Επιστροφή στο Forum : Clementine: Πως η NASA και ο στρατός κρύβουν επίμαχα σημεία στη Σελήνη
Η Clementine πρόκειται για το πρώτο μη επανδρωμένο σκάφος που μπήκε σε τροχιά στη Σελήνη 23 χρόνια μετά το τέλος των αποστολών απόλλων, μια συνεργασία της ΝASA του υπουργείου αμύνης, του Οργανισμού αμύνης Βαλλιστικών Πυραύλων(!!!) και του Ναυτικού.
Ένας από τους σκοπούς της αποστολής ήταν και να χαρτογραφήσει την Σελήνη σε παρά πολύ υψηλή ευκρίνεια και να μοιράσει τα δεδομένα στην επιστημονική κοινότητα. Άλλοι σκοποί της αποστολής ήταν, η έρευνα για νερό και άλλα σπάνια μέταλλα στην επιφάνεια της Σελήνης.
Θα περίμενε κανείς από μια τέτοια ..ομάδα τα δεδομένα που επέστρεψε να είναι ...απείραχτα;
Και βέβαια όπως ήταν αναμενόμενο έχουν πειραχτεί ακόμα και αυτά που είναι ευρέως διαθέσιμα μέσω του διαδικτύου και αυτό αποδυκνείεται εύκολα.
Δοκιμάστε αυτό:
Μπείτε στην επίσημη σελίδα της αποστολής:
http://www.cmf.nrl.navy.mil/clementine/clib/
Eπιλέξτε την μέγιστη ανάλυση που επιτρέπει:
1 pixel = 1 kilometer
και
Image Size In Pixels
768 Χ 768
Δώστε συντεταγμένες:
Latitude: -72
Longtitude: 108
Kαι το αποτέλεσμα θα είναι αυτό:
http://img337.imageshack.us/img337/1629/testni6.jpg
Προσέξτε τη θολωμένη περιοχή στο κέντρο (την έχω μαρκάρει με κόκκινο)
η οποία κρύβει δεδομένα χαρτογράφησης της τάξης των 160 Χ 120 pixels που στην ανάλυση αυτή σημαίνει 160 Χ 120 = 19.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα!!!
Μπορείτε να βρείτε δεκάδες παρόμοιες τέτοιες περιπτώσεις απόκρυψης δεδομένων στο παρακάτω site:
http://www.marsanomalyresearch.com/evidence-reports/2004/067/moon-towers.htm
Ουδέν περαιτέρω σχόλιο.
Θα σας δώσω δύο εικόνες από το site navy.mil που νομίζω ότι αν τις συνδυάσουμε θα δούμε ότι δεν υπάρχει τίποτε απολύτως τα αυτό το τοπίο από τη σελήνη.
http://img101.imageshack.us/img101/5837/ex2mq4.jpg
http://img101.imageshack.us/img101/5837/ex2mq4.jpg
Εxcellent, ένα κομμάτι της θολωμένης περιοχής όπου αποκρύβονται δεδομένα χαρτογράφησης στις εικόνες που έδωσες βρίσκεται κάτω αριστερά.
Καμία διευκρίνηση ή disclaimer δεν υπάρχει που να δίνει εξηγήσεις για αυτές τις θολωμένες περιοχές και οι υπεύθυνοι προσπιούνται ότι απλά δεν υπάρχουν..
Είναι προφανές ότι αυτοί οι τύποι δεν θέλουν να δείξουν όλα τα διαθέσιμα δεδομένα τους..
πολλές φορές είναι λογικό να αποκρύπτονται κάποια στοιχεία από το ευρύ κοινό.
τι κρύβουν ετσι κατα τη γνώμη σου????
τι κρύβουν ετσι κατα τη γνώμη σου????
Δεν έχω ιδέα φίλε μου.
Yπάρχει βέβαια η άποψη ότι σε αυτές τις περιοχές μπορεί να κρύβεται κάτι πολύτιμο ή πολύ σημαντικό που να μην θέλουν να βγει προς τα έξω.
Πολλά έχουν ειπωθεί από διάφορους ανεξάρτητους ερευνητές για κτίσματα πάνω στη Σελήνη.
Από την άλλη μου κάνει και πολύ εντύπωση ότι το σβήνουν με αυτό τον τρόπο και τόσο πρόχειρα. Θυμίζει φίλτρο του photoshop.
Εσύ τι λες;
Και βέβαια skeptic... έχεις απόλυτο δίκιο... ξέχασα και έβαλα την ίδια εικόνα δύο φορές...
ιδού:http://img454.imageshack.us/img454/2387/exsu2.jpg
excellent, τι θέλεις να δείξεις με την παραπάνω εικόνα;
Mπορείς να το αναλύσεις λίγο;
Ρε συ skeptic είναι απλό... Σου δείχνω το ίδιο τοπίο από δύο διαφορετικά σημεία του ίδιου site. Και οι δύο εικόνες φαίνονται "πειραγμένες", αλλά αν τις συνδυάσεις θα δεις ότι στα "καλυμένα" σημεία (που μάλλον τεχνικό λάθος είναι) της μιας, φαίνονται στην άλλη... Βλέπεις εσύ τίποτα???:)
Tι διαδικασία ακολούθησες στο site για να βγάλεις αυτή την τελευταία εικόνα;
Skeptic, πήγαινε εδώ: http://www.nrl.navy.mil/clm/ και ψάξε κάτω αριστερά... Κάπου εκεί θα το βρεις. Εγώ το βρήκα με τη βοήθεια των συντεταγμένων από εδώ:http://www.cmf.nrl.navy.mil/clementine/clib/. Αυτό που έκανα δηλαδή είναι ότι είδα που εστίαζε, 'εψαξα λίγο και το βρήκα...
Δεν έχω ιδέα φίλε μου.
Yπάρχει βέβαια η άποψη ότι σε αυτές τις περιοχές μπορεί να κρύβεται κάτι πολύτιμο ή πολύ σημαντικό που να μην θέλουν να βγει προς τα έξω.
Πολλά έχουν ειπωθεί από διάφορους ανεξάρτητους ερευνητές για κτίσματα πάνω στη Σελήνη.
Από την άλλη μου κάνει και πολύ εντύπωση ότι το σβήνουν με αυτό τον τρόπο και τόσο πρόχειρα. Θυμίζει φίλτρο του photoshop.
Εσύ τι λες;
διόλου απίθανο.οσο για τα κτισματα δεν ειμαι σιγουρος διοτι πιστευω οτι ολο και κάποιος ερασιτεχνης θα χε δει κατι.συμφωνώ με το photoshop.ομολογουμενως περιεργο τι προσπαθούν να κάνουν.
διόλου απίθανο.οσο για τα κτισματα δεν ειμαι σιγουρος διοτι πιστευω οτι ολο και κάποιος ερασιτεχνης θα χε δει κατι.συμφωνώ με το photoshop.ομολογουμενως περιεργο τι προσπαθούν να κάνουν.
Πολύ γρήγορα προσπερνάτε τις φωτογραφίες που σας έδωσα... Ξανα-δείτε τις και σκεφτείτε...
