Επιστροφή στο Forum : Πτηση...
dragoness_crysta
16-01-07, 22:58
Σε καποια ονειρα...εχω ονειρευτει οτι μπορω να πεταξω παρα πολυ ψηλα...
στο χτεσινο ονειρο πετουσα πανω απο μια πολη το βραδυ και μπορουσα να διακρινω πολλες λεπτομερειες...αυτο ομως που δεν μπορω να καταλαβω ειναι ενω εχω την πληρη ελευθερια των κινησεων μου καποια στιγμη χωρις να το θελω, δυσκολευομαι να πεταξω και κατεβαινω ή ακομα με παιρνει ο αερας και δεν μπορω...νιωθω σαν βαραινω...
πως λεγεται η κατασταση που φευγουμε τελειως απο το σωμα μας και γιατι να εχω αυτη τη δυσκολια να πεταξω μετα απο καποιο σημειο?
τι ειναι αυτο που μπορει να με βαραινει?
Η κατάσταση που βγαίνεις από το σώμα λέγεται αστρική προβολή , αλλά αυτό που βιώνεις δεν έχει καμία σχέση με αυτό.Τώρα για το τι σε βαραίνει ίσως κάτι να σε απασχολή κάτι που νιώθεις , ξέρεις τα όνειρα που βλέπουμε μερικές φορές επιρεάζονται απο τα αισθήματα μας η απο τι σκεφτόμασταν πρίν κοιμηθούμε ,οπότε χάνεις τον έλενχο της πτήσης γιατί μπορεί κάτι να θέλει να σε κρατήσει στην γη.Πάντως οτι είδες οτι πέτας είναι πολύ καλό.
Αγαπητή dragoness_crysta,
χωρίς να το ξέρεις άγγιξες ένα θέμα που με έχει απασχολήσει πάααρα πολύ!! Και δεν αναφέρομαι τόσο στα όνειρα γενικώς, αλλά στα συγκεκριμένου περιεχομένου όνειρα. Η δυνατότητα πτήσης όταν κοιμάμαι και ονειρεύομαι είναι το καλύτερό μου!! Μάλιστα πολλές βραδιές ξαπλώνω και σκέφτομαι πόσο τέλεια αισθάνομαι όταν πετάω στα σύννεφα, πάνω από πόλεις και χωριά, πάνω από απέραντες ακατοίκητες εκτάσεις και καταπράσινα χωράφια, πάνω από τον ατέλειωτο ωκεανό και πάνω από άγνωστα τοπία. Πόσο θα ήθελα να το "ζήσω" κι απόψε. Ευτυχώς που τα όνειρα σου δίνουν έντονα την εντύπωση πως είναι αληθινά. Είναι μαγευτικό το συναίσθημα όταν νιώθεις το αεράκι να σε χαϊδεύει απαλά, κι άλλοτε να σου δίνει μεγαλύτερη ώθηση...
Έχω διαβάσει κάπου πως το πέταγμα είναι καταρχήν ένα πάρα πολύ καλό όνειρο (άλλο που δε θα 'ταν, αφού είναι απίστευτα απολαυστικό). Όλα όσα αισθάνεσαι όταν πετάς στα όνειρά σου είναι ευχάριστα και αυτό δείχνει μια ελεύθερη καρδιά, ένα ελεύθερο πνεύμα, ένα ταξιδιάρικο άτομο... Σίγουρα είσαι από τα άτομα που θέλουν να γνωρίσουν όλο τον κόσμο, να ταξιδέψουν παντού και να ζήσουν ξέγνoιαστα, σαν τα πιο όμορφα πουλιά. :)
Το μέρος τώρα που μας τα χαλάει το όνειρο, είναι ένα άλλο κομμάτι που έχει να κάνει με τις προσωπικές μας ανασφάλειες και τους περιορισμούς που βάζουμε στη ζωή μας. Σε πληροφορώ πως κι εγώ σπάνια μπορώ να χαρώ πλήρως και μέχρι τέλους αυτά που νιώθω όταν πετάω. Βέβαια, εμένα αυτά που με σταματάνε και επιστρέφω χαμηλά (εκτελώ χαμηλές πτήσεις δηλαδή ή και καθόλου :p ) είναι πολύ πιο τρομακτικά και πονάνε....... :( Πιστεύω πως αυτό συμβαίνει διότι όσο κι αν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι, υπάρχουν έγνοιες, υποχρεώσεις και προβλήματα που μας κρατάνε πάντα καρφωμένους στη γη. Όσο κι αν θες να ξεφύγεις από κάτι, πάντα θα σε κρατάει πίσω. Σκέφτομαι την επόμενη φορά να δοκιμάσω να πετάξω χωρίς να σκέφτομαι τι αφήνω πίσω. Χωρίς να με νοιάζει αν θα με φρενάρει κάτι, ή αν θα πονέσω. Το σώμα είναι ελεύθερο δηλαδή να πετάξει πάντα, αλλά εμείς με τις σκέψεις μας το κρατάμε εγκλωβισμένο κάτω.
