Επιστροφή στο Forum : Ώρα για ψυχίατρο;
san_anemos_28
18-01-07, 14:29
KALISPERA!
Katarxin tha ithela na synxaro oloys esas poy grafete edo kai diafotizete kosmo poy einai ligotero as moy epitrapei i ekfrasi "psagmenos".
Apo ton aygoysto parakoloytho to site alla pote den vrika to tharos na grapspo tis dikies moy empiries.
Den thelo na sas mperdepso me diafora peristatika poy moy symvenoyn giati to sigoyro einai oti den tha vgalete kai seis akri kai noima kai go den tha exo mia apopsi apo esas.
Thelo na anafero omos ena peristatiko poy me exei fovisei poly kai poy den gnorizo ti einai kai synevei to pasxa toy 2006.
Kathomoyn sto saloni toy spitioy moy kai akoyga moysiki imoyn moni sto saloni alla sto spiti se allo domatio itan kai oi goneis moy.
ksafnika ekei poy diavaza ena periodiko kai akoyga moysiki me tin akri toy matioy moy vlepo pano apo to syntheto kai me kateythinsi pros ta emena kati poy emiaze me fotia gyrisa kai koitaxa kai eida pos ayto poy evlepa itan dyo matia me sxima periergo (an enosete ton dikti kai ton antixeira kai afisete ta ypoloipa daxtyla anoixta tha katalavete to sxima poy perigrafo)kai itan pragmatika floges,floges kokkines kai kitrines. Ta matia ayta eixan parei tin kateythinsi apo psila poy ta eida pros ta emena poy kathomoyn ston kanape.
Fovithika parapoly den mporoysa na koynitho kai na ksestomiso lexi. Apo mesa moy pselisa apo to fovomoy "panagia moy ti einai ayto??"
kai xoris na katalavo to pos eksafanistikan me ton idio mystirio tropo poy emfanistikan se mena ayta ta matia.Sikothika kai piga mesa stoys goneis moy kai anefera to peristatiko kai moy apantisan (me fysikotita meta apo ta tosa xronia poy moy symvenei) oti tha itan akoma ena oneiro kai den katalava oti koimithika.
Omos ego eimai sigoyri pos den eixa koimithei imoyn ksypnia 100%!!!!
To pio periergo omos erxete tora.
Tin epomeni imera tromagmeni akoma apo to peristatiko thelisa na to eksistoriso se mia fili moy.
kai ekeini moy eipe pos eixe dei ena oneiro kai tha moy elege prota to diko tis kai meta ego to diko moy.
moy eipe pos eide ton pappoy tis poy eixe pethanei kai enan papa o opoios eixe poly perierga matia kai xaraktiristika moy leei "den mporo na soy perigrapso pos itan, itan poly tromaktika" kai prin prolavei na oloklirosei tin frasi tis prostheto ego kai ekeini to elege taytoxrona me mena "itan etsi (kaname to sxima me ta daxtyla) kai evgazan foties".
tote tromokratithikame kai oi dyo. katalavame pos ayto poy eide ekeini ston ypno tis kai go sto saloni toy spitioy moy ksypnia itan to idio pragma.
apo tote kai meta apo mia seira apo alla pragmata poy moy symvenoyn exo xasei ton ypno moy alla den mporo pleon na statho moni moy eidika vrady poythena.
ti mporei na itan ayto ???
ti akrivos mporei na synevei kai na eidame to idio pragma??
mipos irthe i ora gia ton zoyrlomandia???
perimeno tin apopsi sas gia to thema.
elpizo na paro kapoies apantiseis apo esas.
:confused:
Σημείωση: Δεν γράφουμε σε greeklish αλλά μόνο με ελληνικούς χαρακτήρες.
Αρχικά καλως όρισες στην κοινότητα του Μεταφυσικού φίλη san_anemos :) (απ'τον Ρέμο το πήρες το nickname? χεεχε).
Δε ξέρω αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με το πληκτρολόγιό σου, αν ναι όμως θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις αυτή τη σελίδα (http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp) για να μετατρέπεις σε ελληνικά το κείμενό σου....
Επί του θέματος τώρα..
