... :D

pithia
11-02-08, 18:46
δεν έκατσα να διαβάσω όλες τις απαντήσεις απο την τελευτάια φορά που μπήκα.
Στα πολύ γρήγορα, βγήκα αυτά τα video, μπορέιτε να βρείτε περισσότερα.
http://www.youtube.com/watch?v=Z8btK06WAqY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=oNihD3102qk
Και όσο τα κείμενα που σας έχω πει, όταν βρω χρόνο θα τα ψάξω και θα σας τα δώσω

mars
11-02-08, 18:49
Το έργο του είναι οργανωμένο βάσει των περιηγήσεών του σε πόλεις και στα εκτός άστεως ιερά της Αχαΐας, με κάποιο ενδιαφέρον για την τοπογραφία. Το ενδιαφέρον του για αντικείμενα μετά από 150 μχ είναι μικρό, αν και τα σύγχρονα μνημεία έλκυσαν την προσοχή του, ειδικά τα έργα του Αδριανού. Έγραψε ως αυτόπτης μάρτυς και η ακρίβειά του έχει επιβεβαιωθεί από ανασκαφικά δεδομένα.

Ευχαριστώ.

Φίλε μου AVATARGR.
Αφού συμφωνήσω με όσα στοιχεία έχεις καταθέσει και εσύ
μα και οι άλλοι φίλοι και φίλες για το συγκεκριμένο θέμα.
Να προσθέσω και την δική μου μαρτυρία.

Κατάγομαι από την περιοχή των Καλαβρύτων.
Εκεί στην περιοχή αυτή ήταν μία αρχαία πόλη που λεγόταν Λαπάθεια.
Από ότι γνωρίζουμε ήκμασε πολλά χρόνια π.χ και καταστράφηκε
ολοσχερώς περί το 1000 π.χ από καταβύθιση του εδάφους.
Πριν από 18 περίπου χρόνια βάλαμε ένα συνεργείο να ανοίξουμε έναν βόθρο.
Κάπου στα 3 μέτρα βάθος βρήκαμε κάποια οστά από κνήμη ανθρώπου
τα οποία ήταν τεράστια.
Το έδαφος εκεί ήταν αμμώδες και ήταν σε καλή κατάσταση.
Όταν τα είδα θυμάμαι αναρωτήθηκα και είπα.
Έλα παναγία μου? Τι κοκάλες είναι αυτές?
Κνήμες ποδιού περίπου ένα μέτρο.
Δεν μου πέρασε δυστυχώς η σκέψη ούτε να τα φυλάξω μα ούτε
και να τα φωτογραφήσω, γιατί τότε δεν γνώριζα τίποτα σχετικό.
Αφού η κνήμη ήταν ένα μέτρο το ύψος του συγκεκριμένου
πρέπει να ήταν περίπου τρία.

mars
11-02-08, 18:57
απλα η αληθεια μας φανταζει τοσο απιστευτη που ειναι μπροστα μας αλλα
εμεις δεν την βλεπουμε

Φίλε μου mikede.

Συμφωνώ με αυτά που έγραψες μα και με τα προηγούμενα.
Όμως για να δούμε την αλήθεια πρέπει να έχουμε μάτια
που την βλέπουν.
Αλλιώς πως?

Litsa
11-02-08, 19:11
@OANNHSEA

Στην Σαντορίνη, στον αρχαιολογικό χώρο τα σπίτια οι πόρτες
τα κρεβάτια που διασώθηκαν δείχνουν ότι ήταν φτιαγμένα για
πάρα πολύ κοντούς ανθρώπους. Και ετσι ήταν όλη η πόλη χτισμένη.
Αν είχες 1.80 μπόι θα είχες πρόβλημα.

Πριν 4000 χρόνια το προσδόκιμο όριο ηλικίας ήταν πολύ μικρό.
Ας πούμε 20 χρόνια. Δε ξέρω αν υπήρχαν γίγαντες αλλά όπως
και σήμερα έτσι και τότε, στατιστικά θα έπρεπε να υπήρχαν και
κάποιοι πολύ ψηλοί. Το ύψος δεν νομίζω να ήταν "πλεονέκτημα".
Ο κοντός θα μπορούσε να κρυφτεί και "χωθεί" σε σπηλιά πολύ πιο
εύκολα από έναν με 2μιση μέτρα μπόι που θα ήταν "στόχος" και
καθόλου ευκίνητος.

Δεν αποκλείω λοιπόν ως κάποιο "ατύχημα" της ανθρώπινης
αναπαραγωγής να υπήρξαν και γίγαντες που όμως δεν μπορούσαν
να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της καθημερινότητας και
εξαφανίσθησαν.

agaliarep
11-02-08, 23:57
Φίλε Oannhsea, επαναλαμβάνεσαι... απάντηση νούμερο 37

Φίλε Oannhsea το πρόβλημα με αυτό που λές είναι ότι οι δεινόσαυροι υπήρχαν για παράδειγμα όπως και υπήρχαν πολύ μεγαλύτερα έντομα (τα κουνούπια είχαν ένα μέτρο μήκος κάποτε!). Ιδίως στα έντομα, το μεγάλο μέγεθος δεν ευννοεί την πτήση ούτε βοηθά στο να κρύβονται, οπότε λογικά σύμφωνα με τον συλλογισμό σου δεν θα έπρεπε να υπάρχουν! :D

Σωστά λές ότι ο σημερινός άνθρωπος όταν ψηλώνει τόσο μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα υγείας.
Τί γίνεται όμως αν έχουμε να κάνουμε με ένα υποείδος που έχει φυσιολογικό ύψος γύρω στα 2,5 μέτρα? Δεν θα είναι ανάλογα προσαρμοσμένο στο περιβάλλον του?

Συμφωνώ με τους προβληματισμούς σου αλλά από μόνοι τους δεν αρκούν να αναιρέσουν τίποτα.

Επίσης σε όσους δυσανασχετούν με τα αποσπάσματα του Παυσανία έχω την απάντηση νούμερο 28, του ιδίου.

Το θέμα δεν ανοίχθηκε για να αποδείξουμε ότι υπάρχουν σώνει και καλά αυτά τα κόκκαλα αλλά για να μαζέψουμε μαρτυρίες αλλα και λαογραφικές πηγές πάνω στο θέμα...

Μην γυρίζουμε στα ίδια…
Το επιχείρημα για την καρδιά έχει ειπωθεί από διάφορα μέλη και έχει καταγραφεί, βέβαια πρέπει να πω σε αυτό το σημείο, ότι η άγνοια μας δεν σημαίνει τίποτα. Πριν από μερικά χρόνια εάν ρωτούσες κάποιον επιστήμονα εάν ζουν ψάρια σε θερμοκρασία 100 βαθμών κελσίου, όχι θα έλεγε… όμως ζουν. Το ότι κάποιος με μεγάλο ύψος δεν αντέχει η καρδιά του να ζήσει, δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, πέρα από το ότι δεν γνωρίζουμε κάποιον με πολύ μεγάλο ύψος να έχει επιζήσει.

Bernie Rico Jr
12-02-08, 07:51
Λαμβάνοντας υπόψη λοιπόν:
1. Το γεγονός πως ο Παυσανίας και λοιποί ιστορικοί συγρραφείς θεωρούσαν παραμύθι την ύπαρξη γιγάντων (ο Παυσανίας φίλε avatargr εκφράζει γνώμη πως υπήρξαν κάποια από τα κουφά πλάσματα σε αυτό που παρέθεσες? όχι..),
2. Πως έχουν βρεθεί ένα κάρο ζουζούνια, βατράχια δεινόσαυροι, καλαμάρια, φάλαινες, γάτες, φίδια κλπ, γίγαντες όμως όχι, ούτε μια σπάλα ρε αδελφέ έστω σε φωτο και όχι σε μουσείο,
3. Τις βιογραφίες του Παυσανία κλπ (ΧΡΟΝΕ σε ευχαριστούμε για το copy paste αν και άσχετο),
4. Τις προσωπικές εκτιμήσεις και γνώσεις ιατροδικαστικής (φαντάζομαι όλοι έχουμε δει 100δες φορές ανθρώπινες κνήμες οπότε ξέρουμε πως είναι),

..καταλήγουμε στο ότι υπήρξαν γίγαντες. Ή έστω ότι αυτό είναι το πιο πιθανό ενδεχόμενο. Τι να πω τώρα.. φαίνεται πως το παρόν thread απαντήθηκε κατά ένα μεγάλο ποσοστό και πλέον δεν έχει λόγο ύπαρξης? Τουλάχιστον δεν μπορεί να υπάρξει μια γνώμη από κάποιον αρχαιολόγο, ιστορικό, ανθρωπολόγο κλπ πριν καταλήξω οριστικά (προσωπικά τουλάχιστον) πως το όλο θέμα έιναι μια μπαρούφα για να περνά η ώρα?

OANNHSEA
12-02-08, 08:12
χωρίς δρόμους χωρίς αμάξια χωρίς τίποτα πήγε παντου!και αναρωτιέσαι αν ήταν Ιστορικός ο ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ???
Λάθος πρώτο, υπήρχαν και δρόμοι την εποχή του Παυσανία και άμαξες και πλοία... Όμως ο Παυσανία ΔΕΝ πήγε παντού.
Όποιος τον έχει διαβάσει και προσπαθήσει να ακολουθήσει την πορεία του θα εκπλαγεί...
Ιδιαίτερα όταν ο Παυσανίας φτάνει στην Ολυμπία...
Επίσης έδωσα άλλο ένα παράδειγμα με τα Μετέωρα... (Ναι, τα μοναστήρια δεν είχαν χτιστεί ακόμα. :D )

agaliarep,
Διαφωνώ με τον προσπάθεια συσχέτισης κάποιων άγνωστων πλασμάτων με τους γίγαντες.
Ο γίγαντες έζησαν ΜΑΖΙ με τους ανθρώπους, άρα θα γνώριζαν και τις τέχνες των ανθρώπων και θα βιούσαν όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι, μια και ΠΟΥΘΕΝΑ δεν εναφέρεται ότι ήταν διαφορετικοί από τους ανθρώπους, παρά μόνο στο μέγεθος...
Θα βρίσκαμε "κάτι" από τον πολιτισμό τους, μια και τα είδη τείνουν να συγκροτούνται σε ομάδες, οι οποίες περιέχουν άτομα του ιδίου είδους...

Παρακάτω όμως βλέπω ότι αρχίζουμε να ρίχνουμε το ύψος και από 7 ή 12 μέτρα έχουμε πέσει στα 3...
Η καρδιά δεν είναι το μόνο πρόβλημα - ανάφερα τα πόδια των ελεφάντων.
ΟΛΟ το ανθρώπινο σύστημα έχει φτιαχτεί για να εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο μέγεθος. Εάν το μέγεθος αυτό αλλάξει, αλλάζει ΟΛΗ η μορφή του πλάσματος.
Δεν έχουμε να κάνουμε με ασπόνδυλα (μέγεθος).
Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα τοπικό είδος (διαφορετικότητα).
Και ας πάμε πιο μακριά:
Υπήρχαν πριν εξαφανιστούν από τους ανθρώπους, τα τελευταία 8000 χρόνια, τουλάχιστον 3 είδη προτευόντων (και μερικά που έμοιαζαν με προτεύοντα), τα οποία είχαν ύψος πάνω από 3 μέτρα.
Χώρια φυσικά και τα υπόλοιπα ζώα που "μοιάζουν" με γίγαντες...

Να προσθέσω και την δική μου μαρτυρία.
mars, γιατί δεν το κράτησες;
Βρήκατε κάτι μοναδικό και ΔΕΝ το κρατήσατε;
Πέσατε ίσως σε ένα ολόκληρο ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκελετό και ΔΕΝ το αναφέρατε πουθενά;
Πες μου ειλικρινά, δεν σκεφτίκατε ποτέ πόσα μπορείτε να κερδίσετε από αυτή την ανακάλυψη;
Και κάτι άλλο: σε αρχαιολογικό χώρο κάνατε τον βόθρο;

Τις προσωπικές εκτιμήσεις και γνώσεις ιατροδικαστικής (φαντάζομαι όλοι έχουμε δει 100δες φορές ανθρώπινες κνήμες οπότε ξέρουμε πως είναι),
Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρων κομμάτι της όλης συζήτησης.
Πόσοι άνθρωποι ξέρουν πως είναι μία κνήμη ή πόσοι ξέρουν από βασική ανθρωπολογία;

mikede12345
12-02-08, 11:56
καλησπερα
φιλε OANNHSEA
μου αρεσεις εχεις χιουμορ
το ενοοω πραγματικα!
αλλα ειδικα αυτο το παραδειγμα με το δικαστηριο θα ελεγα
οτι εχεις μπερδεψει τις βουρτσες με τις.........΅ς
παντως δεν υπονοησα οτι εξαφανιζαν τους γιγαντες με διαστημοπλοια και
κατι αλλα χαζα
ειπα με καποιον τροπο
εδω συνεχεια μαθαινουμε πραγματα καινουργια που ποτε δεν θα φανταζομασταν
οτι μπορει να υπηρχαν και να γινουν!!
εδω το χριστο μας τον σταυρωσαν και δεν πιστευαν οτι ειναι ο θεος!!
τον βλεπανε μπροστα τους και δεν τον πιστευαν!!!!
γιατι να σου φαινεται δηλ.παραλογο οτι εβλεπαν παρομοια πραγματα
και οι αρχαιοι?
το ειπα και θα το ξαναπω
η αληθεια οσο και να φανταζει απιστευτη ειναι μπροστα μας
αλλα εμεις δεν την βλεπουμε!!
δυστηχως
εχω να πω κατι τελευταιο
αυτοι ολοι που θεωρουν τους αρχαιους μυθομανεις
καλυτερα θα ηταν να μην ασχολουνταν οτι εχει σχεση με αυτους και τα
γραπτα τους γιατι απλα ειναι μυθομανεις και ψευτες οι αρχαιοι
οσο για τους θεους των αρχαιων
εχω παλι την γνωμη οτι τους βλεπανε
αλλα οχι σωνει και καλα οτι ηταν θεοι
θεος ειναι μονο ενας!!
απλα αυτοι τους ονομαζαν θεους επειδη θα ειχαν καποιες δυνατοτητες
παραπανω απο τον κανονικο ανθρωπο
απλα πραγματα
ασε που υπαρχουν απο αρχαιους γραπτα κειμενα οτι γνωριζουν την υπαρξη
του ενος και μονο παντοδυναμου θεου
και καλα δηθεν οτι οι αρχαιοι ηταν αθεοι και τα λοιπα κουφα!
εδω ολοκληρος πλατων και αναφερεται στον θεο δημιουργο των παντων!!
η μηπως και αυτο ειναι μυθος η ψεμα απο τον πλατων?
να τον βγαλουμε και αυτον μυθομανη?
αλλα ειπαμε οι αρχαιοι λεγανε μπουρδες κλπ.

Bernie Rico Jr
12-02-08, 12:13
Που αναφέρεται ότι οι αρχαίοι συγγραφείς ήταν μυθομανείς?

mars
12-02-08, 12:50
mars, γιατί δεν το κράτησες;
Βρήκατε κάτι μοναδικό και ΔΕΝ το κρατήσατε;
Πέσατε ίσως σε ένα ολόκληρο ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκελετό και ΔΕΝ το αναφέρατε πουθενά;
Πες μου ειλικρινά, δεν σκεφτίκατε ποτέ πόσα μπορείτε να κερδίσετε από αυτή την ανακάλυψη;
Και κάτι άλλο: σε αρχαιολογικό χώρο κάνατε τον βόθρο;

Φίλε μου.

Να το διευκρινίσω ειλικρινά.
Κατ’ αρχήν εκεί στην περιοχή δεν υπάρχει πουθενά,
αρχαιολογικός χώρος.
Αυτός ο βόθρος ανοίχτηκε σε ένα χωράφι
και δεν αφορούσε δικό μου χώρο.
Ο εσκαφέας έβγαλε δύο οστά και όχι ολόκληρο σκελετό.
Η ελληνική γη και γενικότερα όλη η γη, είναι γεμάτη από οστά.
Ποιος θα μπορούσε να σκεφτεί ότι επρόκειτο για αρχαιολογικό
εύρημα?
Ποιος να το πει και σε ποιον?
Μα και που τα είδα, τότε δεν γνώριζα το επαναλαμβάνω.
Απλά μου έκανε εντύπωση το μέγεθος, γι’ αυτό και το ανέφερα.

Ο Δημήτρης ο Λιαντίνης σε μία διάλεξη του σχετικά με όλα
αυτά τα όντα που αναφέρονται, είχε πει.
«Από αυτό τον πλανήτη πέρασαν χιλιάδες ειδών
έμβιων όντων.
Διασώθηκε μόνο το ένα τοις εκατό.
Όλα τα άλλα έκλεισαν τον κύκλο τους».

Αλλά πείτε μου κάτι βρε παιδιά για να καταλάβω!!
Που είναι το πρόβλημα αν υπήρχαν ή δεν υπήρχαν?
Άντε και αποδείξαμε ότι υπάρχουν κάτι το δύσκολο
αφού δεν υπάρχουν καλώς ή κακώς αποδείξεις.
Αν βρεθεί κάτι και δημοσιευθεί, αλλάζει.
Άντε και αποδείξαμε ότι δεν υπάρχουν, πάλι δύσκολο
αφού υπάρχουν αναφορές, έστω σα κάποια κείμενα.

Νομίζω πως αντιμετωπίζουμε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα!!
Προκειμένου να εξετάζουμε τον κύκλο κάποιων όντων,
που έτσι και αλλιώς τα περισσότερα δεν υπάρχουν
και έκλεισαν τον κύκλο τους.
Μήπως θα ήταν προτιμότερο να εξετάσουμε τι κάνουμε
εμείς οι άνθρωποι, με τον δικό μας κύκλο?

open_eyes
12-02-08, 17:32
Καποιοι μιλησαν σε προηγουμενα posts για το οτι δεν υπαρχουν φωτογραφιες των οστων που ολοι αγαπησαμε και εχουμε ξεκ..λ..θει να γραφουμε και να γραφουμε σ'αυτο το topic, κατι το οποιο με χαροποιει ιδιαιτερα! Eπειδη δεν ειχα την υπομονη να τα διαβασω ολα χωρις να ξερω αν αναφερθηκε παραπανω θελω να πω με την σειρα μου οτι ναι υπαρχουν φωτογραφιες! Βρισκονται στα χερια του Λιακοπουλου ο οποιος τις παρουσιαζει στο νεο του πακετο! Ειναι 5-6 και εχουν αρκετο ενδιαφερον, συγκεκριμενα να αναφερω μια οπου μετα την ανασκαφη και αποκαλυψη ενος σκελετου στεκεται διπλα του μια γυναικα η οποια του καθαριζει με το πινελακι της το μεγαλο κρανιο! Ειναι τοσο μεγαλο που η κυρια αυτη μπορει να χωρεσει ανετα μεσα στο ματι του! Βεβαια πολλοι θα πουν ειναι φτιαχτες, αλλοι θα πουν ισως και να μην ειναι και αλλοι παλι πως ειναι περα για περα αληθινες! Πραγματικα δεν ξερω παιδια...Το μονο που ξερω ειναι οτι εχει ενδιαφερον οπως ολα τα παραξενα και ανεξηγητα, γι'αυτο ειμαστε εδω και περναμε ομορφα!