Think about it. ;)
dragoness_crysta
17-01-07, 19:25
χωρίς να το ξέρεις άγγιξες ένα θέμα που με έχει απασχολήσει πάααρα πολύ!! Και δεν αναφέρομαι τόσο στα όνειρα γενικώς, αλλά στα συγκεκριμένου περιεχομένου όνειρα. Η δυνατότητα πτήσης όταν κοιμάμαι και ονειρεύομαι είναι το καλύτερό μου!! Μάλιστα πολλές βραδιές ξαπλώνω και σκέφτομαι πόσο τέλεια αισθάνομαι όταν πετάω στα σύννεφα, πάνω από πόλεις και χωριά, πάνω από απέραντες ακατοίκητες εκτάσεις και καταπράσινα χωράφια, πάνω από τον ατέλειωτο ωκεανό και πάνω από άγνωστα τοπία. Πόσο θα ήθελα να το "ζήσω" κι απόψε. Ευτυχώς που τα όνειρα σου δίνουν έντονα την εντύπωση πως είναι αληθινά. Είναι μαγευτικό το συναίσθημα όταν νιώθεις το αεράκι να σε χαϊδεύει απαλά, κι άλλοτε να σου δίνει μεγαλύτερη ώθηση...
Έχω διαβάσει κάπου πως το πέταγμα είναι καταρχήν ένα πάρα πολύ καλό όνειρο (άλλο που δε θα 'ταν, αφού είναι απίστευτα απολαυστικό). Όλα όσα αισθάνεσαι όταν πετάς στα όνειρά σου είναι ευχάριστα και αυτό δείχνει μια ελεύθερη καρδιά, ένα ελεύθερο πνεύμα, ένα ταξιδιάρικο άτομο... Σίγουρα είσαι από τα άτομα που θέλουν να γνωρίσουν όλο τον κόσμο, να ταξιδέψουν παντού και να ζήσουν ξέγνoιαστα, σαν τα πιο όμορφα πουλιά.
Το μέρος τώρα που μας τα χαλάει το όνειρο, είναι ένα άλλο κομμάτι που έχει να κάνει με τις προσωπικές μας ανασφάλειες και τους περιορισμούς που βάζουμε στη ζωή μας. Σε πληροφορώ πως κι εγώ σπάνια μπορώ να χαρώ πλήρως και μέχρι τέλους αυτά που νιώθω όταν πετάω. Βέβαια, εμένα αυτά που με σταματάνε και επιστρέφω χαμηλά (εκτελώ χαμηλές πτήσεις δηλαδή ή και καθόλου :p ) είναι πολύ πιο τρομακτικά και πονάνε....... :( Πιστεύω πως αυτό συμβαίνει διότι όσο κι αν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι, υπάρχουν έγνοιες, υποχρεώσεις και προβλήματα που μας κρατάνε πάντα καρφωμένους στη γη. Όσο κι αν θες να ξεφύγεις από κάτι, πάντα θα σε κρατάει πίσω. Σκέφτομαι την επόμενη φορά να δοκιμάσω να πετάξω χωρίς να σκέφτομαι τι αφήνω πίσω. Χωρίς να με νοιάζει αν θα με φρενάρει κάτι, ή αν θα πονέσω. Το σώμα είναι ελεύθερο δηλαδή να πετάξει πάντα, αλλά εμείς με τις σκέψεις μας το κρατάμε εγκλωβισμένο κάτω.
Think about it.
