PDA

Επιστροφή στο Forum : Συμμετοχή στην αποστολή της Πυθέας στην Κων/πολη (Απρίλιος 2007)

beetlejuice
14-02-07, 14:43
http://www.intraco-travel.gr/img/istanbul_town.jpg

Ηρθε η ωρα να γινει και αυτο... Μετα απο απαιτηση πολλων φιλων της Πυθεας, ειπαμε να διοργανωσουμε μεσα στις διακοπες του Πασχα (Πεσαχ δηλαδη :p ) την πρωτη ομαδικη αποστολη της Πυθεας με ανοιχτη συμμετοχη! Αυτο σημαινει πως οσα μελη της κοινοτητας ενδιαφερονται, μπορουν να φερουν μαζι τους καποιον ή καποιους γνωστους τους (σκοπος μας πανω απο ολα ειναι να ειμαστε μια παρεα οπου ταξιδευουμε). Ο στοχος μας ειναι να φτασουμε τα 30 ατομα ετσι ωστε να καταφερουμε να μισθωσουμε το δικο μας πουλμαν, εχοντας δικους μας ξεναγους. Προχτες καναμε με τον Σολων μια ερευνα αγορας στη Θεσσαλονικη και καταληξαμε στο εξης πακετο:

Αναχωρηση το βραδυ της Πεμπτης 12 Απριλιου με λεωφορειο απο Θεσσαλονικη και αφιξη στην Κωνσταντινουπολη το πρωι της Παρασκευης.

-Ξεκινουμε την περιηγηση μας στη μοναδικη πολη κανοντας εναν οδικο περιπλου των τειχων του Θεοδοσιου.
-Επισκεπτομαστε την εκκλησια της Ζωοδοχου Πηγης στο Μπαλουκλι με το γνωστο "αγιασμα" και τους ταφους των πατριαρχων και των ευεργετων. Στη συνεχεια τακτοποιηση στο ξενοδοχειο. Ακολουθει η ξεναγηση μας στο παλατι του Ντολμα Μπαξε, χτισμενο απο τον Αμπντουλ Μετζιτ, σε στυλ μπαροκ και ροκοκο και θαλασσια μινι περιηγηση στο μοναδικο Βοσπορο, το καναλι που ενωνει τη θαλασσα του Μαρμαρα με τη Μαυρη θαλασσα. Επιστρεφοντας στο λιμανι επισκεπτομαστε τη σκεπταστη αγορα το γνωστο Καπαλι τσαρσι με τα 4.000 μαγαζια.
-Την επομενη ημερα επισκεπτομαστε και ξεναγουμαστε στο βυζαντινο ιπποδρομο οπου βλεπουμε την ωραια γερμανικη κρηνη του Καιζερ δωρο του στο Σουλτανο Μουρατ Β, τον αιγυπτιακο οβελισκο που φερει επανω του ιερογλυφικα, το χαλκινο κιονα των Δελφων, τη στηλη του Προφυρογεννητου. Ακολουθει επισκεψη στο μπλε τζαμι και την Αγ. Σοφια το μεγαλουργημα των αρχιτεκτονων Ανθεμιου και Ισιδωρου (να δουμε και οι αρχαιοφιλοι τα υλικα του ναου της Αρτεμιδος στην Εφεσσο εστω και ενσωματωμενα σε χριστιανικο ναο ;) ). Επομενος προορισμος η δεξαμενη του Ιουστινιανου με τους διαφορων ρυθμων κιονες. Το βραδυ διασκεδαση σε νυχτερινο κεντρο με χορους και τραγουδια της Ανατολης.
Την τελευταια ημερα επισκεψη στο οικουμενικο πατριαρχειο. Επισκεπτομαστε τον πατριαρχικο ναο, βλεπουμε τα γραφεια του πατριαρχη και την αιθουσα εψησης του αγιου μυρου. Ακολουθει επισκεψη στην εκκλησια της παναγιας των Βλαχερνων. Εδω γραφτηκε το "τη Υπερμαχω".
-Στη συνεχεια παιρνουμε το δρομο της επιστροφης για Θεσσαλονικη (μιλαμε για την Κυριακη 15 Απριλιου).

*Προβλεπεται και επισκεψη μας στο πολυ ενδιαφερον Μουσειο Τοπ Καπι (εκει βρισκεται και ο ξακουστος χαρτης του Πιρι Ρεϊς!)

*Επισης μεσα στο προγραμμα ειναι και η διοργανωση μιας ομιλιας απο μελη της Πυθεας στο χωρο του ξενοδοχειου με διαφορες πληροφοριες για την Κων/πολη.

*Η διαμονη μας θα ειναι σε ξενοδοχειο 4 αστερων με πρωινο.

Η τιμη φτανει τα 109 ευρω για καθε ατομο και περιλαμβανει δωρεαν μετακινησεις και ξεναγησεις που αφορουν το κυριως προγραμμα, διαμονη σε ξενοδοχειο 4 αστερων με πρωινο, συνοδο του ταξιδιωτικου γραφειου και ομαδικη ταξιδιωτικη ασφαλιση.

Για οσους θελουν να συμμετασχουν υπενθυμιζεται οτι απαιτειται διαβατηριο νεου τυπου!

Υ.Γ1Δεχομαστε συμμετοχες μεχρι και το πρωτο δεκαημερο Μαρτιου καθως οι ημερομηνιες για την οργανωση του ταξιδιου μας πιεζουν!

Υ.Γ2 Στο μηνυμα σας δηλωστε εαν αυτο ειναι δυνατο και ποσα ατομα προβλεπεται να ερθουν μαζι σας.

R-b-t3r
14-02-07, 15:05
Α ρε κουφάλες με ψήνετε... το μόνο που μένει είναι να βγάλω διαβατήριο ;)

Άντε πάμε να "πατήσουμε" την Κων/πολη :p:D

Drymonia
14-02-07, 15:07
Α ρε κουφάλες με ψήνετε... το μόνο που μένει είναι να βγάλω διαβατήριο ;)

Άντε πάμε να "πατήσουμε" την Κων/πολη :p:D

Όπου γάμος και χαρά, η Βασίλω πρώτη...:p

Μιχάλης
14-02-07, 15:44
Μια ακόμα ενδιαφέρουσα εκδήλωση που ετοιμάζει η κοινότητά μας, δεν μπορεί παρά να έχει τη συμμετοχή που της αξίζει. Ελπίζω, εάν έχουν πάει όλα καλά με τη δουλειά μου, μιας και είμαι άνεργος, να μπορέσω να ακολουθήσω κι εγώ. Απαραίτητη προυπόθεση το μονόκλινο, λόγω των επισκέψεων που μου συμβαίνουν τις νύχτες...μην επιτεθεί και σε κανέναν άλλον η Μόρα!!

