PDA

Επιστροφή στο Forum : Ξέρει κανείς να εξηγεί όνειρα;

samiamidi
11-05-07, 22:22
:eek: Απόψε ξύπνησα με ένα πολύ παράξενο όνειρο, και το θεωρώ προφητικό. Συνήθως θυμάμαι τα όνειρα μου για αρκετή ώρα αφού ξυπνήσω. Πολλές φορές μου συμβεί πράγματα παρόμοια με το όνειρο που είδα την ίδια μέρα.
Χάρισμα είναι κατάρα, δεν ξέρω. Άρχισε με το να βρίσκομαι σε ένα παραθεριστικό ξενοδοχείο αρκετά καθαρό και πολυτελές.
Στο σαλόνι του υπήρχε πολύς κόσμος γνωστός και μη.Κάποια στιγμή ανέβηκα στο δωμάτιο μου και το βρήκα άνω κάτω.
Μπήκαν 2 καμαριέρες για να καθαρίσουν και τους είπα πως δεν χρειάζεται γιατί περίμενα κάτι να μου φέρουν και μετά θα έφευγα.
Αρχίζοντας να συμαζεύω είδα πίσω από το κρεββάτι μου στον τοίχο μια μεγάλη κατσαρίδα και έβαλα τις φωνές.
Ξαφνικά άρχισαν να βγαίνουν από παντού κατσαρίδες, πεταλούδες και λογιών λογιών έντομα και να τρέχουν προς την ίδια κατεύθυνση.
Εγώ ούρλιαξα πως δεν επιτρέπεται τέτοιο ξενοδοχείο να έχει τόσα έντομα και οι καμαριέρες δεν πίστευαν στα μάτια τους.
Ξαφνικά ο ουρανός σκοτείνιασε και κοιτώντας έξω είδα σμήνη πουλιών όλων των ειδών να φεύγουν προς την ίδια κατεύθυνση.
Άκουσα φωνές απ' έξω και τρέχοντας κατέβηκα τη σκάλα και βγήκα έξω με όλον τον κόσμο να κοιτάζει έντρομος προς την ίδια κατεύθυνση.
Και βλέπω από πολύ μακριά ένα τεράστιο τσουνάμι φωτιάς όμως και όχι νερού να έρχεται καταπάνω μας.
Ερχόταν με κάποιο τρόπο από τον ουρανό και όλοι ξέραμε πως ήταν από το Θεό. Άρχισα να φωνάζω τη μητέρα μου και δεν την έβρισκα μεσα στο πλήθος που είχε καταληφθεί από πανικό.
Μπροστά μου συνάντησα έναν γνωστό Αμερικάνο ηθοποιό που κοιτούσε ατάραχος προς τη φωτιά-τσουνάμι.Πήγα κοντά του και του είπα: φαίνεται πως θα φύγουμε παρέα.
Δεν φοβόμουν ακριβώς αλλά ένιωθα τέτοιο δέος , που έφτανε τα όρια του τρόμου χωρίς να είναι.
Και εκεί που πίστευα πως θα καταστραφεί όχι μόνο εκείνο το μέρος αλλά και όλος ο πλανήτης, άνοιξε μια τεράστια τρύπα στον ουρανό σαν φλεγόμενο τούνελ , σπίρα, δεν ξέρω πως να το πω.
Όλος ο ουρανός ήταν μια φωτιά . Κανείς δεν βγήκε από κει, παρά εμφανίστηκαν μπροστά μας στα 50 μέτρα, 3 ολογραφήματα.
Τα 2 είχαν τη μορφή εσταυρωμένου σε ασημένιο χρώμα, μεταλλικό και ύψος 4 περίπου μέτρα. Το μεσαίο ήταν σαν τεράστιος καθρέπτης .
Από τα 2 (που δεν ήταν πραγματικά αλλά σαν εκπομπή ολογραφήματος) βγήκαν 2 θηλυκές μορφές σαν άγγελοι και άρχισαν να μας μιλάνε.
Μετά εμφανίστηκε στον καθρέπτη μία αρσενική μορφή τεράστια με αυστηρότητα άρχισε και εκείνη να μιλά (ήταν ανώτερος τους , και πίστεψα για μια στιγμή πως μας μιλούσε ο Θεός).