Τωρα αν σου πω οτι εισαι μεσα στο μυαλο μου....θα σου πω επισης οτι ενδοεπικοινωνουμε κιολας και για αυτο δεν θα χρειαστει να αρθρωσουμε και κουβεντα....αφου η σκεψη μας και μονο θα ειναι αρκετη.... ;)
Οχι απλως μπορουσα να πεταξω αλλα μπορουσα να νιωσω τη δυναμη του αερα και το κρυο.....χαχαχα....ηταν πραγματι πολυ ζωντανο ονειρο αλλα μαλλον σε μια φανταστικη πολη...οσο ελληνικη και αν φαινοταν...χαχαχα
σπανια μπορω να φερω εγω τον εαυτο μου στην ιδια κατασταση μετα απο τετοιο ονειρο...ειναι πιο πολυ εσκεμμενα αυτα...συμβαινουν σε ανυποπτο χρονο...
ο λογος που καποια στιγμη δυσκολευομουν συμφωνα με το ονειρο ηταν γιατι με κυνηγουσαν οι φιλοι μου για να με προσγειωσουν και εγω ηθελα παση θυσια να ξεφυγω..μαλλον αυτο ηταν τελικα...τι ομορφος ο κοσμος του ονειρου.... :D
θα ήθελα να σου πω και εγώ την αποψή μου επί του θέματος.Πιστεύω οτι αυτό που ένιωσες,είναι μία προσπάθεια του να ξεφύγεις από τα προβλήματα που σε βασανίζουν.Η επιμονή σου να μην 'προσγειωθείς' είναι η τάση του να θέλεις να ξεφύγεις πάση θυσία.Και το βάρος που ένιωθες ήταν τα προβλήματα που μπορεί να σε έπνιγαν αν και εσύ θα ήθελες να τα αποφύγεις.
Το ίδιο όνειρο το έχω δει και εγώ πάρα πολλές φορές.Και τις περισσότερες φορές είναι στιγμές που θα ήθελα να ξεφύγω όπως όπως από την 'άθλια΄ζωή μου.
dragoness_crysta
18-01-07, 09:43
θα ήθελα να σου πω και εγώ την αποψή μου επί του θέματος.Πιστεύω οτι αυτό που ένιωσες,είναι μία προσπάθεια του να ξεφύγεις από τα προβλήματα που σε βασανίζουν.Η επιμονή σου να μην 'προσγειωθείς' είναι η τάση του να θέλεις να ξεφύγεις πάση θυσία.Και το βάρος που ένιωθες ήταν τα προβλήματα που μπορεί να σε έπνιγαν αν και εσύ θα ήθελες να τα αποφύγεις.
Το ίδιο όνειρο το έχω δει και εγώ πάρα πολλές φορές.Και τις περισσότερες φορές είναι στιγμές που θα ήθελα να ξεφύγω όπως όπως από την 'άθλια΄ζωή μου.
Κοιτα...για να λεμε και του στραβου το δικιο...εχω μια ηρεμη και ομορφη ζωη γεματη χαρα και το κυριοτερο απο ολα υγεια...
παρολα αυτα νιωθω παγιδευμενη απο πολλα πραγματα....ειχα καιρο να δω τετοιο ονειρο και μπορω να πω οτι με βοηθησε γιατι τελικα υπαρχουν καποιες στιγμες που μπορω να ξεφευγω εστω προσωρινα... :o
Ποσειδώνιος
18-01-07, 11:10
dragoness_crysta, Vaso, Seth μια και είστε νέα μέλη του φόρουμ να σας ενημερώσω (σε περίπτωση που σας έχει ξεφύγει) ότι υπάρχει πολύ ενδιαφέρον θέμα για το συνειδητό όνειρο στο φόρουμ και άρθρο στο σάιτ του μεταφυσικού.
http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=202
http://www.metafysiko.gr/textview.php?id=59
Felicianna
18-01-07, 11:51
dragoness crysta
το ίδιο όνειρο το έχω δει και γω και ακόμη νιώθω ότι αισθάνομαι αυτή την υπέροχη αίσθηση της απελευθέρωσης ! Εγώ βέβαια πέταξα για λίγο χρονικό διάστημα , αλλά ένιωσα ότι ήμουν ανάλαφρη , χαρούμενη και κυρίως ένιωθα μια ευχαριστηση και μια γλυκιά αισθηση ζεστασιάς! Περίεργο ε ; Πάντως συμφωνώ με την Antonia για αυτό που είπε ότι :Το σώμα είναι ελεύθερο δηλαδή να πετάξει πάντα, αλλά εμείς με τις σκέψεις μας το κρατάμε εγκλωβισμένο κάτω. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ !!!!! ;)
Ένας παρατηρητικός και λίγο έξυπνος άνθρωπος θα παρατηρήσει πως στις πτήσεις όπως ακριβώς και στα μάγια συμμετέχουν (αρχικώς) μόνο γυναίκες....