Όντως αποτελεί θέμα το γεγονός ότι με τη φίλη σου σχεδόν ταυτόχρονα είδατε και νιώσατε την ίδια μορφή. Δε ξέρω αν είναι ένα είδος τηλεπάθειας ή αυθυποβολής. Σε αυτό εσύ θα μας βοηθήσεις, αν θυμηθείς πχ κάποιες λεπτομέρειες. Δηλαδή, μπορεί με τη φίλη σου πριν μέρες να βλέπατε μια ταινία τέτοιου είδους μαζί, ή να συζητούσατε κάτι αντίστοιχο.
Από τη στιγμή που είσαι 100% σίγουρη ότι δε κοιμόσουν, μάλλον πρέπει να αναζητήσεις τα αίτια σε αυτά τα "σκαλώματα" του μυαλού.
Εννοείται όμως ότι δε πρέπει να αγχώνεσαι με αυτό το γεγονός και να προσπαθήσεις να κάνεις άλλα πράγματα που θα σε βοηθήσουν να βρεις την χαμένη ηρεμία (και τον ύπνο) σου!!!
Τώρα για "ζουρλομανδύες" δε θέλω να ακούω, γιατί αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα για να μπει κανείς σε αυτά τα "ευαγή" Ιδρύματα, μάλλον πολλοί από εμάς εδώ μέσα θα χρησιμοποιούσαμε ασύρματο ρούτερ :p με μία μόνο διεύθυνση ΙΡ....(δηλαδή , θα μασταν όλοι μέσα και μάλιστα σε διπλανά "δώματα")....
Καλές αναζητήσεις να χεις και εύχομαι να βρεις τις απαντήσεις που ζητάς :)
Για σου "σαν ανεμος"!
Τις περισσοτερες φορες ειναι δυσκολο να βγαλουμε απο μεσα μας πραγματα που εμεις οι ιδιοι θα κριναμε σαν ενδηξεις τρελας που χριζουν ζουρλομανδια, ομως αγορες οπως αυτο εδω το φορουμ και ιδιαιτερα ο χωρος με τις προσωπικες εμπειριες ειναι για αυτον ακριβος τον λογο. Δεν θα σου μιλιση σαν κανενας ειδικος σε τετια θεματα, αλλα θα σε καλοσορισω στην παρεα μας μια παρεα που εχει πολλα μελη με ιδιες η σχεδον ιδιες εμπειριες. Σιγουρο λοιπον ειναι οτι δεν εισαι μονη.
Η προσωπικη μου αποψη μια αποψη για πολους σκεπτικιστικη οσων αφορα την περιγραφη σου, ειναι οτι ηταν ενα ονειρο, ονειρο τοσο ζωντανο που σε κανει να πιστεβεις οτι δεν ειναι ονειρο. Τα ματια που περιεγραψες ειναι ενα κοινοτυπο συμβολο που το συνανταμε σε απειρες περιγραφες. Εγω στην θεση σου ομως θα κοιτουσα το νοημα και οχι την πληρη μεταφορα του θεματος του ονειρου.
Για εμενα τα ονειρα ειναι μυθοπλασιες του μυαλλου που εχουν μαλιστα εντονα συνεσθηματικα χαρακτιριστηκα. Πλαθουν μυθους με εικονες και συναισθηματα δηλαδη, εικονες που ειδες η ακομη και σκευτικες την εποχη εκεινη αν οχι την προηγουμενη μερα, εικονες που καταγραφοντε και στο υποσυνηδιτο, και συναισθηματα, οπως το συναισθημα που σου δημιουργειται μετα απο την απολεια αγαπημενου προσωπου, η ανχους απο το σχολειο/δουλεια, η οτιδηποτε αλλο.
Το οτι ειδε κατι αναλογο η φιλη σου, οχι οσον αφορα τις εικονες και το νοημα του ονειρου, αλλα το συμβολο/τα ματια, μπορει να συμαινει οτι αυτο το συμβολο που περιεγραψες, μπορει να ειναι ενα συναισθημα, μια εικονα με συναισθημα η ακομη και μια εικονα σκετη, την οποια ειδατε/ζησατε μαζι με την φιλη σου την περιοδο εκεινη, και αν δεν ηταν εικονα αλλα συναισθημα, τοτε ετυχε η φαντασια σας χρησημοποιοντας το ιδιο συναισθημα να επλασε το ιδιο συμβολισμο.
Απο την αλη μπορει και να κανω λαθος. Μπορει και να ειναι κατι πιο βαθη, για το οποιο ομως αρμοδιοι ειναι αλοι να σου απαντισουν.