Έπειτα εμφάνισαν μπροστά τους ένα χείμαρο από λευκό υγρό σαν γάλα και μας προέτρεψαν να πιούμε. Όλοι έτρεξαν κι άρχισαν να πίνουν. Κάποιους όμως τους έκαιγε και πέθαιναν, ενώ κάποιοι έπιναν και ένιωθαν θαυμάσια.

Ένα φως κατέβαινε σε αυτούς που έπιναν και ήταν καλά και τότε αυτοί πλημμύριζαν από εσωτερικό λευκό φως και σηκώνονταν ελαφρά από τη γη.
Έτσι ξύπνησα πριν προλάβω να πιω κι εγώ που ήμουν παρατηρητής.
Σαν ξύπνησα και πριν ανοίξω τα μάτια μου , προσπάθησα να θυμηθώ τα λόγια που μας είπαν και έγινε κάτι πολύ παράξενο που δεν μου έχει ξανασυμβεί.
Έφυγαν απότομα όλες οι εικόνες και οι παραστάσεις του ονείρου και μπήκαν από το πουθενά άλλες άσχετες εικόνες. Λες και έγινε μια παρεμβολή από άλλο κανάλι ένα πράγμα. Ότι προσπάθεια κι αν έκανα δεν μπόρεσα να θυμηθώ τι μας είπαν.
ΜΕ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΛΟΝΊΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ.[/SIZE][/SIZE]

tsilof
11-05-07, 22:54
samiamidi να σε πληροφορήσω πως ήδη υπάρχει θέμα στην κοινότητα με τον τίτλο Προφητικά όνειρα (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=413)
Θα παρακαλούσα να το τσεκάρεις ώστε να μεταφέρω τις επόμενες ώρες εκεί το θέμα που δημιούργησες. ;)
Φιλικά :)

Υδροχοος
13-05-07, 02:30
Ειναι λιγο δυσκολο να εξηγησεις ενα τετοιο ονειρο...τωρα τι μπορει να προμηνυει ειναι λιγακι ξεκαθαρο(?) θα ελεγα κ καλυτερα να μην το συζηταμε :) ...μηπως ειχες δει κατι την προηγουμενη μερα κ επιρεαστηκες κ ειδες κατι τετοιο στον υπνο σου??Μου εχει τυχει πολλες φορες να δω παραξενα ονειρα κ να τρομαξω αλλα μετα ανακαλυπτω πως ισως αυτα που εβλεπα οφειλονταν σε πραγματα που ειχα συζητησει η ειχα δει την προηγουμενη μερα...Υποσυνειδητα περνανε πολλα πραγματα μεσα μας χωρις να το καταλαβαινουμε....

Elise Carrington
13-05-07, 10:13
Θα ελεγα οτι τo ονειρο αυτο ειναι γεματο αλληγορια και τεινει πολυ περισσοτερο προς ψυχαναλυτικου τυπου ονειρο παρα προφητικο. Αυτο δεν αποκλειει την προφητικη του υποσταση ως ενα βαθμο αλλα πραγματικα πιστευω οτι οι λογοι που το ειδες ηταν ψυχολογικοι οποτε oποιαδηποτε αναλυση πρεπει να γινει απο εσενα. Μονο εσυ γνωριζεις τι μπορει να σημαινει ο καθε συμβολισμος σε δικο σου προσωπικο επιπεδο.

DespaiR
13-05-07, 21:14
Φίλε μου μήπως διάβασες την αποκάλυψη τελευταία ή είδες καμία ταινία με παρόμοιο περιεχόμενο? Το μόνο που θέλει εξήγηση από το Όνειρο σου είναι το γιατί εσύ δεν πρόλαβες να πιεις. Ένα είναι το σίγουρο πάντως. Ότι αυτό το όνειρο το είδες λόγω κάποιου φόβου που σου δημιουργήθηκε

Deepest_Emotion
14-05-07, 12:15
Γεια σου samiamidi. Χωρίς να είμαι ειδική και απλά με αυτά που έχω μάθει από εμπειρίες μου με όνειρα και με αυτά που ξέρω από τη μητέρα μου, από γιαγιά κτλ., θα σου πω όσα μπορώ να εξηγήσω.

(Άρχισε με το να βρίσκομαι σε ένα παραθεριστικό ξενοδοχείο αρκετά καθαρό και πολυτελές.
Στο σαλόνι του υπήρχε πολύς κόσμος γνωστός και μη. Κάποια στιγμή ανέβηκα στο δωμάτιο μου και το βρήκα άνω κάτω.
Μπήκαν 2 καμαριέρες για να καθαρίσουν και τους είπα πως δεν χρειάζεται γιατί περίμενα κάτι να μου φέρουν και μετά θα έφευγα.)

