PDA

Επιστροφή στο Forum : Λυγισμα κουταλιων.


φιλιππος
02-07-07, 16:54
Ειναι σχεδόν 2 χρόνια τώρα...
Όταν είχε έρθει ο Uri Geller στην Ελλάδα παρακολουθούσα και εγώ όπως και πολύς κόσμος την εκπομπή του κύρου Χαρδαβέλλα πού είχε ώς καλεσμένο τόν Uri Geller.
Όταν ο Uri Geller είπε να προσπαθήσουμε και εμείς εγώ το προσπάθησα και η αλήθεια είναι πώς τα κατάφερα.
Ακόμα μπορώ να λυγίσω κουτάλια η διάφορα μέταλα με τήν διαφορά οτί τωρα δεν είναι υποχρεωτικό να "τρίβω" το κουτάλι με τα δάχτυλά παρά μόνο να το κοιτάω...
Θα ήθελα όποιος το ειχε προσπαθήσει και τα κατάφερε να μου πεί εάν μπορεί να το κάνει και τώρα.
Και επίσης να μου παραθέσετε τίς απόψεις σας πάνω σε αυτό.

Ευχαριστώ
Καραλής Φίλιππος.

Ποσειδώνιος
02-07-07, 18:14
Εγώ θυμάμαι τότε με τις εκπομπές είχαμε τοποθετήσει ένα κουτάλι πάνω στην τηλεόραση όπως είχε πει ο Γκέλερ και όταν έβαζε τον κόσμο να φωνάζει για να λειτουργήσει το ρολόι μια στιγμή το κουτάλι έπεσε από την τηλεόραση. Εγώ αμέσως σκέφτηκα ότι ήταν συντονισμός μια και εκείνη την στιγμή που φώναζαν όλοι μαζί τα ηχεία της τηλεόρασης την δονούσαν περισσότερο. Όμως η σύντροφός μου ακόμα ισχυρίζεται ότι είδε το κουτάλι πρώτα να πηδά προς τα πάνω. Υπήρχε και ένα τρίτο άτομο στην παρέα. Ποτέ όμως ούτε τότε ούτε μετά δεν έτυχε να λυγίσουμε ή να επισκευάσουμε τίποτα.

Ο ίδιος ο Γιούρι είχε πει ότι κάποια άτομα καταφέρνουν να λυγίζουν κουτάλια και κλειδιά μόνο όμως όταν τον βλέπουν να το επιχειρεί και ποτέ αργότερα (παράδειγμα νομίζω είχε φέρει τα παιδιά του). Είχαν εμφανιστεί τότε κάποιοι θυμάμαι με λυγισμένα διάφορα ...

Τώρα αν εσύ μπορείς να το κάνεις όπως και ο Γκέλερ και μάλιστα όποτε θες και χωρίς τρίψιμο πρέπει να είσαι μοναδικός. Σου συνιστώ να έρθεις σε επαφή με τον Χαρδαβέλα που θα μπορέσει να σε φέρει (αν δει ότι έχεις ικανότητες) με τη σειρά του σε επαφή με τον Γιούρι Γκέλερ.

Litsa
02-07-07, 18:18
Εγώ έχω δει ταχυδακτυλουργούς που κάνουν ότι ακριβώς
έκανε και ο Γκέλερ και μάλιστα οι άνθρωποι αυτοί ομολογούν
πως είναι ένα απλό κόλπο.

excellent
02-07-07, 18:58
Εγώ έχω δει ταχυδακτυλουργούς που κάνουν ότι ακριβώς
έκανε και ο Γκέλερ και μάλιστα οι άνθρωποι αυτοί ομολογούν
πως είναι ένα απλό κόλπο.Το σημαντικό, αγαπητή μου, είναι πολλοί ισχυρίζονται ότι το έκαναν αυτό την ώρα της εκπομπής, όταν ήταν στα σπίτια τους. Βρες μου έτσω έναν ταχυδακτυλουργό που θα μπορέσει να κάνει κάτι τέτοιο. Εγώ προσωπικά είδα το εξής: χλευάζοντάς τον Geller -εγώ και κάποιοι φίλοι- έπιασα ένα ρολόι που είχε χαλάσει και άρχισα να του μιλώ... Το ρολόι δούλεψε. (το είχα πάρει προηγουμένως σε ειδικό τεχνίτη, και μου είπε να το πετάξω). Δεν μπορώ να το εξηγήσω.:cool:

Αν θα μπορούσα να βρω το βιντεάκι της εκπομπής, ίσως να μπορούσα να προχωρήσω σε ένα πρώτο -ρηχό- επίπεδο εξέτασης του "φαινομένου". Και ειδικά αν βρώ το βιντεάκι της εκπομπής, εννοώ αυτό από το αρχείο του καναλιού...:rolleyes:

Litsa
02-07-07, 19:20
Το ρολόι, δούλεψε και συνεχίζει να δουλεύει;
ή δούλεψε για λίγο και μετά ξανασταμάτησε;
Τώρα δηλαδή δουλεύει;
Τα περισσότερα χαλασμένα ρολόγια μπορούν να "δουλέψουν"
για λίγο αν μετακινηθούν.
Αν ο παρατηρητής "θέλει" να δει και ένα τηλεοπτικό θαύμα
τότε όλα είναι πιο εύκολα.

Η διαφορά του Γκέλερ με τους υπόλοιπους ταχυδακτυλουργούς
είναι στο "μύθο" που έχουν χτίσει για το άτομό τους και τις
επιδόσεις τους. Και σε αυτό έχουν βοηθήσει τα μέγιστα τα ΜΜΕ
τα οποία στη συνέχεια επωφελούνται από τις διαφημίσεις

Αν σου πει ο Χαρδαβέλας ότι θα φέρει ένα μάγο από την Αλβανία
που με την σκέψη λυγίζει κουταλάκια τότε μάλλον θα γελάσουμε
επειδή ο τάδε Αλβανός στερείται "μύθου" που ο Γκέλερ έχτισε
σιγά σιγά εδώ και πολλά χρόνια.

Deepest_Emotion
02-07-07, 19:21
Καλησπέρα,
Είχα εντυπωσιαστεί πολύ με τον Γκέλερ. Δεν ξέρω πως το κάνει και τι γίνεται αλλά θα σας πω και τι συνέβη σε μένα τότε με την εκπομπή. Ήμουν με φίλους στο σπίτι μου και παρακολουθούσαμε όλοι. Έβαλα ένα κουτάλι πάνω στη τηλεόραση όπως είπε και πήρα άλλο ένα στα χέρια μου. Όταν λοιπόν ο Γκέλερ είπε να τρίψουμε απαλά το κουτάλι και να πούμε «λύγισε», το έκανα και με μεγάλη μου έκπληξη το κουτάλι λύγισε!!!! Στη διάρκεια αυτή και συνεπαρμένοι με το γεγονός, είχαμε ξεχάσει το κουτάλι που έβαλα πάνω στη τηλεόραση και όταν «μας το θύμισε ο Γκέλερ» λέγοντάς να το κοιτάξουμε, προς μεγαλύτερη έκπληξη το είδαμε λυγισμένο. :eek: Μάλιστα είχε λυγίσει πιο πολύ από αυτό που είχα στα χέρια μου. Είχαμε μείνει όλοι. Αυτό που παρατήρησα αργότερα (μετά από λίγο καιρό), στο συρτάρι με τα μαχαιροπίρουνα, σχεδόν όλα τα κουτάλια και τα πιρούνια είχαν λυγίσει. Ακόμα έτσι είναι. Όχι όμως τόσο πολύ όπως βλέπαμε τα κουτάλια που λύγιζε ο Γκέλερ. Έχουν μια μικρή αλλά ορατή κλήση. Επίσης προσπάθησα να το κάνω και άλλες φορές και τις περισσότερες τα κατάφερα. Τελευταία ήταν πριν λίγους μήνες, που έκανα πλάκα στη μητέρα μου, ζητώντας της να κρατήσει την άλλη άκρη ενός κουταλιού. Μόλις το κουτάλι άρχισε να λυγίζει με κοιτούσε παράξενα και εκμεταλλεύοντας λίγο την κατάσταση της είπα μήπως έχει τίποτα χαλασμένο να της το φτιάξω, (με τον τρόπο του Γκελερ). :D Και μου είπε να της φτιάξω το μάτι της κουζίνας που εκείνες τις μέρες είχε χαλάσει. Είχε πλάκα. :D :D Φυσικά αυτό δε το έκανα γιατί δεν μπορώ. Ούτε τότε στην εκπομπή προσπάθησα.
Αν θυμάστε, τότε, ο Γκέλερ έκανε και κάτι με σχήματα. Που έπρεπε, όταν μας το έλεγε να βρούμε πιο σχήμα είχε ζωγραφίσει. Τα κατάφερα και σ’ αυτό. Δεν ξέρω αν ήταν τύχη. Αλλά αυτό με τα κουτάλια μου έμεινε.