Antonia
14-02-07, 15:49
Απαραίτητη προυπόθεση το μονόκλινο, λόγω των επισκέψεων που μου συμβαίνουν τις νύχτες...μην επιτεθεί και σε κανέναν άλλον η Μόρα!!Εκτός κι αν σου βρούμε καλή παρέα και δε νιώθεις μοναξιά... Πού ξέρεις, ίσως να μην εμφανιστεί κανείς αν έχεις παρέα, αλλά κι αν εμφανιστεί να φωνάξετε κι εμάς τους υπόλοιπους για να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί. Εγώ σαν ερασιτέχνης φωτογράφος του φόρουμ, αναλαμβάνω να το αποθανατίσω εν δράση!! :p

Σοβαρά τώρα... Θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να έρθω μαζί σας παλικάρια! Ελπίζω να με συντροφεύσει και καμιά άλλη κυρία... Ακούς Δρυμονία;;; ;) [Μην κάνεις ποστ μόνο για τους άλλους... Δήλωσε συμμετοχή!!]
Kι εσύ Μίκα!!! H παρουσία του γυναικείου φύλου επιβάλεται!! :)

leo morpheus
14-02-07, 16:02
Και γω θα έρθω τελικά,αλλά πρέπει να βγάλω και διαβατήριο!!!Θα φτάσουμε τα 30 άτομα άραγε;

mika
14-02-07, 16:09
Κι εγώ μέσα εννοείται, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τα διαβατήρια και ψιλοαγχώνομαι. Αν κάποιος ξέρει λεπτομέρειες... πόσο καιρό παίρνει να βγει το νέο διαβατήριο ας ενημερώσει!:)

Solon Aimonas Eautou
14-02-07, 16:52
Αρχικά να προσθέσω/ διορθώσω κάποια στοιχεία από το πρόγραμμα της εκδρομής.
Αν και στο πρόγραμμα που προτείνει το ταξιδιωτικό γραφείο προβλέπεται επίσκεψη στο Ντολμά Μπακτσέ και όχι στο Μουσείο της Κωνσταντινούπολης, προτείνω να γίνει αυτή η αλλαγή. Έχοντας επισκεφτεί και τα δύο έχω να πω τα εξής: το Ντολμά Μπακτσέ είναι η αποθέσω της χλιδής δίχως κάτι περισσότερο(κατά την ταπεινή μου άποψη), ενώ το μουσείο της Κωνσταντινούπολης είναι από τα λιγοστά στην Ευρώπη με τόσα πολλά εκθέματα από τόσους διαφορετικούς πολιτισμούς και λαούς. Οπότε, προτείνω την αντικατάσταση του πρώτου με το δεύτερο.
Επιπλέον, πιστεύω ότι πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούμε την Βασιλική Κιστέρνα με τα αινιγματικά κεφάλια Μεδουσών και μία ατμόσφαιρα πραγματικά μυστηριακή και ιδιαίτερη. Άρα, ίσως χρειαστεί κάτι από το αρχικό πρόγραμμα να βγει ώστε να μπει η επίσκεψη σε αυτήν.
Τέλος, το "βράδυ διασκέδασης" στην Κωνσταντινούπολη αν και υπόσχεται πολλά εκ πρώτης όψεως, εντούτοις δεν αποτελεί παρά μία τουριστική παρωδία(κατά την ταπεινή μου πάντα άποψη). Άρα, εξαιτίας του ότι δεν υπάρχει αρκετός επιπλέον χρόνος για την εκδήλωση της Πυθέας, προτείνω να αντικατασταθεί η εν λόγω βραδιά με αυτή της Πυθέας.

Αυτές είναι οι δικές μου προτάσεις. Ακούγοντας και τις δικές σας προτιμήσεις θα καταλήξουμε στο τελικό πρόγραμμα, οπότε αν έχετε να προτείνετε κάτι ή να δηλώσετε προτίμηση ή μη για κάτι που ήδη υπάρχει στο πρόγραμμα απλά δηλώστε το.
Και μην ξεχνάτε, ότι κάθε ταξίδι χρειάζεται και στιγμές προσωπικές, κάτι που σημαίνει ότι οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε μπορείτε να βγείτε εκτός προγράμματος και να περιηγηθείτε μόνοι σας στην Κωνσταντινούπολη, μιας και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός από μέρους μας.

Τέλος, να δηλώσω και εγώ συμμετοχή μαζί με τουλάχιστον ακόμα ένα άτομο. Άρα, έως νεοτέρας ενημέρωσης, από την πλευρά μου υπολογίστε 2 άτομα.

Περιμένουμε συμμετοχές και προτάσεις.

Φιλικά,

tsilof
14-02-07, 16:57
Πολύ καλή εκδρομή όντως και συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία της Πυθέας.
Είναι νωρίς για μένα για να πω με σιγουριά ότι θα είμαι παρών, αλλά σίγουρα μέχρι το τέλος της προθεσμίας της υποβολής των κρατήσεων θα χω απαντήσει.

Μίκα η διαδικασία του διαβατηρίου δεν αργεί πάνω από δεκαήμερο.
Βάλε καμια 90 € στην τσέπη και πήγαινε στο αρμόδιο γραφείο του αστυνομικού τμήματος της περιοχής σου.
Πλέον αναλαμβάνουν τα ΑΤ και όχι η Νομαρχία.

Solon Aimonas Eautou
14-02-07, 16:57
Και κάτι τελευταίο που ξέχασα και ρώτησε η Μίκα. Η διαδικασία για την έκδοση του διαβατηρίου, αν και απλή, είναι χρονοβόρα(υπάρχει σειρά προτεραιότητας).
Οπότε, το λιγότερο μέσα στο 1ο δεκαήμερο του Μαρτίου πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να πάρετε έως το τέλος Φλεβάρη γιατί πλέον τα διαβατήρια βγαίνουν με ραντεβού, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να μπείτε στο πρόγραμμα του σχετικού γραφείου.

Για να ξεκινήσετε, πάρτε ένα τηλέφωνο σε κάποιο ΚΕΠ της περιοχής σας ώστε να ενημερωθείτε πλήρως.

Φιλικά,

Άπαν
14-02-07, 22:28
All about passports:

http://www.passport.gov.gr/

melian
14-02-07, 23:03
:D Παιδιά άρχισα να ψήνομαι και εγώ! Πολύ καλή ευκαιρία και η Κωνσταντινούπολη είναι μούρλια. Πήγα πρόπερσι και θέλω πολύ να ξαναπάω. Δε δηλώνω ακόμα επίσημα συμμετοχή αλλά προς το να έρθω το κόβω. Άλλωστε όπως είπε και η αγαπητή Αντωνία η παρουσια του γυναικείου φύλου επιβάλλεται. :p

Drymonia
15-02-07, 09:35
Αντωνία μου, σε ευχαριστώ πολύ.. αλλά μάλλον δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.. αν και παρόλο που έχω επισκευθεί την Κων/πολη ήταν σύντομο το ταξίδι και τό χω στο πρόγραμμα να ξαναπάω..

