Επιστροφή στο Forum : Συνέντευξη Χριστόδουλου...
Κάνοντας ένα γρήγορο πέρασμα από τα blogs βρήκα στο ΠΡΕΖΑ TV ένα κειμενάκι από το περιοδικο Schoolήκι.
Έχει σχέση με το πώς αντιλαμβάνεται ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Εκκλησίας την αμαρτία. Οι μαθητές των στρίμωξαν και έδειξαν τα δόντια τους.
Mακαριώτατε, να σας κάνουμε ένα είδος εξομολόγησης;
Βεβαίως.
Εγώ είμαι 17 χρονών, έχω μια κοπέλα και φιλιόμαστε. Αμαρτάνω;
Κοίταξε... Πρέπει να προσδιορίσουμε αυτή τη σχέση.
Την αγαπάω.
( … ) Ο έρωτας είναι βαλμένος μέσα στον άνθρωπο από τον ίδιο το Θεό. Αλίμονο όμως αν ο έρωτας δεν ξεκινάει από την ψυχή.
Και ο δικός μου έρωτας από την ψυχή μου ξεκινάει.
Ναι, ναι, έτσι λένε όλοι...
Μα υποτιμάτε το αίσθημά μου!
Δεν θέλω να σε θίξω, αλλά η πείρα μου με έχει διδάξει ότι, τις περισσότερες φορές, άλλα λέμε για τον έρωτα και άλλα αποδεικνύονται στη συνέχεια. Απόδειξις είναι ότι αν σου συμβεί το παραμικρό στη σχέση αυτή, είσαι έτοιμος να την τινάξεις στον αέρα.
Όχι δα!
Εσύ μπορεί να αποτελείς εξαίρεση. Ποιο είναι το μικρό σου;
Κώστας.
Κωστάκη, μπορεί να αποτελείς εξαίρεση. Στα περισσότερα παιδιά όμως, ξεκινάει από μια επιθυμία να δοκιμάσουν την ηδονή. Είναι ελεύθερα να το κάνουν, αλλά εγώ πρέπει να σας πω την αλήθεια, όπως μου τη λέει ο Απόστολος Παύλος.
Και ο Απόστολος Παύλος μιλάει για αμαρτία;
Μιλάει για πορνεία! Μπορεί να ακούγεται βαριά σήμερα αυτή η λέξη – πορνεία σήμερα σημαίνει ότι πας σε μια γυναίκα, πληρώνεις, ικανοποιείσαι και φεύγεις - αλλά όταν σε μία σχέση δεν υπάρχει το πνευματικό στοιχείο, είναι πορνεία.
Μια που το αναφέρατε, Μακαριώτατε, εγώ έχω πάει με πόρνη. Έχω αμαρτήσει;
Α ναι, παιδί μου, εσύ έχεις αμαρτήσει. Έχεις αμαρτήσει, διότι το λέει σαφώς το Ευαγγέλιο. Πρέπει να τακτοποιηθείς με το Θεό. Έχεις κάνει κάτι που δεν εγκρίνει.
Παρ' όλο που η επίσκεψη στην πόρνη, μου έλυσε κάποιες απορίες και μου έδιωξε κάποιες φοβίες;
Δεν ξέρω τι σου έκανε. Σε άλλους δημιούργησε προβλήματα μια τέτοια σχέση. Το θέμα είναι αν θέλουμε να ευθυγραμμίσουμε τη ζωή μας με αυτά που λέει ο Θεός ή αν θέλουμε να ζήσουμε αυτόνομα.
Εγώ, Μακαριώτατε, είμαι 15 χρονών και μερικές φορές αυνανίζομαι. Κι εγώ έχω αμαρτήσει;
(μεγάλη παύση)... Κοίταξε... (χαμογελά αμήχανα) ...δεν θέλω να σου δώσω μια συγκεκριμένη απάντηση...
Γιατί;
(παύση) ...ναι, είναι αμαρτία... Η αγνότητα στον άνθρωπο -δηλαδή η αποχή από κάθε τι που μολύνει το σώμα και την ψυχή- είναι θέλημα Θεού, είναι επιταγή Θεού.
Μα γιατί λέτε ότι μολύνεται το σώμα;
Στάσου, στάσου! Πρώτον αυτό... Και δεύτερον, η αποχή και η αγνότητα είναι πράγματα εφικτά. Aμα ο άνθρωπος τα θελήσει -θα δαγκώσει βέβαια το σίδερο- αλλά θα τα πετύχει.
Μα γιατί να ντρέπομαι για το σώμα μου;
Να μην ντρέπεσαι καθόλου!
Μα μου λέτε να συγκρατώ την ορμή του σώματος...Συγκρατείται, πουλάκι μου, αυτή η ορμή, συγκρατείται. Απλώς δεν έχεις μάθει τη μέθοδο του πώς γίνεται αυτή η συγκράτησις ( … ) Να ρωτήσω, όμως, κι εγώ κάτι;
Βεβαίως.
Έχετε δοκιμάσει ποτέ να κάνετε αγώνα κατά του εαυτού σας; Έχετε πει ποτέ «δεν θα κάνω αυτό το πράγμα κι ας μου αρέσει»
Ναι. Εγώ, ας πούμε, θέλω να μπω στο Πανεπιστήμιο και διαβάζω πολύ. Απ' την άλλη, μου αρέσει και το μπάσκετ. Δεν πάω, λοιπόν, για μπάσκετ κάθε μέρα -που θα ήθελα- αλλά κάθε βδομάδα. Ούτε ασυδοσία, ούτε στέρηση. Δεν είναι κάτι ανάλογο με τα ερωτικά;
Όχι, δεν είναι το ίδιο πράγμα. Εδώ πρόκειται για ένα σπορ. Θέλεις να παίξεις, να εκτονωθείς και ενδεχομένως να μπεις σε μια μεγαλύτερη ομάδα και να φτάσεις ψηλά.
Απλά μου αρέσει...
Σύμφωνοι. Και αν σου άρεσε το σπορ να κλέβεις τράπεζες;
Αυτό βλάπτει τους άλλους όμως!
Σύμφωνοι.
Ενώ το να φιλήσω ή να κάνω έρωτα με το κορίτσι μου, απ' τη στιγμή που κι εκείνη θέλει, ποιον βλάπτει;
(παύση)... Βλάπτει, βλάπτει!... Βλάπτει την ηθική υπόσταση του ανθρώπου ( ... ). Από κει και πέρα, θέλω να τονίσω πόση σημασία έχει ένας πνευματικός αγώνας δικός σας εναντίον των πειρασμών και των κακών κλίσεων.
Μα γιατί είναι κακή η κλίση; Εγώ τόση ώρα αυτό δεν καταλαβαίνω.
Η κλίση αυτή καθ' αυτή δεν είναι κακή. Η κλίση είναι αρίστη! Γι' αυτό και ο μέγας πατήρ της Εκκλησίας, ο ιερός Χρυσόστομος, διακηρύσσει ότι οι άνθρωποι θα 'πρεπε να παντρεύονται στην ηλικία που είσαι εσύ τώρα και αισθάνεσαι αυτή την ορμή. Έτσι θα υπήρχε νόμιμη διέξοδος σ' αυτό το ένστικτο. Βέβαια οι συνθήκες της ζωής μας δεν σου επιτρέπουν εσένα κάτι τέτοιο, διότι δεν έχεις ακόμα «φτιαχτεί» οικονομικά.
Μα και ψυχολογικά δεν θα ήμουν έτοιμος να γίνω πατέρας.
Σύμφωνοι, αλλά αυτά είναι συνθήκες της εποχής. Πήγαινε, στην Αφρική να δεις ότι εκεί οι άνθρωποι παντρεύονται 12 χρονών. Πήγαινε στους τσιγγάνους στην Ελλάδα να δεις ότι εκεί παντρεύονται 15 χρονών. Κατ' εμέ είναι άωρη αυτή η ηλικία, αλλά θέλω να σου αποδείξω ότι η κοινωνία και όχι η φύσις καθορίζει ενίοτε τις επιλογές μας.
Δηλαδή, εγώ για να κάνω έρωτα, πρέπει να παντρευτώ την κοπέλα μου;
Δεν μπορείς να την παντρευτείς, γιατί δεν μπορείς να τη ζήσεις. Και τι κάνεις λοιπόν; Με τη συναίνεση της κοπέλας, χρησιμοποιείτε το ένστικτο το οποίο είναι δοσμένο από τον Θεό για έναν ορισμένο σκοπό, πετάτε απ' έξω το σκοπό (διότι λαμβάνετε τις προφυλάξεις σας) και κρατάτε το ηδονικό στοιχείο... Κάνετε δηλαδή αυτό που θέλετε, αλλά το θέμα δεν είναι να κάνετε αυτό που θέλετε.
Μα άμα το νιώθεις μέσα σου, γιατί είναι αμαρτία;
Το αίσθημα δεν είναι αμαρτία. Μπορείς να έχεις έναν συναισθηματικό δεσμό με μια κοπέλα, να κάνετε παρέα και να της εμπιστεύεσαι τις μύχιες σκέψεις σου.
Μα θέλω και να της εκφράσω την αγάπη μου με το φιλί, με το χάδι, με το σώμα μου όλο!
Το «έσονται οι δύο εις σάρκαν μίαν» που λέει το Ευαγγέλιο, είναι ευλογημένο από το Θεό και πρόκειται για υπέροχη έξαρση του ανθρώπινου συναισθήματος. Όπως σας είπα όμως, τελεί υπό ορισμένες προϋποθέσεις... Μπορεί να μη σας αρέσουν, αλλά ο Θεός και η εκκλησία λένε τα πράγματα που σας λέω εγώ.
Δεν είναι ότι δε μας αρέσουν. Είναι ότι δε μας πείθουν.
Ε εντάξει, ...δηλαδή τι άλλο θέλετε; Να σας κατεβάσω το Θεό τον ίδιο για να σας τα πει;
...Αν μπορείτε, ναι! (γέλια)
Θέλω το σχόλιο σας πάνω στο κείμενο, χωρίς κορώνες παρακαλώ. Ξέρω ότι δεν προσφέρει τίποτα στην θεματολογία μας περί Θρησκειών αφού κατά πάσα πιθανότητα απλά θα αναμασηθούν τα ίδια πράγματα που διαβάζουμε σε όλα τα τοπικ περι θρησκευμάτων … συγνώμη λάθος, περί Χριστιανισμού. Παροτρύνω την ομάδα της G να αλλάξει τον τίτλο από Θρησκειολογία –Μυθολογίες σε Χριστιανισμός και άλλα…
Παρόλα αυτά θα ήθελα να ακούσω την γνώμη περισσότερο αυτών που είναι ένθερμοι υποστηρικτές του Χριστιανισμού όχι με την ευρεία έννοια αλλά με αυτούς που υπερασπίζονται την Ιεραρχία της Ελληνικής εκκλησίας.
Αυτό είναι το πρόβλημα, δεν γίνονται πειστικοί..
και γι'αυτό φταίνε οι ίδιοι.
Αν ήταν ο Σωκράτης στην θέση τους, να δεις τί ωραία που θα τα έλεγε.
Το γεγονός ότι δεν γίνονται πειστικοί αποδεικνύει ότι ούτε οι ίδιοι έχουν πλήρη γνώση αυτών που λέγουν ή έχουν μελετήσει και αντιληφθεί την αιτία των πραγμάτων. Βασιζόμενοι μόνο στις γραφές και στους πατέρες αναμασούν τα ίδια λόγια. Με άλλα λόγια, δεν έχουν ιδία γνώση/εμπειρία άρα δεν μπορούν και να γνωρίζουν..