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση, όταν έβγαζε φιλαράκια από τον σπόρο που κρατούσε. Δεν ξέρω αν ήταν κάποιο τρικ.
Επίσης δεν γνωρίζω αν είναι κάποιο τρικ που κάνει και αφού μπορεί να το κάνει μέσα από μια οθόνη και μαζί του σχεδόν όλος ο κόσμος, τι να πω; Μπράβο του. Αλλά πιστεύω πως είναι η δύναμη της θέλησης. Ο καθένας μπορεί να το κάνει, αρκεί να πιστέψει μέσα του ότι μπορεί. Όπως για παράδειγμα, αυτοί που μπορούν να μετακινήσουν πράγματα μόνο με το να τα κοιτάζουν. Δεν ξέρω να είμαι λάθος. Απλά αυτή είναι η γνώμη μου.

excellent
02-07-07, 19:43
Αν ο παρατηρητής "θέλει" να δει και ένα τηλεοπτικό θαύμα
τότε όλα είναι πιο εύκολα.Ειδικά εγώ δε νομίζω πως είμαι ένας τέτοιος παρατηρητής, αγαπητή μου.

Άλλωστε είπα: "χλευάζοντάς τον Geller -εγώ και κάποιοι φίλοι- έπιασα ένα ρολόι που είχε χαλάσει και άρχισα να του μιλώ...". Δεν ξέρω αν έγινε κατανοητό, αλλά "μιλούσα" στο ρολόι για πλάκα!:cool:
---
Το ρολόι "βούλιαξε" στη θάλασσα. STOP. Δεν την αδιάβροχο. STOP. Χάλασε. STOP. Το πέταξα. STOP.

φιλιππος
02-07-07, 22:11
Εγώ έχω δει ταχυδακτυλουργούς που κάνουν ότι ακριβώς
έκανε και ο Γκέλερ και μάλιστα οι άνθρωποι αυτοί ομολογούν
πως είναι ένα απλό κόλπο.

Λίτσα χωρίς να θέλω να σε προσβάλω μου φένεται πώς το οτιδήποτε δέν μπορεί να κατανοήσει ο νούς σου,με περίσσεια ευκολία το "πέτας στα σκούπιδια" θεορώντας το ψέμα,κόλπο η κάτι το οποίο μπορεί να εξηγηθεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο παρά να θεωρηθεί αληθινό.
Πολλοί άνθρωποι φοράνε παρωπίδες σε πολλά θέματα σχεδόν αγνοώντας τα
ή θεορώντας τα ψεύτικα λόγω προσωπικών πεποιθήσεων χωρίς σχεδόν να ακούσουν κάν τήν επιχειρηματολογία τής άλλης πλευράς.
Πάντως εγώ δεν έχω σπουδάσει ταχυδακτυλουργία και όμως μπορώ να το κάνω,μόνο απο ένα άνθρωπο ο οποίος θα μπορούσε να είναι ψεύτης αλλά με έκανε να καταφέρω κάτι το οποίο χωρίς αυτόν μπορεί και να μην το ήξερα κάν.

Litsa
02-07-07, 22:24
Ελεύθερα Φίλιππε, δε με προσβάλεις.
Δεν είπα ότι κάτι δεν το καταλαβαίνω και το απορρίπτω αλλά
έδωσα μια πληροφορία, είπα πως υπάρχουν ταχυδακτυλουργοί που
κάνουν τα ίδια ακριβώς κόλπα.
Δεν τίθεται θέμα να ακούσω ή όχι τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς,
ποια είναι αυτή η άλλη πλευρά δηλαδή;

Σκέψου αν ένας άνθρωπος σε έκανε σπουδαίο επειδή λυγίζεις μέταλλα,
πόσοι άλλοι πιο αξιόλογοι υπάρχουν και μπορούν να σε κάνουν πραγματικά
άλλον άνθρωπο με πολύ πιο αξιόλογες και χρήσιμες επιδόσεις.

Απλά πρέπει να το ψάξεις λίγο παραπέρα και να μην εμπιστεύεσαι και τόσο
πολύ τα ΜΜΕ και τους Χαρδαβέλες.

AVATARGR
02-07-07, 22:47
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Είδα το θεμα σου φιλε ΦΙΛΙΠΠΕ και βρηκα την εμπειρία σου ενδιαφέρουσα .
Δυστυχως εγώ προσπαθησα να το κανω αλλά ΤΙΠΟΤΑ.

Αυτο βεβαια δεν σημαίνει πως αφού δεν μπόρεσα να το κάνω εγω δεν
γινεται απο καποιους άλλους.

Αυτό που αναφέρει η φίλη Litsa...
<<είπα πως υπάρχουν ταχυδακτυλουργοί που
κάνουν τα ίδια ακριβώς κόλπα.>>

Απο ότι θυμάμαι ο Χαρδεβελλα κάλεσε κάποιους ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΥΣ να
κάνουν τα ίδια στην εκπομπη του αλλά δεν πατησε κανένας....

ΑΛΛΟ ΝΑ ΛΕΣ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΣ...

Ευχαριστώ.

Ποσειδώνιος
03-07-07, 00:37
Λοιπόν το θέμα εδώ δεν είναι αν πιστεύουμε ότι ο Γκέλερ είναι ταχυδακτυλουργός. Έχουμε εδώ, την μοναδική περίπτωση στον κόσμο που έχει την ίδια ικανότητα με τον Γκέλερ όποια στιγμή θέλει….

Πρέπει λοιπόν

1 Να το αποδείξει ...... διότι αν ισχύει ότι μπορεί να λυγίζει κλειδιά είναι σαν να βρήκαμε έναν δεύτερο .... δίσκο της Φαιστού

2 Αν μας το αποδείξει να τον βοηθήσουμε να κρατήσει την ανωνυμία του όσο κρίνει ότι χρειάζεται

3 Να έρθει σε επαφή με άτομα που δεν θα εκμεταλλευτούν αρνητικά αυτές ή τυχόν άλλες παρόμοιες ικανότητες που μπορεί να διαθέτει. Υπάρχει και το Mind Control.

Για αυτό νομίζω ότι πρέπει να έρθει σε επαφή με τον Γκέλερ. Τι στο καλό ρε Φίλλιπα αν μου συνέβαινε εμένα δεν θα το συζητούσα στο φόρουμ. Θα προτιμούσα να μην το αποκάλυπτα και θα πήγαινα κατευθείαν να βρω τον ίδιο τον Γκέλερ. Επαναλαμβάνω ό ίδιος ο Γκέλερ έχει πει ότι δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο που να λυγίζει κλειδιά χωρίς την παρουσία του αλλά πολλοί λυγίζουν όταν τον βλέπουν να το κάνει.

excellent έχω το βίντεο της εκπομπής αλλά πώς να στο στείλω; Αν ενδιαφέρεσαι και σκεφτείς τρόπο στην διάθεση σου. Στείλε πμ

Julliet
03-07-07, 01:30
Αυτό που θυμάμαι εγώ από εκείνη την εκπομπή με τον Γκέλερ ήταν τα εξής:
Είχαμε βάλει ενα κουτάλι πάνω στην τηλεόραση και κρατούσαμε από ένα εγώ και το άλλο άτομο που ήταν μαζί μου. Το κουτάλι που ήταν πάνω στην τηλεόραση είχε πάρει μια λυγισμένη κλίση. Αυτά που κρατούσαμε δεν είχαν κάτι ιδιαίτερο. Το περίεργο ήταν ότι τα κουτάλια που ήταν στην κουζίνα μέσα στο συρτάρι (σε άσχετο δλδ δωμάτιο) είχαν πάρει κι αυτά αυτή τη περίεργη κλίση!! Χαρακτηριστικά θυμάμαι πως για να φάμε την επόμενη μέρα αναγκαστήκαμε να "ισιώσουμε" τα πιρούνια!!

Ένα πιο περίεργο ήταν με ένα ρολόι. Ένα ρολόι παμπάλαιο που είχε δώσει η γιαγιά μου στην μαμά μου, το οποίο δεν λειτουργούσε. Λειτούργησε όμως μετά την εκπομπή! Το ρολόι λειτουργούσε για πολλούς μήνες!!