Ierofantis
09-04-07, 23:05
Είναι κάτι πολύ πιθανό να συμβαίνει κάτι τέτοιο...Αλλά με το μυαλό μου αναρωτιέμαι το ποιό απλό... Τόσο απλοικά θα σβήνανε τα σημάδια ; Με τόσο απλές τεχνικές; Όλη την τεχνολογία δέν κατέχουν; :)
excellent πράγματι ενδιαφέρουσα η επισήμανση σου. Στο νέο beta χάρτη που έχουν βάλει online απ'ότι φαίνεται ότι έχουν διορθώσει την προηγούμενη γκάφα τους με τις θολωμένες περιοχές* αλλά αν πρόσεξες καλύτερα στο νέο τους χάρτη εξακολουθούν να αποκρύβουν δεδομένα. Τεράστιες διαδοχικές περιοχές της Σελήνης είναι μαυρισμένες όπως περίπου συνιθίζεται και στα διαβαθμισμένα έγγραφα.
Ένδεικτικό παράδειγμα:
http://img440.imageshack.us/img440/8863/clementine3em7.jpg
*: δεν τις έχω μέχρι στιγμής ελένξει βέβαια όλες για να δω αν ισχύει για όλες.
δεν τις έχω μέχρι στιγμής ελέγξει βέβαια όλες για να δω αν ισχύει για όλες.
Δεν ισχύει για όλες. Στις άλλες φαίνεται. Για αυτό σου λέω ότι είναι ένα τεχνικό λάθος...
Καλησπέρα .
Και γιατί να παρουσιάζουν σε τόσο κόσμο κάτι το οποίο περιέχει λάθη .
Κάτι το οποίο θα σχολιαστεί και θα χαλάσει το image τους .
Καλησπέρα .
Και γιατί να παρουσιάζουν σε τόσο κόσμο κάτι το οποίο περιέχει λάθη .
Κάτι το οποίο θα σχολιαστεί και θα χαλάσει το image τους .
Προφανώς τους νοιάζει περισσότερο η διαβάθμιση των πληροφοριών παρά το image τους. Έτσι κι'αλλιώς ο στρατός δεν φημίζεται για την διατήρηση του τελευταίου.
H clementine υποτίθεται ότι χαρτογράφησε όλη την επιφάνεια της Σελήνης. Γιατί κρύβουν περιοχές κατ'αυτόν τον τρόπο;
H clementine υποτίθεται ότι χαρτογράφησε όλη την επιφάνεια της Σελήνης. Γιατί κρύβουν περιοχές κατ'αυτόν τον τρόπο;
Βλέπω το συνωμοσιολογικό κλίμα δεν εξαλείφεται... Αν η clementine χαρτογράφησε (ή μάλλον φωτογράφησε) όλη την επιφάνεια της σελήνης, εννοείται ότι θα υπάρχουν πάρα πολλά δεδομένα προς τακτοποίηση, τα λάθη είναι αναμενόμενα...
Επίσης πρέπει να προσέξουμε ότι ενώ η σελήνη είναι στρογγυλή, στην φωτογραφία τη βλέπουμε επίπεδη... Αυτό σημαίνει ότι η ενιαία φωτογραφία που βλέπουμε είναι σύνθεση πολλών άλλων...
Όλα αυτά για μένα λένε πολλά...
Βλέπω το συνωμοσιολογικό κλίμα δεν εξαλείφεται...
Μα δεν πρόκειται να εξαλειφθεί εφόσον δεν παρουσιάζουν ένα σωστο πλήρη χάρτη δίχως "λαθη".(εντος εισαγωγικών)
Εκτός αν πιστεύεις ότι παρά την κορυφαία τεχνολογία αιχμής και τους πόρους που διαθέτουν εξακολουθούν να μην μπορούν να παρουσιάσουν ένα σωστό χάρτη της Σελήνης. Που για μένα μου φαίνεται κάτι τέτοιο αδιανόητο!
Εκτός αν πιστεύεις ότι παρά την κορυφαία τεχνολογία αιχμής που έχουν εξακολουθούν να μην μπορούν να παρουσιάσουν ένα σωστό χάρτη της Σελήνης. Που για μένα μου φαίνεται κάτι τέτοιο αδιανόητο! Φαντάζομαι ξέρεις ότι κανένας χάρτης της γης δεν είναι τέλειος: Κυλινδρική προβολή, κωνική προβολή, πολική προβολή, διακεκομμένη προβολή, πολυπολικές προβολές(πχ προβολή goode ίσης έκτασης)... Και μιλάμε για χάρτη... Φαντάζεσαι πόσες ατέλειες υπάρχουν στις ενοποιήσεις φωτογραφιών προς πραγματοποίηση μιας ενιαίας;
Πάρε έναν παγκόσμιο χάρτη (κυλινδρικής προβολής-πουλάνε στα βιβλιοπωλεία. Δεν είναι ακριβοί.) και χωρίς να κάνεις τίποτα άλλο, παρατήρησέ τον. Ποια χώρα είναι μεγαλύτερη η Γροιλανδία ή η Αυστραλία; Επιβεβαίωσέ το και μετά αφού καταλάβεις τις ατέλειες των χαρτών, έλα να μιλήσουμε για την "κορυφαία τεχνολογία αιχμής" και για το πόσο εύκολο θα είναι να φτιάξουμε την ενιαία εικόνα που θα αποτελείται από εκατοντάδες άλλες και που έτσι μετατρέπουμε τη σφαίρα σε επίπεδο...
Μην προσβάλεσαι, συζήτηση κάνουμε.
Στον πρώτο τους χάρτη θολώνουν περιοχές χωρίς να δώσουν καμία λογική εξήγηση και όταν αποκαλύπτουν αυτή τους την ...γκάφα διάφοροι ανεξάρτητοι ερευνητές αυτοί ανέβασαν δεύτερο χάρτη όπου και προσπαθούν να τα μπαλώσουν συνεχίζοντας όμως να έχουν ακάλυπτες μαύρες περιοχές.
Δεν σας φαίνεται αυτό σαν τουλάχιστον ύποπτη συμπεριφορά;;;
Φαντάζομαι ξέρεις ότι κανένας χάρτης της γης δεν είναι τέλειος: Κυλινδρική προβολή, κωνική προβολή, πολική προβολή, διακεκομμένη προβολή, πολυπολικές προβολές(πχ προβολή goode ίσης έκτασης)... Και μιλάμε για χάρτη... Φαντάζεσαι πόσες ατέλειες υπάρχουν στις ενοποιήσεις φωτογραφιών προς πραγματοποίηση μιας ενιαίας;
Πάρε έναν παγκόσμιο χάρτη (κυλινδρικής προβολής-πουλάνε στα βιβλιοπωλεία. Δεν είναι ακριβοί.) και χωρίς να κάνεις τίποτα άλλο, παρατήρησέ τον. Ποια χώρα είναι μεγαλύτερη η Γροιλανδία ή η Αυστραλία; Επιβεβαίωσέ το και μετά αφού καταλάβεις τις ατέλειες των χαρτών, έλα να μιλήσουμε για την "κορυφαία τεχνολογία αιχμής" και για το πόσο εύκολο θα είναι να φτιάξουμε την ενιαία εικόνα που θα αποτελείται από εκατοντάδες άλλες και που έτσι μετατρέπουμε τη σφαίρα σε επίπεδο...
