PDA

Επιστροφή στο Forum : Τα 7 γκέι δολοφονικά Κατσικάκια και ο κακός Λύκος.


agaliarep
20-03-07, 10:50
Aμα ξυπνήσεις και έχεις βγάλει ουρά άμα ψαχτείς και έχεις βγάλει βυζιά
don't worry be happy…
Και γιατί να στενοχωρηθείς; Δύο βυζιά παραπάνω, μια ούρα πάνω κάτω, όλα καλά.
Και άλλωστε το πιο σημαντικό είναι να νιώθεις καλά με αυτό που είσαι, τώρα εάν μεταμορφώνεσαι σιγά, σιγά σε σκύλο, δεν γαμιέται. Τι και εάν δεν σου σηκώνεται και όταν γινόταν όλο σε λάθος μέρος το έβαζες.
Χαλάρωσε, κοιτά την θέα και υπο την σκιά του ήλιου (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2240), φάε το κατσικάκι σου. Τώρα εάν κάπου στην μέση καταλάβεις ότι ήταν Τράγος, ε, δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν υπάρχει και μεγάλη διαφορά… πια.

agaliarep
20-03-07, 10:50
H μόλυνση του περιβάλλοντος προκαλεί υπογονιμότητα
Πολλά χημικά δρουν στο ανθρώπινο σώμα σαν θηλυκές ορμόνες.