ΧΡΟΝΟΣ
12-02-08, 21:15
Αυτή την στιγμή το θέμα έχει ως εξής...
Κάποιοι πιστεύουν και μέσα σ αυτούς είμαι και γω, ότι αυτά τα πλάσματα κάποτε υπήρξαν ,το ποτέ το που το γιατί δεν το ξέρουμε ακριβώς αλλά με βάση τις αναφορές που έχουμε γι αυτά(και μην αρχίσετε πάλι την κολοκυθιά'' ποιες αναφορές'' έχουμε βγάλει αυτό το συμπέρασμα
Και σε κάποιους άλλους οι οποίοι δεν δέχονται την ύπαρξη τους και ζητάνε αποδείξεις σε ότι και αν πούμε(προφανώς αγαπάνε την Ελλάδα αν θυμηθώ το σλόγκαν ''αγαπάς την Ελλάδα? απόδειξη!) :D και προφανέστατα δεν θα πιστεύουν και σε κανέναν θεό γιατί και εκεί θα θέλουν ΑΠΟΔΕΙΞΗ της ύπαρξης του ,εκτός και αν τον έχουν δει και το κρατάνε μυστικό ,αλλά όπως και να χει
εσείς πως αποδεικνύετε ότι δεν υπήρξαν αυτά τα πλάσματα κάποτε? Δεν θέλω αναφορές του τύπου ''δεν βρέθηκαν οστά'' θέλω αναφορές από επίσημα χείλη !Αυτά δεν λέτε? περιμένω επίσημες διαψεύσεις από ανώτατα στελέχη και όχι από'' ο ξάδερφος του θειου μου δουλεύει στο υπουργείο και μου πε ότι δεν υπήρξαν ποτέ τέτοια ευρήματα στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο...''
Τέλος να πω κΥΡΙΕ bernie νιώθω μεγάλη χαρά που σε γνωρίζω έστω και από δω μέσα γιατί με βάση τα λεγόμενα σου πρέπει να είσαι τουλάχιστον 3.000 ετών και να κουβαλάς μεγάλη.........γνώση....... στο κεφάλι σου κρίνοντας συνεχεία τα copy paste μου! συγνώμη φαίνεται εσύ τα ξέρεις όλα και δεν ανατρέχεις ποτέ σε πήγες και αλλά κείμενα! (αν και σε δυο σου αναφορές και στα δυο θέματα που είχαμε αντιπαράθεση δηλαδή σ αυτό και στα ιδεογράμματα το έπαιζες ανήξερος και ότι δεν γνώριζες το θέμα και πάντα επικαλουσες να εμφανιστεί ο ''απομηχανης θεός'' (βλέπε dimos1 εκει,βλεπε αρχαιολόγους εδώ) να σου απαντήσει πάνω στην γνώμη σου...Ρε bernie αν δεν έχεις γνώση για κανένα θέμα τι στο δ....ο κρίνεις? μόνο τα copy paste ξέρεις να σχολιάζεις? αυτό είναι το επίπεδο σου? σε είχα για πιο έξυπνο...
Όσο για τον εταίρο έξυπνο-άθεο της παρέας δεν αξίζει καν σχολιασμό…
ΥΓ. Ο Παυσανίας οδηγούσε αμαξά στην Αττική οδό το ξέρατε αυτό? :D τι άλλο θ ακούσω θεέ μου…

violinist
12-02-08, 21:18
Έλεος πια με το Λιάκο.... πολύς ντόρος γίνεται για το τίποτα... για τα 85% από αυτά που λέει ξέρω ότι τα έκλεψε (στην κυριολεξία) ή ότι είναι μούφες με Μ, για να μην πω για τις προφητείες του....
Δεν μαλώνω και ούτε θέλω να προσβάλλω κανένα και παρακαλώ να μην ληφθεί σαν επιθετικό το κείμενο, ο καθένας ότι θέλει πιστεύει και διαβάζει, αλλά μερικές φορές δεν κρατιέμαι και λέω πολύ χύμα αυτά που πιστεύω εγώ...
Αλλά πολύ θα ήθελα να δω τις φωτώ αυτές...


Οι γίγαντες θα μπορούσαν να είναι και κατασκευάσματα της φαντασίας των αρχαίων Ελλήνων, ότι δεν γνώρισαν το έκαναν μύθο, όπως τους Κένταυρους που θα μπορούσαν πολύ εύκολα, απλά να είναι καβαλάρηδες... ή πάλι ο μύθος των γιγάντων να θέλει να πει κάτι με παρομοιώσεις, όπως το χρυσόμαλλο δέρας, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος βέβαια, ούτε όμως έχω δει πειστικές αποδείξεις (αν όλα όσα έχω δει μπορούν να λέγονται αποδείξεις) για την ύπαρξη γιγάντων κάποια στιγμή στη γη...
Κάτι καλό είχα διαβάσει κάποτε που εξηγούσε τι είναι οι γίγαντες, αλλά δεν θυμάμαι που και τι, θα ψάξω και για ότι νεότερο εδώ είμαι...

melian
12-02-08, 21:26
Με αφορμή το τελευταίο ποστ του Χρόνου θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην ανεβάζετε τους τόνους και να μην απευθύνεστε προσωπικά στους υπόλοιπους χρήστες. Ότι έχετε να πείτε μπορείτε να το πείτε χωρίς να κάνετε προσωπική επίθεση σε κανέναν και χωρίς τη χρήση ειρωνικών σχολίων. Είναι κρίμα ένα τόσο ενδιαφέρον θέμα να καταστραφεί.

Φιλικά,
Melian

Υ.Γ: Επόμενα μηνύματα επί προσωπικού θα αναγκάσουν τη συντονιστική ομάδα να τα διαγράψει.

ΧΡΟΝΟΣ
12-02-08, 22:03
Με αφορμή το τελευταίο ποστ του Χρόνου θα ήθελα να σας παρακαλέσω να μην ανεβάζετε τους τόνους και να μην απευθύνεστε προσωπικά στους υπόλοιπους χρήστες. Ότι έχετε να πείτε μπορείτε να το πείτε χωρίς να κάνετε προσωπική επίθεση σε κανέναν και χωρίς τη χρήση ειρωνικών σχολίων. Είναι κρίμα ένα τόσο ενδιαφέρον θέμα να καταστραφεί.

Φιλικά,
Melian

Υ.Γ: Επόμενα μηνύματα επί προσωπικού θα αναγκάσουν τη συντονιστική ομάδα να τα διαγράψει.

ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ?ΜΕΛΙΑΝ?ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ?ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ POST ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ?ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΧΙ (και δεν βγάζω την ουρά μου απ έξω γιατί το κάνω και γω αυτό, και στην τελική μην τρελενεσαι τα παιδία δεν τα ξέρω ούτε έχω κάτι μαζί τους απλά ένα παιχνίδι διάλογου και απόψεων παίζουμε εδώ μέσα και είμαι σίγουρος ότι πέρα από την διαφορά των απόψεων που μπορεί να έχουμε δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να γνωρίσω και προσωπικά τον Bernie) ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ.ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ?ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ?ΚΟΙΤΑ ΜΕΛΙΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΥΤΟ.
ΥΓ.Ζητω συγνώμη για τα κεφαλαία γράμματα

melian
12-02-08, 22:14
Προς τι τα κεφαλαία γράμματα τότε αγαπητέ Χρόνε; Και γιατί με αντιμετωπίζεις σαν μπαμπούλα; Όφειλα να κάνω την παρατήρηση για να μη μετατραπεί και αυτή η συζήτηση σε αρένα. Και όπως είπα και πριν ήταν παραμόνο η αφορμή το προηγούμενό σου ποστ. Δεν είπα ότι ήσουν ο μόνος που ειρωνεύτηκες. Θα σε παρακαλέσω για άλλη μια φορά να ρίξεις τους τόνους και να βοηθήσεις τη συζήτηση να συνεχιστεί. Και αν έχεις οποιοδήποτε πρόβλημα μαζί μου υπάρχουν και τα π.μ.

Να σου θυμίσω μόνο δύο από τους βασικούς κανόνες του φόρουμ για αποφυγή παρεξηγήσεων:

α) Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, όταν είναι κόσμια και αναφέρεται σε ιδέες και διατυπώσεις και όχι σε πρόσωπα. Μπορείτε να ασκείτε κριτική στις ιδέες όχι όμως και στους ανθρώπους. Εάν υποπέσει στην αντίληψη των Συντονιστών παρουσία μηνυμάτων που παραβαίνουν αυτόν τον κανόνα, αυτά θα μορφοποιηθούν χωρίς προειδοποίηση, και το προσβλητικό κομμάτι θα αφαιρεθεί.

β) Επιθέσεις σε άλλους χρήστες, Συντονιστές ή Αdmin, θα αντιμετωπίσουν μηδενική ανεκτικότητα. Συγκεκριμένα, η δυσφήμιση, ο χλευασμός, η επιθετική ειρωνεία και κάθε είδους προσωπικές προσβολές θα διαγράφονται από τις δημοσιεύσεις χωρίς προειδοποίηση, και θα υπάρχει σύσταση προς το άτομο για αποφυγή επανάληψης.

Τους υπόλοιπους όρους χρήσης μπορείς να τους διαβάσεις εδώ (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=600)

Ευχαριστώ πολύ,
Melian

OANNHSEA
13-02-08, 11:20
mikede12345
αλλα ειδικα αυτο το παραδειγμα με το δικαστηριο...
Ένα απλό παράδειγμα έβαλα για να καταλάβεις ότι για ΚΑΘΕ ιδέα που υπάρχει, ακόμα και έγγραφη, ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει απόδειξη.
Δεν έχει σχέση ποιός την έγραψε...
Δεν μπορούμε να θεωρούμε αλάθητο τον κάθε ένα - το είδαμε αυτό στον μεσαίωνα με την ιερά εξέταση, την βίβλο και τους επιστήμονες...
Και εδώ έχουμε ένα επιστημονικό θέμα το οποίο χρειάζεται απόδειξη - έτσι λειτουργεί η επιστημονική κοινότητα και όχι με τα γραπτά και τα ευχολόγια κάποιων...
Δες τους άλλους συνομιλητές: AVATARGR, agaliarep και όλους τους άλλους που τυχόν ξεχνάω - δίνουν πάντα αποδείξεις των σκέψεων τους...

ΥΓ. Ο Παυσανίας οδηγούσε αμαξά στην Αττική οδό το ξέρατε αυτό? τι άλλο θ ακούσω θεέ μου…
Άρα ΧΡΟΝΟΣ δεν έχεις ιδέα από ιστορία και δη από τεχνολογία...
Προφανώς οι αρχαίοι Έλληνες ή περπατούσαν με τα πόδια ή τηλεμεταφέρονταν...
Γρήγορα πίσω στα θρανία ή στα βιβλία...
Το θέμα εδώ είναι επιστημονικό και όχι φιλοσοφικό... :D

Βρισκονται στα χερια του Λιακοπουλου ο οποιος τις παρουσιαζει στο νεο του πακετο!
Ουου... τέλεια...
Υπάρχουν στο βιβλίο του πιο αξιόπιστου ανθρώπου στον κόσμο... :p
Λίγο ακόμα και θα τον ανακυρήξουν άγιο της αξιοπιστίας.... :p

Άντε και αποδείξαμε ότι δεν υπάρχουν, πάλι δύσκολο
αφού υπάρχουν αναφορές, έστω σε κάποια κείμενα.
Μία αναφορά σε κάποιο κείμενο δεν είναι απόδειξη...
Δύο παραδείγματα:
Ηρόδοτος - στο βιβλίο του για την Περσία μιλάει για "μυρμήγκια της γης που ξεθάβουν χρυσάφι"... Όλοι προσπάθησαν να τα βρουν γιατί ο Ηρόδοτος θεωρείτε τρομερά αξιόπιστος. Κανένας δεν τα κατάφερε... Το πρόβλημα ήταν στην μετάφραση - έτσι έλεγαν οι αρχαίες Πέρσες τις τοπικές μαρμότες... Και ναι, τώρα βρήκαν την περιοχή...
Μάρκο Πόλο - μιλούσε για ένα δέντρο στο Θιβέτ που έδινε κρασί. Όλοι το θεώρησαν γελοίο. Κάποιοι ΕΨΑΞΑΝ και το βρήκαν... Ουσιαστικά όμως δεν είναι ακριβώς κρασί - είναι ένας χυμός δέντρου, που υπόκειται σε ζήμωση και τελικά δίνει ένα προϊόν με γεύση που θυμίζει κόκκινο κρασί...
Άρα απόδειξη είναι να τα βρεις...
Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε εδώ πέρα (θέλω να πιστεύω).

mars
13-02-08, 12:02
Μία αναφορά σε κάποιο κείμενο δεν είναι απόδειξη...
Δύο παραδείγματα:
Ηρόδοτος - στο βιβλίο του για την Περσία μιλάει για "μυρμήγκια της γης που ξεθάβουν χρυσάφι"... Όλοι προσπάθησαν να τα βρουν γιατί ο Ηρόδοτος θεωρείτε τρομερά αξιόπιστος. Κανένας δεν τα κατάφερε... Το πρόβλημα ήταν στην μετάφραση - έτσι έλεγαν οι αρχαίες Πέρσες τις τοπικές μαρμότες... Και ναι, τώρα βρήκαν την περιοχή...
Μάρκο Πόλο - μιλούσε για ένα δέντρο στο Θιβέτ που έδινε κρασί. Όλοι το θεώρησαν γελοίο. Κάποιοι ΕΨΑΞΑΝ και το βρήκαν... Ουσιαστικά όμως δεν είναι ακριβώς κρασί - είναι ένας χυμός δέντρου, που υπόκειται σε ζήμωση και τελικά δίνει ένα προϊόν με γεύση που θυμίζει κόκκινο κρασί...
Άρα απόδειξη είναι να τα βρεις...
Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε εδώ πέρα (θέλω να πιστεύω).

Φίλε μου OANNHSEA.

Μην απαντάς αποσπασματικά.

Αυτό έγραψα.
Άντε και αποδείξαμε ότι υπάρχουν κάτι το δύσκολο
αφού δεν υπάρχουν καλώς ή κακώς αποδείξεις.
Αν βρεθεί κάτι και δημοσιευθεί, αλλάζει.
Άντε και αποδείξαμε ότι δεν υπάρχουν, πάλι δύσκολο
αφού υπάρχουν αναφορές, έστω σα κάποια κείμενα.

Συνεπώς δεν διαφοροποιούμε από αυτό που λες.
Δεν πήρα θέση υπέρ ή κατά.
Άσχετα με το που συγκλίνει το δικό μου πιστεύω.
Αποδέχομαι την άποψη σου και τις απόψεις όσων δεν πιστεύουν
στην ύπαρξη τους.
Φυσικά και χρειάζονται αποδεικτικά στοιχεία προς επιβεβαίωση
των κειμένων.
Είθε να βρεθούν και να τα επαληθεύσουν!!

Φιλικά.

ΧΡΟΝΟΣ
13-02-08, 22:03
Άρα ΧΡΟΝΟΣ δεν έχεις ιδέα από ιστορία και δη από τεχνολογία...
Προφανώς οι αρχαίοι Έλληνες ή περπατούσαν με τα πόδια ή τηλεμεταφέρονταν...
Γρήγορα πίσω στα θρανία ή στα βιβλία...
Το θέμα εδώ είναι επιστημονικό και όχι φιλοσοφικό...

Ρε συ oanhssea αν εκλαμβάνεις το πείραγμα ως άποψη ε τότε...κρίμα... :D
επίσης κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις σ αυτά που λέω, ζητάς συνεχεία αποδείξεις
χωρίς εσύ ν αποδεικνύεις τίποτα, λες ότι ο Παυσανίας δεν πήγε και σε πολλά μέρη...Απόδειξε το...
Εγώ ανέφερα μερικά βιογραφικά στοιχεία copy paste :D του Παυσανία για να δείξω το ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος(άρα δεν ήταν καθόλου άκυρη η αναφορά κύριε bernie ;) )
ΥΓ.απο την στιγμή που επιλεγείς να απαντάς κοιτά να μην απαντάς επιλεκτικά και όπου σε συμφέρει αγαπητέ-η oanhssea

Το θέμα εδώ είναι επιστημονικό και όχι φιλοσοφικό... :D
«φιλοκαλούμεν μετ' ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας» και αυτο copy paste ειναι by Θουκυδίδης

agaliarep
14-02-08, 01:47
Τα αποσπάσματα που έβαλα πριν από κάποια μηνύματα και κάτι σελίδες ήταν απλά για να πω ότι το γεγονός ότι δεν έχουμε βρει κάτι, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει, ή ακόμα περισσότερο δεν υπήρξε. Πολλά από αυτά που αραδιάζω είναι είτε ζώα που αγνοούσαμε την ύπαρξη τους στο παρελθόν, βλέπε δεινόσαυρο, είτε ζώα που υπάρχουν και αγνοούσαμε την ύπαρξη τους, βλέπε φίδια, βατράχια κ.α. είτε, για ζώα που γνωρίζαμε μόνο μέσα από… ιστορίες, βλέπε γιγάντια καλαμάρια. Αυτά ήταν ενδεικτικά για το τι έχει βρεθεί μετά το 2000 και δεν τα ξέραμε πριν.
Από εκεί και πέρα έχουμε…
Κάποιους να θεωρούν ότι δεν υπήρξαν, γιατί δεν έχει βρεθεί κάτι, είτε γιατί το υποτιθέμενο μέγεθος τους ή θα τους οδηγούσε στο θάνατο, ή θα ήταν ένα ξεχωριστό και πληθυσμιακά μεγάλο, είδος που θα άφηνε κάτι πίσω. Όλα αυτά όμως είναι απλά υποθέσεις. Γιατί μόνο υποθέσεις μπορεί να είναι και ξαναλέω, τις ίδιες υποθέσεις έκαναν πριν μερικά χρόνια στο ότι ένα ζώο, ένα ψάρι δεν θα μπορούσε να ζήσει πάνω σε θερμοκρασίες κοντά στους 100 βαθμούς κελσίου, αλλά έκαναν λάθος. Ακόμα πιο πρίν, θεωρούσαν ότι δεν μπορούσαν να ζήσουν ζώα στο απόλυτο σκοτάδι, πάλι έκαναν λάθος, ακόμα πιο πριν έλεγαν ότι η γη είναι επίπεδη… Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όλα αυτά είναι υποθέσεις, όπως ήταν και πολλά άλλα παλιότερα, τα οποία όμως καταρριφθήκαν. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα καταρριφθούν, αλλά δεν σημαίνει ότι ισχύουν. Άρα μόνο υποθέσεις είναι.
Από την άλλη δεν έχουμε παρά ενδείξεις. Τα κείμενα αυτά που παραθέτετε δεν είναι παρά ενδείξεις, βέβαια το γεγονός ότι λένε κάτι πολλοί, δεν το κάνει πραγματικότητα κιόλας.