Τρίκ? Παιχνίδια του μυαλού? Πραγματικότητα? Who knows??

Φίλιππε ψάχτο!! Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Θα κατανοήσεις καλύτερα τον εαυτό σου.

Litsa
03-07-07, 06:29
Απο ότι θυμάμαι ο Χαρδεβελλα κάλεσε κάποιους ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΥΣ να
κάνουν τα ίδια στην εκπομπη του αλλά δεν πατησε κανένας....
ΑΛΛΟ ΝΑ ΛΕΣ ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΣ...


Τους ταχυδακτυλουργούς αυτούς τους είδα εγώ λίγες μέρες μετά τον Γκέλερ
σε άλλο κανάλι, τοπικό εδώ στη Θεσσαλονίκη. Έκαναν ακριβώς ότι έκανε και
ο Γκέλερ και δεν θα είχαν κανένα λόγο να μην πάνε και στην εκπομπή του
Χαρδαβέλα.

Ο Χαρδαβέλας προφανώς δεν κάλεσε τους κατάλληλους ταχυδακτυλουργούς
για λόγους τηλεθέασης.Σιγά μην κατέστρεφε την θεαματικότητα της εκπομπής του.
Άλλο λοιπόν να λες πως "κάλεσες" κάποιον και άλλο να μην τον έχεις
καλέσει αλλά να λες πως εσύ τον κάλεσες και αυτός δεν πάτησε.

Deepest_Emotion
03-07-07, 06:56
Επαναλαμβάνω ό ίδιος ο Γκέλερ έχει πει ότι δεν υπάρχει κανείς στον κόσμο που να λυγίζει κλειδιά χωρίς την παρουσία του αλλά πολλοί λυγίζουν όταν τον βλέπουν να το κάνει.

excellent έχω το βίντεο της εκπομπής αλλά πώς να στο στείλω; Αν ενδιαφέρεσαι και σκεφτείς τρόπο στην διάθεση σου. Στείλε πμ

Εδώ νομίζω πως κάνεις λάθος. Από όσο θυμάμαι, είχε πει ότι μπορεί να το κάνει ο καθένας αρκεί να το πιστέψει και χωρίς αυτόν. Δεν είναι βέβαια αυτά τα ακριβή του λόγια. Δεν θυμάμαι πως ακριβώς το είπε, αλλά η ουσία αυτή ήταν.

Όσο για το βίντεο, μπορείς να το ανεβάσεις στο rapidshare και να παραθέσεις το link εδώ.
;)

AVATARGR
03-07-07, 07:00
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Φίλη Litsa δεν αμφισβητησα αυτά που αναφέρεις.
Απλά κατέθεσα αυτά που άκουσα στην εκπομπή του ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ.

Επίσης πιστεύω πως θα πρέπει να σταθούμε και στην μαρτυρία της φίλης Julliet
που πιστεύω πως είναι καταλυτική.
(Προσωπικη εμπειρία)

Ευχαριστώ.

Antonia
03-07-07, 08:59
Πέρα από την Julliet (http://www.metafysiko.gr/forum/showpost.php?p=32586&postcount=12) έγραψε παρόμοια εμπειρία και η Deepest_Emotion (http://www.metafysiko.gr/forum/showpost.php?p=32568&postcount=6) .
Το θέμα μας όπως προαναφέρθηκε από τον Ποσειδώνιο δεν είναι ο Uri Geller ούτε ο Χαρδαβέλλας, ούτε οι ταχυδακτυλουργοί, οπότε καλό είναι να μην ξεφεύγουμε για να ακυρώσουμε το θέμα ή για να κλέψουμε τις εντυπώσεις με πληροφορίες που μας πάνε αλλού.
Ο φίλιππος έγραψε την εμπειρία του (γι' αυτό και βρισκόμαστε στην κατηγορία "Προσωπικές Εμπειρίες" και όχι στο θέμα Uri Geller και Πύλες του Ανεξήγητου) κι αυτή πρέπει να σχολιάσουμε. Φίλιππε, θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις να λυγίσεις κουτάλια ή ό,τι αντικείμενα θες μπροστά σε μια κάμερα και να μας στείλεις το βιντεάκι. Επίσης, αφού είσαι κάτοικος Αθηνών θα μπορούσαμε να κάνουμε μια συνάντηση (όσοι ενδιαφερόμενοι προσέλθετε) και να μας δείξεις από κοντά τις ικανότητές σου. Αυτό που προτείνει ο Ποσειδώνιος για προσπάθεια επικοινωνίας με τον Χαρδαβέλλα και μετά με τον Geller δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό. Ειδικά ο πρώτος φοβάμαι πως θα θέλει μόνο να σε εκμεταλλευτεί για νούμερα σε περίπτωση που αποδειχθείς αληθής, άρα και χρυσός (γι' αυτόν).

Θα ήθελα να ρωτήσω τα κορίτσια της παρέας που ανέφεραν πως τα κατάφεραν κι αυτές εκείνο το βράδυ αν το έχουν προσπαθήσει ξανά πρόσφατα. Αν ναι τι αποτελέσματα είχατε;;

AVATARGR
03-07-07, 09:09
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Εχεις δίκιο φιλη Antonia σχετικα με την έκταση του θέματος σε άλλες
παραμέτρους.
Αλλά λογο του ότι το θέμα είναι πολυ-διάστατο για αυτό έγιναν και οι αναφορές
σε άλλα προσωπα που σχετίζονται με το παρόν θέμα.

Εάν τυχόν γίνει μια συναντισει (όπως ανέφερε η Antonia) θα ήθελα και εγω να
συμμετάσχω γιατι πιστεύω πως θα είναι μια καλή εμπειρία.

Ευχαριστώ.

Deepest_Emotion
03-07-07, 10:20
Όπως είπα τελευταία φορά ήταν πριν λίγους μήνες για να κάνω πλάκα στη μητέρα μου και τα κατάφερα. Η μητέρα μου είχε μείνει να με κοιτάει και μάλιστα πήραμε άλλο ένα ίδιο για να τα συγκρίνουμε. Το έκανα κι άλλες φορές, πότε μόνη μου και πότε μπροστά σε φίλους. Όμως δε τα κατάφερνα πάντα. Ειδικά όταν ήταν μπροστά και οι φίλοι μου, γιατί δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ στο λύγισμα. Προσπάθησα να το κάνω και πριν λίγες ώρες, όμως δεν τα κατάφερα. :p Πρέπει να σας πω, ότι όταν λύγιζαν, δεν λύγιζαν τόσο όσο μπορούσε ο Γκέλερ μέχρι και να κοπεί. Μόνο το κουτάλι που είχα στη τηλεόραση τότε, λύγισε πιο πολύ από τα άλλα. Μερικές φορές δεν λυγίζανε στο σημείο που είδη έχουν την κλίση τα κουτάλια, αλλά εκεί που τρως. Πολλά από τα πιρούνια έχουν μείνει καμπυλωτά εκεί. Μακάρι να είχα τον τρόπο να τα φωτογραφίσω και να τα ανεβάσω εδώ. Αλλά και πάλι θα μπορούσαν οι φωτογραφίες να μην θεωρηθούν έγκυρες, γιατί ο καθένας θα σκεφτόταν ότι μπορεί να τα λύγισα κανονικά και να σας κοροϊδεύω. Και είναι λογικό αυτό. Κι εγώ δε θα μπορούσα να το πιστέψω αν δεν το έβλεπα ζωντανά. Επίσης υπήρχε περίπτωση να στραβώσουν ελάχιστα. Παράδειγμα κάποια από τα δόντια του πιρουνιού να πάρουν ένα ελάχιστο κυματιστό σχήμα.
Θα ήθελα να πάρω μια φράση της Λίτσας, που λέει : «Σκέψου αν ένας άνθρωπος σε έκανε σπουδαίο επειδή λυγίζεις μέταλλα» και να διευκρινίσω για μένα, ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου σπουδαίο που κατάφερα να το κάνω, έστω και στο ελάχιστο. Το όλο θέμα το έχω πάρει στη πλάκα. Αντίθετα, όμως από τον Φίλιππο, που δεν γνωρίζω αν θεωρεί τον εαυτό του σπουδαίο γι’ αυτό, αλλά νομίζω ότι πήρε πιο ζεστά το θέμα και άρχισε να το εξασκεί σε σημείο να φτάσει όπως λέει να το κάνει μόνο με το να κοιτάει.
Θα ήθελα να ρωτήσω τον Φίλιππο αν το λύγισμα που καταφέρνει, είναι μεγάλο ή μικρό. Δηλαδή αν καταφέρνει να τα λυγίζει, είτε τρίβοντάς τα είτε κοιτάζοντας τα τόσο, όσο μπορούσε και ο Γκέλερ. Επίσης, αν μερικές φορές αντί να λυγίσουν, στραβώνουν.

