PDA

Επιστροφή στο Forum : Το σπιτι της μαγισσας??

Jovitaki
13-07-07, 14:16
Σκεφτηκα να γραψω για ενα περιεργο σπιτι που εχω δει στα συνορα Κυψελης-Πατησια.Σε να στενο δρομο αν και αρκετα κεντρικο υπαρχει ενα σπιτι σαν νεοκλασσικο αλλα παρουσιαζει καποιες ιδιομορφιες.Ειναι χτισμενο με τρεις πυργισκους μπροστα του σε χρωματα γηινα προς καφε..θυμιζει πολεμιστρα αλλα με σχετικα τριγωνικα παραθυρα..θα μπορουσε να ειναι σπιτι μαγισσας τα χρονια του Μεσαιωνα.Δεν κατοικειται φυσικα..ειναι σπασμενα τα παραθυρα και σφραγισμενες οι πορτες..ειναι περιεργο που δεν το γκρεμισαν ποτε για να φτιαξουν πολυκατοικια μια που ολα τα υπολοιπα χτισματα του δρομου ειναι πολυκατοικιες.Προσωπικα σκεφτομαι να το ερευνησω και να τραβηξω και φωτογραφιες.Αν καποιος γνωριζει κατι θα ηθελα να μαθω κατι για αυτο το περιεργο σπτι.Χαρακτηριστικο ειναι οτι πολλοι που περνουν απο εκει μολις φτασουν κοντα του αλλαζουν πεζοδρομιο και ενας φιλος μια φορα που το συζηταγαμε μου ειπε οτι αν και θεωρει αρκετα ορθολογιστη τον εαυτο του δυσκολευεται να περασει μπροστα απο αυτο το σπιτι σαν κατι να τον διωχνει μακρια οπως ετσι νιωθω και εγω..Αν καποιος ξερει κατι ας διαφωτισει..θα κανω κι εγω την ερευνα μου...

tsilof
13-07-07, 14:39
Jovitaki καλώς ήρθες στην κοινότητα του μεταφυσικού ;)
Το σπίτι αυτό΄όπως το περιέγραψες μου θύμισε το "κλασσικό" (πλέον) στοιχειωμένο της Βασ.Ολγας στη Θεσ/νικη.

Άντε, αφού αν κατάλαβα καλά περνάς αρκετά συχνά από εκεί, βγάλτο μια φωτογραφία και ανέβασέ την σε επόμενο ποστ σου.

Για το γιατί δε το γκρεμίσαν ακόμη, μάλλον είτε επειδή θα φοβούνται ,είτε επειδή θα ανήκε σε καμιά ζάμπλουτη γριά και θα το άφησε προίκα σε κανέναν που δε θα μπορούν να βρούν :D :D

Αναμένωμεν φωτό :)

Ophelia
13-07-07, 18:32
Jovitaki παίρνουμε κάμερες, χάρτες και λοιπά σύνεργα και ξαμολιώμαστε για έρευνα! ;)

Antonia
18-07-07, 10:44
Θα βοηθούσε αρκετά αν μας έλεγες την ακριβή του τοποθεσία, οδό και αριθμό δηλαδή για να μπορεί όποιος θέλει να κάνει την προσωπική του έρευνα.
Ευχαριστώ!

Jovitaki
18-07-07, 23:23
Λοιπον για οποιον ενδιαφερεται ειναι στην οδο Θηρας στην περιοχη της Κυψελης κοντα στο νουμερο 57.Ξεχωριζει γιατι ειναι το μοναδικο εγκατελειμμενο και περιεργο σπιτι σε στυλ μονοκατοικιας αναμεσα σε παρα πολλες πολυκατοικιες..Ευχαριστω για το ενδιαφερον Αντωνια και σημειωνω οτι κι εγω ετοιμαζω την ερευνα για αυτο το σπιτι και σε λιγο διαστημα θα εχω και φωτογραφικο υλικο!!!

Jovitaki
01-08-07, 16:30
Λοιπον οπως ειχα πει θα εφερνα περισσοτερες πληροφοριες για το σπιτι στην Κυψελη που μοιαζει με μαγισσοσπιτο...πηγα με την Ophelia....η οποια βοηθησε παρα πολυ στην συλλογη φωτογραφικου υλικου και θα ανεβασει εκεινη τις φωτογραφιες εδω στο site.Το σπιτι εχει μια περιεργη αρχιτεκτονικη που δεν δινει καν την εντυπωση σπιτιου απο Ελλαδα...ηταν σφραγισμενες οι πορτες με λουκετα και οσο κι αν προσπαθησαμε δεν μπορεσαμε να βρουμε περασμα...η πορτα του σπιτιου ηταν μισοσπασμενη και τα παραθυρα σφραγισμενα...εκεινο που εκανε εντυπωση και στις δυο μας ηταν ενα συμβολο στο τελευταιο οροφο στο κεντρο πριν την ταρατσα που εμοιαζε με πολεμιστρα περισσοτερο.Ηταν μια μαρμαρινη πλακετα με σκαλισμενο ενα αλογο αφηνιασμενο περιπου...δεν μπορω να ξερω αν αυτο σημαινει κατι...η αυλη ειχε κακτους παρα πολυ ψηλους σχεδον 2 βαλε μετρα...θα ενημερωσω με περισσοτερες λεπτομερειες οταν ανεβασει η Ophelia τις φωτογραφιες....

Ophelia
01-08-07, 16:53
Το σπίτι στην οδό Θύρας...

http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/Frontview.jpg

http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/Frontview2.jpg

Η κεντρική είσοδος...

http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/Frontdoor2.jpg

Άποψη του δεξιού πύργου...

http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/Righttower.jpg

Ophelia
01-08-07, 16:58
Η 'πολεμίστρα' με το άλογο...

http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/Topwindowcrest.jpg

Άποψη του πίσω κήπου...

http://i187.photobucket.com/albums/x259/OpheliaL/Gardenontherightgoingtothebackofhou.jpg

Mordiel
05-08-07, 11:41
Το στυλ που έχει ο σχεδιασμός του κτιρίου είναι όντως ασυνήθιστο για τα δεδομένα της ελλάδας. Τέτοιου είδους αρχιτεκτονική συναντάται βασικά σε άλλες ευρωπαικές χώρες.
Δεν θεωρώ όμως πως είναι ορθό με την πρώτη κι όλας να χαρακτηρίζεται ως μαγισσόσπιτο εξαιτίας αυτού του στοιχείου.

... Πέρα από αυτό, ίσως θα μπορούσε κανείς να αναζητήσει κάποιες πληροφορίες για το κτίριο και κάποιον τυχόν ιδιοκτήτη του σε κάποια αρμόδια αρχή (στην πολεοδομία ή στον δήμο της περιοχής). Με το ενδιαφέρον της πιθανότητας να αγοράσει το οικόπεδο εκείνο ας πούμε ...
Μια ιδέα απλώς ανέφερα.

Akalyptos
05-08-07, 15:21
Για το έμβλημα ρίξτε μια ματιά εδώ http://www.fleurdelis.com/meanings.htm στο "Horse (See also Seahorse)" και στο http://www.fleurdelis.com/horses.htm στο HR4.
Το είδος του κτηρίου θεωρείται νεοκλασικό
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκευθείτε την Εθνική Βιβλιοθήκη όπου υπάρχει αρχείο τέτοιων ακινήτων της Αθήνας.

lifo
05-08-07, 18:46
Συγγνώμη ρε παιδιά βλέπετε να έχω γράψει πουθενά στο θέμα <<λέτε όλοι χαζομάρες>>. Ορκίζομαι πως εγώ δεν το βρήκα. Και το είπα και στο μπιζέλι. Δεν έγραψα εγώ κάτι τέτοιο. Συγγνώμη και αλήθεια δεν το έγραψα αυτό:)

Άπαν
05-08-07, 19:40
Για να κλείσει το θέμα με το ποιος έγραψε τι ,παραθέτω ένα screenshot με τη δημοσίευση που διέγραψε ο συντονιστής xontro_mpizeli

http://img54.imageshack.us/img54/360/picture1ue4.png

Η διεύθυνση IP του διεγραμμένου post ταυτίζεται με αυτή που χρησιμοποίησες στο άμεσα προηγηθέν.

Δεν υπάρχει θέμα,κάποιος που είχε πρόσβαση στο υπολογιστή σου έκανε αυτή την άστοχη δημοσίευση.Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο θέμα απλά λίγο περισσότερη προσοχή.Δε νομίζω ότι "ακουμπάνε" κανένα, τέτοιες αφοπλιστικές κρίσεις...

Παρακαλώ για ο,τιδήποτε άλλο να χρησιμοποιηθούν προσωπικά μηνύματα.Τα άσχετα posts θα διαγραφούν μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
Καλή συνέχεια.

echosan
08-08-07, 09:10
Πάντως είναι ένα πανέμορφο σπίτι και είναι κρίμα που κάποιος, έστω και το κράτος (ναι καλά) δεν το επισκευάζει.

pain of salvation
24-06-08, 22:44
θα ήθελα να παραθέσω μια προσωπική εμπειρία. σε ηλικία 13-14 χρονών υποθέτω πως ήμουν, πήγαινα κατασκήνωση στο μάτι (δε θυμάμαι που είναι και ακριβός ) εκεί λοιπόν ειχα βρει ένα δωμάτιο-φυλακή θα το έλεγα, γεμάτο ανθρώπινους σκελετούς και στον γύρο χώρο από το σπιτάκι αυτό κόκαλα ανθρώπων. προσπάθησα πολλές φορές να μπω αλλά δε μπορούσα να σπάσω της αλυσίδες και τα παράθυρα είχαν κάγκελα. θα ήθελα jovitaki να ψάξω να το βρω αυτό πάλι!!!! :) .

Jovitaki
24-06-08, 22:55
Η αληθεια ειναι οτι στην εξερευνηση μου με την Οφηλια στο συγκεκριμενο σπιτι δεν βρηκαμε ιχνος ανθρωπινης παρουσιας εκτος απο καποιες γατες.
Αυτο που λες φιλε pain ειναι συνταρακτικο...
ειναι δυνατον να πεθαναν ανθρωποι και να μην θαφτηκαν?
σε ενα δωματιο-φυλακη?και κανεις δεν τους αναζητησε?
Θα σου προτεινα να ανοιξεις ενα θεμα να μας παρουσιασεις την εμπειρια σου και αν μπορεις να βρεις το σπιτι αυτο ξανα με φωτογραφικο υλικο...

Fallen angels
25-06-08, 10:34
το κτίριο που απεικονίζετε στις φωτογραφίες το έχω δει πολλές φορές. :o
Δίπλα στο σχολείο μου υπάρχει ένα κτίριο που έχει νεοκλασσικά στοιχεία και το σχολείο μου επίσης ;)

Mallen
25-06-08, 13:14
το στυλ είναι όντως ευρωπαϊκο! Λέγεται νεο-μπαρόκ με νεορομαντικά στοιχεία (ιδιαίτερο μανιεριστικό στυλ που καθιερώθηκε στη νοτιοδυτική μεσόγειο π.χ. Ισπανία τέλη 18ου και επανέκαμψε μέσα 19ου)αν κρίνω και από τις υποτυπώδεις "πολεμίστρες" στο ταβάνι του κτιρίου...

Μάλλον το'χω πετύχει σε μια βόλτα μου στη περιοχή,χρόνια πριν! Απλά τότε,δεν είχα δώσει τη δέουσα σημασία-καθότι δεν άκουσα κάτι σχετικό με το εν λόγω σπίτι...

Grigorios o Ellhn
04-07-08, 18:44
Συγχωρήστε μου την λίγο άσχετη παρέμβαση, αλλά ασυναίσθητα, έτσι όπως το είδα στις φωτογραφίες, μου θύμισε ένα παρόμοιου στύλ σπίτι στη Νεα Κρήνη της Καλαμαριάς, το οποίο επίσης θεωρείται στοιχειωμένο, αλλα του τρώνε τη δόξα άλλα σπίτια..
Νομίζω παρ'ολα αυτά όμως ότι μπορεί να υπάρχουν πολλοί ρεαλιστικοί λόγοι για να είναι εγκατελειμμένο, κι όχι απαραίτητα ένα πνεύμα, η μια αρνητική μορφή ενέργειας, ή οτιδήποτε άλλο..

Lady Nina
05-07-08, 22:03
Αναφερόμενη στο post του φίλου "pain of salvation" θα ήθελα να επισημάνω ότι η περιοχή Μάτι τουλάχιστον συνορεύει, (αν δεν είναι μέρος- για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρη), με το δήμο Νέας Μάκρης. Η ακριβής τοποθεσία του μπορεί να βρεθεί και με τη βοήθεια του Google Earth.
Όσον αφορά το κυρίως θέμα τώρα, μήπως θα μπορούσες να διαφωτίσεις σε σχέση με την τοποθεσία του σπιτιού που ανέφερες; Λογικά, θα πρέπει να ήταν κοντά στην κατασκήνωση που πήγαινες. Ήταν κάποιος άλλος παρόν στην ανακάλυψή σου;
Να τονίσω ότι δεν είναι υποχρεωτικό να απαντήσεις, απλώς εξέφρασα ορισμένες απορίες.

Mystictear
08-07-08, 23:51
...... αν και θεωρει αρκετα ορθολογιστη τον εαυτο του δυσκολευεται να περασει μπροστα απο αυτο το σπιτι σαν κατι να τον διωχνει μακρια οπως ετσι νιωθω και εγω........

