PDA

Επιστροφή στο Forum : H ΣXOΛH TΩN ΘEΩN

Ποσειδώνιος
28-07-07, 03:35
H ΣXOΛH TΩN ΘEΩN
EΛIO NTE ANA ΣTEΦANO - ELIO D ANNA STEFANO
ΕΛΦΙΛ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
9789608267107
2006Περίληψη:
Η πλέον τρομακτική ασθένεια που απειλεί τον πλανήτη δεν είναι ο καρκίνος ούτε το έιτζ, αλλά η αντιμαχόμενη σκέψη του ανθρώπου. Αυτός είναι ο πραγματικός killer, ο πλανητικός φονιάς: η πλατφόρμα στην οποία στηρίζεται η συνηθισμένη οπτική του κόσμου. Όπως ο Προμηθέας, απέσπασα μια σπίθα απ' τον κόσμο του Dreamer, του ονειρευτή, και την κράτησα σφιχτά για να δείχνει μια "έξοδο διαφυγής" σε όποιον είναι έτοιμος, σε όποιον έχει ήδη αρχίσει να θέτει σε αμφισβήτηση την ξεπερασμένη περιγραφή του κόσμου και τις άχρηστες θανάσιμες αρχές του. Εύχομαι σε κάθε άνθρωπο να συναντήσει τον Dreamer. Για να εγκαταλείψουμε τις παλιές νοοτροπίες και άχρηστες ιδέες, για ν' απελευθερωθούμε από προκαταλήψεις, δεισιδαιμονίες, και από πεποιθήσεις ανούσιες που κυβερνούν τυραννικά την ύπαρξη μας, χρειάζεται μία μέθοδος, ένα σύστημα, ένα σχέδιο διαφυγής. Απαιτείται μία "Σχολή". Κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει από μόνος του. Απαιτείται να συναντήσει κανείς κάποιον που τα κατάφερε πριν από μας, κάποιον που κατάφερε να αποδράσει από την υπνωτική αφήγηση του κόσμου, από ψυχολογικές φυλακές και πνιγηρούς κανόνες. Για να αλλάξουμε τη μοίρα του ανθρώπου, πρέπει να αλλάξουμε την ψυχολογία του, το σύστημα πεποιθήσεων και τα πιστεύω του. Χρειάζεται να ξεριζώσουμε απ' τα βάθη του Είναι μας την τυραννία μιας νοοτροπίας αντιμαχόμενης, εύθραυστης που μας οδηγεί στο θάνατο. Γράφω για να σας πω ότι ο Dreamer υπάρχει, και είναι το πιο πραγματικό ον που είχα ποτέ συναντήσει. Ο κόσμος Του της αγνότητας, δεν γνωρίζει περιορισμούς χρόνου, είναι πιο ζωντανός και πιο συγκεκριμένος από το δικό μας, και είναι προσιτός. Είναι μια πορεία ανηφορική και δύσβατη, μα πραγματοποιήσιμη, ένα πέρασμα προς την αλήθεια, την ομορφιά, την ευτυχία. Μια νέα οδός προς τις Ινδίες, γρήγορη και ακόμη πιο πλούσια.

Παιδιά τέτοιο ενθουσιασμό μόνο σε ένα βιβλίο θυμάμαι και αυτό ήταν επίσης σχετικό με την αθανασία το «Άρωμα του ονείρου» του Ρομπινς.
Θυμίζει έντονα Καστανέντα αλλά ο Dreamer είναι ακόμα πιο αυστηρός από τον Δον Χουάν και στοχεύει κατευθείαν στις πιο απίστευτες ανθρώπινες ικανότητες. Δεν χρειάζεται να πεθαίνουμε αλλά ούτε και να τρώμε τουλάχιστον με την ρουτίνα που το κάνουμε. Η έλλειψη τροφής αφήνει τα όργανα να κάνουν αυτό που είναι φτιαγμένα να κάνουν να ονειρεύονται και να δημιουργούν έτσι την πραγματικότητα. Το όνειρο είναι το πιο πραγματικό πράγμα που υπάρχει και ο κόσμος είναι δημιουργία του ονείρου λέει ο Dreamer. Όσον αφορά το θέμα του ύπνου (αν και δεν έχω τελειώσει το βιβλίο) υπάρχει η άποψη ότι ο ύπνος – μάλλον χωρίς όνειρα ή ισως συνειδητά όνειρα που διαρκούν ελάχιστα έτσι και αλλιώς - είναι άχρηστος ακριβώς όπως και ο θάνατος. Απλώς και εκεί παραιτούμαστε.