Πολύ συχνά αναφερόμαστε στα περιβαλλοντικά προβλήματα. Τα μεγάλα θέματα που προβάλλονται κατά κόρον από τον Tύπο είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος, με την αύξηση του μεγέθους της τρύπας του όζοντος και την υπερθέρμανση του πλανήτη που προκαλεί την τήξη των πάγων της Ανταρκτικής, η καταστροφή των δασών κ. ά. Το περιβάλλον όμως δεν μολύνεται μόνο, αλλά και θηλυκοποιείται ή μάλλον θηλυκοποιείται μολυνόμενο. Τι είναι όμως η θηλυκοποίηση του περιβάλλοντος; Είναι η αύξηση στο περιβάλλον που ζούμε των χημικών ουσιών εκείνων που το ανθρώπινο σώμα αναγνωρίζει και εκλαμβάνει ως θηλυκές ορμόνες. Η δράση τους επί του ανθρωπίνου σώματος είναι δηλαδή παρόμοια με εκείνη των θηλυκών ορμονών, των οιστρογόνων (δράση oestrogelike). Οι ουσίες αυτές εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα με την αναπνοή ή τις τροφές και δημιουργούν τα προβλήματα που θα αναφερθούν παρακάτω.
Aντισυλληπτική δράση
Κύριες ουσίες που το ανθρώπινο σώμα εκλαμβάνει ως οιστρογόνα είναι τα εντομοκτόνα, τα πλαστικά και τα λιπάσματα. Τα εντομοκτόνα (DTT και άλλα) χρησιμοποιούνται σε τεράστιες ποσότητες στις καλλιέργειες επί της γης και επί των φυτών, αλλά και ψεκαζόμενα από αέρος με αεροπλάνα ακόμα και για περιορισμό των ενοχλητικών κουνουπιών. Τα πλαστικά με τα οποία ερχόμαστε πλέον σε καθημερινή επαφή. Ποιος από μας δεν τρώει ή δεν πίνει κάθε μέρα μέσα σε πλαστικά σκεύη ή ποτήρια. Μικρομόρια των πλαστικών αυτών καταπίνουμε με την τροφή, τον καφέ και το νερό μας. Τέλος, πολλά λιπάσματα που εισέρχονται στο σώμα μας με τη διατροφική αλυσίδα έχουν τα ίδια αποτελέσματα.
Οι ουσίες αυτές στον άνδρα δημιουργούν καταστάσεις θηλυκοποίησης και στη γυναίκα μπορούν να λειτουργήσουν ως αντισύλληψη. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια ο μέσος όρος ποιότητας και κατ’ επέκτασιν η δυνατότητα γονιμοποίησης του ανδρικού σπέρματος φθίνει. Στατιστικές μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνεται ο μέσος αριθμός σπερματοζωαρίων ανά εκσπερμάτιση, αλλά και η μέση κινητικότητα αυτών, δηλαδή η δυνατότητά τους να ταξιδέψουν ψηλά μέσα στη μήτρα της γυναίκας και τις σάλπιγγες όπου θα συναντήσουν το ωάριο και θα το γονιμοποιήσουν. Ολο και περισσότερα ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας και αυξάνεται κάθε χρόνο ο αριθμός αυτών που προσφεύγουν στην εξωσωματική γονιμοποίηση. Σύντομα, και αυτός είναι σήμερα ο κύριος στόχος των γενετιστών, θα γίνεται η γονιμοποίηση του ωαρίου στο εργαστήριο λαμβάνοντας το ανδρικό γενετικό υλικό όχι από το σπερματοζωάριο αλλά από οποιοδήποτε κύτταρο του ανδρικού σώματος. Τα τελευταία όμως χρόνια, όπως φαίνεται και από την καθημερινή μου χειρουργική δραστηριότητα, αυξάνονται ραγδαία και τα προβλήματα των γεννητικών οργάνων των νεογέννητων αγοριών. Πρόσφατες στατιστικές που παρουσιάστηκαν στο τελευταίο Γαλλικό Ουρολογικό Συνέδριο έδειξαν ότι κυρίως σε αγροτικές περιοχές όπου η παραγωγή αγροτικών αγαθών ακολουθεί τις προσταγές της χημικής επιστήμης με τη χρήση όλων των προαναφερθέντων βοηθημάτων, τα τελευταία 10-15 χρόνια έχει πολλαπλασιαστεί επί 3,5 η συχνότητα εμφάνισης συγγενών ανωμαλιών των γεννητικών οργάνων, όπως η κρυψορχία και οι υποσπαδίες.
Κρυψορχία είναι η μη αυτόματη κατάβαση των όρχεων από την κοιλιά του εμβρύου όπου δημιουργούνται, μέσα στο σακούλι του οσχέου, πριν από τη γέννηση. Υποσπαδίας είναι η ατελής κατασκευή από τη φύση της ουρήθρας, με αποτέλεσμα το στόμιο από το οποίο βγαίνουν τα ούρα να μη βρίσκεται στην κορυφή του πέους, αλλά κάπου στην κάτω επιφάνεια του κορμού αυτού.
Η δημιουργία και η ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων του άρρενος κατά τη διάρκεια της κύησης προκαλείται και κατευθύνεται από τις ανδρικές ορμόνες, η δράση των οποίων προφανώς επηρεάζεται από τη δράση των ουσιών «oestrogelike». Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την προβληματική ανάπτυξη των γεννητικών οργάνων του άρρενος από τη δημιουργία τους ήδη.
Aνησυχητική προοπτική
Η θηλυκοποίηση του περιβάλλοντος προφανώς πρέπει να επηρεάζει και τον ψυχισμό-σεξουαλική συμπεριφορά του ανδρός. Με την παρουσία των ουσιών «oestrogelike» μειώνεται η επιθυμία για το άλλο φύλο, με αποτέλεσμα η συμπεριφορά των ανδρών να είναι πια ουδέτερη ή ακόμα και ομοσεξουαλική.
Συνολικά, η θηλυκοποίηση του περιβάλλοντος και κατ’ επέκτασιν η θηλυκοποίηση του άνδρα, παρουσιάζεται σαν ένα σοβαρό πλέον θέμα το οποίο βάσει των ιατρικών στατιστικών μπορεί να πάρει μέσα στα επόμενα 40-50 χρόνια πολύ ανησυχητικές διαστάσεις. Καθήκον των επιστημονικών εταιρειών, αλλά και των κυβερνώντων είναι πλέον να ασχοληθούν σοβαρά με τα προβλήματα του περιβάλλοντος. H Παγκόσμια Oργάνωση Yγείας λάμπει διά της απουσίας της, ενώ θα έπρεπε οι αγώνες της να είναι τουλάχιστον μεγαλύτεροι από αυτούς που έχουν καταφέρει να αναπτύξουν άλλοι φορείς (αγώνες ενάντια του ρατσισμού, ενάντια της παιδικής εργασίας, της παγκοσμιοποίησης κ.λπ.).
Το κόστος των μέτρων που πρέπει να ληφθούν σίγουρα δεν είναι μεγαλύτερο από το κόστος των επιπτώσεων στην υγεία του ανθρώπινου είδους.

O Γεώργιος Α. Ζουπάνος είναι χειρουργός παιδοουρολόγος, τ. λέκτωρ του Πανεπιστημίου της Besancon.