Κι αν αντί για αποστροφή, νιώθει έλξη? (απλή απορία που μου γεννήθηκε διαβάζωντας το θέμα...
Πέρασα από το σπίτι πριν 5 χρόνια, βράδυ, και θα έλεγα ότι με μαγνήτισε αμέσως το μέρος............ :o

θεμιδα
17-07-08, 12:53
Γεια σας...
Μπορεί και να ειναι η ιδέα μου αλλα στην προ τελευταία φωτο..αυτή με το ζουμ στο παράθυρο φαίνεται ενα γυναικείο πρόσωπο...

anti
17-07-08, 15:08
Υπέροχο σπίτι, θυμίζει μια άλλη εποχή σαν ξαφνικά να μεταφέρεσαι μέσα στον χρόνο την εποχή των ιπποτών...
θα ήθελα πολύ να ζω μέσα σε ένα τέτοιο σπίτι :D:rolleyes:

Jovitaki
17-07-08, 22:19
Πραγματι Anti ειναι υπεροχο αυτο το σπιτι
αν και αρκετα "ταλαιπωρημενο" και με αρκετα σκοτεινη ενεργεια
για καποιον που τυχαινει να περασει απο εκει...
(τουλαχιστον εγω ετσι εχω νιωσει)
Θεμιδα, σου φανηκε οτι ειδες γυναικεια μορφη στο παραθυρο? :eek:
Ισως να ειναι παιχνιδι φακου η αντανακλασεις απο το φως...
αλλα και παλι.....γιατι οχι μορφη? :rolleyes:

chris82
18-07-08, 14:43
Να προσθέσω τι έχω παρατηρίσει στις φωτογραφίες και γιατί όχι να τα σχολιάσουμε παρέα.

Μια σκοτεινή προυσία,φαίνεται να φοράει καπέλο (σαν αυτά που φορούν οι καουμπόιδες αλλα όχι καμπυλοτό).Παρατηρήστε στον κίτρινο κύκλο:
http://img401.imageshack.us/img401/8999/frontdoor2vz7.jpg

Διακρίνετε στα χαλάσματα του τοίχου όπως και εγώ το πρόσωπο;
http://img401.imageshack.us/img401/6507/frontviewia4.jpg

Jovitaki
18-07-08, 14:59
Ενδιαφερουσες οι σημειωσεις σου και οι παρατηρησεις... :)
Ομολογουμενως δεν ειχα προσεξει καμια απο αυτες τις φιγουρες.
Πραγματι χωρις πολυ φαντασια
μοιαζει με φιγουρα ανθρωπου και αυτο στη πορτα
και το αλλο στον τοιχο...
οπτικη παραισθηση μαλλον...ποιος ξερει? :rolleyes: :D

θεμιδα
18-07-08, 15:05
Γειά σας..:)
Jovitaki ίσος και να ειναι αντανάκλαση...αλλά απο περιέργεια αποθήκευσα την εικόνα για να δω αυτό ακριβός που λες κ εσυ..αν ειναι απλά φως(ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ακόμα)
Δεν ξερω τι ειναι αλλα μοιάζει με σκιά..(γυναικεία)
Προσπαθήστε να αλλάξετε αποχρώσεις στην εικόνα..και δείτε το παράθυρο..περιμένω να μου πείτε..

Panos_ole
20-08-08, 21:54
Αγαπητη παρεα καλησπερα και απο μενα.
Ορμομενος απο αυτο το ενδιαφερον θεμα που ανοιξε η jovitaki θα ηθελα και εγω να παραθεσω μια δικη μου εμπειρια σχετικη αμεσα με το θεμα μας.
Βεβαια φωτογραφιες δεν εχω, αλλα η εμπειρια ηταν τοσο εντονη που με "σημαδεψε" για πολυ καιρο, τοσο που εχασα τον υπνο μου. Βλεπετε αθελα μου εγινα τοσο αυτηκοος, οσο και αυτοπτης μαρτυρας μιας τεραστιας εκχυσης...ενεργειας
Ας τα παρουμε απο την αρχη. Γυριζα αργα το βραδυ στην περιοχη μου στο Φαληρο κατα τις 3 περιπου τα ξημερωματα, (πιο πριν πιο μετα 10-15 λεπτα)
και περασα εξω απο ενα εδω και παρα πολλα χρονια ακατοικητο και ερειπωμενο σπιτι. Απο μεσα ακουγονταν αλλοκοτοι θορυβοι, και μαλιστα απο το 2 οροφο του. Το εκπληκτικο ειναι οτι αποκλειεται η ανθρωπινη παρουσια, γιατι ο μεγαλος σεισμος του 1981 στις Αλκυονιδες πληγωσε βαρια το σπιτι και ενα κομματι που γκρεμιστηκε αμεσα εσωτερικα, ηταν η πλακα μεταξυ των 2 πατωματων. Που σημαινει οτι εμπαινες μεσα κοιταγες κατευθειαν τη σκεπη, αφου πλεον δεν υπηρχε ταβανι..
Και ομως..οι θορυβοι εβγαιναν απο εκεινο το σημειο του β οροφου, και αρχισε να ακουγεται ενας δυνατος θορυβος, ιδιος ακριβως σαν να εχεις αφησει δεκαδες βρυσες ανοιχτες, και να τις ανοιγεις μεχρι τερμα.
Αποριας αξιον γιατι σωληνωσεις δεν υπηρχαν, αλλα και αυτο να συνεβαινε,δε νομιζω οτι η ΕΥΔΑΠ θα ξεκιναγε τα πειραματα βραδυατικα.
Και ξαφνικα, αρχιζει να τρεχει νερο απο τον πανω οροφο..οχι πολυ αλλα λιγο, και καποιος μου ειχε πει οτι αν τυχον ακουσεις τετοια πραγματα τη νυχτα, οπως εισαι ΦΥΓΕ και μη γυρισεις να κοιταξεις τι και πως.
Σαν θυμηθηκα εκεινη τη στιγμη τα λογια του, πρεπει να εσπασα το 100αρι στο τρεξιμο, και για αρκετο καιρο καθως ανακαλουσα στη μνημη μου τα γεγονοτα φοβομουν.
Κακια ωρα, ή συγκεντρωση πνευματων? Εχω και αλλα να σας πω αλλα περιμενω πρωτα να ακουσω απο σας..

Mirella_S
21-08-08, 05:54
Θα ηθελα να προσθεσω το σχολιο μου σχετικα με το σπιτι της οδου Θηρας και αυτο γιατι μεχρι το 2001 εμενα απιστευτα κοντα, στην οδο Σταυροπουλου ελαχιστα πιο κατω απο αυτο το σπιτι.
Πολυ συχνα με το αγορι μου που συγκατοικουσαμε, περνουσαμε απο μπροστα τα βραδυα και πολλες φορες σταματουσαμε και το χαζευαμε.
Λεγαμε πως θα ηταν στοιχειωμενο, πως εμοιαζε αποκοσμο, και στοιχηματιζαμε πως ηταν και εγκαταλελειμενο.
Ενα πρωι περνωντας απο μπροστα, διεκρινα στο αριστερο παραθυρο (οπως το βλεπουμε απο το δρομο) κουρτινα και το παραθυρο μισανοιχτο.
Μου εκανε τρομερη εντυπωση γιατι η κουρτινα ηταν λευκη και πεντακαθαρη, σημαδι πως καποιος ηταν μεσα στο σπιτι. Το ιδιο βραδυ περνωντας ξανα ειδα μεσα και αναμμενο ηλεκτρικο φως. Εαν προσεξετε στο πανω εξωστη στην πιο πανω φωτογραφια, επισης υπαρχει ενα ανοικτο παραθυρο. Επισης στην αυλοπορτα τα χορτα και οι περικοκλαδες ειναι καθαρισμενα. Εαν ηταν ακατοικητο δεν θα επρεπε να ειχαν φυτρωσει ή εστω καλυψει και την αυλοπορτα αυτην? Επειδη απο το 2001 και μετα εχω πλεον φυγει απο την περιοχη αυτη δεν μπορω να ξερω τι εχει συμβει τα τελευταια 8 χρονια.
Ποτε μου παντως δεν ακουσα ιστοριες απο τους κατοικους της περιοχης, (εμενα 14 χρονια εκει) για στοιχειωμα του συγκεκριμενου σπιτιου.
Αργοτερα σε εκπομπη του καναλιου extra ακουσα και για στοιχειωμα ενος αλλου σπιτιου που βρισκεται στην ιδια περιοχη λιγο πιο κατω και συγκεκριμμενα στην γωνια της οδου Σπαρτης με την οδο Σταυροπουλου.
Το συγκεκριμενο σπιτι ανηκε καποτε στην Λελα Καραγιαννη η οποια πεθανε στην κατοχη και που στο σπιτι της εγινοντο συναξεις αντιστασιακων.
Περασα και απο εκει, γειτονια μου ηταν αλλωστε και παλι ομως δεν ειχα ακουσει τιποτε και ποτε για ουρλιαχτα και θορυβους μεσα στην νυχτα στο οντως εγκαταλελειμενο αυτο σπιτι.
Το μονο που διεκρινα ηταν τα πραγματα καποιου αστεγου που ειχε βρει καταφυγιο μπροστα στην κεντρικη εισοδο του σπιτιου.

Mirella_S
21-08-08, 05:58
Αγαπητη παρεα καλησπερα και απο μενα.
Ορμομενος απο αυτο το ενδιαφερον θεμα που ανοιξε η jovitaki θα ηθελα και εγω να παραθεσω μια δικη μου εμπειρια σχετικη αμεσα με το θεμα μας.
Βεβαια φωτογραφιες δεν εχω, αλλα η εμπειρια ηταν τοσο εντονη που με "σημαδεψε" για πολυ καιρο, τοσο που εχασα τον υπνο μου. Βλεπετε αθελα μου εγινα τοσο αυτηκοος, οσο και αυτοπτης μαρτυρας μιας τεραστιας εκχυσης...ενεργειας
Ας τα παρουμε απο την αρχη. Γυριζα αργα το βραδυ στην περιοχη μου στο Φαληρο κατα τις 3 περιπου τα ξημερωματα, (πιο πριν πιο μετα 10-15 λεπτα)
και περασα εξω απο ενα εδω και παρα πολλα χρονια ακατοικητο και ερειπωμενο σπιτι. Απο μεσα ακουγονταν αλλοκοτοι θορυβοι, και μαλιστα απο το 2 οροφο του. Το εκπληκτικο ειναι οτι αποκλειεται η ανθρωπινη παρουσια, γιατι ο μεγαλος σεισμος του 1981 στις Αλκυονιδες πληγωσε βαρια το σπιτι και ενα κομματι που γκρεμιστηκε αμεσα εσωτερικα, ηταν η πλακα μεταξυ των 2 πατωματων. Που σημαινει οτι εμπαινες μεσα κοιταγες κατευθειαν τη σκεπη, αφου πλεον δεν υπηρχε ταβανι..
Και ομως..οι θορυβοι εβγαιναν απο εκεινο το σημειο του β οροφου, και αρχισε να ακουγεται ενας δυνατος θορυβος, ιδιος ακριβως σαν να εχεις αφησει δεκαδες βρυσες ανοιχτες, και να τις ανοιγεις μεχρι τερμα.
Αποριας αξιον γιατι σωληνωσεις δεν υπηρχαν, αλλα και αυτο να συνεβαινε,δε νομιζω οτι η ΕΥΔΑΠ θα ξεκιναγε τα πειραματα βραδυατικα.
Και ξαφνικα, αρχιζει να τρεχει νερο απο τον πανω οροφο..οχι πολυ αλλα λιγο, και καποιος μου ειχε πει οτι αν τυχον ακουσεις τετοια πραγματα τη νυχτα, οπως εισαι ΦΥΓΕ και μη γυρισεις να κοιταξεις τι και πως.
Σαν θυμηθηκα εκεινη τη στιγμη τα λογια του, πρεπει να εσπασα το 100αρι στο τρεξιμο, και για αρκετο καιρο καθως ανακαλουσα στη μνημη μου τα γεγονοτα φοβομουν.
Κακια ωρα, ή συγκεντρωση πνευματων? Εχω και αλλα να σας πω αλλα περιμενω πρωτα να ακουσω απο σας..

Μηπως αναφερεσαι-επειδη εγραψες για Φαληρο- στο σπιτι-πυργο της οδου Σμολενσκυ????

labros
21-08-08, 07:29
Αρκετά παρόμοια σπίτια υπάρχουν στην Μυτιλήνη, στο δρόμο από την πόλη προς το αεροδρόμιο. Τα έβλεπα από το καράβι που πήγαινε παράλληλα με τις ακτές και σε σχετικά αργή ταχύτητα αλλά επίσης και από το ταξί από και προς το αεροδρόμιο. Αρκετά έδειχναν να είναι κατοικήσιμα (περιποιημένα, βαμμένα, αναμμένα φώτα, κίνηση, ζωή) και άλλα πάλι εγκαταλελειμμένα. Το στυλ, κατά μεγάλο ποσοστό το ίδιο. Όταν υπηρετούσα στο νησί, 1996 λέγανε ότι κατοικούν οι αρκετά πλούσιο του νησιού και ήταν χαρακτηρισμένα ως αρχοντικά. Επίσης σε ορισμένα από αυτά γίνονταν τα όργια με τις πλούσιες κυρίες και τους νεαρούς!!!