Σκέφτομαι τώρα, στον Καστανέντα αναφέρεται ότι ο μάγος μπορεί να επιλέξει ένα εναλλακτικό τρόπο θανάτου και αυτός θα ήταν να εισέλθει στην Τρίτη προσοχή (η πρώτη προσοχή είναι στην κατάσταση εγρήγορσης, η δεύτερη μοιάζει με το συνειδητό όνειρο αλλά είναι στον πραγματικό κόσμο και όχι στον αστρικό) όπου το σώμα μετατρέπεται σε ενέργεια ένα είδος εσωτερικής φλόγας που το περνάει στην Τρίτη προσοχή. Ο Μάγος δηλαδή παίρνει μαζί και το σώμα του. Στο βιβλίο της Ουράντια επίσης αναφέρεται ότι στην εποχή του φωτός (μοίρα των κατοικήσιμων κόσμων) οι άνθρωποι επιλέγουν την ώρα του θανάτου τους σε τελετές δακρύων χαράς όπου μετατρέπονται σε λάμψεις και εξαφανίζονται. Όμως αναφέρεται στον Καστανέντα ακόμα μια κατηγορία μάγων γνωστών ως «αρνητές θανάτου». Μάλιστα με έναν ο Καστανέντα ισχυρίζεται ότι συναντήθηκε και μάλιστα μαζί του διάβηκε την τέταρτη ονειρική πύλη( περνάμε την 4 πύλη όταν μπορούμε να είμαστε συνειδητοί σε ονειρικούς χώρους που είναι αποκλειστικά δημιουργήματα κάποιου άλλου. Αλήθεια έχετε δει το Dreamescape διότι περί αυτού πρόκειται σε αυτή την ταινία).

Σε έναν τέτοιου είδους άνθρωπο αυτή η Σχολή φαίνεται να στοχεύει. Σε κάποιον σαν αυτούς που όπως λέει υπήρχαν μέχρι την εποχή του Ομήρου οι ημίθεοι και οι αρχαίοι ήρωες. Ήταν λίγοι αυτοί οι άνθρωποι καθώς οι υπόλοιποι τα άφηναν όλα στη θεά Τύχη χωρίς να συνειδητοποιούν ότι ό άνθρωπος έχει την ικανότητα να δημιουργεί τον κόσμο. Αν δεν είναι θεός ο άνθρωπος δουλεύουν οι θεοί για αυτόν. Αυτή η σχολή διατηρήθηκε με κάποιο τρόπο μέσω των αιώνων. Ο συγγραφέας οδηγείται σε έναν ασκητή μοναχό τον Lupelius που έζησε γύρω στον 10ο αιώνα (ποιος ξέρει τώρα παραμύθι ή μη δεν με τρώει) από όπου αλιεύει πληροφορίες για μια σχολή μοναχών πολεμιστών με ικανότητες να είναι άτρωτοι στις μάχες τεχνική που γνώριζε όπως λέει και ο Μέγας Αλέξανδρος ο οποίος πρωτοστατούσε στις μάχες αλλά μόνο οι συμπολεμιστές του έπεφταν.

Δεν έχω ολοκληρώσει το βιβλίο είμαι στο τέταρτο από τα δέκα κεφάλαια αλλά και εδώ να σταματήσω έχω πολύ υλικό για συνειδητοποίηση. Το βιβλίο πάνω από όλα δείχνει να είναι ένας ύμνος στο όνειρο συμβατό με τους προβληματισμούς του σύγχρονου εσωτερισμού και ψυχολογίας.

