Επιστροφή στο Forum : Φύλακας Άγγελος ?
Καλησπέρα, είναι το πρώτο μου post εδώ και έπεσα πάνω στο site σας ψαχνωντας πληροφορίες για ένα θέμα που τον τελευταίο καιρό "βασανίζει" την σκέψη μου..
Πιστευετε στους Άγγέλους?? οτι κάθε ανθρωπος έχει ένα φύλακα Άγγελο??
Κατ΄αρχήν να αναφέρω οτι κάνω reiki και αρκετά συχνά διαλογισμο.. Τον τελευταίο καιρό και εντελώς ξαφνικά.. είδα τον άγγελο μου..Ημουν μόνη σπίτι και διάβαζα, οταν είδα την μορφή του δεξιά εκεί που καθόμουν.. Δεν τρόμαξα, το μόνο που έκανα είναι να του πώ να έρθει να καθήσει δίπλα μου..
Απο εκείνη την στιγμή τον νιώθω κοντά μου.. ακομα και οταν είμαι με κόσμο τον βλέπω πάντα δίπλα μου.. στο ίδιο σημείο.. 4 φορές που εχω ζητήσει την βοηθεια του με έχει βοηθήσει (και ξέρω οτι δεν ειναι θέμα τύχης)..
Πριν απο 4 μέρες μάλιστα είχα ξαπλώσει στον καναπε περιμένωντας να με πάρει ο φίλος μου τηλεφωνο και μετά να πάω να κοιμηθώ... Ξαφνικά και ενώ είχα σχεδον κοιμηθεί ακόυω να χτυπάει το τζαμι απο το ΄συνθετο που υπάρχει δίπλα.. (αξίζει να αναφέρω οτι το τζάμι ΔΕΝ μπορεί να "κινηθεί" παρά μονο αν το αγγίξει κάποιος γιατι ειναι απο χοντρό γυαλί).. ανοιγω τα μάτια μου αλλά επειδή νύσταζα δεν έδωσα σημασία και συνεχισα να κοιμάμαι.. μετά απο λίγο συμβαίνει για δευτερη φορά πιο έντονα... Ξυπνησα και πήγα στο κρεβάτι μου.. Ημουν σίγουρη οτι ο φίλος μου δεν θα με πάρει τηλεφωνο, όπως και έγινε...
Ελπίζω να σας βοήθησα να καταλάβετε περίπου τι συμβαίνει και αν κάποιος θα μπορουσε να με βοηθησει ίσως..
:)
leo morpheus
14-01-07, 18:59
Υπάρχουν διάφορα πράγματα σχετικά με τα αγγελικά ζητήματα.Μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο του μάγου Αμπραμελίν(αν και δεν μου φαίνεται αξιόπιστο)και στη συνέχεια περί του Τζον Ντι που πιστεύω ότι ήδη γνωρίζεις.Ίσως σε βοηθήσουν.
Υπάρχουν διάφορα πράγματα σχετικά με τα αγγελικά ζητήματα.Μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο του μάγου Αμπραμελίν(αν και δεν μου φαίνεται αξιόπιστο)και στη συνέχεια περί του Τζον Ντι που πιστεύω ότι ήδη γνωρίζεις.Ίσως σε βοηθήσουν.
επειδή δεν ξέρω πολλά πράγματα και εχω διαβάσει μονο ενα βιβλίο σχετικα αν μπορουσες να μου πεις ( αν φυσικα γνωρίζεις) ακριβώς τα βιβλία που μου προτίνεις... :p
Είχα διαβάσει σ' ένα βιβλίο ότι όταν θελήσεις να προσεγγίσεις ένα άλλο άτομο για κάποιο θέμα, μπορείς να παρακαλέσεις τον άγγελό σου για να μιλήσει με τον άγγελο αυτού του ατόμου!!!!
Δεν μπορώ να φανταστώ αν ακούγεται ή αν φαίνεται σωστό στους περισσότερούς σας, αλλά προσωπικά με παραξενεύει λίγο.
Πριν από 5 χρόνια, η γυναίκα μου οδηγούσε στην Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας στην αριστερή λουρίδα με κατεύθυνση προς Λάμία με μεγάλη ταχύτητα. Χρειάστηκε να βάλει το χέρι της στη θέση του συνοδηγού για να βγάλει κάτι από τη τσάντα της. Το αμάξι ξαφνικά και χωρίς να στρείβει το τιμόνι η ίδια, άλλαξε λωρίδα αργά και σταθερά, με αποτέλεσμα να πάει στην αμέσως δεξιά. Μετά από 5" είδε τα σίδερα που χωρίζουν τα 2 ρεύματα να είναι στραβωμένα (από κάποιο τρακάρισμα στο αντίθετο ρεύμα) και να εξέχουν στην αριστερή λωρίδα, που κινούταν μέχρι πριν από 5"!!!! Ήταν για την ίδια (αλλά και για μένα) ένα σοκ!!!!
Από τότε πίστεψε ότι έχει το δικό της φύλακα άγγελο.
Προσωπικά βρίσκομαι και εγώ στο ίδιο μοτίβο.
xontro_mpizeli
22-01-07, 17:58
Το αμάξι ξαφνικά και χωρίς να στρείβει το τιμόνι η ίδια, άλλαξε λωρίδα αργά και σταθερά, με αποτέλεσμα να πάει στην αμέσως δεξιά.
Φίλε Λάμπρο, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για φύλακα άγγελο στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Είναι συχνό φαινόμενο αυτό που αναφέρεις. Πιστεύω σχεδόν σε όλους συμβαίνει. Κ σε μένα φυσικά. Όταν θέλω να ψάξω για ένα cd στο ντουλαπάκι που είναι στα πόδια του συνοδηγού ή όταν πάω να ανάψω ένα τσιγάρο, χωρίς να το κάνω επίτηδες, δεν κρατάω το αυτοκίνητο σε ευθεία πορεία αλλά εκτρέπεται. Άλλες φορές αργά κ σταθερά κ άλλες φορές γρήγορα κ απότομα.
Κ έτσι να ήταν, όπως αναφέρεις, δεν μπορείς να πεις ότι θα γινόταν κάτι το "μοιραίο" αν συνέχιζε να οδηγεί στην αριστερή λωρίδα. Μπορεί να έβλεπε εγκαίρως τα σίδερα κ να αντιδρούσε αναλόγως ή μπορεί να μην άλλαζε καθόλου λωρίδα. Είναι πιθανό να είδες ότι τα σίδερα ήταν πολύ μέσα ενώ, πιθανόν, να μην ήταν κ έτσι να σου φάνηκε!
SecretAngel
23-01-07, 11:40
Αγαπητη my angel. Πριν λιγο καιρο, ισως να μην ειχα αποψη για το θεμα σου. Διαβαζοντας ομως το βιβλιο της Rosemary Altea ''You own the power''(εχεις την δυναμη...σε ελληνικο τιτλο) η οποια ειναι παγκοσμιως γνωστο μεντιουμ εκ γεννετης και θεραπευτρια, στο προτεινω να το διαβασεις και ειμαι σιγουρη οτι θα βρεις την απαντηση που ψαχνεις μιας που εισαι και ηδη εξοικιωμενη με τον διαλογισμο. Επισης μπορεις να παρεις μια γευση και απο το site www.rosemaryaltea.com η οποια εχει και mail οπου μπορεις να επικοινωνισεις με την ιδια.Το βιβλιο ειναι διαφωτιστικο σε πολλα.Μιλαει για τον κοσμο των πνευματων, πως μπορουμε να νιωθουμε και να αλλαζουμε την αυρα μας, την ενεργεια μας και μεσα απο παραδειγματα, ασκησεις και εμπειριες δικες της και μαθητων της μιλα για μια δυναμη που ΟΛΟΙ εχουμε, αλλα για διαφορους λογους, δεν μπορουμε να ενεργοποιησουμε ή αξιοποιησουμε. Δεν θα πω αλλα, απλα μονο οτι ισως να εισαι....ή να καταφερες να εισαι ''δεκτης'' ενεργειων μιας αλλης διαστασης. Η συνεχεια επι της οθονης σου :) .Ελπιζω να σε βοηθησα..
Δεν ξέρω αν υπάρχει ένας φύλακας άγγελος για το καθένα μας...δεν ξέρω καν αν είναι άγγελος...πάντως έχω νοιώσει την παρουσία μιας δύναμης 2 φορές ως τώρα στη ζωή μου η οποία ήταν καθοριστική για την ζωή μου. Θα σας πω για την πρώτη φορά μόνο που την ένοιωσα...Έκανα το μεταπτυχιακό μου στην Αγγλία στο Norwich μια επαρχιακή πόλη και περπατούσα αμέριμνος στο δρόμο...κάποια στιγμή έπρεπε να διασχίσω ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορείας ,τον οποίο ειχα διασχίσει πολλές φορές, και επειδή σαν Έλληνας βαριόμουν να πάω ως τη διάβαση, που στην Αγγλία σέβονται με θρησκευτική ευλάβεια, προσπάθησα να διασχίσω το δρόμο από πιο ψηλά όπως έκανα συνήθως. Δεν θυμάμαι τι ακριβώς σκεφτόμουν αλλά ήμουν πολύ αφηρημένος και αντί να κοιτάξω προς την κατεύθυνση που κινούνται τα αυτοκίνητα στην Αγγλία κόίταξα στην αντίθετη όπως αν βρισκόμουν Ελλάδα. Δεν είδα κανένα αυτοκίνητο (και πως να δω άλλωστε) και μιας και γνώριζα πως ο δρόμος αυτός έχει συχνά κίνηση αποφάσισα να τρέξω προς την απέναντι πλευρά. Ξαφνικά κι ενώ έκανα να τρέξω, σαν να υπήρχε ένα αόρατο χέρι με κρατούσε από το στήθος και δεν με άφησε να κάνω βήμα...ήθελα να προχωρήσω και ένοιωθα μια τεράστια δύναμη να με εμποδίζει από το στήθος....δεν πρόλαβα να καταλάβω τι γινόταν όταν απο μπροστά μου πέρασε μια νταλίκα με μεγάλη ταχύτητα και σχεδόν με έξυσε με τον αέρα της....η ουσία είναι πως μόλις συνηδειτοποίησα τι είχε γίνει σάστισα... αν είχα κάνει ένα βηματάκι θα ήταν αρκετό για την νταλίκα να με πάρει σβάρνα και να με κομματιάσει... Κάτι σίγουρα ήταν εκεί και με προστάτεψε....δεν ξέρω τι ακριβώς ήταν αλλά ήταν εκεί...μακάρι να μπορούσα να δω κι εγώ τι ήταν αυτό.....
dragoness_crysta
24-01-07, 14:32
Ειδα την ταινια city of angels, και πραγματικα καποιες φορες πιστευω πως γυρω μας υπαρχουν αγγελοι. Η αλλιως να το πουμε: ανωτερα οντα τα οποια ερχονται στο πλαι μας για να βοηθησουν. Η αλλιως: δυναμεις οι οποιες "δουλευουν" για εμας.
Σαν εμπειρια ειναι συγκλονιστικη, καθοτι οτι εχει να κανει με κατι ανωτερο απο εμας μας συναρπαζει, μας φοβιζει, μας γεμιζει δεος.
Αλλα και παλι συμβαινει σε αυτους που το πιστευουν οτι μπορει να συμβει.
Καποιος ο οποιος ειναι πολυ προσγειωμενος και δεν πιστευει σε αυτα ειναι πιθανονο ποτε να μην νιωσει αυτη την προστασια.
Οπως και ενα φυλαχτο, η ενα συμβολο, αντλει δυναμη απο την πιστη του καθε ανθρωπου. Ετσι και οι αγγελοι, ετσι και οι δαιμονες ετσι και ολα τα αυλα και αορατα οντα που μας περιβαλλουν.
"...εδώ χρωστάμε λύπες και χαρές σ' ένα φύλακα άγγελο αλήτη..." όπως χαρακτηριστικά υμνεί ένα παλικάρι.
leo morpheus
24-01-07, 16:24
"...εδώ χρωστάμε λύπες και χαρές σ' ένα φύλακα άγγελο αλήτη..." όπως χαρακτηριστικά υμνεί ένα παλικάρι.
''...πως ακούς το Ονειρολόγιο,ωραία ακόμα ένας τρελός ταξιδιάρης που είναι η ζωή του ένα low bap δρομολόγιο...''
Έχουν γραφτεί πολλά για το αγγελικό ζήτημα,το θέμα όμως είναι ευσταθούν;Έχει δει ποτέ κανείς άγγελο;Ή απλά είναι ψυχολογικό το θέμα;Μόνο και μόνο για να νιώθουμε προστασία σε δύσκολες στιγμές...;
Επίσης,είναι οι 'αγγελοι '' προιόντα'' του χριστιανισμού ή και κάποιος μη χριστιανός ή μουσουλμάνος μπορεί να επικαλείται και να πιστεύει σε αγγέλους..;
Τί έγινε ρε Leo;Το ρίξαμε στη low bap by active member;Πάντως όσον αφορα τους αγγέλους συναντώνται και στην μουσουλμανική θρησκεία,λογικό καθώς και αυτή όπως και ο Χριστιανισμός αποτελούν εβραιογενέσιες.
:D :D
Έχω πάρει προ πολλού ακυρωτικό από τα Low bap δρομολόγια, αλλά οι στίχοι αυτοί είναι χαρακτηριστικοί. Σημειωτέον, είχαν γραφτεί μετά από ένα ατύχημα που είχε ο Νικήτας.
Στο θέμα μας πάντως, εγώ πιστεύω πως κάτι υπάρχει και πως δεν είναι όλα προιόν φαντασίας.
Εμένα προσωπικά μου είχε τύχει σε μορφή ονείρου, σε μία πολύ δύσκολη στιγμή που είχα, να εμφανιστεί κάτι που πραγματικά με καθυσήχασε. Μπορεί και να ήταν η ελπίδα μου πως όλα θα πάνε καλά. Δυστυχώς, ακόμη δεν έχω μάθει τι πραγματικά συνέβη πάντως και δεν έχω και επιχειρήματα να στηρίξω αυτό το κάτι που θεωρώ ότι υπάρχει.
Πώς όμως γίνεται όταν σου συμβαίνει κάτι πολύ άσχημο, όπου δύσκολα μπορείς να γλιτώσεις, ξαφνικά και εντελώς συμπτωματικά όλα να φτιάχνουν? :confused:
dragoness_crysta
25-01-07, 08:01
Γιατι παντα στο τουνελ το σκοτεινο υπαρχει ενα φως...αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να βρεις απο που προερχεται και να το ακολουθησεις.
Δεν ξέρω αν υπάρχει ένας φύλακας άγγελος για το καθένα μας...δεν ξέρω καν αν είναι άγγελος...πάντως έχω νοιώσει την παρουσία μιας δύναμης 2 φορές ως τώρα στη ζωή μου η οποία ήταν καθοριστική για την ζωή μου. ..............................
Κάτι σίγουρα ήταν εκεί και με προστάτεψε....δεν ξέρω τι ακριβώς ήταν αλλά ήταν εκεί...μακάρι να μπορούσα να δω κι εγώ τι ήταν αυτό.....
Παρόμοιο περιστατικό έχω ακούσει από πάρα πάρα πολλούς ανθρώπους. Φαίνεται ότι πολλοί είναι απρόσεχτοι σαν εσένα (χεχε). Πέρα από την πλάκα, συνεχώς ακούω περιπτώσεις που κάποιος «σώθηκε» την τελευταία στιγμή από κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο.
Μάλιστα έτυχε να γίνω μάρτυρας τέτοιου γεγονότος μιας και εκτυλίχτηκε μπροστά στα μάτια μου. Ήμουν στα φανάρια Πανεπιστημίου και Βασιλίσσης Σοφίας. Περίμενα μαζί με πολλούς άλλους να περάσουμε τα φανάρια. Μια κοπέλα με το αγόρι της, βιάζονταν φαίνεται περισσότερο και η κοπέλα επιχείρησε να περάσει το δρόμο (τη λωρίδα των λεωφορείων αν ξέρετε), χωρίς να δει το λεωφορείο που ερχόταν. Η ταχύτητά της ήταν τόσο μεγάλη, που λογικά αν το σκεφτώ και βάσει της φυσικής (οι γνώστες ας διαφωτίσουν) ήταν αδύνατο να σταματήσει έτσι. Παιδιά... ακινητοποιήθηκε!!! Έμεινε άγαλμα!!! Ακόμα το σκέφτομαι και αναρωτιέμαι πώς έγινε!!! Η μύτη της ήταν 10 εκατοστά από το λεωφορείο. Σαν κάποιος να μπήκε μπροστά της... δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά είχα μείνει «κάγκελο» και εγώ. Δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω... ήταν τραγικά εξω-πραγματικό!!!
Αλλα και παλι συμβαινει σε αυτους που το πιστευουν οτι μπορει να συμβει.
Καποιος ο οποιος ειναι πολυ προσγειωμενος και δεν πιστευει σε αυτα ειναι πιθανονο ποτε να μην νιωσει αυτη την προστασια.
Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει φύλακας άγγελος, υπάρχει είτε το θες είτε όχι.
Όσο για τους προσγειωμένους ανθρώπους, δεν πιστεύουν μέχρι να τους συμβεί. Προσωπικά έχω ακούσει πολλούς να τα θεωρούν όλα αυτά ανοησίες, μέχρι που «έτυχε» η «ατυχία» να τους συμβεί κάτι παρόμοιο, μια επέμβαση του φύλακα αγγέλου.
Κι εμένα για προσγειωμένη με έχουν όλοι και ελπίζω να μην πέταξα μετά την εμπειρία μου!!! http://blogs.ugidotnet.org/images/blogs_ugidotnet_org/dottor/692/t_tongue_smile.gif Διότι και εγώ είχα μια εμπειρία, που βέβαια δεν ξέρω αν αναφέρεται σε φύλακα άγγελο... Οι γνώστες ας μας βοηθήσουν...
Κάποια περίοδο ήμουν γενικώς πολύ χάλια ψυχολογικά... Δεν ήθελα να βλέπω κανένα και έκλαιγα συνεχώς. Ήταν μια πολύ επώδυνη περίοδος και άσχημη. Ένα βράδυ λοιπόν, μες στην απελπισία μου, ένιωσα ένα άγγιγμα στην πλάτη μου και μια φωνή να ψυθιρίζει «μην κλαις!». Φυσικά η φαντασία μου-όπως πάντα οργιάζειhttp://blogs.ugidotnet.org/images/blogs_ugidotnet_org/dottor/692/t_tongue_smile.gif , οπότε μπορεί να ήταν αντικείμενο της φαντασίας μου αυτό. Από την άλλη όμως, θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαι τόσο τρελλή για να νιώσω ολόκληρο άγγιγμα. Ήταν απίστευτα έντονο... όπως όταν σε ακουμπάει κάποιος με το χέρι στην πλάτη σου. Η φωνή ήταν λίγο βαθιά, αλλά δεν έπαυε να είναι φωνή!!!... Μετά από αυτή την «παρέμβαση» άλλαξα εντελώς... επανήλθα στα φυσιολογικά επίπεδα της Μίκας και από τότε έχω μονίμως την αίσθηση ότι κάποιος υπάρχει στο σπίτι. Κάτι που δεν με στεναχωρεί-παραξενεύει καθόλου, αφού δεν είναι καθόλου ενοχλητικός :D.