Panos, φαντάζομαι αναφέρεσαι στο Π. Φάληρο, και ειδικά στις μονοκατοικίες που είναι πίσω από το νοσοκομείο Metropolitan;

Jovitaki, μια ερώτηση. Στην ερυθρή ξύλινη πόρτα που έχει σπασμένο ένα κομμάτι της όπως κοιτάμε δεξιά δεν είναι δυνατόν η είσοδος κάποιου στο κτήριο;

Mirella_S
21-08-08, 07:39
Θα ηθελα να κανω μια διορθωση.
Το ακατοικητο πλεον σπιτι της Λελας Καραγιαννη βρισκεται στην γωνια των δρομων Λελας Καραγιαννη και Σταυροπουλου. :)

Mirella_S
21-08-08, 07:52
Αρκετά παρόμοια σπίτια υπάρχουν στην Μυτιλήνη, στο δρόμο από την πόλη προς το αεροδρόμιο. Τα έβλεπα από το καράβι που πήγαινε παράλληλα με τις ακτές και σε σχετικά αργή ταχύτητα αλλά επίσης και από το ταξί από και προς το αεροδρόμιο. Αρκετά έδειχναν να είναι κατοικήσιμα (περιποιημένα, βαμμένα, αναμμένα φώτα, κίνηση, ζωή) και άλλα πάλι εγκαταλελειμμένα. Το στυλ, κατά μεγάλο ποσοστό το ίδιο. Όταν υπηρετούσα στο νησί, 1996 λέγανε ότι κατοικούν οι αρκετά πλούσιο του νησιού και ήταν χαρακτηρισμένα ως αρχοντικά. Επίσης σε ορισμένα από αυτά γίνονταν τα όργια με τις πλούσιες κυρίες και τους νεαρούς!!!

Panos, φαντάζομαι αναφέρεσαι στο Π. Φάληρο, και ειδικά στις μονοκατοικίες που είναι πίσω από το νοσοκομείο Metropolitan;

Jovitaki, μια ερώτηση. Στην ερυθρή ξύλινη πόρτα που έχει σπασμένο ένα κομμάτι της όπως κοιτάμε δεξιά δεν είναι δυνατόν η είσοδος κάποιου στο κτήριο;

Πανω σε αυτο και επειδη διακρινω ασφαλισμενη την πορτα με αλυσιδες, πριν την "εισβολη" καποιου στο σπιτι καλο θα ειναι να μαθουμε αν ζει καποιος μεσα, εαν το σπιτι ανηκει σε καποιον, διοτι μια τετοιου ειδους εισοδος δεν ειναι διολου απιθανον να θεωρειται ως κολασιμη πραξη. Μπορει οι ιδιοτητες του να μην κατοικουν εκει και απλα να το θελουν κλειστο.
Διεκρινα επισης ενα σπιτακι για γατες με πλαστικο καλλυμα κατι σαν μουσαμα, και ενα μπλε πλαστικο πιατακι διπλα.
Ποιος το εβαλε εκει???Ποιος βαζει στις γατες να φανε????? Η ακομη ποιος εβαλε τις αλυσιδες στην πορτα?
Ειναι απιθανο καποιο ατομο, ηλικιωμενο εστω να χρησιμοποιει μονον το πανω οροφο και να μπαινοβγαινει απο καποια πισω πορτα???
Η πισω αυλη απο τις φωτο δεν φαινεται και τοσο εγκαταλελειμενη, χορταριασμενη, ή με σκουπιδια εστω. Μαλιστα, εαν προσεξετε, καποιος εχει μαζεψει τα χορτα και τα εχει στοιβαξει κοντα στον τοιχο.
Νομιζω οτι το σωστο θα ηταν καποιος ή καποιοι οσο περιεργο και να φαινεται να χτυπησουν την πορτα ή και το κουδουνι αν υπαρχει.
Αλλα και παλι, ακομη και αν καποιος ζει εκει και δεν θελει να ανοιξει, ή εστω αστεγοι που εχουν βρει εκει καταφυγιο, ή και ατομα που κανουν καταληψη σε τετοια σπιτια μια "εισβολη" πιστευω πως θα προξενουσε φασαριες.
Επειδη εχω (κατι σαν χαρισμα) φοβερη "ευαισθησια" σε σχετικα θεματα, και επειδη εγω δεν αλλαξα πεζοδρομιο, αλλα μεσα στην νυχτα σταθηκα μπροστα στην καγκελοπορτα μηπως και "κατι" αντιληφθω με την υπερφυσικη εννοια, δεν "διεκρινα" τιποτε.
Το μονο που ενοιωσα και νοιωθω αν τυχει και περασω (δεν μετακομισα και πολυυυυυ μακρυα), ειναι μια ανεξηγητη, απεραντη θλιψη!

Jovitaki
21-08-08, 10:41
Σιγουρα το συγκεκριμενο σπιτι εχει καποιον ιδιοκτητη για αυτο και υπαρχουν και τα λουκετα και το πιατακι της γατας.
Προσωπικα μου τραβηξε την προσοχη για την "μυστηριακη" αρχιτεκτονικη του , τις κωνικες σκεπες ,καποια συμβολα και οικοσημα.
Η αισθηση που δημιουργει καποιο οικημα για μενα ειναι και υποκειμενικη και τα συναισθηματα εναλλασομενα.
Για την μνημη που διατηρει,
-και προσωπικα μου εβγαζε κατι δυσαρεστο,ισως τρομακτικο εως και θλιβερο, θα συμφωνησω με την Μιρελλα-
δυστυχως δεν καταφερα να μαθω κατι περισσοτερο που να μαρτυρα το παρελθον του οικηματος.
Δεν υπαρχει προσβαση για τον οποιοδηποτε γιατι λογικο ειναι αυτο να θεωρηθει παρανομο.
Η πορτα που λες Λαμπρο ειναι με ζουμ και μεσολαβει η κεντρικη καγκελοπορτα.
Οσον αφορα την εμπειρια που αναφερεις Πανο , ισως να εχεις δυνατο ψυχισμο και κατι να ενεργοποιησες την στιγμη που περναγες απο...ισως κατι να ηθελε να κανει αισθητη την παρουσια του....
αληθεια , εμαθες τελικα αν το συγκεκριμενο σπιτι ειχε καποια περιεργη ιστορια?

Panos_ole
21-08-08, 10:47
Σιγουρα το συγκεκριμενο σπιτι εχει καποιον ιδιοκτητη για αυτο και υπαρχουν και τα λουκετα και το πιατακι της γατας.
Προσωπικα μου τραβηξε την προσοχη για την "μυστηριακη" αρχιτεκτονικη του , τις κωνικες σκεπες ,καποια συμβολα και οικοσημα.
Η αισθηση που δημιουργει καποιο οικημα για μενα ειναι και υποκειμενικη και τα συναισθηματα εναλλασομενα.
Για την μνημη που διατηρει,
-και προσωπικα μου εβγαζε κατι δυσαρεστο,ισως τρομακτικο εως και θλιβερο, θα συμφωνησω με την Μιρελλα-
δυστυχως δεν καταφερα να μαθω κατι περισσοτερο που να μαρτυρα το παρελθον του οικηματος.
Δεν υπαρχει προσβαση για τον οποιοδηποτε γιατι λογικο ειναι αυτο να θεωρηθει παρανομο.
Η πορτα που λες Λαμπρο ειναι με ζουμ και μεσολαβει η κεντρικη καγκελοπορτα.
Οσον αφορα την εμπειρια που αναφερεις Πανο , ισως να εχεις δυνατο ψυχισμο και κατι να ενεργοποιησες την στιγμη που περναγες απο...ισως κατι να ηθελε να κανει αισθητη την παρουσια του....
αληθεια , εμαθες τελικα αν το συγκεκριμενο σπιτι ειχε καποια περιεργη ιστορια?

Καλημερα

Το σπιτι βαρυνεται απο καταρα δυστυχως...μεγαλη ιστορια και πονεμενη που την γνωριζω...

Mirella_S
21-08-08, 15:21
Καλημερα

Το σπιτι βαρυνεται απο καταρα δυστυχως...μεγαλη ιστορια και πονεμενη που την γνωριζω...

H οποια ειναι????????????
Εκεινο παντως που σιγουρα θα πρεπει ολοι να γνωριζουμε στην περιπτωση που πνευματα ή και οπτασιες στοιχειωνουν τον χωρο και μαλιστα τον οποιονδηποτε, ειναι το οτι απαιτειται κατα την ταπεινη μου αποψη , σεβασμος απο εκεινους μου εισβαλουν ή εισερχονται καλλιτερα σε τετοιους χωρους.
Εαν μιλαμε για ψυχες που για καποιον λογο αρνηθηκαν να προχωρησουν και παγιδευτηκαν αναμεσα στους δυο κοσμους απαιτειται οικτος και διαθεση για "επικοινωνια".
Δεν αναφερομαι φυσικα για τα ατομα του εδω φορουμ, ολοι μας ομως γνωριζουμε πως υπαρχουν ατομα που μπαινουν σε τετοια μερη μονο και μονο για να κανουν χαβαλέ.
Καλο θα ηταν ο Πανος να μας πει την ιστορια μπορει καποιοι να μπορουν να βοηθησουν.
Εκεινο που προσεξα παντως ζουμαρωντας στην φωτο με το πιατακι της γατας ειναι το οτι υπαρχουν και καποιες ψοφιες κατσαριδες.

Panos_ole
21-08-08, 16:37
H οποια ειναι????????????
Εκεινο παντως που σιγουρα θα πρεπει ολοι να γνωριζουμε στην περιπτωση που πνευματα ή και οπτασιες στοιχειωνουν τον χωρο και μαλιστα τον οποιονδηποτε, ειναι το οτι απαιτειται κατα την ταπεινη μου αποψη , σεβασμος απο εκεινους μου εισβαλουν ή εισερχονται καλλιτερα σε τετοιους χωρους.
Εαν μιλαμε για ψυχες που για καποιον λογο αρνηθηκαν να προχωρησουν και παγιδευτηκαν αναμεσα στους δυο κοσμους απαιτειται οικτος και διαθεση για "επικοινωνια".
Δεν αναφερομαι φυσικα για τα ατομα του εδω φορουμ, ολοι μας ομως γνωριζουμε πως υπαρχουν ατομα που μπαινουν σε τετοια μερη μονο και μονο για να κανουν χαβαλέ.
Καλο θα ηταν ο Πανος να μας πει την ιστορια μπορει καποιοι να μπορουν να βοηθησουν.
Εκεινο που προσεξα παντως ζουμαρωντας στην φωτο με το πιατακι της γατας ειναι το οτι υπαρχουν και καποιες ψοφιες κατσαριδες.

Η οποια μιρελα μου δεν εχει καθολου σημασια, ποια ειναι ή ποια δεν ειναι.
Καλο θα ειναι να μη λειτουργειτε σαν τους ghostbusters, γιατι δεν ξερετε ποτε με τι θα χρειαστει να τα βαλετε. Ο αορατος πνευματικος κοσμος, περιστοιχιζεται απο δυναμεις που δε μπορεις κανεις μας να κατανοησει, ποσο μαλλον να ελεγξει.
Κατα τη ταπεινη μου γνωμη μεινετε απο ολα αυτα οσο πιο μακρια γινεται.
Θα σου δωσω ενα παραδειγμα απο τον εκκλησιαστικο χωρο, που αναφερει εναν τυπο αμεσης "εμπλοκης" με τον πνευματικο χωρο..
Υπαρχει καποιος που ειναι δαιμονισμενος, και κανεις δε μπορει να τον βοηθησει παρα μονο ενας αφιερωμενος στο Θεο ανθρωπος, που εχει το Χαρισμα. Αυτος αμεσως διαταζει το ακαθαρτο πνευμα και αυτο φευγει. Ισως να αναρωτηθει κανεις...οι αλλοι γιατι δε μπορεσαν, δεν ηταν καλοι ανθρωποι? Η απαντηση ειναι ....δεν ειναι ολα για ολους.
Και να σου δωσω και ενα παραδειγμα μεσα απο την καινη Διαθηκη που την εχουμε και τη διαβαζουμε...και αυτο περιγραφει την "λογικη" καποιων ανθρωπων που ηθελαν να παρουν τα πραγματα στα χερια τους
Κατεβαιναν οι υιοι του Αρχιερεα Σκευα στο δρομο, και καθως πηγαιναν βλεπουν μπροστα τους εναν δαιμονισμενο. Του λενε λοιπον¨
Στο ονομα του Ιησου Χριστου που κηρυττει ο Παυλος (ο Αποστολος) σε προσταζουμε να φυγεις. Το δαιμονιο απανταει μεσα απο τον ανθρωπο που ειχε καταλαβει...Τον Ιησου τον ξερω, τον Παυλο τον γνωριζω..εσεις ποιοι ειστε?
Καταλαβαινεις τι εγινε? Οι ανθρωποι αυτοι οντες παιδια Αρχιερεα, θεωρησαν οτι εχουν πανω τους καποια ειδικης μορφης ιερωσυνη, και ειπαν να κανουν τον εξορκισμο. Λαθος απο ολες τις πλευρες. Ο Δαιμονας δεν τους αναγνωρισε ως ατομα με εξουσια εναντιον του, αλλιως θα ειχε φυγει. Και ο δαιμονισμενος ορμηξε επανω τους, τους εσπασε στο ξυλο, και εφυγαν ντροπιασμενοι και γυμνοι οι γιοι του Σκευα.
Θα μου πεις...εμεις τι δουλεια εχουμε με τα δαιμονια? Δεν παμε να ενοχλησουμε κανεναν, και γιατι οχι, αν μπορουμε, να κανουμε και καλο.
Η αληθεια ειναι οτι ποτε δε ξερεις με τι μπλεκεις...δεν γνωριζεις την επομενη στιγμη τι μπορει να παρουσιαστει, και να σου σακατεψει τη ζωη για παντα, ασχετως των δικων σου κινητρων...δεν οριζεις το παιχνιδι, αθελα σου γινεσαι μερος του, και αλλος δυστυχως κινει τα νηματα.
Εχω καποιες στιγμες της ζωης μου μπλεχτει με ολα αυτα...και πιστεψε με εμαθα να προσεχω.
Και δεν μου αρεσε που επρεπε να τα αφησω ολα αυτα, γιατι εκ φυσεως ειμαι ερευνητικος χαρακτηρας, και θελω να ψαχνω...ομως το οτι απομακρυνθηκα απο τις.."ερευνες" μου βγηκε σε καλο
(εννοω ερευνες περι πνευματικων οντωτητων, εμφανισεων, κτλ, )

αυτα για την ωρα...