Ίσως αυτή την περίοδο να σε απασχολεί κάποιο πρόβλημα η να ετοιμάζεσαι να κάνει κάτι και σε αγχώνει πολύ. Ο πολύς κόσμος σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά εμπόδια. Το δωμάτιο που ήτανε ακατάστατο απλά σημαίνει ότι κι εσύ μέσα σου είσαι μπερδεμένος/η και αγχωμένος/η.

(Αρχίζοντας να συμμαζεύω είδα πίσω από το κρεβάτι μου στον τοίχο μια μεγάλη κατσαρίδα και έβαλα τις φωνές.
Ξαφνικά άρχισαν να βγαίνουν από παντού κατσαρίδες, πεταλούδες και λογιών λογιών έντομα και να τρέχουν προς την ίδια κατεύθυνση.
Εγώ ούρλιαξα πως δεν επιτρέπεται τέτοιο ξενοδοχείο να έχει τόσα έντομα και οι καμαριέρες δεν πίστευαν στα μάτια τους.
Ξαφνικά ο ουρανός σκοτείνιασε και κοιτώντας έξω είδα σμήνη πουλιών όλων των ειδών να φεύγουν προς την ίδια κατεύθυνση.)

Τα έντομα από ότι ξέρω είναι στενοχώρια και σχόλια που γίνονται για σένα. Τα πουλιά είναι μηνύματα, νέα που ίσως πάρεις, τα οποία δε νομίζω να είναι και τόσο καλά.

(Και βλέπω από πολύ μακριά ένα τεράστιο τσουνάμι φωτιάς όμως και όχι νερού να έρχεται καταπάνω μας.)

Η φωτιά πάλι δεν είναι καλό, εκτός αν υπήρχε και καπνός. Αν είδες καπνό σημαίνει πως αυτό το πρόβλημα ή στενοχώρια που ίσως πάρεις να αρχίσει να καταλαγιάζει και να φεύγει σιγά σιγά από πάνω σου.

(Μπροστά μου συνάντησα έναν γνωστό Αμερικάνο ηθοποιό που κοιτούσε ατάραχος προς τη φωτιά-τσουνάμι.Πήγα κοντά του και του είπα: φαίνεται πως θα φύγουμε παρέα.
Δεν φοβόμουν ακριβώς αλλά ένιωθα τέτοιο δέος , που έφτανε τα όρια του τρόμου χωρίς να είναι.)

Για τον ηθοποιό δεν ξέρω τι να σου πω ίσως να μη σημαίνει κάτι απλά κάτι κουφό από το όνειρο.
Σκέψου σε ποιες στιγμές της ζωής σου νιώθεις αυτό το συναίσθημα που είχες και ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις πιο πολλά από το όνειρο που είδες.

(Και εκεί που πίστευα πως θα καταστραφεί όχι μόνο εκείνο το μέρος αλλά και όλος ο πλανήτης, άνοιξε μια τεράστια τρύπα στον ουρανό σαν φλεγόμενο τούνελ , σπίρα, δεν ξέρω πως να το πω.
Όλος ο ουρανός ήταν μια φωτιά .)

Η φωτιά χωρίς καπνό όπως σου είπα δεν είναι καλό. Ίσως είναι κάποια πίεση που νιώθεις και σε στενοχωρεί, σε αγχώνει.

(Κανείς δεν βγήκε από κει, παρά εμφανίστηκαν μπροστά μας στα 50 μέτρα, 3 ολογραφήματα.
Τα 2 είχαν τη μορφή εσταυρωμένου σε ασημένιο χρώμα, μεταλλικό και ύψος 4 περίπου μέτρα. Το μεσαίο ήταν σαν τεράστιος καθρέπτης .)

Το ασήμι στο όνειρο είναι καλό, ίσως κάπου βρεις διέξοδο σε κάτι που σε απασχολεί. Ο καθρέφτης από ότι ξέρω σημαίνει συνάντηση κάποιου προσώπου.

(Έπειτα εμφάνισαν μπροστά τους ένα χείμαρρο από λευκό υγρό σαν γάλα και μας προέτρεψαν να πιούμε. Όλοι έτρεξαν κι άρχισαν να πίνουν. Κάποιους όμως τους έκαιγε και πέθαιναν, ενώ κάποιοι έπιναν και ένιωθαν θαυμάσια. Ένα φως κατέβαινε σε αυτούς που έπιναν και ήταν καλά και τότε αυτοί πλημμύριζαν από εσωτερικό λευκό φως και σηκώνονταν ελαφρά από τη γη.
Έτσι ξύπνησα πριν προλάβω να πιω κι εγώ που ήμουν παρατηρητής)

Το γάλα, επίσης σημαίνει στενοχώρια ή αρρώστια τύπου κρυολογήματος και τέτοια, άρα καλά έκανες και δεν είδες να πίνεις.

Αυτάαα… :) Πρέπει να σου πω ότι οι ερμηνείες για κάθε όνειρό που βλέπουμε αλλάζουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Επίσης μπορεί να ισχύουν αυτά που σου είπα, αλλά δεν παύει να υπάρχει η πιθανότητα να είναι κάποιο προφητικό όνειρο. Ποτέ δε ξέρεις. Ακόμη θα συμφωνήσω και με τις γνώμες των υπόλοιπων. Ίσως να είδες κάποια ταινία ή να διάβασες κάτι ή να είχες κάποια συζήτηση και είδες αυτό το όνειρο. Δεν χρειάζεται να έχεις δει ταινία ή να διαβάσεις απαραίτητα τη προηγούμενη μέρα για να το δεις αυτό. Μπορεί να συνέβησαν πριν καιρό και απλά είδες το όνειρο τώρα. Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και στο ελάχιστο. :)

Melhisedek
14-05-07, 14:52
Θα ήθελα και εγώ να εκφράσω την άποψη μου.Πράγματι το όνειρο δε μπορώ να πω ότι είναι καθαρά προφητικό ή άσχετο τελείως.Γενικά τα όνειρα χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες,ανάλογα με το περιεχοόμενο που εκφράζουν.Υπάρχουν όνειρα που είναι καθαρά προφητικά,τα οποία είναι και σπάνια και εμφανίζονταις σε άτομα με ¨χαρίσματα΄΄.Ακόμη ένα προφητικό όνειρο μπορεί να κάνει και χρόνια για να βγει.Άλλη κατηγορία είναι τα όνειρα που βλέπουμε που φανερώνουν συμπεριφορές,φόβους ή απωθημένα.Θα σου πρότεινα να διαβάσεις την ΄΄ερμηνεία των ονείρων΄΄ του Φρόιντ.Συνήθως τα όνειρα περιέχουν συμβολισμούς,άλλωστε αυτή είναι και η γλώσσα του ασυνειδήτου.Συνήθως τα όνειρα φανερώνουν φόβους,απωθημένα,επιθυμίες και συμπεριφορές.Πιστεύω πως μια λύση για να βρεις μια άκρη ερμηνείας είναι να πάρεις ένα τετράδιο και να καταγράφεις στην αριστερή πλευρά το όνειρο,ό,τι θυμάσαι(δυστυχώς πολλά όνειρα τα ξεχνάμε) και στη δεξιά πλευρά τα γεγονότα που θα γίνουν σύμφωνα με την κρίση σου και αυτά που έγιναν μετά το όνειρο.Έτσι θα αποκτήσεις τους δικούς σου κώδικες πάνω στα όνειρα σου.Πιστεύω πως η ερμήνεια,τουλάχιστον ένα μέρος της,σε κάθε άνθρωπο διαφέρει,έτσι κατά βάση ο ονειροκρίτης θα οδηγει μόνο σε σένα.

ria
24-05-07, 15:46
apla hsoun anxomenh gia kati. to anxos to opoio eniw8es einai kalo, ta entoma shmainoun sunanthsh. h fotia fobo gia kati, ..auto to fenomeno legete amora. otan fobase polu kai den mporeis na 3upnhseis.....
:)

Ρια καλως ορισες στο φορουμ μας. Σε παρακαλω τα επομενα μηνυματα σου να ειναι στα ελληνικα, κατι που σεβονται ολοι οι συνφορουμιτες στο μεταφυσικο! :) Καλη συνεχεια!

ipatia
25-05-07, 09:18
Διαβάζοντας τις γραμμές όπου αναλύεις κάθε σπιθαμή του ονείρου σου μόνο ένα πράγμα μου έρχεται στο μυαλό. Φόβος για το άγνωστο και για τον θάνατο. Ένας φόβος που όλοι έχουμε. Πιθανότατα διάβασες κάποιο θέμα σχετικά με τον παράδεισο και την κόλαση ή την αποκάλυψη του Ιωάννη και όλα αυτά πήραν μορφή στα όνειρα σου. Βλέπεις Αγγέλους και στην μέση μιά μορφή που λες ότι είναι ο θεός. Αυτό μόυ θυμίζει τον παράδεισο. Όμως το γάλα που ρέει σκοτώνει κάποιους κάτι που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σκέφτεσαι και την κόλαση.