Julliet
03-07-07, 11:52
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξαναπροσπάθησα να κάνω κάτι παρόμοιο εκτός από εκείνη τη φορά, αν και είχα δει σε κασέτα ξανά την εκπομπή.

Τώρα μου ήρθε και κάτι που μου είχε πει η θεία μου εκείνο το καιρό που είχε γίνει το όλο θέμα με τον Γκέλερ. Μου είχε πει ότι πρίν κάποια χρόνια ο Γκέλερ είχε έρθει στην Ελλάδα για κάποια σεμινάρια. Τότε είχε πάει μια φίλι της. Είχαν κάνει το "κολπο" με τον σπόρο. Και έμειναν όλοι κατάπληκτοι όταν είδαν στο χέρι τους να ανθίζει!! Δεν ξέρω πόσο "κόλπο" μπορεί να είναι αυτό, από την στιγμή που το έκαναν όλοι μέσα στην αίθουσα!!

AVATARGR
03-07-07, 12:00
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Όλα αυτά που μας καταθέτουν οι φίλες Julliet και Deepest_Emotion είναι πέρα
κάθε κριτικής.
Είναι αυθεντικές αλλά ταυτόχρονα δεν έχουν να κερδίσουν ΤΙΠΟΤΑ.

Απλά θα θέσω ένα ερώτημα...
Πιστεύετε πως υπάρχουν μέσα στον κάθε έναν από εμάς δυνάμεις που δεν τις
γνωρίζουμε ??

Ευχαριστώ.

Julliet
03-07-07, 12:05
Εγώ το πιστεύω!! Έχουμε πάρα πολλές δυνατότητες, αυτό είναι σίγουρο. Το δύσκολο είναι να τις βρούμε, να τις καταλάβουμε και να τις αξιοποιήσουμε. Κάποιος μπορεί να το ανακαλύψει σε κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής του όταν βρίσκεται πχ σε κάποια κατάσταση έντονων συναισθημάτων ή σε έντονη ψυχολογική κατάσταση. Άλλοι μπορεί να μην το ανακαλύψουν ποτε...

AVATARGR
03-07-07, 12:17
Πάλι εδώ....

Φίλη Julliet και εγώ αυτό πιστεύω....
Όλα οσα αναφέρεις....
<<Κάποιος μπορεί να το ανακαλύψει σε κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής του
όταν βρίσκεται πχ σε κάποια κατάσταση έντονων συναισθημάτων ή σε έντονη
ψυχολογική κατάσταση.>>
Πιστεύω πως αυτά που αναφέρεις (ίσως και καποια άλλα) ειναι το "ΚΛΙΚ" που
θα ανοίξει το φώς να ξυπνησουν οι όποιες δυνάμεις...

Ευχαριστώ.

φιλιππος
03-07-07, 13:09
Αντίθετα, όμως από τον Φίλιππο, που δεν γνωρίζω αν θεωρεί τον εαυτό του σπουδαίο γι’ αυτό, αλλά νομίζω ότι πήρε πιο ζεστά το θέμα και άρχισε να το εξασκεί σε σημείο να φτάσει όπως λέει να το κάνει μόνο με το να κοιτάει.

Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να κάνω παραθέτοντας την προσωπική μου εμπειρία σε αυτό το φόρουμ θα ηταν να προβάλλω τον εαυτό μου δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα να γίνει μια συνάντηση με όσα άτομα το επιθυμούν φυσικά και να πιστωποιηθεί αυτό που λέω.


Θα ήθελα να ρωτήσω τον Φίλιππο αν το λύγισμα που καταφέρνει, είναι μεγάλο ή μικρό. Δηλαδή αν καταφέρνει να τα λυγίζει, είτε τρίβοντάς τα είτε κοιτάζοντας τα τόσο, όσο μπορούσε και ο Γκέλερ. Επίσης, αν μερικές φορές αντί να λυγίσουν, στραβώνουν.


Είναι αναλόγως την προσπάθεια που καταβάλλεις κατά τη διάρκεια το λυγισμάτος υπάρχουν και κάποιες φορές στις οποίες το κουτάλι εχει σπαάσει.
Πάντως το να στραβώσει δεν έχει και πολύ μέγαλη διαφορά απο το να λυγίσει.

Οποιαδήποτε απορία έχετε επί του θέματος στείλτε πμ η γράψτε το στπ topic.

AVATARGR
03-07-07, 13:18
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε ΦΙΛΙΠΠΕ σε όποια συνάντηση και να κάνετε σχετικά με το θέμα θα ήθελα
(εάν είναι δυνατόν) να παρεβρισκόμουν.

Ευχαριστώ.

φιλιππος
03-07-07, 13:22
No problem!!!!

R-b-t3r
03-07-07, 13:32
Τώρα μου ήρθε και κάτι που μου είχε πει η θεία μου εκείνο το καιρό που είχε γίνει το όλο θέμα με τον Γκέλερ. Μου είχε πει ότι πρίν κάποια χρόνια ο Γκέλερ είχε έρθει στην Ελλάδα για κάποια σεμινάρια. Τότε είχε πάει μια φίλι της. Είχαν κάνει το "κολπο" με τον σπόρο. Και έμειναν όλοι κατάπληκτοι όταν είδαν στο χέρι τους να ανθίζει!! Δεν ξέρω πόσο "κόλπο" μπορεί να είναι αυτό, από την στιγμή που το έκαναν όλοι μέσα στην αίθουσα!!
Ο σπόρος ήταν δικός τους από το σπίτι ή τον πήραν από εκεί?
Έχει τεράστια σημασία γιατί έχω ακουστά ένα ταχυδακτυλουργικό τρυκ που μπορεί να το κάνει αυτό και μάλιστα σε τέτοια κλίμακα.

Να με συγχωρείτε που είμαι σκεπτικιστής πάνω στο θέμα αλλά ξέρω παιδιά που κάνουν ταχυδακτυλουργικά και το λύγισμα κουταλιών είναι μέσα στο πρόγραμμα και είναι τρυκ όχι κάτι άλλο.

Αν βέβαια υπάρχει μια τέτοια ιδιότητα στους ανθρώπους τότε μένει να αποδειχθεί εργαστηριακά γιατί μέχρι τότε ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει.
Με τα παραπάνω δεν θέλω να θίξω κανέναν που παρέθεσε τις εμπειρίες του αλλα να καταθέσω τον προβληματισμό μου. :)

Deepest_Emotion
03-07-07, 15:20
AVATARGR
Ναι, το πιστεύω αυτό, συμφωνώ με τη Julliet και μαζί σου επίσης.

Φίλιππε,
απλά να ξέρεις ότι με αυτό που έγραψα (που δεν γνωρίζω αν θεωρεί τον εαυτό του σπουδαίο γι’ αυτό), το είπα απλά και μόνο γιατί αν δεν το έγραφα θα φαινόταν σαν να λέω ότι αυτό κάνεις. ;)

R-b-t3r
Δεν θίγεις κανέναν, είναι λογικό να έχεις απορίες αλλά και αμφιβολίες.
Το συγκεκριμένο με τα κουτάλια κτλ απλά ξέρω ότι έγινε, πραγματοποιήθηκε μπροστά στα μάτια μου και μπροστά στα μάτια φίλων μου, το έκανα η ίδια. Αν είναι κάποιο τρικ δε το γνωρίζω. Δε ξέρω τι όνομα να του δώσω. Όσο αναφορά τώρα για τους σπόρους και τα άλλα, δεν τα προσπάθησα. Έτσι δεν μπορώ να έχω γνώμη για αυτά. Απλά με εντυπωσιάσανε. :)

Julliet
03-07-07, 16:33
Rbt3r τι να σου πω...Μάλλον από εκεί τους πήραν...Όχι είναι πολύ σημαντικό να "ψάχνεις" τέτοια θέματα και συμφωνώ μαζί σου. Και εγώ δεν τα πιστεύω τόσο εύκολα. Πιθανόν να είναι όλα ένα κόλπο, αλλά δεν νομίζω πως πρέπει να τα απαξιώνουμε όλα πριν τα ερευνήσουμε...

