PDA

Επιστροφή στο Forum : Αυτοψία της Πυθέας στο νεοανακαλυφθέν αρχαίο θέατρο Αχαρνών (mystica , beetlejuice)


beetlejuice
21-02-07, 20:29
Σημερα πρωι πρωι πραγματοποιηθηκε αυτοψια της Πυθεας στο χωρο του αρχαιου θεατρου Αχαρνων για το οποιο εχει ανοχιτει topic στο http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2214 .
Μαζι με τον Mystica ξεκινησαμε κατα τις 09:30 απο το κεντρο της Αθηνας και κατευθυνθηκαμε με μηχανη στο Μενιδι οπου βρισκομασταν περιπου 40 λεπτα αργοτερα. Αυτα που μπορει να δει ο επισκεπτης λιγο μπορουν να τον εντυπωσιασουν. Παρ'ολα αυτα ειναι σιγουρο πως θα νιωσει ενα μοναδικο συναισθημα το οποιο μπορεις να διακρινεις στα προσωπα ολων των περιεργων ή υποψιασμενων που παρακολουθουν ζωντανα την αρχαιολογικη σκαπανη. Εμεις εξερευνησαμε το μερος γυρω απο το χωρο των ανασκαφων και καταφεραμε να τρυπωσουμε (με αδεια του ιδιοκτητη του φυσικα!) σε ενα παρακειμενο ιδιωτικο παρκινγκ απο οπου και ειχαμε καλυτερη θεα για να σας μεταφερουμε οσο το δυνατον καλυτερες φωτογραφιες! Ας παρουμε μια γευση λοιπον απο το τι "παιζει" αυτες τις ωρες στο νεοανακαλυφθεν αρχαιο θεατρο Αχαρνων.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/565928
Τοποθετουμε τη φωτογραφικη μηχανη μεσα απο τα καγκελα. Αυτο ειναι πανω κατω το τοπιο που διακρινει ο επισκεπτης, μιας και η εισοδος στο χωρο απαγορευεται
http://briefcase.pathfinder.gr/download/565929
Ζουμαροντας διακρινονται καλυτερα οι κερκιδες που εχουν ως τωρα ερθει στο φως
http://briefcase.pathfinder.gr/download/565930
Φευγουμε και προσπαθουμε να βρουμε σημεια για καλυτερες φωτογραφιες. Πισω δεξια βρισκουμε αυτην την περιεργη δεξαμενη(θα μπορουσε να ειναι και αρχαια σαρκοφαγος οπως πολυ σωστα παρατηρησε ο Πανειος), αγνωστης προελευσης. Κατοικοι που μας εχουν ακολουθησει (και νομισει οτι ειμαστε αρχαιολογοι υποστηριζουν οτι ειναι και αυτη αρχαια!)

http://briefcase.pathfinder.gr/download/565931
Ο ευγενικος κυριος που μας ανοιξε το ιδιωτικο του παρκινγκ μας προσφερει μια αψογη θεα και ευκαιρια να δουμε καλυτερα την ανασκαφη!

beetlejuice
21-02-07, 20:47
http://briefcase.pathfinder.gr/download/565932
Απο την ιδια θεση ζουμαρουμε καλυτερα...


http://briefcase.pathfinder.gr/download/565933
Επιστρεφουμε και παλι στο αρχικο σημειο. Η αρχαιολογος της ανασκαφης δινει οδηγιες καθοτι νεα μικροευρηματα ερχονται συνεχως στο φως και συλλεγονται προσεκτικα απο τους εργατες μεσα σε διαφανεις σακουλες.



http://briefcase.pathfinder.gr/download/565934
Επι το εργον...

http://briefcase.pathfinder.gr/download/565935
Και η αρχαιολογος ξανα πισω για νεες μετρησεις!

beetlejuice
21-02-07, 23:12
Και επειδη η κινουμενη εικονα δινει παντα αλλη αισθηση, οριστε και ενα βιντεακι απο τον χωρο των ανασκαφων που μολις ανεβηκε στο youtube: http://www.youtube.com/watch?v=xEMprq86B_Y