agaliarep
20-03-07, 10:52
…Το περιβαλλοντικό φορτίο αφορά τις ποικίλες χημικές ουσίες οι οποίες προκαλούν τοξικότητα, όπως τα φυτοφάρμακα, τα εντομοκτόνα, τα βιομηχανικά κατάλοιπα, οι διοξίνες, πολλά από τα οποία μπορεί να δρουν σαν μιμητές ορμονών, επηρεάζοντας το ενδοκρινικό σύστημα, ανατρέποντας την ορμονική ισορροπία ενός αναπτυσσόμενου οργανισμού, όπως είναι το έμβρυο. Το πρόβλημα αυτό δεν αφορά βέβαια μόνο τον άνθρωπο, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημά μας, καθώς έχουν ήδη παρατηρηθεί σε διάφορα είδη ψαριών δυσλειτουργίες του θυρεοειδούς, μειωμένη γονιμότητα, μεταβολικές ανωμαλίες, απαρρενοποίηση των γεννητικών οργάνων κ.ά.
Και ενώ παλαιότερα ενοχοποιούσαμε για την υπογονιμότητα συνήθως τη γυναίκα, σήμερα φαίνεται ότι περισσότερο ευάλωτος είναι ο άνδρας. Αν δεν υπήρχαν λοιπόν δύο φύλα, ο άνδρας και η γυναίκα, μήπως θα ήταν καλύτερα; Μήπως έτσι δεν θα συζητούσαμε σήμερα για υπογονιμότητα, στειρότητα και όλα τα σχετικά; Η σημασία του φύλου όμως είναι τεράστια για την εξελικτική διαδικασία. Και αν δεν εμφανιζόταν η μείωση, ένας μηχανισμός δημιουργίας αναπαραγωγικών κυττάρων και το φύλο, πριν από 900 περίπου εκατομμύρια χρόνια, δεν θα υπήρχε και ο Homo sapiens σήμερα. Γιατί το φύλο επιτάχυνε τις εξελικτικές διαδικασίες, καθώς δημιουργεί νέους συνδυασμούς γονιδίων ικανούς να ανιχνεύσουν νέα περιβάλλοντα, αλλά και να αντιδράσουν στις προσαρμοστικές προκλήσεις.
Η σεξουαλική ταυτότητα
Πώς όμως καθορίζεται το φύλο; Στα θηλαστικά εξαρτάται από την ύπαρξη ή όχι του αρσενικού χρωμοσώματος Υ, το οποίο, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, δημιουργήθηκε πριν από 250-300 εκατομμύρια χρόνια μέσα από αναστροφές και ανασυνδυασμούς του DNA του, με αποτέλεσμα τα περισσότερα τμήματά του να μην αντιστοιχούν σε εκείνα του χρωμοσώματος Χ. Στο Υ υπάρχει το γονίδιο Sry, το οποίο ελέγχει το πρόγραμμα διαφοροποίησης των αναπτυσσόμενων γονάδων του εμβρύου προς την κατεύθυνση δημιουργίας όρχεων και όχι ωοθηκών. Οι όρχεις με τη σειρά τους παράγουν την ορμόνη τεστοτερόνη, η οποία κυκλοφορεί στο έμβρυο και επάγει τα σωματικά κύτταρα να ακολουθήσουν το αναπτυξιακό μονοπάτι προς το αρσενικό με τη δημιουργία όλων των δευτερογενών χαρακτηριστικών αυτού του φύλου. Η δράση της τεστοτερόνης εξαρτάται από τον υποδοχέα της, που ελέγχεται από ένα άλλο γονίδιο, το Tfm+, που βρίσκεται όμως στο Χ. Μετάλλαξη αυτού του γονιδίου καθιστά τον υποδοχέα ανενεργό και την τεστοτερόνη «ανύπαρκτη» και γι' αυτό προκαλείται θηλυκοποίηση των όρχεων. Αν δεν υπάρχει το Υ χρωμόσωμα, άρα ούτε και το Sry γονίδιο, όλη η διαδικασία ακυρώνεται και δημιουργείται το θηλυκό φύλο.
Η πράξη έχει βέβαια δείξει ότι γεννιούνται και ερμαφρόδιτα παιδιά, με ατελή γεννητικά όργανα και των δύο φύλων, περίπου 65.000 κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, ενώ στη χώρα μας έχουν καταγραφεί 17 περιπτώσεις τα τελευταία δέκα χρόνια. Στις περιπτώσεις αυτές αποφασίζουν οι γονείς για το φύλο του παιδιού τους. Ωστόσο η σεξουαλική ταυτότητα καθορίζεται πριν από τη γέννησή του και δεν αλλάζει στη συνέχεια. Παιδιά, π.χ., που είχαν το Υ χρωμόσωμα, αλλά όχι και το ανδρικό μόριο υποβλήθηκαν σε εκτομή των όρχεων για να αποκτήσουν τα θηλυκά χαρακτηριστικά. Ωστόσο σε ηλικία 5-6 ετών θεωρούσαν τους εαυτούς τους αγόρια. Αδιάψευστο παράδειγμα έχουμε με την περίπτωση μιας αγγλίδας εκπαιδευτικού, που το 1996, έναν χρόνο μετά τον διορισμό της, απελύθη επειδή προέβη σε περιορισμένης έκτασης χειρουργική επέμβαση και άλλαξε φύλο. Τα βρετανικά δικαστήρια, στα οποία προσέφυγε, παρέπεμψαν την υπόθεση στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, του οποίου η ολομέλεια τη δικαίωσε με τη συλλογιστική ότι η ισότητα ισχύει και μετά την αλλαγή του φύλου.
Κάτι ανάλογο φαίνεται να ισχύει και για την ομοφυλοφιλία, καθώς ο σεξουαλικός προγραμματισμός ενέχει σοβαρή βιολογική βάση και δεν είναι απλώς προσωπική επιλογή ή αποτέλεσμα πολιτισμικών και ψυχολογικών επιρροών. Η έκθεση, π.χ., του εμβρύου στη μήτρα σε υψηλότερα επίπεδα ανδρικών ορμονών συμβάλλει στο να γίνει κάποιος ομοφυλόφιλος, σε αντίθεση με το στερεότυπο του θηλυπρεπούς ομοφυλόφιλου...