Αναρωτιέμαι όμως για όλους αυτούς που ζητάνε αποδείξεις… Και πρέπει να πω ότι με έχει απασχολήσει πολύ για καθαρά ψυχολογικούς λόγους. Εάν κάποιος έφερνε φωτογραφία με τεράστια κόκαλα και έλεγε ΝΑ οι αποδείξεις, κάνατε έλεγχο, όσο μπορείτε να κάνετε και βλέπατε ότι δεν είναι στο Photoshop, αλλά είναι κανονική φωτογραφία, δείχνει ένα μάτσο τεραστία κόκαλα, που αναγνωρίζονται σαν ανθρώπινα, αλλά δεν μπορείτε να ελέγξετε εάν είναι αληθινά. Θα τον πιστεύατε; Εάν όχι γιατί;

.

OANNHSEA
14-02-08, 07:01
Αναρωτιέμαι όμως για όλους αυτούς που ζητάνε αποδείξεις…
Γιατί;
Βλέπεις agaliarep, πρέπει να έχουμε ένα απτό στοιχείο στα χέρια μας, αλλιώς θα πιστεύαμε ότι ήθελε ο κάθε ένας. Μην ξεχνάς ότι και η παλαιά διαθήκη στηρίζεται στο ότι "είναι θείας έμπνευσης"...
Μία φωτογραφία όμως, ακόμα και εάν δεν είναι fotoshop δεν είναι σίγουρο ότι είναι αυθεντική.
ΠΡΕΠΕΙ το αντικείμενο να εξεταστεί από:
α) ανθρωπολόγους.
β) παλαιοντολόγους.
γ) χημικούς μηχανικούς.
δ) γεωλόγους.

Εάν ΟΛΟΙ αποφανθούν ότι είναι μέσα στα λογικά πλαίσια τότε ναι, μπορώ να το αποδεχτώ.
Ειλικρινά όμως, δεν πρόκειται ποτέ βρεθούν γίγαντες... Γιατί;
Γιατί τα παραπάνω τα έχω εξετάσει ένα προς ένα εδώ και καιρό και δυστηχώς πιστεύω ότι η ύπαρξη γιγάντων είναι ένα ψέμα.
Βέβαια όχι ακριβώς ως προς την ύπαρξη γιγαντιαίων πρωτευόντων. :rolleyes:

Bernie Rico Jr
14-02-08, 07:19
Αναρωτιέμαι όμως για όλους αυτούς που ζητάνε αποδείξεις… Και πρέπει να πω ότι με έχει απασχολήσει πολύ για καθαρά ψυχολογικούς λόγους. Εάν κάποιος έφερνε φωτογραφία με τεράστια κόκαλα και έλεγε ΝΑ οι αποδείξεις, κάνατε έλεγχο, όσο μπορείτε να κάνετε και βλέπατε ότι δεν είναι στο Photoshop, αλλά είναι κανονική φωτογραφία, δείχνει ένα μάτσο τεραστία κόκαλα, που αναγνωρίζονται σαν ανθρώπινα, αλλά δεν μπορείτε να ελέγξετε εάν είναι αληθινά. Θα τον πιστεύατε; Εάν όχι γιατί;
.

Φίλε agaliarep, γιατί αναρωτιέσαι γιατί κάποιος ζητάει αποδείξεις? Δηλαδή τι είναι πιο λογικό, να χάφτουμε έτσι ανέξοδα οτιδήποτε λέει κάποιος? Δεν αμφισβητεί κανείς πχ τον Παυσανία (γιατί το ακούσαμε και αυτό, ήμαρτον δηλαδή) αλλά δεν πιστεύεις ότι η απλή αναφορά σε έναν αρχαίο συγγραφέα ενδεχομένως να μην λέει και τίποτα εαν δεν συνοδεύεται από μια άποψη ιστορικού?? Εδώ για πλάκα, ο Παυσανίας και λοιποί ιστορικοί συγγραφείς φαίνεται να υποστηρίζουν πως οι αναφορές για γίγαντες ήταν παραμύθια και εδώ αναφέρονται αποσπασματικά αναφορές του Παυσανία που δήθεν λένε τα αντίθετα. Όσον αφορά τις φωτογραφίες, εφόσον συνοδεύονται από μελέτες ανθρωπολόγων και λοιπών επιστημόνων και δημοσιευτούν σε κάποιο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό, τότε κάτι μπορεί να γίνει.

agaliarep
14-02-08, 10:10
Ναι σίγουρα έτσι είναι, όπως τα λέτε…

Αλλά αφού είναι έτσι, είναι τουλάχιστον άτοπο να ζητάτε αποδείξεις από τους συνομιλητές σας… Εάν θέλετε αποδείξεις και θέλετε να έχει εξεταστεί από ανθρωπολόγους, παλαιοντολόγους, χημικούς μηχανικούς, γεωλόγους, μέχρι να γίνουν όλα αυτά θα θεωρείτε ότι δεν υπήρξαν, κάνουμε συζήτηση, μόνο για την συζήτηση. Ακριβώς εκεί ήθελα να καταλήξω.
Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος εδώ μέσα να σας φέρει αποδείξεις για όλα αυτά, γιατί για να το κάνει όπως ζητάτε θα είναι ακόμα και η τοποθέτηση του θέματος άκυρη.
Δεν θα μπορούσε να είναι στην κατηγορία Ανεξήγητα Φαινόμενα - Παγκόσμια μυστήρια, έτσι δεν είναι; Μάλλον θα ήταν οι νέες επιστημονικές αποδείξεις... Και σίγουρα εαν θα είχαν ασχοληθεί τόσοι με όλα αυτά, δεν θα ζητάγατε τίποτα, θα τα ξέραμε όλοι, οπότε δεν θα υπήρχε λόγος να ζητάμε αποδείξεις, θα ανοίγαμε ένα επιστημονικό άρθρο και θα διαβάζαμε...
Αυτό επίσης θα ίσχυε για όλα τα θέματα που συζητούνται σε ένα forum που λέγετε Μεταφυσικό, άρα δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικό λόγος για ένα forum που να ονομάζεται Μεταφυσικό.
Μεταφυσική: (η) ουσ. [από τα έργα του Αριστοτέλη “Μετά τα φυσικά”] η φιλοσοφία που μελετά τις πρώτες αρχές και αιτίες των όντων // (μτφ) κάθετι δυσνόητο και αφηρημένο.

Οπότε ποιος ο λόγος να γίνετε η συζήτηση κατά την γνώμη σας, πέρα από το να κάνουμε, ακριβώς αυτό, που εξ αρχής ο δημιουργός του θέματος ορίζει;

να λειτουργησει σαν ενα κεντρο εισροης πληροφοριων που θα καταφερει να συλλεξει περισσοτερες πληροφοριες για ενα θεμα που συζητιεται εντονα σε πολλους και διαφορους κυκλους.

Πληροφορίες και όχι αποδείεξεις.

Εάν δεν υπάρχει τρόπος να μπείτε σε μια διαδικασία να πείτε ή να σκεφτείτε ότι μπορεί, μπορεί και να υπάρχει κάτι, εκτός εάν αποφανθούν πάνω σε αυτό το θέμα ο μισός επιστημονικός κύκλος, αναρωτιέμαι τι ζητάτε μέσα σε ένα forum που ασχολείτο με πράγματα τα οποία δεν έχουν απαραίτητα αποδείξεις και ονομάζεται μεταφυσικό;

Και δεν λέω ότι δεν πρέπει να εκφράσετε τις αμφιβολίες σας, απλά εάν ζητάτε αποδείξεις για όλα όσα συζητάμε, δεν θα ήταν ένα forum μεταφυσικού περιεχομένου και με την ίδια λογική φέρτε μου αποδείξεις από ανθρωπολόγους, παλαιοντολόγους, χημικούς μηχανικούς, γεωλόγους που να υποστηρίζουν με αποδείξεις ότι δεν υπάρχουν…

.

Bernie Rico Jr
14-02-08, 12:33
Κάνεις λάθος νομίζω. Όποιος υποστηρίζει κάτι, αφού το υποστηρίζει, αυτός θα πρέπει να προσκομίσει αποδείξεις, όχι οι υπόλοιποι. Οι υπόλοιποι μπορεί απλώς να υποθέτουν. Αλλιώς καλύτερα να μην το υποστηρίζει και να το υποθέτει οπότε όλοι συμφωνούμε.

Τώρα για το αν είναι άτοπο να ζητάμε αποδείξεις από τους συνομιλητές μας.. μάλλον είναι άτοπο, εφόσον δεν έχουν καμία από τις παραπάνω ιδιότητες, αλλά ποιός σου είπε ότι ζητάμε αποδείξεις από τα συγκεκριμένα άτομα λόγω της ιδιότητός τους? Είναι πολύ πιθανό κάποιος να γνωρίζει μια μελέτη την οποία οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουν. Γι αυτό δεν υπάρχει (συν τοις άλλοις) και αυτό το forum? Αυτό είναι η εισροή πληροφοριών. Και προσωπικά μου αρέσει για αυτό κιόλας ζήτησα αρχαία κείμενα με μια εμπεριστατωμένη άποψη όμως, όχι τα άπαντα. Κάτι που να έχει μια βάση για να μπορέσουμε όλοι να αμφιβάλουμε ή να πιστέψουμε στο ίδιο ποσοστό πάνω κάτω. Άσε που δεν ζήτησε κανείς τον μισό επιστημονικό κύκλο όπως προανέφερες...

Βέβαια, μπορεί να θεωρείς πως η ακατάσχετη εισροή πληροφοριών κάνει καλό και θα πρέπει να μείνει αχαλίνωτη οπότε συγχώρεσέ τουλάχιστον εμάς που πιστεύουμε το αντίθετο. Φαντάζομαι πως το αρχικό post δεν αρνείται τις διάφορες ενστάσεις, εαν όχι και πάλι συγγνώμη που βγαίνουμε εκτός θέματος.

mircalava
17-02-08, 20:21
παιδια ναι
ειναι αληθεια
μενω στην μηλο και ακουγονται διαφοροι μυθοι για παλια
οπως οτι το 1790 υπηρχε ενα εργοστασιο σε μια παραλιακη περιοχη το οποιο γκρεμιστηκε επειδη σηκωθηκε ενας τεραστιος ανθρωπος που ομοιο του δεν ειχαν ξαναδει
οι χαρακτηρισμοι που εχω ακουσει φτανουν και στα ορια γιγαντοποιησησ


www.eyexia.net

OANNHSEA
18-02-08, 08:17
mircalava:
το 1790 υπηρχε ενα εργοστασιο σε μια παραλιακη περιοχη
Είσαι σίγουρη για αυτό; Εργοστάσιο το 1790; Και τι παρήγαγε στην Μήλο;

το οποιο γκρεμιστηκε επειδη σηκωθηκε ενας τεραστιος ανθρωπος που ομοιο του δεν ειχαν ξαναδει :confused:
Ορίστε; Δηλαδή κοιμώταν και κάποια στιγμή αποφάσισε να συκωθεί αφού είδαν χτίσει από πάνω του το εργιστάσιο;;;

SAM_502
19-02-08, 10:56
Νομίζω το θεμα εχει φύγει λιγο απο τον αρχικο στοχο του.

κατ εμε δεν υπαρχουν γιγαντιοι σκελετοί ή δεν εχουν ανακαλυφθει ακομα τουλαχιστο.αφήνω ενα παραθυράκι.θα είχαν βρεθει καποια δείγματα ετσι δεν ειναι?

αν το θεμα ξεκινησε απο καπου φανταζομαι θα ηταν απο δω.

http://news.nationalgeographic.com/news/2007/12/071214-giant-skeleton.html

OANNHSEA
19-02-08, 11:24
Ωραίο το λίνκ SAM_502...
Γράφει πως δημιουργήθηκε η απάτη, που μπορεί κανείς να βρει παρόμοιες φωτογραφίες και το κυριότερο - το γράφει στο τέλος: ζητούνται άνθρωποι να πιστέψουν...

Sly8erin
19-02-08, 18:23
Νομίζω πως κάποιοι σκέφτηκαν γιατί αλλού υπάρχουν πλατυπόδαροι, γιέκι (ή όπως αλλιώς τα λένε) , άνθρωποι μινιατούρες κλπ κ εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε τίποτα. Και έτσι προέκυψαν οι γίγαντες. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι ακόμα κ αν εύρισκαν τεράστιους σκελετούς γιατί να τους «φυγαδεύσουν»; Τόσο top secret είναι ο γίγαντας(όχι το φασόλι) . Αυτό που επίσης δεν κατάλαβα είναι ο μήλος ποιος είναι;

SAM_502
19-02-08, 18:32
Νομίζω πως κάποιοι σκέφτηκαν γιατί αλλού υπάρχουν πλατυπόδαροι, γιέκι (ή όπως αλλιώς τα λένε) , άνθρωποι μινιατούρες κλπ κ εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε τίποτα. Και έτσι προέκυψαν οι γίγαντες. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ότι ακόμα κ αν εύρισκαν τεράστιους σκελετούς γιατί να τους «φυγαδεύσουν»; Τόσο top secret είναι ο γίγαντας(όχι το φασόλι) . Αυτό που επίσης δεν κατάλαβα είναι ο μήλος ποιος είναι;

για το νησί μιλαει,και δε πιστευω οτι χρειαστηκε κατι να δημιουργησουμε απο τη στιγμη που εχουμε τη πλουσιοτερη "μυθολογία".αυτο αστο για τους σκωτσεζους που πλεκουν μυθους για τη νεσσυ για να τραβηξουν κανα τουριστα.

νομιζω case closed η myth busted.

τουλαχιστον μεχρι νεωτέρας.το λινκ του τζεογκραφικ τα ειπε ολα

agaliarep
19-02-08, 19:50
Γιγάντιοι σκελετοί: Υπάρχουν;

Υπάρχουν, υπάρχουν... ξέρεις αυτό που λένε οι Αμερικανοί για κρυμένους σκελετούς στην ντουλάπα; Εχω δει εγώ κάτι σκελετούς σε ντουλάπες... ΝΑ γιγάντιους....

Sly8erin
19-02-08, 22:34
για τους σκελετούς στην ντουλάπα αν δεν κάνω λάθος μιλάνε οι 'Αγγλοι. Sam thats my point είτε την φτιάξαμε είτε την βρήκαμε έτοιμη είναι μυθολογία κ έχει μεγααααλη διαφορά απ΄την πραγματικότητα. Αυτό εννοούσα.

Τάκης Παπαδόπουλος
19-02-08, 22:38
Γιγάντιοι σκελετοί: Υπάρχουν;

Υπάρχουν, υπάρχουν... ξέρεις αυτό που λένε οι Αμερικανοί για κρυμένους σκελετούς στην ντουλάπα; Εχω δει εγώ κάτι σκελετούς σε ντουλάπες... ΝΑ γιγάντιους....
Ήσαν ντουλάπες για γίγαντες, εντοιχισμένες ή κινητά έπιπλα;
Επιπροσθέτως, μήπως οι σκελετοί ήσαν πτυσσόμενοι;
...Αν δεν ρωτήσω, πώς θα μάθω; ( ! )

ΝΑ γιγάντιους....

...Δεν είπες: " Με το συμπάθειο..."

Sly8erin
19-02-08, 22:53
Η περιέργεια σκότωσε την γάτα που λένε κ οι Αμερικάνοι Τάκη Παπαδόπουλε

από melian: προσπάθησε να αποφεύγεις τα μηνύματα-δηλώσεις της μίας γραμμής. ευχαριστώ

Τάκης Παπαδόπουλος
19-02-08, 23:13
Η περιέργεια σκότωσε την γάτα που λένε κ οι Αμερικάνοι Τάκη Παπαδόπουλε
Ορθόν.
Αλλά πώς θα μάθω, όντας μη Αμερικανάκι;

koumaro
20-02-08, 13:28
Αν και δεν είμαι ειδικός, σε παλαιοντολογία, ανθρωπολογία, γεωλογία, κ.ο.κ, μπορώ με την απλή λογική να κάνω ορισμένες υποθέσεις. Έχουμε την αίσθηση ότι η ΓΑΙΑ, ήταν όπως είναι σήμερα εδώ και εκατομμύρια χρονια, όμως, πρέπει να δούμε προσεχτικά πως ήταν γενικά ο πλανήτης ΓΑΙΑ από την εποχή τον δεινοσαύρων και όχι μόνον.

Γιατί υπήρχαν τέτοιου είδους οντα εκείνη την περίοδο; Πως πήραν την μορφή (μέγεθος) τους οι δεινόσαυροι; Υπάρχουν δείγματα ανθρώπινης ύπαρξης τις ίδιας περιόδου;

Από την στιγμή που υπήρχαν αυτοί οι γιγάντιοι δεινόσαυροι, μπορούμε να υποθέσουμε, ότι με την ίδια λογική (σκέψη) ανθρώπινα οντα υπήρχαν, και ζούσαν είτε ανάμεσα τους, η μετά; Ποτε πρώτο εφμανίστηκε ο άνθρωπος στην ΓΑΙΑ; Και τι συνθήκες επιβίωσης υπήρχαν τότε!; Μπορούμε να συγκρίνουμε όλα τα οντα που ζούσαν τότε, να δούμε τι μέγεθος είχαν και όσα έχουν επιζήσει (μεταλλαχτεί) πια είναι η σημερινή τους μορφή;

Κάπως έτσι πρέπει να προσεγγίσουμε το θέμα...από την αρχή, να καταγραψουμε όλα τα οντα και τις διαφορες εποχές που έζησαν, για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, και ποτε ακριβώς έγινε η μετάλλαξη του σημερινού ανθρώπου;


Σαν δείγμα διαφορετικής ύπαρξης ζωής από το παρελθόν δείτε τον σύνδεσμο πιο κάτω.

http://environment.newscientist.com/article/dn13342-prehistoric-frog-from-hell-hints-at-ancient-land-link.html

Από την στιγμή που προ υπήρχαν διαφορα οντα με διαφορετικό μέγεθος από το σήμερα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι και ο άνθρωπος μεταλλάχτηκε στην πάροδο του χρόνου κάπως ανάλογα;

SAM_502
20-02-08, 16:08
Γιατί υπήρχαν τέτοιου είδους οντα εκείνη την περίοδο; Πως πήραν την μορφή (μέγεθος) τους οι δεινόσαυροι; Υπάρχουν δείγματα ανθρώπινης ύπαρξης τις ίδιας περιόδου;


υπαρχουν διαφορες θεωριες για το μεγεθος.αλλα ειναι ολες θεωριες και δεν εχουν καταληξει καπου ακομα οι επιστημονες.

