PDA

Επιστροφή στο Forum : ονειρο ή πραγματικοτητα?


Athamay
25-07-07, 00:42
Χαιρετω μια πολυ ευχαριστη διαδυκτιακη παρεα!!

Ειμαι καινουρια στο forum αυτο και πηρα το θαρρος να γραψω την προσωπικη μου εμπειρια επειδη αναζητω απαντησεις και δεν εχω αλλο τροπο ωστε να απαντηθουν τα ερωτηματα μου. Το θεμα για το οποιο θα μιλησω αφορα καποια ονειρα που εχω δει στο παρελθον και με εχουν φοβισει παρα πολυ.
Η πρωτη μου εμπειρια ηταν σε ηλικια περιπου 8-9 χρονων οταν αρχισα να βλεπω ενα συγκεκριμενο ονειρο το οποιο συνεχισα να βλεπω για πολλους μηνες. Το ονειρο δεν αλλαζε απο φορα σε φορα και με τρομαζε το ιδιο καθε νυχτα. Ειχα δει λοιπον πως ημουν στην αυλη του σχολειου μου, η οποια αποτελειτο απο στενες σκαλες που οδηγουσαν σε κηπους μικρους και μεγαλους, μετα εβγαινα παλι στην κεντρικη αυλη και τουμπαλιν, και επαιζα κυνηγητο. Το περιεργο ηταν πως επαιζα κυνηγητο με φαντασματα. Η περιγραφη της αυλης του σχολειου ειναι πραγματικη και το σχολειο ειναι πολυ παλιο και πρωην σχολη δασκαλων.
Το κυνηγητο διαρκουσε πολυ και φυσικα δεν κυνηγουσα εγω τα φαντασματα αλλα αυτα εμενα. Ο φοβος μου περιττο να σας πω οτι με κατακυριευε καθε φορα που εβλεπα το ιδιο ονειρο. Τη στιγμη που εβλεπα ολα αυτα προσπαθουσα να ξυπνησω αλλα δεν τα καταφερνα. Με αυτο θελω να πω πως ενιωθα οτι αυτο ηταν ονειρο και οτι επρεπε να ξυπνησω αλλα δεν ειχα τη δυναμη. Επισης, προσπαθουσα να φωναξω τη μαμα μου αλλα η φωνη μου δεν εβγαινε. Το μονο που καταφερνα να κανω ηταν αντι για ηχους να βγαζω μετα βιας αερα απο το στομα.
Το ονειρο λοιπον αυτο το εβλεπα για πολυ καιρο, δυστυχως δεν θυμαμαι ποσο καιρο ακριβως, γεγονος που εκανε τη μαμα μου να ανησυχησει. Μια μερα λοιπον το ειπε σε μια γνωστη της η οποια εφτιαξε εναν σταυρο απο ζυμαρι και το "διαβασε" ενας παπας. Την επομενη ημερα ο σταυρος αυτος τοποθετηθηκε κατω απο το στρωμα μου και απο τοτε δεν ξαναειδα το ονειρο που τοσο πολυ με τρομαζε.
Η δευτερη μου εμπειρια ηταν εξισου τρομακτικη και εχει μεινει ανεξιτηλη στη μνημη μου. Ειχα δει τον εαυτο μου να κοιμαται και δεν καταλαβα αν ο κοιμισμενος εαυτος μου ή αυτος που ενιωθε ξυπνιος (συγνωμη για το μπερδεμα αλλα δεν μπορω να το εξηγησω) ειδε εναν πολυ ψηλο αντρα να στεκεται σε ενα υπερυψωμενο μερος εξω ακριβως απο το δωματιο μου και να με κοιταει με κακια. Ο αντρας αυτος ειχε τριγωνικο προσωπο, σκουρα μαλλια, λεπτα και συνοφριωμενα φρυδια. Φορουσε εναν μαυρο μανδυα ο οποιος εσωτερικα γινοταν κοκκινος. Ολα αυτα τα ειδα σε ηλικια περιπου 6-7 χρονων και το συγκεκριμενο ονειρο δεν το ξαναειδα.
Στα επομενα χρονια δεν θυμαμαι να ειδα κατι τοσο πολυ τρομακτικο περα απο τους κοινους εφιαλτες στους οποιους δεν δινω σημασια μεχρι που περυσι εζησα την πιο τρομακτικη εμπειρια απο ολες. Πρεπει να παρατηρησω πως περυσι ημουν στην ηλικια των 22 χρονων και για παρα πολυ καιρο αντιμετωπιζα προβληματα λογω της υγειας του πατερα μου. Ηταν πολυ ασχημα αρρωστος και κατεφευγα σε προσευχες κτλ. Ειμαι γενικα πιστη στο Θεο αλλα δεν πιστευω στις εκκλησιες και τους παπαδες και για αυτο το λογο δεν παω ποτε στην εκκλησια. Αυτο περι προσευχων το ειπα γιατι δεν ξερω αν παιζει ρολο σχετικα με το ονειρο που ειδα. Το ονειρο δεν κρατησε πολυ, μπορω να πω πως ηταν στιγμιαιο. Ειδα ενα αντρικο προσωπο να με περιτριγυριζει στο δωματιο και να προσπαθει να με τραβηξει. Συναμα ομως εγω αντιστεκομουν με ευκολια. Αφου ειδε και αποειδε λοιπον σταματησε μπροστα απο την αριστερη γωνια του κρεβατιου μου και ξαφνου το κεφαλι αυτο με φοβερη ταχυτητα ηρθε και σταματησε ακριβως μπροστα μου στο κρεβατι με μισος θελοντας να με τρομαξει και εβγαλε εναν ηχο πολυ δυνατο...κατι σαν "μπουυυυυυυυυυυυυ" σε συνδιασμο με γαβγισμα μαζι με βαρια αντρικη φωνη. Τα χαρακτηριστικα του ηταν παρομοια με αυτα του ψηλου αντρα που προανεφερα μονο που το κεφαλι αυτο εμοιαζε με παληκαρι 25 χρονων ενω ο ψηλος αντρας περιπου 50-60 χρονων.
Το ονειρο με τον νεαρο "μπαμπουλα" μπορω να πω πως με τρομαξε περισσοτερο απο ολα τα αλλα αφου για μερες δεν μπορουσα να κοιμηθω γιατι ενιωθα πως καποιος με παρατηρει. Αυτο το ονειρο λοιπον το ειπα στη μητερα μου η οποια τρομαξε πολυ. Εκεινο βραδυ η μητερα μου πηγε στο εξοχικο μαζι με τον πατερα μου το οποιο βρισκεται πανω σε βουνο και εκει εχουμε πολλα σκυλια. Το σπιτι δεν εχει τιποτα διπλα του οπως σπιτια ή κοσμο να περπαταει. Ειναι απομακρυσμενο. Το βραδυ εκεινο λοιπον η μαμα μου το πηρε πολυ προσωπικα το θεμα με τον νεαρο που ειδα στο ονειρο μου και πριν κοιμηθει ξεκινησε, οπως μου ειπε η ιδια, μια "εσωτερικη" συζητηση με τον διαβολο και του λεει: την αλλη φορα που θα θελησεις να τρομαξεις καποιον ελα στο δικο μου ονειρο μαγκα οχι στου παιδιου μου! Θελω σε αυτο το σημειο να σας πω οτι η μητερα μου ειναι ατομο πολυ πιστο στο Θεο και δεν λεει ψεματα. Εκεινη τη στιγμη λοιπον ακουει τα παραθυρα να τριζουν και τα πατζουρια να ανοιγοκλεινουν λες και φυσαγε (ενω ηταν κατακαλοκαιρο με καυσωνα και δεν υπηρχε ουτε λιγο αερακι). Εκτος απο αυτο τα σκυλια αρχισαν να γαβγιζουν με μανια λες και ειδαν καποιον ξενο να πλησιαζει. Αυτο κρατησε για 1-2 λεπτα και μετα σταματησε οταν ειπε μια προσευχη η μητερα μου.

