PDA

Επιστροφή στο Forum : Συμπεριφορές εβραίων εναντίον ελλήνων κατά τη μικρασιατική καταστροφή

skeptic
15-07-07, 18:09
Για την "δράση" των "Ελλήνων" εβραίων ως στρατιώτες στην Μ.Ασία έχουν λεχθεί πολλά.Αξιωματικοί περιέγραφαν την αναξιοπιστία τους,ωστόσο σημαντικές μαρτυρίες μας δίνονται απο το βιβλίο του έγκριτου λογοτέχνη Αντωνίου Πισσάνου "Αιχμάλωτοι του Κεμάλ". Ο Πισσάνος έζησε τις κακουχίες της αχιμαλωσίας και πραγματικά σώθηκε εκ θαύματος.Περιγράφει σε πολλά χωρία του την δράση των Εβραίων.Η εβραική κοινότητα δεν πειράχθηκε καθόλου απο τους Τούρκους σε αντίθεση με τις Χριστιανικές.Πολλοί Εβραίοι είχαν βρει μια προσεδοφόρα "εργασία".Πουλούσαν σημαιάκια της Τουρκίας στους Έλληνες τάχα για να τους "σώσουν".Όμως ήταν απο πριν συννενοημένοι με τους Τόύρκους οι οποίοι δολοφονούσαν τους Έλληνες αιχμάλωτους και ξαναέδιδαν στους Εβραίους τα σημαιάκια για να ξαναρχίσουν την "εργασία" τους. Εβραίοι χτυπούσαν με μίσος Έλληνες αιχμάλωτους.Όλες αυτές οι μαρτυρίες βρίσκονται στο βιβλίο του Πισσάνου.Ας δούμε μια περιγραφή εβραίων "αιχμαλώτων" που υπηρετούσαν στον Ε.Σ απο τον Πισσάνο:

ΝΑ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ.......ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ
"Κατα τον Οκτώβριο,προτού ακόμη εισαχθώ στο αναρρωτήριον,έφεραν νέους αιχμαλώτους απο την Σμύρνη.
Όλοι μαζευτήκαμε γύρω απο τους νεοαφιχθέντες για να πάρουμε καμιά πληροφορία.Μου έκαμαν αμέσως εντύπωσιν η εμφάνισης και η περιβολή των.Όλοι ήσαν καλοντυμένοι,φορούσαν δε παπούτσια και φέσια.Ο καθένας έχει το σακίδιο,το παγούρι,ακόμη και τις κουβέρτες του!!!!!
Μαθαίνω ότι είναι Εβραίοι,στρατιώται του Ελληνικού Στρατού,που παρέμειναν στην Σμύρνη κατα την οπισθωχώρηση.Ελιποτάκτησαν για να ......γλιτώσουν απο τον στρατό αλλα την έπαθαν,αιχμαλωτισθέντες απο τους Τούρκους.
Το περίεργο όμως είναι ότι αν και είναι αιχμάλωτοι,καλοπερνούσαν.Οι Τούρκοι δεν τους πείραξαν διόλου.Επι πλέον η Εβραική κοινότης φρόντιζε δι' αυτούς πάρα πολύ.Άλλωστε οι Εβραίοι ήσαν σύμμαχοι του Κεμάλ,και πολλοί υπήρξαν αχρεία όργανα των εγκληματικών του σκοπών.
Ημείς οι ρακένδυτοι,πειναλέοι,μισοπεθαμένοι αιχμάλωτοι,εμακαρίζαμε την τύχην των απογώνων του Αβράαμ.Η προδοσία των αμείβετο αρκετό.
Επι κεφαλής των,οι Εβραίοι είχαν έναν νέον ονόματι Ηλίαν Κοέν.Αυτός ισχυρίζετο ότι ήταν ανθυπολοχαγός του Ε.Σ. για αυτό και διωρίσθη επιλοχίας του λόχου εις τον οποίον ανήκε.
Προς τους Έλληνας ο άθλιος εφέρετο σκαιότατα.Ύβριζε,χαλούσε τον κόσμο,και όταν κανένας αιχμάλωτους δυστροπούσε να πάη σε αγγαρείαν τον άρπαζε με τα χέρια και τον έστελνε δια της βίας.
Μια μέρα ενώ προσπαθούσε να αναγκάση έναν ασθενή και μισοπεθαμένο αιχμάλωτο να πάη σε αγγαρείαν τον βλασφήμησε με το όνομα του...Χριστού στα χείλη.Όλοι τότε οι αιχμάλωτοι εξηγέρθησαν και ωρισμένως θα τον έδερναν,εάν δεν επενέβεναν οι Τούρκοι.
Οι Τούρκοι υποστηρίζονται ακόμη και με άλλον τρόπο απο τους Τούρκους.Στις αγγαρείες όπου οι αιχμάλωτοι λάμβαναν ανταμοιβή οι αιχμάλωτοι,έστελναν πάντα αυτούς.
Κάθε εβδομάδα ακόμη κατέβαιναν στον σιδηρόδρομο,και έπαιρναν γράμματα που τους έστελναν οι ομόφυλοι των απο την Σμύρνην.
Πόσον ευτυχείς τους θεωρούσαμε!Οι φιλάργυροι όμως Εβραίοι σε κανένα Έλληνα αιχμάλωτον δεν έδωσαν ποτε το παραμικρόν.Εάν κανείς απο τους δικούς μας,έκαμε την απόφασιν να τους ζητήσει έστω και λίγο ψωμί,έπαιρνε την στερεότυπη απάντηση..''δεν έχω'',ενώ δύο μάτια Εβραικά,τον κοιτούσαν με περιφρόνησιν,με φθόνος,με μίσος
(...)
Αγανακτώ βλέποντας τους δικούς μας να ζητιανεύουν απο Εβραίους,αφού ήξεραν ότι αυτοί δεν μας χώνευαν,αφού ήξεραν τα όργια των εις βάρος μας,αφού ήξεραν ότι η δική μας δυστυχία όχι μόνον δεν τους συγκινούσε αλλα και τους ευχαριστούσε."

επιπλέον:

"Σε λίγο φθάνομε εις την Τουρκικήν συνοικίαν. Εκεί οι Τούρκοι πολίται επιπίπτουν επάνω μας και μας κτυπούν με ότι βρίσκουν μπροστά των. Γελούν απαίσια από ευχαρίστησιν και το γέλιο τους μας ξεσχίζει την καρδιά και μας τρομάζει.

Mε τους Τούρκους συμπράττουν και οι Εβραίοι…

Καθισμένοι εις τα καφενεία, εχλεύαζον τους Χριστιανούς, τους κτυπούσαν, τους παρέδιδον εις τους σφαγείς. Και όταν διήρχοντο τα τάγματα των αιχμαλώτων, έριχναν γυαλιά στους δρόμους δια να ξεσχίζωνται τα γυμνά των πόδια, και να υποφέρουν περισσότερον τα θύματα της Κεμαλικής θηριωδίας.

Όταν οι Τούρκοι μπήκαν στη Σμύρνη, οι Εβραίοι προσέφερον τας ελεεινάς υπηρεσίας των. Εις τα αστυνομικά τμήματα υπήρχαν προδόται Εβραίοι…

Δεν υπήρξεν ευκαιρία που να μην την εξεμεταλλεύθηκαν εις βάρος των χριστιανών…

Εις την συνοικία Μπας-Οτουράκ, από όπου διερχόμεθα, οι Εβραίοι ειρωνεύονται με την γνωστήν προφορά των: Ζήτω Βενιζελός… ζήτω Κωνσταντινός… Και ένας άλλος φωνάζει εις άπταιστον Ελληνική: "Εμπρός με το στέφανον της δόξης προς την Αγιά Σοφιά!" Εν τω μεταξύ οι υποκόπανοι των στρατιωτών ανεβοκατεβαίνουν στα πλευρά των αιχμαλώτων, ενώ οι πολίται Εβραίοι και Τούρκοι χειροκροτούν" (Σελ. 30).

«…Κατά τον Οκτώβριον, προτού ακόμη εισαχθώ εις το αναρρωτήριον, έφερον νέους αιχμαλώτους από τη Σμύρνη.

Όλοι μαζευθήκαμε γύρω στους νεοαφιχθέντας δια να λάβωμεν καμιά πληροφορία. Μου έκαμαν αμέσως εντύπωσιν η εμφάνισίς των, η περιβολή των. Όλοι ήσαν καλοντυμένοι, φορούν δε παπούτσια και φέσια. Ο καθένας των έχει το σακκίδιον, το παγούρι του, και κουβέρτες!!

Μανθάνω ότι είναι Εβραίοι, στρατιώται του Ελληνικού στρατού, παραμείναντες εις την Σμύρνην κατά την οπισθοχώρησιν. Ελιποτάκτησαν για να γλυτώσουν από το στρατόν αλλά την έπαθαν, αιχμαλωτισθέντες από τους Τούρκους.

Το γεγονός όμως είναι ότι καίτοι αιχμάλωτοι, καλοπερνούσαν. Οι Τούρκοι δεν τους επείραξαν διόλου. Επί πλέον η Εβραϊκή Κοινότης εφρόντιζε δι αυτούς, πάρα πολύ. Άλλωστε οι Εβραίοι ήσαν σύμμαχοι του Κεμάλ, και αχρεία όργανα των εγκληματικών του σκοπών. Και αν συνέλαβε μερικούς Εβραίους αυτό το έκαμε για τα μάτια.

Ημείς οι ρακένδυτοι πειναλέοι, μισοπεθαμένοι αιχμάλωτοι, εμακαρίζαμε την τύχην των απογόνων του Ιούδα. Η προδοσία των αντημείβετο αρκετά. Αυτοί σήμερα, εκαλότρωγαν, εκαλόπιναν, καλοπερνούσαν με μια λέξη.

Επί κεφαλής των, οι Εβραίοι είχον ένα νέον ονόματι Ηλίαν Κοέν. Αυτός ισχυρίζετο ότι ήτο ανθυπολοχαγός του Ελληνικού στρατού, γι αυτό και διωρίσθει επιλοχίας του λόχου εις τον οποίον ανήκον. Προς τους Έλληνας ο άθλιος εφέρετο σκαιότατα…

Κάθε εβδομάδα, ακόμη, κατέβαιναν στο σιδηροδρομικό σταθμό, και έπαιρναν πράγματα που τους έστελνον, οι ομόφυλοί των από την Σμύρνη. Πόσον ευτυχείς τους θεωρούσαμε! Οι φιλάργυροι όμως Εβραίοι, σε κανένα Έλληνα αιχμάλωτον δεν έδωσαν ποτέ το παραμικρόν. Εάν κανείς από τους δικούς μας, έκανε την απόφασιν να τους ζητήσει έστω και λίγο ψωμί, έπαιρνε την στερεότυπην απάντησιν: "δεν έχω" ενώ δύο μάτια Εβραίϊκα τον κοιτούσαν με περιφρόνησιν, με φθόνον, με μίσος.

Όταν οι Εβραίοι έτρωγον, πολλοί από τους δικούς μας, τους περιεστοίχιζον, με βλέμματα ικευτικά, τους έτρωγαν με τα μάτια. Ήλπιζον σε καμιά μικρή γενναιοδωρία των Εβραίων. Περίμεναν κανένα μικρό κομμάτι ψωμί!...» (Σελ. 138, 139, 140).

"Είχαν περάσει μήνες από την ημέρα που ηλευθερώθην. Και μαθαίνομεν τότε μια καταπληκτική πληροφορία, ήτις παρ' όλας τας διαψεύσεις μου φαίνεται αληθινή:

Ένα Ολλανδικό πλοίο, φόρτωσε από τον λιμένα της Σμύρνης, πολλά κόκκαλα των αιχμαλώτων!! Θα τα εχρησιμοποιούσαν για βιομηχανικούς σκοπούς!Καϋμένοι αιχμάλωτοι!(Σελ. 225)"

Για την ιστορική αλήθεια: Το πλοίο που φόρτωσε τα κόκκαλα των αιχμαλώτων ανήκε στην εβραϊκή εταιρεία Ραούλ Βάντεμπουργκ και Έρασμος Λεβύ.

http://andromedios.blogspot.com/

Kαι ενώ είναι γνωστό πόσο τους είχαμε βοηθήσει κατά τον Β'ΠΠ εδώ στην ελλάδα...

Y1annis
17-07-07, 00:01
Kαι ενώ είναι γνωστό πόσο τους είχαμε βοηθήσει κατά τον Β'ΠΠ εδώ στην ελλάδα...

Φίλε μου skeptic είναι γνωστό πως είμαστε έθνος ανάδελφον, ίσως και πλέον άψυχον, κρίνοντας από διάφορα βιβλία που κυκλοφορούν τελευταία και αναφέρουν πέρι συνώθησης των προγόνων μας εις τον λιμένα της Σμύρνης...

17-07-07, 09:09
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Φιλε skeptic πραγματικά είναι ένα συγκλονιστικό κείμενο αυτό που αναφέρεις.
Θέλω να σε ρωτήσω κάτι.
Άλλες ιστορικές πηγές υπάρχουν για αυτό το θέμα ?????