οσο για δειγματα ειναι χλωμο.ο ανθρωπος εμφανιστηκε στη γη μολις πριν 5 εκ. χρονια.

koumaro
20-02-08, 17:32
Πως λοιπόν απορρίπτουμε ότι υπήρξαν άνθρωποι γίγαντες; Δεν λέω ότι υπήρξαν, αλλα, σαν παράδειγμα έγραψα και τους δεινόσαυρους, και για αλλα ζώα.

Οι συνθήκες δεν ήταν ποτε όμοιες με σήμερα, και η ζωή εξελίσσεται ανάλογα.

SAM_502
20-02-08, 18:01
Πως λοιπόν απορρίπτουμε ότι υπήρξαν άνθρωποι γίγαντες;

πανευκολα.ο ανθρωπος δεν ειχε ακομα εμφανιστει οταν κυριαρχουσαν οι δεινοσαυροι.

το να συζηταμε αν υπηρξαν ειναι σα να συζηταμε για το τσουπακαμπρα,για τους εξωγηινους και οτιδηποτε αλλο.καλη η θεωρια αλλα χωρις κατι απτο δε μπορουμε να πουμε τιποτα.

Sly8erin
20-02-08, 21:49
Εκείνη την εποχή είναι γνωστό ότι όχι μόνο δεν υπήρχαν άνθρωποι αλλά ούτε καν θηλαστικά. Τα θηλαστικά εμφανίστηκαν πολύ αργότερα άρα άνθρωποι σε οποιοδήποτε μέγεθος ή σχήμα δεν υπήρχαν στην Ιουράσια περίοδο

schooligan
05-03-08, 11:36
Παιδια εχω βρει κατι ενδιαφερουσες φωτογραφιες...

http://www.imageshack.gr/files/ujrxeyoxdmo6tr6zpkty.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=ujrxeyoxdmo6tr6zpkty.jpg)

http://www.imageshack.gr/files/731tvd368pstot76zqyi.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=731tvd368pstot76zqyi.jpg)

schooligan
05-03-08, 11:37
http://www.imageshack.gr/files/70it6nflgdftiwmhs3ss.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=70it6nflgdftiwmhs3ss.jpg)

http://www.imageshack.gr/files/4oabye28u6ve25y9b46v.jpg (http://www.imageshack.gr/view.php?file=4oabye28u6ve25y9b46v.jpg)

Αυτες οι φωτος παιδια ειναι απο ινδια, η τουλαχιστον αυτο μου ειπαν. Ελπιζω να σας αρεσαν..

kostis013
05-03-08, 22:04
μπορει αυτοι οι γιγαντιοι σκελετοι να ειναι σκελετοι των ατλαντων?

γηγενης
05-03-08, 22:38
φωτοσοπ ειναι

melian: αν μπορούσες να γίνεις πιο συγκεκριμένος και να μας πεις γιατί πιστεύεις ότι είναι photoshop θα βοηθούσες εξαιρετικά τη συζήτηση.

OANNHSEA
06-03-08, 06:55
Για προσέξτε λίγο πιο πριν το λινκ που είχε βάλει ένα άλλο μέλος και την απάντηση μου...
Ίσως δείτε και πως δημιουργήθηκε μία από αυτές τις φωτογραφίες...

Άλλωστε το ξαναέγραψα στην απάντηση πιο πάνω ( ότι γράφει δηλαδή και το ξένο έγραφο): ζητούνται πιστεύωντες..... :p

AVATARGR
06-03-08, 07:45
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Σίγουρα οι φωτό του φίλου schooligan είναι ενδιαφέρουσες...
Το θέμα είναι κατα πόσον είναι η όχι πλαστές κάτι που δεν μπορούμε να το
πούμε...

Εαν κάποιος έχει στοιχεία (υπέρ ή κατά) καλό θα είναι να τα καταθέση...

Βέβαια το ερώτημα είναι γιατί αυτά δεν είδαν μια ευρύτερη δημοσιότητα..

Ευχαριστώ.

schooligan
06-03-08, 08:21
Καλημερα παιδια,
Τις φωτος μου τις εστειλε ενας γνωστος μου, μετα απο μια σχετικη συζητηση επι του θεματος που ειχα μαζι του. Δεν μπορω να γνωριζω το κατα ποσο ειναι αληθινα ή καποιος τα εχει φτιαξει, αλλα στην περιπτωση που ειναι αληθινα, δεν θα επρεπε να μπουμε σε καποιες σκεψεις για το παραλθον μας?

agaliarep
06-03-08, 10:32
Πιο πάνω έγραψε κάποιος φίλος ότι κάποιες από αυτές οι φώτο είναι απάτες και ότι ζητούνται άνθρωποι να πιστέψουν. Το θέμα είναι ότι σε όλο το φάσμα του μεταφυσικού υπάρχουν κάποιοι που προσθέτουν πλαστές φωτογραφίες και πλαστά στοιχεία. Η έκθεση πλαστών στοιχείων όμως δεν ακυρώνει την πιθανότητα. Εάν ακυρώναμε όλα τα θέματα, επειδή υπήρχαν πλαστά στοιχεία και επειδή σε όλα τα θέματα υπάρχουν πλαστά στοιχεία θα καταλήγαμε στο να μην έχουμε μεταφυσικό. Υπάρχουν πλαστές φωτο με γίγαντες, με φαντάσματα, με εξωγήινους, με περίεργα ζώα, με αγγέλους, δαίμονες κ.ο.κ.

Sly8erin
07-03-08, 00:41
Αν κάνετε διπλό click πάνω σε μια φωτογραφία σε πετάει στην ImageShack αυτό μπορεί να μην λεει και τίποτα αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί να βρίσκεται σε έναν από τα μεγαλύτερα image hosting του Internet.
Εάν ακυρώναμε όλα τα θέματα, επειδή υπήρχαν πλαστά στοιχεία και επειδή σε όλα τα θέματα υπάρχουν πλαστά στοιχεία θα καταλήγαμε στο να μην έχουμε μεταφυσικό. Υπάρχουν πλαστές φωτο με γίγαντες, με φαντάσματα, με εξωγήινους, με περίεργα ζώα, με αγγέλους, δαίμονες κ.ο.κ. Τα πλαστά στοιχεία όμως δεν πρέπει να ακυρώνονται;

schooligan
07-03-08, 08:56
Αν κάνετε διπλό click πάνω σε μια φωτογραφία σε πετάει στην ImageShack αυτό μπορεί να μην λεει και τίποτα αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί να βρίσκεται σε έναν από τα μεγαλύτερα image hosting του Internet.

Καλημερα φιλη Sly8erin, ο λογος που σε πεταει στο ImageShack, ειναι διοτι απο κει ανεβαζουμε τις εκαστοτε φωτος που θελουμε να παραθεσουμε εδω περα. ;)

γηγενης
07-03-08, 10:16
αν κανετε μια μεγενθυση στις φωτο θα δειτε οτι οι ανθρωποι εχουν τοποθετηθει
εκει
φαινεται η διαφορα στα πιξελ που εχουν στο περιγραμμα τους τους

ακομη μπορειτε να το καταλαβεται απο την διαφορα στην σκιαση

OANNHSEA
07-03-08, 11:50
Σκελετούς Γιγάντων; Όσους θέλετε...

http://www.worth1000.com/contest.asp?contest_id=447&display=photoshop

Όσο για το παραμυθάκι:
http://news.nationalgeographic.com/news/2007/12/071214-giant-skeleton_2.html

Και πηγαίντε εκεί που γράφει: How the Image Was Made :D

ΧΡΟΝΟΣ
08-03-08, 00:05
Θα θελα να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με τον agaliarep...
Και γενικά η ιστορία της προπαγάνδας της άρνησης και των καθοδηγούμενων μέσων μαζικής ενημέρωσης με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Δεν είναι εξωφρενικά περίεργο το γεγονός ότι μετά την εμφάνιση οιουδήποτε μεταφυσικού γεγονότος αυτό αμέσως μετά ευξετελιζεται τόσο πολύ που στο τέλος χαρακτηρίζουν ως γραφικούς όσους το ανασύρουν από την λήθη? Σίγουρα κάποια είναι πλαστά σε ένα μεγάλο ποσοστό ,αλλά όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την ερευνά και το μεταφυσικό και αναζητούμε αυτό το μικρό ποσοστό αλήθειας κάποιου συμβάντος, πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να ρίχνουμε όλα τα θέματα στους κάδους της λησμονιάς, και να φέρνουμε ως ασπίδα δικαιολογίας το τι λένε για αυτά, το national g.g. και ειδικά αυτό το περιοδικό που έχει ιδιοκτήτη εβραίο και νούμερο 33 στην ''γνωστή'' βαθμίδα ;)
έναν από αυτούς δηλαδή που ελέγχουν και καθορίζουν το μέλλον του πλανήτη .Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω...Καλύτερα σκυλί αδέσποτο έξω από το μαντρί παρά πρόβατο έτοιμο για σφαγή...

http://lykaones.blogspot.com/

γηγενης
08-03-08, 10:30
με ρωτησατε γιατι ειναι πλαστες οι φωτο σας απαντησα τωρα θα αρχισουμε τα
"μην τα ισοπεδωνουμε ολα"
"υπαρχουν και πραγματικες καπου εκει εξω"

αν υπαρχουν φερτε τις πραγματικες

Spn l Optimus
09-03-08, 19:27
με ρωτησατε γιατι ειναι πλαστες οι φωτο σας απαντησα τωρα θα αρχισουμε τα
"μην τα ισοπεδωνουμε ολα"
"υπαρχουν και πραγματικες καπου εκει εξω"

αν υπαρχουν φερτε τις πραγματικες

συμφωνώ με τις παραπάνω φωτο... Εμένα μου φαίνονται δουλειά κάποιου επαγγελματία γραφίστα με χρήση φοτοσοπ.

gogos888
18-03-08, 07:19
Θα θελα να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με τον agaliarep...
Και γενικά η ιστορία της προπαγάνδας της άρνησης και των καθοδηγούμενων μέσων μαζικής ενημέρωσης με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Δεν είναι εξωφρενικά περίεργο το γεγονός ότι μετά την εμφάνιση οιουδήποτε μεταφυσικού γεγονότος αυτό αμέσως μετά ευξετελιζεται τόσο πολύ που στο τέλος χαρακτηρίζουν ως γραφικούς όσους το ανασύρουν από την λήθη? Σίγουρα κάποια είναι πλαστά σε ένα μεγάλο ποσοστό ,αλλά όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την ερευνά και το μεταφυσικό και αναζητούμε αυτό το μικρό ποσοστό αλήθειας κάποιου συμβάντος, πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να ρίχνουμε όλα τα θέματα στους κάδους της λησμονιάς, και να φέρνουμε ως ασπίδα δικαιολογίας το τι λένε για αυτά, το national g.g. και ειδικά αυτό το περιοδικό που έχει ιδιοκτήτη εβραίο και νούμερο 33 στην ''γνωστή'' βαθμίδα ;)
έναν από αυτούς δηλαδή που ελέγχουν και καθορίζουν το μέλλον του πλανήτη .Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω...Καλύτερα σκυλί αδέσποτο έξω από το μαντρί παρά πρόβατο έτοιμο για σφαγή...

http://lykaones.blogspot.com/


Πολύ σωστά.
Φανταστείτε τον Σλήμαν να μην πίστευε τα "παραμύθια" του Ομήρου, ή τον Έβανς, δεν θα βρίσκαμε ποτέ την Τροία και τα Μινωϊκά ανάκτορα. Τώρα θα κάναμε κουβέντα τύπου Ατλαντίδας. :D

AVATARGR
18-03-08, 10:23
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Η Βιομηχανία λασπης και παραπληροφόρησης σε κάθε τι νέο ,παράξενο , πρωτοποριακό όχι μόνο σε αυτά αλλά και σε κάθε έρευνα ακόμα και σε
πολιτικό επίπεδο που θα αλλάξει κάποια ΣΤΑΤΟΥΣ δεν είναι κάτι νέο...

Τι κάνουμε για αυτό ?????
'Ερευνα και πάλι έρευνα χωρίς παροπίδες και δογματισμους....

Ευχαριστώ.

Bernie Rico Jr
18-03-08, 22:42
Οπότε τι είναι προτιμότερο από τα δύο?

Να δέχεται κανείς την οποιαδήποτε εικόνα και να βγάζει λάθος συμπεράσματα ή να υπάρχει και μια σκεπτικιστική άποψη η οποία θα λειτουργήσει εν τέλει ως φίλτρο στο πλήθος των φωτο και πληροφοριών που μπορεί να εισαγάγει ο καθείς? (Και) Αυτό βοηθά την έρευνα για την οποία μιλάς.

Διότι, επί της ουσίας, και αν το δει κάποιος καλοπροαίρετα, οι όποιες αντιδράσεις παραπάνω βοηθούν στην απομάκρυνση του σκάρτου από το καλό. Σαν να διαλέγεις φακές ένα πράγμα :)

AVATARGR
18-03-08, 22:53
Φίλι μου καλησπέρα σας.

Φίλε Bernie Rico Jr νομίζω πως αυτά που γράφω είναι ξεκάθαρα...

<<'Ερευνα και πάλι έρευνα χωρίς παροπίδες και δογματισμους....>>

Ευχαριστώ.

Bernie Rico Jr
18-03-08, 23:38
...και με ψύχραιμη κρίτική στάση" θα συμπλήρωνα εγώ για να αποφευχθούν οι παγίδες και οι λακούβες.

Sly8erin
20-03-08, 00:58
Το ότι υπάρχει παραπληροφόρηση και κατασκευασμένες ειδήσεις αυτό είναι γεγονός, όμως αυτή η κατασκευή πληροφοριών μπορεί να προέρχεται από πολλές κατευθύνσεις κ ανάλογα με την "πηγή" να διαφέρει και το παραμύθι. Το ζήτημα είναι πράγματι να ερευνούμε με ανοιχτό μυαλό κ να μην βλέπουμε αυτά που θέλουμε να δούμε αλλά αυτά που πραγματικά μας περιβάλλουν.

Bernie Rico Jr
20-03-08, 22:19
Το ζήτημα είναι πράγματι να ερευνούμε με ανοιχτό μυαλό κ να μην βλέπουμε αυτά που θέλουμε να δούμε αλλά αυτά που πραγματικά μας περιβάλλουν.

Είπες την πιο σωστή κουβέντα. Ορισμένοι βλέπουν αυτά που θέλουν αν δουν ορισμένες φορές.

Sly8erin
21-03-08, 00:41
Όλους μας γοητεύει το μεταφυσικό γι αυτό άλλωστε είμαστε εδώ μέσα, Όμως σε μια πορεία αναζήτησης με καθαρό μυαλό όπως ειπωθηκε από κάποιον. Άλλο πράγμα αυτό κ άλλο να παραμυθιάζουμε τον εαυτό μας. Γιατί στο τέλος θα καταλήξουμε σαν κάτι Αμερικάνους που μαζεύονται κάθε 6μηνο κ περιμένουν τον Αρμαγεδδών.

LOBO1453
11-04-08, 11:20
τις φωτογραφιες που μας εδειξε ο φιλτατος schooligan νομιζω οτι ειδικα η τελευταια ειναι επεξεργασμενη με photoshop.Ο λογος ειναι οτι ο αρχαιολογος που καθεται στα δεξια της φωτο ειναι "τοποθετημενος" εκει. Αυτο ειναι ευκολη διαδικασια με το εν λογο software.Μπορουμε ευκολα να το διακρινουμε αν κοιταξουμε τα ποδια και το χωμα που παταει.Ειναι διαφορετικο χρωμα και σκια απο το κανονικο, επισης φαινεται και η θουλουρα στο εν λογο σημειο η οποια οφειλεται στα ειδικα φιλτρα που περνιουνται στην φωτο μετα την επεξεργασια ωστε να "μαλακωσει" την διαφορα.Εγω αυτο ομως που δεν μπορω να καταλαβω ειναι την φωτογραφια του σκελετου το κατα ποσο μπορει να ειναι μεγενθυση κανονικου σκελετου. Προσωπικα πιστευω οτι οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια. Αν δεν πιστευα γενικα οτι υπαρχουν μετα απο ολες αυτες τις αναφορες,ιστοριες,μυθολογιες δεν θα ημουν εδω μεσα,οπως αυτο πιστευω και για ολους. Στην παγκοσμια ιστορια-μυθολογια δεν υπαρχουν παραδειγματα και μαρτυριες ανθρωπων που να αναφερουν π.χ. ενα τραπεζι ξυλινο που να περπαταει και να μιλαει, αλλα υπαρχουν μαρτυριες-αναφορες χιλιαδες για γιγαντες και νανους. Αυτοι οι ανθρωποι κατι ειδαν ή ακουσαν.

γηγενης
13-04-08, 10:48
τις φωτογραφιες που μας εδειξε ο φιλτατος schooligan νομιζω οτι ειδικα η τελευταια ειναι επεξεργασμενη με photoshop.Ο λογος ειναι οτι ο αρχαιολογος που καθεται στα δεξια της φωτο ειναι "τοποθετημενος" εκει. Αυτο ειναι ευκολη διαδικασια με το εν λογο software.Μπορουμε ευκολα να το διακρινουμε αν κοιταξουμε τα ποδια και το χωμα που παταει.Ειναι διαφορετικο χρωμα και σκια απο το κανονικο, επισης φαινεται και η θουλουρα στο εν λογο σημειο η οποια οφειλεται στα ειδικα φιλτρα που περνιουνται στην φωτο μετα την επεξεργασια ωστε να "μαλακωσει" την διαφορα.Εγω αυτο ομως που δεν μπορω να καταλαβω ειναι την φωτογραφια του σκελετου το κατα ποσο μπορει να ειναι μεγενθυση κανονικου σκελετου. Προσωπικα πιστευω οτι οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια. Αν δεν πιστευα γενικα οτι υπαρχουν μετα απο ολες αυτες τις αναφορες,ιστοριες,μυθολογιες δεν θα ημουν εδω μεσα,οπως αυτο πιστευω και για ολους. Στην παγκοσμια ιστορια-μυθολογια δεν υπαρχουν παραδειγματα και μαρτυριες ανθρωπων που να αναφερουν π.χ. ενα τραπεζι ξυλινο που να περπαταει και να μιλαει, αλλα υπαρχουν μαρτυριες-αναφορες χιλιαδες για γιγαντες και νανους. Αυτοι οι ανθρωποι κατι ειδαν ή ακουσαν.