Φιλικα
Γιωργος/Σουηδια
Εγώ πάντως, θα σε συμβούλευα, να αποτυπώνεις τα γεγονότα που σου συμβαίνουν και να διασταυρώνεις τις διάφορες συμπτώσεις....για αρχή...
Από εκεί και πέρα θα πρέπει να αποβάλλεις του φόβους σου...εμένα προσωπικά όταν μου συμβαίνουν τέτοια περιστατικά συνήθως μπαίνει η λογική (συνήθως...όχι πάντα :p ) αλλά κυρίως εκνευρίζομαι γιατί μου χαλάνε την ηρεμία.
Παράδειγμα, μου έχει τύχει περιστατικό όπου κοιμάμαι και ακούω φασαρία, ξυπνάω και βλέπω διάφορα τερατόμορφα να χοροπηδούν μπροστά από το κρεβάτι μου και να προσπαθούν να με τρομάξουν. Δεν ξέρω αν ήταν όνειρο ή κάτι άλλο, αυτό που ξέρω είναι ότι εκνευρίστηκα επειδή με ξύπνησαν, τα έβρισα επειδή και μετά κοιμήθηκα σαν πουλάκι! :)
chaoticblue
18-01-07, 23:44
Καταρχήν να χαιρετήσω και εγω ως ενα ακόμα νέο μέλος στην κοινότητα αυτή τα ήδη μέλη.
San Anemos νομίζω πως ξερω τι σου συνέβη. Φυσικά δεν μπορώ να το αποδείξω αλλα ειλικρινά το πιστεύω. Εν' ολίγης πιστεύω οτι συνέβη κατι σαν τηλεπάθεια αλλα οχι ελεγχόμενη απο εσένα, ανάμεσα σε εσενα και την φίλη σου.Μάλλον θα είναι μία πολύ καλή σου φίλη ή εκείνη την χρονική στιγμή που σου συνέβη το περιστατικό που περιγράφεις το υποσυνήδητό σου την επεξεργάζονταν (την φιλη σου ως πληροφορία). Απο την πλευρά της φίλης σου τώρα το όνειρο αυτό σαφώς την επιρέασε. Της χαρέκτηκε όπως λέμε μέσα της. Θα καταλαβαίνεις που το πάω. Ηρθε το μυαλό σου σε επαφή με το δικό της (η απόσταση πραγματικά δεν είναι παράγοντας εδω) και ετσι αυτό που είδε αυτή στον ύπνο της εμφανίστηκε στα μάτια σου. Στην πραγματικότητα τίποτα δεν ήταν μπροστά σου την στιγμή εκείνη. Πιστεύω σε "ενεργειακές εμφανίσες" διαφόρων μορφών αλλα δεν νομίζω οτι εδω ισχύει κάτι τέτοιο. Μου έχει συμβεί και εμένα κατι ανάλογο (οχι τρομακτικό όμως) και το εξακρίβωσα οτι ήταν το φαινόμενο που σου ανέλυσα.
Μια ενδιαφέρουσα και διαφορετική άποψη.
Όλοι έχουμε ακούσει για παρόμοια περιστατικά και δεν αρνούμαι ότι συμφωνώ με αρκετά από αυτά όσο παράξενα και αν ακούγονται ή φαίνονται.
Παρ'όλα αυτά, η εξής δήλωσή σου chaoticblue:
Μου έχει συμβεί και εμένα κατι ανάλογο (οχι τρομακτικό όμως) και το εξακρίβωσα οτι ήταν το φαινόμενο που σου ανέλυσα.
με προβλημάτισε πάρα πάρα πολύ!!!
Πώς το έχεις εξακριβώσει δηλαδή;;;
Πολύ θα ήθελα να μάθω μιας και κάτι τέτοιο - το να αποδειχθεί δηλαδή ότι ισχύει αυτό που σου συνέβη και ότι ήταν τηλεπαθητικό φαινόμενο - είναι αδύνατο (πρακτικά)!!!!
dragoness_crysta
19-01-07, 00:32
Την λεγομενη τηλεπαθεια που λετε την εχω παθει και γω με την ξαδερφη μου.
Μια νυχτα ειδα ενα ονειρο οπου εκανα ενα παρτυ σπιτι μου και για καποιο λογο το μετεφερα στο απεναντι οικοπεδο που ειναι αχτιστο ακομα....
εβγαλα ολα τα παιδια εξω και ημουν η τελευταια που πηγαινα.