Μην προσβάλεσαι, συζήτηση κάνουμε.
Οι προβολές των χαρτών και η σύνθεση πολλαπλών φωτογραφίων μοσαικού δεν εξηγούν σε καμία περίπτωση ούτε τις φαινομενικά τυχαίες τοποθετήσεις των θολωμένων περιοχών στον πρώτο χάρτη ούτε βέβαια τις μαύρες περιοχές στον δεύτερο χάρτη.
Θα μπορούσαν βέβαια τα τελευταία να θεωρηθούν ως data dropouts αλλά οι θολωμένες περιοχές είναι οπωσδήποτε πειραγμένες και καμία αληθοφανή ή λογική εξήγηση δεν έχει μέχρι στιγμής δωθεί για αυτή τους την ενέργεια.
Και παρεπιπτώντως στο Virtual Moon Atlas όπου η προβολή του χάρτη είναι σφαιρική εξακολουθούν να φαίνονται κανονικά οι διακεκομμένες μαυρισμένες περιοχές..
ή η clementine δεν φωτογράφησε όλη τη σελήνη ή κάτι άλλο συμβαίνει.
ανεξάρτητοι ερευνητές αυτοί ανέβασαν δεύτερο χάρτηΤι λες, ωρέ skeptic;;; Ποιοι ανεξάρτητοι ερευνητές; Πάλι ο ίδιο ο στρατός το δημοσίευσε... Εδώ τα έχει όλα: http://www.cmf.nrl.navy.mil/clementine/
θολωμένες περιοχές είναι οπωσδήποτε πειραγμένες Και να είναι πειραγμένες τι σε πειράζει αφού όλα όσα δε φαίνονται στη μία, φαίνονται στην άλλη;
Τι λες, ωρέ skeptic;;; Ποιοι ανεξάρτητοι ερευνητές; Πάλι ο ίδιο ο στρατός το δημοσίευσε... Εδώ τα έχει όλα:
Δεν με κατάλαβες excellent.
Δεν είπα ότι το δημιοσίευσαν το νέο χάρτη ανεξάρτητοι ερευνητές.
Ο στρατός τον δημοσίευσε προφανώς ως αντίδραση στις αποκαλύψεις που έκαναν οι ανεξάρτητοι ερευνητές εδώ και χρόνια.
Κάποια στιγμή θα σβήσουν και τον παλιό χάρτη και θα κρατήσουν τον νέο με τις φιξαρισμένες περιοχές.
Άλλωστε τι τους νοιάζει; Αφού κανείς δεν ενδιαφέρετε να υποβάλει ένα FOIA.. Στρατός είναι ότι θέλουν κάνουν.
Και να είναι πειραγμένες τι σε πειράζει αφού όλα όσα δε φαίνονται στη μία, φαίνονται στην άλλη;
Eσένα δεν σε παραξενεύει, δεν σε υποπτεύει ή δεν σε πειράζει καθόλου που ήταν στην αρχή εδώ και χρόνια θολωμένες - πειραγμένες - επεξεργασμένες;
Σαν πολύ τους θεωρείς αθώες περιστερές μου φαίνεται..
Δεν σε παραξενεύει τι δουλειά είχε ο Οργανισμός Αμύνης Βαλλιστικών Πυραύλων και το DOD σε ένα τέτοιο project;
Δεν σε παραξενεύει το disclaimer που αφορά τα ακίνητα πάνω στη Σελήνη;
Kάποιοι φανατικοί υποστηριχτές της NASA υποστηρίζουν ότι είναι μια αθώα πολιτική υπηρεσία από τους πολίτες για τους πολίτες.
Εδώ όμως έχουμε μια περίπτωση καθαρής στρατιωτικής εμπλοκής και διαβαθμισμένες περιοχές πάνω στη Σελήνη.
Έχω επικοινωνήσει με τον κ.Skipper του mars anomaly research και σύντομα θα ακολουθήσει ενημέρωση για τον νέο beta χάρτη και τα παράξενα του.
To virtual moon atlas είναι μια freeware εφαρμογή εικονικού άτλαντα της Σελήνης στον οποίο χρησιμοποιούνται δεδομένα της Kλημεντίνης.
Η προβολή του χάρτη είναι σφαιρική αλλά και σε αυτόν παρουσιάζονται οι μαυρισμένες περιοχές αυτή τη φορά με πιο διακριτικό χρώμα (γκρίζο).
Επιπλέον αυτές οι περιοχές είναι στην αθέατη πλευρά της σελήνης οπότε ότι και να κρύβουν είναι αδύνατον να γίνει θεάσιμο από κάποιον ερασιτέχνη αστρονόμο στη Γη όσο δυνατό τηλεσκόπιο και να διαθέτει.
Περιπτώσεις Απόκρυψης Δεδομένων στα κόκκινα βέλη:
http://img479.imageshack.us/img479/9710/virtualmoonatlasxb7.jpg
Ναι ρε' συ skeptic, αν χρησιμοποιήσεις και της nasa το world wind θα δεις ότι λείπει μεγάλο μέρος της σελήνης... Αυτό δε σημαίνει τίποτα, εγώ πιστεύω ότι είναι το πρόβλημα της συνένωσης των εικόνων που έχω αναφέρει πολλές φορές. Άλλωστε ΑΝ ήθελαν να κρύψουν δεδομένα θα το έκαναν πολύ καλύτερα, δε θα χρησιμοποιούσαν βλακείες προγράμματα... Σε εμένα να το έδιναν θα το κάλυπτα πιο ωραία...
Το e-book "PENETRATION" του remote viewer "Ingo Swann", αναφερετε στο τι ειδε στην αθεατη πλευρα της σεληνης,οταν στρατολογηθηκε απο "μυστικη υπηρεσια" για αυτην την αποστολη....γραφη για την προυπηρεσια του σε διαφορα πειραματα remore viewing, και για το πως τον πλησιασανε τελικα καποια ατομα για να του αναθεσουν αυτο το εργο γυρω στο 1975...(το link ειναι σε PDF format)
http://landoflegends.us/44cosmic_wisdom/03PDF/Penetration_Ingo_Swann.pdf
...υπαρχουν ακομα και καποιοι που λενε οτι το φεγγαρι ειναι τεχνητος δορυφορος και οχι φυσικος....(ο καθενας βεβαια μπορει να πιστευει οτι θελει)... ;)
Boogieman, έχω ακούσει να ακούγονται κατά καιρούς διάφορες βλακείες από στρατιωτικούς, μέλη της CIA και γενικώς ευυποληπτα πρόσωπα ότι έχουν δει εξωγήινα όντα, διαστημόπλοια και τέτοια (πολλές τέτοιες περιπτώσεις θα βρεις στο βιβλίο "Στα ίχνη των UFO" (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2379)), αλλά από ό,τι φαίνεται το κάνουν για τη δημοσιότητα και το χρήμα... Συνεπώς θεωρώ ότι λένε ψέμματα... Συνεπώς ψέμματα αναφέρονται και στο e-book...