Τσιφτετελιαστείτε και για 'μένα οι γυναίκες παρακαλώ!! :D

Ragnarok
16-02-07, 01:41
Και εγώ στην αποστολή στην Πόλη.

Voel
16-02-07, 17:02
Mαγκες καλα να περασετε.....αριστερος-αριστερος, ειρηνιστης-ειρηνιστης, αλλα εγω στην πολη θα παω μονο με τα Τανκς.....

xontro_mpizeli
17-02-07, 05:00
Μέσα κ εγώ, εννοείται, για το ταξίδι-αποστολή της Πυθέας!

Έχω επισκεφτεί την Πόλη πριν 2 χρόνια κ ήταν μοναδική εμπειρία!

Πιστεύω θα είναι ένα πολύ ωραίο ταξίδι μιάς κ θα αποτελούμαστε αποκλειστικά άτομα της κοινότητας!

Ζήτω η Πυθέας! :D

Υ.Γ: Ναι, πρέπει να πάω να βγάλω κ εγώ κάποια στιγμή διαβατήριο...

Άπαν
06-03-07, 17:25
Θέλω να δηλώσω και εγώ συμμετοχή για 2 άτομα.

Επίσης θα ήταν καλό να καθοριστεί επακριβώς το προτεινόμενο πρόγραμμα.Πότε φεύγουμε τη Πέμπτη 12 Απρίλη,τι προτείνει ακριβώς το πρακτορείο για δραστηριότητες στην Πόλη (ποια από αυτά περιλαμβάνονται στη τιμή),πότε γυρνάμε τη Κυριακή 15 Απρίλη κτλ...

Από εκεί και πέρα θα μπορέσουμε να καταλήξουμε στο τι ακριβώς μπορούμε να κάνουμε.Π.χ. θεωρώ ότι πρέπει να πάμε στο Μουσείο της Πόλης .

Επίσης μη ξεχνάτε ότι πρέπει να βγάλουμε νέα διαβατήρια!!Περνάει ο καιρός. :D

beetlejuice
07-03-07, 08:01
+ 3 συμμετοχες και απο εμενα! :D Απαν η αναχωρηση απο Θεσσαλονικη γνωριζω οτι θα γινει το βραδακι της 12ης Απριλιου. Το ολοκληρωμενο προγραμμα θα το ανακοινωσουμε περιπου στις 20 Μαρτιου. Εως τοτε θα το επεξεργαζομαστε με αυτους που εχουν ηδη δηλωσει συμμετοχη.

beetlejuice
12-03-07, 23:01
*** Εως και την προσεχη Πεμπτη δεχομαστε συμμετοχες για την Κωνσταντινουπολη.

xontro_mpizeli
21-03-07, 07:18
Εκτός από τα προηγούμενα που αναφέρθηκαν πιο πάνω στο πρόγραμμα, προτείνω, αν κατεφέρουμε βέβαια να κλέψουμε 2-3 ωρίτσες από το πρόγραμμά μας, να επισκεφτούμε κ το μουσείο UFO που βρίσκεται στην Πόλη.

Πρόκεται για ένα καινούριο μουσείο (έτος ιδρύσεως 2002) κ αποτελεί το πρώτο στο είδος του στην κεντρική-ανατολική Ευρώπη κ στην γύρω περιοχή.

Πιστεύω ότι θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία αν μπορέσουμε να πάμε.

Περισσότερα: Μουσείο UFO στην Πόλη (http://www.rense.com/general19/instn.htm)

Solon Aimonas Eautou
22-03-07, 12:54
Αρχικά να ενημερώσω σχετικά με την εκδρομή. Έχουμε κλείσει τις θέσεις και ξεκινάει τώρα η διαδικασία της συγκέντρωσης των χρημάτων. Τελικά, η είσοδος στην χώρα γίνεται και με ταυτότητα, αρκεί αυτή να έχει και λατηνικούς χαρακτήρες. Με ενημέρωσαν σχετικά από το ταξιδιωτικό γραφείο, κατόπιν επικοινωνίας με την τούρκικη πρεσβεία στην Ελλάδα.

Ως προς το μουσείο UFO Μπίζελε, δεν ξέρω για τους υπόλοιπους πάντως εγώ θα προσπαθήσω να το εντοπίσω. :) Μου είχες πει και παλαιότερα γι' αυτό, όμως από ότι βλέπω τώρα έχεις και περισσότερα στοιχεία.

Φιλικά,

Antonia
22-03-07, 12:59
Τελικά, η είσοδος στην χώρα γίνεται και με ταυτότητα, αρκεί αυτή να έχει και λατηνικούς χαρακτήρες. Με ενημέρωσαν σχετικά από το ταξιδιωτικό γραφείο, κατόπιν επικοινωνίας με την τούρκικη πρεσβεία στην Ελλάδα.
Aχ, βρε παιδιά, αυτό έπρεπε να το είχαμε κοιτάξει λίγο νωρίτερα... Άδικα τα έσκασα... :( Ελπίζω να κάνω κανά υπερατλαντικό ταξίδι μπας και δικαιολογήσω την έκδοση διαβατηρίου... :D

Το μουσείο UFO ακούγεται πολύ ενδιαφέρον πράγματι!

Αλήθεια για... ψώνια θα έχουμε καθόλου χρόνο;; Έχω όρεξη για... μεγάλα παζάρια!!! :p

Kratos
26-03-07, 11:46
Λοιπόν τα κατάφερα μόλις δήλωσα κι εγώ συμμετοχή για την αποστολή στην Πόλη... Παιδιά θα πάμε και σε κάνα ανατολίτικο μπαρ με belly dance χορεύτριες και τα σχετικά έτσι???Ragnarock πρέπει να έχει καλούς αργιλέδες εκεί τι λες???

LuX
11-04-07, 08:41
Καλό ταξίδι σε όσους πάνε Τουρκία
Καλή κ ευχάριστη διαμονή
Και καλή επιστροφή
Τα μάτια σας ΧΙV

Δ.

beetlejuice
11-04-07, 13:47
Ευχαριστουμε πολυ για τις ευχες σου Lux.