Στην αυλη του σπιτιου λοιπον, ειδα την Μαγισα τη σκυλιτσα της ξαδερφης μου να με κοιταει..παω να της μιλησω και να την χαιδεψω και αυτη μου ορμηξε και με χτυπησε στο χερι...περιτο να πω οτι ηταν τοσο αληθινο που ενιωσα πραγματικο πονο...μετα μου ορμηξε δευτερη φορα και την ειδα που ειχε αφρους στο στομα και μετα στο ονειρο εχασα τις αισθησεις μου.Τελος ονειρου δικου μου.
Την επομενη μερα το εφερε η κουβεντα και με τη ξαδερφη μου συζητησαμε τα ονειρα μας...
εκεινη ειδε....εμενα στο νοσοκομειο βαρια αρρωστη και οτι επρεπε να κανουν στη Μαγια ευθανασια.
Ειδε δηλαδη την συνεχεια του δικου μου ονειρου....η μαλλον μια πολυ πιθανη συνεχεια...
πραγματικα με εντυπωσιασε το γεγονος οτι ειχαμε τετοια τηλεπαθεια....
san_anemos_28
19-01-07, 10:15
καταρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας στο θέμα μου.
θα ήθελα να πω κάτι που μάλλον δεν το διευκρίνισα, είναι πως η δίκια μου εικόνα προηγήθηκε από το όνειρο τις φίλης μου.
εγώ ήμουν και το ξαναλέω ξύπνια το είδα το βραδυ ενώ εκείνη το είδε στον ύπνο της τα μεσάνυχτα της ίδιας βραδιάς.
δεν ήταν ας το πούμε ταυτόχρονη προβολή η μήπως δεν έχει καμια σημασία αυτό??
chaoticblue
19-01-07, 10:30
Mika όντως δεν ήμουν και πολύ σαφής. Η εξακρίβωση που λές (αν και δεν γνωρίζω τι ακριβώς εννοείς ως επιστημονική, υποψιάζομαι) ήταν οτι επαλήθευσα την φιγούρα που είδα(ήμουν λίγο πριν με πάρει ο ύπνος και αυτό δεν είναι τυχαίο, 100% σίγουρο και απο εμένα οτι δεν κοιμόμουν ακόμη) με αυτήν που είδε ο φίλος μου στον ύπνο του όμως αυτός και επίσης του χαράκτηκε αφού ήταν παράξενη στην όψη για να πούμε το λιγότερο.Η επαλήθευση της φιγούρας με την ίδια ακριβώς λεπτομέρεια με οδήγησε στο συμπέρασμα αυτό που αναλύω και πάνω.Τώρα που διάβασα και μία δεύτερη μαρτυρία επ' αυτού είμαι σίγουρος. Προφανώς η φίλη μας ακούγοντας μουσική είχε έρθει σε εσωτερική ηρεμία κάτι που επέτρεψε στον εγκέφαλό της να "συνδεθεί", για να μην χρησιμοποιώ ξένη ορολογία, μη αυτόν της φίλης της. Επιστημονική εξακρίβωση όμως με την απόψη που μάλλον εννοείς οχι, δεν έκανα γιατί απλά όντως δεν μπορούσα να κάνω.Η επιστήμη είναι υπερεκτιμημένη ξέρεις.Γέννημα του ανθρώπινου μυαλού και όλοι γνωρίζουμε οτι ο άνθρωπος είναι ατελής ύπαρξη, να εξηγήση το τέλειο.Δεν λέω οτι δεν γίνεται απλά λέω οτι πρώτα πρέπει να κάνουμε την εσωτερική υπέρβαση κι ύστερα θα έρθει μόνο του κι αυτό.
