PDA

Επιστροφή στο Forum : Κριτική για το Τάγμα των Εκπεσόντων


Μιχάλης
16-04-07, 12:20
Η ιστορία των Εκπεσόντων δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά δεν θα αργήσει πολύ ακόμα. Θεωρώ πως είναι μια καλή δουλειά, που θα δώσει ακόμα περισσότερα στοιχεία για τη μυθολογία που προσπαθούμε να φτιάξουμε. Ο σκοπός της συγγραφής των ιστοριών δεν είναι μια ανάγνωσή τους αλλά η συλλογή στοιχείων από όλες, προκειμένου να γίνει κατανοητός ο σκοπός της συγγραφής τους. Η ιστορία του τάγματος των Εκπεσόντων λέει πολλά στον αναγνώστη που προσπαθεί να αλιεύσει τα στοιχεία της μυθολογίας και αυτό θα γίνει κατανοητό περισσότερο προς το τέλος της.
Ήδη με τη συντονίστρια της fantasygate, Αντωνία, επεξεργαζόμαστε μια "εικαστική" απεικόνιση διαφόρων συμβόλων, χαρτών που ελπίζουμε να κάνει περισσότερο προσιτή και εύκολη για όλους εσάς την ανάγνωση των ιστοριών, αλλά και των υπολοίπων που θα ακολουθήσουν.
Στο χώρο αυτό μπορείτε να ασκήσετε από τώρα κιόλας κριτική για τη συγκεκριμένη ιστορία, καθώς και να θέσετε οποιαδήποτε απορία ή ιδέα σας προς συζήτηση...

Julliet
16-04-07, 20:08
Τα λόγια είναι περιττάααααααα...που λέει και η αηδός μας!! 10 από μένα.
Θέλω να πώ πως μου αρέσει πολύ η περιγραφή του τοπίου γύρω από την μονή και οι περιγραφές των αγαλμάτων και των χώρων γενικότερα. Πιστεύω πως είναι η πιο "δυνατή" ιστορία από όλες τις προηγούμενες των κοιλίδων. Περιμένω με μεγάλη αγωνία την συνέχεια μέχρι το τέλος καθώς και τα εικαστικά αριστουργήματα!!! (που είμαι σίγουρη πας θα ναι!!!)

tsilof
16-04-07, 22:59
Όντως η πιο δυνατή από την Μυθολογία των Κοιλίδων! ;)
Έχοντας από κοντά παρακολουθήσει όλες τις επιμέρους ιστορίες και αφού επανειλημμένα έχω δώσει τα εύσημα στον Μιχάλη για τη συγγραφική του ικανότητα, ο βαθμός που δίνω στο Τάγμα δε θα μπορούσε να ναι άλλος από τον απόλυτο... :)

Αναμένωμεν την εικαστικήν παρέμβασιν της Αντωνίας ;)

labros
17-04-07, 11:25
Σε καθηλώνει.....
Απίστευτη μεταφορά των τοπίων και λεπτομέρειες που κόβουν την ανάσα.
10'.
Καλή συνέχεια στο υπόλοιπο.

bladerunner
20-04-07, 14:02
(Το μήνυμα που ακολουθεί το έστειλα προωπικά στον Μιχάλη στις 18/04/07 και ύστερα από δική του υπόδειξη το μετέφερα στο forum.)

Καλησπέρα Μιχάλη…

Κατ’ αρχάς συγχαρητήρια για το διήγημα σου με το «τάγμα των εκπεσόντων». Ενδιαφέρουσα η πλοκή και πολύ καλό αφηγητικό ύφος.

Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ είναι το γεγονός ότι όσες απορίες έχουν δημιουργηθεί κατά την διάρκεια της ανάγνωσης, τους δίνεις κάποια εξήγηση στην πορεία. Προφανώς μιλάμε για κενά που σκόπιμα τοποθετείς και τα καλύπτεις αργότερα.

Ωστόσο, στο τελευταίο post που έκανες αναφέρεις ότι: «Όταν ξεκίνησαν αυτές οι τελετές, όσοι εκπεσόντες συμμετείχαν σε αυτές, άρχισαν να γίνονται όλο και περισσότερο ανθρώπινοι και βαθμιαία έχαναν τις δυνάμεις τους».