Βλάχος Χρήστος
24-05-07, 15:58
Τι να σχολιάσουμε είναι αυτό που φαίνεται! Δυστυχώς η διοίκηση της Εκκλησία του Χριστιανισμού δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από μία πολυεθνική εταιρεία, άνθρωποι που έχουν εκβαθύνει στην εξουσία κ όχι άνθρωποι του πνεύματος! Τυφλή υποταγή σε αυτό που νομίζουν ότι πρεσβεύουν! Σίγουρα υπάρχουν κ εξαιρέσεις αλλά όλα αρχίζουν από το τι άνθρωπος είσαι κ όχι από το θρήσκευμα σου! Κ όπου υπάρχει εξουσία υπάρχει διαφθορά κ αλλοίωση!
beetlejuice
24-05-07, 16:03
Κοιταζουμε το δεντρο διχως ομως να βλεπουμε το δασος που κρυβεται απο πισω. Τα παραπανω δεν αντικατοπτριζουν τις προσωπικες αποψεις του Χριστοδουλου, αλλα τα κυρηγματα ενος ολοκληρου θρησκευτικου ρευματος που επηρεασε οσο τιποτε αλλο τον Ελληνα. Ειναι το ιδιο ρευμα που μετετρεψε τη μορφη του θυληκου αρχετυπου απο την Αφροδιτη της Μηλου στη μαυροφορεμενη Παναγια... Και μονον το παραπανω λεει πολλα.
Δεν ειναι λοιπον μονον το θεμα της πειστικοτητας που αναφερει η Drymonia, αλλα και η πληρης διαφοροποιηση των παραπανω διδασκαλιων με την ιδια την ανθρωπινη φυση και τις βιολογικες της αναγκες. Χαρακτηριστικοτατα αποτελεσματα των παραπανω, τα οσα θλιβερα συμβαινουν στις μονες ολης της χωρας...
Έλεος! Και 'γω είμαι 15 χρνών και αυνανίζομαι και έχω πάει σε πόρνη!Οι χριστιανοί το μόνο που κάνουν είναι να απομακρύνονται από την φύση! Από την ηδονή. Είναι τόσο όμορφο πράγμα να κάνεις τις απολάυσεις σου. Για αυτό ήρθαμε εδώ, στην γη. Δεν μπορούμε να συγκρατυθούμε. Άκου εκεί. Για ποιόν λόγο; Θα έρθει ο κάθε ρασοφόρος και θα λέει στον κόσμο να μην κάνει αυτό που του αρέσει; Αν δεν χαιρόμαστε το πιο όμορφο πράγμα του κόσμου τί στο καλό να χαρούμε. Ποιά αιώνια ζωή. Δεν μπορώ να γράψω τα λόγια που μου έρχονται αυτήν την ώρα στο forum. 21os αίωνας. Εφ'όσον μπορώ να το κάνω γιατί να μην το κάνω. Τί συμβολίζει ένα δαχτυλίδι; Ας μου απαντήσει ένας πιστός και φυσικά που θεωρεί πως ο κύριος είναι που έδωσε συνέντευξη είναι άνθρωπος; Μην κάνετε sex. Σαν να λεέι μη τρώτε. Και έτσι θα φτάσει κάποιος στη θέωση; Τί πουριτανισμός! :eek:
Καταρχήν, φίλε Agaliarept, θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν το απόσπασμα που παραθέτεις είναι αληθινή συνομιλία ή προιόν φαντασίας των bloggers< όπως είχαν δημοσιεύσει στο παρελθόν εκείνη την υποτιθέμενη και εξαιρετικά κακόγουστη συνομιλία του Σωκράτη με τον Ιησού. Όταν με διαφωτίσεις περί αυτού, τότε ίσως μπορέσω να συνεισφέρω στη συζήτηση...
[QUOTE=lifo]Έλεος! Οι χριστιανοί το μόνο που κάνουν είναι να απομακρύνονται από την φύση! Από την ηδονή. Είναι τόσο όμορφο πράγμα να κάνεις τις απολάυσεις σου. Για αυτό ήρθαμε εδώ, στην γη. Δεν μπορούμε να συγκρατυθούμε. Άκου εκεί. Για ποιόν λόγο; Θα έρθει ο κάθε ρασοφόρος και θα λέει στον κόσμο να μην κάνει αυτό που του αρέσει; Αν δεν χαιρόμαστε το πιο όμορφο πράγμα του κόσμου τί στο καλό να χαρούμε. Ποιά αιώνια ζωή. Δεν μπορώ να γράψω τα λόγια που μου έρχονται αυτήν την ώρα στο forum. 21os αίωνας. Εφ'όσον μπορώ να το κάνω γιατί να μην το κάνω. Τί συμβολίζει ένα δαχτυλίδι; Ας μου απαντήσει ένας πιστός και φυσικά που θεωρεί πως ο κύριος είναι που έδωσε συνέντευξη είναι άνθρωπος; Μην κάνετε sex. Σαν να λεέι μη τρώτε. Και έτσι θα φτάσει κάποιος στη θέωση; Τί πουριτανισμός!Ελπίζω να αλλάξει κάποτε αυτό. Αλλά ποτε δεν θα γίνει. Γιατί απλώς κανείς δε θα το αφήσει. Φαντάζεστε τί θα γινόνταν αν επιώνονταν πως όλα αυτά που έλεγε ο χριστιανισμός τόσα χρόνια δεν είναι αλήθεια; ;)
Το γεγονός ότι δεν γίνονται πειστικοί αποδεικνύει ότι ούτε οι ίδιοι έχουν πλήρη γνώση αυτών που λέγουν ή έχουν μελετήσει και αντιληφθεί την αιτία των πραγμάτων. Βασιζόμενοι μόνο στις γραφές και στους πατέρες αναμασούν τα ίδια λόγια. Με άλλα λόγια, δεν έχουν ιδία γνώση/εμπειρία άρα δεν μπορούν και να γνωρίζουν..
Ο λόγος που δεν γίνονται πιστευτοί αγαπητή μου Drymonia, κατά την προσωπική μου άποψη, δεν είναι ότι απλά δεν έχουν πλήρη γνώση αυτών που λέγουν, αλλά επιπλέον, πως να πείσει ο φονιάς τον ανέρχομενο δολοφόνο να μη σκοτώσει? Δηλαδή, ενοώ, πως θα μπορέσει ο κάθε ρασοφόρος να με πείσει εμένα να μην αμαρτάνω προγαμιαίως, όταν αυτός μπορεί και αμαρτάνει ακόμα και παντρεμένος? Πως θα με πείσει να μην αυνανίζομαι όταν στην έπαυλή του αυνανίζει ο ίδιος 12άχρονα αγοράκια? Πως θα με πείσει να είμαι ολιγαρκής και ευπρεπής αφού αν του σηκώσεις τα ράσα θα φοράει στρινγκάκι και με τις κολητές του παπαδιές θα αυτοαποκαλείται "Φρόσω" ή "Μέλπω" ή δεν ξέρω και γω τι. Μωρέ δεν πάνε να..... ομαδικώς , όπως το συνηθίζουν άλλωστε, που θα με κάνουν να νιώσω και ενοχές για το πιο όμορφο πράγμα που έχουμε στη ζωή μας ?
θα ήθελα να σε ρωτήσω εάν το απόσπασμα που παραθέτεις είναι αληθινή συνομιλία ή προιόν φαντασίαςΚαταρχήν, έχω ακριβώς την ίδια απορία...
---
Ο λόγος που δεν γίνονται πιστευτοί αγαπητή μου Drymonia, κατά την προσωπική μου άποψη, δεν είναι ότι απλά δεν έχουν πλήρη γνώση αυτών που λέγουν, αλλά επιπλέον, πως να πείσει ο φονιάς τον ανέρχομενο δολοφόνο να μη σκοτώσει? Δηλαδή, ενοώ, πως θα μπορέσει ο κάθε ρασοφόρος να με πείσει εμένα να μην αμαρτάνω προγαμιαίως, όταν αυτός μπορεί και αμαρτάνει ακόμα και παντρεμένος? Πως θα με πείσει να μην αυνανίζομαι όταν στην έπαυλή του αυνανίζει ο ίδιος 12άχρονα αγοράκια? Πως θα με πείσει να είμαι ολιγαρκής και ευπρεπής αφού αν του σηκώσεις τα ράσα θα φοράει στρινγκάκι και με τις κολητές του παπαδιές θα αυτοαποκαλείται "Φρόσω" ή "Μέλπω" ή δεν ξέρω και γω τι. Μωρέ δεν πάνε να..... ομαδικώς , όπως το συνηθίζουν άλλωστε, που θα με κάνουν να νιώσω και ενοχές για το πιο όμορφο πράγμα που έχουμε στη ζωή μας ?Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει, αγαπητέ μου... Δηλαδή αν θες να σεβαστείς όχι τα ράσα αλλά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των και σου...
---
Και ένα σχόλιο: Παιδιά δεν είναι ο ωραιότερο πράγμα στον κόσμο η συνουσία... Για να ηρεμήσουμε λίγο... Υπάρχουν τόσα ωραιότερα πράγματα να κάνει κανείς.
Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει, αγαπητέ μου... Δηλαδή αν θες να σεβαστείς όχι τα ράσα αλλά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των και σου...
Excellent να σε ρωτήσω κάτι: Αν ο άλλος δεν σέβεται πρώτα πρώτα ο ίδιος τον εαυτό του και διαπράττει αυτά τα αίσχη τότε γιατί πρέπει σώνει και καλά να τον σέβεσαι εσύ?
Να σέβεσαι ένα γέρο που πέρασε πολλά και λέει και καμιά βλακεία που και που, να το δεχθώ,αλλα να σέβεσαι ένα θεο-εμπαίκτη, για τα προσχήματα και μόνο, δεν το δέχομαι με τίποτα!
Ο ίδιος, ουσιαστικά, με την συμπεριφορά του υποβαθμίζει αυτό που αντιπροσωπεύει και μάλιστα με άκρως ασεβή τρόπο!
Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει, αγαπητέ μου... Δηλαδή αν θες να σεβαστείς όχι τα ράσα αλλά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των και σου...
Ο σεβασμός αγαπητέ μου κερδίζεται και δεν χαρίζεται εξ αιτίας ενός ράσου, ή μιας ιδιότητας. Και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια σταματάει εκεί που κάποιοι σαν αυτούς που μου ζητάς να σεβαστώ κάνουν τα αίσχη τους και την ποδοπατούνε. Δεν σέβομαι κανέναν από τη φάρα των ρασοφόρων γιατί δεν έχουν κάνει κάτι για να αξίζουν το σεβαμό μου, και δεν μιλάω για συγκεκριμένες περιπτώσεις που όντως ίσως να αξίζουν το σεβασμό όλως μας. Δυστυχώς όμως μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Σήμερα ερχόμενος στη δουλειά μου με το μετρό, είδα το εξής απίστευτο... μπαίνει ένας παπάς, και αμέσως ένας από αυτούς τους ωραίους χριστιανούς που έχουν μάθει να σκύβουν το κεφάλι μετανοώντας ακόμα και που γεννήθηκαν μόλις δουν παπά, αμέσως σηκώθηκε και πρόσφερε τη θέση του, για να κερδίσει μια θέση στο παράδεισο...ενώ δίπλα του υπήρχε μια έγγυος κοπέλα και ούτε που νοιάστηκε... και το χειρότερο είναι ότι ο ρασοφόρος δέχθηκε με προθυμία τη θέση, δεν τη πρόσφερε στην έγγυο και στη επόμενη στάση κατέβηκε... Αυτούς μου ζητάς να σεβαστώ...? Δεν νομίζω.. και η δική μου αξιοπρέπεια θίγεται απο αυτά που κάνουν κάτι τέτοιοι ...κι όχι απο αυτά που λέω.
Συγνώμη παιδιά για την καθηστέρηση. Μάλλον έκανα μια βλακεία στο copy paste και δεν το είχα δει.
Η συνέντευξη είναι απο εδώ (http://www.theschooligans.gr/articlesnew.php?aid=63).
Ήμουν σίγουρος ότι είχα βάλει τον σύνδεσμο. Όποιος βιάζεται σκοντάφτει… απλά ερχόταν ο Μπαμπούλας (αφεντικό) και έκανα γρήγορα το ποστ.
Ο Χριστόδουλος νομίζω ότι λέει βλακείες. Αυτό για να πάρω θέση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με όλους εσάς…
Για την μαλακία και την κάθε μαλακία, νομίζω ότι πρέπει να σας παραπέμψω στο θέμα νηστεία για τις απόψεις μου. Μια και θεωρώ ότι έχουν μια βάση αυτά που λέει, αλλά ειλικρινά δεν νομίζω ότι ξέρει τι λέει και γιατί το λέει… Για μένα αυτό είναι πρόβλημα….