chaoticblue
19-01-07, 10:51
Τώρα ομολογουμένως λίγο περιπλέκονται τα πράγματα. Αλλα εγώ επιμένω σε αυτό που σου ανέλυσα san anemos. Το γεγονός οτι η φίλη σου το είδε στον ύπνο της ενισχύει την αποδοχή εικόνας απο το δικό σου μυαλό προς το δικό της. Οταν κοιμάται κανείς όλοι οι φραγμοί της λογικής που βάζει ο νούς καταργούνται. Πολύ περισσότερο απο μία απλή φάση χαλάρωσης μέσω της μουσικής. Τώρα το τι συνέβη σε εσένα και το είδες θα το απαντήσεις μάλλον μόνη σου με το να θυμηθείς σε τι εσωτερική κατάσταση βρισκόσουν τότε. Γνώμη μου είναι οτι είχες όπως είπα και πριν χαλαρώσει και ή για κλάσματα του δευτερολέπτου κλείνοντας τα μάτια σου και μέχρι να τα ξανανοίξεις το είδες αυτό και ύστερα "έμεινε" ενω τα μάτια σου πλέον ήταν ανοικτά ή γιατί οχι είχες έρθει σε κατάσταση trance. Αν κανείς πχ πάρει LSD μέχρι και τον διάβολο τον ίδιο μπορεί να δεί, οχι δύο μάτια. Μην νομίζεις εν' τω μεταξύ οτι αυτό δεν γίνεται χωρίς την χρήση ναρκωτικών. Για να πετύχεις αστρική προβολή για παράδειγμα σε τέτοια φάση πρέπει να έρθεις. Δεν παίρνει όμως κανείς ναρκωτικά για να κάνει αστρική προβολή. Σίγουρα τρόμαξες αλλά για αυτήν την περίπτωση προσωπικά επιμένω οτι δεν ήταν τίποτα πραγματικά μπροστά σου.Ελπίζω να βοήθησα.
θα ήθελα να πω κάτι που μάλλον δεν το διευκρίνισα, είναι πως η δίκια μου εικόνα προηγήθηκε από το όνειρο τις φίλης μου.
εγώ ήμουν και το ξαναλέω ξύπνια το είδα το βραδυ ενώ εκείνη το είδε στον ύπνο της τα μεσάνυχτα της ίδιας βραδιάς.
Εγώ δεν πιστεύω ότι ήταν τηλεπάθεια, γιατί δεν έχει τα χαρακτηριστικά της. Θα μπορούσε όντως να παρεξηγηθεί για κάτι τέτοιο. Προφανώς είδατε την υλοποίηση κάποιας αστρικής μορφής. Εγώ δεν μπορώ να σου δώσω περισσότερες λεπτομέρειες γιατί οφείλεις να ψάξεις τί μπορεί να το "τράβηξε" σε σένα και στη φίλη σου ώστε να υλοποιηθεί.
Βέβαια υπάρχει η περίπτωση να έχουμε μια κατάσταση ομαδικής υποβολής, ιδίως αν έτυχε να δείτε κάποιο έργο ή να συζητήσετε κάτι μεταξύ σας. Το θεωρώ λιγότερο πιθανό αλλά όχι και απίθανο.
Το πιο τρανταχτό στοιχείο για να αποκλειστεί η τηλεπάθεια πέρα από την μεγάλη διαφορά χρόνου είναι η απουσία της ακριβής εικόνας του παπά σε σένα αλλά και του παππού της κοπελιάς. Η τηλεπάθεια δεν συνηθίζει να είναι μερική αλλά ακριβής. Μπορεί να χαθούν λεπτομέρειες "στο δρόμο" αλλά όχι και να προστεθούν.
chaoticblue
19-01-07, 11:07
Τώρα που το είπες αυτό για τον πάπα και τον παππού, ναι μάλλον έχεις δίκιο. Τον είχα παντελώς ξεχάσει τον παπά. Θα εξηγούσε βέβαια η τηλεπάθεια το να το έβλεπε η φίλη της πρώτη όπως είχα καταλάβει στην αρχή αλλα έτσι όπως έχουν τα πράγματα οχι μάλλον σφάλω.
chaoticblue
19-01-07, 11:22
Τώρα όμως που το ξανασκέφτομαι και προς θεού οχι επειδή δεν θέλω να δεχτώ λάθος μου.Ο ίδιος έσπευσα να το δηλώσω πιο πάνω.Οπως έλεγα δεν είμαι φυσικά το ίδιο βέβαιος με πριν μετά τα οσα είπε ο R-b-t3r, αλλά θα επιμήνω οτι όντως μπορεί να ισχύει και η αποψη που έθεσα αρχικά. Ξεκαθάρισα άλλωστε απο το πρώτο μου post οτι μιλάω για "κάτι" σαν τηλεπάθεια και ούτε ξέρουμε ακριβώς πως λειτουργεί η τελευταία. Αυτό που εμένα με απασχολεί είναι τα μάτια και μόνο ως εικόνα πως τα είδε στο ονειρό και η φίλη της san anemos. Αν υποθέσουμε οτι όντως έλαβε με εναν τέτοιο τρόπο την εικόνα αυτή ενω κοιμόταν κάπως θα έπρεπε να της παρουσιαστεί στον ύπνο.Το πως λειτουργούν τα όνειρα όμως μοιάζει με το Χάος, κανείς δεν ξέρει. Δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο παιδιά και επιμένω, απλά τίποτα δεν με ευχαριστεί πιο πολύ απο μια ωραία συζήτηση.