Σίγουρα το βιβλίο του καλοκαιριού για μένα και θα χαιρόμουν πολύ όσοι το έχουν διαβάσει ή όσοι το διαβάσουν να αφήσουν εδώ τις σκέψεις τους.

boogieman
16-08-07, 01:17
...Ποσειδωνιε το βιβλιο ακουγεται ενδιαφερον.... :)
μπορεις οταν το τελειωσεις να μας ξαναδωσεις την αποψη σου γι'αυτο και για το τι περιγραφει τελικα μεσα????ειναι διηγημα...προσωπικη εμπειρια...η τι????

Ευαχαριστω προκαταβολικα...

Ποσειδώνιος
02-09-07, 13:24
Είναι σαν μυθιστορηματική βιογραφική αφήγηση. Δηλαδή αυτός που έγραψε το βιβλίο μάλλον δεν αφηγείται την δική του βιογραφία κατά ανάγκη.

Βρισκόμουν 2 κεφάλαια πριν το τέλος όταν το άτομο που μου πρότεινε το βιβλίο το τελείωσε και με ρώτησε που βρισκόμουν. Του είπα και με προέτρεψε να ξαναρχίσω το βιβλίο από την αρχή και ποτέ να μην διαβάσω τα δυο τελευταία κεφάλαια. Ο λόγος είναι ότι η εφαρμογή των διδασκαλιών εδώ γίνεται πρώτα μέσα στον αφηγητή και μετά στην δημιουργία μιας σχολής. Η κατάληξη είναι η δημιουργία μια σχολής που θα λειτουργεί με τις αρχές του ονείρου. Αυτή η σχολή υπάρχει με παραρτήματα σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και ονομάζετε European School of Economics.

Στο εσωτερικό πίσω εξώφυλλο -που δεν διάβασα αρχικά -αναφέρεται ότι το βιβλίο γράφτηκε για να δείξει τι βρίσκεται πίσω από τις αρχές του επιτυχημένου αυτού πανεπιστημίου και ο αφηγητής είναι λέκτορας ή κάτι τέτοιο που γυρνά τον κόσμο και κάνει ομιλίες κτλ.

Είναι λοιπόν μεταφυσική εφαρμοσμένη στον χώρο των μπίζνες. Ξεκαθαρίζεται συνεχώς όμως από τον Dreamer πως ότι συμβαίνει σε ένα άνθρωπο συμβαίνει και σε ένα οργανισμό, κοινότητα, εταιρία, ομάδα, κράτος, αυτοκρατορία και πάντα πίσω από κάθε εξέλιξη κάθε ενός από τα τελευταία βρίσκεται το όνειρο ενός και μόνο ανθρώπου.

Πάντως χρησιμοποιώντας τη λογική του Dreamer κατάφερα να βρω δωμάτια για την πενταμελή οικογένειά μου (δεκαπενταύγουστο) σε μια περιοχή που ήταν όλα κλεισμένα τουλάχιστον δυο μήνες πριν. Τα πιο πολλά από πέρυσι. Αφού για δυο βδομάδες έψαξα τα πάντα και έβαλα και έναν πράκτορα (που ασχολείται με την περιοχή) να ψάχνει άδικα για ένα τριήμερο και αφού ήμουν σίγουρος ότι δεν υπάρχει τίποτα, σταμάτησα να ψάχνω γνωρίζοντας ότι τελικά όλα θα τακτοποιηθούν (μας περίμενε μια παρέα στους δυο προορισμούς μας, που είχε πολύ καιρό πριν κανονίσει για διαμονή). Τελικά την ημέρα που ήταν να αναχωρήσουμε τακτοποιήθηκε ο πρώτος προορισμός και από εκεί και ο δεύτερος και δυσκολότερος αν και χρειάστηκε να αλλάξουμε δωμάτιο στον δεύτερο προορισμό μετά από μια μέρα (το δεύτερο δωμάτιο το βρήκαμε λίγο πριν αφήσουμε το πρώτο) . Όλα τακτοποιήθηκαν όταν σταμάτησε η προσπάθεια και αναδύθηκε το όνειρο. Και πάντα μέχρι την τελευταία στιγμή η επιτυχία έδειχνε απίθανη. Συμπτώσεις απίθανες που καταφέραμε να φέρουμε στο δρόμο μας έλυναν κάθε πρόβλημα.

