Επιστροφή στο Forum : αυτη η ζωη ειναι η αιωνια ζωη σου
<τι θα συνεβαινε αν καποιος δαιμονας σου ελεγε οτι αυτη τη ζωη-οπως τη ζεις τωρα κι οπως την εχεις ζησει στο παρελθον-πρεπει να την ζησεις ξανα,αμετρητες φορες?φαντασου την αιωνια κλεψυδρα της υπαρξης να αναποδογυριζει ξανα και ξανα και ξανα.και καθε φορα,αναποδογυριζουμε κι εσυ κι εγω,απλοι κοκοι στη διαδικασια.σκεψου το χρονο που παντα υπηρχε ,το χρονο που απλωνεται αιωνια προς τα πισω.σε τετοιο απειρο χρονο δεν πρεπει οι ανασυνδιασμοι ολων των γεγονοτων που συνιστουν τον κοσμο να εχουν επαναληφθει απειρες φορες?> μηπως ο νιτσε ειχε δικιο?μηπως θα ζουμε τη ζωη που εχουμε επιλεξει μεχρι τωρα για παντα?
Αυτό που λες μου θύμισε μια πιο παλιά αμερικανικη ταινία με τον τίτλο "Η Μέρα της Μαρμότας" με πρωταγωνιστή τον Μπιλ Μάρει. Στη ταινια ο ήρωας ήταν παρουσιαστης του καιρού στη τηλεόραση και πήγε να καλύψει τον εορτασμό της Ημέρας της Μαρμότας. Μόνο που κάθε μέρα που ξυπνούσε ζούσε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Τελικά κατάλαβε ότι κάτι δε πήγαινε καλά και προσπαθούσε να ξεφύγει.
Επίσης το ίδιο θέμα είχε και ένα επεισόδιο των X-Files όπου οι πράκτορες Mulder και Scully ζούσαν ξανά και ξανά την ίδια μέρα μέχρι που κατάφεραν να αποτρέψουν μια αιματηρή ληστεία και ο χρόνος ξαναεπανήλθε.
Βέβαια εσύ αναφέρεσαι στη πιθανότητα να ζούμε τα ίδια και τα ίδια πράγματα σε όλες τις ζωές μας... Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο - που ούτε να το φανταστώ δε θέλω - τότε πρέπει να είμαστε ήδη στη κόλαση και να τιμωρούμαστε... Πολύ νιχιλιστική σκέψη, πραγματικά! :eek:
Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αναλογιστούμε το θέμα της ύπαρξης συλλογικού ασυνείδητου που θέλει να ακολουθούν και άλλες ζωές...Τί ρόλο παίζει αυτή η σκέψη σε έναν ολοένα επαναλαμβανόμενο κόσμο...Μπορεί να σηματοδοτεί(ανάποδα) μια ζωή με τέλος...Υπέροχο το τέλος;!Ανταρσία στην αιώνια καταδίκη της επανάληψης...
Μα ποιός παίζει μαζί μας;!
Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο - που ούτε να το φανταστώ δε θέλω - τότε πρέπει να είμαστε ήδη στη κόλαση και να τιμωρούμαστε... Πολύ νιχιλιστική σκέψη, πραγματικά! :eek:
νιχιλιστικη?ισως...σκεψου ομως πως θα ηταν η ζωη σου αν ηξερες οτι θα την ζεις αιωνια...δεν θα εκανες οτι περναει απο το χερι σου για να ζεις την ζωη που θες? δεν θα εκανες καθε μερα κατι διαφορετικο?δεν θα εκπληρωνες μια επιθυμια σου καθε μερα?ωστε να ζησεις τη ζωη που θες, με τις επιλογες που εκανες και σου αρεσαν, αιωνια?
<τι θα συνεβαινε αν καποιος δαιμονας σου ελεγε οτι αυτη τη ζωη-οπως τη ζεις τωρα κι οπως την εχεις ζησει στο παρελθον-πρεπει να την ζησεις ξανα,αμετρητες φορες?φαντασου την αιωνια κλεψυδρα της υπαρξης να αναποδογυριζει ξανα και ξανα και ξανα.και καθε φορα,αναποδογυριζουμε κι εσυ κι εγω,απλοι κοκοι στη διαδικασια.σκεψου το χρονο που παντα υπηρχε ,το χρονο που απλωνεται αιωνια προς τα πισω.σε τετοιο απειρο χρονο δεν πρεπει οι ανασυνδιασμοι ολων των γεγονοτων που συνιστουν τον κοσμο να εχουν επαναληφθει απειρες φορες?> μηπως ο νιτσε ειχε δικιο?μηπως θα ζουμε τη ζωη που εχουμε επιλεξει μεχρι τωρα για παντα?