Το όνειρο σου είναι καθαρά άλλα αυτά τα ερωτήματα δίχως απάντηση που μας απασχολούν όλους. Παράδεισος και κόλαση, τι γίνεται μετά τον θάνατο κ.λ.π.

yannilikis
07-06-07, 14:16
υπάρχουν πολλοι ονειροκρίτες στο internet.. αν ψάξεις λίγο θα σε βοηθήσουν πολύ ;)

timotheos
14-11-07, 07:25
ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΑΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ.ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΒΛΙΜΑΤΙΖΕΙ.ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΘΑ ΔΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑΣ
Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΕΙ ΕΔΩ...

Candela
14-11-07, 12:43
Σορρι λαθος reply ΑΥΤΟ απο μενα -moderators διαγραψτε πλιζ αυτο :rolleyes:

Candela
14-11-07, 14:54
Γεια σου samiamidi θα πρωσπαθησω να σε βοηθησω και εγω, γιατι γνωριζω κατι απο αυτα :)

[QUOTE=samiamidi]:eek[COLOR=Purple]:[SIZE=2] Απόψε ξύπνησα με ένα πολύ παράξενο όνειρο, και το θεωρώ [B]προφητικό. Συνήθως θυμάμαι τα όνειρα μου για αρκετή ώρα αφού ξυπνήσω. Πολλές φορές μου συμβεί πράγματα παρόμοια με το όνειρο που είδα την ίδια μέρα.
Χάρισμα είναι κατάρα, δεν ξέρω.

Ειναι χαρισμα αυτο πιστευω, αλλα το κυριο ειναι να μην ανησυχει αυτο το χαρισμα τη κανονικη πορεια της ζωης σου. Δλδ να μη σε "κουραζει" η να μη σε τρομαζει και μπερδευει.

Στο σαλόνι του υπήρχε πολύς κόσμος γνωστός και μη.

Να βλεπεις εναν γνωστο ανθρωπο στον ονειρο σημαινει οτι θελεις να κανεις κατι (καποια αλλαγη) στη ζωη σου αλλα δεν το αποφασιζεις.

κατσαριδες - σημαινει ζωη με ανεση. Η αφθονια. Γενικα, να βλεπεις τα εντομα σημαινει οτι εχεις κρυφους εχθρους.

Ξαφνικά ο ουρανός σκοτείνιασε

Αυτο καθαρα σημαινει οτι καποιος/α πρωσπαθει να κανει κακια επιρροη στη προσωπικη σου σχεση με τον συντροφο σου (αν εχεις).

και κοιτώντας έξω είδα σμήνη πουλιών όλων των ειδών να φεύγουν προς την ίδια κατεύθυνση.

Να βλεπεις σμηνος πουλιων σημαινει η δικη.

Άκουσα φωνές απ' έξω

Φωνες που ακουσες στον ονειρο σημαινει - το κερδος.

και τρέχοντας κατέβηκα τη σκάλα

Σημαινει τα μαρτυρια και η εργασια.

και βγήκα έξω με όλον τον κόσμο να κοιτάζει έντρομος προς την ίδια κατεύθυνση.

Κοσμος σημαινει οτι θα περασεις καπιες στιγμες (τον χρονο) στη μοναξια.

Και βλέπω από πολύ μακριά ένα τεράστιο τσουνάμι φωτιάς όμως και όχι νερού να έρχεται καταπάνω μας.

Η φωτια σημαινει τη θλιψη.

Δεν φοβόμουν ακριβώς αλλά ένιωθα τέτοιο δέος , που έφτανε τα όρια του τρόμου χωρίς να είναι.

Συνηθως λενε οτι αν ενιωθες φοβο στον ονειρο, την επομενη μερα σε περιμενουν καποιες ανησυχιες.

Το μεσαίο ήταν σαν τεράστιος καθρέπτης .

Καθρεπτης σημαινει την απατη.

ΑΥΤΑ :)