στην ελληνικη μυθολογια ομως υπαρχουν οι χρυσοι τριποδες που περπατουσαν που ειχε στην δουλεψη του ο ηφαιστος

εχουμε και τα μαγικα σπαθια που μιλουσαν και αποφασιζαν αν θα πολεμησουν η οχι

εχουμε και το κοματι ξυλου που μιλουσε στην αργω
κλπ κλπ κλπ

no slave
13-07-08, 20:50
Έστω ότι όντως βρήκαν μεγάλα οστά, "ανθρώπινα" στην Αθήνα ή και οπουδήποτε αλλού. Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι γιατί να μην ανακοινωθεί επίσημα από τους ερευνητές. Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορεί να κρύβουν και φοβούνται να το ανακοινώσουν.φιλε μου σε παραπεμπω στους...νεφελιμ!!

metalskull
22-08-08, 16:37
Πρωτον δεν πρεπει να ξεχναμε αλλα και αμα εχετε ξεχασει θα σας θυμησω εγω...
"Πριν Γεννηθη ο Χρηστος ενα μικρο παιδι που ονομαζοταν Δαβιδ νικησε τον Γολιαθ"(τι ηατν ο Γολιαθ ενας παρα πολλη μεγαλος ανθρωπος που αταν σαν τιτανας)......και θα παω επισης ακομ πιο πισω...
Ο Θεος εφτιαξε τους Ελοχιμ οπου στην συνεχεια πολλεμησαν με τους Νεφελιμ(οπως λενε τα ιερα βιβλια μας ομως δεν εχετε παρατηρησει ποτε κατι,οι Ελοχιμ ηταν οι δευτεροι 'Θεοι' που εβαλε ο Θεος γιανα προστατευουν τουσ ανθρωπους).Αυτοι οι Ελοχιμ(αλλιως οπως τουσ λεει σε διαφορα βιβλια)αλλιως ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΚΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ(!) πολεμησαν μετουσ αντιπαλουσ Τιτανεσ(ΝΕΦΕΛΙΜ)Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΤΙΤΑΝΟΜΑΧΙΑ!!!!
Και λεω εγω
αμα αυτα ειναι αληθεια
αμα εγινε η τιτανομαχια
αμα πεθαναν οι τιτανες
τοτο γιατι να ΜΗΝ μπορουν αυτοι οι σκελετοι να ειναι οι πεθαμενοι τιτανες??????

Ευρυνοος
07-09-08, 14:28
αναρωτηθειτε ποσοι ανθρωποι εχουν πιθανον στην κατοχη τους αποδειξεις για ολα οσα αναρωτιεστε.. γιατι να σας τα δειξουν? η πρωτη σας αντιδραση θα ηταν να μην τα δεχτειτε.. και ποσες αποδειξεις σκεφτειτε ειναι προιοντα ανομων πραξεων.. π.χ ενα τεραστιο οστο απο σπηλαιο που ειναι κλειδωμενο..(λεω τωρα).. και αμεσως θα προσπαθουσατε να πειτε πως ειναι ψευδη στοιχεια η οτι αλλο.. σκεφτειτε...ξερετε πως ειναι αλλωστε αυτα τα πραγματα..εδω μεσα αλλωστε εχω διαβασει απο πολλους να εχουν ερριστικη ταση εναντι οσων εχουν αντιθετη αποψη.. αρα γιατι να μπει καποιος στον κοπο να ανοιξει τα ματια των αλλων.. οποιος θελει αποδειξεις να βγει και να τις ψαξει.. θα τις βρει να ειστε σιγουροι.

OANNHSEA
07-09-08, 18:32
αναρωτηθειτε ποσοι ανθρωποι εχουν πιθανον στην κατοχη τους αποδειξεις για ολα οσα αναρωτιεστε..
Μα είναι πάρα πολύ απλό Ευρυνοος: ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει αποδείξεις για τέρατα και γίγαντες...
Γιατί εάν είχε, θα τα έφερνε στο φως και θα μας έκανε να σιωπήσουμε όλοι.
100 χρόνια έρευνας και παραμυθολογίας είναι αρκετά για να πιστεύουν ότι όλα αυτά είναι παραμύθια της Χαλιμάς και απλώς ανανεώνονται για να πουλούνται βιβλία και να οικονομούνται χοντρά χρήματα...

ξερετε πως ειναι αλλωστε αυτα τα πραγματα
Βεβαίως... Όπως το να φτιάχνουμε παραμύθια του τύπου "το είχα, αλλά μου το κλέψανε οι μυστικές υπηρεσίες..." η "το είχαμε βρει αλλά το χάσαμε στην συνέχεια..."

δω μεσα αλλωστε εχω διαβασει απο πολλους να εχουν ερριστικη ταση εναντι οσων εχουν αντιθετη αποψη..
Όχι απλώς θα είμαστε εριστικοί, αλλά και κάτι ακόμα, σε όλους αυτούς που πιστεύουν χωρίς να έχουν αποδείξεις...
Η απόδειξη (ΑΠΟΔΕΙΞΗ) σημαίνει ότι κάτι υπάρχει. Είναι στα χέρια μας...
Άρα είναι απτό και μπορεί ο κάθε ένας να το δει...
Σε αντίθετη περίπτωση είναι ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ....

Ευρυνοος
07-09-08, 19:15
αρα επειδη δεν μπορεις να αγγιξεις την σεληνη δεν πιστευεις στην υπαρξη της.. λογικο.. βεβαια οπως προανεφερα δεν υπαρχει και η διαθεση να παραθεσω το οποιοδηποτε στοιχειο.. αν καποιος διαβασει ολοκληρο το post χωρις να κοβει-ραβει οτι τον συμφερει θα καταλαβει.. για τους υπολοιπους δεν θα μπορεσω.. συζητουμε εδω με αγνωστους χωρις να ξερουμε τις προθεσεις του καθενος..εχω παντως να τονισω δυο πραγματα.. δεν πουλαω βιβλια :D και αν εδινα σε καποιους διπλωματα γνωσης χωρις να σπουδασουν δεν θα αλλαζε τιποτα.. θα εξακολουθουσαν να ειναι αδαεις.. πρεπει να σπουδασεις για να λαβεις..αυτα για την ωρα..

υγ.καταλαβαινω το αγχος πολλων να δουν νεραιδες στοιχεια εξωγηινους τον θεο και οτι αλλο φανταζεστε αλλα δεν ειναι και λογικο να ζητας απο τον μοναχο να μιλησεις με τον θεο κανοντας τον πιο εκλυτο βιο.. πρεπει να μονασετε και οι ιδιοι.

R-b-t3r
07-09-08, 20:59
αναρωτηθειτε ποσοι ανθρωποι εχουν πιθανον στην κατοχη τους αποδειξεις για ολα οσα αναρωτιεστε.. γιατι να σας τα δειξουν? η πρωτη σας αντιδραση θα ηταν να μην τα δεχτειτε..
Αν πραγματικά ήταν απόδειξη τότε προφανώς θα έπειθε τον οποιονδήποτε.
και ποσες αποδειξεις σκεφτειτε ειναι προιοντα ανομων πραξεων.. π.χ ενα τεραστιο οστο απο σπηλαιο που ειναι κλειδωμενο..(λεω τωρα).. και αμεσως θα προσπαθουσατε να πειτε πως ειναι ψευδη στοιχεια η οτι αλλο.. σκεφτειτε...ξερετε πως ειναι αλλωστε αυτα τα πραγματα..
Αντε να δεχθούμε ότι κάποιος τα κρύβει. Το θέμα είναι γιατί να κρύψει κάποιος κάτι τέτοιο? Τι θα άλλαζε? Και γιατί να ξοδέψει τόσο χρόνο και χρήμα για να περιορίσει κάτι το οποίο δεν ξέρει πως να το καλύψει (γιατί μπορεί να βρεθεί ένα εύρυμα ακόμα και στον κήπο σου που λέει ο λόγος. Πως είναι δυνατόν να ξέρουν ότι βρήκες κάτι τέτοιο?) Όπως το βλέπω πιο πολλά αδιέξοδα ερωτήματα θα δημιουργούσε παρά απαντήσεις.
εδω μεσα αλλωστε εχω διαβασει απο πολλους να εχουν ερριστικη ταση εναντι οσων εχουν αντιθετη αποψη.. αρα γιατι να μπει καποιος στον κοπο να ανοιξει τα ματια των αλλων.. οποιος θελει αποδειξεις να βγει και να τις ψαξει.. θα τις βρει να ειστε σιγουροι. Οι εριστικές απαντήσεις είναι προϊόν αντίθεσης στην ευπιστία αλλά και στο εμπόριο βιβλίων ορισμένων ανθρώπων. Αν υπήρχαν πραγματικά αποδείξεις εγώ προσωπικά ευχαρίστως θα τις δεχόμουν.

Μέχρι να δώ όμως κάτι τέτοιο επέτρεψέ μου να πιστεύω ότι όλα αυτά είναι παραμυθάκια για εύπιστους με απώτερο σκοπό να τους αποπροσανατολίσουν από τα σημαντικότερα ζητήματα που είναι η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, η ΠΟΛΙΤΕΙΑ γενικότερα και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ παγκοσμίως και όχι μόνο της Ελλάδας μας.

bahamut
07-09-08, 21:21
και εγω ειμαι της αποψης οτι αν υπηρχαν γιγαντιοι σκελετοι θα επρεπε να υπαρχουν και αποδειξεις.δεν ειναι και τοσο ευκολο να κρυψεις ετσι κι αλλιως το σκελετο ενος γιγαντα :D !!!οντως υπαρχουν ζητηματα που ειναι δυσκολο να αποδειχτουν αλλα το συγκεκριμενο δεν ανηκει σε αυτη την κατηγορια.ενα και μονο οστο θα μπορουσε να επιβεβαιωσει τη θεωρια περι γιγαντων του παρελθοντος..απο τη στιγμη λοιπον που δεν υπαρχουν αποδειξεις λογικο ειναι πολλοι απο μας να ειναι επιφυλακτικοι

Ευρυνοος
07-09-08, 22:43
παιδες θα το πω οσο πιο απλα γινεται..αν βρει καποιος κατι εσεις δεν θα το μαθετε ποτε εκτος αν ειναι φιλος η συγγενεις σας.. εννοω οτι δεν θα βρω ενα κοκκαλο και θα βγω στην πλατεια να φωναζω βρηκα κοκκαλο βρηκα κοκκαλο.. απλο ειναι..η πληροφορια θα φτασει μεχρι ενα συγκεκριμενο κυκλο και μετα θα σταματησει.. αυτο ειναι ολο..και εχω να πω αυτο..δεν ειναι σωστη σταση απο καποιους να λενε ''αυτα δεν γινονται'' γιατι καποτε ελεγαν οτι η γη ειναι επιπεδη.. καλυτερα να μην χαφτεις οτι σου λενε αλλα να αφηνεις κι ενα παραθυρακι στο μυαλο σου να ψαχνεις και θα παρεις τις απαντησεις σου καποτε.. δεν ηρθα να δημιουργησω προβληματα, μονο να πω τι εχω βιωσει στην ζωη μου και τις αποψεις μου δημοκρατικα.. οσο για τα θεματα κοινωνιας πολιτειας και οικονομιας εχουν φροντισει αλλοι να μας κοιμιζουν με αρτον και θεαματα.

bahamut
07-09-08, 23:06
δε σε κατηγορει κανενας επειδη υποστηριζεις τα πιστευω σου.δημοκρατια εχουμε και η αποψη σου ειναι σεβαστη.απλα στο πλαισιο της συζητησης ο καθενας διατυππωνει τις δικες του αποψεις.τωρα το να ανακαλυψει κανεις οστα γιγαντων και να μη μαθευτει μου φαινεταιι περιεργο.γιατι ξερουμε για τοσα περιεργα οντα για τη σημερινη πραγματικοτητα πχ δεινοσαυρους και οχι για γιγαντες???νομιζω οτι αν η απαντηση ηταν στο χωμα λιγα μετρα κατω απο τα ποδια μας θα ειχαν βρεθει οι απαιτουμενες αποδειξεις...

R-b-t3r
08-09-08, 12:26
παιδες θα το πω οσο πιο απλα γινεται..αν βρει καποιος κατι εσεις δεν θα το μαθετε ποτε εκτος αν ειναι φιλος η συγγενεις σας.. εννοω οτι δεν θα βρω ενα κοκκαλο και θα βγω στην πλατεια να φωναζω βρηκα κοκκαλο βρηκα κοκκαλο.. απλο ειναι..η πληροφορια θα φτασει μεχρι ενα συγκεκριμενο κυκλο και μετα θα σταματησει..
Επειδή δεν μου αρέσει η αοριστολογία, για ποιον κύκλο μιλάμε? Και βασικά επειδή μιλάμε για την Ελλάδα που ΟΛΑ μαθαίνονται, εννοείται ότι δεν πιστεύω ότι μπορεί να συγκαλυφθεί.

αυτο ειναι ολο..και εχω να πω αυτο..δεν ειναι σωστη σταση απο καποιους να λενε ''αυτα δεν γινονται'' γιατι καποτε ελεγαν οτι η γη ειναι επιπεδη..
Η σύγκρισή σου είναι τελείως άτοπη γιατί δεν ζούμε στον μεσαίωνα και δεν πιστεύουμε τα πάντα απο όσα μας λένε.
καλυτερα να μην χαφτεις οτι σου λενε αλλα να αφηνεις κι ενα παραθυρακι στο μυαλο σου να ψαχνεις και θα παρεις τις απαντησεις σου καποτε..
Επειδή λοιπόν δεν χάφτω αυτά που μου λένε δεν πιστεύω σε γίγαντες μέχρι να δώ απόδειξη του ενάντιου. Βρίσκεις μεμπτή τη στάση μου?
δεν ηρθα να δημιουργησω προβληματα, μονο να πω τι εχω βιωσει στην ζωη μου και τις αποψεις μου δημοκρατικα.. οσο για τα θεματα κοινωνιας πολιτειας και οικονομιας εχουν φροντισει αλλοι να μας κοιμιζουν με αρτον και θεαματα. Δηλαδή η κοινωνία που ζούμε καθημερινά έρχεται σε δεύτερη μοίρα και πρώτη είναι η ύπαρξη εξωγήινων, γιγάντων, διαβόλων και τριβόλων? :confused:
Εννοείται πως διαφωνώ κάθετα με αυτή την στάση!

Πρώτα θα λυθούν τα προβλήματα στην κοινωνία και μετά θα μπορούν να αποκαλυφθούν (αν συγκαλύπτονται) οποιαδήποτε στοιχεία για γίγαντες κτλ. Σε μια μη διαφωτισμένη κοινωνία η προσπάθεια να ερευνήσεις αυτά που ερευνείς είναι μάταιη. Πρώτα διαφωτίζεις την κοινωνία και μετά η ελευθερία και το αίσθημα ευθύνης των πολιτών θα δείξουν τον δρόμο από μόνες τους.

Ευρυνοος
08-09-08, 13:05
Επειδή δεν μου αρέσει η αοριστολογία, για ποιον κύκλο μιλάμε? Και βασικά επειδή μιλάμε για την Ελλάδα που ΟΛΑ μαθαίνονται, εννοείται ότι δεν πιστεύω ότι μπορεί να συγκαλυφθεί.


Η σύγκρισή σου είναι τελείως άτοπη γιατί δεν ζούμε στον μεσαίωνα και δεν πιστεύουμε τα πάντα απο όσα μας λένε.

Επειδή λοιπόν δεν χάφτω αυτά που μου λένε δεν πιστεύω σε γίγαντες μέχρι να δώ απόδειξη του ενάντιου. Βρίσκεις μεμπτή τη στάση μου?
Δηλαδή η κοινωνία που ζούμε καθημερινά έρχεται σε δεύτερη μοίρα και πρώτη είναι η ύπαρξη εξωγήινων, γιγάντων, διαβόλων και τριβόλων? :confused:
Εννοείται πως διαφωνώ κάθετα με αυτή την στάση!

Πρώτα θα λυθούν τα προβλήματα στην κοινωνία και μετά θα μπορούν να αποκαλυφθούν (αν συγκαλύπτονται) οποιαδήποτε στοιχεία για γίγαντες κτλ. Σε μια μη διαφωτισμένη κοινωνία η προσπάθεια να ερευνήσεις αυτά που ερευνείς είναι μάταιη. Πρώτα διαφωτίζεις την κοινωνία και μετά η ελευθερία και το αίσθημα ευθύνης των πολιτών θα δείξουν τον δρόμο από μόνες τους.


αν εδωσα την εντυπωση οτι ειναι δευτερευουσης σημασιας η αναβαθμιση της κοινωνιας μας τοτε απετυχα.. αν παλι καποιοι δεν κατανοησαν τα λεγομενα μου τοτε παλι απετυχα,οποτε δεν υπαρχει λογος συνεχειας της συζητησης αυτης απο μερους μου.. σας ευχαριστω και ζητω συγνωμη για την αναστατωση.. ισως καποια στιγμη αν βρεθουμε καπου να μιλησουμε πιο καλα και να εξηγησουμε καλυτερα.

akirav
08-09-08, 13:48
Πολυ ευκολα τα παρατατε εδω.
Κι οποιος ζητα αποδειξεις, ας μας πει αν κανει κακο η χρηση κινητου.

OANNHSEA
08-09-08, 18:33
Κι οποιος ζητα αποδειξεις, ας μας πει αν κανει κακο η χρηση κινητου.
Τι σχέση μπορεί να έχει η χρήση του κινητού με τους γίγαντες;
Τι σχέση μπορεί να έχει το αντικείμενο (κινητό) με την χρήση του;

Το κινητό ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ υπάρχει - εκτός βέβαια εάν ξεκινήσουμε μία συζήτηση για το εάν υπάρχει κινητό. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ένα σορό άνθρωποι οι οποίοι με μελέτες πάνω σε ένα αντικείμενο που ΥΠΑΡΧΕΙ...., προσπαθούν να αποδείξουν κάτι για τις ενέργειες που σχετίζονται με αυτό.