Όσο για τη σελήνη (που λένε ότι είναι εξωγήινο αεροσκάφος που μελετά τη γη...:rolleyes: ): ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ...! Αν είναι δυνατόν εν έτει 2007 να λέγονται τέτοια πράγματα... [Δείτε σχετικό θέμα στο forum: εδώ (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=1907)]
Ναι ρε' συ skeptic, αν χρησιμοποιήσεις και της nasa το world wind θα δεις ότι λείπει μεγάλο μέρος της σελήνης... Αυτό δε σημαίνει τίποτα, εγώ πιστεύω ότι είναι το πρόβλημα της συνένωσης των εικόνων που έχω αναφέρει πολλές φορές. Άλλωστε ΑΝ ήθελαν να κρύψουν δεδομένα θα το έκαναν πολύ καλύτερα, δε θα χρησιμοποιούσαν βλακείες προγράμματα... Σε εμένα να το έδιναν θα το κάλυπτα πιο ωραία...
Δεν είναι πρόβλημα συνένωσης excellent. Mην επιμένεις. Είναι εντελώς τυχαία η τοποθέτηση και των θολωμένων περιοχών και των μαυρισμένων περιοχών πάνω στον χάρτη για να είναι πρόβλημα συνένωσης μοσαικού εικόνων.
Αν θες να πάρεις την πλευρά του στρατού και να δώσεις δικαιολογίες πιο λογικοφανή θα μου φαίνονταν η άποψη ότι οι μαυρισμένες περιοχές οφείλονται στο ότι η clementine απλά δεν τις φωτογράφισε για τεχνικούς λόγους που αναφέρονται συχνά και ως data drop outs.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που λες δεν είχα την ευκαιρία να το εξετάσω ούτε γνωρίζω ποια είναι η πηγή των δεδομένων του.
Ξαναδές και το post μου #26 αν δεν το πρόσεξες.
Όσον αφορά για το αν δεν το καλύπτουν ωραία ή αν θα το κάλυπτες εσύ καλύτερα απλά ο στρατός και οι μυστικές υπηρεσίες δεν φημίζονται για την ..καλαισθησία τους ή την διακριτικότητά τους σ'αυτά τα πράγματα. Όταν θέλουν να κρύψουν ή να διαβαθμίσουν έγγραφα απλά τα μαυρίζουν. Για ρίξε μια ματιά στα FOIA που έχουν βγάλει στη φόρα έγγραφα για το Blue Book τα ΑΤΙΑ, και τη Majestic 12. Θα ΜΑΥΡΙΣΕΙ το Μάτι σου!!
Η clementine είχε τρομερή διακριτική ικανότητα που δεν ποιάνουν με τίποτα τα τηλεσκόπια στη Γη λόγω τεχνικών περιορισμών, απόστασης, ατμόσφαιρας κλπ. Ίσως λοιπόν δεν ήθελαν κάποια "ευαίσθητα δεδομένα" που έποιασε η clementine να βγούν προς τα έξω.
Αν θες να πάρεις την πλευρά του στρατού και να δώσεις δικαιολογίες πιο λογικοφανή θα μου φαίνονταν η άποψη ότι οι μαυρισμένες περιοχές οφείλονται στο ότι η clementine απλά δεν τις φωτογράφισε για τεχνικούς λόγους που αναφέρονται συχνά και ως data drop outs.
Έκανα από την αρχή λόγο για τεχνικά λάθη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σε σχέση με το μήνυμα #26: ποιος είναι ο Skipper; Και όταν λες θα ακολουθήσει ενημέρωση, εννοείς του προγράμματος;
O Skipper είναι αυτός που πρωτοανακάλυψε τις θολωμένες περιοχές στον πρώτο χάρτη της Kλημεντίνης που βγήκε online και δημιουργός του site mars anomaly research.
Δεν πρόσεξες το site στο αρχικό μου post;
Toν ενημέρωσα σχετικά με την επισήμανση σου και μάλλον σύντομα θα ακολουθήσει ενημέρωση του site με νέα σχόλια και εικόνες σχετικά με τον νέο χάρτη που έβγαλαν στη δημοσιότητα.
Και κάτι άλλο.
Εδώ είναι ολόκληρος ο "RAW"-ανεπεξέργαστος κατάλογος δεδομένων και εικόνων της Κλημεντίνης από τα διάφορα όργανα που διέθετε αυτό το διαστημόπλοιο. Συνολικά 55 GB δεδομένων!
Ίσως μπορεί να βρεθούν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία και εδώ αλλά είναι εξαιρετικά δύσχρηστος στο χειρισμό:
http://clementine.cnes.fr/index.en.html
Εμένα μου αρκούν όσα αναφέρονται εδώ: http://www.cmf.nrl.navy.mil/clementine/clib/clib_faq.html. Όπως λέει τα περισσότερα πράγματα θα διορθωθούν στις επόμενες εκδόσεις, άλλωστε για αυτό λέγεται beta... Εγώ προτείνω να περιμένουμε να δούμε τη νέα version...
Τελικά, όντως πολύ δύσχρηστο το site που έδωσες skeptic, τόσο πολύ που δεν μπορώ να βρω τίποτα, δυστυχώς
Μπορείτε να πάτε εδώ (http://pdsmaps.wr.usgs.gov/PDS/public/explorer/html/moonadvc.htm) και να φτιάξετε πολύ καλύτερης ποιότητας χάρτες, χωρις μερικά απο τα προβλήματα του http://www.cmf.nrl.navy.mil . Το τελευταίο site ειναι παλίο (το θυμαμαι αρκετό καιρο χωρις αλλαγές) και φαινεται εγκαταλελημένο.
Μπορείτε να πάτε εδώ (http://pdsmaps.wr.usgs.gov/PDS/public/explorer/html/moonadvc.htm) και να φτιάξετε πολύ καλύτερης ποιότητας χάρτες, χωρις μερικά απο τα προβλήματα του http://www.cmf.nrl.navy.mil . Το τελευταίο site ειναι παλίο (το θυμαμαι αρκετό καιρο χωρις αλλαγές) και φαινεται εγκαταλελημένο.
Έχει και αυτός τα μαυρισμένα κομμάτια..
Δοκίμασε συντεταγμένες:
Latitude: -48
Longtitude: -173
Latitude & Longtitude Box: 10
Tις θολούρες όμως τις έχουν βγάλει και εδώ..
Γιατί όμως υπήρχαν στον παλιό χάρτη θολωμένες περιοχές;
Γιατί δεν βγάζουν τις υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες με τα 7μέτρα ανά pixel;
Το ξέρω ότι έχει μαυρισμένα κομμάτια. Υπάρχουν χίλιοι λογοι για τους οποιους ένας χάρτης μπορει να έχει μαυρισμένα κομμάτια, οχι απαραιτητα μονο συγκαλήψεις απορρήτων.