Οπότε ένα πρόχειρο συμπέρασμα που μπορούμε να εξαγάγουμε είναι πως.....
Οι μάγισσες ενίοτε πετάνε ....!!!
;) Δ.
beetlejuice
18-01-07, 14:07
Ένας παρατηρητικός και λίγο έξυπνος άνθρωπος θα παρατηρήσει πως στις πτήσεις όπως ακριβώς και στα μάγια συμμετέχουν (αρχικώς) μόνο γυναίκες....
Για το παρατηρητικος συμφωνω το εξυπνος τι το θελες; :D
Περα απο την πλακα ειναι πολυ σωστη η παρατηρηση σου. Ειδικα για το θεμα της "πτησης" ειμαι και γω πεπεισμενος οτι αποτελει αντικειμενο "προβληματισμου", "ονειροπολησης" και "μεταφυσικης εμπειριας" σχεδον αποκλειστικα των γυναικων. Υπαρχει καποια ψυχολογικη ή κοινωνιολογικη εξηγηση για αυτο;
Περα απο την πλακα ειναι πολυ σωστη η παρατηρηση σου. Ειδικα για το θεμα της "πτησης" ειμαι και γω πεπεισμενος οτι αποτελει αντικειμενο "προβληματισμου", "ονειροπολησης" και "μεταφυσικης εμπειριας" σχεδον αποκλειστικα των γυναικων.
Ε ωραία πετάω και εγώ καμμιά φορά τί το ήθελες αυτό τώρα. Μάλιστα όχι μόνο πετάω, αλλά πετάω και όταν θέλω, όπως και μπορώ να κινώ πράγματα μέσα στα όνειρα ή να τα αλλάζω. Αλλά αυτά είναι απλά όνειρα ;)
Τελικά προσπαθώ να καταλάβω ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι ζηλιάρηδες. Οι άντρες ή οι γυναίκες; Όπου υπάρχει θεματάκι "γυναικών" σύμφωνα με την άποψη του "ειδικού", μετά από την όποια παρεμβολή του -σε μορφή παρατήρησης πάντα - τσουπ!!- να σου και τα αρσενικά στην κουβέντα....
Αγόρια έχετε κάτι σοβαρό να προσθέσετε στη συζήτηση, γιατί το έχουμε παρακάνει εδώ μέσα....
:mad:
Πάω να χαλαρώσω... Πάλι εκνευρίστηκα!
Συγχωρέστε με...
Άντε τώρα που αρχίσαμε ας γίνουμε τελείως ρόμπα :D:p
Λοιπόν από προσωπικό πειραματισμό και μόνο έχω να σας πώ τα εξής
Με τον ίδιο "μηχανισμό" που πετάτε μπορείτε να σταματήσετε τους εφιάλτες, ή να επηρεάζετε τα όνειρα. Δεν είναι τίποτα δύσκολο, δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε. Έχει να κάνει κυρίως με την θέληση που συνήθως δεν είναι ενεργή στον ύπνο.
Αν δοκιμάσεις να περπατήσεις στα όνειρα θα καταλάβεις ότι είναι πολύ δύσκολο γιατί μοιάζει σαν να σε τραβάει κάτι πίσω. Αν πετάς είναι πιο εύκολο. Για κάποιο λόγο υπάρχουν όρια πέρα από τα οποία ούτε να πετάξεις μπορείς αλλά ούτε και να περπατήσεις.
Βρε c αΝΤΩνια
Δεν είμαι ειδικός
Απλά λίγο παρατηρητικός
Και πιο λιγότερο έξυπνος
Αλλά δε καταλαβαίνω το λόγο για τον οποίο παρεξηγιέσαι
αν έκανα κάπου λάθος πες το μου …
Εξάλλου δε νομίζω πως υπάρχουν αντρικά και γυναικεία topics …
Συμφωνώ με τους προβληματισμούς του Μηνά ....και εκεί ήθελα να καταλήξω ...
Τελικά η φύση των 2 φύλων παίζει καθοριστικό ρόλο στις σκέψεις και τα ενδιαφέροντα μας ...αν ήμασταν ίδιοι δεν θα υπήρχαν δύο ημισφαίρια στον εγκέφαλο μας ....!!
Δ.
Εγώ από μικρή πετούσα συνέχεια στα όνειρά μου...τώρα που μεγάλωσα....έχει καιρό να μου συμβεί...