ΥΓ. Η μεγαλύτερη πλάκα ήταν όταν πηγαίνοντας στον δεύτερο προορισμό συνειδητοποιήσαμε ότι το δωμάτιο που είχαμε βρει την τελευταία στιγμή ήταν απέναντι ακριβώς (τα χώριζε επαρχιακός ασφαλτόδρομος) από το μέρος που είχαν βρει οι φίλοι μας.

InfinitySurfer
03-09-07, 19:41
...χαχα,....καλο!!!! Ειναι αυτο που λεμε: "Let Go...and Let God" :p

Δεν εχω καποιο ενδιαφερον για την συγκεκριμενη σχολη,οποτε δεν μπορω να σχολιασω για το βιβλιο(αφου δεν το εχω διαβασει)...αλλα πιστευω οτι θα ειναι καλο για ατομα που ενδιαφερονται γι' αυτο το ειδος της διδασκαλιας, μεσω αυτης της σχολης!

SYBAN
11-03-08, 19:16
είναι από τα πιο συγκλονιστικά βιβλία του νέου αιώνα

Ποσειδώνιε
Πιστεύεις πως ο Lupelius έχει υπάρξει (έστω και με διαφορετικό όνομα) ή είναι εντελώς φανταστικός;

Σπυρακος
10-04-08, 13:04
Αρχισα να το διαβαζω και δυο κεφαλαια πριν το τελειωσω ξεκινησα μετακομοιση.Τωρα που τακτοποιηθηκα θα το ξαναπιασω γιατι μου αρεσε παρα πολυ (οχι οσο το αρωμα του ονειρου αλλα μιλαμε για διαφορετικη κατηγορια αρα πως να γινει συγκριση σε ανομοια πραγματα?ειναι σαν να λαμε τι ειναι καλυτερο το τηλεφωνο η ο καφες?)Συμφωνω με πολλες απο τις διατυπωμενες αποψεις και ειμαι σιγουρος απο προσωπικη εμπειρια οτι ο "κοσμος βρωμαει επειδη εσυ βρωμας" (δεν ξερω για εσας αλλα εγω "βρωμουσα" για πολλα χρονια και μου φταιγαν παντα αλλοι. Οταν γυρισα το δαχτυλο μου σε μενα αρχισα να αλλαζω και ο κοσμος μου γινεται καλυτερος.Παραθετω τον τελευταιο στοιχο απο ενα ποιημα μου ετσι για να γνωριστουμε.
Διχως ναχω καταφερει λυση που ζητω να βρω
κανω αυτο που διαφερει ανασταινωμαι και ζω.
δι

Ποσειδώνιος
17-04-08, 16:12
είναι από τα πιο συγκλονιστικά βιβλία του νέου αιώνα

Ποσειδώνιε
Πιστεύεις πως ο Lupelius έχει υπάρξει (έστω και με διαφορετικό όνομα) ή είναι εντελώς φανταστικός;

Λοιπόν αυτή την απορία την είχα και όταν διάβαζα τον «Λύκο της Στέπας» του Έρμαν Έσσε. Αναρωτιόμουν αν ο συγγραφέας αφηγούταν, όντως, μια προσωπική του εμπειρία. Αν οι σημειώσεις υπήρξαν πραγματικά. Τελειώνοντας το βιβλίο δεν φαινόταν να με απασχολεί και πολύ το ερώτημα αυτό. Έριξα το βάρος μου σε άλλα πράγματα. Όπως στα ατέλειωτα κλάματα που έριξα όταν ο ήρωας συνειδητοποίησε ότι είναι τα πάντα και όταν ταυτίστηκα μαζί του.