Ο κ. Σταμάτης Ν. Αλαχιώτης είναι καθηγητής Γενετικής, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών.

agaliarep
20-03-07, 10:52
Οι άτυχοι αποδέκτες των δηλητηρίων μας
Όλα, σχεδόν, τα ζώα του πλανήτη μας έχουν εκτεθεί σε κοκτέιλ ανθρωπογενών χημικών ουσιών

Η εικόνα που προκύπτει από τη νέα επιστημονική έρευνα για τα χημικά προϊόντα και επιβεβαιώνει τις αρνητικές επιδράσεις τους στην άγρια πανίδα είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Είναι γνωστό, ότι τα επικίνδυνα χημικά έχουν τις εξής επιδράσεις στα άγρια ζώα:
Πτηνά
Εκτιμάται ότι εκατοντάδες κατοικίδια πτηνά πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας των αναθυμιάσεων και των σωματιδίων που εκπέμπονται από προϊόντα επιχρισμένα με Teflon.
Ενυδρίδες και μινκ
Γενική μείωση των μινκ των Μεγάλων Λιμνών, της καναδέζικης ενυδρίδας και άλλων ειδών έχει καταγραφεί στη Βόρεια Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη. Οι ουσίες που χρεώνονται αυτή τη μείωση είναι τα PCBs και οι διοξίνες. Οι μελέτες που διενεργήθηκαν σε μινκ αγροκτημάτων και εργαστηρίου επιβεβαιώνουν αυτή την υποψία.
Δελφίνια
Το υπερφθωριωμένο χημικό PFOS, ταξινομημένo ως καρκινογόνo από την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, βρέθηκε σε δελφίνια και τόνους της Μεσογείου, καθώς και σε θαλασσαετούς και σολομούς στη Βαλτική. Το 1979, η ίδια ουσία σκότωσε, μέσα σε λίγες εβδομάδες, όλους τους πιθήκους που χρησιμοποιήθηκαν σε πείραμα για την απόδειξη της τοξικότητάς της.
Ψάρια
Η χημική ρύπανση μπορεί να προκαλέσει ορμονικές διαταραχές. Η πιο γνωστή επίδραση είναι η θηλυκοποίηση αρσενικών ψαριών, τα οποία παράγουν αυγά στους όρχεις τους.
Οστρακόδερμα
Τα βρωμιωμένα επιβραδυντικά φλόγας είναι άκρως τοξικά για τα οστρακοειδή. Βρέθηκαν επίσης σε φάλαινες φυσητήρες και, πρόσφατα, σε αυγά του αποδημητικού γερακιού.
Καϋμάν
Η δισφαινόλη Α, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πλαστικών φιαλών και πολλών άλλων πλαστικών προϊόντων, προκάλεσε αντιστροφή φύλου σε καϋμάν - έναν γηγενή αλιγάτορα της Νότιας Αμερικής. Προκάλεσε επίσης δυσπλασίες σε έμβρυα ορτυκιών και πουλερικών.

Τοξικά χημικά - οι κρυμμένοι ταξιδιώτες
Απροσδόκητα, ζώα στην Αρκτική μπορεί να είναι εκτεθειμένα σε υψηλά επίπεδα τοξικών. Ένας από τους λόγους είναι ότι τα ρεύματα της ατμόσφαιρας και το νερό μεταφέρουν τοξικούς ρυπαντές από το Νότο. Οι πολικές αρκούδες στο Svalbard της Νορβηγικής Αρκτικής έχουν απορροφήσει υψηλά επίπεδα χημικών ουσιών, όπως PCBs, μέσω της φώκιας που αποτελεί τροφή τους. Οι συγκεντρώσεις τέτοιων ουσιών είναι χαμηλότερες στα θηλυκά επειδή μεταβιβάζουν τις τοξίνες στα νεογνά τους μέσα από το πλούσιο σε λίπος γάλα τους. Τα PCBs μειώνουν την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος των αρκούδων στο Svalbard να καταπολεμά κοινές λοιμώξεις, όπως τον ιό της γρίπης ή τον έρπητα. Νέες χημικές απειλές έρχονται στο φως, καθώς τοξικές ουσίες που εξασθενίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και, διαταράσσουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου αρχίζουν να εμφανίζονται στην τροφική αλυσίδα της Αρκτικής.