Οπως και ενα φυλαχτο, η ενα συμβολο, αντλει δυναμη απο την πιστη του καθε ανθρωπου. Ετσι και οι αγγελοι, ετσι και οι δαιμονες ετσι και ολα τα αυλα και αορατα οντα που μας περιβαλλουν.
Χμμ... δεν είναι λίγο «άδικο» να συγκρίνουμε τα αντικείμενα με τους αγγέλους; Είτε υφίστανται είτε όχι. Άσε που είναι αόρατοι με γυμνό μάτι, διότι με ειδική και κατάλληλη τεχνική, όπως ανέφερε η φίλη my_angel, μπορείς να διακρίνεις τη μορφή τους!!! Ας μην μιλάμε με βεβαιότητα, αν δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι για κάτι τόσο ιδιαίτερο, παράξενο, αλλά και όμορφο.
Γιατι παντα στο τουνελ το σκοτεινο υπαρχει ενα φως...αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να βρεις απο που προερχεται και να το ακολουθησεις.
Εδώ μιλάς μεταφορικά ή θες να πεις κάτι συγκεκριμένο πάνω στο θέμα; Διότι αν αναφέρεσαι στο γνωστό τούνελ με το φως, δεν έχει καμία σχέση με την ύπαρξη ή όχι του φύλακα αγγέλου ή με τη μορφή του και τα σχετικά. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο που δεν έπιασα!!!:rolleyes:
innocent_angel
26-01-07, 14:16
Εγώ πιστεύω ακράδαντα στην ύπαρξη των αγγέλων, χωρίς να έχω στα χέρια μου κάποια χειροπιαστή απόδειξη. Απλά το νιώθω...Το ξέρω...
Για παράδειγμα, για να πάω σπίτι μου από την στάση των λεωφορείων είναι γύρω στα 500 μέτρα, τα οποία 500 μέτρα είναι σχετικά σκοτεινά το βράδυ, και είναι γύρω γυρώ δέντρα είναι λίγο τρομακτικά. Πολλές φορές λοιπόν, όταν κάνω αυτό το δρομολόγιο, από την στάση στο σπίτι και φοβάμαι γιατί έχουν γίνει διάφορα στην περιοχή, νιώθω ότι δεν είμαι μόνη, ότι είναι κάποιος που περπατά μαζί μου και με προσέχει μέχρι να φτάσω σπίτι. Μερικές φορές το νιώθω τόσο έντονα, που σταματώ και κοιτώ γύρω γύρω να δω μήπως με ακολουθεί κάποιος!
Και πιστεύω ότι αυτός ο κάποιος δεν είναι άλλος από τον φύλακα άγγελο μου!
Πολλές φορές αναρωτιέμαι, αν υπάρχει πώς είναι... Θα ήθελα πολύ να τον δω! :)
Αθώο Αγγελάκι μέχρι να διαπιστωθεί η ύπαρξη του "Φύλακα-άγγελου" καλό θα ήταν αν αποφεύγεις αυτό το δρόμο που λες (σαν τον εφιάλτη με τις λεύκες φαντάζει) ή τουλάχιστον να κυκλοφορείς με κανά σπρέι πιπεριού στη τσάντα σου...φιλική συμβουλή
dragoness_crysta
26-01-07, 18:50
Παρόμοιο περιστατικό έχω ακούσει από πάρα πάρα πολλούς ανθρώπους. Φαίνεται ότι πολλοί είναι απρόσεχτοι σαν εσένα (χεχε). Πέρα από την πλάκα, συνεχώς ακούω περιπτώσεις που κάποιος «σώθηκε» την τελευταία στιγμή από κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο.
Μάλιστα έτυχε να γίνω μάρτυρας τέτοιου γεγονότος μιας και εκτυλίχτηκε μπροστά στα μάτια μου. Ήμουν στα φανάρια Πανεπιστημίου και Βασιλίσσης Σοφίας. Περίμενα μαζί με πολλούς άλλους να περάσουμε τα φανάρια. Μια κοπέλα με το αγόρι της, βιάζονταν φαίνεται περισσότερο και η κοπέλα επιχείρησε να περάσει το δρόμο (τη λωρίδα των λεωφορείων αν ξέρετε), χωρίς να δει το λεωφορείο που ερχόταν. Η ταχύτητά της ήταν τόσο μεγάλη, που λογικά αν το σκεφτώ και βάσει της φυσικής (οι γνώστες ας διαφωτίσουν) ήταν αδύνατο να σταματήσει έτσι. Παιδιά... ακινητοποιήθηκε!!! Έμεινε άγαλμα!!! Ακόμα το σκέφτομαι και αναρωτιέμαι πώς έγινε!!! Η μύτη της ήταν 10 εκατοστά από το λεωφορείο. Σαν κάποιος να μπήκε μπροστά της... δεν μπορώ να το εξηγήσω, αλλά είχα μείνει «κάγκελο» και εγώ. Δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω... ήταν τραγικά εξω-πραγματικό!!!
Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει φύλακας άγγελος, υπάρχει είτε το θες είτε όχι.
Όσο για τους προσγειωμένους ανθρώπους, δεν πιστεύουν μέχρι να τους συμβεί. Προσωπικά έχω ακούσει πολλούς να τα θεωρούν όλα αυτά ανοησίες, μέχρι που «έτυχε» η «ατυχία» να τους συμβεί κάτι παρόμοιο, μια επέμβαση του φύλακα αγγέλου.
Κι εμένα για προσγειωμένη με έχουν όλοι και ελπίζω να μην πέταξα μετά την εμπειρία μου!!! http://blogs.ugidotnet.org/images/blogs_ugidotnet_org/dottor/692/t_tongue_smile.gif Διότι και εγώ είχα μια εμπειρία, που βέβαια δεν ξέρω αν αναφέρεται σε φύλακα άγγελο... Οι γνώστες ας μας βοηθήσουν...
Κάποια περίοδο ήμουν γενικώς πολύ χάλια ψυχολογικά... Δεν ήθελα να βλέπω κανένα και έκλαιγα συνεχώς. Ήταν μια πολύ επώδυνη περίοδος και άσχημη. Ένα βράδυ λοιπόν, μες στην απελπισία μου, ένιωσα ένα άγγιγμα στην πλάτη μου και μια φωνή να ψυθιρίζει «μην κλαις!». Φυσικά η φαντασία μου-όπως πάντα οργιάζειhttp://blogs.ugidotnet.org/images/blogs_ugidotnet_org/dottor/692/t_tongue_smile.gif , οπότε μπορεί να ήταν αντικείμενο της φαντασίας μου αυτό. Από την άλλη όμως, θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαι τόσο τρελλή για να νιώσω ολόκληρο άγγιγμα. Ήταν απίστευτα έντονο... όπως όταν σε ακουμπάει κάποιος με το χέρι στην πλάτη σου. Η φωνή ήταν λίγο βαθιά, αλλά δεν έπαυε να είναι φωνή!!!... Μετά από αυτή την «παρέμβαση» άλλαξα εντελώς... επανήλθα στα φυσιολογικά επίπεδα της Μίκας και από τότε έχω μονίμως την αίσθηση ότι κάποιος υπάρχει στο σπίτι. Κάτι που δεν με στεναχωρεί-παραξενεύει καθόλου, αφού δεν είναι καθόλου ενοχλητικός .
Χμμ... δεν είναι λίγο «άδικο» να συγκρίνουμε τα αντικείμενα με τους αγγέλους; Είτε υφίστανται είτε όχι. Άσε που είναι αόρατοι με γυμνό μάτι, διότι με ειδική και κατάλληλη τεχνική, όπως ανέφερε η φίλη my_angel, μπορείς να διακρίνεις τη μορφή τους!!! Ας μην μιλάμε με βεβαιότητα, αν δεν είμαστε απόλυτα βέβαιοι για κάτι τόσο ιδιαίτερο, παράξενο, αλλά και όμορφο.
Εδώ μιλάς μεταφορικά ή θες να πεις κάτι συγκεκριμένο πάνω στο θέμα; Διότι αν αναφέρεσαι στο γνωστό τούνελ με το φως, δεν έχει καμία σχέση με την ύπαρξη ή όχι του φύλακα αγγέλου ή με τη μορφή του και τα σχετικά. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο που δεν έπιασα!!!
Mika δεν ταυτιζω τους αγγελους με τα φυλαχτα...αλλα το οτι η πιστη και στα δυο φερνει παρομοια αποτελεσματα ισχυει...
ναι οσο για το φως στο τουνελ αλλο ηθελα να πω αλλα μαλλον και εγω δεν εκφραστηκα καλα... :rolleyes: ντροπη μου.... :p
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τα post σας.. πραγματικα με βοηθήσατε...
Αν και για να σας πω την αλήθεια, ο Αγγελος μου αν τελικά είναι αγγελος και δεν πάω για Δαφνί.. είναι πάντα δίπλα μου.. είναι απίστευτο.. τον νιώθω κοντά μου..δεν εχει υπάρξει φορά που να ζητήσω κάτι και να μην έχω ένα του σημάδι..είτε σε όνειρο είτε σε ένδειξη..
:):):)
dragoness_crysta
27-01-07, 12:50
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τα post σας.. πραγματικα με βοηθήσατε...
Αν και για να σας πω την αλήθεια, ο Αγγελος μου αν τελικά είναι αγγελος και δεν πάω για Δαφνί.. είναι πάντα δίπλα μου.. είναι απίστευτο.. τον νιώθω κοντά μου..δεν εχει υπάρξει φορά που να ζητήσω κάτι και να μην έχω ένα του σημάδι..είτε σε όνειρο είτε σε ένδειξη..
Ασε το Δαφνι στην ησυχια του... :p εφοσον το νιωθεις εσυ οτι ειναι τοτε ειναι αγγελος...dont worry be...φτεκι.... :D :D
Αρκετές φορές έχει τύχει και σε' μένα περιστατικό με διάβαση δρόμου ή οδήγηση αρκετά απρόσεκτη. Δεν μπορώ να πω ότι πάντα, όλες τις φορές είναι κάτι και με φυλάει (θα φανεί υπερβολικό), μπορεί να είναι και ο παράγοντας τύχη μερικές φορές.
Επίσης παρ' όλο που δεν έχει να κάνει με θέμα θρησκείας, οπότε να μην ονομάζονται "άγγελοι" (άλλοι μπορεί να λένε για υπάρξεις, άλλοι για πνεύματα), πιστεύω ότι και οι ινδιάνοι τα ίδια πιστεύανε.
-Hontro Bizzeli, δεν μετέφερα ακριβώς όλο το περιστατικό για λόγους χρόνου και χώρου. Κατανοητό και σεβαστό αυτό που λες για την μετακίνηση του αυτοκινήτου (χωρίς να το διαπιστώσουμε ευκρινώς), τη στιγμή που ανοίγεις το ντουλαπάκι ή κάνεις διάφορα και σου αποσπούν την προσοχή.
Αλλά να μπορούσα να σου μεταφέρω την μεταφορά του περιστατικού της, την έκπληξή της, το ξαφνιασμό της!!!!! Ήταν σίγουρη ότι κράταγε σταθερό το τιμόνι...... τι να πω.
Και βέβαια υπάρχουν άγγελοι. Έχω το μάστερ στο ρέικι φίλη μου και διαλογίζομαι όπως κι εσύ. Για να είσαι σίγουρη αν πρόκειται για τον άγγελό σου, να ξέρεις οτι ποτέ δεν θα σε τρομάξει και δεν θα εμφανιστεί ξαφνικά και χωρις λόγο. Λίγοι επιτρέπεται να δουν τον άγγελό τους.
Αν λοιπόν είναι κάτι που σε κάνει να ανατριχιάζεις η να φοβάσαι ίσως είναι μια άλλη οντότητα(δυστυχώς υπάρχουν κι αυτές) που έχει βρει πρόσβαση . Να ξέρεις οτι στην κατάσταση του διαλογισμού είμαστε εκτεθημένοι σε πολλές δυνάμεις γι αυτό χρειαζόμαστε προσευχή και προστασία(ελπίζω ο μάστερ σου να σου έχει μάθει τον τρόπο). :o
Και βέβαια υπάρχουν άγγελοι. Έχω το μάστερ στο ρέικι φίλη μου και διαλογίζομαι όπως κι εσύ. Για να είσαι σίγουρη αν πρόκειται για τον άγγελό σου, να ξέρεις οτι ποτέ δεν θα σε τρομάξει και δεν θα εμφανιστεί ξαφνικά και χωρις λόγο. Λίγοι επιτρέπεται να δουν τον άγγελό τους.
Αν λοιπόν είναι κάτι που σε κάνει να ανατριχιάζεις η να φοβάσαι ίσως είναι μια άλλη οντότητα(δυστυχώς υπάρχουν κι αυτές) που έχει βρει πρόσβαση . Να ξέρεις οτι στην κατάσταση του διαλογισμού είμαστε εκτεθημένοι σε πολλές δυνάμεις γι αυτό χρειαζόμαστε προσευχή και προστασία(ελπίζω ο μάστερ σου να σου έχει μάθει τον τρόπο). :o
"Λίγοι επιτρέπεται να δουν τον άγγελό τους..." Αυτό ξαναπές το samiamidi... Όσο και να το αρνηθεί κανείς, όταν υπάρχει φύλακας άγγελος δεν θα φύγει ποτέ από το πλάι του... Δεν ξέρω από διαλογισμό αν και κάποτε παραλίγο να μάθω... Ξέρω όμως από φύλακα άγγελο που με έμαθε να προσέχω ό,τι και όποιο άτομο αγαπάω μόνο με τη δύναμη της ψυχής μου...
Η αγάπη είναι το πιο δυνατό όπλο ενάντια σε οποιαδήποτε άσχημη κατάσταση κι ένας φύλακας άγγελος πάντα μόνο προστατεύει και δεν τρομάζει το άτομο που έχει κάτω απ'τα φτερά του...
Οι παλιοί πιστεύουν ότι όλοι κάποτε έχουμε δει τον άγγελό μας. Κι αυτό συμβαίνει όταν είμαστε νεογέννητα πλάσματα. Καμιά φορά ίσως προσέξετε κάποιο νεογέννητο πλασματάκι (με την λέξη νεογένητο εννοώ ενός μήνα και κάτι) να χαμογελάει και να προσπαθει να ψελλίσει λεξούλες κοιτάζοντας κάπου αφηρημένα. Σε τέτοια ηλικία τα μωρά δεν βλέπουν καλά ούτως ή άλλως και τα περισσότερα χαμόγελα είναι συσπάσεις των μυών του προσώπου. Υπάρχουν όμως και κάποια συγκεκριμένα χαμόγελα που σε κάνουν να απορρήσεις και να σκεφτείς :"άραγε τι να βλέπει ή τι να σκέφτεται τώρα που γελάει?". Πολλοί λοιπόν πιστεύουν πως εκείνη τη στιγμή τα μωρά βλέπουν τον άγγελό τους.
καλημέρα.έχω πάρει και εγώ τον δεύτερο βαθμό reiki. πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχουν άγγελοι (πάντα το πίστευα). ξέρω ότι οι άγγελοι δεν έχουν συγκεκριμένη μορφή , είναι άυλα όντα απλά τους δίνουμε εμείς τη μορφή που θέλουμε και παίρνουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά. οι άγγελοι υπάρχουν πάντα δίπλα μας και μας καθοδηγούν χωρίς να το γνωρίζουμε. αν έχουμε αρκετή θέληση και δεν τρομοκρατηθούμε από την παρουσία του μπορούμε να τον δούμε.αυτό που ξέρω είναι ότι δεν πρέπει να καλέσουμε τον άγγελο μας από περιέργεια παρά μόνο αν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος καθοδήγησης και είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να δεχτούμε αυτό που θα μας εμφανιστεί μπροστά μας χωρίς να τρομάξουμε(γιατί σίγουρα θα τρομάξει κάποιος στην αρχή,δεν είναι κάτι που το βλέπεις καθημερινά)και να δεχτούμε τη συμβουλή, το δρόμο που θα μας δείξει
Ξέρω όμως από φύλακα άγγελο που με έμαθε να προσέχω ό,τι και όποιο άτομο αγαπάω μόνο με τη δύναμη της ψυχής μου...
Η αγάπη είναι το πιο δυνατό όπλο ενάντια σε οποιαδήποτε άσχημη κατάσταση
Sadprince ( τι υπέροχο nickname! ), τι εννοείς όταν λες ότι ξέρεις από φύλακα άγγελο? θα ήθελα πολύ να πεις πως σου έμαθε να προσέχεις αυτούς που αγαπάς. Γενικά, είναι ένα θέμα για το οποίο ξέρω ελάχιστα και ακούγεται ενδιαφέρον. Μακάρι να υπάρχουν! Όσο για την αγάπη, συμφωνώ απόλυτα.
ΛΟΙΠΟΝ,ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΤΟ ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ ΤΗΣ.ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΟ ΤΡΟΠΟ,ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ(ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ ΜΑΛΛΟΝ)... :confused: ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΣΟΚ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΑΝ ΣΥΝΗΛΘΕ ΗΤΑΝ ''ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΠΟΤΕ". ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ,ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ;)
Κι εγώ να πιστέψω θέλω! μακάρι να υπάρχουν! μου έχουν συμβεί διάφορα περίεργα, που αν μου τα έλεγε άλλος κάποτε θα γέλαγα.Αλλά, και με κάθε σεβασμό σε όσους έχουν προσωπική εμπειρία, μήπως απλά είναι η δική μας θέληση, δύναμη, ελπίδα, να ζήσουμε? δεν ξέρω, ρωτάω...κάποιος που έχει δει θα μπορούσε να γίνει πιο σαφής? ευχαριστώ, πάντως, που με βάλατε σε σκέψη!