Υ.Γ μη με κακισει κανεις που δε λεω την ιστορια με την καταρα...απλα θεωρω οτι ειναι κατι που δεν οικοδομει, και αλλωστε εγινε και δε μπορει να "ξεγινει"
Αλλωστε ολοι οι αποδεκτες της ειναι στα ...θυμαρακια πλεον

Παναγιωτης

Mirella_S
21-08-08, 17:19
Συνεπως-και επειδη κι εγω εχω ασχοληθει με τον πνευματικο κοσμο και εμαθα επισης να προσεχω- να υποθεσω οτι δεν εχουμε να κανουμε με απλα φαντασματα, αλλα με "κατι" πολυ πιο περιπλοκο και ισχυροτερο???
Ασφαλως και απο την πλευρα μου δεν υπαρχει η παραμικρη προθεση να ενεργησω ως κυνηγος φαντασματων, ομως μια καλη πληροφορηση πιστευω οτι θα απετρεπε αλλους απο το να βρεθουν αντιμετωποι με κατι ασχημο.
Επισης για οσους εκαναν ζουμ στις φωτο, εχω την αισθηση οτι καποιο ζωο πιθανον γατα, κοιμαται κατω ακριβως απο το σπιτακι για γατες.
Μοιαζει σαν ζωο ξαπλωμενο με γκρι τριχωμα.

Raistlin
21-08-08, 20:49
Φίλε Pano ole, Το να γίνει εξορκισμός δεν είναι εφικτό ούτε από όλους τους ιερείς, και αυτοί που το κάνουν δεν πετυχαίνουν πάντα. Έχω ακουστά για έναν σεβάσμιο μοναχό ο οποίος εξόρκισε ένα δαίμονα με την συμφωνία όμως ο δαίμονας να μπεί στον μοναχό (αλλιώς δεν μπορούε να τον διώξει) ο μοναχός έδρασε έτσι από συμπόνια και αγάπη προς τον ταλαιπορημένο άνθρωπο. Στο τέλος ο δαίμονας έφυγε και από τον μοναχό ύστερα από καμιά 10ριά χρόνια αυστηρής νηστείας και προσευχής. Δεν θεωρώ τον εξορκισμό <χάρισμα> ανθρώπων, αλλά δύναμη που πηγάζει από τον Θεό.

Το να πάει κάποιος επίσκεψη σε ένα σπίτι που θεωρείται στοιχιωμένο είναι δικαίωμά του (καθώς και οι τυχών επιπτώσεις, ευθύνη που αποδέχτικε αποφασίζοντας να πάει εκεί) Δεν κάνει κάποια επίκληση, ούτε τελετή και δεν ξερω τι άλλο γίνεται. Πάει σε ένα μέρος που όλος ο κόσμος έχει πρόσβαση.
Θέλω να πω πως ο κίνδυνος δεν παραμονεύει μόνον σε τέτοια μέρη αφού μπορείς να δεχτείς <επίθεση> από άλλες οντότητες ακόμα και αν κάθεσαι αμέριμνος στο σπίτι σου, ή σε μια παραλία, ή σε ένα βουνό (που όπως λένε εκεί κυρίως περιφέρονται διάφορα πνεύματα). Δεν έχω ασχολειθεί πρακτικά με τέτοια θέματα (ούτε έχω την διάθεση να το κάνω) αλλά σε μέρη(λογικά) όπου μπορούν να με πάνε τα πόδια μου γιατί να μην πάω?Φυσικά μετά από σκέψη. Και αν δεν γνωρίζω τίποτα για μια περιοχή που τύχει και βρεθω?
Πάντως δεν νομίζω ότι θα έβλαπτε να περιγράψεις το τι έγινε εκεί... Εξ άλλου από τον εχθρό προστατεύεσαι καλύτερα (και τον πολεμάς καλυτερα) όταν γνωρίζεις γι αυτόν...

Panos_ole
21-08-08, 23:10
Φίλε Pano ole, Το να γίνει εξορκισμός δεν είναι εφικτό ούτε από όλους τους ιερείς, και αυτοί που το κάνουν δεν πετυχαίνουν πάντα. Έχω ακουστά για έναν σεβάσμιο μοναχό ο οποίος εξόρκισε ένα δαίμονα με την συμφωνία όμως ο δαίμονας να μπεί στον μοναχό (αλλιώς δεν μπορούε να τον διώξει) ο μοναχός έδρασε έτσι από συμπόνια και αγάπη προς τον ταλαιπορημένο άνθρωπο. Στο τέλος ο δαίμονας έφυγε και από τον μοναχό ύστερα από καμιά 10ριά χρόνια αυστηρής νηστείας και προσευχής. Δεν θεωρώ τον εξορκισμό <χάρισμα> ανθρώπων, αλλά δύναμη που πηγάζει από τον Θεό.

Το να πάει κάποιος επίσκεψη σε ένα σπίτι που θεωρείται στοιχιωμένο είναι δικαίωμά του (καθώς και οι τυχών επιπτώσεις, ευθύνη που αποδέχτικε αποφασίζοντας να πάει εκεί) Δεν κάνει κάποια επίκληση, ούτε τελετή και δεν ξερω τι άλλο γίνεται. Πάει σε ένα μέρος που όλος ο κόσμος έχει πρόσβαση.
Θέλω να πω πως ο κίνδυνος δεν παραμονεύει μόνον σε τέτοια μέρη αφού μπορείς να δεχτείς <επίθεση> από άλλες οντότητες ακόμα και αν κάθεσαι αμέριμνος στο σπίτι σου, ή σε μια παραλία, ή σε ένα βουνό (που όπως λένε εκεί κυρίως περιφέρονται διάφορα πνεύματα). Δεν έχω ασχολειθεί πρακτικά με τέτοια θέματα (ούτε έχω την διάθεση να το κάνω) αλλά σε μέρη(λογικά) όπου μπορούν να με πάνε τα πόδια μου γιατί να μην πάω?Φυσικά μετά από σκέψη. Και αν δεν γνωρίζω τίποτα για μια περιοχή που τύχει και βρεθω?
Πάντως δεν νομίζω ότι θα έβλαπτε να περιγράψεις το τι έγινε εκεί... Εξ άλλου από τον εχθρό προστατεύεσαι καλύτερα (και τον πολεμάς καλυτερα) όταν γνωρίζεις γι αυτόν...

:) Καλησπερα..

Βλεπω οτι μιλας πολυ λογικα και συμφωνω μαζι σου με τον τροπο σκεψης σου. Ειναι αληθεια οτι για να μπορεσει να επιτευχθει ο εξορκισμος, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ καθαροτητα ζωης, και επιγνωση του ποιος ειναι ο εχθρος σου.
Η καλη προαιρεση δεν ειναι αρκετη για να νικησει τις δυναμεις του σκοτους, τολμω μαλιστα να πω, οτι με τις απλα και μονο "φιλοτιμες προσπαθειες" ,που δεν εδραζονται πανω σε μια καθαρη σχεση πιστεως και αφοσιωσης με το Θεο, ο διαβολος απλα σπαει πλακα με τον "αυτοανακηρυγμενο εξορκιστη". Γνωριζω καποιον που πηγε να εξορκισει ενα δαιμονα και ο δαιμονας του εβγαλε τα απλυτα στη φορα, (με ποσες ειχε παει το προηγουμενο βραδυ, ποιοι ειναι οι φοβοι του, τι κομπλεξ εχει, και μετα απο ολα αυτα ο ανθρωπος αυτος πραγματικα καταστραφηκε)
Δεν ειχε καθαρη ζωη, και παλι ειναι ελεος Θεου που δεν επαθε τιποτα χειροτερο.
Τωρα οσον αφορα στα στοιχειωμενα σπιτια, ενοειται πως η αποφαση του καθενος ειναι απολυτως προσωπικη και σεβαστη.
Και οπως παρα πολυ ωραια λες, δεν ειναι τα μονα μερη που θα μπορουσε κανεις να δεχτει επιθεση, αλλα οπωσδηποτε εκει αυξανονται γεωμετρικα οι πιθανοτητες, μια και διεισδυεις στα μονοπατια του εχθρου, κοινως...πας γυρευοντας..!!!
Ο Αποστολος Παυλος ξεκαθαρα τονιζει: "Η μαχη μας δεν ειναι εναντια σε σαρκα και αιμα, αλλα εναντια στις αρχες, στις εξουσιες, των κοσμοκρατορων του αιωνος τουτου των πνευματων των πονηρων των εν τοις επουρανιοις"
Και ακριβως επειδη ειναι "πονηρα πνευματα" σκεπτονται και λειτουργουν οχι οπως εσυ και εγω, αλλα με τροπους που δε μπορεις να φανταστεις.
Και ο πιο σημαντικος τροπος-κινητρο, ειναι αυτο που εχουμε ολοι μεσα μας...Η περιεργεια (:)ναι ξερεις...αυτη που σκοτωσε τη γατα...:)
Μου αρεσουν οι τοποθετησεις σου..
Τωρα ως προς την καταρα για το εν λογω σπιτι, αυτο που θελω να τονισω ειναι το γεγονος οτι τα λογια μας δημιουργουν ενεργεια γυρω μας.
Με την ιδια λογικη, αν ενας καθε μερα εχει καλη διαθεση, λεει καλα λογια, ειναι σαν ανθρωπος θετικος, ολα οσα εχουν να κανουν με τη ζωη του ειναι μια ομορφη κατασταση... Η καταρα που επεσε πανω σε αυτο το σπιτι ειχε να κανει με κληρονομικες διαφορες, και το θεμα εληξε κακην κακως με θανατους κτλ.

θα συνεχισω σε λιγακι παλι προσπαθωντας να επικεντρωσω το βαρος μου στις αρνητικες δυναμεις που ενεργουν στους διαφορους τοπους

Να εισαι καλα

:) Παναγιωτης

Mirella_S
22-08-08, 05:37
:) Καλησπερα..

Βλεπω οτι μιλας πολυ λογικα και συμφωνω μαζι σου με τον τροπο σκεψης σου. Ειναι αληθεια οτι για να μπορεσει να επιτευχθει ο εξορκισμος, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ καθαροτητα ζωης, και επιγνωση του ποιος ειναι ο εχθρος σου.
Η καλη προαιρεση δεν ειναι αρκετη για να νικησει τις δυναμεις του σκοτους, τολμω μαλιστα να πω, οτι με τις απλα και μονο "φιλοτιμες προσπαθειες" ,που δεν εδραζονται πανω σε μια καθαρη σχεση πιστεως και αφοσιωσης με το Θεο, ο διαβολος απλα σπαει πλακα με τον "αυτοανακηρυγμενο εξορκιστη". Γνωριζω καποιον που πηγε να εξορκισει ενα δαιμονα και ο δαιμονας του εβγαλε τα απλυτα στη φορα, (με ποσες ειχε παει το προηγουμενο βραδυ, ποιοι ειναι οι φοβοι του, τι κομπλεξ εχει, και μετα απο ολα αυτα ο ανθρωπος αυτος πραγματικα καταστραφηκε)
Δεν ειχε καθαρη ζωη, και παλι ειναι ελεος Θεου που δεν επαθε τιποτα χειροτερο.
Τωρα οσον αφορα στα στοιχειωμενα σπιτια, ενοειται πως η αποφαση του καθενος ειναι απολυτως προσωπικη και σεβαστη.
Και οπως παρα πολυ ωραια λες, δεν ειναι τα μονα μερη που θα μπορουσε κανεις να δεχτει επιθεση, αλλα οπωσδηποτε εκει αυξανονται γεωμετρικα οι πιθανοτητες, μια και διεισδυεις στα μονοπατια του εχθρου, κοινως...πας γυρευοντας..!!!
Ο Αποστολος Παυλος ξεκαθαρα τονιζει: "Η μαχη μας δεν ειναι εναντια σε σαρκα και αιμα, αλλα εναντια στις αρχες, στις εξουσιες, των κοσμοκρατορων του αιωνος τουτου των πνευματων των πονηρων των εν τοις επουρανιοις"
Και ακριβως επειδη ειναι "πονηρα πνευματα" σκεπτονται και λειτουργουν οχι οπως εσυ και εγω, αλλα με τροπους που δε μπορεις να φανταστεις.
Και ο πιο σημαντικος τροπος-κινητρο, ειναι αυτο που εχουμε ολοι μεσα μας...Η περιεργεια (:)ναι ξερεις...αυτη που σκοτωσε τη γατα...:)
Μου αρεσουν οι τοποθετησεις σου..
Τωρα ως προς την καταρα για το εν λογω σπιτι, αυτο που θελω να τονισω ειναι το γεγονος οτι τα λογια μας δημιουργουν ενεργεια γυρω μας.
Με την ιδια λογικη, αν ενας καθε μερα εχει καλη διαθεση, λεει καλα λογια, ειναι σαν ανθρωπος θετικος, ολα οσα εχουν να κανουν με τη ζωη του ειναι μια ομορφη κατασταση... Η καταρα που επεσε πανω σε αυτο το σπιτι ειχε να κανει με κληρονομικες διαφορες, και το θεμα εληξε κακην κακως με θανατους κτλ.