Εμείς αυτή την στιγμή προσπαθούμε να βρούμε αποδείξεις για το αντικείμενο που λέγεται γίγαντες και το οποίο δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά, 150 χρόνια και...
Μέχρι λοιπόν να βρεθεί και να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα μελετάνε πάνω σε κάτι ΥΠΑΡΚΤΟ (οστά γιγάντων), όλες οι αναφορές θα είναι απλώς παραμύθια - ισάξια αυτών της Χαλιμάς...

akirav
08-09-08, 20:24
Για αυτους που ζηταν ΠΑΝΤΑ αποδειξεις:
Η χρηση του κινητου, κανει κακο ή δεν κανει.
Ενα απο τα 2 γινεται.
ΑΛΛΑ:
υπαρχουν επιστημονικες "αποδειξεις" και για τα 2.

Και αυτο που λεω ΔΕΝ αναφερεται στην υπαρξη ή μη του κινητου.
Δεν νομιζω οτι χρειαζεται κι ιδιαιτερο μυαλο για να το κατανοησει καποιος.
Αν παλι δεν μπορει να το κατανοησει, θα βοηθησουμε.

(Προς θεου.
Δεν λεω οτι ολες οι επιστημονικες μελετες και αποδειξεις ειναι "κατευθυνομενες".)

bahamut
08-09-08, 20:50
φιλε akirav οπως ειπες στην περιπτωση του κινητου υπαρχουν αποδειξεις για 2 ενδεχομενα..η περιπτωση των γιγαντων ομς σιγουρα δεν ειναι τετοια..ενα οστο αρκει για να αποδειχθει η υπαρξη γιγαντων.αφου δεν υπαρχει τι το κουραζουμε???οσο για το αν εχουν καποιοι και δεν το γνωριζουμε δεν μπορουμε να κανουμε κατι..η λογικη υπαρχει αλλα μας το κρυβουν μπορει να μην αποκλειεται αλλα δεν ειναι σιγουρα αρκετη για να στηριχθει μια τετοια πιστη.

akirav
08-09-08, 21:27
Επειδη δεν εχω ουτε το χρονο ουτε την ορεξη να διαβαζω 21 σελιδες,
καποια βιντεο απο την Ινδια (αν θυμαμαι καλα) και καποιες φωτογραφιες απο την Κινα (παλι αν θυμαμαι καλα) αποδειχτηκε οτι ηταν ψευτικες?


Και κατι ακομα.
Πιστευεις οτι ενα και μονο κοκκαλο θα ηταν αρκετο για τη συγχρονη επιστημη για να αποδεχτει την υπαρξη γιγαντων?
Αν οχι, ποια θα ηταν επαρκης αποδειξη για την επιστημη σημερα?

bahamut
08-09-08, 21:58
θελω να σου πω οτι δεν ειμαι προκατειλημμενος στο θεμα.δε θα μου εκανε εντυπωση αν υπηρχαν γιγαντες στην πραγματικοτητα.να υπηρχαν δηλαδη καποια ανθρωποειδη με διαστασεις μεγαλυτερες απο το κανονικο..απο τη στιγμη ομως που δεν υπαρχουν αποδειξεις διατηρω μια επιφυλακτικη σταση..μεχρι να βρεθει κατι και επισημα δεν ειναι δυνατο να αποδεχθω την υπαρξη τετοιων οντων..τωρα αν βρεθει ενα γνησιο οστο το οποιο αποδειχθει οτι δεν ανηκει σε αλλο ειδος και εχει μεγαλυτερες διαστασεις απο το κανονικο δε νομιζω να καλυψει καποιος το γεγονος....

akirav
08-09-08, 22:43
Σορυ αν φανηκα λιγο αποτομος.
Δεν ειχα τετοιο σκοπο.
Το οτι δεν εισαι προκατειλημμενος φαινεται αλλωστε.

Το προβλημα μου ειναι οτι συχνα-πυκνα, η συγχρονη επιστημη μη μπορωντας να εξηγησει κατι, το στελνει απ'ευθειας στα "ανυπαρκτα" (και σιγουρα οχι μονο τα μη εξηγησιμα αλλα και τα μη "συμφεροντα").

Τελικα, τα υποτιθεμενα στοιχεια που βρεθηκαν, ηταν ψευτικα?

OANNHSEA
09-09-08, 06:59
Πιστευεις οτι ενα και μονο κοκκαλο θα ηταν αρκετο για τη συγχρονη επιστημη για να αποδεχτει την υπαρξη γιγαντων?
Αν οχι, ποια θα ηταν επαρκης αποδειξη για την επιστημη σημερα?
Πρώτον η επιστήμη έχει γίγαντες και τους έχει ονομάσει γολιάθ - μόνο που κατοικούσαν στην Ευρώπη πριν την έλευση του Νεάτερνταλ και ζούσαν σε σπηλιές... Βέβαια ήταν περίπου 1,90 αλλά έτσι έχουν ονομάσει αυτό το είδος του ανθρώπου...
Όπως βλέπεις γίγαντες για την επιστήμη έχουν βρεθεί... :)
Και φυσικά έχουμε βρει ουκ ολίγα οστά από το εν λόγω είδος...

Οι γίγαντες των παραμυθιών και των παραμυθολόγων δεν έχουν βρεθεί...

Άρα για να έχουμε βεβαίωση ύπαρξης θα πρέπει:
α) Να βρούμε οστά και δη οστά εγκεφάλου...
β) Να βρούμε ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ και τεχνουργήματα των πλασμάτων αυτών - μην ξεχνάμε ότι ζούσαν μαζί με τους ανθρώπους...
Τα δύο αυτά πάνε μαζί και ποτέ ξεχωριστά...

Και ναι, οι "σκελετοί" των γιγάντων στην Ινδία και αλλού ήταν παραμύθια - για μία ακόμη φορά...

R-b-t3r
10-09-08, 13:27
Για αυτους που ζηταν ΠΑΝΤΑ αποδειξεις:
Η χρηση του κινητου, κανει κακο ή δεν κανει.
Ενα απο τα 2 γινεται.
ΑΛΛΑ:
υπαρχουν επιστημονικες "αποδειξεις" και για τα 2.

Η επιστημονική μεθοδολογία αδυνατεί να αποδείξει την μη ύπαρξη ενός αντικειμένου. Με λίγα λόγια ή αποδεικνύεις κάτι ότι υπάρχει ή αμφιβάλλεις για πάντα.
Η επιστήμη (και η επιστημονική μεθοδολογία κατ επέκταση) δεν μπορεί φερ`ειπείν να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν ρόζ ελέφαντες. Μπορεί όμως αν όντως βρεθεί κάποιος ροζ ελέφαντας, να σου αποδείξει ότι υπάρχει.

Κατ επέκταση πάλι, οι έρευνες που λένε ότι δεν κάνει ζημιά το κινητό είναι λανθασμένες (όσον αφορά στη μεθοδολογία) γιατί το μόνο που μπορεί να συμπεράνει κανείς από μια τέτοια έρευνα είναι ότι "δεν παρατηρήθηκαν ζημιές" (γιατί όπως έγραφα και πριν δεν μπορείς να αποδείξεις ότι όλα είναι εντάξει) ενώ σε περίπτωση που βρίσκουν ζημιές από χρήση κινητού η ύπαρξη της ζημιάς είναι αδιαμφισβήτητη.

akirav
10-09-08, 20:19
Η επιστημονική μεθοδολογία αδυνατεί να αποδείξει την μη ύπαρξη ενός αντικειμένου. Με λίγα λόγια ή αποδεικνύεις κάτι ότι υπάρχει ή αμφιβάλλεις για πάντα.
Η επιστήμη (και η επιστημονική μεθοδολογία κατ επέκταση) δεν μπορεί φερ`ειπείν να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν ρόζ ελέφαντες. Μπορεί όμως αν όντως βρεθεί κάποιος ροζ ελέφαντας, να σου αποδείξει ότι υπάρχει.

Κατ επέκταση πάλι, οι έρευνες που λένε ότι δεν κάνει ζημιά το κινητό είναι λανθασμένες (όσον αφορά στη μεθοδολογία) γιατί το μόνο που μπορεί να συμπεράνει κανείς από μια τέτοια έρευνα είναι ότι "δεν παρατηρήθηκαν ζημιές" (γιατί όπως έγραφα και πριν δεν μπορείς να αποδείξεις ότι όλα είναι εντάξει) ενώ σε περίπτωση που βρίσκουν ζημιές από χρήση κινητού η ύπαρξη της ζημιάς είναι αδιαμφισβήτητη.
Δλδ,
οποιαδηποτε μελετη βγει που να λεει οτι τα κινητα κανουν κακο, ειναι λανθασμενη?
Να σου θυμισω τι γινοταν το '50 με το τσιγαρο?

R-b-t3r
12-09-08, 17:00
Δλδ,
οποιαδηποτε μελετη βγει που να λεει οτι τα κινητα κανουν κακο, ειναι λανθασμενη?
Να σου θυμισω τι γινοταν το '50 με το τσιγαρο?
Κάνε τον κόπο να διαβάσεις το μύνημα που έγραψα πριν και όχι απλά να κάνεις ένα πέρασμα και θα καταλάβεις τι εννοώ. Αν πάλι δεν καταλάβεις τότε λυπάμαι πιο λιανά δεν γίνεται....

akirav
12-09-08, 20:58
Μια χαρα καταλαβα.
Εσυ, μπορεις να μου εξηγησεις γιατι υπαρχουν 2 αντικρουομενες μελετες (απο επιστημονες και οι 2) ?

Να παραθεσω μια μελετη απο την καθε μερια?

βελερεφοντης
12-09-08, 23:05
υπαρχουν και,οχι μονο σην ελλαδα.αλλα δεν ειναι τιποτα το συνταρακτικο,διαβασε τα ορφικα ειμενα και θα καταλαβεις.

OANNHSEA
14-09-08, 10:07
akirav
Να παραθεσω μια μελετη απο την καθε μερια?
Εάν θέλεις να προσθέσεις μελέτες για ΥΠΑΡΚΤΑ αντικείμενα εδώ μέσα θα ήταν μία μεγάλη αλλαγή, γιατί τόσες σελίδες μόνο για ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ γίγαντες μιλάμε... :D

βελερεφοντης
υπαρχουν και,οχι μονο σην ελλαδα.αλλα δεν ειναι τιποτα το συνταρακτικο,διαβασε τα ορφικα ειμενα και θα καταλαβεις.
Άρα μπορείς άνετα αυτή την στιγμή να μου υποδείξεις που βρίσκονται τα απομεινάρια (π.χ. οστά) των γιγάντων που έχουμε αποκαλύψει...
Πεθαίνω να μου πεις... :p

Iadnah
07-03-09, 14:20
βρήκα αυτό το βίντεο στο youtube με φωτογραφίες γιγάντιων σκελετών

http://www.youtube.com/watch?v=B1e2j5ZcEHE&feature=channel_page

Lestat7
09-03-09, 12:42
καλημερα αδερφια,
η ιστορια αυτη μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση και πραγματικα εψαχνα δυο χρονια για να βρω κατι ουσιαστικο.στο μονο που κατεληξα ειναι οτι υπαρχουν υπερβολικα ψηλοι ανθρωποι τιποτα παραπανω.
η αναφορα στους ''γιγαντες''ειναι κλασσικη και εμενα η αφορμη ηταν οτι απο την ακροπολη και το πως φτιαχτικε.οι φοτογραφιες δειχνουν πολυ ψηλους ανθρωπους και οχι γιγαντες.η μυθολογια εχει αναφορες σε πληθορα!ελπιζω καποια μερα να βρουμε τι συμβαινει πραγματικα και αν οι γιγαντες υπαρχουν τοτε αλλαζουν παρα πολλα!!!!!!!


υγ:συγγνωμη για τα ορθογραφικα.......

beetlejuice
02-09-09, 00:39
Δημοσιευμα της εφημεριδας "Εμπρος", τη δεκαετια του 1920. Αναφερεται σε ευρεση 2 γιγαντιων σκελετων στη Μεσσηνια!


http://www.schizas.com/site3/images/stories/epistimes_technologia/gigantes-messinias-1.jpg

Το δημοσιευμα αναφερει τα εξης:

ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΝ ΕΥΡΗΜΑ ΕΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ. ΔΥΟ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ-ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΙΝ ΕΝ ΤΩ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩ - Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΗΜΑΤΩΝ.

"...Εκ θετικής και λίαν αξιοπίστου πηγής ανακοινούται ημιν, ότι εν τινι χωρίω της Μεσσηνίας ανευρέθησαν προ τινος ανασκαπτομένου αγρού τινος δύο γιγάντιοι σκελετοί ανθρώπων, μήκους τριών και ημίσεος περίπου μέτρων. Ο κάτοχος αυτών κατώρθωσε να τους μεταφέρη λάθρα εις Καλάτας, όπου και τους φυλάττε, καραδοκών την ευκαιρίαν όπως τους εξαγάγη εις το εξωτερικόν. Εμάθομεν δ' ότι ο κύριος ούτος ήλθεν ήδη εις διαπραγματεύσεις μετά της διευθύνσεως του..."


H αναδημοσιευση της φωτογραφιας εγινε απο το schizas.com

OANNHSEA
02-09-09, 16:58
ανευρέθησαν προ τινος ανασκαπτομένου αγρού
Καταπληκτικό!!!
Δύο ολόκληροι ΑΘΙΚΤΟΙ σκελετοί ανθρώπων (συγγνώμη γιγάντων) θαμμένοι έτσι στην ερημιά...
Προφανώς θα πέθαναν σε περίεργες συνθήκες και για αυτό δεν υπήρχε κανονικός τάφος, ούτε καν ένα ανάθημα, ούτε ένα πήλινο δοχείο....

ότι εν τινι χωρίω της Μεσσηνίας
Ούτε όνομα χωριού, ούτε όνομα ανθρώπου, ούτε τίποτα...
Αυτή είναι ακρίβεια... :D
Το μόνο που ξέρει η εφημερίδα είναι ότι κάποιος αρχαιοκάπηλος προσπαθεί να πουλήσει τα οστά των γιγάντων στο εξωτερικό...
Τώρα το όλο σκηνικό δεν φαντάζει λογικό και όχι καλοστημένη απάτη ή απλός αστικός μύθος....

no slave
02-09-09, 18:08
ειναι παλια η εφημεριδα οαννησεα.
ο κοσμος τοτε για να ζησει ειτε εσκαβε,ειτε αρμεγε κατσικια.κανεναν δεν ενδιεφερε τοτε να εξαπατησει χρησιμοποιοντας τετοιες μεθοδους,αφου κανεις δεν ασχολειτο με αυτα,δεδομενου το αδειο στομαχι και την περιορισμενη αντιληψη.πραγματικα,δεν μπορω να καταλαβω τα κινητρα μιας εφημεριδας να γραψει τετοια ψεμματα,αφου αν ηθελε να κανει περισσοτερες πωλησεις θα εγραφε μαλλον για εμφανιση της παναγιας η για επιδοτησεις

OANNHSEA
03-09-09, 17:44
Προφανώς No slave δεν έχεις διαβάσει το θέμα από την αρχή...
ΟΙ δικές "μου" αποκαλύψεις":
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2064&page=9&pp=10
Φυσικά από ανθρώπους που έσκαβαν την γη...
Αφήστε δε που κοντά εκεί είναι και η Μεγαλόπολη στην οποία έχουμε βρει ΠΑΝΙΔΑ άλλων εποχών όπως μαμούθ...
Άντε τώρα ο αμόρφωτος του 1920 να μπορεί να καταλάβει τί είναι τα οστά που έχει ανά χείρας και φυσικά η απατεωνιά του "βρήκα γίγαντα και τον πουλώ" ή οι αστικοί μύθοι (Καλαματιανοί στην παρούσα περίπτωση :D ) καλά κρατούν...

no slave
05-09-09, 03:23
οανησσεα
οσον αφορα την αποκαλυψη,σου εχουν ηδη απαντησει.
http://www.metafysiko.gr/forum/showpost.php?p=44957&postcount=85

βεβαια το σεναριο οτι μπορει οι αμορφωτοι να μπερδεψαν τα οστα ενος (πχ)μαμουθ και να τα νομιζαν για ανθρωπινα εχει μια λογικη.απο την αλλη ομως αναρωτιεμαι πως μπορει να προκυψει ενα τοσο σοβαρο λαθος.αν μου ελεγες οτι βρηκαν μαμουθ και το μπερδεψαν με τυρανοσαυρο,θα σε πιστευα ανετα.γιατι ομως να τα θεωρησουν ανθρωπινα?πως μπορουσαν εκεινη την εποχη να φανταστουν γιγαντες,οταν ο κοσμος δεν ειχε ευκολη προσβαση σε ξενες μυθολογιες,αλλα και την ελληνικη την γνωριζαν μια χουφτα ανθρωποι.

σε ενα πραγμα θα συμφωνησω μαζι σου.αν δεν βρεθει επισημα γιγαντιος σκελετος ανθρωπου,το θεμα παραμενει στη σφαιρα της φαντασιας.απο κει και περα ομως τα στοιχεια ειναι πολλα και τα καταρριπτουμε μονο με φιλοσοφικες υποθεσεις.στοιχεια που κανουν το θεμα ασυγκριτο με αυτο του ιπταμενου μακαρονοτερατος.