Η αποστολη θα αναχωρησει αυριο αργα το απογευμα απο τη Θεσσαλονικη. Την τελευταια στιγμη φαινεται πως εκλεισε και κατι ακομη πολυ ενδιαφερον. Θεωρειται εξαιρετικα πιθανον να συναντηθουμε και με εκπροσωπους μεγαλου περιοδικου εντυπου της γειτονος σχετικου με θεματα του παραφυσικου! Εαν πραγματοποιηθει κατι τετοιο, θα αποτελεσει σιγουρα το κερασακι στην τουρτα του ταξιδιου μας :)

R-b-t3r
12-04-07, 10:21
Αρχικά να ενημερώσω σχετικά με την εκδρομή. Έχουμε κλείσει τις θέσεις και ξεκινάει τώρα η διαδικασία της συγκέντρωσης των χρημάτων. Τελικά, η είσοδος στην χώρα γίνεται και με ταυτότητα, αρκεί αυτή να έχει και λατηνικούς χαρακτήρες. Με ενημέρωσαν σχετικά από το ταξιδιωτικό γραφείο, κατόπιν επικοινωνίας με την τούρκικη πρεσβεία στην Ελλάδα.
Το μόνο που έχω να πώ είναι ότι έχω παλιά ταυτότητα (γράφει και θρήσκευμα !:p) το ραντεβού για καινούργια θα ήταν 18 Ιουλίου και το διαβατήριό μου εκδίδεται αυτό το Σάββατο....
Μιλάμε για γκίνια, όχι αστεία! Τέλος πάντων καλά να περάσετε παιδιά, και θα περιμένω με αγωνία τις εντυπώσεις σας.

ΥΓ. Σε μελλοντικά ταξίδια τουλάχιστον θα είμαι έτοιμος......

beetlejuice
17-04-07, 12:25
Ολοκληρωθηκε την Κυριακη αργα το βραδυ η 4μερη ομαδικη αποστολη της Πυθεας στην Κων/πολη. Ομορφες στιγμες, σπανιες εικονες, απιστευτες εμπειριες και στιγμες γελιου, αλλα και ευκαιρια για εξερευνηση σε γνωστες και λιγοτερο γνωστες γωνιες της πολης. Αριστες οι εντυπωσεις και απο τα 15 ατομα που μετειχαν στο ταξιδι αυτο. Απο το παλατι του Ντολμα Μπαχτσε, στις χριστιανικες μονες που επισκεφτηκαμε και στο Πατριαρχειο και απο την Αγια Σοφια και το υδραγωγειο του Ιουστινιανου, μεχρι τα περιφημα παζαρια του Καπαλι Τσαρσι και την αναζητηση παραξενων βιβλιων στους παγκους των αγγλοφωνων βιβλιοπωλειων. Η Κων/πολη σου μεταδιδει με τον καλυτερο τροπο αυτην την αισθηση της Ανατολης, μια αισθηση που δε συναντησα ουτε στο ελαχιστον στο προηγουμενο ταξιδι μου στα "κοσμοπολιτικα" παραλια της Μ. Ασιας (Κουσαντασι, Εφεσσος, Σοκε, Διδυμα).
Θελω να ευχαριστησω ολα τα παιδια για την ομορφη συντροφια και παρεα κατα τη διαρκεια του ταξιδιου. Αφιερωνω σε καθεναν και καθεμια ξεχωριστα το τραγουδι Μαζι σου (http://www.pc4allgr.com/modules/lyrics/entry.php?entryID=737) της Παπαριζου! :D

Παρτε μια γευση απο ορισμενες αξιοπροσεκτες στιγμες του ταξιδιου μας. Εννοειται πως το ιδιο μπορουν να κανουν και οι υπολοιποι πριν ανεβασουμε ενα ολοκληρωμενο φωτορεπορταζ στη σελιδα της Πυθεας.

Ξεκινω με το επιβλητικο παλατι του Ντολμα Μπαχτσε (χτισμενο 40 περιπου χρονια μετα την Ελληνικη επανασταση):

http://briefcase.pathfinder.gr/download/572157

beetlejuice
17-04-07, 12:33
http://briefcase.pathfinder.gr/download/572156
Ο εσωτερικος διακοσμος του παλατιου φιλοξενησε και φιλοξενει τα ακριβοτερα υλικα απο την τοτε αριστοκρατικη Ευρωπη

http://briefcase.pathfinder.gr/download/572158
Η Αγια Σοφια οπως φαινεται εξωτερικα. Ετοιμος να αναζητησω τις "παραξενιες της"!

http://briefcase.pathfinder.gr/download/572159
Η πρωτη δεν αργησε να αποκαλυφθει ... Αετωμα του ναου της 2ης Αγιας Σοφιας που μεταφερθηκε στην 3η(την τωρινη δηλαδη). Κατα το 300 "μ.χ" οι χριστιανοι δεν ειχαν ακομη απεικονισεις ουτε των αγιων μα ουτε και του ιδιου του Ιησου. Στο μαρμαρο απεικονιζονται 4 απο τους 12 αποστολους (οι αλλοι 8 βρισκονται παραδιπλα) μπροστα απο τον Ιησου (που συμβολιζεται ως εναν φοινικας!!!)

http://briefcase.pathfinder.gr/download/572160

Εντυπωσιακο το εσωτερικο του ναου, παρα τις παρεμβασεις των μουσουλμανων. Παρατηρηστε τις 4 μεγαλες πρασινωπες κολωνες + τις 6 μικροτερες του γυναικωνιτη (του ιδιου χρωματος) ακριβως απο πανω(στα αριστερα της εικονας). Αποτελουσαν για μενα τα μοναδικα εκθεματα που με φορτισαν συναισθηματικα και δεν ειναι αλλα απο κιονες που μεταφερθηκαν απο το ναο της Αρτεμιδος στην Εφεσσο για να κοσμησουν το χριστιανικο ναο με εντολη του τοτε αυτοκρατορα...

beetlejuice
17-04-07, 12:42
http://briefcase.pathfinder.gr/download/572161
Το σημαντικοτερο ισως στοιχειο που καταδεικνυει με τον καλυτερο τροπο πως αντιμετωπιζαν το θειο, οι ιδιοι ανθρωποι που το "κατασκευασαν". Ψηφιδωτα που ερχονται συνεχως στο φως με πρωτοβουλια της Unesco... Ο αυτοκρατορας απεικονιζεται μαζι με την αυτοκρατειρα να ευλογουνται απο τον Ιησου. Ο ενας κρατα χρηματα και ο αλλος τις αποφασεις της οικουμενικης συνοδου! Το αποκορυφωμα (που απευθυνεται σε ολους εκεινους που απο το 1880 μιλουν περι συνεχειας ελληνισμου και "Βυζαντιου) στην επιγραφη πανω και αριστερα:

"Αυτοκρατωρ πιστος βασιλευς ΡΩΜΑΙΩΝ"

http://briefcase.pathfinder.gr/download/572162

Μαγευτικες εικονες και ανατολιτικη μυστηριακη ατμοσφαιρα ζησαμε μεσα στο υδραγωγειο του Ιουστινιανου

http://briefcase.pathfinder.gr/download/572163

Μια απο τις δυο αινιγματικες φιγουρες μεδουσων που στηριζουν κιονα του υδραγωγειου.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/572164