Carvallio
04-07-07, 12:11
Καλησπερα.Διαβασα οτι ο φιλος μας απο εδω μπορει να λυγιζει κουταλια.Αν δεν ειχα δει απο κοντα τον Geller τοτε θα ημουν σιγουρος οτι μας δουλευε ολους.Τωρα κραταω τις επιφυλαξεις μου.Τι θα λεγατε αν τον μαζευαμε ολοι καπου να το κανει μπροστα μας?

R-b-t3r
05-07-07, 10:30
Rbt3r τι να σου πω...Μάλλον από εκεί τους πήραν...Όχι είναι πολύ σημαντικό να "ψάχνεις" τέτοια θέματα και συμφωνώ μαζί σου. Και εγώ δεν τα πιστεύω τόσο εύκολα. Πιθανόν να είναι όλα ένα κόλπο, αλλά δεν νομίζω πως πρέπει να τα απαξιώνουμε όλα πριν τα ερευνήσουμε...
Γενικά δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να έχουν οι άνθρωποι τέτοιες δυνάμεις, αλλά με την κατάσταση που επικρατεί πλέον και με τους τσαρλατάνους που κυκλοφορούν ανάμεσά μας που αποζητούν να θησαυρίσουν εις βάρος μας, δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. ;)

Κρίμα γιατί θολώνουν τα νερά και δεν μπορείς να βρείς αυτό που ψάχνεις...

Carvallio
05-07-07, 12:55
Φιλιππε.Περιεγραψε μας λιγο πως το κανεις ολο αυτο.Τι γινετε δηλαδη με το κουταλι κτλ....

Ποσειδώνιος
06-07-07, 10:32
Ουφ, τέλειωσα το ανέβασμα της εκπομπής με τον Geler στο rapidshare τελικά. Έβγαλα τις διαφημίσεις και έραψα τρία κομμάτια σε ένα. Λείπει όμως ένα κομμάτι στη μέση που δεν θυμάμαι πόσο μεγάλο ή μικρό είναι.

Σε αυτή την εκπομπή πορείτε να δείτε
- την παρουσίαση του Geler στο ελληνικό κοινό
- το βίντεο – ρεπορτάζ από την συνάντηση του Χαρδαβέλα με τον Geler όπου τον δείχνει, επίσης, να κάνει το πείραμα με το κουτάλι μπροστά στον δημοσιογράφο και αυτό κόβεται.
-τα πειράματα με τα ρολόγια, τις πυξίδες, τους σπόρους και τα σχήματα
-Την τηλεπαθητική του προσπάθεια για να κόψουν οι τηλεθεατές το κάπνισμα
-Διάφορους που καταφθάνουν στο στούντιο με στραβωμένα πιρούνια και κλειδιά .

Το αρχείο έχει συμπιεστεί (rar) και μοιραστεί σε 7 μέρη από τα οποία τα 6 είναι περίπου 95mb και το τελευταίο 18mb.

Μπορείτε να κατεβάσετε τα 7 μέρη από τα παρακάτω λινκ.
http://rapidshare.com/files/40982554/Gelxar.part1.rar
http://rapidshare.com/files/41063164/Gelxar.part2.rar
http://rapidshare.com/files/41127709/Gelxar.part3.rar
http://rapidshare.com/files/41206024/Gelxar.part4.rar
http://rapidshare.com/files/41264562/Gelxar.part5.rar
http://rapidshare.com/files/41287892/Gelxar.part6.rar
http://rapidshare.com/files/41291601/Gelxar.part7.rar

Επιπλέον οδηγίες προς … ναυτιλλόμενους.
-Από εκεί που μας πάει το λινκ επιλέγουμε «free».
-Στην επόμενη σελίδα διαλέγουμε από πού θα κατεβάσουμε το (κάθε) αρχείο και πληκτρολογούμε ότι βλέπουμε για τον έλεγχο.
-Πατάμε «download via….» . Το πλαίσιο των windows για αποθήκευση εμφανίζεται.
Πολύ απλό. Δεν δίνουμε στοιχεία ούτε πληρώνουμε για το ανέβασμα ή το κατέβασμα.
Όταν και μόνο όταν κατεβάσετε και τα 7 μέρη αποσυμπιέστε και θα έχετε το αρχείο ταινία της εκπομπής. Βεβαιωθείται ότι έχετε codecs για dvix,xvid,ac3 κτλ για να μην έχετε προβλήματα με την αναπαραγωγή.

Litsa
07-07-07, 11:49
Καλημέρα,

επιτρέψτε μου και μένα να συνεισφέρω με μερικά βιντεάκια που αλίευσα απ το youtube
και στην σελίδα των σκεπτικιστών, (στο τελευταίο Link) έχει και ένα βιντεάκι πολύ κατατοπιστικό που μπορείτε να κάνετε download.

http://www.youtube.com/watch?v=M9w7jHYriFo&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=BJSxsbToLeE&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=V1Y7QR314xA&mode=related&search=

http://www.skepticreport.com/psychicpowers/urispoon.htm

Ποσειδώνιος
07-07-07, 19:13
Το κομμάτι που λείπει από το βιντεο της εκπομπής που δίνω παραπάνω δείχνει τον Γκέλερ να φτιάχνει ένα ρολόι, μετά με ένα παιδάκι να λυγίζουν μέχρι κοπής ένα κουταλάκι και τέλος σχεδιάζει τηλεπαθητικά το σχέδιο που κάποιος άλλος έχει κάνει. Μπορείτε να τα βρείτε εδώ (Highlights της εκπομπής μάλλον από το δελτίο ειδήσεων του Alter την επόμενη μέρα)

http://www.youtube.com/watch?v=zLgV5P-PmUE&mode=related&search=

τώρα ρε παιδιά για τα video της Λίτσας τι να πω; Εγώ φαίνεται δεν είμαι τόσο έξυπνος να μπορώ να καταλάβω πως εξαπατά τρίβοντας τον αντίχειρά του. Ο κύριος Randi από την άλλη βλέπω ότι δεν ασχολείται μόνο με τον Γκέλερ. Για κάθε τι παράδοξο μας φωτίζει… Από αστρολογία μέχρι ομοιοπαθητική. «Θα ναι σοφός αυτός πολύ μεγάλος αφού μπορεί και ανθρώπινα μιλεί , απ‘ τις Ινδίες φερμένος ποιος το ξέρει πόσα βιβλία μαζί του να χει φέρει, με ποιους σοφούς μίλησε και πόσα γνωρίζει στων γραμματικών τη γλώσσα…..»

Το βίντεο των σκεπτικιστών δεν παίζει (σε μένα) μπορείς μόνο να διαβάσεις την ανάλυση. Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω. Μα αφού δεν μας λεν τι κάνει. Τι εννοούν ότι το κάνει με την δύναμη των χεριών του; Για δοκιμάστε να κόψετε ένα κουταλάκι με τη δύναμη σας να δείτε πόση ώρα χρειάζεστε. Ύστερα έχουμε δει στα video ότι η ενέργεια συνεχίζει να λυγίζει το κουτάλι χωρίς να το σπρώχνει κανείς από πουθενά.
Το μόνο ταχυδακτυλουργικό που θα μπορούσε να κάνει είναι να ανταλλάξει το κουτάλι με κάποιο ειδικό. Αλλά φανταστείτε πόσα είδη κουταλιών θα έπρεπε να κουβαλά για να μοιάζει με αυτό που θα του δώσουν κάθε φορά. Ή κλειδιών; Ελάτε τώρα παιδιά θα τον είχαν τσακώσει 40 χρόνια τώρα. Ύστερα αυτό το βίντεο των σκεπτικιστών αναρωτιέμαι … Τόσο καλά βίντεο υπάρχουν αυτό βρήκαν οι πανέξυπνοι να αναλύσουν. Σένα εστιατόριο ο Γκέλερ τρώει με μια παρέα και τους λυγίζει το κουτάλι…..

Όμως πηγαίνοντας εκεί βρήκα άλλα video με τον Γκέλερ. Υπάρχουν ουουου. Όρεξη να έχει κανείς να ψάχνει στο video google…..
Να μερικά έτσι για ……τους λιγότερο έξυπνους.