Ευχαριστώ.

skeptic
17-07-07, 16:40
Φίλε μου skeptic είναι γνωστό πως είμαστε έθνος ανάδελφον, ίσως και πλέον άψυχον, κρίνοντας από διάφορα βιβλία που κυκλοφορούν τελευταία και αναφέρουν πέρι συνώθησης των προγόνων μας εις τον λιμένα της Σμύρνης...
Mη λες πολλά πολλά φίλε μου προς τα έξω όμως γιατί κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς φασίστας ναζιστής. Βλέπεις αυτή είναι η μεγάλη επιτυχία τους. Να παρουσιάζονται συνεχώς ως θύματα ενώ στην πραγματικότητα υπήρξαν ΚΑΙ θύτες.
Ίσως θα πρέπει να γράψουμε και εμείς τα βιβλία ιστορίας τους τι λέτε; Γιατί όχι; Να κάνουμε μια ΜΚΟ για την ειρήνη τη δημοκρατία και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και να αρχίσουμε να γράφουμε τα σχολικά εγχειρίδια των ισραηλινών.. καλή ιδέα.. Θα αρχίζει κάπως έτσι..
Και έγινε ένας συνωστισμός κάποιων εβραίων έξω από φημισμένους φούρνους της Πολωνίας και Γερμανίας...

cosmictsak
18-07-07, 12:45
skeptic πραγματικά δεν γνώριζα τον κύριο 'έγκριτο' λογοτέχνη Αντωνίο Πισσάνο και είπα να πατήσω το όνομά του στο google να μάθω δυο τρία πράγματα για αυτόν.
Το αποτέλεσμα αναζήτησης που μου έβγαλε ήταν σαφές ότι δεν χαρακτήριζε έναν 'έγκριτο' λογοτέχνη. Τα μόνα λινκς που με έβγαζε πατώντας το όνομα του ήταν αυτό της Χρυσής Αυγής (όπου φαίνεται να έχεις κάνει copy paste το άρθρο μιάς και όλως τυχαίως παραθέτει ακριβώς τα ίδια αποσπάσματα του βιβλίου καθώς και το τελικό σχόλιο για το πλοίο!!!) και αυτό των εκδόσεων Λόγχη γνωστού κέντρου εθνικιστικής προπαγάνδας όπου φιγουράρει το βιβλίο δίπλα σε αυτά του Κωνσταντίνου Πλεύρη και σε ένα με τίτλο "Συλλογή γερμανικών εμβατηρίων" όπου στο εξώφυλο έχει το σήμα των ΕςΕς. Επίσης υπάρχουν δύο μπλόγκ όπου και εκεί αντιγράφεται το κείμενο από την σελίδα της Χρυσής Αυγής.

Μετά από αυτό προφανές είναι ότι προσωπικά δεν παίρνω στα σοβαρά τίποτα από όσα αναφέρονται στο βιβλίο και στο μήνυμά σου, όμως θα ήθελα να σου κάνω μερικές ερωτήσεις. Γιατί πιστεύεις ότι ο συγκεκριμένος κύριος αποτελεί 'εγκριτο' λογοτέχνη? Έχεις διαβάσει κάποιο άλλο βιβλίο του? Γνωρίζεις την δουλειά του? Έχεις διαβάσει αυτό το βιβλίο και το γωρίζεις στο σύνολό του?
Επίσης πως θεωρείς 'εγκριτο' κάποιον που τα βιβλία του διαφημίζονται και πωλούνται μόνο από εθνικιστικές και νεοναζιστικές σελίδες?
Μήπως η παρότρυνση σου στον φίλο Y1annis πως "Mη λες πολλά πολλά φίλε μου προς τα έξω όμως γιατί κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς φασίστας ναζιστής." αποτελεί κατά κάποιον τρόπο την παραδοχή πως αυτά που υποστηρίζει το βιβλίο (και εσύ), ανήκουν σε αυτόν τον πολιτικό χώρο?

18-07-07, 12:53
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε cosmictsak οπως πιθανός να διάβασες ρώτησα στην προηγούμενη
απαντησή μου...
<<Φιλε skeptic πραγματικά είναι ένα συγκλονιστικό κείμενο αυτό που
αναφέρεις.
Θέλω να σε ρωτήσω κάτι.
Άλλες ιστορικές πηγές υπάρχουν για αυτό το θέμα ?????>>

Όπως είδες καμιά απάντηση δεν πήρα...

Ευχαριστώ.

the_black_planet
18-07-07, 15:42
Ρε παιδιά για μισό λεπτό,γιατί θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε εδώ πέρα!Δηλαδή επειδή παραθέτονται κομμάτια από κείμενο του εν λόγω συγγραφέα στην σελίδα της Χρυσής Αυγής και στην Λόγχη,σημαίνει ότι ο κος Πισσάνος,που προφανώς έχει πεθάνει εδώ και αρκετά χρόνια,έχει σχέση με αυτόν τον χώρο;;;Ψάξτε βρείτε στοιχεία για τη ζωή και το έργο του,και αν κανείς αποδείξει ότι διατέλεσε γερμανοτσολιάς ή ρουφιάνος κατά την κατοχή,τότε ας δεχτούμε ότι είχε ομιχλώδη κίνητρα.Αλλιώς ας είμαστε λίγο πιο μετριοπαθείς και συγκρατημένοι σε χαρακτηρισμούς.Να τονίσω ότι δεν παίρνω θέση για το θέμα γιατί ούτε που τον γνωρίζω τον συγκεκριμένο συγραφέα,απλά σημειώνω ένα λογικό σφάλμα που παρατηρήθηκε.Γνωρίζεις σκέπτικ αν έχει καμιά σχέση με τον γνωστό σύγχρονο σκηνοθέτη Παύλο Πισσάνο;

cosmictsak
18-07-07, 17:10
Το θέμα είναι πως ξαφνικά εμφανίζεται κάποιος 'έγκριτος' που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του και διαφημίζεται-πωλείται το βιβλίο του απο συγκεκριμένα εθνικιστικά και ναζιστικά κέντρα. Και εμφανίζεται και ένας καλοθελητής σε αυτό το φόρουμ και κάνει copy paste και εδώ. Αν δεν χαρακτηρίζει τον συγγραφέα αυτός ο χώρος σίγουρα χαρακτηρίζει τον καλοθελητή αφού προφανώς επισκέπτεται αυτές τις σελίδες και συμφωνεί με τα λεγόμενα και τα άρθρα τους (που αλλού θα μπορούσε να βρεί το βιβλίο του κυρίου και πως αλλιώς θα τον χαρακτήριζε έγκριτο?). Συμφωνείς σε αυτό τουλάχιστον? Ή πιστεύεις ότι τελείως τυχαία το έκανε post εδώ πέρα? Γιατί πρίν κάνεις post κάνεις και μία έρευνα για αυτό που πρόκειται να δημοσιεύσεις και έχεις την ευθύνη του.

Καμμιά φορά πιστεύω ότι προσπαθείς να δικαιολογήσεις το αδικαιολόγητο. Το θέμα κάνει μπάμ και μόνο εσύ δεν το βλέπεις.

ΥΓ. Το να ψάξω για την ζωή και το έργο του συγκεκριμένου όπως καταλαβαίνεις είναι αδύνατο μην σου πώ και τελείως αδιάφορο. Δεν υπάρχει πουθενά το όνομά του και δεν θα κάτσω να αποδείξω εγώ ότι δεν είναι έγκριτος. Ας μου αποδείξει αυτός γιατί πιστεύει ότι είναι. Ξαφνικά

skeptic
18-07-07, 23:32
Περίμενα την κλασική αντίδραση. Είστε πολύ προβλέψιμοι ορισμένοι.
Αυτά που έγραψα στο αρχικό ποστ ως εισαγωγή ισχύουν, και αν μπορεί κάποιος ας με διαψεύσει. Μέχρι στιγμής δεν είδα κάτι τέτοιο.

Tι απάντηση και ιστορικά στοιχεία ζητάς αβατάρ τη στιγμή που ήδη από την αρχή στα δίνω;; (βιβλίο και συγγραφέας μάρτυρας της γενοκτονίας των ελλήνων στη μ.ασία)
Ας είστε λίγο σοβαροί...

http://img62.imageshack.us/img62/8550/kemalmurdererpp0.jpg (http://www.evripidis.gr/products.asp?author=&isbn=&nav=0&node_serial=001002008&title=)

skeptic
19-07-07, 01:23
Την ίδια μισελληνική στάση, επέδειξαν οι εβραίοι κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων. Ειδικότερα το 1912, οι εβραίοι της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έλεγχαν τη στοά «Αλιάνς», συγκέντρωσαν, υπό μορφή εράνου και παρέδωσαν στην Τουρκία το μυθικό ποσό των 650.000.000 χρυσών λιρών (Δημοσίευμα Εφημερίδας «Εστία», 9 Οκτωβρίου 1912), ενώ μέλη της εβραϊκής κοινότητας, συγκρότησαν εθελοντικό σώμα και πολέμησαν κατά του Ελληνικού στρατού, στο πλευρό των Τούρκων.

Πρόδωσαν και την Μικρασιατικήν εκστρατεία με προπαγάνδα (προκηρύξεις κ.τ.λ.) που διένειμαν (Η. Ηλιόπουλος: "Αλύτρωτες Ελληνικές Πατρίδες" Αθ. 1983 σελ. 82) με οικονομική βοήθεια στον Κεμάλ (5.000.000 χρυσά φράγκα).

the_black_planet
19-07-07, 06:20
cosmictsak,νομίζω ότι το θέμα μας δεν είναι το αν είναι χρυσαυγίτης ο σκέπτικ αλλά το αν ισχύουν όσα υποστηρίζει ο κος Πισσάνος.Και επαναλαμβάνω πως το ότι προβάλλονται τα έργα του και "χρησιμοποιούνται" από αυτές τις οργανώσεις δεν αποδεικνύει τίποτα για το ποιόν του συγραφέα,για παράδειγμα η Χρυσή Αυγή μπορεί να χρησιμοποιεί κείμενα του Ίωνα Δραγούμη ή του Περικλή Γιαννόπουλου,αυτό δεν σημαίνει όμως σε καμιά περίπτωση ότι οι παραπάνω συγραφείς είναι και ναζί.

19-07-07, 08:04
Φίλοι μου καλημέρα σας.

Πιστεύω πως ο φίλος skeptic έδωσε στοιχεία τόσο απο εφημερίδα όσο και
απο άλλο βιβλίο για την γενική συμπεριφορά του Εβραικου στοιχείου στην
Θεσσαλονίκη.

Απο εκεί και πέρα ο κάθε ένας ψάχνει και βρίσκει.
Πάντως τα στοιχεία που μας έδωσε είναι σοβαρά.

Ευχαριστώ.

beetlejuice
19-07-07, 09:42
Την εποχη που καταγραφηκαν οι εμπειριες αυτες δεν υπηρχε ουτε ναζιστικο κινημα,ουτε ανεπτυγμενο ακρατο μισος εναντια στους Εβραιους. Γνωμη μου ειναι πως πρεπει να αντιμετωπιζουμε παρομοια κειμενα ως ακομη μια ιστορικη πηγη-καταγραφη απο εκεινη την εποχη. Τιποτα λιγοτερο, τιποτα περισσοτερο. Εαν αυτα τα κειμενα χρησιμοποιουνται δεκαετιες αργοτερα απο ακραιους κυκλους για να στηριξουν τις φασιστικες τους θεωριες, δε με αφορα ουτε καν στο ελαχιστο. Με την ιδια λογικη ανθρωποι του αλλου ακρου θα μπορουσαν να παρουν τις αποψεις (http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=2446) των Ελληνων λογιων αναφορικα με τη Μακεδονια προ της ιδρυσης του νεοελληνικου κρατους και να τις κανουν σημαια τους. Και παλι δε θα με αγγιζε η προσπαθεια τους αυτη.

Η στυγνη καταγραφη της ιστοριας ή των εμπειριων δεν εχει χρωματα μητε κατευθυνσεις... Αυτα ερχονται μετα.

cosmictsak
19-07-07, 11:41
Επειδή το θέμα κάνει μπάμ πως πρόκειται για αντιεβραική προπαγάνδα και επειδή και θα κάτσω να αποδείξω εγώ ότι αυτό που κάνει νιάου νιάου, ω ναι είναι γάτα, θα πώ δυο τρία πράγματα και μετά θα σας αφήσω πάλι να τα πείτε μεταξύ σας που είστε τόσο αγαπημένοι.
Πρώτον ο skeptic συνεχίζει να κάνει copy paste από εθνικιστικές και αμφιβόλου αξιοπιστίας σελίδες όμως αυτό δεν πηράζει κανέναν - του ενατίον μάλιστα, τους πείθει όλους!!! (το τελευταίο του μήνυμα είναι copy paste από δύο τέτοιες σελίδες). Απλά εγώ αμφισβητώ και τις πηγές και τις αξιοπιστία τους πράγμα λογικό και πράγμα που ο κάθε σοβαρός αναζητητής θα έκανε αν έβλεπε ότι οι πηγές προέρχονται ΜΟΝΟ από τέτοια sites. Εκτός αν η σελίδα της Χρυσής Αυγής, της Λόγχης και του Ελεύθερου Κόσμου θεωρούνται αντικειμενικές και αξιόπιστες οπότε εδώ πάω πάσο. Η ευκολία κάποιων να δεχτούν τέτοιες πηγές προκαλεί εντύπωση.