WWF

agaliarep
20-03-07, 10:54
Κύριε Ζουπάνο θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε συναντήσει ανάμεσα στους ασθενείς σας επιπτώσεις από την μόλυνση του περιβάλλοντος. Ειδικά στα γεννητικά τους όργανα, γιατί οι ασθενείς σας είναι παιδιά, αν δεν κάνω λάθος. Έτσι δεν είναι;

Το περιβάλλον μολύνεται με διαφόρους τρόπους και από διάφορες ουσίες. Τα πυρηνικά, τα διάφορα χημικά απόβλητα, τα λιπάσματα και πολλές ουσίες οι οποίες μπορούν να στραφούν εναντίον του ανθρωπίνου είδους.

Εκείνο που αφορά την δική μου ειδικότητα σαν Παιδοουρολόγου είναι αυτό που λέμε τα τελευταία χρόνια η θηλυκοποίηση του περιβάλλοντος. Υπάρχουν ορισμένες ουσίες οι οποίες μολύνουν το περιβάλλον θηλυκοποιόντας το. Οι ουσίες αυτές εκλαμβάνονται από τον ανθρώπινο οργανισμό σαν οιστρογόνα, σαν γυναικείες ορμόνες, διότι η χημική τους σύσταση έχει κάποια συγγένεια με τη χημική σύσταση των οιστρογόνων, των γυναικείων ορμονών. Οι ουσίες αυτές εκλαμβάνονται λοιπόν από τον ανθρώπινο οργανισμό σαν οιστρογόνα με αποτέλεσμα ο άνδρας να θηλυκοποιείται και στην γυναίκα να υπάρχει μια δράση τύπου αντισύλληψης.

Μάλιστα. Δηλαδή αυτό που στην γυναίκα δρα ως αντισυλληπτικό κατά κάποιο τρόπο στον άνδρα δρα φτιάχνοντας ανωμαλίες. Έτσι δεν είναι; Εξηγήστε μας λίγο αυτό.

Ακριβώς. Θα λέγαμε ότι υπάρχουν νέες στατιστικές του τελευταίου έτους, οι οποίες ανακοινώθηκαν και στο πρόσφατο Γαλλικό Ουρολογικό Συνέδριο, όπου έχουμε ορισμένες ανωμαλίες των γεννητικών οργάνων του νεογέννητου άρρενος να αυξάνονται με γοργούς ρυθμούς.

Οι ουσίες αυτές για τις οποίες μιλήσαμε πριν μπορούν να αρχίσουν μια θηλυκοποίηση από την αρχή της εμβρυϊκής ζωής με αποτέλεσμα το νεογέννητο άρρεν να γεννιέται με περισσότερες και σοβαρότερες ανωμαλίες συγγενείς που αφορούν τα γεννητικά του όργανα. Οι ανωμαλίες αυτές είναι δύο ειδών ως επί το πλείστον οι πιο συνηθισμένες.

Πρώτον είναι η κρυψορχία. Οι όρχεις δηλαδή οι οποίοι δεν καταφέρνουν να κατέβουν στην τελειωτική τους θέση μέσα στο σακούλι του όσχεου και παραμένουν υψηλά, είτε στους βουβωνικούς χώρους, είτε ακόμα και μέσα στην κοιλιά του νεογέννητου. Μια δεύτερη ανωμαλία η οποία αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια είναι ο υποσπαδίας. Ο υποσπαδίας είναι όταν η τρυπίτσα από την οποία ουρούμε δεν βρίσκεται στην κορυφή του πέους, αλλά σε κάποιο σημείο στην κάτω επιφάνεια αυτού.

Και οι κρυψορχίες και οι υποσπαδίες έχουν πολλαπλασιαστεί επί ένα συντελεστή της τάξης του 3,3 μέσα στην τελευταία 10ετία σε μετρήσεις που έχουν γίνει στην Βόρεια Ευρώπη. Μιλάμε δηλαδή για μια ταχύτατη αύξηση των ανωμαλιών αυτών, η οποία τείνει να πάρει ανησυχητική μορφή.

Τι νομίζετε ακριβώς από τη μόλυνση του περιβάλλοντος ότι ευθύνεται για όλες αυτές τις ανωμαλίες;

Οι ουσίες οι οποίες περιγράφονται σαν γυναικεία οιστρογόνα είναι τριών κατηγοριών, τριών κυρίων κατηγοριών. Πρώτα από όλα είναι τα εντομοκτόνα τα οποία έχουν μια πραγματική χημική συγγένεια με τα οιστρογόνα. Τα εντομοκτόνα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται πλέον μόνο σήμερα επί των φυτών και των καρπών, αλλά ακόμα και ψεκαζόμενα από αεροσκάφη τα οποία υπερίπτανται των αγροτικών περιοχών ώστε να έχουμε ψεκασμούς πληρέστερους και ταχύτερους.