Ο πατριαρχης Βαρθολομαιος κατα τον Κυριακατικο εκκλησιασμο των Κωνσταντινουπολιτων στο Πατριαρχειο.

leo morpheus
17-04-07, 15:04
Ήταν μια πραγματικά φοβερή εμπειρία!Όλα τα αξιοθέατα που επισκεφτήκαμε ήταν 'αψογα και αυτή η ανατολίτικη αύρα μυστηρίου σε ταξίδευε κάπου αλλού...
Πέρα από τα προαναφερθείσα αξιοθέατα μερικοί από μας,επισκέφτηκαν και κάποιο μοναστήρι Σούφι,στο οποίο τη δεύτερη μέρα διαμονής μας καταφέραμε και είδαμε και χορό Δερβίσηδων...καταπληκτική εμπειρία!Η Αγιά Σοφιά ήταν κάτι το απερίγραπτο και όλος ο χώρος σου προκαλούσε δέος,είτε είσαι χριστιανός είτε όχι!
Αυτό που μου 'αρεσε ιδιαίτερα ήταν ότι κατάφερα να δω και την άλλη Κωνσταντινούπολη,τη πλευρά που αν ακολουθείς το γκρουπ δεν γίνεται να δεις.Μπήκα στο τραμ,στο τρένο,στα λεοφωρεία,χάθηκα μεσα στο πλήθος όπως κάνει κάθε άνθρωπος στην καθημερινή ζωή του στη Πόλη...βιώσαμε την πόλη μόνοι μας,πράγμα που αν ακολουθούσαμε συνεχώς το γκρουπ δεν θα ήταν δυνατό.

Πανέμορφη πόλη,με μαγαζιά,παζάρια,απιστευτα γλυκά αλλά και αρκετή φτώχεια,που φαίνεται παντού...Το ελληνικό στοιχείο κάτι παραπάνω από εμφανές(αφου πολλές φορές συνεννοηθήκαμε στα ελληνικά,ακούγαμε ελληνικά στην ''Ερμού''ένας μεγάλος δρόμος που θυμίζει τον Αθηναικό πεζόδρομο και γι αυτό τον ''βάφτισα'' έτσι,ακόμα πήγαμε σε μαγαζιά που έπαιζαν ελληνικά τραγούδια...)πράγμα που σε εκανε να νιώθεις σαν το ''σπίτι'' σου!

Καλός καιρός,αξιοθέατα,χαβαλές,φαγητό,συζητήσεις με Τούρκους(πολλές φορές χωρίς νόημα,ε Μίκα;),διένεξη στο παζάρι με έναν έμπορο και τον Solon,κάποιες φασαρίες έξω από το ξενοδοχείο,με καποιους πυροβολισμούς που δυστυχώς δεν το τραβήξαμε με την κάμερα!Ένας ποιητής ξεναγός...!Ήταν μια γεμάτη εκδρομή που σίγουρα θα τη θυμόμαστε για πολύ καιρό!
Όσοι δεν έχετε παέι, να επισκεφτείτε την πόλη αυτή άμεσα γιατί έχετε να αποκομίσετε πολλές εμπειρίες και μάλιστα πολύ κοντά στην Ελλάδα!!!

Απλά τέλεια...θα κρατήσω τις στιγμές αυτές μέχρι την επόμενη εκδρομή με τους πολύ καλούς φίλους του μεταφυσικού!

Υ.Γ.Τελικά η Πυθέας πάει παντού,τιμώντας το όνομα της...!!!

mika
17-04-07, 22:35
...συζητήσεις με Τούρκους(πολλές φορές χωρίς νόημα,ε Μίκα;),...

Εγώ πάντως, την επόμενη φορά θα πάω με ένα βαρέλι βότκα λεμόνι, και θα τους βάλω να δοκιμάσουν μπας και συνεννοηθούμε ποτέ! χεχε

Ομολογουμένως περάσαμε τέλεια!
Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό το ταξίδι... όχι τόσο για την ομορφιά της Πόλης που μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω ξανά, αλλά για την ομορφιά της παρέας...
Να'στε καλά όλοι και ανυπομονώ να βρεθούμε σύντομα ξανά για το επόμενο ταξίδι και να διασκεδάσουμε ακόμα περισσότερο.
Τα φιλιά μου...

Litsa
18-04-07, 08:03
Παρατηρηστε τις 4 μεγαλες πρασινωπες κολωνες + τις 6 μικροτερες του γυναικωνιτη (του ιδιου χρωματος) ακριβως απο πανω(στα αριστερα της εικονας). Αποτελουσαν για μενα τα μοναδικα εκθεματα που με φορτισαν συναισθηματικα και δεν ειναι αλλα απο κιονες που μεταφερθηκαν απο το ναο της Αρτεμιδος στην Εφεσσο για να κοσμησουν το χριστιανικο ναο με εντολη του τοτε αυτοκρατορα...

Υπάρχουν ίδιες κολόνες και στο βάθος. . . δίπλα απ την στρόγγυλη αραβική πινακίδα. . .
Αυτές τι είναι ;

LuX
18-04-07, 11:08
Δε γνωρίζω αν κάποιος απ την Πυθέας η τους υπόλοιπους συνταξιδιώτες της , παρατήρησε πως η Αγία Σοφία και τα άλλα αξιοθέατα όπως το παλάτι του Ντολμα Μπαχτσε έχουν κατασκευαστεί η είναι διακοσμημένα με πληθώρα φαλλικών συμβόλων καθώς και με το αεί αέναο ,αρχέγονο , αρχετυπικό σύμβολο του μανταριού ...!!!!!!

.....
ευχαριστώ ...
και Πάντα Τέτοια ......

Δ.

leo morpheus
18-04-07, 15:30
Δε γνωρίζω αν κάποιος απ την Πυθέας η τους υπόλοιπους συνταξιδιώτες της , παρατήρησε πως η Αγία Σοφία και τα άλλα αξιοθέατα όπως το παλάτι του Ντολμα Μπαχτσε έχουν κατασκευαστεί η είναι διακοσμημένα με πληθώρα φαλλικών συμβόλων καθώς και με το αεί αέναο ,αρχέγονο , αρχετυπικό σύμβολο του μανταριού ...!!!!!!

.....
ευχαριστώ ...
και Πάντα Τέτοια ......

Δ.

Έχεις απόλυτο δίκιο Lux και μάλιστα παρατήρησα κατά μήκος των πεζοδρομίων πέτρινα προστατευτικά σε σχήμα μανιταριού!Και φυσικά πλήθος φαλικών συμβόλων...

xontro_mpizeli
18-04-07, 20:43
Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι σε μία μαγευτική πόλη όπως η Κωνσταντινούπολη!!!