Αν είναι αυτός ο Χριστόδουλος που πιθανότατα είναι ένα πράγγμα έχω να πω. Πώς γίνεται μου λέτε;Να πιστεύουμε ακόμη αυτές τις μπούρδες! Είναι μούρδες. Από την στιγμή που το αγόρι μπορεί να συνουσιαστεί και το κορίτσι επίσης γιατί να μην το κάνουν; Τζάμπα μας τα έδωσε η φύση τα γεννετικα όργανα. Ή πρέπει να τα έχουμε εξ΄αρχής και να μουν σε λειτουργία μετά τον γάμο; Νομίζω πως υπάρχει χωρίο στην Κ.Δ όπου ο Χριστός κάνει παρατήρηση στον Αντρέα γιατί αυνανίζεται. Και λέω εγώ τώρα , πως γίνεται η επιστήμη να' χει αποδείξεις και αυτοί να μην βάζουν μυαλό. Δεν είπε κανάς γιατρός:<<Μην αυνανίζεστε>>. Το ' πε; Όχι. Και κάποιος που θα σπεύσει και θα καταδικάζει τους επιστήμονες θα του απαντήσω πως όταν έχει ένα πρόβλημα να παει στον παπά να τον γιατρέψει. :mad: Μα καλά,είναι δυνατόν να φυλάτε το χέρι αυτου του ηλίθιου; Που δεν ξέρετε τί έπιανε πιο πριν....Τέλος πάντων καθίστε και πιστέψτε. Αλλά για να δείτε πόσο εκσυγχρόνιστής ήταν ο κ.Χριστός.Γιατί δεν τα πίστευε έχετε την εντύπωση; Κρίμα!!!:(
1/---
Συγγνώμη, έχετε να προσάψετε κάτι ειδικά στον κ. Χριστόδουλο; Ευχαρίστως να το ακούσω.
2/---
Δεν πρέπει να τους εξομοιώνουμε όλους τους ρασοφόρους. Συμφωνώ ότι υπάρχουν και τέτοιοι που είπες teoilio, αλλά δεν είναι όλοι.
3/---
Και ένα σχόλιο: Παιδιά δεν είναι ο ωραιότερο πράγμα στον κόσμο η συνουσία... Για να ηρεμήσουμε λίγο... Υπάρχουν τόσα ωραιότερα πράγματα να κάνει κανείς.Δεν βλέπω να σχολιάσατε κάτι. Αυτό να υποθέσω ότι σημαίνει πως συμφωνείτε μαζί μου ή ότι εξαγριωθήκατε τόσο με αυτό που είπα περί σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που το παραβλέψατε;
4/---
Πάντως όντως είναι πολύ πίσω η εκκλησία γενικώς...
Εδώ και παντρεμένη να είναι κάποια, αν συνουσιάζεται με τον σύζυγό της παίρνοντας οποιαδήποτε μέτρα, ώστε να μην γονιμοποιηθεί, τοτε θεωρείται παλλακίδα -απλούστερα: πόρνη. Αυτό είμαι σίγουρος πως δεν το γνωρίζατε...
Τώρα όσο για το να έχει κάποιος μία μόνιμη σχέση συμβαίνει το εξής: Ναι μεν διαπράττει αμάρτημα -κατά την εκκλησία, αλλά τουλάχιστον αποφεύγει να πηγαίνει σε ιερόδουλες - που από ό,τι κατάλαβα θεωρείται από την εκκλησία μεγαλύτερο αμάρτημα.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από excellent
Και ένα σχόλιο: Παιδιά δεν είναι ο ωραιότερο πράγμα στον κόσμο η συνουσία... Για να ηρεμήσουμε λίγο... Υπάρχουν τόσα ωραιότερα πράγματα να κάνει κανείς.
Τί σχόλιο θές να κάνουμε? Άποψή σου είναι και την σεβόμαστε! Χώρια που είναι σχετικό το αν είναι το ωραιότερο πράγμα στον κόσμο. Εξαρτάται από πολλά πράγματα και κυρίως από την ψυχολογία των συνουσιαζόμενων. Αν η κοπέλα πχ είναι ανοργασμική προφανώς δεν θα μπορεί να κάνει σωστό σεξ οπότε και δεν θα είναι από τις προτεραιότητές της.
Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ περισσότερο από πολλά άλλα πράγματα :D, αλλά και πάλι είναι που θα πέσεις ή τί εναλλακτικές επιλογές έχεις. Οπότε μην το δένεις σχοινί κορδόνι ότι συμφωνούμε σώνει και καλά σε μια σχετική δήλωση. Και εγώ αν είχα ανοργασμική κοπέλα προφανώς θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου.
Είπα ότι ο Χριστόδουλος και ο κάθε Χριστόδουλος που δεν μπορεί να θέσει λογικά επιχειρήματα για ένα θέμα που πρεσβεύει δεν γίνεται πιστευτός διότι απλούστατα δεν έχει ιδία πείρα/βίωματα, άρα οι απόψεις του είναι λαϊκιστί "παπαγαλίες".
Αν είχαμε έναν άλλο ρήτορα στη θέση του ίσως να μας έπειθε. Πώς? Ίσως όπως μια σειρά βίντεο που μας παρέθεσε πριν κάτι βδομάδες ο Lux και έχουν να κάνουν με τον ιερό έρωτα, που δεν είναι μόνο σαρκικός αλλά και πνευματικός. Νομίζω αυτό ήθελε να πει και ο Χριστόδουλος, αλλά δεν επιχειρηματολόγησε αρκετά - μάλλον λίγο αναφέρθηκε - και γρήγορα το προσπέρασε [μάλλον διότι είναι και κομματάκι δύσκολο να το εξηγήσεις αλλά και επειδή η εκκλησία στον λαό δεν θέλει να το περάσει ως έχει].
Αλίμονο όμως αν ο έρωτας δεν ξεκινάει από την ψυχή........τις περισσότερες φορές, άλλα λέμε για τον έρωτα και άλλα αποδεικνύονται στη συνέχεια. ...αλλά όταν σε μία σχέση δεν υπάρχει το πνευματικό στοιχείο, είναι πορνεία.
Σίγουρα ο έρωτας είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα από κάθε άποψη και σαφώς ο άνθρωπος που επιλέγει να συνουσιαστεί οφείλει ηθικά να συνδέεται και πνευματικά με το άτομο που επιλέγει. Πρώτα ενώνονται οι ψυχές στον αόρατο ας πούμε κόσμο και μετά στον αισθητό τα σώματα. Τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει για να μπορούμε κάποτε να λέμε ότι βιώσαμε τον τέλειο έρωτα κι όχι το τέλειο π....α.
Διαφορετικά, πολλές κοπέλες στην ζωή τους θα βιώσουν εξευτελισμό και προδοσία από άντρες που κάποτε πίστεψαν σε αυτούς να τις λένε ανοργασμικές, π......ς και άλλα..
αλλά και πολλοί άντρες θα βιώσουν το ίδιο από τις πρώην τους να τους λένε μικρο[you know..], λαπάδες και άλλα..
Έρωτας είναι αυτό ή κορροϊδία?
Σίγουρα δεν θέλουμε κάτι τέτοιο. Σίγουρα το υπέροχο δεν βρίσκεται στην ποσότητα, αλλά στην ποιότητα. Σίγουρα κάνουμε καλύτερο έρωτα όταν είμαστε σε μια ηλικία που γνωρίζουμε το σώμα μας, την ψυχή μας και τα θέλω μας, άρα μπορούμε να επιλέξουμε και τον σύντροφο που μας αξίζει.
Ierofantis
25-05-07, 22:03
Καλησπέρα σε όλους...
Ο Αγαπητός Κ. Χριστόδουλος εξέθεσε επακριβώς τις θέσεις της Εκκλησίας σύμφωνα με τα λόγια των Πατέρων της Εκκλησίας και σαφώς σύμφωνα με τους κανόνες της. Με αυτούς τους κανόνες πορεύθηκε ο Ελληνισμός τόσο επι βυζαντίου όσο και επι Τουρκοκρατίας. Μάλιστα επι τουρκοκρατίας η Εκκλησιαστική επιρροή ήταν σαφώς μεγαλύτερη απο την περίοδο του Βυζαντίου. Εν αρχή πρέπει να κατανοήσουμε πώς υπάρχουν και όρια. όρια στην ηδονή, όρια στον αυνανισμό, όρια σε όλα. Όταν ξεπερνάμε τα όρια φτάνουμε σε εκφυλιστικά επίπεδα και χάνουμε το ίδιο το μυαλό μας. Πάρτε για παράδειγμα έναν σεξομανή. Πάρτε για παράδειγμα έναν που δέν σταματάει να αυνανίζεται σε καθημερινή βάση. Το Σώμα χρειάζεται εγκράτεια, σαφώς χρειάζεται ο άνθρωπος πειθαρχία...Αλλά όχι τέτοιος πουριτανισμός όπως τον παρουσιάζουν οι Αγαπητοί κύριοι της Ελλαδικής Εκκλησίας. Θα έπρεπε να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. Δέν ζητάμε να κάνουν τραγικές αλλαγές..Τουλάχιστον τις λογικές αλλαγές. Όπως το να είναι επιτρεπτές οι προγαμιαίες σχέσεις (πλέον είναι αποδεκτές), όπως το να μήν θεωρείται αμαρτία η χρήση προφυλακτικού ( Πατέρας ο οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει..το θέμα είναι άν πρέπει και τί επιπτώσεις θα έχει στα τέκνα του)... Δέν νομίζω να είπε ακραία πράγματα ο Χριστόδουλος. Απλώς δέν διατύπωσε επιχειρήματολογία σωστή. Ήταν προσκολημένος στην γνωστή Εκκλησιαστική ορολογία.
Αυτά απο μένα...Μέτρον Άριστον έχω να πώ πρός τους νεαρότερους της παρέας μας...Είμαι μόλις 20 αλλά να ακούω απο παιδί 15 ετών να θεωρεί το σέξ και την ηδονή ώς το πολυτιμότερο πράγμα δέν μου αρέσει προσωπικός. Διότι η ηδονή δέν μας οδηγεί σε σωστές κατευθύνσεις όταν είναι αλόγιστη...Μιά μορφή ηδονής είναι και το φαί αλλά εάν γίνουμε υπερβολικοί έχουμε προβλήματα πάσης φύσεως στην υγεία μας. Πειθαρχία και μέτρο είναι το κλειδί για την σωστή εκπαίδευση των ψυχών μας...
Να είστε καλά
knight_templar
26-05-07, 09:56
Βασικά η αλήθεια είναι πολύ απλή:
"Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να κάνεις κάποιον να καταλάβει μια θέση, όταν το ΣΥΜΦΕΡΟΝ του βρίσκεται στο να ΜΗ την καταλάβει..."
Ο Χριστόδουλος ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΙΠΕ. Τα πιτσιρίκια "δε κατάλαβαν", όχι γιατί δεν τους εξήγησε σωστά, αλλά απλά γιατί τους αρέσει το σεξ και δε θέλουν να το σταματήσουν. Θέλουν να κάνουν ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ αδιαφορώντας για το ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ.
Εντάξει ελεύθεροι είστε να ηδονίζεστε όσο θέλετε ασύστολα και χωρίς κανένα απολύτως σεβασμό. Κάντε ότι θέλετε δική σας είναι η διαχείριση του σώματός σας. Αλλά μη περιμένετε η Εκκλησία να σας πει μπράβο.
Το λάθος του Χριστόδουλου και του κάθε Χριστόδουλου, είναι που είναι πολύ μαλακοί για να μη δυσαρεστήσουν κανέναν και χάσουν το κόσμο απο τις εκκλησίες. Σαν αυτούς που επιτρέπουν γυναίκες-ξέκωλα μέσα στις Εκκλησίες ενώ απαγορεύεται ΡΗΤΑ και απο την Αγία Γραφή αυτό. Κανονικά πρέπει να τους διώξει όλους. Ας μείνουν 1000 αλλά ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. Παρά αυτό το χάλι. Δε πρέπει να χαϊδεύουνε αυτιά. Ο Χριστός δε χάιδεψε ποτέ κανέναν. Είπε την αλήθεια απλά. Θέλεις να είσαι μαζί μου θα κάνεις αυτά που λέω, δε θέλεις τράβα κάνε ό,τι θες. Αυτό πρέπει να κάνουν και οι ιερείς σήμερα.