ΜΑΡΙΑ ΛΑΓΟΥ
11-03-07, 15:36
Απο μικρή ασχολούμε και διαβάζω πολλά για μεταφυσικές εμπειρίες και για διάφορα ανεξήγητα(για μερικούς)φαινόμενα.Είμαι αναγνωρισμένη σαν θεραπευτρια/chakra technician απο το WORLD INSTITUTE OF TECHNOLOGIES FOR HEALING.Πρεπει να πω όμως οτι με το συγκεκριμένο θέμα δεν είχα ασχοληθεί ποτέ(αν και είχα ακούσει).Μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι.Αύγουστο συγκεκριμένα...Ηταν Κυριακή κατα τις 6 το απογευματάκι.Ειχα πάει για μπάνιο σε παραλία η οποία απέχει μια ώρα δρόμο με το αυτοκίνητο απο το σπίτι μου.Πήγαινα εκεί όλο το καλοκαίρι καθε Κυριακή με το αμάξι ενός πολύ καλού μου φίλου.Η διαδρομή οπότε για μενα ηταν γνωστή(και πολύ όμορφη μπορώ να πώ).Εκείνη την ώρα της ημέρας βέβαια ο ήλιος είναι ακόμα ψηλά,περνόντας όμως μέσα απο ένα φαράγγι αρκετά ψηλό,λογικό είναι να χαθεί ο ήλιος μέχρι να βγείς απο αυτό.Μπαίνοντας λοιπόν στο φαράγγι και κοιτόντας το δρόμο μπροστά μου απο τη θέση του συνοδηγού νόμιζα ότι με την άκρη του δεξιού ματιού μου είδα μια λάμψη σε απόσταση περίπου ενος με δυο μέτρων εξώ και δίπλα απο το παράθυρο μου.Γύρισα το κεφάλι για να δω καλύτερα τι ήταν αυτό...προς μεγάλη μου έκπληξη ήταν εκεί ακόμα.Δεν ήταν αντανάκλαση του ηλίου ούτε κάτι παρόμοιο...μια άμορφη μάζα απο λευκοκίτρινο φως έτρεχε μαζι με μας και δίπλα απο μένα.Μετά απο τη πρώτη μου έκπληξη(η οπόια διήρκησε κλάσματα του δευτερολέπτου),κατάλαβα τι ήταν αυτό...ήμουν σίγουρη!Τελείος ασυναίσθητα χαράχτηκε στο πρόσωπο μου ένα μεγαλο χαμόγελο,ένιωσα ένα κύμα ασφάλειας,σιγουριάς και ζεστασιάς να διαπερνάει το κορμί μου.Ο φίλος μου που οδηγούσε με ρώτησε για πιό λόγο χαμογελάω...γύρισα τον κοίταξα και του είπα οτί απλά κάτι θυμήθηκα.Ξαναγυρίζοντας το κεφάλι μου έξω απο το παράθυρο φοβήθηκα οτι ίσως να είχε φύγει αλλά ήταν ακομα εκεί και έμεινε εκεί και μετά που βγήκαμε απο το φαράγγι για αρκετή ώρα.
Είμαι σίγουρη ότι ήταν ο δικός μου Φύλακας Άγγελος.Τώρα για ποιό λόγο ήρθε δεν γνωρίζω...Απο τότε δεν τον έχω ξαναδεί βέβαια αλλα ξέρω οτί είναι δίπλα μου.
Και το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν κάποιος τον δεί το μόνο που δεν πρόκειται να νιώσει ποτε του είναι φόβος...
Εγώ έχω δευτερο βαθμό reiki και κάνω συχνά διαλογισμό.. Ξέρω οτι όταν είσαι σε κατάσταση διαλογισμού το σώμα είναι εκτεθημένο σε πολλές δυνάμεις..Οταν την πρώτη φορά τρόμαξα έγινε επειδή δεν ήταν κάτι που είχα ζήσει ξανα.. τώρα έχω μάθει και ζώ με αυτό.. (από τότε μου έχουν συμβεί και άλλα γεγονοτα με τον Αγγελο μου).. ξέρω οτι σίγουρα δεν ειναι κάτι κακό.. Επισης οταν εμφανίζεται έχει λόγο, ή του έχω ζητήσει εγώ βοήθεια... :D
Κι εγώ να πιστέψω θέλω! μακάρι να υπάρχουν! μου έχουν συμβεί διάφορα περίεργα, που αν μου τα έλεγε άλλος κάποτε θα γέλαγα.Αλλά, και με κάθε σεβασμό σε όσους έχουν προσωπική εμπειρία, μήπως απλά είναι η δική μας θέληση, δύναμη, ελπίδα, να ζήσουμε? δεν ξέρω, ρωτάω...κάποιος που έχει δει θα μπορούσε να γίνει πιο σαφής? ευχαριστώ, πάντως, που με βάλατε σε σκέψη!
Μυρσίνη η θέληση ή δυναμη και η ελπίδα βοηθούν σίγουρα στην πίστη και ισως στην επικοινωνια μας με τον Αγγελο μας.. Αλλά οσο και αν το θελουμε εμείς αν δεν κρίνει ο ίδιος οτι ειναι η κατάλληλη στιγμή να μπορέσουμε να τον δούμε πάντα θα μιλάμε για συμπτώσεις.. (απο τυχη γλιτωσα το αυτοκινητο την ωρα που περνούσα, απο συμπτωση το ενα και το αλλο)..
Τι εννοεις να γίνει πιο σαφής? τι ακριβώς θέλεις να μάθεις??
Καλησπέρα. Κατ'αρχ'ας να πω ότι θεωρώ πολύ καλό το γεγονός πως μπορείς και βλέπεις τον φύλακα άγγελό σου. Πιστεύω ακράδαντα στην ύπαρξή τους και προσωπικά ενίοτε μιλάω στον δικό μου (ΠΡΟΣΟΧΗ! εγώ του μιλάω, δεν παίρνω απάντηση) είτε πρόκειται για έκκληση βοήθειας είτε για ευχαριστίες. Το κακό είναι ότι μόνο μια φορά -ή τουλάχιστον μόνο αυτή μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου- και μάλιστα σε μικρή ηλικία ένιωσα έντονα την παρουσία του κοντά μου. Πιστεύεις ότι στη δική σου περίπτωση βοήθησε το ότι κάνεις συχνά διαλογισμό;
Καλησπέρα. Κατ'αρχ'ας να πω ότι θεωρώ πολύ καλό το γεγονός πως μπορείς και βλέπεις τον φύλακα άγγελό σου. Πιστεύω ακράδαντα στην ύπαρξή τους και προσωπικά ενίοτε μιλάω στον δικό μου (ΠΡΟΣΟΧΗ! εγώ του μιλάω, δεν παίρνω απάντηση) είτε πρόκειται για έκκληση βοήθειας είτε για ευχαριστίες. Το κακό είναι ότι μόνο μια φορά -ή τουλάχιστον μόνο αυτή μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου- και μάλιστα σε μικρή ηλικία ένιωσα έντονα την παρουσία του κοντά μου. Πιστεύεις ότι στη δική σου περίπτωση βοήθησε το ότι κάνεις συχνά διαλογισμό;
Πιστευω οτι με το διαλογισμό "ανοιγεις" κάποια ενεργειακά κανάλια και γίνεσαι πιο δεκτικός σε γεγονότα τέτοιου είδους. Θεωρώ πως είμαι τυχερή με όλο αυτό.. θέλεις να μας αναφέρεις την εμπειρία που είχες πιο μικρή??
Elise Carrington
02-04-07, 00:58
Λίγοι επιτρέπεται να δουν τον άγγελό τους.
Ποιος το λεει αυτο; Μου ακουγεται καπως ελιτιστικο να πιστευει κανεις κατι τετοιο.
Προσωπικα εχω αμετρητες εμπειριες με οντα τα οποια θα μπορουσα να τα χαρακτηρισω ως αγγελους.
Δεν θεωρω οτι χρειαζεται να πιστευεις σε αγγελους ως προυποθεση για να τους δεις ομως σιγουρα οσο πιο ανοιχτος εισαι πνευματικα τοσο πιο ευκολη ειναι η επικοινωνια. Απο την αλλη, οπως ειπωθηκε και παραπανω, ειναι αληθεια οτι πολλα ατομα ειχαν εμπειριες χωρις να πιστευουν. Και βεβαια αυτο συντελεσε στο να αρχισουν να πιστευουν...
Πριν απο λιγο μιλουσα στους αγγελους(γενικα, οχι απλα στον ενα Φυλακα μου- γενικοτερα θεωρω οτι ειναι παραπανω απο ενας) και με επιασαν τα κλαματα σχετικα με μια ιστορια/κατασταση που με απασχολει χρονια...Σε καποια στιγμη σκουπισα τα ματια μου και ανεβηκα επανω οπου εχω το κομπιουτερ. Με το που μπηκα στο site ειδα το θεμα "Φυλακας Αγγελος". Κατι μου λεει οτι δεν ηταν τυχαιο...
Υ.Γ : Και εγω εχω ασχοληθει με το Reiki(τριτος βαθμος). Δυστυχως δεν διαλογιζομαι οσο συχνα θα ηθελα.
Ποιος το λεει αυτο; Μου ακουγεται καπως ελιτιστικο να πιστευει κανεις κατι τετοιο.
Προσωπικα εχω αμετρητες εμπειριες με οντα τα οποια θα μπορουσα να τα χαρακτηρισω ως αγγελους.
Φίλη Elise μπορεί να είσαι ξεχωριστή για κάποιο λόγο πάνω σε αυτό το ζήτημα και να μην το ξέρεις. Εχεις δίκιο ως προς το κομμάτι του ελιτισμού, αλλά δεν είναι και συχνό φαινόμενο να βλέπεις τον φύλακα άγγελό σου όσο ανοιχτός και να είσαι.
Πριν απο λιγο μιλουσα στους αγγελους(γενικα, οχι απλα στον ενα Φυλακα μου- γενικοτερα θεωρω οτι ειναι παραπανω απο ενας) και με επιασαν τα κλαματα σχετικα με μια ιστορια/κατασταση που με απασχολει χρονια...Σε καποια στιγμη σκουπισα τα ματια μου και ανεβηκα επανω οπου εχω το κομπιουτερ. Με το που μπηκα στο site ειδα το θεμα "Φυλακας Αγγελος". Κατι μου λεει οτι δεν ηταν τυχαιο...
Βασικά δεν υπάρχει "τύχη" γενικότερα αλλά αυτό είναι μια τελείως διαφορετική συζήτηση. Αρκούμαι να σου πώ ότι όλα συμβαίνουν όταν πρέπει και όπως πρέπει. Το γιατί και που μπορεί να αποδοθεί κάτι τέτοιο, είναι η απαρχή μιας τεράστιας και ατέρμονης εικασίας...
Elise Carrington
03-04-07, 17:30
Φίλη Elise μπορεί να είσαι ξεχωριστή για κάποιο λόγο πάνω σε αυτό το ζήτημα και να μην το ξέρεις.
Oταν μιλαμε για πνευματικα θεματα, θεωρω οτι ο ορος "ξεχωριστος" ακουγεται περιεργα. Πιστευω οτι ολες οι ψυχες ειμαστε "παιδια" του ιδιου Θεου. Δεν θεωρω οτι εκανε χαρη σε μερικους και τους εφτιαξε ξεχωριστους. Για μενα, κατι τετοιο αντιτιθεται στη ιδια την εννοια του Θεου.
Βασικά δεν υπάρχει "τύχη" γενικότερα αλλά αυτό είναι μια τελείως διαφορετική συζήτηση. Αρκούμαι να σου πώ ότι όλα συμβαίνουν όταν πρέπει και όπως πρέπει. Το γιατί και που μπορεί να αποδοθεί κάτι τέτοιο, είναι η απαρχή μιας τεράστιας και ατέρμονης εικασίας...
Ναι συμφωνω οτι δεν υπαρχει τυχη- καθε τι συμβαινει για καποιο λογο. Διαφωνω ομως οτι ολα συμβαινουν οταν πρεπει και οπως πρεπει. Πολλα πραγματα ειναι αποτελεσματα αστοχων προσωπικων επιλογων, και γι αυτο το λογο υπαρχει τοσο δραμα στη ζωη των ανθρωπων.
Oταν μιλαμε για πνευματικα θεματα, θεωρω οτι ο ορος "ξεχωριστος" ακουγεται περιεργα. Πιστευω οτι ολες οι ψυχες ειμαστε "παιδια" του ιδιου Θεου. Δεν θεωρω οτι εκανε χαρη σε μερικους και τους εφτιαξε ξεχωριστους. Για μενα, κατι τετοιο αντιτιθεται στη ιδια την εννοια του Θεου.
Όλοι οι άνθρωποι μπορεί να είναι ίσοι απέναντι σε αυτό που ονομάζεις θεό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και ίδιοι ;). Υπάρχει μια σημαντική διαφορά αν προσέξεις και εκεί στηρίζω την άποψή μου.
Elise, μπορεί όλοι να ξεκινήσαμε από το 0 στην “κούρσα”, αλλά στη συνέχεια κάποιοι ίσως αναπτύξανε “κάτι” (κάποια δύναμη, κάποιες μεγάλες δυνατότητες) που κάποιοι άλλοι δεν τις αναπτύξανε και μείνανε πίσω στον “αγώνα”.
Είναι σαν να λέμε ότι δίνεις σε 100 ανθρώπους κάποια προνόμια, κάποια δύναμη. Ο καθένας θα τα αξιοποιήσει κατά το δοκούν, έτσι όπως έχει μάθει από την οικογένειά του, από τον περίγυρο του, ή έτσι όπως γουστάρει τελικά!
Προσωπικά δεν έχω νιώσει – βιώσει την παρουσία του φύλακά αγγέλου μου, παρ’ όλο που πιστεύω στην ύπαρξή του, εκτός από κάνα 3-4 περιπτώσεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν καθαρή τύχη.
Μεταφυσικόπουλος
07-04-07, 02:18
Ο Φύλακας Άγγελος είναι δηλαδή μια ξεχωριστή οντώτητα απο εμάς; Ή είναι αυτό που λέμε ανώτερος εαυτός και που μάλλον είναι μέρος του εαυτού μας;
Τον τελευταίο καιρό και εντελώς ξαφνικά.. είδα τον άγγελο μου..Ημουν μόνη σπίτι και διάβαζα, οταν είδα την μορφή του δεξιά εκεί που καθόμουν.. Δεν τρόμαξα, το μόνο που έκανα είναι να του πώ να έρθει να καθήσει δίπλα μου..
Σου είναι εύκολο να μας τον περιγράψεις?
Τον είδες σαν "ανθρώπινη" μορφή ή σαν μια λάμψη και απλά κατάλαβες ότι είναι ο άγγελος σου?
Αφού έκατσε δίπλα σου "μιλήσατε" καθόλου....?
Sorry για τις απανωτές ερωτήσεις αλλά πάντα είχα την περιέργεια να μάθω πως είναι όταν βλέπεις τον άγγελο σου :)
Καλημερα παιδια :)
Σας παραθετω το σχετικο εδαφιο απο την προς Εβραιους επιστολη σχετικα με την υπαρξη και αποστολη των Αγγελων
Κεφαλαιο 1 εδαφιο 14
"Δεν ειναι παντες λειτουργικα πνευματα εις υπηρεσιαν αποστελλομενα δια τους μελλοντας να κληρονομησωσι σωτηριαν;"
και στον Ψαλμο λδ(34)[COLOR=Red]
Αγγελος Κυριου στρατοπεδευει κυκλω τον φοβουμενων αυτον (τον Θεο) και ελευθερωνει αυτους
Επειδη ειναι στην αρχαιζουσα, ειναι σημαντικο να τονιστει οτι ο "φοβος" εχει να κανει με τον σεβασμο και οχι με τον τρομο κυριολεκτικα
Melhisedek
14-05-07, 15:22
Πράγματι είναι πολύ ωραία εμπειρία να μπορείς να δεις τον φύλακα άγγελο σου ή να συνομιλήσεις μαζί του,όταν άλλοι(+εμού του ιδίου) σκοτώνονται να βρουν ασφαλείς τρόπους να επικοινωνήσουν μαζί του.Αν πράγματι είναι ο φύλακας άγγελος και όχι κάποια σκοτεινή οντότητα του αλλόκοσμου(μη ξεχνάς ότι και ο σατανάς μπορει να μεταμορφωθεί σε φύλακα του φωτός,.οντας έκπτωτος άγγελος).Είναι πράγματι ευλογία Θεού.Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως οι φύλακες άγγελοι δεν έχουν μορφή,το οποίο είχα πρόσφατα διαβάσει σε κάποιο περιοδικό,δυστυχώς τίτλο δε θυμάμαι.Και ότι αυτό που είδες κατά μεγάλη πιθανότητα ήταν ο φύλακας άγγελος σου(και έτσι είναι,αφού αισθανόσουν πολύ όμορφα),ο οποίος μετοίκησε στην σκεπτομορφή ή στο ΄΄'οχημα΄΄ που τόσο καιρό με τις προσευχές σου προς αυτόν τον οραματιζόσουν,περίπου όπως τον είδες.Οι άγγελοι είναι σαν φωτεινές μπάλες ενέργειας και δεν έχουν συγκεκριμένη μορφή.Ακόμη η σκεπτομορφή που είδες,μέσω όπου ο άγγελος σου αποκαλύφτηκε ίσως να είναι και η σκεπτομορφή, που οραματίζονται εκατομμύρια άνθρωποι πάνω στη γη.Τέλος ο φύλακας άγγελός σου είναι ορισμένος από το Θεό να σε προστατεύει μεχρί να τελειώσει ο χρόνος σου πάνω στη γη και σε αγαπάει με την ίδια καθαρή και ανιδιοτελή αγάπη που σε αγαπά και ο Θεός και πως συχνά προσπαθεί με διάφορους τρόπους να σε βοηθήσει,όμως αν και εσύ ο ίδιος-α δε ζητήσεις τη βοήθεια του,γιατί αλίώς δε μπορεί να επέμβει πάντα παρά μόνο σε ελάχιστες κρίσιμες για τη ζωή του ατόμου περιπτώσεις.Κάποιοι δε πιστεύουν στο φύλακα άγγελο,αλλά σε μια ανώτερη ιδέα,ανώτερο εαυτό,ανώτερο πνεύμα κ.τ.λ.
TAKIS ATHINA
15-05-07, 11:00
Γεια σας και απο εμενα.Ξερει μηπως καποιος να προτεινει καποιο βιβλιο αξιοπιστο σχετικα με τη επικοινωνια με τον φυλακα αγγελο σου ?
Melhisedek
15-05-07, 13:24
Γεια σας και απο εμενα.Ξερει μηπως καποιος να προτεινει καποιο βιβλιο αξιοπιστο σχετικα με τη επικοινωνια με τον φυλακα αγγελο σου ?
Γεια σου ΤΑΚIS ATHINA,αν θες μπορώ να σου στείλω στο προσωπικό σου e-mail΄δύο τρόπους για να καλέσεις το φύλακα άγγελο σου,ελπίζω να σου φανούν χρήσιμοι,αν και δε νομίζω γιατί μια προσευχή προς το φύλακα άγγελο σου όπου θα του ζητάς ξεκάθαρα αυτό που χρειάζεσαι βοήθεια,με σύνεση και σεβασμό.Όπως είπα είναι πάντα δίπλα μας,πρόθυμος να μας βοηθήσει,αρκεί να του το ζητήσουμε.Όσο για το βιβλίο που ζήτησες,γνωρίζω κάποιο,όμως επειδή δεν είμαι σπίτι,θα σου δημοσιεύσω στο θέμα το τίτλο,καθώς και σχετικά βιβλία.
TAKIS ATHINA
15-05-07, 17:05
Ευχαριστω περιμενω νεα σου με ανυπομονησια.
Melhisedek
16-05-07, 12:34
Ευχαριστω περιμενω νεα σου με ανυπομονησια.