Περάσαμε υπέροχα!

Επισκεφτήκαμε γνωστά μέρη όπως Αγία Σοφία, Τόπ Καπί, Ντολμά Μπαχτσέ, μουσεία κ πολλά άλλα ενδιαφέροντα μέρη.

Επίσης, μας άρεσαν πολύ διάφορα μαγαζιά όπου φάγαμε φαγητό, γλυκό ή απολαύσαμε τον καφέ μας στην περιοχή Ταξίμ κ στην "Ερμού" που αναφέρει παραπάνω ο leo_morpheus (ο γνωστός πεζόδρομος Ιστικλάν Τσαντεσί). Όντως μοιάζει στην Ερμού της Αθήνας απλά στο λίγο ... μεγαλύτερο :p.

Οι εντυπώσεις κ οι αναμνήσεις από το ταξίδι έχουν μείνει χαραγμένες στις μνήμες μας κ αναμένουμε όλοι μας θέλω να πιστεύω την επομένη εξόρμησή μας (ήδη αναφέρθηκαν μερικοί τόποι καθώς επιστρέφαμε στην Θεσσαλονίκη).

Να είστε καλά όλοι σας!

Ραντεβού στο επόμενο ταξίδι-αποστολή μας! :)

Antonia
23-04-07, 17:01
Το ταξίδι μας στην Κωνσταντινούπολη ήταν πάρα πολύ καλό, και παρά την όποια κούραση θα το κάνα ξανά και ξανά. Αυτό που μου έμεινε περισσότερο (όχι δεν θα πω την Αγία Σοφία) ήταν η χαρούμενες φάτσες των πωλητών που ψοφούσαν κυριολεκτικά για παζάρια στα σοκάκια της Πόλης. Πραγματικά πέρασα πολύ ωραία στο ταξίδι μας αυτό, κι αν εξαιρέσουμε το μικρό πρόβλημα συνεννόησης κάποιες φορές, οι εξυπηρετικοί Τούρκοι μου έκαναν καλή εντύπωση.
Σαφέστατα τα αξιοθέατα ήταν υπέροχα, με αποκορύφωμα μάλλον το εξωτερικό μέρος του Dolma Bacse (για μένα). Οι πολύχρωμες τουλίπες ήταν αυτές που μου έδειξαν πιο έντονα τη διαφορά μεταξύ Αθήνας και της κατά τα άλλα γκρίζας -επίσης- Κωνσταντινούπολης. Ευτυχώς οι γείτονες ξέρουν από κηπουρική?
Ο ναός της Αγ. Σοφίας δυστυχώς ήταν μια μικρή απογοήτευση. Περίμενα πιο μεγάλη συναισθηματική φόρτιση στο εσωτερικό του, πράγμα που δεν ήρθε ποτέ... Αυτή η σκληρή μίξη των δύο θρησκειών, οι μισοτελειωμένες δουλειές της Unesco, τα χαλασμένα ψηφιδωτά παρά τις όποιες προσπάθειες των συντηρητών έργων τέχνης και τα τεράστια κυκλικά ταμπλό με τα αραβικά γράμματα σε κάθε γωνιά του ορίζοντα με έκαναν να θέλω να ξαναδώ τον ήλιο γρήγορα... Κρίμα, γιατί θα μπορούσε κυριολεκτικά να είναι ένα από τα πιο θαυμαστά μνημεία του Βυζαντίου. Στην σημερινή του κατάσταση θεωρώ πως ο ναός καλύτερα να ήταν το πιο ωραίο τζαμί...

Σας αφήνω να θαυμάσετε μερικές από τις φωτό που τράβηξα.
Συγνώμη αλλά τα σχολιάκια μου σε μερικές εξ αυτών ήταν αναπόφευκτο κακό...

http://img76.imageshack.us/img76/294/istanbul75yq7.jpg

http://img68.imageshack.us/img68/4864/istanbul91ch5.jpg

Ο πεζόδρομος κοντά στο ξενοδοχείο που οδηγούσε στην πλατεία Taksim.
Πλήθος ανθρώπων ανεβοκατέβαιναν συνεχώς...
Λαοθάλασσα (εθνο-ανακατεύτρα)...
Και το μικρό τραμ, παραλίγο να μας κοστίσει μια Αθανασία (οξύμορο σχήμα)...

http://img68.imageshack.us/img68/5213/istanbul105gg3.jpg

Antonia
23-04-07, 17:19
Εννοείται πως τα πολίτικα γλυκά τιμήθηκαν δεόντως από την παρέα...

http://img68.imageshack.us/img68/5231/istanbul118hp8.jpg

Γιατί μπαμπά;;; (Ή εναλλακτικά: γιατί παπούλη; )
Πολύ μίσος βρε παιδιά αυτοί οι άγιοι...
Ανθρώπους πατάνε, ανθρώπους καρφώνουν... Τι γίνεται πια εκεί μέσα;
Κι αυτές οι 3 φατσούλες στην πανοπλοία (συγχωρέστε με τη βλάσφημη!) τι παριστάνουν; Ε;;

http://img452.imageshack.us/img452/4016/istanbul166pb8.jpg

Να σου και οι μασόνοι στο προαύλιο της εκκλησίας...
Να σου και ο διάβολος μέσα στο ναό της Αγίας Σοφίας... Παράξενη πόλη τελικά...

http://img63.imageshack.us/img63/7532/istanbul173uz2.jpg

Ευτυχώς το ταξίδι ήταν μαγευτικό...
Κάστρα, μιναρέδες και Kapali Carsi για τρελά παζάρια... Ώρε μανούλα μου (τι δώρο σου πήρα...)

http://img455.imageshack.us/img455/8884/istanbul287rp8.jpg

Πάντως για να ολοκληρώσω την ξενάγηση να προσθέσω μερικά ακόμα πραγματάκια που μου έκαναν εντύπωση.

Το ξέρατε πως οι Τούρκοι δεν ξεθαύουν τους νεκρούς τους;
Το ξέρατε πως τα νεκροταφεία τους μοιάζουν με ζούγκλες αφού, εν αντιθέση με μας, αφήνουν τα μνήματα να χορταριάζουν από πάνω; Ε, για να μην υπερβάλω, μερικοί φυτεύουν και κανά λουλουδάκι αντί να αφήσουν τα αγριόχορτα να αναπτυχθούν.
Το ξέρατε πως για να αδείασετε την ουροδόχο κύστη σας πρέπει να ρίπτετε τον οβελό σας στην πλειοψηφεία των WC;
Είχα άλλο ένα να σας πω, αλλά δυστυχώς Μια Μέλισσα τον... Απρίλιο με τσίμπησε και έχω χάσει το μυαλό μου!