Καλύτερα θα ήταν να μην τραβάμε τις καταστάσεις στα άκρα. Το να απέχεις πλήρως δεν είναι φυσιολογικό. Και πάλι εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο το αν μπορεί ή όχι να απέχει. Παράδειγμα; ένα κάρο σκληροπυρηνικές οικογένειες των οποίων τα παιδιά καταπιέζονται τόσο πολύ που στην ενηλικίωση ή αργότερα κάνουν την επανάστασή τους και όποιον πάρει ο χάρος.
Το θέμα είναι να καταλάβουμε ότι ο έρωτας δεν είναι παιχνίδι ούτε καλοπέραση έτσι όπως το νομίζουμε. Είναι ευθύνη και χρέος βαρύ, είναι και δέσμευση και σεβασμός, είναι πάνω απ'όλα αγάπη για τον άνθρωπο που επιλέγουμε, κι όταν λέμε αγάπη να το εννοούμε, δηλ. να κάνουμε τον κόπο να γνωρίσουμε και την ψυχή του ανθρώπου που έχουμε δίπλα μας, να τον πονέσουμε και να τον βοηθήσουμε σε κάθε επίπεδο.
Όσον αφορά στην εκκλησία, συμφωνώ ότι αν πρεσβεύει κάτι πρέπει να το τηρεί χωρίς να φοβάται μη χάσει την εύνοια του κόσμου, διότι τότε αρχίζουμε να σκεπτόμαστε πονηρά, ότι δηλαδή δεν υπάρχει αλήθεια αλλά συμβιβασμός και συμφέρον.. και όσοι πιστοί προσέλθουν!
Τί να πιστέψουμε; Να είμαστε έξω από αυτό το θαύμα που λέγεται φύση;Και οι πρωτόγονοι άνθρωποι, τί πήγαιναν όλοι στην κόλαση; Για να μου απαντήσει κάποιος; Όλα,δηλαδή οι σχέσεις και ο γάμος δεν προυπήρχαν. Αργότερα ήρθαν. Η αγάπη και ο ερωτισμός προυπήρχαν. Συγγνώμη, με το να κρατιόμαστε από το να κάνουμε sex απομακρυνόμαστε από το μεγαλύτερο θαύμα, την φύση. Λοιπόν ο Χριστός κατά την Κ.Δ δίδαξε σεμνότητα. Οk? Αλλά δεν είπε ποτέ να κρίνουμε κάποιον από την εξωτερική εμφάνιση. Γιατί υπερασπιζόνταν τις πόρνες. Και μετά λέει ο κύριος με τα ράσα και ο κάθε τέτιου είδους κύριος πως είναι αμάρτημα η πορνεία. Ρε μπάρμπα, έλα εσύ με τον Θεό σου και άλλαξε την κατάσταση αυτήν. Και τί είναι έργα ανθρώπων αυτά. Μπα, και αν είναι έργα ανθρώπων, αυτή η κυρία που κάνει αυτήν την δουλειά αμαρτάνει; Που θα πεθάνει αλλιώς γιατί δεν έχει να βγάλει τα αναγκαία; Τις προστάτευε λοιπόν αυτό το διαχρονικό ψέμα που λέγεται Χριστός και από πάνω τις καταδικάζει κι όλας; Μα καλά τί γίνεται φάσκουμε και αντιφάσκουμε; Για να απαντήσει κάποιος ........ :mad:
knight_templar
26-05-07, 10:32
Drymonia θα σου κάνω μία ερώτηση: Αν ο πατέρας σου σου ζητούσε να κάνεις μια θυσία για κάτι σημαντικό, θα την έκανες; Ακόμα κι αν αυτή σου ήταν δυσάρεστη. Αν θα την έκανες για τον πατέρα σου, τότε για τον Θεό που είναι περισσότερο πατέρας σου γιατί όχι;
Επίσης ΤΙ ΕΙΝΑΙ φυσιολογικό; Το να αυνανίζεται ο άνθρωπος ας πούμε είναι φυσιολογική λειτουργία; Όπως το λέει και ένας καθηγητής μου, "ενδοπαλαμιαία ψευδοσυνουσία"... Ποιά είναι η φύση της ερωτικής πράξης και ποιός ο σκοπός της; Η αναπαραγωγή είναι ο σκοπός της και όχι η ηδονή. Ο Θεός αυτό που ζήτάει είναι εγκράτεια και να το κάνουμε για το σκοπό που προορίζεται. Όχι όπως σήμερα που βλέπεις που έχουμε καταντήσει...
Και τέλος επαναλαμβάνω, μπορεί ο κάθε ένας να κάνει ότι θέλει αλλά όχι να περιμένει ο Θεός να του πει μπράβο. Κι εγώ έχω αυνανιστεί στη ζωή μου, κι εγώ έχω κάνει προγαμιαίο σεξ. Δε βγήκα όμως να πω πως ήταν σωστό ή θα πρέπει η Εκκλησία να το δεχτεί. Ούτε είπα πως δε το "καταλαβαίνω" το λάθος μου. Ξέρω πως αμάρτησα και ζήτησα συγχώρεση. Δε πρέπει να αλλάξει ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ο νόμος της Εκκλησίας. Γιατί όπως είπε και ο Απ. Παύλος, όποιος πειράξει έστω κι ένα κόμμα απο το Ευαγγέλιο να είναι καταραμένος. Αν οι προγαμιαίες σχέσεις γίνονται, γίνονται χωρίς τη συγκατάθεση του Θεού και είναι αμαρτωλές. Κάντε τις αν θέλετε, αλλά μη περιμένετε να τις δικαιολογήσει η Εκκλησία ποτέ.
knight_templar
26-05-07, 11:04
Τί να πιστέψουμε; Να είμαστε έξω από αυτό το θαύμα που λέγεται φύση;Και οι πρωτόγονοι άνθρωποι, τί πήγαιναν όλοι στην κόλαση; Για να μου απαντήσει κάποιος; Όλα,δηλαδή οι σχέσεις και ο γάμος δεν προυπήρχαν. Αργότερα ήρθαν. Η αγάπη και ο ερωτισμός προυπήρχαν. Συγγνώμη, με το να κρατιόμαστε από το να κάνουμε sex απομακρυνόμαστε από το μεγαλύτερο θαύμα, την φύση. Λοιπόν ο Χριστός κατά την Κ.Δ δίδαξε σεμνότητα. Οk? Αλλά δεν είπε ποτέ να κρίνουμε κάποιον από την εξωτερική εμφάνιση. Γιατί υπερασπιζόνταν τις πόρνες. Και μετά λέει ο κύριος με τα ράσα και ο κάθε τέτιου είδους κύριος πως είναι αμάρτημα η πορνεία. Ρε μπάρμπα, έλα εσύ με τον Θεό σου και άλλαξε την κατάσταση αυτήν. Και τί είναι έργα ανθρώπων αυτά. Μπα, και αν είναι έργα ανθρώπων, αυτή η κυρία που κάνει αυτήν την δουλειά αμαρτάνει; Που θα πεθάνει αλλιώς γιατί δεν έχει να βγάλει τα αναγκαία; Τις προστάτευε λοιπόν αυτό το διαχρονικό ψέμα που λέγεται Χριστός και από πάνω τις καταδικάζει κι όλας; Μα καλά τί γίνεται φάσκουμε και αντιφάσκουμε; Για να απαντήσει κάποιος ........ :mad:
Θα σου απαντήσω στο παραλύρημά σου, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά για να μη λες πως ο Χριστιανισμός δε δίνει απαντήσεις και έχει ερωτηματικά...
Πρωτού το κάνω, θα σου πω πως τα χεις μπερδέψει και δε ξέρεις τι γράφεις. Συνδέεις εντελώς άσχετα πράγματα μεταξύ τους και πετάς ερωτήματα με ρυθμό πολυβόλου, κλασσική πρακτική είτε των επιτήδειων είτε των ανθρώπων σε πλήρη σύγχυση... Ειλικρινά εύχομαι να ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία...
Ας τα καταρρίψω όσα λες ένα ένα τη φορά...Πάμε:
1)"Και οι πρωτόγονοι άνθρωποι, τί πήγαιναν όλοι στην κόλαση; Για να μου απαντήσει κάποιος; Όλα,δηλαδή οι σχέσεις και ο γάμος δεν προυπήρχαν. Αργότερα ήρθαν. Η αγάπη και ο ερωτισμός προυπήρχαν."
Απάντηση: Οι πρωτόγονοι άνθρωποι δεν πήγαιναν στη κόλαση γιατί δεν παράκουσαν σε τίποτα τον Θεό. Για να υπάρξει παρακοή πρέπει να υπάρξει και νόμος πρώτα. Οι σύγχρονοι άνθρωποι απο την άλλη, έχουν το Νόμο του Θεού και τον έχουν "γραμμένο" οι περισσότεροι, οπότε εδώ ναι υπάρχει θέμα. Αλλά μη ξεχνάς πως εσύ το είπες "πρωτόγονοι". Δηλαδή τόσο τους έκοβε και για αυτό ο Θεός δε τους ζήταγε και πολλά πολλά. Καθώς ωρίμαζε ο πολιτισμός οι νόμοι Του Θεού γίνονταν και αυστηρότεροι, για να μας οδηγήσουν σε ανώτερο πνευματικό επίπεδο. Τώρα αν εσύ θες να ζεις ως πρωτόγονος, γιατί δε πας να μείνεις και στις σπηλιές τότε; Τέλος οι Νόμοι δώθηκαν περισσότερο για το καλό της ανθρωπότητας και της κοινωνίας. Σκέψου μια κοινωνία χωρίς γάμους. Θα ήταν αίσχος. Δε θα ήξερες καν ποιός είναι ο πατέρας σου, ζήτημα αν θα μπορούσε να σε αναθρέψει η μάνα σου, δε θα υπήρχε ούτε οικογένεια ούτε τίποτα. Σα τα σκυλιά θα είμασταν. Και ο κάθε άνθρωπος κρίνεται απο το Θεό με το μέτρο της υπακοής του σε Αυτόν.
2)"Συγγνώμη, με το να κρατιόμαστε από το να κάνουμε sex απομακρυνόμαστε από το μεγαλύτερο θαύμα, την φύση."
Απάντηση: Ποτέ κανείς δεν απαγόρεψε τον έρωτα. Ίσα ίσα που ο Απ. Παύλος δίδασκε τα ζευγάρια να μην παραμελούν να κάνουν έρωτα συχνά και να μην αποχωρίζονται το κρεβάτι τους παρά μόνο για μικρές περιόδους νηστείας. Απλά υπάρχουν νόμοι του Θεού για το πως πρέπει να γίνεται. Γιατί με τον έρωτα δημιουργούνται νέες ψυχές, δεν είναι παιχνίδι. Θα μου πεις μα σήμερα δεν μένουν έγκυες οι γυναίκες, υπάρχουν τα προφυλακτικά και τα χάπια. Και θα σε ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου, τώρα ποιός είναι που απομακρύνεται απο τη φύση;;;;;
3)"Λοιπόν ο Χριστός κατά την Κ.Δ δίδαξε σεμνότητα. Οk? Αλλά δεν είπε ποτέ να κρίνουμε κάποιον από την εξωτερική εμφάνιση. Γιατί υπερασπιζόνταν τις πόρνες. Και μετά λέει ο κύριος με τα ράσα και ο κάθε τέτιου είδους κύριος πως είναι αμάρτημα η πορνεία. Ρε μπάρμπα, έλα εσύ με τον Θεό σου και άλλαξε την κατάσταση αυτήν."