Γιατί να συνέβη αυτό; :confused:

Σε καμιά περίπτωση δεν προσπαθώ να εντοπίσω κενά απλώς για να σου την πω, κάτι τέτοιο θα ήταν απλά τραγελαφικό. Σου το επισήμανα ώστε να μην μείνει ξεκρέμαστο και χαρακτηριστεί ως αναίτιο γεγονός που σε βόλεψε στην πλοκή.

Αυτά!..

10 άρι κι από μένα... (Αυτό δεν ήταν στο μήνυμα... )

bladerunner
20-04-07, 14:21
Ιδεά: Μια τέτοια τυχαία συνάντηση οντοτήτων-πνευμάτων (όπως έγινε στα Γιάννενα) θα ήταν πολύ πιθανό να έχει συμβεί και σε άλλο σημείο του κόσμου, υπό άλλες συνθήκες.

Όπως και η υλοποίηση ενός κακόβουλου πνεύματος.

Με όσες επιπτώσεις θα μπορούσε να είχε ένα τέτοιο γεγονός, στην μοίρα του ανθρώπινου γένους... ;)

Λέμε τώρα... :rolleyes:

Μιχάλης
20-04-07, 19:48
Ωστόσο, στο τελευταίο post που έκανες αναφέρεις ότι: «Όταν ξεκίνησαν αυτές οι τελετές, όσοι εκπεσόντες συμμετείχαν σε αυτές, άρχισαν να γίνονται όλο και περισσότερο ανθρώπινοι και βαθμιαία έχαναν τις δυνάμεις τους».

Γιατί να συνέβη αυτό; :confused:

Καταρχήν, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, όπως και όλους τους υπόλοιπους φίλους και φίλες.Νομίζω πως οι Εκπεσόντες αποτελούν ότι καλύτερο έχω μέχρι στιγμής γράψει και είναι μια ιστορία που βγαίνει την ώρα που τη γράφω, καθώς δεν την έχω έτοιμη, ώστε να την μεταφέρω κάθε στιγμή εδώ. Το προσχέδιό της όμως, όπως συνηθίζω, βρίσκεται στο μυαλό μου και μετά αφήνομαι στο να με οδηγήσει η ίδια όπου εκείνη θέλει. Για αυτό το λόγο, έκανα μια αναφορά στο ερώτημά σου στη δημοσίευση αριθμός 46. Το ξέρω πως πιθανώς να μη σου εξηγεί τα πάντα, αλλά αυτό είναι πάγια τακτική μου, όπως πιθανώς να έχεις ανακαλύψει διαβάζοντας και προηγούμενες ιστορίες. Το κουβάρι της μυθολογίας ξεμπλέκεται αργά αργά και η παρούσα ιστορία έχει πάρα πολλές πληροφορίες...

bladerunner
21-04-07, 17:37
Μια χαρά τοποθέτησες την απάντηση της απορίας μου μέσα στην πλοκή και τους διαλόγους των ηρώων! Όσο κατά πόσο απαντάς σε αυτήν, το κατορθώνεις όσο επιτρέπεται... Γιατί σε τέτοιου είδους διηγήσεις, τα καλύτερα είναι αυτά που δεν αναφέρονται αλλά υπονοούνται...!

Μιχάλης
25-04-07, 12:14
Το Τάγμα των Εκπεσόντων έφτασε επιτέλους στο τέλος που του είχε οριστεί. Προσωπική μου άποψη είναι πως αποτελεί την καλύτερη ιστορία που έχω γράψει.

