PDA

Επιστροφή στο Forum : Ιησουΐτες και Καπουκίνοι στη Σύρα (Μίλτος Τσαπόγας - KANE)

beetlejuice
16-03-07, 23:40
http://www.explorers.gr/articles/27.jpg

Διαβάστε την αποστολή στο http://www.explorers.gr/show.php?action=m&id=36

"Σήμερα, σκέφτηκα να σας πάω κάπου όπου λίγοι από εσάς νομίζω γνωρίζουν τι υπάρχει.[...] Θα ταξιδέψουμε στις κυκλάδες και θα πάμε στο νησί της Σύρας, για να περπατήσουμε μέχρι το ξέγυμνο λοφοβούνι των καθολικών, που το απαντάς αμέσως με το βλέμμα σου μόλις προσαράξεις, καθότι πάνω στην κορφή του έχει καθήσει από αιώνες για να σου μαγνητίσει τη ματιά, μιά όμορφη πόλη που ναι παμπάλαιη. Η Άνω Σύρα.
Εκεί, δεν θα ανεβούμε τυχαία, αλλά θα πάμε για να ανταμώσουμε δυό εκκλησιές που έχουν να μας ψιθυρίσουν παλιές ιστορίες για μοναχούς και για θρησκευτικά τάγματα. ’λλωστε και οι δύο εκκλησιές που θα επισκεφτούμε ανήκαν σε κάποια από δαύτα. Η μιά στο τάγμα του Ιησού κι η άλλη στων Γάλλων Καπουκίνων."

beetlejuice
19-03-07, 17:24
Miλτο πολυ ενδιαφερουσα η αποστολη σου στην πρωτευουσα των Κυκλαδων, ιδιαιτερα πρεπει να σταθουμε στην αναδειξη και αναλυση ορισμενων συμβολων που φωτογραφησες. Ειναι ενα πανεμορφο νησι με πλουσια νεωτερη (κυριως) ιστορια που δεν εχει τυχει ακομη να επισκεφτω. Απο τον τροπο με τον οποιο παρουσιασες το θεμα μου γεννηθηκαν ορισμενες αποριες. Οπως για παραδειγμα ποιες οι σχεσεις των Καθολικων και των Ορθοδοξων σημερα - αλλα και κατα το παρελθον-στο νησι; Επηρεασε καταστασεις, υπηρξαν εντασεις; Ποσο δυναμικη ειναι σημερα η παρουσια των Καθολικων; Υπαρχει κοινη γραμμη αντιμετωπισης των διαφορων ζητηματων που προκυπτουν καθε τοσο;

Αυτα και συγχαρητηρια :D

KANE
20-03-07, 20:10
Κατ'αρχάς σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Μηνά. Τώρα για τις διαφορές μετάξυ Ορθοδόξων και Καθολικών σου υπόσχομαι πως θα παραθέσω ότι στοιχεία βρω στη βιβλιογραφία που διαθέτω. Το άσχημο είναι ότι αυτή την ώρα είναι αδύνατο να το κάνω καθώς βρίσκομαι στην Αθήνα λίγο καιρό και τα βιβλία δεν τα έχω μαζί μου. Οπότε με την πρώτη ευκαιρία θα το κάνω.

Πάντως, σήμερα δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους και ζουν απόλυτα αρμονικά. Αυτά για την ώρα :)