AVATAR τα στοιχεία που μας έδωσε είναι τουλάχιστον αστεία. Το βιβλίο ενός άσχετου που έγραψε προσωπικές εμπειρίες που κανείς δεν μπορεί να τις διασταυρώσει (με λίγα λόγια μπορεί να έγραφε και ότι ήθελε), ένα βιβλίο ενός Ηλιόπουλου (επίσης 'έγκριτου'???) και ένα δημοσίευμα της Εστίας που ποτέ του δεν είδε αν υπάρχει απλά έκανε ξανά copy paste.
Πίστεψέ με αυτά δεν είναι σίγουρα σοβαρά στοιχεία. Και επειδή αυτοί οι χώροι συνήθως διαστρευλώνουν την αλήθεια και την ιστορία δεν έχω κανέναν λόγο να πιστέψω τίποτα απ' όλα αυτά.

beetlejuice πάντα υπήρχαν άνθρωποι που μισούσαν τους Εβραίους, το επιχείρημά σου δεν ισχύει.

the_black_planet αν η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί κείμενα του Δραγούμη δεν σημαίνει τίποτα γιατί είναι πρόσωπο γνωστό και οι πηγές για τα κείμενά του και το έργο του υπάρχουν παντού και εγώ και εσύ μπορούμε από χίλιες δυό αντικειμενικές πηγές να αξιολογήσουμε τον Δραγούμη και να καταλάβουμε αν η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί (ή όχι) λάθος τα κείμενά του. Στην δικιά μας περίπτωση δεν υπάρχει αυτό το πράμα οπότε στην χειρώτερη κρατάμε και μια πισινή και δεν δεχόμαστε αβίαστα ότι κείμενο διαβάζουμε. Πάντως εγώ σε καμοιά περίπτωση δεν θα διάβαζα κείμενα του Δραγούμη από την σελίδα της Χρυσής Αυγής.

Και τέλος αν για κάποιους δεν είναι το θέμα μας και δεν τους ενοχλει αν ο skeptic είναι χρυσαυγίτης, εμένα προσωπικά με απωθεί και με απομακρύνει γιατί αυτοί που έχουν μερικοί συνηθήσει να τους κάνουν παρέα και να συναναστρέφονται μαζί τους εμένα που προκαλούν αηδία.

Καλή σας συνέχεια και καλό καλοκαίρι.

19-07-07, 12:08
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε cosmictsak μάλλον δεν με διάβασες σωστά.
Αναφέρεις λοιπόν...
<<AVATAR τα στοιχεία που μας έδωσε είναι τουλάχιστον αστεία.>>

Αναφέρω σε προηγούμενες απαντήσεις μου....
<<Απο εκεί και πέρα ο κάθε ένας ψάχνει και βρίσκει.>>

<<Θέλω να σε ρωτήσω κάτι.
Άλλες ιστορικές πηγές υπάρχουν για αυτό το θέμα ?????>>

Οπως λοιπόν διαπιστώνεις αναφέρω πως ο κάθε ένας πρέπει να ΨΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ
ΒΡΕΙ, επίσης προτέπω να μας παρουσιάσουν και άλλες πηγές για το
θέμα αυτό.

Πουθενά δεν αναφέρω να πάρουμε τις μετρητοίς και αβίαστα όλα όσα
μας καταθέτουν και άνευ ελέγχου.

Ευχαριστώ.

beetlejuice
19-07-07, 14:15
beetlejuice πάντα υπήρχαν άνθρωποι που μισούσαν τους Εβραίους, το επιχείρημά σου δεν ισχύει.

Οπως υπηρχαν παντοτε Εβραιοι που μισουσαν τους Ελληνες Cosmictsak: ;)

και (θα) εξεγείρω τα τέκνα σου Σιών, κατά των τεκνών των Ελλήνων και ο Κύριος θα πέσει πάνω τους σαν κεραυνού βολίδα. Ο Κύριος σαλπίζοντας θα πορευθεί απειλητικά εναντίον τους. Ο Κύριος θα βοηθήσει αυτούς (τα τεκνά της Σιών) και θα καταναλώσουν και θα θάψουν (τους Έλληνες) κάτω από λίθους σφενδόνης και σαν οίνο θα τους καταπιούν». Ζαχαρίας 9.13-15.(Παλαια Διαθηκη)

To επιχειρημα μου στεκει και παραστεκει και ξεπερνα εθνη, μιση και ιδεολογιες. Παντως συζητηση για το αρχικο μηνυμα του skeptic δεν εχει γινει ακομα.

Drymonia
19-07-07, 14:29
Παιδιά τί να πώ! Μακάρι τέτοιο ζήλο να δείξουμε εμείς οι Έλληνες και για το Σκοπιανό και για το γλωσσικό και όποιο άλλο ζήτημα μας καίει και οφείλουμε να το προασπίσουμε! Έμεινα άφωνη με το μένος ενάντια σε μια πηγή του Skeptic. Ό,τι και να'ναι, είναι μια πηγή και ως τέτοια οφείλουμε να την δούμε αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί. Αλλιώς, θα μας πούνε εβραιόφιλους και δεν κάνει όπως δεν κάνει να μας πουν και αντισημίτες, έτσι? ;)
Όσοι νιώθουν ότι προσβάλλονται, ας μας δώσουν άλλες πηγές.

Πάντως, ουδείς τέλειος, αλλά ακόμα κι αν οι εβραίοι ως έθνος είναι το τελειώτερο και καλύτερο όλων σε όλους τους γαλαξίες και τα μήκη/πλάτη και κανείς τιποτένιος και τρισάθλιος δεν κάνει να τους κατηγορεί, όλο και κάποιοι μπορεί [λέω ίσως] να κάναν κάτι στραβούτσικο και να κατεγράφη.. [για να μην τους ματιάζουμε βρε!]

Ierofantis
19-07-07, 15:05
Φίλη Δρυμόνια δέν θα μας πούν αντι-σημίτες...Σημίτες είναι και οι άραβες...Δέν σημαίνει πώς έχουμε κάτι μαζί τους...ο όρος αντι-σημίτης είναι λαθεμένος...Αντι-Ιουδαίος ή ακόμα καλύτερα αντι-Εβραίος έπρεπε να είναι ο όρος και όχι αντι-σημιτισμός...Τέλος πάντων όμως...

Μία απορία έχω...είναι τόσο κακό κάποιος να είναι αντι-εβραίος; Ντέ και καλά με το ζόρι να τους αγαπάει κάποιος και να τους σέβεται; αυτό δέν είναι ρατσισμός; Όσοι θέλουν ας τους αγαπάνε...όσοι θέλουν ας μήν τους αγαπάνε...Τέτοιο μένος για τους καημένους τους Εβραίους πια; με τα 6.000.000 "νεκρών" στους "φούρνους" και διώξεων; Πραγματικά αστείο όλο αυτό έχει καταντήσει. ούτε 6.000.000 νεκροί ήταν γιατί αυτό θα ήταν αριθμητικά και πρακτικά αδύνατον...ούτε και ολοκαύτωμα ήταν. Αλλά και πάλι δέν καταλαβαίνω... Και άλλοι λαοί έχουν ζήσει τραγωδίες και μάλιστα ποιό φρικτές...Οι πόντιοι ίσως; Οι αρμένιοι; Δέν είδα το ίδιο παγκόσμιο και εντόπιο μένος όμως υπέρ αυτών και του "ολοκαυτώματος" που ζήσανε. Γενοκτονία για να ακριβολογούμε. Όλοι παντού και πάντα μιλάνε για το Ολοκαύτωμα των ναζί και πρέπει να πληρώσουμε όσοι δέν το δεχόμαστε και να φημόνεται η φωνή μας. Σώπα ρε.....Να γίνει τότε για όλα τα ολοκαυτώματα και τις γενοκτονίες αυτό...γιατί μόνο των Εβραίων; Τί το εξαιρετικό έχουν πιά; Πέραν του ότι είναι ένα πλαστό μύθευμα το ολοκαύτωμα και οι αριθμοί είναι ασφυκτικά μικρότεροι των νεκρών τους...πέραν του ότι Φούρνοι και άλλες τέτοιες αηδίες δέν υπήρξαν ποτέ και ιστορικά δέν μπορούν να επιβεβαιωθούν αλλά μόνο με μυθεύματα και καλο-φτιαγμένα ψεύτικα στοιχεία και μοντάζ βίντεο...(για παράδειγμα τα βίντεο της δίκης της νυρεμβέργης περί των εγκλημάτων των ναζί κατά των εβραίων ήταν βίντο-ντοκουμέντα απο τα γκουλάγκ του Στάλιν στην ρωσσία και λέγανε πώς ήταν Εβραίων πτώματα...)... καθόμαστε και ξεψαχνίζουμε εμείς οι απόγονοι όσων πολέμησαν το 20-22 στην Μικρά Ασία εάν οι Εβραίοι ήταν με το μέρος των τούρκων ; Σαφώς και ήταν και έχω την μαρτυρία του προ-πάππου μου που πολέμησε εκεί. όπως και πολλές άλλες ιστορικές μαρτυρίες σε παλαιότερες εποχές όπως στο ολοκαύτωμα της χίου που Εβραίοι τους έσφαζαν μετά μανίας και γελούσαν πάνω απο τα πτώματα τους... Η ιστορία περιγράφει την κτηνωδία των Ισραηλινών και όχι εγώ. Και τώρα η ιστορία αυτή συνεχίζεται και βάφεται με ποτάμια αίματος αθώων παλαιστηνίων και παιδιών και κανείς δέν αντιδρά....

Τελικά οι Εβραίοι απο ασήμαντοι νομάδες επιβλήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο στις συνειδήσεις μας με ποικίλους τρόπους και τεχνάσματα.....

Μόνο και μόνο για αυτό τους αυτό τους αξίζει ένα μεγάλο Μπράβο......

chaoticblue
19-07-07, 19:28
Ελα ντε ρε Ιεροφάντη. Αντισημίτης σου λέει. Πας να πεις μια διαφορετική βερζιόν στα πράγματα, τσακ στο κοτσαρουν. Ε αυτομάτως ο υπολοιπος χαϊκουλτουριάρης κόσμος λέει: "ε φασιστόμουτρο είναι". Και τέλος μετα απο αυτην την ταμπελα σε αγνοούν επιδεικτικά. Ποιος είναι όμως ο φασίστας όπως λες?
Προσωπικά για να μιλησω και λίγο για το θέμα μας, της πηγες του skeptic μα και το ιδιο το θέμα πρώτη φορά τα διαβάζω. Αλλα σιγουρα γνωρίζοντας πόσο υπεροπτικά κοιτάζουν τον υπόλοιπο κόσμο οι Εβραίοι με την ίδια τους την πίστη ουτε λίγο ουτε πολύ να λέει οτι οι υπόλοιποι ζούμε να τους υπηρετούμε, δεν βλέπω τον λόγο γιατι θα έπρεπε κάποιος να απορρίψει τις εν'λόγω πηγές.

beetlejuice
19-07-07, 19:35
Θα παρακαλουσα η τελευταια τοποθετηση του chaoticblue να ειναι η τελευταια προς την κατευθυνση αυτη. Αρκετα μελη τοποθετηθηκαν στην παρεμβαση του cosmictsak, ηρθε η ωρα να περασει η συζητηση στην ουσια της. Ο Skeptic αναφερθηκε σε συγκεκριμενο περιστατικο και παρακαλω οποιος διαθετει παρομοιες πηγες για τη συγκεκριμενη χρονικη στιγμη να τις παραθεσει για να γινει συζητηση.

Μιχάλης
19-07-07, 23:44
Οπως υπηρχαν παντοτε Εβραιοι που μισουσαν τους Ελληνες Cosmictsak: ;)

και (θα) εξεγείρω τα τέκνα σου Σιών, κατά των τεκνών των Ελλήνων και ο Κύριος θα πέσει πάνω τους σαν κεραυνού βολίδα. Ο Κύριος σαλπίζοντας θα πορευθεί απειλητικά εναντίον τους. Ο Κύριος θα βοηθήσει αυτούς (τα τεκνά της Σιών) και θα καταναλώσουν και θα θάψουν (τους Έλληνες) κάτω από λίθους σφενδόνης και σαν οίνο θα τους καταπιούν». Ζαχαρίας 9.13-15.(Παλαια Διαθηκη)

To επιχειρημα μου στεκει και παραστεκει και ξεπερνα εθνη, μιση και ιδεολογιες. Παντως συζητηση για το αρχικο μηνυμα του skeptic δεν εχει γινει ακομα.