Σε αγγλική εκπομπή (καλή ποιότητα βίντεο και slow motion στο λύγισμα του κουταλιού )
http://www.youtube.com/watch?v=F9FbSAsOZb8&mode=related&search=

μια από όλα (καλό σαν ντοκυμαντέρ μιλά ο ίδιος)
http://www.youtube.com/watch?v=D7DxxE3XLQY&mode=related&search=

αντιμέτωπος με επιστήμονες του ερευνητικού ινστιτούτου του Στάνφορτ σε τηλεπαθητικά τεστ (είναι 4 μέρη στο σύνολο αυτό είναι το 2 μέρος)
http://www.youtube.com/watch?v=9TvTnjwVOIY&mode=related&search=

Πάντως το θέμα μας είναι ο Φίλιππος και τον να βγάλουμε ψεύτη τον Γκέλερ είναι άσχετο. Μπορεί ο Φίλιππος να μπορεί να λυγίζει κουτάλια ενώ ο Γκέλερ να κάνει ταχυδακτυλουργικά. Αν και αυτοί οι επιστήμονες που από την δεκαετία του 70 εξετάζουν τον Γκέλερ και τον έχουν πει φαινόμενο νομίζω θα μπορούσαν να καταλάβουν τον ταχυδακτυλουργό εύκολα.

Αλήθεια ξέρετε τι δεν βρήκα; Κάποιο καλό video με ταχυδακτυλουργό που κάνει ότι κάνει και ο Γκέλερ….. Μπορεί κανείς να βοηθήσει;

Litsa
08-07-07, 12:26
Το βίντεο των σκεπτικιστών δεν παίζει (σε μένα) μπορείς μόνο να διαβάσεις την ανάλυση. Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω. Μα αφού δεν μας λεν τι κάνει. Τι εννοούν ότι το κάνει με την δύναμη των χεριών του; ….. Μπορεί κανείς να βοηθήσει;

Για το βίντεο των σκεπτικιστών που δεν μπορείς να δεις υπάρχει και στο Youtube

http://www.youtube.com/watch?v=EMcg_6lj0SI&mode=related&search=

Πρόσεξε στο τέλος του βίντεο που σε ανύποπτο χρόνο το κουταλάκι από
"ελαφρώς λιγισμένο" όταν το δίνει στους θεατές είναι εντελώς παραμορφωμένο. Έχουν μεσολαβήσει μερικά δευτερόλεπτα που ο
γκέλερ πιέζει το κουταλάκι με τα δυό του χέρια. Τόσο απλό.

Άντε, και καλά μπάνια, καλά να περνάτε.

excellent
08-07-07, 13:34
Ναι, Λίτσα μου, αλλά όπως θα είδες σε video της εκπομπής του Χαρδαβέλλα, ο Geller έκανε το κουταλάκι να κοπεί στο σημείο που το άγγιζε και εκτός αυτού το έκανε και πολύς κόσμος από το σπίτι του.

Έτσι δεν είναι;

Άντε, και καλά μπάνια, καλά να περνάς.

skeptic
08-07-07, 19:24
Βγήκε και νορβηγός "Γκέλερ" ο οποίος κάνει κλάσης ανώτερο λύγισμα κουταλιών από τον πρώτο "δάσκαλο" της απατεωνιάς.
Δείτε:
http://www.youtube.com/watch?v=69GMr3RlpgU&NR=1

O γκέλερ είναι πλέον μπάς-κλάς. :rolleyes:

Litsa
08-07-07, 20:54
εκτός αυτού το έκανε και πολύς κόσμος από το σπίτι του.
Έτσι δεν είναι;

Για να δούμε αν είναι "έτσι" και όχι "αλλιώς" πρέπει να το εξετάσουμε κάτω από
συνθήκες που θα είναι απόλυτα ελεγχόμενες από τους κριτές και όχι ελεγχόμενες
από τον Γκέλλερ.

Σκέψου, ο Γκέλλερ είναι δισεκατομυριούχος, πόσο θα του στοίχιζε σε κάθε show
να έχει και μερικούς ημέτερους ; Τίποτα.
Σκέψου ότι 2-3% ακροαματικότητα παραπάνω σε ένα κανάλι από ένα άλλο και μιλάμε
γοα τεράστιο χωρό εκατομυρίων από τις διαφημίσεις. Δεν είναι παίξε γέλασε.

Αλλά ας σκεφτούμε και το άλλο.
Τότενες εγώ δεν είχα internet και μου είχε κάνει εντύπωση το όλο θέμα. Τώρα που
έχω internet με μερικά κλικ στο youtube έμαθα για αυτά που δεν μου είχε δείξει
η τηλεόραση και τα ΜΜΕ τότες. Ο Χαρδαβέλας δηλαδή σαν επαγγελματίας δημοσιογράφος
και ας πούμε "ειδικευμένος" στο μυστηριακό θα έπρεπε (θα όφειλε) να γνωρίζει και
τον Randi και το ότι πολύς κόσμος λυγίζει κουταλάκια και παρόμοια. Ο Χαρδαβέλας
γιατί ΠΟΤΕ δεν ενημέρωσε το κοινό του για τις "έρευνες" που απομυθοποιούν το
φαινόμενο Γκέλερ ? Γιατί έπρεπε να τα μάθω εγώ από το youtube?

Για ποιο λόγο λοιπόν να μην θεωρήσω και τον Χαρδαβέλα "μέρος του τρυκ" ;
Έκανε την τηλεθέασή του και τώρα συνεχίζει ακάθεκτος την δημοσιογραφική του καριέρα
αλλά ΠΟΤΕ δεν είχε το θάρρος να ενημερώσει πολύπλευρα και αντικειμενικά το κοινό του.
Είναι ένας δημαγωγός λαικιστής λοιπόν και όσα δείχνει "ύποπτα" και του συρμού.




Εγώ φαίνεται δεν είμαι τόσο έξυπνος να μπορώ να καταλάβω πως εξαπατά τρίβοντας τον αντίχειρά του.
Ο κύριος Randi από την άλλη βλέπω ότι δεν ασχολείται μόνο με τον Γκέλερ. Για κάθε τι παράδοξο μας φωτίζει…
Κατ αρχάς να μην το υποβαθμίσουμε στο είπεδο της εξυπνάδας αλλά ας το δούμε στο επίπεδο εμπειρίας.
Σε πρώτη φάση είδαμε στο internet δεκάδες που κάνουν τα ίδια ακριβώς και ομολογούν πως είναι κόλπο
και ότι "κλέβουν". Το τι ακριβώς κάνουν, αν κατάλαβα καλά υπάρχουν πολλές version οπότε
θα μπορούσαμε να αναλωθούμε σε δαιδαλώδεις υποθέσεις επί υποθέσεων.
Πάντως είναι τρυκ και κάτω από απόλυτα ελεγχόμενη από δημοσιογράφο περιβάλλον ο
Γιούρι Γκέλερ γέλαγε και ψέλιζε αμήχανα και δε κουνήθηκε βελόνα που λένε.
Επίσης ο κύριος Randi έχει καταθέσει 1000000 δολάρια σαν award σε όποιον αποδείξει
σε εργαστηριακό περιβάλον τις υπερφυσικές ικανότητές του και κανένα μέντιουμ ή άλλος
τηλεπαθητικός ή υπερφυσικός δεν κατόρθωσε να το κερδίσει, οπότε ας μην είμαστε τόσο κακοί μαζί του.



Όμως η σύντροφός μου ακόμα ισχυρίζεται ότι είδε το κουτάλι πρώτα να πηδά προς τα πάνω.
Η σύντροφός σου μπορεί όντως να είδε το κουταλάκι να αναπηδά χωρίς αυτό να έγινε απαραίτητα
και στην πραγματικότητα. Είδα κάποιο ντοκυμαντέρ πριν λίγες μέρες στο Σκαι TV που έδειχνε
πόσο εύκολα ένας μάρτυρας μπορεί να "ξεγελαστεί" από στιγμιαίες παρατηρήσεις και να
πιστεύει ακράδαντα ότι "είδε".

Και γω έχω μια εμπειρία που δεν μπόρεσα ΠΟΤΕ να εξηγήσω.
Είχα χάσει ένα πολύ σημαντικό έγγραφο που είχε πολύ μεγάλη αξία για μένα.
Έψαχνα να το βρώ πολλές μέρες, είχα κάνει το σπίτι άνω κάτω που λένε.
Άρχισα να υποψιάζομαι μήπως μου το έκλεψαν ή μήπως καταστράφηκε και για
περισσότερο από 2 βδομάδες ότι σκουπίδια πέταγα τα περνούσα από έρευνα
μην τυχόν και κατά λάθος το πετάξω.