Αυτες ειναι οι εμπειριες μου και ελπιζω να παρω απαντησεις απο εσας οσον αφορα το τι μπορει να σημαινουν ολα αυτα και γιατι συμβαινουν σε μενα. Επισης θα το εκτιμουσα αν μοιραζοσασταν μαζι μου παρομοιες εμπειριες.

Ευχαριστω παρα πολυ και λυπαμαι αν σας κουρασα :o

Athamay

Ποσειδώνιος
25-07-07, 10:30
Athamay καλοσώρισες στο φόρουμ.

Το ότι βλέπεις τον εαυτό σου να κοιμάται ίσως δείχνει «κλίση-ταλέντο» στο συνειδητό όνειρο.

Μπορείς να κάνεις αναζήτηση και να βρεις πολλά σχετικά με τα όνειρα σε αυτό το φόρουμ (εμπειρίες και θέματα για τα όνειρα). Μην ξεχάσεις όμως να μελετήσεις προσεκτικά το άρθρο για τα συνειδητά όνειρα εδώ :

http://www.metafysiko.gr/textview.php?id=59

Και τη συζήτηση που είναι εδώ(μην αφήσεις σελίδα αδιάβαστη) :

http://www.metafysiko.gr/forum/showthread.php?t=202

Οι συνεχιζόμενοι ίδιοι εφιάλτες είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για συνειδητό όνειρο. Όταν θα καταφέρεις να συνειδητοποιείς ότι κοιμάσαι και να πράττεις στον ονειρικό κόσμο σαν να ήταν ό πραγματικός (στην ουσία είναι πιο πραγματικός) οι εφιάλτες θα είναι παρελθόν.
Είμαστε σε καλό δρόμο όταν καταλάβουμε ότι ο πραγματικός κόσμος είναι δημιούργημα του ονειρικού.