Γιατί όμως υπήρχαν στον παλιό χάρτη θολωμένες περιοχές;
Γιατί δεν βγάζουν τις υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες με τα 7μέτρα ανά pixel;
Οι απατήσεις στις ερωτήσεις σου υπάρχουν στα site που βρήκες αυτές τις θολούρες. Επίσης, κάτι που δε θα βρεις σε αυτά τα site είναι ίσως η απομυθοποίηση της άποψης πως "ε, αφου τα site αυτά είναι προϊόν των ιδιοφυιών της ΝΑΣΑ, ειναι αδύνατον να έχουν τεχνικά προβλήματα"
Και είναι δυνατον, και συμβαίνει. Και φυσικά αυτά τα προβλήματα μπορουν να διορθωθούν, απλά το ζήτημα ειναι που αφιερώνεις το χρονο σου για δουλεια. Τον αφιερώνεις στο να κάνεις ποιοτική δουλεια, ή τον αφιερώνεις για να διορθώσεις λαθάκια σε μια ιστοσελίδα, ωστε να αποφύγεις κάποιοι να σε κατηγορουν ως μέλος συνομωσίας;
Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σου υπάρχουν στα site που βρήκες αυτές τις θολούρες.
Για πες καμία απάντηση......έτσι για δείγμα;
Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πως δικαιολογούν ότι θόλωσαν με φίλτρα τεράστιες περιοχές της σελήνης στον online χαρτή εδώ και χρόνια και τώρα αποφάσισαν ξαφνικά να τις αποκαλύψουν..
Και δεν είναι της ΝΑΣΑ το σάιτ, είναι του στρατού, έχει διαφορά ξέρεις. Ο στρατός ήταν επικεφαλής σ'αυτό το project.
Όπως σου ειπα, οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σου υπάρχουν στα site που βρήκες τις θολούρες. Θα μπορούσες να ψάξεις. Ίσως να έβρισκες το παρακάτω:
...anomalies associated with these images are from the lossy image compression used and that should be inconsequential. If there are anomalies in the browser images, try viewing these low level images to clarify the terrain. This data set is in the public domain. NASA makes it available on CD-ROM for a small fee...
Αν έκανες το υπογραμμισμένο (στο αρχικο site που δίνεις στο πρώτο σου μύνημα διαλέξεις σεληνογραφικο μήκος και πλάτος, αλλα επιλέξεις "Original image retrieval") θα δεις αυτές τις low level φωτογραφιες.
Όσον αφορά για τη συνεργασιά στρατου-NASA, όντως ειναι υπαρκτή σε αυτή την αποστολή. Μόνο που αν διάβαζες λίγο για την ιστορια της αποστολής θα έβλεπες πως ο στρατος σχεδίαζε τη συγκεκριμένη αποστολή για καθαρά τεχνολογικούς λόγους: να εξετάσει αντοχές ορισμένων νέων οργάνων σε περιβάλλον υψηλής σωματιδιακής ακτινοβολίας καθώς και αυτόνομη πλοήγηση δορυφόρου. Κανενας επιστημνονικος στοχος για τη Σελήνη. Η επιστημονική μελέτη της Σελήνης μπηκε στο παιχνιδι οταν εγινε κατανοητό πως υπάρχουν δυνατοτητες να σταλει ο δορυφορος σε τροχιά γύρω απο αυτή και πως υπήρχαν μερικά λεφτά απο πλευράς NASA. Τον στρατο δεν τον ενδιέφερε καν η χαρτογραφηση της Σελήνης. Αν δεν υπήρχε η ΝΑΣΑ, ο στρατος θα δοκιμαζε τα οργανα του δορυφορου σε τροχιά γύρω από τη Γη.
the lossy image compression :eek:
Συμπίεσε όσο θες μια εικόνα και αν βγάλεις εσύ ποτέ τέτοιο αποτέλεσμα...
http://www.marsanomalyresearch.com/evidence-reports/2004/067/1-067-2towers-standard.jpg
http://www.marsanomalyresearch.com/evidence-reports/2004/067/2-067-2towers-closer.jpg
http://www.marsanomalyresearch.com/evidence-reports/2004/067/3-067-3towers-standard.jpg
http://www.marsanomalyresearch.com/evidence-reports/2004/067/4-067-3towers-left-closer.jpg
γράψε με..
Αυτές οι θολωμένες περιοχές έχουν συγκεκριμένη δομή και σχήμα. Αποκλείεται να είναι αποτέλεσμα τυχαίων διεργασιών..
Πολύ περίεργους "αλγόριθμους συμπίεσης"-(... συγκάληψης) πρέπει να χρησιμοποιούν αυτοί οι τύποι για να βγαίνουν τέτοια αποτελέσματα.
Μη πιστεύεις τις ανόητες γραφειοκρατικές δικαιολογίες τους ρε συ Ηλία.
ΥΓ: εφόσον ο στρατός δεν ενδιαφέρονταν για τη χαρτογράφηση της σελήνης τότε γιατί υπάρχουν σε .mil σάιτ οι χάρτες της σελήνης; Για πλάκα τους έχουν;
Αν μου δώσεις μια εικονα για να τη συμπιέσω, δε θα υπάρχει προβλημα. Αν ομως μου δώσεις εκατομμύρια εικονες, τοτε πρεπει να φτιάξω ενα αυτοματο προγραμμα για να κανεις τη συμπιεση αυτοματα. Ο κώδικας του προγραμματος μπορει να δουλεύει καλα για το 80% των εικονων, οχι ομως για το 20%, και εκει δημιουργούνται τα προβλήματα. Μετα πρεπει να βρεις τα προβλήματα στο 20% και να φτιάξεις υποκατηγοριες στο προγραμμα σου που να λαμβάνουν υοψη τα χαρακτηριστικά και τα προβληματα που υπαρχουν σε αυτο το 20%. Και τοτε θα μειώσεις τα προβληματικα δεδομενα σε 5% ας πουμε... Αυτη η διαδικασια μπορει να πάει για πάντα. Αυτά συμβαινουν οταν έχεις εκατομμύρια φωτογραφιες και τονους δεδομενων. Φυσικά αυτά δεν τα φαντάζεσαι, αλλα ειναι λογικό αφου δεν έχεις δουλεψει ποτέ με τεράστιο όγκο δεδομένων, οπως φαινεται.
Φυσικά υπάρχουν διεξοδοι, αντι να φτιαχνεις υποκατηγοριες του προγραμματος σου... Λες στον κοσμο "πάρε τα raw data για τις υποπεριπτώσεις που το αυτοματο προγραμμα δε δουλευει".
Αυτο σου λεει ο κυριος του site. Αν το κανεις, τα δεδομενα σου θα τα βρεις. Όπως τις θολωμενες περιοχες θα τις βρεις καθαροτερες απο άλλα, καλύτερα και πιο σύγχρονα online προγραμματα που υπαρχουν για να συνθέτουν τα δεδομενα απο την Κλεμεντινη. Αλλα αυτά τα αγνοει (ή κανει πως τα αγνοει) ο κύριος του Mars Anomaly Research και σε καποιο βαθμο παρασύρει κοσμο. Υπάρχουν τα δεδομενα. ...Και για οπου δεν υπαρχουν δεδομενα, υπάρχει και η ανθρώπινη λογική, σκέψη και γνώσεις...