Ο μύθος των Εκπεσόντων Αγγέλων πάντα με γοήτευε και θέλησα να εισάγω μερικά στοιχεία του μέσα στην ιστορία, οπότε και τους έπλασα σύμφωνα με τη φαντασία μου, εντάσσοντάς στους στην ευρύτερη μυθολογία των Κηλίδων.
Η ιστορία αυτή, από όλες τις άλλες, δίνει τα περισσότερα στοιχεία της μυθολογίας και αρκετές πληροφορίες για την απαρχή του Μύθου, όπως αυτός θα διαμορφωθεί πλήρως μέσα σε μια σειρά διηγημάτων που επεξεργάζομαι, με τον γενικό τίτλο "Γένεση". Εκεί, θα δοθούν όλες οι ιστορίες της αρχής των σκοτεινών και φωτεινών θεοτήτων και των Κηλίδων.
Ο σκοπός της παράθεσης των ιστοριών είναι να αποτελέσουν ανάγνωσμα για όλους όσους αρέσκονται στην ερασιτεχνική λογοτεχνία του φανταστικού, όμως οι ιστορίες που παρουσιάζονται εδώ, σκοπό έχουν να ωθήσουν τον αναγνώστη να συλλέξει μόνος του τα στοιχεία της μυθολογίας που έχω οραματιστεί και να συμμετάσχουν στο φοβικό κλίμα που προσπαθώ να δημιουργήσω, πειραματιζόμενος κυρίως με συλλογικούς φόβους.
Τα στοιχεία αυτά άλλες φορές είναι προφανή, άλλες όχι, όμως στο Τάγμα των Εκπεσόντων γίνεται για πρώτη φορά τόσο έντονα η σύνδεση του μύθου των Κηλίδων με στοιχεία υπαρκτά. Για παράδειγμα, γίνεται η σύνδεση του εμβλήματος του Κεμ Άναχ με τον αριθμό 666 της Αποκάλυψης, αν και δεν είναι στην πρόθεσή μου να ισχυριστώ πως ο θεός αυτός είναι στην πραγματικότητα ο Αντίχριστος της χριστιανικής παράδοσης. Επίσης, χρησιμοποίησα ένα κατά τη γνώμη μου ενδιαφέρον και μυστηριώδες απόσπασμα από την Προς Κορινθίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, το οποίο ενέταξα στα στοιχεία του μύθου, μέσω μιας πιθανής ερμηνείας του. Ο λόγος είναι προφανής. Ένα υπαρκτό κείμενο συντελεί στη δημιουργία μιας αληθοφανούς ιστορίας. Εκτός και αν η έρευνά μου με έχει οδηγήσει αλλού...ποιός ξέρει;
Η έμπνευση για τη μορφή του Μονατηριού και της γενικότερης τοποθεσίας του ήταν επίσης φανταστική, όμως ενώ είχα ήδη περιγράψει τη Μονή, τυχαία είδα φωτογραφίες της Μονής Κηπίνας, την οποία ποτέ ως τότε δεν είχα δει και έκθαμβος παρατήρησα τις ομοιότητες. Αυτό ίσως αποτελεί μια ακόμα ένδειξη σε αυτό που λέγεται, ότι στην ουσία η έμπνευση έρχεται από κάπου αλλού και ξεπερνάει τα όρια του μυαλού μας.
Παραδίδω και αυτή την ιστορία στην κρίση σας, αφού σας ευχαριστήσω για την αποδοχή που πάντοτε δείχνατε στις ιστορίες μου. Δημοσίως θέλω να ευχαριστήσω και όλους εκείνους που μέσω προσωπικών μηνυμάτων μου εξέφρασαν το θαυμασμό τους...

Ierofantis
25-04-07, 16:06
Φίλτατε Μιχάλη διάβασα μέσα σε 2 ώρες το πόνημα σου...Ήταν 2 θαυμάσιες ώρες που πραγματικά συνεκλόνισαν την ψυχή μου...Μπράβο σου...Είχα στο μυαλό μου και εγώ να γράψω κάτι ανάλογο αλλά με πολύ διαφορετικά στοιχεία και τροπή...Θα το πραγματοποιήσω διότι και η ιστορία σου και η δική μου που σύντομα θα ετοιμάσω έχουν στοιχεία τόσο πραγματικά όσο και ο ίδιος ο Χρόνος....

Να είσαι καλά και εύχομαι να εκδόσεις την δημιουργία σου...

labros
25-04-07, 18:15
Συγχαρητήρια Μιχάλη για το δημιούργημά σου!
Απίστευτη πλοκή και λεπτομέρειες που σε σημεία, έκοβαν την ανάσα.
Εμπλέκει αρκετά πράγματα και λαδώνει τα γρανάζια του μυαλού!
Φοβερό το τέλος, λες και αφήνει ανοικτό παράθυρο για συνέχεια...
Μπράβο!