Στο πρώτο ποστ σου αναφέρεσαι νομίζω στη πιθανότητα να ζούμε ξανά και ξανά την ίδια ζωή. Κατά τη γνώμη μου, άλλο πράγμα η αιώνια ζωή και άλλο να ξαναζούμε την ίδια ζωή. Αυτό κατάλαβα για αυτό και ανέφερα τα παραδείγματα που ανέφερα. Κατάλαβα λάθος;
Βέβαια το θέμα της αιωνιας ζωής είναι και αυτό πολύ σημαντικό και με απασχολεί ιδιαίτερα. Ίσως για αυτό ένα από τα αγαπημένα μου θέματα του φανταστικού είναι οι βρυκόλακες. :)
dragoness_crysta
04-02-07, 20:42
Απλουστατα θα προσπαθουσα να σπασω αυτον τον φαυλο κυκλο, πρωτον γιατι δεν προκειται να ενδωσω στις απειλες και στα πιθανα ψεμματα του φιλτατου κτηνοτατου δαιμονα, και δευτερον θα προσπαθουσα να στειλω αυτον και ολη την ακομπανια του εκει που ανηκει.... :p
παντως λιγο αδυνατο το βρισκω σαν κατασταση, γιατι ετσι ειναι σαν να ειμαστε ισοβια φυλακισμενοι σε ενα θνητο σωμα..ενω εμεις ψαχνουμε την αθανασια και την τελειοτητα...
θα ηταν πραγματικα μια μεγαλη, μια τεραστια τιμωρια....ωστοσο ενδεικνυται για τους τους δολοφονους και τους κακοποιους που τους αξιζει κατι τετοιο.... :p
Στο πρώτο ποστ σου αναφέρεσαι νομίζω στη πιθανότητα να ζούμε ξανά και ξανά την ίδια ζωή. Κατά τη γνώμη μου, άλλο πράγμα η αιώνια ζωή και άλλο να ξαναζούμε την ίδια ζωή. Αυτό κατάλαβα για αυτό και ανέφερα τα παραδείγματα που ανέφερα. Κατάλαβα λάθος;
Βέβαια το θέμα της αιωνιας ζωής είναι και αυτό πολύ σημαντικό και με απασχολεί ιδιαίτερα. Ίσως για αυτό ένα από τα αγαπημένα μου θέματα του φανταστικού είναι οι βρυκόλακες. :)
οχι καλα καταλαβες εγω δεν το διατυπωσα σωστα συγγνωμη!!!!! :) οταν ειπα οτι θα ζεις αυτη την ζωη αιωνια εννοουσα οτι θα ζεις ξανα και ξανα την ιδια ζωη.... και οσο για την αιωνια ζωη μιας το ανεφερες θα ηθελα να "ακουσω" την αποψη σου... γιατι ας πουμε σου αρεσουν οι βρυκολακες επειδη ειναι αθανατοι???? προσωπικα δεν θα ηθελα να ζησω για παντα...
θα ηταν πραγματικα μια μεγαλη, μια τεραστια τιμωρια.... :p
γιατι να ειναι τιμωρια?μπορει να ειναι μια φυσικη ακολουθια του συμπαντος... μπορει να μην το εχει επιλεξει καποιος για εμας αλλα να γινεται απο μονο του..
Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με το θέμα των βρυκολάκων και ψάχνω όσο μπορώ όλες τις πλευρές του, λογοτεχνικές, ψυχολογικες, λαογραφικές κλπ. Απλά από μικρή το συγκεκριμένο αντικείμενο μου άρεσε πάρα πολύ. Γιατί; Δεν μπορώ να δώσω μια συγκεκριμένη απάντηση. Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση και αν την κάνουμε εδώ θα ξεφύγουμε πολύ. Οπότε αν θέλεις να το συζητήσουμε σε παραπέμπω εδώ:http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1584
γιατι να ειναι τιμωρια?μπορει να ειναι μια φυσικη ακολουθια του συμπαντος... μπορει να μην το εχει επιλεξει καποιος για εμας αλλα να γινεται απο μονο του..