Δεύτερη ουσία η οποία ενοχοποιείται για αυτού του είδους τη θηλυκοποίηση του περιβάλλοντος και κατά επέκταση τη θηλυκοποίηση του ανδρός είναι τα πλαστικά. Ποιος από εμάς δεν τρώει και δεν πίνει σήμερα καθημερινά μέσα σε πλαστικά σκεύη ή ποτήρια τα οποία δημιουργούν αυτή την κατάσταση. Και τρίτον, είναι μια επίσης κατηγορία λιπασμάτων τα οποία όπως ξέρετε και αυτά χρησιμοποιούνται πλέον στην χημικά ελεγχόμενη αγροτική παραγωγή σε μεγάλες ποσότητες.

Και επομένως θέλω να μου αναπτύξετε λίγο την σχέση που έχουν αυτές οι τρεις κατηγορίες των βλαπτικών ουσιών με τις ανωμαλίες τελικά. Δηλαδή πως εγώ θα μολύνω ενδεχομένως το παιδί που έχω στην κοιλιά μου και θα γεννηθεί με ανωμαλίες στα γεννητικά του όργανα; Λίγο την αλυσίδα θα ήθελα να μου περιγράψετε.

Δεν ξεχνάμε ότι η μητέρα με το έμβρυο έχει ένα κοινό αίμα. Το αίμα της μητέρας κυκλοφορεί μέσα στο σώμα του εμβρύου από πολύ μικρή ηλικία, με την δημιουργία του, με αποτέλεσμα ότι περνάει στο αίμα της μητέρας, είτε με την διατροφική αλυσίδα, είτε με την αναπνοή της, να δρα και επί του εμβρύου εφόσον το αίμα του εμβρύου και της μητέρας είναι κοινό. Οι ουσίες αυτές μπαίνουν στον οργανισμό μας, όπως είπαμε, είτε από την αναπνοή, είτε από την τροφή και καταλήγουν σε όλο το σώμα μας, μεταξύ των οποίων ένα μέρος του σώματος της γυναίκας είναι και το έμβρυο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μάλιστα. Εσείς εργάζεστε στην Ελλάδα, άρα οι ασθενείς σας προέρχονται από εδώ, ως επί το πλείστον τουλάχιστον. Εσείς έχετε παρατηρήσει αυτή την αύξηση που σημειώθηκε και στο Γαλλικό Συνέδριο;

Φυσικά! Και φυσικά στην καθημερινή μας δραστηριότητα βλέπουμε τόσο τους υποσπαδίες, όσο και τις κρυψορχίες να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο και μάλιστα έχουμε τέτοιου είδους ανωμαλίες θα έλεγα πολύ πιο συνηθισμένες στις αγροτικές περιοχές όπου τα χημικά αυτά χρησιμοποιούνται κατά κόρον από όλους τους ανθρώπους και αναπνέονται από όλους τους ανθρώπους, παρά στα κέντρα των μεγαλουπόλεων όπου ζούμε, όπου η επαφή με τέτοιου είδους ουσίες περιορίζονται μόνο στην επαφή μέσω της διατροφικής αλυσίδας.

Συνεπώς το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στα παιδιά φαντάζομαι, αλλά και στους μεγαλύτερους κατοίκους που ασχολούνται με φυτοφάρμακα, με λιπάσματα.

Οπωσδήποτε και εδώ θα αναφέρουμε μια γνώση η οποία δεν είναι της τελευταίας 10ετίας όπως η σωματική θηλυκοποίηση των ανδρών, μια γνώση η οποία είναι τουλάχιστον 30 ετών, λόγω του ότι ξέρουμε ότι δεκαετία με την δεκαετία φθίνει και η ποιότητα του ανδρικού σπέρματος.

Ξέρουμε από στατιστικές οι οποίες είναι ήδη 20 και 30 ετών ότι μειώνεται τόσο ο αριθμός των σπερματοζωαρίων κατά την εκσπερμάτωση, αλλά και η ποιότητα αυτών, δηλαδή η κινητικότητα, η δυνατότητα που έχουν να ανέβουν ψηλά μέσα στην μήτρα της γυναίκας και τις σάλπιγγες για να συναντήσουν τα ωάρια τα γυναικεία και να γίνει η σύλληψη. Η ποιότητα του ανδρικού σπέρματος φθίνει όπως αυξάνονται και οι ανωμαλίες οι συγγενείς για τις οποίες μιλήσαμε προηγουμένως.