Μια ωραία Κυριακή, αφού το είχα σχεδόν ξεγράψει, έφκιαξα μια ωραία Φανουρόπιτα
και έκανα και τα "μαγικά", δηλαδή είπα τα λόγια στον Άγιο Φανούρι. . . Την
Φανουρόπιτα την έφτιαξα απόγεμα ας πούμε 4 το μεσημέρι, σε μισή ώρα βρήκα αυτό
που είχα χάσει και μάλιστα σε σημείο που είχα ψάξει επανειλημμένα. Αυτό λοιπόν
ποτέ δεν το εξήγησα, έλεγξα όλες τις πιθανές εξηγήσεις αλλά καμία δεν ικανοποιούσε.
Υπήρξαν δύο εξηγήσεις, ότι είχα στραβωθεί και η Φανουρόπιτα έδρασε καταλητικά ή
ότι κάποιος μου το είχε πάρει και το ξαναέβαλε στη θέση του εκείνη τη μέρα.



Ακόμα μπορώ να λυγίσω κουτάλια η διάφορα μέταλα με τήν διαφορά οτί τωρα δεν είναι υποχρεωτικό
να "τρίβω" το κουτάλι με τα δάχτυλά παρά μόνο να το κοιτάω...

Αγαπητέ μου Φίλιππε, έχω όλη την καλή διάθεση να παρακολουθήσω με σοβαρότητα
την εμπειρία σου και χωρίς να θέλω να το εκλάβεις αυτό ως προσβολή ή ειρωνία
θα πρέπει και συ να δείξεις κατανόηση στο γεγονός ότι έχουν δεί "τόσα" τα μάτια μας
οπότε εκ των πραγμάτων οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί και απαιτητικοί.
Φυσικά το ότι εμείς (εγώ αν προτιμάς) είμαστε "κουμπωμένοι" σε τίποτα δεν πρέπει να σε πτοεί.

excellent
08-07-07, 23:05
Σκέψου, ο Γκέλλερ είναι δισεκατομυριούχος, πόσο θα του στοίχιζε σε κάθε show
να έχει και μερικούς ημέτερους ; Τίποτα.
Σκέψου ότι 2-3% ακροαματικότητα παραπάνω σε ένα κανάλι από ένα άλλο και μιλάμε
γοα τεράστιο χωρό εκατομυρίων από τις διαφημίσεις. Δεν είναι παίξε γέλασε. Για ποιο λόγο λοιπόν να μην θεωρήσω και τον Χαρδαβέλα "μέρος του τρυκ" ;
Έκανε την τηλεθέασή του και τώρα συνεχίζει ακάθεκτος την δημοσιογραφική του καριέρα
αλλά ΠΟΤΕ δεν είχε το θάρρος να ενημερώσει πολύπλευρα και αντικειμενικά το κοινό του.
Είναι ένας δημαγωγός λαικιστής λοιπόν και όσα δείχνει "ύποπτα" και του συρμού. Σε αυτό που λες για τον Uri Geller ίσως να έχεις δίκιο, αλλά δεν πιστεύω ότι ο Χαρδαβέλλας θα έκανε κάτι τέτοιο.

Νομίζεις ότι εγώ θεωρώ σωστό να αποδεχθώ κάτι που η επιστήμη δεν εξηγεί, δεν είναι επιστημονικά λογικό; Το μόνο που με έπεισε ήταν το ρολόι που έφτιαξε (το δικό μου εννοώ...). Αν δεν μου συνέβαινε αυτό, να είσαι σίγουρη ότι θα ήμουν ο πρώτος που θα τον κατέκρινε τον Geller!

Litsa
09-07-07, 09:22
. . . αλλά δεν πιστεύω ότι ο Χαρδαβέλλας θα έκανε κάτι τέτοιο.
Αποδεδειγμένα όμως έκανε άλλα χειρότερα (δεν μας ενημέρωσε επαρκώς) και απέφυγε
να κάνει σωστά την δουλειά του και στην συνέχεια. Αν δεν υπήρχε το internet
και το youtube ας πούμε, εγώ δεν θα γνώριζα.


Νομίζεις ότι εγώ θεωρώ σωστό να αποδεχθώ κάτι που η επιστήμη δεν εξηγεί,
Η επιστήμη έχει πολλά που δεν μπορεί να εξηγήσει, η διαφορά όμως με αυτό το φαινόμενο
(γκέλερ) είναι πως το έχει εξηγήσει και το έχει απομυθοποιήσει.


Το μόνο που με έπεισε ήταν το ρολόι που . . .
Τα περισσότερα χαλασμένα ρολόγια μπορούν να λειτουργήσουν για λίγο
και να ξανασταματήσουν, άλλωστε δεν νομίζω πουθενά στο κόσμο να υπάρχει
συνεργείο επισκευής ρολογιών ή άλλων συσκευών (π.χ. αυτοκινήτων) που να
επισκευάζει τα χαλασμένα προιόντα δια της Γκελέριας οδού, σκέψου δηλαδή
να σου χαλάσει το αυτοκίνητό σου στο δρόμο, να καλέσεις erxpress service
και αντί να έρθει κανένας μάστορας με εργαλεία και καλώδια να σου έρθει
κανένα συνεργείο Ινδών και να κάνουνε "διαλογισμούς" και προσευχές και
να φωνάζουνε όλοι μαζί "αυτόκινητο τρέξε"


υγ
χίλια συγνώμη για το τελευταίο ειρωνικό κομμάτι αλλά δεν άντεξα ρε παιδιά.

excellent
09-07-07, 10:06
Η επιστήμη έχει πολλά που δεν μπορεί να εξηγήσει, η διαφορά όμως με αυτό το φαινόμενο
(γκέλερ) είναι πως το έχει εξηγήσει και το έχει απομυθοποιήσει. Το ελπίζω. Ξέρεις αν υπάρχει κάποια επιστημονική ομάδα που να έχει βγάλει κάποιο σχετικό πόρισμα; Δεν το έχω ψάξει καθόλου το θέμα, γιατί κατά βάθος δεν με ενδιαφέρει και πολύ.
---
Όσον αφορά στο ρολόι μάλλον έχεις δίκιο... Είχε χαλάσει και έτυχε εκείνη τη στιγμή που έλεγε ο geller στην εκπομπή: "δούλεψε", άρχισε να λειτουργεί. Θα σταματούσε βέβαια αργότερα, αν δεν έκανε "μπάνιο" στη θάλασσα και χαλούσε οριστικά...

Πολύ περίεργες συμπτώσεις...

skeptic
09-07-07, 11:30
Ο γκέλερ έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει επιτυχώς όταν έρχεται αντιμέτωπος με πείραμα εργαστηριακών συνθηκών.
Και δεν τον έχει ξεσκεπάσει μόνο ο Ράντι αλλά έχει προδοθεί και μόνος του από διάφορες εκπομπές που έχει κάνει.
Ο άνθρωπος είναι απατεώνας πως να το κάνουμε.
Αν έλεγε ότι είμαι ταχυδακτυλουργός και αυτά που κάνω είναι illussions (αλα κόπερφιλντ δλδ) δεν θα με πείραζε αλλά αυτό που με ενοχλεί είναι ότι πάει να περάσει τα ταχυδακτυλουργικά τρυκ που κάνει ως δήθεν πνευματιστικές δυνάμεις που στην ουσία όμως δεν κατέχει.
Δυστυχώς οι άνθρωποι εξαπατούνται πολύ εύκολα και τα θύματα είναι πολλά από αυτούς τους σαλτιμπάγκους.
Ο Γκέλερ συγκριτικά είναι η πιο ελαφριά περίπτωση υπάρχουν όμως και πολύ χειρότεροι και επικίνδυνοι απατεώνες που μπορούν να σηκώσουν ολόκληρες περιουσίες από τα θύματα τους. Ο Ράντι είχε ξεσκεπάσει ένα τηλευαγγελιστή ο οποίος έκανε ψευτοθαύματα και ψευτοπροβλέψεις. Στην πραγματικότητα του μιλούσε η γυναίκα του μέσω ενός ραδιοακουστικού που είχε κρυφά στο αυτί του δίνοντας του τις ..."πληροφορίες". Ο Ράντι το ανακάλυψε αυτό χρησιμοποιώντας ένα ραδιοσκάνερ.
Ο τηλευαγγελιστής απατεωνίσκος φαλήρησε μετά από αυτό, αλλά σήμερα ο θεομπέχτης επανήρθε ξανά πουλώντας στην Τι-Βι μπουκαλάκια με δήθεν θαυματουργικό νερό.
Οδηγάει πόρσε και μένει σε μια πολυτελέστατη επαυλη..

excellent
09-07-07, 12:17
Πολλή σημασία έδωσα στο θέμα "Geller" και δεν του αξίζει.
---
Δεν πρόκειται να ξανα-συμμετάσχω στο θέμα, γιατί το θεωρώ υποδεέστερης σημασίας.
---
Σύνοψις: Είμαι βέβαιος ότι τα περισσότερα από αυτά που έκανε ο Geller ήταν κόλπα. Είμαι όμως και βέβαιος ότι είδα μία απομακρυσμένη επισκευή ορολογίου που δεν μπορώ να εξηγήσω.
---
Σας παρακαλώ μην ξανα-αναφερθείτε σε εμένα, γιατί θα σας προσβάλλω αφήνοντας αναπάντητο-ασχολίαστο ό,τι και να πείτε.
---
Φιλικά,

Litsa
09-07-07, 15:05
. . . Ο Ράντι είχε ξεσκεπάσει ένα τηλευαγγελιστή ο οποίος έκανε ψευτοθαύματα και ψευτοπροβλέψεις. Στην πραγματικότητα του μιλούσε η γυναίκα του μέσω ενός ραδιοακουστικού που είχε κρυφά στο αυτί του δίνοντας του τις ..."πληροφορίες". Ο Ράντι το ανακάλυψε αυτό χρησιμοποιώντας ένα ραδιοσκάνερ.
. . .