Για σκέψου λίγο... Οι θολωμένες περιοχές καλύπτουν επιφάνειες ~1000 με 10000 τετραγωνικών χιλιομετρων. Ο συνθέτης του Mars Αnomaly Research υποστηριζει πως οι θολουρες κρύβουν τεραστιους πύργους και τεράστιες εκτάσεις τεχνητών κατασκευών. Αυτό που ξεχναει να μας πει ομως ειναι πως μια εκταση 1000 με 10000 τετραγωνικών χιλιομετρων ειναι ευκολα ορατη και σε μια μακρινη φωτογραφια διαστημοπλοιου, ευκολα ορατη με ενα μικρο διοπρτικο τηλεσκοπιο απο τη Γη (εκτος αν ειναι στη σκοτεινη πλευρα), ακομα και με γυμνο μάτι. Και αυτά ειναι τα ελαχιστα απαιτουμενα... Φαντάζομαι πως ξέρεις πως εχουμε πολλά περισσοτερα δεδομενα και μεσα παρατήρησης, πολύ καλύτερης ποιοτητας, όχι μονο απο τη NASA και τον Αμερικανικο στρατο..
Ο κύριος που ανακάλυψε το θεο λοιπον, απορώ γιατι χρειαζοταν τις φωτο της Κλεμεντινης και οχι τις φωτο ενος σχολικου βιβλιου με τη φωτο της Σεληνης απο ενα τηελσκοπιο ή ενα διαστημοπλοιο...
Μη πιστεύεις τις ανόητες γραφειοκρατικές δικαιολογίες τους ρε συ Ηλία.
Τίποτα δεν ειναι μονο θέμα καλής πιστης. Ειναι και ζήτημα σκεψης, γνώσεων και ψαξίματος. Μικρο δειγμα τα οσα σου έγραψα παραπάνω.
Εφόσον ο στρατός δεν ενδιαφέρονταν για τη χαρτογράφηση της σελήνης τότε γιατί υπάρχουν σε .mil σάιτ οι χάρτες της σελήνης; Για πλάκα τους έχουν
Δε ξέρω αν τους έχουν για πλακα, αλλα ούτε και νομιζω φυσικα πως τους έχουν για πλάκα. Και κανεις δεν ειπε πως δεν τους ενδιαφερει η Σελήνη. Αυτο που ειπα ειναι πως δεν ήταν ο άμεσος τους στοχος με την Κλημεντινη. Η χαρτογραφηση της Σελήνης έγινε γιατι μπηκε στη μέση η ΝΑΣΑ οταν διαπιστώθηκε πως υπάρχει αυτη η δυνατότητα.
Ο αμερικανικος στρατος εχει >10 φορες πιο μεγαλο προυπολογισμο απο τη ΝΑΣΑ. Αν θέλαν να χαρτογραφήσουν τη Σεληνη, θα στέλνανε ένα διαστημοπλοιάκι με μέγιστη αναλυση μερικες δεκαδες μετρα ανα πιξελ; Την ιδια στιγμη που απο τη δεκαετια του 60 εχουν δορυφορους που φωτογραφιζουν τη Γη με αναλυση μικροτερη του 1 μετρου ανα πίξελ (παρόλη την παρεμβολη της ατμοσφαιρας που στη Σεληνη δεν υπάρχει);
Δεν ξέρω από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι δεν έχω δουλέψει με μεγάλο όγκο δεδομένων αλλά σε διαβεβαιώ ότι όσο και να προσπαθήσεις να συμπιέσεις σειρά από εικόνες τέτοια αποτελέσματα όπως οι σχηματισμένες θολωμένες περιοχές στον εν λόγω χάρτη δεν πρόκειται ποτέ να βγάλεις εκτός αν γίνεται σκόπιμα.
Ο κύριος του mars anomaly μπορεί να εξηγεί και να ερμηνεύει όπως θέλει αυτός τις συγκεκριμένες περιοχές αλλά η εξήγηση του δεν αναιρεί το γεγονός ότι αυτές οι περιοχές καλύφθηκαν για αρκετά χρόνια όσο αυτός ο χάρτης βρίσκεται online και ακόμα καλύπτονται. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς μπορεί να ήθελαν να κρύψουν ή γιατί το έκαναν αυτό. Μπορεί όμως να κάνει κάποιες υποθέσεις. Και ασφαλώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες.
Ήδη από την εποχή του Lunar Orbiter υπάρχουν σαφείς νήξεις για συστηματική συγκάληψη περιοχών της Σελήνης από το στρατό και την κυβέρνηση(ΝΑΣΑ) .
Υπάρχουν μαρτυρίες εκ των έσω (wistleblowers) όπως για παράδειγμα του στρατιωτικού Karl Wolfe στη Langley Air Force Base όπου και είδε να συγκαλήπτονται "ευαίσθητα" δεδομένα 35mm φιλμ της αθέατης πλευράς της σελήνης από πράκτορες της ΝSA(National Security Agency) πριν δοθούν στο κοινό:
http://www.youtube.com/watch?v=6rt7mnz4J5E&mode=related&search=
Την ιδια στιγμη που απο τη δεκαετια του 60 εχουν δορυφορους που φωτογραφιζουν τη Γη με αναλυση μικροτερη του 1 μετρου ανα πίξελ
Όχι αυτό δεν είναι ακριβές. Δεν είχαν από τη δεκαετία του 60 τέτοια δυνατότητα. Ο σοβιετικός ΚVR1000 που φωτογράφησε την περιβόητη Area51 είχε 2 μέτρα ανά pixel στη δεκαετία του 90 τέλη δεκαετίας 80. Οι αμερικανικοί λίγο καλύτερα.. H clementine είχε μέγιστη ανάλυση 7 μέτρα το 1994 αλλά μη ξεχνάς και τον τροχιακό περιορισμό και τις υψομετρικές παραμέτρους πάνω στις οποίες ήταν αναγκασμένο να υπακούει το διαστημόπλοιο.
sorry αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν ενδιαφέρετε ο στρατός για τη σελήνη και την αναλυτική της χαρτογράφηση.
Δείτε επίσης τη μαρτυρία του Karl Wolfe στο Disclosure Project:
http://www.youtube.com/watch?v=EJPD_emdcBg&mode=related&search=
"O σμηνίας Καρλ Γουλφ ήταν ένας Μηχανικός Φωτογραφικού Εξοπλισμού Ηλεκτρονικών ακριβείας με μια άκρως απόρητη άδεια κρύπτο στην αεροπορική βάση Λάνγκλει στη Βιρτζίνια. Στα μέσα του 1965 ενεπλάκει στο πρότζεκτ της NASA που αφορούσε το διαστημόπλοιο Lunar Orbiter με βάση το Λάγκλει. Ένας Δρ.Κόλι ήταν επικεφαλής και είχε κάποιον προβληματικό εξοπλισμό προς επισκευή στις εγκαστάσεις. Ο Καρλ εντυπωσιάστηκε που είδε τόσους πολλούς επιστήμονες από όλο τον κόσμο στη βάση. Ενώ επισκεύαζε τον εξοπλισμό ένας συνάδερφός του σμηνίας δεύτερης κλάσης όπως ήταν και αυτός εκείνο τον καιρό έδειξε στον Καρλ φωτογραφίες από μια βάση στην αθέατη πλευρά της Σελήνης!!! Οι φωτογραφίες ΚΑΘΑΡΑ έδειχναν κτίσματα-και σφαιρικά κτίρια με δύο πύργους! Ο Καρλ έφυγε από τη δουλειά περιμένοντας αυτό το εκπληκτικό νέο να αναφερθεί στις ειδήσεις τις επόμενες μέρες!! ακόμα περιμένει..."