Άλλωστε όλα τα άλλα που μας συμβαίνουν εμείς τα έχουμε επιλέξει; Είναι και αυτή μια πιθανότητα. Προσωπικά θα προτιμούσα την αθανασία και ας μου γινόταν κάποια στιγμή αβάσταχτη από το να έρχομαι ξανά και ξανά στη ζωή και να ζω τα ίδια πράγματα. Εκτός και αν αυτός είναι ένας τρόπος να εξελίσσω τη ψυχή μου και σταδιακά να φθάσω σε μια ανώτερη κατάσταση. Δε νομίζω παντως να εννοούσε κάτι τέτοιο ο Νίτσε όταν μίλησε για αυτή τη πιθανότητα... Όλα όμως είναι δυστυχώς υποθετικά. Δε μπορούμε να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει και αυτό είναι και το τραγικό της ανθρώπινης ύπαρξης. Μήπως λοιπόν ήδη είμαστε στη κόλαση; :eek:
chaoticblue
04-02-07, 22:56
Πάρα πάρα πολύ ωραίο θέμα για συζήτηση.Περνάνε συχνά διάφορες τέτοιες ιδέες απο το μυαλό μου.Ποτέ όμως δεν μου πέρασε αυτή. Μπορεί και να συμβαίνει αυτό το πράγμα αλλά πως να πει κανείς οτι έχει εστω κι ενα παράδειγμα "αποτελέσματος" του επαναληπτικού κύκλου αυτού στον παρατηρήσιμο κόσμο? Μάλλον μόνο το ένστικτο ή η διαίσθηση οδηγούν σε τέτοιες σκέψεις. Εχω καταλήξει οτι η αλήθεια μπορεί να προσέγγιστεί σε πρώτη φάση μόνο με τη διαίσθηση τελευταία και καταιδρωμένη θα φτάσει η περιορισμένη μας λογική. Πάντως όσων αφορά το θέμα της κόλασης Melian, για εμένα είναι σίγουρο.
dragoness_crysta
05-02-07, 09:25
Φυσικη επαναληψη του ιδιου "σεναριου" δεν μπορει να υπαρχει....
φυσικη επαναληψη ομως του κυκλου μπορει να υπαρχει....
Όλα όμως είναι δυστυχώς υποθετικά. Δε μπορούμε να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει και αυτό είναι και το τραγικό της ανθρώπινης ύπαρξης. Μήπως λοιπόν ήδη είμαστε στη κόλαση; :eek:
η αληθεια ειναι οτι ο συνεχης προβληματισμος και η αγνοια για το ποιοι ειμαστε και το που ζουμε μπορει να ειναι ενα ειδος κολασης αφου η απογοητευση που νοιωθεις να μην ξερεις το γιατι ζεις ειναι τεραστια..
Φυσικη επαναληψη του ιδιου "σεναριου" δεν μπορει να υπαρχει....
φυσικη επαναληψη ομως του κυκλου μπορει να υπαρχει....
συγγνωμη κιολας αλλα μπορεις να μου εξηγησεις λιγο καλυτερα τι εννοεις..........??
ενα σονετο καπως ασχετο με το θεμα μας αλλα το διαβασα σημερα μου αρεσε παρα πολυ και ειπα να το γραψω..
καλοτυχοι οι νεκροι που λησμονανε
την πικρια της ζωης.οντας βυθισει
ο ηλιος και το σουρουπο ακλουθησει,
μην τους κλαις,ο καημος σου οσος και να'ναι.
τετοιαν ωρα οι ψυχες διψουν και πανε
στης λησμονιας την κρουσταλλενια βρυση
μα βουρκος το νερακι θα μαυρισει,
σα σταξει γι' αυτες δακρυ οθε αγαπανε.
κι αν πιουν θολο νερο ξαναθυμουνται,
διαβαινοντας λιβαδια απο ασφοδιλι
πονους παλιους, που μεσα τους κοιμουνται.