Απάντηση: Εδώ τα έχεις μπερδέψει εντελώς. Πρώτον άλλο σεμνότητα άλλο εξωτερική εμφάνιση. Γιατί η σεμνότητα δεν έχει να κάνει μόνο με το ντύσιμο αλλά και με τη συμπεριφορά, και η εξωτερική εμφάνιση στο παράδειγμά σου δεν έχει να κάνει με τη σεμνότητα. Τη σεμνότητα δε την εξετάζουμε ως εξωτερική εμφάνιση, αλλά ως συμπεριφορά. Όταν κάποια ντύνεται ξέκωλα προκαλεί και το κάνει ακριβώς για να προκαλέσει τους άλλους. Σε αυτό ναι είμαστε αντίθετοι. Το δε πρέπει να κρίνουμε κάποιον απο την εξωτερική εμφάνιση σημαίνει πως δε πρέπει να συμπαθούμε περισσότερο τους ωραίους και τους άλλους να τους παραμελούμε.
Ο Χριστός δεν υπερασπίστηκε καμία πόρνη. Διάβασες πουθενά να της είπε τράβα κάνε δουλειά σου και βγάλε χαρτζηλίκι; Ο Χριστός ήταν εναντίων της θανατικής ποινής και της αυτοδικίας. Είπε απλά ας τη σκοτώσει αυτός που νομίζει πως είναι καλύτερος απο αυτήν. Στη συνέχεια εκείνη έγινε μαθήτρια Του γιατί ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΝΗ. Το έκοψε, πως το λένε. Μετανόησε και συγχωρέθηκε. Αν εξακολουθούσε να το κάνει και μετά να είσαι σίγουρος πως θα την έδιωχνε.
4)"Και τί είναι έργα ανθρώπων αυτά. Μπα, και αν είναι έργα ανθρώπων, αυτή η κυρία που κάνει αυτήν την δουλειά αμαρτάνει; Που θα πεθάνει αλλιώς γιατί δεν έχει να βγάλει τα αναγκαία; Τις προστάτευε λοιπόν αυτό το διαχρονικό ψέμα που λέγεται Χριστός και από πάνω τις καταδικάζει κι όλας; Μα καλά τί γίνεται φάσκουμε και αντιφάσκουμε;"
Απάντηση: Άμα μια γυναίκα είναι σε σωματική κατάσταση τέτοια, ώστε να είναι ελκυστική ως πόρνη, τότε σίγουρα μπορεί να κάνει και πιο τίμιες δουλειές... Να πεθάνει δε τίθεται θέμα, θα σκουπίσει δρόμους, θα μαζέψει πορτοκάλια, θα καθαρίσει σπίτια, κάτι θα κάνει τέλος πάντων. Η πορνεία είναι η εύκολη λύση για εύκολο χρήμα. Εξάλλου το μεγαλύτερο ποσοστό το θέλουν και το κάνουνε. Για το αν τις προστάτευε ο Χριστός σου απάντησα. Για το αν είναι ψέμα είναι άποψή σου και μόνο. Τέλοςδε καταδικάζει κανέναν άνθρωπο προ της Κρίσεως, καταδικάζει τη πράξη της πορνείας... Και όπως είδε κανείς δε φάσκει και αντιφάσκει, απλά ποτέ εσύ δεν έκανες το κόπο να πλησιάσεις το Θεό να δεις τι πραγματικά εννοεί. Εσύ έχεις το πρόβλημα όχι εμείς...
Λοιπόν που λέτε φέτος μια μέρα που ήμασταν στην εκκλησία με το σχολείο υποχρεωτικά (Δευτέρα Λυκείου πηγαίνω), όταν τελείωσε η θεια λειτουργία ο παπάς άρχισε να μιλάει με πολύ έντονο τόνο και να λέει εμμέσως τα κορίτσια που φορούσαν φούστες ότι ήταν του <<σατανά>>. Έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει αυτά τα κορίτσια με πόρνες.
Αποφάσισε λοιπόν να μην κοινωνήσει όσα κορίτσια φορούσαν φούστες. Ευτυχώς μετά από παρέμβαση του θεολόγου μας άλλαξε γνώμη και τις κοινώνησε κανονικά. Για να φύγω από το σημείο που βρισκόμουν εγώ έπρεπε να περάσω ακριβώς μπροστά από τον παπα. Όλοι του φιλούσαν το χέρι αλλά εγώ έκανα το λάθος να αρκεστώ σε μια χειραψία. Μου είπε με άγριο ύφος ότι στην συνεχεία ήθελε να μου μιλήσει ιδιαιτέρως.
Βεβαίως από εκείνη την μέρα και μετά δεν ξαναπάτησα στην εκκλησία είτε ήταν υποχρεωτικό είτε όχι.
Πιστεύετε ότι η αντίδραση του ιερέα ήταν σωστή στην πρώτη αλλά και στην δεύτερη περίπτωση???
Drymonia θα σου κάνω μία ερώτηση: Αν ο πατέρας σου σου ζητούσε να κάνεις μια θυσία για κάτι σημαντικό, θα την έκανες;
Και βέβαια θα την έκανα, αρκεί να γνώριζα ποιό είναι αυτό το σημαντικό πράγμα και να το αντιλαμβανόμουν! Το να κάνω μια θυσία χωρίς να γνωρίζω τον ουσιαστικό λόγο, είναι σαν να βαδίζω στα τυφλά και από μέσα μου θα αναρρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο. Οπότε μοιραία κάποια στιγμή θα εκραγώ ή θα αρρωστήσω!
Όσον αφορά εμένα, αντιλαμβάνομαι απόλυτα το αρνητικό αντίκτυπο μιας ανούσιας και επιφανειακής σχέσης στον ψυχισμό μου και την ισορροπία μου. Από την άλλη, θεωρώ δώρο της φύσης, άρα και του Θεού, τον ολοκληρωμένο έρωτα. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν νοιώθω ότι αμαρτάνω [=χάνω τον στόχο μου].
knight_templar
26-05-07, 13:07
Λοιπόν που λέτε φέτος μια μέρα που ήμασταν στην εκκλησία με το σχολείο υποχρεωτικά (Δευτέρα Λυκείου πηγαίνω), όταν τελείωσε η θεια λειτουργία ο παπάς άρχισε να μιλάει με πολύ έντονο τόνο και να λέει εμμέσως τα κορίτσια που φορούσαν φούστες ότι ήταν του <<σατανά>>. Έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει αυτά τα κορίτσια με πόρνες.
Αποφάσισε λοιπόν να μην κοινωνήσει όσα κορίτσια φορούσαν φούστες. Ευτυχώς μετά από παρέμβαση του θεολόγου μας άλλαξε γνώμη και τις κοινώνησε κανονικά. Για να φύγω από το σημείο που βρισκόμουν εγώ έπρεπε να περάσω ακριβώς μπροστά από τον παπα. Όλοι του φιλούσαν το χέρι αλλά εγώ έκανα το λάθος να αρκεστώ σε μια χειραψία. Μου είπε με άγριο ύφος ότι στην συνεχεία ήθελε να μου μιλήσει ιδιαιτέρως.
Βεβαίως από εκείνη την μέρα και μετά δεν ξαναπάτησα στην εκκλησία είτε ήταν υποχρεωτικό είτε όχι.
Πιστεύετε ότι η αντίδραση του ιερέα ήταν σωστή στην πρώτη αλλά και στην δεύτερη περίπτωση???
Πρώτα απο όλα, δε μας λες πόσο κοντές ήταν οι φούστες... Πες μας πρώτα αυτό να σου απαντήσουμε στο πρώτο ερώτημα. Αν ήταν προκλητικές σαφέστατα και είχε δίκιο ο ιερέας.
Για το δεύτερο, πιστεύω πως κακώς έπραξε αν όντως έπραξε έτσι.
Όπως και να έχει μη συνδέεις έναν παπά με τη πίστη. Οι παπάδες είναι απλά υπάλληλοι, άλλοι καλοί και άλλοι κακοί. Δηλαδή άμα πχ πετύχεις κάποιον διεφθαρμένο γιατρό δε θα ξαναπατήσεις ποτέ σε νοσοκομείο; Για σκέψου το.
Πρώτα απο όλα, δε μας λες πόσο κοντές ήταν οι φούστες... Πες μας πρώτα αυτό να σου απαντήσουμε στο πρώτο ερώτημα. Αν ήταν προκλητικές σαφέστατα και είχε δίκιο ο ιερέας.
Για το δεύτερο, πιστεύω πως κακώς έπραξε αν όντως έπραξε έτσι.
Όπως και να έχει μη συνδέεις έναν παπά με τη πίστη. Οι παπάδες είναι απλά υπάλληλοι, άλλοι καλοί και άλλοι κακοί. Δηλαδή άμα πχ πετύχεις κάποιον διεφθαρμένο γιατρό δε θα ξαναπατήσεις ποτέ σε νοσοκομείο; Για σκέψου το.
Οι φούστες ναι μεν ήταν κόντες αλλά εγώ δεν θα της χαρακτήριζα προκλητικές. Τουλάχιστον εμένα και τους φίλους μου δεν μας προκαλούσαν. Tώρα τον παπά μπορεί να τον σκανδάλιζαν χεχεχε
Δηλαδή Knight templar εσύ μου προτείνεις να ξανάπαω στον ναό που ιερουργεί αυτός ο παπάς?? Εγώ δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι
Αγαπητέ μου knight templar. Προς τί αυτή η επίθεση; Μου θυμίζεις φανατικό. Δεν πιστεύω στα επίπεδα συζητήσεων. Δεν πιστευώ πως πέφτουμε σε χαμηλό επίπεδο. Ας αρχίσουμε λοιπόν. Προσεγγίζεις την πιο επιτυχημένη θρησκεία στον κόσμο. Αυτήν δηλαδή που ΄χει αρκετους οπαδούς. Ωστόσο αναλογίστηκες ποτέ κάτι; Ο χριστιανισμός υποστηρίζει την αγάπη. Νομίζοντας λοιπόν πως βρήκατε το νόημα της ζωής προχωράτε. Η αγάπη είναι πολύ σωστό πράγμα. Δεν είναι όμως όλα γύρω από τον χριστιανισμό. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις κάποιον ο οποίος κατά τα λεγομενά σου είναι σε παραλλήλημα. Σου έχει εξηγήσει κανείς ποτέ για το τί επιτέους είναι το δόγμα; Δεν μπορούμε να το προσεγγίσουμε εμείς παρ'όλο που' χουμε θεία φύση. Αυτό δεν σε κάνει να νώθεις μια τελεία στο σύμπαν; Αυτό που σου λεν αρχικά πως μπορείς να ζήσεις με τον Θεό το αναιρούν μετά.
1)Δεν βλέπω τον νόμο να μας έχει κάνει να ζούμε σαν ανώτερα όντα.
2)Να σου θυμίσω πως sex από τον χριστιανισμό είναι ευλογημένο μό μες΄τον γάμο.Δεν είσαι και τόσο ελεύθερος από την θρησκεία αυτή.
3)Η σεμνότητα υπάρχε σε όλους τους τομείς. Δηλαδή εσένα δεν σου αρέσει να σε προκαλούν οι γυναίκες ε? Τότε κάτι άλλο γίνεται εδώ.
4)Προστάτευε τις πόρνες ο Ιησούς. Και όσο αν θέλουν να κάουν αυτό που κάουν εδώ είσαι λάθος. Τα κοριτσάκια που τα εκμεταλλεύται ένας νταβατζής είναι θέληση τους αυτό;
Λοιπόν σου συνιστώ να μην είσαι τόσο σίγουρος. Μέχρι και το ψευδωνυμό σου δηλώνει φανατισμό. Για να καταλάβεις πως έχουμε φύγει από τον Μεσσαίωνα. Προσβάλλεις εμένα λόγω της διαφορετικής αποψής μου πως βρίσκομαι σε παραλλήλημα. Σου απαντώ με περισσότερη σοβαρότητα πιστεύω. Τα παραπάνω είναι ενστάσεις στη δικές σου απαντήσεις. Να είσαι καλά!!!!:)
knight_templar
26-05-07, 13:34
Ειλικρινά απορώ διαβάζετε όσα γράφω ή απαντάτε στο ντούκου;
Δε θα σχολιάσω άλλο το αν ο Χριστός προστάτευε τις πόρνες ή όχι. Απάντησα λεπτομερώς στο προηγούμενο μήνυμά μου. Είναι ντροπή να επιμένεις χωρίς επιχειρήματα σε αυτό. Κοριτσάκια που να εκμεταλλεύεται νταβατζής χωρίς την θέλησή τους δεν υπάρχουν. Αυτά είναι ανοησίες. Για του λόγου το αληθές, τράβα ρώτα μια οποιαδήποτε πόρνη να δεις τι θα σου πει.