Ρε Μηνά, συγγνώμη κιόλας, δεν έχεις βαρεθεί; Η μελέτη των Προφητών και των λόγων τους, δεν μπορεί να γίνει μέσα από εκεί που λαμβάνονται αυτές οι πληροφορίες, κατά την ερμηνεία που βολεύει αυτά τα συγκεκριμένα φυλλάδια.
"Δια τούτο ευλογήσει σε (τον Θεό) ο λαός ο πτωχός και πόλεις ανθρώπων αδικουμένων ευλογήσουσί σε.Εγένου δε πάση πόλει ταπεινή βοηθός(...) Και ποιήσει Κύριος Σαβαώθ πάσι τοις έθνεσιν επί το όρος τούτο, πίοντες ευφροσύνην, πίονται οίνον, χρίσονται μύρον. Εν τω όρει τούτω παράδος ταύτα πάντα τοις έθνεσιν, η γαρ βουλή αυτή επί πάντα τα έθνη(...) και πάλιν αφείλε Κύριος ο Θεός παν δάκρυον από παντός προσώπου"
Και αυτό είναι ένα μόνο μικρό απόσπαμα από τον Ησαία. Τώρα, αν ορισμένοι μεταφράζουν επιλεκτικά κατά πως τους συμφέρει, συγγνώμη αλλά δεν είναι δική μου άποψη και για την ακρίβεια οι συγκεκριμένοι στερούνται κάθε είδους γνώσης αυτών των πραγμάτων αλλά αντίθετα προπαγανδίζουν κατά τρόπο που έχουν κατηγορήσει οι ίδιοι τους χριστιανούς.
Τα πράγματα με τους Σιωνιστές και τους Εβραίους γενικότερα είναι χιλιοειπωμένα. Εάν μια μικρή μερίδα τους ερμηνεύει κατά τρόπο εθνικιστικό τις Γραφές τους και θεωρεί εαυτούς ως τον περιούσιο λαό που κατ' εντολήν Θεού θα κυριαρχήσει επί της Γης, αυτό δεν σημαίνει πως ολόκληρος ο εβραικός λαός συμμερίζεται αυτές τις απόψεις. Εκτός δηλαδή και αν όλοι οι Έλληνες πιστεύουμε ότι θα ξυπνήσει ο μαρμαρωμένος βασιλιάς και θα πάρουμε πίσω την Πόλη...

the_black_planet
20-07-07, 02:10
Μιχάλη μου με όλο το σεβασμό που έχω για σένα και σαν άνθρωπο και σαν γνώσεις,νομίζω ότι εδώ αδικείς τον Μηνά.Υπάρχουν και άλλα αποσπάσματα από την Παλαιά Διαθήκη που αν τα διαβάσεις από την επίσημη ιστιοσελίδα της εκκλησίας(θα ψάξω να σου βρω το λινκ άμεσα απλά τώρα δεν έχω χρόνο) και την επίσημη μετάφραση που λένε παρόμοια πράγματα,όχι ίσως κατά των Ελλήνων της Ελληνικής χερσονήσουν αλλά για τους Χαναναίους και Φιλισταίους που ως γνωστόν ήταν Έλληνες αλλά και κατά άλλων εθνών.Ένα από αυτά που θυμάμαι πρόχειρα βρίσκεται στην Έξοδο όταν ο Θεός μιλά στον Μωησή και υπόσχεται στους Εβραίους τη Γη της Χαναάν.

Μιχάλης
20-07-07, 19:17
Πλανήτη μου, αν και ξεφεύγω από το θέμα και μπορείτε άνετα να με πετροβολήσετε που δεν τηρώ εγώ, of all people τους κανόνες :D τα κείμενα ειδικά των προφητών δεν είναι τόσο απλά στις ερμηνείες όσο θέλουν να τα κάνουν μερικοί. Χιλιοειπωμένα είναι αυτά τα πράγματα αλλά δεν βλέπω να έχει κανείς την όρεξη να τα μελετάει αδογμάτιστα και συγκριτικά μεταξύ τους αλλά και με άλλες γνώσεις θρησκειολογίας και λοιπών τομέων. Για να στο πω πιο απλά, το ότι αναφέρονται οι Έλληνες και το δήθεν μίσος των Προφητών για αυτούς, είναι η απλοικότερη ερμηνεία τέτοιων κειμένων, η κορυφή του παγόβουνου και η συνήθης αποθήκη επιχειρημάτων που εξυπηρετούν σκοπιμότητες πάσης φύσεως.

skeptic
20-07-07, 20:01
Ευχαριστώ τον blackplanet που επισήμανε τα αυτονόητα. Μερικές φορές χρειάζεται να τα αναφέρουμε και αυτά.
Πάγια τακτική ορισμένων είναι όταν δεν τους βολεύει κάτι που γράφει ένας συγγραφέας να προσπαθούν να λασπολογήσουν ενάντια αυτού του συγγραφέα ή να αναφέρουν μια τρίτη ακραία πηγή που χρησιμοποιεί αυτό το συγγραφέα ώστε να τον αποδόσουν μομφή φανατισμού.
Είναι γνωστές αυτές οι τακτικές των ανθρώπων που δεν ενδιαφέρονται για την πραγματική ιστορία αλλά ενδιαφέρονται μόνο πως να περάσουν την προπαγάνδα της πολιτικής παράταξης που υπηρετούν.
Τα στοιχεία που έδωσα είναι υπαρκτά και μπορούν να διασταυρωθούν από διάφορες πηγές, βιβλιοπωλεία, εθνικά αρχεία κλπ. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει και να βρει. Υπάρχουν και άλλες αναφορές σε άλλα βιβλία για αυτή τη στάση των εβραίων κατά την μικρασιατική καταστροφή ,αλλά δεν είμαι ιστορικός για να διατηρώ τέτοιο αρχείο ή βιβλογραφία. Έχω όμως επαφή με άτομο που μπορεί να βοηθήσει.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω μέχρι να βρέθει κάτι νεότερο άπο άποψη επιπλέον στοιχείων.

sumotori
21-07-07, 11:32
skeptic, μία παρατήρηση μόνο...στη φωτογραφία που έχεις επιλέξει να συνοδεύει τα μηνύματά σου απεικονίζεται ένας Εβραίος.

skeptic
21-07-07, 14:12
Το ξέρω, είναι ένας από τους αγαπημένους μου εβραίους ο οποίος συνεργάζονταν αρμονικά με έναν από τους αγαπημένους μου έλληνες. Αποτελεί μια εξαίρεση στον κανόνα.
Με προκαλείς τώρα; Θες την γενική άποψη μου για τους εβραίους;
Γνωρίζω ότι είναι φανατικοί ανθέλληνες και μισέλληνες εκ πεποιθήσεως μας θεωρούν ως προαιώνιους εχθρούς ανταγωνιστές της ευρύτερης περιοχής και αυτό φαίνεται και από τα ιερά τους κείμενα. Έχουν προφητείες εναντίον μας. Γενοκτόνησαν και εκδίωξαν συστηματικά εκατομμύρια έλληνες άποικους παλαιστίνης (φιλισταίους) καταγράφοντας γλαφυρά την γενοκτονία στα ιερά κείμενα τους ως θέλημα του Θεού τους!. Στο εμετικό ταλμούδ βρίζουν με τα χειρότερα λόγια τον Χριστό και την παναγία ενώ είναι ρατσιστές μέχρι το κόκκαλο θεωρώντας τη φυλή τους τον εκλεκτό λαό του Θεού προορισμένο να εξουσιάζει τον πλανήτη ενώ αποκαλούν τους υπόλοιπους λαούς γκόιμ=δίποδα κτήνη. Δημιούργησαν το τραπεζικό σύστημα και ελέγχουν τις διεθνείς τράπεζες κρατώντας σκλαβωμένους τους λαούς με τα χρέη.
Διεισδύουν στα εχθρικά σε αυτούς κράτη σταδιακά ως πράκτορες και σκαρφαλώνουν στα συστήματα εξουσίας τους χρησιμοποιώντας κρυπτοεβραικά ονόματα και τις κατατόπους μασονικές στοές.
Έδωσαν τον Κοσμά τον Αιτωλό στους Τούρκους για να τον δολοφονήσουν.
Βαλκανικούς και Μ.Ασία τα είδατε δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο.
Συμμαχούσαν και συμμαχούν πολιτικοαμυντικο-επιθετικά μέχρι σήμερα με τους Τούρκους. Πετάνε μέσα σε τουρκικά F16 εναντίον μας πάνω από το αιγαίο.
Έπαιξαν σκοτεινό ρόλο στο κυπριακό και στη χούντα μέσω του Κίσιγκερ-Νταγιάν.
Σκότωσαν και σκοτώνουν καθημερινά παλαιστηνίους μικρά παιδιά ακόμα και μωρά όπως στο καταφύγιο της Κανα στο λίβανο. Γενοκτονούν συστηματικά τους παλαιστίνιους εκδιώκοντας τους από τις πατρογονικές εστιές, γκρεμίζοντας τα σπίτια τους με μπουλντόζες και εγκαθιστώντας αποίκους.
Ελέγχουν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ απόλυτα κατευθύνοντας τους σε σειρά παράνομων επιθέσεων εναντίον ανεξάρτητων κρατών προβοκάρωντας έτσι τον 3ο παγκόσμιο πόλεμο.
http://img413.imageshack.us/img413/126/paulwolfowitzisraelks9.jpg
Αλλάζουν την ιστορία μας μέσω του Σόρος εφαρμόζοντας το δόγμα Κίσιγκερ και πολλά άλλα χαρούμενα και ωραία που έχουν αναφερθεί κατα καιρούς ακόμα και από την παραδοσιακή αριστερά (Κ.Κ.Ε. ριζοσπάστης).
Ικανοποιήθηκες τώρα; Χρειάζεται να πούμε τπτ άλλo;

beetlejuice
21-07-07, 14:21
Προς Μιχαλη (αν και Off-topic): Δεν υπαρχει καμια παρερμηνια Μιχαλη για το συγκεκριμενο (οπως και για δεκαδες αλλα χωρια). Το Ζαχαρίας 9.13-15 ειναι εκει και μπορεις να πας και να το διαβασεις. Ασε δε που αποτελει και τον ευκολοτερο τροπο να απομακρυνεις ακοπα τους περιπλανωμενους Ιεχωβαδες που πανε πορτα πορτα αυτες τις μερες! Το εχω εφαρμοσει τρεις φορες και εχω 100% επιτυχια! Ξεκινουν να μου πουλησουν προλογο και πριν ολοκληρωσουν τους ζητω να μου ερμηνευσουν σαν Ελληνες το "Ζαχαριας 9.13-15". Το κεφαλι κατω και στροφη 180 μοιρων! :D Δε θα ανοιξω συζητηση εδω για το ποσο εθνικιστες ηταν οι ανθρωποι που τα εγραψαν (αν και τα ονομασαν θεοπνευστα), ουτε και για το γεγονος οτι παρομοια αποσπασματα διαβαζονται καθε Κυριακη στις εκκλησιες. Το χωριο το παρεθεσα για να δειξω στον cosmictsak οτι δυστυχως ή ευτυχως υπαρχει μια παναρχαια κοντρα των δυο λαων σε επιπεδο κοσμοθεασεων, ως εκ τουτου δεν απορριπτω συληβδην την μαρτυρια που παρεθεσε ο skeptic.

skeptic
21-07-07, 15:05
bettlejuice, μια διόρθωση μόνο.
Δεν είναι μαρτυρία που παρέθεσε ο skeptic, είναι μαρτυρία που παρέθεσε ο Πισσάνος ο οποίος και ήταν αιχμάλωτος του Κεμάλ και αυτόπτης μάρτυρας της ευρύτερης γενοκτονίας των ελλήνων της Μ.Ασίας.

Στην παρακάτω εντυπωσιακή βιβλιογραφία της ελληνικής γενοκτονίας αναφέρεται αυτό το βιβλίο μαζί με πολλά άλλα:

http://www.greek-genocide.org/bibliography.html

sumotori
22-07-07, 11:49
Παρ'όλα αυτά θα μπορούσες να έχεις φωτό τον Καραθεοδωρή (αν ισχύουν τα όσα λένε γι'αυτόν).
Αλλά πρόσφατα διάβασα ένα βιβλίο που συγκρίνει τον Αινστάιν με τον Πικάσο,κάτι σαν παράλληλες βιογραφίες δηλαδή,και πουθενά δεν αναφέρεται ο Καραθεοδωρής.
Υπ'όψιν ότι το βιβλίο το έχει γράψει Εβραίος συγγραφέας.

Αλλά μην εξάπτεσαι...όλα αυτά που μου έγραψες ως απάντηση μου είναι γνωστά και τα γνωρίζω πριν από σένα.
Γι'αυτό και δεν έχω φωτό με τον Αινστάιν να με συνοδέυει :D

Και η σύζυγός μου...είναι από το Λίβανο ;)

Τι άλλο θες να σου πω ?

Μην περιμένεις όμως να αναμασήσω τα ίδια και τα ίδια...τα ξέρουμε αυτά. Κάνεις τίποτα για να το σταματήσεις αυτό ? Εάν ναι, σε παραδέχομαι. Εάν όχι,να ξέρεις ότι πάντα οι Εβραιοπολωνοί θα θεωρούνται η εξυπνότερη φυλή στον κόσμο.

Όχι από μένα όμως...

bullmaster
22-07-07, 16:35
Καλησπερα.Διαβαζοντας προσεχτικα τα στοιχεια και γενικοτερα το ολο θεμα συζητησεως βγαζω το εξης συμπερασμα.Οποιος εχει διαφορετικη αποψη απο αυτη που προσπαθουν να επιβαλλουν οι εβραιο-κυβερνησεις πανταχου του ταλαιπωρου κοσμου μας θεωρητε ναζιστης,φασιστας,κλονοποιησει του Χιτλερ και δεν ξερω εγω τι αλλο...Τα πραγματα ειναι απλα εως πολυ απλα αλλα εμεις δεν φαινεται να προσπαθουμε να τα κατανοησουμε.Κυριοι και Κυριες ζουμε στην εποχη της απολυτης μοναρχιας σε ενα ειδος εβραιοχουντικης δημοκρατιας οπου καθε ανθρωπος ειναι ελευθερος; να πει την γνωμη του μονο που εχει εναν και μοναδικο αποτερο σκοπο.Την εξαφανιση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ γιατι ετσι μονο θα καταφερουν να ελεξουν την ανθρωποτητα.Φοβουνται ενα και μοναδικο πραγμα και σκεφτειτε το.Την αναγεννηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ,τον διαφορετικο τροπο σκεψεως που μπορει να εχει ο ανθρωπος και τον οδηγουν κοντα στο ΘΕΙΟΝ.Συμπερασματικα ας σταματησουμε και εμεις τα θα και θα και θα σαν τους προδοτες πολιτικους μας και ας περασουμε στα εργα.Το μονο που λειπει ειναι ο ηγετης!!!!STAND BY

beetlejuice
22-07-07, 16:53
Απευθυνω με το μηνυμα μου αυτο τελευταια προειδοποιηση στους συμμετεχοντες... Κυλαμε ξανα και ξανα σε off-topic καταστασεις, αν ειναι να το παμε σε ελληνικες φυλες, ρατσισμο, εθνικισμο και επερχομενους hail-ηγετες, να με ενημερωσετε να κλεισει καπου εδω η συζητηση. Δεκτες αποκλειστικα οι πηγες επι του θεματος και τιποτα παραπανω.

Eagle's Ascension
22-07-07, 18:16
Νιώθω ότι το αρχικό κείμενο είναι αλήθεια. Ο παππούς μου έζησε τα Σεπτεμβριανά στην Κων/πολη και μου έλεγε πως οι εβραίοι 'καρφώναν' τους Έλληνες που κρυβόντουσαν για την ζωή τους.. (και πως οι τούρκοι τους έκρυβαν από τον όχλο.)
Συλογιστείτε όμως πόσες φορές ο εβραικός λαός διώχθηκε βίαια από τα μέρη στα οποία ζούσαν ειρηνικά οι οικογένειες τους....
Οι καιροί αλλάζουν και άμα δεν ξεκολήσουμε από το μίσος και την διχόνια, να δούμε τα πράγματα λίγο πιο σφαιρικά, ο πόλεμος θα είναι στην καθημερινότητα μας.

apokryfisths
13-09-07, 23:17
Θα παρακαλούσα για κάτι όσον αφορά το όνομα του Αντωνίου Πισσάνου μια και πρόσεξα το θέμα αυτό ενώ περιπλανόμουν τυχαία σε αυτό το forum.

Χρειάζεται λίγος σεβασμός γύρω από το όνομά του. Ο Αντώνιος Πισσάνος ήταν ένας από τους πιο χαρισματικούς ανθρώπους που πέρασαν το τελευταίο αιώνα. Ένας πραγματικός φίλος των ανθρώπων.
Το έργο του απέχει από κομματικές, ιδεολογικές και άλλες προκατειλημμένες θέσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρω πως κάποτε είχε πει πως οι άνθρωποι φανατίζονται με ένα πανί το οποίο αποτελείται από λωρίδες και σύμβολα χωρίς όμως να θέλει να θίξει την έννοια του έθνους καθώς πίστευε πάντα σε ιδανικά και στο να θέτει πάντα πάντα κανείς στόχους στη ζωή του και να καλυτερεύει τον εαυτό του αποσκοπώντας στο γενικό καλό. Είναι άδικο να τον θεωρούν κάποιοι ναζιστή επειδή κάποιος εδώ μέσα ανέφερε μονομερώς μια πραγματικότητα κατά την αιχμαλωσία του από το προσωπικό του ημερολογίο εκμεταλλευόμενος αν θέλετε την εγκυρότητά του. Ακόμη και για το μακελιό στη Σμύρνη θεώρησε υπαίτιο, όχι τον φανατισμό, όχι τη μισαλλοδοξία, ούτε τους Τούρκους γενικά αλλά την τάση του ανθρώπου να σκοτώσει τον άλλο όταν βρεθεί η ευκαιρία να το κάνει.
Πρωτοστάτησε στην προσπάθεια επαναπατρισμού των αρχαίοτήτων από το εξωτερικό. Ασχολήθηκε με ψυχολογικές έρευνες, ο ίδιος είχε την ιδιότητα του ψυχολόγου και πολλά από τα βιβλία αφορούν το χώρο της μεταφυσικής - εφηρμοσμένης ψυχολογίας - παραψυχολογίας, τον υπνωτισμό. Επίσης ασχολήθηκε με κοινωνιολογικά και οικονομικά θέματα κ.τ.λ.
Έδρασε κυρίως μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή όπου έφυγε ως πρόσφυγας ως τα μέσα της δεκαετίας του 75 και ξεκινώντας από το μηδέν.
Ο ίδιος ήταν γνωστός ανά το πανελλήνιο αλλά ξεχάστηκε αν θέλετε σε μια εποχή που πέραν των βιβλίων του δε μπορούσαν πολλά να καταγραφούν όπως γίνεται σήμερα. Το διαδίκτυο δεν μπορεί να αποτέλεσει αξιόλογη πηγή για το έργο του και οι αναζητήσεις στο Google τον αδικούν.

Αν θέλετε να μελετήσετε το έργο του σας συστήνω να ψάξετε ορισμένα βιβλία του και ιδιαίτερα το "Μπορείς" το οποίο έκανε εκπληκτικές πωλήσεις. Το καταπληκτικό αυτό έργο είναι ίσως είναι ό,τι πιο ενθαρυντικό έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια και αξίζει κανείς να ωφεληθεί διαβάζοντάς το.

skeptic
15-09-07, 15:53
Χαίρομαι που δικαιώνεις τα όσα έγραψα αρχικά. Ο Πισσανος ήταν έγκυρος και σπουδαίος λογοτέχνης, και η μαρτυρία του πραγματική, δεν χωρά αμφιβολία. Φαίνεσαι για άτομο που έχει μελετήσει το έργο του.
Απλά οι εβραίοι έχουν την πάγια και δαιμόνια τακτική να προβάλουν ως ναζιστές αυτούς που τους κατηγορούν για τα εγκλήματα που διαπράτει η πολιτική, χρηματοικονομική και θρησκευτική εξουσία τους ανά τους αιώνες. Έχουν μάλιστα φτιάξει και ολόκληρη πανίσχυρη οργάνωση στην Αμερική την ADL που ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το πράγμα καταστρέφοντας τη ζωή πολλών ανθρώπων κατασυκοφαντώντας τους ως ναζιστές ή γενικότερα αντισημίτες (σημίτες είναι και οι Άραβες όμως ;) )!
Και όλο αυτό γιατί; Διότι τόλμησαν να θίξουν την πολιτική του Ισραήλ, ή τη στάση τους κατά την μικρασιατική καταστροφή για την περίπτωση μας!

Litsa
22-11-07, 20:21
Ti πραγματεύεται το παρόν τοπίκιο;

Ότι οι Οβραίοι είναι κακοί και μας μισούν;

Και μεις τι πρέπει να κάνουμε δηλαδή;

Να τους μισούμε και μεις επειδή μας μισούν και αυτοί;

Οι Οβραίοι τελικά είναι αξιοθαύμαστος λαός. Ούτε στο

δακτυλάκι τους δεν μπορούμε να φτάσουμε. Έχουν προοπτική,

έχουν αποφασιστικότητα, έχουν στόχους, έχουν απ'όλα.

Στην Ελλάδα έχουμε μόνο πολιτικό κόστος για τα πάντα.

Όποιος νομίζει κάτι άλλο ας το πει.

Edit
Τέλος πάντων, αν ψάξουμε στην ιστορία θα βρούμε πως οι άσχημες συμπεριφορές
από λαό σε λαό ειδικά σε περιόδους αναμετρήσεων και γεωπολητικών
ανακατατάξεων είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Οι Ιαπωνέζοι έθαβαν ζωντανούς Κορεάτες, οι Χούτου έσφαζαν τους Τούτσι
με τα κονσερβοκούτια, οι ευρωπαίοι στην Αμερική έκαναν τα χειρότερα
στους Ινδιάνους, ο Βασίλειος Βουλγαροκτόνος έκανε τα χειρότερα στους Βούλγαρους,
Οι Τσέτες (Κούρδοι) επίσης κατέσφαξαν και κατέκαψαν τους Έλληνες στην
Σμύρνη , ήταν λένε οι χειρότεροι διώκτες των Ελλήνων,

Είναι κανόνας αυτό και όχι εξαίρεση.

Οι Οβραίοι είχαν συμφέρον εμπορικό να μείνουν υπήκοοι μιας μεγάλης
Οθωμανικής επικράτειας και να είναι ελεύθερο το εμπόριο.
Οι εξελίξεις του 12-13 , ο Α' ΠΠ και τα της Σμύρνης τους έκαναν εμπορικές ζημιές
τους απέκοψαν απ τους πελάτες τους και απ τις αγορές τους

Y1annis
22-11-07, 21:11
Οι Οβραίοι είχαν συμφέρον εμπορικό να μείνουν υπήκοοι μιας μεγάλης
Οθωμανικής επικράτειας και να είναι ελεύθερο το εμπόριο.
Οι εξελίξεις του 12-13 , ο Α' ΠΠ και τα της Σμύρνης τους έκαναν εμπορικές ζημιές
τους απέκοψαν απ τους πελάτες τους και απ τις αγορές τους

Γι' αυτό λοιπόν Λίτσα μου, αλλά και επειδή γενικά οι Οβραίοι δεν είναι ένας λαός με ιδιαίτερες συμπάθειες ως προς τους Έλληνες και εμείς σε συντριπτική πλειοψηφία δεν τους συμπαθούμε.

Και στην τελική δεν τους έχουμε κάνει ποτέ και τίποτα ως λαός. Αντίθετα τους κρύβαμε στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Εμείς άραγε τότε δεν είχαμε ρίσκο, δεν θα ήταν υπέρ μας να τους καταδώσουμε?

Λίτσα πραγματικά το μέγεθος της ανθελληνικής σου σκέψης με προβληματίζει και εκπλήσει.

Όπου υπάρχει περίπτωση να λεχθεί κάτι θετικό υπέρ των Ελλήνων είναι σίγουρο πως η Λίτσα θα είναι εκεί να το μειώσει.
Όποτε θα λεχθεί κάτι αρνητικό η Λίτσα θα είναι εκεί να το τονίσει.
Όποτε θα βρεις μία θεωρία που θα ενισχύει μία ελληνοκεντρική θεώρηση των πραγμάτων η Λίτσα θα είναι εκεί ήδη για να εκφέρει μειωτικές απόψεις για αυτή.
Όπου θα υπάρχει μία θεωρεία που θα βγάζει τους Έλληνες μειωμένων δυνατοτήτων η Λίτσα θα είναι εκεί να το σιγοντάρει.

Τελειόνοντας και γυρνόντας πάλι στους Οβραίους βρε Λίτσα αν ήσουν στο Ισραήλ και ήσουν Εβραία πιστεύεις πως θα σε άφηναν να έχεις αυτές τις θέσεις? Αυτό και μόνο δεν κάνει τους Έλληνες ξεχωριστούς? Αλλά πάλι ναι οι Οβραίοι έχουν στόχους.
Λίγο περίεργα μας τα λες Λίτσα. Περίεργα και αντικρουόμενα.

Litsa
22-11-07, 21:44
Γιάννη , εξήγησέ μου σε παρακαλώ, το αποπάνω μήνυμα
ΣΕ ΤΙ είναι "ανθελληνικό" ;

ΠΟΥ βρίσκεις "ανθελληνική" σκέψη ?

Επειδή είπα ότι είναι αξιοθαύμαστος λαός ; Αυτό λέγεται "ανθελληνική σκέψη" ;

Επειδή είπα ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε ούτε το δακτυλάκι τους;

Επειδή έγραψα ότι υπάρχουν μίση και αντιπαλότητες σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου;

Που βρε Γιάννη είπα κάτι ανθελληνικό που σε προβληματίζει;

Εκτός αν υποσυνείδητα πιστεύεις πως ΟΠΟΙΟΣ δεν βρίζει στα φόρουμς τους Οβραίους
αυτόματα υιοθετεί "ανθελληνική σκέψη" Αυτό ήθελες να πεις ;

skeptic
23-11-07, 08:53
Ti πραγματεύεται το παρόν τοπίκιο;

Ότι οι Οβραίοι είναι κακοί και μας μισούν;
Παιδαριώδης λογική αυτή που διατυπώνεις.
Απλά κοιτάνε τα συμφέροντα τους και είναι ενωμένοι περισσότερο από εμάς αυτό είναι το μοναδικό ατού τους. Και τα συμφέροντα τους διαχρονικά έρχονται σε σύγκρουση με τα δικά μας γεωπολιτικά συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή. Το ανθελληνικό μίσος που αναφέρεις διατυπώνεται στα ιερά τους κείμενα, ακόμα και στις γιορτές τους, και φυσικά είναι δικαιολογημένο (έτσι όπως το βλέπουν αυτοί)..

Οι Οβραίοι τελικά είναι αξιοθαύμαστος λαός. Ούτε στο
δακτυλάκι τους δεν μπορούμε να φτάσουμε.
Γιδοβοσκοί είναι. Είμαστε κλάσης ανώτεροι ως λαός. Σκέψου τι περάσαμε και που βρισκόμαστε σήμερα. Οι εβραίοι αν δεν είχαν τους αγγλοσάξονες και τους αμερικανούς (που τους βοηθούν λόγω κοινών γεωπολιτικών συμφερόντων) δεν θα ήταν τίποτα σήμερα. Απλά εμείς έχουμε την τάση να βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας και αυτή την τάση την εκπροσωπείς και εσύ Λίτσα. Την ενότητα μας φοβούνται, και όχι μόνο αυτοί...

Και στην τελική δεν τους έχουμε κάνει ποτέ και τίποτα ως λαός. Αντίθετα τους κρύβαμε στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
Σώστό αυτό. Ενώ τους είχαν καταδώσει δικοί τους ραββίνοι!

Τελειόνοντας και γυρνόντας πάλι στους Οβραίους βρε Λίτσα αν ήσουν στο Ισραήλ και ήσουν Εβραία
Κι'όμως, Αν ήταν στο ισραήλ δεν θα ήταν ακριβώς εβραία, θα ήταν ασκενάζι εξεβραισμένη καυκάσια, οι κάτοικοι του ισραήλ στην πλειοψηφία τους δεν έχουν καμία σχέση με τους εβραίους της παλαιάς διαθήκης..

Litsa
23-11-07, 10:01
Κατ αρχάς δεν θεωρώ υποτιμιτικό να είναι κάποιος γιδοβοσκός.
Το τυράκι και το γαλατάκι και το γιαουρτάκι άμα τα τρώμε μας
αρέσουν και μας κάνουν καλό. Χωρίς γιδοβοσκούς θα πάσχαμε όλοι
από αβιταμίνωση, έλλειψη ασβεστίου.

Δεύτερον, όσο και να μας την σπάνε οι Αγγλοσάξωνες δεν μπορούμε
να μην αναγνωρίσουμε την ουσιαστική τους συμβολή στην επανάσταση
του '21 όπως αυτή εκδηλώθηκε την κρίσιμη στιγμή με την Ναυμαχία
του Ναυαρίνου.

Μετά, η ενότητα πρέπει να έχει κάποια ουσία και προοπτική.
Ενότητα σε τι δηλαδή; Έτσι αόριστα; Ενωμένοι στον αγώνα χωριστά στο φαγητό;
Για να είμαστε ενωμένοι η προοπτική της χώρας έχει προσδιοριστεί να
είναι η Ευρωπαική, να εκσυγχρονιστούμε, να δημιουργήσουμε υποδομές,
να εξυγιανθούμε. Να μην υπάρχουν "στεγανά" στην οικονομία μας, να
μην υπάρχουν κυκλώματα πολιτικών αστυνομικών και δικαστικών σαν αυτά
που κάλυπταν την περίπτωση των Ζωνιανών.
Όποιος θέλει ενότητα εκεί θα την βρει.
Τα υπόλοιπα είναι φιλολογίες και προπαγάνδες.

Το ανθελληνικό μίσος των ιερών τους κειμένων, έχει εξαντληθεί αυτό το θέμα
σε θρησκειολογκό section. Και τα δικά μας ιερά κείμενα είναι σε μεγάλο
βαθμό τα ίδια με τα δικά τους. Το ανθελληνικό μίσος δεν είναι τόσο για το
νεοελληνικό κράτος αλλά για τον ελληνικό αδογμάτιστο τρόπο σκέψης και
συμπεριφοράς.

Τώρα, άμα διαβάζω "εξεβραισμένη καυκάσια" με πιάνει ένας ρίγος για την
εξειδίκευση και άνεση που έχετε στο να κατατάσετε τους ανθρώπους σε κατηγορίες.
Με παραμέμπει σε άλλες εποχές.
Οι ράστες ενδιαφέρουν μόνο για τους ζωολόγους και κτηνίατρους.

Σήμερα δεν μας ενδιαφέρει τι και από που είσαι αλλά ΤΙ είσαι άξιος να κάνεις.
Σε ποιά επιστήμη ή τέχνη είσαι ειδικευμένος εκπαιδευμένος.

skeptic
23-11-07, 14:58
Κάνεις λάθος.

Μα ούτε και εγώ υποτιμώ κανένα. Θα ήταν σφάλμα να υποτιμάμε άλλους λαούς ιδίως όταν βρίσκονται σε διαχρονική αντιπαλότητα μαζί μας. Αλλά δεν πάω στο αντίθετο άκρο που πας εσύ σπέρνοντας ητοπάθεια και μιζέρια στον ίδιο μας το λαό που δήθεν "ούτε στο δαχτυλάκι δεν τους φτάνουμε".
Αντίθετα πιστεύω ότι ως λαός έχουμε απεριόριστες δυνατότητες και είμαστε και πανούργοι και πολυμήχανοι (βλ. οδυσσέας). Φίλοι και αντίπαλοι το γνωρίζουν αυτό και το σέβονται. Όταν ανήκεις σε μια ομάδα ξεκινάς τον αγώνα λέγοντας αυτά τα λόγια που λες εσύ σήμερα Λίτσα; Eκτός και αν δεν ανήκεις στην ομάδα...

Πως από γιδοβοσκοί που ήταν έφτασαν εδώ που έφτασαν σήμερα; Οι εβραίοι που τόσο θαυμάζεις σαν λαός εάν δεν είχαν την αμέριστη υποστήριξη των αμερικανών που τους στέλνουν ετησίως συνεχόμενα τεράστια οικονομική και τεχνολογική βοήθεια, δεν θα είχαν τίποτα, βοήθεια που τους εξολοθρεύουν βολικά όλα τα κράτη αντιπάλους τους (βλέπε Ιράκ-Ιράν-Συρία-Λιβύη κλπ).. που ωρύονται στον ΟΗΕ και αλλού για το τωρινό πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αλλά κάνουν την πάπια για τα 300 πυρηνικά του Ισραήλ που είχε εδώ και χρόνια και για το εμπλουτισμένο ουράνιο-μίνι πυρηνικά όπλα που εξαπέλησε εναντίον των Λιβανέζων πρόσφατα(βλέπε χθεσινή εκπομπή Κούλογλου και ΜΜΕ στο ιντερνετ), που εισπράτουν τεράστια χρηματικά ποσά μέσω του δόλιου έμεσου συστήματος φορολογίας κοσερ, ποσά που κατόπιν διοχετεύουν σε όπλα που χρησιμοποιούνται για τη συστηματική γενοκτονία των ελληνογενών παλαιστηνίων και των περιφεριακών αντιπάλων.. που φτιάχνουν οργανώσεις σαν το ADL οι οποίες καταστρέφουν συστηματικά την ζωή ανθρώπων που καταγγέλουν τα πολιτικά εγκλήματα του σιωνισμού, κατασυκοφαντώντας τους ως ναζιστές ή αντισημίτες.
Αυτός είναι ο λαός που τόσο θαυμάζεις; Να τον χαίρεσε!

Κανένας άλλος λαός δεν πήρε τη βοήθεια που πήρε στον 20ο και 21ο αιώνα το Ισραήλ.. Δίχως αυτή τη βοήθεια απλά σήμερα θα ήταν ανύπαρκτοι.

Η ενότητα πρέπει να εκφράζεται ως κοινή ιδεολογική ταυτόσιμη πολιτική στα θέματα που μας αφορούν πλανητικά ως έθνος και ως αλληλουποστήριξη ανάμεσα στους έλληνες όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Δεν ενοείται ενότητα τη στιγμή που οι πιλότοι μας σκοτώνονται στο αιγαίο σε ακύρηχτο πόλεμο με τους τούρκους και ταυτόχρονα να βλέπουν τους πουλημένους πολιτικούς και επιχειρηματίες να μιλούν για (λυκο)φιλίες στο όνομα της κονόμας και του προσωπικού ώφελους. Οι έλληνες στο εξωτερικό την έχουν αυτή την αλληλουποστήριξη σε σημαντικό βαθμό για να αντιμετωπίσουν τις κοινές δυσκολίες. Μόνο οι εγχώριοι έλληνες πάσχουμε από ραγιαδισμό.

Και ξέρεις γιατί καμία εβραική επιχείρηση δεν πέφτει ποτέ έξω; Γιατί δεν την αφήνουν να πέσει έξω. Τις χρηματοδοτούν οι οργανώσεις τους.
Όταν δε εντοπίσουν ομoεθνή τους να συναναστρέφεται έστω και σε απλό προσωπικό επίπεδο με παλαιστήνιους τον απομωνόνουν αμέσως κοινωνικά ή πολιτικά και οικονομικά.

ΥΓ: Σε ποιάνει ένα ρίγος για το εξεβραισμένη καυκάσια αλλά δεν σε βλέπω να σε ποιάνει το ίδιο ρίγος όταν αναφέρεις για προέλευση των ελλήνων εξ ανύπαρκτων ΙΕ φυλών του ίδιου γεωγραφικού σημείου...

cosmictsak
23-11-07, 20:12
ν ήταν στο ισραήλ δεν θα ήταν ακριβώς εβραία, θα ήταν ασκενάζι εξεβραισμένη καυκάσια, οι κάτοικοι του ισραήλ στην πλειοψηφία τους δεν έχουν καμία σχέση με τους εβραίους της παλαιάς διαθήκης..

Ενώ εμείς είμαστε γνήσια τέκνα των αρχαίων ελλήνων, ε skeptic?

chaoticblue
23-11-07, 20:57
Λοιπόν. Χωρις καμία παρεξήγηση φιλε cosmictsak, ο ενας μου (οσο ασήμαντος κι αν μπορει να ειμαι) εκνευριζομαι οταν ακούω απόψεις του στυλ "ειμαστε σιγουροι οτι ειμαστε Ελληνες?" Λοιπον. Μιλας μαλλον για DNA. Δεν μπορω να στο αποδειξω φιλε μου γιατι εγω δεν εχω εργαστηρια των εργαστηριων που και καλά προωθούν την αντικειμενικότητα της επιστήμης, να στηριζουν τις θέσεις μου. Ομως ναι νιωθω πως ειμαι απογονός τους. Αν δεν ενιωθεις εσυ κατι τετοιο, αλλο τελειως θεμα και κανεις δεν θα σε κατηγορήσει. Αλιμονο. Μεταξυ μας. Κι εγω βλεποντας το σημερινο χαλι λεω, καλα ειναι δυνατον να λεμε οτι εχουμε ριζες στους αρχαιους Ελληνες? Ειναι να αναρωτιεσαι. Ομως μεσα μου κατι μου λεει ναι. Για καποιους λιγους τουλαχιστον. Αρα ισως και του φιλου sceptic (με τον οποιο παρότι τον υπερασπιζομαι τωρα, για ασχετα θεματα εχουμε βρεθει σε αντιπαραθεση στο περελθον). Οπως και να εχει φιλε cosmictsak στην λίστα των πραγματων που ειναι να εμπιστευεται κανεις, την τελευτααι θεση θα πρεπει να κατεχουν τα "επισημα αποτελεσματα" των διαφορων ερευνων, "επισημων" επιστημονικών ομαδων. Ο λογος απλος. Ποτε δεν θα πουν κατι που δεν συμφερει το συστημα που τους χρηματαδοτει. Δεν θα πω τιποτε αλλο. Πιστευω αντιλαμβανεσαι τι θελω να σου πω.
Με καθε φιλικη διαθεση.

skeptic
24-11-07, 00:50
Ενώ εμείς είμαστε γνήσια τέκνα των αρχαίων ελλήνων, ε skeptic?

Το πρόβλημα με εσένα δεν είναι το αν είμαστε γνήσια τέκνα των αρχαίων ελλήνων ή όχι, το πρόβλημα με εσένα είναι η αγωνία που έχεις να αποδείξεις στους άλλους ή/και στον ευατό σου ότι ΔΕΝ είμαστε.

Αν και κανονικά δεν θα πρεπε να απαντάω σε ένα θρασύτατο μέλος που με έβριζε ως φασίστα σε προσωπικό μήνυμα και με άλλο λεξιλόγιο επιπέδου πεζοδρομίου, επειδή δεν είχε τα κότσια να το πράξει δημόσια.

cosmictsak
24-11-07, 00:53
Φίλε εδώ κάνεις λάθος. Σε έχω πεί δημόσια και φασίστα και ρατσιστή και εθνικιστή. Δες την πρώτη σελίδα αυτού του τόπικ αν το ξέχασες.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα να στο ξαναπώ άμα θές. Είναι κρίμα να λείπει η αυτογνωσία σε ορισμένους.
Και σε πληροφορώ ότι πραγματικά δεν έχω καμία αγωνία να αποδείξω τίποτα πόσο μάλλον αυτό που ισχυρίζεσαι εσύ.

skeptic
24-11-07, 01:02
Να μην λογοκριθεί το παραπάνω. ..