NAVMAN
05-09-09, 19:21
Μην είστε τόσο εύπιστοι σε δημοσιεύματα. Προσπάθησα να βρω το κείμενο της εφημερίδας αλλά δεν στάθηκε δυνατό. Γιατί άραγε δεν αναφέρεται η ημερομηνία κυκλοφορίας του φύλου; Μήπως ήταν πρωταπριλιά; Πολλές φορές έπεσα σε τέτοια άρθρα πρωταπριλιάτικα στην δική μου έρευνα. Μήπως παρακάτω λέει κάτι που βάζει τα πράγματα στην θέση τους; Γιατί δεν δημοσιεύεται πλήρες το άρθρο;

Το θέμα δεν με ενδιαφέρει, αλλά έκανα αυτή την παρέμβαση για να τονίσω ότι δεν πρέπει να είμαστε ευκολόπιστοι. Κάποιες φορές μίλησα με ορισμένους θησαυροθήρες στην Χαλκιδική και μου έλεγαν ότι ο παππούς, θείος, πατέρας τους, κ.λπ., εκεί που έσκαβε για θησαυρό βρήκε σκελετούς γιγάντων. Όλοι ορκίζονταν για του λόγου το αληθές. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι συνέβη κάτι τέτοιο.

morning star
25-09-09, 02:06
παρολο που κινδυνευω να χαρακτηριστω ως γραφικη,δεν μπορω να καταπνιξω την παρορμηση να κανω την,αναμενομενη λογικα,ερωτηση:γιατι ο περισσοτερος κοσμος,σχεδον μαχεται θα ελεγα,να καταπνιξει ακομα και την ιδεα πως μπορει να υπαρχουν η και να εχουν υπαρξει στο παρελθον πραγματα που να πηγαινουν εναντια στην στην επικρατουσα,επιστημονικη γνωμη.γιατι θεωρηται τοσο τραγικα παραδοξο και κατα συνεπεια απαραδεκτο,το να υπηρξαν στο μακρινο παρελθον γιγαντομορφα ανθρωποειδη πλασματα;θα αλλαζε η εικονα που εχουμε για τον κοσμο σημερα;καλυτερα!θα δινονταν επιτελους απαντησεις και σε ερωτηματα αναπαντητα μεχρι σημερα(του τυπου ποιοι ειναι υπευθυνοι για τα μεγαλιθια κτισματα ανα την υδρογειο!)
δεν λεω να δεχομαστε "αμασητα" τα παραμυθια που ειναι προθυμος να πουλησει ο πασα ενας,αλλα οχι και να φοραμε παροπιδες...
και εγω η ιδια θα ηθελα να δω εναν γιγαντιαιο σκελετο μπροστα μου πριν πω μετα βεβαιοτητος το οτιδηποτε,μα δεν μπορω να μην αφησω ουτε ενα "παραθυρακι" ανοιχτο σε ενα τετοιο ενδεχομενο(καλα,εγω αφηνω πανω απο ενα,αλλα λεμε τωρα...)ειδικα την στιγμη που αυτη η,θεωρια εστω,ειναι σε θεση να μου καλυψει καποια κενα στις,φιλοσοφικες αν θελετε και μονο,αναζητησεις μου...
αυτα για αρχη,ευχαριστω για την αναγνωση και την κατανοηση...

OANNHSEA
25-09-09, 16:38
και εγω η ιδια θα ηθελα να δω εναν γιγαντιαιο σκελετο μπροστα μου πριν πω μετα βεβαιοτητος το οτιδηποτε
Δεν είναι μόνο ο σκελετός που κάνει την επιβεβαίωση για το εάν υπήρχαν γίγαντες ή όχι.
Το κάνουν πολλά άλλα πράγματα - από θραύσματα του σκελετού, μέχρι και υλικά διαβίωσης που μπορεί να είχαν οι "γίγαντες"...
Ξέρεις υπάρχει ένα πλάσμα που δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ του σκελετό μέχρι στιγμής (ή και κάποιο οστό - από όσο ξέρω) και το οποίο ξέρουμε ότι ζούσε στα δάση της ανατολικής Ασίας μέχρι να το εξαφανίσει ο άνθρωπος: το γορίλλα των δασών της Ινδοκίνας.
Μέχρι στιγμής έχουμε βρει μόνο κάποια δόντια!!!
Μόνο που το δόντι ξέρουμε ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ότι μπορεί να ανήκει ΜΟΝΟ σε ένα γιγάντιο πρωτεύων... Τι σημαίνει επιστημονικά: Θέση, μορφή, χρησιμοποίηση, ταυτοποίηση...
Τι περίεργο... "Από τους γίγαντες" μετά τόοοοσα χρόνια ψάξιμο δεν έχουμε ούτε καν κάτι τέτοιο...

α δινονταν επιτελους απαντησεις και σε ερωτηματα αναπαντητα μεχρι σημερα(του τυπου ποιοι ειναι υπευθυνοι για τα μεγαλιθια κτισματα ανα την υδρογειο!)
Γιατί οι απλοί άνθρωποι δεν είναι ικανοί να χτίσουν μεγαλιθικά μνημεία;
Μπορούν να χτίσουν οικήματα σαν τα Κολοσσαίο ή την Ακρόπολη ή ακόμα και τα φρούρια των Ίνκα αλλά δεν μπορούν να βάλουν μερικές πέτρες στην θέση τους;

morning star
25-09-09, 17:26
τα επιχειρηματα σου ειναι λογικα και ισως εγω να κινδυνεψω να ακουστω ως γραφικη οπως προειπα ομως θα πω το εξης:
ζουμε σε εναν κοσμο που με σχεδον εγωιστικο τροπο πιστευουμε πως εχουμε βρει τις απαντησεις για τα παντα.εχουμε χτισει ενα "φρουριο" το οποιο δεν μπορει τιποτα να το καταρριψει.οτι δηλαδη ξεφευγει απο τα ορια αυτων που εχουμε διδαχθει στα σχολεια μας και τα πανεπιστημια μας,ειναι λαθος και εξωφρενικο να το δεχτουμε.
μου λες οτι ειναι τρομερη "συμπτωση" να μην εχει βρεθει ουτε ενα απομειναρι απο μια τετοια φυλη γιγαντων.θα συμφωνησω μαζι σου.και εμενα υποπτο μου φαινεται.αλλα οχι υποπτο οσων αφορα το οτι δεν υπηρξαν,αλλα υποπτο στο οτι πεφτει λογοκρισια σε καποια θεματα.θεματα που αν γινουν γνωστα θα τρανταξουν τοσο τα θεμελια οσων αφορα πραγματα που θεωρουμε δεδομενα και θα πρεπει να ξαναγραφτουν απο την αρχη πολλα βιβλια!!!!!
ο ανθρωπος συχνα τρομαζει οταν κατι ερχεται και παρεμβαλλεται στην ηρεμη καθημερηνοτητα του.προτιμα να κανει οτι δεν το ειδε,να το θαψει,παρα να το αποδεχτει και να βρεθει ξανα στο μηδεν.αρα για να διατηρηθει η γαληνη στην συνειδηση της κοινης γνωμης καποια πραγματα πιθανον να αποσιωπουνται διακριτικα...
σε καμια περιπτωση δεν θελω να σε προσβαλλω αγαπητε OANNHSEA,ουτε εσενα ουτε τις πεποιθησεις σου,μου ειναι απολυτα σεβαστες.απλα εγω και ισως και αλλοι τα βλεπουμε λιγο διαφορετικα...

OANNHSEA
26-09-09, 10:00
οτι δηλαδη ξεφευγει απο τα ορια αυτων που εχουμε διδαχθει στα σχολεια μας και τα πανεπιστημια μας,ειναι λαθος και εξωφρενικο να το δεχτουμε.
Διδαχτήκαμε μαθηματικά - και τα μαθηματικά έρχονται με την ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!
Μόνο τα θρησκευτικά δεν είναι απόδειξη και η λογοτεχνία...
Οι υπόλοιπες θετικές επιστήμες στον 20ο αιώνα έρχονται με την απόδειξη.
Εάν θεωρείς τώρα ότι δεν σου αρέσει η λογική πλευρά της επιστήμης η οποία προέρχεται από την απόδειξη και την μελέτη και προτιμάς το απίθανο το οποίο προέρχεται από την φαντασία, δεν σου φταίει το εκπαιδευτικό σύστημα...

καποια πραγματα πιθανον να αποσιωπουνται διακριτικα...
Βέβαια...
ΟΙ εξωγήινοι, οι γίγαντες, οι Ιλλουμινάτοι, τα ΑΤΙΑ, οι μυστικές λέσχες εξουσίας...
Κοίτα να δεις τελικά που όλος ο κόσμος ζει μέσα στο ψέμα!!!
Και η μία συνωμοσία δεν ξέρει για την άλλη μυστική συνωμοσία... :D
Την περίπτωση οι γίγαντες να είναι ένα παραμύθι που κάποιοι εκμεταλλεύονται για να πουλήσουν τα σκουπιδοβιβλία τους, εντάσσοντας το όλο θέμα μέσα σε μία "συνωμοσία" σου έχει περάσει από το μυαλό;

απλα εγω και ισως και αλλοι τα βλεπουμε λιγο διαφορετικα...
Και εμένα μου αρέσει τρελά η φανταστική λογοτεχνία (π.χ Forgotten realms και Dragonlance...), αλλά την διαχωρίζω από την πραγματικότητα...
Στην πραγματικότητα υπάρχει ΜΟΝΟ η λογική και η μαθηματική απόδειξη...

morning star
26-09-09, 12:53
Λοιπον αγαπητε μου OANNHSEA κατ'αρχην δεν δηλωσα ποτε πως εχω καποιο προβλημα με το εκπαιδευτικο συστημα,αν δεν με απατα η μνημη μου.απλα εθεσα εναν ισχυρισμο πως πιθανον για καποια πραγματα οι αποδειξεις που καλα κανεις και ζητας,να εχουν αποσιωπηθει.
οπως ενδεχομενως εχεις παρατηρησει δεν κραταω καποια απολυτη σταση και μιλαω με αρκετα "ισως","πιθανον" και "μπορει",αρα δεν μπορω να χαρακτηριζομαι πως εχω μπερδεψει την πραγματικοτητα με την φανταστικη λογοτεχνια κτλ.
ειμαι σκεπτομενο ον και δεν νομιζω πως αυτο σημαινει πως πρεπει να παψω να προβληματιζομαι και να αποδεχομαι τα παντα χωρις δευτερη σκεψη,ειτε αυτα ειναι κατω απο το πεπλο της λογικης και της επιστημης ειτε οχι.
ειναι δηλαδη τοσο τραγικο να υπαρχουν και αλλου ειδους απαντησεις σε καποια θεματα περα απο αυτες που υποδηλωνει η "κοινη λογικη";
αν θες να το ακουσεις ναι,εχω σκεφτει πως μπορει ολα αυτα να ειναι παραμυθια που αποσκοπουν μονο και μονο σε πωληση και παραμυθιασμα και σε καποια θεματα κατα την γνωμη μου ισχυει αυτο.σε καποια αλλα ομως ειμαι περισσοτερο ανοιχτη σε "αλλες" απαντησεις.
αυτο με κανει φαντασιοπληκτη;οχι,θεωρω οτι δεν με κανει απολυτη.
τωρα ασφαλως για 'μενα ειναι αποδεκτη η γνωμη του καθενος,κανεις συμφωνει και διαφωνει αναλογα.απλα δεν θεωρω οτι ειναι κακο και κατακριταιο να ειναι κανεις λιγο "open minded".
και για να μην παρεξηγηθω παλι,ανοιχτομυαλη ειπα οτι προσπαθω να ειμαι και παροτρινω και τον υπολοιπο κοσμο να ειναι αν θελει.δεν προτεινω να τρωει οτι του δινουν αμασητο!

THE KEEPER OF SECRET
04-10-09, 07:52
Εντοπισα μία σχετική ανάρτηση σε blog της Ευβοιας με φωτο απο ανασκαφές στηνΠελοπόννησο. http://xalkida-blog.blogspot.com/2009/10/blog-post_3526.html
Τα σχόλια για το αν προκειται για πραγματικο γεγονός ή φάρσα δικά σας.

OANNHSEA
04-10-09, 11:50
THE KEEPER OF SECRET,
Δεν βλέπεις ότι είναι ψέμα και συρραφή από 4 διαφορετικές φωτογραφίες;;;
Κοιτάχτε το χέρια του που βρίσκονται σε κάθε φωτογραφία, το χώμα, ακόμα και τα δόντια του είναι διαφορετικά!!!
Αυτό είναι που γράφω ότι το ψέμα και το παραμύθι κυκλοφορεί άπλετο ανάμεσα μας, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ πραγματικά στοιχεία, και εσείς μου γράφετε για μία "διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων και ανοιχτό μυαλό"!!!

Πόσο ανοιχτό μυαλό όταν το μόνο που βλέπουμε είναι φωτογραφίες μαϊμούδες;;;

Ermhs
04-10-09, 14:11
Εγώ αν έβγαζα τέτοιες εικόνες που έχουν ιστορικό ενδιαφέρον και προφανώς ο μοναδικός φωτογράφος, Θα της πουλούσα κανονικότατα στης μεγαλύτερες γκαλερί και δίκτυα. Από την στιγμή που εμφανίζονται ΜΟΝΟ ΕΔΩ kαι σε ένα blog της Χαλκίδας.. αυτού του είδους εικόνες, είναι και άκυρες και καθαρά για λόγους παραπληροφόρησης.. Δεν έχουν καν υπογραφή φωτογράφου.

Ούτε καν exif information. Αν επρόκειτο για φιλμ, αμφιβάλω από την ποιότητα

Μιας και μου δίνει έντονα την αίσθηση ηλεκτρονικού θορύβου.. ξεχνάτε παιδιά να κάνετε Gaussian blur 2-3 pixel kai με συνδυασμό 50% μαύρο., έτσι πετυχαίνεται film grain.. για την μελλοντικές σας δημιουργίες.


Δεν θα μπω στο κόπο να τοις εξετάσω αλλο..

THE KEEPER OF SECRET
04-10-09, 19:01
THE KEEPER OF SECRET,
Δεν βλέπεις ότι είναι ψέμα και συρραφή από 4 διαφορετικές φωτογραφίες;;;
Κοιτάχτε το χέρια του που βρίσκονται σε κάθε φωτογραφία, το χώμα, ακόμα και τα δόντια του είναι διαφορετικά!!!
Αυτό είναι που γράφω ότι το ψέμα και το παραμύθι κυκλοφορεί άπλετο ανάμεσα μας, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ πραγματικά στοιχεία, και εσείς μου γράφετε για μία "διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων και ανοιχτό μυαλό"!!!

Πόσο ανοιχτό μυαλό όταν το μόνο που βλέπουμε είναι φωτογραφίες μαϊμούδες;;;

Φιλε μου OANNHSEA δέν έγραψα πουθενα οτι αποδέχομαι την γνησιότητα των φωτογραφιών ή την εγκυρότητα του άρθρου. Απλα σημερα το πρωί τυχαία έπεσα σε αυτό το μπλόκ, είδα την συγκεκριμένη ανάρτηση και είπα να το γνωρίσω στο φόρουμ. Αλλωστε σίγουρα γνωρίζεις οτι είμαι απο τους μεγαλύτερους σκεπτικιστές του ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΥ και πολύ δυσκολα δέχομαι οτιδήποτε άκριτα και με "ελαφρια την καρδιά";) .
ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ
Ο ΦΥΛΑΚΑΣ

AVATARGR
15-10-09, 20:09
Φίλοι μου καλησπερα σας.

Φίλε μου THE KEEPER OF SECRET μπήκα στο....
http://xalkida-blog.blogspot.com/20...-post_3526.html (http://xalkida-blog.blogspot.com/2009/10/blog-post_3526.html)
Προσπάθησα να γραψω αλλά δυστυχώς δεν με αφησαν...
Αλλά δεν αναφέρουν ποιοί έκαναν την ανασκαφή....
(Ονόματα)
Καθώς και δεν αναφέρουν τι τους οδήγησε σε αυτήν την τοποθεσία..
Επίσης δεν βλεπουμε καθαρα πρόσωπα.....
Κάτι που θέλω να τονίσω είναι η "φτώχια" στις φωτό..
Εάν κάποιος ανακάλυπτε κάτι τέτοιο θα έβγαζε χιλιάδες φωτό ...
Βέβαια θα έβγαιναν φωτό και με τα προσωπά τους αυτοι που έκαναν
την ανακάλυψη...
Ομιλούν για "λαλίστατα παπαροκάναλα" ποια ενημέρωσαν και δεν πήγαν??
Αλήθεια πιστεύεται πως υπάρχει καναλι η όποιο άλλο ΜΜΕ που δεν θα το
παρουσίαζε ?????
(Με στοιχεία βέβαια παντα)
Δυστυχώς κάτι τέτοιες παρουσιάσεις γελοιοποιούν το θέμα...

Λυπάμαι για αυτό γιατι είμαι απο αυτούς που πιστευουν πως πιθανώς
να υπήρχαν Γίγαντες....

Ευχαριστώ.

Fox_Mulder
15-10-09, 21:23
Νομίζω είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι φωτογραφίες είναι αποτέλεσμα photoshop και δεν αξίζει καν να ασχοληθούμε με αυτές...

Αυτό που αξίζει να ασχοληθούμε είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας "Εμπρός" που πόσταρε ο Μηνάς σε προηγούμενη σελίδα. Το δημοσίευμα φέρεται να είναι του 1920 και έχει ήδη αρχίσει να κυκλοφορεί στο ελληνικό διαδίκτυο. Σε καλή ανάλυση εδώ: http://4.bp.blogspot.com/_P_d1spzDKSE/StYnJ0WYa2I/AAAAAAAAV0o/kKwhNCkiUmc/s1600-h/gigantes-messinias-1.jpg

Αρχικά, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Το πιο σημαντικό είναι η ημερομηνία δημοσίευσης που προς το παρόν μας είναι άγνωστη. Όμως, αποκλείεται να είναι το 1920, εφόσον στο διπλανό άρθρο η εφημερίδα αναφέρεται στον υποστράτηγο Σμολένσκη, ο οποιος πέθανε το 1915. Από το βαθμό του, καταλαβαίνουμε ότι το άρθρο χρονολογείται μεταξύ των ετών 1897 (μετά τον ελληνοτουρκικό πόλεμο ο Σμολένσκης προήχθη σε υποστράτηγο) και 1909 (μετά το κίνημα στο Γουδί προήχθη σε αντιστράτηγο). Δυστυχώς δε μπόρεσα να εξάγω κάποια άλλη πληροφορία απο τα υπόλοιπα κείμενα.

Επίσης, για κάποιο λόγο το αρχείο παλαιών εφημερίδων της Εθνικής Βιβλιοθήκης (www.nlg.gr) είναι για την ώρα down και δε μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τίποτα. Λίγη υπομονή...

NAVMAN
17-10-09, 11:40
Έχω ψάξει όλο το αρχείο της εφημερίδας και τέτοιο άρθρο δεν εντόπισα. Να θυμίσω κάτι που έχω ξαναπεί, δεν υπάρχει η συνέχεια του κειμένου πράγμα ύποπτο και δεν υπάρχει η ημερομηνία έκδοσης. Αν σας δείξω κάτι πρωταπριλιάτικα που έχω βρει, σε ότι αφορά την δική μου έρευνα, θα τρελαθείτε.

NAVMAN
19-10-09, 10:09
Τελικά βρήκα το πλήρες άρθρο της εφημερίδας. Όπως βλέπετε η αρχαιολογική υπηρεσία αγνοεί τα περί ύπαρξης σκελετών και η εφημερίδα τους προτρέπει να πάνε στην περιοχή να το ψάξουν, ενώ επικαλείται αξιόπιστες πηγές. Στην ουσία το πιο πιθανό είναι κάποιος να έκανε πλάκα ή να βρήκε κάτι άλλο και να θεώρησε ότι πρόκειται για σκελετούς γιγάντων και οι ρουφιάνοι έτρεξαν και έκαναν την τρίχα τριχιά. Όπως συνήθως.

http://img12.imageshack.us/img12/7150/gigantes.jpg (http://img12.imageshack.us/i/gigantes.jpg/)

no slave
20-10-09, 00:03
Στην ουσία το πιο πιθανό είναι κάποιος να έκανε πλάκα ή να βρήκε κάτι άλλο και να θεώρησε ότι πρόκειται για σκελετούς γιγάντων και οι ρουφιάνοι έτρεξαν και έκαναν την τρίχα τριχιά. Όπως συνήθως.