Είναι συγγενείς ανωμαλίες, αυτό σημαίνει, θέλω να μου το εξηγήσετε αυτό, για να μην νομίζει κανένας ότι είναι κληρονομικό.

Συγγενής είναι η ανωμαλία εκείνη με την οποία γεννιόμαστε. Δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι είναι και κληρονομική. Για να είναι κληρονομική μια πάθηση θα πρέπει να την είχαν οι γονείς ή οι παππούδες μας και να μεταφερθεί μέσω των χρωμοσωμάτων.

Συνεπώς αυτές οι ανωμαλίες είναι συγγενείς ή κληρονομικές;

Είναι συγγενείς ανωμαλίες και δεν θεωρούνται κληρονομικές.

Πάντως στον βαθμό που η μητέρα με το παιδί έχουν κοινό αίμα, μεταδίδονται μέσω της κύησης. Έτσι δεν είναι;
Ακριβώς.

Σας ρωτάω για να είναι πιο σαφή τα πράγματα. Τώρα, η θηλυκοποίηση του περιβάλλοντος οδηγεί μαθηματικά σε θηλυκοποίηση του άνδρα;

Εγώ πιστεύω προσωπικά ότι ο άνδρας θηλυκοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς και εάν συνεχιστεί η ίδια αλόγιστη χρησιμοποίηση όλων αυτών των φαρμάκων, των χημικών, τα οποία μπορεί να είναι απαραίτητα στις καλλιέργειες, αλλά ο άνδρας θηλυκοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς. Είναι σίγουρο ότι μέσα στα επόμενα 100 με 200 χρόνια το ανδρικό σπέρμα θα αποτελεί πλέον ένα σπάνιο είδος το οποίο θα πωλείται μέσω ειδικών τραπεζών καταψύξεως, με ΦΠΑ και με απόδειξη πληρωμής.

Τι προτείνετε ως λύση; Μείωση της χρήσης των φυτοφαρμάκων και των υπολοίπων φαρμάκων ή κάτι πρέπει να κάνουμε εμείς και δεν το κάνουμε ως άτομα;

Εδώ πέφτουμε στον γενικότερο τομέα της μόλυνσης του περιβάλλοντος. Όπως ξέρετε για την μόλυνση του περιβάλλοντος μιλάμε εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες, αλλά δυστυχώς οι κινήσεις οι οποίες έχουν γίνει για την προστασία της υγείας των ανθρώπων είναι ελάχιστες. Ο καθαρισμός του περιβάλλοντος αντικρούει σε τεράστια οικονομικά συμφέροντα με αποτέλεσμα η μη χρήση αυτών των ουσιών να είναι σχεδόν αδύνατη.

Χρέος του ανθρώπου γενικά και των επιστημόνων είναι να βρουν κάποιες άλλες ουσίες οι οποίες να μπορούν να αντικαταστήσουν τις ουσίες αυτές, ώστε και ο αγρότης, αλλά και όλοι οι άλλοι επιτηδευματίες που ασχολούνται με διάφορους τομείς που μολύνουν να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν χημικά τα οποία να είναι λιγότερο βλαβερά για τον άνθρωπο.

Ήθελα να σας ρωτήσω αν αυτές οι ανωμαλίες μπορούν να γιατρευτούν 100%.

Όλες οι ανωμαλίες αυτές που αφορούν τα παιδιά διορθώνονται χειρουργικά και διορθώνονται μπορώ να πω με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Φυσικά στον μεγαλύτερο άνδρα η ποιότητα του σπέρματος δεν μπορεί να διορθωθεί, ούτε χειρουργικά, ούτε με ειδικά φάρμακα με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε στις μεθόδους της εξωσωματικής γονιμοποίησης και άλλες οι οποίες βοηθούν τους άνδρες με προβληματικό σπέρμα να αποκτήσουν παιδιά.

Ποια είναι η θέση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για όλα αυτά; Έχει πάρει θέση και αν όχι δεν θα έπρεπε να πάρει;

Δυστυχώς θα έλεγα ότι η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας λάμπει δια της απουσίας της. Σπάνια εγώ βλέπω άρθρα κατευθείαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα οποία να φαίνονται στον τύπο ή ακόμα και από προσπάθειες που έχουν γίνει μέσω των Κυβερνήσεων ή των Υπουργών Υγείας ώστε να περιοριστεί η χρήση ορισμένων ουσιών. Θα έλεγα ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πιο πολύ λάμπει με την απουσία του παρά βοηθάει σε αυτού του είδους τα προβλήματα.

labros
20-03-07, 13:22
Έχω διαβάσει αποσπάσματα εδώ και 2-3 χρόνια στο internet και είναι να σου ανακατεύεται το στομάχι. Να τρελαίνεσαι. Ειδικοί κρούουν το κώδωνα του κινδύνου. Λένε ότι μάλλον πάμε για “ερμαφρόδιτες” (όσο και αν φαίνεται ακραίο και υπερβολικό) καταστάσεις.