Όταν θα μάθεις τι θα πουν οι λέξεις φασίστας, εθνικιστής και ρατσιστής-φυλετιστής .. ίσως θα μάθεις να τις αποδίδεις σωστά και στα άτομα που τους πρέπει..
μέχρι τότε όμως έχεις πολύ δρόμο ακόμα, και ιδίως έχεις πολύ δρόμο μέχρι να μάθεις να γίνεις άνθρωπος...στην τελική δεν θα καθήσω να ασχοληθώ με ανώριμα άτομα που μπαίνοβγαίνουν σε ιστοχώρους που εικονίζονται πανυγηρικά καψίματα βιβλίων, περιουσιών και ελληνικών σημαιών..από βάνδαλους παρακρατικούς ανεγκέφαλους..

Giorgos
24-11-07, 05:48
Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Ρε παιδιά, βλέπετε το ζώο και δεν βλέπετε τη στάνη και την βίλα.. Τι πιστεύετε ότι οι Αριστοτέλης και Σωκράτης θα ενδιαφερόντουσαν για την σημαία η το αν κάποιος τους χαρακτήριζαν ανθέλληνες? Ούτε σημαία είχαν τότε ούτε τους ενδιέφερε το ποσο έλληνες ήταν και κατά ποσο θα έπρεπε να υπερασπιστούν τον τίτλο..

Οι άνθρωποι φιλοσοφούσαν και πήγαιναν ένα βήμα μπροστά κάθε φορα. Γιατί είναι τόσο δύσκολο να δείτε ακριβώς αυτό και να κάνετε το ίδιο για να ανταποκριθείτε στην κληρονομιά που μας άφησαν και κάθεστε και σπαταλάτε φαιά ουσία και κόπο να αποδείξετε ότι εμείς είμαστε πολλά επίπεδα ανώτεροι από τους εβραίους και τους αμερικανους και τους σαουδάραβες;
Στην τελική αυτό που κάνετε είναι ακριβώς αυτό που κατηγορείται πως πράττουν εκείνοι.. προσπαθείτε να σπιλώσετε αυτούς (ενδεχομένως γιατί φοβάστε να κοιτάξετε τον καθρέφτη;) αντί να κοιτάξετε να μεγαλουργήσετε.. για να τους την πείτε άμα θέλετε..

Η Λίτσα όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι και σε μια τέτοια περίπτωση σύμφωνο απόλυτα μαζί της, δεν είναι ανθέλληνας ούτε έχει τέτοιες πεποιθήσεις η ιδέες με την σημασία της λέξεως που τις δίδεται..

Δεν γινόμαστε καλύτεροι από κανέναν με το να προσπαθούμε να λογοκρίνουμε και να κατηγορούμε τους άλλους, ώστε να φανούμε καλύτεροι τους, ούτε κερδίζουμε τίποτα από αυτό. Το μόνον κέρδος είναι που πέφτουμε στο επίπεδο τους αν θέλετε.. Οι έλληνες αυτοί τους οποιους επικαλείστε μιλούσαν για αρετή και λόγο.. και με αυτό δώσαν τα φώτα και σε όλους τους άλλους λαούς σήμερα. Δε μίλησαν ούτε για μισος ούτε για το ποσο καλύτεροι είμαστε από τους "άλλους".
Το γεγονός ότι υπάρχει ένα μισος προς τους εβραίους γενικότερα(δεν είναι μονο ελληνικό φαινόμενο) σίγουρα αποτελεί έναν λόγο για ερευνα, αλλα δε νομίζω πως το να μη μισείς κάποιον που σε μισεί ενδεχομένως είναι κατακριτέο.. η ότι γίνεσαι αυτόματα κορόιδο.
Το μισος δεν οδηγεί πουθενά και επίσης κανένας δε θα σας πει μπράβο με το να μισείτε έναν όσο γίνετε πιο πολύ.. ενώ μπορείτε να προσπαθήσετε έστω να τον αλλάξετε.. (ποιος προσπάθησε; )
Δε βλέπετε που οδηγεί το μισος τους ανθρώπους? Πόσους ακόμα ξεριζωμούς και σφαγές πρέπει να υποστούμε για να το χωνέψουμε επιτέλους? Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλα πανανθρώπινο. Μπέστε στην μεριά του τούρκου, του εβραίου, του αλβανού.. και προσπαθήστε να καταλάβετε πριν αποφασίσετε να μισήσετε..
μπορεί κάποια στιγμή να μη χρειάζεται να μισούμε ο ένας τον άλλον..

Επίσης, σήμερα δεν έχουμε καν το δικαίωμα να μισήσουμε τους άλλους όταν μας λένε άχρηστους και ποταπούς, τελευταίους των ευρωπαίων γιατί είμαστε! Δεν είναι υποτιμητικό αλλα παρορμητικό! Ποτε θα ξυπνήσουμε επιτέλους και θα καταλάβουμε ότι εμείς έχουμε το βαρύ φορτίο του φωτός και όχι οι άλλοι;
Ότι εμείς από παράδειγμα που θα έπρεπε να είμαστε φτάσαμε να αντιγράφουμε πρακτικές μισους των "βαρβαρων";

Litsa
24-11-07, 08:35
skeptic έγραψε
Μα ούτε και εγώ υποτιμώ κανένα. Θα ήταν σφάλμα να υποτιμάμε άλλους λαούς ιδίως όταν βρίσκονται σε διαχρονική αντιπαλότητα μαζί μας.
Διαχρονική διαμάχη έχεις με τον κακό σου εαυτό και μόνο με αυτόν.
Όλες οι άλλες διαμάχες έχουν αιτίες και λύσεις συγκεκριμένες. Όποιος δεν θέλει να τις δει καταφεύγει στον λαϊκισμό.
Η ανακάλυψη "διαχρονικών αντιπάλων" είναι εύκολη λύση και λαϊκισμός.
Παράδειγμα, το ότι κατασπαταλούνται κονδύλια που θα έπρεπε να είχαν εδώ και δεκαετίες εκσυγχρονίσει την
Ελλάδα αυτό είναι ένα κακό γεγονός που κανένας οβραίος και Αμερικανός φταίει. Φταίνε τα λαμόγια που ψηφίζουμε
και οι αναχρονιστικές πολιτικές διαδικασίες στην δημόσια διοίκηση που διαιωνίζονται.

skeptic έγραψε
Αλλά δεν πάω στο αντίθετο άκρο που πας εσύ σπέρνοντας ητοπάθεια και μιζέρια στον ίδιο μας το λαό που δήθεν "ούτε στο δαχτυλάκι δεν τους φτάνουμε".
Δεν σπέρνω καμία ηττοπάθεια αλλά ούτε και αφέλεια να λέω πως οι τάδε είναι διαχρονικοί αντίπαλοί μας.
Φυσικά και αντιλαμβάνομαι τα βρόμικα παιχνίδια που έχουν εμπλακεί και τον έντονο σωβινισμό που εκδηλώνουν στην περιοχή τους
αλλά αυτά δεν μπορώ να τα αναγάγω σε "μεταφυσικές" εξηγήσεις και ερμηνείες.

skeptic έγραψε
Οι εβραίοι που τόσο θαυμάζεις σαν λαός εάν δεν είχαν την αμέριστη υποστήριξη των αμερικανών που τους στέλνουν ετησίως συνεχόμενα τεράστια οικονομική και τεχνολογική βοήθεια, δεν θα είχαν τίποτα,
Που το ξέρεις πως δεν θα είχαν τίποτα; Ντιενεικά ανάπηροι είναι να κάνουν ή να πετύχουν κάτι;

skeptic έγραψε
κατασυκοφαντώντας τους ως ναζιστές ή αντισημίτες.
Τι ήταν δηλαδή οι ναζιστές; Δημοκράτες; Ουμανιστές;

skeptic έγραψε
Η ενότητα πρέπει να εκφράζεται ως κοινή ιδεολογική ταυτόσιμη πολιτική στα θέματα που μας αφορούν πλανητικά ως έθνος
Και ποιος καθορίζει το περιεχόμενο αυτών των θεμάτων που μας αφορούν πλανητικά ως έθνος; Ο Λιακόπουλος;

skeptic έγραψε
Δεν ενοείται ενότητα τη στιγμή που οι πιλότοι μας σκοτώνονται στο αιγαίο σε ακύρηχτο πόλεμο με τους τούρκους και ταυτόχρονα να βλέπουν τους πουλημένους πολιτικούς και επιχειρηματίες να μιλούν για (λυκο)φιλίες στο όνομα της κονόμας και του προσωπικού ώφελους.
Είναι δυσάρεστο να σκοτώνονται παλικαράκια με αυτόν τον τρόπο, είναι δυσάρεστο να υπάρχει "ακήρυχτος πόλεμος" παρόλα αυτά
δεν βλέπω την λύση στο να πρέπει να διακόψουμε τις σχέσεις και να τους ρίχνουμε βόμβες.
Το πρόβλημα είναι στην εξωτερική πολιτική, ότι δεν είναι απαλλαγμένη από κόμπλεξ και ανυπαρξία σοβαρών εναλλακτικών σχεδίων
για να απεγκλωβιστούμε από κάποια στεγανά. Και πάλι την αιτία του κακού θα την βρεις εντός των συνόρων, κάπου στην Αθήνα δηλαδή και όχι στο Τελ Αβίβ. Σε άλλο τοπίκιο σου εξήγησα πως το
αμυντικό δόγμα της Ελλάδας εξαντλείται σε δαπάνες για εξοπλισμούς και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Εκεί είναι φωλιασμένος ο σκληρός πυρήνας της νεοελληνικής διαπλοκής και διαφθοράς τις τελευταίες
δεκαετίες. Από κει κονομάνε αυτοί και κλαίει και η μάνα του αεροπόρου.

skeptic έγραψε
Σε ποιάνει ένα ρίγος για το εξεβραισμένη καυκάσια
Με πιάνει ρίγος όχι με την γεωγραφική περιοχή του Καυκάσου αλλά με το πόσο εύκολα τα παίζετε στα δάκτυλα όλα αυτά. Ούτε σε εργαστήριο με dna έρευνες να δουλεύατε.

Ο Γιώργος έγραψε
Η Λίτσα όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι και σε μια τέτοια περίπτωση σύμφωνο απόλυτα μαζί της, δεν είναι ανθέλληνας ούτε έχει τέτοιες πεποιθήσεις η ιδέες με την σημασία της λέξεως που τις δίδεται..

Φίλε Γιώργο πρόσεξε, η άγνοια και η ημιμάθεια και άλλα διανοητικά σύνδρομα (κοινώς κολλήματα)
συνήθως είναι η αιτία που κάποιοι άνθρωποι αδυνατούν να έρθουν σε επαφή με την δροσιά και την δύναμη
του κλασικού ελληνικού πνεύματος και υιοθετούν άλλα πρότυπα εντελώς ξένα με την ουσία.
Για αυτό είχε γράψει ο Λιαντίνης, είναι εύκολο να είσαι Ισπανός Πορτογάλος Ρώσος αλλά εξαιρετικά
δύσκολο να είσαι έλληνας. Η φανέλα του έλληνα είναι βαριά θα λέγαμε σήμερα αν δανειζόμασταν όρους
ποδοσφαιρικής δημοσιογραφίας. Επειδή λοιπόν δεν σκαμπάζουμε και πολλά από καταφεύγουν σε
φαντασιοκεντρικές υποθέσεις.

Λέει ο Λιαντίνης
Οι έλληνες οικοδόμησαν ένα κόσμο που στηρίζεται στην παρατήρηση και στην νόηση,
οι χριστιανοί (θα έλεγα οι κατά φαντασία έλληνες) οικοδόμησαν ένα κόσμο που στηρίζεται στην
υπόθεση και φαντασία.

Και αυτά βιώνουμε σήμερα με τις συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις της πραγματικότητας.

Y1annis
26-11-07, 15:00
Γιάννη , εξήγησέ μου σε παρακαλώ, το αποπάνω μήνυμα
ΣΕ ΤΙ είναι "ανθελληνικό" ;

ΠΟΥ βρίσκεις "ανθελληνική" σκέψη ?

Επειδή είπα ότι είναι αξιοθαύμαστος λαός ; Αυτό λέγεται "ανθελληνική σκέψη" ;

Επειδή είπα ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε ούτε το δακτυλάκι τους;

Επειδή έγραψα ότι υπάρχουν μίση και αντιπαλότητες σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου;

Που βρε Γιάννη είπα κάτι ανθελληνικό που σε προβληματίζει;

Εκτός αν υποσυνείδητα πιστεύεις πως ΟΠΟΙΟΣ δεν βρίζει στα φόρουμς τους Οβραίους
αυτόματα υιοθετεί "ανθελληνική σκέψη" Αυτό ήθελες να πεις ;

Όχι βέβαια το να λες πως κάποιος είναι αξιοθαύμαστος δεν αποτελεί λάθος. Λάθος είναι να εξιδανικεύεις έναν λαό με αποδεδειγμένα σύγχρονα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ενώ ταυτόχρονα καταβαραθρώνεις έναν λαό που ενώ έχει σημαντικά προβλήματα και κενά δεν έχει φθάσει σε τέτοια κατάντια.