Μάλλον πρέπει να ξεθάψω την σκούπα μου! :D
dragoness_crysta
19-01-07, 00:10
Οπότε ένα πρόχειρο συμπέρασμα που μπορούμε να εξαγάγουμε είναι πως.....
Οι μάγισσες ενίοτε πετάνε ....!!!
;) Δ.
Lux συγνωμη που θα στο πω αλλα αν δε σου αρεσει ενα θεμα μη γραφεις καθολου...μην εισαι τοσο αγενης με τις εμπειριες των αλλων....τι ωραιο που θα ηταν αν εγω εγραφα σε μια δικια σου εμπειρια οτι μονο σε αντρες συμβαινει θα με επαιρνες αμπαριζα...
μην εισαι τοσο προκατειλλημενος σε παρακαλω...
συμφωνω στο οτι στο φορουμ ο καθενας μπορει να λεει την αποψη του αλλα οταν το κανεις σε καθε Post που βγαζει μια κοπελα κατανταει λιγο κουραστικο. Αμα ειναι ετσι ολες οι γυναικες τελικα ειμαι κακες μαγισσες που θελουμε να σας μαγειρεψουμε και να σας φαμε και σιχαινομαστε το σκορδο....
Με εκτιμηση
Crysta...
dragoness_crysta
19-01-07, 00:12
Άντε τώρα που αρχίσαμε ας γίνουμε τελείως ρόμπα :D:p
Λοιπόν από προσωπικό πειραματισμό και μόνο έχω να σας πώ τα εξής
Με τον ίδιο "μηχανισμό" που πετάτε μπορείτε να σταματήσετε τους εφιάλτες, ή να επηρεάζετε τα όνειρα. Δεν είναι τίποτα δύσκολο, δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε. Έχει να κάνει κυρίως με την θέληση που συνήθως δεν είναι ενεργή στον ύπνο.
Αν δοκιμάσεις να περπατήσεις στα όνειρα θα καταλάβεις ότι είναι πολύ δύσκολο γιατί μοιάζει σαν να σε τραβάει κάτι πίσω. Αν πετάς είναι πιο εύκολο. Για κάποιο λόγο υπάρχουν όρια πέρα από τα οποία ούτε να πετάξεις μπορείς αλλά ούτε και να περπατήσεις.
φιλε Ραμποτερ το εχω δοκιμασει...οντως ειναι πιο ευκολο να πετας...εχω πολλες φορες ελεγξει τα ονειρα μου...
Lux συγνωμη που θα στο πω αλλα αν δε σου αρεσει ενα θεμα μη γραφεις καθολου...μην εισαι τοσο αγενης με τις εμπειριες των αλλων....τι ωραιο που θα ηταν αν εγω εγραφα σε μια δικια σου εμπειρια οτι μονο σε αντρες συμβαινει θα με επαιρνες αμπαριζα...
μην εισαι τοσο προκατειλλημενος σε παρακαλω...
συμφωνω στο οτι στο φορουμ ο καθενας μπορει να λεει την αποψη του αλλα οταν το κανεις σε καθε Post που βγαζει μια κοπελα κατανταει λιγο κουραστικο. Αμα ειναι ετσι ολες οι γυναικες τελικα ειμαι κακες μαγισσες που θελουμε να σας μαγειρεψουμε και να σας φαμε και σιχαινομαστε το σκορδο....
Με εκτιμηση
Crysta...
Crysta μου
κατ αρχήν σε συγχωρώ
αλλα με παρεξήγησες
απλά και μόνο μια διαπίστωση έκανα και τπτ παραπάνω (το που ήθελα να καταλήξω το διατύπωσα ήδη παραπάνω)
συγγνώμη και από μεριάς μου αν ήθελα να τραβήξω το θέμα σε άλλη διάσταση
δε θα το ξανακάνω...
και αν (σας) τη δίνω με όσα γράφω
ας μιλήσει κάποιος ποιο συμπαθής σε όλους σας ....
Morpheus: Have you ever had a dream, Neo, that you were so sure was real? What if you were unable to wake from that dream? How would you know the difference between the dream world and the real world?
Morpheus: If real is what you can feel, smell, taste and see, then 'real' is simply electrical signals interpreted by your brain
Μάλλον για να ακούτε πρέπει να πληρώνετε η να κόβετε εισιτήρια ....
Σας εκτιμώ
Για αυτό μίλησα ..... ;)
Μπορείτε να απαντήσετε στον ηθοποιό και οχι σε μένα ...