Όλοι αυτοί οι εκ των έσω μάρτυρες-"σφηρίχτρες"(wistleblowers) δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να καταθέσουν ενόρκως αυτά που είδαν ενώπιον του Αμερικανικού Κογκρέσου.
Aν συνέβαιναν όλα αυτά από την εποχή του Lunar Orbiter(εμπλοκή της ΝSA) φανταστείτε σήμερα τι συμβαίνει!
Ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να λάμψει επιτέλους η αλήθεια και να σταματήσει αυτή η 50+ετής συγκάληψη σχετικά με τη Σελήνη τα ΑΤΙΑ και άλλα πράγματα..
Ρε παιδιά εγώ έχω μια πιο απλή εκδοχή σχετικά με το λόγο που με τα "μέσα" που διαθέτουν επέτρεψαν τέτοιες ατέλειες στην σελίδα τους. Είναι απλό! Ξέρουν ότι είμαστε "ψάρια" (no offence)και τσιμπάμε και θέλουν να συζητάμε για συνωμοσίες και άλλα τέτοια για να αυξήσουν το prestige τους. Το ίδιο κάνουν και οι μυστικές υπηρεσίες των Αμερικάνων και όλοι. Θέλουν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της "πανίσχυρης και παντογνώστριας Αμερικής".
Όλα μούφα εν το μεταξύ. Η Αμερική δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ετοιμοθάνατη υπερδύναμη, της οποίας η αδυναμία την αναγκάζει να καταφύγει σε ανάλογα μέσα για να διατηρήσει την εξουσία της. Και ακόμα και αν ισχύουν, αυτό είναι εντελώς ασήμαντο στην τελική. Τι σας νοιάζει εσάς αν αυτά τα τίποτα που δοικούν την Αμερική αρέσκονται στο να "χαζοπαζαρεύονται" με τέτοια πράγματα αντί να πολεμάνε για να σώσουν την κατάσταση? Τέτοια βλέπουν οι Κινέζοι και γελάνε. :D
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σας φαίνετε τόσο περίεργο? Δεν μιλώ για τις φωτώ κ τα video που είναι παραμύθια τα περισσότερα , αλλά για το γεγονός ότι έχουν βρει απομεινάρια πολιτισμού. Αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι σίγουρα στα τόσο δισεκατομμύρια χρόνια κάποια στιγμή υπήρχε ένας πολιτισμός ανώτερος τεχνολογικά από μας ( εξωγήινος ή γήινος) λογικό είναι να έχουν μείνει κάποια απομεινάρια. τώρα αν έχουν βάλει μουτζούρες ή οχι στις foto δεν έχει σημασία νομίζω δεν χρειάζεται να δημιουργείτε θέμα κ ούτε πρόκειται ΠΟΤΕ να σου πουν τι βρήκαν. λογικά να το δεις κάτι θα υπάρχει. Ούτε συνομωσίες ούτε τπτ λογική θέλει από τον καθένα ξεχωριστά.
beetlejuice
20-04-07, 17:01
Χωρις να εχω παρακολουθησει ολα οσα εχουν γραφτει στο thread αυτο, ειδα Clementine και θυμηθηκα ενα πλανο απο τη Σεληνη που ειχε συζητηθει σε αρκετα ξενα sites του παραξενου.
Για να το δειτε δεν εχετε παρα να πατε στο www.cmf.nrl.navy.mil/clementine/clib
Στις ρυθμισεις βαλτε: 1 pixel = 1 kilometer
512x512 Pixels
Latitude:2
Longitude:311
και πατηστε το κουμπι απο κατω.Βγαινει ενα περιεργο ορθογωνιο παραλληλογραμμο που απο πολλους χαρακτηριστηκε ως κτισμα!
Στον καινούργιο beta χάρτη πάντως δεν φαίνεται αυτό το ορθογώνιο που λες..έχει εξαφανιστεί(!) και στη θέση του φαίνονται κάποιοι μικροί σποραδικοί κρατήρες, δες:
http://img157.imageshack.us/img157/5799/clementinefeaturebv1.jpg
Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να οφείλεται και στη συμπίεση (lossy compression).. O παλιός χάρτης ήταν σε μεγάλο βαθμό συμπιεσμένος..
Πάντως αν ήταν όντως τεχνητός σχηματισμός (οικόπεδο των aliens/ή βάση της κυβέρνησης) τότε οι διαστάσεις του θα ήταν:
50 Χ 33 = 1650 τετραγωνικά χιλιόμετρα!!! (μεγαλούτσικο) Άσε που θα φαίνονταν και με ένα καλό τηλεσκόπιο καθώς είναι από την πλευρά που φαίνεται από τη Γη!
Αλλά οι τεράστιες θολωμένες περιοχές επιμένω ότι κάτι άλλο μπορεί να σημαίνουν..
Στο marsanomalyresarch.com ακούστηκε και η εκδοχή από κάποιον που υποτίθεται ότι δούλευε στο JPL/NASA ότι οι θολωμένες-πειραγμένες περιοχές της clementine στη Σελήνη αλλά και ιδίως του πλανήτη Άρη κρύβουν σημεία στα οποία βρίσκονται πολύτιμα και σπάνια μεταλεύματα και ορυκτά !
Mεταφέρω εδώ το σχόλιο αυτού του ανθρώπου εμφανιζόμενου ως επιστήμονα του JPL (Jet Propulsion Labatory).
Όποιος θέλει μετάφραση ας μου πει.
From: "I wish I could tell you!".......4/7/2007
"It is interesting to note that if you visit our Planetary Journal website and visit the database that displays Saturn's moon Titan, you will see that Cassini's radar has indeed detected massive lakes and oceans. We refer to this data as "lakes and oceans." It's all about proximity.
Of all the known planets in our solar system, Titan is perhaps the best breeding ground for basic life and it has obvious water (as in liquid composed of hydrogen and oxygen versus methane, ammonia, and other corrosive or toxic liquids that simulate water in photographic analysis). But, it is very far away and thus, we can be more truthful about it.
Yes, we do conceal some areas of Mars because of the mining rights the United States wants to secure there. If we do not conceal certain photographic areas sent by MRO or more detailed probes, our competing nations such as China, Russia, and other more capable spaceflight nations will no doubt recognize the presence of oil, precious minerals, ores and other profitable mining possibilities and attempt to begin mining operations on Mars before us. Proximity is why we must conceal certain areas of Mars. A skilled geologist can identify ore and mineral deposits simply by studying sedimentation and the types of geology in a detailed photograph or by spectroscopic analysis. There is a wealth of minerals and ores on Mars that many corporations currently attempting to gain control of Iraq and the Mideast oil would yet again, sadly, kill to obtain. Yet, they do not have the military or industrial means to secure both fronts: Mars and the Mideast.
Honestly, we are controlled by the same corporations that control our media. National Security is no longer merely secrets surrounding weapons. National Security is now securing our economy and economic investments. The media is heavily controlled by big business, which IS our government by the way. Corporations are now our "government" and this is why a trend in Presidents has turned toward former or current corporate executives. It is sad and we at JPL must sadly participate in this, or we lose our employment and funding. We are a pawn just like the US media. If we report truth, we lose. If we do what we are told, we gain.