θα συνεχισω σε λιγακι παλι προσπαθωντας να επικεντρωσω το βαρος μου στις αρνητικες δυναμεις που ενεργουν στους διαφορους τοπους

Να εισαι καλα

:) Παναγιωτης

Θα συμφωνησω απολυτα με τον Πανο.
Για οσους δεν το γνωριζουν η Θεια Χαρις σε προστατευει εαν δεχθεις απροκλητη "επιθεση".
Εαν πηγαινεις γυρευοντας, εαν ηξερες το κακο και το προσεγγισες με την δικη σου ελευθερη βουληση, εαν το καλεσες κοντα σου με λιγα λογια, το να κανεις επικληση μετα στον Θεο να σε προστατευσει ειναι ματαιο.
Κανεις μας δεν το ξερει, το υποψιαζομαι ομως, οτι αυτος που κλειδαμπαρωσε το συγκεκριμενο σπιτι, πιθανον το εκανε για να προστατεψει καποιους επιδοξους "εισβολεις".
Εαν προσεξετε ζουμαρωντας στις φωτο και η καγκελλοπορτα εχει λουκετο.
Η προσβαση παλι μεσω του φραχτη ειναι αδυνατη διοτι υπαρχουν προσθετα ψηλα συρματοπλεγματα.
Αρα, καποιος, αγνωστο ποιος, εχει κλειδια και μπαινοβγαινει εκει.
Πιθανον καποιος φυλακας.

Raistlin
22-08-08, 22:00
Φίλε Παναγιώτη, συμφωνώ με αυτά που λές. Αυτό όμως που ήθελα να τονίσω είναι ότι ο κόσμος των πνευμάτων δεν είναι ο Υλικός κόσμος άρα δεν ανοίκουν εδώ, στον κόσμο που ανοίκουμε εμείς και έχουμε το <δικαίωμα> να περιφερόμαστε.
Σε ότι εξορκισμούς έχω ακούσει πάντα έτσι δρούνε! Δηλαδή βγάζουν τα άπλητα στην φόρα, μιας και ξέρουν κάθε αμαρτία που κάνουμε.
Φυσικά και η περιέργεια δεν είναι σοβαρός λόγος για να κάνεις κάτι τέτοιο (η καημένη η γατούλα το γνωρίζει πια...! :-)) Όμως και η περιέργεια ορισμένων ανθρώπων μας οδήγησε στο επίπεδο (επιστημονικό) που βρησκόμαστε. Και δυστυχώς (ή ευτυχώς) η περιέργεια είναι κάτι που χαρακτηρίζει αρκετά τον άνθρωπο.

Θέλω να προσθέσω όπως πολύ καλά τα λες πως τα δαιμόνια είναι πονηρα...δεν είναι όμως έξυπνα και δεν πρέπει να τα φοβόμαστε (κάτι που επιχειρούν μερικές φορές) αλλά ούτε και να τα υποτιμάμε. Δεν είναι έξυπνα αλλά διαθέτουν γνώση αιώνων (μιας και μηλάμε για πανάρχαια πλάσματα). Γνωρίζουν πολλά πράγματα που τα βοηθάει να δρούν αποτελεσματικά.

Φίλη Mirella, δεν αναφέραμε επίκληση, ή τελετές που όντος με αυτά πας γυρεύοντας, αλλά το να πας κάπου πάνω στην γη. Το σπίτι αυτό θα μπορούσε να είναι και κάποιου από μας και να θέλουμε να το υπερασπιστούμε.

Οι κλειδαριές και ο φράχτης μπορεί να μπήκαν εκεί για φυσιολογικό σκοπό όπως αποφυγή τραυματισμού. Πολλά παλιά σπίτια είναι επικίνδυνα μιας και το δάπεδο μπορεί να μουχλιάσει και να υποχωρήσει κάτω από το βάρος του επισκέπτη ή ο επισκέπτης να κάνει κάποια ζημειά και γι αυτό τα κλειδαμπαρώνουν. Τέλος σκέψου την περίπτωση του να πας εκεί από περιέργεια και να σώσεις την ζωή κάποιου άλλου ίδιου περίεργου που έπαθε κάτι από τα παραπάνω...!

Panos_ole
22-08-08, 22:33
Φίλε Παναγιώτη, συμφωνώ με αυτά που λές. Αυτό όμως που ήθελα να τονίσω είναι ότι ο κόσμος των πνευμάτων δεν είναι ο Υλικός κόσμος άρα δεν ανοίκουν εδώ, στον κόσμο που ανοίκουμε εμείς και έχουμε το <δικαίωμα> να περιφερόμαστε.
Σε ότι εξορκισμούς έχω ακούσει πάντα έτσι δρούνε! Δηλαδή βγάζουν τα άπλητα στην φόρα, μιας και ξέρουν κάθε αμαρτία που κάνουμε.
Φυσικά και η περιέργεια δεν είναι σοβαρός λόγος για να κάνεις κάτι τέτοιο (η καημένη η γατούλα το γνωρίζει πια...! :-)) Όμως και η περιέργεια ορισμένων ανθρώπων μας οδήγησε στο επίπεδο (επιστημονικό) που βρησκόμαστε. Και δυστυχώς (ή ευτυχώς) η περιέργεια είναι κάτι που χαρακτηρίζει αρκετά τον άνθρωπο.

Θέλω να προσθέσω όπως πολύ καλά τα λες πως τα δαιμόνια είναι πονηρα...δεν είναι όμως έξυπνα και δεν πρέπει να τα φοβόμαστε (κάτι που επιχειρούν μερικές φορές) αλλά ούτε και να τα υποτιμάμε. Δεν είναι έξυπνα αλλά διαθέτουν γνώση αιώνων (μιας και μηλάμε για πανάρχαια πλάσματα). Γνωρίζουν πολλά πράγματα που τα βοηθάει να δρούν αποτελεσματικά.

Φίλη Mirella, δεν αναφέραμε επίκληση, ή τελετές που όντος με αυτά πας γυρεύοντας, αλλά το να πας κάπου πάνω στην γη. Το σπίτι αυτό θα μπορούσε να είναι και κάποιου από μας και να θέλουμε να το υπερασπιστούμε.

Οι κλειδαριές και ο φράχτης μπορεί να μπήκαν εκεί για φυσιολογικό σκοπό όπως αποφυγή τραυματισμού. Πολλά παλιά σπίτια είναι επικίνδυνα μιας και το δάπεδο μπορεί να μουχλιάσει και να υποχωρήσει κάτω από το βάρος του επισκέπτη ή ο επισκέπτης να κάνει κάποια ζημειά και γι αυτό τα κλειδαμπαρώνουν. Τέλος σκέψου την περίπτωση του να πας εκεί από περιέργεια και να σώσεις την ζωή κάποιου άλλου ίδιου περίεργου που έπαθε κάτι από τα παραπάνω...!

:) Καλησπερα...μαλλον καλημερα ειμαστε μετα τις 12

θα ηθελα να επιστησω την προσοχη σου στο οτι ο Πνευματικος κοσμος, ειτε ανηκει εδω, ειτε οπουδηποτε αλλου, δεν ειναι καθολου φιλοξενος, ειναι ακρως επικινδυνος,δεν εχει αρχη και τελος, και ειναι εξαιρετικα "υπουλος" ως προς τους τροπους που ελευθερωνει τις δυναμεις του.
Και τοτε πιστεψε με...θα πρεπει να ειναι ο Θεος μαζι σου. !!! (μας)
Οι εκδηλωσεις των δαιμονιων ειναι μια μονο κατασταση απο αυτες που γνωριζουμε για το "ποιον" του Πνευματικου κοσμου. Αν ο Θεος επετρεπε εστω και για λιγα μονο δευτερολεπτα, να ανοιγαν τα πνευματικα μας ματια,πιστεψε με δεν θα ημασταν ποτε πια οι ιδιοι.
Ενα βιβλικο παραδειγμα απο την Παλαια Διαθηκη, αναφερει οτι ο Ελισσεαι (αν δε κανω λαθος δεν ειμαι σιγουρος) προσευχηθηκε στον Θεο να ανοιξει τα ματια (τα πνευματικα) του Γιεζει , γιατι δειλιασε στη μαχη, βλεποντας υπεραριθμους εχθρους, και μολις τα πνευματικα ματια του ανοιχτηκαν ειδε το πληθος των Αγγελων και τα αρματα και αναφωνησε" Αυτοι που ειναι μαζι μας ειναι περισσοτεροι απο αυτους που ειναι εναντιον μας!!!
Οχι οτι υπαρχουν μονο δαιμονικες δυναμεις, υπαρχουν Αγγελικα Ταγματα, οπως επισης υπαρχουν Αρχες, Δυναμεις, Εξουσιες.
ΔΕΝ ειναι ομως του "χεριου" μας ολα αυτα, και ως εκ τουτου το να μπλεκομαστε μαζι τους εμεσα ή αμεσα, δεν παραγει καλα αποτελεσματα.
Απο το πιο απλο συμπτωμα του να χασεις τον υπνο σου, μεχρι που να καταληφθεις απο ακαθαρτο πνευμα, ολα αυτα και πολλα ακομα περισσοτερα αποτελουν "παρενεργειες" της εμπλοκης μας.
Η αγια γραφη προειδοποει δια στοματος Αποστολου Παυλου" (οτι δεν αγνοουμε τις μεθοδειες του διαβολου, ουτε γρονθιζουμε ασεβως στον αερα.)
Ειναι πολυ σημαντικο να κατανοησουμε το οτι ο διαβολος ειναι εξ αρχης ανθρωποκτονος. Αν το καταλαβουμε καλα και το εμπεδωσουμε τοτε τα πραγματα γινονται ευκολοτερα.
Ως προς το να παει καποιος σε ενα "στοιχειωμενο" σπιτι για να βοηθησεις καποιον αλλο...μαλλον θα χρειαστεις εσυ πρωτος βοηθεια...:)

να εισαι καλα

Παναγιωτης

Mirella_S
23-08-08, 06:39
Ειναι σημαντικο να γνωριζουμε τα εξης.
Εαν καποιος γνωριζει, ή εστω μπορει να μαθει κατι για το σπιτι-καστρο στην οδο Θηρας, -σε ποιον ανηκει, π.χ.- ισως να ειναι σημαντικο.
Και θα γραψω αμεσως το γιατι.
Οταν εγω εμενα στην περιοχη, απεναντι απο το σπιτι αυτο βρισκοταν ενα μεγαλο υπαιθριο παρκινγκ αυτοκινητων.
Τωρα πλεον απεναντι του, εκει που ηταν το παρκινγκ δηλαδη χτιστηκε και λειτουργει ενα σχολειο.
Δεν ειναι διολου απιθανο, -στο ιντερνετ βρισκομαστε- καποιοι πιτσιρικαδες να διαβασουν ο,τι γραφουμε και απο περιεργεια και μονο να επιχειρησουν να εισβαλουν στο σπιτι.
Οσον αφορα το σπιτι στο Ν. Φαληρο, και αν μιλαμε για τον πυργο της οδου Σμολενσκυ 4, αυτος ανηκε στον υφασματεμπορο Καρταλη και ναι καποιοι κληρονομοι θελησαν να του "φανε" το σπιτι.
Ο ανθρωπος αυτος ο οποιος σημειωτεον ηταν πολυ καλος αγαπουσε ιδιαιτερα αυτο το σπιτι.
Τον διετρεχε παραλληλα μια μανια να αποκτησει αξιωματα και συχνα οι φιλοι του τον φωναζαν κυριο Δημαρχο.
Οταν ο Καρταλης πεθανε το πνευμα του λενε οτι εμφανιζεται στα δωματια του ερειπωμενου σπιτιου και φωναζει σε επιδοξους εισβολεις, "μακρυα, το σπιτι ειναι δικο μου".
Στο you tube υπαρχει σχετικο βιντεακι απο καποιον που τραβηξε σκηνες απο το σπιτι την νυχτα με orbs να εμφανιζονται και στο τελος την φιγουρα του φαντασματος μεσα στο σκοταδι.

Raistlin
23-08-08, 11:18
Καλημέρα!

θα ηθελα να επιστησω την προσοχη σου στο οτι ο Πνευματικος κοσμος, ειτε ανηκει εδω, ειτε οπουδηποτε αλλου, δεν ειναι καθολου φιλοξενος, ειναι ακρως επικινδυνος,δεν εχει αρχη και τελος, και ειναι εξαιρετικα "υπουλος" ως προς τους τροπους που ελευθερωνει τις δυναμεις του.

Μακάρι φίλε μου να το δουν αυτό κάποιοι επίδοξοι μάγοι που ως συνήθως υπερτημούν τις δυνατότητές τους...

Με αυτό εννοώ πως δεν πάμε γυρεύοντας, επικαλόντας τα και <ελέγχοντάς> τα, Αλλά σε μια επίθεση από αυτά, αν έχουμε πίστη δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Φυσικά όπως προανέφερα είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να απαλαγείς από αυτά

το οτι ο διαβολος ειναι εξ αρχης ανθρωποκτονος

ψυχοκτόνος και πνευματοκτόνος θα έλεγα... :-)

Ως προς το να παει καποιος σε ενα "στοιχειωμενο" σπιτι για να βοηθησεις καποιον αλλο...μαλλον θα χρειαστεις εσυ πρωτος βοηθεια...

Πιο πολύ αναφέρθηκα σε φυσιολογικές αιτίες όπως τραυματισμό από μια σπασμένη σκάλα, ή ένα κάσωμα που ξαφνικά βρέθηκε στο κεφάλι σου...