Λίτσα σου εξήγησα τι θεωρώ ανθελληνικό στο προηγούμενο mail μου. Δυστυχώς το να γράφω στο Μεταφυσικό δεν σημαίνει πως έχω χρόνο να αναλύω διεξοδικά κάθε φορά μία θέση μου.
Όλοι έχουμε κάποιες θέσεις και αφού τις αναφέρουμε δημόσια, τότε ο καθένας έχει δικαίωμα στην κρίση. Φαντάζομαι να συμφωνείς.

Τέλος να σου πω πως στην δουλειά μου έρχομαι συχνά σε επαφή και με Εβραίους και δεν έχω κάποιο πρόβλημα σχέσεων μαζί τους, ενώ δεν έχω και πρόβλημα να τους βρίζεις ή μη. Απλά αναφέρω την απόψη μου με βάση τα γενικά γραφόμενα σου.

kiklonas
27-11-07, 00:59
Δεν μπορώ να φανταστώ σύγχρονο άνθρωπο που είναι τόσο αντισήμίτης.

Καταρχήν πρέπει να κάνουμε έναν διαχωρισμό. Εβραίος είναι θρησκευτική ταυτοποίηση κάποιου που ανήκει στο ιουδαικό θρήσκευμα. Προφανώς μιλάτε για Ισραηλίτες και όχι εβραίους.

Το θέμα με τους ισραηλίτες δεν έχει να κάνει με την θρησκεία τους αλλά με τον τρόπο που πολιτεύονται στον κόσμο.

Απλα τα πράγματα οι ισραηλίτες επειδή πάντα ζούσαν σαν νομάδες,πάντα επένδυαν τα λεφτά τους σε τιμαλφή και αντικείμενα που δεν χάνουν την αξία τους,άρα σε έναν πόλεμο ή σε μια γενική καταστροφή είχαν πάντα τον πλούτο.

Αυτός ο λαός πάντα είχε μια έξοχη συνοχή,πάντα δρούσαν από κοινού σε σημείο που να υπεισέρχονται θεωρίες συνωμοσιολογίας.

Το οτι εκδιώχθηκαν σε όποια χώρα και αν πήγαν είναι αλήθεια,κανένας δεν τους "πήγαινε",όμως αυτό που δεν τολμά κανένας να πει είναι οτι δεν τους θέλαν οχι γιατί συμπεριφέρονταν άσχημα αλλά γιατί όλοι εποφθαλμιούσαν τους θησαυρούς τους και την οικονομική τους στήριξη.Οι ισραηλίτες πάντα έδιναν την στήριξή τους όπου είχαν οικονομικό κίνητρο.Για τους ισραηλίτες δεν έχει σημασία αν είσαι έλληνας ή ιταλός ή γάλλος έχει σημασία αν μπορείς να του αποφέρεις κέρδος. Είναι μέγα λάθος να λέμε πως οι ισραηλίτες δεν συμπαθούν τους έλληνες, οι έλληνες θα θέλαμε να έχουμε τα χρήματα που έχουν οι ισραηλίτες και να κάνουμε εμείς κουμάντο στον κόσμο και επειδή δεν μπορέσαμε ποτέ να τα έχουμε μας έχει δημιουργηθεί κόμπλεξ.

Οι ισραηλίτες το 1929 στο κραχ της αμερικής είχαν εργαστεί σκληρά πάνω σε ένα 3ετές πρόγραμμα για την καταστροφή και την οικονομική κηδεμονία των ΗΠΑ,και τα κατάφεραν περίφημα.Τι σημαίνει αυτό οτι μισούν τους αμερικανούς; Οχι απλά δεν λογαριάζουν μπροστά στο να πλουτίσουν κανέναν λαό,και από οτι έδειξε η ιστορία σε καλό τους βγήκε μιας και οι ΗΠΑ ακόμη και σήμερα βρίσκονται υπο ισραηλίτικη οικονομική κηδεμονία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιδράσουν και να μην μπορούν να μην υποστηρίζουν τα συμφέροντα του Ισραήλ.

Το μόνο που τους ξέφυγε και δεν μπόρεσαν να το ελέγξουν ήταν ο Χίτλερ. Αλλά και πάλι βάλαν στο παιχνίδι τις ΗΠΑ κερδήθηκε ο πόλεμος και απύλαυσαν το νέο τους κράτος.

Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε οτι έιναι ένας λαός με παραδοσιακές αξίες,όπως τον πατριωτισμό,την οικογένεια,την συνοχή, την υπερηφάνεια που αντέχει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι ακριβώς τα ίδια χρόνια με τους έλληνες.

skeptic
02-01-08, 20:23
Δεν μπορώ να φανταστώ σύγχρονο άνθρωπο που είναι τόσο αντισήμίτης.
Και εγώ δεν μπορώ να φανταστώ σύγχρονο άνθρωπο που να βλέπει με τα μάτια του τα εγκλήματα του ισραήλ στο λίβανο(και με χρήση εμπλουτισμένου ουρανίου) και στην παλαιστίνη και να μην είναι αντισιωνιστής.

υγ. Σημίτες είναι και οι άραβες τους οποίους και συμπαθούμε και συμπάσχουμε για τα όσα έχουν υποφέρει από τους σιωνιστές. (aka αντισημιτισμός -//- αντισιωνισμός) Aς μάθουμε επιτέλους τις βασικές έννοιες..

http://iamthewitness.com/img/JewsBurnIsraeliFlag.JPG
αλήθεια, αυτοί είναι αντισημίτες;;;

:D :D :D

violinist
02-01-08, 22:54
Οι εβραίοι ήταν "αντίπαλοι" στον οικονομικό τομέα των Ελλήνως όπου (συν)υπήρχαν και οι δυο σε πλούσιες πολεις. Μέχρι την Μικρασιατική καταστροφή Έλληνες και Εβραίοι έτρεφαν ψυχρή αδιαφορία ο ένας για τον άλλο. Στη Μικρασιατική καταστροφή ήταν σύμμαχοι των Τούρκων και πήραν στα χέρια τους την οικονομική ζωή κάποιων μεγάλων πόλεων.
Αυτά από τους πρό παππούδες μου που ζούσαν εκεί τότε.

Δεν συμπαθώ τους Εβραίους ούτε τους αντιπαθώ, αν και δεν το έχω ψάξει το θέμα σε βάθος για λεπτομέρειες, ξέρω ότι παντού τα ίδια έκαναν σε όλους τους λαούς σε όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκονταν. Ελάχιστοι τους συμπαθούν, εκ των οποίων και οι Τούρκοι.

Wizen
03-01-08, 04:53
Εδώ πρέπει όμως να πούμε, πως δεν είναι ο λαός, που κάνει αυτά τα προβλήματα, αλλα, ένας μικρός κύκλος ανθρώπων, που σε αυτόν τον κύκλο, βρίσκονται και έλληνες, άγγλοι και γερμανοί.
Εγώ πιστεύω, πως χειρότεροι από όλους είναι οι ισουητες.
Όπου πατούν, γίνονται πόλεμοι, φασαρίες, αναταραχές και επαναστάσεις.
Μιας και μιλάμε για εβραίους... Η επανάσταση του 1821, χρηματοδοτήθηκε και από μια μασονική στοά της αγγλίας, που τα μέλη της ήταν, εβραίοι.
Και αν τυχαίνει, τα πρωτόκολλα των σιωνιστών να είναι αυθεντικά, τότε έχει όλος ο κόσμος να φοβάται, αυτόν τον μικρό κύκλο ανθρώπων.

Όσον αφορά τους ισουητες, μην ξεχνάμε πως και ο Weishaupt ήταν ένας από αυτούς.

alet
03-01-08, 15:42
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους.

Διάβασα προσεκτικά τα post στο συγκεκριμένο topic και είδα για άλλη μια φορά πάνω κάτω το ίδιο σκηνικό…για ό,τι κακό συνέβη στην Ελλάδα, (όπως πάντα) ευθύνονται άλλοι, οι οποίοι (όπως πάντα) υποκινούνται από Εβραίους.

Μάλιστα παρατηρείται το φαινόμενο οι δύο παραδοσιακοί αντίπαλοι οι “αρχαιολάτρες” και οι “πιστοί χριστιανοί” να συμφωνούν για τους “κακούς Εβραίους”, οι μεν “αρχαιολάτρες” γιατί οι Εβραίοι καθυβρίζουν στα ιερά τους κείμενα τους Έλληνες, οι δε “πιστοί χριστιανοί” γιατί οι Εβραίοι σταύρωσαν το Χριστό.

Θυμίζω το “εξαιρετικό” έθιμο του καψίματος του Οβριού !!! με το επίσης “εξαιρετικό” τραγουδάκι που παρόλο που τους το τραγουδάμε αυτοί οι αχάριστοι δεν μας αγαπάνε…
Κεράτσα, Κεράτσα, Κεράτσα Κληματσίδα,
Να κάψουμε τον Οβριό, που πουλεί τα μήλα,
Επάνω στη γκαμήλα.
Οβριός τ’ ορνίθι το ‘κλεψε, μες το βρακί του το ‘βαλε
Για του γέρου τα μιστά, που πελέκα τα καρφιά.
Νο του, νο του χέζω το νουνό του
Γάρο του γάρο του, χέζω το τσιγάρο του
Μπούκι μπούκι του, χέζω το τσιμπούκι του.
Οβριός πουλεί μαχαίρια, να κοπούν τα δυό του χέρια.
Οβριός πουλεί μετάξι, σαν τον διάολο να πετάξει.
Οβριός πουλεί ψαλίδια, να κοπούν τα δυο τ’ τ’ αρχίδια.
Πάνε όλ’ στ’ ανάθεμα, πάνε και στ’ ανάσκελα.

Σημείωση: Το έθιμο απαντάται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα με μικρές παραλλαγές και είναι σαφώς παλαιότερο της Μικρασιατικής καταστροφής.

Όσο αφορά στην Μικρασιατική καταστροφή αυτή καθαυτή, έχω μερικά ερωτήματα…

- Η Ελλάδα κατοικείτο από Εβραίους οι οποίοι καταψήφισαν στις εκλογές του 1920 την κυβέρνηση Βενιζέλου και υπερψήφισαν τον Δημήτριο Γούναρη με μοναδική προεκλογική υπόσχεση την διακοπή των εχθροπραξιών στην Μ. Ασία και την επιστροφή του στρατού στην Ελλάδα ; (υπόσχεση που δεν τήρησε φυσικά)
- Η κυβέρνηση Γούναρη αποτελείτο από Εβραίους όταν τον Μάιο του 1922 αρνήθηκε να στείλει ενισχύσεις στην Μ. Ασία με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο αντιστράτηγος Παπούλας ; (προφανώς Εβραίος κι αυτός για να τα παρατήσει και να φύγει)
- Η κυβέρνηση Γούναρη αποτελείτο από Εβραίους που εν μέσω του πολέμου διέταξε την αποστρατεία 3000 βενιζελικών αξιωματικών με ισάριθμους φιλοβασιλικούς που είχαν αποστρατευθεί πριν την έναρξη της εκστρατείας στην Μ. Ασία (άρα απολύτως άσχετοι με τα εκεί τεκταινόμενα) ;
- H ελληνική στρατιωτική ηγεσία αποτελείτο από Εβραίους που είχε επιλέξει να έχει 70.000 μάχιμους στρατιώτες και 110.000 σε διοικητικές θέσεις ;
- Ο αρχιστράτηγος Χατζηανέστης ήταν Εβραίος που στις 24 Αυγούστου 1922, μετά δηλαδή την ήττα - καταστροφή στο Αφιόν Καραχισάρ, την παράδοση 5000 στρατιωτών και 200 αξιωματικών στους Τούρκους, την αιχμαλώτιση όλης της 11ης Μεραρχίας κλπ. βρισκόταν στην Αθήνα και επεξεργαζόταν τα σχέδια κατάληψης της Κωνσταντινούπολης άρα χωρίς να έχει επαφή με τον στρατό που διοικούσε ;
- Οι Τσέτες που κατέσφαξαν τον ελληνικής καταγωγής πληθυσμό στην Ιωνία ήταν Εβραίοι και όχι οι Κούρδοι που τόσο αγαπάμε και βοηθάμε ;

Μεγάλος είναι κατά τη γνώμη μου ένας λαός όταν διδάσκεται από το παρελθόν και επενδύει στο μέλλον.
Έτσι ήταν κάποτε οι Έλληνες.
Τώρα πια επενδύουμε ως λαός στο παρελθόν, μήπως και καταφέρουμε να ζήσουμε στο μέλλον, κλείνοντας τα μάτια για να μην βλέπουμε τα λάθη μας... αλλά με κλειστά τα μάτια βλέπουμε φαντάσματα.