α δε μπορεις παρα να κλαις το διλι,
τους ζωντανους τα ματια σου ας θρηνησουν:
θελουν-μα δε βολει να λησμονησουν.
dragoness_crysta
05-02-07, 21:28
συγγνωμη κιολας αλλα μπορεις να μου εξηγησεις λιγο καλυτερα τι εννοεις..........??
ανοησια που δεν το αναλυσα συγνωμη...βιαζομουν λιγακι.... :o
φυσικη επαναληψη του ιδιου σεναριου...εννοω την επαναληψη της ιδιας ακριβως ζωης, με τα ιδια λαθη, τις ιδιες χαρες, τις ιδιες λυπες.....να μην υπαρχει καμμια αλλαγη στη ζωη κανενος....αυτο δεν μπορει να υπαρξει....
η φυσικη επαναληψη του κυκλου...εννοω τον κυκλο γεννηση-ωριμανση-θανατος.
Αυτο το βλεπουμε παντου καθημερινα....ανθρωποι γεννιουνται αλλα ωριμαζουν διαφορετικα και πεθαινουν διαφορετικα...παρολα αυτα...ο κυκλος που προανεφερα, συνεχιζει να υπαρχει αλλα ειναι διαφορετικος για καθε ανθρωπο.
Για να σε βοηθησω ας πουμε οτι η ζωη καθε ανθρωπου ειναι ενας κυκλος με διαφορετικο χρωμα. Πρασινο, κοκκινο, κιτρινο, μπλε και πολλα αλλα...οταν κλεισει ο κυκλος ας πουμε ο πρασινος ενος ανθρωπου, τοτε αρχιζει ενας αλλος κοκκινος ενος αλλου.
Καθε γηινο ον ακολουθει μια πορεια..εναν κυκλο, μικρο η μεγαλο.
Αυτο που δεν μπορει να συμβει, ειναι να υπαρχει παντα ενας ιδιος κυκλος και απαραλλαχτος, οσο περναει ο χρονος. Τα παντα αλλαζουν και τπτ δεν παραμενει το ιδιο.
Για αυτο αν ο φιλτατος δαιμονας σε απειλησει ποτε οτι θα ζεις μια ζωη την ιδια μερα, τοτε μαλλον θα προσπαθησει να σε τρομαξει, η να σε φυλακισει μεσα στον ιδιο τον φοβο σου.
Πολύ ωραίο το σονέτο που παρέθεσες galaxia. Μήπως μπορείς να μας πεις τον τίτλο και τον ποιητή; Κάτι περνάει από το μυαλό μου αλλά θέλω να το επαληθεύσω. :D
φυσικη επαναληψη του ιδιου σεναριου...εννοω την επαναληψη της ιδιας ακριβως ζωης, με τα ιδια λαθη, τις ιδιες χαρες, τις ιδιες λυπες.....να μην υπαρχει καμμια αλλαγη στη ζωη κανενος....αυτο δεν μπορει να υπαρξει....
Συμφωνώ και εγώ σε αυτό γιατί η ζωή κάθε ανθρώπου είναι ένα σύνολο από τυχαία γεγονότα και αποφάσεις. Οι αποφάσεις ακόμα και οι πολύ ασήμαντες που παίρνουμε διαμορφώνουν τη ζωή μας. Αν δεν είχαμε πάρει αυτές τις αποφάσεις αλλά κάποιες άλλες η ζωή μας θα είχε εξελιχθεί αλλιώς. Τα μικρά "ναι" ή "όχι" που λέμε κάθε μέρα διαμορφώνουν κάθε στιγμή τη ζωή μας. Επίσης οι εξελίξεις στη ζωή μας δεν εξαρτώνται απόλυτα από εμάς. Εξαρτώνται και από τους άλλους ανθρώπους. Με βάση όλα αυτά θα ήταν λογικά αδύνατο να ξαναζήσουμε την ίδια ζωή.
λορεντζος μαβιλης:ληθη
και αυτα που λετε εχουν μια βαση αν μη τι αλλο...και μου φαινονται σωστα...ωστε λοιπον καταληγουμε στο συμπερασμα οτι αν καταλαβαμε σωστα τα λεγομενα του νιτσε δεν συμφωνουμε μαζι του και οτι λογικα οπως ειπες melian θα ηταν αδυνατο να ξαναζησουμε την ιδια ζωη..?και τωρα θα ηθελα να κανω μια αλλη ερωτηση η οποια με απασχολει ιδιαιτερα τωρα τελευταια...ποιο ειναι το αγαπημενο σας συναισθημα?π.χ. χαρα,μελαγχολια,απογνωση,ευτυχια κ.λ.π....