Οι νόμοι του Θεού και οι κανόνες δε μας έχουν βοηθήσει γιατί πολύ απλά δε τηρούνται.
Φυσικά και το σεξ είναι ευλογημένο μόνο μέσα στο γάμο. Το ξέρω πολύ καλά δε μου θυμίζεις τίποτα.
Και τέλος εσύ πας να με προσβάλεις ενώ το παίζεις καλός, λέγοντας πως δε προκαλούμαι απο τις γυναίκες. Εννοείται πως ως Άντρας με το Α κεφαλαίο έχω κι εγώ ορμές. Τι πάει να πει πως πρέπει να γίνω ζώο ή λιγούρι; Απο σεβασμό στο Θεό και Πατέρα μου δε το κάνω. Εμένα ο Πατέρας μου μου ζήτησε να έχω εγκράτεια και το κάνω. Εσύ κάνε όσα σου είπε ο δικός σου πατέρας, είσαι ελεύθερος. Αλλά μη προσβάλλεις Τον δικό μου.
ΥΓ: Φανατισμένος δεν είμαι. Δε φωνάζω στους δρόμους ούτε κοπανάω κανέναν. Ούτε προσπαθώ να πείσω όλο το κόσμο να γίνουν Χριστιαννοί. Αλλά έχω κάθε δικαίωμα να επεμβαίνω όταν ακούγονται και γράφονται ανακρίβειες για τη πίστη μου.
Αρχική Δημοσίευση από DespaiR
Οι φούστες ναι μεν ήταν κόντες αλλά εγώ δεν θα της χαρακτήριζα προκλητικές. Τουλάχιστον εμένα και τους φίλους μου δεν μας προκαλούσαν. Tώρα τον παπά μπορεί να τον σκανδάλιζαν χεχεχε
Δηλαδή Knight templar εσύ μου προτείνεις να ξανάπαω στον ναό που ιερουργεί αυτός ο παπάς?? Εγώ δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι
Αν οι φούστες ήταν κοντές είχε σαφέστατα δίκιο ο άνθρωπος. Μήπως ξεχνάτε ορισμένοι που μπαίνετε; Η Εκκλησία δεν είναι καφετέρια. Είναι τόπος προσευχής ιερός. Έτσι δείχνετε το σεβασμό σας στον Θεό; Με το να Τον προσβάλλετε;
Το οτι εσάς δε σας σκανδαλίζουν έχει πολλά να πει για το επίπεδο της σημερινής κοινωνίας. Πλέον όταν απο τα 10 βλέπετε σκληρό πορνό, τι να σας πούνε τα μίνι; Αλλά αυτό τι σημαίνει πως θα κυκλοφορούνε τώρα οι μικρές γυμνές;
Το αν θα ξαναπάς ή όχι είναι καθαρά δικό σου θέμα. Δε θα σου πω εγώ τι να κάνεις ούτε κανένας άλλος. Δε θα σε κάνει κανένας ευσεβή Χριστιαννό με το ζόρι.
Knight Templar έγραψες << Αν οι φούστες ήταν κοντές είχε σαφέστατα δίκιο ο άνθρωπος. Μήπως ξεχνάτε ορισμένοι που μπαίνετε; Η Εκκλησία δεν είναι καφετέρια. Είναι τόπος προσευχής ιερός. Έτσι δείχνετε το σεβασμό σας στον Θεό; Με το να Τον προσβάλλετε;>>
Καταρχήν μην ξεχνάς ότι ήταν υποχρεωτικό να πάμε στην εκκλησία. Επιπλεον δεν καταλαβαίνω πως προσβλήθηκε ο θεός από τις φούστες??
Knight Templar έγραψες << Το ότι εσάς δε σας σκανδαλίζουν έχει πολλά να πει για το επίπεδο της σημερινής κοινωνίας. Πλέον όταν από τα 10 βλέπετε σκληρό πορνό, τι να σας πούνε τα μίνι; Αλλά αυτό τι σημαίνει πως θα κυκλοφορούνε τώρα οι μικρές γυμνές;>>
Δεν μας σκανδαλίζουν όχι επειδή από τα 10 μας βλέπουμε σκληρό πορνό(από τα 14 και μετά πως σου ήρθε αυτό??) αλλά επειδή δεν είναι κάτι ιδιαίτερο το να βλέπεις το πόδι μιας κοπέλας. Μόνο αν ήμασταν στερημένοι ή ψυχικά διαταραγμένοι θα βλέπαμε ένα πόδι και θα σκεφτόμασταν κάτι άλλο…
Knight Templar έγραψες <<Το αν θα ξαναπάς ή όχι είναι καθαρά δικό σου θέμα. Δε θα σου πω εγώ τι να κάνεις ούτε κανένας άλλος. Δε θα σε κάνει κανένας ευσεβή Χριστιανό με το ζόρι.>>
Εξαρτάτε πως εννοείς αυτό το ΖΟΡΙ. Παντός εμένα μου φαίνετε ένας τρόπος καταπίεσης να μου λένε ότι θα καώ στην κόλαση αν δεν είμαι καλός χριστιανός. Και αυτό μου το λένε από ενός χρόνου μωρό που δεν μπορούσα καν να μιλισω.
Το ζόρι δεν είναι σωματικό αλλά ψυχολογικό.
beetlejuice
26-05-07, 22:31
Νομιζω εφτασε η ωρα για συντονιστικη παρεμβαση... Εχετε να πειτε κατι φιλοι μου για τη συνεντευξη Χριστοδουλου που παρεθεσε ο agaliarep ή οχι; Αυτο ειναι το θεμα που εχει τεθει και εαν ξεφυγουμε σε αλλα ηθη και εθιμα του χριστιανισμου, τον πρωτο που προσβαλλετε ειναι τον θεματοθετη.
Εαν θελετε να ανοιξετε θεμα περι ηθικης του χριστιανισμου σε σχεση με τις σημερινες τασεις ή την ανθρωπινη φυση καντε το, αλλα σε αυτο το θεμα σχολιαζεται μια συνεντευξη.
Ευχαριστω εκ των προτερων για την κατανοηση σας :)
Lifo, δεν πρέπει να σε παρεξηγούμε... Αυτό φταίει [Lifo said:]"Έλεος! Και 'γω είμαι 15 χρνών και αυνανίζομαι"... ; Άλλωστε είναι γνωστό τοις πάσι ότι το πολύ το τακα-τακα...:p
---
Κοριτσάκια που να εκμεταλλεύεται νταβατζής χωρίς την θέλησή τους δεν υπάρχουν. Αυτά είναι ανοησίες. Για του λόγου το αληθές, τράβα ρώτα μια οποιαδήποτε πόρνη να δεις τι θα σου πει.Μην ακούω τώρα βλακείες, ήδη έχω αρχίσει και εξάπτομαι... DespaiR, έχεις ιδέα πόσα αθώα παιδάκια απαγάγονται και εκδίδονται παρά την θέλησή τους; Έχεις ιδέα πόσες ρωσίδες ήρθαν εδώ για να δουλέψουν τίμια και οι νταβαντζήδες (για να χρησιμοποιήσω αυτή τη βαριά λέξη, μήπως και καταλάβεις την σοβαρότητα της κατάστασης) τις εκδίδουν και εκείνες τα υπομένουν για να μην απελαθούν; Και σίγουρα δεν είναι οι μόνες περιπτώσεις... Έχει απόλυτο δίκιο ο lifo.
---
Έχουμε παρόμοιες απόψεις με τον knight_templar, εκείνος για να είναι καλός χριστιανός, εγώ για άλλο λόγο, αλλά σε γενικές γραμμές συμφωνούμε.
---
Συγγνώμη, Beetlejuice, αλλά νομίζω ότι αυτά που λέγονται δεν είναι εκτός θέματος. Είναι πράγματα που θίγει η "συνέντευξη", οπότε και πρέπει να σχολιαστούν -αν θέλουμε- στο έπακρω. Αυτό γίνεται εδώ...;) Άλλωστε το θέμα δε λέγεται "σχολιασμός συνέντευξης χριστόδουλου"...
knight_templar
27-05-07, 19:01
Συμφωνώ πως όσα λέγονται δεν είναι καθόλου εκτός θέματος αφού για αυτά μίλησε ο Χριστόδουλος στην συνέντευξη.
Διαφωνώ για τις "αθώες" ρωσιδούλες(και λοιπές αλλοδαπές). Πήγαινε ρώτα κάποια απο αυτές να δεις τι θα σου πει. Οι περισσότερες γνωρίζανε που πάνε και τι θα κάνουν απο πριν, απλά όταν τις πιάνουν οι αρχές παριστάνουν τις αθώες και άβγαλτες. Σύμφωνοι υπάρχουν και αυτές που εξαναγκάζονται, αλλά αποτελούν εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Επίσης το να απελαθείς δεν είναι και τόσο σκληρή τιμωρία, αν για να αποφύγουν αυτό γίνονται πόρνες όπως λες... τότε εδώ γελάνε...
Λοιπόν, excellent έγραψα αυτό έτσι για να πω τί στο διάολο λογικό δεν είναι; Ωστόσο κατάλαβα πως αστειευόσουν :). Τώρα, η πορνεία μπορεί να μην είναι το θέμα αλλά πρέπει να συζητηθεί. Γιατί δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Η συζήτηση εστιάζει στους εκκλησιαστικούς ηγέτες που οι ιδέες τους είναι αυτές που έχουν πατηθεί από τον 17ο αιώνα και μετά. Η πορνεία είναι όχι η εύκολη λύση αλλά αυτήν που για κάποιες είναι αναγκέα. Επιπλέον αυτός ο κύριος που τις καταδικάζει είμαι σίγουρος πως αν ρωτήσει κάποιος κάποια από αυτές που καταδικάζει θα τον ξέρει σίγουρα. Και εύκολα λεφτά η πορνεία δεν είναι! Το επαναλαμβάνω. Για δείτε αυτους που παρκάρουν την bmw μπροστά στην εκκλησία. Αυτό δεν είναι εύκολο χρήμα; Και να φανταστείτε πως τα βγάζουν κοροιδεύοντας παππούδες και γιαγιάδες. Και ρωτάω εγώ ποιός χειρότερος η πόρνη ή αυτός ο κλέφτης; Που πάει κρουαζιέρα με πόσα εκατομμύρια δεν ξέρω και γω. Να σας πω μια περίπτωση. Καθόματσαν με την παρέα μου στο προαύλιο της εκκλησίας. Ήταν ακόμα γύρω στα είκοσι άτομα γύρω. Ξαφνικά σταματάει ο παππάς με την bmw μπροστά από την εκκλησιά. Μόλις τον είδα νευρίασα. Και αρχίζει να περνάει από έναν-έναν και να δίνει να του φιλήσουν το χέρι. Περνάει και από μένα και του δίνω μια θερμή χειραψία. Σαν να ένιωσε θιγμένος. Τί,σιγά ο Αλ Καπόνε είναι! Τέτοιο το θράσσος τον θρησκευτικών ταγών στην χώρα μας. Εύγε.
Επίσης το να απελαθείς δεν είναι και τόσο σκληρή τιμωρία, αν για να αποφύγουν αυτό γίνονται πόρνες όπως λες... τότε εδώ γελάνε...Ναι έχεις δίκιο... Συνήθως η απειλή είναι ο φόνος.
---
Ξαφνικά σταματάει ο παππάς με την bmw μπροστά από την εκκλησιά.Κατά τα άλλα: "Ο έχων δύο χιτώνας..."...
---
Η πορνεία είναι όχι η εύκολη λύση αλλά αυτήν που για κάποιες είναι αναγκέα. Επιπλέον αυτός ο κύριος που τις καταδικάζει είμαι σίγουρος πως αν ρωτήσει κάποιος κάποια από αυτές που καταδικάζει θα τον ξέρει σίγουρα. Και εύκολα λεφτά η πορνεία δεν είναι!Καλά ας μην φτάσουμε να λέμε και τέτοια... Ως επί το πλείστον οι περισσότερες θα μπορούσαν να κάνουν μία εργασία με την οποία όμως θα έπαιρναν λιγότερα χρήματα. Αυτό είναι που δε θέλουν, τα λιγότερα χρήματα με περισσότερο κόπο...