Οι προσευχές μας βοηθούν να κρατάμε σταθερό το σημείο της συνείδησής μας στον πραγματικό κόσμο και έτσι μας προστατεύουν (αυτό συμβαίνει σίγουρα τώρα αν πρόκειται και για κάποια άλλη βοήθεια ας μην το ψάξουμε). Μην μπερδεύεις τον Θεό σε αυτό. Αυτός σίγουρα θα είναι ικανοποιημένος αν αυξήσεις την ικανότητα να συνειδητοποιείς ότι ονειρεύεσαι. Από κάπου ίσως παρατηρεί με ανυπομονησία τι θα συμβεί τελικά. Τι θα απογίνει με το δημιούργημα του. Μας τα έδωσε όλα και δεν νομίζω να επεμβαίνει μόνο παρακολουθεί. Όλα αυτά τα λέω χωρίς να ξέρω πώς να ορίσω τον Θεό και την μορφή του.

chaoticblue
25-07-07, 11:12
Kαλωσήρθες Athamay.

Τα των συνηδητών ονείρων που λεει ο Ποσειδώνιος, οπωσδηποτε στέκουν αλλα δεν νομίζω πως δεδομένου του "κόσμου" που συναντας στα όνειρα σου οτι θα ήταν κι οτι πιο ευχαριστό να επιχειρήσεις.
Θα προσπαθησω να σου πω τι σου συμβαινει συμφωνα με το πως εγω το αντιλαμβάνομαι. Κατ'εμε λοιπον οι δυο πρωτες εμπειριες ειναι κατι το διαφορετικό μεταξύ τους αν και εχουν ενα κοινο σημείο.

Η πρωτη λοιπον εμπειρια που αναφέρεις με τα "παιχνιδιάρικα" φαντασματα. Τα ονειρα μπορουν να αποτελεσουν πυλη επικοινωνίας σε καποιες περιπτώσεις. Το γεγονός οτι το έβλεπες πολλες φορές το ονειρο αυτο, σημαίνει οτι κάτι έπρεπε να καταλάβεις. Ο φόβος βέβαια όπως είναι φυσικό σε κυριεύσε και με τα του σταυρού απο ζυμάρι και με τον πάπά τελείωσε η υπόθεση. Μια παρένθεση εδω. Ο παπάς κι σταυρός δεν εκαναν απολύτως τίποτα στην συγκεκριμένη περίπτωση απλά σε αυθυπέβαλαν ώστε να "κλεισεις" εσυ την "πυλη" αυτη επικοινωνίας στο ονειρό σου. Το τι έπρεπε να καταλάβεις εννοειται πως δυστυχώς δεν μπορω να στο πω.
Η δευτερη τώρα περίπτωση που περιγράφεις. Δεν εχει την παραμικρή σχέση με όνειρα. Προκειται για Αστρική Προβολή. Αν δεν ξέρεις τι είναι το συγκεκριμένο πράγμα ψάξε στο φόρουμ και θα παρεις μια ιδέα. Χονδρικα, είναι η "εξοδος" (προσωρινή) της ψυχης απο το υλικό σώμα. Διαδικάσια δυσκολη πολύ να την επιτύχει κανεις εσκεμένα, αλλα συμβαινει τυχαία καποιες φορες. Εν' ολιγοις ήσουν εκτος σώματος και είδες αυτον που είδες. Αν παρεπιπτώντως ψάξεις για τα της αστρικης προβολής, θα δεις οτι όταν η ψυχη βγει απο το σωμα ενδεχεται να συναντήσει κι αλλες οντότητες. Αρα κατι τέτοιο ήταν κι ο ανδρας με την καπα. Ποια η σχέση του με εσένα? Δυσκολο να πει κανεις. Μπορει απο το να ήταν απλα ενας περίεργος μεχρι και οντως καποιο πνευμα που εχει ενα κατι με εσενα. Το σιγουρο ειναι οτι αν ήταν καποιο πνευμα δυνατο σαν αυτο που εννοούμε "διαολος" δεν θα ηταν και τοσο ευχαριστη η συναντηση μαζί του.
Η τριτη περιπτωση του ανδρα που ήθελε να σε τραβηξει δεδομένου των υπόλοιπων που έχεις δει δεν είναι σημαντικό. Απλα υποδηλώνει το οτι ως ατομο έχεις την ικανότητα να "επικοινωνεις" με τον κόσμο αυτο των άυλων οντοτήτων. Βεβαια λαμβανωντας υποψην και τις τότε καταστάσεις μπορει το συγκεκριμένο να ήταν και απλα η φωρτισμένη σου ψυχική κατάσταση.

Κατι τελευταιο. Μην επιχειρει η μανα σου οσο και να σε αγαπάει, να τα "βάλει" με οντότητες σαν κι αυτή που ονομάζουμε "διάολο". Αν οντως τον προσελκυσει μόνο κακα θα έρθουν τόσο σε αυτην οσο και σε ολους σας. Τα οσα έζησες δεν είχαν τιποτε να κάνουν με τον τελευταίο.

Πες μου, αν έχεις καποια απορία. Ελπιζω να βοηθησα.

Athamay
25-07-07, 13:25
Σας ευχαριστω παρα πολυ. Για πρωτη φορα νιωθω πως τωρα καταλαβαινω τι μου ειχε συμβει τοτε και θα επιδιωξω να μαθω περισσοτερα μιας και εγινε μια αρχη. :)

Athamay