Δ.
dragoness_crysta
20-01-07, 18:31
α) ποιος ειναι ο ηθοποιος?
β)...σε παρεξηγησα και ισως αθελητα γιατι αυτο περι γυναικων το εχεις γραψει και σε αλλα θεματα και οχι μονο σε ενα...
γ)δημιουργησα διαλογο μαζι σου αυτο δε σημαινει οτι δε σε συμπαθω...
δ) η γνωμη σου αν και μερικες φορες ειναι λιγο "αποτομη" ( αν κρινω απο το post για τις γυναικες) ειναι κατα τα αλλα δυσκολο να μη την παρατηρησει κανεις...και αυτο γιατι αρκετες φορες λες σωστα πραγματα..
απλα εχεις το δικο σου τροπο.
Φιλικα
Crysta :D :)
Βέβαια, εμένα αυτά που με σταματάνε και επιστρέφω χαμηλά (εκτελώ χαμηλές πτήσεις δηλαδή ή και καθόλου :p ) είναι πολύ πιο τρομακτικά και πονάνε....... :(
Antonia τι εννοείς με αυτό που έγραψες?
------> είναι πολύ πιο τρομακτικά και πονάνε... <--------
Μεταφορικά μιλούσες???
Σε μικρή ηλικία μου συνέβαινε συχνά ίσως και κάθε μέρα.
Ήμουν στην ταράτσα του σπιτιού μου πήδαγα – έπεφτα στο κενό. Έμενα λίγο στον αέρα (σα το sky fly ένα πράγμα), έκανα προσπάθεια να κρατηθώ αλλά έπεφτα μετά από 1-2’. Δεν κτύπαγα – δεν πόναγα. Όσο μπορούσα να δω έμενα σχεδόν στο ίδιο σημείο, άντε να έκανα μια απόσταση 5-10 μέτρα στον οριζόντιο άξονα. Μετά ξανά η ίδια διαδικασία συνεχώς, ίσως και 10 φορές.
Δυστυχώς έχω να το βιώσω πάνω από 20 χρόνια.
Πραγματικά και τι δεν θα έδινα να το βίωνα ξανά.......
Επίσης έχω βιώσει (3-4 φορές ίσως) να έχω σηκωθεί στον αέρα και να παρατηρώ τον εαυτό μου να κοιμάται (αφορά άλλο thread).
Antonia τι εννοείς με αυτό που έγραψες?
------> είναι πολύ πιο τρομακτικά και πονάνε... <--------
Μεταφορικά μιλούσες???Ίσα-ίσα... Καμία μεταφορική έννοια δεν υπάρχει εδώ.
Δεν ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες περί των "εμποδίων", αλλά μια και στάθηκες σε αυτό το σημείο ας πω αναλυτικά τι εννούσα.
Καταρχήν, δύο είδη εμποδίων εμφανίζονται. Το πρώτο, είναι κι αυτό που συνολικά έχω ονειρευτεί 2-3 φορές (Σ.Σ.: ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο όνειρο). Ξεκινώνοντας από την περίμετρο του πατρικού μου σπιτιού (καμιά φορά και την ταράτσα) αρχίζω να πετάω και μέσα στη χαρά της απόλυτης ελευθερίας, και όντας αρκετά ψηλά (έχω τη συνήθεια να εκτοξεύομαι σα πύραυλος και να θέλω να φτάσω στο τέρμα του ουρανού -που δεν υπάρχει φυσικά) αρχίζω να δέχομαι από τα βάθη του ουρανού μικρά βελάκια, χιλιάδες που καρφώνονται παντού στο σώμα μου και κάνουν αδύνατη την ολοκλήρωση του ταξιδιού. Αναγκάζομαι να κατέβω κάτω πάλι πληγωμένη και απογοητευμένη και όσες προσπάθειες κι αν κάνω να απομακρυνθώ από το χώρο του σπιτιού μου τα τρομακτικά βέλη κάνουν πάντα την τρομακτική τους εμφάνιση (φανταστείτε να έρχονται πάνω σας βελάκια μήκους περίπου 20 εκ. -κάτι σαν αυτά που σκοτείνιασαν τον ουρανό στους 300).
Η δεύτερη μορφή εμποδίων είναι τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ που συνεχίζουν να υπάρχουν μέχρι και εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος σε διάφορα σημεία. Εκτοξεύμαι με ορμή προς τον ανοιχτό αιθέρα και τζζζζςςς... ακουμπάω τα καλώδια και πέφτω πάλι κάτω... Κι αυτό το όνειρο το έχω δει πολλές φορές.