Άντε και καλά ταξίδια μάγκες!!

Solon Aimonas Eautou
24-04-07, 12:03
Να πάρω και εγώ σειρά στην παράθεση φωτογραφιών. Η ομαδική επίσκεψη της Ομάδας Πυθέας στην Κωνσταντινούπολη είχε δύο παράλληλες "ξεναγήσεις". Η πρώτη περιελάμβανε όλα τα γνωστά μνημεία της Πόλης που είναι αδιανόητο ένας επισκέπτης να μην δει. Η δεύτερη είχε έναν πιο underground χαρακτήρα, μιας και χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουμε αρκετά τα μέσα μαζικής μεταφοράς (τραμ, tunel, κλπ.), να ρωτήσουμε (ή έστω να προσπαθήσουμε, όπως το δει κανείς :) ) αρκετούς Τούρκους πολίτες για οδηγίες, να ψάξουμε μόνοι μας τα σημεία που θέλαμε να πάμε, κλπ..

Η δεύτερη λοιπόν "ξενάγηση" μεταξύ άλλων περιελάμβανε:
1) Επίσκεψη στη Μονή των Μεβλεβί (Σούφι) της Πόλης και παρακολούθηση τελετής Περιστρεφόμενων Δερβίσιδων.
2) Αναζήτηση του χάρτη του Πίρι Ρέις. Ο χάρτης, όπως αργότερα μάθαμε, αρχικά εκτίθονταν στο Ναυτικό Μουσείο και πριν από κάποια χρόνια μεταφέρθηκε στο Τοπ Κάπι. Εμείς επισκεφθήκαμε το πρώτο από όπου μας έστειλαν στο δεύτερο, στο οποίο δυστυχώς μάθαμε ότι η αίθουσα που εκτίθεται είναι κλειστή λόγω εργασιών εδώ και 8 μήνες.. :mad: Τελικά, μαζί με τον Μπίζελο κατάφεραμε τουλάχιστον να πάρουμε ένα αντίγραφο του, το οποίο υπάρχει στις φωτογραφίες που παραθέτω.
3) Περιήγηση σε διάφορα σημεία της Πόλης, όπου μπλέχτηκαμε με τους Τούρκους πολίτες.
4) Επίσκεψη στον εξ ολοκλήρου σιδερένιο Ναό των Βουλγάρων, κατά τη διάρκεια που η υπόλοιπη ομάδα επισκέφθηκε το Πατριαρχείο.

Γενικά, όλο το ταξίδι ήταν εξαιρετικό. Αν και είχα ήδη επισκεφθεί δύο φορές την Κωνσταντινούπολη, εντούτοις το ταξίδι με την Πυθέας είχε κάτι το ξεχωριστό, το μοναδικό. Ελπίζω σύντομα σε νέες ομαδικές εξορμήσεις, με άτομα που να "δένουν" τόσο πολύ όπως αυτή τη φορά.

Εδώ βάζω μία τελεία για να αρχίσω την παράθεση των φωτογραφιών..

[Κωνσταντινούπολη 1: ]

http://www.metafysiko.gr/texts/kwn_pytheas_1.jpg

[Κωνσταντινούπολη 2: ]

http://www.metafysiko.gr/texts/kwn_pytheas_2.jpg

Στη δεύτερη ομάδα φωτογραφιών βλέπουμε χαρακτηριστικές εικόνες από όλη τη διάρκεια της τελετής: την τελετουργική είσοδο, τον ασπασμό του πρώτου, το περιστρεφόμενο χορό, την ολοκλήρωση του πρώτου που ανοίγωντας συμβολικά το μανδύα του "ανοίγει την καρδιά του" για να δεχθεί τους υπόλοιπους δερβίσιδες, κλπ.

Solon Aimonas Eautou
24-04-07, 12:09
Εικόνες από την περιήγηση μας στην πόλη, από το Ναυτικό Μουσείο, το Τοπ Καπί, την Αγία Σοφία, το "ταξίδι" μας στην πόλη, τους ανθρώπους, κλπ..

[Κωνσταντινούπολη 3: ]

http://www.metafysiko.gr/texts/kwn_pytheas_3.jpg

[Κωνσταντινούπολη 4: ]
http://www.metafysiko.gr/texts/kwn_pytheas_4.jpg

Σχόλια: στην φωτογραφία 4 βλέπουμε- μεταξύ άλλων- το "θρυλικό" μπλουζάκι της Κοινότητας του Μεταφυσικού. Εδώ, το φοράει το μοντέλο "xontro_mpizeli". Φορέθηκε πολύ κατά τη διάρκεια της εκδρομής, ενώ ήδη σωρεία παραγγελιών (ίσως υπερβάλω λίγο) έχει κατακλίσει το τηλεφωνικό μας κέντρο.. :)

Solon Aimonas Eautou
24-04-07, 12:16
Και κλείνουμε με την επίσκεψη σε έναν πραγματικά παράξενο ναό. Ονομάζεται Ναός του Αγίου Στεφάνου των Βουλγάρων (Bulgari Kilisesi). Ολόκληρος, δίχως κανένα ίχνος υπερβολής, αποτελείται από σίδερο: κολόνες, εικονοστάσια, καθίσματα, πόρτες, κορνίζες, ιερό, κλπ. Η παραξενία όμως του ναού δεν σταματάει εδώ, μιας και κατασκευάστηκε το 1871 στην Αυστρία- και πιο συγκεκριμένα στη Βιέννη- και μεταφέρθηκε στη συνέχεια με πλοίο από τον Κεράτιο στην Πόλη. Συναρμολογήθηκε στην ακτή και μεταφέρθηκε στο σημείο όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.
Ο ναός ήταν απαραίτητος για τη χριστιανική βουλγαρική μειονότητα, μιας και την περίοδο εκείνη είχε αποσχισθεί από τη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Εξαιτίας της παλαιότητας του, πλέον άρχισε να σκουριάζει σε αρκετά σημεία, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό (βλ. σχετικές εικόνες). Στο περίβολο υπάρχουν ακόμα οι τάφοι των πρώτων Βούλγαρων πατριαρχών.

Ο ναός, για όποιον ενδιαφέρεται να τον επισκεφτεί, βρίσκεται σε απόσταση 2 λεπτών με τα πόδια από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αν περπατήσετε ως τον Κεράτιο θα μπορέσετε να τον δείτε.