Έχει άραγε σημασία αν υπήρξε ο Λουπέλιους ή πως τον λέγαν ή αν υπήρχαν και άλλοι Λουπέλιους - ίσως και σήμερα αν υπάρχουν; Όχι ένας μάγος δεν μπορεί να είναι ιστορικό πρόσωπο. Κι αν είναι, η ιστορία του δεν θα είναι αυτή που γνωρίζουμε.
Τα ίδια ισχύουν για τον Δον Χουαν ή για εκείνο τον μάγο της αρχαιότητας που λέει ότι συνάντησε ο Κάρλος και έμενε για αιώνες στην δεύτερη προσοχή χωρίς να γερνά.
Τα ίδια ισχύουν και για το Χριστό. Ίσως υπήρξαν πολλοί τέλειοι άνθρωποι σαν και αυτόν ακόμα πιο άγνωστοι ή γνωστοί με άλλη ιστορία.

Σημασία για μένα δεν έχει η ιστορικότητα των προσώπων και των γεγονότων.
Σημασία για μένα έχει αν αυτά που ισχυρίζεται ο Λουπέλιους για την τροφή, τον ύπνο, τον θάνατο έχουν κάποια βάση. Νομίζω ότι κάνει καλά την δουλειά του ο συγγραφέας για να μας δείξει τον δρόμο. Από εκεί και πέρα είναι δικό μας θέμα αν θα μπορέσουμε να δούμε στο βάθος του δρόμου. Ίσως αρκεί μόνο να είμαστε λίγο τυχεροί για να παρατηρήσουμε τις επιταγές του Πνεύματος. Τυχεροί να πιαστούμε από την ανάμνηση του ονείρου.

Για τους άτρωτους πολεμιστές.......

Νομίζω η αναφορά του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι αρκετή. Αλλά, είναι συμβατά όλα αυτά και με τις ανατολικές πολεμικές τέχνες.

Για το φαγητό........

Μπορεί άραγε να θεωρηθεί άχρηστο και βλαβερό όπως διδάσκει η Σχολή;

Λοιπόν δεν ξέρω αν θυμάστε έναν Ινδό που δεν έτρωγε τίποτα για πολλά χρόνια. Ούτε καν νερό έπινε. Τον κράτησαν σε ένα νοσοκομείο υπό παρακολούθηση και μόνο το στόμα του ξέπλενε. Η φούσκα του απορροφούσε μόνη της το νερό που εμφανιζόταν που και που και έτσι δεν πήγαινε καν στην τουαλέτα. Τα όργανα του ήταν απόλυτα υγιή. Υποστήριζε ότι η γιόγκα του έδειξε πώς να ζει χωρίς νερό και τροφή.
http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=52242

Εγώ θα συμπληρώσω κάτι πολύ απλό ψάχνοντας την μείωση της τροφής……. πριν την κατάργηση της. Η διατροφή που στηρίζεται στα φρούτα , τα λαχανικά και τα πλήρη δημητριακά καθαρίζει τόσο καλά το έντερο έτσι ώστε αυτό αφομοιώνει καλύτερα. Παίρνει τις ουσίες δηλαδή ο οργανισμός από μικρότερες ποσότητες τροφής. Τα νούμερα που δίνει η ιατρική για την απαραίτητη ποσότητα τροφής βασίζονται στην απορρόφηση του εντέρου ενός πληθυσμού με κακή διατροφή.

Ας μην πάμε στο θέμα της ενεργειακής φόρτισης της τροφής από εμάς τους ίδιους όταν καλλιεργούμε αυτά τα φρούτα, λαχανικά και δημητριακά οι ίδιοι.
Ας μην πάμε στην διαφορά ανάμεσα στο έντιμο κυνήγι ενός ελεύθερου δυνατού θηλαστικού και του κρέατος του , με την δολοφονία ενός εκτρεφόμενου φυλακισμένου ζώου χωρίς δύναμη και προσωπικότητα και το γεμάτο φάρμακα σώμα του.

Δεν πιστεύω να τρώτε ακόμα κρέας…..
Λάθος σας.….
..................

Για τον ύπνο….

Μπορεί να θεωρηθεί παραίτηση από την ζωή όπως ο θάνατος;
Μπορεί να καταργηθεί χωρίς ο άνθρωπος να τρελαθεί και τελικά να πεθάνει;

Χμ. Όσοι είναι εξασκημένοι στην αυτό-ύπνωση γνωρίζουν ότι μπορούν να μειώσουν το χρόνο του ύπνου με βαθιά χαλάρωση. Όσο πιο βαθιά κατέβουμε - χωρίς να χάσουμε την συνείδηση και μας πάρει ο ύπνος, τόσο πιο λίγο θα χρειαστεί ο ύπνος χωρίς συνείδηση.