Το ένα link που έχω βάλει δείχνει και τον ποποφ τον
τηλεευαγγελιστή που κάνει το σόου και ακούμε και την
γυναίκα του που του κάνει και χιούμορ από το ραδιοσκανερ
του Ράντι

Αν άκουσα καλά του λέει η γυναίκα του
"έλα γλύκα! με ακούς ? αν δεν με ακούς έχεις πρόβλημα . . . "

Τέλος πάντων.

Deepest_Emotion
09-07-07, 19:39
Παιδιά χωρίς να έχω δει ακόμα τα βίντεο που βάλατε, γιατί πριν λίγο γύρισα από ταξίδι και είπα να δω τι κάνετε. Όμως έχω δει διάφορα βίντεο που μερικά τον δείχνουν ως απατεώνα και άλλα απλά δείχνουν τι κάνει. Τέλος πάντων, δεν ξέρω βρε παιδιά αν ο Γκέλερ είναι απατεώνας και κάνει τρικ και κόλπα, όπως κι αν άλλοι κάνουν το ίδιο για να πλουτίσουν, όμως τόσος κόσμος που κατάφερε να λυγίσει τα κουτάλια, όπου μέσα σε αυτόν τον κόσμο έτυχε να είναι και ο Φίλιππος και η Julliet κι εγώ, πως το εξηγείτε; Και ας αφήσουμε τον υπόλοιπο κόσμο γιατί μπορούμε εύκολα να πούμε ότι είναι στημένοι και πολλά ακόμα για να κάνουν εκπομπές να ανεβάσουν θεαματικότητες κτλ. Αλλά στα ίδια μου τα χεράκια που λύγισε το κουτάλι; Ή πάνω στην τηλεόραση που δεν το άγγιξε κανείς και λύγισε ακόμα πιο πολύ; Τι συνέβη εκεί. Γιατί να έκανα τρικ εγώ για να ξεγελάσω τους φίλους μου, δεν μπορώ, δεν ξέρω, μαύρα μεσάνυχτα από τρικ. Να είχαμε όλη την ίδια φαντασία ότι λύγισαν τα κουτάλια επηρεασμένοι από αυτά που ακούσαμε από την εκπομπή, λίγο δύσκολο, γιατί μετά το λύγισμα τα κρατούσαμε και τα κοιτούσαμε ώρα για να καταλάβουμε ότι έχει συμβεί και πως. Και κάθε φορά που κατάφερνα να λυγίσω ένα κουτάλι ή ένα πιρούνι είτε μόνη μου είτε παρουσία φίλων κτλ, πάντα έπαιρνα ένα άλλο για να το συγκρίνουμε και να δούμε τι διαφορά.

skeptic
09-07-07, 21:24
Deepest Emotion λυπάμαι που σε απογοητεύω αλλά αν δεν μπορείς να αναπαράγεις αυτό που ισχυρίζεσε ότι πέτυχες κάτω από επαναλαμβανόμενες και ελεγχόμενες συνθήκες εργαστηρίου είναι σαν να μην έχεις κάνει τίποτα. ..και έχω 1000λόγους να μην δεχτώ αυτό που είπες αλλά ένας μου αρκεί, η κοινή λογική.
Ο σκεπτικισμός και του ξυράφι του όκαμ σ'αυτές τις περιπτώσεις είναι απλά αμείλικτος.

υγ: Γιατί όταν τον γκέλερ τον έβαλαν κάτω από αυτό ακριβώς το τεστ, απέφυγε να κάνει οτιδήποτε λέγοντας ότι δεν νοιώθει καλα; Και όλα αυτά προβλήθηκαν στην Τι-Βι όλο αυτό το φιάσκο. Και όμως υπάρχει ακόμα κόσμος που τον πιστεύει.. Τι να πει κανείς... Ο νορβηγός πάντως κάνει καλύτερα τρυκ. Και φυσικά ο Κόπερφιλντ. Τουλάχιστον αυτοί είναι ειλικρινείς με τον ευατό τους και το κοινό τους. Παραδέχονται ότι είναι ταχυδαχτυλουργοί.

Deepest_Emotion
10-07-07, 00:37
Δεν με απογοητεύεις καθόλου. Ούτε θέλω να πω ότι λυγίζοντας ένα κουτάλι με τον τρόπο που είπε ο Γκέλερ, έκανα κάτι σπουδαίο κτλ. Εντυπωσιάστηκα από αυτά που έκανε, μου άρεσε που το κατάφερα κι εγώ. Αν θα μπορούσα να το κάνω κάτω από επαναλαμβανόμενες και ελεγχόμενες συνθήκες, σου απαντώ ειλικρινέστατα ότι ίσως να μη το κατάφερνα. Όπως είπα και σε άλλο post πολλές φορές δε το κατάφερα και ειδικά παρουσία φίλων που μου το ζητούσαν. Αν αυτή μου η απάντηση σου λέει ότι τελικά δεν έκανα τίποτα, είναι δικαίωμά σου να πιστέψεις αυτό. Δεν το κατάφερνα, γιατί δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ. Για να σου δώσω να καταλάβεις, είναι σαν γράφεις ένα μάθημα όπου είσαι διαβασμένος και να έχεις τον καθηγητή πάνω από το κεφάλι σου και να σε αγχώνει. Αυτό λοιπόν μπορεί να συμβεί σε μένα ή στον καθένα, αλλά δεν μπορώ να το (πολύ) δεχτώ να συμβεί πχ. στον Γκέλερ που υποτίθεται ότι το έχει μέσα του και το παίζει στα δάχτυλα. Ναι, εκεί κάπου λες ότι κάτι δεν πάει καλά. Όμως λέγοντας αυτά και όσα είπα στο προηγούμενο post δεν θέλω να πείσω κάποιον ότι ο Γκέλερ είναι αληθινός ή απατεώνας, απλά εστιάζω πιο πολύ τη συζήτηση σε αυτά που κατάφερε ο απλός κόσμος. Απλά έτυχε αυτό να ξεκινήσει και να μαθευτεί με τον Γκέλερ. Μιλάω για αυτό που είδα με τα μάτια μου και αυτό που έκανα με τα χέρια μου κτλ. Άλλωστε γι αυτό και πήρα μέρος στη θέμα. Είναι κάτι που το έκανα και πιστεύω πως μπορεί να το έκανε και να το κάνει πολύς κόσμος.
Το βρίσκω πολύ λογικό να μην το πιστεύεις ή να μη με πιστεύεις. Κι εγώ δε θα το πίστευα αν δεν το έκανα. Κάπου θα κολλούσα καθώς άκουγα ότι το έκαναν τόσοι άνθρωποι, αλλά κάπου θα έλεγα ότι είναι στημένο.
Δεν ξέρω αν θα μπορούσες να το κάνεις βλέποντας τα βίντεο που ανέβασε ο Ποσειδώνιος. Θα σου πρότεινα να το προσπαθήσεις και όποιος άλλος θα ήθελε. Όχι όμως να το κάνεις με τελείως «αρνητικό» σκεπτικό. Αν γίνεται και τα καταφέρεις, δεν θα αποδείξεις αν ο Γκέλερ είναι ok ή απατεώνας, απλά θα δεις μερικά πράγματα αλλιώς. Σαν να βλέπεις μερικά πράγματα που έχεις διαβάσει ή ακούσει λιγάκι από πιο κοντά. ;)