και τωρα θα ηθελα να κανω μια αλλη ερωτηση η οποια με απασχολει ιδιαιτερα τωρα τελευταια...ποιο ειναι το αγαπημενο σας συναισθημα?π.χ. χαρα,μελαγχολια,απογνωση,ευτυχια κ.λ.π....
Αγαπητή galaxia βρήκες απάντηση στην ερώτησή σου; Εγώ πάντως δε νομίζω ότι έχω απάντηση. Όλα τα συναισθήματα μου τα αγαπώ γιατί όλα υποδηλώνουν ότι ζω. Δε θα μπορούσα να ζω μια ζωή μόνο με το συναίσθημα της χαράς ή μόνο με την απόγνωση γιατί τότε δε θα λεγόμουνα απλά άνθρωπος. Είναι ανέφικτο. Από την άλλη μέσω των συναισθημάτων μαθαίνουμε κάποια πράγματα για τον ίδιο μας τον εαυτό. Γινόμαστε καλύτεροι και έτσι όλα μας χρειάζονται. Είναι πολύ δύσκολο να δοθεί μια τέτοια απάντηση.
ναι νομιζω οτι βρηκα απαντηση την οποια μαλιστα προανεφερες και εσυ...οι ανθρωποι χρειαζονται ολα τα συναισθηματα και μαλιστα τα χρειαζονται καθε μερα που ζουν γιατι μια ζωη στην οποια δεν νοιωθεις τιποτα π.χ. ουτε θλιψη ουτε χαρα δεν νομιζω οτι αξιζει...
Αν συνεβαινε κάτι τέτοιο θα ήταν η μεγαλύτερη αδικία που
Θα μπορούσε να συμβεί και αυτό για το εξής
Πχ Ένας που γεννιέται στην Αφρική και δεν έχει να φάει
Και ζει με στην κακουχία θα ήταν σε μια διαρκές κόλαση
Ένας άλλος που γεννιέται πάμπλουτος και μπορεί να έχει ότι
Θέλει θα είναι σε έναν αιώνιο παράδεισο.
Open mind, αν είναι έτσι θα έλεγα και εγώ ότι θα ήταν σαν κόλαση.
Εκτός και ξαναζούμε το κύκλο αλλά σε άλλο σημείο του. Τη μια φορά στην Αφρική, την άλλη στην Ευρώπη, την μια φτωχός, την άλλη πλούσιος, την μια καλός, την άλλη κακός κοκ.
Σημασία όμως έχει το να ζεις, τι κάθε στιγμή. Δυστυχώς στις μέρες μας η “φυλακή” έχει άλλον νόημα και άλλη ερμηνεία απ’ ότι πριν από αρκετά χρόνια.
Αν ξαναζείς τον κύκλο με διαφορετικά δεδομένα αλλάζει
Είναι σίγουρα πιο δίκαιο .
Σημαντικό αυτό που λες να ζεις την κάθε στιγμη
αναφερομουν στην περιπτωση να ζεις την ιδια ζωη στο ιδιο μερος κατω απο τις ιδιες συνθηκες....αν η ζωη σου δηλαδη εκανε συνεχεια κυκλους χωρις ομως εσυ να το ξερεις ωσπου καποια στιγμη να στο πει καποιος αλλος...αν με λιγα λογια αυτη τη ζωη που ζουμε τωρα θα την ζουμε συνεχεια..
νιχιλιστικη?ισως...σκεψου ομως πως θα ηταν η ζωη σου αν ηξερες οτι θα την ζεις αιωνια...δεν θα εκανες οτι περναει απο το χερι σου για να ζεις την ζωη που θες? δεν θα εκανες καθε μερα κατι διαφορετικο?δεν θα εκπληρωνες μια επιθυμια σου καθε μερα?ωστε να ζησεις τη ζωη που θες, με τις επιλογες που εκανες και σου αρεσαν, αιωνια?