Υπάρχει όμως και η τεχνική του συνειδητού ονείρου αλλά και μια άλλη τεχνική με τo όνομα «24hours dreaming» ή "All day dreaming" ; ή δεν ξέρω πως αλλιώς. Στην τελευταία - ο ύπνος με την έννοια που του δίνουμε- καταργείται τελείως. Ο γνωστός ερευνητής ψυχιάτρος Arny Mindell ισχυρίζεται ότι η τεχνική είναι γνωστή στους aboriginals της Αυστραλίας. Έχει να κάνει με συνείδηση μυνημάτων που έρχονται από την περιοχή της συνείδησης που το όνειρο δημιουργείται πριν γίνει πραγματικότητα. Μιλάμε για επίπεδα κάτω από το συνειδητό λεγόμενο ονείρεμα εκεί που ορίζουμε το βαθύ και πολύ βαθύ ύπνο.

http://www.aamindell.net/publications-books.htm#amy
http://www.aamindell.net/dreaming-while-awake.htm

Παιδιά το βιβλίο η "Σχολή των Θεών" είναι δυναμίτης.
Multi δυναμίτης

SYBAN
27-04-08, 23:04
Ποσειδώνιε,
Τώρα που κοντεύω να τελειώσω το βιβλίο καταλαβαίνω πόσο αφελής ήταν η απορία αν ο Λουπέλιους ύπήρξε ή αν ήταν ο ίδιος ο dreamer ή απλά ένα λογοτεχνικό έυρημα. Πάντως έστω κι ανόητη η ερώτησή μου έπιασε τόπο γιάτι η απάντησή σου ήταν όμορφη και θρεπτική για το πνέυμα.
Όσοι ασκούμε τον υπερβατικό διαλογισμό μπορούμε να κατανοήσουμε καλύτερα τον D' Anna. Οι λανθασμένες μας εγγραφές ωστόσο, δεν αφήνουν τον dreamer να μας αλλάξει. Όχι εύκολα τουλάχιστον. Θέλει δουλειά. Καλή δύναμη σ' όσους το προσπαθήσουν. Κι ίσως θα ήταν καλή μια αλληλουποστήριξη...

Όποτε έχεις κέφι θα ήθελα τη γνώμη σου για το μείζον θέμα του βιβλίου πως ο κόσμος είναι μια τσίχλα που πέρνει το σχήμα των δοντιών μας. Υπάρχουν τόσοι και τόσοι που προσπαθούν να πλάσουν τον κόσμο σύμφωνα με το δικό τους όνειρο. Τί γίνεται όμως όταν δυο ή περισσότερα όνειρα βλέπουν τον κόσμο από διφορετική σκοπιά. Τί γίνεται αν το όνειρό μου να παραμείνει η απέναντι πλαγιά -στο νησί που ζω- παρθένα, συγκρουστεί με το όνειρο του μεγαλοεργολάβου που ήδη ξεκινάει συγκρότημα υπερπολιτελών κατοικιών ξεκοιλιάζοντας το βουνό. Πόλεμος ονείρων ή πόλεμος πραγματικός. Πάλι αφελής η απορία μου όμως θα ήθελα τη θέση σου.

Ποσειδώνιος
28-04-08, 10:32
Φίλε Syban

Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι ένα παράδειγμα και δεν απαντώ σαν να είναι πραγματικό σου όνειρο. Αν δεν είναι έτσι διόρθωσε με.

Είναι Όνειρο ,άραγε, κάθε τι που περνά από το μυαλό μας; Είναι όνειρο μας ή απωθημένο μας;

Το όνειρο να παραμείνει παρθένο το νησί…. Τι σχέση έχει με εσένα; Εσύ τι θα κερδίσεις; Μόνο να δεις τον εργολάβο να χάνει;

Λοιπόν πίσω, λέει, από κάθε τι υπάρχει το όνειρο ενός ανθρώπου. Εδώ έχουμε το δικό σου και του εργολάβου. Μου φαίνεται ισχυρότερο του εργολάβου, μιας, και έχει σχέση με αυτόν και την ευημερία του. Ονειρεύεται να γίνει πλουσιότερος και το πετυχαίνει.

Αν πραγματικά έχει σχέση με σένα αυτό το όνειρο τότε να θυμάσαι ότι ξεκινάτε με ίσους όρους. Κυνήγα τους οιωνούς και μάλλον θα κερδίσεις. Πρέπει όμως να είναι πιο ισχυρό το κίνητρο σου από αυτό του εργολάβου αλλιώς θα τα παρατήσεις.

Ο εργολάβος καλός ή κακός έχει εργαστεί και εργάζεται πολύ στην ζωή του για να μπορεί να κάνει πράξη το όνειρο του. Είσαι διατεθειμένος να εργαστείς ανάλογα; Το ισχυρότερο όνειρο θα κερδίσει. Συνήθως κερδίζει ο εργολάβος μαζί με την αδιαφορία μας.

Όμως για τα όνειρα που έχουν σχέση με κάτι άλλο έξω από εμάς πρέπει να θυμόμαστε και τον Γκάντι που είπε:
«Γίνε εσύ η αλλαγή που θες για τον κόσμο».

Και τι είναι τελικά ο κόσμος που είναι σαν τσίχλα; Μήπως η πλαγιά του νησιού; Ή μήπως κάτι εσωτερικό δικό μας; Ή μήπως είναι τα δυο αυτά (και κάθε άλλο) το ίδιο πράγμα;

SYBAN
29-04-08, 02:07
Το βιβλίο και μια ακολουθία πραγμάτων που μαγικά σχετίζονται με αυτό, έχουν φέρει μια ζωογόνα αναστάτωση μέσα κι έξω! Έχει δίκιο ο D'Anna (και πολλοί άλλοι πριν απ' αυτόν): Μια σπιθαμή να μετακινηθεί η κατάσταση του Είναι κι απ έξω ο κόσμος κλυδωνίζεται.

θα επανέλθω όταν καταλαγιάσει ο νους.

Σέυχαριστώ για το χρόνο σου Ποσειδώνιε
Για την ώρα είναι κατεπείγον να περιμένω...

ελφιλ
09-05-08, 10:31
Καλημέρα σε όλους κι όλες.
Καινούργιος είμαι παιδιά στη συντροφιά σας. Διάβασα τα σχόλιά σας για το βιβλίο του Στέφανο, και χάρηκα πολύ - και επειδή πλησιάζουν οι απόψεις μου με πολλών άλλων στην παρέα, αλλά και επειδή είμαι ο εκδότης του βιβλίου στα ελληνικά.
Λοιπόν, δεν ξέρω αν ενδιαφέρουν την παρέα οι απόψεις μου περί του βιβλίου, μια και έχω και επιχειρηματικό ενδιαφέρον (προφανώς μ' ενθουσίασε για να επενδύσω χρήμα και κόπο στην έκδοση), αλλά μπήκα στο χώρο σας επειδή καταλαβαίνω ότι κάποιοι είστε από Θεσσαλονίκη, και ίσως πρέπει να σας ενημερώσω για την επίσκεψη του καθηγητή εκεί. Επισκεφθείτε λοιπόν την ιστοσελίδα (αν δεν το έχετε ήδη κάνει) www.elfilbooks.gr, για τις λεπτομέρειες της επίσκεψης, και θα χαρώ να έχουμε την δυνατότητα να τα πούμε κι από κοντά.
Οι απόψεις μου είναι στη διάθεση του καθενός, ελπίζω μόνο να μην θεωρηθεί αντιδεοντολογική αυτή η ενημέρωση που κάνω. Το βιβλίο (τουλάχιστον κάποια βιβλία) εκτός από εμπορεύσιμο είδος είναι και φορέας ιδεών, επικοινωνιακό υλικό, εξωτερικό μεν, αλλά που μπορεί να εισχωρήσει αρκετά βαθιά και να δώσει ερεθίσματα, 'καθοδήγηση' κι έμπνευση. Αυτή θα πρέπει είναι η επιδίωξη του κάθε συγγραφέα, του κάθε εκδότη: να μιλήσει όσο γίνεται πιο βαθιά στην ψυχή του αναγνώστη. Διότι, μην ξεχνάμε: visibilia ex invisibilibus (τα ορατά από τα αόρατα)!
Βασικά οι εκδότες σαν επικοινωνιακό υλικό με το κοινό έχουν τα νούμερα. Γι αυτό ένας τέτοιος διάλογος (διαδίκτυο, ομιλίες, κλπ.) είναι θησαυρός. Μ' αυτή την έννοια οφείλω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στον κόσμο που στήριξε και στηρίζει αυτή την έκδοση. Μακάρι να προχωρήσουν οι ιδέες και να βγει κάτι καλό απ' αυτές. Όλα καλά!!!

Ποσειδώνιος
02-08-08, 13:30
Αγαπητέ εκδότη συγχαρητήρια για την επιλογή σας.

Εγώ ζω στο Ηράκλειο και εδώ ίσως ξεκινήσει μια ομάδα εργασίας πάνω στο βιβλίο σε ένα χώρο ενός γνωστού βιβλιοπωλείου. Αν συμβεί τελικά και πάρω μέρος θα φροντίσω να μείνουν ενήμεροι οι ενδιαφερόμενοι για την σελίδα σας και το μήνυμα σας εδώ.

Ενδιαφερον ακουγεται αυτος ο Dreamer αν και θα ελεγα λεει περιπου τα ιδια με οσα αναφερουν οι περισσοτεροι πνευματικοι δασκαλοι.Νομίζω η διαφορά είναι στην αυστηρότητα. Ο Dreamer δεν σου αφήνει κανένα περιθώριο σε «πυροβολεί» συνεχώς.

Όταν βρισκόμουν ήδη στην αρχή του βιβλίου μπορεί να σκεφτόμουν να ανοίξω - δεν ξέρω πόσα - θέματα από αυτά που διάβαζα σε κάθε σελίδα. Ίσως γιατί θα ήθελα να μου γράψουν τα μέλη «έλα μωρέ ξεκόλλα δεν είναι έτσι όπως τα λέει». Ήξερα όμως πως ήταν έτσι διότι η γνώση είναι ενθύμηση. Και κάτι που το ξέρεις ήδη δεν μπορείς να το αποφεύγεις διαρκώς. Αντί να αρχίσω να ανοίγω θέματα αφέθηκα στο «μαστίγωμα» από τον Dreamer.

Ξέρω πως πλησιάζει ο καιρός για να διαβάσω το βιβλίο δεύτερη φορά. Προετοιμάζομαι με ..... την Φεράρι

theodosia
02-09-08, 17:26
Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Το βιβλίο το πήρα στα χέρια μου ένα Σάββατο, το διάβασα και μετά το τρίτο κεφάλαιο είπα - αυτόν τον άνθρωπο θέλω να τον γνωρίσω- Την δευτέρα το πρωί πηγαίνοντας στο βιβλιοπωλείο να πάρω κάποια πράγματα μου είπαν πως ο Stefano D Anna θα είναι στην θεσσαλονίκη την Τετάρτη το μεσημέρι και μου έδωσαν και πρόσκληση να πάω να τον δω. Εβαλα τα γέλια, χάρηκα πολύ και φυσικά πήγα τον γνώρισα του μίλησα και το καταχάρηκα. Αυτο που θέλω να πω είναι πως έτσι είναι η ζωή μου πάντα δεν με ξάφνιασε. Οταν σκέφτομαι με πρόθεση ΠΑΝΤΑ αυτό παίρνω. υσχύει για όλους όσους μπορούν να βιώσουν αυτή την κατασταση ΠΡΟΘΕΣΗ λέγεται.
πολλά φιλιά. :)

το βιβλίο το διαβάζω και το εφαρμόζω καθημερινα και να σκεφτείτε πως δεν μου είπε τίποτα καινούργιο