δεν καταλαβα απο που εξαγεις αυτο το συμπερασμα!

απο τη μια βλεπουμε προσπαθεια πωλησης των σκελετων σε μουσεια της ελλαδας αλλα και του εξωτερικου.για να διαπραγματευεται ο ανθρωπος,κατι θα εχει στην κατοχη του.

απο την αλλη δεν μιλαμε για ενα μεμονωμενο οστο,να πεις οτι μπερδευτηκε,αλλα για ολοκληρο σκελετο.

θεωρω πως τα στοιχεια για την εγκυροτητα του αρθρου ειναι μηδαμινα,οποτε οποιοδηποτε συμπερασμα θα ηταν μαλλον ατοπο.το ολο ζητημα αποτελει απλως αλλη μια αναφορα στο θεμα των γιγαντων και τιποτε περισσοτερο.ισως να βοηθουσε η ευρεση και αλλων φυλλαδων της εποχης,οπως επισης και οι αμεσως επομενες εκδοσεις της συγκεκριμενης

NAVMAN
20-10-09, 11:11
δεν καταλαβα απο που εξαγεις αυτο το συμπερασμα!


ΤΟ συμπέρασμα είναι αποτέλεσμα πείρας. Ξέρεις πόσες λίαν αξιόπιστες μαρτυρίες για τενεκέδες με λίρες που βγήκανε από μια γούβα έχουν δημοσιευτεί και όταν ελεγχθεί η περιοχή διαπιστώνεται ότι πρόκειται απλά για μια τρύπα στον χώρο που δεν είχε μέσα τίποτε; Επίσης ξέρεις πόσοι αστειεύονται στα καφενεία για διάφορα περίεργα και την άλλη μέρα έχει γίνει βούκινο;

Τώρα τι είναι η τρίχα τριχιά;

Εγώ: Φίλε no slave πήγαν να σκάψω στην αετοράχη μπας και βρω τίποτε και έπεσα πάνω σε ένα σκελετό. Θα ήταν και δύο μέτρα ο συγχωρεμένος. Ποιος ξέρει από πότε είναι εκεί;

no slave: Μήτσο τα έμαθες; Ο άλλος βρήκε ένα σκελετό μεγάλο και παλιό.

Μήτσος: κότσο άστα να πάνε. Τι; Ο άλλος βρήκε ένα σκελετό μεγάλο και αρχαίο. Δηλαδή τι εννοείς μεγάλο; Μεγάλο, ξέρω και γω, 3 – 3.5 μέτρα. Τι λες ρε παιδί μου;

Κότσος: Νικήτα ο άλλος ανακάλυψε σκελετούς γιγάντων. Θα τα κονομήσει ο μάγκας. Ξέρεις πόσο κάνουν αυτά; Σπάνια πράματα. Σίγουρα θα τα βγάλει έξω.

Νικήτας: Μπάμπη ακούστηκε ότι ο άλλος ψάχνει σε ξένα μουσεία να πουλήσει κάτι σκελετούς γιγάντων.

Μπάμπης: φιλαράκι δημοσιογράφε χαμός. Το και το, μεγάλο θέμα. Είπανε μπλα … μπλα … μπλα ….

Ο δημοσιογράφος το δημοσιεύει. (Πάρε την espresso να τους πεις καμιά τέτοια ιστορία να δεις πλάκες)

Μπάμπης πάλι, μόλις με βλέπει: ρε μεγάλε τι έκανες; Δηλαδή; Ο no slave μου είπε ότι βρήκες κάτι γίγαντες και θα τα κονομήσεις.

Εγώ: ρίχνω μια σφαλιάρα στον Μπάμπη, άντε να χαθείς ρε βλάκα που του είπα εγώ τέτοια πράγματα.

Μπάμπης πάλι: Μάγκες τα βρήκε αλλά κάνει και καλά το κορόιδο το λαμόγιο.

Σε παραλλαγή: όλα αυτά περί σκελετών τα λέω ο ίδιος κάνοντας πλάκα σε κάποιον, και αυτός το πιστεύει και το κάνει βούκινο.

Άλλη παραλλαγή: βρήκα δύο μεγάλα κόκαλα από κάτι και θεώρησα ότι πρόκειται για γίγαντες. Από στόμα σε στόμα τα δύο κόκαλα έγιναν δύο ακέραιοι σκελετοί γιγαντιαίων ανθρώπων.


Πες μου κάτι. Αν εσύ είχες βρει ένα σκελετό 3,5 μέτρων και τον είχες μεταφέρει αλλού «καραδοκώντας», όπως γράφει η εφημερίδα, την ευκαιρία να τον πουλήσεις, θα το έκανες βούκινο; Δηλαδή ποια αξιόπιστη πηγή θα ήξερε ότι βρήκες σκελετό, τον μετέφερες εκεί, έστειλες προσφορές αλλά δεν τα βρήκες με τα μουσεία στην τιμή και αναγκάστηκες να γράψεις σε φίλους στο Λονδίνο να κάνουν διαπραγματεύσεις; Θα έπρεπε να ρουφιανέψεις μόνος σου τον εαυτό σου για να γίνουν γνωστές αυτές οι ενέργειες που έκανες σε διαφορετικές μέρες και σε βάθος χρόνου.

Αν ήσουν αγρότης την εποχής εκείνης με τι τρόπο θα έκανες επαφές στο εξωτερικό και από πού θα είχες φίλους στο Λονδίνο;
Αν ήσουν αρχαιοκάπηλος και τα χάλαγες με τον συνεργάτη σου στην μοιρασιά, λες αυτός να τα έλεγε στην εφημερίδα; Την άλλη μέρα θα τον έβρισκαν σε κανένα χαντάκι. Αντιδράσεις από τέτοιες διαφορές καταλήγουν σε κάποιες λίγες περιπτώσεις στην αστυνομία, όχι σε δημοσιογράφους. Το ίδιο θα γινόταν αν αποφάσιζε να τον καρφώσει η γυναίκα του, η μόνη που ίσως ήξερε τα γεγονότα.θεωρω πως τα στοιχεια για την εγκυροτητα του αρθρου ειναι μηδαμινα

Συμφωνώ απόλυτα

no slave
21-10-09, 03:36
φαινεται πως στην ουσια του ζητηματος συμφωνουμε:
no slave:θεωρω πως τα στοιχεια για την εγκυροτητα του αρθρου ειναι μηδαμινα
NAVMAN:Συμφωνώ απόλυτα


διαφωνουμε ομως στα κριτηρια που αξιολογουμε μια πληροφορια.το παραδειγμα το διαλογου που παρεθεσες αποτελει δυστυχως μια πραγματικοτητα,παρολα αυτα δεν διεκδικει το απολυτο.παραμενει απλως μια υποθεση που βασιζεται κυριως στην εμπειρια αλλα με παραπεμπει στη λογικη του "μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα".δεν μπορουμε να γνωριζουμε εαν το συγκεκριμενο αρθρο συγκαταλεγεται στα "ξερα" η στα "χλωρα".

με ρωτας εγω τι θα εκανα...
ξερω τι θα εκανα αν σημερα εβρισκα εναν γιγαντιο σκελετο.δεν ξερω ομως τι θα εκανα αν ημουν γεννημενος γυρω στο 1885 και εβρισκα εναν σκελετο το 1900!!αλλη αντιληψη,αλλη φιλοσοφια,αλλη μορφωση,αλλες αναγκες,αλλη λειτουργια του δημοσιου φορεα(αστυνομια,μουσεια κτλ).

κατα τη γνωμη μου,η λογικη σου συγκεντρωνει πολλες πιθανοτητες να ειναι κοντα στην αληθεια.σε καμια περιπτωση ομως δεν αποτελει συμπερασμα.

NAVMAN
21-10-09, 09:02
Σαφώς γι’ αυτό και έγραψα αρχικά: «Στην ουσία το πιο πιθανό είναι …».

Dmud
05-11-09, 14:22
συγνωμη που για ακομη μια φορα θα διαφωνισω... αλλα δεν μου κανει καμια εκπληξη που βρισκουν γιγαντες. για τον απλο λογο οτι ορμονικες διαταραχες σαν τον γιγαντισμο υπηρχαν ανεκαθεν, δεν υπαρχουν τα τελευταια 200 χρονια... το πιο πιθανο ειναι ολοι αυτοι οι μυθοι ειναι να εχουν σαν αρχη τετοιους ανθρωπους, με διαταραχη της αυξητικης ορμονης, που ηταν ψηλοτεροι απο το κανονικο κατα πολυ, 2.50-270.

Ματ11
09-05-10, 16:28
Εψαξα να βρω αν υπαρχει αυτη η φωτο εδω αλλα δεν βρηκα κατι.

Προσωπικα πιστευω οτι δεν ειναι αληθινη αλλα ειναι πολυ καλη:)
Δυστηχως την εχει κατεβασει μια φιλη μου απο το youtube εδω και πολλα χρονια
δεν βρηκα κατι για να μπορω να ξερω.
Θα ηθελα την γνωμη σας


http://img2.imageshack.us/img2/9266/24230snaxodkipriraskopk.jpg (http://img2.imageshack.us/i/24230snaxodkipriraskopk.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Παντως σε μαγευει!!!

ageras
09-05-10, 18:16
αυτά μάλλον είναι eloxim.μάλλον γιατί οι eloxim κατά μιαν θεωρία ήταν άνθρωποι τεράστιοι 7 μετρα κάπου.πιστεύω πως δε είναι όμως "νεφελιμ" εδώ μάλλον γιατί οι "νεφελιμ" ήταν "φρικιαρικες" sto σχήμα τους.άνθρωποι ζώα ανανεμιγμένα ήταν αυτοί.

OANNHSEA
10-05-10, 21:20
Θα ηθελα την γνωμη σας
Εννοείς προφανώς για αυτό την πολύ δουλειά με fotoshop...
Ναι όντως είναι πολύ καλή δουλειά... :D

Για να δεις όμως εάν είναι αλήθεια ή όχι η φωτογραφία θα πρέπει να ακολουθήσεις την λογική και τις βασικές γνώσεις που κατέχεις.
Δηλαδή:
α) Υπάρχουν φτερά - δες τα πουλιά και τις νυχτερίδες. Που ακριβώς βρίσκονται τα φτερά; Κοντά σε οστό, το οποίο επιτρέπει να στηριχτεί πάνω του και να αναπτυχθεί ιστός ο οποίος αργότερα θα δώσει ένα ισχυρό μυ.
Δες εδώ: http://www.hellenica.de/Med/Anatomia/Skeletos.html
Και εδώ τον σκελετό των πτηνών: http://www.paulnoll.com/Oregon/Birds/Avian-Skeleton.html
Χρειαζόμαστε ένα ολόκληρο σύστημα για να υποστηρίξουμε μόνο τα χέρια μας ή τα πουλιά τα φτερά τους...
Δεν φυτρώνουν μόνα τους...
Στην φωτογραφία όμως υπάρχουν ΜΟΝΟ τα οστά που στηρίζουν τα χέρια...

β) Υπάρχει ένα σπαθί το οποίο ΔΕΝ έχει υποστεί κάποια οξείδωση. Γιατί; Τι σπαθί είναι αυτό; Πως είναι δυνατόν τα ρούχα του να έχουν χαθεί από το χρόνο και το σπαθί να είναι ακέραιο; Δεν συμβαδίζουν τεχνολογικά αυτά...

γ) Τα ίδια τα φτερά...
Εδώ έχουμε μία εικόνα από τον σκελετό μίας νυχτερίδας:
http://www.ucmp.berkeley.edu/mammal/eutheria/chiromm.html
Πρόσεξε ότι τα δάκτυλα έγιναν στήριξη για την πτέρυγα.
Ποιός όμως μπορεί να εξηγήσει την ωστέινη στήριξη στήριξη στα φτερά της φωτογραφίας;;;

Εάν λοιπόν πιστεύουμε σε θεούς και δαίμονες μπορεί να πιστέψουμε και τα διάφορα παραμύθια με φτιαχτά "στοιχεία"...
Υπάρχει όμως πίσω από όλα αυτά και η σκληρή επιστήμη της βιολογία και της εξέλιξης...

ageras
10-05-10, 21:50
"ΦΡΙΚΟΥΛΙΑΡΙΚΟ" ΜΠΛΙΑΧ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ.ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ??? ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΑΝ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ "ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ.ΚΑΠΝΟΣ ΔΙΧΩΣ ΦΩΤΙΑ ΔΕ ΥΠΑΡΧΕΙ;)

Ματ11
12-05-10, 12:06
Εάν λοιπόν πιστεύουμε σε θεούς και δαίμονες μπορεί να πιστέψουμε και τα διάφορα παραμύθια με φτιαχτά "στοιχεία"...
Υπάρχει όμως πίσω από όλα αυτά και η σκληρή επιστήμη της βιολογία και της εξέλιξης

:D:D:D

Παρολο που δεν παρατειρησα τα οστα !!!! Το σπαθι ομως δεν μου ξεφυγε;)
Ειμουν σιγουρη οτι η φωτο ειναι fake αλλα δεν μπορουσα να δεχτω και να απορριψω τιποτα απο την στιγμη που δεν ειμαι γνωστης .

Χαχα!!! Φανταζεσε; Απο την στιγμη που ξερουμε οτι Θεοι και οι Δαιμονες ειναι αυλα οντα, αν υποθεσουμε οτι ειναι κατι τετοιο , τι δουλεια εχουν σε αυτην την φωτο οστα και συνεπως , μια φορα και εναν καιρο , σαρκα;

Συμφωνω και ευτυχως που υπαρχει και η επιστημη της Βιολογιας αλλα δεν μπορω να πω οτι και η Βιολογια απο μονη της δεν εχει εναν ιδιαιτερο τροπο να εξελλισει ή να εξαιρεσει καποιους απλους κανονες που μπορει εμεις να μην μπορουμε να κατανοησουμε."ΦΡΙΚΟΥΛΙΑΡΙΚΟ" ΜΠΛΙΑΧ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ.ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ???

Σε αντιθεση με εσενα , εγω το βρισκω πανεμορφο. Η ομορφια ειναι υποκειμενικη, υπαρχουν πολλες διαφορετικες οπτικες γωνιες για να δεις την ομορφια

ageras
12-05-10, 12:28
eδω απλά λέμε τη γνώμη μας σε κάποια θέματα πάνω.σέβομαι τις απόψεις τον άλλον.απαιτώ όμως να σέβονται και οι άλλοι τις δικες μου απόψεις εφόσον φυσικά δε παραβιάζω τα όρια κάποιου και δε προσβάλω κάποιον.φίλη μου το mail σας δε χωρα mail αλλα και στέλνω εδώ την απάντηση μου ζητω συγγνώμη δε ξέρω πως αλλιώς να επικοινωνήσω μαζί σας ..μια ζωή παρεξηγημένη είμαι από τους γύρο μου τόxο πλέον συνηθίσει δε μου κάνει entyposh.de πειράζει υγεία να υπάρχει φίλη μου.είμαι αυτό που είμαι κι δε μπορώ να alaxo.ki εγώ φυλάγομε την έχω πατήσει πολύ άσχημα από άτομα που μου δείχναν συμπάθεια και μετά ξεσκεπάζονταν.τους ανθρώπους που εξαρχής μου δείχνουν αντιπάθεια πιο πολύ τα εκτιμώ γιατί ξέρω με τι έχω να κάνω. ενώ αυτοί που με πλησίασαν με τάχα συμπάθεια και μου τη φέρανε αυτοί είναι οι λύκοι.αυτούς φοβάμαι κι εγώ "γιαυτο" πλέον έφτιαξα έναν δικό μου κόσμο κλεισμένο με γυάλινα τοίχοι ώστε να βλέπουν οι άλλοι ποια είμαι μα να μην με πλησιάζουν πέρα από τα όρια που έχω πλέον thesei.na είστε καλά φίλη μου ευχάριστο για την επικοινωνία που είχαμε το εκτίμησα πολύ που kouventiasame.apo τους γύρο μου πάντα έχω κάτι να πάρω.:)

Ματ11
12-05-10, 12:40
eδω απλά λέμε τη γνώμη μας σε κάποια θέματα πάνω.σέβομαι τις απόψεις τον άλλον.απαιτώ όμως να σέβονται και οι άλλοι τις δικες μου απόψεις εφόσον φυσικά δε παραβιάζω τα όρια κάποιου και δε προσβάλω κάποιον.φίλη μου το mail σας δε χωρα mail αλλα και στέλνω εδώ την απάντηση μου ζητω συγγνώμη δε ξέρω πως αλλιώς να επικοινωνήσω μαζί σας ..μια ζωή παρεξηγημένη είμαι από τους γύρο μου τόxο πλέον συνηθίσει δε μου κάνει entyposh.de πειράζει υγεία να υπάρχει φίλη μου.είμαι αυτό που είμαι κι δε μπορώ να alaxo.ki εγώ φυλάγομε την έχω πατήσει πολύ άσχημα από άτομα που μου δείχναν συμπάθεια και μετά ξεσκεπάζονταν.τους ανθρώπους που εξαρχής μου δείχνουν αντιπάθεια πιο πολύ τα εκτιμώ γιατί ξέρω με τι έχω να κάνω. ενώ αυτοί που με πλησίασαν με τάχα συμπάθεια και μου τη φέρανε αυτοί είναι οι λύκοι.αυτούς φοβάμαι κι εγώ "γιαυτο" πλέον έφτιαξα έναν δικό μου κόσμο κλεισμένο με γυάλινα τοίχοι ώστε να βλέπουν οι άλλοι ποια είμαι μα να μην με πλησιάζουν πέρα από τα όρια που έχω πλέον thesei.na είστε καλά φίλη μου ευχάριστο για την επικοινωνία που είχαμε το εκτίμησα πολύ που kouventiasame.apo τους γύρο μου πάντα έχω κάτι να πάρω.:)

Αν καπου ενιωσες σε προσβαλα , ζηταω συγνωμη . Δεν ηταν κατι που ηθελα να κανω . ΑΠλα θεωρω οτι πλεον εχουμε δημιουργησει ενα συγκεκριμμενο προτυπο και ειδος ομορφιας με αποτελεσμα να χανουμε γυρο μας και θαυμασουμε την αληθινη ομορφια.

ageras
12-05-10, 17:22
:o:)δε το είπα για εσάς καλή μου φίλη γενικά το είπα μην στεναχωριέστε :)