[Κωνσταντινούπολη 5: ]

http://www.metafysiko.gr/texts/kwn_pytheas_5.jpg

Solon Aimonas Eautou
24-04-07, 12:21
Και για να κλείσω, θέλω να πω ότι μου έκανε εξαιρετική εντύπωση για ακόμα μία φορά η ευγένεια των Τούρκων, η διάθεση τους να μας βοηθήσουν, να μας καταλάβουν, το χαμόγελο τους, κλπ.
Υπήρχαν αρκετές στιγμές που μας το έδειξαν και με το παραπάνω, όπως π.χ. στη διαδρομή από το Ναυτικό Μουσείο στην Αγία Σοφία όπου είμασταν υπό την "προστασία" ενός ολόκληρου αστικού :).

Αυτά προς το παρόν. Περιμένω τις φωτογραφίες του Leo και του Ragnarok, μεταξύ άλλων και μία ομαδική μέσα στην Αγία Σοφία.

Φιλικά,

xontro_mpizeli
24-04-07, 17:36
Ιδού κ μερικές φώτος από μένα:

http://img387.imageshack.us/img387/1412/33525577tz2.jpg

Πλατεία Ταξίμ - Στο κέντρο της πλατείας μνημείο αφιερωμένο στον Κεμάλ Ατατούρκ.

http://img239.imageshack.us/img239/2059/47552577ht1.jpg

Το Μπλε Τζαμί.

http://img263.imageshack.us/img263/9508/93808486nt7.jpg

Η Αγιά Σοφιά

Solon Aimonas Eautou
24-04-07, 17:47
Να προσθέσω και εγώ μερικά επιπλέον παράξενα στον κατάλογο που άνοιξε πιο πριν η Αντωνία:

- Οι Τούρκοι ΔΕΝ χρεώνουν το κουβέρ!
- Οι Τούρκοι ενώ ξέρουν πολύ περισσότερα από μαγειρική και γλυκά από ότι οι Έλληνες, δεν ξέρουν σχεδόν τίποτα από καφέ.
- Τα στεφάνια που χρησιμοποιούμε εμείς στις κηδείες- τα οποία τοποθετούμε στην εξώπορτα, με ευχές από το εκάστοτε άτομο που τα φέρνει- οι Τούρκοι τα χρησιμοποιούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο για εγκαίνια! Έτσι, μου έχει τύχει να περνάω έξω από ένα κτήριο, με πλήθος πένθιμων (για εμάς) στεφανιών στην είσοδο του, και από μέσα να ακούγεται υπερβολικά δυνατά μουσική.
Ήταν τα εγκαίνια ενός club! :)

Φιλικά,

xontro_mpizeli
24-04-07, 17:48
http://img142.imageshack.us/img142/4493/30785071kb6.jpg
Τουριστικά μαγαζάκια έξω από την Αγία Σοφία κ το Τοπ Καπί.

http://img404.imageshack.us/img404/7589/63012514nx5.jpg
Η Πύλη του Παραδείσου στην Αγία Σοφία (βλ: εδώ (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=510&highlight=%F0%FD%EB%E7+%F0%E1%F1%E1%E4%E5%DF%F3%EF %F5) )

http://img403.imageshack.us/img403/8560/90756470am7.jpg
Το εσωτερικό του Ναού της Αγίας Σοφίας.

xontro_mpizeli
24-04-07, 17:53
- Οι Τούρκοι ενώ ξέρουν πολύ περισσότερα από μαγειρική και γλυκά από ότι οι Έλληνες, δεν ξέρουν σχεδόν τίποτα από καφέ.

Όντως!

Θέλαμε απεγνωσμένα να πιούμε καφέ, έναν φραπέ βρε αδερφέ κ δύσκολα έβρισκες! Κ Αν έβρισκες τελικά φραπέ, μόνο φραπές δεν θα ήταν αυτό που θα έπινες :p

http://img251.imageshack.us/img251/9158/14853654bx6.jpg
Φραπεδάκια στο restaurant του ξενοδοχείου που μέναμε. Ωραία καλαμάκια, ε;!;!;! :D

beetlejuice
24-04-07, 17:57
Περα απο τις πολυ ομορφες εικονες, να μην παραλειψουμε να αναφερθουμε και στο μπλουζακι (http://www.metafysiko.gr/texts/kwn_pytheas_4.jpg) της Ελληνικης Κοινοτητας του Μεταφυσικου που "λανσαριστηκε" για πρωτη φορα στο ταξιδι της Κων/πολης με πρωτοβουλια του Σολων και του Μπιζελιου.

Υπαρχουν ηδη αρκετοι απο το ταξιδι που εκδηλωσαν το ενδιαφερον τους να το προμηθευτουν και σιγουρα θα υπαρξουν αρκετοι μεσα απο το φορουμ που θα ζητησουν το ιδιο. Για να μη μπλεκουμε με γραφειοκρατιες και αλλα παρομοια, συντομα θα αναρτηθει τοπικ στο οποιο και θα παρουσιαζονται τα σχεδια της μπλουζας μπρος και πισω. Οποιος ενδιαφερεται, θα το δηλωνει και συντομα τα σχεδια θα βρισκονται στο e-mail του. Στη συνεχεια ο ιδιος θα τα πηγαινει στο καταστημα της αρεσκειας του και θα τα τυπωνει πανω σε μπλουζα. :)

Antonia
25-04-07, 08:49
- Οι Τούρκοι ΔΕΝ χρεώνουν το κουβέρ!
...
- Τα στεφάνια που χρησιμοποιούμε εμείς στις κηδείες- τα οποία τοποθετούμε στην εξώπορτα, με ευχές από το εκάστοτε άτομο που τα φέρνει- οι Τούρκοι τα χρησιμοποιούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο για εγκαίνια! Έτσι, μου έχει τύχει να περνάω έξω από ένα κτήριο, με πλήθος πένθιμων (για εμάς) στεφανιών στην είσοδο του, και από μέσα να ακούγεται υπερβολικά δυνατά μουσική.
Ήταν τα εγκαίνια ενός club! Μπράβο βρε Νίκο!!
Να 'σαι καλά. Αυτά τα δύο ήθελα κι εγώ να τα αναφέρω αλλά έχασα το χαρτάκι που τα είχα κρατήσει σα σημειώσεις.

Τώρα απομένουν οι φωτογραφίες του Leo και τα βιντεάκια σε μορφή dvd. :D

leo morpheus
26-04-07, 15:25
http://briefcase.pathfinder.gr/download/572901

Αυτή είναι η φωτο που είμαστε όλοι μαζί μπροστά στην Πύλη του Παραδείσου στην Αγιά Σοφιά!
Στην πάνω σειρά είναι οι Ragnarok,Leo Morpheus,Apan samos,Antonia,Αθανασία,Mika και από κάτω οι Solon Aimonas Εautou , Beetlejuice και Χontro Mpizeli!!!

Mακάρι στο μέλλλον να έχουμε να δείξουμε και άλλες τέτοιες φωτό με εξορμήσεις της Πυθέας σε περισσότερα ακόμα μέρη!!!