---
Φιλικά.
Ποιός έφτιαξε τις αμαρτίες; Δεν είναι σωστό να σκοτώνεις. Αφαιρείς κάτι πολύ σημαντικό, την ζωή. Δεν είναι σωστό να κλέβεις. Φυσικά. Να όμως αυτά μας τα διδάσκουν μόνο οι <<σοφοί>> πατέρες της εκκλησίας.Λες και δε μπορείς να τα καταλάβεις μόνος σου. Όταν καταδίκαζαν τον Λούθηρο στο έργο του βρήκαν και ένα ακόμη λάθος. Ήταν λέει υποκειμενικός ο τρόπος που εξέταζε την θρησκευτικη ιστορία.Χρησιμοποιούσε την Α.Γ ως μόνη πηγή που ' χε. Και έτσι άφηνε την παράδοση των Πατέρων στην άκρη. Γιατί και οι άλλοι δηλαδή τι κάνουν; Δεν μαθαίνουν και από πουθενά αλλού οι χριστιανοί. Από την παράδοση και από την Α.Γ. Που θέλω να καταλήξω; Μεγαλώνοντας σου δίνουν τις βάσεις για να γίνεις <σωστός>> χριστιανός. Και; Αυτά σου λέει ο χριστιανισμός αλλάζουν με τα χρόνια, με τις συνόδους που μόνο αυτοί αποφασίζουν για το τί πρέπει να πιστεύει ο καθένας.Οι θρησκευτικοί ταγοί. Και αν πεις κάτι άλλο είσαι αιρετικός. Και να μην πω και πιο παλιά. Μόλις ο χριστιανισμός ανήλθε και άρχισε να αποκτά δύναμη πολλοί αρχαίοι ναοι κάηκαν. Και ξέρετε κάτι τρελό. Στο βιβλίο θρησκευτικών έχει πως ο χριστιανισμός πρόσφερε περισσότερα πράγματα στον ελληνισμό. Ποιοί, οι Εβραίοι :mad: 6 προς 5 πράγματα.Τί κατήργησε η αρχαία Ελλάδα σε σχέση με τον χριστιανισμό; Ο χριστιανισμός δανείστηκε τελετουργίες από τον ελληνισμό ακόμα και από τους Παγανιστές.Και μετά καίγαν τους οπαδούς της Παλιάς Θρησκείας. Που να ξέρει ο σύγχρονος χριστιανός πως οι τελετές που προσκυνεί βασίζονται σε Παγανιστές και σε αρχαίους Έλληνες. :cool:Kαι μπείτε και δω να δείτε τί καραγκιόζηδες υπάρχουν http://www.oodegr.com/
Αγαπητέ φίλε, lifo, γειά σου! Αν το τελευταίο μήνυμα απευθύνεται σε εμένα (που μάλλον έτσι συμβαίνει, γιατί μεταξύ του προηγούμενού σου μηνύματος και αυτού μεσολαβεί μόνο το δικό μου), πρέπει να σου πω ότι το θεωρώ άσχετο με το μήνυμά μου. Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις... Εξήγησέ μου.
Όχι δεν λέω κάτι για σένα excellent. Tα λέμε.:)
Μα καλά τι περιμένετε νε πει ο εκπρόσωπος τις εκκλησιάς κ τι πιστικός να γίνει. Όποιος θέλει πιστεύει k σε κανέναν δεν βαλαν το μαχαίρι στο λαιμό κ ούτε τον υποχρέωσαν. Πολύ κατινες μου θυμίζετε.
Άντε γεια!
Dawnbringer
15-06-07, 13:28
Κατίνες?(Έχε χάρη που σέβομαι το χώρο και όσους παρακολουθούν αλλιώς θα σου απαντούσα σε παρόμοιο ύφος)
Κοίτα να δεις,όταν κάποιος κατέχει μια θέση η οποία του δίνει τη δυνατότητα να ακούγεται σε όλη την Ελλάδα μέσω των ΜΜΕ οφείλει να προσέχει τι λέει γιατί τίθεται υπό κρίση καθότι έχουμε δημοκρατία(?)...αντιλαβού;
Έχε χάρη που μιλάμε λίγο πιο πολυτισμένα. Μπορώ να σου πω πολλά πράγματα. Για αυτό πρόσεξε την γλωσσίτσα σου λίγο και πως μιλάς. Κατάλαβες; Όσο για το αν σε βάζουν να πιστέψεις άκου λίγο. Επειδή απ'ότι μου φαίνεται δεν ξέρεις να βλέπεις και τα πράγματα τόσο σωστά!Αφού γεννηθείς σου λεν ή πίστεψε ή τράβα στην Κόλαση. Ναί λοιπόν κανείς δεν σου βάζει το μαχαίρι στο λαιμό! Αλλά έμμεσα το κάνει. Και μην πεις όχι. Από μικρό σε απειλούν. Και πλήση εγκεφάλου! Άντε γειά και σε σένα και μάθε μίλα πρώτα και μετά ξαναέλα στο forum. :mad:
beetlejuice
15-06-07, 19:59
Μα καλά τι περιμένετε νε πει ο εκπρόσωπος τις εκκλησιάς κ τι πιστικός να γίνει. Όποιος θέλει πιστεύει k σε κανέναν δεν βαλαν το μαχαίρι στο λαιμό κ ούτε τον υποχρέωσαν. Πολύ κατινες μου θυμίζετε.
Άντε γεια!
Ηλιος δεν μπορω να καταλαβω με τι ψυχολογια το εγραψες αυτο το μηνυμα. Απο τη μερια μου πρεπει να σε ενημερωσω οτι δε βρισκεσαι σε διαδικτυακο καφενειο και τετοιες εκφρασεις που προσβαλλουν τους ανθρωπους που μπηκαν στον κοπο και κατεθεσαν τη γνωμη τους για τις αποψεις του προκαθημενου της ελληνικης εκκλησιας ειναι ανεπιτρεπτες. Σε συμβουλευω να ανακαλεσεις και να ληξει το θεμα εδω. :cool:
Δεν το λέω προσωπικά σε κανέναν απλά όταν ακούω αν είναι αμαρτία το σεξ κ αλλά μου κάνει λίγο παιδικό γυναίκειο. Ο εκπρόσωπος της εκκλησιάς σε αυτές τις ερωτήσεις απάντησε όπως έπρεπε, τι άλλο να έλεγε δηλαδή. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν.
Ανακαλώ παίδες . φυσικά δεν πήγαινε σε κανέναν προσωπικά :) Να είστε καλά.
Η(εις) σάρκα μίαν γίνετε με σκοπό και μόνο την τεκνοποίηση. Όσα τέκνα έλθουν από τον θεό είναι ευπρόσδεκτα. Αν ρωτήσετε ζευγάρια που ζουν με τον λόγο του θεού θα σας πουν ότι η οποιαδήποτε αντισύλληψη είναι αμαρτία.
Οι ιεραπόστολοι και οι λοιποί δημιουργοί του εκκλησιαστικού λόγου δείχνουν με αυτό τον τρόπο την ζωή που επιθυμεί η θρησκεία για τους πιστούς της. Όλοι αυτοί οι περιορισμοί είναι φτιαχτοί και κατά Χριστών (από εμένα) ανήθικοι. Ο ίδιος ο Χριστός ερωτεύθηκε (σάρκα ο έρως) την Μαγδαληνή και επιδίωξε την σχέση μαζί της, απόδειξη η Μαγδαληνή παραμένει κοντά του.
Οι ιεραπόστολοι (ξαναγυρίζω πίσω) δεν θέλουν το ζευγάρι κουρασμένο με επιδώσεις στην ερωτική πράξη, θέλουν όμως να υπάρχουν πολλά παιδιά. Ό σκοπός τους είναι καθαρά πολλαπλασιαστικός. Το ζευγάρι έτσι εκτονώνεται περισσότερο με την εργασία, άρα αποδίδει, και δημιουργεί περισσότερους ικανούς εργάτες δίχως ισχυρούς δεσμούς μεταξύ τους, η αμαρτία της αιμομιξίας, αλλά όλων με τον θεό. Πολλαπλασιαστείτε και κατακτήστε τον κόσμο, λένε οι γραφές.
Ά όσο για την αιμομιξία, αυτή, αν ποτέ νιώσετε ότι είστε λίγοι μεθύστε έναν συγγενή σας και αποπλανήστε τον, ευλογημένα
Για προβληματιστείτε λίγο.
Αν ρωτήσετε ζευγάρια που ζουν με τον λόγο του θεού θα σας πουν ότι η οποιαδήποτε αντισύλληψη είναι αμαρτία.
Aυτό είναι δυστυχώς αλήθεια. Η Εκκλησία οφείλει να αναθεωρήσει τις απόψεις της περί της αντισύλληψης, τη στιγμή που, φαντάζομαι, είναι πολύ χειρότερες οι εκτρώσεις.
Ο ίδιος ο Χριστός ερωτεύθηκε (σάρκα ο έρως) την Μαγδαληνή και επιδίωξε την σχέση μαζί της, απόδειξη η Μαγδαληνή παραμένει κοντά του
Είναι η γνωστή παράδοση που δεν υποστηρίζεται όμως από καμία σοβαρή πηγή, πέραν του κώδικα Ντα Βίντσι και ορισμένων άλλων δήθεν ερευνών και πηγών όπως τα κείμενα του Ναγκ Χαμάντι.
Ά όσο για την αιμομιξία, αυτή, αν ποτέ νιώσετε ότι είστε λίγοι μεθύστε έναν συγγενή σας και αποπλανήστε τον
Αναφέρεσαι προφανώς στην ιστορία του Λωτ και των θυγατέρων του. Άλλες εποχές άλλα ήθη. Σαφώς και είναι και κατακριτέα και κολάσιμη η αιμομιξία...
Tα παιδιά που κάνανε τις ερωτήσεις στο΄κ.Παρασκευα'ί'δη είναι φανερό πως έχουν έλλειψη πνευματικότητος και είναι μάλιστα φανερότερο ότι οι ερωτήσεις έγιναν για να γίνουν και να περάσουν την ώρα τους.
Καλά έκανε ο αρχιεπίσκοπος και τους απάντησε απλά και παιδικά γιατι τόσο θα δέχονταν το νοητικό τους όριο..
Απο κέι και πέρα δε νομίζω να ήταν πολύ διαφορετικότερες οι απαντήσεις ενός βουδιστή για παράδειγμα εαν απαντούσε σε ίδιας νοητικής αντίληψης άτομα..
Προσωπικά θα έκρινα το μορφωτικό του και κυριώς το συνθετικό κομμάτι της μορφώσεως του απο απαντήσεις που θα έδινε σε κάποιον με αληθινές πνευματικές αναζητήσεις και απορίες.Θα τον ρωτούσε για παράδειγμα για τις συνόδους,για το άκτιστο φώς για το οποίο τόσος λόγος έγινε το 14ο αιώνα,για την πορεία της ψυχής μέχρι την τελείωσή της, για την εκπόρευση του Αγίου πνέυματος και τόσα άλλα πνευματικά ζητήματα..
Τώρα εαν για τα εν λόγω παιδάκια η αναζήτηση τους αρχίζει και σταματά στο να κάνουν σέξ ,ας κάνουν. Δεν τους εμποδίζει κανένας αρχιερεας κλπκλπ...Ας είμαστε σοβαροί.
Φιλικά..
beetlejuice
20-07-07, 14:14
Tα παιδιά που κάνανε τις ερωτήσεις στο΄κ.Παρασκευα'ί'δη είναι φανερό πως έχουν έλλειψη πνευματικότητος και είναι μάλιστα φανερότερο ότι οι ερωτήσεις έγιναν για να γίνουν και να περάσουν την ώρα τους.
Καλά έκανε ο αρχιεπίσκοπος και τους απάντησε απλά και παιδικά γιατι τόσο θα δέχονταν το νοητικό τους όριο..
Μαλλον πρεπει να αντιστρεψεις το σκεπτικο σου και να αναρωτηθεις εαν οι θεσεις της εκκλησιας εκφραζουν ή α θες καλυπτουν τους σημερινους σκεπτομενους νεους. Και να εισαι σιγουρος πως οσο φαινομενικα "απλες" ηταν οι ερωτησεις τους, αλλο τοσο πιο συνθετες θα επρεπε να ειναι οι απαντησεις που θα λαμβαναν. Για την ενσταση σου, δε θα μπορουσα σαν νεος να μην ρωτησω για τον κυνηγημενο απο τους προκατοχους του Χριστοδουλου, θειο Ερωτα και για την προγαμιαια σεξουαλικη επαφη. Ειτε το θελομε ειτε οχι, σε ενα κοινωνικο στατους που ελεγχοταν μεχρι πριν μερικες δεκαετιες απο το ιερατειο, ειναι λογικο να αναδυονται τετοια θεματα ως συζητηση απο τους νεοτερους που αναζητουν διακαως μια ταυτοτητα.
Γενικά δεν είμαι οπαδός της χριστιανικής θεωρήσεως οπότε δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω.Βέβαια δεν θα ήθελα να αρχίσω να απαριθμώ τις εξ Ανατολών άλλες θεωρήσεις περί Σέξ .Πάντως καλό είναι όποιος θέλει να εξετάσει την διαρχική άποψη περί σέξ ,όπως το βλέπει η Γνωστικιστική κοσμοθεώρηση κλπ.
Γενικά πάντως για να μη τα πολυλογούμε πιστεύω πως το σέξ έχει υπερεκτιμηθεί σαν έννοια κατα κύριο λόγο(μη μιλήσουμε για τις τόσες θεωρείες που βασίστηκαν σ αυτό) αλλά και σα πράξη.
Καλό είναι ορισμένες φορές να σκεφτόμαστε απλά!Το σέξ είναι απαραίτητο για την υγεία του ανθρώπου,ψυχική-σωματική.
Τόσο απλά!Μέσω της απλότητας κατ'εμέ καταρίπτονται και τα ταμπού.
Τώρα όσον αφορά τον τρόπο που απάντησε ο Χριστόδουλος στα παιδιά κρίνω πως ήταν ο πρέπον γιατί πιστεύω πως είδε οτι τα παιδιά δεν είχαν και τα αγνώτερα κίνητρα.
Κατα την ταπεινή μου άποψη πάντα.
Συμφωνώ με τον burzum από την άποψη ότι τα παιδιά σήμερα έχουν απο-θρασυνθεί.
Βέβαια τους δώσαμε κι εμείς τις ευκαιρίες να γίνουν έτσι,αλλά κι αυτά νομίζουν πως το σεξ είναι κάτι που το κάνουμε στις τουαλέτες του σχολείου.
Δεν νομίζω πως και κάποιος άλλος πέραν του Χριστόδουλου θα έδινε πιο εμπεριστατωμένες απαντήσεις.
Οι απαντήσεις ήταν στο μέτρο του δυνατού και φυσικά ανάλογες του πνευματικού τους επιπέδου.
Τα παιδιά ακούν μόνο αυτά που θέλουν να ακούσουν,τα άλλα τα παραβλέπουν εντελώς.
Γνώμη μου πάντα....
xontro_mpizeli
04-02-08, 18:55
(για να μην ανοίξω καινούριο thread συζήτησης...)
Ο χρήστης 1bluescorpion ανέβασε στο youtube.com ένα video που έφταιξε ίδιος όπου φαίνεται ότι έθαψαν ανάποδα τον Χριστόδουλο!
Απλά πατήστε εδώ πάνω (http://www.youtube.com/watch?v=b1qxgTVaKO0&eurl=http://mpizelos.blogspot.com/) για να δείτε το video.
Έξυπνος ο τίτλος του video:
"Χριστόδουλε, σγχώρεσέ τους, είχαν αλλού το μυαλό τους..."
Τα σχόλια δικά σας . . .
(κλείνει η παρένθεση)
Ο Χριστόδουλος μίλησε στα παιδία με τρόπο ώστε ένας άνθρωπος πιστός να "αγιάσει". Πάντα η εκκλησία στους λόγους της θέλει τον άνθρωπο να γίνει "εικόνα" και "ομοίωση" του Θεού και αυτό το πετυχαίνει κάνοντας εγκράτεια σωματική και ψυχική. Κ στην σωματική εγκράτεια είναι η αποφυγή αυνανισμού και πόσο μάλλον του σεξ.
Με απλά λόγια, τους είπε ο μακαριστός Χριστόδουλος, την ιδανική εικόνα ενός καλού χριστιανού. Άλλωστε στον αρχιεπίσκοπο πήγανε και όχι σε σατανιστή. χαχαχα
Οι ιερείς μας μεταφέρουν αυτά που πρέπει να γνωρίζει κάθε άνθρωπος για να φτάσει την τελειότητα. Όποιος θέλει τα πιστεύει και τα ακολουθεί... Απλά έπρεπε να τους πεί κανένας δεν είναι αναμάρτητος εκτός από τον Κύριο... Θα τραβήξεις δλδ μια "παχιά" που και που!!!! Άνθρωποι είμαστε. Αν ήμασταν όλοι τέλειοι και αγαθοί, δε θα υπήρχε η εκκλησία στην τελική! Το θέμα είναι να καταλαβαίνουμε τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε να τα αποφύγουμε.
Εγώ φίλε Μπίζελε θα σου πω ότι ο καθένας λέει ο μακρύ και το κοντό του…
Αυτό δείχνει την ασχετοσύνη που μπορεί να έχει ο καθένας και το πώς μπορεί να κάνει κριτική για θέματα για τα οποία δεν έχει καμία σχέση, ούτε κατά διάνυα και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά είναι και τεμπέλης γιατί δεν κάνει τον κόπο να το ψάξει πριν βγάλει συμπεράσματα και ακόμη περισσότερο πριν βγάλει ένα βίντεο στην φόρα…
Από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι τον θάβουν ανάποδα; Επειδή το μνήμα έχει άλλη φορά; Πόσο άσχετος μπορεί να είναι κάποιος. Μάλλον ο φίλος που έβγαλε το βίντεο είχε αλλού το μυαλό του….
Τα μνήματα μπαίνουν με την φορά που βολεύει η τοποθεσία που είναι ο τάφος. Επειδή στα νεκροταφεία υπάρχουν διάδρομοι, για μπορούν να προσεγγίσουν τους τάφους οι δικοί τους, το μνήμα μπαίνει με τέτοια φορά ώστε να μπορεί αυτός που πλησιάζει να το βλέπει… Αντίθετα σύμφωνα με την Χριστιανική παράδοση ο νεκρός θάβεται με το κεφάλι στην Δύση, ανεξάρτητα με το που βλέπει το μνήμα. Δηλαδή σε ένα τετράγωνο που έχει τάφους γύρο, γύρο τα μνήματα δείχνουν πάντα προς την μεριά του δρόμου, ενώ το κεφάλι του νεκρού είναι προς την Δύση. Ακριβώς με την ίδια φορά έχει ταφεί και ο Σεραφείμ.
Τα μνήματα που βλέπουμε Βόρια ή Νότια πως βάζουν τους νεκρούς να κοιτάνε δυτικά? Τους στρίβουν το κεφάλι δεξιά ή αριστερά?
Μπορεί να έχουν γενικά το μυαλό τους αλλού οι "Ιεράρχες" αλλά αποκλείεται να έκαναν ένα τόσο χοντρό λάθος. Έστω ότι κάποιος έκανε αυτό το λάθος αποκλείεται να μην υπήρχε έστω κι ένας που να μη το καταλάβαινε. Δυστυχώς από δω και πέρα θα ακουστούν πολλά, πράγματα που θα μας απομακρύνουν από την ουσία, όπως γίνεται και σε όλες τις περιπτώσεις :rolleyes: Ασχολούμαστε με επουσιώδη πράγματα και χάνουμε τα σημαντικά. Και ειδικά στις μέρες μας με την ελευθερία που υπάρχει στο Ίντερνετ που ναι μεν είναι πολύ καλή αλλά από την άλλη είναι και δίκοπο μαχαίρι. Ο καθένας βγαίνει και παρουσιάζει ότι του κατέβει στο κεφάλι με αποτέλεσμα να δημιουργεί εντυπώσεις. Ακόμα και αν τα όσα λέει είναι αστήρικτα σπέρνει παρόλα αυτά τα ζιζάνια, η οποία αρχίζει και αναπαράγεται με γρήγορους ρυθμούς στο διαδίκτυο και γενικότερα στα ΜΜΕ.
Σε αυτή τη κατηγορία θα κατέτασσα το εν λόγω βίντεο. :(
xontro_mpizeli
05-02-08, 14:01
Πάντως το συγκεκριμένο video που παράθεσα στο προηγούμενό μου post το είδα να φιγουράρει σε ενημερωτικό site που έχει ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
Πάντως, όντως, όπως είπε και προηγουμένως η melian, χάνουμε (πάντα συμβαίνει αυτό) την ουσία και ασχολούμαστε με ανούσια πράγματα.
Τέλος πάντων...
5οος Αγγελος
05-02-08, 14:52
Καλησπέρα σε όλους,
Διάβασα την "συνέντευξη" του μακαριστού Αρχιεπισκόπου αλλά και τις τοποθετήσεις των συναδέλφων.
Για ακόμα μια φορά ένα μεγάλο ποσοστό αναλώθηκε σε απόψεις εκτός αυτών που ζητάει ο αρχικός συνάδελφοι μισοί βρίζουν τους παπάδες και οι άλλοι μισοί βρίζουν αυτούς που βρίζουν τους παπάδες.
Εάν όντως είναι πραγματική η συνέντευξη του μακαριστού ορθός απάντησε...
Παρακαλώ μην προλάβετε να βγάλετε συμπέρασμα σε αυτό που είπα, όταν λέω ορθός απάντησε εννοώ απάντησε συμφωνά με αυτά που διδάσκει η χριστιανική πιστή .
Θα ήταν λίγο παράτολμο να πει κάτι διαφορετικό όχι γιατί όπως είπαν κάποιοι επειδή φοβάται μην χάσει πιστούς, άρα και λεφτά, αλλά γιατί θα θεωρούνταν από τους υπολοίπους "σεβασμιωτατους" συναδέλφους του αλλά και από το πλήθος των "ευσεβών" πιστών του ανήθικος.
Καλός ή κακός τα λόγια και οι συμβουλές του ήταν αυτά που προτρέπουν έναν άνθρωπο να γίνει ενάρετος και εγκρατής σε ηδονές, καλός ή κακός η ηδονή για την εκκλησιά είναι μια αμαρτωλή πράξη και συναίσθημα που σε απομακρυνθεί από τους κόλπους του Θεού.
Τι να κάνουμε αυτά διδαχθήκανε αυτά λένε άσχετα εάν κάποιο ποσοστό των "Αγίων" πατερών της εκκλησιάς μας δεν τα τηρεί και αυτό γιατί πολύ απλά είναι άνθρωποι σαν όλους εμάς με πάθη αδυναμίες και συναισθήματα.
Οπότε ως σωστός παπάς έπρεπε να τα πει έτσι και καλά έκανε, άλλωστε κάτι άλλο θα ήταν πελεκυς στο κεφάλι του από πολλούς...
Στην ζωή μου έχω πάει μια φορά για εξομολόγηση και δεν ξαναπήγα όχι γιατί ο παπάς δεν ήταν αρεστός προς εμένα ίσα ίσα αυτό που κάναμε ήταν περισσότερο μια καλή συζήτηση με συμβουλές παρά εξομολόγηση αλλά γιατί ντρέπομαι να πω σε κάποιον αυτά που κάνω και αισθάνομαι αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι απόψεις που μου είχε πει τότε είναι ίδιες με αυτές του μακαριστού και το τελευταίο που μου είχε πει είναι ότι όλοι είμαστε ελευθέρα πλάσματα και μπορούμε να διαλέξουμε οποίο δρόμο θέλουμε, Εκείνος σου λέει πιο είναι το σωστό εσύ απλά επιλεγείς....
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.