Άντε να βγάλεις άκρη...
dragoness_crysta
20-04-07, 00:11
Και τα δυο εμφανιζονται σαν εμποδια στη ζωη σου για να σε ταλαιπωρουν ετσι...Εχεις προσπαθησει ποτε να τα ξεπερασεις??? Εφοσον εχεις δει αυτο το ονειρο πολλες φορες και ξερεις πωε καταληγει, μπορεις ανετα να το αλλαξεις με τη δυναμη του μυαλου..
Φαντασου, οτι τα βελακια εφοσον ειναι το πνευμα σου αυτο που πεταει και οχι εσυ, μετατρεπονται σε βροχη. Τι καλυτερο?? :p Και τα ηλεκτροφορα καλωδια δεν μπορουν να σε βλαψουν...Ισα ισα μπορεις π.χ. να κατσεις πανω τους και να εχεις την ωραιοτερη θεα.. :rolleyes:
Αν προσπαθουμε να αλλαξουμε μια κατασταση, τοτε αλλαζει και το αποτελεσμα.
Βεβαια μεσα στα πλαισια των δυνατοτητων μας.
Neo_free_me
21-04-07, 07:22
Ίσα-ίσα... Καμία μεταφορική έννοια δεν υπάρχει εδώ.
Δεν ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες περί των "εμποδίων", αλλά μια και στάθηκες σε αυτό το σημείο ας πω αναλυτικά τι εννούσα.
Καταρχήν, δύο είδη εμποδίων εμφανίζονται. Το πρώτο, είναι κι αυτό που συνολικά έχω ονειρευτεί 2-3 φορές (Σ.Σ.: ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο όνειρο). Ξεκινώνοντας από την περίμετρο του πατρικού μου σπιτιού (καμιά φορά και την ταράτσα) αρχίζω να πετάω και μέσα στη χαρά της απόλυτης ελευθερίας, και όντας αρκετά ψηλά (έχω τη συνήθεια να εκτοξεύομαι σα πύραυλος και να θέλω να φτάσω στο τέρμα του ουρανού -που δεν υπάρχει φυσικά) αρχίζω να δέχομαι από τα βάθη του ουρανού μικρά βελάκια, χιλιάδες που καρφώνονται παντού στο σώμα μου και κάνουν αδύνατη την ολοκλήρωση του ταξιδιού. Αναγκάζομαι να κατέβω κάτω πάλι πληγωμένη και απογοητευμένη και όσες προσπάθειες κι αν κάνω να απομακρυνθώ από το χώρο του σπιτιού μου τα τρομακτικά βέλη κάνουν πάντα την τρομακτική τους εμφάνιση (φανταστείτε να έρχονται πάνω σας βελάκια μήκους περίπου 20 εκ. -κάτι σαν αυτά που σκοτείνιασαν τον ουρανό στους 300).
Η δεύτερη μορφή εμποδίων είναι τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ που συνεχίζουν να υπάρχουν μέχρι και εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος σε διάφορα σημεία. Εκτοξεύμαι με ορμή προς τον ανοιχτό αιθέρα και τζζζζςςς... ακουμπάω τα καλώδια και πέφτω πάλι κάτω... Κι αυτό το όνειρο το έχω δει πολλές φορές.
Άντε να βγάλεις άκρη...
Καλησπέρα :) (Το χαμόγελο για να δείξω φιλικότητα)
"Άντε να βγάλεις άκρη..." ? Έρχονται δυο τύποι περίεργοι με
σκοπό να σου κλέψουν την τσάντα (το λιγότερο).Απορείς γιατί έρχονται
ή κάνεις τα πάντα για να γλιτώσεις?
...
Μην ψάχνεις να βρείς άκρη.Αυτό απαιτεί αυτογνωσία και ειλικρινά δεν
ξέρω πιο προέχει, η αυτογνωσία,ή ο αγώνας.
Τα ίδια και γω σε μερικά σημεία Antonia!!(αν και προσωπικά
κάθε μέρα(όνειρα) πετάω.Τα σύρματα της ΔΕΗ με κρατούσαν
πάντα από το να πιάνω μεγάλες και σταθερές ταχύτητες.
Τα βελάκια σου για μένα είναι ο ήλιος.