Διαφωνώ!Κάνω ήδη αυτό που θέλω και τέτοιες σκέψεις πιστεύω προέρχονται μόνο από καταθλιπτικά άτομα. Γενικά ολόκληρη η ιδέα είναι εντελώς αστήρικτη. Σε αυτό το φόρουμ λέμε πολλά θεωριτικά αλλά αυτό παραπάει Αν είναι έτσι, τότε και εγώ μπορώ να ισχυριστώ ότι τα μυρμήγκια διοικούν στην πραγματικότητα τον κόσμο και πως οι Εβραίοι και οι Μασόνοι είναι απλά βιτρίνα! :D
Galaxia απαντώντας στο υποθετικό σου ερώτημα
εξαρτάται αν ήξερα όλη μου τη ζωή πως
Θα εξελιχτεί αν ήταν μια καλή ζωή δεν θα άλλαζα
Τίποτα απλά θα την απολάμβανα χωρίς αγχος
Αν ήταν με πολλές δυσκολίες θα προσπαθούσα
Να την αλλαξω.
Διαφωνώ!Κάνω ήδη αυτό που θέλω και τέτοιες σκέψεις πιστεύω προέρχονται μόνο από καταθλιπτικά άτομα. Γενικά ολόκληρη η ιδέα είναι εντελώς αστήρικτη. Σε αυτό το φόρουμ λέμε πολλά θεωριτικά αλλά αυτό παραπάει
Το όλο ερώτημα της galaxia είναι καθαρά φιλοσοφικό. Οπότε μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε πάνω σε αυτά που έχουμε διαβάσει και πιστεύουμε. Τέτοιου είδους ερωτήματα Jissard δεν είναι απολύτο ότι τίθενται μόνο από καταθλιπτικά άτομα ή ότι είναι τελείως άσκοπο να τα ρωτάμε. Καμιά φορά μέσα από τέτοιες αναζητήσεις οι άνθρωποι καταλήγουν σε χίλιες δυο σκέψεις και αυτό τους βοηθάει να μάθουν λίγο καλύτερα τον εαυτό τους. Αυτός πιστεύω άλλωστε ότι είναι και ο στόχος της κάθε αναζήτησης ειδικά όταν δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις... Από εκεί και πέρα φυσικά και έχει ο καθένας από εμάς το δικαίωμα να διαφωνεί με αυτή την ιδέα.
ισως να μην εξεφρασα σωστα απο την αρχη αυτο που ηθελα να πω... κ για αυτο θα παραθεσω ολοκληρο το αποσπασμα απο το οποιο ξεκινησα..
"φαντασου την αιωνια κλεψυδρα της υπαρξης να αναποδογυριζει ξανα και ξανα και ξανα.και καθε φορα, αναποδογυριζουμε κι εσυ κι εγω, απλοι κοκοι στη διαδικασια.σκεψου την αιωνιοτητα.δες πισω σου-φαντασου να κοιταζεις ατελειωτα πισω στο παρελθον.ο χρονος εξαπλωνεται συνεχως προς τα πισω,οτιδηποτε θα μπορουσε να συμβει δεν εχει ηδη συμβει?οτιδηποτε γινεται τωρα δεν θα εχει γινει ετσι παλια?και αν οτιδηποτε εχει συντελεστει παλια στο απειρο του χρονου, τοτε τι νομιζεις για τουτη εδω τη στιγμη?και αυτη δεν πρεπει να εχει γινει στο παρελθον?και ο χρονος που εξαπλωνεται πισω στην αιωνιοτητα, δεν πρεπει να εξαπλωνεται απειρος και προς τα εμπρος?εμεις, μεσα σε αυτη τη στιγμη-σε καθε στιγμη-δεν θα ξανασυμβαινουμε αιωνια?"
Παιδιά εννοείται ότι είναι θεωρητικό και καθαρά φιλοσοφικό το
Ερώτημα της galaxia.
Galaxia κατάλαβα τι εννοείς είναι ένα είδος αιωνιοτητας
Και αυτό που λες θα το παρομοίαζα σαν μια ταινια
Που παίζεται ξανά και ξανά αν είναι έτσι ας φροντίσουμε
Τουλάχιστον να είναι καλή και ποιοτική η προσωπική μας
Ταινία.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.