I hope this helps a bit. This is a very professional website. Unfortunately, the covert operations at JPL are not all about supposed UFO's and aliens (I have no idea if they exist or not) -- it's about money in the form of oil, gold, silver, and new forms of ores you can't even begin to imagine. That is the only reason we tamper and conceal. To control the world, you must control the oil and resources, and if we point other nations to other sources, then we lose our power and wealth. See how it works? Thank you for your time."
"Your Friend in the Bowels of JPL's Geophysics Department"
NAI KALA!!! :D
Ypotithete twra oti esi enas politis, me ta ligosta mesa sou brikes mia anakoinwsi pou ipotithete pws den eprepe na broun akoma kai oi rwssikes mistikes ipiresies. Kai oso gia to poso den thelei na anakoinwsei tin "alitheia" opws leei mesa... Den amfibalw pws leei merikes alitheies sto telos, ma auta ta kseroun oloi. Den ton xreiazomaste gia na mas pei pws oi Etairies kibernoun tin Ameriki. Kai pisw apo autes oi Siwnistes kai oi Masonoi, pou den tous anaferei.
Sobareutite pedia einai MOUFA pera gia pera. H anakoinwsi einai plasti. Mporei na leei merikes alitheies alla auto to eggrafo sigoura den graftike apo anthropo pou einai ipeuthinos gia auto to zitima.
παρακληση απο συντονιστες:γραφουμε ελληνικα!
beetlejuice, σε συνέχεια όσον αφορά για τη λεγόμενη ορθογώνια περιοχή-κολοσιαίο κτίσμα (1650 τετρ.χλμ) βρήκα ότι βρίσκεται σε μια θάλασσα της σελήνης που λέγεται Mare Fecunditatis.
Δες τώρα μια φωτογραφία της περιοχής τραβηγμένη από ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο: (απο το site: http://www.slamm.pwp.blueyonder.co.uk/moon/moon%20south.htm )
http://img129.imageshack.us/img129/3702/mare20fecunditatismx9.jpg
δείχνω με κόκκινο και πάλι τους δυό μικρούς κρατήρες που φαίνονται και στο χάρτη της κλημεντίνης. Ακριβώς στα δεξιά τους υποτίθεται ότι βρίσκεται ο ορθογώνιος σχηματισμός. Βλέπεις εσύ τίποτα;;;
ΥΓ: Jissard σοβαροί είμαστε, υπέρ του δέοντος μάλιστα!
συνήθως το ψέμα μπορεί να κρυφτεί καλύτερα ανάμεσα σε δυο αλήθειες
Και ποιο είναι το ψέμα κατά τη γνώμη σου σ'αυτή την περίπτωση;
Τελικα δυσκολα μπορει να αποδειχθει ποιος εχει δικαιο και ποιος αδικο ,εαν ειναι αληθινα η ψεματα.αλλα δεν σας κανει εντυπωση η εγκαταλειψη των αποστολων στο Φεγγαρι..??αραγε γιατι..?
Μην περάσουμε κ στο άλλο άκρο όμως. δηλαδή να μεγεθύνουμε τις φωτογραφίες τόσο πολύ ώστε η ανάλυση να δείχνει μικρά κυβακια κ παραμυθιαστούμε ότι είναι κτίρια. Το είδα κ αυτό από κάποιο συγγραφέα κ γέλασα. :D
συγνωμη αλλα οι εκτασεις που καλυπτονται ειναι τεραστιες
ας πουμε η ευβοια εχει εκταση 3896 τχμ και εσεις λετε για καλημενες εκτασεις ως και 10.000 τχμ δηλαδη λετε για 2,56 φορες την εκταση της ευβοιας
δεν σας κανει εντυπωση η εγκαταλειψη των αποστολων στο Φεγγαρι..??αραγε γιατι..?
Αφού νίκησαν τους Ρώσους στην ψυχροπολεμική κούρσα για το διάστημα προς τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού και κατ'απαίτηση των ψηφοφόρων οι πολιτικοί έκλεισαν την κάνουλα, περιέκοψαν δραματικά τα κονδύλια και έτσι σταμάτησαν οι αποστολές στη Σελήνη.. Είχαν προγραμματιστεί από την ΝΑSA μετά την 17 να γίνούν η Απόλλων18, και 19 αλλά τα κονδύλια βλέπεις..περικόπηκαν .. Το κοινό -οι ψηφοφόροι δηλαδή- ενδιαφέρονταν πλέον περισσότερο να δουν ένα απλό αγώνα μπέιζμπολ παρά μια προσελήνωση με αποτέλεσμα σήμερα η NASA να χρησιμοποιεί το μότο "Γρηγορότερα, Καλύτερα, φθηνότερα" και να τρέμουν οι διευθυντές της μην πάει στραβά καμία αποστολή..
συγνωμη αλλα οι εκτασεις που καλυπτονται ειναι τεραστιες
ας πουμε η ευβοια εχει εκταση 3896 τχμ και εσεις λετε για καλημενες εκτασεις ως και 10.000 τχμ δηλαδη λετε για 2,56 φορες την εκταση της ευβοιας
ε...Ναι... πιθανόν να θέλουν να κρύψουν φασματοσκοπικά δεδομένα που αφορούν σπάνια στρατηγικά μεταλλεύματα στη Σελήνη.
ε...Ναι... πιθανόν να θέλουν να κρύψουν φασματοσκοπικά δεδομένα που αφορούν σπάνια στρατηγικά μεταλλεύματα στη Σελήνη.
παρακαλω;;;;!!!!!! :eek: :confused: :)
αν λεω αν υπηρχαν τοσο μεγαλες περιοχες γεματες με σπανια μεταλα τοτε θα βγαζαν σε καθε αποστολη τα εξοδα για 500 αποστολες ;)
Οι ΗΠΑ θέλουν να εξασφαλίσουν δικαιώματα εξόρυξης για αυτά τα μεταλλεύματα. Μπορεί να γίνει μέχρι και πόλεμος για αυτά τα πράγματα στο μακρινό μέλλον και δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα ούτε καν κάποιο νομικό πλαίσιο διαστημικού δικαίου. Βέβαια υπάρχουν συνθήκες που απαγορεύουν τα όπλα στο διάστημα αλλά οι συνθήκες παραβιάζονται συνεχώς από τα άτιμα τα συμφέροντα.
Πάντως δεν φαίνονται πρόθυμοι να θέλουν να ξεκινήσουν μια μεγάλη επιχείρηση εξόρυξης ακόμα, η νέα βάση που θέλουν να φτιάξουν θα κάνει εξόρυξη μεταλλευμάτων μόνο και μόνο για παραγωγή οξυγόνου και υποστήριξη της ζωής.
Eνδιαφέρον άρθρο για τα στρατηγικά αποθέματα μεταλλευμάτων στη Σελήνη, και πως μπορεί αυτά να επηρεάσουν την παγκόσμια οικονομία αν ποτέ αποφασίσουν να τα εξορύξουν:
http://www.thespacereview.com/article/479/1
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.