Πολύ καλή εξωμίωση τόσο καλή που δεν μπορώ να πλησιάσω ψηλά(ή
χαμηλά )λόγω της θερμότητας του Ηλίου.Και με καίει πολύ αλήθεια και
ας είναι όνειρο.
Τώρα όμως που πλέον η συνειδητότητα έχει μπει για τα καλά σε κάθε όνειρο,
τα όρια που είχα έχουν εξαφανιστεί και στη θέση τους μπαίνουν "υπαρκτά"
όρια.Τοίχοι από χαρτόνι.Ναι καλά άκουσες.Πετάω ψηλά?Φτάνω στο σημείο να
χτυπήσω σε χαρτί.Ακριβώς όπως στο truman show.
Δεν ξέρω βέβαια αν είναι λόγω της ενασχόλησής μου,αλλά
πολλές φορές καταλήγω να βλέπω τον κόσμο "texturized" ή "κωδικοποιημένο".
Μέχρι και του matrix έχω δει ο καμμένος :)
Τώρα για να αφήσω της .....λογίες να σου πως βλέπω εγώ τα πράγματα.
Σε βήματα , όπως πιστεύω είναι.
Αρχικά κάνε αυτό που είπε η dragoness_crysta.
Μετέτρεψε τα αντίπαλα εμπόδια σε κάτι "ευγενικό" "τρυφερό" και "γλυκό".
Αυτά δεν μπορούν να σε βλάψουν.Αργότερα προσπάθησε να
καταλάβεις ότι αυτό είναι λάθος.Βάζεις μάσκα στην τρέχων αλήθεια σου
και αυτό είναι "λάθος".
Οπότε περνάς στο επόμενο στάδιο."Επιτρέπεις τα "αντίπαλα" να "πράξουν".
Όχι με το να πιστέψεις ότι είσαι αιθέριο σώμα,πνέυμα στο πέλαγος
της συνείδησης και γενικώς ότι έχει να κάνει με Καστανέντα και άλλους
(ειρωνία).Δες το μόνη σου,είσαι μόνη σου,δες το λογικά απλά άστα
να παίξουν τον ρόλο τους και συ κοίτα τον στόχο σου.
Μπορείς να το κάνεις με δύο τρόπους.
Ο πρώτος είναι με τσαμπουκά.Νιώσε τον πόνο αλλά πάρτο απόφαση ότι
θα τον ξεπεράσεις και πως κάποια στιγμή θα βρεθείς στην άλλη πλευρά.
Ένα βήμα πιο πάνω στον ουρανό που θέλεις να φτάσεις :).
Δέυτερος.Δημιουργήματα σου που συμβολίζουν κάτι
και τίποτα παραπάνω.Δεν μπορούν να σε βλάψουν γιατί είναι...(λάθος)
γιατί ΔΕΝ είναι.Απλά πέρνα στην άλλη πλευρά(πέρα απο τα βελάκια).
Τρίτο στάδιο.Το τρίτο στάδιο να το βρεις-διαπιστώσεις μόνη σου...
Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν το καταλάβεις και το βιώσεις, θα νίωσεις
άδεια-κενή-"αθόρυβη".Και τότε θα νιώσεις την ανάγκη να βρεις κάποιον
να πει τα ίδια :).
Από όλα αυτά βγάζουμε δύο σοβαρά συμπεράσματα.
Πρώτον.Μιλάω πολύ το ξέρω.
Δεύτερον.Μπορεί και να έχω λάθος(ώς προς εσένα-στο πως θα δεις αυτά
που λέω) αλλά άκουτα(διάβασε) τα "ζύγισέ" τα και κράτα ότι θες και νομίζεις
καλύτερο.
EDIT: Α και μιας και κάποιος(Lux) χρησιμοποίησε λόγια κάποιου "ηθοποιού"
όπως είπε τον Μορφέα, ας συνεχίσω και γω με μερικά του ακόμα....
"You have to let it all go, Fear , Doubt Desbelief.Free your mind".
(Και το συνεχίζω για να είναι 1-2 το σκορ)
Antonia,εγώ ξέρω και πιστεύω ότι απ την στιγμή που βλέπεις τέτοια
όνειρα, έχεις επιλέξει η ίδια τον δρόμο που θες.Εγώ ξέρω ότι θα τα καταφέρεις.
Μόνη σου όμως πρέπει να περπατήσεις το μονοπάτι και να διαπιστώσεις
το ίδιο.Με λίγα(και ξένα) λόγια.
"There is a difference between walking the path and knowing the path".
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.