dragoness_crysta
19-01-07, 12:05
θα συμφωνησω με τη chaoticblue και οντως πρεπει να ηταν μια μορφη συνδεσης της φιλης με σενα...αν μαλιστα το ειδατε την ιδια ωρα την ωρα που αυτη ηταν κοιμισμενη και αυτη ξυπνια, τοτε μπορει να συμβαινει το εξης:η φιλη σου ειδε το ονειρο που την τρομαξε αλλα ενσυνειδητα θελησε να το μοιραστει μαζι σου για να την βοηθησεις. Συνδεθειτε ψυχικα και ιδου το φαινομενο. :D :D
Η εξακρίβωση που λές (αν και δεν γνωρίζω τι ακριβώς εννοείς ως επιστημονική, υποψιάζομαι)....
Επιστημονική εξακρίβωση όμως με την απόψη που μάλλον εννοείς οχι, δεν έκανα γιατί απλά όντως δεν μπορούσα να κάνω.Η επιστήμη είναι υπερεκτιμημένη ξέρεις.Γέννημα του ανθρώπινου μυαλού και όλοι γνωρίζουμε οτι ο άνθρωπος είναι ατελής ύπαρξη, να εξηγήση το τέλειο.Δεν λέω οτι δεν γίνεται απλά λέω οτι πρώτα πρέπει να κάνουμε την εσωτερική υπέρβαση κι ύστερα θα έρθει μόνο του κι αυτό.
Ανέφερα πουθενά τη λέξη επιστήμη;;;:confused:
Με έκανες να διαβάσω άπειρες φορές το post μου, γιατί άρχισα να αμφιβάλλω για την όρασή μου!:eek:
Αντιθέτως, εσύ ανέφερες τη λέξη "εξακρίβωση"... που είναι αδύνατον να τη χρησιμοποιούμε σε τέτοια φαινόμενα!
(ήμουν λίγο πριν με πάρει ο ύπνος και αυτό δεν είναι τυχαίο, 100% σίγουρο και απο εμένα οτι δεν κοιμόμουν ακόμη)
Τι σε κάνει να είσαι τόσο σίγουρος;...
Τώρα που διάβασα και μία δεύτερη μαρτυρία επ' αυτού είμαι σίγουρος.
:confused::rolleyes:
Το πιο τρανταχτό στοιχείο για να αποκλειστεί η τηλεπάθεια πέρα από την μεγάλη διαφορά χρόνου είναι η απουσία της ακριβής εικόνας του παπά σε σένα αλλά και του παππού της κοπελιάς. Η τηλεπάθεια δεν συνηθίζει να είναι μερική αλλά ακριβής. Μπορεί να χαθούν λεπτομέρειες "στο δρόμο" αλλά όχι και να προστεθούν.
Συμφωνώ μαζί σου. Η τηλεπάθεια θέλει συγχρονισμό και ακριβή "στοιχεία". Ωστόσο δεν πρέπει να αποκλύουμε και περιπτώσεις που αποτελούν εξαιρέσεις... Αυτό που έζησε η φίλη μας, θα μπορούσε να είναι τηλεπάθεια -όχι ακριβής, αλλά να συγκεντρώνει στοιχεία τηλεπαθητικού φαινομένου μαζί με κάτι άλλο ίσως. Ή πολύ απλά, μπορεί να ήταν ένα όνειρο. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση όμως, δεν μπορούμε να αποδείξουμε τίποτα, ούτε να μιλήσουμε με ακρίβεια και βεβαιότητα.
chaoticblue
19-01-07, 19:58
Αρχικά Dragoness crysta είμαι "o" chaoticblue. Mika για άλλη μια φορά έχεις δίκιο, οχι πουθενά δεν ανέφερες την λέξη επιστήμη.Εγω έκανα λάθος υποθέτοντας οτι το εννοούσες γιατι στο περιβάλλον μου που στο 99% των περιπτώσεων με αμφισβητούν η λέξη εξακρίβωση είναι ενα με την επιστήμη. Παρασύρθηκα κατα μία έννοια δηλαδή. Ξέρω οτι ήμουν ξυπνιος επειδή μόλις και το εννοώ το μόλις είχα ξαπλώσει. Ουτε 10 δεύτερα δεν είχαν περάσει και εμένα για να με πάρει ο ύπνος πρέπει να περάσει τουλάχιστον μισή ώρα.