Με όλα αυτά που τρώμε και αναπνέουμε, τι να γίνει, κάποια στιγμή θα αρχίσουν και οι ανωμαλίες.

Ούτε τα χορταρικά μας σώζουν πια. Αυτά και αν είναι ραντισμένα.

Darkoverlordoftheabyss
20-03-07, 18:15
Έχω διαβάσει αποσπάσματα εδώ και 2-3 χρόνια στο internet και είναι να σου ανακατεύεται το στομάχι. Να τρελαίνεσαι. Ειδικοί κρούουν το κώδωνα του κινδύνου. Λένε ότι μάλλον πάμε για “ερμαφρόδιτες” (όσο και αν φαίνεται ακραίο και υπερβολικό) καταστάσεις.

Με όλα αυτά που τρώμε και αναπνέουμε, τι να γίνει, κάποια στιγμή θα αρχίσουν και οι ανωμαλίες.

Ούτε τα χορταρικά μας σώζουν πια. Αυτά και αν είναι ραντισμένα.

Το θέμα είναι θα προλάβουμε να γίνουμε “ερμαφρόδιτες” ;
Γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα μου φαίνεται θα αφανιστούμε πριν καν μεταλλαχτούμε σε οτιδήποτε. :)

agaliarep
21-03-07, 08:44
Το θέμα είναι θα προλάβουμε να γίνουμε “ερμαφρόδιτες” ;
Γιατί έτσι όπως πάει το πράγμα μου φαίνεται θα αφανιστούμε πριν καν μεταλλαχτούμε σε οτιδήποτε. :)
Ένα στα έξι ζευγάρια σε όλο τον κόσμο αδυνατεί να κάνει παιδί. Στην Κίνα επειδή υπάρχει έλεγχος στις γεννήσεις, τα ζευγάρια επιλέγουν αφού μπορούν να κάνουν ένα παιδί να κάνουν αγόρι. Τι θα γίνει σε λίγο χρόνια όταν το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων στην Κίνα θα είναι άντρες;
Το σπέρμα έχει αρχίσει να αδυνατίζει. Σχεδόν το μισό σε ποσότητα σπέρμα παράγεται στον άντρα (αλλά και γενικά στα αρσενικά) από ότι παραγόταν στις αρχές του αιώνα. Δεν έχω καμία όρεξη πρωί, πρωί να ασχολούμαι με σπέρματα, αλλά το θεωρώ πολύ επικίνδυνο.

labros
21-03-07, 09:24
Έχεις δίκιο, αλλά δεν υπάρχει πρωϊ, πρωϊ ή αργά το βράδυ!! :D
Όλες οι ώρες είναι ίδιες.

Το θέμα μπορεί για τους απέξω να φαίνεται αστείο και χαζό, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό.
Ειδικά στην Ευρώπη που ο ρυθμός αύξησης του πληθυσμού έχει μειωθεί και σιγά, σιγά πηγαίνουμε προς φθίνουσα πορεία, θα πρέπει να μας προβληματίσει. Όσο για την Ελλάδα, μας βλέπω στα επόμενα 20-30 χρόνια να είμαστε 50-50 με τους μετανάστες.

Μειώνετε η ποσότητα αλλά και η ποιότητα. Όλο και πιο πολλά ζευγάρια δυσκολεύονται στο να τεκνοποιήσουν. Έτσι καταφεύγουν σε μεθόδους τεχνικές και τεχνητές.
Εκτός από θέμα διατροφής, ατμόσφαιρας και το άγχος κάνει καταστροφική δουλειά.

Προς τον αρσενικό πληθυσμό:
Στην παραγωγική μας περιοχή..... μπάνιο με κρύο νερό. Βοηθάει την παραγωγή του σπέρματος και την καλή κυκλοφορία του αίματος που είναι το Α και το Ω στη συγκεκριμένη περιοχή. (Πηγή από Ιατρική εκπομπή). :D

OANNHSEA
21-03-07, 20:49
Εκτός labro εάν από τα πολλά ντους μας γίνει κρυσταλλάκι και τότε πάει το πουλί, πέταξε...

labros
22-03-07, 09:52
Εντάξει, είπαμε όχι και παγάκι :D.

Σε συνδυασμό πάντως με αυτά που τρώμε (είδα χθες και τον Ευαγγελάτο..... είχε εκπομπή με τα τρόφιμα) το κακό δεν αργεί να γίνει.
Μπορεί να περνάνε χρόνια σιγά, σιγά, αλλά οι αλλαγές γίνονται. Το κακό είναι ότι περνάνε από γενιά σε γενία, μέσω των γονιδίων.