Τέλος μια ερώτηση: Αν κάποιος έκανε μάγια στο σπίτι σου με αποτέλεσμα να το <στοιχιώσει> (Θεός φυλάξει) θα το παρατούσες ή θα πολεμούσες για αυτό?
Στο κάτω κάτω ανήκει δικαιοματικά σε εσένα, όχι στους δαίμονες.
Έτσι και σε αυτό το σπίτι, σύμφωνα με την ιστορία που είπε η φίλη Mirella ίσως
η ψυχή αυτού του ανθρώπου να μην μπορεί να βρει ανάπαυση από μόνος του, έτσι αν κάποιος (μάλων όχι από μας αλλά κάποιος ιερέας) μπορεί να του προσφέρει γαλήνη, γιατί να μην το κάνει?(Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο και αν όντος συμβαίνει κάτι παράξενο με το σπίτι...)
Να είστε καλά!

Mirella_S
23-08-08, 12:36
Καλημέρα!

Μακάρι φίλε μου να το δουν αυτό κάποιοι επίδοξοι μάγοι που ως συνήθως υπερτημούν τις δυνατότητές τους...

Με αυτό εννοώ πως δεν πάμε γυρεύοντας, επικαλόντας τα και <ελέγχοντάς> τα, Αλλά σε μια επίθεση από αυτά, αν έχουμε πίστη δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Φυσικά όπως προανέφερα είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να απαλαγείς από αυτά

ψυχοκτόνος και πνευματοκτόνος θα έλεγα... :-)

Πιο πολύ αναφέρθηκα σε φυσιολογικές αιτίες όπως τραυματισμό από μια σπασμένη σκάλα, ή ένα κάσωμα που ξαφνικά βρέθηκε στο κεφάλι σου...

Τέλος μια ερώτηση: Αν κάποιος έκανε μάγια στο σπίτι σου με αποτέλεσμα να το <στοιχιώσει> (Θεός φυλάξει) θα το παρατούσες ή θα πολεμούσες για αυτό?
Στο κάτω κάτω ανήκει δικαιοματικά σε εσένα, όχι στους δαίμονες.
Έτσι και σε αυτό το σπίτι, σύμφωνα με την ιστορία που είπε η φίλη Mirella ίσως
η ψυχή αυτού του ανθρώπου να μην μπορεί να βρει ανάπαυση από μόνος του, έτσι αν κάποιος (μάλων όχι από μας αλλά κάποιος ιερέας) μπορεί να του προσφέρει γαλήνη, γιατί να μην το κάνει?(Αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο και αν όντος συμβαίνει κάτι παράξενο με το σπίτι...)
Να είστε καλά!

Θα πρεπει να εξηγησουμε κατι.
Υπαρχουν 2 ειδων στοιχειωματα οσον αφορα ψυχες ανθρωπων.
Η πρωτη ειναι κατι σαν επαναλαμβανομενη ταινια.
Εχει καταγραφει δηλαδη στον χωρο μια χρονικη στιγμη που ηταν πολυ εντονη και που επαναλαμβανεται με εμας να γινομαστε μαρτυρες της.
Εκει ουδεις μπορει να επεμβει διοτι απλα ΔΕΝ υπαρχει φαντασμα ή καποια παγιδευμενη ψυχη, αλλα ενα γεγονος που παιζει συνεχως σαν ταινια.
Η δευτερη αφορα μια οντως παγιδευμενη ψυχη, ενος ανθρωπου που για καποιο λογο ή δεν καταλαβαινει οτι πεθανε, ή που ναι μεν ξερει οτι πεθανε, αλλα αρνειται πεισματικα να προχωρησει και να παει στον προορισμο της.
Αλλες περιπτωσεις αφορουν σκοτεινα πνευματα θορυβοποια, τα λεγομενα poltergeist και εκει μονον ανθρωπος εξουσιοδοτημενος (ιερεας, εξορκιστης), μπορει να επεμβει.
Αλλα ακομη και εδω τα πραγματα ειναι μπλεγμενα.
Υπαρχουν μερη που "παρεχωρηθησαν" απο τον Θεο στα πονηρα πνευματα και αρα τα μερη αυτα τους ανηκουν.
Διαβασα καπου πιο πανω οτι οι δαιμονες δεν ειναι εξυπνοι.
Λαθος! Ειναι πανεξυπνοι!
Κατορθωνουν με τεχνασματα να πεισουν οτι δεν υπαρχουν και αρα προς τι ο εξορκισμος?
Ας μην ξεχναμε οτι ηταν καποτε Αγγελοι και δεν εχασαν τις ιδιοτητες τους αφου μπορουν καλλιστα να μεταμορφωνονται σε πνευματα του φωτος.
Ποσοι ξερουν οτι οι δαιμονες μπαινουν στην εκκλησια και ψελνουν, ειρωνικα βεβαια, απλα δεν τολμουν να αγγιξουν το ιερο Ευαγγελιο και την Αγια Τραπεζα επειδη πανω της λαμβανει χωρα το μυστηριο της Αγιας Κοινωνιας?

Raistlin
23-08-08, 13:16
Αγαπητή Mirella, στο φαινόμενο που παρουσιάζεις σαν <ταινία> δεν είναι ΠΑΝΤΑ έτσι. Να σου θυμίσω πως στην μυθολογία ο Δίας τιμώρησε τον Προμηθέα δενοντάς τον σε έναν βράχο και ο αετός ΚΑΘΕ μέρα του έτρωγε το συκότι. Βλέπουμε ένα επαναλαμβανόμενο γεγονός στο οποίο έδωσε τέλος ο Ηρακλής.
Σατα άλλα συμφωνώ.

Όσο για τους δαίμονες όπως είπα και πριν δεν είναι έξυπνοι αλλά πονηροι.Υπάρχει διαφορά. σε κανένα βιβλίο της εκκλησίας δεν αναφέρονται ως έξυπνοι αλλά ως πονηροί. Θα προσθέσω και την λέξη σοφοί (αν γίνεται) αν και όχι με το νόημα που της δίνουμε. Αλλά λόγο της γνώσης και εμπειρίας που απέκτησαν μέσα στους αιώνες.
Αναφέρεις πως θέλουν να πείσουν πως δεν υπάρχουν. Αυτό το γνωρίζω, αλλά παρατηρώ πως δεν το καταφένουν αρκετά καλά (προσωπική εμπειρία...περίπου)
Φαινονται έξυπνοι λόγο της πείρας που απέκτησαν στην αιωνιότητάς τους.
Τέλος τι εννοείς πως κάποια μέρη τους παραχωρήθηκαν? Σε πια μέρη αναφέρεσαι?

Panos_ole
23-08-08, 23:08
Αγαπητή Mirella, στο φαινόμενο που παρουσιάζεις σαν <ταινία> δεν είναι ΠΑΝΤΑ έτσι. Να σου θυμίσω πως στην μυθολογία ο Δίας τιμώρησε τον Προμηθέα δενοντάς τον σε έναν βράχο και ο αετός ΚΑΘΕ μέρα του έτρωγε το συκότι. Βλέπουμε ένα επαναλαμβανόμενο γεγονός στο οποίο έδωσε τέλος ο Ηρακλής.
Σατα άλλα συμφωνώ.

Όσο για τους δαίμονες όπως είπα και πριν δεν είναι έξυπνοι αλλά πονηροι.Υπάρχει διαφορά. σε κανένα βιβλίο της εκκλησίας δεν αναφέρονται ως έξυπνοι αλλά ως πονηροί. Θα προσθέσω και την λέξη σοφοί (αν γίνεται) αν και όχι με το νόημα που της δίνουμε. Αλλά λόγο της γνώσης και εμπειρίας που απέκτησαν μέσα στους αιώνες.
Αναφέρεις πως θέλουν να πείσουν πως δεν υπάρχουν. Αυτό το γνωρίζω, αλλά παρατηρώ πως δεν το καταφένουν αρκετά καλά (προσωπική εμπειρία...περίπου)

Καλησπερα:)
...ευχομαι να μου συγχωρεσετε τα κεφαλαια καθως στη γλωσσα της επικοινωνιας στα forums υποδηλωνουν "Φωνες" αλλα, η πραγματικοτητα ειναι πως βαρεθηκα να κατσω να γραψω το κειμενο με μικρα...εκτος αν η μεταφορα κειμενων επιτρεπεται να ειναι στα κεφαλαια, καθως δεν ειναι διατυπωση θεσης του γραφοντος, αλλα απλη αναφορα...

Κατα Ματθαιον Ευαγγελιο
Τι συμβαινει με τα δαιμονια..πως κινουνται μετα την εκβολη τους, και η πονηρια τους..

κεφαλαιο 12
43 ΟΤΑΝ ΔΕ ΤΟ ΑΚΑΘΑΡΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΕΞΕΛΘΗ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙ ΑΝΥΔΡΩΝ ΤΟΠΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΕΙ ΑΝΑΠΑΥΣΙΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΥΡΙΣΚΕΙ

44 ΤΟΤΕ ΛΕΓΕΙ ΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΕΙΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝ ΜΟΥ ΟΘΕΝ ΕΞΗΛΘΟΝ ΚΑΙ ΕΛΘΟΝ ΕΥΡΙΣΚΕΙ ΑΥΤΟΝ ΚΕΝΟΝ ΣΕΣΑΡΩΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΕΣΤΟΛΙΣΜΕΝΟΝ

45 ΤΟΤΕ ΥΠΑΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΘ ΕΑΥΤΟΥ ΕΠΤΑ ΑΛΛΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΠΟΝΗΡΟΤΕΡΑ ΕΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΕΛΘΟΝΤΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΙΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ

Ο οικος απο τον οποιο εκβαλονται τα δαιμονια, δεν ειναι "οικηματα" αλλα ανθρωπινες ψυχες, που για καποιυς λογους τα δαιμονια βρηκαν μεσα τους
"νομιμο εδαφος". Και ισως να ακουγεται λαθος ή "χοντρο" αλλα η αληθεια ειναι οτι καποιοι ανθρωποι που ειναι πιο ευαλωτοι και επιρρεπεις στο να "ψαχνουν εκει που δεν πρεπει" αυτοι βρισκοντα σε μεγαλο βαθμο επικινδυνοτητας...σαν ας πουμε "Πορτοκαλι Συναγερμο".
Ο τροπος με τον οποιο ζουμε πανω σε αυτη εδω τη Γη, επιτρεπει ή αντιθετα αποτρεπει τις σκοτεινες δυναμεις, να μας φοβιζουν, επισκεπτονται, καταδυναστευουν, και σε καθε περιπτωση να μας εχουν στο στοχαστρο.
Ξαναλεω και συγχωρεστε με παρακαλω αν γινομαι κουραστικος, οτι οι μεταφυσικες ερευνες και αναζητησεις, αν και μπορει "ορατα" να μην εχουν καποιες συνεπειες τουλαχιστον αμεσα, καταφερνουν ομως ισχυροτατα πληγματα στον ανθρωπο, μειωνοντας το ενδιαφερον του για το Θεο και Δημιουργο του, ενω παραληλα τον εξιταρουν σπρωχνοντας τον ουσιαστικα στο να ανακαλυψει περισσοτερα και περισσοτερα.
Μερικοι (δεν εννοω τα παιδια στο forum εξηγουμαι..) το παιζουν ατρομητοι..ειπα μια μερα σε εναν απο αυτους τους "ατρομητους".
Θελεις να σου πω ενα μερος στην Παλληνη να πας, εκει οπου πεφτει "ξυλο απο το πουθενα" (κυριολεκτικα) και να ερθεις μετα να δουμε που θα εχει παει η μαγκια σου? Οταν του υπενθυμισα οτι το σχετικο ρεπορταζ το ειχε κανει ο Χαρδαβελας και υπηρχαν μαρτυρες που βεβαιωναν την ακριβεια των λογων στην εκπομπη, τοτε ο "μαγκας" ανασκουμπωθηκε και...το ξανασκεφτηκε τοσο που τελικα δεν πηγε ποτε εκει.

Δεν κινδυνευουμε ομως ανα πασα ωρα και στιγμη απο το να καταληφθουμε απο δαιμονια, γιατι τοτε το ελεος του Θεου δε θα μπορουσε να αποδειχτει σαν κατι υπαρκτο, αλλα και περαν τουτου, θα ειχαμε καταντησει ολοι ψυχωσικοι και θα μπαινοβγαιναμε στο Δρομαοκαίτειο..:)
Το θεμα ειναι να καταλαβει κανεις πως δεν ειναι αναγκη παντα να παθαινουμε και ετσι να μαθαινουμε
Και τελειωνοντας το δικο μου αυτο μηνυμα θα ηθελα εστω και λιγο καθυστερημενα να απαντησω στον Raistlin (νομιζω ναι εσυ το ρωτησες)
οτι αν θα πηγαινα να ελευθερωσω ενα σπιτι που ειναι "αρρωστο", πολυ περισσοτερο αν θα ηταν το δικο μου.
ΟΧΙ σε καμμια περιπτωση...δεν ειμαι αρμοδιος για αυτου του ειδους την "απελευθερωση". Υπαρχουν κλιμακες στην πνευματικη ιεραρχια που δε μπορει, και δε πρεπει κανεις να αγνοει.
Θα φωναζα ανθρωπους που θα ειχαν το χαρισμα (δεν εννοω ταλεντο, ουτε καποια ιδιαιτερη ικανοτητα εμφυτα δοσμενη στον ανθρωπο) αλλα εννοω αυτη την ειδικη χαρη που λαμβανει κανεις απο τον Θεο, και ειναι προς υπηρεσια της ανθρωπινης αναγκης και μονο. !!!
Αυτα τα ....πολλα απο εμενα γιατην ωρα...