Για αυτο μην εισαι απολυτα σιγουρος. Ο υπνος ειναι πολυ περιεργη κατασταση. Εγω πχ οταν ειναι να ξυπνισω βαζω το ξυπνιτιρι.. το κλεινω την πρωτη φορα και ξαναχτυπαει, δευτερη φορα το κλεινω εντελως και μετα οταν ανοιξω τα ματια μου εχουν περασει δυο τρεις ωρες.. σαν να μπηκα σε μαυρη τρυπα.
Θελω να πω πως για τον εαυτο μου τουλαχιστο οπως και για αρκετους αλους πιστεβω, ο υπνος ειναι μια κατασταση που με κανει να μη μπορω να καταλαβω το χρονο. Ειναι αδυνατον. Μπορει να κοιμηθω 15 λεπτα και να νομιζω πως κοιμηθικα 10 ωρες, αλλα και το αντιθετο. Αν δεν υπηρχε ομως το ρολοι να μου το πει, τοτε δε θα ειμουνα σιγουρος..
O Hedwig έχει πιάσει το "νόημα". Είδε αυτό που μας περιέγραψε, δεν φοβήθηκε, τα έβρισε και έφυγαν. Τα πράγατα είναι απλά. Ο σκοπός είναι να μην φοβόμαστε σε τέτοια περιστατικά και να τα αντιμετωπίζουμε με θάρρος και χιούμορ. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι το μόνο που μπορούν να σας κάνουν είναι να σας τρομάξουν, όχι να σας κάνουν ένα κακό στο σώμα.
"Σαν άνεμος", έκανες το λάθος, φοβήθηκες (μία φυσιολογική αντίδραση). Τώρα για το αν χρειάζεσαι ψυχίατρο, μάλλον όχι. Αλλά πρέπει να δεις κάποιον ειδικό για να ξεπεράσεις τον φόβο σου...
dragoness_crysta
20-01-07, 18:34
Συγνωμη chaoticblue... :(
chaoticblue
20-01-07, 19:03
Ε καλά δεν έγινε και τίποτα. Εξάλου μία παραπομπή ενος ουδέτερου ονόματος σε θυληκό γένος δείχνει οτι το όνομα έχει μία μυστηριακή ομορφιά.Ετσι το βλέπω εγω.
"Τώρα κάνω edit":Συγνώμη Μιχάλη μόλις είδα το edit σου στην Dragonic crysta.Το θέμα είναι όντως η εμπειρία της san anemos. Δεν θα επαναληφθεί απο μέρους μου.
θα ήθελα να κάνω μια παρατηρηση...
η κοπέλα το αρχικο ποστ είπε ότι είδε 2 κόκκινα μάτια, και πως μετα της επε η φιλη της ότι ειδε το ονειρο....
Η παρατηρηση μου ειναι οτι καταπιαστηκαμε με την τηλεπάθεια και αησαμε τα μάτια...
Τι μπορεί να σημαίνουν τα κόκκινα μάτια;
beetlejuice
20-02-07, 12:06
Στο υστερογραφο του post #221 του J. Bright στο http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?p=23177#post23177 γινεται αναφορα και δινεται μια εξηγηση στο φαινομενο αυτο. Δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω εαν ευσταθει, ηταν ομως το πρωτο πραγμα που μου ηρθε στο μυαλο διαβαζοντας την ερωτηση σου.
Σε ευχαριστώ πολύ για το λινκ Μηνά....
Εχω χάσει πολλά επισόδεια τελικα...
:)
καλως η κακως δε πιστευω στην τηλεπαθεια και σε τετοια παρομοια φαινομενα.για μενα η εξηγηση θα ηταν η εξης, οτι ειδες καποια παραισθηση οπως ολοι πανω κατω βλεπουμε και οτι ηταν συμτωση αυτο που εγινε με την φιλη σου..το εχετε σκεφτει αυτο οσοι πιστευετε ή το αποκλειεται ως πιθανοτητα?
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.