Julliet
25-04-07, 19:29
Ήρθε το τέλος και αυτής της ιστορίας... Μόλις την τελείωσα. Μου έχει μείνει μια γλυκόπικρη γεύση. Σίγουρα αφήνει ένα μεγάλο παράθυρο ανοιχτό για συνέχεια, την οποία αναμένω με μεγάλη αγωνία και περιέργεια. Ελπίζω να μην αργήσει η επόμενη ιστορία που έχω την εντύπωση ότι θα είναι το ίδιο ή (και περισσότερο) ενδιαφέρουσα και "ζουμερή"!!!

Καλή έμπνευση λοιπόν για την επόμενη ιστορία σου Μιχάλη!!

Μιχάλης
26-04-07, 09:34
Σας ευχαριστώ όλους και όλες πάρα πολύ για τα εξαιρετικά θετικά σας σχόλια. Κάποια στιγμή, θα πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μαζί στη δημιουργία μιας ιστορίας που ο καθένας θα προσθέτει το δικό του λιθαράκι. Εξάλλου, αυτός είναι ο σκοπός της Πολυσυγγραφίας...

bladerunner
28-04-07, 18:11
Καλησπέρα...

Καθώς έχω κάτι προβληματάκια με το internet, πριν λίγο διάβασα τα 2 τελευταία τμήματα του έργου σου. Έχεις την όρεξη να μπλεχτείς σε υποθέσεις "ηρώων", να νοιώσεις (επομένως και να εκφράσεις) τα αισθήματα τους, να ζήσεις μυθολογικές καταστάσεις, να "βρεθείς" σε μαγικές εικόνες και να μας τις μεταδόσεις. Επιπλέον τα ευρήματα με τα οποία διανθίζεις τις διηγήσεις σου (π.χ.: το τέλος που αιφνιδιάζει τον αναγνώστη), κάνουν αρκετά ευχάριστη την ανάγνωση τους.

Ωστόσο, η ιστορία των Εκπεσόντων με προδιαθέτει για τα καλύτερα που θα ακολουθήσουν. Δεν θα πω "ΤΕΛΕΙΑ", "ΣΟΥΠΕΡ", κλπ... όχι επειδή δεν ήταν καλή, αλλά επειδή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την βλέπω σαν έναν καλό οιωνό και "ορεκτικό" για όσα θα ακολουθήσουν. Και ένα μικρό δείγμα των δυνατοτήτων σου...

(Άλλωστε το τέλειο είναι βαρετό, όπως λένε και σε μια γνωστή τηλεοπτική εκπομπή) ;)

Στα καλύτερα που (σίγουρα) θα έρθουν λοιπόν... :)

diablo
29-04-07, 01:13
Πολυ καλη προσπαθεια ..!!!

Μιχάλης
30-04-07, 09:29
Στα καλύτερα που (σίγουρα) θα έρθουν λοιπόν... :)

Υπάρχουν ακόμα 5 έτοιμες ιστορίες στο μυαλό μου. Το πρόβλημα με τις ιστορίες δεν είναι η πλοκή ή η γραφή, αλλά το γεγονός ότι πριν από την παρουσίαση κάποιας ιστορίας χρειάζεται έρευνα μερικών πραγμάτων εκ μέρους μου. Δεν ξέρω ακόμα αν θα παρουσιαστούν κάποιες από τις μεγάλες μου ιστορίες εδώ. Το πιθανότερο είναι πως θα φιλοξενηθούν οι μικρότερες σε έκταση στην fantasygate και αυτό γιατί προς το παρόν η "μυθολογία" πάσχει από φιλοσοφικής άποψης. Εννοώ ότι ψάχνω ακόμα το σκοπό της και εξερευνώ τις πιθανότητες του να δοθεί μια αρχή και ένα τέλος σε όλη αυτή την προσπάθεια.
Επίσης, γίνεται μια προσπάθεια σοβαρή για δημιουργία μουσικής που να έχει σχέση με το ύφος και το κλίμα των Κηλίδων, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που πηγαίνει πολύ μακριά στο μέλλον και αφορά τη μελοποίηση των Ύμνων στους Νεκρούς Θεούς (που δεν έχει παρουσιαστεί) για φωνή και πιάνο ή συνοδεία οργάνων.
Μέχρι να αποφασίσω, οι γνώμες σας έχουν πολύ μεγάλη σημασία για μένα.

Panos_ole
11-05-07, 10:25
Και παλι καλημερα φιλε Μιχαλη και ολοι στο forum
Προσωπικα επαθα τη πλακα μου με το συγγραφικο υφος σου Μιχαλη.(Ευχομαι μονο να μη καβαλησεις το καλαμι..) Πολυ φοβερη δουλεια.
ΔΕν εντασσεται κατ' εμε στα πλαισια της Μυθολογιας, αφου μεσες ακρες ειναι μια γνωστη ιστορια η οποια πραγματικα ελαβε χωρα πριν πλαστει ο ανθρωπος
Να εξηγησω εδω οτι ο σημερινος διαβολος δεν ηταν διαβολος δηλαδη δεν πλαστηκε ετσι φρικτος.
Ηταν "χερουβειμ κεχρεισμενο επισκιαζων και περπατουσε εν μεσω πυρινων λιθων" Ηταν τελειος " εν ταις οδοις αυτου εωςοτου ευρεθη αδικια εν αυτω"
"Συ ειπες εν τη καρδια σου " θελω υψωσει τον θρονο μου πανω απο τα ορη του Βορρα, θελω εισθαι ομοιος του Υψιστου" και ο Κυριος του απαντα
"στο βαθος του λακου θα καταληξεις"
Γιατι τα επαθε ολα αυτα ο διαβολος;
Γιατι "εφθειρες την Σοφια σου δια την ωραιοτητα του καλλους σου"
ολα αυτα αναφερονται στο βιβλιο του Προφητη Ησαια κεφ 14 εδαφια 12-14

12 ΠΩΣ ΕΠΕΣΕΣ ΕΚ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΕΩΣΦΟΡΕ ΥΙΕ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΥΝΕΤΡΙΦΘΗΣ ΚΑΤΑ ΓΗΣ ΣΥ Ο ΚΑΤΑΠΑΤΩΝ ΤΑ ΕΘΝΗ
13 ΣΥ ΔΕ ΕΛΕΓΕΣ ΕΝ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΘΕΛΩ ΑΝΑΒΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟΝ ΘΕΛΩ ΥΨΩΣΕΙ ΤΟΝ ΘΡΟΝΟΝ ΜΟΥ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΘΗΣΕΙ ΕΠΙ ΤΟ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
14 ΘΕΛΩ ΑΝΑΒΗ ΕΠΙ ΤΑ ΥΨΗ ΤΩΝ ΝΕΦΕΛΩΝ ΘΕΛΩ ΕΙΣΘΑΙ ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ
15 ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΔΗΝ ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΤΑΒΗ ΕΙΣ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΟΥ ΛΑΚΚΟΥ

και Ιεζεκιηλ κεφ 28 εδαφια 13-18

13 ΕΣΤΑΘΗΣ ΕΝ ΕΔΕΜ ΤΩ ΠΑΡΑΔΕΙΣΩ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΗΣΟ ΠΕΡΙΕΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟΣ ΥΠΟ ΠΑΝΤΟΣ ΛΙΘΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΥΠΟ ΣΑΡΔΙΟΥ ΤΟΠΑΖΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΑΜΑΝΤΟΣ ΒΗΡΥΛΛΙΟΥ ΟΝΥΧΟΣ ΚΑΙ ΙΑΣΠΕΩΣ ΣΑΠΦΕΙΡΟΥ ΣΜΑΡΑΓΔΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΙΟΥ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΥΜΠΑΝΩΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΛΩΝ ΣΟΥ ΗΤΟ ΗΤΟΙΜΑΣΜΕΝΗ ΔΙΑ ΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑΝ ΚΑΘ ΗΝ ΕΚΤΙΣΘΗΣ
14 ΗΣΟ ΧΕΡΟΥΒ ΚΕΧΡΙΣΜΕΝΟΝ ΔΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΙΑΖΗΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΕΣΤΗΣΑ ΗΣΟ ΕΝ ΤΩ ΟΡΕΙ ΤΩ ΑΓΙΩ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΕΡΙΕΠΑΤΕΙΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΛΙΘΩΝ ΠΥΡΙΝΩΝ
15 ΗΣΟ ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΝ ΤΑΙΣ ΟΔΟΙΣ ΣΟΥ ΑΦ ΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΚΤΙΣΘΗΣ ΕΩΣΟΥ ΕΥΡΕΘΗ ΑΔΙΚΙΑ ΕΝ ΣΟΙ
16 ΕΚ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΟΥ ΕΝΕΠΛΗΣΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΣΟΥ ΑΠΟ ΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΑΡΤΕΣ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΘΕΛΩ ΣΕ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΩΣ ΒΕΒΗΛΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΥΡΙΝΩΝ ΛΙΘΩΝ ΧΕΡΟΥΒ ΕΠΙΣΚΙΑΖΟΝ
17 Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΥΨΩΘΗ ΔΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ ΣΟΥ ΕΦΘΕΙΡΑΣ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑΝ ΣΟΥ ΔΙΑ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΘΕΛΩ ΣΕ ΡΙΨΕΙ ΚΑΤΑ ΓΗΣ ΘΕΛΩ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΔΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩΣΙΝ ΕΙΣ ΣΕ
18 ΕΒΕΒΗΛΩΣΑΣ ΤΑ ΙΕΡΑ ΣΟΥ ΔΙΑ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΣΟΥ ΔΙΑ ΤΑΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΘΕΛΩ ΕΚΒΑΛΕΙ ΠΥΡ ΕΚ ΜΕΣΟΥ ΣΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΦΑΓΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΣΠΟΔΟΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΒΛΕΠΟΝΤΩΝ ΣΕ

Αυτα ως προς την καταγωγη της Ιστοριας
Επανερχομαι σε λιγο με την Κριτικη μου
(Εννοειται οτι καθε κριτικη μου ειναι και θα ειναι παντα μονο καλοπροαιρετη)

Panos_ole
11-05-07, 11:41
Κατ ' αρχην Μιχαλη να σου πω οτι με αριστα το 10 ο δικος μου βαθμος σε σενα ειναι 11
Και αυτο δεν ειναι αστειο, ουτε πιστευω οτι δεν πρεπει ποτε να βαζουμε τον απολυτο βαθμο. Πρεπει αν το αξιζει καποιος γιατι ετσι ενθαρρυνεται να συνεχισει. Και εγω προσωπικα σε ενθαρρυνω να συνεχισεις να γραφεις, αλλα με καλο πνευμα θα ηθελα να σου εκφρασω και καποιες ενστασεις που εχω.
Ενστασεις που ομως δεν αλλοιωνουν την δικη μου βαθμολογια που πραγματικα αξιζει να ειναι παρα πολυ υψηλη
Αναφερεις το φαινομενο της αρπαγης μεσα απο το στομα του Θεοδωρου, και αποδοδεις μια ξεχωριστη ερμηνεια. Καλο μεν για την πολυπλοκοτητα της σκεψης σου και του ολου σεναριου - κακο δε δεδομενου οτι στην επιστολη προς Θεσσαλονικεις ειναι ξεκαθαρο οτι ο Αποστολος Παυλος αναφερεται σε ανθρωπους πιστους και μαλιστα τοσο πιστους που ειναι ετοιμοι να αναχωρησουν "εις απαντηση του Κυριου στον αερα στο μεσουρανημα"

Α Θεσσαλονικεις κεφ 4 εδαφια 14-18

ου θελω δε υμας αγνοειν αδελφοι περι των κεκοιμημενων ινα μη λυπησθε καθως και οι λοιποι οι μη εχοντες ελπιδα 14ει γαρ πιστευομεν οτι ιησους απεθανεν και ανεστη ουτως και ο θεος τους κοιμηθεντας δια του ιησου αξει συν αυτω 15τουτο γαρ υμιν λεγομεν εν λογω κυριου οτι ημεις οι ζωντες οι περιλειπομενοι εις την παρουσιαν του κυριου ου μη φθασωμεν τους κοιμηθεντας 16οτι αυτος ο κυριος εν κελευσματι εν φωνη αρχαγγελου και εν σαλπιγγι θεου καταβησεται απ ουρανου και οι νεκροι εν χριστω αναστησονται πρωτον 17επειτα ημεις οι ζωντες οι περιλειπομενοι αμα συν αυτοις αρπαγησομεθα εν νεφελαις εις απαντησιν του κυριου εις αερα και ουτως παντοτε συν κυριω εσομεθα 18ωστε παρακαλειτε αλληλους εν τοις λογοις τουτοις
Σε γενικοτερη βαση[COLOR=Green]
Πιστευω οτι πρεπει ή να μην αναφερει κανεις βιβλικα σχόλια, ή απο τη στιγμη που θα τα αναφέρει να τα τοποθετει στη σωστη τους διασταση. Και για εναν ακομα πολυ μεγαλο λογο. Αυτη ειναι η ελπιδα καθε πιστου ανθρωπου, Να φυγει στην Αρπαγη της εκκλησιας, και να αποφυγει κατα συνεπεια ολα οσα προκειται να ακολουθησουν τηε ελευση του αντιχριστου
Ας μην ξεχναμε οτι ακομα και ι ιδια η φυση "συστεναζει και συναγωνια προσμενοντας την απολυτρωση των υιων του Θεου"

Η αλλη ενσταση μου ειναι παλι μεσα απο την Αγια Γραφη( τι περιεργο ) και εχει να κανει με τα λογια του Ραφαηλ σε ολους που ειναι συγκεντρωμενοι και τους λεει πως μπορουν ολοι να βρουν συγχωρεση, και οτι αυτος ξερει πως να ανοιξει τη πορτα
Στην κανονικη ροη της Ιστοριας (Ησαιας-Ιεζεκιηλ) αλλα και στην επιστολη προς Εβραιους >>> (ο Θεος παρεδωσε δεδδεμενους στα Ταρταρα Αγγελους που δεν φυλαξαν την αξια τους για την ωρα της Κρισης) ειναι ξεκαθαρο οτι αυτοι που αποφασισαν να εξεγερθουν στο Θεο μπροστα, προδιεγραψαν το μελλον τους το οποιο ειναι ζοφερο (σε μια λιμνη πυρος) και (ο καπνος του βασανισμος αυτων θα ανεβαινει εις αιωνας αιωνων)
Για να μη παρεξηγηθω[U][COLOR=Red]

Ξερω οτι γνωριζεις ποια ειναι η αληθεια
αλλα επειδη το συγγραφικο σου υφος ειναι "ιδιαιτερο και φτασμενο" ευκολα μπορει κανεις να εκλαβει αφ'ενος αλλοιως την αρπαγη, και αφ'ετερου να πιστεψει οτι ο διαβολος τελικα θα σωθει
Ειδικα το δευτερο αν κανεις πραγματικα το πιστεψει τοτε θα ειναι ασυδοτος, θα κανει οτι νομιζει αυτος οτι ειναι καλο και ολα αυτα γιατι;
Γιατι τελικα αν το απολυτο κακο μπορει να σωθει, και με την λογικη οτι κανενας ανθρωπος δεν μπορει να ειναι πιο κακος απο το διαβολο, αρα ολοι μας ο,τι και αν κανουμε θα σωθουμε
Ισως να ξεχναμε οτι ο Θεος εκτος απο Αγαπη,Χαρη ειναι και πυρ καταναλισκων\φωτια που τρωει τα παντα - δεν εμπαιζεται
Δεν εχω κατι αλλο να σου γραψω...ευχομαι να μην εκλαβεις λαθος την τοποθετηση μου...μου αρεσει ο διαλογος και θα ηθελα να ακουσω και τις δικες σου θεσεις, καθως αλλωστε και ολων

Αυτα για την ωρα...καλες εμπνευσεις :)

Παναγιωτης

Μιχάλης
11-05-07, 15:20
Aγαπητέ Παναγιώτη, χαίρομαι πάρα πολύ για τα εκτεταμένα σχόλιά σου. Είναι η πρώτη φορά που κάποιος δημόσια εκθέτει τόσο εκτενώς τις απόψεις του. Στην πραγματικότητα, έχω δεχτεί emails από ανθρώπους που διάβασαν τις ιστορίες μου και θέλησαν, όπως εσύ, να μου δώσουν μερικά στοιχεία παραπάνω από αυτά οι οι ιστορίες διηγούνται. όλους αυτούς, όπως κι εσένα, δημοσίως σας ευχαριστώ.
Τα κείμενα που αναφέρεις από τους Προφήτες και τις Επιστολές, τα γνωρίζω καλά γιατί τα έχω μελετήσει. Ποτέ δέν γράφω κάτι σε μια ιστορία, εάν δεν το κατέχω πρώτα, οπότε όταν έχω μια ιδέα φροντίζω να συγκεντρώσω στοιχεία. Γράφω ιστορίες, όμως, όχι άρθρα ή μελέτες και ως λογοτεχνικά έργα θα πρέπει να τα βλέπει κανείς.
Οι Εκπεσόντες που αναφέρονται σε αυτή την ιστορία, δεν έχουν σχέση με τους Εκπεσόντες του βιβλίου του Ενώχ ή τους Δαίμονες της χριστιανικής παράδοσης. Αυτοί είναι οι Εκπεσόντες της δικής μου μυθολογίας και έχουν χαρακτηριστικά που εγώ έχω επινοήσει, με σαφείς επιρροές βέβαια από άλλες δοξασίες.
Ο Κεμ Άναχ δεν είναι ο Διάβολος, αν και του μοιάζει αρκετά. Περισσότερα για το Πάνθεον και την ιστορία, μπορείς να διαβάσεις στη Γένεση, το έργο που αυτό τον καιρό δημοσιεύω.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που οι ιστορίες μου έχουν τόση απήχηση. Στη διάθεσή σου πάντα για κάθε διευκρίνιση...

AVATARGR
17-01-08, 10:44
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Χθές διάβασα ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΕΣΟΝΤΩΝ.
Τι να πώ φίλε Μιχάλη για το έργο αυτό ????
Με την γλαφυρότητα των περιγραφών σου περπάτησα το βουνό και το
μοναστήρι....
ΜΕ ΤΑΞΙΔΕΨΕΣ και σε ευχαριστώ για αυτο.

Να είσαι καλα Μιχάλη και περιμένουμε και άλλα έργα απο εσένα.

Ευχαριστώ.

Μιχάλης
19-01-08, 18:48
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Χθές διάβασα ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΕΣΟΝΤΩΝ.
Τι να πώ φίλε Μιχάλη για το έργο αυτό ????
Με την γλαφυρότητα των περιγραφών σου περπάτησα το βουνό και το
μοναστήρι....
ΜΕ ΤΑΞΙΔΕΨΕΣ και σε ευχαριστώ για αυτο.

Να είσαι καλα Μιχάλη και περιμένουμε και άλλα έργα απο εσένα.

Ευχαριστώ.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημοσίως τόσο τον Avatargr όσο και αρκετούς άλλους φίλους που ακόμη και σήμερα, μερικούς μήνες μετά την ολοκλήρωση του διηγήματος, εξακολουθούν τόσο να το βαθμολογούν με υψηλές βαθμολογίες όσο και να μου στέλνουν μηνύματα, εκφράζοντάς μου το θαυμασμό τους και την ευχή τους κάποια στιγμή να εκδοθούν τα έργα μου.
Η αλήθεια είναι ότι Το Τάγμα των Εκπεσόντων αποτελεί ό,τι σημαντικότερο και καλύτερο έχω γράψει έως τώρα. Ήταν μια μελετημένη ιστορία αλλά αισθάνομαι ότι μου ήρθε από κάπου αλλού.
Και πάλι σας ευχαριστώ όλους και εύχομαι τα διηγήματά μου να έχουν να σας προσφέρουν και κάτι παραπάνω από μερικές ώρες ευχάριστης ανάγνωσης.