Να εισαστε καλα

Παναγιωτης

Mirella_S
24-08-08, 07:02
Σατα άλλα συμφωνώ.

Εννοω οτι ο Θεος περιορισε, εδωσε τροπον τινα ενα περιορισμενο χωρο στους δαιμονες να κινουνται.
Θα σου δωσω ενα απλο παραδειγμα.
Εαν καποιος κανει επικληση σε εναν δαιμονα και του επιτρεψει να ερθει σε καποιο χωρο ΤΙΠΟΤΕ δεν μπορει να τον διωξει μετα.
Καμμια Χαρις δεν θα επεμβει για να σε "ξελασπωσει".
Ηξερες το κακο και το καλεσες. Του παρεδωσες με δικη σου θεληση και αδεια τον χωρο.
Οι δαιμονες, οπως και οι αγγελοι εξ' αλλου ΔΕΝ ειναι πανταχου παροντες.
Οπως ΔΕΝ ξερουν και το μελλον και οι μεν και οι δε.
Την πανγνωσια και το πανταχου παρων ειναι διοτητες που τις κατεχει μονον ο Θεος.
Πολλοι μπερδευουν τα πραγματα!
Οι δαιμονες δεν πολεμουν τον Θεο, πολεμουν εμας!
Εμας μισουν. Δεν θελουν με κανεναν τροπο να παμε εκει, απο οπου εξεπεσαν εκεινοι.

Raistlin
25-08-08, 00:45
Αγαπητέ Παναγιώτη, συμφωνώ σε αυτά που λές. Συγκεκριμένα σε ότι αναφέρεις για το ότι ένας δαίμονας επιστρέφει με άλλους 7, το είχα ξανακούσει αλλά λίγο διαφορετικά, οπότε μπορεί να κάνω και λάθος: Ότι μόλις λαμβάνεις το μυστήριο του βαπτίσματος τότε έχεις μεγαλύτερη Θεική Έυνοια να το πω και τότε ένας δαίμονας που μέχρι τότε σε περιτρυγίζε έρχεται συχνά με άλλους 7 δαίμονες να σε οδηγήσει στην αμαρτία και ταλαιπορία.
Όταν ρώτησα αν θα έκανες κάτι σε ένα <άρρωστο> σπίτι δεν εννοούσα από εσένα προσωπικά αλλά τα μέτρα που θα έπαιρνες, άρα και αυτό που απάντησες. Ξέρεις όμως πως μαζί με τον ιερέα μπορούν κι άλλοι (όπως και συ) να προσφέρεις βοήθεια διότι η ομαδική προσευχή <ακούγεται> δυνατότερα.
Πριν τελειώσω θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σου περί του στοιχιώματος. Δηλαδή πιστεύεις ότι αυτά τα περιστατικά οφείλονται αποκλειστικά στην δράση των δαιμόνων ή και σε άλλους λόγους?

Αγαπητή Mirella, συμφωνώ πως κινούνται πάνω στην γη εξ άλλου έτσι μπορούν να κάνουν το έργο τους. Όχι όμως πως κατέχουν ένα συγκεκριμένο μέρος. Επίσεις θα διαφωνίσω μόνο στο ότι οι δαίμονες δεν μπορούν να διωχθούν από ένα μέρος. Πιστεύω πως είναι μεν πάρα πολύ δύσκολο αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Όπως μπορούν να φύγουν από κοντά σου -μετά από πολύ κόπο και θυσεία- ακόμα και αν έχεις ασχοληθεί με μαγεία (αρκεί πραγματικά να το μετανοιώσεις)(παράδειγμα ο βίος του Άγιου Κυπριανού). Έτσι μπορούν να διωχθούν και από μιά περιοχή αλλά όπως προανέφερα με πάρα πολύ κόπο.
Σε αυτά που λες, να προσθέσω πως ούτε μπορούν να ξέρουν τι σκεύτεται ο καθένας μας και κυρίως τις αγαθές πράξεις. Όπως ανέφερε και ο Παναγιώτης πριν, το γεγονός ότι αποκαλύπτουν τι έχεις κάνει οφείλεται στο ότι αυτοί σε παροτρίνουν να το κάνεις.

Ζητώ συγνώμη που κάποια πράγματα που λέμε ξεφεύγουν λίγο εκτός του αρχικού θέματος θέματος... :-)

Mirella_S
07-09-08, 07:03
Εψαξα δεξια-αριστερα και κατι βρηκα.
Φημες θελουν το σπιτι να ειναι οχι στοιχειωμενο, αλλα μασωνικη στοά.
Δεν ξερω βεβαια κατα ποσο ευσταθουν.
Οι ιδιες φημες θελουν επισης καποιες νυχτες, μια μαυρη mercedes να σταθμευει εξω απο το σπιτι και καποιοι κα κινουνται περιεργα μεσα σε αυτο.

Eliyahu
07-09-08, 16:29
:) Καλησπερα...μαλλον καλημερα ειμαστε μετα τις 12

Και τοτε πιστεψε με...θα πρεπει να ειναι ο Θεος μαζι σου. !!! (μας)
Οι εκδηλωσεις των δαιμονιων ειναι μια μονο κατασταση απο αυτες που γνωριζουμε για το "ποιον" του Πνευματικου κοσμου. Αν ο Θεος επετρεπε εστω και για λιγα μονο δευτερολεπτα, να ανοιγαν τα πνευματικα μας ματια,πιστεψε με δεν θα ημασταν ποτε πια οι ιδιοι.
Ενα βιβλικο παραδειγμα απο την Παλαια Διαθηκη, αναφερει οτι ο Ελισσεαι (αν δε κανω λαθος δεν ειμαι σιγουρος) προσευχηθηκε στον Θεο να ανοιξει τα ματια (τα πνευματικα) του Γιεζει , γιατι δειλιασε στη μαχη, βλεποντας υπεραριθμους εχθρους, και μολις τα πνευματικα ματια του ανοιχτηκαν ειδε το πληθος των Αγγελων και τα αρματα και αναφωνησε" Αυτοι που ειναι μαζι μας ειναι περισσοτεροι απο αυτους που ειναι εναντιον μας!!!
Οχι οτι υπαρχουν μονο δαιμονικες δυναμεις, υπαρχουν Αγγελικα Ταγματα, οπως επισης υπαρχουν Αρχες, Δυναμεις, Εξουσιες.
ΔΕΝ ειναι ομως του "χεριου" μας ολα αυτα, και ως εκ τουτου το να μπλεκομαστε μαζι τους εμεσα ή αμεσα, δεν παραγει καλα αποτελεσματα.
Απο το πιο απλο συμπτωμα του να χασεις τον υπνο σου, μεχρι που να καταληφθεις απο ακαθαρτο πνευμα, ολα αυτα και πολλα ακομα περισσοτερα αποτελουν "παρενεργειες" της εμπλοκης μας.
Η αγια γραφη προειδοποει δια στοματος Αποστολου Παυλου" (οτι δεν αγνοουμε τις μεθοδειες του διαβολου, ουτε γρονθιζουμε ασεβως στον αερα.)
Ειναι πολυ σημαντικο να κατανοησουμε το οτι ο διαβολος ειναι εξ αρχης ανθρωποκτονος. Αν το καταλαβουμε καλα και το εμπεδωσουμε τοτε τα πραγματα γινονται ευκολοτερα.
Ως προς το να παει καποιος σε ενα "στοιχειωμενο" σπιτι για να βοηθησεις καποιον αλλο...μαλλον θα χρειαστεις εσυ πρωτος βοηθεια...:)

να εισαι καλα

Παναγιωτης
Μιλάς πολύ σωστά φίλε μου. Τώρα δεν ξέρω αν οι παραθέσεις της Αγίας Γραφής είναι 100% ακριβείς , αλλά καλύτερα κάποια πράγματα να μην τα πολυσκαλίζουμε . Είναι πολύ επικίνδυνος αυτός ο κόσμος :(

Νηρηιδα
08-09-08, 00:04
Για να πω την αληθεια δεν εχω ιδεα αν το σπιτι εχει οντως κατι περα απο τα υπολοιπα ερειπωμενα σπιτια αλλα επειδη εχω μια αδυναμια σε αυτα τα σπιτια κι εχω μπει σε τρια παλια που υπαρχουν στην πολη μου, το συγκεκριμενο ειναι τοσο ομορφο που το ονειρευτηκα χθες! :) :D :)

Banshee
08-02-09, 14:36
Απο το παράθυρο της αδερφής μου βλέπουμε αυτό το σπίτι συνέχεια.Μένει δίπλα του.Το σπίτι ανήκε σε μια μεγάλη οικογένεια γαιοκτήμονα.Ο πρώτος μάλιστα που πήρε αυτοκίνητο στην Αθήνα.Ο γιός του τελευταίος απόγονος όχι πάρα πολλά χρόνια πρίν τρελλάθηκε κ εγκλείστηκε σε ψυχιατρείο.Απο τότε το σπίτι κλειδώθηκε.Κάποιοι επίδοξοι προσπάθησαν να το σπάσουν διότι ήταν επιπλωμένο κ είναι ακόμα.Οι γάτες ταίζονται απο μια ηλικιωμένη κυρία που μένει δίπλα.Την έχω δεί.Ξεκλδειδώνει ένα λουκέτο δίπλα απο τη κεντρική πύλη.Το σπίτι αυτό προορίζεται να ανακαινιστεί και να γίνει πολιτιστικό κέντρο.Όσο για το μαρμάρινο γλυπτό είναι το οικόσημο της οικογενείας.Αυτά είναι όσα ξέρω για την ώρα.

Banshee
08-02-09, 14:41
Και όσον αφορά την ιστορία της Καραγιάννη..Η καραγιάννη ήταν απο πλούσια οικογένεια κ σπούδαζε νομική απότι θυμάμαι αντί όμως να φύγει τα σκοτεινά χρόνια προτίμησε να μείνει και να αγωνιστεί κ να κάνει το σπίτι της καταφύγιο στους επαναστάτες.Πρόκειτε για μια όχι κ τόσο γνωστή ηρωίδα.

Mirella_S
09-02-09, 09:08
Απο το παράθυρο της αδερφής μου βλέπουμε αυτό το σπίτι συνέχεια.Μένει δίπλα του.Το σπίτι ανήκε σε μια μεγάλη οικογένεια γαιοκτήμονα.Ο πρώτος μάλιστα που πήρε αυτοκίνητο στην Αθήνα.Ο γιός του τελευταίος απόγονος όχι πάρα πολλά χρόνια πρίν τρελλάθηκε κ εγκλείστηκε σε ψυχιατρείο.Απο τότε το σπίτι κλειδώθηκε.Κάποιοι επίδοξοι προσπάθησαν να το σπάσουν διότι ήταν επιπλωμένο κ είναι ακόμα.Οι γάτες ταίζονται απο μια ηλικιωμένη κυρία που μένει δίπλα.Την έχω δεί.Ξεκλδειδώνει ένα λουκέτο δίπλα απο τη κεντρική πύλη.Το σπίτι αυτό προορίζεται να ανακαινιστεί και να γίνει πολιτιστικό κέντρο.Όσο για το μαρμάρινο γλυπτό είναι το οικόσημο της οικογενείας.Αυτά είναι όσα ξέρω για την ώρα.

Ημουν απο τις πρωτες που "αναφωνησα" το οτι ΔΕΝ ειναι στοιχειωμενο. Ημουν γειτονισσα του επισης και πολλα βραδυα περνουσα για να το χαζεψω.
Σιγουρα εντυπωσιαζει με την τοσο διαφορετικη αρχιτεκτονικη του-παραφωνια μεσα στα τσιμεντενια κουτια που λεγονται πολυκατοικιες-αυτο ομως δεν σημαινει πως φαντασματα και σκιες κανουν παρτυ οταν νυχτωσει!
Τελευταια φορα που ειδα μεσα σε αυτο το σπιτι αναμμενο ηλεκτρικο φως και κουρτινα στο παραθυρο, ηταν τον Φεβρουαριο του 1996.
Αρα ο,τι συνεβη με τον τελευταιο απογονο συνεβη μετά.

Banshee
09-02-09, 19:28
Δυστυχώς χρονολογία δν ξέρω αυτό που έμαθα προχθές είναι ότι αν όλα πάνε καλά θα το δούμε ως πολιτιστικό κέντρο ίσως κ μέσα στον επόμενο χρόνο.Μια καλή αυκαιρία να δούμε επιτέλουςπως είναι κ μέσα :D

polystrofos
13-10-09, 13:47
Ας μη σχολιασω καλυτερα απαντησεις του στυλ... "μιλας ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΑ" σε ατομα τα οποια μιλανε για φαντασματα και δαιμονες και ας προχωρησω σε αυτο που θελω να πω.
Αν και μενω χρονια πολυ κοντα στο σπιτι αυτο, χτες ηταν η πρωτη φορα που το ειδα 3 η ωρα τη νυχτα και με το που το ειδα μου αρεσε τοσο πολυ που ηθελα να μπω μεσα. Προσπαθησα να ανοιξω το λουκετο μονο και μονο για να μπω να το δω και να φυγω, χωρις να εχω καποιον κακοβουλο στοχο στο μυαλο μου. Τελικα δεν καταφερα να το παραβιασω και δεν μπηκα. Αυτα ολα εγιναν χτες στις 3 τη νυχτα. Σημερα, λιγες ωρες μετα ΗΔΗ ξερω πως ο ιδιοκτητης του σπιτιου ειναι ενας δημοσιος υπαλληλος που μενει στην Κηφησια, ο οποιος κληρονομησε το σπιτι αυτο μαζι με την αδερφη του, αλλα δεν εχουν τα λεφτα για να το αναπαλαιωσουν και το σπιτι εχει μεινει ετσι οπως το βλεπετε. Ναι, προφανως και στην πολεοδομια παιρνεις τις πληροφοριες που θες για την πλακα σου, αρκει να πεις οτι ενδιαφερεσαι να αγορασεις το συγκεκριμενο κτιριο! Συγνωμη αν σας χαλασα την αναζητηση φαντασματων και θρυλων, αλλα τα πραγματα ειναι παντα απολυτως λογικα, αρκει να εχεις διαθεση να ψαξεις σοβαρα το θεμα.