Αγαπητέ φίλε Takis Athina ελπίζω μέσα σε αυτή την εβδομάδα να μπορέσω να σου στείλω τον τρόπο πως να καλέσεις τον φύλακα άγγελο σου,γιατί ηπήρξε κάποιο πρόβλημα.Αν δε γίνεται θα το δημοσιεύσω στο συγκεκριμμένο θέμα.Ελπίζω να μη περιμένεις πολύ.
Υ.Γ:Βρήκα και κάπιοα αξιόπιστα βιβλία να σου προτείνω,αν και δεν υπάρχουν και πολλά εδώ,όπως στο εξωτερικό.
TAKIS ATHINA
16-05-07, 12:37
Ευχαριστω.Δεν πηρες το εμαιλ με το τηλ μου ?
Melhisedek
16-05-07, 13:28
Ευχαριστω.Δεν πηρες το εμαιλ με το τηλ μου ?
Όχι και δε γνωρίζω το λόγο.Έτσι θα το δημοσιεύσω εδώ. :eek:
ΜΑΡΙΑ ΛΑΓΟΥ
07-07-07, 20:59
Ένα καλό βιβλίο που τελείωσα πριν λίγες ώρες είναι της Μάνιας Μακρής
"Εκεί που περπατούν οι Αγγέλοι".Πολύ κατανοητό και όμορφα γραμμένο...Εκδόσεις ΜΑΚΡΗ
TAKIS ATHINA
09-07-07, 09:58
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ .ΤΟ ΕΧΩ ΗΔΗ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΟΥ.
ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΩΡ
11-04-08, 09:44
Πρώτη παρουσία μου στον εξαιρετικά ενδιαφέροντα χώρο σας. Εύχομαι να είναι καλό το ταξίδι όλων μας στην σκέψη και στην έρευνα.
Κατ΄αρχάς πρέπει να πω, ότι για μένα δεν υπάρχει διαχωρισμός σε φυσικό, μεταφυσικό. Αυτό που δεν γνωρίζουμε σήμερα, που δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε σήμερα, θα εξηγηθεί λογικά, μαθηματικά, αύριο.
Σχετικά με τους αγγέλους, δεν έχω προσωπική εμπορεία, αλλά κάποιες σκέψεις.
Ο άνθρωπος είναι η σκέψη του και όχι οι σάρκες και τα κόκαλα του. Η σκέψη είναι συχνότητες. Ο άνθρωπος εκπέμπει συχνότητες από 0,1 ΗΖ κατάσταση του ύπνου μέχρι 60 ΗΖ σε εγρήγορση. Το Σύμπαν βρίθει από διάφορες συχνότητες. Κάποιες από αυτές είναι ευεργετικές και κάποιες όχι, δεν τις αντέχει. Οι υψίσυχνες ακτινοβολίες (συχνότητας μερικών δισεκατομμυρίων ΗΖ), εξ αιτίας της πολύ μεγάλης ενέργειας που μεταφέρουν, μπορούν να διασπάσουν το DΝΑ των κυττάρων και να δημιουργήσουν καρκίνους. Τις ευεργετικές συχνότητες τις καταλαβαίνω ως αγγέλους. Κάποιοι ευαίσθητοι άνθρωποι τις αντιλαμβάνονται. Κάποιοι υπερευαίσθητοι συντονίζονται μαζί τους και επικοινωνούν. Το πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας τον άγγελο μορφολογικά, είναι θέμα της κουλτούρας του.
open ocean
13-04-08, 20:09
πιστευω και γω οτι υπαρχει "κατι" που σε προστατευει μεχρι να ερθει πραγματικα η ωρα σου. :)
Καλησπέρα! Σχετικά με τους Φύλακες Αγγέλους, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Μια φίλη μου, μου είπε ότι εάν χαλαρώσεις αρκετά και συγκεντρωθείς, τότε μπορείς να ζητήσεις από τον φύλακα άγγελο σου να σου πει το όνομα του. Συγκεκριμένα μου είπε ότι πρέπει να έχω΄μαζί μου ένα χαρτί και ένα στυλό για να γράφω τα γράμματα που θα μου έρχονται στο μυαλό. Αυτά στο τέλος θα δημιουργήσουν ένα όνομα και ότι αυτό θα είναι το όνομα του προστάτη σου. Αυτή την μέθοδο της την πρότεινε μια θεία της που ασχολείται με αυτά. Ισχύει κάτι τέτοιο :confused: :confused:
πιστευω και γω οτι υπαρχει "κατι" που σε προστατευει μεχρι να ερθει πραγματικα η ωρα σου. :)
Γιατι μεχρι να ερθει η ωρα σου ??
ποια ειναι η ωρα μας?
γιατι παυει να σε προστατευει ξαφνικα?
τι γινεται εκεινη την ωρα??
πες μου αυτο που πιστευεις ....
Αγαπητέ φίλε Takis Athina ελπίζω μέσα σε αυτή την εβδομάδα να μπορέσω να σου στείλω τον τρόπο πως να καλέσεις τον φύλακα άγγελο σου,γιατί ηπήρξε κάποιο πρόβλημα.Αν δε γίνεται θα το δημοσιεύσω στο συγκεκριμμένο θέμα.Ελπίζω να μη περιμένεις πολύ.
Υ.Γ:Βρήκα και κάπιοα αξιόπιστα βιβλία να σου προτείνω,αν και δεν υπάρχουν και πολλά εδώ,όπως στο εξωτερικό.
γεια...
περιμενω και εγω την δημοσιευση σου για το καλεσμα .....
Γεια σας! Το θέμα "Φύλακας Άγγελος" είναι κάτι που γοητεύει... Προσωπικά πιστεύω πως υπάρχει για κάθεναν από εμάς ένας Άγγελος που μας προστατεύει... Άν πιστεύεις πραγματικά στην ύπαρξη των Αγγέλων , μπορείς να επικαλεστείς την φανέρωση της παρουσίας του Φύλακα Αγγέλου μέσω των ονείρων...
προς mel.x
όταν έρθει η ώρα σου και βρήσκεσαι πλέον μπροστά από την Ουράνια Κλίμακα, σε πιάνει από το χέρι και περπατά πλάι σου για να σε υπερασπιστεί από τους δαίμονες που θέλουν να σε ρίξουν κάτω. Έχω ακούσει ότι σε κάθε σκαλί υπάρχει και ένα δαιμόνιο που σου λέει μια αμαρτία που έκανε. Για κάθε μια αμαρτία ο Φύλακας Άγγελός σου λέει και μια καλή πράξη έτσι ώστε να ανεβείς κάθε φορά και ένα σκαλί παραπάνω.
Επίσης λένε πως οι Φύλακες Άγγελοι <πονούνε> περισσότερο όταν ο θνητός κάνει αμαρτίες. Και όταν πλέον έχει φτάσει στο αμετανόητο (πχ μαγείες, σατανισμοί και άλλα) και δουν πως δεν μετανοεί τότε φεύγουν, ψάχνοντας άλλους που τους έχουν περισσότερη ανάγκη.
Πληροφοριακά υπάρχει και προσευχή προς τον Φύλακες Αγγέλους μας (διαβάζεται μετά το Μικρό Απόδειπνο (Χαιρετισμοί της Θεοτόκου))
καλό βράδυ!
Viktor_Belenko
19-09-08, 17:34
Καλησπέρα.
Βρήκα ένα ενδιαφέρον σημερινό άρθρο της Καθημερινής για το εν λόγω θέμα.
Αμερικανικό πανεπιστήμιο, μετά από έρευνα, διαπίστωσε ότι πάνω από ένας στους δυο Αμερικάνους πιστεύει πραγματικά πως έχει έναν φύλακα άγγελο.
Το 55% των Αμερικανών πιστεύει στον φύλακα-άγγελό του, το 67% είναι απολύτως βέβαιοι πως ο παράδεισος υπάρχει.
http://img.timeinc.net/time/daily/2008/0809/guardian_angel_0917.jpg
Ένας στους δύο Αμερικανούς (ποσοστό 55%) πιστεύει ότι τον προστατεύει ένας φύλακας-άγγελος ενώ το 67% είναι απολύτως βέβαιοι πως ο παράδεισος υπάρχει, σύμφωνα με μια έρευνα που διενεργείται κάθε δύο χρόνια από το Πανεπιστήμιο Μπέιλορ του Τέξας.
Πηγή και πλήρες άρθρο (Hμερομηνία : 19-09-08):
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/09/2008_248858)
Άλλοι σχετικοί σύνδεσμοι:
Επίσημη σελίδα πανεπιστημίου Baylor. (http://www.baylor.edu/)
Touched by an angel? Most say they've been protected (Άρθρο στην USA Today) (http://www.usatoday.com/news/religion/2008-09-18-baylor-angel_N.htm)
Guardian Angels Are Here, Say Most Americans (Αναλυτικό άρθρο στο TIME) (http://www.time.com/time/nation/article/0,8599,1842179,00.html)
Φύλακας Άγγελος (Bίντεο στο YouTube!) (http://www.youtube.com/watch?v=XfKgMpR8zNM)
Guardian angel (Wiki) (http://en.wikipedia.org/wiki/Guardian_angel)
Σημειώνω πάντως ότι η έρευνα δεν αφορούσε αποκλειστικά την πίστη στον φύλακα άγγελο αλλά και άλλα ζητήματα θρησκευτικής φύσεως, ωστόσο μόνο ο φύλακας άγγελος έγινε θέμα στα διεθνή και ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Υποθέτω κρίθηκε πως ήταν το πλέον ενδιαφέρον κομμάτι της έρευνας, το πλήρες κείμενο της οποίας μπορεί να βρεθεί εδώ (στα αγγλικά) (http://www.baylor.edu/pr/news.php?action=story&story=52815). Δημοσιεύθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου.
Look Who's Irrational Now (κριτική της έρευνας από αρθογράφο της WSJ) (http://online.wsj.com/article/SB122178219865054585.html?mod=googlenews_wsj)
Φιλικά.
Καλησπέρα!
Διαβάζοντας τυχαία το πρώτο μήνυμα της συζήτησης αυτής, διαπίστωσα ότι το θέμα αυτό ανοίχτηκε ακριβώς την ημέρα που έκλεινα τα 18 μου χρόνια, την ημέρα που ενηλικιώθηκα, κάτι που εξέλαβα ως σημάδι κι έτσι, συνέχισα να το διαβάζω μέχρι το τελευταίο μήνυμα. Και όντως, το θέμα είναι συναρπαστικό και ενδιαφέρον! Χαίρομαι που υπάρχουν τόσοι πολλοί που πιστεύουν στην ύπαρξη του Φύλακα-Αγγέλου! :)
Προσωπικά, δεν έχω δει ποτέ τον Φύλακα-Άγγελό μου, όμως πιστεύω στην ύπαρξή του και τον νιώθω πάντα κοντά μου! Ακόμα και όταν είμαι μόνη, δε νιώθω ποτέ απολύτως μόνη, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ... Πάντα νιώθω κάτι να με προστατεύει, και ίσως γι'αυτό το λόγο θεωρώ πως είμαι τυχερή και πως ό,τι γίνεται, γίνεται για καλό και με κάποιο σκοπό! :)
Τέλος, να προσθέσω πως, όντως υπάρχει προσευχή, επίκληση προς τον Φύλακα-Άγγελο, όπως ανέφερε προηγουμένως ο φίλος Raistlin! Αν θέλετε, μάλιστα, μπορώ να την 'ανεβάσω' εδώ στο forum!
Φιλικά,
Lady Nina
Καλησπέρα!
Διαβάζοντας τυχαία το πρώτο μήνυμα της συζήτησης αυτής, διαπίστωσα ότι το θέμα αυτό ανοίχτηκε ακριβώς την ημέρα που έκλεινα τα 18 μου χρόνια, την ημέρα που ενηλικιώθηκα, κάτι που εξέλαβα ως σημάδι κι έτσι, συνέχισα να το διαβάζω μέχρι το τελευταίο μήνυμα. Και όντως, το θέμα είναι συναρπαστικό και ενδιαφέρον! Χαίρομαι που υπάρχουν τόσοι πολλοί που πιστεύουν στην ύπαρξη του Φύλακα-Αγγέλου! :)
Προσωπικά, δεν έχω δει ποτέ τον Φύλακα-Άγγελό μου, όμως πιστεύω στην ύπαρξή του και τον νιώθω πάντα κοντά μου! Ακόμα και όταν είμαι μόνη, δε νιώθω ποτέ απολύτως μόνη, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ... Πάντα νιώθω κάτι να με προστατεύει, και ίσως γι'αυτό το λόγο θεωρώ πως είμαι τυχερή και πως ό,τι γίνεται, γίνεται για καλό και με κάποιο σκοπό! :)
Τέλος, να προσθέσω πως, όντως υπάρχει προσευχή, επίκληση προς τον Φύλακα-Άγγελο, όπως ανέφερε προηγουμένως ο φίλος Raistlin! Αν θέλετε, μάλιστα, μπορώ να την 'ανεβάσω' εδώ στο forum!
Φιλικά,
Lady Nina
Όντως είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα .. Αν μπορείς να ανεβάσεις την προσευχή / επίκληση του φύλακα αγγέλου θα το εκτιμούσα :)
Γεια σας.
Ενα πολυ καλο βιβλιο για τους Αγγελους ειναι " ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ" της SYLVIA BROWNE εκδοσεις Εσοπτρον.
Οι παλιοί πιστεύουν ότι όλοι κάποτε έχουμε δει τον άγγελό μας. Κι αυτό συμβαίνει όταν είμαστε νεογέννητα πλάσματα. Καμιά φορά ίσως προσέξετε κάποιο νεογέννητο πλασματάκι (με την λέξη νεογένητο εννοώ ενός μήνα και κάτι) να χαμογελάει και να προσπαθει να ψελλίσει λεξούλες κοιτάζοντας κάπου αφηρημένα. Σε τέτοια ηλικία τα μωρά δεν βλέπουν καλά ούτως ή άλλως και τα περισσότερα χαμόγελα είναι συσπάσεις των μυών του προσώπου. Υπάρχουν όμως και κάποια συγκεκριμένα χαμόγελα που σε κάνουν να απορρήσεις και να σκεφτείς :"άραγε τι να βλέπει ή τι να σκέφτεται τώρα που γελάει?". Πολλοί λοιπόν πιστεύουν πως εκείνη τη στιγμή τα μωρά βλέπουν τον άγγελό τους.Οταν ειχα το γιο μου μωρο τον αφηνα στο ριλαξ στο παραθυρο μετα απο καμποση ωρα αρχισε να παρατηρει κατι, σαν καποιος να του μιλουσε ο γιος μου να κουναει καταφατικα το κεφαλι και να ξεκαρδιζοταν στα γελια και αυτο συνεχιζοταν για ωρα, ερχοταν συγγενεις στο σπιτι και απορουσαν με ολο το σκηνικο και με ρωτουσαν "μα...τι κανει?" και εγω απλως απαντουσα χωρις να γνωριζω οπως τωρα απλως σαν διαισθηση "απλως μιλαει με τους Αγγελους" ή κορη μου βεβαια αυτο δεν το ειχε απλως μερικες φορες χαιρεταει κατι στην γωνια του τοιχου κσι γελαει.
Πιστευω οτι ολοι βλεπουμε τους Αγγελους απλως σταματαει οταν τελειωνει η ηλικιας της αγνοτητας και αθωωτητας.
Αγαπητέ Radzoor,
είναι μεγάλη μου χαρά να προσφέρω ό,τι μπορώ στο forum και τα μέλη του! :)
Επομένως, είναι ευχαρίστησή μου να 'ανεβάσω' την προσευχή-επίκληση προς το Φύλακα-Άγγελο, που προανέφερα και η οποία είναι η εξής:
Άγιε Άγγελε,
ο εφεστώς της αθλίας μου ψυχής και ταλαιπώρου μου ζωής,
μη εγκαταλίπης με το αμαρτωλόν,
μηδέ αποστής απ'εμού διά την ακρασίαν μου
μη δώης χώραν τω πονηρώ δαίμονι κατακυριεύσαί μου τη καταδυναστεία του θνητού τούτου σώματος
κράτησον της αθλίας και παρειμένης χειρός μου,
και οδήγησόν με εις οδόν σωτηρίας.
Ναι, άγιε Άγγελε του Θεού,
ο φύλαξ και σκεπαστής της αθλίας μου ψυχής και του σώματος,
πάντα μοι συγχώρησον,
όσα σοι έθλιψα πάσας τας ημέρας της ζωής μου,
και εί τι ήμαρτον την σήμερον ημέραν
σκέπασόν με εν τη παρούσι νυκτί και διαφύλαξόν με από πάσης επηρείας του αντικειμένου,
ίνα μη έν τινι αμαρτήματι παροργίσω τον Θεόν
και πρέσβευε υπέρ εμού προς τον Κύριον,
του επιστηρίξαι με εν τω φόβω αυτού και άξιον αναδείξαί με δούλον της αυτούς αγαθότητος.
Αμήν.
Να σημειώσω ότι την προσευχή αυτή την μετέφερα κατ'ευθείαν (και αυτολεξεί) από ένα χαρτί που μας είχε μοιράσει η καθηγήτρια των Θρησκευτικών στην Τρίτη Γυμνασίου. Επομένως, δεν ευθύνομαι για τυχόν ορθογραφικά λάθη.
Φιλικά,
Lady Nina
ENDLESS JOURNEY
20-09-08, 20:00
Αρκετά στοιχεία για τους αγγέλους θα βρείτε εδω ....
http://endless-journey.gr/gr_forum/viewforum.php?f=16
Κοιτουσα το 8εμα και μου ηρ8ε μια απορια.Αν ολοι εχουν εναν φυλακα αγγελο γιατι καποιοι σκοτωνονται σε ατυχηματα?8ελω να πω, ενας φυλακας αγγελος δεν 8α προστατευε τον αν8ρωπο να αποφυγει καποια απο αυτα για να τον σωσει?πχ καποιος σκοτω8ηκε γιατι περασε απο μια πολυκατοικια οταν κατερρευσε το μπαλκονι του πρωτου οροφου και βρηκε τραγικο 8ανατο, αν ειχε κα8υστερησει λιγα λεπτα 8α ειχε σω8ει,γιατι ο αγγελος του δεν τον βοη8ησε?
Αν ειναι αυτο που λεμε"ειχε ερ8ει η ωρα του" σημαινει οτι ο 8ανατος ειναι προκα8ορισμενος και δεν συμβαινει νωριτερα απο οτι οριζει η μοιρα,αρα δεν 8α χρειαζοταν ενας αγγελος να μας προστατευει (και)απο 8ανατηφορες καταστασεις. :confused:
Αγαπητή Νηρηιδα, χωρίς να θέλω να με παρεξηγήσεις θεωρώ το παράδειγμά σου λίγο ακραίο, μιας και δεν συμβαίνουν κάθε μέρα τέτοια ατυχήματα. Αλλά και πάλι θα σου απαντήσω αντίστοιχα: Πολλές φορές έχω ακούσει για ατυχήματα στα οποία κάποιος την γλύτωσε παρα τρίχα, κάτι το οποίο συνήθως το αποδήδουν σε συμπτώσεις.
Νηρηίδα, εύλογο το ερώτημά σου!
Με αυτό το σκεπτικό όμως ο πληθυσμός της γης δεν θα μειωνόταν ποτέ γιατί πάντα ο φύλακας άγγελος κάποιου θα απέτρεπε τον θάνατό του.
Πιστεύω ότι ο φύλακας άγγελος μας προστατεύει από τις καθημερινές “επιθέσεις” που δεχόμαστε (άμεσες ή έμμεσες).
Στην αρχή του θέματος είχα αναφέρει ένα περιστατικό που δικός μου άνθρωπος, “σώθηκε” στο τσακ επειδή το αυτοκίνητό του ξαφνικά παρέκκλινε της πορείας του για λιγότερο από μισό μέτρο και γλίτωσε από σοβαρό ατύχημα.
Δύσκολο ερώτημα.....
Εχεις δικιο φιλε Raistlin, πραγματι ανεφερα ενα ακραιο παραδειγμα και το εκανα επιτηδες γιατι ειναι απο αυτα που λες"μα καλα πως αφησε ο 8εος να συμβει"?Οχι πως παντα δεν το λεμε αυτο αλλα σε τοσο ασυνη8ιστες καταστασεις ειναι πιο εντονη η απορια.
Η αλη8εια ειναι πως κι εγω πιστευω σε καποιον Αγγελο επουρανιο ή και επιγειο σε καποιες περιπτωσεις,που μας προστατευει αλλα με"ξενιζει"τοσο το να υπαρχουν εκλεκτοι δηλ. καποιοι που γλιτωνουν και καποιοι οχι.
Viktor_Belenko
21-09-08, 18:04
Καλησπέρα,
Πολλές φορές έχω ακούσει για ατυχήματα στα οποία κάποιος την γλύτωσε παρα τρίχα, κάτι το οποίο συνήθως το αποδήδουν σε συμπτώσεις.
To ακόλουθο περιστατικό είναι πραγματικό. Συνέβη πριν μερικά χρόνια στο γνωστό πέταλο του Μαλιακού. Ένα βράδυ, ένα αυτοκίνητο με τέσσερεις επιβάτες τράκαρε με ένα φορτηγό που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα τον άμεσο θάνατο τριών από τους τέσσερεις επιβάτες του. Μετά από μια ώρα περίπου προσπαθειών, η πυροσβεστική κατάφερε να κόψει την λαμαρίνα και να απεγκλωβίσει τον τέταρτο, ο οποίος δεν είχε πάθει σχεδόν τίποτα... Κανείς δεν πίστευε στα μάτια του καθώς οι υπόλοιποι τρεις έιχαν βγει φριχτά παραμορφωμένοι...
Προσωπικά πιστεύω ότι αν υπάρχει ένας φύλακας άγγελος για τον καθένα μας, δεν θα λειτουργούσε όπως περίπου ένας σωματοφύλακας. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι ο φύλακας άγγελος θα προστάτευε κάποιον οτιδήποτε και αν γινόταν, ακόμα και αν ο άνθρωπος υπέπεφτε σε σφάλματα. Δε πιστεύω ότι ενεργεί έτσι. Αν ήταν έτσι, δεν θα πάθαινε ποτέ κανείς τίποτα.
Για την ιστορία, αυτός ο τέταρτος επιβάτης, σκοτώθηκε μετά από πέντε λεπτά από διερχόμενο αυτοκίνητο, στο ίδιο ακριβώς σημείο, αν και τα περιπολικά με τους προβολείς φαίνονταν από μακριά, η περιοχή είχε σηματοδοτηθεί με κώνους κτλ.
Φιλικά.
εντυπωσιακή η ιστορία σου φίλε Viktor_Belenko,
συμφωνώ σε αυτα που λες εξ άλλου όπως έχουμε πει πολλές φορές έχουμε ελεύθερη βούληση ακόμα και στο αν θέλουμε την βοήθειά τους. Μην ξεχνάμε όμως πως οι άγγελοι δεν είναι πανταχού παρών και κάποιες φορές δεν βρίσκοντε δίπλα μας...
Ανατρίχιασα πολύ με την ιστορία σου, Viktor_Belenko!
Μου θύμισε φοβερά τις ταινίες "Βλέπω το θάνατό σου", εσάς; :eek:
Όσο για αυτό που λες, Νηρηίδα, είναι όντως εύλογο το ερώτημά σου! :)
Αυτό που σκέφτομαι, βέβαια, είναι πως κάποιος πεθαίνει όταν έρθει η ώρα του, γι'αυτό και ο Φύλακας-Άγγελός του τον προστατεύει μέχρι εκείνη τη στιγμή, που έχει προδιαγραφεί!
Φιλικά,
Lady Nina
ΛΟΙΠΟΝ,ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΤΟ ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ ΤΗΣ.ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΟ ΤΡΟΠΟ,ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ(ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ ΜΑΛΛΟΝ)... :confused: ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΣΟΚ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΑΝ ΣΥΝΗΛΘΕ ΗΤΑΝ ''ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΠΟΤΕ". ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ,ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ;)
Η κοπελα κάλεσε τον αγγελό της...αυτό όμως που εμφανίστηκε ήταν ο αγγελός της??? :D :D
Λένε, όταν προσευχόμαστε να μην παραλείπουμε να αναφερόμαστε στον αγγελό μας.
Ο αγγελός μας είναι πάντα δίπλα μας χέρεται όταν είμαστε καλοί κ στεναχωριέτε όταν κάνουμε κάτι λάθος.
όταν πεθαίνουμε αποστολή του είναι να οδηγήσει τη ψυχή μας στον άλλο κόσμο.και στην αιώνια διαμάχη με τα δαιμόνια να προσπαθήσει να σώσει τη ψυχή.
Επειδή όπως ήδη ειπώθηκε τα δαιμόνια ως έκπτωτοι άγγελοι μπορούν ν απάρουν τη μορφή αγγέλω με σκοπό να μας πλανέψουν(=κοροιδέψουν,τρομάξουν κλπ) ο μόνος τρόπος για να καταλάβεις να αυτό που είδες είναι άγγελος η κάτι άλλο είναι να νιώσεις τα συναισθήματα που σου δημιουργούνται αν όντως είναι άγγελος όσο κ αν ξαφνιαστείς δν θα νιώσεις φόβο.
http://i470.photobucket.com/albums/rr62/alvertigreta/CityOfAngelsFrontCover.jpg
City of Angels
http://www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I
Δεν νομίζω ότι η συγκεκριμένη ταινία αναφερόταν ακριβώς σε φύλακες αγγέλους... αν θυμάμαι καλά σύμφωνα με το story της ταινίας ήταν άγγελοι θανάτου και ερχόταν και έπαιρναν όσους επρόκειτο να πεθάνουν. Σε αυτή τη περίπτωση λοιπόν δε μπορούμε να μιλήσουμε για φύλακες αγγέλους, αλλά μάλλον για το αντίθετο. :eek:
Δεν νομίζω ότι η συγκεκριμένη ταινία αναφερόταν ακριβώς σε φύλακες αγγέλους... αν θυμάμαι καλά σύμφωνα με το story της ταινίας ήταν άγγελοι θανάτου και ερχόταν και έπαιρναν όσους επρόκειτο να πεθάνουν. Σε αυτή τη περίπτωση λοιπόν δε μπορούμε να μιλήσουμε για φύλακες αγγέλους, αλλά μάλλον για το αντίθετο. :eek:Ναι , ηταν Αγγελοι θανατου, ειδαμε το κοριτσακι που την πηρε ο Αγγελος απο το νοσοκομειο αφου ειχε πεθανει και την συνοδευε στο ταξιδι της Την ρωτησε ο Αγγελος (Νικολας Κειτζ) τι της αρεσε ποιο πολυ και αυτη ειπε η πυτζαμες.
Ωραίο θέμα και πολύ ενδιαφέρον .
Απαντώντας στη Νηρηίδα (ελπίζω να μην μας μπερδεύουν , γιατί έχω χρησιμοποιήσει αυτό το nickname σε άλλα site ) , θα της έλεγα ότι κανείς δεν μπορεί να μας βοηθήσει και να μας γλυτώσει από τις πράξεις μας αυτής ή της προηγούμενης ζωής μας.
Θα συμφωνήσω με τον Μεταφυσικόπουλο που κάτι θέλησε να μας πει αλλά το άφησε χωρίς να το ολοκληρώσει.
Ναι ο φύλακας άγγελος μας είναι το άλλο μας μισό , ο ανώτερος μας εαυτός, η δίδυμη μας φλόγα και ταξεδεύουμε μαζί του ανά τους αιώνες .
για πολλα χρονια πιστευα οτι αυτο που λεμε φυλακας-αγγελος ηταν απλα μια χρηση της ελληνικης γλωσσας για να πουμε οτι καποιος σταθηκε τυχερος....
την χρησιμοποιουσε παντα η ξαδερφη μου ,οταν αφου εμαθε τη ζωη μου στο εξωτερικο ,απορουσε και που ειμαι εδω....χαχαχα...
μετα απο καποιες συζητησεις συνδυασα ολα αυτα που μου λεγε περι του ποσο τυχερη ειμουν σε καποιες καταστασεις που βιωσα ,με κατι που μου χε πει μια φιλη εκει στο εξωτερικο....
ειχε δει μια μερα πισω μου οταν μιλουσαμε εντονα για κατι,μια φιγουρα πολυ ψηλη ,σα σκια,μαυρη,με παραξενες πλαγιες προεκτασεις.στεκοταν απλα εκει πισω μου....
μιλησα γιαυτο σε ενα φιλο που γνωριζει και ασχολειται με μεταφυσικα πραγματα και υπεθεσε οτι ισως ειναι αυτο που λεμε φυλακας-αγγελος!
Νοιώθω και εγω όχι συχνά αλλά κάποιες στιγμές υπάρχει κάτι γύρω μου ,δίπλα μου δε μπορώ να το προσδιορίσω ούτε έχω δει απλά νοιώθω. Μια συβουλή , είσαι σίγουρη πως είναι άγγελος και πως το αποδεικνύεις ;. Πολλοί οι πατέρες του ψεύδους και θαυμαστά τα έργα τους , με πιάνεις ; .
Fallen angels
05-02-09, 12:35
ειχε δει μια μερα πισω μου οταν μιλουσαμε εντονα για κατι,μια φιγουρα πολυ ψηλη ,σα σκια,μαυρη,με παραξενες πλαγιες προεκτασεις.στεκοταν απλα εκει πισω μου....
μιλησα γιαυτο σε ενα φιλο που γνωριζει και ασχολειται με μεταφυσικα πραγματα και υπεθεσε οτι ισως ειναι αυτο που λεμε φυλακας-αγγελος
Συνήθως όταν αναφερομαστε σε φυλακες-αγγελους τους περιγραφουμε ως ασπρες μορφες, φτιαγμενες από φως. Ειναι σίγουρος ο φίλος σου ότι αυτη η σκια ήταν ο φύλακας άγγελος σού;
Είχα και εγω μια εμπειρία τέτοια, είμασταν με μία φίλη μου στην παραλία της Θεσ/νικης και περνούσαμε μπροστα από ενα παρκάκι και με ρώτησε αν ήθελα να κάνουμε κούνια. Εγω δεχτηκα, η φίλη μου έκατσε στη μία εγω στη διπλανή, καθως κάναμε είδα (με τη φαντασία μου ήταν, με τα μάτια του μυαλού μου όπως το εξήγησε η φίλη μου αργότερα δν ξέρω) απο μια διαφορετικη γωνία σαν να είμουν πίσω από την φίλη μου, μία μαύρη φιγούρα όπως την περιγράφεις εσύ έμοιαζε σαν να φορουσε κουκουλα αλλά δεν φαινόταν το άνοιγμα και με έσμπρωχνε οπως κανουμε στα μικρα παιδιά που δεν ξέρουν να κάνουν. Εγώ φυσικα τιναχτηκα απο την κούνια αμέσως, πραγματικα τρόμαξα. :eek:
Ζητησα από τη φίλη μου να φύγουμε, αφού της το είπα αλλά είπε να αλλάξουμε κουνιες να δούμε τι να γίνει. Πραγματικα έγινε κάτι περίεργο, συνήθως οταν κάνω κούνια δεν έχω τίποτα αλλά σε εκείνη την κούνια ενιωθα ένα ανεβοκατέβασμα σαν κατι να έβγαινε και να εμπαινε.
Μετα από σταμάτησα και το είπα στην φίλη μου, εδω αρχίζει το περίεργο μου είπε οτι αυτο το ανεβοκατεβασμα η ίδια το νιώθει καθε φορα που ανεβαίνει σε κούνια, τώρα στη δικιά μου κούνια είχε σταματήσει και ένιωθε σφιγμενη.
Αμέσως φύγαμε, λίγο πιο κάτω γύρισα να κοιτάξω πίσω και εβλεπα κατι περίεργο, η μαύρη φιγουρα στεκόταν στην είσοδο του πάρκου και μία την εβλεπα μια δεν την εβλεπα.
Σημείωση: η φίλη και εγω επίσης εχουμε μεγάλη διασθηση, η φίλη μου περισσότερο.
Το περιστατικο έγινε προσφατα και εχω τρομακρατηθει, σας παρακαλω λίγο βοήθεια. :confused:
Όχι δεν είναι φύλακας άγγελος αυτός και το λέω κατηγορηματικά γιατί τον γνωρίζω πολύ καλά .Έχει έρθει από την άλλη πλευρά τη σκοτεινή ,αλλά μην το φοβάστε γιατί τροφή του είναι ο φόβος σας και οι ενέργειες σας.Προσπαθεί να επιζήσει ρουφώντας ενέργεια αλλά ταυτόγχρονα αν αντιμετωπίσει τη δύναμη σας το βάζει στα πόδια.Στην παιδική χαρά τρέφεται από την ενέργεια των παιδιών που είναι καθαρή και αγνή
Όχι δεν είναι φύλακας άγγελος αυτός και το λέω κατηγορηματικά γιατί τον γνωρίζω πολύ καλά .
!!!!!!!!!Τι εννοεις οταν λες τον γνωριζεις πολυ καλα?
Εχεις δει κ εσυ κατι παρομοιο? Αναφερεις,πως τρεφεται με ζωτικη ενεργεια,αλλα ο\η Fallen Angels δεν εννιωσαν καποιου ειδους ζαλη η αδυναμια (τουλαχιστον δεν αναφερουν κατι τετοιο) ,συμπτωματα που παρουσιαζει κανεις οταν του ρουφανε ζωτικη ενεργεια....
Προσωπικα σκεφτομαι μηπως αυτη η μορφη ειναι καποιο στοιχειο που κατοικει στο παρκο...
ΑΓΓΕΛΟΣ DT
05-02-09, 19:40
Φίλε\η kalia...θα σε παρακαλούσα,να γίνεις λιγάκι πιό σαφής για την αναφορά σου!Προφανώς(αν και είμαι ολίγον τι χαμηλού i.Q),μάλλον εννοεις δαίμονες και εωσφόρους,που κατα την άποψη μου δεν έχουν καμμία(μα καμμία)σχέση με την περιγραφή της φίλης fallen angels!Ολοι οι άνθρωποι έχουμε δίπλα μας τον...προσωπικό μας φύλακα ΑΓΓΕΛΟ.Και πιό πολύ εγώ λόγω και ιδίου ονόματος(χιούμορ)!Με όλη την καλή διάθεση,θα μού επιτρέψεις να κρίνω άστοχη αυτή την αναφορά σου στην κραυγή αγωνίας για βοήθεια,της φίλης του forum.Αν κάνω λάθος,ευχαρίστως να το διορθώσω!
!!!!!!!!!Τι εννοεις οταν λες τον γνωριζεις πολυ καλα?
Εχεις δει κ εσυ κατι παρομοιο? Αναφερεις,πως τρεφεται με ζωτικη ενεργεια,αλλα ο\η Fallen Angels δεν εννιωσαν καποιου ειδους ζαλη η αδυναμια (τουλαχιστον δεν αναφερουν κατι τετοιο) ,συμπτωματα που παρουσιαζει κανεις οταν του ρουφανε ζωτικη ενεργεια....
Προσωπικα σκεφτομαι μηπως αυτη η μορφη ειναι καποιο στοιχειο που κατοικει στο παρκο...
Όταν λέω ότι τον γνωρίζω καλά ,θέλω να σου πω ότι μαζί του έχω μιλήσει τουλάχιστον 3 φορές.Δεν είναι εκ πεσών Άγγελος ούτε ήταν ανάγκη τη συγκεκριμένη στιγμή να ρούφηξε ενέργεια.Απλά είπα τι κάνει !
Φίλε\η kalia...θα σε παρακαλούσα,να γίνεις λιγάκι πιό σαφής για την αναφορά σου!Προφανώς(αν και είμαι ολίγον τι χαμηλού i.Q),μάλλον εννοεις δαίμονες και εωσφόρους,που κατα την άποψη μου δεν έχουν καμμία(μα καμμία)σχέση με την περιγραφή της φίλης fallen angels!Ολοι οι άνθρωποι έχουμε δίπλα μας τον...προσωπικό μας φύλακα ΑΓΓΕΛΟ.Και πιό πολύ εγώ λόγω και ιδίου ονόματος(χιούμορ)!Με όλη την καλή διάθεση,θα μού επιτρέψεις να κρίνω άστοχη αυτή την αναφορά σου στην κραυγή αγωνίας για βοήθεια,της φίλης του forum.Αν κάνω λάθος,ευχαρίστως να το διορθώσω!
Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς για τον εαυτό σου εκφράσεις του είδους χαμηλό IQ .Δεν είναι εκ πεσών Άγγελος ,ούτε εωσφόρος γιατί αυτός φέρει το φως .Το συγκεκριμένο αρνητικό ον το το έχω συναντήσει και έχω μιλήσει (?) αν θες μαζί του .Φοράει κάπα με μια κουκούλα στο κεφάλι και το πρόσωπο του άλλοτε δεν υπάρχει και άλλοτε είναι κάτασπρο με τα μάτια πότε τρύπες και πότε να γυαλίζουν κατάμαυρα .Η αναφορά μου είναι πάνω σε προσωπικό βίωμα μου και σε όσα μου έχουν διδαχθεί. Ευχαριστώ
Όταν λέω ότι τον γνωρίζω καλά ,θέλω να σου πω ότι μαζί του έχω μιλήσει τουλάχιστον 3 φορές.Δεν είναι εκ πεσών Άγγελος ούτε ήταν ανάγκη τη συγκεκριμένη στιγμή να ρούφηξε ενέργεια.Απλά είπα τι κάνει !
Ισως τοτε να γνωριζεις κατι παραπανω απο μενα. Επισεις θα με ενδοιεφερε πολυ να μαθω πως επικοινωνησες μαζι του και για ποιο λογο.
Δεν συμβαινουν αλλωστε καθημερινα περιστατικα...
Καλησπέρα, είναι το πρώτο μου post εδώ και έπεσα πάνω στο site σας ψαχνωντας πληροφορίες για ένα θέμα που τον τελευταίο καιρό "βασανίζει" την σκέψη μου..
Κατ΄αρχήν να αναφέρω οτι κάνω reiki και αρκετά συχνά διαλογισμο.. Τον τελευταίο καιρό και εντελώς ξαφνικά.. είδα τον άγγελο μου..Ημουν μόνη σπίτι και διάβαζα, οταν είδα την μορφή του δεξιά εκεί που καθόμουν.. Δεν τρόμαξα, το μόνο που έκανα είναι να του πώ να έρθει να καθήσει δίπλα μου..
Απο εκείνη την στιγμή τον νιώθω κοντά μου.. ακομα και οταν είμαι με κόσμο τον βλέπω πάντα δίπλα μου.. στο ίδιο σημείο.. 4 φορές που εχω ζητήσει την βοηθεια του με έχει βοηθήσει (και ξέρω οτι δεν ειναι θέμα τύχης)..
Πριν απο 4 μέρες μάλιστα είχα ξαπλώσει στον καναπε περιμένωντας να με πάρει ο φίλος μου τηλεφωνο και μετά να πάω να κοιμηθώ... Ξαφνικά και ενώ είχα σχεδον κοιμηθεί ακόυω να χτυπάει το τζαμι απο το ΄συνθετο που υπάρχει δίπλα.. (αξίζει να αναφέρω οτι το τζάμι ΔΕΝ μπορεί να "κινηθεί" παρά μονο αν το αγγίξει κάποιος γιατι ειναι απο χοντρό γυαλί).. ανοιγω τα μάτια μου αλλά επειδή νύσταζα δεν έδωσα σημασία και συνεχισα να κοιμάμαι.. μετά απο λίγο συμβαίνει για δευτερη φορά πιο έντονα... Ξυπνησα και πήγα στο κρεβάτι μου.. Ημουν σίγουρη οτι ο φίλος μου δεν θα με πάρει τηλεφωνο, όπως και έγινε...
Ελπίζω να σας βοήθησα να καταλάβετε περίπου τι συμβαίνει και αν κάποιος θα μπορουσε να με βοηθησει ίσως..
:) Προσωπικά σε πιστεύω απόλυτα και ναι πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει φύλακας άγγελος.Μόνο και μόνο που κάνεις διαλογισμό φτάνει για να ανοίξεις την πόρτα της 6ης σου αίσθησης και είναι ο πιο άμεσος τρόπος για επικοινωνία με τον φύλακα άγγελο και με τον ανώτερο εαυτό.Εχω δει κι εγώ τον δικό μου άγγελο όπως ξέρω από προσωπική πείρα ότι υπάρχει και ο άγγελος συνοδός(που σε συνοδεύει στον άλλο κόσμο όταν πεθάνεις).Εύχομαι μα μην φοβάσαι γιατί αυτό που βλέπεις είναι χάρισμα και λίγοι μπορούν να το δουν
Όχι δεν είναι φύλακας άγγελος αυτός και το λέω κατηγορηματικά γιατί τον γνωρίζω πολύ καλά .Έχει έρθει από την άλλη πλευρά τη σκοτεινή ,αλλά μην το φοβάστε γιατί τροφή του είναι ο φόβος σας και οι ενέργειες σας.Προσπαθεί να επιζήσει ρουφώντας ενέργεια αλλά ταυτόγχρονα αν αντιμετωπίσει τη δύναμη σας το βάζει στα πόδια.Στην παιδική χαρά τρέφεται από την ενέργεια των παιδιών που είναι καθαρή και αγνή
μήπως γνωρίζουμε κάποιο όνομα;
που ανήκει και γιατί αναγκάζεται να τρέφεται απο τη δική μας ενέργεια;
όλοι οι άνθρωποι νιώθουν την παρουσία του; και αν ναι με ποιόν τρόπο και τι είδους δύναμη κάνουμε χρήση εμείς για να τον αντιμετωπίσουμε;
Πριν 2 χρόνια περίπου ήμουν μέσα στο λεωφορείο,και ενώ κρατούσα ένα modem (με σκοπό να το πάω σε φίλους μου για σύνδεση),με πλησιάζει κάποιος νεαρός ντυμένος με άσπρη βερμούδα και άσπρο μπλουζάκι,και μου αρχίζει κουβέντα για υπολογιστές έτσι στο άσχετο.Μερικές μέρες αργότερα βλέπω τον ίδιο τύπο με τα ίδια ρούχα ακριβώς στην πλατεία,μεσημέρι και με χαιρετάει,μου λέει "με θυμάσαι,από το λεωφορείο πριν λίγες μέρες",του λέω "ναι",αλλά σκέφτηκα να μην του πιάσω κουβέντα και έτσι έφυγα.Κοίταξα πίσω μου μήπως με παρακολουθεί,αλλά δεν υπήρχε τίποτα!!!!!!!!!!!!!Τη δεύτερη φορά είχα περάσει από εκκλησία και είχα ανάψει κεριά!!!!!
Λέτε να ήταν ο φύλακας άγγελός μου?
ps : Πριν λίγο καιρό ενώ ήμουν πεζός με χτύπησε αμάξι,και εγώ σηκώθηκα αμέσως!!!!!!!!!Πήγα στο νοσοκομείο,και αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις,δεν είχα απολύτως τίποτα!Ο οδηγός όμως νόμιζε ότι με είχε σκοτώσει!!!!!!Εκεί είμαι σίγουρος ότι με προστάτεψε ο άγγελός μου
Trithemius
25-05-09, 22:46
Πριν λίγο καιρό ενώ ήμουν πεζός με χτύπησε αμάξι,και εγώ σηκώθηκα αμέσως!!!!!!!!!Πήγα στο νοσοκομείο,και αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις,δεν είχα απολύτως τίποτα!Ο οδηγός όμως νόμιζε ότι με είχε σκοτώσει!!!!!!Εκεί είμαι σίγουρος ότι με προστάτεψε ο άγγελός μουΚαι πως είσαι τόσο σίγουρος για κάτι τέτοιο;
Και πως είσαι τόσο σίγουρος για κάτι τέτοιο;
Επειδή έσπασα με το κεφάλι μου το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και έπεσα κάτω αμέσως....Και έκανα και εγκεφαλογράφημα και όλα ήταν μια χαρά!!!!!!Λέω είχα φύλακα άγγελο σίγουρα τότε,χωρίς να τον δω!!!!!!!Θα μπορούσα να μην υπήρχα!
Trithemius
26-05-09, 13:52
Επειδή έσπασα με το κεφάλι μου το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και έπεσα κάτω αμέσως....Και έκανα και εγκεφαλογράφημα και όλα ήταν μια χαρά!!!!!!Λέω είχα φύλακα άγγελο σίγουρα τότε,χωρίς να τον δω!!!!!!!Θα μπορούσα να μην υπήρχα!Και από αυτό εξήγαγες το συμπέρασμα ότι υπήρχε κάποιος φύλακας άγγελος που σε έσωσε; Θα μπορούσα να σου παραθέσω μία ολόκληρη λίστα από συναφή περιστατικά που για όλα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για φύλακες αγγέλους αλλά και για άτομα που έζησαν τέτοια περιστατικά και απλά δεν αποδέχονται την ύπαρξη μιας τέτοιας "οντότητας"...
MyBestFriendIsAnAngel
28-05-09, 14:35
Άγγελοι υπάρχουν παντού...
Trithemius
28-05-09, 14:59
Άγγελοι υπάρχουν παντού...
Μου θυμίζει το "οι Ναΐτες έχουν πάντα σχέση" από το εκκρεμές του Φουκώ :rolleyes:
MyBestFriendIsAnAngel
28-05-09, 19:13
Μου θυμίζει το "οι Ναΐτες έχουν πάντα σχέση" από το εκκρεμές του Φουκώ :rolleyes:
Δεν έχω καμία σχέση με τους Ναΐτες Ιππότες...
εχω δει και εγω ενα τετοιο.αυτη ειναι η δικια μου ιστορια...
Γυρναγα απο το φροντιστηριο και ειδα να καθεται σε ενα παγκακι αποσταση 2 μετρα μακρυα ενας τυπος ο οποιος μεν φορουσε κουκουλα αλλα δεν φαινοτανε το προσωπο του καθολου.εβλεπα ενα μαυροκενο.να προσθεσω οτι ητανε βραδυ αλλα σε αποσταση αλλων 3 μετρων η 2 το πολυ υπηρχε φανοστατης.αλλα δεν τρομαξα καθολου.Γτ νομιζα οτι ητανε ενα παιδι απο την γειτονια που φλερταραμε και απλα την ειχε στησει εξω απο το φροντιστηριο..
ενας γνωστος μου που ασχολειται με αυτα μουειπε οτι ητανε voladore.τι ειν' παλι τουτο.εχουνε περασει πολλα χρονια απο τοτε και δν εχω ξαναδει τιποτα σχετικο με αυτον. :confused: :confused:
Επειδή έσπασα με το κεφάλι μου το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και έπεσα κάτω αμέσως....Και έκανα και εγκεφαλογράφημα και όλα ήταν μια χαρά!!!!!!Λέω είχα φύλακα άγγελο σίγουρα τότε,χωρίς να τον δω!!!!!!!Θα μπορούσα να μην υπήρχα!
Πιστεύω στην ύπαρξη των αγγέλων αλλά καλό είναι να μην ενθουσιαζόμαστε τόσο εύκολα και παρερμηνεύουμε γεγονότα. Το ότι έσπασε το τζάμι δεν σημαίνει πως το χτύπημα ήταν τόσο βίαιο.
Το κρανίο εξ άλλου είναι το σκληρότερο μέρος του σώματος, αν βαρέσεις γροθιά κάποιον στο μέτωπο θα σπάσουν τα δέχτυλά σου...και ένα τζάμι δεν είναι δύσκολο να σπάσει πόσο μάλλων ένα παρμπριζ που είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να θρυματίζεται για να μην τραυματιστεί ο οδηγός.
Όλοι έχουμε έναν φύλακα άγγελο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορέσουμε και να τον δούμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Αλλοίμονο αν όλοι μπορούσαμε να βλέπουμε τον κόσμο των αοράτων! Τότε δεν θα είχε νόημα! Ούτε κι εγώ έχω δει τον άγγελό μου ή κάτι άλλο όταν ασχολιόμουν. Ούτε τη μαμά μου που πέθανε πρόσφατα δεν έχω δει, παρότι την έχω χιλιοπαρακαλέσει. Μόνο έχω "αντιληφθεί" πράγματα σε διάφορες περιπτώσεις (αίσθηση στροβιλίσματος και κενού σε περίπτωση οντότητας, επέμβαση πάνω στην ύλη από το πνεύμα της μητέρας). Και δε νομίζω να είναι τυχαία όλα αυτά. Ό,τι αντέχει βιώνει κανείς. Ίσως εγώ, όπως κι άλλοι πολλοί από εμάς, να μην αντέχω να δω...
Πιστεύω στην ύπαρξη των αγγέλων αλλά καλό είναι να μην ενθουσιαζόμαστε τόσο εύκολα και παρερμηνεύουμε γεγονότα. Το ότι έσπασε το τζάμι δεν σημαίνει πως το χτύπημα ήταν τόσο βίαιο.
Το κρανίο εξ άλλου είναι το σκληρότερο μέρος του σώματος, αν βαρέσεις γροθιά κάποιον στο μέτωπο θα σπάσουν τα δέχτυλά σου...και ένα τζάμι δεν είναι δύσκολο να σπάσει πόσο μάλλων ένα παρμπριζ που είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να θρυματίζεται για να μην τραυματιστεί ο οδηγός.
καμιά φορά φίλε/η Raistlin είναι και η αίσθηση που έχεις για ένα γεγονός που σε κάνει να πιστεύεις. πόσες φορές , χωρίς λογική, έχεις διαίσθηση για κάτι και βγαίνεις σωστός? ε κάπως έτσι..
αγαπητή demi, όπως ανέφερα πριν πιστεύω στην ύπαρξη των αγγέλων, και Αγίων και έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις μεσολάβησης στην ζωή των ανθρώπων και όντος πιστεύω πως γίνεται. Αλλά καμιά φορά υπάρχει και η προδιάθεση για αυτήν την διαίσθηση με αποτέλεσμα να την επιβάλεις εσύ στον εαυτό σου. Έτσι κάποια περιστατικά που δεν ήταν εκ των προτέρων θανάσιμα απλά μπορεί να σου προκαλούσαν κάποιον τραυματισμό να τα μεγιστοποιούμε.
δεν διαφωνώ...υπάρχουν και τα δύο, απλά πρέπει να μάθουμε να τα ξεχωρίζουμε... :)
^GHOST RIDER^
05-11-09, 07:44
Εκατσα και διαβασα εδω πραγματα που ποτε δεν μου ειχαν περασει απο το μυαλο περι αγγελου φυλακα.
Ειναι φοβερα αισιοδοξο οτι υπαρχει ενας αγγελος να μας φυλαει και αυτες τις μερες ειμαι σε αναζητηση του δικου μου αγγελου(ισως το εχω αναγκη).
Θα πω και εγω ενα δυο περιστατικα αλλα δυστιχως δεν τον εχω δει τον φυλακα μου(ακομα) :o
Ενα παρολιγο θανατηφορο ατυχημα να γινοταν σε μενα και τον κολητο οταν ειμασταν πιτσιρικαδες.
Πηγαιναμε στην εθνικη πριν τον κομβο κηφησιας που ολοι ξερουμε(οδηγουσε ο κολητος)
Ξαφνικα βλεπει ενα τετραγωνο πραμα στην μεση της εθνικης ξερετε απο τα κρασπεδα τα πορτοκαλι που βαζουνε στα διαζωματα αλλα απο τα μεγαλα στις εθνικες οδους,φανταστειτε ποιο ψηλο απο ενα πεζοδρομιο.
Ο κολητος το περασε για χαρτοκουτι και πως ειχε την φαεινη ιδεα να το περασουμε απο πανω του να το συνθλιψουμε,ομως την τελευταια στιγμη αντιλαμβανεται οτι ειναι τσιμεντενιο αυτο το πραμα...
Δεν ξερω πως εγινε το περασαμε ολο απο πανω,καναμε αλμα (τυπου κασκαντερ)με λιγα λογια και θυμαμαι την χαρακτηριστικη φατσα απο το διπλα αυτοκινητο με ανοικτο το στομα :eek:
Θυμαμαι ακομα οτι ειδα τον ουρανο του διπλα αυτοκινητου απο υψος και αμεσως μετα προσγειωθηκαμε χωρις να χασουμε τον ελεγχο της μηχανης..
Κοψαμε ταχυτητα και σταματησαμε ακριβως στον κομβο κηφησιας,η ζαντα μπροστινη ειχε στραβωσει και ειχε χασει σχεδον ολο τον αερα..
Ειλικρινα δεν ξερω πως γλυτωσαμε απο κατι τετοιο,το μονο σιγουρο θα ηταν μια ανατροπη και τουμπες με τα κεφαλια μας κατω..
Και κατι που θυμηθηκα λιγο χιουμοριστικο..
Ειμουν φανταρος και ειχα υπηρεσια θαλαμοφυλακα..
Με ειχε παρει ο υπνος και ξαφνικα νιωθω κατι να με ακουμπαει εκει στο τραπεζακι που ειχα ακουμπησει την κεφαλα μου,στην αρχη τρομαξα κοιταω διπλα μου και ειχε ερθει ενα σκυλι απ εξω και μου εκανε με το ποδαρακι του στο ποδι μου..
Κοιταω το ρολοι και ηταν η ωρα να τους ξυπνησω στο τσακ που λεμε :rolleyes:
Το σκυλακι(αδεσποτο)εφυγε αμεσως αφου του εκανα στο κεφαλακι νευμα οταν ειδα το ρολοι σαν να του ελεγα ευχαριστω μετα δεν το ξαναειδα..
Syntagmatarxhs
05-11-09, 19:30
Εκατσα και διαβασα εδω πραγματα που ποτε δεν μου ειχαν περασει απο το μυαλο περι αγγελου φυλακα.
Ειναι φοβερα αισιοδοξο οτι υπαρχει ενας αγγελος να μας φυλαει και αυτες τις μερες ειμαι σε αναζητηση του δικου μου αγγελου(ισως το εχω αναγκη).
Θα πω και εγω ενα δυο περιστατικα αλλα δυστιχως δεν τον εχω δει τον φυλακα μου(ακομα) :o
Ενα παρολιγο θανατηφορο ατυχημα να γινοταν σε μενα και τον κολητο οταν ειμασταν πιτσιρικαδες.
Πηγαιναμε στην εθνικη πριν τον κομβο κηφησιας που ολοι ξερουμε(οδηγουσε ο κολητος)
Ξαφνικα βλεπει ενα τετραγωνο πραμα στην μεση της εθνικης ξερετε απο τα κρασπεδα τα πορτοκαλι που βαζουνε στα διαζωματα αλλα απο τα μεγαλα στις εθνικες οδους,φανταστειτε ποιο ψηλο απο ενα πεζοδρομιο.
Ο κολητος το περασε για χαρτοκουτι και πως ειχε την φαεινη ιδεα να το περασουμε απο πανω του να το συνθλιψουμε,ομως την τελευταια στιγμη αντιλαμβανεται οτι ειναι τσιμεντενιο αυτο το πραμα...
Δεν ξερω πως εγινε το περασαμε ολο απο πανω,καναμε αλμα (τυπου κασκαντερ)με λιγα λογια και θυμαμαι την χαρακτηριστικη φατσα απο το διπλα αυτοκινητο με ανοικτο το στομα :eek:
Θυμαμαι ακομα οτι ειδα τον ουρανο του διπλα αυτοκινητου απο υψος και αμεσως μετα προσγειωθηκαμε χωρις να χασουμε τον ελεγχο της μηχανης..
Κοψαμε ταχυτητα και σταματησαμε ακριβως στον κομβο κηφησιας,η ζαντα μπροστινη ειχε στραβωσει και ειχε χασει σχεδον ολο τον αερα..
Ειλικρινα δεν ξερω πως γλυτωσαμε απο κατι τετοιο,το μονο σιγουρο θα ηταν μια ανατροπη και τουμπες με τα κεφαλια μας κατω..
Και κατι που θυμηθηκα λιγο χιουμοριστικο..
Ειμουν φανταρος και ειχα υπηρεσια θαλαμοφυλακα..
Με ειχε παρει ο υπνος και ξαφνικα νιωθω κατι να με ακουμπαει εκει στο τραπεζακι που ειχα ακουμπησει την κεφαλα μου,στην αρχη τρομαξα κοιταω διπλα μου και ειχε ερθει ενα σκυλι απ εξω και μου εκανε με το ποδαρακι του στο ποδι μου..
Κοιταω το ρολοι και ηταν η ωρα να τους ξυπνησω στο τσακ που λεμε :rolleyes:
Το σκυλακι(αδεσποτο)εφυγε αμεσως αφου του εκανα στο κεφαλακι νευμα οταν ειδα το ρολοι σαν να του ελεγα ευχαριστω μετα δεν το ξαναειδα..
χαχα Tο δευτερο περιστατικο ασχολιαστο.... το θεμα ειναι οτι και σε μενα ειχε τυχει παλαιοτερα να κοιμηθω σε σκοπιες και υπηρεσιες γενικα και να μην εχει τυχει ποτε να με πιασουν.... Ενω ο κολλητος μου σειρα μου που ηταν ο πιο τυπικος απο ολους μια φορα καθισε στη σκοπια χωρις να κοιμηθει και τον καναν αναφορα.. Ενταξει δεν ειναι θεμα ζωης και θανατου να σε πιασουν εδω και πιστευω ισως τυχη να ναι και οχι ο φυλακας αγγελος....... Θεωρω οτι ηταν ο φυλακας αγγελος η ο αγιος της ημερας ( Αγιος Αρτεμιος) οταν με προφυλαξε απο τροχαιο πριν απο ενα μηνα σε δρομο που επρεπε να παραχωρησω προτεραιοτητα στον δεξια και για καποιο λογο δεν το καταλαβα αλλα το τρακαρισμα ηταν τοσο ισχυρο που το αυτοκινητο επαθε ολικη, ανοιξαν οι αεροσακοι αφου ειχα κανει ποσες σβουρες στον αερα....Τεραστια ζημια βεβαια αλλα οταν καταλαβα οτι μπορει να ειχα μεινει αναπηρος καταλαβα οτι ημουν απο τους τυχερους..Κασι οχι μονο αυτη αλλα και αλλες φορες στη ζωη μου σταθηκα πολυ τυχερος και εφταψυχος μπορω να πω και αισθανθηκα οτι καποιος με προστατευσε.....
^GHOST RIDER^
06-11-09, 04:26
Εχει κανεις ιδεα για το παρακατω λινκ περι τινους προκειται??
Εχει σχεση με τον φυλακα αγγελο αλλα δεν καταλαβαινω ακριβως..
http://www.psychic.gr/
και εγω εχω δει τον φυλακα αγγελο μου..πιστευω πως υπαρχουν και μας προστατευουν..ειναι πολυ ομορφο να ξερεις οτι καποιος ειναι διπλα σου συνεχεια.
εγω απο μικρη εχω φοβια με το σκοταδι και με καποιεσ εμπειριεσ μεταφυσικες που ειχα,δεν μπορω να κοιμηθω χωρις φως(οχι πως αλλαζει κατι,απλα παντα θελω να βλεπω οτι γινεται ).εκεινη την περιοδο εμενα ακομη με τους γονεισ μου,το συγκεκριμενο βραδυ φοβομουν ενω ειχα το φως του χολ ανοιχτο..πηγα στους γονεισ μου και κοιμηθηκα στην κρεβατοκαμαρα με τον μπαμπα μου.παλι δεν μπορουσα να ηρεμησω,ειχα την αισθηση οτι καποιος ηταν στο σπιτι.δεν πηγαινε αλλο με πιασαν τα κλαματα και ειπα"σε παρακαλω θεε μου βοηθησε με δεν αντεχω αλλο" εκεινη την ωρα,ειδα μια φωτεινη μορφη που κοιτουσε εξω απο το παραθυρο της κρεβατοκαμαρας.φορουσε ασπρο μανδυα και στη μεση ειχε κατι σαν χρυσο σκοινη,οχι ζωνη,ξανθια φωτεινα μαλλια..σε 3 δευτερολεπτα χαθηκε.και εγω κοιμηθηκα σαν να μου ειχαν δωσει υπνοτικο,χμμ οφειλω να ομολογησω οτι ηταν πιο αποτελεσματικο ;)
Syntagmatarxhs
06-11-09, 22:35
<<Κόστος 500 ευρώ Σε Ασήμένιο, ή 800 σε Χρυσάφι.>>
Αρα κοινος κοσμηματοπωλης.. Αλλα και τζαμπα να μου το δινε εγω δεν θα ασχολιομουνα γιατι πιστευω τον αγγελο μονο μεσω θρησκειας καποιος θα τον δει -αν τον δει- και οχι μεσω μαγειας να δεις ενα ον το οποιο σιγουρα θα ειναι καποιος δαιμονας και οχι ο φυλακας αγγελος σου..
^GHOST RIDER^
24-11-09, 18:50
Αναρωτιομουνα χθες μεσα μου αν με ακουει ο αγγελος μου,ξερετε αυτος ο μονολογος που κανουμε με τον εαυτο μας και μετα το βραδυ που μπηκα σε ενα ασχετο φορουμ με τραγουδια κτλ
Μου ποσταρε ενας φιλος στο προφιλ μου...
οι αγγελοι ειναι παντα διπλα μας .. να το θυμασαι.
Με μια εικονα ενος αγγελου σε ενα ωραιο τοπιο,ποσο τυχαιο μπορει να ηταν?:o
Με το παιδι δεν εχω καμια συζητηση περι του θεματος.
santouroviolis
16-12-09, 01:24
Οι αγγελοι ειναι γυρω μας,μας προστατευουν σε δυσκολες καταστασεις αλλα επεμβαινουν κ στα πιο απλα θεματα της ζωης μας,αρκει να μπορουμε να διακρινουμε τις κινησεις τους.Νομιζω πως δε υπαρχει λογος να προσπαθησουμε να επικοινωνησουμε μαζι τους,διοτι αν ηταν ετσι τοτε ο Δημιουργος θα ειχε φροντισει να εχουμε κ αυτη την αισθηση.
Προσωπικα εχω νιωσει τη αισθηση του αγγελου μου οταν εχω καποιο μεγαλο προβλημα.πριν πεσω για υπνο διαλεγω ενα τυχαιο βιβλιο(τα διαβαζω παντα αποσπασματικα κ ποτε απο την αρχη μεχρι το τελος) απο την βιβλιοθηκη μου κ το ανοιγω τυχαια σε καποια σελιδα κ βρισκω πραγματικα λυση στο προβλημα μου μεσα απο αυτα που διαβαζω.
Πιστευω οτι εκει συμμετεχει ο αγγελος μου.Δεν ειναι τυχαιο, με βοηθαει στο τι βιβλιο να ανοιξω κ σε ποια σελιδα συγκεκριμενα.Εχει τυχει πολλες φορες να χαλασει η μηχανη μου στον δρομο.Οταν παω να εκνευριστω σκεφτομαι....
Κ αν αυτο εγινε απο καποιον για καλο μου; κ αν παρακατω επεφτα κ χτυπαγα ασχημα; η με χτυπαγε ενα αυτοκινητο; κ τοτε ειμαι παλι ηρεμος!
Νομιζω οτι ο αγγελος μας καθε μερα μας δινει σηματα πως ειναι διπλα μας με διαφορους τροπους...
Ακούω πολλά για τους αγγέλους αλλά πόσοι πραγματικά από εμάς που λέμε "Πιστεύω στον προσωπικό μου άγγελο" έχουμε πραγματική γνώση και κατανόηση σχετικά με αυτό το θέμα;
Είναι εύκολο να λέμε πιστεύω σε αυτό ή σε εκείνο, αλλά έχει κάποια αξία μία τέτοιου είδους πίστη ;
Δεν λέω ο,τι άγγελοι δεν υπάρχουν αλλά ο,τι προσωπικά προσπαθώ να διαχωρίζω την πίστη από την αληθινή γνώση και εμπειρία.
Είναι καλό να θυμόμαστε ο,τι η πνευματική γνώση, βοήθεια ή καθοδήγηση θα πρέπει να έρχεται δωρεάν.
KingOfSouth
27-01-10, 17:40
Ενδιαφερον ολα οσα διαβασα στο παρων θεμα,αλλα η ερωτηση ειναι μια,υπαρχει η δεν υπαρχει τελικα φυλακας αγγελος για το καθενα απο εμας???Λιγο δυσκολο να απαντηθει με σιγουρια πιστευω,αν και οι περισσοτεροι απο εμας εχουμε και κατι να διηγηθουμε οπως και εγω φυσικα...
Ενα βραδυ πριν 3 χρονια ημουνα στη πατησιων,αγοραζω απο ενα περιπτερο μια καρτα για το κινητο και επειδη εβρεχε ειχα τη φαινη ιδεα να σηκωσω το μπουφαν μεχρι το αφτι μου για να βαλω το κινητο απο μεσα για να περασω τη καρτα ωστε να μη βραχει το κινητο,αφου λοιπον πηρα τηλ και περιμενα τις ηχογραφημενες οδηγιες ακουω μια κορνα συνεχομενη και με το που κατεβαζω το μπουφαν συνηδητοποιω οτι ειμαι στη μεση του δρομου και ενα αυτοκινητο ερχοταν κατα πανω μου,χωρις να προλαβω να κανω κατι νιωθω κατι αρκετα ζεστο στη πλατη μου να με πιανει και ξαφνικα βρεθηκα πεσμενος στην ακρη του δρομου νομιζοντας οτι με ειχε χτυπησει το αυτοκινητο,βεβαια ο οδηγος του αυτοκινητου σταματησε κατεβηκε κατω και ακομα θυμαμαι τη φατσα του απορημενη και να μου λεει 'μα καλα πως καταφερες και πηδηξες ετσι στην ακρη?'..Τοτε και εγω τον ρωτησα αν με χτυπησε και μου ειπε οχι,και οντως δεν με ειχε καν ακουμπησει,κοιταξα γυρω μου και ειδε μονο κατι περαστικους να κοιτανε και ενιωθα τη πλατη μου να ειναι ακομα ζεστη...
Βεβαια πριν και μετα απο αυτο το περιστατικο δεν ειχα κατι αναλογο..Τωρα τι ηταν αυτο που με τραβηξε περα δεν ξερω..........
kiprianos1
31-01-10, 11:57
Εδώ και καιρό βλέπω τα θέματα που βάζετε και προσπαθώ να συμμετέχω σε όσα μπορώ, είπα λοιπών να γράψω και εγώ λίγα πράγματα σκέφτηκα που μου συμβαίνουν καταρχήν θα ήθελα να πω ότι σε όλα τα θέματα θα ήθελα να συμμετάσχω και να ανοίξω ένα διάλογο σκέφτηκα με αυτό που μου συμβαίνει έχε ψάξει για διάφορα μεταφυσικά και ξέρω κάποια πράγματα μέχρι τώρα έχω δει να γράφεται για αγγέλους αλά δεν έχω δει πουθενά να αναφέρεται για αγγέλους αλά όχι με μορφή πνεύματος αλά με μορφή ανθρώπου αυτοί υπάρχουν για όταν δεν ακούς τον πραγματικό φύλακα άγγελο σου και έρχονται και με κάποια χαρίσματα που έχουν σε βοηθούν να το προσπεράσεις ως γνωστό οι φύλακες άγγελοι δεν θέλουν να μας βλέπουν δυστυχισμένους όποτε όποτε μπορούν βοηθούν αρκεί να το ζητήσετε αλλά όταν εσείς συνεχίζεται να είστε χάλια και να μην τον ακούτε υπάρχει ο φύλακας άγγελος που είναι άνθρωπος σε αυτή την κατηγορία ανήκω και όλοι μου λένε να το αποδεχτώ αλλά εμένα δεν μου αρέσει
Καλό είναι να χρησιμοποιούμε που και που και τα σημεία της στίξης (τελείες, κόμματα κλπ) για να μπορούν και οι άλλοι να διαβάζουν με ευκολία και να κατανοούν καλύτερα όσα θέλουμε να πούμε. φιλικά ~melian
Σαν ανθρωποι , δεν βλεπουμε και αντιλαμβανομαστε πολλα.
Μην ξεχναμε. οτι βλεπουμε μονο ενα 5% και ο εγκεφαλος λειτουργει συνολικα ενα 8 -10 %
Πολυ μικρα ποσοστα και τα δυο αρα δεν μπορουμε να αποριψουμε τιποτα σε σχεση με τον αυλο κοσμο που μας περιβαλει. Αυλο? γιατι πολυ απλα δεν ειμαστε ακομα σε θεση να τον δουμε.
Σε ολα τα χρονια της ανθρωποτητας , υπαρχουν αναφορες διαδορων τυπων σε εμπειριες και ειναι κατι που κανεις δεν μπορει να αμφισβητιση, δεν μπορει να ακυρωσει.
Στο θεμα μας ....Αγγελους ...που υπαρχουν σε ολες τις θρησκειες και στα αρχαια ακομα χρονια. Μπορει να μην υπαρχουν σαν ονομα ...Αγγελοι .... αλλοι τους λενε Αγγελους , αλλοι Πλειαδικοι , εξωγηινοι , φωτεινα οντα .κα.
Για το κακο, Δαιμονες, αρνητικες οντοτητες, Γκριζοι, Δρακονιανοι, κα
Δεν πιστευω να εχει και μεγαλη σημασια για την ονομασια τους, σημασια εχει αυτο που νιωθουμε . Επειδη δεν κατεχουμε την αληθεια πρεπει να αφησουμε τα συναισθηματα να μας πουν την αληθεια , εστω αυτη την μικρη και για την δεδομενη στιγμη.
Τα συναισθηματα μας, θα μας προστατεψουνε , θα μας προαιτημασουνε, γιατι μεσα απο τα συναισθηματα μας , μιλαει η ψυχη.
Αφηνοντας το Φως να μπει στην ζωη μας, μπορουμε να δουμε ενα μερος του. Και λεω ενα μερος του γιατι κακα τα ψεματα ειμαστε ακομα πολυ μικροι για να καταλαβουμε το ΟΛΟ.
Υπαρχουν ομως καποιοι που θα μας βοηθησουν , που ειδη μας βοηθουν να κατανοησουμε, το ολο θεμα. Δεν ειναι παρα αλλοι παρα οι Αγγελοι και η δικη μας θεληση.
:confused:και εμενα μου έτυχε κάτι περίεργο.προχθές είδα μεταξεί ύπνου και ξύπνιου έναν άνθρωπο στο ταβάνι από πάνω μου να με κοιτάει.ήταν χαμογελαστός με ρούχα αρχαίου.είχε μαλλιά σα άγγελος και το "παρουσιαστικοτου" ήταν έτσι όπως περιγραφουν τους aggelous.de ήταν όμως με φως γύρο από το σώμα του.εκείνη τη στιγμή ταυτόχρονα ένιωσα μια δύναμη να μου πιάνει τα χερια την απώθησα και "μαφισε".τώρα τι ήταν αυτός δε ξέρω ......
βρε παιδιά κι εγώ έχω μπερδευτεί. υπάρχει άγγελος φύλαξ.απλά βλέπουμε κάποιες φορες κάτι οντα που μπορεί να απέχουν τελείως από αυτά που θέλουμε να δούμε.μπορεί νάνε πλάνη του diavolou.ki εγώ κάτι περίεργα παρόμοια έχω νιώσει κι ειδικά τελευταία μα δε ξέρω τι να πω ??? άγγελοι είναι για τίποτε οντα άσχετα που περιφέρονται στο αστρικό επίπεδο ???μακάρι να είναι άγγελοι αυτοί που βλέπουμε.οι άγγελοι είναι τα αδέρφια μας.οι φίλοι μας στη μοναξιά μας μοναδικοί σύντροφοι.αυτοί που είναι διπλα μας σε ola.an υπάρχουν τότε αυτά είναι υπέροχα που λέγονται για τους αγγέλους.
βρε παιδιά κι εγώ έχω μπερδευτεί. υπάρχει άγγελος φύλαξ.απλά βλέπουμε κάποιες φορες κάτι οντα που μπορεί να απέχουν τελείως από αυτά που θέλουμε να δούμε.μπορεί νάνε πλάνη του diavolou.ki εγώ κάτι περίεργα παρόμοια έχω νιώσει κι ειδικά τελευταία μα δε ξέρω τι να πω ??? άγγελοι είναι για τίποτε οντα άσχετα που περιφέρονται στο αστρικό επίπεδο ???μακάρι να είναι άγγελοι αυτοί που βλέπουμε.οι άγγελοι είναι τα αδέρφια μας.οι φίλοι μας στη μοναξιά μας μοναδικοί σύντροφοι.αυτοί που είναι διπλα μας σε ola.an υπάρχουν τότε αυτά είναι υπέροχα που λέγονται για τους αγγέλους.
Πιστευω χωρις να ειμαι ειδικος του θεματος και αν κανω λοθος ας με διορθωσουν αλλα σημασια αν εχεις καποια τετοια επαφη , ειναι τα συναισθηματα σου. Αν νιωσεις αρνητικα συναισθηματα τοτε δεν ειναι καλο και το αντιθετο αν τα συναισθηματα ειναι θετικα. Παντα με επιφυλαξη.
:rolleyes:είναι τόσες πολλές οι theories πάνω σε αυτά τα θέματα που δε ξέρω έχω μπερδευτεί..... τις ακούω όλες κι τις σέβομαι απόλυτα. πάντως ας ελπίζουμε για το καλλίτερο και να βαδίζουμε σε αισιόδοξα μονοπάτια με ήλιο την αγάπη.........
:)
παρακαλώ εάν έχετε το χρόνο και τη διάθεση "περιγραψε το" τον άγγελο σας .πως είναι ???θυμάστε χαρακτηριστικά του ???? τι ρούχα φορούσε έκπεμπε φως ???είχε φτερά ???κάτι περίπου μου έχει συμβεί κι εμενα "γιαυτο" ρωτάω
Οι άγγελοι απ ότι γνωρίζω μπορούν να πάρουν διαφορες μορφές (το ίδιο και οι δαίμονες και να τους παριστάνουν πλανεύοντας μας).
Αγαπητή ageras, υπάρχουν και στην αγια Γραφή αναφορές εμφανίσεων αγγέλων. Φορούσαν συνήθως άσπρα ενδύματα και δεν είχαν φτερά. έχω ακούσει για ανθρώπους που είδαν αγγέλους,η μια περίπτωση ήταν ένα μικρό παιδάκι με ξανθές μπούκλες (διήγηση γέροντα Παισιου). Και άλλη μια περίπτωση εμφάνισης πιθανώς του αρχαγγελου Μιχαήλ, παρουσιάστηκε με στρατιωτική φορεσιά και χαρακτηριστικό ήταν ότι οι άνθρωποι που τον είδαν παρατήρησαν πως είχε χερια ηλικιωμένου αλλα πολύ νεανικό πρόσωπο.
δεν ανέφερε κανένας πάντως φώτα και φτερά, η εμφάνιση τους ήταν αρκετά απλή...
Πιστευω χωρις να ειμαι ειδικος του θεματος και αν κανω λοθος ας με διορθωσουν αλλα σημασια αν εχεις καποια τετοια επαφη , ειναι τα συναισθηματα σου. Αν νιωσεις αρνητικα συναισθηματα τοτε δεν ειναι καλο και το αντιθετο αν τα συναισθηματα ειναι θετικα. Παντα με επιφυλαξη.
Δεν νομίζω να ισχύεει πάντοτε κάτι τέτοιο, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου τα διαολια μπορούν να είναι παρα πολύ πεiστηκα...
Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό αν σε κάποιον άνθρωπο εμφανιστεί κάποιος άγιος ή άγγελος, θα πρέπει να είναι πολύ επιφυλακτικός μέχρι να σιγουρευτεί περί τίνος πρόκειται.
πως θα σιγουρευθεί "γιαυτο" κάποιος που είδε κάτι τέτοιο όμως ???πως φαίνεται αυτό ?πως μπορείς να τα ξεχωρίσεις ???για να μην μπερδευτείς ???:):)
Ο καλύτερος τρόπος που διάβασα σε βίους αγίων (τον οποιο οι ίδιοι εφαρμόζουν) είναι να τους ζητήσεις να προσευχηθούν, για παράδειγμα το τρισάγιο. Θα πρέπει να τους ζητήσεις να το πούνε ξεκάθαρα για να το ακούσεις. Μπορεί να προσπαθήσουν να το αποφύγουν αλλάζοντας το θέμα ή παραποιώντας τα λόγια. Πάντως υπάρχει και η άποψη ότι στο τρισάγιο δεν θα πουν ποτε το <ελέησον ημάς> επειδή δεν μετανοούν.
Επίσης μπορείς ίσως να το καταλάβεις και από την συμπεριφορά τους ή από αυτά που θα σου πουν.
Εξάλλου το χαρατηριστικό τους γνώρισμα είναι η πονηριά και όχι η εξυπνάδα. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μπορείς να τους υποτιμάς.
Ελπίζω να σε βοήθησα!
Trithemius
16-05-10, 19:07
Πραγματικά το θεωρείτε τόσο εύκολο να εμφανιστούν μπροστά σας άγγελοι ή δαίμονες;...
Ο καλύτερος τρόπος που διάβασα σε βίους αγίων (τον οποιο οι ίδιοι εφαρμόζουν) είναι να τους ζητήσεις να προσευχηθούν, για παράδειγμα το τρισάγιο. Θα πρέπει να τους ζητήσεις να το πούνε ξεκάθαρα για να το ακούσεις. Μπορεί να προσπαθήσουν να το αποφύγουν αλλάζοντας το θέμα ή παραποιώντας τα λόγια. Πάντως υπάρχει και η άποψη ότι στο τρισάγιο δεν θα πουν ποτε το <ελέησον ημάς> επειδή δεν μετανοούν.
Επίσης μπορείς ίσως να το καταλάβεις και από την συμπεριφορά τους ή από αυτά που θα σου πουν.
Εξάλλου το χαρατηριστικό τους γνώρισμα είναι η πονηριά και όχι η εξυπνάδα. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μπορείς να τους υποτιμάς.
Ελπίζω να σε βοήθησα!
σας ευχάριστο πολύ είναι κατατοπιστικά αυτά που λέτε.αυτά είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα όπως επίσης αν δεις κάτι τέτοιο έμαθα αν του πεις ίσους χριστός νικα και τα κακά σκορπά φεύγει αν είναι δαιμονi. να απαντήσω και ston άλλον άνθρωπο εδώ που ρωτάει ότι δε είναι "ευχολο" νομίζω να έρχονται αυτά εκτος κι αν τα σκαλίζεις πολύ η υπάρχει λόγος κι erxonte.de ξέρω τη προσωπική μου γνώμη λέω.
Πραγματικά το θεωρείτε τόσο εύκολο να εμφανιστούν μπροστά σας άγγελοι ή δαίμονες;...
Γνωρίζω ένα μικρό παιδάκι που μεγάλωσε με αυτά.. Δαίμονες γιατί δεχόταν επιθέσεις, αγγέλους γιατί τους καλούσε για προστασία.
Μεγαλώνοντας δεν τους βλέπει, αλλά συνεχώς λαμβάνει σημάδια επικοινωνίας.. Ότι είναι κοντά του.
Όσο για τους δαίμονες, πιστεύω από μια ηλικία και μετά, όταν το σώμα ωριμάζει.. δεν είναι αναγκαίο να εμφανιστούν μπροστά σου, μιας και ωριμάζοντας παίρνεις αποφάσεις ζωής, πράξεις που είτε είναι καλές, είτε κακές.. Εκτός αν είσαι το απόλυτο αγνό, όπως ο Ιησούς Χριστός.
:p:)
έχω ακούσει ότι τα δαιμόνια κτυπούν σε οποιον να είναι ανεξάρτητος ηλικίας.έτσι άκουσα από άλλους ανθρώπους.:confused:
Η άποψη μου είναι πως αν δεν ασχολείσαι με αυτά τα θέματα τότε ούτε αυτά ασχολούνται μαζί σου (όχι με εμφανή τρόπο τουλάχιστον)
άνθρωποι που ασχολούνται με μαγεία και άλλες πρακτικές ή κάνουν ενάρετη ζωή θεωρώ έχουν πιο συχνές <επισκέψεις>.
Όμως oπως λέει κι ο Ερμής, υπάρχουν και μερικοί άνθρωποι τηρούν πιθανώς και κάποιες άλλες προϋποθέσεις και μπορούν και έρχονται σε επαφή με τέτοιες οντότητες αρκετά συχνά χωρίς να ασχολούνται με τέτοια θέματα. Έχω κι εγώ υπόψιν μου κάποια τέτοια άτομα.
Trithemius
17-05-10, 22:34
Θεωρείς ότι οι μοναχοί του αγ. όρους ασχολούνται με μαγεία; Εκείνοι αναφέρουν μύριες περιπτώσεις τέτοιων "συναντήσεων"...
Θεωρείς ότι οι μοναχοί του αγ. όρους ασχολούνται με μαγεία; Εκείνοι αναφέρουν μύριες περιπτώσεις τέτοιων "συναντήσεων"...
δεν είπα κάτι τέτοιο... αν δεις το προηγούμενο post μου εκτος από την μαγεία ανέφερα και την ενάρετη ζωή (και κατά συνέπεια θεάρεστη ζωή). Εκεί θεωρώ πως οφείλονται οι δικες τους εμπειρίες.
Ήθελα να μάθω, τί ακριβώς είναι ο φύλακας άγγελός μας; Μας προστατεύει, μας δείχνει τον δρόμο..; Επίσης, πώς μπορούμε να επικοινωνίσουμε μαζί τους, πώς μπορούμε να επικοινωνίσουμε με τον δικό μας φύλακα άγγελο;
Ρωτάω επειδή θέλω να μιλήσω μαζί του, να καταλάβω πώς νιώθει, να καταλάβω τι πρέπει να κάνω να αποκτήσω έναν καλύτερο δεσμό μαζί του να του μιλάω κάθε μέρα, να μην νιώθω μοναξιά να είμαστε οι καλύτεροι φίλοι;
Τελικά, τι είναι αυτά τα πλάσματα; Γιατί μας βοηθάνε; Ο Θεός τα στέλνει, έχουν αποστολή να μας οδηγήσουν στο δρόμο του Θεού; Θα το εκτιμούσα αν μου απαντούσατε σε κάθε ερώτηση γιατί θελω πολύ να μάθω... Ευχαριστώ πολύ...
Υπάρχουν διαφορετικές ερμηνείες, διαφορετικές οπτικές γωνίες μάλλον, αναλόγως το μεταφυσικό σύστημα πεποίθησης που ακολουθεί κάποιος. Ένα σύγχρονο βιβλίο για αυτό το θέμα, που πιθανόν να σου ταιριάζει σύμφωνα με αυτά που έγραψες, είναι οι Γενέθλιοι Άγγελοι της Cox Terah (http://www.politeianet.gr/books/9789607582799-cox-terah-asimakis-oi-genethlioi-aggeloi-233694).
Να θυμάσαι κάτι: Οι άγγελοι, μάλλον γενικά ο πνευματικός κόσμος, δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποκαταστήσει τον καθημερινό σου περίγυρο. Αυτά τα θέματα είναι σαφώς διαχωρισμένα και όσμωση του ενός στον άλλο με τον τρόπο που περιγράφεις δεν θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχοσύνθεσή σου.
Την επόμενη φορά που θα νιώθεις μοναξιά, θυμήσου ότι σου κάνουν παρέα ένα τρισεκατομμύριο βακτήρια (http://www.textbookofbacteriology.net/normalflora_3.html) που σουλατσάρουν μόνο στο δέρμα σου.
Αγαπητε Ηράκλειος.
οι αγγελοι και οι δαιμονες ειναι μια αυταπατη που κατασκευαζει το μυαλο , για να ερμηνευσει καποιες δυσκολα διαχειρισημες ψυχολογικες καταστασεις .
Μην εισαι ευπιστος πανω σε αυτα τα θεματα.
Και πανω απο ολα μην ακους ή μαλλον μην διαβαζεις, αυτα που λεει η καθε κατινουλα συγγραφεας για να τα κονομησει.
Ηράκλειος, ξέχασα να αναφέρω τους διάφορους αδέσποτους που προσπαθούν να κάνουν την ψυχοθεραπεία τους εδω, καταχρώμενοι την φιλοξενία της σελίδας. Απλά αγνόησε τους. Ρίξε μια ματιά σε κάποιο βιβλιοπωλείο σε αυτό που σου ανέφερα, είναι απο τα λίγα σοβαρά (http://www.amazon.com/gp/product/0740741713/ref=s9_simh_gw_p14_d0_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=1SGV70GK427BPZ2B42FP&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1688200382&pf_rd_i=507846) που κυκλοφορούν για το θέμα που σε απασχολεί (ανεξαρτήτως πίστης ή οχι σε κάποια θέματα) και βλέπεις αν σου αρέσει.
Pholarchos
20-10-14, 09:36
Ήθελα να μάθω, τί ακριβώς είναι ο φύλακας άγγελός μας; Μας προστατεύει, μας δείχνει τον δρόμο..; Επίσης, πώς μπορούμε να επικοινωνίσουμε μαζί τους, πώς μπορούμε να επικοινωνίσουμε με τον δικό μας φύλακα άγγελο;
Ρωτάω επειδή θέλω να μιλήσω μαζί του, να καταλάβω πώς νιώθει, να καταλάβω τι πρέπει να κάνω να αποκτήσω έναν καλύτερο δεσμό μαζί του να του μιλάω κάθε μέρα, να μην νιώθω μοναξιά να είμαστε οι καλύτεροι φίλοι;
Τελικά, τι είναι αυτά τα πλάσματα; Γιατί μας βοηθάνε; Ο Θεός τα στέλνει, έχουν αποστολή να μας οδηγήσουν στο δρόμο του Θεού; Θα το εκτιμούσα αν μου απαντούσατε σε κάθε ερώτηση γιατί θελω πολύ να μάθω... Ευχαριστώ πολύ...Ο φύλακας-άγγελος είναι για τη Χριστιανική αντίληψη ένας «άγγελος.» Δηλαδή απεσταλμένο από το Θεό αόρατο πνευματικό ον, που αποστέλλεται σε κάθε άνθρωπο όταν γεννιέται είναι είναι επιφορτισμένος με την «προστασία» του νέου ανθρώπου μέσα σε κάποια όρια.
Οι Γραφές δε λένε πολλά για τους αγγέλους και ακόμα λιγότερα λένε για τους φύλακες-αγγέλους. Εκείνο που λένε είναι ότι ο κάθε νέος άνθρωπος που γεννιέται βως παιδί β έχει έναν προσωπικό φύλακα-άγγελο και ότι αυτός ο προσωπικός άγγελος του κάθε παιδιού έχει άμεση και συνεχή πρόσβαση στο Θεό. Δεν λένε ότι όταν μεγαλώνει ο άνθρωπος φεύγει, έτσι αφήνει να εννοηθεί (χωρίς σαφή αναφορά) ότι ο φύλακας άγγελος παραμένει καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου με τον άνθρωπο που ανέλαβε να προστατεύει. Στα χρόνια του Χριστού ήταν διαδεδομένη η άποψη ότι ο άγγελος του κάθε ενήλικα έμοιαζε ακριβώς με τον άνθρωπο που προστάτευε (σαν doppelganger.) Αυτή η άποψη (σιωπηρά) μοιάζει να ήταν αποδεκτή ανάμεσα στους πρώτους Χριστιανούς.
Η προστασία και/ή καθοδήγηση έχει άμεση σχέση με τη συμπεριφορά και στάση του ανθρώπου αλλά δεν φαίνεται να εξαρτάται από προσευχές ή επικονωνία με τον άγγελο τον ίδιο. Και βέβαια έχει όρια. Ο άγγελος μπορεί να βοηθήσει υπό προϋποθέσεις ή και δεν μπορεί να κάνει τίποτα σε άλλες περιπτώσεις.
Αν και τίποτα δεν απαγορεύει κάποια επικοινωνία με τον άγγελο, στις Γραφές αυτή η επικοινωνία πάντοτε ξεκινά από πρωτοβουλία αγγέλου και μόνο με εντολή του Θεού κι όχι του ανθρώπου και έμφαση δίνεται στο γεγονός ότι ο άγγελος δεν είναι παρά ένα πλασμα σαν τον άνθρωπο κι όχι Θεός. Έτσι θεωρείται λάθος να του αποδίδεται λατρεία. Ότι κάνει ο άγγελος είναι από εντολή του Θεού (δεν παίρνει εντολές από σένα, έτσι αν θέλεις κάτι από τον "άγγελό σου" ζήτα το από το Θεό και θα κινητοποιείσει Εκείνος τον άγγελο αν αυτό πρέπει) β ο άγγελος είναι απλά «πράκτορας» που δρα με εντολές και για λογαριασμό του Θεού.
Επειδή η δουλειά του αγγέλου δεν είναι να είναι φιλαράκι με τον άνθρωπο αλλά αόρατος προστάτης, η επικοινωνία αγγέλου-ανθρώπου δεν είναι κάτι που συνίσταται ή που ενθαρρύνεται. Είναι εκτός προδιαγραφών.
Ένα ευχαριστώ ή ένα συγνώμη δε σε εμποδίζει κανένας να του πεις (αν και αυτά πές τα πρώτα στο Θεό, με εκείνου την εντολή δρα ο άγγελος) αλλά το παραπάνω, όπως επικοινωνία με τον άγγελο, επικλήσεις κτλ φαίνεται να είναι από εξωχριστιανικές και εξωβιβλικές (μάλλον βαβυλωνιακές και ζωροαστρικές) επιδράσεις και δεν είναι καλή ιδέα.
Ο καλύτερος δεσμός με τον άγγελό σου είναι, όσο περνά από το χέρι σου, να μην τον φαίρνεις σε δυσκολη θέση - και ειδικά να μην τον φέρνεις σε θέση τέτοια ώστε να μην μπορεί να σε βοηθήσει! Γιατί όσο και να θέλει κανείς να προστετέψει κάποιον, από τον εαυτό του δεν μπορεί να τον προστατέψει.
Ηράκλειος, ξέχασα να αναφέρω τους διάφορους αδέσποτους που προσπαθούν να κάνουν την ψυχοθεραπεία τους εδω, καταχρώμενοι την φιλοξενία της σελίδας. Απλά αγνόησε τους. Ρίξε μια ματιά σε κάποιο βιβλιοπωλείο σε αυτό που σου ανέφερα, είναι απο τα λίγα σοβαρά (http://www.amazon.com/gp/product/0740741713/ref=s9_simh_gw_p14_d0_i1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=1SGV70GK427BPZ2B42FP&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1688200382&pf_rd_i=507846) που κυκλοφορούν για το θέμα που σε απασχολεί (ανεξαρτήτως πίστης ή οχι σε κάποια θέματα) και βλέπεις αν σου αρέσει.
Πραγματι αυτος που μιλαει ξερει τι λεει. Ειναι αξιοπιστη πηγη πληροφοριας γιατι κανει τσανελινγκ. Το τσανελιγκ του ειπε οτι ο ΣαΤαν ο ιδιος και τα τριτοκλασατα δαιμονια θα με περιποιηθουν ...Αλλα δεν με περιποιηθικαν και το χαρτι της τουαλετας τελειωσε...:D
Στα χρόνια του Χριστού ήταν διαδεδομένη η άποψη ότι ο άγγελος του κάθε ενήλικα έμοιαζε ακριβώς με τον άνθρωπο που προστάτευε (σαν doppelganger.)
Αυτό (http://www.sonjabaeumel.at/work/bacteria/chrocheted-membrane) λέω κι εγώ! Αν μπορούσες να ήσουν αόρατος, τα βακτήρια μέσα και πάνω στο σώμα σου θα έδιναν μια αμυδρή εικόνα σου. Άλλωστε, (αποκάλυψη 5:11)Και είδα, και άκουσα φωνή πολλών αγγέλων γύρω από το θρόνο και από τα ζωντανά πλάσματα και από τους πρεσβυτέρους, και ο αριθμός τους ήταν μυριάδες μυριάδων και χιλιάδες χιλιάδων
Άρα οι άγγελοι είναι πολυάριθμοι σαν τα βακτήρια, και μας μοιάζουν σαν τα βακτήρια, άρα είναι βακτήρια! Τρέχω στη μητρόπολη να πω τα νέα. Αν δεν πιάσει, θα ξεκινήσω δική μου χριστιανική σέκτα. Οι εγγραφές άρχισαν!
Ελευθέριος Παλιγγίνης
15-02-15, 09:41
Το θέμα του πότε είναι απάτη (με δόλο άλλου) ή αυταπάτη εγωϊσμών και παρερμηνειών (του ίδιου του ανθρώπου)
και πότε είναι πραγματικά αλληλεπίδραση με κάποια άλλη νοημοσύνη, είναι μεγάλο.
Σήμερα 2015, και μπροστά, εννοείται πως δεν εμπιστευόμαστε θεωρίες και ιστοριούλες άλλων. Και... πλύση εγκεφάλου με το cd (!) που πρέπει να ακούς συχνά και να εγγράφεται οτι... "τώρα κατεβαίνει ο τάδε αρχάγγελος και κάνει την χ κάθαρση ή ρύθμιση". Έτσι όχι μόνο πιστός και υπάκουος σε ο,τιδήποτε γίνεται ο άνθρωπος, αλλά στο τέλος θα επιμένει οτι ανέβηκε και στα ufo. Παραμένετε αποστασιοποιημένοι απο δογματιστές και λοιπούς αποβλακωτές.
Μιλώντας γενικά, κάποιος που δεν έχει διαλογιστεί σωστά και συστηματικά πολλά χρόνια και δεν έχει προοδεύσει σε ένα Μυητικό σύστημα δεν μπορεί να έχει σε ικανοποιητικό βαθμό καθαρότητας το νοητικό-πνευματικό μέρος του Σύμπαντος.
Υπάρχει, ισχύει και συμβαίνει μόνο εκείνο που αντιλαμβάνεσαι εσύ ο ίδιος στο σημερινό επίπεδό σου, που βελτιώνεται, και όχι αυτό που επιμένει να θεωρείς δεδομένο οποιοσδήποτε άλλος. Ακόμα και εγώ να σου πω "ισχύει το τάδε", στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει για σένα, ... γιατι δεν το έχεις διαπιστώσει. Αν ισέχυε στο δικό σου σύμπαν, θα το έλεγες εσύ. Αν ισχύει στο μέλλον, θα το πεις τότε.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.