Δε λεω, εχουν την πλακα τους τα στοιχεωμενα σπιτια, ειδικα αν καθεσαι με καποια γκομενα ευαισθητη το βραδυ και τις διηγεισαι ιστοριες για να τρομαζει, αλλα απο τη στιγμη που θελετε να μαθετε σοβαρες πληροφοριες, ε τοτε αφηστε τα μη σοβαρα μεταφυσικα στην απεξω και πατε να ρωτησετε!

Anduril
13-10-09, 20:57
Ας μη σχολιασω καλυτερα απαντησεις του στυλ... "μιλας ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΑ" σε ατομα τα οποια μιλανε για φαντασματα και δαιμονες και ας προχωρησω σε αυτο που θελω να πω. Αν και μενω χρονια πολυ κοντα στο σπιτι αυτο, χτες ηταν η πρωτη φορα που το ειδα 3 η ωρα τη νυχτα και με το που το ειδα μου αρεσε τοσο πολυ που ηθελα να μπω μεσα. Προσπαθησα να ανοιξω το λουκετο μονο και μονο για να μπω να το δω και να φυγω, χωρις να εχω καποιον κακοβουλο στοχο στο μυαλο μου. Τελικα δεν καταφερα να το παραβιασω και δεν μπηκα. Αυτα ολα εγιναν χτες στις 3 τη νυχτα. Σημερα, λιγες ωρες μετα ΗΔΗ ξερω πως ο ιδιοκτητης του σπιτιου ειναι ενας δημοσιος υπαλληλος που μενει στην Κηφησια, ο οποιος κληρονομησε το σπιτι αυτο μαζι με την αδερφη του, αλλα δεν εχουν τα λεφτα για να το αναπαλαιωσουν και το σπιτι εχει μεινει ετσι οπως το βλεπετε. Ναι, προφανως και στην πολεοδομια παιρνεις τις πληροφοριες που θες για την πλακα σου, αρκει να πεις οτι ενδιαφερεσαι να αγορασεις το συγκεκριμενο κτιριο! Συγνωμη αν σας χαλασα την αναζητηση φαντασματων και θρυλων, αλλα τα πραγματα ειναι παντα απολυτως λογικα, αρκει να εχεις διαθεση να ψαξεις σοβαρα το θεμα. Δε λεω, εχουν την πλακα τους τα στοιχεωμενα σπιτια, ειδικα αν καθεσαι με καποια γκομενα ευαισθητη το βραδυ και τις διηγεισαι ιστοριες για να τρομαζει, αλλα απο τη στιγμη που θελετε να μαθετε σοβαρες πληροφοριες, ε τοτε αφηστε τα μη σοβαρα μεταφυσικα στην απεξω και πατε να ρωτησετε!

Tο γεγονός ότι υπάρχει ιδιοκτήτης δεν αποκλείει κάτι μεταφυσικό. Ξέρεις κανένα σπίτι χωρίς ιδιοκτήτη; Κατά τα άλλα να μας λείπει το δασκάλεμα άτομα του λόγου σου που είναι προκατειλημμένα. Θα σου έλεγα και τίποτα άλλο αλλά έχε χάρη που είμαι απλό μέλος...

Mirella_S
14-10-09, 07:05
Ας μη σχολιασω καλυτερα απαντησεις του στυλ... "μιλας ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΑ" σε ατομα τα οποια μιλανε για φαντασματα και δαιμονες και ας προχωρησω σε αυτο που θελω να πω.
Αν και μενω χρονια πολυ κοντα στο σπιτι αυτο, χτες ηταν η πρωτη φορα που το ειδα 3 η ωρα τη νυχτα και με το που το ειδα μου αρεσε τοσο πολυ που ηθελα να μπω μεσα. Προσπαθησα να ανοιξω το λουκετο μονο και μονο για να μπω να το δω και να φυγω, χωρις να εχω καποιον κακοβουλο στοχο στο μυαλο μου. Τελικα δεν καταφερα να το παραβιασω και δεν μπηκα. Αυτα ολα εγιναν χτες στις 3 τη νυχτα. Σημερα, λιγες ωρες μετα ΗΔΗ ξερω πως ο ιδιοκτητης του σπιτιου ειναι ενας δημοσιος υπαλληλος που μενει στην Κηφησια, ο οποιος κληρονομησε το σπιτι αυτο μαζι με την αδερφη του, αλλα δεν εχουν τα λεφτα για να το αναπαλαιωσουν και το σπιτι εχει μεινει ετσι οπως το βλεπετε. Ναι, προφανως και στην πολεοδομια παιρνεις τις πληροφοριες που θες για την πλακα σου, αρκει να πεις οτι ενδιαφερεσαι να αγορασεις το συγκεκριμενο κτιριο! Συγνωμη αν σας χαλασα την αναζητηση φαντασματων και θρυλων, αλλα τα πραγματα ειναι παντα απολυτως λογικα, αρκει να εχεις διαθεση να ψαξεις σοβαρα το θεμα.

Δε λεω, εχουν την πλακα τους τα στοιχεωμενα σπιτια, ειδικα αν καθεσαι με καποια γκομενα ευαισθητη το βραδυ και τις διηγεισαι ιστοριες για να τρομαζει, αλλα απο τη στιγμη που θελετε να μαθετε σοβαρες πληροφοριες, ε τοτε αφηστε τα μη σοβαρα μεταφυσικα στην απεξω και πατε να ρωτησετε!

Μολονοτι ειμαι απο εκεινες που υποστηριξαν πως το συγκεκριμενο σπιτι δεν πιστευω πως ειναι στοιχειωμενο, εν τουτοις θα αντιπαρατεθω στα γραφομενα σου.
Κατ' αρχην ομολογεις ετσι ψυχρα πως μολονοτι υφισταται ιδιοκτητης (εστω και αν δεν κατοικει εκει), προσπαθησες να εισβαλεις σε ξενη περιουσια!
Δευτερον, τα οντως στοιχειωμενα σπιτια, επετρεψε μου να σου πω πως δεν εχουν διολου "πλακα" οπως αναφερεις.
Ειναι τοποι δυστυχιας, οπου κακα γεγονοτα εχουν πιθανον καταγραφει στον χωρο, γεγονοτα που προκαλεσαν αγωνια και σοκ στα ατομα που ζουσαν εκει, ή προκειται για ανθρωπινες ψυχες που εχασαν τον δρομο τους για την αλλη πλευρα και περιφερονται εκει σε μια αιωνια αγωνια.
Εαν εσυ αυτο το βρισκεις διασκεδαστικο τι να πω????
Λυπαμαι.

Anduril
14-10-09, 12:53
Μιρέλλα μην μπαίνεις στον κόπο. Αν μας θεωρεί γραφικούς ο κύριος...πολύστροφος (που δεν δικαιώνει το ψευδώνυμό του) τότε γιατί παρακολουθεί το φόρουμ και η περιέργειά του τον οδηγεί στο σπίτι αυτό (αν όντως λέει αλήθεια); Μήπως είναι λίγο τρολ ο κύριος;

Viktor_Belenko
03-08-13, 12:28
1/8/2013
Το Κάστρο των Πατησίων (http://www.athensvoice.gr/article/market/athens-voice/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%AF%CF%89%CE%BD) (άρθρο στην AV)

Ελευθέριος Παλιγγίνης
08-08-13, 12:08
Μιλάς πολύ σωστά φίλε μου. Τώρα δεν ξέρω αν οι παραθέσεις της Αγίας Γραφής είναι 100% ακριβείς , αλλά καλύτερα κάποια πράγματα να μην τα πολυσκαλίζουμε . Είναι πολύ επικίνδυνος αυτός ο κόσμος :(

...υπάρχει και πιο σίγουρη λύση, των 2 σημείων.
1) Έρευνα
και 2) Ανάλυση, Κριτική, Διόρθωση και Βελτίωση του νου μας, των συμπερασμάτων μας και γενικά του εαυτού μας.

1) Εάν ερευνήσεις αντικειμενικά -χωρίς να πας να επικυρώσεις με προκατάληψη ό,τι σου είναι πιο ευχάριστο ιδεολογικά ή δογματικά- θα δεις οτι καμία απο τις θρησκευτικές αναφορές δεν αποδεικνύεται ιστορικό γεγονός, αλλά μιλάμε για... Φανταστική Λογοτεχνία με μετατροπές ιδεών και σκηνών απο τη Μυθολογία και απο θρύλους, ένα υλικό που δημιουργήθηκε και χρησιμοποιήθηκε για εκπαιδευτικούς και προπαγανδιστικούς λόγους. Περνάει δουλική νοοτροπία στον υπήκοο, του εισάγει βασικές εντολές φόβου και υποταγής σε κάποιο παντοδύναμο Πρόσωπο, που βρίσκεται απο πάνω του και τιμωρεί όποιον δεν ακολουθει τους όρους του. Έτσι υπακούει ευκολότερα ηγέτη και κυβερνήτη.

2) Εάν συναισθηματο-αναλυθείς και νοο-αναλυθείς, θα δεις οτι ολα αυτά που φοβάσαι είναι προσωπικά σου θέματα. Και όταν τα καθαρίσεις και τα λύσεις, δεν θα φοβάσαι τίποτα και θα βλέπεις καθαρά τί ισχύει παντού. Και πως δουλεύει και πού χρησιμεύει κάθε τι.

Marsia
14-09-13, 01:30
Συγνωμη αν σας χαλασα την αναζητηση φαντασματων και θρυλων, αλλα τα πραγματα ειναι παντα απολυτως λογικα, αρκει να εχεις διαθεση να ψαξεις σοβαρα το θεμα.

Αφενός να υπενθυμίσουμε σε μερικούς αναγνώστες πως η σχετική ανάρτηση βρίσκεται στην κατηγορία "Θρύλοι και Παραδόσεις" και πως αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός, να περιγράψουμε δηλαδή τους θρύλους και τις παραδόσεις -αληθινές ή όχι δεν έχει σημασία- που συνδέονται με ένα συγκεκριμένο χώρο. Από 'κει και πέρα είναι επιλογή του καθενός αν θα τα πιστέψει ή όχι.

Όσον αφορά το θέμα της έρευνας σε ένα "στοιχειωμένο" τόπο από ηθική και μόνο άποψη να το δούμε το θέμα -άσχετα με το αν το πιστεύουμε στα στοιχειώματα ή όχι όλοι- δε θα πρέπει να προσπαθούμε να 'εισβάλουμε' σε μια ξένη ιδιοκτησία, ακόμη κι αν είναι εντελώς ακατοίκητη. Ειλικρινά, ποιος από εμάς θα ήθελε να μπαινοβγαίνουν άσχετοι στο οικόπεδο του(ακόμη κι αν ο ίδιος έχει να πατήσει εκεί χρόνια)?

Και για να συνοψίσουμε την ιστορία του περιβόητου κτιρίου, όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο (http://www.athensvoice.gr/article/market/athens-voice/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%AF%CF%89%CE%BD)π ου ανάρτησε ο Viktor_Belenko

Κτισμένο το 1914, ιδιοκτησία της αρχοντικής κεφαλονίτικης οικογένειας Τυπάλδου ( Tipaldus ) της Χρυσής Βίβλου με ρίζες από τη Νάπολη της Ιταλίας , ακατοίκητο από το 1993, χαρακτηρισμένο διατηρητέο το 2008, έχει αντέξει σεισμούς, καιρικά φαινόμενα , αλλά και ανθρώπινες εισβολές.

apofasismenos
18-05-15, 18:03
Καλησπέρα...

υπάρχει κι άλλο ένα τέτοιο περίεργο σπίτι επί της Πατησίων λίγο μετά την Γαλατσίου με κατεύθυνση προς Κηφισιά.
Αυτό είναι επίσης μυστήριο σε εμφάνιση (έχω καιρό να το δω) αλλά αν περάσω και το δω, θα το φωτογραφίσω.

Έχει φανερή διαφορά με το προηγούμενο που αναφέρατε στον τρόπο κτισίματος αλλά και στό ότι αρκετός κόσμος το έχει πλησιάσει αρκετά.
Είναι σε πολύ φανερό σημείο, κάποιες φορές τοξιμομανείς το χρησιμοποιούν ως "έδρα" ενώ δεν λείπουν κι οι περίεργοι (χαχαχαχα)
που πάνε να το δουν από κοντά. Κάποτε φοβόταν ο κόσμος, τώρα πια όχι.

Να σημειώσω ότι δεν έχω δει ζώα να πλησιάζουν ποτέ μόνα τους κι αυτό δεν μου πολυαρέσει. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι κακό
αλλά πάντοτε εμπιστεύομαι (πιο πολύ) τα ζώα σε τέτοια θέματα. Έχω ισχυρή γνώμη βάση καταγραφής με κάμερα και πόρισμα αρκετών ωρών.
Σιγά μην κάτσω εγώ όρθιος να περιμένω. Σύμφωνα πάντως με τους κατοίκους της γύρω περιοχής, αποτελεί ένα απλά παρατημένο οίκημα
και νομίζω ότι έχουν δίκιο.

Δεν θυμάμαι όμως να μου είχαν πει το όνομα του ιδιοκτήτη.

:cool: